Dodaj do ulubionych

Politycy: Gorzej na linii premier-PiS

07.07.06, 14:38
No to będą dwa kartofle :-)
Obserwuj wątek
    • navaira Używanie wyrazu 'kartofel' to obraza głowy państwa 07.07.06, 14:40
      Od dziś mówiąc o tej łże-roślinie należy używać wyłącznie wyrazu 'ziemniak' lub
      'pyra' :P
      • moroux Re: Używanie wyrazu 'kartofel' to obraza głowy pa 07.07.06, 14:42
        A w ogóle to powinniśmy wszystkie kart... przepraszam ziemniaki usunąć z naszych
        prawdziwie polskich pól!
        • jola_z_dywil Malowany Kazimierz jest służalczo podległy. 07.07.06, 14:53
          Nie wierzę w ten "konflikt".
          • dyskutant6 Czy wraz z Tuskiem podwyzsza podatek na M3?? 07.07.06, 15:38
          • frant3 Re: Malowany Kazimierz jest służalczo podległy. 07.07.06, 15:54
            jola_z_dywil napisała:
            > Nie wierzę w ten "konflikt".

Bo konfliktu nie ma. Gilowską też wszyscy kochali, Gilowskiej już nie ma.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
            • fritz.fritz Tusk w przeszlosci klamal tak czesto, ze i teraz 07.07.06, 16:39
              rowniez moze. Marcinkiewicz dostal lekcje nauki: nie zadawaj sie z klamacmi.

A swoja droga, posuniecia Marcinkiewicza na plaszczyznie gospodarczej, a
              wlasciwie brak posuniec i reform jest wysoce niepokojace.

Marcinkiewicz albo nie daje sobie rady, albo rzeczywiscie ma nieco "inna" linie
              polityczna.
              Marcinkiewicz ma niewatpliwie bardzo duzo zalet, ale jego wady na tym etapie
              rozwoju moga praktycznie udaremnic wszystkie reformy, przedewszystkim
              gospodarcze i administracji panstwowej.

To byloby bardzo zle.

Mam wrazenie, ze Ziobro swietnie zastapilby Marcinkiewicza a Marcinkiewicz
              bylby doskonalym ministrem spraw zagranicznych.
              Potrafi swietnie negocjowac jak juz dwa razy udowodnil w Brukseli i przy
              przejeciu BHP.
              Jest juz znany w Uni i zdobyl sobie duzo sympatii.
              • zyks Kazio się kaja, kręci, że nic nie mówił, tylko tak 07.07.06, 17:11
                to było, nic waznego, żadnych tam tajnych spraw...
                • almagus Re: Kazio się kaja, kręci, że nic nie mówił, tylk 07.07.06, 17:22
                  To nienawiść do PiS!
                  Jak wszędzie tam są też normalni ludzie, to kwestia tylko przewagi.
                  Może być demokracja kartofli odmiany ziemniaków ciemniaków z ukierunkowaniem na
                  monokulturę.
                  Monokulturę podlewaną gnojowicą, z przerobem na święconą wodę. W przypadkach
                  takich deficytów jak ma Polska ten gnój wszystko wypali i tyle!
                  Zapytaj pierwszego buraka i kartofli czy faszolek, a ci powiedzą, że nie, oni
                  będą rosnąć i dadzą wysokie plony!
              • grzes_s Re: Tusk w przeszlosci klamal tak czesto, ze i te 07.07.06, 17:21
                widzisz - politycy to zboki gorsze od tych, którzy dobierają się do dzieci, bo
                oni dobierają się do wszystkich... Ja to wiem i wy to wiecie. Ale styl kurestwa
                też się liczy. Jeśli kurestwo ma być w stylu PiS, to ja dziękuję. To jest
                komunistyczny zamordyzm pod przykrywką prawicowych idei. Kaczyński oddaj moje
                mieszkanie!!! Kartoflu oddaj moje mieszkanie! I Księżyc! ;)
              • sierzant_nowak taaak? To dlaczego piemier nie dementuje klamstw? 07.07.06, 17:37

• koloratura1 Re: Tusk w przeszlosci klamal tak czesto, ze i te 07.07.06, 18:30
                fritz.fritz napisał:

>
                > Mam wrazenie, ze Ziobro swietnie zastapilby Marcinkiewicza a Marcinkiewicz
                > bylby doskonalym ministrem spraw zagranicznych.

"Z Paxu do śmaksu."

Kabaret Pod Egidą
          • basiakrakow1 Re: Malowany Kazimierz jest służalczo podległy. 07.07.06, 16:24
            ale jeśli byłby ten konflikt prawdą, to fajnie.....
          • wrojoz Re: Malowany Kazimierz jest służalczo podległy. 07.07.06, 16:40
            Kaziu-wycofaj się, póki cię nie pożre Kaczyński. Zachowaj resztki instynktu sa
            mozachowawczego.
        • camell_ek Re: Używanie wyrazu 'kartofel' to obraza głowy pa 07.07.06, 15:02
          wejdzie jeszcze Marcinkiewicz do PO...
          --
          camell.blox.pl/2006/07/Moralnosc-Pani-Dulskiej.html
        • fritz.fritz Re: Używanie wyrazu 'kartofel' to obraza głowy pa 07.07.06, 16:32
          moroux napisał:

> A w ogóle to powinniśmy wszystkie kart... przepraszam ziemniaki usunąć z
          naszyc
          > h
          > prawdziwie polskich pól!

moroux, przeciez ty wypowiadasz sie jak niemiec paskudny.

Powiedz moroux, czujesz sie niemcem?
          • sfw *potrząsa głową* 07.07.06, 16:42
          • kralik111 Re: Używanie wyrazu 'kartofel' to obraza głowy pa 07.07.06, 17:10
            fritz.fritz napisał:

> moroux napisał:
            >
            > > A w ogóle to powinniśmy wszystkie kart... przepraszam ziemniaki usunąć z
            > naszyc
            > > h
            > > prawdziwie polskich pól!
            >
            > moroux, przeciez ty wypowiadasz sie jak niemiec paskudny.
            >
            > Powiedz moroux, czujesz sie niemcem?

BUA HA HA HA HA HA HA HA :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

I kot to mowi, fritz.fritz? bydle z nimieckim paszportem,ktore uciekle z Polski
            w 89 roku ze strachu przed nowa demokratyczna wladza,ale nie potrzebnie fritz,
            popatrz kaczynscy tez donosili i co? i rzadza krajem
            :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • atheix_mail Re: Używanie wyrazu 'kartofel' to obraza głowy pa 08.07.06, 13:25
            Skończ już wyzywać wszystkich na prawo i lewo, bo zachowujesz się jak 14-letni
            bachor, którym zresztą z pewnością jesteś.
      • dalecooper Kartofel: Łże-roślina :)))) 07.07.06, 14:50
        Świetne! Pozdrawiam!
        • hummer Re: Kartofel: Łże-roślina :)))) 07.07.06, 14:52
          dalecooper napisał:

> Świetne! Pozdrawiam!

A do tego obca dla Europejczyków.
          • obywatelrp3 Re: Kartofel: Łże-roślina :)))) 07.07.06, 14:56
            U nas tylko BURAKI są prawdziwe - w rzadzie!
            • likkaon Racja potwierdzam :))))) ... 07.07.06, 14:58

www.buracka.pl
            • a.k.traper To referenci ogrodowi 07.07.06, 16:33
              Nie sieje, nie orze, zaszodzi a nie pomoże. Ch....m gruchy obijają
          • wrojoz Re: Kartofel: Łże-roślina :)))) 07.07.06, 16:41
            o Lechu nie ma co mówić. To poprostu kartofel.
      • a.k.traper Ja uwazam ze to obraza kartofla, no, no niemiaszki 07.07.06, 16:30
      • bibinje1 Re: Używanie wyrazu 'kartofel' to obraza głowy pa 07.07.06, 19:11
        no to może burak?
    • adas313 Czyżby rozłam w PiSie? 07.07.06, 14:40
      Swoją drogą to ciekawe, że szef większościowego rządu konsultuje się w
      sprawach reform z liderem opozycji.
      • navaira Oby oby :) 07.07.06, 14:42
        Rozłam w piss, skrzydło Marcinkiewicza w koalicji z PO i SLD, Jarosław i Kott
        dostają niedyspozycji dyspeptycznej z wściekłości :D
        • jardo-g Re: Oby oby :) 07.07.06, 14:44
          raczej wcześniejsze wybory..... (niestety - Twoja opcja bardziej mi się podoba)
          • adas313 Re: Oby oby :) 07.07.06, 14:47
            Raczej dokoptowanie PSLu do składu - może wystarczy.
            • crazy_clown Re: Oby oby :) 07.07.06, 14:52
              SLD? PSL? O czym Wy gadacie? Co te dwie partie maja wspolnego z PO?
              • jardo-g Re: Oby oby :) 07.07.06, 14:57
                myslę, że byliby w stanie się dogadać.
                • crazy_clown Re: Oby oby :) 07.07.06, 14:57
                  Ale po co? Po co nam kolejni socjalisci?
                  • jardo-g Re: Oby oby :) 07.07.06, 14:58
                    to chyba lepszy układ od obecnego
                    • crazy_clown Re: Oby oby :) 07.07.06, 15:08
                      Podobnie zly.

PO robiloby dokladnie to samo co teraz PiS!
                      • jardo-g Re: Oby oby :) 07.07.06, 15:16
                        nie ma i nigdy nie było gorszej koalicji rządzącej, niż obecna. Żaden rząd też
                        tak się nie opieprzał, żaden minister sprawz zagranicznych nie błaźnił. Wybacz,
                        ale jakoś nie potrafię sobie też wyobrazić Tuska np atakującego łże-elity (jako
                        przykład cyrku, do którego chyba po prostu przywykłeś), nie mówiąc o tym, że ma
                        o niebo lepsze układy za granicą (np z Merkelową), potrafi się zachować, a
                        Rokita nie ma zaburzeń psychicznych i nie mieszka z matką.
                        • crazy_clown Re: Oby oby :) 07.07.06, 15:26
                          Opieprzanie to jedno, a zbieranie do kupy socjalistow z SLD i niewiadomokogo z
                          PSL to bylaby siertelna pomylka.
                          • jardo-g Re: Oby oby :) 07.07.06, 15:30
                            nie wiem, nie podobały mi się pomysły SLD, ani pęd do stołków PSL, niemniej
                            nogdy wcześniej się po prostu nie bałem, co idiotom odwali. A teraz po prostu
                            się boję, że coś kartoflom może odbić.
                          • sadusx Re: Oby oby :) 07.07.06, 18:19
                            www.wallhalben.de/Tourismus/einkauf/bilder/kartofel_2.jpg
              • adas313 Re: Oby oby :) 07.07.06, 14:58
                Mówię o dokoptowaniu PSL do koalicji na miejsce "rozłamowców od Marcinkiewicza".

Oczywiście to czyste spekulacje.

Choć PSL ma na tyle elastyczne (czyt. sprzedawalne) poglądy, że mogłoby wejść w
                koalicję z PO i Kaziem za fotel wicepremiera i jakiegoś podrzędnego ministra.

• qc Re: Oby oby :) 07.07.06, 15:23
                  A dla niewtajemniczonych?
                  Kogo mozna zaliczyc do frakcji Marcinkiewicza?
                  I ile to szabel?
                  • adas313 Re: Oby oby :) 07.07.06, 15:28
                    Sam chciałbym wiedzieć.

Ale możliwe, że tylko Marcinkiewicz.
                    • sierzant_nowak ale to mocny cios dla PIS - ich jedyna - poza 07.07.06, 17:41
                      00 Ziobro - twarz cieszaca sie jako takim poparciem (jak dla mnie poparcie dla Marionetkowicza jest dowodem wygranej kretynizmu w naszym kraju).
                      • bio.mum Re: ale to mocny cios dla PIS - ich jedyna - poza 07.07.06, 17:49
                        sierzant_nowak napisał:

> 00 Ziobro - twarz cieszaca sie jako takim poparciem (jak dla mnie poparcie
                        dla
                        > Marionetkowicza jest dowodem wygranej kretynizmu w naszym kraju).

Nie masz szacunku dla kogoś, kto mawia "wolność jest fajna, wolność jest miła,
                        wolność jest potrzebna"? Nie rozumiem Cię;)
                        >
                • basiakrakow1 Re: Oby oby :) 07.07.06, 16:30
                  każdy, nawet podrządny minister ma swoją tekę - a więc czymś w POlsce rządzi,,
                  oprócz tych bez teki a Ci to już darmozjady, sorry....
              • mayavi Re: Oby oby :) 07.07.06, 15:26
                cos w rodzaju zdrowego rozsadku.
          • blue911 Re: Oby zloby :) 07.07.06, 15:14
            Zaraz Generalissimus wszystkich pozwalnia i zajmie wszystkie stanowiska!
            mohery wtedy sie przekonaja,jak ich w kakao zrobili! hahaha
      • obywatelrp3 Re: Czyżby rozłam w PiSie? 07.07.06, 14:53
        adas313 napisał:

> Swoją drogą to ciekawe, że szef większościowego rządu konsultuje się w
        > sprawach reform z liderem opozycji.
        ------------------------------------------
        To proste i jasne jak śnieg! W tym rządzie nie ma z kim konsultować...;)
      • wrojoz Re: Czyżby rozłam w PiSie? 07.07.06, 16:43
        Jarosław Kaczyński to dno. A Lechu go przerasta. O co tu chodzi?.
        Polacy ratujcie się, nie wyjeżdzamy tylko protest.
    • freelancer_1 Jesienią koniec z kartoflami! 07.07.06, 14:42
      Szykują się wykopki - i obaj panowie pewnie kombinują jak tu przy okazji pozbyć się też kartofla nr 1.
    • junkier Wirtualna rzeczywistosc rzekomego konfliktu w PiS 07.07.06, 14:43
      Wirtualna rzeczywistosc rzekomego konfliktu w PiS. Kto w ten rzekomy "konflikt"
      miedzy Marcinkiewiczem a Prezesem J. Kaczynskim uwierzy?

Rozumiem ze jest goraco, ale politycy prawicy polskiej nie oszalelli jeszcze
      aby konfliktowac sie we wlasnym gronie ku uciesze antypolskich i pseudopolskich
      srodowisk.
      • moroux Re: Wirtualna rzeczywistosc rzekomego konfliktu w 07.07.06, 14:45
        A do jakiego środowiska zaliczysz na przykład mnie? Antypolskiego czy
        pseudopolskiego?
        • rmstemero Re: Wirtualna rzeczywistosc rzekomego konfliktu w 07.07.06, 15:06
          moroux napisał:

> A do jakiego środowiska zaliczysz na przykład mnie? Antypolskiego czy
          > pseudopolskiego?

Junkier Cie nie zaliczy do zadnego srodowiska. Junkier zazwyczaj nie czyta tego
          co komentuje - bylby idealnym asystentem pani Fotygi. Z drugiej strony kolega
          Junkier ma zwyczaj odmawiac polskosci kazdemu kto nie podziela jego opinii w
          100% - czyli jestesmy chyba antypolscy. Pseudopolski jest np. Wildstein.
          • junkier Rmstemero, noblesse oblige! 07.07.06, 15:16
            Rmstemero, zgrywasz za powaznego dyskutanta wiec badz laskaw jednak nie klamac!
            Podaj mi jeden post w ktorym tak okreslilbym B. Wildsteina!!!!

Nie znajdziesz takiego, wiec badz laskaw przyznac sie do pomylki albo wrecz
            pomowienia.

Z tworczoscia B. Wildsteina zetknalem sie tuz po jego powrocie do Polski.
            Znakomity publicysta polityczny, znakomicie odczytujacy przyczyny i zrodla
            patologii trawiacych III RP. "Dlugi cien PRL-u" byl znakomity. Jego zwolneinie
            z pracy w "Rzepie" przez, jak sam to powiedzial, Gazete Wyborcza, bylo
            oburzajace i co tu duzo mmowic, Rzeczpospolita po utracie tego wybtnego
            publicysty stracila bardzo duzo, tym bardziej ze za nim odeszli tez Lisicki i
            Jahnke.

Wielka chcala za doprowadzenie sprawy lustracji do etapu, z ktorego nie da sie
            juz jej cofnac. Mam nadzieje, ze poradzi sobie w tej komuszej stacji Augiasza
            jaka jest TVP.

rmstemero napisał:
            > Pseudopolski jest np. Wildstein.
            • kolter Re: Rmstemero, noblesse oblige! 07.07.06, 15:18
              Silek to ty teraz junkier sie wabisz???
            • rmstemero Re: Rmstemero, noblesse oblige! 07.07.06, 15:33
              junkier napisał:

> Rmstemero, zgrywasz za powaznego dyskutanta wiec badz laskaw jednak nie klamac!
              >
              > Podaj mi jeden post w ktorym tak okreslilbym B. Wildsteina!!!!

Bylo to oparte na lekturze rozlicznych postow waszmosci domniemanie - istotnie
              nie przypominam sobie takiej wypowiedzi. Przepraszam. TVP nie ogladam bo mnie
              smieszy i brzydzi - z tego powodu nie bede dyskutowal na temat tego czy jest
              stajnia czy nie. Obrzydliwy nie jestem ale noie lubie zakochanych w sobie mediow
              ktore przeswiadczone sa ze spoleczenstwo jest dla nich a nie one dla
              spoleczenstwa. Smieszy i brzydzi mnie brak fachowosci, polityka personalna
              oparta na kryteriach sympatii politycznych i tani bizantynski przepych dla
              ubogich duchem. Dla mnie publiczna TV powinna byc gwarantem wywazonej i
              rzeczowej dyskusji nad sprawami istotnymi a nie prawicowa, lewicowa, komusza
              czy Wildsteinowska. A nie arena autoprezentacji politycznych frustratow
              wrzeszczacych na siebie pomiedzy reklamami podpasek, zarcia dla psow, akademiami
              ku czci i watpliwej jakosci festiwalami tego lub owego.
      • adas313 Re: Wirtualna rzeczywistosc rzekomego konfliktu w 07.07.06, 14:47
        Junkrze, od kiedy to premier konsultuje swoje plany z koalicją?
      • q_vw Re: Wirtualna rzeczywistosc rzekomego konfliktu w 07.07.06, 14:54
        Junkier, Junkier... znajdź sobie jakies sensowne zajecie z dala od forum...
        Jako patriota wolski, genetyczny oczywiście, nie powinieneś nawet używać
        nicka "Junkier", chyba, że trafnie zostałes zdemaskowany jako agent pruski.

:)))
        • moroux Nie agent, a Dziedzic Pruski :-) 07.07.06, 14:58

• q_vw Re: Nie agent, a Dziedzic Pruski :-) 07.07.06, 14:58
            Nieważne, ważne, że pruski :))))))))))
            • moroux Re: Nie agent, a Dziedzic Pruski :-) 07.07.06, 15:00
              W końcu, mozna powiedzieć, mamy prawdę czasu i prawdę ekranu (albo internetu).
              • q_vw Re: Nie agent, a Dziedzic Pruski :-) 07.07.06, 15:09
                moroux napisał:

> W końcu, mozna powiedzieć, mamy prawdę czasu i prawdę ekranu (albo
                internetu).

I tu i tu jest ekran... ;)))
      • dalecooper Zamiast nieco zużytych i osłuchanych pojęć: 07.07.06, 15:08
        "pseudopolak" czy "antypolak" proponuję nowe, świeże i leksykalnie spójne z
        resztą pisowej nowomowy: "łże-Polak". Pozdrowienia!
        • adas313 Re: Zamiast nieco zużytych i osłuchanych pojęć: 07.07.06, 15:29
          "Lumpenpolak" też brzmi nieźle.
      • obywatelrp3 Re: Wirtualna rzeczywistosc rzekomego konfliktu w 07.07.06, 15:09
        junkier napisał:

> Rozumiem ze jest goraco, ale politycy prawicy polskiej nie oszalelli jeszcze
        > aby konfliktowac sie we wlasnym gronie ku uciesze antypolskich i
        pseudopolskich srodowisk.
        -----------------------------------------
        Od upału? Ależ skąd? -to nastąpiło znacznie wczęśniej. Jeszcze na jesieni....
      • nurnii tylko ty wierzysz w bzdury, które piszesz... 08.07.06, 05:56
    • henryk_d Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 14:44
      Lepper będzie warcholił bo dąży do zaznaczenia swojej obecności w koalicji, a
      najlepiej jej zdominowania.
      • junkier Mocny Czlowiek z Zielnowa podskakuje PiSowi 07.07.06, 14:48
        Wlasnie wydaje sie, ze nasz PGR-owski pogrobowiec z lekka sie zapomina.

Albo denerwuje go perspektywa mozliwego aliansu PiS-PO, bo gdy Mocny Czlowiek z
        Zielnowa wraz ze Staskiem Lyzwinskim i pos. Filipkiem Krzysztofem (w tej
        kolejnosci, powtarzam za Lepperem) zacznie za bardzo fikac, perspektywa taka
        moze stac sie calkiem realna.
        • util A jak ty na ten alians się zapatrujesz? 07.07.06, 14:57
          Abstrahując zupełnie od możliwości ziszczenia sie takiego scenariusza - co
          miałbys wtedy do powiedzenia, na przykład, o koalicjancie Komorowskim?
          • junkier Re: A jak ty na ten alians się zapatrujesz? 07.07.06, 15:09
            util napisał:
            > miałbys wtedy do powiedzenia, na przykład, o koalicjancie Komorowskim?

Komorowski? Zdaje się że sensowna karta opozycyjna. Momentami chwiejny,
            ulegający zbytnio politpoprawnemu obozowi białej flagi, ale jakiś tam lekko
            konserwatywny fundament ma.

Oczywiście przydałoby mu się wzmocnienie kręgosłupa ideowo-moralnego w duchu
            programu politycznego PiS i większa pryncypialność w sprawach zagranicznych,
            ale ostatecznie to facet z którym pewnie można byłoby się dogadać.

Oczywiście pod warunkiem że na suflerów nie weźmie sobie swoich dawnych
            koleżków z unii Demokratycznej, bo o tym, mowiac oglednie malo chwalebnym,
            epizodzie w jego zyciorysie również należy pamiętać.
            • sfw Re: A jak ty na ten alians się zapatrujesz? 07.07.06, 15:11
              Uwielbiam Twoje komentarze, serio :D
        • q_vw Re: Mocny Czlowiek z Zielnowa podskakuje PiSowi 07.07.06, 14:57
          Póki co, Twoi idole, bliźniaki w trudzie i pocie czoła, budują II PRL z
          udziałem ideowych spadkobierców I PRL... antykomuniści... :)))))))))
    • untochables Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 14:45
      "Forma spotkania Tusk-Marcinkiewicz jest nie do przyjęcia, nie wyobrażam sobie,
      żeby premier spotykał się z przywódcą opozycji i nie poinformował o tym
      polityków PiS" - powiedział Lepper

to już samodzielny premier nie ma praw bąka póścić bez zgody jakrka k
    • basia jest źle 07.07.06, 14:45

źle, bardzo źle, tusk
      • vontrompka Re: jest źle 07.07.06, 15:06
        dobrze, lepiej, Kartoffel
    • fraglesi67 Ktoś tu znowu coś ściemnia.... 07.07.06, 14:48
      i chce z nas zrobić głupa !
    • sumienie.lk Kartofelki się gotują... 07.07.06, 14:49
      Jeszcze nieco czasu, a zaczną kipieć...
    • jerzy30 PiS Pana Premiera wyślizga i wywali na bruk 07.07.06, 14:49
      bo to taka wszawa partyjka co tych co nie sa po ich myśli wywala jak -
      nieprzymierzajac - partia bolszewicka
    • tomassi.rollo Re: Jeszcze trochę i pisuar się rozleci 07.07.06, 14:50
      A w powietrzu będzie się unosił zapach szczyn.

Szkoda tylko, że to wszystko odbędzie się kosztem Polski.
    • cyndyndanda Polsce potrzebna koalicja PO z Marcinkiewiczem 07.07.06, 14:52
      (cywilizowana czescia PiS)i wtedy wszystkie kaczory, leppery, giertychy i inne
      oszolammstwo bedzie za burta polskiej polityki.
      • hummer Popieram. Marcinkiewicz - Tusk 07.07.06, 14:55
        cyndyndanda napisał:

> (cywilizowana czescia PiS)i wtedy wszystkie kaczory, leppery, giertychy i inne
        > oszolammstwo bedzie za burta polskiej polityki.
      • crazy_clown Re: Polsce potrzebna koalicja PO z Marcinkiewicze 07.07.06, 14:57
        Dodalbym do tego "lagodna" czesc UPR i bylbym happy :)
      • qc Re: Polsce potrzebna koalicja PO z Marcinkiewicze 07.07.06, 15:15
        A co z Nadetym Rezydentem w Duzym Palacu?
        • sierzant_nowak duzo pisac wrednych artykulow na jego temat 07.07.06, 17:46
          wyswietlac zjecia z jego "pokazow" na telebimie przed palacem - sam zrezygnuje bo musialby umrzec od biegunki :D
    • dvoryanin Marcinkiewicz poszoł won ! 07.07.06, 14:56
      • rmstemero Re: Marcinkiewicz poszoł won ! 07.07.06, 15:58
        Back to the linguistic roots?
    • honeyr = Premier pobłaża lumpenuległościowym łżeelitom! = 07.07.06, 14:56
      Ciekawe czemu Pisdulce nie wykorzystują w swej barwnej stylistyce stalinowskiej
      metafory o "zaplutym karle" ?
      Czyżby temat karli był dla niech w jakiś sposób drażliwy?
      • dalecooper Re: = Premier pobłaża lumpenuległościowym łżeelit 07.07.06, 15:04
        Co więcej, od obecnej koalicji trudno też oczekiwać epitetu "zapluty olbrzym" ;)
    • mckwack Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:03
      marcinkiewicz w PO - kwestia czasu,
      koalicja z PSL i SLD - kwestia stanowisk,
      mina chomikow po takim obrocie spraw - BEZCENNE :D
      • qc Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:13
        :-)
    • zetorg Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:06
      Lepper to wiekszy cwaniak - sam tylko delikatnie komentuje i obserwuje.
      Doskonale zdaje sobie sprawe, ze gdyby Jarus zostal premierem to te dwa
      kartofle wtedy same ukreca sobie stryczek i to bardzo szybko. Dwoch takich
      swiatowcow na czele wladz Polski to porazka tego narodu.
    • sumienie.lk Kiedy Lech Kaczyński skończy wojnę z Polakami? 07.07.06, 15:07
      No właśnie: kiedy?
    • qc Pryncypialnosc czy sila wyzsza? 07.07.06, 15:11
      Cokolwiek stanie sie z Premierem,
      Nawet gdyby mial osierocic ten swoj "Dobry Rzad", taplal sie jednak radosnie w
      bagnie i jakas czesc blota musi zostanie za paznokciami. Na zawsze.
    • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:19
      "Natomiast jeśli będzie dymisja pana premiera, to uważam, że spełni się, to, o
      co Samoobrona zabiegała już dawno: to znaczy na czele rządu powinien stać lider
      partii, która wygrała wybory. Liderem PiS jest Jarosław Kaczyński i uważam, że
      jeśli miałoby do tego dojść, powtarzam, jeśli miałoby do tego dojść, to pan
      Kaczyński powinien zdecydować się i stanąć na czele rządu" - powiedział Lepper
      w TVN24.
      jeśli nawet Marcinkiewicz odejdzie, to Kaczyński nie odważy się przyjąć teki
      premiera...
      • qc Dwoch panow K przy sterze 07.07.06, 15:30
        prosze bardzo.
        Ale to 2 Uklady jelitowe i podwojny problem sanitarny.
        W sytuacji niecierpiacej zwloki jak oszacowac pierwszenstwo do ubikacji.
        Wiek czy uroda?
        • isa.stern Re: Dwoch panow K przy sterze 07.07.06, 15:52
          :))))
          dobre...

qc napisał:
          > W sytuacji niecierpiacej zwloki jak oszacowac pierwszenstwo do ubikacji.
          > Wiek czy uroda?
      • chateau Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:31
        Przecież ma 2 sflauszowane lojalki, nie może być premierem :))
        • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:55
          a jakbyś zinterpretował to zdanie: " Jednym z naszych celów jest to, że -
          mówiąc językiem uczonym - dystrubucja prestiżu i godności była w Polsce równa.
          Chcemy tu przywrócić elementarny porządek."

... zgadłeś ... zdanie to popełnił Jarosław Kaczyński...;)))
          • chateau Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 16:19
            W ostatnim czasie cuś kiepsko z prestiżem u Kartofli, więc
            mówiąc równie uczenie zaakcentowanie konieczności równej dystrybucji
            prestiżu i godności jako priorytetu zrozumiałe jest. :))
            • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 16:27
              prestiż, znaczenie i szacunek to niestety nie towar na kartki...;)))
              jakby to wytłumaczył Edgar Gosiewski... PO nie może wyjść z szoku po
              przegranych wyborach... w dniu dzisiajszym Donald Tusk nie po raz pierwszy
              brutalnie zaatakował naszą partię...;))))
              • chateau Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 16:38
                Pewnie Tusk zaprosił prywatnie Kazia na browar, a później do prasy puścił
                prowokator jeden :)))
                • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 16:51
                  a może chodziło o to, że Tusk sterroryzował Marcinkiewicza tulipanem po butelce
                  od piwa i zaciagnął do Sopotu, gdzie kazał mu się przez godzinę opalać... a
                  teraz mamy tego wyniki... premier upodobnił się już całkiem do wicepremiera
                  Leppera...;))))
                  • chateau Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 17:28
                    Nie byłbym pewien: tinyurl.com/p75rp
                    • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 17:47
                      :))))
                      Marcinkiewicz to twarzowiec jakich wielu w pis... choćby edgar...;)))

znikam, pozdrawiam (napisałabym ciepło, ale pewnie być nie chciał...;)))
                      papapappa
      • umbertol Premier się miota... 07.07.06, 15:31
        To spotkanie to niezły blef w grze z Kaczuszkami. Marcinkiewicz pokazuje, że
        jest samodzielny i jak chce to znajdzie kolegów w sąsiedniej piaskownicy.
        • isa.stern Re: Premier się miota... 07.07.06, 16:06
          ale nie masz pewności, czy ruch ten wcześniej nie został uzgodniony z
          Kaczyńskim... stawiam na to, że K. o wszystkim wiedział... zbliżają się wybory
          samorządowe... znów pod hasłem: razem z PO....;)
      • lwowiak5 Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:58
        Kaczynski jeszcze nie stanie na czele rządu bo teczka jeszcze do konca nie jest
        wyczyszczona,co by polacy powiedzieli jak by znależli mikrofilm zrobiony przez
        ubeka jak Jareczek baraszkuje ze swoim kochasiem no co.
        • zetorg Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 18:29
          Pomysleliby ze to UKLAD zmontowal taki paszkwil. Przeciez prawdziwy Polak i
          Katolik Polski nie moze byc homoseksualista. To zwyczajnie niemozliwe, Bog by
          do tego nie dopuscil.
      • sclavus Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 16:51
        isa.stern napisała:

> "Natomiast jeśli będzie dymisja pana premiera, to uważam, że spełni się, to,
        o
        > co Samoobrona zabiegała już dawno: to znaczy na czele rządu powinien stać
        lider
        >
        > partii, która wygrała wybory. Liderem PiS jest Jarosław Kaczyński i uważam,
        że
        > jeśli miałoby do tego dojść, powtarzam, jeśli miałoby do tego dojść, to pan
        > Kaczyński powinien zdecydować się i stanąć na czele rządu" - powiedział
        Lepper
        > w TVN24.
        > jeśli nawet Marcinkiewicz odejdzie, to Kaczyński nie odważy się przyjąć teki
        > premiera...

... i tylko dlatego Lepper już ostrzy sobie ząbki na to stanowisko.... premiera
        oczywiście :( ... przy czym nie odmówi prowadzenia resortu rolnictwa - silny,
        odważny i gotowy... :(((
        • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 17:14
          jeśli Lepper poważnie myśli, ze Kaczyński mu odda tekę premiera, to jest z nim
          duuuużo gorzej niż myślałam...;)))
          • taziuta Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 17:17
            Nie żartuj, wcale o tym nie myśli.
            Lepper to mądry /na tle/ polityk i spokojnie zbiera punkty na przyszłą
            prezydenturę! :-)

isa.stern napisała:

> jeśli Lepper poważnie myśli, ze Kaczyński mu odda tekę premiera, to jest z
            nim
            > duuuużo gorzej niż myślałam...;)))
            • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 17:26
              nio!!!... to był pomus sclawuska nie mój...;)))
              w pełni się z Tobą zgadzam...;))))

prezydent Lepper...?!... muszę wybrać sobie nową ojczyznę.. w tej chwili
              najcieplej ;D myślę o Skandynawii.... ciekawe, jaką mają tam
              temperaturę...?!...;)))
              • isa.stern Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 17:27
                o dżizusss... chodziło o pomysł*....;)))))
    • neiden Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:35
      w tym wypadku jestem po stronie leppera. koalicja powinna byc poinformowana o
      posunieciach premiera.nawet gdyby to byly "drobne sprawy"premier powinien
      pamietac ze lepper jest w rzadzie rp natomiast tusk nie -jest w opozycji.
    • 2560a Re: premier jest marionetka! 07.07.06, 15:36
      "Forma spotkania Tusk-Marcinkiewicz jest nie do przyjęcia, nie wyobrażam sobie,
      żeby premier spotykał się z przywódcą opozycji i nie poinformował o tym
      polityków PiS" - powiedział Lepper.
      Z tego wynika , ze premier jest pajacem na uslugach Kaczorow ale w wypadku
      wpadki to on poniesie odpowiedzialnosc.W rozumieniu PiSu premierem moze byc
      kazdy posluszny, to nie mozna bylo wybrac jakiejs atrakcyjnej blondyny zamiast
      faceta co umie po angielsku tylko 3 slowa i to jednakowe???Yes, yes, yes!!!
    • japas Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:36
      Wynajac zagraniczny parlament. Polacy nie potrafia sie rzadzic, Polacy potrafia
      pic!!!
    • strzelec51 Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:53
      Skoro Marcinkiewicz jest premierem rzadu oznacza to, ze jest szefem wladzy
      wykonawczej. Nie widze absolutnie nic niewlasciwego w tym, ze szef rzadu
      spotyka sie z liderami opozycji (Tuskiem w tym wypadku)!

Uwazam natomiast za rzecz wysoce niewlasciwa, ze szef rzadu ma nad soba
      przelozonego w postaci szefa partii. Jest to uklad wypisz, wymaluj, rodem z PRL
      kiedy to partia stala ponad panstwem, a premier (np. Jaroszewicz) podlegal
      towarzyszowi Pierwszemu Sekretarzowi.
      • chateau Re: Politycy: Gorzej na linii premier-PiS 07.07.06, 15:56
        Masz oczywiście rację. Ale reakcja Le Pera zrozumiała
        - taki ma sposób myślenia.
    • zyks He,he...Kazio Bielanowi "złoży wyjaśnienia".No, no 07.07.06, 15:56
      :)).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka