Dodaj do ulubionych

Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk w...

• irini Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 21:07
      speckomisarz napisał:

> Enduring occupation rather
      A co ma piernik do wiatraka, dziubku?
      • mis22 Nowo-mowa propagandy Bsuha 25.06.06, 00:48
        irini napisała:
        > speckomisarz napisał:
        > > Enduring occupation rather
        > A co ma piernik do wiatraka, dziubku?

Nowo-mowa propagandy Busha nazywa okupacje Afganistanu - "operacja wolnosc".
        Podobnie terroryzowanie krajow arabskich nazywa "walka z terroryzmem". Jednym z
        celow wojny z Irakiem bylo pokazanie innym krajom arabskim, ze ich tez czeka
        jak nie beda sluchac polecen z Waszyngtonu. Saddam Husein mial przyjacielskie
        stosunki z Rumsfeldem podczas wojny z Iranem. Pentagon pomagal mu w tej wojnie.
        • irini Re: Nowo-mowa propagandy Bsuha 25.06.06, 10:18
          A ty jesteś mis czy miś? Ja już się pogubiłam w tych wojnach, ale wniosek, jaki
          mi się nasuwa, jest taki: wyprowadzić wojska. Zobaczyć, co się będzie działo.
    • musashipl Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 21:09
      "Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy od jednego z oficerów w kwaterze NATO w
      Brukseli, jest to wyraz zaufania dla polskiego zaangażowania w Iraku."

To już jest hipokryzja. Dlaczego w dowód zaufania nam nikogo na Marsa nie wyślą?
      Mam już dość sytuacji, gdy nasz kraj spełnia rolę czyjejś "parówy", a naszej
      armii brakuje funduszy na sprzęt przez te niepotrzebne misje.
      - odrzutowych samolotów szkolno-bojowych nie mamy i musimy szkolić pilotów w
      Finlandii, bo nie ma na nie pieniędzy,
      - świetna haubicoarmata KRAB poszła do odstawki, bo nie ma na nią pieniędzy,
      - to samo stało się z rewelacyjnym zestawem przeciwlotniczym LOARA - po
      zakupieniu jednego (były plany zamawiania 4 sztuk rocznie, co i tak jest
      śmieszną ilością i mogłoby być dobre w przypadku Madagaskaru lub Burkiny Faso),
      tymczasem po odbiorze jednego zestawu zamówień nie będzie. Oczywiście nie ma na
      to pieniędzy.
      TYMCZASEM
      • musashipl Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 21:14
        Tymczasem na niepotrzebną misję w Iraku, KTóRA DO POłOWY 2005 ROKU KOSZTOWAłA
        NAS 600 MILIONóW DOLARóW PIENIąDZE Są!!!
        Czyż to nie jest wq...???
        Teraz doszedł jeszcze Afganistan i Kongo. Pewnie w przyszłości w razie czego w
        ramach zaufania zostaniemy wysłani do Iranu lub/i Korei.
        Sowieci to byli jednak świnie - musieli mocno nam nie ufać, bo nigdzie nas nie
        wysyłali ;-)
        • dzecko Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 21:42
          Dziekuje w imieniu Sowietow. Do Polscy w rzeczywistosci miali zaufanie. Tym
          bardziej, ze wasz barak byl wesolszy z calego obozu socjalistycznego. Na
          przyklad wasze "Szpilki", ktorych niestety zgubiono.
          • lze_wybiorcza Dzecko - nasci wierszyk naszego poety. A ty mi 24.06.06, 23:21
            daj linka do songow waszego barda afganskiego - wiesz kogo:)

When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
            And the women come out to cut up what remains,
            Jest roll to your rifle and blow out your brains
            An' go to your Gawd like a soldier.
            Go, go, go like a soldier,
            So-oldier of the Queen!
            (R.Kipling)
            • dzecko Re: Dzecko - nasci wierszyk naszego poety. A ty m 25.06.06, 05:41
              Mamy duzo bardow, piszacych na afganski temat. Kogo masz na mysli?
      • olex5 narod niech zdycha albo ginie 24.06.06, 21:18
        bo polska wladza przy korycie musi zapunktowac u swojego Pana za oceanem.Snią
        im sie dolary i inne korzysci za wasalstwo i wlazenie bez wazeliny do zada
        Busha a narod niech zdycha albo ginie.
    • earlyyears Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 21:16
      po to mamy wojsko, zeby walczylo. na wojnie.
      • olex5 oczywiscie i idiotow 24.06.06, 21:20
        oczywiscie i idiotow tez zeby sie leczyli u psychiatry
        • wet3 USA zapatrzyly sie widocznie w Anglikow! 24.06.06, 21:33
          Anglicy w czasie ostatniej wojny mieli "chwalebny" zwyczaj poslugiwania sie
          najpierw zolnierzami innych narodowosci, a na koncu dopiero swoimi. Hitler
          zauwazyl to i powiedzial, ze Anglicy beda bic sie do ostatniego
          Nowozelandczyka, Australiczyka, Polaka itd. Teraz Amerykanie zaczynaja robic to
          samo.
          • lze_wybiorcza I slusznie - skoro ciezkich frajerow nie brakuje:) 24.06.06, 21:46
            Zawsze wygrywa ten, kto madrze swych ludzi oszczedza, nie zas ten kto
            bohatersko, acz glupio i ochoczo daje sie zabic.:)))
        • eric_theodore_cartman Re: oczywiscie i idiotow 24.06.06, 21:37
          olex5 napisał:

> oczywiscie i idiotow tez zeby sie leczyli u psychiatry

Wiec wlasciwie jakie jest zadanie wojska twoim zdaniem? Paradowanie i fala?
        • zenek2 Re: oczywiscie i idiotow 24.06.06, 21:42
          oczywiscie mowisz o sobie kacapie.
          • olex5 Re: oczywiscie i idiotow 24.06.06, 23:47
            chodzi glownie o takich naiwniakow i gowniarzy jak ty
      • irini Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 21:41
        earlyyears napisał:

> po to mamy wojsko, zeby walczylo. na wojnie.
        Nie wiem, po co mamy wojsko, ale ja wolę wojska nie mieć.
    • lze_wybiorcza A KOGO to obchodzi? Amerykanie mieli ten sam 24.06.06, 21:35
      problem nie tylko po Wietnamie i Korei, ale i II Wojnie Swiatowej: wola witac
      weteranow z orkiestra, nizli zapewnic im renty i godziwy dach nad glowa.
    • irini W jaki sposób mogą być organizowane zamachy 24.06.06, 21:38
      Podejrzewam, że przekupuje się część służb specjalnych.
      Następnie oni wyszukują kogoś, kogo swoimi mackami pozbawiają pracy,
      autorytetu, itd. Super, jeśli ta osoba lubi internet i zna języki obce.
      Róznymi aluzjami w sieci oraz ogłoszeniami w gazetach, a także nawet filmami w
      TV nakłania się tę osobę, żeby sobie weszła na stronę, która uczy, jak
      skonstruować bombę. Ponoć jest tego pełno. Pełna konspiracja i nic nikomu nie
      można udowodnić. Sama wlazła na tę stronę i nikt jej do niczego nie zmuszał. To
      nic, że jak pracowała, to ktoś gdzieś zadzwonił, przysłał anonim, poszedł na
      skargę, w którą rzecz jasna uwierzono. Z każdego można zrobić zero, przy
      odrobinie dobrych chęci. W końcu pewnie zrobi tę bombę i się wysadzi, bo już
      się totalnie załamie, a specjalnie wynajęty psycholog już zadba, żeby
      przypadkiem nie podniosła się z depresji. Panowie w mundurach zarobią grubą
      kasę i nikt się nie dowie.
      Drugi sposób: przekupujemy kogoś, żeby zmaist blachy grubej dał cienką i po x
      latach zawala się dach i ginie mnóstwo ludzi (być może zastosowany, być może
      jeszcze czeka na realizację).
      Trzeci sposób: przekupujemy kogoś, kto dostarcza nam wszystko i wpuszcza, gdzie
      trzeba, po czym robimy swoje (Biesłan).
      No i mozna to tak mnożyć w nieskończoność.
      • marekmarek44 Re: W jaki sposób mogą być organizowane zamachy 24.06.06, 22:09
        Moim zdaniem obecny rząd nie jest taki zły,ale jedna rzecz która naprawdę go
        kompromituje,to usilna chęć całowania w d..pę dubilju.
        • irini Re: W jaki sposób mogą być organizowane zamachy 25.06.06, 05:44
          marekmarek44 napisał:

> Moim zdaniem obecny rząd nie jest taki zły,ale jedna rzecz która naprawdę go
          > kompromituje,to usilna chęć całowania w d..pę dubilju.

Co to jest "dubilju"? Pierwsze słyszę.
    • iwonakrystyna Jestem przeciw 24.06.06, 22:22
      udziałowi polskich żołnierzy w wojnie w Afganistanie
      to dramat!!!!!!!!!!!!!
    • wariant_b Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 22:32
      I oczywiście znowu nie wiadomo KTO, DLACZEGO i JAKIM PRAWEM
      ich tam wysyła. Poprostu sami sobie pojadą.

• maciek770 Kur*wa co za brednie tu wypisujecie 24.06.06, 22:37
        Jaka brudna wojna Amerykanow?

Nasze wojsko jedzie tam w ramach misji NATO ... wiecie co to takiego ??
        Jedziemy tam gdzie jada inni nasi sojusznicy , a ze Polakow wysylaja na ciezszy
        odcinek to tylko powod do dumy bo znaczy ze nasi zolnierze sie do tego nadaja ,
        co udowodnili w Iraku .... a bredzenie idiotow o tym jakich to mamy grubych
        kretynow w wojsku zostawiam bez komentarza .... powiem wam tylko "obudzcie sie"
        PRL i Ludowe Wojsko Polskie poszlo w pizdu niema i nie wroci a obecna armia to
        juz cos zupelnie innego .

powodzenia chlopaki i obyscie wrocili wszyscy do domu .
        • dzecko Re: Kur*wa co za brednie tu wypisujecie 24.06.06, 23:01
          To znaczy, ze obecna wojna jest wojna Amerykanow. I dumni z tego moga byc tylko
          idote, ktory nigdy nie walczyly. Tez zycze zeby wasze chlopaki wrocili
          wszystkie do domu, ale nie wierze w to.
          • marcus_wielki Re: Kur*wa co za brednie tu wypisujecie 25.06.06, 00:13
            A w Czeczeni, to co wy wprowadzacie?? A żołnierze, to nawet nie wiedzieli po co
            i dla czego jadą. Dostali rozkaz i już, a jakby się sprzeciwili to kulka, a
            rodzinie to zawsze można powiedziec, że wróg go zabił. Nie dziwie się tym
            ludziom, że starają się odzyskanie niepodległości. Niestety wykorzystują do tego
            "czasem" "dziwne" metody, bo jak mają walczyć z silniejszym od siebie?? (Ale
            Putin ma zawsze racje! i nie ma to jak kult jednostki). może byś tak podał ile
            zginęło żołnierzy rosyjskich w Czeczeni?
        • iwonakrystyna może Maćku zacznij się pakować 24.06.06, 23:01
          toż twoi sojusznicy tam pojadą...a może masz kategorię D?
          • lze_wybiorcza Przeciez jada zawodowi i ochotnicy - sami wybrali 24.06.06, 23:24
            taki paskudny zawod. A moze Polak "idzie na wojskowego" by - pardon - pierdzic
            w wygodny stolek?
          • apropag Re: może Maćku zacznij się pakować 25.06.06, 08:53
            iwonakrystyna napisała:

> toż twoi sojusznicy tam pojadą...a może masz kategorię D?
            Niee... CDD
          • maciek770 Re: może Maćku zacznij się pakować 25.06.06, 14:00
            iwonakrystyna napisała:

> toż twoi sojusznicy tam pojadą...a może masz kategorię D?

Coż rozczaruje cię , ale jako osoba która ukończyła SPR nie moge mieć kategorii
            zdrowia D ... mam A1 , tyle że nie jestem zawodowym żołnierzem , więc spiewke
            o pakowaniu i wyjeżdzie na wojne sobie daruj bo jest ona już troche wymaglowana
            i używana przez debili twojego pokroju przy okazji każdej wojny .
        • olex5 Re: Kur*wa co za brednie tu wypisujecie 24.06.06, 23:48
          widac,ze rozumu to za duzo ci Bozia nie dala
    • shoovar Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 22:45
      podejrzwam ze wszyscy z wyjezdzajacych pozdawali egazminy z lokalnych
      narzeczy...czy oni beda z nimi po polsku rozmawiac
      • olex5 Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 24.06.06, 23:50
        beda glownie handlowac wodka i sami pic tak jak to robia w Iraku.Czasem ktorys
        wroci w worku plastikowym ale trudno w interesach jest ryzyko :)))
    • paliwoda2 Droższa? Kto będzie płacił ? 25.06.06, 00:09
      Obawiam się,że będzie płacił,pan,pani,państwo czyli my wszyscy.Nikt mnie o to
      nie pyta.Czy ja żyję w demokratycznym kraju?
    • aska9661 Ave Bush! 25.06.06, 00:13
      Staliśmy się popychadłem Ameryki. Czas na własną politykę.
      polecam: www.narodowy.eblog.pl
      • wet3 Re: Ave Bush! 25.06.06, 00:25
        Moritari te salutat!
        • wet3 Re: Ave Bush! 25.06.06, 18:50
          wet3 napisał:

> Moritari te salutat!

Powinno byc "salutant". Tak mawiali gladiatorzy do cesara na igrzyskach.
    • mars_99 polscy sluzacy kolonizatorow i okupantow 25.06.06, 01:59
      zaden narod nie lubi jak obcy maja decydowac o ich sprawach.
      Durne i sluzalczne Polactwo najpierw sprzedalo swoj kraj zachodnim korporacjom
      ktore pozamykaly wszystkie polskie zaklady pracy,skazujac ich na glodowe
      prace dla sluzacych, a teraz pomaga zniewalac i eksterminowac inne narody
      ktore nie chca byc sluzacymi jak Polaczki. Wot a shit.
      • wet3 Re: polscy sluzacy kolonizatorow i okupantow 25.06.06, 03:27
        mars_99 napisał:

> zaden narod nie lubi jak obcy maja decydowac o ich sprawach.
        > Durne i sluzalczne Polactwo najpierw sprzedalo swoj kraj zachodnim korporacjom
        > ktore pozamykaly wszystkie polskie zaklady pracy,skazujac ich na glodowe
        > prace dla sluzacych, a teraz pomaga zniewalac i eksterminowac inne narody
        > ktore nie chca byc sluzacymi jak Polaczki. Wot a shit.

Napisales prawidlowo, ale nie rozumiem dlaczego uzyles slowa "Polactwo". Chyba
        bardziej odpowiednim wyrazeniem jest "komuchowe lewactwo", gdyz prawdziwi
        Polacy nie mieli nic wspolnego ze zlodziejska prywatyzacja! Oblowila sie na tym
        antypolska lze-elita dbajaca tylko o wlasne tluste tylki i apanaze. Sluzyli
        przedtem Moskwie, a teraz sluza globalistycznemu kapitalowi. A do zrujnowania
        kraju doszlo dzieki grubej kresce i braku dekomunizacji oraz lustracji.
    • fiddler.castrol niezla fucha! 25.06.06, 02:25
      zarobia se chlopaki;(
    • yarixch znowu szczecin, do ognia, podziwiam Was 25.06.06, 03:07
      ludzie stamtad, pamietam jak lewacy i "lepsi" polacy smiali sie - moje gratulacje
      • irini Re: znowu szczecin, do ognia, podziwiam Was 25.06.06, 05:46
        Czy to przypadek, że w szczecińskim jest największe bezrobocie?
    • ghotir Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 25.06.06, 08:21
      Mnie interesuje glownie jedna sprawa: poziom odszkodowan za smierc naszych
      dzieci w Afganistanie. Czy w te odszkodowania wliczono koszty rodzin
      wysylajacych naszym dzieciom rekawice, buty, lub GPS zabawki niezbedne do
      funkcjonowania w tamtym terenie.
      Oczywiscie nie musze Wam mowic, ze nie zycze smierci naszym dzieciom w
      Afganistanie. Ot, diabli mnie biora na wysylanie naszych dzieci na smierc w
      interesie swiatowych korporacji, ktore wzbogacaja sie dzieki zabijaniu naszych
      dzieci przez ludzi broniacych ich wlasnych interesow.
      Felusiak zaraz mi powie, ze jestem idiota bo nie chce aby moje wnuki umieraly w
      interesie $.
      • torsten1 po co maja tam jechac? 25.06.06, 09:18
        >Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk w Afganistanie

Ale po co????
        • irini Re: po co maja tam jechac? 25.06.06, 09:45
          Jak to po co? Żeby ich wystrzelali.
          • inzynier2 Za glupote nie placi sie odszkodowan! 25.06.06, 13:05
            ghotir napisał:
            > Mnie interesuje glownie jedna sprawa: poziom odszkodowan za smierc naszych
            > dzieci w Afganistanie.

Nikt ich nie zmusza do tego wyjazdu - to raz.
            Za glupote nie placi sie odszkodowan - to dwa. Podejmuja ryzyka na wlasna
            odpowiedzialnosc.

Rodzinom zolnierzy amerykanskich zabitych w Iraku tez nikt nie placi
            odszkodowania. Zarabia w Iraku Haliburton i Cheney, a traca Irakijczycy,
            amerykanscy zolnierze i podatnicy, ktorzy placa za koszty wojny i okupacji.
      • wet3 Re: ghotir 25.06.06, 14:55
        Mnie tez diabli biora z cholera wlacznie! Podejrzewam jednak, ze do wyjazdu
        nikt ich na sile nie zmusza - i to jest dla mnie najsmutniejsze.
    • piwosz8 może kaziu z dorem i kaczkami niech jedzie???? 25.06.06, 09:28
    • rosolma Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 25.06.06, 10:37
      To brudna wojna, która teraz obciąża PiS, a nie tylko SLD i Pana
      Kwaśniewskiego. To nie moja wojan, ale mój naród i jest mi bardzo smutno z tego
      powodu. Nie wyobrazam sobie, żeby uczestniczyli tam na siłe wcielani, moga
      tylko jechać ochotnicy, a oni sami decydują o swim zyciu. Propnuję aby elita
      polityczna wysłała swoje dzieci, podobno Pan Sikorski ma czworo, to bardzwo
      wzmocni takie oddzały bohaterskich wojowników w służbie innych mocarstw. Maria
      • dzecko Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 25.06.06, 11:05
        Coz, widze ze trzeba troche opowiesc o historii tej kwestii. Rosjanie miali
        wplywy w Afganistanie jeszcze z koncu 19-wieku. Afganistan ustalil relacje
        dyplomatyczne z Rosjia radziecka raniej, niz np Polska i pozostale panstwa
        swiata. W 1979-m roku USA miali zamiar wejsc w Afganistan. Rosja weszla
        pierwsza. To byl kolejny obrot wojny zimnej. Amerykanie zmusili nas do wyjscia
        z Afganistanu. to bylo pomylka numer 2. Bo to spowodowalo destabilizacje
        regionu. Jednak USA nigdy nie interesowali sie konsekwencjami, gdy chodzi o
        miejscowosciach, lezacych daleko od Ameryki.
    • ergiel Czy dostarczą im wreszcie opancerzone samochody??? 25.06.06, 11:15
      Czy nadal nasi chłopcy będą musieli obijać te zawszone Honkery każdą blachą jaka
      im wejdzie w ręce. Przecież ten samochód można z wiatrówki przebić, a mają
      jechać w patrole gorącego regionu :(.
      • wiesss Re: Czy dostarczą im wreszcie opancerzone samocho 25.06.06, 12:29
        Niech żyje wolny Awganistan! Niech zginą wszyscy agresorzy.
      • maciek770 Re: Czy dostarczą im wreszcie opancerzone samocho 25.06.06, 14:08
        ergiel napisał:

> Czy nadal nasi chłopcy będą musieli obijać te zawszone Honkery każdą blachą
        jak
        > a
        > im wejdzie w ręce. Przecież ten samochód można z wiatrówki przebić, a mają
        > jechać w patrole gorącego regionu :(.

Jak najbardziej , obecnie honkery są używane tylko i wyłącznie do szybkich
        wypadów , na patrole żołnierze wyjeżdzają tylko i wyłącznie opancerzonymi
        hammerami , tak przynajmniej jest w iraq-u nie wiem jak bedzie w afganistanie ,
        ale podejrzewam ze tak samo .
    • oko21 misja jak najbardziej pokojowa - 25.06.06, 12:42
      nasi misjonarze wrócą cali i zdrowi
      te pieniążki, które przywiozą nie pójdą na dziwki, dragi i wódeczkę
      toż to wręcz wolontariusze ci nasi dzielni ofiarni polscy katolicy
      bo kto lepiej naprawi świat jak nie oni wraz z armią ukochanego mocarstwa?
      hi hit la?
    • joannawie POLSCY pojadą w rejon ciężkich walk ??? 25.06.06, 13:03
      Jacy polscy??? To maszynowy przekład z angielskiego?
      ,,Polscy pojadą w rejon walk w Afganistanie"
      - a może POLACY ???
    • bigos1970 Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 25.06.06, 14:18
      Politycy znowu cichcem wysyłają wojsko na woję łamiąc polskie prawo...
      Tylko dlaczego do k..wy nędzy mam płacić za jakieś buszmeńskie wojny???!!!

Wielki Brat przekazał nam za darmo 2 fregaty.Zeby były zdolne do pływania
      wpakowano w nie 200 milionów złotych.Teraz potrzeba następnych 700 milionów by
      doprowadzić je do współczesnych standardów militarnych.
      (Wg "Raport" 06/2006).Fajny sojusznik nie?
    • ddddd9 Re: Polscy żołnierze pojadą w rejon ciężkich walk 25.06.06, 14:22
      czy takie operacje leza w interesie Polski, pytam po co nasza obecnosc w tamtym
      rejonie, po huja tam jada, ale coz nasze elity maja mocarstwowe ambicje , boso
      ale w ostrogach
      • olex5 Narod moze ginac byle wladza miala dolary... 25.06.06, 15:11
        nasze elity nabijaja kase w dolarach ale dla siebie.Nowy Pan placi za walaslstwo a
        narodem nikt sie nie przejmuje.Narod moze ginac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka