remik.bz Giertych pokazał klasę 10.07.06, 14:40 No i proszę!!. Okazało się ,że ten wysmiewany Giertych pokazał "klasę" biorąc udział w uroczystościach w Jewdwabnem. Doskonały "własny przykład" ministra Edukacji dla mlodzieży. Chociaż pewnie "szeroko pojeta lewica" zaraz powie ,ze nie należy mlodziezy wpajać szacunku "dla grobów" , bo nalezy patrzeć w przyszłość. A swoja drogą nie rozumiem co tu do rzeczy maja poglady dziadka Giertycha ? Może jeszcze spytajmy Giertycha po ktorej stronie jego pra-pra- szczur był pod Cedynią? Odpowiedz Link Zgłoś
bzenon11 Re: Giertych pokazał klasę 10.07.06, 14:53 Giertych mimo wszystko stary wyjadacz i kłamca ,przypierany do muru zmienia się jak kameleon aby się utrzymać. Pojechał tam bo boi się o kampanię anty prowadzoną przez posiadających kapitał delikatnie mówiąc Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Giertych pomoże odkłamać historię Jedwabnego 10.07.06, 18:25 Należy w szkołach omawiać książkę Grossa jak przykład fałszowania historii Polski przez obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Najlepiej na lekcjach wychowania patriotycznego. 10.07.06, 18:27 Ksiazka jest dosc ciezka, wiec zawsze mozna powiedziec, ze krzepi sie ducha, ale nie zapomina i o ciele. lejbakogelmogel napisał: > Należy w szkołach omawiać książkę Grossa jak przykład fałszowania > historii Polski przez obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Widzicie nacjonaliści 10.07.06, 14:57 nawet Giertych was sie wyrzekł, zrozumiał chłop jakie banialuki do tej pory wygadywał. Lepiej późno niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick Nie nie widzimy 10.07.06, 16:07 Nacjonalista nie równa się antysemicie. Nacjonalista Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Nie nie widzimy 10.07.06, 16:17 a to trzeba poczytac dzieła swoich klasyków - J. Giertycha (od którego na szczęście odcina sie z obrzydzeniem jego wnuk), czy późnego Dmowskiego, niestety równa się. Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick Re: Nie nie widzimy 10.07.06, 16:45 Dzieła klasyków rzeczywiście warto czytać. I Dmowski i Giertych często krytykowali w swoich dziełach idee rasistowskie, obaj bardzo mocno krytykowali Żydów (choć Jędrzej Giertych już po wojnie pisał peany na cześć polityki Izraela), ale to nie była krytyka rasowa, tylko krytyka konkretnych zachowań konkretnych środowisk politycznych, kulturalnych, czy gospodarczych. Po za tym nie wiem czy zauważyłeś ale sytuacja się zmieniła. W polsce nie ma już kilku milionów Żydów, nie dominują w handlu i gospodarce, a podstawową wartością jaką można wynieść z lektutry owych klasyków jest realizm polityczny. Wówczas Żydzi stanowili problem Polski, i walka z nimi (walka polityczna i ekonomiczna bo obaj klasycy podkreślali wagę moralności metod w polityce) była naszym obowiązkiem. Dzisiaj Żydzi to przede wszystkim bochaterski naród walczący samotnie z całym światem Arabskim i nacjonalista musiał by być idiotą, żeby nie zauważyć tej zmiany i pozostać przeciwnikiem Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Czy ambasador podal reke gierytchowi 10.07.06, 14:45 bo nic nie pisza, ta wyciagnieta reka wszechpolaka do izraela, to prowokacja na miedzynarodowa skale, a jeszcze w takim swietym miejscu, w miejscu miedzynarodowych pielgrzymek z calego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Re: Promocja nowego "dziela" J.T.Grossa "Strach" 10.07.06, 14:56 Wyslalem niechcacy "post" przed napisaniem. Po entuzjastycznym wylansowaniu kolejnego paszkwilu J.T.Grossa w USA dzis czas na Polske. Holocaust Industry zaczyna sie niecierpliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Re: Promocja nowego "dziela" J.T.Grossa "Strach" 15.07.06, 20:21 Jak to wlasnie stwierdzilem, "wcielo" mi dlugi, utrzymany w spokojnym i poprawnym tonie "post". Znowu "zablysnal" jakis "inteligentny inaczej" cenzor broniacy interesow "Przedsiebiorstwa Holokaust" i swietego Adama Zajakliwego? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Promocja nowego "dziela" J.T.Grossa "Strach" 16.07.06, 19:23 Ale wkrótce ma być nakręcony .. film - Grossowi poświęcony !.. Dziś niestety wiem tylko tyle.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 14:56 No Romuś,nareszcie mówisz z sensem. To mówiłem ja: SKRAJNY FASZYSTO-NACJONALISTA(oświecony) Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Superotwarty rząd PiS 10.07.06, 15:03 niespodziewałem sie, ze PiS stworzy tak otwarty rząd - prezes TV Wildstajn - żyd i mason - Minister edukacji - filosemita, jak na mój gust nawet troche za bardzo, rzuca wszystkie obowiazki i nagle leci na spotkanie z przedstawicielami żydowskimi, to nawet spotkania z biskupami musza byc wcześniej uzgadniane, a tu proszę. Nie masz już ratunku dla nacjonalistów typu junkier czy inne von-thuski vel dworyanin. Czy wy też przeszliście metaforę? Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Superotwarty rząd PiS 10.07.06, 15:05 metamorfozę oczywiście. Normalny by sie domyslił ale wszy polskie zaraz podniosa lament - jaką metaforę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Superotwarty rząd PiS 10.07.06, 15:21 Jestem ciut za duży na wszę;) Co się tak boisz opinii tych tzw.wszy? Wszystkie lewaki są takie przewrażliwione? Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Superotwarty rząd PiS 10.07.06, 15:34 a gdzie napisałem, ze się boję? chodzi o twój mózg a nie cielsko. Nie zmienia to faktu, że zostaliście opuszczeni przez filosemite giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Superotwarty rząd PiS 10.07.06, 15:45 Co my?Co my? Czy Ty myślisz,że każdy narodowiec to ma łysą pałę,glany,pozdrawia się:ave Cezar? Mnie nikt nie opuścił. Pewnie Ci stary kopara opadnie gdy powiem,że na wyborach głosowałem na Tuska. Wszystkie lewaki są takie czarno-białe.Po prostu bez wyobraźni,czego przykładem są ostatnie 4 lata. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 I teraz już wszyscy pasują do łajna.. 10.07.06, 23:17 stworzonego przez Kilksztajna !.. liber444 napisał: > niespodziewałem sie, ze PiS stworzy tak otwarty rząd > - prezes TV Wildstajn - żyd i mason > - Minister edukacji - filosemita, jak na mój gust nawet troche za bardzo, rzuca > wszystkie obowiazki i nagle leci na spotkanie z przedstawicielami żydowskimi.. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:10 Jestem social-demokratą i dobrze mi z tym,zawsze i wszędzie wchodzę swobodnie , w polityczne dyskusje przy różnych sytuacjach,bez względu jakie zapatrywania mają współ dyskusujące osoby w tym czy innym gronie,a są nimi różne postacie, Polacy,Rosjanie,Szwedzi,Niemcy,Arabowie,Izraelici,i inni,co by było gdybym postąpił jak Ambasador Izraela,w stosunku do Romana Giertycha? Dobra,mogę mieć w moich myślach zastrzeżenia,mogę dyplomatycznie spotkać się z prezydentem i rozmówić się na ten temat,rozważając stosunek Prezydenta do tej kwestji, ale tak odrazu chlap i,co? czy to dało chociażby osobiste jakieś zadowolenie? do czego? Uważam,że Giertych jest młodym,wykształconym człowiekiem,który jeszcze zbiera doświadczeń w orientacji polityczno-etnicznych sprawach,nie tylko w Kraju ale też w innych krajach,i napewno nie bez tego,że będzie chętnie chciał wiedzieć jak żyją Izraelczycy w Izraelu,więc,moim zdaniem i z doświadczenia, uważam,że właśnie żydzi świata i Przedstawiciele Izraela nie powinni zamykać drogi tym którzy chętni są zbliżenia.Naturalnie,nie mówię o oficjalnych wrogach Izraela i żydów.Bruno Krajski był żyd Austryjacki i po 2giej Wojnie Swiatowej byl Premierem Austryji,był to największy paradoks tego okresu,Państwo w którym urodził się i wyrósł największy wróg Narodu żydowskiego,władzę obiął żyd, ale był on również nie przyjazny dla Izraela,też nie szukał drogi pojednania z Izraelem,wyjaśniając przyczyny. Giertych nie mordował nikogo,mówił,no to co? jest prawicowy,no to co? czy dziś głosi wersje antyżydowskie? czy nie brał udziału w 65 Rocznicę w Jedwabnem? czy to nie jest próba pojednania? a co w takim razie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
adoczego Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:10 zaklamana morda. Prostytuta, dla utrzymania wladzy zrobi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ayrten Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:17 boi się, a co! a ma czego się bać. Mieć żyda za wroga to najgorsza kara na tym świecie. Nikt tak nie potrafi "walczyć z antysemitami" jak "naród wybrany". Wystarczy plakietka "antysemity" i cały świat boczato patrzeć zaczyna, trzeba mieć oczy dookoła głowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ayrten Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:13 Po co na siłę probuje ściągnąć z siebie nalepkę "antysemity"? Tacy są potrzebni, bez nich świat wyglądał by tragicznie. I po co wyciągać rękę do Izraela ?? Nie było by bliżej podać ją komuś z rządu ? Ale jest tu jedna pozytywna wiadomość. Mieszkańcy Jedwabnego po raz kolejny nie dali się namówić na tą farsę. I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Twoja wypowiedz swiadczy o Tobie 10.07.06, 15:56 a nie o Adasiu i nie o Zydach Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:15 bardzo dobrze. popieram gest Odpowiedz Link Zgłoś
ayrten Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:18 wuetend napisał: > bardzo dobrze. popieram gest to podobno da się jeszcze wyleczyć. zapytaj specjaliste o rade. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:21 Oczywiście że polscy narodowcy (za którymi wcale nie przepadam) są osobnikami zna znacznie wyższym poziomie niż agresywni przedstawiciele państwa Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:29 Zadam pytanie generalne: Czym się różni narodowiec,od socdemokraty-patryjoty? Jaka jest wizja Polski? Czy totalny liberalizm gospodarczy i moralny jest dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Giertych powinien szanowac jedwabian! 10.07.06, 15:32 Jesli oni, nieslusznie pomowieni o udzial w zabiciu Zydow, nie biora w tych uroczsosciach udzialu, to Giertych tez nie powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Giertych powinien szanowac jedwabian! 10.07.06, 15:39 Nosz kurna! Po co współczesny Jedwabianin ma być zmuszany do chodzenia na takie uroczystości? On zabił? Może naprawdę Źydzi robią to po to,by utrwalać poczucie odpowiedzialności? Taki mały zawstydzony człowieczek nie odważy się zaszczeknąć,gdy oni będą demolować palestyńską wioskę. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Romek, to nic nie da, tu chodzi o kase. 10.07.06, 15:30 Ataki na Polske to element "przedsiebiorstwa holokaust" (Holocaust industry) opisanego przez prof. Finkelsteina (Zyda zreszta). Przedsiebiorstwo holokaust polega na tym, ze wspolczesni zydzi probuja wyciagnac kase od kogo tylko sie da za tzw. holokaust. Ugiely sie juz Niemcy i Szwajcaria (ta ostatnia odwazyla sie nawet na co, czego jeszcze nigdy w historii nie uczynila - zlamano tajemnice bankowa). Teraz kolej na Polske. Warto przeczytac: www.michalkiewicz.pl/rdm_29-03-2006.php Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Romek, to nic nie da, tu chodzi o kase. 10.07.06, 15:32 Haha! Aj waj. Na wszystkim da się zarobić;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Romek, to nic nie da, tu chodzi o kase. 10.07.06, 15:35 michnix2 napisał: > Ataki na Polske to element "przedsiebiorstwa holokaust" (Holocaust industry) op > isanego przez prof. Finkelsteina (Zyda zreszta). Przedsiebiorstwo holokaust pol > ega na tym, ze wspolczesni zydzi probuja wyciagnac kase od kogo tylko sie da za > tzw. holokaust. Ugiely sie juz Niemcy i Szwajcaria (ta ostatnia odwazyla sie n > awet na co, czego jeszcze nigdy w historii nie uczynila - zlamano tajemnice ban > kowa). > > Teraz kolej na Polske. > > Warto przeczytac: > www.michalkiewicz.pl/rdm_29-03-2006.php Litania panstw, z ktorych Zydzi sciagneli kase jest dluga. Dla przykladu dodam tylko Nowregie, Holandie i Szwecje. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:31 kiedy uroczystości w miejscach pamieci ofiar zbrodni żydowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tom1003 10.07.06, 15:45 tom1003 napisał: > kiedy uroczystości w miejscach pamieci ofiar zbrodni żydowskich? Masz 100% racji. Koniecznie nalezaloby pomyslec przynajmniej o Nalibokach i Koniuchach na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
t-1984 Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:39 Dr Edelman nie dawno mowil najpierw sa slowa a nastepnie czyny.Wynika z nich ze mial racje z ta roznica ze Polska to nie Palestyna. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 15:49 Ja do Żydów nic nie mam,ale śmieszą mnie te sieroty wymachujące pięścią. Wiecznie zbite psy,które uważają,że im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 16:49 a jaki zyd poda reke giertychowi? kazdy chce miec obie rece. Odpowiedz Link Zgłoś
oracz_prawdziwy Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 16:50 Z pokorą i w spokoju przyjmuję oskarżenia wysuwane pod adresem moich rodaków o antysemityzm. Tak, to prawda antysemityzm był i jest w Polsce ciągle jeszcze dosyć często spotykany. Najczęściej przejawia się on w złośliwych dowcipach i pogardliwych określeniach o „żydkach” ich pazerności i polakożerstwie. Co charakterystyczne jest to antysemityzm w kraju gdzie istotnie prawie nie ma Żydów. Na szczęście wiem też, że antysemityzm nie jest wyłącznie domeną Polaków i że nie wszyscy Polacy to antysemici. To nas oczywiście nie rozgrzesza. Wiem także że Polacy z narażeniem życia chronili żydów podczas okupacji i z tej racji chlubimy się największą ilością „sprawiedliwych”. Z drugiej strony wiem z relacji bezpośrednich świadków (sam podczas okupacji miałem zaledwie parę lat) o istnieniu szmalcowników i innych ciemnych kartach. Z kolei mój straszy i nie żyjący już znajomy opowiadał jak poranionego cudem ocalonego od wywózki na wschód (po 17 IX 1939) pobiła żydowska milicja w Lidzie, tylko dlatego, że miał na sobie mundur polskiego żołnierza. Tak więc wiem jedno – prawda ma różne odcienie i wygłaszanie apodyktycznych sądów nigdy nie służy jej wyjaśnianiu, a wręcz przeciwnie. Dlatego mam bardzo powiedzmy ambiwalentny stosunek do postaci, pisarstwa i całej filozofii pana J. T. Grossa. Taka postawa jest mi wręcz wstrętna. Po tej ogromnej tragedii jaką była zagłada, działania nazwane trafnie (przecież nie przez Polaków) „przedsiębiorstwo Holocaust” oraz wybiórcze relacje i stronnicze interpretacje takie jak prezentowane przez J. T. Grossa powinny być ścigane i karane w majestacie prawa. Jest to bowiem odmiana „kłamstwa oświęcimskiego”. Kto swoją twórczością czy w inny sposób próbuje wykazać, że Polacy wykazywali się większym okrucieństwem niż Niemcy w eksterminacji Żydów, że ich wina jest większa, czy porównywalna z winą autorów „ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej” ten zasługuje na proces sądowy. Bowiem w ten sposób szkodzi pamięci milionów ofiar w całej Europie oraz jak gdyby zaprzecza temu że największa tragedią była masowa i codzienna eksterminacja w setkach obozów, komór gazowych, czy egzekucjach w gettach miast i miasteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: oracz_prawdziwy 10.07.06, 16:55 Tracisz czas niepotrzebnie! Tym ludziom przepelnionym nienawiscia nie wytlumaczysz NIC. Oni maja klapki na oczach i nic do nich nie dociera i nigdy nie dotrze! Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: oracz_prawdziwy 10.07.06, 17:00 wet ma racje,Jedyną odpowiedzią wytresowanej pieczołowocie przez GW sfory psów Pawłowa jest ujadanie unisono. Na nic innego nie sa w stanie sie zdobyć, z jednej strony mamy przytaczanie faktów, weryfikowalnychkonkretów, przykładów i racjonalnych argumentów. Z drugiej zawsze ta sama klepana z maniakalnym uporem mantra: antysemityzm ,rasizm ,ksenofobaia, spiskowa teoria dziejów- to przypomina już bredzenia oczadziałego obsesją pensjonariusza Tworek juz nawet nie ma sensu polemizować, równie dobrze mozna dyskutować z pniem Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 17:02 A gdzie tu w Polsce antysemityzm? Może zostały jakieś żarty,ale o Polakach też się na zachodzie mówi niewybrednie.Nie przywiązywałbym rzadnej roli do tego,że ktoś do kogoś powiedział:ty żydzie! Swoją drogą,nie wzieło się to z powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
gwajak11 Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 17:01 swietne posuniecie Roman,żydkom klapy opadły i niech kyoś powie ze Gertych jest antysemita on lubi żydów Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 17:05 Za Gertychem nie przepadam,ale dobrze zrobił. Piłka jest tera po ich stronie. Niech tylko pamięta:Żyd żywemu nie przepuści! Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 17:09 Nie ma takiej sytuacji z której nie mozna zgrabnie wybrnać. Sa specjaliści którzy doszukają sie antysemityzmu nawet w akcie skruchy. Wybitnymi ekspertami w dziedzinie wyiskiwania go wszedzie sa np. Sergiusz Kowalski i Magdalena Tulli, oni znaleźli by takie przykłady nawet w ksiazce kucharskiej.Oto hipotetyczna interpretacja: Wielki antysemita przyjechał do jedwabnego żeby nasycić swoje szowinistyczne ego unoszacą sie tam atmosferą pogromowa która jest tak bliska jemu i jego faszystowskiej formacji. Znajdą sie pewnie i tacy który jakiś nierozważny grymas lub tick nerwowy zinterpretuja jako usmiech satysfakcji i zadowolenia że doszło tu do mordu na żydach. Romek powinien się też wystrzegać przelatujacego ptactwa , nie moze dać sie sprowokować i np wskazać gestem reki w jego kierunku, to byłby jego koniec jako polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
spokofacet Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 17:09 ile nienawisci i frustracji jest wsrod ludzi. co takiego konkretnie romek powiedzial antysemickiego ? to jakas katofobia zapanowala... albo romkofobia. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Temu bęcwałowi Izrael może wyciągnąć nogę :), co 10.07.06, 17:15 najwyżej ... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Giertych ani nie chce ani nie może odciąć się od e 10.07.06, 17:19 ndeckiego antysemityzmu - straciłby 90% wyborców. I tak już zresztą przeszli do PiS, gdzie jest to samo. A bez takiego odcięcia się Izrael ani nie chce, ani nie może mieć do czynienia z tym bęcwałem, chocby Rokita nie wiem ile pomstował :) Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Giertych chce odciąć się od pomówień GW. 10.07.06, 17:54 Trudno jest odciąć się od przyprawionej gęby przez oszczerców-profesjonalistów z Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 17:29 antysemickie korzenie to ma partia SLD - dawniej PZPR. 1968. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Nich pan pamieta panie Gross!!! 10.07.06, 17:34 "...10 lipca 1941 roku prawie 40-osobowa grupa mieszkańców Jedwabnego zabiła od 300 do 400 osób pochodzenia żydowskiego. Żydowskich mieszkańców Jedwabnego spędzono na rynek, po czym zamknięto w stodole i żywcem spalono. Zgodnie z ustaleniami Instytutu Pamięci Narodowej, który w 2003 roku umorzył śledztwo w sprawie Jedwabnego, Polacy odegrali decydującą rolę w zbrodni, choć jej inspiratorami byli Niemcy..." KIEDY PAN ODWOLA ZE TAM LEZY 1600 OFIAR??? Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Po dokończeniu przerwanej ekshumacji w Jedwabn 10.07.06, 17:50 Po dokończeniu przerwanej ekshumacji w Jedwabnem, będzie nowa wersja. Bliższa prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
langston To Zydzi kazali przerwac ekshumacje!!!! 10.07.06, 18:43 Kiedy? Gdu okazlo sie ze socjolog Gross "pomylil" sie kilka razy i gdy odnaleziono luski z nabojow broni uzywanej przez Niemcow. Czy aby Zydzi nie zostali rozstrzelani przez Niemcow i dopiero potem spaleni? Taka jest relacja pewnego Zyda z Jewabnego mieszkajacego obecnie w NYC cudem ocalonego ktorego Gross nienawidzi i przerywa swoje prelakcje gdy widzi go na sali? Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: To Zydzi kazali przerwac ekshumacje!!!! 10.07.06, 18:53 ten zyd to pewnie jakiś antysemita bo tylko antysemita moze twierdzić że Niemcy zabijali żydów w czasie wojny Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: To Zydzi kazali przerwac ekshumacje!!!! 10.07.06, 19:27 gentile1 napisał: > ten zyd to pewnie jakiś antysemita bo tylko antysemita moze twierdzić że Niemcy > > zabijali żydów w czasie wojny Rozsmieszasz swoja glupota do lez! Oczywiscie, ze Zydzi poprosili o przerwanie ekshumacji. Uczynili to dopiero wtedy gdy praktycznie bylo juz wiadomo kto zabil (Niemcy)i ile bylo ofiar (ok.200). Z poczatku nie mowili nic, a potem rabin zaczal chrzanic opowiadania o naruszaniu spokoju zmarlym - tak jakby to Zydzi w Izraelu nie eksumowali. Spolegliwy Zydom Kaczor przychylil sie (czego mu nigdy nie wybacze!) do prosby rabina. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: To Zydzi kazali przerwac ekshumacje!!!! 10.07.06, 19:37 Kolego wet pisałem to z odcieniem ironii bo mam podobne zdanie jak Ty na ten temat. Nie zwalczajmy sie wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: To Zydzi kazali przerwac ekshumacje!!!! 10.07.06, 23:04 "Boleslaw (Apolinary) Domitrz was the eyewitness who got close enough to get a good look at German soldiers burning down a barn full of Jewish men, women and children during World War II died July 3rd in a New York City medical facility after remaining in a coma nearly a year. The atrocity he observed took place in the town of Jedwabne, Poland on July 10, 1941. Domitrz felt a moral obligation toatt end Gross’ lecture and make sure the audience there would hear the truth. Gross was accusing Polish Catholics of something exactly opposite from what Domitrz clearly saw that terrible day in 1941. Gross appeared stunned when Domitrz stood up in the packed auditorium during the question and answer period and started speaking in Polish and telling him he was wrong for blaming the Catholics of Jedwabne for what the Germans did. There are other eye-witnesses to the barn burning still living in Poland who also dispute the accusations Gross makes. But it had to be a shock to Gross and everyone else in the audience to see someone like Domitrz – right in the very heart of New York City – get up and start challenging the integrity of his book. Domitrz described how he and two boyhood friends were in a field near the town and saw smoke rising from the burning barn. Out of curiosity, they ran toward the fire until they were in a perfect position to observe the entire scene. One thing was sure. There were no Poles around. Everyone seemed to have disappeared indoors as if from some dreadful and ominous fear. The only persons the boys saw around the burning barn were Germans in uniform, holding machine guns and with their dogs. Nobody else." Bolesław (Apolinary) Domitrz był naocznym świadkiem, który widział z bliska jak niemieccy żołnierze podpalali stodołę wypełnioną Żydami..... Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Nich pan pamieta panie Gross!!! 10.07.06, 17:54 swoją drogą to ciekawostka przyrodnicza jak 40 osób bez broni palnej! może spacyfikować 10 krotnie! liczniejsza grupę. Bo czywiscie Niemcy, zgodnie z twierdzeniami Grossa pełnili tam tylko role dekoracyjną i zajmowali sie swoja głowna pasją a wiec fotografowaniem. Czyżby żydzi wzieli aparaty za broń i tak sie przerazili tych obiektywów ze karnie pomaszerowli na rzeź? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Giertych spotka się z ambasadorem Izraela? 10.07.06, 17:47 Patrz Kosciuszko na nas z nieba, raz Polak skandowal. I spojrzal sie Kosciuszko, i sie zwymiotowal. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Do kotleta "pozarskiego" 10.07.06, 17:52 Pozwolisz "pozarski", że zejdę ci z drogi tak do gówna na drodze powiedziały nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Polacy po wojnie mordowali Zydow 10.07.06, 18:16 niestety taka byla prawda zamiast oddac przechowywana krowe wolal zabic Zyda takich przypadkow w calej powojennej polsce bylo bardzo duzo . do Chicago uciekli polacy ktozy przechowali zydow powod prosty bali sie swoich sasiadow ktozy im sie odgrazali Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Polacy po wojnie mordowali Zydow 10.07.06, 18:27 pewnie ze mordowali, mordowali tez Polacy Polaków, Polacy Ukraińców, Polacy Niemców, Ukraińcy Polaków, Żydzi Polaków i niemców (vide Szlomo Morel, Helena Wolińska itp)Jedni mordowali drugich a pomniki stawiamy tylko żydom czy to aby nie jakaś odmiana rasizmu? a ci co uciekali do Chicago najwyraźniej bardziej bali sie polaków po wojnie niż Niemców za okupacji, urocza logika Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Polacy po wojnie mordowali Zydow 10.07.06, 18:33 Niestety Ci z Chicago bali sie swoich polskich sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Naczytałeś się kłamstw w Gazecie Wyborczej 10.07.06, 23:18 Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Romek, Wierzejski ci wybaczy, ale Tadek z Torunia? 10.07.06, 18:16 gekon1979 napisał: > hahahahaha > endek :))))))))) > Odpowiedz Link Zgłoś