fraglesi67 13.07.06, 07:57 Nie jestem z Warszawy ale znam opinię wielu warszawiaków na temat prezydentury LK. Sądzę, że Kaziu przejedzie się... ps. miałes chamie złoty róg .. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moroux Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:00 Dobrą wiadomością jest wysokie poparcie młodych dla Marka Borowskiego. To daje nadzieję, że za kilka lat uda się pozbyć kaczystów raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:09 a jeszcze lepszą 4 pkt różnicy między HGW, a Marionetkowiczem. W drugiej turze większość głosów Borowskiego przeszło by na HGW i Marionetkowicz wróciłby do Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszystko 13.07.06, 08:14 aby sie ich pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 08:59 I tak Marcinkiewicz zostanie prezydentem! W sumie Kaczor też nie był związany z Warszawą a jednak go Warszawa wybrała na prezydenta, nawet on się nie ukrywał że chce być prezydentem Polski nie Warszawy. W Warszawie tak samo ciemny naród mieszka jak i w reszcie kraju. Tylko oże znajomi Marcinkiewicza z Gorzowa których popedzili górnicy tutaj swoją zawodową przystań znajdą? W końcu Warszawiacy nie bedą ścigać tych panów Odpowiedz Link Zgłoś
dobromil1 Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 09:10 ale tego LK nie wybierano w wyborach powszechnych... niestety - bo by nigdy nie zostal prezydentem Warszawy. Dziwi mnie ze Marcinkiewicz ma szanse zostac prezydentem w Wawie, bo przeciez Warszawiakom zalezec powinno na gosciu, ktory cos rzeczywiscie zrobi dla stolicy a nie bedzie sie tylko ladnie usmiechal i potanczy na kolejnej studniowce... stasi1 napisał: > I tak Marcinkiewicz zostanie prezydentem! W sumie Kaczor też nie był związany z > > Warszawą a jednak go Warszawa wybrała na prezydenta, nawet on się nie ukrywał > że chce być prezydentem Polski nie Warszawy. W Warszawie tak samo ciemny naród > mieszka jak i w reszcie kraju. Tylko oże znajomi Marcinkiewicza z Gorzowa > których popedzili górnicy tutaj swoją zawodową przystań znajdą? W końcu > Warszawiacy nie bedą ścigać tych panów Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 09:12 dobromil1 napisał: > ale tego LK nie wybierano w wyborach powszechnych... > niestety - bo by nigdy nie zostal prezydentem Warszawy. > > Nie wybierano? A przecież już od 4 lat mamy wybór prezydentów miast przez obywateli! To jak on się dostał na ten fotel? Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Warszawa to jednak wiocha! 13.07.06, 09:23 Warszawa to jednak wielka wiocha! Najlepszy kandydat - Borowski - cieszy się 20% poparciem, a dominuje facet z Gorzowa, który ładnie sie uśmiecha i został wywalony z roboty, bo próbował samodzielnie myśleć, oraz kobitka, która traktuje stołek prezydenta jak poprzednik - jako odskocznię do innych funcji! Warszawiakom gratulujemy kandydatów! Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Warszawa to jednak wiocha! 13.07.06, 09:35 myślę, że w każdym mieście w kraju by miał najlepsze sondaże - Kaziu jest po prostu lubiany. A Borowski wcale nie jest najlepszym kandydatem - jak już kandydat z lewicy, to lepiej Kwaśniewski. Borowski ma poglądy socjalistów z XIX wieku (np jego pomysły na podatki) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywil *****Koniec kariery nauczyciela fizyki***** 13.07.06, 10:09 W stolicy słuchają AntyRadia a nie Radia Maryja. Malowany Kazimierz wraca do Gorzowa. Pozostanie w mojej pamięci lizusem i marionetką. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek-tuska Gronkowiec Chce Zainfekować Warszawę !!!!!!!!!!!!! 13.07.06, 15:19 nie nie nie !!!! antywarszawskim oszołomom !! bełkotom, wermahtom, walcom, gronkowcom ! Odpowiedz Link Zgłoś
loco-leoncio Re: Gronkowiec Chce Zainfekować Warszawę !!!!!!!! 13.07.06, 15:22 "nie nie nie !!!! antywarszawskim oszołomom !! bełkotom, wermahtom, walcom, gronkowcom !" Co za beznadziejnie głupi bełkot! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek-tuska Gronkowiec Chce Zainfekować Warszawę ?(!!!!!!!!!! 13.07.06, 15:22 nie nie nie !!!! antywarszawskim oszołomom !! bełkotom, wermahtom, walcom, gronkowcom ! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1959 Re: *****Koniec kariery nauczyciela fizyki***** 13.07.06, 14:56 jola_z_dywil napisała: > W stolicy słuchają AntyRadia a nie Radia Maryja. Malowany Kazimierz wraca do > Gorzowa. Pozostanie w mojej pamięci lizusem i marionetką. Gdyby byl lizusem to nie stracilby posady premiera.Stracil dlatego,ze chcial samodzielnie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
loco-leoncio Re: *****Koniec kariery nauczyciela fizyki***** 13.07.06, 15:06 Chcieć samodzielnie myśleć to za mało. Czy Marcinkiewicz będzie samodzielnym prezydentem Warszawy? Obawiam się że NIE. Dalej w ratuszu bedzie PIS + mały desant z Gorzowa. Gdzie w tym wszystkim będzie Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: *****Koniec kariery nauczyciela fizyki***** 14.07.06, 00:09 I właśnie o to CHCIAŁ się rozchodzi. Bo chcieć a móc... Odpowiedz Link Zgłoś
phun <<< socjalne klamstewka PISu >>>> 13.07.06, 12:23 Zaprojektowane przez wicepremier Zytę Gilowską podniesienie akcyzy na olej opałowy i gaz płynny bez wątpienia godziłoby w sytuację wielu rodzin. Dopóki jednak do wyborów samorządowych było daleko, koalicja nie zawracała sobie tym głowy. Ale wyścig już się zaczął, nie ma mowy, żeby Sejm dał zgodę na tę podwyżkę. Koalicja ma więc nowy kłopot: zaplanowała, że z podniesienia akcyzy będzie miała w budżecie 3 mld zł więcej. Nie będzie miała. Co więc powie prezes Kaczyński, który obiecał właśnie, że jego rząd utrzyma 30-mld kotwicę budżetowę? To samo, co powiedział, gdy przypomniano mu, że reklamował rząd Marcinkiewicza jako rząd na cztery lata: wszyscy jesteśmy omylni. Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: <<< socjalne klamstewka PISu > 13.07.06, 14:07 Wszyscy tylko nie HGW!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobromil1 Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 10:05 > > Nie wybierano? A przecież już od 4 lat mamy wybór prezydentów miast prz > ez > obywateli! To jak on się dostał na ten fotel? ale LK nie byl wybrany na prezydenta miasta w wyborach powszechnych przeciez jego kolesie z partii wybrali na preyzdenta stolicy niech mnie ktos poprawi jesli sie myle ;-) a moze Ty na niego glosowales(as)? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 09:21 Warszawiacy nie dajcie sobie narzucić prezydenta przywiezionego w teczce! Przecież inteligencji macie więcej niż na przykład Gorzów Wielkopolski! A jeśli sie mylę, bo dzięki Postaniu Warszawskiemu inteligencja warszawska została wymordowana i teraz nie ma wpływu na wybór prezydenta Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 10:00 do myszy9913:Twój głos jest głosem wołającego na puszczy Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Brawo Marcinkiewicz,brawo... 13.07.06, 10:47 Brawo Marcinkiewicz,brawo. Gratuluje wygranej, wiwat prezydent !!! Z takimi przeciwnikami wygrać to nie problem. Jakas stara, brzydka zblazowana baba, ktora nie umie się wysławiac po Polsku i bolszewik, sługus moskwy - to faktycznie konkurencja :):) Ale numer czyzby poza PiS, pozostałe partie to kretyni? Nikt nie umie myśleć analitycznie? Jak moze ktos taki jak Hanna i Borowski zagrozic panu Kazimierzowi w wyborach? Przeciez mu do pięt nie dorastaja. Wystawienie takich kandydatów to jak strzelenie samobuja. P.S. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Marcinkiewicz bedzie swietnym prezydentem 13.07.06, 14:17 powiedz mi Warszawiaku z dziada pradziada co sie poprawilo w Warszawie ww ciagu 4 lat rzadow PiS? No co? Nowe drogi? mosty? remonty? plac defilad zabudowali jakos sensownie? a moze stadion dziesieciolecia zamienili na znakomity obiekt sportowy? a moze czujesz sie bezpieczniej na tym swoim Targowku albo Zaciszu? Marcinkiewicz bedzie swietnym prezydentem - nic nie zrobi, ale za to jak ladnie wstegi przecina! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Brawo!! Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu... 13.07.06, 10:53 Brawo!! Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Z takimi przeciwnikami jak babcia hanna i bolszewik borowski to prezydenture wygra Marcinkiewicz bez problemu i wysiłku. Gdzie oni pasuja? Co to za kontrkandydaci? Czyżby partie opozycyjne to faktycznie kretyni? Jak mozna mysleć , że ci nieudacznicy wygraja z Marcinkiewiczem? Tusk znow przegrana - czlowieku to juz się robi nudne. P.S. Panie Marcinkiewicz W Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Brawo Marcinkiewicz,brawo... 13.07.06, 10:58 Brawo Marcinkiewicz, brawo. Gratuluje wygranej, wiwat prezydent !!! Z takimi przeciwnikami wygrać to nie problem. Jakas stara, brzydka zblazowana baba, ktora nie umie się wysłowic po Polsku i bolszewik, sługus moskwy - to faktycznie konkurencja :):) Ale numer, czyzby poza PiS, pozostałe partie to kretyni? Nikt nie umie myśleć analitycznie? Jeśli tak, to tylko pogratulować genialnej strategii Kaczyńskim. Jak moze ktos taki jak Hanna i Borowski zagrozic panu Kazimierzowi w wyborach? Przeciez mu do pięt nie dorastaja. Wystawienie takich kandydatów to jak strzelenie samobuja. P.S. Warszawiacy murem za panem, panie Kazimierzu. Przynajmniej ci prawdziwi z dziada pradziada mieszkańcy stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Warszawiacy murem za panem 13.07.06, 11:17 Przynajmniej ci prawdziwi z dziada pradziada mieszkańcy stolicy. Te warszawiak naucz się najpierw pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 I jeszcze jeden argument za..... 13.07.06, 11:24 .....Marcinkiewiczem - nie jest postrzegany jako inteligent, w przeciwieństwie do HGW i B...(co dziwne, bo B mówi z wyrażnym zaśpiewem) - to bardzo ważny atut! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Brawo Marcinkiewicz,brawo... 13.07.06, 13:31 Proponuję zamieścić ten post jeszcze z pięć razy, wtedy na pewno się spełnią te pobożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marc1951 Re: Brawo Marcinkiewicz,brawo... 18.07.06, 14:01 Nie znam przypadku w polityce ,gdzie Premier zgadza sie na taka degradacje,potwierdza to ze oddany jest calkowicie Kaczynskim.Wybor ,Marcinkiewicza na prezydenta Warszawy to dalszy ciag nieudolnych rzadow LK.Wierze ,ze Warszawa obroni sie przed Kaczymi idiotyzmami.A ty koles zajmij sie analizami ,agresji seksualnej mrowek na tle rasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 09:21 Jak to się nie ukrywał? Zełgał, że jeśli zostanie wybrany, to nie będzie się ubiegał o prezydenturę, tak samo jak jego braciszek zełgał, że nie będzie premierem, jeśli L. zostanie prezydentem. Pasemko kłamstw się rozciąga daleko, tylko ciemny lud wciąż to kupuje. stasi1 napisał: > I tak Marcinkiewicz zostanie prezydentem! W sumie Kaczor też nie był związany z > > Warszawą a jednak go Warszawa wybrała na prezydenta, nawet on się nie ukrywał > że chce być prezydentem Polski nie Warszawy. W Warszawie tak samo ciemny naród > mieszka jak i w reszcie kraju. Tylko oże znajomi Marcinkiewicza z Gorzowa > których popedzili górnicy tutaj swoją zawodową przystań znajdą? W końcu > Warszawiacy nie bedą ścigać tych panów Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 09:30 scyg napisał: > Jak to się nie ukrywał? Zełgał, że jeśli zostanie wybrany, to nie będzie się > ubiegał o prezydenturę, tak samo jak jego braciszek zełgał, że nie będzie > premierem, jeśli L. zostanie prezydentem. Pasemko kłamstw się rozciąga daleko, > tylko ciemny lud wciąż to kupuje. > > > Nie wiem czy zełgał że nie będzie kandydował na prezydenta Warszawy. Wszędzie w gazetach pisali że to jest jego odskocznia do tej właściwej. Skoro Warszawiacy nie potrafią zrozumieć życia to może taki prezydent jak Kaczor to im nadaje się idealnie? Odpowiedz Link Zgłoś
enesde Re: Dosyc rzadow PiS-u w Warszawie. Zrobmy wszyst 13.07.06, 10:24 > Jak to się nie ukrywał? Zełgał, że jeśli zostanie wybrany, to nie będzie się > ubiegał o prezydenturę, tak samo jak jego braciszek zełgał, że nie będzie > premierem, jeśli L. zostanie prezydentem. Pasemko kłamstw się rozciąga daleko, > tylko ciemny lud wciąż to kupuje. on na pewno nie zelgal, tylko elektorat nie zrozumial jego wypowiedzi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1959 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 14:50 to bedziemy mieli skomunizowana stolice !!! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1959 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 14:52 janusz1959 napisał: > to bedziemy mieli skomunizowana stolice !!! jesli zwolennicy Borowskiego popra kandydature Walcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:22 Dobra wiadomość? Co w tym dobrego, że młodzi są głupi i chcą głosować na lewicę (że tak delikatnie się wyrażę)? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Ech, młodzi... :-) 13.07.06, 08:26 Młodzi... Mapa NAJGORZEJ zdanych matur pokrywa się niemal IDEALNIE z obszarami tzw. sondażowej Polski A i elektoratem Donalda Tuska w wyborach prezydenckich. I co Wy na to??? Sami sprawdźcie :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Ech, młodzi... :-) 13.07.06, 08:36 A link do klasyfikacji województw względem matur? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Ech, młodzi... :-) 13.07.06, 08:45 > A link do klasyfikacji województw względem matur? Jak ma biedaczysko podać link do audycji Radyja?.... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Ech, młodzi... :-) 13.07.06, 10:08 do get.up.stand.up:galba.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Ech, młodzi... :-) 13.07.06, 08:48 leszekzi napisał: > Młodzi... Mapa NAJGORZEJ zdanych matur pokrywa się niemal IDEALNIE z obszarami > tzw. sondażowej Polski A i elektoratem Donalda Tuska w wyborach prezydenckich. To się w statystyce nazywa korelacja (trudne słowo). I nie mówi nic o istnieniu bądź nie związku przyczynowo-skutkowego. Natomiast - jeśli wierzyć analizom Ministerstwa Oświaty, złe wyniki matur dotyczą głównie techników & tzw. liceów profilowanych. Których jest więcej w dużych miastach & ośrodkach przemysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pavloo odezwal sie inteligent... 13.07.06, 08:55 >Co w tym dobrego, że młodzi są głupi i chcą głosować na lewicę Jestem młody i głosowałem na lewice. dlaczego ? - Bo mam dosyć kleru ?! - Bo mam dosyć początku kontrolowania życia społecznego, - Bo mam dosyć pojawiającej się cenzury w massmediach, - Bo jestem inteligentny i nikt z władzy nie będzie mi mówił co mam prawo, a czego nie mam prawa widzieć,czytać, słuchać, - Bo Polska jest częścią Europy i nie można oceniać nikogo przez pryzmat narodowościowy - musimy być otwarci na innych, - Bo mam dosyć wszechwładzy Rydza, - Bo wolę Marka Belkę od Stanisława Kluzy, - Bo wolę Aleksandra Kwaśniewskiego od Lecha Kaczyńskiego? - Bo wolę niedyspozycje byłego prezydenta, od bełkotów obecnego, - Bo wolę budować a nie burzyć, - Bo wolę modyfikować, niż niszczyć, - Bo wolę różne punkty widzenia niż jedyny słuszny pogląd, - ... A tak a propos ... Ilu mamy uprawnionych do głosowania ? Ile głosów zdobył PiS w wyborach ? Jaki % osób chce narzucić większości swoje racje? ---- Odpowiedź: uprawnionych do głosowania jest : 30 229 031 na PiS głosowało - 3 185 714 stanowi to 10,54% razem z partiami koalicyjnymi: 3 185 714 + 1 347 355 + 940 762 = 5 473 831 Co daje : 18,11% Tak więc - 18,11% osób dyktuje warunki w jakich ma żyć 81,89% osób to tak jak by w 10 osobowej rodzinie o najważniejszych decyzjach decydowały 2 osoby. Czy podejmują słuszne decyzje? ... Odpowiedz Link Zgłoś
golarz.filip Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:00 trzeba bylo glosowac na UPR, Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski UPR - ciszej nad tą trumną 13.07.06, 09:01 czy kabaret byłby lepszy niż pisowski? Pewnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
golarz.filip Re: UPR - ciszej nad tą trumną 13.07.06, 09:30 mysle ze polacy nie dorosli do UPR, ale to jest naprawde partia ktora ma poglady liberalne Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski Polacy nie dorośli... hehe jak nieboszczka UW 13.07.06, 09:33 to kompletne jajcarstwo, jak Polska Partia Przyjaciół Piwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: UPR - ciszej nad tą trumną 13.07.06, 12:14 UPR tak tylko zmiencie tego szefa fircyka. Odpowiedz Link Zgłoś
golarz.filip Re: UPR - ciszej nad tą trumną 13.07.06, 09:35 jeszcze jedno, PiS to nie jest nic innego jak katoliko socjalizm Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 13:40 golarz.filip napisał: > trzeba bylo glosowac na UPR, Owszem jest inteligentny, bo zamiast zaperzać się, bełkotać i wypowiadać pobożne życzenia napisał konkretnie, dlaczego nie lubi PiS-u i dlaczego ta partia nie ma żadnego prawa ani mandatu społecznego, by dyktować całemu społeczeństwu jak ma żyć i czynić z chorych urojeń państwa Kaczyńskich prawa państwowego. Rozumiem jednak ten głos, kaczyści są bowiem bezradni wobec konkretnych argumentów. Dlatego za wypowiedzią pavloo na pewno kryje sie układ, a wszystkiemu winna jest PO z Tuskiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:03 > ---- > Odpowiedź: > uprawnionych do głosowania jest : 30 229 031 > na PiS głosowało - 3 185 714 > stanowi to 10,54% > razem z partiami koalicyjnymi: > 3 185 714 + 1 347 355 + 940 762 = 5 473 831 > Co daje : 18,11% > > Tak więc - 18,11% osób dyktuje warunki w jakich ma żyć 81,89% osób > to tak jak by w 10 osobowej rodzinie o najważniejszych decyzjach decydowały 2 > osoby. Czy podejmują słuszne decyzje? ... Niestety jak to się mówi nieobecni nie maja racje. Więc to niestety PiSuary i spółka mają teraz głos Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 10:17 stasi1:myślę że to było twoje pierwsze głosowanie i stąd ten bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:06 pavloo napisał: > >Co w tym dobrego, że młodzi są głupi i chcą głosować na lewicę > Jestem młody i głosowałem na lewice. > dlaczego ? Bo nie znasz się na historii, społeczeństwie, ekonomii? > - Bo mam dosyć kleru ?! A co Ci takiego zrobił ten kler? (akurat nie jestem czarny i też mam ich czasem dość) > - Bo mam dosyć początku kontrolowania życia społecznego, To domena lewicy. A tak się składa, że PiS to są socjaliści, do prawicy im daleko (same hasełka narodowo/klerykalne) > - Bo mam dosyć pojawiającej się cenzury w massmediach, Wolisz czerwoną? A może za mało w mediach pedałów? > - Bo jestem inteligentny i nikt z władzy nie będzie mi mówił co mam prawo, a > czego nie mam prawa widzieć,czytać, słuchać, A za SLD było inaczej? Trochę dyskretniej działali. > - Bo Polska jest częścią Europy i nie można oceniać nikogo przez pryzmat > narodowościowy - musimy być otwarci na innych, A szkoda, bo tradycja to ważna rzecz. Bez własnej tożsamości będziesz nikim. > - Bo mam dosyć wszechwładzy Rydza, Ale coś Ci zrobił? (też go nie lubię, ale nie mam doczynienia) > - Bo wolę Marka Belkę od Stanisława Kluzy, Deszcz czy rynna... > - Bo wolę Aleksandra Kwaśniewskiego od Lecha Kaczyńskiego? Pamięć krótka... Szkoda. Ja jednak (choć nie znoszę go, ale z dwojga złego...) wolę Kaczkę. Wogóle to diabelska alternatywa. > - Bo wolę niedyspozycje byłego prezydenta, od bełkotów obecnego, Patrz wyżej. > - Bo wolę budować a nie burzyć, Ale wiesz co chciałbyś zbudować? Czy wystarczy hasło "serce mam po lewej stronie" i przestajesz myśleć o czym innym? > - Bo wolę modyfikować, niż niszczyć, Patrz wyżej. > - Bo wolę różne punkty widzenia niż jedyny słuszny pogląd, Czy zniewolono Cię osobiście jakoś? Z dwojga złego, wolę czarnych niż różowych. > A tak a propos ... Ilu mamy uprawnionych do głosowania ? > Ile głosów zdobył PiS w wyborach ? > Jaki % osób chce narzucić większości swoje racje? Cóż... Tak wygląda dupokracja... Pardon. Demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:30 > > >Co w tym dobrego, że młodzi są głupi i chcą głosować na lewicę > > Jestem młody i głosowałem na lewice. > > dlaczego ? > Bo nie znasz się na historii, społeczeństwie, ekonomii? bardzo inteligentny argument, godzien prawdziwego intelektualisty. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:34 Takiego steku bzdur dawno nie slyszalem. Gdyby twoj poprzednik powiedzial ze woli kawior niz gowno, ty pewnie zaczalbys chwalic zalety tego drugiego (sam oczywiscie tez nie trawisz gowna, ale co mu g.. uczynilo? Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:37 > Gdyby twoj poprzednik powiedzial ze > woli kawior niz gowno, ty pewnie zaczalbys chwalic zalety tego drugiego (sam > oczywiscie tez nie trawisz gowna, ale co mu g.. uczynilo? Jeśli porównujesz Kwaśniewskiego do kawioru, to bardzo Ci współczuję. Udław się takim kawiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 to jest wypowiedź prawdziwego kaczysty 13.07.06, 14:03 .. i "miłującego bliźnich" katolika daleko mi do lewicy ale przyznaję że Kwaśniewski był najlepszym prezydentem RP od czasów komuny. Kaczor nie dorasta mu do pięt ! Odpowiedz Link Zgłoś
enesde Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 11:09 fubrawiec - sorry ale w zyciu nie widzialem mniej merytorycznie porprawnej odpowiedzi: > > >Co w tym dobrego, że młodzi są głupi i chcą głosować na lewicę > > Jestem młody i głosowałem na lewice. > > dlaczego ? > Bo nie znasz się na historii, społeczeństwie, ekonomii? jak mozesz zakladac, ze sie nie zna? ty najwidoczniej na zadnej z tych dziedzin sie nie znasz, zwlaszcza, ze taka jak 'spoleczenstwo' nie istnieje... > > - Bo mam dosyć kleru ?! > A co Ci takiego zrobił ten kler? (akurat nie jestem czarny i też mam ich czasem > dość) a co to ma do rzeczy? moze nie podoba mu sie to, ze kosciol zwolniony jest z podatkow, robi gigantyczne pieniadze, dostal od 1991 roku w ramach repatriacji wiecej ziemi, niz mial przed wojna (ziemi nalezacej do skarbu panstwa, czyli wszystkich obywateli..) to chyba wystarczy, by miec dosc kleru, co? > > - Bo mam dosyć początku kontrolowania życia społecznego, > To domena lewicy. A tak się składa, że PiS to są socjaliści, do prawicy im > daleko (same hasełka narodowo/klerykalne) pisuary to socjalisci jezeli chodzi o rozdawanie pieniedzy; w kwestii wolnosci osobistych sa raczej konserwatywni - chociazby zaostrzenie ustawy o przeciwdzialaniu narkomanii, krytykowane przez wiekszosc organizacji temat rzeczywiscie znajacych; ciagle zaostrzanie prawa raczej nie swiadczy o pozytywnym podejsciu do swobod obywatelskich. > > - Bo mam dosyć pojawiającej się cenzury w massmediach, > Wolisz czerwoną? A może za mało w mediach pedałów? pytanie o 'pedalow' omine, bo samo w sobie zle o tobie swiadczy. co do czerwonej telewizji - za czasow kwiatkowskiego, czy nawet dworaka nie mowilo sie o tym, ze stawka wieksza niz zycie, czy czterej pancerni (osobiscie nigdy tych seriali nie lubilem, bo po prostu sa nudne) pokazuja zaklamany obraz historii polski i nie bedzie sie ich puszczac - to wlasnie jest durna cenzura... > > - Bo jestem inteligentny i nikt z władzy nie będzie mi mówił co mam prawo > , a > > czego nie mam prawa widzieć,czytać, słuchać, > A za SLD było inaczej? Trochę dyskretniej działali. posluze sie analogia - ktos ukradnie ci radio z samochodu - nie mozesz temu zapobiec, masz jednak do wyboru sposob, w jaki otwarte zostana drzwi. wolisz: a) zeby zlodziej wybil szybe i wyjal radio b)otworzyl drzwi wytrychem, czyli zadzialal dyskretniej? jezeli pis i sld robily to samo, wybiore jednak tych, ktorzy dzialaja w mniej chamski sposob (a czy dzialaja tak samo - tu tez moglbym polemizowac) > > - Bo Polska jest częścią Europy i nie można oceniać nikogo przez pryzmat > > narodowościowy - musimy być otwarci na innych, > A szkoda, bo tradycja to ważna rzecz. Bez własnej tożsamości będziesz nikim. ja mam tozsamosc i niekoniecznie narodowa, jezeli tozsamosc narodowa ma byc twoja jedyna cecha charakterystyczna... coz, wspolczuje > > - Bo mam dosyć wszechwładzy Rydza, > Ale coś Ci zrobił? (też go nie lubię, ale nie mam doczynienia) chociazby to, ze skladal sluby ubostwa i jezdzi maybachem a stracil srodki na ratowanie stoczni gdanskiej, ktore zbieral od starszych ludzi... wg mnie to wystarczajacy powod... swoja droga, dlaczego prokuratura sie tym nie zajela? > > - Bo wolę Marka Belkę od Stanisława Kluzy, > Deszcz czy rynna... to dopiero argument, ho ho ho! rzad belki zostawil budzet w dobrym stanie... ja juz zrobilem zaklady z kolegami o to, czy kolejna 'dziure budzetowa' odkryja w tym roku, czy za dwa lata... > > - Bo wolę Aleksandra Kwaśniewskiego od Lecha Kaczyńskiego? > Pamięć krótka... Szkoda. Ja jednak (choć nie znoszę go, ale z dwojga złego...) > wolę Kaczkę. Wogóle to diabelska alternatywa. kwasniewski przynajmniej doskonale spelnial swoja funkcje - reprezentowal polske na arenie miedzynarodowej. moze i moja pamiec jest krotka, ale nie przypominam sobie, by jakakolwiek europejska gazeta wysmarowala na niego taki artykul, jak na kaczora L... albo zeby POWAZANE media zagraniczne ostrzegaly o tym, ze znaczenie polski na arenie miedzynarodowej spada drastycznie... no coz... moze rzeczywiscie mam krotka pamiec (jak bys sie nie domyslil - nigdy nic nie wiadomo - to byla ironia, definicje znajdziesz w slowniku) > > - Bo wolę niedyspozycje byłego prezydenta, od bełkotów obecnego, > Patrz wyżej. Ty rowniez patrz wyzej... > > - Bo wolę budować a nie burzyć, > Ale wiesz co chciałbyś zbudować? Czy wystarczy hasło "serce mam po lewej > stronie" i przestajesz myśleć o czym innym? to jest akurat jedyne porzadne pytanie, jakie zadales. obawiam sie jednak, ze rowzniez zaden pisuar nie potrafilby udzielic na nie odpowiedzi. > > - Bo wolę różne punkty widzenia niż jedyny słuszny pogląd, > Czy zniewolono Cię osobiście jakoś? Z dwojga złego, wolę czarnych niż różowych. a czy nie chce zniewolic sie WSZYSTKICH 19-latkow? czy nie zniewala sie artystow zamykajac im wystawy z uwagi na obraze uczuc religijnych? podstawa demokracji jest tolerancja a nie racja wiekszosci. to wlasnie podejscie 'wiekszosc ma jedyna racje' (np. 18% spoleczenstwa...) prowadzi do, jak to zgrzebnie ujales, dupokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:14 doskonala wypowiedz:) tez podobnie liczylem i wychodzilo mi jakies 20% - na dokladnie tyle szacuje rolasow, wyludzaczy zasilkow, bande schlanych gornikow demolujacych warszawe, katolickich oszolomow, homofobow,czesc ksiezy, czesc emerytow i rencistow itp zyciowych nieudacznikow - tych z gotowymi receptami na zycie "zabrac kulczykom i innym solorzom a bedzie wiecej dla nas bo musimy miec na siarkofruta" ale za 4 lata (o ile Konusy przetrwaja do konca kadencji) do wyborow pojdzie wiecej osob:) niestety czesc winy za obecny stan rzeczy ponosza ci co tym razem zostali w domach (w tym ja - przyznaje sie bez bicia) Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 09:37 koprofag4 napisał: > ale za 4 lata (o ile Konusy przetrwaja do konca kadencji) do wyborow pojdzie > wiecej osob:) niestety czesc winy za obecny stan rzeczy ponosza ci co tym razem > > zostali w domach (w tym ja - przyznaje sie bez bicia) OBY!!! Bo już naprawdę nie można patrzeć, co lewica (w tym lewica kaczystowska) robi z Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 10:21 koprofag4:A co robi?millery-pole robili stokroć gorsze rzeczy i co? Odpowiedz Link Zgłoś
enesde Re: odezwal sie inteligent... 13.07.06, 11:11 ambl napisała: > koprofag4:A co robi?millery-pole robili stokroć gorsze rzeczy i co? wymien chociaz dwie... Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Jak będziesz... 13.07.06, 09:34 pavloo napisał: > Jestem młody i głosowałem na lewice. Jak będziesz mieć kiedyś pomysł i będziesz chciał otworzyć własną firmę, to przestaniesz głosować na lewicę. Wystarczy, że od 5000 zł, które zarobisz, będziesz musiał odprowadzić zaraz na wstępie 2286 zł na państwo, a szybko Ci przejdzie lewicowość. (Dla niezorientwoanych: 900 zł (VAT) + 636 zł (PIT) + 750 zł (ZUS)) Za resztę będziesz musiał jeszcz opłacić telefony, benzynę, itd. itd. Pomyśleć, że w szkołach uczono nas o ucisku chłopa, bo musiał płacić "dziesięcinę" (podatek = 10%). :o))) Jeśli ktoś Ci wmawia, że państwo da Ci za to emeryturę, to dodatkowo robi Cię w balona, bo już teraz wiadomo, że płacąc wyższe składki na ZUS niż tzw. "etatowcy" (a mianowicie 750 zł) przedsiębiorca otrzyma od państwa mniej więcej 350-400 zł emerytury w dzisiejszych cenach. Dla porównania: 750 zł wystarcza na opłacenie kredytu we frankach szwajcarskich na zakup mieszkania - z czynszu miałbyś mniej więcej 2 razy tyle co z ZUS plus mieszkanie po spłaceniu kredytu. A jeśli chodzi o ubezpieczenia, to płacąc 100 zł miesięcznie w Pramerice (prywatny ubezpieczyciel) jesteś ubezpieczony na 200 tys. w przypadku śmierci i 40 tys. w przypadku choroby. To tyle, na temat lewicowego państwa. I niech nikogo nie dziwi, że Polska pozostaje z tyłu. Przedsiębiorczy ludzie albo emigrują, albo ledwo przędą. Najlepiej mają się ekonomiczne pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:56 > Dobra wiadomość? Co w tym dobrego, że młodzi są głupi i chcą głosować na > lewicę Nie widzę nic głupiego w głosowaniu na lewicę. Choć sam na lewicę nie głosuje i raczej głosować nie będę. Nie mam pewności, czy Borowski to lewica. Natomiast jestem przekonany, że takie SLD, to raczej lewizna.... Rozumiem poparcie Borowskiego o tyle, że: 1) jest to jednen z nielicznych polityków, który wypowiada się bez zacietrzewienia i w miarę rozsądnie (co odróżnia go od 100% obecnie rządzacych) - o ile pamiętam nie ma za sobą wygłupów na miarę Jarosława K., który czerwony jak burak wygrażał z mównicy sejmowej opozycji i wrzeszczał, że owa opozycja NIGDY nie dojdzie do władzy 2) z SLD wyszedł z hasłami odnowy lewicy, czyli odciął się od ówczesnego skompromitowanego kierownictwa Reasumując, choć nigdy w życiu nie głosowałem za jakąkolwiek lewicą (i nie planuję), to jeśli druga tura w Wa-wie byłaby konkursem Borowski-Marionetka, zagłosuję na Borowskiego nie tylko jako na mniejsze zło, ale jako na człowieka, który jest może całkiem porządny. Bo co do Marionetki nie mam takich złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:09 > Nie widzę nic głupiego w głosowaniu na lewicę. Choć sam na lewicę nie głosuje i > raczej głosować nie będę. I słusznie. A co głupiego? Głupotą jest głosować na ludzi, którzy odbierają wolność (głównie w postaci nadmiernej redystrybucji). To ustrój dla leni i pasożytów. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:26 Nie zgadzam się z Twoją opinią odnośnie ograniczania wolności przez lewicę. A to chociażby dlatego, że co dla jednych jest ograniczeniem wolności, dla innych jest jej rozszerzeniem. Po drugie, przyjmując, że członkowie społeczeństwa podejmują decyzje wspólnie podczas wyborów lub referendów okaże się, że świadomie (lub nie, ale to zupełnie inna kwestia) ograniczyli swoje prawa w jednej sferze, aby uzyskać nowe - w innej. Nie można wówczas mówić o ograniczeniu wolności. Skoro bowiem akceptujemy zasady rynkowe i wolność wyboru, to nie można jej odmawiać w kwestii wyboru ustroju politycznego i gospodarczego. A jeśli chodzi o głupotę... Każdy ma prawo do własnej oceny, ale nie powinien narzucać jej innym. Z punktu widzenia wielu osób głosowanie na lewicę jest bardzo racjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:31 > Z punktu widzenia wielu osób głosowanie na lewicę jest > bardzo racjonalne. Z punktu widzenia nierobów i darmozjadów. Tylko dlaczego takie śmiecie mają taki sam głos w wyborach jak ja (skoro co chwila każe mi się ich utrzymywać)? To dopiero skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:40 Dlaczego nazywasz ludzi, o których nie masz żadnego pojęcia "śmieciami"? Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:42 Lenie i nieroby to śmiecie. Jak inaczej można oceniać pasożyty? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:02 Idąc twoim tokiem rozumowania należałoby te pasożyty zebrać do kupy i wyplenić jakimś środkiem owadobójczym. Tyle, że tutaj włączają się nieprzyjemne skojarzenia. *** Na początku lat 90 te "śmiecie" jak ich nazywasz wyszły ze swoich faveli na obrzeżach miasta Caracas i zaatakowały tych, którzy nimi pogardzali. Przez kilka dni plądrowali, palili i niszczyli miasto. Mieli dość pogardy i odrzucenia. Potem, te same "śmiecie" wybrały na prezydenta Hugo Chaveza. Tylko dlatego, że on nie mówił o nich w ten sposób. *** Otto von Bismarck, który z socjalizmem nie miał nic wspólnego, zainicjował pierwszy w świecie system opieki emerytalnej i socjalnej. Odpowiedz sobie na pytanie - dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:09 Gdyby w którymkolwiek z wymienionych przez Ciebie krajów był prawdziwy liberalizm, skala zjawiska byłaby mniejsza. To przez socjalizm część z tych ludzi nie ma szans na wybicie się. A tak mieliby szansę na awans społeczny i wtedy odsiane zostałyby wszystkie szumowiny. A szumowiny to szumowiny. Albo jednak się wezmą do pracy, albo się ich powinno pacyfikować w razie podnoszenia głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:16 Nie bez powodu podałem przykład Bismarcka i wilhelmińskich Niemiec. W drugiej połowie XIX wieku rozwkit liberalizmu gospodarczego był największy w historii. Nigdy wcześniej i później nie było takiej swobody gospodarowania. Mimo to, a może właśnie dlatego, całe rzesze ludzi było biednych. Bismarck bał się ich, chciał zneutralizować zagrożenie dla państwa. Stąd wzięła się idea państwa, które zapewnia im podstawowe potrzeby. *** To, co piszesz, sprawdza się jedynie jako model teoretyczny, przy zachowaniu ceteris paribus i zasady racjonalności wyborów oraz równości dostępu do informacji. I oczywiście - w długim okresie. Niestety, społeczeństwa są o wiele bardziej skomplikowane. Ludzie nie podejmują zawsze racjonalnych decyzji. Nowoczesna ekonomia włącza w swoje teorie osiągnięcia socjologii i psychologii - po to, żeby wyjaśnić na przykład wybory nieracjonalne. No i mamy jeszcze ten nieszczęsny długi okres - który tak naprawdę jest pojęciem niezdefiniowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:27 > Nie bez powodu podałem przykład Bismarcka i wilhelmińskich Niemiec. W drugiej > połowie XIX wieku rozwkit liberalizmu gospodarczego był największy w historii. > Nigdy wcześniej i później nie było takiej swobody gospodarowania. Mimo to, a > może właśnie dlatego, całe rzesze ludzi było biednych. Bismarck bał się ich, > chciał zneutralizować zagrożenie dla państwa. Stąd wzięła się idea państwa, > które zapewnia im podstawowe potrzeby. W zasadzie tak. Ale jeszcze to nie grało tak jak powinno (świadomość ludzi, ogólny poziom życia, wykształcenie, zaszłości historyczne, rozwarstwienie). Lepszym przykładem XIX wiecznej (2 połowy) swobody gospodarowania, a co za tym idzie - możliwości - jest USA. I tak zostało do dzisiaj (pomimo wszelkich ograniczeń), tam nie pracują tylko nieroby i czarni (którzy wogóle nie mają etosu pracy, ale to zupełnie inna historia). > > *** > > To, co piszesz, sprawdza się jedynie jako model teoretyczny, przy zachowaniu > ceteris paribus i zasady racjonalności wyborów oraz równości dostępu do > informacji. I oczywiście - w długim okresie. Jest coś, do czego powinniśmy dążyć. Głosowanie na lewicę jest przykładem przedkładania krótkookresowych korzyści nad długofalowy rozwój. > Niestety, społeczeństwa są o wiele > bardziej skomplikowane. Ludzie nie podejmują zawsze racjonalnych decyzji. Niestety masz rację. Ale kto powiedział, że wszędzie powinna być demokracja? > Nowoczesna ekonomia włącza w swoje teorie osiągnięcia socjologii i psychologii > - > po to, żeby wyjaśnić na przykład wybory nieracjonalne. No i mamy jeszcze ten > nieszczęsny długi okres - który tak naprawdę jest pojęciem niezdefiniowanym. Na wybory nieracjonalne bardziej są narażeni ludzie gorsi - gorzej wykształceni, nieporadni, zdegenerowani, itd. Gorsi - używam tego świadomie. Nie wiem czemu wszyscy dali się omamić hasłom rewolucji francuskiej... Nikt mi nie wmówi, że ludzie rodzą się równi. Ponoć równi są wobec Boga, ale przecież On sprzyja lepszym... Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:41 USA w wieku XIX niewiele się różniły od Niemiec czy Wielkiej Brytanii. Miały przewagę wynikającą z małej gęstości zaludnienia i dużych bogactw naturalnych. Dzisiejsza sytuacja w Stanach wynika w dużej mierze z późniejszych wydarzeń. Przecież w USA od lat 40 aż do 80 działało rozbudowane państwo dobrobytu, zapewniające swoim obywatelom przywileje socjalne na poziomie zbliżonym do europejskiego. W tamtym właśnie czasie rozwój tego kraju był największy (powiedzmy do kryzysu naftowego z 1973 r. - ale to zupełnie inna historia). *** Tak jak już napisałem, nikt nie określił na razie czym jest krótki i czym jest długi okres. Po jakim czasie gospodarka dochodzi do stanu równowagi? 50,100 latach? *** Co do racjonalności wyborów i demokracji. Skoro postulujesz wolny rynek i wolność wyboru, to konsekwentnie należy rozciągnąć te prawa na wszystkich ludzi, uczestników życia społecznego. W przeciwnym razie ograniczasz ich wolność. Stwierdzenia o tym, że niektórzy są lepsi nie będę komentował. Nieuchronnie kojarzy mi się z niewysokim panem z wąsikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:47 i oczywiscie nie potrafisz sobie wyobrazic, ze mozna miec lewicowe poglady nie bedac nierobem czy darmozjadem? no coz, takie widzi swiata kolo, jakie tepymi zakresla oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_kota1 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:51 ja zawsze głosuję na lewicę bo jestem biedna a lewica gwarantuje mi dostatni byt jak w PRL-u nie ważne ,ze na kartki ale lepsze to niż śmietnik-buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:55 to niezwykle dowcipne, az sie udlawilem winem marki "Wino" ze smiechu. swoja droga nie wiedzialem, ze np. w krajach skandynawskich sa towary na kartki. bo przeciez lewica=kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:28 szubrawiec:gratuluję poczucia współobywatelstwa.Pewnie byś chciał żeby twój głos był jak 1/10?DUREń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:30 ambl napisała: > szubrawiec:gratuluję poczucia współobywatelstwa.Pewnie byś chciał żeby twój gło > s > był jak 1/10?DUREń!!! Płacę kilkukrotnie większe podatki niż średnia. Powiniennem mieć w takim razie kilkukrotnie większy wpływ na losy kraju. To chyba oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:44 > Płacę kilkukrotnie większe podatki niż średnia. Powiniennem mieć w takim razie > kilkukrotnie większy wpływ na losy kraju. To chyba oczywiste. Z tym akurat się do pewnego stopnia zgadzam. Czynne prawo wyborcze powinno przysługiwać tylko tym, którzy są płatnikami netto do budżetu państwa (czyli płacą podatki większe, niż pobierają od państwa zapomogi / zasiłki / dotacje). Byłoby to mniej więcej tak, jak to w Atenach wymyślono. Ale już ścisłe uzależnianie wagi głosów od wielkości podatku byłoby podatne na manipulacje (zarówno ze strony podatników, jak i administracji skarnowej oraz rządu). Np. rząd mógłby tak manipulować programi podatkowymi i sama strukturą podatków, by wpływać na kształt elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:52 Manipulacje? Przecież socjalizm był najlepszym ustrojem, tylko ludzie byli źli... Cóż, ludzie nie są doskonali. Zawsze i wszędzie będą "błędy i wypaczenia". Jednak wolę dobry system z ludzkimi wypaczeniami, niż zły system z tymi samymi wypaczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 10:52 zaden problem - kup sobie posla. bedziesz mial wplyw na 1/460 decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 14.07.06, 00:10 fubrawiec napisał: > Płacę kilkukrotnie większe podatki niż średnia. Powiniennem mieć w takim razie > kilkukrotnie większy wpływ na losy kraju. To chyba oczywiste. Mając więcej niż inni pieniędzy, nie masz wpływu na więcej spraw niż ci inni? Dostajesz od mamusi i puszczasz na dziwki? Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 11:03 Jestem starszy ale też chyba głupi! A pan jest raczej otumaniony Odpowiedz Link Zgłoś
compan123 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 15:36 mały quiz, szczególnie dla najbardziej zacietrzewionych :) czyja to wypowiedź: „kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie łajdakiem” Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Borowski nie ma szans To postkomuch 13.07.06, 08:40 Warszawiacy mają już dość komuny. Już się narządziła w Polsce. Komuchy OUT !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
golarz.filip Re: Borowski nie ma szans To postkomuch 13.07.06, 08:57 ale maja tez dosc ludzi pokroju pana Urbanskiego, wice za czasow prezydentury kaczynskiego, ktory stwierdzil, ze dopoki on jest wice to sciezka rowerowa nad wisla nie powstanie. sam nie wiem co mu ta sciezka przeszkadzala. precz z oszolomami Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Borowski nie ma szans To postkomuch 13.07.06, 09:19 o jezuuuuuuu ten kretyn sie znowu odezwal... palestrina wez idz na urlop debilu Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Borowski nie ma szans To postkomuch 13.07.06, 10:40 Nie ma to jak rzeczowa argumentacja. Z takiej zazwyczaj "słyną" postkomuchy Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Borowski nie ma szans To postkomuch 13.07.06, 11:30 no twoja argumentacja wrecz ocieka merytoryka deklu:) kiedys byla taka gra "pomidor" chyba w zlobku albo w przedszkolu ty zamieniles "pomidor" na "postkomuch" wiec wybacz ale zajme sie praca bo szkoda mi czasu na dyskusje z toba:) piec postow na dzien to moj max bo zasadniczo zajmuje sie wytwarzaniem dochodu narodowego, ktory ty patrzac na ilosc twoich wpisow przezerasz siedzac calymi dniami przed kompem i nic poza tym nie robiac bezrobotny frustracie jednym slowem: pisowi gratulujemy wyborcow:) z gory dziekuje za wszystkie oklaski i wyrazy poparcia kurtyna opada Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Borowski nie ma szans To postkomuch 13.07.06, 14:11 Po prostu pracuję dużo wydajniej od Ciebie... To dzięki mojej ponadprzeciętnej inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Borowski nie ma szans To postkomuch 14.07.06, 00:41 O tak. Potwierdzasz tą inteligencję w każdym poście. Chroń nas boże od takich nawiedzonych z nadprzyrodzoną inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:55 do moroux:jasssne!borowski to prawdziwy tuz! Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski Tragedia! Warszawa to śmietnik polityczny... 13.07.06, 08:12 miasto jest w zastoju po 4 latach genialnego preziowania LK (prócz muzeum powstania nic go tu nie obchodziło) i późniejszego komisarzowania. Brak inwestycji, bałagan a wręcz chaos, niemożność rozwiązania najprostszych problemów - dojazd na lotnisko, wspólny bilet na kolej, marazm w budownictwie, budowa obiektów użyteczności publicznej - basenów choćby, zabudowa placu Defilad (obecnie na poziomie Sierra Leone) czy placu Saskiego. I teraz tylko brakowało tego pajaca yesyesyesa którego będą interesować tylko dalsze błazenady ew. powrót do wielkiej (?) polityki! WON! inna rzecz że HGW niestety nie jest zbyt medialna, choć z pewnością znacznie bardziej kompetentna i stąd. Załamujące... Ale chyba wyborcy komucha Borowskiego (? - skąd takie poparcie, co znowu ten sobą reprezentuje, co wie o zarządzaniu?) nie zagłosują na kazia? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Tragedia! Warszawa to śmietnik polityczny... 13.07.06, 08:16 Należy dodać jeszcz zamianę miasta w jeden bazar i aferę z zakupami wagonów do SKM. Moim zdaniem wyborcy Marka Borowskiego w większości wymiotują na samą myśl o namiestniku kartofla na stanowisku prezydenta Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Racja!!! Dziwny narod, tylko propaganda sie liczy. 13.07.06, 08:19 Jakim cudem ktos z PiS moze miec takie poparcie? To tylko pokazuje glupote rodakow i ich umilowanie do socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz PIS-owi chodzi tylko o to by nikt nie wlazł 13.07.06, 10:08 teraz do Urzędu w którym oni mieszają od czterech lat. Bo wtedy dopiero wyjdą "ładne kwiatki". Mogłoby się okazać, że muzemu to nie jest jedyny sukces "pisowskiej ekipy" w Warszawie. Być może drugim sukcesem jest sfinansowanie kampanii Kaczorów do parlamentu i pałacu...... Po za tym nie wierzę tej GFK Polonii. Z moich znajomych (a prowadzę dość intensywne życie towarzyskie więc jest ich sporo )nikt nie powiedział, że zastanawia się chociaż nad Marcinkiewiczem..... Wybierają albo Walcową albo Borówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 paranoja w Warszawie 13.07.06, 14:08 a wydawać by się mogło, że w Wawie premier-pajac, szansy nie ma... Na pewno będzie można oglądać Kazia w telewizji lokalnej, może czasem spotkać na festynie paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Tragedia! Warszawa to śmietnik polityczny... 13.07.06, 14:18 o przepraszam - plac defilad bedzie pieknie zabudowany przez elektorat Kaczynskich czyli handlarzy ze szczek. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Mój głos ten przesłodzony leniuszek może sobie.. 13.07.06, 08:14 odliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
loko31 HGW i Borowski musza połączyć siły. 13.07.06, 08:19 Powinni dogadac sie przed wyborami że nie atakuja sie wzajemnie, tylko po cichu współpracują i przekazują na siebe głosy w drugiej turze niezależnie od tego ktore z nich tam wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie ma łączenia sił z komuchami 13.07.06, 08:42 To byłby wstyd dla PO. Nigdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 Wstyd dla PO to zaloty do PiS'u 13.07.06, 09:06 przed ostatnimi wyborami. Nigdy więcej ktoś kto ma w sobie choć trochę godności nie może wierzyć tym którzy idą do łóżka z Lepperem, łyżwińskim, Hojarską & Co. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Borowski moze pokonac Marcinkiewicza 13.07.06, 08:20 Bez szans jest Gronkiewicz W.,ktora co prawda w Banku światowym odpowiedzialna byla za czestosc kibli,ale te kwalifikacje nie wystarcza do kierowania Warszawą. Borowski to jest czlowiek,ktory faktycznie zna Warszawe,ale po porazce jego kanapowej partyjki bedzie musial iść na uklady warszawskie. Maciareicz gwarantuje wieksza przejrzystosc zarzadzania. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Borowski moze pokonac Marcinkiewicza 13.07.06, 08:25 przestań bredzić - Marionetkowicz traktuje to stanowsiko tak instrumentalnie, jak potraktował to jego pan i władca, brat wielkiego wodza, Lech Kaczyński. Poza tym nie jest z Warszawy i nie zna tego miasta. Nie mowiąc o tym, że pochodzi ze znienawidzonego w stolicy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Borowski nie ma szans 13.07.06, 08:47 Znienawidzonego PiSu - to dlaczego Kaczyński wygrał wybory na prezydenta Warszawy ??? Poza tym MArcinkiewicz nie jest w 100% kojarzony z PiS, szczególnie po dymisji będzie się to pogłębiać. Tu jego szansa. Gronkiewicz nie wytrzyma nerwowo - bo to nerwowa babka zrobi znowu kondferencję w jakimś hospicjium i zrazi wyborców. Moim zdaniem jest za bardzo ekstremalna. Borowski - to postkomuch - to wystarczy za "rekomendację". Polacy już mają mdłości od komuchów po ich "rządach" i rozkradaniu Polski przez byłych SBków. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Borowski nie ma szans 13.07.06, 08:58 "Znienawidzonego PiSu - to dlaczego Kaczyński wygrał wybory na prezydenta > Warszawy ???" Wygrał, bo jeszcze nie wiedzieli, co to za ziółko. W wyborach prezydenckich przegrał (podobnie jak PiS w parlamentarnych). Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Borowski nie ma szans 13.07.06, 09:16 jardo-g napisał: > "Znienawidzonego PiSu - to dlaczego Kaczyński wygrał wybory na prezydenta > > Warszawy ???" > > Wygrał, bo jeszcze nie wiedzieli, co to za ziółko. W wyborach prezydenckich > przegrał (podobnie jak PiS w parlamentarnych). > Przegrał ale tylko w stosunko 40:60 co jak na miasto to specjalnie nie był zły wynik dla Kaczora. Inna sprawa że część osób głosowała na Kaczora żeby nie był prezydentem Warszawy.Sam jedną znajomą odwiodłem od takiego głosowania ale później pochwaliła się że jej dyrektorka też w ten sposób zagłosowała Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Borowski nie ma szans 13.07.06, 10:26 > Znienawidzonego PiSu - to dlaczego Kaczyński wygrał wybory na prezydenta > Warszawy ??? Tak. Znienawidzonego. Kaczory orżneli warszawiaków 4 lata temu. Dostali swoją szansę w tym mieście - Lech wygrał tu wybory w pierwszej turze. Po prostu ludzie mu zaufali, że będzie inaczej zn. uczciwie. Nie chcieli już "afer mostowych" czy tuneli "przekrętów". I co dostali w zamian? - kuziwa, kompletny zastój, totalne nieróbstwo i pieprzone muzemu na osłonę.... Warszawiacy są po prostu bardziej doświadczeni (o trzy lata) od reszty polskiego społeczeństwa przez PIS i ich recepty. > Poza tym MArcinkiewicz nie jest w 100% kojarzony z PiS, szczególnie po > dymisji będzie się to pogłębiać. Tu jego szansa. a Ty aby zdrowy jesteś? Marionetkiewicz nie jest kojarzony z PIS-em? To chyba już tylko z UFO.... > Borowski - to postkomuch - to wystarczy za "rekomendację". Polacy już mają > mdłości od komuchów po ich "rządach" i rozkradaniu Polski przez byłych SBków. Tu masz rację. Polacy mają dość przekrętów. Z tym, że dostrzegają już zapewne, że zwykle odbywają się one na styku Państwa i biznesu. I mam nadzieję, że doszli już do tego, że jeśli zmiejszymy ilość takich punktów to tym samym zmiejszymy korupcje. Innymi słowy im mniej Państwa w Państwie tym dla nas lepiej... . W Warszawie to już wiedzą. Zobaczysz jaka jest uczciwość Twoich kaczystów jak się władze w mieście zmienią bo dopiero wtedy da się wygrzebać ich przekręty. Teraz są zamiatane pod dywan z racji dyscypliny w tej partii. Osobiście - jeśli już ktoś wogóle musi mnie "dymać" to wolę by robił to ktoś mądrzejszy niż ja. Bo jak bierze się do tego parafialny głupek pospołu z pastuchem to nie zdzierżę... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Borowski moze pokonac Marcinkiewicza 13.07.06, 09:06 jardo-g napisał: > przestań bredzić - Marionetkowicz traktuje to stanowsiko tak instrumentalnie, > jak potraktował to jego pan i władca, brat wielkiego wodza, Lech Kaczyński. > Poza tym nie jest z Warszawy i nie zna tego miasta. Nie mowiąc o tym, że > pochodzi ze znienawidzonego w stolicy PiS. Instrumentalnie Warszawe traktowal stary uklad warszawski SLD i PO. Mysle,ze Marcinkiewicz ani Borowski mimo,ze są z róznych opcji,nie traktuja tej funkcji instumentalnie. KTORYKOLWIEK Z NICH WYGRA TO NIE BEDZIE ŹLE. NATOMIAST MYSLE,ZE WYSLANIE PRZEZ PO GRONKIEWICZ-W.świadczy o braku zainteresowania Donalda zwyciestwem w Wawie.Ona nie ma szans.Tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Borowski moze pokonac Marcinkiewicza 13.07.06, 09:18 > > Instrumentalnie Warszawe traktowal stary uklad warszawski SLD i PO. > Mysle,ze Marcinkiewicz ani Borowski mimo,ze są z róznych opcji,nie traktuja tej > > funkcji instumentalnie. > KTORYKOLWIEK Z NICH WYGRA TO NIE BEDZIE ŹLE. > NATOMIAST MYSLE,ZE WYSLANIE PRZEZ PO GRONKIEWICZ-W.świadczy o braku > zainteresowania Donalda zwyciestwem w Wawie.Ona nie ma szans.Tak uwazam. To kogo powinien wysłać Tusk jak nie HGW?Aby to światczyło o jego chęci wygrania? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Borowski moze pokonac Marcinkiewicza 13.07.06, 09:11 jardo-g napisał: > przestań bredzić - Marionetkowicz traktuje to stanowsiko tak instrumentalnie, > jak potraktował to jego pan i władca, brat wielkiego wodza, Lech Kaczyński. > Poza tym nie jest z Warszawy i nie zna tego miasta. Nie mowiąc o tym, że > pochodzi ze znienawidzonego w stolicy PiS. Od kiedy to PiS jest tak znienawidzony w Warszawie? To jeśli była by prawda to by Marcinkiewicz tyle głosów nie dostał. Tylko w sumie można pomyśleć ktoś dzwoni do domu pyta się jakie będą twoje preferencje wyborcze? Najbezpieczniej powiedzieć że to Kazio bo a nuż ABW z rozkazu Kaczorów szuka swoich wrogów? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Borowski nie ma żadnych szans 13.07.06, 08:43 Jeśli przeszedłby do drugiej tury Marcinkiewicz by go zniszczył. Wystarczy dac mu etykietkę postkomucha. A w działaniach wizerunkowych PiS ma obecnie najlepszych speców. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Borowski nie ma żadnych szans 13.07.06, 09:20 Jeszcze trochę działań PiS i etykietka postkomucha będzie całkiem niezłą rekomendacją ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Borowski nie ma żadnych szans 13.07.06, 09:22 no jasne, że być postkomunistą, to nie taki obciach, jak być pisuarem.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Borowski nie ma żadnych szans 13.07.06, 10:44 Ja większego obciachu nie znam. Bycie w PZPR to największa hańba jaka może się przytrafić. BYli działacze PZPR, czyli sługusy ZSRR i KGB, powinni mieć dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Borowski ma duze szanse. 13.07.06, 11:24 > Bycie w PZPR to największa hańba jaka może się przytrafić. Członkostwo w PiSie to plama na pokolenia. To już lepiej być księdzem TW. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Borowski nie ma żadnych szans 14.07.06, 00:15 palestrina2005 napisał: > Ja większego obciachu nie znam. > Bycie w PZPR to największa hańba jaka może się przytrafić. Mnie wcale nie dziwi, że niektórzy ludzie nie wiedzą, że największym obciachem jest obnoszenie się z własną głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Borowski moze pokonac Marcinkiewicza 13.07.06, 09:25 > Maciareicz gwarantuje wieksza przejrzystosc zarzadzania. Maciarewicz? A może Marcinkiewicz? A co Marionetka wie o zarządzaniu? Przecież zawsze był (co najwyżej) po drugiej stronie sznurka? A swoją wiedzę o zarządzaniu pokazał jako premier. Podstawowym będem było przyjęcie tytułu premniera, jeśli wiedział, że nie będzie miał włądzy odpowiedniej do odpowiedzialności. Jako menadżer skompromitoweał się tym wystarczająco. Jednocześnie niczym, poza PR, się nie wykazał. No i oczywiście pozostaje kwestia instrumentalnego traktowania prezydentury Warszawy. Nawet, gdyby Marionetka miała pojęcie o zarządzaniu, to zarządzałaby tak, by załapać się ponownie do "wielkiej polityki" a nie dla dobra miasta i mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
chruma Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:22 Ranking -to tylko aprobata bo wykopaniu go przez JK a PISUAROWYCH czynowników Warszawa ma juz powyżej granicy wytrzymałości- rozgrabiają miasto dla własnych potrzeb nic nie pozostawiając po sobie - po cholernym "warszawski układzie" co złego to złego - gł. wspomnienia ale są konkrety z betonu i stali-służyć będą od 20-100 lat a po Lechutku, Kochasiu co mamy ....odruchy zwrotne .... KKAZDY INNY TYLKO NIE PISUAR....A co z Borowskim ? aż cicho bo brak afer a nie? Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski afera! afera! kacze ukąszenie widzę 13.07.06, 08:27 > A co z Borowskim ? aż cicho bo brak afer a nie? przyjmujesz kaczy punkt widzenia. Najważniejsza sprawa to kompetencje, otwartość myślenia, także pewne wizjonerstwo. Na przykład prezydent Wrocławia! Tow. Borowski może byłby świetnym kandydatem w roku 1987 - bo reformator na miarę tamtych czasów. Ale teraz potrzebujemy naprawdę świetnego specjalisty. Przykład jeden z setek - "kacza kolej". Kupiona w aferalnych okolicznościach (ustawiony przetarg, przepłacenie za przypudrowane trupy) i przez to brak postępu w utworzeniu normalnego systemu kolei dojazdowych+wspólny bilet. Co Borowski o tym wie? To już lepszy byłby... Piechociński, misio peeselowy, jakość bardzo niska ale ostatnio całkiem z sensem pisuje jak to wygląda komunikacja w wielkim świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
henrykg1 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:29 Niestety Warszawiacy to, mówiąc delikatnie, dziwni ludzie. Tak jak wybrali LK, tak wybiorą KM i nikt się do tego nie przyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
luxie Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:45 henrykg1 napisał: > Niestety Warszawiacy to, mówiąc delikatnie, dziwni ludzie. Tak jak wybrali LK, > tak wybiorą KM i nikt się do tego nie przyzna. Problem w tym, że w Warszawie może i mieszka dużo ludzi, ale wystarczy spojrzeć na tablice rejestracyjne samochodów, żeby sie przekonać, że zameldowania, a co za tym idzie lokalnych praw wyborczych to wielu nie ma. Pozostają rodowici Warszawiacy i ci nowi, ale już zameldowani. Mam nadzieję, że wystarczy aby kopnąć w d..ę PiS w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:30 > Niestety Warszawiacy to, mówiąc delikatnie, dziwni ludzie. Tak jak wybrali LK, > tak wybiorą KM i nikt się do tego nie przyzna. Ilu w Warszawie jest Warszawiaków widać najlepiej w weekendy, kiedy 70% Warszawiaków ywjeżdża na weekend do rodziny na wieś / do innego miasta. Bóg jeden raczy wiedzieć jakie ślady na psychice zostawiają takie weekendy..... Odpowiedz Link Zgłoś
wiren Re: błazen Marcinkiewicz 13.07.06, 08:29 dość się już nawygłupiał w telewizji, stad jego dobre notowania, ale Warszawie potrzebny jest prezydent który wreszcie po wielu latach kaczkoprezydentury coś zrobi, stad być może czeka Gronkiewiczową twardy bój, no ale Paryz wart mszy Odpowiedz Link Zgłoś
lukewww chcę Borowskiego 13.07.06, 08:34 Jestem młody i na niego będę głosować!!! A pana który mówił o pokrywaniu się elektoratu tuska (liberalnego) z rejonami o najniższym procencie zdanych matur informuję, że studia skończyłem z wyróżnieniem. A Marcinkiewicz to marionetka i błazen, pajacyk. Odpowiedz Link Zgłoś
dankowalski jest jeszcze czas aby PO zmieniło kandydata 13.07.06, 08:35 moze Pitera albo Sariusz- Wolski mieliby większe szanse z Marcinkiewiczem? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: jest jeszcze czas aby PO zmieniło kandydata 13.07.06, 08:39 Nie sądzę, nie są tak znani jak HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: jest jeszcze czas aby PO zmieniło kandydata 13.07.06, 08:43 może Pitera?. Niech sobie PO jeszcze pomyśli nad kandydaturą HGW Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jest jeszcze czas aby PO zmieniło kandydata 13.07.06, 08:48 dankowalski napisał: > moze Pitera albo Sariusz- Wolski mieliby większe szanse z Marcinkiewiczem? Piterze z miejsca zostaną wyciągnięte niewyjaśnione sprawy mieszkaniowe. A Sariusz - Wolski jest mało znany i niezbyt medialny. Ale sam pomysł znalezienia innego kandydata wydaje mi się rozsądny. Tylko nie mam pojęcia, kto miałby nim być... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Re: Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 13.07.06, 09:16 Wyluzuj, Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.06, 13:28 Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3xTAK. I nie pisz mi, że milion ( Nie ), bo i tak mam zawsze od Ciebie o jeden więcej ( TAK ). Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Sądzisz... Znasz dwóch warszawiaków ??? 13.07.06, 08:39 Sondaże pokazują że Marcinkiewicz prowadzi. Zacznie kampanię a on jest dobry w PR. Moim zdaniem jest faworytem. Gronkiewicz ma spore wady - jest niesympatyczna i daje się wyprowadzić z równowagi. Jesli zastosuje taktykę Tuska z wyborów prezydenckich - przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: Sądzisz... Znasz dwóch warszawiaków ??? 13.07.06, 08:43 tak jest...., niestety Odpowiedz Link Zgłoś
marych Na szczęście mogą głosowac tylko zameldowani 13.07.06, 08:43 czyli jakies 30% mieszkańców. Znaczy to, ze w odróznieniu od ogółu nie życzą sobie faszystowskich desantów z pipidówka. Z resztą przeżylismy juz kilka lat pod rządami kaczystów i wiemy co to znaczy marazm i niekompetencje urzędników, wstrzymanie inwestycji i bankructwo wielu firm zależnych od decyzji magistratu. Czas z tym wreszcie skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
loko31 ale to sie zmieni! 13.07.06, 08:48 PIS przygotowywuje ustawe że będa mogli równiez głosowac niezameldowani którym zakłady pracy poświadczą że pracują na terenie danej gminy i tam zamieszkują. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: ale to sie zmieni! 13.07.06, 09:16 to wtedy się zmieni na niekorzyść marionetkowicza. Do Warszawy zwalają się w większości wykształeceni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie 13.07.06, 08:58 > czyli jakies 30% mieszkańców. > Znaczy to, ze w odróznieniu od ogółu nie życzą sobie faszystowskich desantów z > pipidówka. Akurat większość niezameldowanych to młodzi ludzie, którzy do Warszawy przyjechali pracować. Młodzi, wykształceni i zatrudnieni. To miałby być niby elektorat PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
dankowalski dlaczego wizerunek jest ważniejszy od kompetencji? 13.07.06, 08:45 Dlaczego w warszawie wizerunek wygrywa z kompetencjami? HGW jest jaka jest wizerunkowo ale to dobra specjalistka. Ale to sie nie liczy bo liczy sie tylko wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: dlaczego wizerunek jest ważniejszy od kompete 13.07.06, 09:33 > Dlaczego w warszawie wizerunek wygrywa z kompetencjami? Dla tego samego, dla czego dzieje się tak poza Warszawą. Tylko w Warszawie dużo trudniej zbudować pozytywny wizerunek występami w TV Trwam & Radyju. Ale TV "publiczna" (zapewne przez skojarzenie z domem) może niestety wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Beznadziejny wybór 13.07.06, 08:46 między katolickim konserwatystą a katolicką konserwatystką. Co za nudny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 Re: Beznadziejny wybór 13.07.06, 08:53 Zrozum, że tu trzeba wybrać sprawnego i skutecznego administratora. Nie kieruj się światopoglądem, bo naprawdę dla Warszawy ważniejsze są nowe inwestycje, a nie stosunek prezydenta miasta do Parady Równości. Odpowiedz Link Zgłoś
mfs0 Jaki peleton, taki lider 13.07.06, 08:50 I czemu tu sie dziwic? W krainie ślepców jednooki jest królem - to bodaj Erazm z Rotterdamu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 Spokojnie, jest dobrze 13.07.06, 08:51 To, że będzie druga tura pomiędzy HGW i Marcinkiewiczem było do przewidzenia. Przewaga Marcinkiewicza jest minimalna, a powiedzcie mi na kogo zagłosują w drugiej turze wyborcy kandydatów, którzy odpadną. Elektorat LPR i Samoobrony jest w Warszawie bardzo skromny, a lewicowcy zagłosują na HGW, nawet jeśli nienawidzą PO, to i tak będzie to dla nich mniejsze zło (jakby jakimś dziwnym trafem HGW odpadła, to ja zagłosuję na Borowskiego, choć bez entuzjazmu). Oni brzydzą się chyba PiSu znacznie bardziej niż ja, prawicowiec i liberał (w kwestiach gospodarczych), a muszę przyznać że ja brzydzę się PiSu bardzo, z każdym dniem coraz bardziej. W dodatku wyborcy PO są bardziej zdyscyplinowani. Jeśli my i lewica w drugiej turze nie zawiedziemy to w całą Polskę popłynie sygnał: "PiSowi mówimy nie!" Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Do Gorzowa wróci skompromitowany 13.07.06, 08:52 Będzie mógł liczyć na szczególne traktowanie przez tamtejszych wyborców, których po chamsku olał wyrzucając do śmieci otrzymany od nich mandat poselski - tylko dla kilkumiesięcznej fuchy kaczego komisarza. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nas razie wygrywa 13.07.06, 08:57 A PiS zawsze w wyborach wypada lepiej niż w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski przecież będzie druga tura 13.07.06, 09:00 a moheru jednak mimo wszystko w Warszawie nie ma zbyt wiele - przecież Roman ledwo co się dostał do sejmu. Sam się przyznaję do nieprawdopodobnej głupoty - w konfrontacji Balicki/Rozstrój jelit - zagłosowałem na... ech... Mam nadzieję, że temat powstania warszawskiego jest już wyeksploatowany. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: przecież będzie druga tura 13.07.06, 10:48 Czyli mamy ponad 60% moherów w Polsce ???? Bo tyle osób lubi MArcinkiewicza. Ja znam wielu bogatych i wykształconych Warszawiaków ktorzy go lubią. Więc nie chrzań. Z jego zdolnościami PRowskimi jest zdecydowanym faworytem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 Re: przecież będzie druga tura 13.07.06, 12:19 palestrina2005 napisał: > Ja znam wielu bogatych i wykształconych Warszawiaków ktorzy go lubią. Ależ ja też lubię Marcinkiewicza jako człowieka, bo sprawia wrażenie osoby sympatycznej i otwartej. Ale to nie jest powód, żeby na niego głosować. Głosować należy na tych którzy są w stanie coś zmienić. Nie dajmy się znów ułagodzić słodkim pierdzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 08:54 He he, ale wstyd. Jakby Jarosław Kaczyński przyczepł krowie znaczek PiS i powiedział, że to jest nowy prezydent Warszawy to warszawiacy pewnie by na nią głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Patrząc realnie Marcinkiewicz wygra 13.07.06, 08:56 PiS ma znakomitych speców od PR, Marcinkiewicz jest najpopularniejszym politykiem w Polsce. Marcinkiewicz znakomicie umie pokazać się w mediach. Już prowadzi w sondażu, nie jest w 100% utożsamiany z PiS, szczególnie po dymisji, a będzie miał jeszcze dużo czasu żeby się pokazać w Stolicy. Znając jego PRowski talent będzie się uśmiechał i zdobywał kolejne głosy. Będzie miał też poparcie najlepszych profesjonalistó od kampanii. A Gronkiewicz-Waltz - w kampanii Tuska pokazała ze nie potrafi trzymać nerwów na wodzy. Niższe sondaże od Marcinkiewicza wyprowadzą ją z równowagi, będzie wypominać Marcinkiewiczowi brak warszawskich krzeni, co nie spodoba się warszawiakom którzy są zameldowani w Warszawie ale się nie urodzili w Warszawie. Gronkiewicz skoncentruje się na kampanii negatywnej i przez to sama bedzie negatywnie postrzegana. Raczej nie ma szans. Jest za mało sympatyczna. I wbrew pozorom nie jest twarda bo łatwo ją wyprowadzić z równowagi. A Borowski ? Wystarczy mu przylepić etykietę postkomucha. Zresztą on jest trochę za bardzo "intelektualny". Na pewno jest inteligentny, ale komunistycznbe zaszłości i "przeintelektualizowanie" nie zjedanją mu masowego wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: Patrząc realnie Marcinkiewicz wygra 13.07.06, 09:36 No właśnie! Co potrafi Marcinkiewicz - tylko lansować się w mediach. A zrobi to co mu Jaruś z Lechem każą. Jak zostanie prezydentem Warszawy i będzie częściej pokazywany w mediach niż Kaczory, to znowu odsuną go na boczny tor. I żeby nie wiem co naobiecywał Waszawiakom, to i tak g...o z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Tak czy siak MArcinkiewicz pewnie wygra 13.07.06, 10:49 bo jest mistrzem kreowania wizerunku... Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: Tak czy siak MArcinkiewicz pewnie wygra 13.07.06, 10:53 palestrina2005 napisał: > bo jest mistrzem kreowania wizerunku... to też, ale najważniejsze, że przy tym - tak jak większość warszawiaków - NIE JEST Z WARSZAWY ! Jest po prostu SWÓJ - i to jest podstawa ...; Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 60 % warszawaikow pochodzi z gorzowa i okolic 13.07.06, 09:04 to i glosuja na swego .... jezeli wygra w wyborach bedzie mozna chodowac krowy i swinie w tym kaczodole ala wawa... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Jedyna szansa dla PO w Warszawie 13.07.06, 09:06 Wycofać kiepską kandydaturę HGW i wystawić... D.Tuska. Facet jest zaprawiony w bojach, to urodzony fighter, zwycięstwo ma w genach... Odpowiedz Link Zgłoś
janka2006 Ankieta - kto NIE popiera KM 13.07.06, 10:15 Jestem Warszawianką i mówię NIE !! ps. kto robił tę ankietę i na jakiej grupie społecznej, to jest jakieś oszustwo !! Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Re: Ankieta - kto NIE popiera KM 13.07.06, 10:18 Ja tez mówię NIE KM !! Odpowiedz Link Zgłoś
andaral Re: Ankieta - kto NIE popiera KM 13.07.06, 10:19 Warszawiak z dziada i pradziada mówi też NIE KM. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Marnie widzę szanse Gronkiewiczowej 13.07.06, 10:52 To fakt, przy takich zdolnościach PRowych jakie ma Marcinkiewicz ciężko z nim konkurować. Gronkiewiczowa raczej nie ma szans - myślę że skończy coraz ostrzejszymi atakami w MArcinkiewicza przez co będzie uważana przez wyborców za niezrównoważoną. A Borowski - postkomuch - lepiej radzi sobie z wizerunkiem niż Hania ale jest za bardzo niszowy - ludzie za bardzo zrazili się już do postkomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 galba - HGW jest 1000x gorsza od premiera z gorzow 13.07.06, 11:38 tu masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Re: Marcinkiewicz prowadzi w rankingu w Warszawie 13.07.06, 09:22 Największym problemem PO w Warszawie jest sam HGW. Ona mentalnie bardziej pasuje do LPR czy PiS. Gdyby ktos inny kandydował, to zapewne wygrałby w cuglach, bo Kaczyński to tylko otoczył się dworem, nic nie robił, Kochalski to miernota , a warszawska ekipa PiS to porażka - jest przezarta niemocą,korupcją i nepotyzmem Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Kaziu - gest Kozakiewicza to ty widzisz ????????? 13.07.06, 09:31 "spieprzaj dziadu" do Gorzowa Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Marcinkiewicz przejdzie na strone PO 13.07.06, 09:32 rozmowy juz w toku i to od dawna, Warszawa potrzbuje Marcinkiewicza, jego zagranicznej popularnosci i on nie pasuje do kartfolanego wizerunku Polski. Wybory samorzadowe musi, MUSI w Polsce wygrac oboz pro europejski, inaczej koniec POlski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś