zyks 14.06.06, 18:10 Wygląda, że rewelacje Kurskiego są zupełna fikcją- albo sam wymyslił, albo ktoś go podpuścił, a on łapczywie łyknął. Kaczory za którymś razem bedą musiały się z wiernym pinczerkiem rozstać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebastian64 wcale nie 14.06.06, 18:14 To jest działanie na zasadzie "rzuć g...m to trochę się przylepi" Afera ze wstapieniem na ochotnika do niemieckiej armii dziadka Tuska tez okazała się sporo mijać z prawdą i wiele osób z Polski B pewnie do dzisiaj uważa Tuska za wnuczka gestapowca. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: wcale nie 14.06.06, 18:23 O ile mnie pamięć nie myli nikt, pomimo upływu 7 m-cy nie udowodnił, że dziadek Tuska został wcielony siłą, nikt, pomimo kwerendy w archiwach brytyjskich sił zbrojnych nie znalazł nazwiska Tuska wśród żołnierzy polskich sił zbrojnych, a chyba nie masz wątpliwości, że gdyby Platforma miała jakikolwiek dowód dawno by się z nami nim podzieliła ? Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh o ile mnie pamięć nie myli 14.06.06, 18:27 nikt, pomimo upływu 7 m-cy nie udowodnił, że dziadek Tuska NIE został wcielony siłą, a pozostałą część sobie już wymyśliłeś, uczniu kotopchaja kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi "dajcie mi osobę, a dowody się znajdą" 15.06.06, 07:44 Tego się obawiam, że być może szybka akcja CBŚ coś oznacza... Będzie to pierwsza próba rozbicia opozycji innymi środkami niż polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: "dajcie mi osobę, a dowody się znajdą" 15.06.06, 08:22 Jak dlugo mozna tolerowac w Polsce takich ludzi jak Kurski i jego poplecznicy? To zakrawa na Ciemnogrod rzadzony przez bure suki. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Tak dlugo, az udowodni sie, ze to co mowi 15.06.06, 10:02 nie jest blizsze rzeczywistosci od tego co krzycza na lewo i prawo jego przeciwnicy. O dziadku pana Tuska powiedzial mimochodem sprowokowany kampania wyborcza oparta na niezgodnych z rzeczywistoscia faktach dotyczacych dziadka pana Tuska. I okazalo sie, ze mial racje. Sam kandydat pan Tusk wydawal sie byc zdziwiony przeszloscia swego dziadka. JK nie tylko nie mial procesu o znieslawienie ale szybko zaniechano "tematu" w kampani wyborczej pana Tuska. Dzisiaj moze byc inaczej ale wnoszac z gwaltownosci atakow na JK w mass-mediach i braku wiadomosci o oskarzeniach o znieslawienie zapowiadanych na lewo i prawo przez zamieszanych w "sprawe" (finansowania kampani wyborczej pana Tuska) polskojezyczna sfora dziennikarska daje kolejny przyklad "bicia piany"! Zdziwilbym sie bardzo, ze majacy wszedzie samych wrogow JK, nie ma wystarczajacych przekonywujacych dowodow na to co mowi publicznie. Protesty innych przypominaja bardzej jedna ze znanych regul, ktore funkcjonuja w mass-mediach: przeczyc, przeczyc i przeczyc wbrew wbrew wszystkiemu. Watpliwosci pozostana w sferze walki politycznej! Odpowiedz Link Zgłoś
jrkwiat Re: Tak dlugo, az udowodni sie, ze to co mowi 15.06.06, 12:21 Do 1europejczyk: Czy jestes tak naiwny, aby sadzic, ze wspomnienie o dziadku Tuska odbylo sie "mimochodem". Bylo to dokladnie zaplanowane i zrealizowane - tlumaczenia Kaczynskich o tym ze nie wiedzieli, mozna wlozyc wiadomo gdzie. Zwroc uwage na zlamanie standardow przyzwoitosci przez Kurskiego przez wypominanie Tuskowi uczynkow jego przodka. Czy np Clintonowi w czasie ostrej amerykanskiej kampanii wyborczej ktos wypominal jego ojca alkoholika ? Inna sprawa to żerowanie przez Kurskiego na nieznajomosci przez Polakow swojej historii. Wcielanie Polakow do Wehrmachtu w czasie II w.sw. na Pomorzu i Slasku bylo powszechne. Nierzadko byl to wybor: Wehrmacht lub Stutthoff. Moj wujek zostal wcielony do Wehrmachtu bodajze w 1941r. i znalazl sie w Holandii na Wale Atlantyckim. Tam razem z kolega udalo im sie nawiazac kontakt z holenderskim Ruchem Oporu, ktory zorganizowal im przerzut do W.Brytanii, gdzie byli do konca wojny pelniac funkcje w jakichs pomocniczych jednostkach, bedac pewnie pod stosowna obserwacja, gdyz podejrzliwi Brytyjczycy mogli sie spodziewac, ze ta droga mozna przerzucac niemieckich szpiegow. Ale w swietle tych faktow najmniej istotne jest czy Kurski "mial racje" tylko co i jak uzyl w kampanii wyborczej. I jak widac te same metody sa uzywane ciagle przez PiS. I jak sie popatrzy szerzej na to co sie dzieje to nieodparcie nasuwaja sie skojarzenia z bolszewickim stylem rządzenia. I kto tu jest spadkobierca KPP ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Ale w swietle tych faktow najmniej ..... 15.06.06, 13:21 "Ale w swietle tych faktow najmniej istotne jest czy Kurski "mial racje" tylko co i jak uzyl w kampanii wyborczej." Szczegolnie dla tych wszystkich co raz przekonani o swoich racjach, kazdy fakt interpretuja tak, by nie zachwial ich przekonan: to dziennikarze pytali JK o komentarz kampani wyborczej pana Tuska: i zamiast potem uznac prowadzacych ta kampanie za niekompetentnych amatorow, ktorzy uzywaja niesprawdzonych faktow w w kuluminacyjnym punkcie kampani wyborczej na prezydenta polska sfora dziennikarska nagle zapalala potrzeba "standardow przyzwoitosci" robiac z JK glowna swoja ofiare ! Zdecydowana wiekszosc polskich dziennikarzy o "standardach przyzwoitosci" nie ma zielonego pojecia. Nic ale to nic nie uzasadnia tak czestych w Polsce porownan Polski do Ameryki: ani historia, ani "parametry" tych dwoch krajow, ani ich znaczenie na arenie miedzynarodowej itd..... Jest wyrazem polskiej megalomani a czestosc tych porownan w naszych mass-mediach (a pozniej wsrod Polakow) swiadczy tylko i wylacznie o jej stopniu zaawansowania w spoleczenstwie polskim i wzbudza poblazliwosc z ktora zwykle traktuje sie dzieci. JK po prostu "przebija" wszystkich ze swoim lekcewazeniem tych standardow czego po prostu nie moga mu darowac.I ma racje: bo jak juz cos robic to tak by byly z tego oczekiwane rezultaty a nie udawac, ze ma sie ochote "wygrac" pozostajac w bialych rekawiczkach. To, ze na Pomorzu i na Slasku niemiecka expansja i zabory pozostawily po sobie do dzisiaj swoje "slady" wszyscy dobrze wiedza: ze Polacy byli wcielani "na sile" do Wehrmachtu rowniez i nie byloby zadnej sprawy gdyby nie proby amatorskich szefow kampani wyborczej kandydata Tuska wykorzystania dziadka kandydata Tuska by poprawic jego wizerunek patriotyczno-polski. "Kto mieczem wojuje od miecza ginie". Odpowiedz Link Zgłoś
jrkwiat Re: Do 1europejczyk..... 15.06.06, 13:56 Obawiam sie, ze pomylily sie Pani (Panu) fakty. Pamietam wypowiedz Kurskiego, w ktorej tlumaczyl sie, ze "mimochodem" i wcale o to nie pytany, wypowiedzial sie na temat dziadka Tuska. Tak w ogole sugeruje: mniej emocji w dyskusji, więcej faktow. Rowniez w innej swojej wypowiedzi Kurski użalał sie nad sobą, ze na Zachodzie to on byłby juz dawno oczyszczony z zarzutow, ktore sa w stosunku do niego wyciagane. A ja sadze ze jest akurat odwrotnie i stad moje porownanie do Clintona. Generalnie rzecz ujmujac nie jestem zwolennikiem automatycznych porownan Polski do innych panstw. Ale jesli się dąży do wprowadzenia pewnych standardow, ktore w innych panstwach sa norma, to jednak jest to nieuniknione. I nie ma to nic wspolnego z megalomania. Tak sie sklada, ze pracuje za granica, (aktualnie jestem na urlopie w Polsce) i doskonale wiem jaka jest pozycja Polski, Polakow w Europie i na swiecie. Jesli "standardem" J.Kurskiego jest totalny cynizm, kłamstwo i podłosc - a dowiódł tego juz niejednokrotnie, to trudno się dziwić, ze jest krytykowany. A korzystanie przez PiS z uslug tego typu czlowieka daje co nieco do myślenia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
sadystka_z_tvn24 Stop Wariatom z PO !!!!!!!!!!!!!!! 15.06.06, 14:00 Platfusownia to gniazdo wariatów = prezio tusiek, niesiołek-matołek :) nawiedzonych = premier rakieta, komorowy i komuszych agentów = olechowski (także wariat) :) temu psycho-burdelowi naciągajacemu społeczeństwo na ciężkie miliony należy powiedzieć STOP !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bylicki Re: Stop Wariatom z PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.06.06, 14:06 sadystka_z_tvn24 napisał: > Platfusownia to gniazdo > wariatów = prezio tusiek, niesiołek-matołek :) > nawiedzonych = premier rakieta, komorowy > i komuszych agentów = olechowski (także wariat) :) > > temu psycho-burdelowi > naciągajacemu społeczeństwo > na ciężkie miliony > należy powiedzieć > STOP !!!!!!! > ...przedstawiciele agencji reklamowych ....jako związanych ze sprawą domniemanego wyprowadzenia pieniędzy z PZU na kampanię prezydencką Donalda Tuska odrzucili zarzuty...... he he :)) GWno staje sie tubą obronną platfusowni !!! ps no a co mieli powiedzieć te nygusy ?:) całą prawdę wyjawić publicznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jrkwiat Re: Stop Wariatom z PO !!!!!!!!!!!!!!! 15.06.06, 14:21 Kto naciaga spoleczenstwo na ciezkie miliony, wkrotce odczujesz na wlasnej skorze, a juz teraz widac ile nowych stolkow potrzebuje Samoobrona i LPR. Najpierw mysl, potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bprafael Re: Tak dlugo, az udowodni sie, ze to co mowi 15.06.06, 13:35 już widzę, jak twoj dziadek walczył :P Odpowiedz Link Zgłoś
bevern Re: "dajcie mi osobę, a dowody się znajdą" 20.06.06, 15:02 Masz rację że są to bure suku,a Kurski to nie pinczerek tylko kawał luja,zobacz na fotografię,jak się rozsiadł na tej kanapie,jak lord koks i śmieje się z nas Polaków jak to nami może on manipulować.Sługus partyjny i poprostu zwykły cham.Wywieźć go na taczce z naszego kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: wcale nie 14.06.06, 18:30 O ile mnie pamięć nie myli to kurski twierdził, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika. A co robił wtedy Twój dziadek? A dziadek kurskiego, a dziadek i pradziadek Kaczyńskich? Pomyśl zamiast gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Trochę umiaru z tymi przecinkami! 14.06.06, 18:39 Ludzie to czytają! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Trochę umiaru z tymi przecinkami! 14.06.06, 18:42 Przepraszam, poniosło mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
suwnicowy JUST robił kampanie polityczne 14.06.06, 23:35 To co mówi Jacek Jurek z Just jest tylko po części prawdą. Just wielokrotnie robił kampanie polityczne wielu partii, w tym PO. Logo PO powstało w Just. Wcześniej ta sama agencja realizowała kampanie m.in. Unii Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Re: Trochę umiaru z tymi przecinkami! 15.06.06, 08:45 nooo !! a ty go mitygujesz bo gracie w tej samej druzynie?? Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: wcale nie 15.06.06, 07:04 Odpowiem Ci co mój( jeden już nie żył) dziadek czynił w wojnę. Pracował cięzko w " majątku"( w zarządzaniu niemieckim)na rodzinę. Miał żonę ( babcię...) i 7 córek. Trzy z nich ( w tym moja mama-najstarsza) także pracowały w tym " majątku". W poblizu pałacu, w ktorym zamieszkała NIEPROSZONA RODZINA ZARZĄDCY stała figura(...). Tę figurę zarządca polecił 3 -w tym mojemu dziadkowi rozebrać- znizczyć -zgruzować(...). Dziadziuś mój w grupie z rówieśnikami( tzw starszyzną wsi-żaden z nich już nie żyje) i dwoma żięciami( ojcem i wujem -funkcyjnym w A.K.) po " maradzie bojowej" nie rozbili, ale przewieźli ( sankami w konie) na miejscowy cmentarz. Wiesz co było później, jak " luthard"( zarządca) się dowiedział co uczyniły te "wsiowe warchoły"(...)? Nie wydał nikogo z pozostałych, za co groziło mu co najmniej zesłanie na roboty-do Niemiec. Ale ponieważ miał wówczas już 54 lata i " osiem bab" na głowie(...) w przypływie troski o rodzinę dostał takie " baty", że jak babcia powtarzała ( mama także)kilka dni robiły Mu okłady(...). Jeżeli chcesz poczytać w historii-Dzienniku parafii to daj znać(...). Wskażę drogę i miejsce;- Ziemia Dobrzyńska(!!!) PS Byłem i jestem dumny ze swojego DZIADKA(!)Nie tylko z dziadka. Czy kandydat, który chciał zostać " namaszczony" na Prezydenta naszego 38 milionowego narodu, nie mógłby mieć przynajmniej, podobnego(...)??? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: wcale nie 15.06.06, 07:37 Miał lepszego. Twój tylko nie rozbił figury za co jak widać niec mu nie groziło poza batami. Z tym zesłaniem na roboty do Niemiec to nie bardzo wierze, bo to nie była kara tylko łapanki. Dziadek Tuska ryzykował życie uciekając z jednej armii (a wiesz co grozi dezerterom?) by walczyć po stronie Polski. Także nie porównuj bo nie ma czego. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can O ile mi wiadomo - udowadnia sie wine. 14.06.06, 19:43 Niewinny jest zwolniony z obowiazku udawadniania swojej niewinnoscia. Twoj komentarz wiec, talking_head, jest wiec bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Jak to pozbawiony sensu? 14.06.06, 23:40 joanna_can napisała: > Niewinny jest zwolniony z obowiazku udawadniania swojej niewinnoscia. Twoj > komentarz wiec, talking_head, jest wiec bez sensu. On ma PiSens! Odpowiedz Link Zgłoś
joszeslaw Re: O ile mi wiadomo - udowadnia sie wine. 15.06.06, 00:27 Święta racja. Tylko że odnosi się do postępowania karnego. Nie ma zastosowania wobec kandydatów na prezydenta. I z tego co pamiętam to nie chodziło o "ochotniczość" bycia w niemieckiej armii, ale o samo bycie - Tusek powiedział, że nie, ale ciocia Tuskowa powiedziała, że tak, i że wszyscy o tym w rodzinie wiedzieli ("Taka rodzinna tajemnica to była"). Rzeczywiście tak trudno znaleźć w swojej rodzinie kogoś, kto powie: UKRYWALIŚMY TEN FAKT PRZED DONALDZIKIEM, ABY NA ZDROWIU PSYCHICZNEM NIE PODUPADŁ - i w tm miejscu ze trzy wypowiedzi wujków Tuseków, że rzeczywiście mały Donaldzik nerwowy był. Oczywiście dowodu że Donaldzik wiedział, a nie powiedział nie będzie, bo chyba nikt w rodzinie Tuseków nie pomyślał, aby od Donaldzika oświadczenia na piśmie zbierać, że zapoznał się z historią rodzinną. Wystarczy pomyśleć, że PO nie przepuściłoby takiej okazji by pokazać jakie to z PiSu oszołomy. A z ogłoszeniem nie byłoby kłopotu. Solorz (ten gość, co to z niczego telewizję nagle zrobił) i Pani Walter (ta, co to ze Świętą Kwaśniewską w TVN występuje) od razu mieliby wiadomość dnia. Z doświadczenia życiowego wiem, że ta ciocia co to się tak wygadała chyba nie miała raczej powodu kłamać - chyba ze się z Donaldem pokłócili. Chciałbym więcej wiedzieć o kandydacie na prezydenta, o wartościach, w jakich został wychowany. I to chyba normalne by podjąć decyzję. Może wątpliwości byłoby mniej, gdyby Donald miał odrobinę bardziej Polskie imię (bo nazwiska się nie wybiera) niż Donald. I nie musiałoby to być imię polskiego króla. Wystarczyłby Bartosz. Tak wieć Talking_Head uzyskuje moje poparcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
newmateo Re: O ile mi wiadomo - udowadnia sie wine. 15.06.06, 00:48 Coś mi się zdaje, że niepotrzebnie walczysz z "układami rodzinnymi" i snujesz teorie s-PIS-kowe. Nie rozumiem dlaczego chcecie być wszechwiedzącymi bogami i potraficie tak gardzić ludźmi. Jest to cecha ludzi zakompleksionych, którzy mają swoje 5 minut (oby nie dłużej). Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: O ile mi wiadomo - udowadnia sie wine. 15.06.06, 08:27 newmateo napisała: > Coś mi się zdaje, że niepotrzebnie walczysz z "układami rodzinnymi" i snujesz > teorie s-PIS-kowe. Nie rozumiem dlaczego chcecie być wszechwiedzącymi bogami i > potraficie tak gardzić ludźmi. Jest to cecha ludzi zakompleksionych, którzy > mają swoje 5 minut (oby nie dłużej). > > PiS to nieszczescie Polski. Oby kaczynsko-Kursko-Rydzykowo-klamliwy czas sie szybko skonczyl. Przeciez wszyscy widza co to za indywidua. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: wcale nie 15.06.06, 09:30 O ile się nie mylę nikt nie udowodnił, że papież został wcielony siłą do wermahtu. Powiedz jaki ma to związek z postępowaniem Tuska. Wstyd tylko, że taka kreatura polityczna jak kurski dostała się do parlamantu i jest "przedstawicielem" narodu. Ale Polska specjalność to wybieranie idiotów do władz. Odpowiedz Link Zgłoś
iskra1977 Re: wcale nie 15.06.06, 11:20 O ile mi wiadomo a idac Twoim tokiem rozumowania, nikt nie udowodnil ze wstapil z ochota i zwlasnej nieprzymuszonej woli... Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze PiS na szefa PZU wyznaczył faceta powiązanego 14.06.06, 19:48 z pewnym układem, który wyprowadził z firmy Drob-kartel ponad 17 milionów dolarów i doprowadził ją do upadłości. Oszczerstwa Kurskiego są po to aby odwrócić uwagę opinii publicznej od Netzela. PiS zrobi wszystko, żeby przeciętny Kowalski nie zorientował się, że kradną bardziej niż SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
joszeslaw Re: PiS na szefa PZU wyznaczył faceta powiązanego 15.06.06, 00:33 Hej! O tym mówią wszystkie NIEZALEŻNE media! Nawet więcej. Ale dzięki za przypomnienie. No i gratuluję dobrej pamięci - do kwot. Jak komputerek! Tacy też w Partii Co To Teraz Najbardziej Za Demokracją Jest są potrzebni - do przeliczania baryłek na dolary, no i do pamiętania wielu numerów kont w różnych regionach świata. Także wróżę koledze (bo słowo "towarzysz" niemodne się stało) karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PiS na szefa PZU wyznaczył faceta powiązanego 15.06.06, 08:32 idiotyzmy-kacze napisał: > z pewnym układem, który wyprowadził z firmy Drob-kartel ponad 17 milionów dolar > ów i doprowadził ją do upadłości. Oszczerstwa Kurskiego są po to aby odwrócić u > wagę opinii publicznej od Netzela. PiS zrobi wszystko, żeby przeciętny Kowalski > nie zorientował się, że kradną bardziej niż SLD. > PiS chce rzadzic Polska na zasadzie hakow, insynuacji, pomowien, szantazy, oklamywania, ukladow, relatywizmu moralnego, oraz kradziezy, ale przez wlasnych lub powiazanych z PiSem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: PiS na szefa PZU wyznaczył faceta powiązanego 15.06.06, 09:39 Masz całkowitą rację. Ta rządząca chołota mieniąca się "prawem i sprawiedliwością" starają się z każdej klęski zrobić zwycięstwo. Przykład: koreańczycy budują fabrykę monitorów LG. Wszystko uzgodnił wcześniej rząd Belki. Czy krzywousty wspomniał coś o tym? To jego "zwycięstwo". Teraz jakiś oszołom Netzel. Sam Biernacki powiedział, no może ni dosłownie, ale dał do zrozumienia, że to kreatura. I co? Druga kreatura oskarża natychmiast Tuska. CBŚ wkracza do PZU. A sama konferencja tego oszołoma. Traktuje dziennikarzy jak chołotę. Kpina, ironia dawanie do zrozumienia, że ma dziennikarzy w d.. To ma być "prawo i sprawiedliwość"? Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: wcale nie 14.06.06, 23:21 Ze,tez tej ku.wie politycznej pozwalaja gadac w telewizji prywatnej.jedyna rada na jego pie...lenie jest smierc medialna,kazdy szanujacy sie dziennikarz powinien pokazac jemu czesc ciala troche ponizej plecow,to jest jedyne lekarstwo na tego typu dziwolagow.Szanujcie sie panstwo dziennikarze,wywiad z taka kreatura czlowieka jest ponizej wszelkim standardom dobrego i rzetelnego dziennikarstwa.pozdrawiam ze slonecznego i slynace z rzetelnego dziennikarstwa kraju Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Wszystko uklada sie w logiczną całosc 14.06.06, 18:16 to koniec PO. Koniec Tuska, koniec mafii. Trzesienie ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Wszystko uklada sie w logiczną całosc 14.06.06, 18:35 "ciemny lud to kupi" reszte pozostawiam do wlasnych przemyslen... albo telefonow z cetrali pisuarow :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wszystko uklada sie w logiczną całosc 15.06.06, 08:37 linfan napisał: > "ciemny lud to kupi" > > reszte pozostawiam do wlasnych przemyslen... albo telefonow z cetrali pisuarow > :) Dlaczego media zapraszaja do rozmow takiego czlowieka /?/ jak Kurski?. Przeciez wiadomo od poczatku, ze tylko judzi i insynuuje. Powinien go spotkac ostracyzm. Po co ktos go stawia przed mikrofonem? Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Wszystko uklada sie w logiczną całosc 14.06.06, 23:29 Ty widzisz i ja widze,ze to prawda przed kazda kampania wysyla sie bezczelna chlopine z atakiem i obelgami,byle co gadac a i tak ten ciemny narod kupi.Jezeli to jest recepta na polske to moje gratulacje dla ciemnogrodu.vivat prlpis Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wszystko uklada sie w logiczną całosc 15.06.06, 08:37 Ciemny Narod to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Jak ktoś myśli siedzeniem to mu się układa w logic 15.06.06, 00:57 zną całość. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Miałem wątpliwości, czy głosować na PO 15.06.06, 12:53 Teraz już nie mam żadnych. Kto przeciw potomkom płci męskiej pierwszego pokolenia dam lekkich obyczajów (w skrócie s k u r w y s y n o m) z PiSu, ten ma moje poparcie. Każdy, kto powołuje się na słowa Kurskiego jest skurskisynem. Odpowiedz Link Zgłoś
gauche Czy ci redaktorzy z Gazu w ogóle czytaja to, co sa 14.06.06, 18:22 mi napisali???????? "Kampanię prezydencką Tuska na nośnikach reklamy zewnętrznej realizował dom mediowy Media Concept powiązany z Just." prezes tej firmy pare linijek wyzej odzegnuje sie od zwiazkow z firmami powiazanymi z kampania PO... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiu.ochucki Re: Czy ci redaktorzy z Gazu w ogóle czytaja to, 14.06.06, 18:50 > Módlmy się za Żydów wiarołomnych, aby Bóg i Pan nasz zdarł zasłonę > z ich serc, iżby i oni poznali Jezusa Chrystusa Pana naszego. Oj, abyś ty sam rozumiał co ty piszesz. Jeżeli bóg i pan wasz jest tym samym bogiem co żydów, który to akceptuje i was i żydów pozwalając wam żyć, toż twoja pycha jest większa niż definicja to jest w stanie określić. Odpowiedz Link Zgłoś
suwnicowy Re: Czy ci redaktorzy z Gazu w ogóle czytaja to, 14.06.06, 23:41 i co z tego wynika, że się odżegnuje? wierzysz mu na słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
trino Re: Czy ci redaktorzy z Gazu w ogóle czytaja to, 14.06.06, 23:54 Człowieku - odrobina wiedzy się przyda. Agencja reklamowa i dom mediowy nie muszą mieć ŻADNYCH powiązań, żeby wziąć udział w tej samej kampanii. To tak, jakbyś się przesiadł z autobusu do pociągu i twierdził, że ztm jest powiązany z pkp. My, Polacy, tylko gadać umiemy. Na wszystkim się znamy... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
suwnicowy Re: Czy ci redaktorzy z Gazu w ogóle czytaja to, 15.06.06, 00:02 to do mnie? i mówisz o Just i Media Concept? te firmy od zawsze były powiązane, Media Concept to niegdysiejszy dział mediów Just. Trójka właścicieli też jest tych samych, z jednym wyjątkiem - zamiast Jurka w MC właścicielem jest jego żona. Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 Kurski to wariat 14.06.06, 18:42 ma widocznie manie przesladowczo-depresyjna. Skonczony idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Kurski to wariat 14.06.06, 19:03 wcale nie, to bylo zamierzone rzuc blotem a cos sie zawsze przylepi kampanie samorzadowa pisu ruszyla ale to byl falstart, trzymany na pozniej musieli teraz to wyrzucic zeby zatrzec szum wokol netzela, kolesia z marsa, ktorego nominowali na prezesa pzu (taka dosc duza, strategiczna firma), a ktory okazal sie miec dziwne interesy i czeki za uszami, co wyglada na pranie pieniedzy... taki piar, pis uprawia to od dawna z wielkim skutkiem, do tej pory celowali w rozwiazywaniu sejmu ale chyba uznali ze sie przejadlo Odpowiedz Link Zgłoś
mahasamatman Re: Kurski to wariat 14.06.06, 19:41 to wcale nie o błoto chodziło.A najlepszy efekt to jak się wrzuci w wentylator.Wszystkich pchlapie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kurski to wariat 15.06.06, 08:43 A gdzie powinno byc miejsce wariatow? Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: Kurski to wariat 14.06.06, 20:21 I niestety, to prawda. Jest stare, bodajże chińskie przysłwie, że jak łódź popłynie za daleko, można ją zawrócić, słów nie. I to niestety prawda. Dlatego każde złe słowa powodują, że coś niedobrego zostaje. Po prostu żal mi Kurskiego. Słowa "śmieć moralny" nie jest warte nawet jego osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kurski to wariat 15.06.06, 08:44 winiary2 napisała: > I niestety, to prawda. > Jest stare, bodajże chińskie przysłwie, że jak łódź popłynie za daleko, można j > ą > zawrócić, słów nie. > I to niestety prawda. Dlatego każde złe słowa powodują, że coś niedobrego zosta > je. > > Po prostu żal mi Kurskiego. Słowa "śmieć moralny" nie jest warte nawet jego oso > by. Smiec moralny to lagodne okreslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kurski to wariat 15.06.06, 08:45 No wariat, ale dlaczego na wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kurski to wariat 15.06.06, 08:42 airwalk77 napisał: > ma widocznie manie przesladowczo-depresyjna. Skonczony idiota! To wszyscy widza, ale co z tym zrobic? Trzeba odsunac Kaczynskich od wladzy, bo wlasnie Kaczynscy opieraja sie na takich ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Re od władzy ? 15.06.06, 08:55 ..... podobno nie chce być już Prezydentem ! Chce ogłosic termin koronacji .... Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Komuna! 14.06.06, 19:16 Ja do TALKING_HEAD I to właśnie ten cholerny grajdoł!!!!! Jak za komuny, bo to to samo przecież, można kogoś pomówić o cokolwiek i co? I niech On udowodni, że nie jest wielbłądem. To jest taka nikczemność i podłość, że słów mi brak. Życzę ci, KOLEŚ (NIE MÓJ!!!!!) żeby ktoś też tak Cię urządził i wtedy sobie przypomnij, co Ty mówiłeś, a może, co jest prawdopodobne, sądząc po wypowiedzi, robiłeś to innym. Nie licz na pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Komuna! 14.06.06, 23:06 to samo bedzie przeciez jak te wszystkie specbiura i agencje przejda we wladanie nastepnej wladzy (zgodnie z tradycja jeszcze gorszej od poprzedniej), a nowa wladza dopiero pokaze jak wykancza sie poprzednikow. Juz widze jak ANdrzej Lepper powoluje komisje do zbadania dzialalnosci PiS. To sie Kaczynski z Kurskim zdziwia. Kurski zreszta przejdzie wtedy juz do innej partii zgodnie z tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
lukciu Kurski to taka mała wsza 14.06.06, 19:17 kąsa, kąsa ale za którymś razem zostanie wreszcie zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: Kurski to taka mała wsza 14.06.06, 19:21 Tak, to prawda. To "mniej niż zero"! A ilu ludzi jest tak złych, że tak w ten bełkot wierzy! I nie dlatego, że im się żle żyje i są sfrustrowani, nie, trzeba mieć w sobie sporo zła, by przyklaskiwać takiej szyjowatej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Kurski to taka mała wsza 14.06.06, 19:59 ponuractwo napisała: Ile takich ludzi którzy dadzą się nabrać na ten bełkot? sporo, co chwila słychać jakiegoś faceta którego wszyscy okradali, od Mazowieckiego do Millera i UE. Odpowiedz Link Zgłoś
viscon Re: Kurski to taka mała wsza 14.06.06, 19:33 kurski to wyjątkowa kreatura, to kanalia pozbawiona wszelkich zasad. jego pomówienia i oszczerstwa są od lat znane, a kczyńskim to pasuje. nie muszą sobie aż tak brudzić tych swoich krótkich rączek, choć ich bezwstydny podopieczny i tak wystawia im paskudne świadectwo. martwi mnie tylko, że upłynie sporo czasu, zanim większość elektoratu tej mściwej i łajdackiej partii o bolszewickim charakterze, jaką jest PiS, opamięta się i dotrze do nich, że dla takich kurskich jest rzeczywiście tylko "ciemną masą, która wszystko łyknie". Odpowiedz Link Zgłoś
camell_ek Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 14.06.06, 19:27 Tak tak, witamy w Rosji. Zaczyna sie u nas gnebic sektor prywatny juz... camell.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 14.06.06, 19:46 Jak ten Ziobro szybko zareagował na "rewelacje" Kurskiego,CBA na Tuska to pięknie doczekaliśmy się II Białorusi i II Łukaszenki ( kaczor,ten z żoną,też zaczął ręcznie sterować wszystkim).Jak to można nazwać demokracją to ja jestem królik Bugs. Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 Kurski jest doskonaly - PO zaciera slady ale 14.06.06, 20:11 miejmy nadzieje ze prawda o ukladzie/powiazaniach/sojuszach PO z czerwonymi/SB wyplynie.. i Kurski nie pomylil sie tez co do dziadka Tuska _ Byl w Wehrmachcie czy nie ? Byl ! Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 kur..ski to śmieć 14.06.06, 21:59 i tym śmieciem prawie i sprawiedliwi się oganiają od aferzysty necla precla A co do dziadka to nie był w Wehrmachcie na ochotnika a to ten twój koleś partyjny powiedział. Trzymaj dalej ze śmieciami, sam też już śmierdzisz Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: kur..ski to śmieć 15.06.06, 08:50 filut69 napisał: > i tym śmieciem prawie i sprawiedliwi się oganiają od aferzysty necla precla > A co do dziadka to nie był w Wehrmachcie na ochotnika a to ten twój koleś > partyjny powiedział. > Trzymaj dalej ze śmieciami, sam też już śmierdzisz Kurski i ci co go popieraja to niegodni ludzie, ciemny Narod to kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Kurski jest doskonaly - PO zaciera slady ale 14.06.06, 23:38 KOLES TAKIE PIERDOLY TO MOZESZ OPOWIADAC I KACZOROW NA IMIENINACH NIE WSZYSCY SA TAK CIEMNI,ZEBY TO KUPIC,A CO DO WERMACHTU TO POCZYTAJ HISTORIE BO TO NE JEST TWOJA MOCNA STRONA Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 14.06.06, 20:14 Ale szambo! Wyklęty powstań ludu ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 15.06.06, 08:53 dzakarta napisał: > Ale szambo! Wyklęty powstań ludu ziemi.... Kurski to szambo, ale dlaczego do tego szamba wciaga innych. Polskie piekielko. PiS to Polska i Szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Policja znalazła podróbki Adidasa u M. Drzewieckie 14.06.06, 20:14 "Nic o tym nie wiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Mirosław Drzewiecki, PO, Oświadczenie Majątkowe 14.06.06, 20:22 Mirosław Drzewiecki, PO, 46 lat Prezes zarządu Inter Mak sp. z o.o. w Łodzi. (urlop bezpłatny) pieniądze: 280 tys. zł, 60 tys. dol., 80 tys. marek; dom: 300 m kw. o wartości 400 tys. zł inne nieruchomości: działka rolna 3 ha - wartość 450 tys. zł, budynek mieszkalny + hala fabryczna - wartość 1 mln zł Udziały w spółkach: Moda Styl - 15 proc. (niewyraźnie napisane) - 7 proc., Moda Star - 33 proc. samochód: volksvagen golf VR6 1995 r. (10-02-02 20:53) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34382,691619.html Odpowiedz Link Zgłoś
w105n4 Just i DFF sie ciesza teraz... 14.06.06, 20:58 bardzo z tego, ze wystepuja na stronie. W atmosferze skandalu. pfff Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdenieistotny Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 14.06.06, 22:07 Po prostu okaże się że nie PO i nie Tusk ale PIS i Kaczyński a jeśli tak to ktoś zrobił wspaniałą robotę. Bo bilbordy z pzu obsługiwały te same agencje które obsługiwały kampanie Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Kłamliwe pisiorki nie dadzą skrzywdzić oszołoma 14.06.06, 22:16 Sami są zakłamani, więc Kurskiemu krzydy nie zrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 14.06.06, 22:32 Kurski to wyjątkowa kanalia. PiS tolerujacy takie kanalie w partii pokazuje, że jest partią dranii. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek44 Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 14.06.06, 23:14 A....gdzie taaaaaaaaaaaa................. fikcja???? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tuska 14.06.06, 23:29 Najpierw tysiace litrow pomyj na kurskiego, a w koncu okaze sie, ze mial racje (jak z dziadkiem Tuska); skala napasci na niego swiadczy o tym, ze kogos bardzo mocno zabolalo; mam nadziej, ze CBS zabiezpieczy wszytskie materialy; znajac Kurskiego, trudno mi uwierzyc, ze bylby az tak glupi, zeby powiedziec cos, co jest kompletna bzdura; stawiam na to, ze badzie mial racje (podobnie jak w sprawie Tuskowego dziadka) Odpowiedz Link Zgłoś
antyantyliberal Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 14.06.06, 23:37 Czyli twoim zdaniem dziadek Tuska był NA OCHOTNIKA w Wehrmachcie ? Czyżby poszukiwania w archiwach niemieckich wszczęte na zlecenie Kurskiego dały jakieś rezultaty ? Dlaczego bojownik o prawdę nie podzielił się nimi z ciemnym ludem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 14.06.06, 23:55 Kurski nie powiedzial, ze "byl na ochotnika", tylko, ze walczyl w Wehrmachcie; archiwa Wehrmachtu pokazuja, ze dziadek walczyl pod Aachen i tam zostal w pazdzierniku 1944 roku wziety do niewoli przez Aliantow (m. in. dywizje gen. Maczka, a nie Armie Andersa, jak mowil - jak zawsze glupio i nieprawdziwie - Tusk). Pytalem historyka, ktory tym sie zajmuje (Polak): dziadek Tuska, Josef Tusk, "przeszedl" do oddzialow polskich gen. Maczka w listopadzie 1944 (kiedy juz miesiac byl w alianckiej niewoli); wiele to wyjasnia: nie "uciekl" do armii polskiej, tylko poprosil o zwolnienie z niewoli (warunki byly ciezkie), i tym samym poprawil swoj los; w zadnych walkach po stronie alianckiej przeciwko Niemcom nie bral juz udzialu (to mi tez potwierdzil historyk); Tusk po prostu zwyczajnie naklamal, i stworzyl legende "dziadka patrioty"; sam wyswiadczyl dziadkowi niedzwiedzia przysluge, tym bardziej - jak podala kuzynka Tuska, Sylwia, wszyscy w rodzinie wiedzieli, ze dziadek byl w Wehrmachcie; w sprawie PZU sytuacja wydaje mi sie podobna: Kurski nie powiedzialby tego, ot tak sobie; wszyscy zainteresowani wiedza o tym, i sie boja, stad tez ten ostry atak na niego; czekam na wyniki sledztwa antyantyliberal napisała: > Czyli twoim zdaniem dziadek Tuska był NA OCHOTNIKA w Wehrmachcie ? Czyżby > poszukiwania w archiwach niemieckich wszczęte na zlecenie Kurskiego dały jakieś > rezultaty ? Dlaczego bojownik o prawdę nie podzielił się nimi z ciemnym ludem ? > ? Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Re: autoryzacja... 15.06.06, 09:01 elementarna uczciwość wymaga uwiarygodnienia wiadomośći 'niby od historyka'. Podaj nazwiska .. Odpowiedz Link Zgłoś
antyantyliberal Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 11:44 owszem Kurski powiedział że dziadek Tuska był ochotnikiem w Wehrmachcie, cytuję za Rzepą: W wywiadzie dla tygodnika "Angora" Kurski powiedział m.in., że "poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się NA OCHOTNIKA do Wehrmachtu". Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 14.06.06, 23:58 silesius.monachijski0 napisał: <ciach> mozna prosic o dowody? gdzie je moge obejrzec? dlaczego pisuary nie odtrabily ich posiadania? dlaczego nie ujawniono tego wczesniej? i skad Ty to "wiesz"? ^_^ jestes tak glupi, jak k(ch)urski ocenia wiekszosc obywateli tego narodu, czy po prostu udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:01 Drodzy Państwo! Nie wiecie, że Kur..ski to ścierwo, które może powiedziec co kolwiek. W podobieństwie niesłychanym do Sile... , tylko ten będzie się starał ( do czasu ) zachowywać jakieś pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:02 sigact1 napisał: > Drodzy Państwo! > > Nie wiecie, że Kur..ski to ścierwo, które może powiedziec co kolwiek. errata: "cokolwiek" oczywiście razem Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:08 dziadek, Josef Tusk nie bylw Wehrmachcie? i Tusk (Donald) - z wyksztalcenia historyk - o tym fakcie oczywiscie "nie wiedzial", choc cala rodzina - jak przyznala kuzynka Tuska i wnuczka Josefa - wiedziala? bedzie podobnie, jak wtedy; Kurski bez powodu tego nie powiedzial; PO chcialo "isc na wojne" z PiS- em; to maja wojne sigact1 napisał: > Drodzy Państwo! > > Nie wiecie, że Kur..ski to ścierwo, które może powiedziec co kolwiek. > > W podobieństwie niesłychanym do Sile... , tylko ten będzie się starał ( do czas > u > ) zachowywać jakieś pozory. > Odpowiedz Link Zgłoś
antyantyliberal Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 11:45 W wywiadzie dla tygodnika "Angora" Kurski powiedział m.in., że "poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu". Komentarz poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:05 bo przygladam sie uwaznie Kurskiemu: on nigdy nie strzelil samoboja; histeryczna reakcja PO i "zainteresowanych firm" potwierdza moje przypuszczenia; bedzie tak, jak z dziadkiem Tuska; jestem gotow sie zalozyc linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > <ciach> > > mozna prosic o dowody? gdzie je moge obejrzec? dlaczego pisuary nie odtrabily > ich posiadania? dlaczego nie ujawniono tego wczesniej? i skad Ty to "wiesz"? > > > > ^_^ jestes tak glupi, jak k(ch)urski ocenia wiekszosc obywateli tego narodu, cz > y > po prostu udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:12 silesius.monachijski0 napisał: > bo przygladam sie uwaznie Kurskiemu: on nigdy nie strzelil samoboja; > histeryczna reakcja PO i "zainteresowanych firm" potwierdza moje > przypuszczenia; bedzie tak, jak z dziadkiem Tuska; jestem gotow sie zalozyc pomijajac wyplacalnosc (nie znam Cie, wiec nie wiem czy mozesz) : jaka histeryczna? tzn. wszyscy mieli powiedziec : "nie, to nieprawda" i sie odwrocic? to jest naciagane bardziej, niz Twoje standardowe wypowiedzi na forum. a samoboja widzialem juz w poprzedniej kampanii - nie ma zadnego dowodu. prosilem bys wskazal, gdzie go moge zobaczyc. nie podales, rozumiem ze nie ma. skad wiec Twoja 'pewnosc'? jak dla mnie to Twoja wypowiedz jest taka ... stronnicza (azeby nie powiedziec "partyjna"). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:32 masz na mysli dziadka Tuska? przeciez wszyscy wiedza - moze poza "liberalnymi" mediami, ze Tusk (a nie Kurski) sklamal linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > bo przygladam sie uwaznie Kurskiemu: on nigdy nie strzelil samoboja; > > histeryczna reakcja PO i "zainteresowanych firm" potwierdza moje > > przypuszczenia; bedzie tak, jak z dziadkiem Tuska; jestem gotow sie zaloz > yc > > pomijajac wyplacalnosc (nie znam Cie, wiec nie wiem czy mozesz) : jaka > histeryczna? tzn. wszyscy mieli powiedziec : "nie, to nieprawda" i sie odwrocic > ? > to jest naciagane bardziej, niz Twoje standardowe wypowiedzi na forum. > > a samoboja widzialem juz w poprzedniej kampanii - nie ma zadnego dowodu. > prosilem bys wskazal, gdzie go moge zobaczyc. nie podales, rozumiem ze nie ma. > skad wiec Twoja 'pewnosc'? jak dla mnie to Twoja wypowiedz jest taka ... > stronnicza (azeby nie powiedziec "partyjna"). Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:36 silesius.monachijski0 napisał: > masz na mysli dziadka Tuska? przeciez wszyscy wiedza - moze poza "liberalnymi" > mediami, ze Tusk (a nie Kurski) sklamal znaczy taka "wiesc gminna"? hmmm... to wszystko tlumaczy - ja miastowy. nie moglem slyszec :/ ch*lera! a tak bardzo mi zalezalo na dowodach :( pewnie przyjdzie uwierzyc na slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:39 pewnie > przyjdzie uwierzyc na slowo. Słowo Kurskiego "droższe pieniędzy". Na które czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:44 nie sadze, zeby chodzilo o pieniadze; chodzi o atak Tuska na niego, kiedy Tusk i jego szatb wyborcza "jezdzili sobie po Kurskiem", jak - nie przymierzajac - po kobyle; teraz Kurski odplaca "pieknym za nadobne"; tu chodzi o urazone ambicje, i sprawe nie majaca nic wspolnego z kasa uu1 napisała: > pewnie > > przyjdzie uwierzyc na slowo. > Słowo Kurskiego "droższe pieniędzy". Na które czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:40 zacytuj wiec najpierw Kurskiego, jego wypowiedz, w ktorej stwierdzil, ze on Kurski uwaza, ze dziadek Tuska wstapil na ochotnika do Wehrmachtu; ja mowie o tym, ze dziadek Tuska nie byl nadzwyczajnym patriota, a raczej koniunkturalista (to sie ostalo wnukowi); linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > masz na mysli dziadka Tuska? przeciez wszyscy wiedza - moze poza "liberal > nymi" > > mediami, ze Tusk (a nie Kurski) sklamal > > znaczy taka "wiesc gminna"? hmmm... to wszystko tlumaczy - ja miastowy. nie > moglem slyszec :/ ch*lera! a tak bardzo mi zalezalo na dowodach :( pewnie > przyjdzie uwierzyc na slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:42 silesius.monachijski0 napisał: > zacytuj wiec najpierw Kurskiego, jego wypowiedz, w ktorej stwierdzil, ze on > Kurski uwaza, ze dziadek Tuska wstapil na ochotnika do Wehrmachtu; ja mowie o > tym, ze dziadek Tuska nie byl nadzwyczajnym patriota, a raczej koniunkturalista > > (to sie ostalo wnukowi); czyli kurski mial racje, bo ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:44 najpierw cytat, potem odpowiedz; innej kolejnosci nie ma linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > zacytuj wiec najpierw Kurskiego, jego wypowiedz, w ktorej stwierdzil, ze > on > > Kurski uwaza, ze dziadek Tuska wstapil na ochotnika do Wehrmachtu; ja mow > ie o > > tym, ze dziadek Tuska nie byl nadzwyczajnym patriota, a raczej koniunktur > alista > > > > (to sie ostalo wnukowi); > > czyli kurski mial racje, bo ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:52 silesius.monachijski0 napisał: > najpierw cytat, potem odpowiedz; innej kolejnosci nie ma hmmm... no coz. skoro biblioteka jest Ci obca, wygoogleowalem to dla Ciebie: "poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 00:57 wywiad dla "Angory"? przeciez to lipa; gdzie tam jest napisane: Kurski: uwazam, ze dziadek Tuska zglosil sie na ochotnika do Wehrmachtu"? przeczytaj caly wywiad, to nie bedziesz juz mial zadnych watpliwosci; Kurski przyznal - nagabywany przez dziennikarzy -, ze takie pogloski sa na Wybrzezu; nieczemu nie zaprzeczyl i niczego nie potwierdzil; zas kampanie wokol tej jego wypowiedzi zrobili Tusk z Protasiewiczem, twierdzac, ze "dziadek byl polskim patriota, i nigdy w Wehrmachcie niebyl"; oni TWIERDZLI, kurski POTWIERDZIL istnienie poglosek; prawda, ze mala roznica, a cieszy? linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > najpierw cytat, potem odpowiedz; innej kolejnosci nie ma > > hmmm... no coz. skoro biblioteka jest Ci obca, wygoogleowalem to dla Ciebie: > > "poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do > Wehrmachtu" Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:06 silesius.monachijski0 napisał: > wywiad dla "Angory"? przeciez to lipa; gdzie tam jest napisane: Kurski: uwazam, > > ze dziadek Tuska zglosil sie na ochotnika do Wehrmachtu"? przeczytaj caly > wywiad, to nie bedziesz juz mial zadnych watpliwosci; Kurski przyznal - > nagabywany przez dziennikarzy -, ze takie pogloski sa na Wybrzezu; nieczemu nie > > zaprzeczyl i niczego nie potwierdzil; zas kampanie wokol tej jego wypowiedzi > zrobili Tusk z Protasiewiczem, twierdzac, ze "dziadek byl polskim patriota, i > nigdy w Wehrmachcie niebyl"; oni TWIERDZLI, kurski POTWIERDZIL istnienie > poglosek; prawda, ze mala roznica, a cieszy? owszem z mala roznica, ktora tak polubiles: Kurski juz insynuowal. jasno sprecyzowal swoje zdanie, iz slyszy od 'innych ludzi' (zawsze lubilem innych ludzi :) ), ze dziadek wstapil do wermachtu. takie zdanie jest nastawione na jasny komentarz... jak "nieobrazanie wprost". to taka metoda na wabik. ja nie twierdze, ze k(ch)ujski nie opanowal tej metody do perfekcji - wrecz przeciwnie! tyle z tego, ze to (i proponowanie kolegow na dobre stanowiska, to) jedyne co umie, w dodatku brak mu przy tym kultury. ja kreaturom nie wierze z definicji. zaprzedaja wlasna matke, byle bylo po ich stronie. fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:09 a mowilismy podobno o tym, ze Kurski powiedzial, ze "dziadek Tuska na ochotnika wstapil do Wehrmachtu"; tego akurat nie powiedzial; zas to Tusk wprowadzil HGW na warszawskie salony PO, utracajac przy okazji Piskorskiego i jego ludzi; wiec chyba - jezeli chodzi o "kolesiostwo" osoby Ci sie pomylily; linfan napisał: > ! > tyle z tego, ze to (i proponowanie kolegow na dobre stanowiska, to) jedyne co > umie, w dodatku brak mu przy tym kultury. > > ja kreaturom nie wierze z definicji. zaprzedaja wlasna matke, byle bylo po ich > stronie. fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:16 silesius.monachijski0 napisał: > a mowilismy podobno o tym, ze Kurski powiedzial, ze "dziadek Tuska na ochotnika > > wstapil do Wehrmachtu" oczywistym celem kurskiego nie bylo powiedzenie tego wprost, tylko jasne ukierunkowanie mysli wyborcow. to taka gra wyborcza dla nieatrakcyjnych i nieciekawych postaci. nie wiedziales? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:19 ile razy w zyciu miales w reku Angore? kto ja wogole czyta? tysiac osob? wiec kto zrobil wtedy czarny PR? oczywiscie Tusk z Protasiewiczem; naglosnili sprawe (o ktorej nikt w Polsce wczesniej nie wiedzial - Amgora jest pismem marginesowym), zeby "polozyc" Kaczynskiego (jak wczesnie Miodowicz i Brochwicz zalatwili Cimoszewicza); tylko, ze tym razem sie nie udalo linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > a mowilismy podobno o tym, ze Kurski powiedzial, ze "dziadek Tuska na och > otnika > > > > wstapil do Wehrmachtu" > > oczywistym celem kurskiego nie bylo powiedzenie tego wprost, tylko jasne > ukierunkowanie mysli wyborcow. to taka gra wyborcza dla nieatrakcyjnych i > nieciekawych postaci. nie wiedziales? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:22 silesius.monachijski0 napisał: > ile razy w zyciu miales w reku Angore? kto ja wogole czyta? tysiac osob? wiec > kto zrobil wtedy czarny PR? oczywiscie Tusk z Protasiewiczem; naglosnili sprawe > > (o ktorej nikt w Polsce wczesniej nie wiedzial - Amgora jest pismem > marginesowym), zeby "polozyc" Kaczynskiego (jak wczesnie Miodowicz i Brochwicz > zalatwili Cimoszewicza); tylko, ze tym razem sie nie udalo czarny PR? porownywalny do kurskiego? gdzie? oswiec nas latarnio prawdy forumowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:31 udajesz, czy naprawde nie wiesz o co chodzi? kto wtedy (i dzisiaj) czytal Angore? prawie nikt; Tusk i Protasiewicz "rzucili sie" na ten wywiad, sadzac, ze - jak Tusk placzac i histeryzujac na temat patriotyzmu dziadka - "zalatwia" Kaczynskiego, w ktorego sztabie jest taki "klamca", jak Kurski; niestety, okazalo sie jeszcze przed druga tura wyborow, ze Tusk sklamal: sziadek byl zaiste "srednim" patriota, i w Wehrmachie walczyl; nawet "odsiecz" TVN nie pomogla (nie puscili materialu, w ktorym wnuczka dziadka i kuzynka Tuska - Sylwia - powiedziala, ze cala rodzina wiedziala o tym, ze dziadek byl w Wehrmachcie); cala intryga i akcja przyiwko Kaczynskiemu poszla w piety linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > ile razy w zyciu miales w reku Angore? kto ja wogole czyta? tysiac osob? > wiec > > kto zrobil wtedy czarny PR? oczywiscie Tusk z Protasiewiczem; naglosnili > sprawe > > > > (o ktorej nikt w Polsce wczesniej nie wiedzial - Amgora jest pismem > > marginesowym), zeby "polozyc" Kaczynskiego (jak wczesnie Miodowicz i Broc > hwicz > > zalatwili Cimoszewicza); tylko, ze tym razem sie nie udalo > > czarny PR? porownywalny do kurskiego? gdzie? oswiec nas latarnio prawdy forumow > ej :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.furgalinski Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:37 > udajesz, czy naprawde nie wiesz o co chodzi? kto wtedy (i dzisiaj) czytal > Angore? prawie nikt klamca silesius Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:50 oj, do Tuska i partii aferalow, czyli PO, jeszcze bardzo mi daleko m.furgalinski napisał: > > udajesz, czy naprawde nie wiesz o co chodzi? kto wtedy (i dzisiaj) czytal > > > Angore? prawie nikt > > klamca silesius Odpowiedz Link Zgłoś
m.furgalinski Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:55 co Ty mi tu z PO wyjezdzasz? Czy ja napisalem cos o PO? Mowimy o Twojej prawdomownosci w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:39 silesius.monachijski0 napisał: > udajesz, czy naprawde nie wiesz o co chodzi? kto wtedy (i dzisiaj) czytal > Angore? prawie nikt; Tusk i Protasiewicz "rzucili sie" na ten wywiad, sadzac, > ze - jak Tusk placzac i histeryzujac na temat patriotyzmu dziadka - "zalatwia" > Kaczynskiego, w ktorego sztabie jest taki "klamca", jak Kurski; niestety, > okazalo sie jeszcze przed druga tura wyborow, ze Tusk sklamal: sziadek byl > zaiste "srednim" patriota, i w Wehrmachie walczyl; nawet "odsiecz" TVN nie > pomogla (nie puscili materialu, w ktorym wnuczka dziadka i kuzynka Tuska - > Sylwia - powiedziala, ze cala rodzina wiedziala o tym, ze dziadek byl w > Wehrmachcie); cala intryga i akcja przyiwko Kaczynskiemu poszla w piety wpierw odpowiedz : GDZIE? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:52 ostani raz powtarzam: archiwum Wehrmachtu i archiwum brygady gen. Maczka; linfan napisał: > wpierw odpowiedz : GDZIE? Odpowiedz Link Zgłoś
m.furgalinski Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:34 Angora- najpopularniejszy tygodnik w Polsce- ok 290tys sprzedawanych egzamplarzy. Naklad ok. 430tys. To troszke wiecej niz 1000. Rzeczywiscie bardzo marginesowe pismo (hahaha) wirtualnemedia.pl/document,,1239650,Spada_sprzedaz_tygodnikow_opinii.html Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:37 to i tak niczego nie zmienia; Angora sie w kampanii prezydenckiej wogole nie liczyla; "temat" powstal, kidy do roboty zabral sie sztab tuska i media "liberalne" - na czele z GW; ciekawe, ze tematu nie podchwycono od razu po ukazaniu sie wywiadu, tylko z opoznieniem; to byla przygotowana akcja; a rezultut? jak wszystko w karierze Tuska; porazka m.furgalinski napisał: > Angora- najpopularniejszy tygodnik w Polsce- ok 290tys sprzedawanych egzamplarz > y. Naklad ok. 430tys. > > To troszke wiecej niz 1000. Rzeczywiscie bardzo marginesowe pismo (hahaha) > > wirtualnemedia.pl/document,,1239650,Spada_sprzedaz_tygodnikow_opinii.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.furgalinski Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:40 Przed chwila pisales, ze tej gazety nikt nie czyta (1000osob). Teraz piszesz, ze tygodnik z najwyzszym nakladem w Polsce sie nie liczy? Gazeta, ktora co tydzien czyta srednio prawie milion osob, sie BARDZO liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:54 nie odwracaj kota ogonem; "temat" dziadka "zrobili" wspolnie Tuska, Protasiewicz tudziez GW i inne "zaprzyjaznione" media; o tym kazdy w Polsce wie; Angora wogole nie byla strona w sporze m.furgalinski napisał: > Przed chwila pisales, ze tej gazety nikt nie czyta (1000osob). > > Teraz piszesz, ze tygodnik z najwyzszym nakladem w Polsce sie nie liczy? > Gazeta, ktora co tydzien czyta srednio prawie milion osob, sie BARDZO liczy. > Odpowiedz Link Zgłoś
m.furgalinski Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 01:56 ja tez nie jestem strona w sporze. Po prostu sklamales, a gdy to klamstwo Ci wytknalem, stwierdziles, ze to nie ma znaczenie. Otoz MA: jesli klamiesz, to znaczy, ze nie jestes wiarygodnym rozmowca. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 02:02 mysl sobie co chcesz; temat "medialny" dziadka Tuska nie zrobila Angora; a Tusk i PO przegrali: i dobrze; zas teraz powoli zaczynaja tonac; stad ta histeria m.furgalinski napisał: > ja tez nie jestem strona w sporze. > Po prostu sklamales, a gdy to klamstwo Ci wytknalem, > stwierdziles, ze to nie ma znaczenie. > Otoz MA: jesli klamiesz, to znaczy, ze nie jestes wiarygodnym rozmowca. Odpowiedz Link Zgłoś
m.furgalinski Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 02:06 Czemu mi po raz kolejny odpowiadasz nie na temat? Czy ja napisalem cos o Tusku, Agorze, PO etc? To jest podstawa kulturalnej dyskusj? W razie braku argumentow zmieniac temat? Jestes katolikiem- Nie powinienes klamac. To jest grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
antyantyliberal Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 11:45 W wywiadzie dla tygodnika "Angora" Kurski powiedział m.in., że "poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu". komentarz poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Myxle, ze bedzie podobnie, jak z dziadkiem Tu 15.06.06, 12:04 Po co to powiedział? Jaki był merytoryczny związek z kampanią prezydencką? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne z 14.06.06, 23:57 PiS-em; no to ´teraz te wojne ma; a Kurski - jak zwykle - bedzie mial racje Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 14.06.06, 23:59 silesius.monachijski0 napisał: > PiS-em; no to ´teraz te wojne ma; a Kurski - jak zwykle - bedzie mial racje po co zaczynasz XXX watkow? czy w ten sposob sie dowartosciowujesz? gdy widzisz duuuuuzo swojego nicka na liscie wypowiedzi? czy to efekt "malego fiutka"? :] Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:09 nie, ja sie po prostu smieje z PO: tak deklarowali te swoja wojne z PiS-em, ze sie doigrali; byli zbyt pewni siebie linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > PiS-em; no to ´teraz te wojne ma; a Kurski - jak zwykle - bedzie mial rac > je > > po co zaczynasz XXX watkow? czy w ten sposob sie dowartosciowujesz? gdy widzisz > duuuuuzo swojego nicka na liscie wypowiedzi? czy to efekt "malego fiutka"? :] Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:16 silesius.monachijski0 napisał: > nie, ja sie po prostu smieje z PO: tak deklarowali te swoja wojne z PiS-em, ze > sie doigrali; byli zbyt pewni siebie znaczy... atakujesz = smiejesz sie? to jakies wynikanie, czy taka mala 'tautologia'? i swoja droga... znam lepsze i powody do smiechu i sposoby jego wyrazania... ale to pewnie ze mna jest cos nie tak :] Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:22 > ale to pewnie ze mna jest cos nie tak :] Oczywiście. Gotów jesteś twierdzić, że Prawo, prawo znaczy a Sprawiedliwość, sprawiedliwość. Że w PiSie znane jest pojęcie przyzwoitości, o uczciwości nie wspominając. Ty się doczekasz, że usłyszysz - spieprzaj dziadu, bo w papę. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:24 uu1 napisała: > > ale to pewnie ze mna jest cos nie tak :] > Oczywiście. Gotów jesteś twierdzić, że Prawo, prawo znaczy a Sprawiedliwość, > sprawiedliwość. Że w PiSie znane jest pojęcie przyzwoitości, o uczciwości nie > wspominając. Ty się doczekasz, że usłyszysz - spieprzaj dziadu, bo w papę. e? sorry, ale chyba nie rozumiem. plz - przeczytaj jeszcze raz kilka postow watku :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:28 Sorki, że nie umieściłem emotikonu. > Ty się doczekasz, że usłyszysz - spieprzaj dziadu, bo w papę. Oczywiście od Wielkiej Koalicji. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:31 uu1 napisała: > Sorki, że nie umieściłem emotikonu. > > Ty się doczekasz, że usłyszysz - spieprzaj dziadu, bo w papę. > Oczywiście od Wielkiej Koalicji. ;)) achhh... i w tym momencie wszystko stalo sie jasne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:09 Słyszałem kiedyś tekst - prawdziwy mężczyzna. Gdzie dotknąć tam fiut. Piszę to jedynie z kronikarskiego obowiązku. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:13 uu1 napisała: > Słyszałem kiedyś tekst - prawdziwy mężczyzna. Gdzie dotknąć tam fiut. Piszę to > jedynie z kronikarskiego obowiązku. :)) dobre :) dzieki za wieczorna dawke relaksu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:22 czyzbys zaczal bronic PO? dziwna metamorfoza; to PO ostatnio deklarowalo bezpardonowa walke - wrecz wojne - z PiS-em; doigrali sie; i nie zapominaj, ze w sprawie dziadka Tuska Kurski mial racje: byl w Wehrmachcie, i nie byl zadnym bohaterem; PO zreszta sama nie stronila od bezpardonowej walki, a nawet stoswala ciosy ponizej pasa (przypomnij sobie udzial Miodowicza i Brochwicza w "aferze Jaruckiej": w sumie wilka lipa, a skutecznie wyeliminowali konkurenta Tuska). PO sie ta swoja "wojowniczoscia" doigralo, znajac zas Kurskiego, nie sadze, zeby nie mial nic w reku, i "tak sobie palnal"; histeryczne reakcje wskazuja na to, ze wlozyl dosc gruby kij w mrowisko uu1 napisała: > Słyszałem kiedyś tekst - prawdziwy mężczyzna. Gdzie dotknąć tam fiut. Piszę to > jedynie z kronikarskiego obowiązku. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:25 silesius.monachijski0 napisał: > i nie zapominaj, ze > w sprawie dziadka Tuska Kurski mial racje: byl w Wehrmachcie, i nie byl zadnym > bohaterem; tak - to juz wiemy. cos nowego w koncu zobaczymy? na tym forum to _raczej_ tacy wiecej niz sredniointeligentni sie trafiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:30 oj zobaczymy, zobaczymy; jestem pewien, ze ta sprawa stoi Piskorski i jego ludzie, ktorzy maja swietne kontakty z rodzina Olechowskich linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > i nie zapominaj, ze > > w sprawie dziadka Tuska Kurski mial racje: byl w Wehrmachcie, i nie byl z > adnym > > bohaterem; > > tak - to juz wiemy. cos nowego w koncu zobaczymy? na tym forum to _raczej_ tacy > wiecej niz sredniointeligentni sie trafiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:34 silesius.monachijski0 napisał: > oj zobaczymy, zobaczymy; jestem pewien, ze ta sprawa stoi Piskorski i jego > ludzie, ktorzy maja swietne kontakty z rodzina Olechowskich zapytam Cie po raz trzeci: gdzie moge obejrzec te dowody, ze dziadek Tuska wstapil na ochotnika? dlaczego pisuary nie odtrabily ich istnienia wczesniej? kto to wstrzymywal? hmmm... mozna tez dodac: czemu nie odpowiadasz na pytania, tylko zbaczasz z tematu? jakis problem w czytaniu / zrozumieniu? powiedz - pomozemy rozwiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:38 to pojedz sobie do Berlina, i sprawdz archiwum Wehrmachtu: jasno wynika z dokumentow, ze nie byl zadnym bohaterem, tylko chcial sobie poprawic swoj los; za to Ty przytocz mi - doslownie - wypowiedz Kurskiego, w ktorej twierdzil, ze on Kurski uwaza, ze dziadek Tuska wstapil na ochotnika do Wehrmachtu; czekam na oryginalny cytat z Kurskiego linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > oj zobaczymy, zobaczymy; jestem pewien, ze ta sprawa stoi Piskorski i jeg > o > > ludzie, ktorzy maja swietne kontakty z rodzina Olechowskich > > zapytam Cie po raz trzeci: gdzie moge obejrzec te dowody, ze dziadek Tuska > wstapil na ochotnika? dlaczego pisuary nie odtrabily ich istnienia wczesniej? > kto to wstrzymywal? > > hmmm... mozna tez dodac: czemu nie odpowiadasz na pytania, tylko zbaczasz z > tematu? jakis problem w czytaniu / zrozumieniu? powiedz - pomozemy rozwiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:46 silesius.monachijski0 napisał: > to pojedz sobie do Berlina, i sprawdz archiwum Wehrmachtu: jasno wynika z > dokumentow, ze nie byl zadnym bohaterem, tylko chcial sobie poprawic swoj los; > za to Ty przytocz mi - doslownie - wypowiedz Kurskiego, w ktorej twierdzil, ze > on Kurski uwaza, ze dziadek Tuska wstapil na ochotnika do Wehrmachtu; czekam na > > oryginalny cytat z Kurskiego po pierwsze: odnalezienie to nie takie trudne. archiwum internetowe gazety dostepne jest dwa tygodnie, ale biblioteki (takie publiczne, itp.) udostepniaja swoje zbiory czytelnikom. jesli _bardzo_ ci zalezy to moge wyszukac za Ciebie... ale moze przydaloby Ci sie takie cwiczenie? po drugie: z tego co wiem, to nikt _mi_ nie da dostepu do zbiorow wermachtu. czyzby bylo inaczej? (jesli tak to chetnie sie dowiem. bez zartow). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:48 jezeli jestes historykiem, ktory ma okreslony projekt badawczy, albo adwokatem Kurskiego, to nie ma problemu; problem jest w tym, ze Ty nie cytujesz slow, o ktore prosilem; dalej uprawiasz czarny PR w stosunku do Kurskiego; powtarzam: CYTAT!! linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > to pojedz sobie do Berlina, i sprawdz archiwum Wehrmachtu: jasno wynika z > > > dokumentow, ze nie byl zadnym bohaterem, tylko chcial sobie poprawic swoj > los; > > za to Ty przytocz mi - doslownie - wypowiedz Kurskiego, w ktorej twierdzi > l, ze > > on Kurski uwaza, ze dziadek Tuska wstapil na ochotnika do Wehrmachtu; cze > kam na > > > > oryginalny cytat z Kurskiego > > po pierwsze: odnalezienie to nie takie trudne. archiwum internetowe gazety > dostepne jest dwa tygodnie, ale biblioteki (takie publiczne, itp.) udostepniaja > swoje zbiory czytelnikom. jesli _bardzo_ ci zalezy to moge wyszukac za Ciebie.. > . > ale moze przydaloby Ci sie takie cwiczenie? > > po drugie: z tego co wiem, to nikt _mi_ nie da dostepu do zbiorow wermachtu. > czyzby bylo inaczej? (jesli tak to chetnie sie dowiem. bez zartow). Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 00:55 silesius.monachijski0 napisał: > jezeli jestes historykiem, ktory ma okreslony projekt badawczy, albo adwokatem > Kurskiego, to nie ma problemu; problem jest w tym, ze Ty nie cytujesz slow, o > ktore prosilem; dalej uprawiasz czarny PR w stosunku do Kurskiego; powtarzam: > CYTAT!! prawdziwy problem jest taki, ze pytalem pierwszy. podobno niegrzecznie jest odpowiadac pytaniem na pytanie, ale ten jeden raz zrobilem dla Ciebie wyjatek... czuj sie zaszczycony ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 01:05 wiec raz jeszcze powtarzsm: dziadek Tuska wziety do niewoli w pazdzierniku 1944 roku, popraisl o przyjecie do oddzialow gen Maczak (a nie Armii Andersa, jak twierdzili Tusk z Protasiewiczem) w listopadzie 1944 roku; nie bral juz potem udzialu w zadnych walkach; czy byl w Wehrmachcie na ochotnika? niektorzy tak twierdza, inni zaprzeczaja; Kurski tego nigdy doslownie tak nie powiedzial linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > jezeli jestes historykiem, ktory ma okreslony projekt badawczy, albo adwo > katem > > Kurskiego, to nie ma problemu; problem jest w tym, ze Ty nie cytujesz slo > w, o > > ktore prosilem; dalej uprawiasz czarny PR w stosunku do Kurskiego; powtar > zam: > > CYTAT!! > > prawdziwy problem jest taki, ze pytalem pierwszy. podobno niegrzecznie jest > odpowiadac pytaniem na pytanie, ale ten jeden raz zrobilem dla Ciebie wyjatek.. > . > czuj sie zaszczycony ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Wciąż tu jesteś.... 15.06.06, 01:09 panie kłamczuszku? ....a może by tak się innej aktywności poświęcić?... Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 01:12 silesius.monachijski0 napisał: > wiec raz jeszcze powtarzsm: dziadek Tuska wziety do niewoli w pazdzierniku 1944 > > roku, popraisl o przyjecie do oddzialow gen Maczak (a nie Armii Andersa, jak > twierdzili Tusk z Protasiewiczem) w listopadzie 1944 roku; nie bral juz potem > udzialu w zadnych walkach; czy byl w Wehrmachcie na ochotnika? niektorzy tak > twierdza, inni zaprzeczaja; Kurski tego nigdy doslownie tak nie powiedzial skad te informacje o dziadku Tuska? (jestem rzeczywiscie ciekaw) a kurski nie powiedzial wprost - insynuowal. nastawial opinie publiczna w scisle okreslonym kierunku rozumienia. taka "mala roznica" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 01:17 te infromacje z archiwum Wehrmachtu i archiwum brygady gen. Maczka; dokladnie opisal mi to znajomy historyk, zajmujacy sie ta problematyka naukowo; . chachacha: nastawial "opninie publiczna"; przciez Angory nikt nie czyta; propagande zrobily "liberalne" media (na czele z GW) oraz sztab Tuska, z Protasiewiczem i Tuskiem na czele; wyluskali ten wywiad z pisma, ktore nikt nie czyta, i zrobili z tego straszna propagande, czarny PR przeciwko Kaczynskiemu (jak wczesniej postapili z Cimoszewiczem); mysleli, ze i tym razem sie uda; nie udalo sie; i dobrze linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > wiec raz jeszcze powtarzsm: dziadek Tuska wziety do niewoli w pazdziernik > u 1944 > > > > roku, popraisl o przyjecie do oddzialow gen Maczak (a nie Armii Andersa, > jak > > twierdzili Tusk z Protasiewiczem) w listopadzie 1944 roku; nie bral juz p > otem > > udzialu w zadnych walkach; czy byl w Wehrmachcie na ochotnika? niektorzy > tak > > twierdza, inni zaprzeczaja; Kurski tego nigdy doslownie tak nie powiedzia > l > > skad te informacje o dziadku Tuska? (jestem rzeczywiscie ciekaw) > > a kurski nie powiedzial wprost - insynuowal. nastawial opinie publiczna w scisl > e > okreslonym kierunku rozumienia. taka "mala roznica" Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 01:20 silesius.monachijski0 napisał: > te infromacje z archiwum Wehrmachtu i archiwum brygady gen. Maczka; dokladnie > opisal mi to znajomy historyk, zajmujacy sie ta problematyka naukowo; powtorze pytanie (widze, ze masz z nim problem): gdzie _ja_ moge o tym poczytac? > chachacha: nastawial "opninie publiczna"; przciez Angory nikt nie czyta; > propagande zrobily "liberalne" media (na czele z GW) oraz sztab Tuska, z > Protasiewiczem i Tuskiem na czele; wyluskali ten wywiad z pisma, ktore nikt nie > > czyta, i zrobili z tego straszna propagande, czarny PR przeciwko Kaczynskiemu > (jak wczesniej postapili z Cimoszewiczem); mysleli, ze i tym razem sie uda; nie czarny PR przeciwko kaczce? he? w ktorym miejscu? no chyba, ze masz na mysli, wychwalanie 'wujaszka' > udalo sie; i dobrze niezbyt... a zaplaca moje dzieci :| Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 01:34 udawane "dowcipkowanie" Ci nie wychodzi; Protasiewicz sam wyznal znajomemu z Wroclawia, ze TVP i TVN mocno jego i Tuska rozczarowaly, podajac informacje - tuz przed druga tura wyborow prezydenckich -, ze dziadek Tuska byl jednak w Wehrmachcie; caly - misternie szyty (grubymi nicmi, a raczej powrozami) czarny PR legl w gruzach linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > te infromacje z archiwum Wehrmachtu i archiwum brygady gen. Maczka; dokla > dnie > > opisal mi to znajomy historyk, zajmujacy sie ta problematyka naukowo; > > powtorze pytanie (widze, ze masz z nim problem): gdzie _ja_ moge o tym poczytac > ? > > > chachacha: nastawial "opninie publiczna"; przciez Angory nikt nie czyta; > > propagande zrobily "liberalne" media (na czele z GW) oraz sztab Tuska, z > > Protasiewiczem i Tuskiem na czele; wyluskali ten wywiad z pisma, ktore ni > kt nie > > > > czyta, i zrobili z tego straszna propagande, czarny PR przeciwko Kaczynsk > iemu > > (jak wczesniej postapili z Cimoszewiczem); mysleli, ze i tym razem sie ud > a; nie > > czarny PR przeciwko kaczce? he? w ktorym miejscu? no chyba, ze masz na mysli, > wychwalanie 'wujaszka' > > > udalo sie; i dobrze > > niezbyt... a zaplaca moje dzieci :| Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 01:44 silesius.monachijski0 napisał: > udawane "dowcipkowanie" Ci nie wychodzi; nawet tutaj sie podoba kilku osobom wiecej niz mi, wiec nie jest zle :) > Protasiewicz sam wyznal znajomemu z > Wroclawia, ze TVP i TVN mocno jego i Tuska rozczarowaly, podajac informacje - > tuz przed druga tura wyborow prezydenckich -, ze dziadek Tuska byl jednak w > Wehrmachcie; caly - misternie szyty (grubymi nicmi, a raczej powrozami) czarny > PR legl w gruzach znow to samo... "to XXX robi czarny PR, a nie ulubieniec mas, myster nieatrakcyjny politycznie, k(ch)ujski" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PO na kongresie obiecywalo, ze idzie na wojne 15.06.06, 01:57 teraz znow zrobi PO (a w szczegolnosci Tuskowi - obaj sie nawzajem nie cierpia) "kolo d..."; i zareczam Ci, ze Tusk znow przegra (jak w pazdzierniku 2005); jestem pewien, ze za tym s´toja ludzie Piskorskiego, ktorzy Kurskiemu dali "cynk"; jak to bylo w tej piosence? "aksamity zenia kwity"; tylko, ze teraz kwity wyszly na swiatlo dzienne; linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > udawane "dowcipkowanie" Ci nie wychodzi; > > nawet tutaj sie podoba kilku osobom wiecej niz mi, wiec nie jest zle :) > > > Protasiewicz sam wyznal znajomemu z > > Wroclawia, ze TVP i TVN mocno jego i Tuska rozczarowaly, podajac informac > je - > > tuz przed druga tura wyborow prezydenckich -, ze dziadek Tuska byl jednak > w > > Wehrmachcie; caly - misternie szyty (grubymi nicmi, a raczej powrozami) c > zarny > > PR legl w gruzach > > znow to samo... "to XXX robi czarny PR, a nie ulubieniec mas, myster > nieatrakcyjny politycznie, k(ch)ujski" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Rzepa: Fundacji Batorego uniemożliwiono kontrolę 15.06.06, 00:14 Finansowanie kampanii prezydenckiej monitorowały Fundacja im. Stefana Batorego i Instytut Spraw Publicznych. Adam Sawicki z Fundacji, współautor raportu, powiedział PAP, że w czasie monitorowania kampanii prezydenckiej do Fundacji dotarły pogłoski, że komitet Tuska umieszczał plakaty wyborcze na powierzchniach odstępowanych przez firmy, które zrezygnowały z własnych kampanii reklamowych. - Żeby zweryfikować te plotki zwróciliśmy się do czterech największych firm outdoorowych, które obsługiwały kampanię, z losowo wybranymi numerami stu billboardów z pytaniem, kto wykupił daną powierzchnię reklamową. Dostaliśmy odpowiedź tylko od jednej firmy, która stwierdziła, że nie może nam udzielić takich informacji ze względu na tajemnicę handlową. www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/060614_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
suwnicowy Re: Rzepa: Fundacji Batorego uniemożliwiono kontr 15.06.06, 00:29 no właśnie właśnie. kop głębiej, to się dokopiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 J. Kurski przykładem śmiecia w polityce... 15.06.06, 00:20 A my dziwimy się brakiem szacunku dla polityków, rządu i urzędów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Mam taka swoja idee fix 15.06.06, 00:24 Otoz bardzo pojrzewam, ze Kurskiego odpowiednio "doinformowali" Piskorski i jego ludzie; w koncu dobrze znaja Olechowskiego i jego syna; Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:33 nie musze; ostatnio jak bylem w Warszawie, to uslyszalem od znajomego (powiazanego z "piskorczykami"), ze jak Tusk go "ruszy", to jeszcze popamieta; to wszystko sklada mi sie w pewne ciekawe puzzle; linfan napisał: > slabo... "mozesz wiecej" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:37 silesius.monachijski0 napisał: > nie musze; ostatnio jak bylem w Warszawie, to uslyszalem od znajomego > (powiazanego z "piskorczykami"), ze jak Tusk go "ruszy", to jeszcze popamieta; > to wszystko sklada mi sie w pewne ciekawe puzzle; > > linfan napisał: > > > slabo... "mozesz wiecej" ;) eeee... sluchaj... ale wez nam powiedz, bo widze ze Ty bedziesz wiedzial: co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:42 jak to co? "piskorczycy" podrzucili Kurskiemu te historie z bilbordami, bo wiedzieli, ze to dobrze Tuska trafi, a oni sami sa poza podejrzeniami; dlatego tez sadze, ze Kurski ma racje (po prostu dostarczono mu tego, czego szukal) linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > nie musze; ostatnio jak bylem w Warszawie, to uslyszalem od znajomego > > (powiazanego z "piskorczykami"), ze jak Tusk go "ruszy", to jeszcze popam > ieta; > > to wszystko sklada mi sie w pewne ciekawe puzzle; > > > > linfan napisał: > > > > > slabo... "mozesz wiecej" ;) > > eeee... sluchaj... ale wez nam powiedz, bo widze ze Ty bedziesz wiedzial: co ma > piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:57 silesius.monachijski0 napisał: > jak to co? "piskorczycy" podrzucili Kurskiemu te historie z bilbordami, bo > wiedzieli, ze to dobrze Tuska trafi, a oni sami sa poza podejrzeniami; dlatego > tez sadze, ze Kurski ma racje (po prostu dostarczono mu tego, czego szukal) 'dziejowa' teoria spiskowa? znow uklady? eeee... to juz bylo :/ znow odgrzewany kotlet? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:07 jaka spiskowa teoria dziejow? "piskorczycy" po prostu podziekowali tuskowi za to, ze dla swojej kariery zrobil z nich kozlow ofiarnych; to raczej "slodka zemsta" linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > jak to co? "piskorczycy" podrzucili Kurskiemu te historie z bilbordami, b > o > > wiedzieli, ze to dobrze Tuska trafi, a oni sami sa poza podejrzeniami; dl > atego > > tez sadze, ze Kurski ma racje (po prostu dostarczono mu tego, czego szuka > l) > > 'dziejowa' teoria spiskowa? znow uklady? eeee... to juz bylo :/ znow odgrzewany > kotlet? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:13 silesius.monachijski0 napisał: > jaka spiskowa teoria dziejow? "piskorczycy" po prostu podziekowali tuskowi za > to, ze dla swojej kariery zrobil z nich kozlow ofiarnych; to raczej "slodka > zemsta" naciagane. zakladam, ze jesli wszyscy sa tak 'ubabrani' i 'niegodni zaufania' jak to na forum wszyscy pisza, to na piskorczykow takze byloby tego nie malo. _naciagane_ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:21 troche znam kulisy powstania PO: wiem, ile wtedy zrobili Olechowski i Piskorski, a ile Tusk, ktory - jako urzedujacy wiceprzewodniczacy UW - po prostu sie "podczepil"; potem potraktowal "piskorczykow", jak ogolnie wiadomo; no to mu sie odplacili; to bardzo proste linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > jaka spiskowa teoria dziejow? "piskorczycy" po prostu podziekowali tuskow > i za > > to, ze dla swojej kariery zrobil z nich kozlow ofiarnych; to raczej "slod > ka > > zemsta" > > naciagane. zakladam, ze jesli wszyscy sa tak 'ubabrani' i 'niegodni zaufania' > jak to na forum wszyscy pisza, to na piskorczykow takze byloby tego nie malo. > _naciagane_ Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:37 A może wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniom gościa, otworzyć wątek rodziców Samego Dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:39 uu1 napisała: > A może wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniom gościa, otworzyć wątek rodziców > Samego Dobra? mysle ze lepiej sie sprzeda, jak beda to stryjeczni bracia ciotki ze strony matki, ojca jarka... niom. lepiej brzmi ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:43 Podobno, kto mieczem wojuje ten od pochwy ginie. Ale o to trzeba by spytać K. Miodowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:50 nareszcie wlasciwy trop (miodowicz); a poza tym "piskorczycy"; Tusk - naiwny - o nich zapomnial; to mu sie - przy pomocy Kurskiego - "przypomnieli"; i to jak uu1 napisała: > Podobno, kto mieczem wojuje ten od pochwy ginie. Ale o to trzeba by spytać K. > Miodowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 00:46 a prosze, otwieraj, jesli masz takie potrzeby; mysle jednak, ze tu chodzi o wiarygodnosc Tuska, ktory sie na "wojne z PiS-em wybieral"; zapomnial, ze ma za plecami "piskorczykow"; swietnie sie bawie uu1 napisała: > A może wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniom gościa, otworzyć wątek rodziców > Samego Dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:07 silesius.monachijski0 napisał: > swietnie sie bawie slyszalem, ze takie choroby sa uleczalne... moze by sprobowac? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:11 dlaczego nie mam sie smiac z oczywistej wpadki tak aroganckiego glupca, jakim jest Tusk? to nie choroba, to przejaw zdrowia (psychicznego i nie tylko) linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > swietnie sie bawie > > slyszalem, ze takie choroby sa uleczalne... moze by sprobowac? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:17 silesius.monachijski0 napisał: > dlaczego nie mam sie smiac z oczywistej wpadki tak aroganckiego glupca, jakim > jest Tusk? to nie choroba, to przejaw zdrowia (psychicznego i nie tylko) wiec kiedy odpowiesz na zadane pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:24 jakie pytanie? o dziadku? i tak kazdy zdroworozsadkowo myslacy czlowiek wie, ze Tusk wtedy sklamal, i probowal zrobic czarny PR Kaczynskiemu (jak wczesniej Cimoszewiczowi); zas teraz "polozyli" go piskorczycy; jest glupi, bo nie potrafi wyciagac wnioskow z porazek linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > dlaczego nie mam sie smiac z oczywistej wpadki tak aroganckiego glupca, j > akim > > jest Tusk? to nie choroba, to przejaw zdrowia (psychicznego i nie tylko) > > wiec kiedy odpowiesz na zadane pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:32 silesius.monachijski0 napisał: > jakie pytanie? o dziadku? i tak kazdy zdroworozsadkowo myslacy czlowiek wie, ze > > Tusk wtedy sklamal, i probowal zrobic czarny PR Kaczynskiemu (jak wczesniej > Cimoszewiczowi); zas teraz "polozyli" go piskorczycy; jest glupi, bo nie > potrafi wyciagac wnioskow z porazek znow "kota ogonem"? tak wiec : "gdzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:39 zloz wniosek w Berlinie, dotrzyj do archiwum Wehrmachtu, zapoznaj sie z archiwum brygady gen. Maczka; tylko tyle moce Ci poradzic linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > jakie pytanie? o dziadku? i tak kazdy zdroworozsadkowo myslacy czlowiek w > ie, ze > > > > Tusk wtedy sklamal, i probowal zrobic czarny PR Kaczynskiemu (jak wczesni > ej > > Cimoszewiczowi); zas teraz "polozyli" go piskorczycy; jest glupi, bo nie > > potrafi wyciagac wnioskow z porazek > > znow "kota ogonem"? tak wiec : "gdzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:42 silesius.monachijski0 napisał: > zloz wniosek w Berlinie, dotrzyj do archiwum Wehrmachtu, zapoznaj sie z > archiwum brygady gen. Maczka; tylko tyle moce Ci poradzic znaczy "i tak nie mam szans"? buahahahahahhahahahaha. 'myster k(ch)urski' - stac Cie na wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:49 Linfan nie gadaj z tym mitomanem faszystą. Silesius.monachijski0 napisał: Dlaczego sciga sie tylko neofaszystow, zas komunisci (post) spod znaku SLD moga dalej dzialac? przeciez w "Czarnej ksiedze komunizmu" udowodniono, ze ofiar komunizmu bylo wielokrotnie wiecej niz ofiar faszyzmu; skad ta dwulicowosc? czy tylko dlatego, ze wielu komunistycznych zbrodniarzy i lajdakow bylo pochodzenia zydowskiego? ale to bylby czysty rasizm!!! usprawiedliwia sie ludzi i system tylko dlatego, ze pewna grupa etniczna/religijna odegrala tam znaczaca role; ja - a nawet ze wzgledow rodzinnych nie byloby to mozliwe - nigdy nie bylem antysemita; potepiam jednak z cala moca atakowanie neofaszyzmu, a pozostawianie SLD w Sejmie; to drugie jest dla mnie wiekszym bluznierswtem przeciwko demokracji i panstwu prawa Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 02:00 ales strzelil; kula armatnia do wrobli i do plotu; chachacha vinc0 napisał: > Linfan nie gadaj z tym mitomanem faszystą. > > Silesius.monachijski0 napisał: > Dlaczego sciga sie tylko neofaszystow, zas komunisci (post) spod znaku SLD moga > dalej dzialac? przeciez w "Czarnej ksiedze komunizmu" udowodniono, ze ofiar > komunizmu bylo wielokrotnie wiecej niz ofiar faszyzmu; skad ta dwulicowosc? czy > tylko dlatego, ze wielu komunistycznych zbrodniarzy i lajdakow bylo pochodzenia > zydowskiego? ale to bylby czysty rasizm!!! usprawiedliwia sie ludzi i system > tylko dlatego, ze pewna grupa etniczna/religijna odegrala tam znaczaca role; > ja - a nawet ze wzgledow rodzinnych nie byloby to mozliwe - nigdy nie bylem > antysemita; potepiam jednak z cala moca atakowanie neofaszyzmu, a pozostawianie > SLD w Sejmie; to drugie jest dla mnie wiekszym bluznierswtem przeciwko > demokracji i panstwu prawa Odpowiedz Link Zgłoś
kaczakloaka Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 08:35 Przykro czytac to co piszesz. Obrazasz Zydow w czambul, a nie widzisz w Kurskim zwyklego "polskiego gnojka'. Spojrz synu na drogi po ktorych jezdzisz, i wygrzeb sie z tego imbecylnego polskiego grajdola. Pozdrow ode mnie Kaczory. Kiedys ich szanowalem. Teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 01:59 popros znajomego historyka (jak tak zrobilem); wtedy sobie to i owo poczytasz i conieco zrozumiesz linfan napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > zloz wniosek w Berlinie, dotrzyj do archiwum Wehrmachtu, zapoznaj sie z > > archiwum brygady gen. Maczka; tylko tyle moce Ci poradzic > > znaczy "i tak nie mam szans"? buahahahahahhahahahaha. 'myster k(ch)urski' - sta > c > Cie na wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 02:11 Jesteś naziolem i nic tego nie zmieni,tępym bucem popierającym faszyzm. I ch.. mnie obchodzi czy komuniści zamordowali więcej ludzi od hitlerowców. Ty bronisz faszystów forumowa dziwko. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: 3 watki w 15 minut 15.06.06, 02:16 po slownictwie mozna latwo rozpoznac, ze nalezysz do "tuskowcow", "michnikowcow" i "kiszczakowcow" (ludzi honoru twojego "guru"); dyskusja z toba, to tak, jakby szukac resztek jedzenia na smietniku; ja jednak wole przyzwoite restauracje; vinc0 napisał: > Jesteś naziolem i nic tego nie zmieni,tępym bucem popierającym faszyzm. > I ch.. mnie obchodzi czy komuniści zamordowali więcej ludzi od hitlerowców. > Ty bronisz faszystów forumowa dziwko. Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 15.06.06, 00:57 Jak słyszę albo widzę w TV tego oszołoma Jacka Kurskiego chorego z nienawiści bulteriera Kaczyńskich to mi się niedobrze robi. Żeby nie było rady na tego oszołoma? Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Just i DFF odrzucają zarzuty Kurskiego 15.06.06, 01:25 ..mial byc Bullterierem - a jest zwyklym Kundlem. Tak to bywa, jak brak kregoslupa. Ale on tego nie jest w stanie Zrozumiec. Taka psychiczno-moralna ulomnosc. (Troche nie pasuje do "PiS" -raczej jakies "PiM"- czy cos- no, ale kto juz dzis ma watpliwosci -ze Prawo - znaczy- Sprawiedliwosc) Ot, taki zart wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś