Dodaj do ulubionych

Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdroż...

19.06.06, 04:54
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • radek_sim Re: bariera w postaci podatku zaporowego 19.06.06, 06:34
      A wystarczy bariera w postaci podatku zaporowego oraz odgórne uregulowanie
      (tzw. zaporowej kwoty stałej naliczanej procentowo, powyżej której banki
      musiałyby wypłacać w formie kar do budżetu) od korzyści z usług świadczonych
      przez banki, nie wliczając oprocentowania.
      • gazeciarz68 Polska ma najdroższe usługi bankowe na świecie! 19.06.06, 06:59
        >w PKO BP każdy, kto chce robić przelewy przez internet, musi dopłacić 2 zł
        dodatkowego abonamentu
        Otóż wszędzie na świecie (może z wyjątkiem Albanii)jest to serwis bezpłatny. W
        końcu klient obsługuje się sam.
        • radek_sim Re: Ustawa bankowa zakazująca opłat dodatkowych 19.06.06, 07:46
          Nie zapominaj, że Banki z innych krajów mają tu swoje udziały, a my musimy
          oprócz taniej siły roboczej, jaka dostarczamy płacić za użytkowników z innych
          krajów i na pazernego fiskusa i sufitowe pensje prezesów. W innym kraju klient
          zmienia bank, przechodząc chociażby poza granice. U nas zabezpieczyli się w
          taki sposób, że staje się to nieopłacalne, gdy przeciętnemu Kowalskiemu starcza
          na dwa tygodnie.
          To jest czyste działanie monopolisty i zmowa banków w tym względzie. Oni nie
          muszą walczyć o klienta. Klient poprosi nie ma gdzie iść ze swoimi groszami.
          Inna sprawa że musiałby spłacić zadłużenie na ror, (bo brakowało na życie) a z
          czego.

Wystarczy nałożyć odpowiednią ustawą bankową uwarunkowania działań banków na
          rynku.

• vitabravo Okradanie Polaków umożliwia sprzedaż Banków państw 19.06.06, 10:05
            Wyprzedaż banków polskich przez SLD, Millerów, Balcerowiczów, Belke
            zmierzała do ułatwień w drenowaniu polskich kieszeni.
            Co więcej, te zyski są wyprowadzane za granicę, bez żadnych korzyści
            dla polskiej gospodarki.
            Głupi Polak po szkodach wyrządzonych przez zdrajców ojczyzny, tak jak
            przed tymi szkodami. Balcerowicz ciągle bryluje.
            • gazetajudasza Brawo Balcerowicz! Brawo SLD! 19.06.06, 14:36
              vitabravo napisał:

> Wyprzedaż banków polskich przez SLD, Millerów, Balcerowiczów, Belke
              > zmierzała do ułatwień w drenowaniu polskich kieszeni.
              > Co więcej, te zyski są wyprowadzane za granicę, bez żadnych korzyści
              > dla polskiej gospodarki.
              > Głupi Polak po szkodach wyrządzonych przez zdrajców ojczyzny, tak jak
              > przed tymi szkodami. Balcerowicz ciągle bryluje.
            • qpalzm Re: Okradanie Polaków umożliwia sprzedaż Banków p 22.06.06, 12:03
              No, tak, to przede wszystkim SLD wyprzedawało polski majątek. Stuknijże się w
              swoją głupią pałę i przypomnij sobie kiedy (w jakich latach) nastąpiła
              największa wyprzedaż i kto był wówczas u władzy. Owszem, SLD też przyłożył do
              tego rękę i choćby z tego tytułu ma przechlapane u ideowych zwolenników lewicy.
              Ale największe "zasługi" dla wywłaszczania poslkiego społeczeństwa z majątku
              narodowego mają: Mazowiecki, Olszewski, Suchocka i Buzek. Wraz, oczywiście, ze
              swoimi kolesiami politycznymi.
            • ppysznik Re: Okradanie Polaków umożliwia sprzedaż Banków p 14.07.06, 17:46
              a co Ty? z samoobrony? balcerowicz musi odejść? hehe, ładnie sobie Lepper
              potakiwaczy nasiał...
              powiem tyle, też miałem negatywną opinię o polskich bankach, do niedawna, od
              jakiegoś czasu mieszkam w Austrii, mam tu konto i powiem Wam, że to jest dopiero
              masakra...kwartalny abonament 15-21 euro, przelewy idą 3 dni - polski elixir to
              cudo w porównaniu z europejskimi systemami (oczywiście z premedytacją
              stworzonymi tylko dla korzyści banków), banki czynne pn-pt do 15.00 max, za kadą
              operację koszą niezłe prowizje

więc nie narzekaj kolego
            • steq1 Re: Okradanie Polaków umożliwia sprzedaż Banków p 27.08.06, 08:43
              głupi to jesteś ty.
      • amicuspoznan Re: w BzWBK płacę 16 złotych miesięcznie 19.06.06, 09:29
        Mam konto prestiż, z bezpłatnym internetowym dostępem do konta, bezpłatne
        wszelkie przelewy i operacje wpłat i wypłat także w bankomatach.
        Pobierają z konta dwa razy w miesiacu po 8 złotych.
        To razem jest 192 złote rocznie.
        A wiec czy to jest drogo - skoro juz wiecej nie płacę nic ?
        • artmal Re: w BzWBK płacę 16 złotych miesięcznie 19.06.06, 12:29
          Wszystko zależy od potrzeb. Za podobny zestaw (bezpłatne przelewy
          przez internet, wypłaty bez prowizji we wszystkich bankomatach
          w kraju i za granicą) dla konta internetowego w Fortisie trzeba
          zapłacić tylko 8 PLN miesięcznie.
        • qpalzm Re: w BzWBK płacę 16 złotych miesięcznie 22.06.06, 12:07
          Jest to bezwzględnie drogo, bo zapomonasz, Kolego, że bank przede wszystkim
          obraca twoimi pieniędzmi, z czego czerpie zyski, dając tobie tylko
          symboliczny "procent". W PEKAO S.A. jest to np. 0,01% !!!!! A za tzw. eurokonto
          biorą sobie 11,50 zł miesięcznie, a nie żadne 8,50 zł, jak pisze autor
          artykuliku.
      • szymon64 Re: bariera w postaci podatku zaporowego 21.06.06, 12:47
        wietrzę tu nieścisłości mój sezam srebrny w BPH kosztuje 10PLN miesięcznie.
      • qpalzm Re: bariera w postaci podatku zaporowego 22.06.06, 11:57
        Słusznie. Zaporowy podatek progresywny to także lekarstwo na rażące nierówności
        społeczne, jakie powstały po roku 1989. I nie ma się co wstydzić, że to
        rozwiązanie lewicowe. To przede wszystkim rozwiązanie sparwiedliwe społecznie,
        bo oligarchia finansowa nie wypracowuje swoich dochodów osobiście lecz
        przejmuje lwią część wartości wytworzonej przez podległych sobie pracowników.
    • ezavv Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 19.06.06, 07:14
      Witam,
      widać, że pieniądz nie śmierdzi. dziwne jednak, że dorównujemy do światowych
      trendów z kosztami, cenami, a niestety stoimi w miejscu - wręcz cofamy się z
      płacami. Tu jakoś dziwnie nikt nie mówi, że musimy dorównać Europie. Tylko też
      jest dziwne, żenajwięksi specjaliści od psucia kraju za głupawe wystąpienie,
      wykład biorą kwoty znacznie przekraczające pensum minimum. Dziwne, że są też
      firmy (zwolniły w stosunkowo krótkim okresie czasu kilkdziesiąt tysięcy
      pracowników), w których awans jest zerowy, a nawet ujemny.
      dziwny to kraj (...)
      • radek_sim Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 19.06.06, 07:51
        Bo pismakom nie jest to na rękę, aby wykazywać płacę w stosunku np. do paliwa.
        W Polsce jest to temat zabroniony. Nie po to Polsce Zachód pomagał aby obecnie
        wyzbywać się taniej siły roboczej oraz zablokować możliwość przejęć za psi
        grosz majątków Polskich.
    • juzwykluczona Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 19.06.06, 07:57
      Doją nas bo Polska to raj dla zachodnich szubrawców. Te hieny promują
      Balcerowicza, który ze swoją świtą pozwala na takie okradanie polskiego
      społeczństwa.
      • kotkotson Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 19.06.06, 08:02
        Chwala Najwyzszemu ze jestes "juzwykluczona". Tylko ciekawi mnie czy jestes
        wykluczona od urodzenia bo mama za duzo denaturatu pila, czy dopiero niedawno
        wskutek dzialania narodowo-socjalistycznej propagandy Pissu, Szamboobrony i
        Ligi Przyjaciol Rosji?
        • morlokh Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 19.06.06, 08:17
          1 - niecierpliwie czekam na artykuł o zachłanności AGORY - jeżeli do pojawienia
          się na rynku "Dziennika" GW kosztowała ponad dwa pln, a teraz może być po 1,50,
          to znaczy, że zdzierali, prawda ?

2 - z załączonych wykresów nic nie wynika. Więc po co one ? Chyba po to, żeby
          profesjonalizmem nie odbiegały od treści artykułu.
          • pkierski Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 19.06.06, 08:46
            Byli klienci - znaczy uważali, że warto było wydać 2,80. Obowiązku kupowania -
            na szczęście! - nie było i nie ma.
          • anahella Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 21.06.06, 23:42
            morlokh napisał:

> 1 - niecierpliwie czekam na artykuł o zachłanności AGORY - jeżeli do pojawienia
            > się na rynku "Dziennika" GW kosztowała ponad dwa pln, a teraz może być po 1,50,
            > to znaczy, że zdzierali, prawda ?

Wartosc towaru/uslugi, to kwota, za ktora nabywca jest sklonny kupic. Jesli
            przedtem byli sklonni kupowac za 2 zlote, to znaczy ze taka byla wartosc gazety.

>
            > 2 - z załączonych wykresów nic nie wynika. Więc po co one ? Chyba po to, żeby
            > profesjonalizmem nie odbiegały od treści artykułu.
      • antykretyn Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich(juzwykluczo 19.06.06, 12:04
        juzwykluczona napisała:

> Doją nas bo Polska to raj dla zachodnich szubrawców. Te hieny promują
        > Balcerowicza, który ze swoją świtą pozwala na takie okradanie polskiego
        > społeczństwa.

Na Zachodzie banki sa w rekach pejsatych szubrawcow a nie zachodnich
        w USA zreszta tez.No ale wytykanie pejsatych palcem to przeciez ANTYSEMITYZM
        a oni sa NARODEM WYBRANYM wiec im wolno wydymac gojow jak sie da
        • qpalzm Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich(juzwyklucz 22.06.06, 12:12
          Jeśli nawet nie jesteś antysemitą (co watpliwe, bo wszystko wskazuje jednak na
          to, że jesteś) to, co najmniej, pleciesz bzdury. To nieistotne w czyich rękach
          są banki, ale jak obsługują klientów - czy zdzierają z nich czy zachowują się
          umiarkowanie.
          • antykretyn Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich(juzwyklucz 24.06.06, 18:49
            qpalzm napisała:

> Jeśli nawet nie jesteś antysemitą (co watpliwe, bo wszystko wskazuje jednak
            na
            > to, że jesteś) to, co najmniej, pleciesz bzdury. To nieistotne w czyich
            rękach
            > są banki, ale jak obsługują klientów - czy zdzierają z nich czy zachowują się
            > umiarkowanie.

Pejsaci maja pazernosc we krwi jak dowodzi tego historia ich pobytu na ziemiach
            polskich (WASZE BEDA ULICE A NASZE KAMIENICE).
            Pozatym nie maja zadnych hamulcow moralnych a ich religia wrecz zacheca do
            "wydymania" GOJOW jakimi dla nich jestesmy wszyscy.
            To wlasnie za "dymanie" GOJOW" Niemcy zaplacili im totalna zaglada.
            Wiec lepiej niech nie przeginaja paly i niech sie nieco opamietaja, bo historia
            lubi czasem powtarzac sie
    • lucky7pl Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 19.06.06, 08:17
      Ktoś poruszył w końcu ten temat. Wbrew wszelkim trudnościom zwiazanym ze zmianą konta, ja zmieniam. Zaciskam zęby i idę do konkurencji. Będę być może jednym z niewielu dających się dymać. Kończę współpracę z bph - niezwykle chciwym bankiem.
      I polecam - jak z Was doją to też tak róbcie. Warto mieć szacunek do siebie - bezczelność i pazerność bph nie zna granic. Bo pewnie sądzą że klient będzie płacił, bo sporo niedogodności wiąże się ze zmianą roru.
      Takiego wała !
      • qpalzm Re: Obsługa kont bankowych w ostatnich latach zdr 22.06.06, 12:19
        A jaki to niby bank nie jest pazerny?
        Ja też miałem Sezam i zlikwidowałem, ale z innego powodu (brak elastyczności,
        slamazarne tempo rozliczania, słaby interfejs w internecie itp.) Niestety,
        stwierdzam, że inne banki też nie są lepsze (a od czasów Sezamu "zwiedziłem"
        ich siedem). Każdy z nich ewidentnie doi klienta, jak nie tak, to inaczej.
        Bezwzględnie najtaniej jest ciągle w mBanku, który jednak jest tylko wirtualny
        i nie ma fizycznych oddziałów. Ale przynajmniej od 3 lat nie zapłaciłem temu
        bankowi jeszcze ani grosza za żadną czynność. Fakt, że oprocentowanie wkładów
        przez tem czas mocno spadło, ale w innych bankach jest jeszcze niższe. Jeśli
        nastawić się głównie na "stosunki elektroniczne" z bankiem to dobry jest także
        Lukas Bank.
    • bk110 Pekao 19.06.06, 08:45
      nieprawda, w Pekao opłata za konto to 11 zł!
      • artmal Re: Pekao 19.06.06, 11:15
        8 PLN to eurokonto standardowe a 11,50 to eurokonto plus.
        Dodatkowo od czerwca płatne przelewy przez internet
        a oprocentowanie 0,01 % w skali roku :-) służy
        chyba tylko do celów reklamowych.
    • kosa811 superkonto w pkobp kosztuje 'abonamentowo' 192 zł 19.06.06, 09:05
      a nie 60-72 zł jak sugeruje autor
    • lmblmb Przynajmniej jest dostęp przez internet... 19.06.06, 09:23
      Może jest i drożej, ale jest szybko i wygodnie. W artykule pisze, że na
      zachodzie przelewy idą dwa dni (podobne miałem wrażenie). Proszę poczytać fora
      internetowe emigrantów w Irlandii - tam nie ma nawet kont z dostępem internetowym.
    • mytrash Które banki zdzierają z nas najbardziej? 19.06.06, 09:56
      a moze sie ktos wypowiedziec jak sytuacja opłat bankowych wygląda porównując
      siłę nabywczą pieniądza i średnią wysokość pensji w Polsce i w Europie Zachodniej ?
      • vitabravo Kto za to odpowiada - oto jest pytanie ? 19.06.06, 10:08
        Kto za taki stan rzeczy odpowiada i czy tylko ten z pejsami?
        Ja myślę, że zasługi szabesgojów na tym polu są dominujące.
      • ad.patam Polecam 19.06.06, 17:06
        A ja sam przeniosłem się z BZWBK do LukasBanku i jestem bardzo zadowolony.
        Za moją namową (po uprzednim przanalizowaniu tabeli opłat i prowizji oczywiście)
        przeszło tam już chyba z 10 osób. Chociaż mam najdroższe konto eKONTO PRO, to
        płacę 8 zł miesięcznie, wkrótce dołączę dochody żony i nie będę płacić w ogole
        za prowadzenie RORu. Dla tych z mniejszymi dochodami polecam normalne eKONTO.
        W porównaniu z BZWBK w Lukasie mam przemiłą obsługę i traktuje się mnie tam
        z szacunkiem, mam prawdziwie darmowe przelewy przez internet, ubezpieczenie
        assistance za free, wypłaty z bankomatów BZWBK i Euronetu za darmo oraz mnóstwo
        innych przywilejów. Wygląda to na reklamę, ale po doświadczeniach z BZWBK
        (niekompetencja osób pracujących w oddziałach lokalnych i traktowanie klienta "z
        góry") jestem bardzo zadowolony (o dziwo, nawet moi znajomi-marudy też).
        www.lukasbank.pl
      • poszi Prowizje w USA 19.06.06, 17:36
        > siłę nabywczą pieniądza i średnią wysokość pensji w Polsce i w Europie Zachodni
        > ej ?

Nie wiem, jak jest w Europie Zachodniej, ale w USA podstawowe usługi bankowe są
        na ogół za darmo. Mam za darmo podstawowy rachunek, ileś czeków miesięcznie
        gratis (nie wiem nawet, ile bo nie potrzebuje nawet 1/10 tego limitu), wypłaty z
        bankomatów własnych gratis. Płacenie rachunków też chyba jest gratis, ale ja
        wszystko obciążąm na karte kredytową, więc nie jestem pewien. Jedyna wada to
        brak oprocentowania na rachunku czekowym, na którym trzeba trzymać pewną kwotę
        (300-1000$ w zależności od wersji). Karty kredytowe, jeśli ma się w miarę dobrą
        historie kredytową są też gratis. Wypłaty z banku również. W zeszłym roku
        zapłaciłem $0 prowizji bankowych. Banki oczywiście muszą na czymś zarabiać i
        oprócz zarabiania na nieoprocentowanych rachunkach, robią ogromne kokosy na
        kartach kredytowych, których oprocentowania jest bardzo wysokie. Nikt rozsądny
        nie zadłuża sie w ten sposób, ale z tego, co pamiętam przeciętny Amerykanin ma
        kilkanaście tysięcy długu na kartach kredytowych i to są olbrzymie pieniądze.
        Biorą też kosmiczne prowizje za spóźnienie się z zapłatą raty lub debet.

• chicagocubs Re: Prowizje w USA... 22.06.06, 03:22
          polecam bank washington mutual ..dzis otworzylem tam rachunek..zadnych
          oplat ..czeki za darmo ..przelewy tez...jeden warunek 1$ musi byc na kontcie
    • von_thusk Tym się właśnie musiała skończyć wyprzedaż 19.06.06, 11:12
      banków ! Przez opętanych liberalizmem UW i AWS ! Należy osądzić winnych
      prywatyzacji banków !
      • vitabravo Re: Tym się właśnie musiała skończyć wyprzedaż... 19.06.06, 23:22
        ...banków ! Przez opętanych liberalizmem UW i AWS !
        Należy osądzić winnych prywatyzacji banków !

Balcerowicz ciągle trzyma się mocno !
        A ile w tej wyprzedaży banków było malwersacji !
        • aron2004 Re: Tym się właśnie musiała skończyć wyprzedaż... 20.06.06, 00:56
          przed prywatyzacją było jeszcze gorzej. Mi np żubrzyku odmówiono założenia
          konta, bo nie miałem wtedy stałej pracy.
      • hjalmar Re: Tym się właśnie musiała skończyć wyprzedaż 27.08.06, 05:43
        > banków ! Przez opętanych liberalizmem UW i AWS ! Należy osądzić winnych
        > prywatyzacji banków !

Czytales artykul, a moze dla Ciebie zawsze "Balcerowicz musi odejsc"?
        Kontrolowany przez Panstwo PKO BP nie jest wcale najtanszy (a raczej tez
        zdziera), wiec prywatyzacja nie ma tu nic do rzeczy.
    • tylkoprawda1 bardzo drogi Citibank Detal 19.06.06, 15:17
      Najdroższym bankiem na rynku jest Citibank
      autor nie uwzględnił jeszcze ceny za dostęp do konta podstawowego
      citiphon-3zł (usługa połączona z kartą płatniczą niemożna z niej zrezygnować
      jesli chcesz mieć kartę)
      za konto-4,99zł
      za kartę bankomatowo-płatniczą-2zł
      przelew w ramach banku Handlowego-1,99zł
      Przelew do innego banku krajowego-4,99zł
      potwierdzenie dokonania transakcji przelewu zgłoszone w dniu jej zlecenia-3zł
      czyli koszt przelewu-7,99zł (zdzierstwo)
      potwierdzenie dokonania transakcji zgłoszone w innym terminie (np.następny
      dzień 8zł)
      inne niedogodności:
      jesli trafisz na oddział typu B to masz tylko kłopoty
      w oddziale tym obsługują tylko dwie waluty USD I EUR
      przy wpłacie środki blokowane są na trzy dni robocze
      koszmar z wypłaceniem gotówki posiadają automat działający jak bankomat
      dewizy wypłacają w nominałach USD-100; EUR-50;
      jesli posiadasz GBP lub inną walutę zapomnij że wpłacisz ją na konto walutowe
      np.w GBP.
      stanowczo niepolecam tego banku.
      niezadowolony klient
    • chrust w USA place 0$ za prowadzenie, przelewy i inne 19.06.06, 20:37
      i jakos banki funkcjonuja...

No ale MY jestesmy w Europie wiec musimy sie do niej "dostosowac"...
    • ziut7 Banki 19.06.06, 21:01
      To beszczelność i hamstwo, ityla.
      • hjalmar Re: Banki 27.08.06, 05:45
        > To beszczelność i hamstwo, ityla.

Przeciez nie musisz korzystac... Nikt Cie nie zmusza. Zawsze zostaje Provident.
        Czyzby tam taniej bylo?
    • bartmarian2562 to jest sposób na patologię 20.06.06, 10:38
      rozwiazanie jest bardzo proste, potrzebne sa a'la zwiazki zawodowe dla Nas,
      czyli samych zainteresowanych z forma portalu, gdzie na podstawie analitykow,
      wybieralibysmy bank do ktorego przenosimy konta, zaden bank nie bedzie chcial
      swego updaku, gdybycmy zgromadzili np 1,2,3 miliony urzytkownikow, lojalnych
      wobec organizacji, banki mogly by nas, POCALOWAC :-)
      Za uczestnictwo, grosz rocznie, albo pol grosza, albo zlamany grosz, tylko tyle
      zeby wystarczylo na utrzymanie strony i informatyka.
      Wystarczy pomyslec, kazdy z Nas chce cos z tym zrobic ale samemu niczego sie
      nie osiagnie, to bylby zwykly szantarz, NO I CO Z TEGO ? :-)
      • bartmarian2562 Re: to jest sposób na patologię 20.06.06, 10:55
        a co robiła by organizacja po udanym szantarzu ? tez proste, wybieralibysmy ten
        bank, który najlepiej opłaca swoich pracowników, nie prezesów, "szaraczków",
        żeby im pensje urosły do europejskich, bo jak słyszę o porównywaniu nas do cen
        w europie to się scyzoryk sam w kieszeni otwiera, jak średnia płaca w polsce
        osiągnie 12000 to będzie co porównywać. Niech im rosną pensje ponad średnią
        europejską, a nie ponad 9mld zysku a dla pracownika tyle, żeby przeżył i z
        głodu nie umarł.
        • bartmarian2562 Re: to jest sposób na patologię 20.06.06, 11:04
          a co dalej ? :-) no to firmy telekomunikacyjne, tp, era, plusik, za politykę
          należało by się tylko nie brać - to starszne szambo i PAŃSTWU się nie dokuczy -
          od tego trzeba było by się trzymać z daleka, to zupełnie inna patologia.
          Pozatym, z pełniejszym portfelem było by fajniej, dokuczanie bankom,
          tele-komunikacją Państwu nie zagraża, pieniądze wydane czy tu czy tam, opłacają
          takie same podatki, płaci je kto inny, ale trafiają do budżetu i tak.
    • farys_stop 3 artykuły ale i tak mao konkretów 20.06.06, 14:29
      Zamiast pisac tak enigmatyczne artykuły zestawiając po 2 banki z kazda opłatą
      co i tak nie daje porównania moze wartoby zrobic jakies zbiorcze zestawienie.
      I to koniecznie zawierajace również wysokość oprocentowania RORu, karte
      kredytową i debetową oraz związane z nimi opłaty bo tak dalej niewiele wiadomo.
    • jurwal Bank są pazerne 20.06.06, 22:03
      Każdy bank oszukuje w swych reklamach jak tylko może. Banki, mimo, że propserują
      świetnie chcą zarabiac jeszcze więcej wprowadzając po cichu dodatkowe opłaty.
      Nie dawajcie sie nabrać na darmowe kredyt, darmowe bankomaty itp. hasła
      reklamowe. To wszystko to wielkie oszustwo. Jesli coś jest darmowe to podwójnie
      płaci sie za inną usługę. Banki są straszliwe pazerne. Jeśli już sie znich
      korzysta bo to przymus to powinno się wybierac z dużym rozmyslem.
    • pan_glosny W których krajach... 21.06.06, 10:09
      > Krzysztof Pietraszkiewicz z ZBP przekonuje,
      > że niektóre usługi są w Polsce tańsze i szybsze,
      > niż na Zachodzie: - Niedawno obliczyliśmy,
      > że gdyby każdy przelew był transferowany z konta
      > na konto w ciągu dwóch dni, jak to jest
      > w niektórych krajach

W których krajach?... Chyba w Portugalii, Hiszpanii,
      Grecji... W normalnych krajach przelew idzie szybko!
    • zibi234 Pekao - 70zł mies.opłata za konto firmowe!!!!!!!!! 21.06.06, 10:16
      Założyłem konto firmowe w Pekao opłata miesięczna - 70 zł(!) rocznie 840 zł (!)
      Konto było w zasadzie "martwe", ale prowadząc firmę trzeba posiadać konto
      firmowe. W końcu zmądrzałem i przeniosłem konto do m-banku Opłata miesięczna 0
      zł!!!!!! polecam
    • milena-schefs Pekao SA za ubezpieczenie bierze więcej 21.06.06, 10:29
      To nieprawda, że konto standardowe w Pekao SA (z opłatą 8,5 zł) zawiera jakieś
      ubezpieczenie. Jesli ktoś chce być dodatkowo ubezpieczony, musi założyć konto
      droższe, za 11,5 zł miesięcznie... Za każdym razem, kiedy załatwiam coś w moim
      oddziale tego banku (z czystego lenistwa nie chce mi się przenosić konta),
      namawiają mnie do przejścia na to droższe konto i omawiają jego zalety - właśnie
      ubezpieczenie. W końcu kiedyś mnie zdenerwują tą nachalnością i wybiorę inny
      bank - tak samo, jak w przypadku natrętnej Telekomunikacji, którą już także
      wymieniłam na inną firmę...
    • jerry.uk Angielski bank Barclays nic mnie nie kosztuje 21.06.06, 11:05
      to bzdura ze ceny dostosowuja sie do europejskich. Mam konto w Barclays i nic
      mnie ono nie kosztuje. jedyne oplaty to 20 funtow za przelew pieniedzy za
      granice.
      • anahella Re: Angielski bank Barclays nic mnie nie kosztuje 21.06.06, 23:43
        Hej Jerry:)
        Otwieraj oddzial Barclaysa w Polsce:)
      • ppysznik Re: Angielski bank Barclays nic mnie nie kosztuje 14.07.06, 18:14
        to jak za darmo prawie, 20 funciaków...
    • belial13 bankowi zdziercy? 21.06.06, 15:00
      JEŚLI KLECHY ZNÓW NIE OBSZABRUJĄ KREDYT BANKU TO NIE BĘDZIE ON TAKI DROGI!!!!
    • assmolen Które banki zdzierają z nas najbardziej? 21.06.06, 19:29
      Tak plytkiego podejscia do sprawy kosztow i prowizji nie spotkalem juz od dawna.
      Autorowi gratuluje ignorancji... a moze wyrachowania, tzn. zestawil tak dane,
      zeby wyszlo to co chcial... jednym slowem: P.O.R.A.Ż.K.A!!!
      • pow_pl Re: Które banki zdzierają z nas najbardziej? 21.06.06, 23:11
        W pełni zgadzam się powyzszym komantarzem gdyz ten artykół jest jakis
        chaotyczny, sa wymienione banki i jakies dziwne kwoty za opłate miesięczną a nie
        ma wyszczegolnionych konkretnych rodzajów prowadzonych rachunków jakie oferują
        banki przydały by sie jakies dane tabelaryczne.
    • grom.z.nieba Precz z mafijnymi zagranicznym bankami z Polski! 22.06.06, 03:22
    • dkrysiak Poziom argumentacji sięgnął bruku 28.08.06, 15:09
      Analiza jest idiotyczna. Nie można sprowadzać kosztów użytkowania konta
      bankowego do opłat abonamentowych. Spróbujcie przeprowadzić na podstawie Waszych
      kont bankowych następującą analizę - zsumujcie miesięczne przykładowe koszty:

1. prowadzenie konta
      2. opłata za kartę kredytową / płatniczą
      3. 10-12 wypłat z bakomatów innych, niż naszego banku (bardzo wazny warunek!)
      4. 3x tankowanie na stacji płacone kartą

i jakie koszty Wam wyszły?

Mnie 8 zł. Tyle ile wynosi opłata za konto i kartę (7+1). Całą resztę robię za
      darmo.

Wiele banków zarabia na operacjach, nie na abonamencie. Co z tego, że konto
      kosztuje złotówkę, skoro każdy przelew poza bank kosztuje 50gr? każda wypłata z
      bankomatu min. 5? każda zadeklarowana opłata stała - 50gr, wydruk salda - 50gr,
      przesłanie szczegółowego wykazu operacji - naście zł + 1zl za każdą stronę
      wydruku itd. itd. itd. itd...
      Ja wolę zapłacić raz i o całej reszcie nie myśleć, bo "wszystko mam za darmo".
      A jaki to bank?hmmm nie powiem, bo wyjdzie że kryptoreklama;)
    • reiknab Citi 29.08.06, 02:55
      "Krzysztof Pietraszkiewicz z ZBP przekonuje, że niektóre usługi są w Polsce
      tańsze i szybsze, niż na Zachodzie: - Niedawno obliczyliśmy, że gdyby każdy
      przelew był transferowany z konta na konto w ciągu dwóch dni, jak to jest w
      niektórych krajach, to banki zarobiłyby na samym tylko przetrzymywaniu tych
      pieniędzy dodatkowe 9,2 mld zł rocznie."

Złodzieje z Citi tak robią - przelew z Millennium do większości banków jest u
      odbiorcy tego samego lub następnego dnia - do Citibanku (spłata zadłużenia karty
      kredytowej) po 3 dniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka