Dodaj do ulubionych

Jak PiS kusi inteligencję

11.06.06, 08:37

tania agitka panie Kurski

same tęgie umysły w tej wyborczej, posiadaliście przez kilkanaście lat
imperium od wtłaczania jedynej prawdy i CO ?
demokracipl znależli się na śmietniku, a z Michnikiem nawet pies z kulawą
nogą nie polemizuje, olanie kompleksowe jego prowokacji

bajdurzenie -

Po pierwsze, polski inteligent nie lubi monokultury umysłowej.

Zawsze bronił jak niepodległości swej umysłowej suwerenności, swego prawa do
sprzeciwu, swej intelektualnej niepokorności.

Polski inteligent ze swej natury dostrzega wątpliwości tam, gdzie inni ich
nie widzą.

Brzydzi się manichejskim oglądem świata.

Nie uważa, że racje moralne rozpisane są tylko w białych lub czarnych
kolorach.

Kategoriami zło i dobro posługuje się nader ostrożnie.

Nie uważa, że wszystko, co złe, to III RP, a co dobre, to IV.

Po drugie, polski inteligent nadal idealistycznie wierzy, że państwo jest
dobrem wszystkich obywateli.

.......

ble ble ble ble orkiestra rzępoli na czerskiej bul bul bul

takie mondre, a 0% poparcia w ostatnim sondażu
na wasze wdzięki nikt się nie skusi
Obserwuj wątek
    • rekontra co środowisko wyborfczej zrobiło dla inteligencji 11.06.06, 08:44

"A polski inteligent nie boi się świata. Przeciwnie, jest go ciekawy, chce,
      by Polska nadążała za modernizacyjnymi wyzwaniami cywilizacji."

niech pan się wytęży, zbierze w sobie i napisze - co UD, UW, demokraci PL
      zrobili dla inteligencji ?

przeaz siedemnaście lat co zrobnili dla lekarzy, nauczycieli w tym
      akademickich, dla ludzi kultury, dla inteligencji technicznej,

nie wymagam wiele, TRZY OSIĄGNIĘCIA któe inteligencja zawdziecza śrowowisku
      wyborczej, ministrom edukacji, kultury, nauki, Mazowieckiemu, Geremkowi,
      Kuroniowi, Radziqwiłl, Celińskiemu, i wielu innym

szczyt hipokryzji panie Kurski
      • drbob20 Re: co środowisko wyborfczej zrobiło dla intelige 11.06.06, 09:01
        PiS do lamusa!! nic nie zrobilo, nic nie zrobi, troche zburzy i zdemoluje a
        poprzez swoje 'strategiczne' umizgi do inteligencji nie zinteligentnieje-
        prosze spojrzec na niektore prominentne twarze PiS-u i koalicjantow.

One picture tells thousand words.
        • rekontra Re: co środowisko wyborfczej zrobiło dla intelige 11.06.06, 09:09
          drbob20 napisał:

> PiS do lamusa!! nic nie zrobilo, nic nie zrobi, troche zburzy i zdemoluje ...

a w temacie to co napiszesz ? co przez te siedemnaście lat zrobiono dla
          inteligencji ?
          • drbob20 Re: co środowisko wyborfczej zrobiło dla intelige 11.06.06, 09:33
            pytanie niezwyle wyzywajace- powiedzialbym tak; robic albo pomagac to byc moze
            moznaby dla ulomnych, losowo uposledzonych ale w normalnym zyciu jak juz ktos
            zostal tzw. inteligentem, to chyba ma jakis tam warsztat zeby sobie przez zycie
            jakos tam przejsc. nie widze szczegolnego powodu dla faworyzacji takiej czy
            innej grupy zawodowej. Oczywiste jest dla mnie ze korekta obecnego stanu
            rzeczy jest konieczna, ale dopoki gospodarka bedzie jakims tam psim ogonem w
            panstwie, to nie bedzie srodkow zeby korekte przeprowadzic. Stad moj poprzedni
            komentarz do minimalnego zaufania do rzadzacej patii PiS i spolka. Jesli idzie
            o GW to moge wyrazic tylko slowa najwyzszego uznania, generalnie mowiac, bez
            tego medium nie moglibysmy sobie 'pogadac'.
            • almagus Chodzi o nabycie inteligencji przez członkówPiSiOR 12.06.06, 23:32
              Jeśli każdy jest taki mądry jak ten w hipermarkecie, a tak ich odbieram, to nie
              jest nam po drodze!

Bo ten PiSiak cierpiał srodze , kiedy sikał po podłodze...
              łodi ridi , dig , dig ...

Pisuar w hipermarkecie.

Musicie w niedzielę zamknąć te markety
              ja jestem PiSiak, bardzo chcę do toalety.
              Mam taką zasadę, spragnionego napoić
              i w celu zbawienia dać, nawet się wydoić.
              Ja wierzę, że próbie podda mnie pątnica,
              nie bladawa dama, lecz wieczna dziewica.
              Dlatego w dużym tłoku łapie mnie obsesja,
              gdy obok jest kobieta zaczyna się sesja.
              Gdzie mi jest najgorzej, wy pewnie zgadniecie,
              łapię to przed kasą, gdym w hipermarkecie.
              Otóż jak ja stoję do nieszczęsnej kasy
              podchodzą wciąż one, choć mam blisko prasy.
              A skąd ja mam wiedzieć, która to dziewica,
              poddaje mnie próbie, przykazań dziedzica?
              Więc ją przepuszczam i marzę o klozecie,
              czasem całodobowo tkwię w hipermarkecie.
              Z cierpieniem hamuję te ziemskie pragnienia,
              wiem droga przez mękę, wiedzie do zbawienia.
              Już, już dla mnie w kasie jest opłaty proza,
              znowu podchodzi dziewictwa apoteoza.
              Ponownie czekam, będą sami faceci,
              Radio Maryja w słuchaweczkach mi leci.
              Pęcherz mnie pocisnął, tak chcę do toalety,
              to przez te świętości i hipermarkety
              poddaję się próbie na wolę cierpienia,
              nie sięgnę po PiSka dla woli zbawienia.
              Zostawiam zakupy, już więcej nie mogę,
              wybieram do kibla jak najkrótszą drogę.
              Czasami nie zdążę, jestem ukarany,
              więc z pokorą dalej przepuszczam te damy.
              Najlepiej iść z żoną w te hipermarkety,
              porobimy zakupy i do toalety!
              Brakło nam paliwa, piękna okolica,
              popcha auto żona, bo nie jest dziewica!
              • promohomo A po co im inteligencja? 13.06.06, 06:20
                Przecież to w Polsce margines jeszcze większy niż lobby homoseksualne... Ba, w
                znacznej większości już nie w Polsce - to inteligencja bowiem pierwsza korzysta
                z otwarcia granic i ucieka w yego zapiździołka, gdzie pieprz rośnie.
                • kronopio77 do "rekontry" 13.06.06, 08:54
                  Może spróbowałbyś się odnieść do tego artykułu MERYTORYCZNIE. Nie wiesz co to
                  znaczy? Jakoś mnie to nie dziwi...
          • gszatek co środowisko wyborczej zrobiło dla inteligencji 11.06.06, 10:04
            jest części tejże wyrazicielem opinii oraz promuje pewne postawy jej bliskie,
            np. dialog poprzez przedstawianie różnych opinii (jeśli czytasz to widzisz jak
            różne poglądy są tam przedstawiane mimo tego że odbiegają od bardzo czytelnej
            linii Michnika). Obrona osiągnięć III RP przed frustratami np. WŚOP. "Rodzić po
            ludzku". Duży wkład w porozumienie z Ukraińcami. Teraz ochrona przed agresywnym
            moherem....
          • lahdaan Re: co środowisko wyborfczej zrobiło dla intelige 12.06.06, 23:15
            Inteligencja nie potrzebuje "pomocy", szczegolnie tej od PiS. Inteligencja potrzebuje wolnosci i spokoju. Ot co dawala inteligencji IIIRP, a czego nie potrafi dac PiS.
          • praptak NIC - I bardzo dobrze! 13.06.06, 09:44
            > a w temacie to co napiszesz ? co przez te siedemnaście lat zrobiono dla
            > inteligencji ?

A co niby miano zrobić? Na hasełka "co oni dla was zrobili?" łapie się klientela
            socjalu. Inteligencji wystarczy nie przeszkadzać.
      • leszek.sopot rekontra jesteś śmieszny 12.06.06, 00:51
        ty byś po prostu chciał by to samo co Jarek Kurski powiedział Kaczyński - wtedy
        byś klaskał. Dla ciebie liczy się nie to, co ktoś powiedział lub napisał lecz
        kto. Jak ktoś z nie twojej paczki - to wróg. A jak ktoś z paczki - to wszystko
        gra i na pewno jest przedstawicielem "wszystkich" - tych twoich "wszystkich".
        Najbardziej śmieszny jest twój kompleks ludzi z UW, którzy niby przez 17 lat
        rządzili. Idź rekontra wytrzeźwiej i przemyśl swoje brednie.
        • rekontra Lesio analfabeta funcjonalny pełen złej woli 13.06.06, 09:28
          leszek.sopot napisał:

> Najbardziej śmieszny jest twój kompleks ludzi z UW, którzy niby przez 17 lat
          > rządzili. Idź rekontra wytrzeźwiej i przemyśl swoje brednie.

Lesiu, rozumiem że masz powody do frustracji, ale po cóż te osobiste wycieczki?

napisałem dosłownie - "same tęgie umysły w tej wyborczej, posiadaliście przez
          kilkanaście lat imperium od wtłaczania jedynej prawdy i CO ? "

więc nie łżyj, że napisałem iż przez siedemnaście lat rządzili.

ps. czy dotarłeś do literatury na temat spółek polsko-rosyjskich ? cunzura
          adminów uniemożliwaiła mi polemikę.
      • amoremio Re: co środowisko wyborfczej zrobiło dla intelige 12.06.06, 22:47
        Nawet srednio inteligentni,
        przynajmniej ci nie-slepi,
        widza, co to jest - ten Pisuar.....
    • yacek67 Re: Jak PiS kusi inteligencję 11.06.06, 10:08
      Mistrzu "rekontra" - w twojej krytyce zupelny
      brak argumentow. Tylko taki: Kurski nie
      ma racji bo PiS ma racje. Niestety to co
      Kurski napisal to swieta prawda. Kaczynsscy
      to nie Kaczki, lecz dinozaury wyjete z
      lodowki historii. Ich oglad swiata pasuje
      do XIX, no moze do poczatku XX wieku. Ludzie
      ktorzy nigdy nie byli zagranica, nie znaja zadnego
      obcego jezyka i wszystkich z wyjatkiem siebie
      podejrzewaja o najgorsze. Polska niestety rzadza
      dzis obsesje i kompleksy infantylnych blizniakow
      uznajacych etyke i logike piaskownicy.
      • rekontra słusznie zauważyłeś 11.06.06, 10:59
        yacek67 napisał:

> Mistrzu "rekontra" - w twojej krytyce zupelny
        > brak argumentow.

mój nick to rekontra

i zdaję dwa proste pytania:

dlaczego środowisko Kurskiego, dzierżące od 17 lat rząd dusz inteligenckich ma
        popracie 0 %

i drugie pytanie - co rządy "inteligenckie" zrobiły dla inteligencji

KONKRETNIE - jakie ustawy, rozstrzygnięcia na szczeblu rządowym, jakie dezyzje,
        co zrobióo by zapobiec pauperyzacji inteligencji

KONKRETY

• drbob20 Re: słusznie zauważyłeś 11.06.06, 11:20
          jedynym remedium na wszelkie bole jest konto bankowe!!! Im wieksze tym bole
          mniejsze!
        • woodya Inteligentem nie jest sie dla kasy......... 11.06.06, 18:48
          1. ludzi z wyzszym wykształceniem czyli inteligenci w polsce jest jakies 10% wiec 1% poparcia dla PD, 3% dla SDPL czy 1% dla Zielonych (czyli parti niemal z definicji inteligenckich) to wcale nie tak mało.
          2. Inteligent polski zostaje nim nie dlatego że to sie opłaca i mozna dostac dodatek do pensji jak w kopalni. Zostaje nim bo taka była tradycja w domu, bo ma własne aspiracje czy najzwyczajniej nie jest mu wszystko jedno
          3. inteligent oczekuje od rzadu ze bedzie promodernizacyjny proeuropejski czy tolerancyjny - te wszystkie rzeczy poprzednie rzady w mniejszym lub wiekszym stopniu gwarantowały i to mimo tego że zwykle dominowały tam takie "tuzy" jak Krzaklewski czy Miller.
          4. Trzymanie rzadu inteligenckich dusz nie zapewniało "kasy" intelignetom bo nigdy to nie był ich cel jak i trudno sobie wyobrazić aby 10% grupa społeczna mogła swoimi głosami wybrac 231 posłów do parlamentu i uchwalac "paliwo dla naukowców" albo "emerytury pomostowe dla aktorów"
          5. Bracia Kaczyńscy zrozumieli ze jak chcą rzadzić to nie ma sensu powielać "błędów" poprzedników - modernizacja, tolerancja, wykształcenie, europa itd kwestie te nie są atrakcyjne dla 90% wyborców wiec nie ma co o tym opowiadać w wyborach.
          6. PiS musiał tylko "rozbroić" jedno zagrożenie - inteligencja czasem potrafi być atrakcyjna dla "ciemnego luda", gdzieś tam tli się zapamietana po 2rp i prl wizja awansu społecznego - więc PiS musiał podważyć dobre imie inteligencji, podciąć jej materialną podstawę egzystancji oraz upokorzyć - stąd te łże elity i skok na niemlże jeden jedyny przywilej ekonomiczny inteligencji. PiS liczy na to że ciemny lud widząc że to jednak małą frajda uczyć się i czytać ksiązki gremialnie poprze ich "lepsze jutro" czyli IVRP z jej wizją socjalnego rozdawnictwa i wieców jedności i poparcia gdzie Krasnodębski będzie czytał swoje wiernopoddańcze adresy do władzy. Chodzili kiedyś na takie za Gierka czy Gomułki to czemu nie mieliby chodzić za Kaczyńskiego? - tak sobie pewnie pan Prezes myśli.
          7. Kończąc - dożylismy czasów kiedy nominalny inteligent LEch Kaczyński ze swoim bratem zakończy egzystencje inteligencji jako osobnej grupy społecznej. Tyle zę wszyscy wtedy oficjalnie oddamy sie mamonie jako nowemu bostwu, skonczy sie tania służba zdrowia (chesz sie leczyć - płąc 5000 pensji pielegniarce) skoncza się nauczycielki-entuzjastki (chces uczyc dziecko do matury - płać 5000) - może tak trzeba, może powinni być nam wszystko jedno byle w kieszeni forsa była. Czy da to braciom ich 1000 letnią IV RP? - wątpie. Profesjonaliści, a`la klasa srednia na zachodzie, co wysoko sie cenią, nie bedą chcieli być rzadzeni przez grupe "spoconych facetów w pogoni za władzą". A "inteligenckich" skrupułów mieć juz nie bedą (bo skąd...) pozbędą sie braci szybciej niż sie obejrzymy. Axel Springer za pomocą Faktu, Dziennika i Newsweeka załatwi to z ciemnym ludem.....
          • marmill1 Piękne, ale który moher to przeczyta? 11.06.06, 20:46
            Rewolucję październikową (i Francuską) też zaczynali ludzie, którzy
            wykorzystali swój intelekt na zdobycie poparcia motłochu i zniszczenie
            prawdziwych intelektualistów. Tylko, że później motłoch, kiedy juz doszedł do
            władzy zabrał się za nich. Kamieniew, Zinowiew, Bucharin, Trocki, Danton...
            Nie żal mi PiS-yjnych manipulatorów, ale... po ZSRR trzeba będzie sprzątac 100
            lat, po IV RP... Nikt nie przewidzi dziś jak długo.
          • diopsyd1 Re: Inteligentem nie jest sie dla kasy......... 13.06.06, 09:22
            Zgadzam się za wyjątkiem tego, że promodernizacyjny=proeuropejski. To niestety
            się raczej wyklucza...
      • cetriolo Re: Jak PiS kusi inteligencję 11.06.06, 16:56
        Fakt, to ze nie bywali za granica jest ogromnym obciachem. Zachod jest dla
        Kaczynskich zagrozeniem, bo jest im nie znany. A raczej znany ale z podrecznika
        historii. I dlatego proponuje narodowi Albanie.
    • warsawyak O, mamo, nie chcemy Yarowej Albanii 11.06.06, 10:24
      Inteligencji nie może się spodobać wizja urzeczywistnienia w Polsce "Albanii",
      którą kroi nam Wielki Yaro.

Chyba że nie dostrzeże tego, omamiona.
    • patriotajaipoeta [...] 11.06.06, 12:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • drbob20 Re: Jak GWno smierdzi łgarstwem 11.06.06, 12:17
        najpierw zapracuj (nie zrob!!!) a potem gadaj
      • maruda.r Re: Jak GWno smierdzi łgarstwem 12.06.06, 00:12
        patriotajaipoeta napisał:

> jeśli ktoś jest Ubowcem i szumowiną
        > to jest to jego zasługą czy winą?

W przypadku Jarosława K. musi to uchodzic za zasługę. Taka jest oficjalna linia PiS.

• lumpenliberal Re: Jak PiS kusi inteligencję 11.06.06, 12:51
      Panie Jarku!
      Nie jestem zawodowym komentatorem polityki, zajmuję się całkiem inną dziedziną,
      stąd niewiele mam czasu na głębsze analizy tego co na bieżąco dzieje się na
      naszej publicznej arenie. Niemniej uważam,że każdy świadomy obywatel powinien
      umieć właściwie ocenić intencje i skutki działań tych, od których zależą w dużej
      mierze warunki naszej codziennej egzystencji czyli polityków w ogólności, a
      ludzi znajdujących się u władzy w szczególności.
      Spośród dostępnych na bieżąco analiz politycznych Pana teksty wyróżniają się
      szczególnie wysokim poziomem obiektywności i rzetelności dziennikarskiej.
      Jest Pan wzorem dziennikarstwa niezależnego i zarazem potwierdzeniem że jednak
      nie wszystko w życiu człowieka zależy od genów :-).
      DZIĘKUJĘ.
    • totumfacy Re: Jak PiS kusi inteligencję 11.06.06, 12:56
      chapeau bas !
      Kurski znów pokazał, ze myslenie nie boli !
    • marmill1 Pamiętam Gomułkę... 11.06.06, 14:57
      i Gierka, i Kanię, i Jaruzelskiego i... te wszystkie słowa, jakie padły na
      kongresie PiS... już od każdego z owych sterników narodu słyszałem!
      Historia zatacza koło... Będzie jeszcze bardziej wesoło.
      Companiero Feliks Dzierżyński... Presente!
    • cetriolo Bo pulkownikom IV RP wydaje sie ze 11.06.06, 16:50
      ze mozna zmanipulowac wszystko i wszystkich. I stad te gesty w kierunku
      inteligencji. Co prawda niespojne i niewiarygodne, ale to chyba nie wina
      inteligentow PiSu ze nie potrafia tego dostrzec :)
      PiS to juz nawet nie program dla Polski, to tylko pusty PR, zabawa chlopcow w
      wojne, ciagle sprawdzanie kto jest lepszy i kto tu rzadzi. To kompleksy -
      wykorzystywac wladze do ciaglego sprawdzania kto tu ma wladze. Takie maslo
      maslane...
      • sam16 Re: Dyplom nie czyni czlowieka inteligentem.... 11.06.06, 20:26
        Jak widac wyzsze wyksztalcenie a nawet tytul profesora nie robi z czlowieka
        inteligenta.Ludzi inteligentnych,oczytanych,ciekawych swiata mozna znalezc w
        kazdej grupie spolecznej.Mysle,ze tacy ludzie moga poprzec inteligencje,ze tak
        powiem "dyplomowana" Trzeba sie jednak znalezc i uzgodnic wspolny plan dzialania.
        Jesli powstanie partia skupiajaca ludzi inteligentnych,otawrcie myslacych
        poszerzy sie baza inteligencji i dopiero wtedy bedziemy mogli myslec o zmianie
        wynikow wyborow.Chcialaby sie zakrzyknac choc to moze zabrzmiec niepopularnie
        "inteligenci laczcie sie"
        Niestety w wyborach liczy sie kazdy glos.Profesor nie moze zaglosowac za
        dziesieciu mimo ze wykalada na kilku uniwersytetach.Tak wiec jesli inteligencja
        rzeczywiscie mysli o '"rzadzie dusz" musi najpierw znalezc odpowiednia
        reprezentacje(liczebna) swojego srodowiska dla ktorego jak pisze woodya nie
        liczy sie tylko mamona ale wartosci wyzszego rzedu.
    • wojakszwejk Regulamin karny 11.06.06, 19:38
      Małe wyjaśnienie: tu "polski inteligent" = "czytelnik GW", a jak wiadomo, tych trzeba od czasu do czasu potresować, czemu służy niniejszy artykuł.
      No więc tenże zjadacz Wybiórczej
      "Brzydzi się manichejskim oglądem świata. Nie uważa, że racje moralne rozpisane są tylko w białych lub czarnych kolorach. Kategoriami zło i dobro posługuje się nader ostrożnie."
      Wiadomo, czemuż tak robi - jak się odpowiednio zrelatywizuje, to mu wyjdzie, że Czajkowski i Maleszka są cacy, a taki np. ks. Zaleski jest be.
      "niebawem na jesieni - co pewne - padnie wraz z wymianą części składu Trybunał Konstytucyjny"
      haha, właśnie!!! Wtedy to przestanie obowiązywać reguła Safjana, w myśl której krytykowanie Trybunało = psucie państwa. Już trzeba na to przygotować polzkiego yndelygenta.
      "Ma też dobrą pamięć i do dziś dzwonią mu uszach słowa: "łże-elity", "lumpen-liberałowie", "mędrcy z TK", "kamasze dla lekarzy""
      Nie ma dobrej pamięci, zapomniał już o rządach Millera czy Wiatra i Łybackiej, a te słowa to odruch Pawłowa wyrobiony przez Wybiórczą, która codziennie (poza niedzielą, wtedy nie wyłazi) ćwiczy yndelygenta w takich odruchach wobec rządu.
      "Nie wiemy więc, jak PiS widzi Polskę wobec współczesnych wyzwań cywilizacyjnych."
      Oczywiście lewicowe partie jak SLD, SDPL i PeDe mają taki plan, a jest to jak rozumiem legalizacja homomałżeństw i prawa do adopcji dla tychże. Bo też są to wyzwania współczesnego świata wg redaktorów GW.
      • maruda.r Re: Regulamin karny 12.06.06, 00:10
        wojakszwejk napisał:

> Małe wyjaśnienie: tu "polski inteligent" = "czytelnik GW", a jak wiadomo, tych
        > trzeba od czasu do czasu potresować, czemu służy niniejszy artykuł.

Ciekawa glosa. Wynika z niej, że jesteś tresowanym polskim inteligentem.

• koham.mihnika Re: Regulamin karny 12.06.06, 03:59
          z akcentem na "tresowanym".

maruda.r napisał:

> wojakszwejk napisał:
          >
          > > Małe wyjaśnienie: tu "polski inteligent" = "czytelnik GW", a jak wiadomo,
          > tych
          > > trzeba od czasu do czasu potresować, czemu służy niniejszy artykuł.
          >
          > *********************************
          >
          > Ciekawa glosa. Wynika z niej, że jesteś tresowanym polskim inteligentem.
          >
    • maruda.r Łże-reforma PiS-u 11.06.06, 20:12

Po trzecie, polski inteligent wierzy w człowieka i w zdolność do jego przemiany,
      ale rozum nakazuje mu nieufność i krytycyzm. Ma też dobrą pamięć i do dziś
      dzwonią mu uszach słowa: "łże-elity", "lumpen-liberałowie", "mędrcy z TK",
      "kamasze dla lekarzy" - cały ten ujawniający się w chwilach emocjonalnej
      szczerości antyinteligencki dyskurs liderów PiS.

To tylko zadyma. PiS chce uchodzić za dobrego wujaszka udając, ze daje naukowcom
      to, co juz mają. Chyba nikt sie nie da nabrać na te plewy.

• kaczy_mozdzek Inteligencja prawo lubi!! I sprawiedliwość lubi!!! 11.06.06, 20:20
      A w PiSie tego nie ma za grosz, bo w PiSie jest tylko PREZES i ciołki małorozgarnięte, więc sprawa jest beznadziejna.
    • patriotajaipoeta [...] 11.06.06, 20:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koham.mihnika Re: Jak UBecja łże 12.06.06, 04:01
        sporo nagrzeszyles, skoro taka pokute dostales? Ile doplacasz do tego interesu?
        zloty piecdziesiat?
        przestan kupowac, placic, a w niedziele daj dyche na tace.

Bedziesz zbawiony.

patriotajaipoeta napisał:

> brukowa szmata GWno warta i załgana
        > łże jak bura suka od samego rana!!!
      • noelkabat Re: Jak PiS łże 12.06.06, 05:05
        Tow."patriotajaipoeta" to widocznie masochista: nie znosi GW a jednak na zlosc
        sobie czytuje ja i uzywa jej forum. A moze bys poszedl czlowieku do organu PiS-u
        Zycia Warszawy radia Kaczynskich-Radia Maryja.
      • 11tadeusz11 patriotaichujwiecotamjeszcze 13.06.06, 08:37
        dopiero dwa upalne dni, a ty już nabawiłeś się udaru ? Czapeczki też nie wkładaj
        tylko usiądż w cieniu i tak odpoczywaj do póżnej jesieni. Będziesz wtedy mógł
        chodzić bez czapeczki, a słońce ci nie zaszkodzi.
    • leszek.sopot Jarku, a Jacka nie skusił? 12.06.06, 00:55
      A może brata uważasz za nieinteligenta?
      Kurcze, dla mnie ta cała niby wojna o inteligencję, to kpina. W jaki niby
      sposób naprawdę inteligentny człowiek mógłby dać się uwieść przez dzisiejszą
      klasę polityczną? Tym uwodzicielem ma być Tusk lub Rokita, albo z drugiej
      strony Gosiewski z Kaczyńskim???
      Śmieczny jest Kaczyński z hasłem "odzyskać inteligencję" - po co się nad tym
      jeszcze rozwodzić
      • noelkabat Re: Jarku, a Jacka nie skusił? 12.06.06, 05:08
        ...moze SB-kami nie byli ale Lenina uwielbiali a teraz stosuja w praktyce...
    • duk123 Re: Jak PiS kusi inteligencję 12.06.06, 02:43
      O wplywie dziecinstwa na polityke forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?act=ST&f=25&t=423&st=0#entry9871
    • kosa811 PiSu nie trawię sam-a z takim tekstem do Dziennika 12.06.06, 08:20
    • zgodnik1 Jarosław, to zwykły nacjonalistyczny bubek ! 12.06.06, 11:33
      to facet--nie facet, zapatrzony w siebie i w swoje chore wizje!..po tym jak
      okazał sie, małym, głupim człowieczkiem {teczka}
    • jacek230 Najgorsze, ze PiS pokazuje faszystowskie oblicze 12.06.06, 14:16
      poprzez przelknieta jak sliwka koalicje z LPR. Polski inteligent jest nie tylko
      ciekawy swiata, ale w duzej mierze ten swiat zna. Potarfi tez z latwoscia
      odroznic kretactwa od prawdy. PiS kreci pod kazym wzgledem. Zaprzedanie duszy
      faszystom z LPR przekresla PiS w oczach inteligenta. Poza tym inteligentowi
      imponuja ludzie madrzy i otwarci. Takich w PiS nie ma. Pan Kaczynski nie umie
      mowic (spiewac tez nie, ale to nie szkodzi) i belkocze. Jego brat prezydent tez
      baka cos pod nosem i nie sposob zrozumiec co mowi. To sa wady dla inteligenta
      dosc wazne.
      • patriotajaipoeta Najgorsze, ze PiS pokazuje żydoubecji dupę 12.06.06, 21:51
        jacek230 napisał: Najgorsze, ze PiS pokazuje faszystowskie obli
        > poprzez przelknieta jak sliwka koalicje z LPR.

PiS wypiął dupę
        i pokazuje ją UB
        • himhith Re: Najgorsze, ze PiS pokazuje żydoubecji dupę 13.06.06, 00:49
          moze nadstawia?
    • drojb Rekontro o malym rozumku 12.06.06, 21:11
      To dla ciebie kiedys odcinek "Dynastii" powtarzano trzy razy w ciagu dnia: raz
      by obejrzec, drugi raz by przyswoic, a trzeci - by zrozumiec. Prosze cie zatem,
      przeczytaj artykul jeszcze dwa razy
    • x-y-z PiS inteligencji kusic nie musi, bo ona już ... 12.06.06, 22:34
      bo ona już dawno jest z nim.
    • eeeee1 Re: Jak PiS kusi inteligencję 12.06.06, 22:43
      drobny blad merytoryczny w artykule - zalieczenie dziennikarzy do tzw.
      inteligenji; sie karze, sie pisze, sie ma za to placone; konia z rzedem temu
      kto wskaze dzienniakrza ktory na lamac jakiejkolwiek oholnopolskiej gazety
      prezentuje jeszcze swoje wlasne poglady a nie poglady naczelnych, wlascicieli,
      reklamodawcow z naciskiem na tych ostatnich;
    • dr.krisk Zabolało, co? 12.06.06, 22:44
      Wiem, prawda boli. No ale możecie sobie wyhodowac własnych inteligentów.
      Wyjdzie wam kolejny Kaczyński.....
      • alterpars Chyba raczej nie skusi bo PiS to partia "ciemnego 12.06.06, 23:23
        ludu" zeby siegnac do klasykow mysli PiSowej. Mysli powinno byc w cudzyslowiu
        bo tam mysli prozno szukac. Ot frustraci ktorzy sie nie oblowili na
        transformacji i probuja do tego doczepic patriotyczno religijne haselka.
    • elizabeth36 Re: Jak PiS kusi inteligencję 12.06.06, 23:30
      brawo panie Kurski a swoja droga dlaczego taki madry czlowiek ma takiego marnego
      brata ?
    • jozef6 PiS i inteligencja... to jak garbaty i ściana.... 12.06.06, 23:34
      W Muppet Show - są tylko fekalia i uryna społeczna. Ale nadejdzie czas
      spuszczenia wody. Oby szybko.
      • ak813 R:PiSowi PRLowska i UBecka inteligencja nie jest 13.06.06, 00:52
        potrzebna. Sa to ludzie sprstytuowani przeszloscia i lepiej zeby glosowali na
        na POpaprancow, SLDupstwo lub inna zydo-komune.
        • himhith Re: R:PiSowi PRLowska i UBecka inteligencja nie 13.06.06, 01:32
          Jasne. Kto nie z wami ten ubek? Ale z drugiej strony czego sie po was spodziewac?
    • jerry.uk kiepski artykuł 12.06.06, 23:35
      taki jakiś fast-foodowy, jakby redaktor pichcił go między meczem Czechy-USA a
      Włochy-Ghana. Można to było zrobić lepiej
      • tomekjeden Re: kiepski artykuł 13.06.06, 00:26
        Zrób to lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka