Dodaj do ulubionych

M. Giertych złożył hołd generałowi Franco

• dvoryanin Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 14:15
      "Hiszpańska lewica, chociaż doszła do władzy demokratycznie, zachowywała się
      podobnie jak w bolszewickiej Rosji. Główny atak skierowany był przeciwko
      Kościołowi. Prawie 7 tysięcy duchownych zostało zamordowanych. Bezczeszczono
      kościoły, strzelano do przydrożnych krzyży i figur świętych" - powiedział
      eurodeputowany Giertych podczas debaty w PE zorganizowanej w 70 lat po zamachu
      stanu generała Franco w Hiszpanii.

I prawda, a moze nie

"Dzięki prawicy hiszpańskiej, dzięki armii hiszpańskiej i jej przywódcom, a w
      szczególności dzięki generałowi Francisco Franco, zamach komunistyczny na
      katolicką Hiszpanię został udaremniony" - kontynuował Giertych.

To oczywista prawda historyczna, gen. Franco mógłby być patronem wszystkich
      którzy chcą ocalić obecnie Europe przed zagładą i przed Hydrom Bolszewizmu w
      postaci PE, gdyby nie sobór Watykański II generał Franco byłby dziś Świętym.

"Polski poseł wyraził hołd - jak się wyraził - "broniącym tradycyjnych wartości
      postaciom, takim jak Franco, Salazar, czy De Valera". "Brak nam dziś takich
      mężów stanu" - dodał."

Przyłączam się do hołdu i z całością się zgadzam, mam nadzieje, że tacy
      przywódcy będą.

"Wypowiedź Giertycha oburzyła szefa frakcji europejskich socjalistów."

Polakożerce i bolszewicką gnide trzeba dodać.

"Te wypowiedzi to jest powrót ducha Franco" - powiedział Martin Schulz."

Oby duch generałą Franco i innych bohaterów wrócił i odmienił Europe.

"Dodał, że dla takich "faszystowskich" wypowiedzi nie powinno mieć miejsca w
      Parlamencie Europejskim."

Typowa lewacka mentlaności, i to ma być demokracja ten wierny uczeń stalina
      chce łamać prawo do wolności słowa. Ale mam nadzieje, że w Niebie modlą się za
      Europe i jej Narody bohaterowie tacy jak śp. gen. Franco i Europa ocaleje mimo
      nawały lewactwa, z którym stoczył on bój na śmierć i życie, którą to hydre złą
      pokonał, ale któa znowu podniosła w Hiszpanii swój czerwony łeb, mam nadzieje,
      że narodzi się tam Nowy Franco.

"Także szef chadecji Hans-Gert Poettering skrytykował wypowiedzi
      Giertycha. "Sam jestem katolikiem - powiedział. - Ale dyktatorzy, którzy
      wspierają reżimy totalitarne, czy chodzi o faszyzm, komunizm czy nazizm, nie
      mogą wspierać naszych ideałów" - powiedział Poettering."

Jewropejska chadecja jest żywym zaprzeczeniem wszystkiego co katolickie,
      prawicowe i europejskie.

"Giertycha poparł natomiast przedstawiciel francuskiego Frontu Narodowego Bruno
      Gollnisch."

Czyli są normalni w PE, w Europie, może Europe uda się ocalić dzięki takim
      ludziom :)
      • pawel_berlin Lubisz cytaty??? 04.07.06, 14:17
        Wszedłem do Rady, bo popieram stan wojenny (17 lipca 1989, ostatnie posiedzenie
        Rady, z gen. Jaruzelskim już jako prezydentem RP). „Po 13 grudnia narodowi
        demokraci rozpoznawali się przez stosunek do stanu wojennego. Kto go popierał,
        dawał dowód myślenia geopolitycznego. Ta postawa nas łączyła. Było to jeszcze,
        zanim » Żołnierz wolności «[tuba propagandowa stanu wojennego - red.] zaczął
        drukować fragmenty broszury mojego ojca Jędrzeja Giertycha zawierającej
        poparcie dla stanu wojennego. Była to cicha, niedysponująca swoją trybuną siła
        wspierająca Pana Generała w tej trudnej chwili. Wyrazem tego poparcia było też
        przyjęcie przeze mnie zaproszenia do Rady Konsultacyjnej”.
    • michalparadowski Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 14:15
      Panowie, to jest zupełnie inny adresat. Poprzedniego - pomyłkowo
      Szanowny Panie, Tatusiu p.Premiera!
      To, że Franco umiał wykiwać swoich sojuszników jest OCZYWISTE (J.Kaczyński
      licentia poetica). Tyle, że ów zacny mąż stanu, miał sporo na sumieniu o ile
      chodzi o tzw.prawa człowieka, jak to się dzisiaj mówi.Ale Panie Profesorze
      czekamy, a właściwiej czekają inni, też zacni mężowie stanu. Na początek
      proponuję Musoliniego, a dalej to chyba już poleci....! Wielu pozostałych czeka
      na Pańskie hołdy.Przestrzegam przed takim na literkę "H", bo uznam, że zbyt
      mocno Pan przesadził.
    • skandy5 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 14:16
      Gdyby to jeszcze bylo takie proste. Faszysta Franco i szlachetni zwolennicy
      Republiki. Ale to niestety nie było takie proste.
      Jest faktem ze zbrodni masowo dokonywali takze zwolennicy Republiki, mniej czy
      wiecej ale jest to faktem.
      Franco wykrecal sie jak mogl od uczestnictwa w wojnie. Hitlerowi ogromnie
      zalezalo na przystapieniu Hiszpanii do wojny(dogodniejsze bazy dla ubotow na
      wybrzezu atlantyckim niz te we Francji, opanowanie Giblartaru co grozilo
      trudnymi do wyobrazenia strategicznymi konsekwencjami na Morzu Srodziemnym).
      Hitlerowi tak na tym zalezalo ze nawet powstal plan ataku na Hiszpanie!!
      Hiszpanie rzadzona przez faszyste Franco!!
      Franco tak opoznial decyzje o wojnie (blekitna dywizja to wlasnie na
      odczepnego, zadal w nieskonczonosc co raz to nowych dostaw sprzetu surowcow itd
      i tak do czasu az Niemcy nie mieli juz czym podbijac Hiszpanii. Franco czynil
      to w czasie gdy wielu ocenialo ze Niemcy wygraja wojne.
      Paradoksalnie gdyby Franco przegral w wojnie domowej, Hitler pewnie by sie
      bardzo nie wachal i uderzyl moze juz nawet w 1940.
      To naturalnie gdybologia ale mysle dosc prawdopodobna - zabwny paradoks dla
      Hitlera korzystniejsze byloby zwyciestwo republikanow niz Franco ktoremu
      przeciez pomagal!!
      Oczywiscie. Pewnie wizerunek Franco sie znacznie by sie poprawil gdyby juz np
      w latach 50tych skierowal Hiszpanie na tory demokratyczne, zrezygnowal z
      dyktatorskiej wladzy itd.
      Jak wiemy tego nie zrobil co w sposob zdecydowany pogarsza osad o nim a
      przemiany w Hiszpani byly mozliwe dopiero po jego smierci
    • jacek_makler Brawo Maciej Giertych!!! 04.07.06, 14:16
      Jeden z nielicznych co nie tchórzy przed polityczną poprawnością.
      • pawel_berlin Re: Brawo Maciej Giertych!!! 04.07.06, 14:17
      • travel_wawa Faszysta Giertych hańbą Polski. 04.07.06, 14:19
        Przynajmniej dobrze sie stało, że wyszło szydło z worka.

Wiadomo, że dla wielu polityków w Polsce państwo frankistowskie jest inspiracją.
        Mordy polityczne, obozy koncentracyjne dla nieprawomyślnych, odbieranie dzieci
        przeciwnikom politycznym i dawanie ich na wychowanie frankistom pod zmienionymi
        nazwiskami. Na szczęście jesteśmy w UE i podobne pomysły sa NIE DO ZREALIZOWNIA.
        • dvoryanin Mam nadzieje że znajdzie sie nowy Franco ! 04.07.06, 14:44
          • travel_wawa Nie znajdzie się... 04.07.06, 17:31
            Ugrupowania "narodowe" (faszystowskie) mają w Europie znikome poparcie.
            Zbyt znikome aby narzucić ludziom, którzy posmakowali wolności i normalności
            piekło, jakie chcieliby zgotować.

Gdyby hipotetycznie wyobrazić sobie, że w Polsce LPR przejmuje władzę w 100%,
            że nie działa wentyl bezpieczeństwa w postaci członkostwa w UE, rządy takie
            niewątpliwie kosztowałyby wiele istnień ludzkich.

To sa niby katolicy, jednak przykazanie "NIE ZABIJAJ" w odniesieniu do
            myślących inaczej niż oni - nie jest stosowane.
            Kodeks karny autorstwa LPR przewidywałby karę śmierci za wiele wykroczeń
            przeciwko porządkowi państwowemu np. za próbę nielegalnego przekroczenia
            granicy, za organizowanie ugrupowań opozycyjnych w stosunku do "władzy".
      • yhy_yhy odważny jest ogromnie... 04.07.06, 15:55
        ...nie bał sie poprzeć jaruzelskiego po 13 grudnia
    • tom1003 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 14:19
      A dlaczego europalanciarnia pojechała w zeszłym roku na uroczystości do Moskwy,
      gdzie składano hołdy sierpowi i młotkowi?
    • bekon6 Vivat Franco vivat Dmowski vivat Mosdorf vivat!! 04.07.06, 14:22
      • pawel_berlin Vivat Giertych! 04.07.06, 14:23
        • heyoza Przysłowie o jabłuszku się kłania 04.07.06, 14:26

• pawel_berlin Re: Przysłowie o jabłuszku się kłania 04.07.06, 14:28
            nie mam nic przeciwko jablkom; moze by tak zmienic jablko na buraka? ;-)
    • honeyr = Inwazja nazizombie - wstyd dla Polski = 04.07.06, 14:22
      Te wszystkie giertychy, farfały, junkiery, wierzejskie i inne brunatne zombie -
      nie tylko siebie kompromitują, co oczywiste, ale też z zadupia świata, jakim
      jest smutna Polska, pośmiewisko robią ku zdumieniu świata.
      • dvoryanin Jak się Polska niepodoba, to wynocha ! 04.07.06, 14:46
        • mangold Ja zostaję zeby zatańczyć na waszych grobach 04.07.06, 14:48

• heyoza Gdy rozsądek śpi budzą sie demony 04.07.06, 14:22

• phun Ciekwe kiedy wypierd.. PL z UE za 2, 4, 5 lat 04.07.06, 14:23
      • adas313 Krótko po Francji i Włoszech.... 04.07.06, 14:27
        w końcu Le Pen i Berlusconi mają tam większe znaczenie niz Giertych u nas.
        • dvoryanin Mam nadzieje że Front Narodowy, któremu sondaże 04.07.06, 14:56
          dają 30 % głosów, zdobędzie ich jeszcze więcej ! Mam nadzieje że Le Pen
          przejdzie do drugirj tury i tam zmierzy się z Sarkozym ! To jedyna nadzieje dla
          Frnacji ! Będę kibicował naszym przyjaciołom z FN !
          • pawel_berlin Re: Mam nadzieje że Front Narodowy, któremu sonda 04.07.06, 15:12
            i panu Maciejowi!!!!
            "Wszedłem do Rady, bo popieram stan wojenny (17 lipca 1989, ostatnie
            posiedzenie Rady, z gen. Jaruzelskim już jako prezydentem RP). „Po 13 grudnia
            narodowi demokraci rozpoznawali się przez stosunek do stanu wojennego. Kto go
            popierał, dawał dowód myślenia geopolitycznego. Ta postawa nas łączyła. Było to
            jeszcze, zanim » Żołnierz wolności «[tuba propagandowa stanu wojennego - red.]
            zaczął drukować fragmenty broszury mojego ojca Jędrzeja Giertycha zawierającej
      • junkier To przyjemnosc byc w tym "kole" zboków i biurokrat 04.07.06, 14:30
        To przyjemnosc byc w tym "kole" zbokow i biurokratów, jakim staje sie UE?

Beczke ciemnego piwa zamowie gdy wreszcie wyjedziemy z tej oazy biurokracji i
        absurdu.
        • mangold I zaprowadzimy wreszcie katolicyzm w 100 % w 04.07.06, 14:32
          polsce?? Powiem krótko i dobitnie panie witoldzie...jesteś szmaciarzem i wstyd
          mi że przy okazji jesteś Polakiem..Na zachiodziestaram się nie odzywć po polsku
          bo przez takich jak ty patrzą na mnie dość dziwnie.....

junkier napisał:

> To przyjemnosc byc w tym "kole" zbokow i biurokratów, jakim staje sie UE?
          >
          > Beczke ciemnego piwa zamowie gdy wreszcie wyjedziemy z tej oazy biurokracji i
          > absurdu.
          • block_custer polsce?? 04.07.06, 14:38
            Polsce!!! Z DUŻEJ litery chamie. Ale swoją drogą kto może oczekiwac kultury od
            spedalonego geja!!!
            • mangold IV RP nie jest moja polską ..mam gdzieś tą kaczyst 04.07.06, 14:42
              owską-przaśną republikę

block_custer napisała:

> Polsce!!! Z DUŻEJ litery chamie. Ale swoją drogą kto może oczekiwac kultury od
              > spedalonego geja!!!
              • mangold Z ziemi polskiej do wloski,,za twoim przewodem 04.07.06, 14:45
                złączym się z ciemnogrodem ...lalalal

mangold napisał:

> owską-przaśną republikę
                >
                > block_custer napisała:
                >
                > > Polsce!!! Z DUŻEJ litery chamie. Ale swoją drogą kto może oczekiwac kultu
                > ry od
                > > spedalonego geja!!!
                >
                >
              • dvoryanin granice otwarte won do lewackiego raju za Odrą ! 04.07.06, 14:54
                • moroux Re: granice otwarte won do lewackiego raju za Odr 04.07.06, 14:56
                  Uuu, to już Moczarem podjeżdża... Zwolennicy pisu pokazują swoją prawdziwą twarz.
                  • dvoryanin Co chce dać lewakom szczęscie i źle. I nie jestem 04.07.06, 15:17
                    zwolennikiem PiSu a LPRu. Ja wiem, że lewactow nie rozróżnia, to zatrudne dla
                    jednostek które czują pokrewieństwo z małpami :)
                    • zaciekawiony4 Re: Co chce dać lewakom szczęscie i źle. I nie je 04.07.06, 15:44
                      Sam się wynoś z Polski weszpolaku. Wszyscy wiedzą że koń marzy o tym żeby wprząc
                      Polskę do Putinowego rydwanu bezkrwawych podbojów. Pewnie by został gubernatorem.
                    • travel_wawa Na szczęście tacy faszyści, jak ty są marginesem. 04.07.06, 17:34

• codegen Re: granice otwarte won do lewackiego raju za Odr 04.07.06, 15:05
                  z wielka przyjemnoscia, na zakończenie sie wysram na ten kawałek ziemi i podetre
                  se tyłek fotka gierychozy>
                  • dvoryanin kiedy sie wynosisz ? 04.07.06, 15:18
                    • codegen Re: kiedy sie wynosisz ? 04.07.06, 15:22
                      kiedy wybije wszystkie takie scierwa jak ty smieciu faszystowski, napawa mnie
                      odraza fakt ze oddycham tym samym powietrzem co zwolennicy lpr-u ,xianie i
                      reszta scierw katolskich.
                      • dvoryanin spróbuj nie odychać 3 minuty i będzie jednego lewa 04.07.06, 15:23
                        mniej !
                        • codegen Re: spróbuj nie odychać 3 minuty i będzie jednego 04.07.06, 15:24
                          dvoryanin napisał:

> mniej !

sproboj uzyc mozgu przez minute -to bedzie jednego katola mniej!!!!!
            • travel_wawa Re: polsce?? 04.07.06, 17:33
              W Kaczorlandzie;))))
          • junkier Re: I zaprowadzimy wreszcie katolicyzm w 100 % w 04.07.06, 14:38
            Panie stefanie, jesli polskosc uwiera mozesz zrzec sie obywatelstwa, jesli
            jakis kraj przyzna panu inne. I w tym moze tkwic szkopul.
            • moroux Re: I zaprowadzimy wreszcie katolicyzm w 100 % w 04.07.06, 14:42
              Naród nie jest ideologią rewolucyjną, lecz ideą opartą na katolicyzmie. - to z
              tego gościa, jak mu tam, znanego publicysty.

Hm... Nie mieszczę się w pojęciu narodu...
              • block_custer moroux czy raczej moron? Durny gej. 04.07.06, 14:48
                moroux napisał:

> Naród nie jest ideologią rewolucyjną, lecz ideą opartą na katolicyzmie. - to z
                > tego gościa, jak mu tam, znanego publicysty.
                >
                > Hm... Nie mieszczę się w pojęciu narodu...
                • moroux A może - mormon? 04.07.06, 14:50

• block_custer Re: A może - mormon? 04.07.06, 14:57
                    To nie było by głupie, troche poswiecenia dla spoleczenstwa. Bylem w Utah,
                    strasznie brzydkie baby.
          • terence Re: I zaprowadzimy wreszcie katolicyzm w 100 % w 04.07.06, 14:39
            110% katolików w Narodzie!
            oaza biurokracji i absurdu? to chyba junkier w Polsce nie mieszka...
          • dvoryanin nie przyznaj się, że jesteś Polakiem bo nam 04.07.06, 14:53
            wstyd za takich
        • honeyr = a jak u ciebie z przyjemnościami, junkierku ? = 04.07.06, 14:59
          Perwersyjne masz te swoje ciche internetowe przyjemności, junkierku krówko ty
          boża!
          Niemiło być w UE? Ale kaska do kretogrodu płynie i juz jest mniej niemiło, co?
          Można się poświęcić! Można wódy nakupować, piwa nazwozić, zaprosić
          pociągajacych wygolonych chłopców z weszpolactwa do domu, i puścić im narodowy
          film na WIDELE! O świętym jakimś, albo nawet o samym Giertychu.

A baba (czyli w niekatolickich krajach - żona) niech biega i butelki wymienia,
          bo jak nie - to na narodowo ją, przez łeb! Albo chociaż różańcem po plerach!
        • dvoryanin Jak kupie francuski szampan gdy Front Narodowy 04.07.06, 15:13
          zgarnie 30 % w Francuskich wyborach, tak jak mówią sondaże. Bo to będzie
          początek końca tego Monstrum zwanego UE
      • dvoryanin mam nadzieje że jak najszybciej :) 04.07.06, 14:54
    • honeyr = Odebrać faszyście mandat eurodeputowanego = 04.07.06, 14:25
      Faszysta nie ma prawa reprezentować Polski nigdzie i nigdy.
      • dvoryanin reprezentowac Polski nie ma prawa tych 9 zdrajców 04.07.06, 14:49
        Polski, którzy głosowali za antypolską rezolucją ! Dla nich Trybunał Stanu ! A
        z Giertycha jestem DUMNY jako Polak i Katolik !
        • pawel_berlin cytat raz jeszcze 04.07.06, 14:50
          Moze sie w koncu ustosunkujesz do slow Twojego idola????
        • junkier Re: reprezentowac Polski nie ma prawa tych 9 zdra 04.07.06, 14:54
          dvoryanin napisał:

> Polski, którzy głosowali za antypolską rezolucją ! Dla nich Trybunał Stanu !

Genowefa Grabowska,
          Lidia Geringer de Oedenberg,
          Wiesław Kuc,
          Bogusław Liberadzki,
          Józef Pinior,
          Janusz Onyszkiewicz,
          Dariusz Rosati,
          Marek Siwiec,
          Andrzej Szejna.
          • mangold Są jeszcze mądrzy i odważni ludzie 04.07.06, 14:55
            junkier napisał:

> dvoryanin napisał:
            >
            > > Polski, którzy głosowali za antypolską rezolucją ! Dla nich Trybunał Stan
            > u !
            >
            > Genowefa Grabowska,
            > Lidia Geringer de Oedenberg,
            > Wiesław Kuc,
            > Bogusław Liberadzki,
            > Józef Pinior,
            > Janusz Onyszkiewicz,
            > Dariusz Rosati,
            > Marek Siwiec,
            > Andrzej Szejna.
            • dvoryanin mądrzy inaczej :) 04.07.06, 15:02
          • moroux Re: reprezentowac Polski nie ma prawa tych 9 zdra 04.07.06, 14:55
            Wyliczasz bohaterów, którzy mieli odwagę stanąć przeciw neoendecji władającej
            Polską? Dodaj do tego jeszcze i mnie, bo pod rezolucją się podpisuję obiema rękami.
            • mangold popieram.pl Ja juz tam jestem czas na Was !! 04.07.06, 14:56
              popieram.pl/

moroux napisał:

> Wyliczasz bohaterów, którzy mieli odwagę stanąć przeciw neoendecji władającej
              > Polską? Dodaj do tego jeszcze i mnie, bo pod rezolucją się podpisuję obiema ręk
              > ami.
              • moroux Re: popieram.pl Ja juz tam jestem czas na Was !! 04.07.06, 14:57
                Nie tylko Ty :-))
            • dvoryanin mam nadzieje, że ci ta ręka uschnie :) 04.07.06, 15:03
          • pawel_berlin ale pan Giertych o owszem ;-) 04.07.06, 14:55
          • dvoryanin masz racje liste tych zdrajców trzeba nagłaśniać 04.07.06, 14:57
            aby wszyscy wiedzieli kto stoi za szkalowaniem Polski.
            • mangold Polska to kraj ksenofobów, rasistów amen !! 04.07.06, 14:57
              dvoryanin napisał:

> aby wszyscy wiedzieli kto stoi za szkalowaniem Polski.
              • dvoryanin fakt ta 9 pozbawiała się tym miana Polaków 04.07.06, 15:00
        • honeyr = a to widać i czuć, żeś "polakatolik" = 04.07.06, 15:00
          • mangold polakoholik :-) 04.07.06, 15:02

• junkier W odroznieniu od twojego idola Kwacha pije malo 04.07.06, 15:04
              mangold napisał:

>
              • honeyr =oj twe wypo..wiedzi tej abstynencji nie dowodzą!= 04.07.06, 15:09
                ale widocznie to tylko skutki upału i jakże cięzkiej pracy.
                • junkier Re: =oj twe wypo..wiedzi tej abstynencji nie dowo 04.07.06, 15:11
                  Picie niewielkich ilosci to nie to samo co abstynencja. Masz jednak elementarne
                  problemy z logika albo ten upal...
                  • mangold Tak przy okazji bunkrze zapytam ...Co czułeś 04.07.06, 15:13
                    zrzucając meteoryt z papieża ?? bo mnie ogarnął pusty śmiech na widok tych
                    ochroniarzy co Cię łapali :-))
                    • junkier Re: Tak przy okazji to puknij sie w leb, obawiam s 04.07.06, 15:18
                      Tak przy okazji to puknij sie w leb, obawiam sie jedynie ze odzew bedzie gluchy.
                  • honeyr Re: =oj twe wypo..wiedzi tej abstynencji nie dowo 04.07.06, 15:16
                    > Picie niewielkich ilosci to nie to samo co abstynencja.

Niemożliwe? serio nie to samo?
                    a picie ilości tak wielkich, jak rozmiar podkutego buta giertycha?
            • block_custer polakożerca 04.07.06, 15:15
              mangold, spedalony gej.
              • honeyr = myślisz, że pożarłby giertycha ? = 04.07.06, 15:20
                albo ciebie?
                A FUJ! (a *uj!)
                zakończyć by się to musiało niechybnie wielką niestrawnością, porównywalną
                jedynie z płynną dysfunkcją Pierwszych Jelit 4 RP!
              • junkier tani prowokator po prostu 04.07.06, 15:20
                block_custer napisała:

> mangold, spedalony gej.

Im wiecej zametu, idiotyzmow i prowokacji wyprodukuje tym bardziej jest
                kontent.
                • mangold Zaraz mnie oskarżysz że sraczke prezydenta 04.07.06, 15:21
                  spowodowałem :-))

junkier napisał:

> block_custer napisała:
                  >
                  > > mangold, spedalony gej.
                  >
                  > Im wiecej zametu, idiotyzmow i prowokacji wyprodukuje tym bardziej jest
                  > kontent.
                  • junkier To niewydolnosc czy celowa odmowa uczestniczenia 04.07.06, 15:24
                    w szczycie weimarskim zwiazana z publikacja w tej niemieckiej gadzinowce, do
                    ktorej link tak wytrwale rozpowszechniasz?

Wydaje mi sie ze wy kaczkozercy nie wiecie juz dobrze co Prezydentowi
                    Kaczynskiemu przy tej okazji zarzucic. Dowalic by najlepiej i z jednej i z
                    drugiej strony, ale tak sie nie da...
                    • mangold Jemu jest łatwo cos zarzucić... gorzej znaleźć coś 04.07.06, 15:26

dobrego...jeszcze za 20 lat na wspomnienie nazwiska Kaczyński ludzie bedą rżęli
                      ze śmiechu buaahahha

junkier napisał:

>
                      > Wydaje mi sie ze wy kaczkozercy nie wiecie juz dobrze co Prezydentowi
                      > Kaczynskiemu przy tej okazji zarzucic. Dowalic by najlepiej i z jednej i z
                      > drugiej strony, ale tak sie nie da...
                    • honeyr =nie ma wykluczania miedzy sraczką a fochami = 04.07.06, 15:29
                      > Dowalic by najlepiej i z jednej i z
                      > drugiej strony, ale tak sie nie da...

Żadna logiczna niezgodnośc nie zachodzi w przypadku, gdy sraczka i fochy
                      wystąpiły jednocześnie, by się nawzajem napędzać i nakręcać!
                  • honeyr Re: Zaraz mnie oskarżysz że sraczke prezydenta 04.07.06, 15:24
                    No i cóż by w tym dziwnego było?
                    Każdy obywatel ma prawo wywołać serdeczną monarszą sraczkę u swego prezydenta,
                    chociażby celnym dowcipem czy cieplejszym słowem! ;)
              • dvoryanin Stwierdził że ma na imię Ichack to by tłumaczyło 04.07.06, 15:22
                nienawiść do Polski i Polaków ! Wyssał ją z mlekiem matki, i z Talmudu !
                • mangold W przeciweieństwie do ciebie ja tylko nie lubię 04.07.06, 15:23
                  faszystowskie gady nienawidzą amen
                  • dvoryanin czyli potwierdzasz moje przpuszczenie co do 04.07.06, 15:30
                    Twojej tożsamości, nie zgadzasz się tlyko co do uczuc względem Narodu
                    Poslkiego ?
        • codegen Re: reprezentowac Polski nie ma prawa tych 9 zdra 04.07.06, 15:10
          dvoryanin napisał: A
          > z Giertycha jestem DUMNY jako Polak i Katolik !

rotfllll..... jako dupek,palant, idiota,faszystowska swinia,klerykalny smiec
          ,moher posrany>
          • dvoryanin codegen przykłąd kultury lewackiej, wzór tolerancj 04.07.06, 15:15
            • zaciekawiony4 Re: codegen przykłąd kultury lewackiej, wzór tole 04.07.06, 15:47
              Odezwał się wzór tolerancji, weszpolak Dvornynian
            • codegen Re: codegen przykłąd kultury lewackiej, wzór tole 04.07.06, 17:22
              nigdy i nigdzie nie napisałem ze jestem tolerancyjny ...hehehe, wysyłal bym
              weszpolaków do piachu jednego po drugim, moj dziadek który walczył w Hiszpanii
              jako anarchista opowiadał mi co robili z złapanymi ksieżmi i zakonnicami nie
              mówiac o faszystach..(dziadek musiał najpierw bimbru zdrowo pochlac zeby mu sie
              jezyk rozwiazał )to samo bym robił z narodowcami,lagowcami i innym scierwem
              skrajnie prawicowym.
              Tak wiec wsiochu nie chrzań mi o tolerancji bo ani ja jej nie mam w sobie ani
              tobie podobni wobec takich jak ja. To jest walka na noze a nie głaskanie sie po
              głowkach i prawienie sobie kazań. Albo my was albo na odwyrtke. Nie ma qwa zmiłuj.
      • codegen Re: = Odebrać faszyście mandat eurodeputowanego = 04.07.06, 15:07
        honeyr napisał:

> Faszysta nie ma prawa reprezentować Polski nigdzie i nigdy.

faszysci maja prawo do jednego- byc martwymi faszystami.
        • dvoryanin Re: = Odebrać faszyście mandat eurodeputowanego = 04.07.06, 15:18
          lewacy mają prawo do jednego - do sądu i kary śmierci :)
    • kabu12 Faszy ..!! 04.07.06, 14:49
      A co w Parlamencie UE robi polaczek faszysta ?
      • dvoryanin Broni Honoru Polaków ! A faszystą jesteś sam 04.07.06, 14:51
        jewrofaszystą !
        • pawel_berlin Broni Honoru Polaków ! ;-))))))))))) 04.07.06, 14:51
        • moroux Re: Broni Honoru Polaków ! A faszystą jesteś sam 04.07.06, 14:52
          Hehe, wiedziałem, że jesteś antysemitą. To karalne!
          • dvoryanin jewrofaszysta to eurofaszysta, jakbyś znał ruski 04.07.06, 14:58
            to byś wiedział.
            • mangold Re: jewrofaszysta to eurofaszysta, jakbyś znał ru 04.07.06, 14:58
              dvoryanin napisał:

> to byś wiedział.

A ty znasz ?? Wow neofita :-)
              • adas313 Re: jewrofaszysta to eurofaszysta, jakbyś znał ru 04.07.06, 15:00
                Po prostu eNDecja od zawsze cierpiała na rusofilię.
                • dvoryanin ND zawsze działała zgodnie z interesm Narodu ! 04.07.06, 15:01
                  • adas313 Którego? "Braci Słowian"??? 04.07.06, 15:05
                    • gekon1979 jedna z gorszych chorob umyslowych-panslawizm 04.07.06, 16:22

• dvoryanin to była w swoim czasie idea słuszna, nawet teraz 04.07.06, 17:51
                        współpracy powinno się szukać wsród Narodów Słowiańskich, a także opierac swoją
                        pomyślności an dobrych relacjach z Chinami, Indiami i Krajami Arabskimi ...
              • dvoryanin oczywiście, że znam rosyjski bo to ważny i 04.07.06, 15:01
                przyszłościowy jezyk
                • zaciekawiony4 Re: oczywiście, że znam rosyjski bo to ważny i 04.07.06, 15:50
                  Jasne że przyszłościowy. Weszpolacy obejmą ważne funkcje w nowym Priwlislanskim
                  Kraju gdzie nas chce zaprowadzić ten rusofil Giertych.
                • gekon1979 hahaha przyszlosciowy, ku.. zacznij lepiej 04.07.06, 16:23
                  sie uczyc chinskiego, bo juz do 2015 co czwarty mieszkaniec kacapobolszewi, bedzie chinczykiem
                  • dvoryanin w całym b. ZSRR można się dogadac po rosyjsku 04.07.06, 17:50
                    a to ogromny rynek, i wielkie perspektywy :) Chińczycy zamieszkali w Rosji siłą
                    rzeczy się zrusyfikują.
            • moroux Re: jewrofaszysta to eurofaszysta, jakbyś znał ru 04.07.06, 14:59
              Nieważne, i tak jesteś antysemitą :-)))
              • dvoryanin Ja nie mam nic do Arabów, o ile są u siebie w 04.07.06, 15:02
                swocih krajach :) Więc jaki ze mnie antysemita ?
          • mg2005 Giertych powiedział prawdę 04.07.06, 15:05
            Franko obronił Hiszpanię przed lewakami i zatrzymał rewolucję w Europie Zach.
            • pawel_berlin Giertych prawde ci powie 04.07.06, 15:06
              • adas313 A masz gdzieś to, co powiedział.... 04.07.06, 15:15
                przy okazji "wyprowadzki" wojsk rosyjskich?
                • pawel_berlin Re: A masz gdzieś to, co powiedział.... 04.07.06, 15:17
                  Związek Radziecki nas militarnie ochrania, jest też wypróbowanym partnerem
                  gospodarczym. [Zwraca się do gen. Jaruzelskiego]: Potrzebny nam u steru ktoś,
                  kto zapewni trwałość sojuszu ze wschodnim sąsiadem. Rolą prezydenta będzie
                  pilnować, by nie przejść z deszczu pod rynnę, byśmy nie stracili tych
                  pozytywów, które daje nam oparcie o Związek Radziecki. Tylko Pan, Panie
                  Przewodniczący, może nam to zagwarantować".
                  • dvoryanin Czy tu jest jakaś nieprawda, błąd w analizie 04.07.06, 15:21
                    sytuacji ? Identyfikuje się z tą wypowiedzią w 100 %
                    • pawel_berlin Re: Czy tu jest jakaś nieprawda, błąd w analizie 04.07.06, 15:24
                      Aktywne dzialanie w strukturach wprowadzajacych stan wojenny nie jest powodem
                      do dumy. Inne osoby z tamtych czasow dawno trafily na smietnik historii; pan
                      Maciej jednak utrzymuje sie na powierzchni jak.....
                      • mg2005 Zdecydowanie !...))) 04.07.06, 15:30
                        pawel_berlin napisał:

> Aktywne dzialanie w strukturach wprowadzajacych stan wojenny nie jest powodem
                        > do dumy. Inne osoby z tamtych czasow dawno trafily na smietnik historii

A to mnie ubawiłeś!...)))
                        Zapomniałeś o towarzyszach z SLD ??...
                        • pawel_berlin Re: Zdecydowanie !...))) 04.07.06, 15:34
                          mowisz o tych 20-paro letnich gowniarzach, co w czasie stanu wojennego gacie w
                          zebach nosili????
                          • mg2005 Re: Zdecydowanie !...))) 04.07.06, 15:40
                            Mówię np. o sekretarzach partii komunistycznej (Miller, Oleksy ...).

PS
                            Jeśli dobrze pamiętam, w Radzie Konsultacyjnej przy Jaruzelu był też
                            p.Skubiszewski.
                            • pawel_berlin Re: Zdecydowanie !...))) 04.07.06, 15:45
                              ani Miller, ani Oleksy nie reprezentuja Polski w swiecie, ani nie zasiadaja w
                              ZADNYCH strukturach panstwowych RP. I dobrze sie stalo. Podobnie, jak ze
                              Skubiszewskim.
                              Jestem zdania, ze wszystkich powinno sie tak samo traktowac; cel NIE uswieca
                              srodkow (to a propos Giertycha ale i rowniez dyktatury Franco)
                              • mg2005 Re: Zdecydowanie !...))) 04.07.06, 16:15
                                pawel_berlin napisał:

> ani Miller, ani Oleksy nie reprezentuja Polski w swiecie, ani nie zasiadaja w
                                > ZADNYCH strukturach panstwowych RP.

Oczywiście...))
                                Miller, Oleksy, Cimoszewicz - byli "tylko" premierami w III RP,
                                Kwaśniewski - "tylko" prezydentem,
                                Skubiszewski - "tylko" ministrem SZ...
                                • pawel_berlin Re: Zdecydowanie !...))) 04.07.06, 16:16
                                  dobrze zauwazyles BYLI.
                      • dvoryanin Re: Czy tu jest jakaś nieprawda, błąd w analizie 04.07.06, 17:55
                        Otoż Maciej Giertych słusznie twierdził i lepiej byłoby dla Polski gdyby w 1989
                        Orzeł dostał Korone zamknięta krzyżem, nazwa byłaby zmieniona z PRL na
                        Rzeczypospolita Polska, przywrócono Senat i urząd Prezydenta, wzięto za
                        oficjalną dewize "Bóg, Honor, Ojczyzna" ... a kraj zaczęto by zmieniać na zwór
                        Chin, poprostu pozbyć się idelogii komunistycznej ... a reszte (dobrą)
                        zostawić... ale zrobiono inaczej i teraz cierpimy !
              • mg2005 Przypominam,że... 04.07.06, 15:16
                tu rozmawiamy o ocenie hiszpańskiej kontrrewolucji, a nie stanu wojennego.
                • pawel_berlin Re: Przypominam,że... 04.07.06, 15:18
                  Rozmawiamy o slowach Macieja Giertycha, ktory to podobno reprezentuje nasz kraj
                  w Brukseli. Ja jedynie przyblizam niedouczonym sylwetke tego "wielkiego polaka"
                  • mg2005 Re: Przypominam,że... 04.07.06, 15:25
                    możesz założyć własny ,osobny wątek nt p.Giertycha, natomiast tu oceniamy
                    jego wypowiedź nt Hiszpanii, więc nie wklejaj 'w kółko' cytatu nie na temat.
                    • pawel_berlin Re: Przypominam,że... 04.07.06, 15:29
                      Ta wypowiedz pana Macieja, podobnie jak inne wczesniejsze, wpisuja sie
                      w "piekna" przejrzysta calosc sylwetki tego "prawdziwego polaka".
                      Mam nadzieje, historia wspaniale oceni tego czlowieka i wkrotce przykryje go
                      gruba warstwa kurzu na smietniku historii.
                      Niech mu ziemia lekka bedzie
                      • mg2005 Re: Przypominam,że... 04.07.06, 15:32
                        ..masz prawo do swojej oceny. A teraz odnieś się do tematu tego wątku...
                  • dvoryanin a nie miał racji ? 04.07.06, 15:26
                    • pawel_berlin Re: a nie miał racji ? 04.07.06, 15:36
                      dac mu medal za stan wojenny! i Jaruzelskiemu tez!
                      • dvoryanin Jaruzelskiemu się należy Krzyż Zesłańców Sybiru 04.07.06, 17:56
    • patthecat Tak to jest jak łajno się na salony wpuści 04.07.06, 14:57

• adamdark01 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 14:57
      M.Giertych napewno jest umysłowo nie zdrów, więc jego miejsce bardziej
      pewne jest w odpowiednim szpitalu odpowiadający rozumowi.
      Jak wiecie,na durniów nie można się gniewać,albowiem nie wiedzą co mówią.
    • bekon6 wszyscy komunisci zmienili sie w socjalistow 04.07.06, 14:58
      • mg2005 Mumia potępia Franka... 04.07.06, 15:09
        ale nie chciała potępić komunizmu jako zbrodniczego ustroju...
        • dvoryanin komunizmu toż samych siebie mieliby potępić :) 04.07.06, 15:27
      • pawel_berlin Re: wszyscy komunisci zmienili sie w socjalistow 04.07.06, 15:11
        tak jak pan Maciej:
        • adas313 Re: wszyscy komunisci zmienili sie w socjalistow 04.07.06, 15:13
          Po prostu bolszewizm przeewoluował w narodowy bolszewizm.

Podobnie jak w Rosji zresztą.
      • junkier Marcin Libicki (PiS), który słuchał debaty, powied 04.07.06, 15:52
        Marcin Libicki (PiS), który słuchał debaty, powiedział, że "całkowicie
        merytorycznie zgadza się z wypowiedziami Giertycha".

wiadomosci.onet.pl/1350601,12,item.html
        • yhy_yhy i co z tego, że się zgadza...? 04.07.06, 15:58
          ...czy to ma świadczyć o tym, że giertych ma choć trochę racji...?
          chyba tylko wg. Libickiego...hehehe
          • junkier Giertych ma nie "troche", tylko 100% racji. 04.07.06, 16:17
            Giertych ma nie "troche", tylko 100% racji. O tym to swiadczy.
            • yhy_yhy junkier jest chory psychicznie na 100% 04.07.06, 16:41
            • yhy_yhy junkier jest chory psychicznie na 100% - schiza 04.07.06, 16:43
        • dvoryanin ale nie miał odwagi powiedzieć tego z mównicy w PE 04.07.06, 17:57
    • cracy "Brak nam dziś takich mężów stanu" 04.07.06, 15:22
      a Romek!
      toz to jest dopiero mąąąż .... a moze nie mąż (tylko rogacz)
      • dvoryanin wielu Europejczyków czeka na przywódców 04.07.06, 15:25
        formatu Franco, Salazara, Dmowskiego, Horthyego !
        • www.pkb.nrd A co to za format? 04.07.06, 15:30
          Horthyego - admirał bez floty, kraj bez morza
          Dmowskiego - polityk bez władzy
          Salazara - kolonista bez kolonii
          Franco - przywódca na miarę Karaibów
          • dvoryanin Wybitni mężowie stanu, Horty wyzwoliciel Węgier 04.07.06, 18:02
            z żydokomunistycznej tyranii Beli Kuna, Dmowski, twórca niepodległej Polski,
            ten który walczył o Polske w Paryżu na konferencji Wersalskiej, wybitny polityk
            narodowy. Salazar - miał kolonie Angole i Mozambik, ale tez wyprowadizł swój
            kraj na prostą, z kryzsu w które wpechneło go lewactwo. Franco - jeden z
            najwybitniejszych mężów stanu w historii świata, obrońca Hiszpanii, któy ucioł
            łeb hydrze komny w swojej ojczyźnie. A przede wszystkim ludzie kochający Boga i
            Kościół Święty, prawdziwi Europejczycy, patrioci swoich Narodów.
    • zakopane1973 Franco faszysta? Bzdura! 04.07.06, 15:23
      Artykuł przemilcza niewygodne dla jego tezy fakty-ot, cała Wybiórcza. A którędy
      zwiały przed Hitlerem z Europy dziesiątki tysięcy sefardyjskich Żydów? Przez
      kraj tego faszysty, który wydawał im paszporty. Franco poparły Niemcy i Włochy,
      no tak-he he tyle, że wojna trwała długo bo ZSRR pakował w czerwoną Hiszpanię
      niewyobrażalne ilości uzbrojenia a także finansował pobór ochotników na terenie
      całej Europy. Tak załapał się np. były patron mojej podstawówki-pijak i morderca
      czyli gen. Świerczewski.
      • www.pkb.nrd Re: Franco faszysta? Bzdura! 04.07.06, 15:25
        Dobra masz rację. Franco demokrata.
    • www.pkb.nrd Kto następny do złożenia hołdu? 04.07.06, 15:24
      Hitler, Goering, Goebels, Himmler?
      • dvoryanin ci lewaku mają kapliczke w twoim domu :) 04.07.06, 15:25
        • www.pkb.nrd Dlaczego nazywasz mnie lewakiem?:) 04.07.06, 15:27
          • dvoryanin Prawicowcem napewno nie jesteś i wymieniasz 04.07.06, 15:28
            nazwiska znanych powszechnie socjalistów niemieckich.
            • mangold Kaczyński, Ziobro, Dorn, Wasserman , Gosiwewski 04.07.06, 15:29
              socjaliści polscy :-D

dvoryanin napisał:

> nazwiska znanych powszechnie socjalistów niemieckich.
            • www.pkb.nrd Wiesz czym jest socjalizm a czym konserwatyzm? 04.07.06, 15:32
    • mrlusiek ile jeszcze wstydu muszę znosić 04.07.06, 15:24
      zabrać mu zabawki
    • k.a.zakrzewski Neofita 04.07.06, 15:25
      a temu co nagle taki prawdziwy katolik a jak bylw PZPR i peany na temat wladzy
      serwowal to bylo oki? oj ojoj
      • pawel_berlin Re: Neofita 04.07.06, 15:27
        :::::::::::::::::::::::
        Związek Radziecki nas militarnie ochrania, jest też wypróbowanym partnerem
        gospodarczym. [Zwraca się do gen. Jaruzelskiego]: Potrzebny nam u steru ktoś,
        kto zapewni trwałość sojuszu ze wschodnim sąsiadem. Rolą prezydenta będzie
        pilnować, by nie przejść z deszczu pod rynnę, byśmy nie stracili tych
        pozytywów, które daje nam oparcie o Związek Radziecki. Tylko Pan, Panie
        Przewodniczący, może nam to zagwarantować".
        ::::::::::::::::::::::::::
        "Niektóre kraje przyjmują naszych emigrantów z przyczyn rasowych. W RFN to może
        chodzić o to, żeby stanowić przeciwwagę dla presji demograficznej
        gastarbeiterów tureckich czy arabskich, w Australii wolą polskich emigrantów
        niż jakichś tam Wietnamczyków. Wiele krajów traktuje Polaków jako pewną masę
        biologiczną, przy pomocy której można by wzmocnić ludność białą".
      • block_custer k.a.zakrzewski ? znaczy qrwa? 04.07.06, 15:48
        A co ci, geju Zakrzewski zrobił?
        • www.pkb.nrd Re: k.a.zakrzewski ? znaczy qrwa? 04.07.06, 15:56
          dlaczego geju?
    • fotosmak LPR = LePen 04.07.06, 15:26
      Już niedługo, już za minutkę. Giertych katolik, założy katówke. Katówke dla
      demokracji i swobody myśli. Bo Giertych to zagrożenie, co normalny człowiek
      wymyśli :-)
    • aleksander31 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 15:27
      Kompletne przycmienie muzgu!

Gratuluje panie Giertych tym samym przyklasnol pan Hitlerowi za jego wklad i
      pomoc w tym oto konflikcie. Kompletnie chyba zapominajac czym "Legion Condor"
      sie w Hiszpani zajmowal. Moze przypomne krociutko. "Legion Condor" byl
      niemiecka formacja ktora przez Hitlera zostala wyslana na pomoc faszystowi
      Franko zkladal sie nietylko z luftwaffe ale byly to wielo zadaniowe jednostki
      londowe i powietrzne. Podczas wojny hiszpanskiej przewinelo sie przez jego
      szeregi mniejwiecej 20.000 niemieckich zolniezy. Hitler i jego sztab szkolil
      podczas tego konfliktu kadry ktore braly pare lat puzniej udzial w ataku na
      polske. Pozatym byly wlasnie w Hiszpanji po raz pierwszy wyprobowywane taktyki
      Luftwaffe i Wojsk ladowych ktore zostaly wykorzystane podczas kampanji
      wrzesniowej - alez pan plame dal ! Wstyd i chanba !
    • szerszen039 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 15:36
      Ręce same odsówają się od klawiatury na takie debilowate hołdy.
    • karagandak A marek Jurek z M.Kamińskim.... 04.07.06, 15:38
      swego czasu zawieźli Ryngraf Naszej Królowej Polski z Częstochowy do Londynu
      też niezgorszemu faszyście z Chile.
      • mangold Widać PiS i LPR to jedno 04.07.06, 15:39
        karagandak napisała:

> swego czasu zawieźli Ryngraf Naszej Królowej Polski z Częstochowy do Londynu
        > też niezgorszemu faszyście z Chile.
        • block_custer mangolg i g... też to samo. 04.07.06, 15:58
          mangold, geju.
        • dvoryanin nie, bo PiS często nie ma odwagi publicznie 04.07.06, 18:06
          mówić prawdy, publicznie z odwagą mówić nie terrorowi polit-porawności i
          jewropejskiego lewactwa
      • junkier A propos wiesz cos o Chile poza powtarzaniem sloga 04.07.06, 15:45
        A propos wiesz cos o Chile poza powtarzaniem sloganow?
        • zewszad_i_znikad Re: A propos wiesz cos o Chile poza powtarzaniem 04.07.06, 15:54
          > A propos wiesz cos o Chile poza powtarzaniem sloganow?

Ja wiem jedno: że nic nie usprawiedliwia znęcania się nad ludźmi. Więcej nie
          muszę wiedzieć, żeby potępić Pinocheta.
          • junkier Re: A propos wiesz cos o Chile poza powtarzaniem 04.07.06, 15:58
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=44653726&a=44657405
            • honeyr = żałosne = 04.07.06, 16:10
              3 tysiące śmiertelnych (to faktycznie nic jak na faszystowskie możliwości,
              wspomożone dodatkowo przez Wielkiego Brata owiniętego w gwiadźisty sztandar),
              oraz KILKASET TYSIĘCY ludzi, którzy przeżyli tortury nieporównywalne z niczym i
              nigdy juz nie wrócili całkiem do normalnego życia.

Prawicowcy sa jak widać dumni z najbrudniejszych i najczarniejszych
              faszystowskich wyczynów.
          • dvoryanin nic nie wiesz o Chile i Pinochecie poza sloganami 04.07.06, 18:04
            skrajnego lewactwa, więc zamilcz
      • dvoryanin Pinochet - to patriota i bohater Chilijski ! Ocali 04.07.06, 18:05
        swój kraj przed komunizmem !
        • aturek2005 Maciej tez ocalil. Wlasnorecznie. 04.07.06, 18:09
          dvoryanin napisał:

> swój kraj przed komunizmem !
    • arahat1 cytat: spieprzaj dziadu-koniec cytatu na emeryture 04.07.06, 15:39
      bawic dzieci romcia...
      • block_custer wal się geju sam, koniec cytatu 04.07.06, 15:49
        • zaciekawiony4 Re: wal się geju sam, koniec cytatu 04.07.06, 15:53
          Marzysz pewnie o gejach, ukryty geju z MW. Wszyscy widzą twoje homoseksualne
          obsesje block_custer. Ciekawe czy jak się w końcu wydobędą z ciebie to czy twoi
          kumple będą wyrozumiali czy też dołączą do ciebie w wieliej orgii.
          • block_custer zaciekawiony4 dalej nie kumasz, geju? 04.07.06, 15:56
            zaciekawiony4 napisał:

> Marzysz pewnie o gejach, ukryty geju z MW. Wszyscy widzą twoje homoseksualne
            > obsesje block_custer. Ciekawe czy jak się w końcu wydobędą z ciebie to czy
            twoi
            > kumple będą wyrozumiali czy też dołączą do ciebie w wieliej orgii.
            gej w znaczeniu smiec!!!
            • www.pkb.nrd Re: zaciekawiony4 dalej nie kumasz, geju? 04.07.06, 15:58
              block_custer napisała:

> zaciekawiony4 napisał:
              >
              > > Marzysz pewnie o gejach, ukryty geju z MW. Wszyscy widzą twoje homoseksua
              > lne
              > > obsesje block_custer. Ciekawe czy jak się w końcu wydobędą z ciebie to cz
              > y
              > twoi
              > > kumple będą wyrozumiali czy też dołączą do ciebie w wieliej orgii.
              > gej w znaczeniu smiec!!!

A to teraz w jezyku żulerii gej znaczy "śmieć" - wszystko jasne. Sorki tak
              czytałem ciebie i nic nie rozumiałem. Ale teraz wszystko jasne - cóz nie bywam
              w pewnych kręgach:)
          • dvoryanin jak tez szybko te sex-mniejszosti regują, jak 04.07.06, 18:08
            pieski :)
      • dvoryanin boli prawda ! 04.07.06, 18:07
    • rorbeck Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 15:41
      Z jednej strony żal mi tego starego capa bo mózg mu się zlasował. Z drugiej
      strony stary nie stary zasługuje na lanie aż by zmądrzał ale taki nie
      zmądrzeje.Dodatkowo szkoda że miał możliwość spłodzić podobną kreaturę do
      siebie i tak samo zakłamaną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka