data1 30.06.06, 12:06 Brawo panie ministrze!!!! Precz z komuną!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uu1 Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 12:08 Przyznał, że istnieje pewne ryzyko manipulacji, ponieważ - jak wskazał - w teczkach mogą znajdować się informacje kłamliwe. Powiedział, że upublicznienie dokumentów będzie jego wkładem w publiczną debatę o lustracji. Wkładem w publikowanie ewentualnie fałszywych informacji? Bardzo ciekawe obywatelskie stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 16:28 Czy to nowy rodzaj choroby jaki zapanował w PiSie.To się nazywa manią prześladowczą.Na to może poradzić tylko odpowiedni specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 12:09 a co nie wspolpracowal z MI...5-6 lub tez CIA?... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 18:31 jezeli ten artykul to prawda, to polskie WSI to taki taka odmina MONTY PYTONA albo militarna wersja Misia. Zeby tak osmieszyc sie! Co za durnie tam pracowali??? Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Prawicowcy przeżywają orgazm 30.06.06, 12:10 Teczki! Dużo teczek! Jakie to podniecające! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Prawicowcy przeżywają orgazm 30.06.06, 12:16 meta-kris napisał: > Teczki! Dużo teczek! Jakie to podniecające! > A wszystkie sfałszowane..... :)) I na dodatek wiadomo jakie siły za tym stoją i komu to służy..... Byłażby to piąta noga stolika ???? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Prawicowcy przeżywają orgazm 30.06.06, 13:09 a twoja teczka jak sie miewa?? Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: chlopaki cenzurowcy GW, nie wycinajcie krytyk 30.06.06, 15:07 Brawo służby ,Sikorskiego na zbity pysk z POLSKIEGO RZĄDU, to już nie ma odpowiednich ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Co ocenzurowała Wyborcza 30.06.06, 15:42 Wyborcza przemilczała drobny szczegół, że w czasie kiedy WSI inwigilowało Sikorskiego szefem MON był Janusz Onyszkiewicz, obecnie lider PD. Pisze o tym Rzeczpospolita w dzisiejszym wydaniu. "Pierwszy raz ujawnione zostały materiały gromadzone przez funkcjonariuszy i agentów Wojskowych Służb Informacyjnych już po 1990 roku. Oficerowie, którzy je zbierali, nadal pracują w służbach. Z materiałów, którymi dysponujemy, wynika, że Sikorski - którego teczka prowadzona była pod kryptonimem "Szpak" -był inwigilowany od jesieni 1992 r. Pierwsze informacje pochodzą z maja 1992 r., gdy Sikorski był jeszcze wiceministrem obrony. Choć teczka prowadzona była do 1995 roku, prawie wszystkie dokumenty pochodzą z lat 1992 - 1993, kiedy ministrem obrony był Janusz Onyszkiewicz, a szefem WSI gen. Bolesław Izydorczyk. W teczce oprócz notatek sporządzanych na podstawie rozmów z OZI ("osobowymi źródłami informacji") znajdują się także artykuły publikowane przez Sikorskiego, a także materiały prasowe na jego temat. W teczce są fragmenty groźne, są i humorystyczne. W jednej z notatek z jesieni 1992 roku OZI donosi np., że Sikorski spotkał się z pracownikiem ambasady Wielkiej Brytanii, "specjalistą od testowania i organizowania tzw. poczty elektronicznej". Winnym dokumencie czytamy: "OZI określa Sikorskiego za okres pełnienia przez niego funkcji wiceministra ON jako człowieka bardzo pewnego siebie, butnego, nie liczącego się z niczym i nikim. Lubił wydawać pieniądze, podkreślał swojebogactwo, do którego doszedł w tak młodym wieku". Są zapisy podsłuchów rozmów telefonicznych Sikorskiego, m.in. rozmowa z matką, która informuje go o liście szefa MON Janusza Onyszkiewicza. Są nawet informacje o wysokości rachunków telefonicznych "figuranta", z adnotacją, że tylko wciągu pierwszych dni maja zrealizował on połączenia na sumę 18 mln zł. "To absolutny rekord w Polsce" - zauważył oficer WSI. "Wtoku rozmów z OZI ujawnił mi on, że ostatnio często poruszanym tematem wśród elit dziennikarskich jest postać b. ministra ON - Jana Parysa. OZI oświadcza, że posiada w pełni wiarygodne dane o tym, że Parysa działalność polityczna w kraju i za granicą finansowana jest przez fundację "Nissenbaunów" (fonetycznie). Żona Parysa - Bocheńska ma być pochodzenia narodowości żydowskiej i ona załatwiła to sponsorowanie, w układzie tym funkcjonować ma dziennikarka żydowskiego pochodzenia - Anna Applebaum. (red. - żona ministra Sikorskiego)" - głosi jeden z raportów. - Decyzja o ujawnieniu teczki była trudna. Podjąłem ją po konsultacjach z prezydentem, szefem Sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych i ministrem-koordynatorem ds. służb specjalnych - mówi "Rz" Radek Sikorski, który o inwigilacji przez WSI poinformował już kilka tygodni temu. - To mój wkład w ujawnienie prawdy dotyczącej inwigilacji prawicy i prowokacji wobec członków pierwszego demokratycznie wybranego rządu RP. To tylko półprawdy i dość żałosny obraz tego, jak wtedy działały polskie służby specjalne. Chciałbym, aby nowe służby, które powstaną zamiast WSI, działały dużo bardziej profesjonalnie - dodaje". Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Brawo WSI. 30.06.06, 16:29 Agenta obcego wywiadu należy mieć na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
roger39 Re: Brawo WSI.Zbrodnie Sikorskiego 30.06.06, 18:46 Sikorski nie tylko powinien byc sledzony , are aresztowany i osadzony przed Miedzynarodowym Trybunalem za zbrodnie przeciwko ludzkosci popelniane przez oddzialy WP w Iraku i Afganistanie . Przeciez dowody sa widoczne golym okiem .To jest zdrajca Polski , ktory kosztem bezpieczenstwa Kraju realizuje imperialistyczna i faszystowska polityke Izraela i syjonistycznej diaspory . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Oczywiście... 30.06.06, 12:15 ... jak w przypadku Kaczora Jarosława, teczka będzie (jest) sfałszowana i zmanipulowana.... Skąd ja to znam ???? ... Zgadliście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makalaka Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 12:48 ciekawe, moze ktos by wspomnial o sikorskiego prace w American Enterprise Institute!!( www.aei.org/publications/pubID.15576,filter.all/pub_detail.asp) AEI to jedna z najbardziej neo- konserwatystycznych przy rzadowych oragnizacji w USA, zalozona przez Henry kissinger(morderca 1wszego stopnia) AEI zajmuje sie szukania nowych rynkow na bron USA, i jest bardzo blisko Buszowi,cheney,wolfowitzowi, i rumsfeildowi. Czy to zbieg okolicznosci ze byly DYREKTOR AEI jest teraz ministrem obrony polski, i co chwile slychac o nowych zakupach broni USA przez polske? np. samoloty bezalogowe(po co nam to) i czy to nie smieszne ze w mediach sie nie mowi o polakach w iraku? i ze Sikorski wyrazyl polska gotowosc do wojny w iranie w styczniu 2006? to jest dopiero skandal, to ze radek sikorski pracowal dla MI6 to nie tajemnica, to juz dawno wyszlo, wpisz sobie radek sikorski w google, i zobacz ze to agent CIA. To co dzisiaj wyszlo jest proba zatuszowania prawdziwej wladzy IV RP, to USA tu rzadzi swoim faszyzmem i brakiem szacunku dla praw ludzkosci. CZAS SIE OBUDZIC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasta.man Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 13:02 byłbym też ciekaw, jak po maturze dostał się od razu na studia w Oxfordzie, kto za to zapłacił, czy w Afganistanie poznał Bin Ladena, jak to się stało, że posiadacz dwóch (choć niektórzy mówią, że czterech) paszportów jest MINISTREM OBRONY (ponoć) suwerennego państwa, ale cóż, pod hasłem szpak tego pewnie nie znajdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
makalaka Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 13:32 rupert murdoch sikorskiemu zasponsorowal studia, hmmmm, Odpowiedz Link Zgłoś
rasta.man fajne rzeczy wypisywał nasz "minister" 30.06.06, 13:45 bardzo polecam: www.aei.org/publications/filter.all,pubID.22696/pub_detail.asp Odpowiedz Link Zgłoś
przechera.maruszewicz Historie ciekawe... 30.06.06, 17:09 aangirfan.blogspot.com/2006/01/polands-defence-minister-radek.html Najfajnieszy jest wątek "themed revolutions" i "usa military adventures" Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw lubimy szpaki ale zdala od drzew z czeresniami(UE) 30.06.06, 19:17 Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 12:55 To dziwne, myslalem, ze kazdy brytyjski obywatel traktuje to jako sprawe honorowa wspolprace ze swoim wywiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 13:05 To że Sikorski pracował dla obcywch wywiadów to żadna tajemnica. Oczywiście, zgadzam się, lepiej brytyjski i amerykański niż sowiecki. Ale czy na litość boską szpion jest najlepszym Ministrem Obrony Narodowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
la.volpe Jak to jest., że materiały w teczce Kaczyńskiego 30.06.06, 13:05 ... mogą być sfałszowane, materiały w teczce Sikorskiego mogą być kłamliwe a materiały w teczce Gilowskiej, których nikt na oczy nie widział, mogą stanowić podstawę do jej zdymisjonowania. Trudno mi zrozumieć ten tok rozumowania, ale mój mózg pewnie nie jest tak genialny jak u genetycznych patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych O co mu chodzi? 30.06.06, 13:38 Jak jest agentem obcego wywiadu to czemu się dziwi że go inwigilowano? Odpowiedz Link Zgłoś
makalaka Re: O co mu chodzi? 30.06.06, 13:48 bo....ma bardzo mocne plecy, za nim stoja najwieksze korporacje zbrojeniowe(smierci) swiata. tak i jak wlasciciele mediow, zbrojeniowka i media to to samo, ale dobre pytanie, podobne do np. czemu nie pokazuja sczatki dzieci i cywilow z iraku? czemu nie ma i nie bylo nigdy debaty na temat wyslania naszych wojsk na okupacje iraku? czemu sie nie mowi o wielu rzeczach? bo w tych czasach nie ma debat ani prawdy, jest tylko ksztaltowanie poparcia dla morderstwa poprzez propagande, dym, i lustra. Wystarczy chwilke sie nad tym zastanowic. To kazdy z nas jest winny smierci kazdej ofiary wojny w iraku przez nasza ignorancje, brak dzialania, i brak myslenia. WAKE UP!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: O co mu chodzi? 30.06.06, 14:07 A ofiary brudnej wojny i okupacji Czeczenii gdzieś pokazują ? Nie wiesz czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: O co mu chodzi? 30.06.06, 14:10 A ja myśle, że bardzo dobrze że jestesmy w Iraku. Własnie tak! I mam nadzieje, ze Bush jeszcze wjedzie do Iranu. I przeora te ich fundamentalistyczne dupska. Wake up yrself. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Krzyżyk na drogę. 30.06.06, 16:01 Tylko nie mów że reprezentujesz tam Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
makalaka Re: O co mu chodzi? 30.06.06, 14:32 to sie zapisz do wojska madralo i pojedz tam. jestes ofiarom TV Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: O co mu chodzi? 30.06.06, 18:36 makalaka napisał: > to sie zapisz do wojska madralo i pojedz tam. jestes ofiarom TV Może jestem, ale na bank nie jestem "ofiarom" tylko "ofiarą". Ty TV nie oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: breadcrumbs... wez zimny prysznic lepiej 30.06.06, 18:37 Ależ ja jestem zupełnie spokojny... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 13:40 dlaczego ani link ani adres nie wchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 13:51 maureen2 napisała: > dlaczego ani link ani adres nie wchodzą. ``````````````````````````````````````````` Bo serwer, na której zawieszona jest strona doznał inwazji :) Spróbuj później: www.radeksikorski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Tak wielu chce poznać jego agenturalną 30.06.06, 14:00 przeszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
qaaq Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 14:07 "Wszystko dobre, co się dobrze kończy. Próbowali wyrządzić mi krzywdę, mojemu wizerunkowi. Intencje autorów nie były wobec mnie życzliwe. Nie zamierzam wyciągać konsekwencji, sprawa jest przedawniona. Teczka trafi do domowego archiwum, będę pokazywał ją synom i wnukom. Zobaczą, jak kiedyś bywało i dlaczego tak ważne są demokratyczne, cywilne procedury nadzoru nad służbami. " Kurczę blade, jeśli tu nie ma drugiego dna i facet naprawdę tak czuje, to.... Brak właściwie słów. W tej IVRP Kaczyńskich zapomniałem co to jest normalność i przykładanie właściwej miary do rzeczy przeszłych. A wśród ludzi władzy (obecnej) jest to dla mnie zupełnie niewyobrażalne. Wzruszyłem się a szczęka mi opadła aż na podłogę z wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dbacz skąd zawsze wyborcza ma jako pierwsza cynk? 30.06.06, 14:47 skąd zawsze wyborcza ma jako pierwsza cynk? Dziennikarze wyborczej jako pierwsi się dowiedzieli, czyżby mają powiązania z WSI, i pod pozorem moralności wyborcza uprawia swoją politykę? Ciekawe czy puszczą teg wątek i co o tym myslą inni dbacz Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 14:48 W moim najlepszym pzrekonaniu teczka z panstwowych zasobow archiwalnych nie jest prywatna wlasnoscia nawet ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
1976rs Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 15:14 Skoro media tak się uparły na tego "Radka" Sikorskiego, to dlaczego nie ma "Kazika" Marcinkiewicza, "Jarka" Kaczyńskiego czy może w ogóle "Jasia Marysi" Rokity? ;) Mimo, że imię Radek też istnieje, Sikorski jest jednak Radosławem. Inny Rad(ek)osław Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 15:27 dajcie mi tu dubeltówkę - niechaj strącę tę makówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Szpak szpakowi oka nie wykole. 30.06.06, 15:32 Szpak szpakowi oka nie wykole. Odpowiedz Link Zgłoś
evito precz z komuna , odwszyc narod polski 30.06.06, 15:46 data1 napisał: > Brawo panie ministrze!!!! > Precz z komuną!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i.12 precz z komuną 30.06.06, 16:00 zawsze obawiałem się bezkarności tych publicznie głośnokrzyczących zwykła ubecka prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw Komuna to przeszlosc,A Sikorski szkodzi PL w UE 30.06.06, 19:13 Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw Nie chcemy miec Niemca za wroga Panie Radek S. 30.06.06, 19:18 Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 17:20 Jedno nie zastanawia. Spec-sluzby chcialy udowodnic Sikorskiemu wspolprace z obcym wywiadem i nic to nie dało. A przeciez wystarczylo zapytac Forumowiczow. Oni wiedza. I nie maja watpliwosci. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Przyjrzyjcie sie uwaznie, jak wyglada autor 30.06.06, 17:34 nie zwykle wszawego komentarza.Typowy cyngiel GW; wiek ok 35 lat wiec w dupie byl i gowno widzial, polgolf do marnarki to zdradza zamilowanie do lewactwa i jest tez ulubionym akcentem stroju wesolka(geja) i mordka tez taka jakie spotyka sie w nieduzych polskich miastach u facetow, ktorzy per fas et nefas chca sie stamtad wyrwac.No more comments. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3453280.html Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Sikorski to agent USA i W. Brytanii? 30.06.06, 18:07 Autor tekstu: Wiesław Jaszczyński; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,4494 Teraz doszedł następny ciekawy element: Minister Obrony Narodowej Radek Sikorski, obywatel angielski, który złożył przysięgę na wierność i lojalność Jej Królewskiej Mości królowej brytyjskiej. Widocznie u nas zabrakło już odpowiedniej osoby na to stanowisko a czujemy się przy tym jeszcze bardziej związani i zależni w stosunku do Zachodu. Pan Minister ujawnia teraz wszystko, co się da, nie bacząc na to, że Anglicy utajnili dokumenty dotyczące śmierci generała Sikorskiego na całe 100 lat i historycy nie będą mieli do nich dostępu w najbliższym czasie. Ciekawe co do tego skłoniło naszych najlepszych sojuszników i przyjaciół, czyżby coś, co mogłoby zaważyć na naszym bezgranicznym oddaniu? Obecnie doradcami członków naszego rządu z premierem na czele są kościelni działacze Opus Dei, wśród których prym wiedzie Meksykanin — Alberto Lozano Platonoff. Ciekawy jestem czy my kiedyś będziemy mogli prowadzić naszą suwerenną politykę z godnością wobec obu stron: Wschodu i Zachodu? Odpowiedz Link Zgłoś
stanmackowiak jak mówił Piłsudski to naród idiotów, daje się rz 30.06.06, 18:12 ądzić przez agentów. kiedyś wybuchały niepokoje po podwyzkach cen cukru, dzisiaj ukradły władze Narodowi od 1991r 90 mld dolarów w kredytach i co, i nic. Niech żyje PZPR, Polska Zjednoczona Partia Radiosłuchaczy Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Sikorski ujawnia dokumenty na hasło ''Szpak'' 30.06.06, 18:27 Proszę bardzo! Ujawniono zawartość kolejnej teczki. Ale ta pani prof.Gilowska ma pecha! Musi co i to niedawno, nawtykano jej do teczki różnego paskudztwa. A nuż się wyda,że to fałszywki, na czyje polecenie? To dopiero byłaby checa! Odpowiedz Link Zgłoś