fraglesi67 13.07.06, 07:54 A może PiS im wyeksportujemy ? Zrobi porządek (i tanie państwo) że cacy ps. i 3 miliony mieszkań ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekameka skąd to znamy? - najpierw rewolucja, potem sojusz 13.07.06, 08:06 z komunistami, potem, gdy komuniści się wzbogacą - nowe podziały i w końcu budowa 4RP Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Pogonili zodziejkę, teraz pora na tego ospowatego 13.07.06, 08:16 Pogonili zodziejkę, teraz pora na tego ospowatego zbira Juszczenkę... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 I Janukowycza i Morderce Putina Tez 13.07.06, 10:48 I Janukowycza i Morderce Putina Tez Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Ataman Kwachu juz leci z pomoca z USA! 13.07.06, 10:52 Ataman Kwachu juz leci z pomoca z USA! Polskę ominie bo prokraturka czeka! Tymoszneko i Juszczenko dostana od niego instrukcje! Ciekawe co bedzie jutro! Kto z kim sie przespi i kto z kim wypije! Na szczescie Ukaina jest Wolna i Niepodlegla. OBY WOJNY Z TEGO NIE BYLO BO EUROPA W ZIMIE ZAMARZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Ataman Kwachu juz leci z pomoca z USA! 13.07.06, 10:54 Ataman Kwachu juz leci z pomoca z USA! Polskę ominie bo prokraturka czeka! Tymoszneko i Juszczenko dostana od niego instrukcje! Ciekawe co bedzie jutro! Kto z kim sie przespi i kto z kim wypije! Na szczescie Ukaina jest Wolna i Niepodlegla. OBY WOJNY Z TEGO NIE BYLO BO EUROPA W ZIMIE ZAMARZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Ta Tymoszenko to taka..... 13.07.06, 08:11 bardziej Kaczorenko. Baba chora na władzę, jak kaczki. Już swoje 5 minut miała i co? jajco (kacze?) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Robi się ciekawie! 13.07.06, 10:26 Robi się ciekawie! Wszyscy wszystkich robią w bambuko! Nikt nikomu nie ufa! Komunisci zrobieni w bambuko! Tymoszenko w bambuko! Część naszej ukrainy w bambuko! Jutro Moroz tez w bambuko! JEST PUTIN I JESZCZE KWACHA POTRZEBA! I BĘDZIE CACY! SZKODA UKRAINY! Odpowiedz Link Zgłoś
miszka90 Re: Robi się ciekawie! 13.07.06, 11:19 No toto sie wyjątkowo z tobą godze - SzkodaUkrainy, jak zobaczą kto u nichbdzie dbał o prawa człowieka to do Putina po obronę polecą :D Ale tak na poważnie to na Ukrainie też powinno być referendum takie jak było w Czeczenii w 2003 z US i Eu obserwatorami nt przyłączenia ziem prorosyjskich do Rosji. Jak nie wierzysz w referendum w czeczenii to proponuje zajrzeć na strone ONZ a jeżeli naprawde tak bardzo chcesz wolności todlazego nie pozwolić wschodniej Ukrainie sie dołączyć ??? jeeli by tego chciała oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Miszka chce Refrendum! 13.07.06, 11:38 Jedynym refrendum uczciwym byl wybor Maschadowa! WYCOFAJ WOSJKA Z CZECZENII I ZROB REFERENDUM! Wiec nie klam o Czeczenii. A Na Ukrainie zgodzilbym sie na podzial bez trudu- ale poniewaz Putin chce wszytsko to zgodnie z logika Putina Juszczenko moze wyslac wojska by zdlawic separatystow ktorzy obejmuja 45% ukrainy. To co do 1648 bylo Polskie - glosowalo teraz w parlamencie za pomaranczowymi. Dawne tatarskie stepy za Janukowyczem. Z tym że nie sadze by Janukowycz chcial uzeleznic sie od putina. To szczwany lis podobny do Kuczmy i Lukaszenki. Niepodleglosc Ukrainy sie mu oplaca bo inaczej jego zajmie olgarchia KGB z Moskwy. To to czego boi sie Lukaszenko a nasi idioci zamiast go wspierac z nim walcza. Lukaszenko teraz to wrog Moskwy. "Janukowycz" to nazwisko typowo ukrainskie a po ukrainsku mowi lepiej od Tymoszenko. Jego i Achmetowa telewizja w Doniecku nadaje juz wszystko po ukrainsku (dobrowolnie zmienila - pewnie po to by zachecic Juszczenke). Reszta Sumujac: Ma oba referenda sie zgodze pod warunkiem wycofania wojsk z czeczenii i doniecka (z Krymu tez - ale i prorosyjskiej floty) No i pol Krymu - na Panstwo dla Tatarow. Rosja oddaje Kaukaz a dostaje Donieck, Cześc Dawnych stepów i Krym. To będzie sprawiedliwy etniczny podzial. Inaczej wojna, cierpienie i nienawisc - i prawo ukriany do zdlawienia wojskiem rosyjskich spearatysow. Putin jest jednak zbyt chciwy by to zrobic podobnie jak bush jest zbyt glupi by podzielic irak i stworzyc tam panstwo kurdyjskie (bardziej mu z zalozenia wiernopoddance niz Polska) i Szyickie AntyIranskie Panstwo Arabskie na Poludniu w Iraku. Oba wsyunelby zadania terytorialne wobec Iranu i mialby pretekst do wojny by wyzwolic Kurdow, Arabow, Azerow z pod Perskiego Faszyzmu. PROSZE ODPISZ KONSTRUKTYWNIE. Czy zgadzasz sie na refrendum wszedzie ALE PO wycofaniu wojsk okupacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Sprawdzałem! 13.07.06, 12:00 Sprawdzałem że obserwatorzy w czeczenii z USA, EU powiedzieli ze frekwencja realna wyniosla 15% a oficjalna 80% wiec klapa putina! Jesli chodzi to w googlach w wikipedi masz oficjalne wyniki z ukraqiny 2006: en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_parliamentary_election,_2006 Na wiekszosci ziem gdzie najwiecej zdobyla partia regionow drugi rezultat otrzymala tymoszenko a na krymi nasz ukraina od tatarow. Donieck i wschod jest prorosyjski bo poludnie choc mowi po rosyjsku z ukrainskim akcentem (np oddessa zamiast mowic cietyrie mowia cztery) to wacha sie gdzie sie przylaczyc. Państwo dla Tatarów to koniczność. A Donieck dla Rosji. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
miszka90 Re: Sprawdzałem! 13.07.06, 12:12 Wiesz najwięcej tatarów to jest jednak w Rosji, mają nawet swoją rep. aut. tzw "Tatarstan" ale akurat tam ludzie sie od Rosji nie chcą odwracać. Wyobraź sobie świat gdzie każda mniejsość narodowa ma swój kraj, odzielny, suwerenny, to kraj ciągłych wojen, może holocaustu na innych rasach/grupach, proponuje, wyjedz do Rosji abu sprawdzić czy ludziom aż tak Barzo sie źel żyje jak tosobie wyobrażasz. Zrestą ostatnio w Rosji jest Bum na Islam jest już tam 20mln muzłumanów, więc rep wcale niehcą odchodzić, a byłaś w Odessie żeby mowić jak tam mowią ?? Jest to jedno z wielu miat których 2 językiem urzędowym jest Rosyjski właśnie. A o wycofaniu dloty Krymskiej zapomnij do 2017roku bo na tyle jest kontrakt, o Ukrainie w NATO i UE też możesz zapomnieć bo Nemcy i stowarzyszona z NATO Francja niechce jej i Gruzjiwidzieć w tej Organizacji a UE nawet rokowań im nie chce otworzyć. Nie chce być ani nie jestem wrogiem wolności, ale jestem internacjonalistą i nigdy sie z tobą nie dogadam... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Spoko! 13.07.06, 12:48 Odpsiałam konkretnie! Parę wyjaśnień 1. Tatarzy w Rosji tez chca wolnosci - to tatazry nadwolaznscy. - okolo 3 mln - i powinni ja dostac. 2. Na krymie to inny narodek. 3. Oba zapisuja lacina swoj jezyk - putin ustapil za dodatkowe wplywy do budzetu rosji. 4. NPISALEM ze w Odessie mówią PO ROSYSJKU z ukraińskim akcentem i naleciałościami - nie napisałem że mówią po ukraińsku - ale chodziło mi o to że ludzie są podzieleni co do swiadomosci narodowej. Np Irlandczycy mowia po angielsku z irlandzkim akcentem a uwazaja sie za Irlandczykow a nie anglikow, podobnie szwajcarzy co mowia po niemiecku nienawidza niemcow bardziej niz szwajcarzy francuskojezyczni. 5. Flota powinna odejsc GDYBY bylo referendum (dlatego ze jest wojskiem zaangazowanym) Podobnie krym musialaby oposcic ukrainska armia a zajac go powinny wosjak z Chile , Mexyku Peru najlepiej na czas referendum. - o tylko to chodzilo - wiec nie przeinaczaj, prosze. 6. O UE decyduja Francja i Niemcy ale o Nato Amerykanie. Ukraina zostala juz zaproszona w marcu 2005. Ukraina sie znajdzie w NATO jak zechce ale jest tu znow gleboko podzielona. Janukowycz co popieral nato jak byl premierem i wyslal wojska do iraku do polskiej strefy teraz je zwalcza. Zobaczymy wyniki refrendum na Ukrainie - znow sie beda klocic. Nie prawda jest to ze 2000 panstw narodowych wygeneruje tyle wojen co przewidujesz. Dzis niemal wszystkie wojny w Rosji, CHinach, Indiach, Indonezji, Iranie itp, to konflikty wyzowolencze - a jest duzych okolo 200 na swiecie tylko media nie mowia czesto wspominaja czasami, no bo czy sredni polak lub amerykaniec wie gdzie jest Assam?! GWyborcza przesciga sie w artykulach przewidujacych jak szybko i kiedy rosjanie wymra lub beda mniejszoscia we wlasnym kraju. Ukraina bez doniecka a rosja bez kaukazu i tatarstanu beda silniejsze bo pozbeda sie strasznie kosztownych problemow, ktore je dzisiaj niszcza. Serbia bez kosowa i czarnogóry tez jest silniejsza - jak czechy bez slowacji, choc wielu tego nie rozumie. O sile kraju decyduje wilkosc ludnosci i poziom zycia i wydatki na armie a nie pycha z panowania nad innymi. Lebiedz chcial byc mieszanka Pinocheta i De Gaulla. Wycofac wojska z kolonii jak De Gaulle a reformowac gosspodarke jak Pinochet. Dlatego zszokowany zwyciestwem Basajewa w sierpniu 2006 wycofal wojska z Czeczenii - on to dla Rosji Uczynil. Chcial jej potegi militarnej i gopodarczej jak De Gaulle. Wiedzial ze dla jej przyszlosci najwiekszym zagrozeniem sa potezniejace z kazdym dniem i zadne zwyciestw i rewanzu Chiny a nie Kaukaz. Zagrozeniem jest demoralizacja zolnierzy w Czeczenii co ucza sie tam gwalcic i rabowac(jak wszyscy na kazdej wojnie) a jak wracaja to robia to na swoim podwórku. Ale grupa Putina to glupcy reformuja skorupe zamiast jadra, a Lebiedzia zabili. Maja wszystko a moga wszystko starcic. Zycze Rosji dobrze ale przy demoralizacji po komunizmie co skutkuje wymieraniem ludnosci nie wiem czy mozna ja uratowac. Ostatnie Nie mozna nie byc wrogiem wolnosci i odmawiac prawa do samostanowienia= To tak jakby byc socjalista - zmuszac ich od placenia na zus i wmawiac ze maja wybor. PROSZE ODPOWIEDZ KONKRETNIE Odpowiedz Link Zgłoś
miszka90 Re: Spoko! 13.07.06, 13:16 > 1. Tatarzy w Rosji tez chca wolnosci - to tatazry > nadwolaznscy. - okolo 3 mln - i powinni ja dostac Pardon, znam kilku i wiem że tego nie chcą chce tego tylko mała częśc społeczeństwa, taka banda oszłomów jak u nas Samoobrona Owsem na Krymie jest inny narodek ale ten narodek nie chce swojego państwa tylko przyłączenia do Rosji Co z tego, każda republika autonomiczna ma 2 jęzki urzędowe - jeden Rosyjski - federalny i jeden republikański - regionalny Wiem że w Odessie zaciągają, ale jest to jednak przede wszystkim Rosyjski i znam kilka osób stamtąd(a do jasnej cholery podkreślam - JESTEM POLAKIEM) i wiem że więkrzość głosowało w 1991 roku na opcję cwartą która wygrała w całej Ukrainie więkrzością 68% opcja czwarta to byłopytanie - "Czy jesteś za tym aby tworzyć państwo kapitalistyczne wraz z innymi rep ZSRR, Gorbaczow jednak unieważnił te wybory i przeprowadził następne już tylko z 2 opcjami tzn "Czy chesz zniesienia systemu socjalistycznego" i odwrotnie, ta pierwsza opcja liczyła sie z (czego nie powiedziano) suwerennością kraju. Ma sie to nijak do sytuacji z Irlandią czy Szwajcarią Ależ Ukraińska Armia jest jedną z najbardziej prorosyjskich organizacji rządowych Ukrainy, zrestą 34 generałów poproszonych o współpracę podczas manewrów sea bryze musiało zostać zastąpionych przez pułkowników bo odmowili wpolnych manewrów z wojskiem USA Ukraina została zaproszona ale jakies 3 tygodnie temu było plenum NATO na którym RFN, Hiszpania, i stowarzyszona Francja odrzuciły jakiekolwiek negocjacje z Ukrainą. Proponuje zajrzeć na Niemieckie strony NATO USA zmięklo ze sprawą Ukrainy(i Gruzji też ale mniej) bo chce poparcia Rosji w sprawie złóż sztokmana które miały być sprzedane/wynajęte USA i w sprawie Iranu Jeżeli chodzi o Rosje bez Kaukazu a jak najwiękrzą częścią chrześcijańskiej Ukrainy, Kazachstanu i Białorusią to zgadzam sie jak najbarziej, im mniej w Rosji mahmutów tym dla samej Rosji lepiej. Ale powiedz no co zrobić z mieszkańcami tradycyjnie Rosyjskich miast np Rostowa nad Donem gdzie Islamskich separatystów jest bardzo dużo. Jeżeli chodzi o sprawe kosowa to Putin już powiedział żeto będzie znak a pro po Osetii pd i Czeczenii. Ja uważam Putina za wzór dla prezydenta jakiegokolwiek kraju, np dla tego że jeżelki by sie odzieliła Czeczenia to separatyści z innych rep mogli by zacząć rządać niepodległości a to oznaczało by rozpad tego państwa, co dla całego świata było by brzemienne w skutkach. Podsumowują, Uważam że np muzłumanie z Rosji(których jest 20 mln) powini dostać niezależne tereny ale TYLKO takie które nie mają znaczenia dla gospodarki kraju które nie były by niepodległe ale miały by bardzo seroką autonomię(tak jak np Stany w USA) i mogły samostanowić, a muslimów z terenów prawosławnych wywlić do tych wydzielonych autonomii. Nigdy nie byłem demokratą i uważam że cel uświęca środki- żebyś nie pomyślała/pomyślał że jestem za osłabieniem "Imperium" Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Brak zgody oznacz wojne! 13.07.06, 14:01 Prosze Cie nie KLAM na temat Tatarow! W 1991 Tatarstan oglosil sie niepodlegym Panstwem ale pod grozba wojny jelcyn w 1992 zmusil go do podpisania ukladu federacyjnego. (Czeczenia nigdy go nie podpisala przed agresja Rosji wiec nie jest jej czescia ale sila jest przed prawem zawsze z czym sie zgadzasz). Ten prezydent Tatarstanu rzadzi praktycznie do dzisiaj i ciagle ma wiekszosc w Parlamencie wiec to nie samoobrona. Cyba nazywa sie Minimntier Mamajew czy jakos tak. NARODEK na KRYMIE JEST SKRANIE PROUKRAINSKI LUB SEPARATYSTYCZNY BO ROSJANIE PO WOJNIE ZABLILI POLOWE TATAROW NA SSSYLKACH JAK CZECZENOW i stanowi 30% mieszkancow krymu. 10% to ukrainmcy a 60% to rosjanie co chca przylaczenia do rosji. TU ZNÓW SKLAMALES. Napisalam Ci czemu putin jest zdrajca rosji takim jak wszyscy nasi politycy polski = bo ja niszczy i Rosja może wymrzeć i stać się mniejszością - to się nie raz zdarzało, demoralizuje ja wojna, utrzymuje wlasna oligarchie, nie zniszczyl biurokracji itp. i to sie zemsci tyle ze to proces. Tama rozmieka dlugo ale jak peknie - widac bylo po ZSRR!!! BZDURA o rozpadzie Rosji. Rozpad Imperium Brytyjskiego, Hiszpańskiego, Francuskiego, Tureckiego, Sowieckiego itp zawsze przyniósł dużo dobra bo wolność oznacza dobro - ludzie lepiej rozwiazuja swoje problemy niz panstwo za nich - podobnie z narodami. Z Armia UKRAINY to nie PRAWDA - ZNÓW KŁAMIESZ Bez trudu służyli w Iraku i Pili wódkę z Amerykańcami. Oni są podzieleni jak całe społeczeństwo ale młoda kadra jest nacjonalistyczna jak młodzież woogóle to ona jest zagrożeniem postsowieckich generałów. I tu sie z tobą zgadzam-młoda kadra którą awansował skryty nacjonalista kuczma i juszczenko! Co do bialorusi, Odessy i Doniecka to Rosji szkodzi ... Wojna w czeczenii. Nikt nie chce posylac swoich dzieci na Kaukaz na wojne. Bieslan strasznie zaszkodzil Putinowi i to pomoglo rozpalic pomarancze w listopadzie 2004 roku. Bialorusini kochaja backe i obecnie wola go niz rosje. Znam ich 5 ze wschodu bialorusi i minska wszyscy lubia Backe ale o rosji nie mysli nikt. Polakiem nie jestes bo w wypadku wojny a bylo ich sporo w wzajemnej historii i grozi nam nowa przez Ukraine bylbys po stronie kremla co oznacza wybor kraju. Czytalem o tym ale o Ukrainie w NATO zdecyduja Ukraincy i Amerykanie.Moglbym sie zalozyc. Jak Ameryka zechce to zmusi Niemcow tak jak zrobila to przyjmujac Polske. CEL USWIECA SRODKI - JA TEZ TAK UWAZAM ALE TU CALKOWICIE DAJESZ REKE BASAJEWOWI PO PROSTU JESTES ROSYJSKIM SZOWINISTA. DLATEGO UZNAJESZ JAK HIPOKRYTA separatyzm Osetii, Abchazji, Naddniestrza a nie uznajesz prawa Czeczenii, Czerkiesji, Dagestanu. CEL USWIECA SRODKI - JA TEZ TAK UWAZAM ALE TU CALKOWICIE DAJESZ REKE BASAJEWOWI PO PROSTU JESTES ROSYJSKIM SZOWINISTA. DALSZA DYSKUJA NIE MA SENSU BO WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA! Odpowiedz Link Zgłoś
miszka90 Re: Brak zgody oznacz wojne! 13.07.06, 14:09 Dalsza dyskusja owzem nie ma sensu bo albo jesteś głupitutką gimnazjalistką, albo wyjątkowo popapraną pacyfistyczną femnistką która wierzy że USA, Rosja, cz ChRL dba o cudze intersy, a twe argumenty są wyssane z palca albo strony wolnkaukaz/wolnabiałoruś ŻEGNAJ Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: Robi się ciekawie! 13.07.06, 13:23 miszka90 napisał: > Ale tak na poważnie to na Ukrainie też powinno być referendum (...) nt > przyłączenia ziem prorosyjskich do Rosji. > I ty bym się zgodził, niestety...przynajmniej część Ukrainy miałaby wówczas szansę wrócić szybko do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
miszka90 Re: Robi się ciekawie! 13.07.06, 13:37 Wiesz obawiam sie a nawt jestem pewny że Ukraina straciła by dostęp do morza :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski I zostala by rolniczym karlem ze stolica we lwowie 13.07.06, 14:48 W Kijowie 80 % mwoi po rosyjsku Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakopec1 Europa w zimie zamarznie!!! Kwachu Ratuj! 13.07.06, 10:59 OBY WOJNY Z TEGO NIE BYLO BO EUROPA W ZIMIE ZAMARZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski W koncu prawdzwi Ukraincy sie obudzili a nie ta 13.07.06, 14:47 faszystowska sfolocz pomaranczowych. "Stawaj stranan agromnaja, stawaj na smiertnyj boj, z faszystkuju silu tiomnaju, z priaklataj ardoj" Serce rosnie jak sie slucha tej piesni Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: W koncu prawdzwi Ukraincy sie obudzili a nie 13.07.06, 16:53 Skoro tacy prawdziwi ci Ukraincy to skad ta piesn po rosyjsku? grzegorzlubomirski napisał: > faszystowska sfolocz pomaranczowych. > > "Stawaj stranan agromnaja, stawaj na smiertnyj boj, z faszystkuju silu > tiomnaju, z priaklataj ardoj" > > Serce rosnie jak sie slucha tej piesni Odpowiedz Link Zgłoś