Dodaj do ulubionych

Ed Fagan i miliardy dla Żydow.

20.06.06, 18:39
Ed Fagan pozwie polski rząd i NBP o 4 mld zł / narazie / tytułem
odszkodowania za żydowskie utracone lokaty w wyniku II Wojny Światowej.
Pierw Polaku wklep w Google to nazwisko i dowiedz się kto to zacz.
Możesz mieć kłopoty, bo część tekstów jest po angielsku a część po
niemiecku. Ja, sukcesywnie będę tłumaczył z obydwu języków, podając
linki i źródła. To hiena wyspecjalizowana w odnoszeniu korzyści z
Holokaustu. Nie wiedząc, że jest nagrywany przechwalał się: "Jak
zgodzą się na trochę to zażądamy dużo, a jak zgodzą się na dużo
to zażądamy bardzo dużo itd. Jemu jest wszystko jedno czy wyłudza
od Niemców - sprawców wojny czy od Polaków jej ofiar. Jedno
wszakoż staje się jasne: dlaczego Parlament Europejski wydał
haniebną rezolucję o rasizmie w Polsce i dlaczego nieznana osoba jakoby
popchnęła Rabina Schuldricha z Nowego Jorku. Wiemy też już że cena
głowy Ojca Rydzyka wynosi na początek 4 mld zł. Piszcie na tym
forum co o tym sądzicie.
Obserwuj wątek
    • piter4u4 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 19:07
      Tak, rzeczywiście zaczyna się zly okres dla Polski. Moim zdnaniem to dopiero
      początek. Polska powinna zatrudnić najlepszych prawnikjów żeby odeprzeć ten
      atak. Jeśli raz damy maly palec to zydzi będą chcieli calą rękę itd. Atak jak
      widać jest wielofrontowy (patrz rezolucja UE). Należaloby się spytać polskich
      Żydów co o tym sądzą. Niech przewodniczący Kadlcik i rabin Schudrich powiedzą
      do kamer co sądzą o tych niecnych knowaniach Żydów amerykańskich, którzy
      nienawidzą wszystkiego co polskie. W warszawskiej synagodze wielu Żydów
      wychodzi również w momencie gdy jest recytowana krótka modlitwa za rządzących
      Polską. Modlitwe taką odmawia się w wielu synagogach diaspory. Jerj glównym
      motywem nie jest jednak w istocie to żeby kraj, w którym żyją Żydzi mial się
      dobrze, ale żeby to Żydom mialo się dobrze, nawet kosztem kraju, który ich
      przygarnia. Ot taka mentalność tego wybranego narodu.
      • zbyniek4914 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 20:09
        piter4u4 napisał:

> Tak, rzeczywiście zaczyna się zly okres dla Polski. Moim zdnaniem to dopiero
        > początek. Polska powinna zatrudnić najlepszych prawnikjów żeby odeprzeć ten
        > atak. Jeśli raz damy maly palec to zydzi będą chcieli calą rękę itd. Atak jak
        > widać jest wielofrontowy (patrz rezolucja UE). Należaloby się spytać polskich
        > Żydów co o tym sądzą. Niech przewodniczący Kadlcik i rabin Schudrich powiedzą
        > do kamer co sądzą o tych niecnych knowaniach Żydów amerykańskich, którzy
        > nienawidzą wszystkiego co polskie. W warszawskiej synagodze wielu Żydów
        > wychodzi również w momencie gdy jest recytowana krótka modlitwa za rządzących
        > Polską. Modlitwe taką odmawia się w wielu synagogach diaspory. Jerj glównym
        > motywem nie jest jednak w istocie to żeby kraj, w którym żyją Żydzi mial się
        > dobrze, ale żeby to Żydom mialo się dobrze, nawet kosztem kraju, który ich
        > przygarnia. Ot taka mentalność tego wybranego narodu.
        Ed Fagan i żydzi mogą POlski Rząd to tylko ćmoknąć w pompę.
      • sauternes Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 21.06.06, 07:22

a to ciekawe co piszesz o tym wychodzeniu podczas modlitywy za rzadzacych
        Polska.

Przecia Polska rzadza zydzi. CAly rzad ,media ,estrada...itd..sa opanowane
        przez zydow. Czy juz doszlo do tego ze zydzi odmawiaja modlitwy za innych
        zydow.Do czego to doszlo?? Mozna sie pogubic...
        • rmstemero Powiem wiecej 21.06.06, 17:20
          sauternes napisała:

> Przecia Polska rzadza zydzi. CAly rzad ,media ,estrada...itd..sa opanowane
          > przez zydow. Czy juz doszlo do tego ze zydzi odmawiaja modlitwy za innych
          > zydow.Do czego to doszlo?? Mozna sie pogubic...

Zydzi nie tylko wszystkim rzadza ale rowniez wszystko odkryli lacznie z teoria
          wzglednosci i Chrzescijanstwem. Nie na darmo zydowska anegdota mowi: z tym
          antysemityzmem moze mozna by cos rozsadnego zrobic pod warunkiem ze sie za to
          zabiora Zydzi. Nawet krolowa Polski jest a wlasciwie byla Zydowka. Wszedzie Ci
          Zydzi. Swiety Piotr: Zyd. Steven Spielberg: Zyd. Nawet w Izraelu Zydzi, ba w USA
          tez Zydzi.

Czasem zastanawiam sie co nasz polski narod by poczal gdyby tak Jean-Marie
          Lustiger a nie Benedykt Papiezem by zostal? W koncu byl czlonkiem Konklawe
          ktore wybieralo Papieza. Co by Polacy-Katolicy poczeli z tym fantem?
      • koham.mihnika mam pytanie za dwa punkty - czy etniczni Polacy 25.06.06, 10:20
        mieli takie swiadectwa?
        Otoz mieli. Moja rodzina miala, jako dziecko bawilem sie tymi paperkami, bo mi
        Mama powiedziala, ze rzad ich nie honoruje.
        Zatem, czy etniczni Polacy nie powinni rowniez zazadac wyplacenia forsy? Pod
        warunkiem posiadania tego papierka.
    • perculator Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 20:21
      Wystarczy wniesc oskarzenie w amerykanskim sadzie o Jalte. Goerge Bush juz
      publicznie wzial wine za siebie i narod amerykanski. Nawet nie bedzie procesu.
      Wystarczy formalnie wystapic o odszkodowanie i Polska je dostanie.

• jama314 Pora się temu przeciwstwić stanowczo... 20.06.06, 20:24
      Mam nadzieję że w Polsce nastąpi wreszcie przebudzenie i nawet największe jołopy
      zwane też "pożytecznymi idiotami" z forum GW których tam bez liku, zrozumieją do
      czego są wykorzystywani i czemu służą ich ataki na Polskę, chłostanie biczem
      "antysemityzmem", "ksenofobią", "homofobią" i czym tam jeszcze się da, byle
      mocniej, byle boleśniej. "Pogromy" w Polsce, "antysemityzm wyssany z mlekiem
      matki", zmasowana kampania antypolska prowadzona na świecie od lat, oskarżanie o
      pomoc nazistom w zagładzie Żydów, lub ostatnio już wręcz o dokonywanie tego z
      czystej nienawiści do narodu żydowskiego, wszystko to ma przygotować grunt na
      łatwe wyciśnięcie kasy z Polski jak sok z cytryny i doprowadzenie nas tą tresurą
      do stanu bezbronności. W ten antypolski spektakl wpisują się również ataki na
      Radio Maryja które jako jedyne medium podejmuje się obrony interesów Polski i
      głosi odważnie prawdę. Najwyższy czas aby te antypolskie działania rodzimych
      polonofobów podobnie jak fałszywe oskarżenia o antysemityzm zakwalifikować do
      kategorii przestępstw przeciwko narodowi polskiemu i prawnie ścigać aż do skutku
      z całą bezwzględnością i surowością. Ostrzegał przed żydowskimi organizacjami
      już red. S. Michalkiewicz i jawnie głosił że "chcą naszego dobra" za co rękoma
      Polaków obrzucono go błotem i zaetykietowano na antysemitę. Charakterystyczne,
      że nikt nie podjął merytorycznej dyskusji, tylko rozważano, czy "Judajczykowie
      zachodzący od tyłu" i "Przedsiębiorstwo Holocaust" to "antysemityzm" i jak
      wielki. Kasa zeszła na zupełnie odległy plan jakby to nie o nią zupełnie tu
      chodziło. Roszczenia żydowskie są pozbawione wszelkich podstaw, ale trzeba
      pamiętać, że mamy do czynienia z wielkimi cwaniakami o ogromnym doświadczeniu.
      Dla mnie decyzja Rządu, Sejmu i Senatu w tej kwestii będzie kluczowa. Jeśli
      ktokolwiek z będących u steru Polski zgodzi się na choćby grosz wypłat dla
      organizacji żydowskich, na mój głos w wyborach nie będzie mógł więcej liczyć.
      Nadchodzi czas wielkiej próby. Obyśmy wyszli z niej zwycięsko. Wrogowie Polski i
      jej niepodległości nie żartują, tu chodzi o 65 mld. USD!
    • koniecbanialuki Gdzie są teraz etatowi polakonienawistnicy?Boicie 20.06.06, 20:24
      się, albo temat dla was mało interesujacy, co?
      • wet3 Re: Gdzie są teraz etatowi polakonienawistnicy? 20.06.06, 20:32
        Znajda sie, znajda! Nie musisz wywolywac wilka a lasu.
        Uwazam, ze to mile zlego poczatki. Jak Fagana sie nie zamknie, to wrota
        skrzynki Pandory zostana szeroko otwarte. Wkurza mnie to, bo za to samo
        zaplacili im juz Niemcy, ktorzy Zydow i nas ogolocili. Wstret czlowieka bierze
        gdy patrzy na ten holokaust-geszeft!
        • lze_gazeta A polscy kamienicznicy to tez "wyludzacze"? 20.06.06, 21:48
          Niech zyje KOMUNA?
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3429992.html
          • wet3 do lze_gazeta - wasze ulice nasze ... 20.06.06, 21:54
            A kto wykreowal to powiedzonko? Zrob mi przyjemnosc i odczep sie, bo co powiesz
            to nie trzyma sie ani kupy ani ... Prowokatorow, i to jeszcze takich
            prymitywnych jak ty, nie potrzeba nam.
            • lze_gazeta Kto? ONR i Falanga:))) Tak dobra polszczyzna zaden 21.06.06, 17:06
              polski Zyd-kamienicznik nie wladal. Oj, historia Polski by ci sie przydala...
      • lze_gazeta Jesli to wyludzacz, to guzik dostanie - od czego 20.06.06, 21:31
        sa SADY?
        • wet3 Re: Jesli to wyludzacz, to guzik dostanie - od cz 20.06.06, 21:37
          Nie mow hop, poki nie przeskoczysz i dmuchaj na zimne. Po mojemu, dopki tego
          szmalu nie zaplacimy, dopoty bydziemy wyssysali antysemityzm z mlekiem naszych
          matek. Przyrzekl to juz nam niejaki Singer.
          • lze_gazeta Dopoki idioci na forum GW beda zamieszczac 20.06.06, 21:47
            teksty antysemickie i linki do takichze obrazkow, dopoty ECRI bedzie miala zywe
            dowody polskiego antysemityzmu. Autentycznego. W postaci "glosu ludu". Ty nie
            wiesz, co sie dzieje na sesjach PE, ja wiem, bo moi MEPs sie na swych websites
            szczegolowo z wlasnych wypowiedzi spowiadaja. I przysiegam ci: cytuja forum
            Wybiorczej rownie chetnie, jak poslow i ministrow LPR :)))
            • wet3 do lze_gazeta 20.06.06, 21:59
              lze_gazeta napisał:

> teksty antysemickie i linki do takichze obrazkow, dopoty ECRI bedzie miala
              zywe
              >
              > dowody polskiego antysemityzmu. Autentycznego. W postaci "glosu ludu". Ty nie
              > wiesz, co sie dzieje na sesjach PE, ja wiem, bo moi MEPs sie na swych
              websites
              > szczegolowo z wlasnych wypowiedzi spowiadaja. I przysiegam ci: cytuja forum
              > Wybiorczej rownie chetnie, jak poslow i ministrow LPR :)))

Tys jest bardzo ciezko chory na super fobie antysemityzmu. Ktos jednak musi ci
              za te wystepy placic, bo za darmo bys tego nie robil. Tego w 100% jestem pewien.
              Widac to po twoim stylu pisania.
              • lze_gazeta Nie jestem chory - chory jestes ty: osaczony przez 21.06.06, 17:08
                "Zydow", ktorych w Polsce za 2000. Nieudacznik, co wlasne winy zawsze na kogos
                zrzuca, jak nie na Sowieta, to na Zyda, geja lub cykliste, oby tylko POCZUC
                SIE LEPIEJ W SWEJ ZNIKOMOSCI.
                • wet3 dostaje ataku astmy! 22.06.06, 16:07
                  lze_gazeta napisał:

> "Zydow", ktorych w Polsce za 2000. Nieudacznik, co wlasne winy zawsze na
                  kogos
                  > zrzuca, jak nie na Sowieta, to na Zyda, geja lub cykliste, oby tylko POCZUC
                  > SIE LEPIEJ W SWEJ ZNIKOMOSCI.

Te slowa cuchna zywym czosnkiem!
                  • lze_gazeta A CO ci kuchnia balkanska wadzi, ksenofobie:) 22.06.06, 17:54
          • annamarta8 Re: Jesli to wyludzacz, to guzik dostanie - od cz 20.06.06, 22:23
            - a jak zaplacimy - to bedziemy placic dalej. Ksiestwo Moskiewskie placilo
            haracz Mongolom przez 250 lat. Poprostu nie wolno zaplacic ani grosza. Bo to juz
            tak jest dasz palec porwa cala reke...

wet3 napisał:

> Nie mow hop, poki nie przeskoczysz i dmuchaj na zimne. Po mojemu, dopki tego
            > szmalu nie zaplacimy, dopoty bydziemy wyssysali antysemityzm z mlekiem naszych
            > matek. Przyrzekl to juz nam niejaki Singer.
            • wet3 do annymarty8 20.06.06, 22:42
              Wakazalas na to czego sie obawiam. Masz zupelna racje. Niemiaszki bula jak
              beczka bez dna. A z nami bedzie tak samo jesli zaplacimy najmniejsza nawet
              sume. Potem konca nie bedzie. Pozdrawiam.
              • ewa12321 Do wet3 05.07.06, 23:45
                "Niemiaszki bula jak beczka bez dna."

No, nie bardzo. Nimcy placili do 1972 roku (ponad 100 mld DM), potem wplywy
                sie skonczyly. Teraz glownie placi USA (10 mld USS rocznie plus opodatkowanie
                kazdego zyda w USA: wszystko idzie do Izraela, ktory bez tych pieniedzy nie
                bylby w stanie sie utrzymac).

Nie da sie zaprzeczyc, ze zostana nam udowodnione przypadki przejecia dobr
                zydowskich, oczywiscie w porownianiu ze stratami wywolanymi przez Niemcow, beda
                to sumy mniejsze. Jednakze na nasza niekorzysc wplywa czas, bo zostana
                naliczone odsetki. Gdyby pewne sprawy zostaly rozwiazane zaraz po wojnie,
                dzisiaj problemu juz by nie bylo.
                Zydzi przeprowadzaja procesy restytucji bardzo sprawnie, niestety
                podejrzewam, ze zszargaja Polsce doszczetnie opinie. Nie lekcewazylabym
                pogrozek Fagana.

• babaqba Re: Do wet3 06.07.06, 03:16
                  ewa12321 napisała:
                  (...)
                  > Teraz glownie placi USA (10 mld USS rocznie plus opodatkowanie
                  > kazdego zyda w USA: wszystko idzie do Izraela, ktory bez tych pieniedzy nie
                  > bylby w stanie sie utrzymac).

Przecież to są bzdury. Napisz proszę, jaki interes masz w rozpowszechnianiu takich kłamstw?
                  "Posiadasz" pożydowski dom i masz nadzieję, że Hitler rozwiązał za Ciebie problem właściciela? Boisz
                  się, że wróci? O co ci chodzi?

> Zydzi przeprowadzaja procesy restytucji bardzo sprawnie, niestety
                  > podejrzewam, ze zszargaja Polsce doszczetnie opinie.

Jeśli Polska jak paser zagarnęła majątki wygnanych Żydów a teraz wypiera się faktów, to JAK można
                  bardziej zszargać jej opinię ponad to, co zrobili sami Polacy? Ponad to, co Giertych i Kaczki czynią
                  codziennie? Nawet najbardziej zajadły Żyd nie jest w stanie przeskoczyć rodzimych "szargaczy".
                  • ewa12321 Do babaqba 06.07.06, 20:04
                    babaqba napisała:

> ewa12321 napisała:
                    > (...)
                    > > Teraz glownie placi USA (10 mld USS rocznie plus opodatkowanie
                    > > kazdego zyda w USA: wszystko idzie do Izraela, ktory bez tych pieniedzy n
                    > ie bylby w stanie sie utrzymac).
                    >

-Przecież to są bzdury. Napisz proszę, jaki interes masz w rozpowszechnianiu
                    tak ich kłamstw?

Jakie klamstwa? Te dane sa publikowane i nie sa tajne. Niedawno ktos tu
                    nawet podal link do artykulow amerykanskich, z krtorych wynika, ze w ostatnich
                    10 latach statystycznie kazdy Amerykanin wplacil 5600 USD na Izerael.Jezeli w
                    to nie wierzysz, to zastanow sie, z czego sie moze utrzymac mocno zaludnione
                    panstewko na suchych terenach, bez zadnych bogactw naturalnych?

- "Posiadasz" pożydowski dom i masz nadzieję, że Hitler rozwiązał za Ciebie
                    problem właściciela? Boisz się, że wróci? O co ci chodzi?

Nie, ja nie mam nic pozydowskiego. Ale opuszczone mienie nie zostalo
                    zrownane z ziemia. Nie tylko w Polsce. Restytucja trwa, tocza sie procesy o
                    dobra ziemskie, zabytki, dziela sztuki. I obecni wlasciciele przegrywaja.

>
                    > > Zydzi przeprowadzaja procesy restytucji bardzo sprawnie, niestety
                    > > podejrzewam, ze zszargaja Polsce doszczetnie opinie.
                    >
                    -Jeśli Polska jak paser zagarnęła majątki wygnanych Żydów a teraz wypiera się
                    fa któw, to JAK można bardziej zszargać jej opinię ponad to, co zrobili sami
                    Polacy? Ponad to, co Giertych i Kaczki czynią codziennie? Nawet najbardziej
                    zajadły Żyd nie jest w stanie przeskoczyć rodzimych "szargaczy".

Co ma piernik do wiatraka? To dwa zupelnie rozne tematy. Oczywiscie, Polska
                    sama sobie najlepiej psuje opinie, ale z tego jestesmy znani, niestety.
                    Natomiast organizacje zydowskie sa tak potezne, ze potrafia nas wykonczyc
                    rowniez gospodarczo.
            • lze_gazeta Odszkodowan polskiej szlachcie za ziemie ukradzion 21.06.06, 17:09
              w tzw. reformie rolnej tez nie zaplacisz? A ladnie to pasc sie na bezprawnie
              zawlaszczonym, proletariuszko miast i wsi?
              • wet3 lze_gazeto! 22.06.06, 16:04
                lze_gazeta napisał:

> w tzw. reformie rolnej tez nie zaplacisz? A ladnie to pasc sie na bezprawnie
                > zawlaszczonym, proletariuszko miast i wsi.

Odpowiem ci w sposob bardzo grzeczny: odstosunkuj sie! Znudzilo mi sie czytav
                wypisywane przez ciebie glupstwa.
                • lze_gazeta Glupstwa? Ja chce tylko, by mi chamy moja ziemie 22.06.06, 17:55
                  oddaly, co ja ukradly w ramach PKWN i trzy razy TAK:) Nic wiecej (poza czynszem
                  dzierzawnym za ostatnie polwiecze, ale to juz drobiazg).
    • koniecbanialuki Dajcie głos etetowi ubole forumowicze! Olewacie, 20.06.06, 20:26
      dla was tylko każda kretynska sugestia o kaczce jest dowcipna i warta
      rozwodzenia sie!
      • lze_gazeta To Fagan jest UBelkiem? Wiesz to ze sluzby na 20.06.06, 21:35
        Rakowieckiej?
    • terence Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 20:29
      nich Polska zaskarży dlaczego dostała się pod strefe wpływów Stalina, chyba w
      Jałcie podpisali strfy wpływów... niech spadają wyłudzacze
      woda na młyn żydofobom i moherom
    • piter4u4 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 20:44
      zydzi są w tym i zresztą każdym innym wypadku relatywistami. Zgodnie z ich
      księgą Sefer jecira, czy jakoś tak ( w każdym razie chodzi o kabale) nieżydzi
      zwani gojami są jako istoty stworzone przez Boga malo istotni, a przede
      wszystkim pozbawieni iskier boskich jakie są ponoć w Żydach od urodzenia. Goje
      posiadają jedynie duszę zwierzęcą, a pozbawieni są duszy boskiej. Nadaje to tym
      samym gojom rangę czegoś w rodzaju podludzi (prawie na równi ze zwierzętami).
      Czy to czasem nie jest forma "antysemityzmu" tylko w drugą stronę? Z tego co
      slyszalem to żyd religijny nie zlamie szabatu żeby ratować życie goja. Co to za
      mentalność antyludzka? Jak więc tacy ludzi roszczą sobie prawo wymagać od
      świata samych zadośćuczynień za postępowanie gojów wobec nich w czasach
      holocaustu i nie tylko, a sami nie potępiają i nie odcinają się od swoich
      wydawnictw w rodzaju talmudu czy sefer jecira ? Niech mi odpowie uczciwie jakiś
      pożyteczny idiota filosemita, bo nie podejrzewam żeby Żydzi mi odpowiedzieli.
      • listx Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 21:17
        piter4u4 napisał:

> zydzi są w tym i zresztą każdym innym wypadku relatywistami. Zgodnie z ich
        > księgą Sefer jecira, czy jakoś tak ( w każdym razie chodzi o kabale) nieżydzi
        > zwani gojami są jako istoty stworzone przez Boga malo istotni, a przede
        > wszystkim pozbawieni iskier boskich jakie są ponoć w Żydach od urodzenia.
        Goje
        >
        > posiadają jedynie duszę zwierzęcą, a pozbawieni są duszy boskiej. Nadaje to
        tym
        >
        > samym gojom rangę czegoś w rodzaju podludzi (prawie na równi ze zwierzętami).
        > Czy to czasem nie jest forma "antysemityzmu" tylko w drugą stronę? Z tego co
        > slyszalem to żyd religijny nie zlamie szabatu żeby ratować życie goja. Co to
        za
        >
        > mentalność antyludzka? Jak więc tacy ludzi roszczą sobie prawo wymagać od
        > świata samych zadośćuczynień za postępowanie gojów wobec nich w czasach
        > holocaustu i nie tylko, a sami nie potępiają i nie odcinają się od swoich
        > wydawnictw w rodzaju talmudu czy sefer jecira ?

Niech mi odpowie uczciwie jakiś
        >
        > pożyteczny idiota filosemita, bo nie podejrzewam żeby Żydzi mi odpowiedzieli.

Hmm, to musi do mnie to pytanie.
        Uwazam, ze kazdy prawy i odwazny czlowiek powinien i musi ratowac porzadnych
        Zydow od nastepnego mega-holocoustu jaki przygotowuja im ich rodacy na calym
        swiecie i swego zdania nie zmnienie. Trzeba z calej mocy tepic te diabelskie
        s...ny!
    • camel_3d i 20% dla niego... 20.06.06, 21:27
      tak to dziala . adwokaci wyciagaja 20-30% od wygranej sumy...wiec tu dostalby
      jak nic kilkadziesid miliono (po opodatkowaniu)...

no to juz znamy przyczyny...zreszta facet skarzy wszystko co mozliwe... matke
      by zaskarzyl gdyb mial z tego kase.
      • wet3 do camel_3d 20.06.06, 21:42
        camel_3d napisał:

>i 20% dla niego. tak to dziala . adwokaci wyciagaja 20-30% od wygranej
        sumy...wiec tu dostalby
        > jak nic kilkadziesid miliono (po opodatkowaniu)...
        >
        > no to juz znamy przyczyny...zreszta facet skarzy wszystko co mozliwe... matke
        > by zaskarzyl gdyb mial z tego kase.

Fikelstein napisal przeciez wyraznie, ze adwokat prowadzacy sprawe roszczen
        zarabial o wiele wiecej w ciagu jednego dnia niz wynosily czeki dla jego
        rodzicow za pobyt e obozie koncentracyjnym przez cala wojne. Wzruszajace!
      • jsb44 Re: i 20% dla niego... 25.06.06, 08:07
        20% od 4 miliardów to jest kolego 800 mln zł i 260 milionów US$
        czyli 900 mybachów. Dlatego Fagan sam wynajduje tematy i organizuje
        sobie klientów aby potem ich na dodatek też okradać i lekceważyć.
    • lze_gazeta PE MUSIAL wydac taka rezolucje przy popisach 20.06.06, 21:31
      takich chorych na antysemityzm Polakow jak ty. I tyle.
      Wyslij swoj post w przekladzie na angielski lub niemiecki do ECRI to uslyszysz
      za jakis czas, jak go na forum PE cytuja:)))
      • jama314 Polonofobi i analfabeci... 21.06.06, 13:57
        Gościu, przestań nas epatować sankcjami PE, antysemityzmem, ksenofobią,
        homofobią, faszyzmem i czym tam jeszcze co wymyślą niedługo jako narzędzie
        tresury Polaków. Co pisują na forum polonofoby i kretyny kompletne to zaraz dam
        garść przykładów. W głowie mi się nie mieści, że tego nie banują jako jawnie
        antypolskie teksty. Są na to przecież odpowiednie paragrafy i sankcje (3 lata
        paki). Można podejrzewać że to jednak miód na serca redaktorów GW. Zatem do dzieła.

Pierwszy "pożytczny idiota" z forum GW o ksywie "wilmor1" i jego wyznanie
        "miłości bliźniego":

„szmalcownicy z sekty rydzyka!, ty wsioku, nieudaczniku!, faszystowska sekta
        rydzyka, zbiorowisko łajdaków, ćwoku, łajdaki, ugryż sie w d...!, baranie, ten
        oszust, jesteś paserem łajzo, PISokomuna to wychodek!, spadaj dziadzie,
        przestępca rydzyk, PISokomuna won!, sekta rydzyka, łajdaki, burak, ten przygłup,
        smrodzi, zakłamany ćwok, bandyta ze złodziejem, ślepy, dęty idiota, wali jak
        chory w gacie, same przygłupy, taka ich mać, czołowy palant PISokomuny, etatowa
        szuja PISokomuny, śmieszny, mały,wredny, dole za kapowanie, ile brałeś w UB?,
        zakłamana szumowina, ta sama banda, rydzyk jest przestępcą chronionym, to
        widły!...ćwoku!, ubecka łajza, spieprzaj dziadu!, komunistyczny kapuś rydzyk,
        złodziej Rydzyk, Kaczyński to psychopata, takie pieprzenie, faszystowski śmieć,
        genetyczni łajdacy!!, PISokomuna+Rydzyk=faszyzm, partia chorych idiotów,
        pierdoła PISokomuny, pokrako!, chamska morda PISokomuny, złapałeś tego syfa!
        zakłamani łajdacy!!!, bydle!, morde ma tak wredną, idiotko, mówiłem od początku,
        ten kłamca, tyle napieprzył bzdur o rozwiązaniu sejmu, ciemny naród, dęty
        idiota, zakłamany ćwok, ten burak, ten przygłup, taka ich mać!, czołowy palant
        PISokomuny, szkoła tego tłumoka, nieszczęsna pierdoło!, głupek ćwoku!, trzymaj
        morde!..łachu cmentarny!, czerwone bydle, spadaj konusie!!, podlec, banda
        degeneratów, biedny idiota, płatny śmieć, męska dziwka, pierdoła PISokomuny...,
        do budy!..ćwoku..., lewacka banda...” itd, itp."

Drugi polonofob i półanalfabeta podpisujący się "tadeusz_ja". Mam nadzieję że
        ręka sprawiedliwości, oby jak najcięższa, dotknie któregoś dnia tego typka i
        pokaże mu jego miejsce w szeregu.

"Sluchaj dawny śmierdzący wuuju,ten czlowiek jest poprostu psychopatą, i proszę
        nie mieszaj do tego gejów.
        Poparcie tego hochsztaplera z Torunia, jest Pisuarowi i reszcie tej kamaryli
        niezwykle użyteczne,ale do czasu, moim zdaniem kaczyńskim pali się już grunt
        pod nogami,i może się zdarzyć kolejny "cud" w Polsce.A mianowicie tonący
        Kaczyńscy mogą "postawić" temu ponuremu mnichowiz Torunia zarzut defraudacji ok
        100mln$ zebranych na ratowanie stoczni gdańskiej.
        W Walce z Wami, czarnymi pomiotami gotow jestem sprzysiegnąc z Urbanem,
        Milerem,Kwasniewskim,i Jaruzelskim!
        Zlodziej rydzyk wasz idol i kacze pokraki są juz na wylocie!
        Skąd w was rydzykowych pomiotów tyle nienawiści?? Co??Wasze dni kacze są juz
        policzone!!!Zapomnijcie o wladzy kacze móżdzki!! zapomnijcie!
        Sluchaj kaczy rydzykowy najmito poglodeku wasze dni są policzone!
        Katoliku_polski1wasze 5 min.już minęlo
        My szykajemy się w polowie Maja z olbrzymią demonstracją przeciwko klerykalnemu
        obskurantyzmowi, będzie ona 20 Maja w centrum Wawy!!Kaczyzm trzeba obalić!!!!!
        Nie masz nic do powiedzienia rydzykowy troglodyto!
        Niedoczekanie twoje,ta halastra rydzykowa nie pobędzie dlugo!
        Glupku smierdzący pisuarze, dlaczego wszystkich nazywasz agentami, waswz czas
        się już skończyl, ten pokurcz już w piętke goni, jest już po was!
        Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę
        spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich
        ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą
        korzysć!!
        Proszę Państwa! Dziś o 17-j skończyla się Polska!!
        Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł
        Re: to jakiś koszmar !!!!/uciekajmy z Polski!!!!!!
        Kaczki do kurnika!!
        Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on
        buzię!
        kościól w Polsce próbuje wywolać zimną wojnę z Niemcami!
        Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!!
        Gdyby odemnie to zależalo też puściłbym gazociąg po dnie Bałtyku!!!
        Kościól katolicki w Polsce stacza się!!!
        Też nad tym się zastaniawialem, Papież może odwolać wizytę w Polsce!!
        Watykan z tym psycholem zrobi porządek!!!!!!!! I to szybko!!!!!!!!!
        Sluchaj lejbakogelmogel!! jesteś najlepszym dowodem na istnienie antysemityzmu w
        Polsce, albo jesteś prowokatorem,albo antysemitą Polakiem, jeśli tak ,to rację
        mają Niemcy i żydzi że Polacy antysemityzm wyssali z mlekiem matki ,glupku!!
        Jedynie kwestią czasu może być próba odlączenia się od Polski Rydzyka niektórych
        obszarów,Wroclaw, Szczecin,jednym slowem calego zachódu obecnej Polski,który ma
        dosyć psychopatów z partyjki Rydzyk- Kaczyński, obym się mylil.I dlatego w
        interesie Polski jest
        szybkie wyeliminowanie tych śmiertelnie niebezpiecznych partyjek z życia
        pilitycznego w Polsce!
        Królewskie miasto nietolerancji,ale Katolickie!!!!!! Tfu!!!!!!

Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!!
        Polacy są znani z brutalnego traktowania zwierząt!!!
        Bulterier Kaczyńskiego jest skończony!
        Myślę że ten zlodziej redemptorysta już się doczekal "rozliczenia"
        Radio Maryja- organizacja przestepcza
        "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!!
        Kolejny "polaczek" na forum
        Taki post mógl tylko napisać "polaczek" z Jackowa!!
        Oto kolejny belkot niedouczonego polskiego antysemity […]
        Swiętość JP2?????????
        Jeszcze o "Judajczykach" Satyr od Rydzyka, niejaki Wolniewicz, a kiedyś bardzo
        dawno temu myślący profesor, "wysmażyl" oto coś takiego na pożytek hohsztaplera
        z Torunia! […]
        Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1
        "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!!
        Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego
        stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już!
        Te skurczybyki maja tupet. Przypilnujemy tago złodzieja w habicie! Odda co do
        zlotówki!
        Skad klikasz? Z uczelni tego "muchomora"??Otóż mylisz się, to Rydzyk stanie
        przed sądem,i odda pieniądze właścicielom co do zlotówki!
        Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot?
        Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski!
        Dlaczgo Rydzyk nie został jeszcze aresztowany? Jest On jak można sądzić,casus
        Stocznia Gdańska, oszustem, który korzystając z poparcia kościoła,ale nie
        calego, poczyna sobie bezczelnie!Ale do czasu!
        Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem!
        Galba jak zwykle pierwszy,belkotliwy ale pierwszy
        Ratunku! Pełnisz dyżur u rydzyka?
        Ile Tobie rydzyk placi za ten belkot?
        Rozwija się dzięki ukradzionym pieniądzom!
        Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia
        Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski!
        Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają
        końca.Pogonimy was jak wściekle psy!!
        Dobre,kontakt werbalny.?..w dzień, a w Nocy?Tam tylu przystojnych braci!mogę
        sobie to jedynie wyobrazić!!
        Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem
        jest zlodziej rydzyk,
        Bogusław Wolniewicz -jest osobą chorą!!
        Powtarzam, jest to facet z objawami maniakalno depresynymi,i tu jego dorobek
        naukowy nie ma nic do tego
        Zmartwienia Katolika polskiego mnie cieszą, a będą jeszcze większe!!
        I będziemy was "krótko" trzymać jako nieobliczlną sforę!
        glówną przyczyną upadku Polski jest jej klerykalizacja!Amen
        A jeśli to nie pomoże, to napiszę do Europy jeszcze raz, i poproszę o cofnięcie
        dotacji dla katolandu!!!
        Nie obawiaj sie,wolalbym sprzątać na zachodzie niż "być" ministrem tego dziwowiska!
        Dzisiaj poznałem euro.osła Piniora ! Bardzo dobrze zrobil, już wyslalem Je
        • findzia Re: Polonofobi i analfabeci... 22.06.06, 04:42
          Ja juz dawno olalam czytanie opinii tego kretyna pod ksywa tadusz -ja.Po
          przeczytaniu cytatow ,ktore jama przytoczyles,wiem ,ze czasu nie
          zmarnowalam.To osle wypociny nabzdryngolonych szumowin spod budki z piwem.Po
          prostu dno.Intelektualne i moralne. To tacy ludzie ,ktorym w twarz plunac to i
          tak nie beda wiedziec czym na to harkniecie zasluzyli.Nasrac w kieszen to
          pomysla ,ze to zloto.Wiadomo - zapijaczeni polanalfabeci.
          • jama314 Pełna koincydencja poglądów... 22.06.06, 20:01
            Trochę ostro napisane jak na mój gust ale myślę podobnie. Sam zresztą raz
            chciałem już wymierzyć sprawiedliwość ludową i kopnąć to indywiduum w
            podejrzanie gruby i sprośny tyłek. Jednak jak brałem należny mu słuszny i
            szeroki zamach, dostrzegłem że do tego tyłka podłączony jest bardzo, bardzo
            maleńki móżdżek. Ogarnęła mnie wielka litość i podejrzenie o być może nie do
            końca pełnej poczytalności tego typka. Odstąpiłem więc od tego wielce zbożnego
            zamiaru, zawierzając jeszcze raz prawu i sprawiedliwości.
    • lze_gazeta Zeby to jakis Polak potrafil wyciagac miliardy dla 20.06.06, 21:34
      POLAKOW. Czy to od Niemcow, czy od Ruskich - wsio rawno. Niestety, wyglada na
      to, ze Polak tylko od innego Polaka zdola cokolwiek wyludzic, a cala polska
      nacja robi w swiecie za ostatniego frajera. I nic dziwnego - przy tej calej
      bezjezycznej holocie, co za praca na Zachod ciagnie...
      • kseventeen Re: Zeby to jakis Polak potrafil wyciagac miliard 20.06.06, 21:47
        to jest złodziej. Kradną ile wlezie i usprawiedliwiają sie że tak można bo prawo
        tego nie zakazuje. p.s. patrz była p. prokurator za Leszka Millera.
        • lze_gazeta Ta prokurator Millera to TEZ Amerykanka? Ty chyba 20.06.06, 21:50
          nie wiesz o czym i o kim mowisz:)
    • trauma_powalonych1 A Żydzi tylko ciągle swoje.. Kasa,Kasa,Kasa 20.06.06, 21:54
    • trauma_powalonych1 Narodzie Żydowski podłych masz niektórych Synów 20.06.06, 21:56
    • trauma_powalonych1 Wybiórcze Matoły piszcie Żydowski Adwokat 20.06.06, 21:57
    • trauma_powalonych1 Świat zeżrą z kopytami i będzie im mało 20.06.06, 22:00
    • piter4u4 co wolno a czego nie wolno starszemu bratu 20.06.06, 22:04
      nie wolno mu wyd...czyć innej Żydówki bez ślubu, bo to grzech straszny. Co
      innego siksa (czyli gojka). Niby to też nie dobrze, ale rabin przymknie na to
      oko. A więc jednak można. Gdzie moralność? A wszystkich obwiniają, że ich źle
      traktują. Kolejny raz relatywizm, relatywizm, relatywizm... Można mnożyć tę ich
      dwulicowość.
      • wet3 do pitra4u4 20.06.06, 22:19
        piter4u4 napisał:

> nie wolno mu wyd...czyć innej Żydówki bez ślubu, bo to grzech straszny. Co
        > innego siksa (czyli gojka). Niby to też nie dobrze, ale rabin przymknie na to
        > oko. A więc jednak można. Gdzie moralność? A wszystkich obwiniają, że ich źle
        > traktują. Kolejny raz relatywizm, relatywizm, relatywizm... Można mnożyć tę
        ich
        >
        > dwulicowość.

O tym wiemy. Pisz lepiej na temat roszczen.
    • lena65 Reperacje wojenne-500 mld usd od RFN dla Polski !! 20.06.06, 22:08
      Rząd Polski powinien wystąpi o oszacowane straty wojenne spowodowane przez
      napaść Niemiec na POLSKE i jej okupacje przez ok. 5 lat. Rasa panów do dzisiaj
      nie rozliczyła się ze swych bandyckich zbrodni dokonanych na Polakach.Z
      uzyskanych reperacji wojennych należy wypłcić odszkodowania wszystkim ludzią
      dotkniętym tymi niemieckim działanianiami, skierowanymi na likwidacje podludzi,
      jakimi w ich mniemaniu byli Polacy i Żydzi.
      • koham.mihnika a co zrobic z ziemia i majatkami zawlaszczonymi pr 25.06.06, 10:24
        pzez ZSRR?
        Kiedy dostaniemy reparacje za najazd 17 wrzesnia? Odszkodowania za
        zamordowanych? Za okradziony kraj, zwlaszcza tzw. ziemie odzyskane?

ena65 napisała:

> Rząd Polski powinien wystąpi o oszacowane straty wojenne spowodowane przez
        > napaść Niemiec na POLSKE i jej okupacje przez ok. 5 lat. Rasa panów do dzisiaj
        > nie rozliczyła się ze swych bandyckich zbrodni dokonanych na Polakach.Z
        > uzyskanych reperacji wojennych należy wypłcić odszkodowania wszystkim ludzią
        > dotkniętym tymi niemieckim działanianiami, skierowanymi na likwidacje podludzi,
        >
        > jakimi w ich mniemaniu byli Polacy i Żydzi.
    • pan.scan Czego to ludzie nie wymyślą... 20.06.06, 22:16
      głupi ludzie, bo takich mam na myśli.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=43907857&a=43913888

Ed Fagan pozwie polski rząd i NBP o 4 mld zł / narazie / tytułem
      odszkodowania za żydowskie utracone lokaty w wyniku II Wojny Światowej.
      Pierw Polaku wklep w Google to nazwisko i dowiedz się kto to zacz.

Co powiesz na to?
      "To hiena wyspecjalizowana w odnoszeniu korzyści z Holokaustu"

dom.gazeta.pl/dom/1,50848,306975.html

www.radioregion.pl/fakty/?id=47667

www.radioregion.pl/fakty/?id=20097

www.radioregion.pl/fakty/?id=18161

To z googli.
    • mark.parker Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 22:48
      Inne kraje podejmują spory na drodze sądowej - i tak powinno być, bo tylko sąd
      może rozstrzygnąć o roszczeniach. Tylko w Polsce od razu pojawia się rzyg pt.
      "spisek żydowski". Ciekawym, co by zrobił "prawdziwy Polak", gdyby
      ubezpieczyciel samochodu odmówił mu wypłacenia odszkodowania, albo gdyby
      posiadaczowi polisy na życie odmówiono wypłacenia tej kwoty. Polska, chce czy
      nie, jest kontynuatorką tej Polski, w której ocaleńcy, lub rodzice i dziadkowie
      Zydów mieszkających dziś w kraju lub poza jego granicami, posiadali
      ubezpieczenia, obligacje i majątki, więc od współczesnej Polski domagają się
      odszkodowań. Z tego samego powodu koncern Forda jeszcze pod koniec XX wieku
      wypłacał odszkodowania ofiarom hitleryzmu, m.in. Polakom, tylko wtedy Polacy nie
      jazgotali, bo przecież Polakowi się należy. Smutno mi, że w Polsce jest tak
      wielkie zaślepienie, ale rozumiem jego mechanizm - to frustracja powoduje
      szukanie kozłów ofiarnych. Każda krytyka uważana jest za "napaść, a każde
      roszczenie za "spisek". Błagam Was, nawet tych najbardziej zacietrzewionych -
      zastanówcie się, czy któryś z Was widział kiedyś na oczy żyda, muzułmanina, czy
      protestanta - w większości powtarzacie osądy, które ktoś Wam zaszczepił.
      Zastanówcie się, na jakim gruncie te poglądy wyrosły - carskiej Ochrany,
      "Rycerza Niepokalanej", ONR-u, Moczara, czy Giertycha? Zajrzyjcie w swoje serca.
      • jama314 Każdy niech pilnuje swego... 20.06.06, 23:14
        Ty sobie geniuszu zaglądaj do swego serca w kontaktach ze starozakonnymi skoro
        wolisz, ja jednak wolę zaglądać częściej do swego portfela w zaistniałej
        sytuacji. Mądremu dość...
      • annamarta8 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 23:22
        mark.parker napisał: Zajrzyjcie w swoje serca>
        Ha!Ha! - wole zajrzec w swoj portfel i trzymac go mocno przy sobie. I prosze nie
        namawiej nas na rachunek sumienia i litosc, bo to nie o to chodzi! Od 45 roku
        Polska jest nowym krajem i to przede wszystkim dzieki Zydom komunistom.
        Zalatwiajcie sprawy miedzy soba, a od Polski lapska trzymajcie z daleka.
      • alyattes Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 23:24
        skoro żydzi potrafią tak bardzo zabiegać o tzw. "swoje" to czemu nie wystapią z
        roszczeniami względem Rosji - w końcu stamtąd też musieli swego czasu pomykać...
        nienasycenie - kasa, kasa i jeszcze raz... - może dlatego ich się nie darzy
        miłością? wciąż słyszę o antysemityźmie - nie widzę go na codzień; za to
        słyszałem od swojej babki jak było przed wojną - przychodzące na targ żydówki
        pluły na handlujące tam Polki i nazywały je "brudasami" - czy to miłośc? ciągle
        trąbi się że żydzi przezyli piekło w czasie II wojny światowej - a czy inne
        narody - w tym Polacy - miały się wówczas lepiej? i na koniec - czy to nie
        paranoja kiedy za każdą krytykę jakiegokolwiek żyda jest się okreslanym
        antysemitą - nawet jeśli jest to obrona przed szkalowaniem przez niego mojej nacji?
        • listx Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 23:45
          alyattes napisał:

czy to nie
          > paranoja kiedy za każdą krytykę jakiegokolwiek żyda jest się okreslanym
          > antysemitą - nawet jeśli jest to obrona przed szkalowaniem przez niego mojej
          na
          > cji?

Nie przejmuj sie tym, ale uwazaj by cie nie chwalil jakis zlodziej, klamca,
          bandyta, zly Zyd.
          Gdy zlodziej,klamca, bandyta i zly Zyd nazwie cie antysemita, nazista,
          homofobem, badz pewny, ze jestes na dobrej drodze.
      • sawa.com Te rachunki i te pozwy... 20.06.06, 23:44
        mark.parker napisał:

> Inne kraje podejmują spory na drodze sądowej - i tak powinno być, bo tylko sąd
        > może rozstrzygnąć o roszczeniach. Tylko w Polsce od razu pojawia się rzyg pt.
        > "spisek żydowski".

Mysle, że rząd polski podejmie rękawicę. Przede wszystkim też powinien wnieść
        sprawę o kłamstwo oświęcimskie gloszone przez organizacje żydowskie. Bo
        kłamstwem jest, że Polacy wspólnie z Niemcami są winni holokaustowi. Jest to
        oczywiste kłamstwo... i to z tych kategorii najcięzszych.

Obligacje straciły swą wartość w wyniku wojny. Ale to nie Polska wywołała
        wojnę. Nie tylko żydowscy obywatele stracili zycie i mienie. Zginęło też
        miliony Polaków. Stolica Polski została doszczętnie zniszczona. Histori nie da
        sie poprawić. I mierzenie pozwu p. Eda Fagana miarą, że pozwolę sobie ciebie
        zacytować:

"Ciekawym, co by zrobił "prawdziwy Polak", gdyby
        > ubezpieczyciel samochodu odmówił mu wypłacenia odszkodowania, albo gdyby
        > posiadaczowi polisy na życie odmówiono wypłacenia tej kwoty."

jest zupełnym nieporozumieniem. Mówisz o czasie pokoju. Pan Fagan żąda
        odszkodowania za wojnę. To w pożodze wojennej przepadło owo mienie. Dla obrony
        kraju traci się majątek i traci się zycie, To jest cena jaką się płaci za
        ocalenie swojego państwa.
        Ile kosztuje utrzymanie własnego państwa współcześni Izraelczycy przekonują się
        o tym niemal codziennie. Czują na własnej skórze i we własnych kieszeniach jak
        drogie i trudne jest utrzymanie państwa (wyspa na morzu muzułmańskim).

Myślę, że wystawianie teraz rachunków Polakom za wojnę wywołaną przez
        hitlerowców, ma w sobie coś bardzo niestosownego. Po tym kiedy na naszych
        ziemiach Żydzi przebywali od średniowiecza. To u nas najpełniej mogli rozwijać
        swoją kulturę i religię. Te rachunki, i te pozwy, które do nas (między innymi
        do mnie, bo jestem podatnikiem) są dla nas gorzkie...
        • pan.scan Ulży teraz? 20.06.06, 23:47
          ...Powołując się na niemiecką gazetę agencje informowały początkowo, że skarga
          ta ma zostać złożona w imieniu spadkobierców polskich Żydów. Stowarzyszenie
          Przemysłowców Polskich, które organizuje w środę konferencję prasową Fagana w
          Warszawie, prostuje jednak, że skarga złożona jest "w imieniu posiadaczy
          polskich papierów wartościowych, których przytłaczająca większość mieszka w
          kraju"....

fakty.interia.pl/news?inf=761753

• sawa.com Re: Ulży teraz? 21.06.06, 00:11
            pan.scan napisał:

> ...Powołując się na niemiecką gazetę agencje informowały początkowo, że
            skarga
            > ta ma zostać złożona w imieniu spadkobierców polskich Żydów. Stowarzyszenie
            > Przemysłowców Polskich, które organizuje w środę konferencję prasową Fagana w
            > Warszawie, prostuje jednak, że skarga złożona jest "w imieniu posiadaczy
            > polskich papierów wartościowych, których przytłaczająca większość mieszka w
            > kraju"....
            >
            >
            > fakty.interia.pl/news?inf=761753

Czy to są wlaściciele mieszkający w kraju czy za granicą i czy sa Polakami czy
            Żydami, to wlaściwie nie ma znaczenia. Swoje pozwy moga sobie kierowac do boga
            wojny. Bo to wojna wyzuła ich przodków z kasy.
            Ja im grosza nie dam ze swoich podatków. Moje podatki sa potrzebne na
            utrzymanie infrastruktury państwa (technicznej i cywilizacyjnej) w którym żyję
            i zyje moja rodzina.
        • wet3 do sawa.com 21.06.06, 00:41
          Zapomniales dodac, ze corocznie amerykanski podatnmik wydaje 10 mld. dolarow na
          utrzymanie Izraela.
          Pozdrawiam.
          • sawa.com Re: do sawa.com 21.06.06, 07:29
            wet3 napisał:

> Zapomniales dodac, ze corocznie amerykanski podatnmik wydaje 10 mld. dolarow
            na
            >
            > utrzymanie Izraela.
            > Pozdrawiam.

A to już sprawa podatnika Izraelskiego. Nie wykluczam, że u podłoża tej
            rozrzutności lezy poczucie winy Żydów amerykańskich, że nie ratowali ginących w
            holokauście ziomków z Europy. Robili to "antysemiccy" Polacy w skrajnie
            ekstremalnych warunkach prześladowań. Wszak za pomoc Żydowskim współobywatelom
            groziła kara śmierci.
            • pan.scan Re: do sawa.com 21.06.06, 08:06
              Zawsze jest dobrze pamiętać, że na podstawie układów z Camp David z 1979 roku
              Izrael otrzymuje ok. 5 mld rocznej pomocy z USA zaś Egipt ok. 3 mld. Obie
              strony są obowiązane wydać owe kwoty wyłącznie w USA i na towary made in USA.
              Tak więc to utrzymywanie jest dośc iluzoryczne, skoro kasa trafia z powrotem
              do Stanów.

Jeśli idzie o poczucie winy Żydów amerykańskich za to, że nie "ratowali
              ginących w kolokauście ziomkówz Europy" chciałbym jedynie powiedzieć,że
              obszerne materiały historyczne n/t alianckiej niechęci do tegoż ratowania są
              zawarte w opracowaniu amerykańskiego historyka "Pozostawieni swemu losowi
              Ameryka wobec Holocaustu '41-45". Chcący zgłębić sprawę może ją jeszcze w PIWie
              kupić.
              Dość powiedzieć, że amerykańska agenda rządowa, powołana przez Roosvelta do
              pomocy Żydom, War Refugee Board która miała byc finansowana z funduszy
              federalnych była finansowana w 90 procentach z funduszy amerykańskich Żydów zaś
              Amerykanie wydali jedynie ok. 20tys wiz mogąc to zrobić dla ok. 800tys.
              uchodźców.

Podczas okupacji śmierć groziła za wszystko. 5.500 tys drzewek w Yad Vashem
              przy 3mln Żydów w Polsce chluby nie przynosi. Polecam tekst badacza tamtych
              czasów. Polski sen wówczas jest mniej spokojny.

www.holocaustresearch.pl/news16.htm
              • teso Re: 5 500 tys drzewek w Yad Vashem 22.06.06, 06:07

pan.scan napisal:
                " Podczas okupacji śmierć groziła za wszystko. 5.500 tys drzewek w Yad Vashem
                przy 3mln Żydów w Polsce chluby nie przynosi. Polecam tekst badacza tamtych >
                czasów. Polski sen wówczas jest mniej spokojny."

Nie policzeni sa wszyscy Ci, ktorych Niemcy roztrzeliwali natychmiast po
                ujawnieniu, ze pomagali Zydom ukrywac sie.
              • wet3 do pan.scan 22.06.06, 15:49
                pan.scan napisał:

> Zawsze jest dobrze pamiętać, że na podstawie układów z Camp David z 1979 roku
                > Izrael otrzymuje ok. 5 mld rocznej pomocy z USA zaś Egipt ok. 3 mld. Obie
                > strony są obowiązane wydać owe kwoty wyłącznie w USA i na towary made in USA.
                > Tak więc to utrzymywanie jest dośc iluzoryczne, skoro kasa trafia z powrotem
                > do Stanów.
                >
                > Jeśli idzie o poczucie winy Żydów amerykańskich za to, że nie "ratowali
                > ginących w kolokauście ziomkówz Europy" chciałbym jedynie powiedzieć,że
                > obszerne materiały historyczne n/t alianckiej niechęci do tegoż ratowania są
                > zawarte w opracowaniu amerykańskiego historyka "Pozostawieni swemu losowi
                > Ameryka wobec Holocaustu '41-45". Chcący zgłębić sprawę może ją jeszcze w
                PIWie
                >
                > kupić.
                > Dość powiedzieć, że amerykańska agenda rządowa, powołana przez Roosvelta do
                > pomocy Żydom, War Refugee Board która miała byc finansowana z funduszy
                > federalnych była finansowana w 90 procentach z funduszy amerykańskich Żydów
                zaś
                >
                > Amerykanie wydali jedynie ok. 20tys wiz mogąc to zrobić dla ok. 800tys.
                > uchodźców.
                >
                > Podczas okupacji śmierć groziła za wszystko. 5.500 tys drzewek w Yad Vashem
                > przy 3mln Żydów w Polsce chluby nie przynosi. Polecam tekst badacza tamtych
                > czasów. Polski sen wówczas jest mniej spokojny.
                >
                >
                > www.holocaustresearch.pl/news16.htm

Po pierwsze - jak nie wiesz to nie pisz klamstw. Izrael doi forse od USA od
                czasu gdy powstal. W Camp David podano tylko oficjalna wysokosc haraczu.
                Nieoficjalnie jest to 10+ mld $ rocznie.
                Jesli chodzi o twoje niezwykle glupawe uwagi na temat 5500 drzewek w Yad
                Vaszem, to do takich gnojkow jak ty chcialoby sie powiedziec: gdybysmy w czasie
                wojny nie ukrywali Zydow, to roszczenia teraz bylyby znacznie mniejsze -
                odpadlbys przynajmniej ty! Zeby takie obrzydliwstwa pisac trzeba byc ostatniej
                kategorii bydlakiem nie bioracym pod uwage okropnosci warunkow okupacji. U nas
                byla kara smierci za jakakolwiek pomoc udzielona Zydowi. W innych okupowanych
                panstwach tego nie bylo. Uratowalismy znacznie wiecej Zydow niz wszystkie
                okupowane przez Niemcow kraje razem wziete - 150 tys. kosztem zycia okolo 50
                tys. ratujacych ich Polakow. Tylko prawdziwa hiena majaca gebe pelna piany
                antypolskiej moze takie kalumnie pisac!
      • breadcrumbs Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 23:44
        Ogólnie to masz rację poza 1 sprawą. Polska nie jest kontynuacją Polski
        przedwojennej. To był inny system, inne elity, inny pieniądz, inne zobowiązania
        międzynarodowe, wewnętrzne itp. To, że się odwołujemy do przeszłości w sensie
        ideowym czy po prostu propagandowym to jest zupełnie inna sprawa. Przecież nie
        ma realnej ciągłości pomiędzy 20-leciem miedzywoj. i Polską AD 2006.
        Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
    • sawa.com Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 22:53
      Zbieżność dziwnych faktów jest aż nazbyt czytelna: Napaści na rabina, wydanie
      rezolucji potępiającej Polskę za antysemityzm, którego od lat nie ma w Polsce.
      Bo ten watły margines nierozgarniętych malolatów prowokowanych bez ustannie, to
      nie jest żaden antysemityzm. Kłamliwa kampania w mediach światowych - za nią
      powinnismy tych którzy gloszą, ze Polacy są współwinnymi holokaustowi, postawić
      zarzut klamstwa oświęcimskiego. I to jak najszybciej.
      Zdecydowanie popieram tych którzy mówia o potrzebie zorganizowania ekipy
      najlepszych prawników. Koniecznie trzeba to zrobić. Być może, że jako
      honorarium dać im procent od ocalonych od wyłudzenia pieniędzy.

I spoko.
      • breadcrumbs Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 23:48
        Zbiezność jest - to fakt. Dziwne, napewno.
        Prawnicy? tak.
        Bardzo czekam na stanowisko rzadu. Co, konkretnie, bedziemy robic. Bo placic to
        chyba nie?

breadcrumbs.blox.pl/html
    • rosolma Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 23:17
      To bardzo smutne, gdy polscy żołnierze są w Iraku, a my jako państwo
      deklarujemy wiernopoddańcżą postawę wobec USA, a w tym samym czasie jesteśmy
      celem ataków. O sojuszników się zabiega i dba, a nas się szkaluje, a my
      milczymy. Polskim spadkobiercom ofiar wywózek do Niemiec nic się nie należy.
      Czyżby ofiary miały inną wartośc w zależności od narodu, z którego pochodzą????
      maria
      • breadcrumbs Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 20.06.06, 23:51
        No no. Rzad RP prosi o zablokowanie strony faszystowskiej na amerykanskim
        serwerze to Stany odmawiają motywujac to wolnoscia slowa. A tydzien-dwa pozniej
        New York Times oglasza, ze w Polsce rzad jest faszystowski. Zenada.

breadcrumbs.blox.pl/html
        • sawa.com Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 21.06.06, 00:18
          breadcrumbs napisał:

> No no. Rzad RP prosi o zablokowanie strony faszystowskiej na amerykanskim
          > serwerze to Stany odmawiają motywujac to wolnoscia slowa. A tydzien-dwa
          pozniej
          > New York Times oglasza, ze w Polsce rzad jest faszystowski. Zenada.
          >
          >
          > breadcrumbs.blox.pl/html

To nie tylko żenada. To wola o pomstę do nieba. (a Bóg patrzy i nie grzmi).

A jaką hucpą w kontekście tych wydarzeń jest rezolucja parlamentu unijnego? I
          jak dali się wystrychnąć na dudków nasi europarlamentarzyści socjaliści?!
    • barbara444 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 21.06.06, 01:30
      holohoax
      • barbara444 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 21.06.06, 01:31
        potem bedzie ten Fagan finansowal GW
    • jsb44 Ciąg dalszy o Foganie 21.06.06, 06:38
      Wielu dyskutantów zdecydowanie zgodziło się ze mną, potwierdzając, że
      jest to olbrzymie zagrożenie dla Polski.

Jednemu nie podobało się zbyt mocne określenie Fogana jako "hieny".
      Taką opinię potwierdzają następujące zdania samego Fogana. Proszę
      sprawdzić autentyczność na linku:

I got the legal fees up . . .We did great, we did great we just got another, we
      just got some more money.
      • pan.scan Dwa pytania 21.06.06, 07:05
        1. Wierzysz Michalkiewiczowi w jego krucjacie p-ko "judejczykom zachodzącym
        Polaków od tyłu"?

2. Co wiesz o pieniądzach z banków szwajcarskich dla ofiar Holocaustu w której
        to sprawie Fagan odegrał pierwszoplanową rolę?
        • stopzionism w ramach "holocaust gescheft" zydzi wyłudzili 21.06.06, 16:06
    • jsb44 Dla Pan Scana 21.06.06, 07:27
      Odpowiem ci pytaniem: Czy ty nie widzisz zasadniczej różnicy pomiędzy
      zaskarżeniem sprawcy a ofiary ? Jeżeli Fagan skarżył szwajcarskie banki
      o zwrot hitlerowskiego złota i pieniędzy to oczywiście skarżył
      zbrodniarza o zrabowane pieniądze. Procesu nie wygrał bo nastąpiła
      ugoda poza sądwa. Jeżeli ty twierdzisz, że Polskę i Polaków można
      skarżyć za wojnę i zbrodnie hitleryzmu ..... to sam jesteś zbrodniarzem -
      niestety. Pieniądze utracone w Kuwejcie zwrócili Irakijczycy, czyli ci
      którzy wywołali wojnę. Rozumiesz różnicę ?
      • pan.scan Re: Dla Pan Scana 21.06.06, 07:52
        Ja nie wypowiadam się n/t słuszności czy nie pozwania PL i NBP o odszkodowanie
        z przedwojennych papierów wartościowych, choć bliższa mi opcja, że jest to
        idiotyzm - ale od tego są sądy. Skarzyć może każdy o wszystko, takie jego
        prawo. Ostatecznie sądy na tym zarabiają, nawet w wypadku przegrania sprawy
        przez skarżącego.

Chciałbym tylko uporządkować i odmitologizować pewne pojęcia w dyskusji. I tak
        z Żydów, w imieniu których Fagan skarży RP i NBP zrobiła się " grupa posiadaczy
        polskich papierów wartościowych, których przytłaczająca większość mieszka w
        kraju".

Więcej, okazuje się że inicjatorem akcji jest polskie Stowarzyszenie
        Przemysłowców Polskich działające w ramach Ogólnopolskiego Porozumienia
        Organizacji Rewindykacyjnych. Można więc z całkowitą pewnością przyjąć, że
        skarga Fagana złożona jest w imieniu polskich spadkobierców i jakiejś części
        spadkobierców Polaków mieszkających za granicą. Dla ułatwienia przyjmuję, że
        posiadacze polskiego obywatelstwa w 1939 byli Polakami.

Ponieważ padają tu zdania o żydowskim spisku, chęci wyssania z PL wszystkiego
        co możliwe (wzorem Niemiec) itd, nie bez kozery zadaję pytanie o
        Michalkiewicza, głoszącego tezę, że Żydzi chcą nas ograbić na 65 mld dol oraz o
        tzw. sprawę banków szwajcarskich w której pierwsze skrzypca grał Fagan,
        albowiem w obiegowym pojęciu mniej rozgarniętych forumowiczów jest to koronny
        przykład "przedsiębiorstwa Holocaust" które to przedsiębiorstwo teraz
        wspólgrając z rezolucją PE, napadem na Schudricha, imputowaniem PL
        antysemityzmu chce zrujnować kraj nad Wisłą.

• marius7m Re: Antyżydowska histeria 21.06.06, 08:45
          To tylko histeria którą rozkręcjają nieliczni w społeczeństwie, a tu
          nadreprezentowani zwolenennicy LPR i Radia Maryja.
          Mam nadzieję, że żądania dotyczące obligacji przedawniły się. Tak czy inaczej,
          dotyczą one wszystkich posiadaczy przedwojennych obligacji, a nie Żydów.
          Żądania te nie mają niczego wspólnego z odszkodowaniami za Holocaust!
          Nota bene minęło już 17 lat od odzyskania niepodległści - i jakoś, o dziwo -
          "wszechpotężne" lobby żydowskie niczego nie odzyskało! To ma być ta
          wszechpotęga?
          Prywatny majątek Polaków żydowskiego i nieżydowskiego pochodzenia,
          znacjonalizowany przez komunistów nie został przecież zwrócony...

Nie ma też żadnych szans aby Izrael czy jakakolwiek organizacja żydowska
          przejęła choćby część prywatnego majątku obywateli polskich pochodzenia
          żydowskiego, którzy zmarli bezpotomnie. Przeszedł on - na własność państwa
          polskiego. I dobrze - byli to przecież obywatele Polski.
          • pan.scan Re: Antyżydowska histeria 21.06.06, 10:11
            ...Nie ma też żadnych szans aby Izrael czy jakakolwiek organizacja żydowska
            przejęła choćby część prywatnego majątku obywateli polskich pochodzenia
            żydowskiego, którzy zmarli bezpotomnie. Przeszedł on - na własność państwa
            polskiego. I dobrze - byli to przecież obywatele Polski....
            -------------

No właśnie - nie ma żadnych szans, żadna ze stron zresztą do tego nie
            pretenduje. Nasze ustawodawstwo mówi tu wyraźnie, że każdy majątek bez
            spadkobierców przechodzi na własnośc skarbu państwa. Ale to wiedzą
            zdroworozumowcy, pokaźna rzesza choćby i tutejszych ludzi ulega magii półprawd
            Michalkiewicza i rydzykowego radia. Z Michalkiewiczem wdałem sie w mailową
            wymianę:

"Byłbym Panu wielce zobowiązany za podanie źródła tej informacji, zamieszczonej
            przez Pana na Jego stronie internetowej:

Toczą się rozmowy między przedstawicielami polskich władz państwowych i
            przedstawicielami żydowskich organizacji, zajmujących się m. in. wyłudzaniem od
            różnych państw pieniędzy pod pretekstem „odszkodowań”. Suma, której się
            domagają jest porównywalna z rocznym budżetem Polski.

www.michalkiewicz.pl/apel.php

Chcę zaprotestować przeciwko "wyłudzeniu pieniędzy przez żydowskie organizacje"
            wysyłając protest do mojego posła,jednakże chciałbym operować konkretami i znać
            realne liczby".

Z poważaniem,

Na co otrzymałem następnego dnia odpowiedź:

"Szanowny Panie!
            Jeśli chodzi o "realne liczby", to maja one charakter szacunkowy, bo NIKT nie
            jest w stanie określić precyzyjnie rozmiaru tych roszczeń. Prof. Normal
            Finkelstein twierdzi, ze ich wartość może sięgać nawet 100 mld dolarów.
            Osobiście uważam, ze to zbyt dużo, że bliższa prawdy jest wartość 60, może 65
            mld dolarów. Realizacja ustawy o stos. państwa do gmin żydowskich, obejmująca
            transfer mienia pozostałego po przedwojennych gminach, dotyczy mienia wartości
            od 8 do 10 mld dolarów. Ponieważ mienie osób prywatnych w postaci należacych do
            nich nieruchomości, było znacznie większe niż mienie gminne, taka wartość jest
            prawdopodobna. Pozdrawiam.
            Stanisław Michalkiewicz"

Po czym postawiłem pytanie drugie:

"Szanowny Panie,
            Dziękuję Panu bardzo za informacje. Poszedłem trochę tropem poruszanych przez
            Pana roszczeń i na stronach Ministerstwa Skarbu znalazłem dokument, którego
            fragmenty chciałbym przytoczyć:

....Z obliczeń organów administracji publicznej wynika, że przewidywana wartość
            roszczeń łącznie z rzeczami zabytkowymi wynosi 36,1 mld złotych (ok. 12mld dol -
            przyp.mój), z czego wymienionych organów centralnych na koniec 2002 r.
            dotyczyło 23,6 mld złotych, wojewodów – 6,7 mld zł, organów samorządowych –
            ponad 5,3 mld zł., a rzeczy zabytkowych 0,5 mld zł. Podstawowe grupy roszczeń
            odnoszą się do:

a)
            znacjonalizowanego majątku nieruchomego i ruchomego, wchodzącego w skład
            gospodarstw chłopskich i ziemskich, zakładów przetwórstwa rolno-
            spożywczego,zespołów dworskich i pałacowo-parkowych, nieruchomości przejętych w
            wyniku akcji „Wisła”;

b) majątku wchodzącego w skład objętych przymusowym zarządem państwowym
            drobnych średnich przedsiębiorstw, które należały zarówno do osób fizycznych,
            jak też do spółek handlowych;

c) majątku wchodzącego do znacjonalizowanych zakładów przemysłowych. Od wielu
            lat wydawane są orzeczenia sądowe oraz decyzje administracyjne, przyznające
            rację roszczeniom windykacyjnym (zwłaszcza o zwrot nieruchomości) albo
            odszkodowawczym na ogromne sumy, wynikające z wyliczanej obecnie stuprocentowej
            wartości naprawianych szkód i takich żądań. ....

7. Konsultacje społeczne.

1. „Założenia do projektu ustawy...” zostały podane do wiadomości publicznej,
            a po ich zatwierdzeniu w dniu 2 marca 2004 r. przez Radę Ministrów były
            konsultowane z organizacjami społecznymi, zrzeszającymi środowiska i
            organizacje osób zainteresowanych procesem reprywatyzacji w Polsce:

Wersja z dnia 21.02.2005 roku

- Rada Krajowa Ogólnopolskiego Porozumienia Organizacji Windykacyjnych,
            - Stowarzyszenie Przemysłowców Polskich,
            - Rzecznik Praw Obywatelskich.

2. Konsultacje i spotkania z przedstawicielami organizacji żydowskich
            zainteresowanych reprywatyzacją. Natomiast za pośrednictwem ambasady
            amerykańskiej i przedstawicieli Kongresu amerykańskiego ze środowiskami Polonii
            amerykańskiej:

- American Jewish Committee,
            - Conference on Jewish Material Claims,
            - Federation of Polish Jews in America,
            - Joint Distribution Committee,
            - Polish American Congress,
            - Property Owners Association...

www.msp.gov.pl/index_msp.php?dzial=18&id=1182
            Czy projekt powyższej ustawy dotyczy innej sprawy niż podawane przez Pana kwoty
            60-65 mld. dol. czy też jest to jeden i ten sam problem?

Pozdrawiam Pana"

Na co już nie otrzymałem odpowiedzi (dziś mija 14 dzień).

Z tych linków p. Michalkiewicz również nie skorzystał

dom.gazeta.pl/prawo/1,68408,2627404.html
            dom.gazeta.pl/prawo/1,68408,2625816.html

ale woda w mózgu zwolenników żydowskiej teorii spiskowej pozostała. Co widać w
            ninejszym wątku.

A tu słówo o mentorze Michalkiewicza - Normanie Finkelsteinie i
            jego "rzetelności":

Finkelstein:
            "Posiadam dokumenty świadczące o tym, że do ofiar holokaustu dotrze, w
            najlepszym razie, może 3 do 5 proc. z wymuszonych na Szwajcarach, prawie 1,5
            mld dol."

www.geocities.com/jedwabne/uzurpatorzy.htm
            i fakty:

U.S. District Court Announces Holocaust-Era Swiss Bank Funds Can Be Claimed
            Against New Published List of 3,100 Names
            Banks Agree to Release 3,100 Additional Names After Lengthy Talks; New Bank
            Account Claims Due No Later than July 13, 2005

Swiss Bank Settlement Fund Reaches $690 Million in Distributions Affecting
            328,000 Persons:

$219 Million Distributed to Owners of 2,800 Holocaust-era Swiss Bank Accounts

$255 Million Distributed to 176,000 Surviving Slave Laborers

$205 Million Distributed or Firmly Committed to Social Agencies Serving the
            Poorest Survivors

$11 Million Distributed to Wartime Refugees Denied Entry or Persecuted in
            Switzerland

www.claimscon.org/?url=news/crt

NB - dystrybucja kwot uzyskanych z "odszkodowania szwajcarskiego" dla
            spadkobierców, którzy udowodnili swoje prawo do odszkodowania jest dokonywana
            pod nadzorem sądu USA. Możliwe, żeby wyeliminować pomówienia ludzi złej woli i
            dyletantów podobnie jak w tym wątku myślących i piszących.
            • jsb44 Dla Pan Skana odp II 21.06.06, 17:22
              Dziękuję Ci za ten długi post. Widzę, szukasz prawdy w sposob
              całkiem podobny do mojego. W tamtym roku podano w internecie
              informacje o tym, że rząd izraelski zakończył szacowanie należności od
              Polski ZA PRYWATNE MIENIE POZOSTAWIONE W POLSCE. Podano, że wartość ta
              nieco przekracza 30 mld $. Zacząłem szukać w izraelskich gazetach i
              znalazłem. W "Jeruzalem Post" był artykuł na ten temat, potwierdzona
              wysokość należności oraz podsumowanie, że "ze zrozumiałych względów"
              treść eleboratu utajniono, oraz dodano, że w "stosownych okolicznościach"
              i we "właściwym" miejscu zostanie ona ujawniona. Pomyślałem,że tym
              stosownym miejscem będą Stany Zjednoczone podczas wizyty "swojego"
              prezydenta mgr Kwaśniewskiego. Ale ku mojemu zdumieniu była cisza.
              Nerwowe obrady Sejmu nad odszkodowaniem dla Zabużan a o tym nic.
              Zachodziłem w głowę co się dzieje. Ciszę przerwał felieton w Radiu
              Maryja. Oczywiście go zgrałem na dysk, przesłuchałem kilka razy.
              Oczywiście wesołkowaty ton Michalkiewicza i radosne
              określenie "Judajczykowie" używane przez Tuwima ale w zgoła innym
              kontekście raziły mnie, ale kwota pomnożona przez więcej niż dwa była
              po pierwsze przerażająca a po drugie potwierdzająca, niestety,
              wcześniejsze informacje. Pomyślałem sobie: wielu zwęszyło okazję,
              kancelarie prawne, adwokaci, liczne stowarzyszenia windykacyjne no i
              informacja, że chcemy dać 15%. Tak chcecie ? to my wam zwiększymy
              podstawę. To było i jest logiczne. Co się działo po wystąpieniu
              Michalkiewicza wiemy dobrze. Zydzi głośno, wręcz chałaśliwie
              potwierdzili,że istotnie idzie im o jakąś wielką kasę. Zaglądałem na
              strony wszystkich znanych mi Żydowskich organizacji w USA i wszystko
              się potwierdziło. Żydzi przygotowywują jakiś gigantyczny pozew przeciwko
              Polakom. Jak jednak z nim wystąpić skoro mnich Rydzyk mówi o tym
              głośno. A no należy zamknąć mu gębę. Biskupi, jednak nie wszyscy są
              na pasku Michnika. Należy więc użyć Autorytetu najwyższego. Papieża
              Benedykta XVI. Ten, bez wątpienia najtęższy umysł Europy, wiec co
              jest grane i ociąga się. W sukurs przychodzi jego Nuncjusz i wydaje
              znane polecenie dotyczące działalności Radia Maryja, które ma być
              rozpatrzone po wizycie Benedykta. Tu widać geniusz Kościoła. Zbliża
              się klęska - pojednanie polsko żydowskie przed bramą straceń w Oświęcimiu.
              Mossad i żydowcy propagandziści ogłaszają burzę muzgów. Prowokacja
              incydent, pobić, zabić, pomalować synagogi w Polsce. W końcu na
              spokojnie postanowiono: obca osoba zaczepi Rabina, potem go popchnie i
              obsika gazem pieprzowym. W sumie nic mu się nie stanie, osoba
              wyjedzie z Polski a cały świat dowie się o agresywnym antysemizimie
              Polaków. Tak się i stało. Gazety izraelskie "Jeruzalem Post" ani słowem
              nie wspomniały o Papieżu Benedykcie w Oświęcimiu za to wielkimi tytułami
              anonsowały o Ataku Na Rabina Schudricha w Warszawie a potem też wielkimi
              Prezydent Polski Przeprasza....Co tam jakaś katolicka klecha w Oświęcimiu.
              Schudrich z kantorem pięknie i po hebrajsku odśpiewali ale ich myśli
              były przy incydencie i odszkodowaniu. Niby było fajnie ... a jednak.. Ni
              z tąd ni z owąd pojawiła się po deszczu piękna tęcza. My
              praktykujący materialiści nie będziemy sobie tym głowy zawracać ani o
              tym pisać myślał sobie zapewne Schuldrich. Anglicy i Niemcy pisali.
              Czyżby tęcza miała przyjść do gojów? No nie, to jakiś absurd. Może
              Pan odwiedził miejsce kaźni, przyszedł na miejsce pojednania do
              uczciwego Benedykta? No nie, odejdź szatanie przecież my
              aktualnie "tworzymy klimat" wielkiego skoku na kasę, co więcej, kasę
              całkowicie nam się należącą w pożądanej i stukrotnej wysokości. W tym
              nam pomagaj Panie, a nie w jakichś pojednaniach. Z kim w końcu my
              mielibyśmy się jednać. Z nimi? Z Gojami ? Pojednanie może nas zgubić to
              wiemy na pewno. Kto wie jak było?, tylko ON. Ale czas naglił. Cel
              ważny: Parada pederastów. PiS owi musimy utrzeć nosa nie wspominając o
              LPR. Nasze grupy w Niemczech i we wielu krajach są zmobilizowane.
              Komitet Helsiński też. Maksymalnie podpuścić LPR. Niech walą
              kamieniami, krew na obliczach policjantów, światowy skandal - tak ma
              być. W Brukseli i Strasburgu "nasi" już piszą rezolucję, Ed już ma
              napisany pozew, aj, aj, ale im damy czadu. No i trochę się
              zawiedliśmy, Senyszyn kpiła co prawda z Wojtyłły ale to dla Polaków
              nie nowość. Robi to każdego tygodnia Jureczek Urban. No więc
              rezolucję mamy, taktykę opracowaną, więc Edku ruszaj...Po rezolucji nikt
              nie piśnie, oni przyzwyczają się do sądu w Nowym Jorku i otrzymamy
              pierwszą kwotę. Potem lawina ruszy. Gdzie się zatrzyma? Oj kto wie
              gdzie zatrzymują się lawiny.?

Teraz konkretne pytania:
              1. Dlaczego całość raportu jest nadal tajna?
              2. Dlaczego Ambasador i Rabin Schudrich nie wyjaśniają sytuacji ?
              3. Dlaczego nie ująwszy przestępcy ogłoszono, że dokonał tego Polak -
              Antysemita?
              4. Na jakich dowodach oparta jest haniebna rezolucja Parlamentu?
              5. Jaka jest prawdziwa wysokość żądanych odszkodowań?
              6. Do jakiego terminu Polacy będą ciągnięci po sądach i poniewierani
              przez rezolucje?
              7. Co Polacy, konkretnie, muszą zrobić aby przestano ich nękać?
              Wpisać do Kostytucji że Żyd w Polsce ma zawsze rację i bezwzględny
              priorytet?

Refleksja osobista: wyobraź sobie Polaka, zaprzyjaźnionego z wieloma
              Żydami i dobrze z nimi współpracującego, biorącego udział we wszystkich
              imprezach dotyczących kultury żydowskiej, który wczoraj dowiedział się z
              Wysokiego Parlamentu UE że jest r a s i s t a, wściekłym a n t y s e m
              i t ą, wrogiem p d e r a s t ó w, m o h e r e m uzaleznionym przez
              Rydzyka i najciemniejszą postacią w Europie. Ten stan spraw potwierdza
              grupka Eurodeputowanych, którzy za 5 000 Euro mogą wygłosić wykład na
              ten temat. Dlatego zadawałem retoryczne pytanie Rabiemu czy chociaż
              on jeden wierzy w Boga? Bo tylko u niego możemy liczyć na nie
              koniunkturalną ocenę.

I powiedz kto histeryzuje? Kto atakuje? Kto lży? POZDRO
              • maaac Re: Dla Pan Skana odp II 28.06.06, 05:39
                Pan skan podał linki do źródeł swoich wiadomości, a ty? Czy rozumiesz, że to od
                razu stawia pod znakiem zapytania twoje przemyślenia?
              • babaqba Re: Dla Pan Skana odp II 06.07.06, 03:31
                jsb44 napisał: (...)
                "Refleksja osobista: wyobraź sobie Polaka, zaprzyjaźnionego z wieloma
                Żydami i dobrze z nimi współpracującego, biorącego udział we wszystkich
                imprezach dotyczących kultury żydowskiej, który wczoraj dowiedział się z
                Wysokiego Parlamentu UE że jest r a s i s t a, wściekłym a n t y s e m
                i t ą, wrogiem p d e r a s t ó w, m o h e r e m uzaleznionym przez
                Rydzyka i najciemniejszą postacią w Europie. Ten stan spraw potwierdza
                grupka Eurodeputowanych, którzy za 5 000 Euro mogą wygłosić wykład na
                ten temat. Dlatego zadawałem retoryczne pytanie Rabiemu czy chociaż
                on jeden wierzy w Boga? Bo tylko u niego możemy liczyć na nie
                koniunkturalną ocenę."

Histeryzujesz i manipulujesz, bo trudno cię posądzić aż o tak prymitywne niezrozumienie treści
                rezolucji. Ale po co? Dlaczego? Qui bono? Też siedzisz na żydowskim mieniu i boisz się powrotu
                właścicieli? Nie łaska samemu się dorobić? I te żenujące teorie spiskowe... może to tylko katolicyzm?
                Setki lat szczucia wiernych na Żydów wydaje swe owoce.
                • jsb44 Re: Dla babaqba 06.07.06, 08:30
                  Widzisz - dzisiejsze internetowe wydanie "The Jeruzalem Post" cytuje słowa
                  Rabina Schudricha: Poland's chief rabbi, Michael Schudrich, praised
                  Kaczynski's remarks, saying, "He said exactly what he needed to say, that there
                  is no place in Poland for anti-Semitism." Oskarżasz mnie o prymitywizm ale
                  ja na wszelki wypadek przetłumaczę ci te słowa / wszak ty objawiasz
                  tę cechę /: "Główny Rabin Polski ... pochwalił uwagi Kaczyńskiego:
                  Powiedział on dokładnie to co powinien powiedzieć, w Polsce nie ma
                  miejsca dla antysemityzmu".

Czy tobie pochwała Kaczyńskiego przeszła by przez usta ?
                  Czy zauważyłeś i podkreśliłeś wielką wymowę Festiwalu Kultury Żydowskiej?
                  W Polsce nasila się przyjaźń i sympatia dla Żydów i ich kultury a
                  nie antysemityzm. Są jednak środowiska żydowskie podsycające opinie o
                  Polakach jako antysemitach. Wzbudzanie poczucia winy widać jest im do
                  czegoś potrzebne. Opinie te muszą być w imię prawdy prostowane.
                  Z tego powodu rezolucja PE jest w najwyższym stopniu krzywdząca Polaków.

Prymitywnych forumowiczów poznaję po epitetach i wyzwiskach. Zamiast
                  dyskusji mówią o "matołach", "pisiorach", "nazikatolach" itd.
                  Kolekcjonuję ten dorobek, mam już spory zbiór i zamierzam go wydać
                  drukiem aby każdy momentalnie mógł poznać kto do niego mówi i co
                  może jeszcze powiedzieć.

• adamdark01 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 21.06.06, 10:02
      Oto co oznacza wolność słowa,kazdy mówi i pisze co mu na język przychodzi,więc
      sobie pomyślałem,czemu nie? i mnie wolno,więc piszę.
      Zadziwia mnie ten post,jako pierwszy,zdawało by się niewinny,ujawniający fakt
      o pozew Polskiego Rządu i NBP o odszkodowania 4 mld.zł. za utracone zydowskie
      lokaty w wyniku II-wojny światowej.
      Ale czytam dalej i zastanawiam się,co ma wspólnego to pozwanie sądowe przez
      niejakiego Ed Fagana a,popchnięciem rabina?albo pozewem a głową Rydzyka?
      Nikogo to nie dziwi?
      a ja tak myślę,że właśnie mam tu doczynienie z jakimś nacionalistą,podżegaczem
      pobudzający u ludzi nienawiść do żydów,
      może to nawet nie jest Polak,.
      Nie wiem czy jest prawdą o jakimś Faganie,o pozewie sądowym,to musi Sąd i Rząd
      potwierdzić,jedno jest jasne,że tak jak inni obywatele Polski mogą ubiegać
      o swoje dobra,tak też obywatele Polski pochodzenia żydowskiego mają te same
      prawa.Nikogo nie powinno obchodzić gdzie i co i ile dostali,
      Jako byli lub są obywatele Polski,wolno im złożyć pozew,inna rzecz,pytanie
      czy Państwo i Sąd Polski orzecze jakąś należność,zależy to od Prawa Polski i
      prawa międzynarodowego.
      Ale jsb44 w swoim poscie ma zasadniczy cel,siać nienawiść do żydów,
      Demokracja,niech prawo orzecze czy to jest przekroczenie czy nie,
      ja osobiście nie idę na ten haczyk.
      • jsb44 Dla darka poprzednika 21.06.06, 10:14
        Całkowicie się mylisz. Jestem Polakiem i lubię Żydów - wielu. Byłem
        też w Izraelu i codziennie czytam ich prasę. O co mi chodzi ? O
        styraszliwie niebezpieczny precedens prawny a mianowicie o pozwanie Polski
        za szkody wojny, przecież przez Polskę nie wywołaną. W nicku masz
        słowo "ciemny" więc chyba tego nie pojmiesz. Ale proszę nie wpieraj
        mi do brzucha rasizmu czy antysemityzmu kiedy dyskusja dotyczy czterech
        miliardów. Ten numer jest już ograny i straszliwie naiwny chociaż
        niektórzy się na niego dają nabrać. Za pomówienie bez uzasadnienia
        też możesz być pozwany np do Strassburga. Kapujesz ?
        • wet3 Nie przepadam za Anglikami, Niemcami, 21.06.06, 15:28
          Zydami czy tez Rosjanami. Natomiast cenie bardzo ludzi sprawiedliwych oraz
          prawdomownych i narodowosc nie ma tu znaczenia. Problem Fagana polega na tym,
          ze zwraca sie pod zly adres. Te pieniadze - jesli jest podstawa do roszczen,
          powinni poszkodowanym wyplacic Niemcy. Oni sa odpowiedzialni za zniszczenie
          wszystkiego sprzed 1939 roku. Wiec powiem tak jak powiedzieliby to Amerykanie:
          you are barking at a wrong tree, Mr.Fagan!
          • lze_gazeta No i co? Nie jestes ksenofobem? 21.06.06, 17:11
            Maly poslki nacjonalista, ktoremu kazdy winien, tylko nie on sam:)
            • wet3 lze_gazeto! 21.06.06, 17:22
              lze_gazeta napisał:

> No i co? Nie jestes ksenofobem?Maly poslki nacjonalista, ktoremu kazdy
              winien, tylko nie on sam:)

Ptasi mozdzku! Dla ciebie kazdy, kto nie mysli (tak "wspaniale") jak ty jest
              oczywiscie ksenofobem, antysemita ... i Bog wie czym jeszcze. Wyraznie widac,
              ze historia i pisanie prawdy to dla ciebie rzeczy "nie z tej planety"!
              • wet3 Pytanie 21.06.06, 20:24
                Czy jak ktos mi da w depozyt pieniadze lub papiery wartsciowe a okranie mnie
                zlodziej (Niemcy) i zlodzieja znamy i zlaplismy go, to czy kazdy myslacy
                normalnie sedzia nie rozkaze zlodziejowi zwrocic tych pieniedzy cz papierow?
            • jama314 Co z tym nacjonalizmem? 22.06.06, 19:34
              A »poslki« nacjonalista to co (coś gorszego od polskiego jeszcze nacjonalizmu
              czy też to zwykłe niechlujstwo w pisaniu charakterystyczne dla półanalfabetów}?
              ten co nie daje się obrabować ze swego? I dlaczego nacjonalizm miałby być
              gorszym od kosmopolityzmu skoro nacjonalizm to postawa społeczno-polityczna
              uznająca interes własnego narodu za nadrzędny wobec interesu grup społecznych,
              społeczności regionalnych czy wyznań religijnych. To taka postawa już jest
              naganna w naszym kraju? Czy nie pora walnąć się dębową pałką w szanowny łebek aż
              polecą iskry i dozna olśnienia?
          • perculator Re: Nie przepadam za Anglikami, Niemcami, 22.06.06, 02:17
            wet3 napisał:

> Zydami czy tez Rosjanami. Natomiast cenie bardzo ludzi sprawiedliwych oraz
            > prawdomownych i narodowosc nie ma tu znaczenia. Problem Fagana polega na tym,
            > ze zwraca sie pod zly adres. Te pieniadze - jesli jest podstawa do roszczen,
            > powinni poszkodowanym wyplacic Niemcy. Oni sa odpowiedzialni za zniszczenie
            > wszystkiego sprzed 1939 roku. Wiec powiem tak jak powiedzieliby to
            Amerykanie:
            > you are barking at a wrong tree, Mr.Fagan!

EXACTLY!!!
            • wet3 do perculatora 22.06.06, 02:20
              Dziekuje! pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka