box12 12.06.06, 08:02 Polski kościół chce pójść śladami kościoła w Belgii??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
levy Kolęda latem?! Od kiedy? 12.06.06, 08:12 I pewnie koperta też drugi raz? "Wybory samorządowe są już niedługo, za dwa miesiące. I będziecie kolędować po domach, parafiach, po proboszczach." Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Łudzenie samego siebie 12.06.06, 10:43 Łudzenie samego siebie* 21 Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. 22 Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?" 23 Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!" Ciekawe w jaki sposób Głódź posiądzie atrybuty boskości i oceni, niczym Bóg, ludzi. Prawdopodobnie zogniskuje się na tym ile razy kandydaci powoływali się na "moc Imienia Boskiego". Co za czasy, kiedy arcybiskupi czynią to, przed czym przestrzegał Bóg? Odpowiedz Link Zgłoś
ubaca Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 12.06.06, 08:26 A co wydarzyło się z kościołem w Belgii? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Przestał się liczyć jako autorytet moralny. 12.06.06, 10:44 Dla kościola (celowo przez małe k) to koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 12.06.06, 08:35 Jednego nie można abp. G. zarzucić: hipokryzji. Ale czy - akurat - jest co podziwiać? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 A wskazuj czarnym paluchem, przynajmniej normalni 12.06.06, 09:13 beda wiedzieli na kogo napewno nie mozna zaglosowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zydzinski Brawo Głódź! 12.06.06, 09:25 Wreszcie trzeba zacząć realizować naukę społeczną Kościoła! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Brawo Głódź! 12.06.06, 10:46 zydzinski napisał: > Wreszcie trzeba zacząć realizować naukę społeczną Kościoła! Powściągliwość w sądzeniu. Obłuda* 1 Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. 2 Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. 3 Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? 4 Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku? 5 Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata. 6 Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swych pereł przed świnie, by ich nie podeptały nogami, i obróciwszy się, was nie poszarpały*. Naprawdę trzeba, bo Kościół zaczyna się przeciwstawiać Ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Czy uzgodnił to z Ojem Dzrektorem? 12.06.06, 09:29 W artykule Abpe jest pewny, że to wierni jego posłuchają. Ostatnio nie było zgody z Tadeuszem. Prędzej wierni pójdą za głosem radia niż za Żydzińskim i Glempem. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski matołek czy cynik? 12.06.06, 09:37 Czy abp Głódź tak się dał zmatolić mediom, w których często słychać, że coś nie jest polityczne, mimo że to coś dotyczy właśnie wyborów, Sejmu czy rady miejskiej, czy tylko się wygłupia? Wybory do władz dowolnego szczebla to zawsze z definicji akt polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Abp Głódź wskaże, a spoleczenstwo wykona! 12.06.06, 09:57 Dla nas - Polakow - kazdy general jest autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
hassprediger Abp Głódź wskaże, kod da vinci;) nowy odcinek:)))) 12.06.06, 10:00 Żydzi mają ukamienować Magdalenę. Nagle wychodzi przed nich Jezus i mówi: - Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci w nią kamieniem. Nagle leci kamień i TRACH... w Magdalenę ! Jezus odwraca się i mówi: - Matko jak ty mnie czasami denerwujesz... i tak się z nią ożenię;) Odpowiedz Link Zgłoś
ghostbuster1 Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 12.06.06, 10:29 A co to biskup jakiś gorszy obywatel i nie może powiedzieć, na kogo, jego zdaniem, należy głosować? Co to za dyskryminacja? Odpowiedz Link Zgłoś
soma115 Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 12.06.06, 11:06 No właśnie o to chodzi, że to zwykły obywatel. Ja też jestem zwykłym obywatelem i o ile rozumiem zasady demokracji to każdy w wyborach powinien się kierować własnym sumieniem i rozsądkiem. Gdybym zaczął namawiać wszystkich na około żeby głosowali na tych co ja to ten system nie nazywałby się już demokracja tylko soma115-kracja. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Mam wielką ochotę przemówić z ambony. 12.06.06, 11:17 ghostbuster1 napisał: > A co to biskup jakiś gorszy obywatel i nie może powiedzieć, na kogo, jego > zdaniem, należy głosować? Co to za dyskryminacja? Rozumiem, że każdy obywatel może się wypowiadać publicznie z ambony? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kpisz, czy o drogę pytasz? 12.06.06, 11:26 ghostbuster1 napisał: > A co to biskup jakiś gorszy obywatel i nie może powiedzieć, na kogo, jego > zdaniem, należy głosować? Co to za dyskryminacja? Idzie o to, że w tym kraju, biskup to jakiś LEPSZY obywatel. Tak, przynajmniej, się tu, ogólnie, uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Bardzo to mi się nie podoba. 12.06.06, 10:38 Nie wiem kogo on wtedy bedzie wskazywał. Ale po doswiadczeniach z sektą Rydzyka powinien mieć wiecej ostrożności i oleju w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 12.06.06, 11:09 Głódź pozazdrościł Rydzykowi i chce mieć własną sektę? Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 bp Flaszka był widać niezupełnie trzeźwy 12.06.06, 11:20 skoro mówił tak ewidentne głupstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Głódż, to biskup z sekty Rydzyka! 12.06.06, 11:17 takiego biskupa, antysemity i popierającego złodzieja rydzyka, Polacy powinni wykopac z kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
daglezja4 Re: Zenujaca niekompetencja abp.Głódzia. 12.06.06, 11:31 Zenujaca niekompetencja Głódzia - jakżeśz nie polityczne sa wybory do samorządu - na całym świecie wybory te są prodnostykiem przed wyborami parlamentarnymi. Są to wybory jaknajbardziej polityczne. Oczywiście w kazdych wyborach abp. moze pokazywć palcem na kogo głosować, ale jeżeli ktoś za tym wskazaniem pójdzie, bo mam duże wątpliwości, to abp. musi liczyć się z ty, ze bierze odpowiedzialność za jakoś tych, na których wskazał palcem. Boję się, ze nie bedzie to palec boży i może się zdarzyć że wskaże na człowieka całkowicie niezdolnego do pełnienia mandatu radnego i co wtedy - złoży urząd z powodu głupich wskazówek dla wiernych?!?!?!?!? Zenujaca niekompetencja Głódzia. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 12.06.06, 11:44 Abp. Głódź chce odmienić oblicze ziemi, tej ziemi. Buhahaha, ponieważ to nie będą wybory "polityczne" to w ślad za Sławojem zwierzchnicy będą tyż podwładnym pokazywać palcem na kogo głosować? Co za pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Glodz - wyjasnij najpierw afery koscielne 12.06.06, 13:53 Glodziowi radze najpierw wyjasnic finansowe i obyczajowe afery koscielne i dopiero potem wystepowac w roli moralnego autorytetu. Na wyjasnienie czekaja takie sprawy jak na przyklad: afera Stella Maris, afera salezjanska, afery z zakupem ziemi przez ksiezy na Pomorzu, rola JP2 w ukrywaniu skandali pedofilskich, awanse abp Peatza w czasie, gdy caly Watykan wiedzial o jego homoseksualizmie, drenaz kasy panstwowej przez instytucje koscielne. Niech to bedzie na poczatek. Masa innych moze nawet ciekawszych spraw poczeka na wyjasnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
1sk1 Przecież on tylko walczy z Rydzykiem.Tamtemu wolno 12.06.06, 14:16 wskaywać, a jemu nie? Co prawda mija się to z naukami Benedykta, le zanim ten się zorientuje, co Jego podwładni wyprawiają będzie po ptokach (czyli wyborach) Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni niech wskaze z kim pil kwach w charkowie??? 12.06.06, 15:11 bedzie ciekawsze Odpowiedz Link Zgłoś
dankowalski z Kościoła robi się pomału zaraza. 12.06.06, 16:21 Rydzyk, Jankowski, księża agenci, i teraz ten idiota chce nakazywać na kogo głosować. Kościół dąży do upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja bezczelność tago pana przechodzi wszelkie 12.06.06, 21:21 pojęcie! Pan Biskup powinien wiedzieć, że Polska nie jest państwem wyznaniowym,i mam nadzieję nigdy nie bedzie.Tak panie Glódz! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt56 Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 12.06.06, 22:34 A może Abp Głódź obejmie resort np. pracy i znajdzie bezrobotnym pracę by godnie żyli? Dobrze jest dyktować warunki i nie ponosić za to odpowiedzialności.To podobno grzech pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 13.06.06, 01:54 Skoro ten pijaczek tak chce się angażować w politykę, to sprawia, że KK jest partią polityczną - niech płaci podatki, a nie tylko okrada ludzi i mąci im w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 13.06.06, 10:28 Glodz wie lepiej , Glodz traktuje swe barany i owce jak wymozdzone male dzieci , ktorym trzeba na kazdym kroku mowic ,ktore trzeba instruowac aby wiedzialy co jest dobre dla kolejnych elyt i kosciola ,a co zle Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Re: Abp Głódź wskaże, na kogo głosować 13.06.06, 10:20 www.remuszko.pl/zaleski/ a także www.glos.com.pl www.abcnet.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś