Dodaj do ulubionych

"Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Polską

• browarna23 Wymiana władcy 13.07.06, 20:09
      A może tego co w Naszym kraju ma sraczkę wymienić na kogoś z importu?
    • 0240070019490a Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 20:22
      To jeszcze dobrze,ze cos o Nas pisza. Boje sie, ze juz niedlugo bedziemy tak
      malo liczacym sie krajem, ze po prostu przestana o Nas nawet piszc. A tak
      naprawe to zle sie dzieje i w Polsce Kaczynskich i z Polska Kaczynskich.Jezeli
      jeszcze mamy jako taka pozycje w Europie to nalezaloby ja tylko wzmocnic a nie
      stracic. Bo do choru kpiacych i smiejacych sie z Kaczynskich szybko moga
      dolaczyc inni. Polska to nie zart i chlopczyk do poklepywania po ramieniu!
    • obywatelx5 Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 20:26
      Uklad atakuje już kraje oscienne!!! ja narazie potem zaatakuje cały świat.
      PIS musi podbic ONZ -
      • wet3 Historia (od 1989) pokazuje, ze jak nas chwalono, 13.07.06, 20:30
        to wladze nasze dzialaly zawsze na niekorzysc Polski. Widac, ze obecny rzad
        musi zdecydowanie robic cos dobrego dla kraju i stad takie pomrukiwania.
        • historyk12 Re: Historia (od 1989) pokazuje, ze jak nas chwal 13.07.06, 20:34
          Od tego ich "robienia dobrze" już nikt nie chce z nimi rozmawiać. Niedługo nie
          potrzebna będzie sraczka i tak nikt nie będzie się chciał spotkać z żałosnymi
          karzełkami
          • wet3 Re: Historia (od 1989) pokazuje, ze jak nas chwal 13.07.06, 20:57
            historyk12 napisał:

> Od tego ich "robienia dobrze" już nikt nie chce z nimi rozmawiać. Niedługo nie
            > potrzebna będzie sraczka i tak nikt nie będzie się chciał spotkać z żałosnymi
            > karzełkami

Nie martw sie. Jesli Kaczory beda zdecydowanie obstawac przy swoim, to koza do
            woza przyjdzie. Najlepszym dowodem tego jest telefon od Merkel.
            • qbel2 Re: Historia (od 1989) pokazuje, ze jak nas chwal 13.07.06, 21:46
              a wiesz co Merkel chciała od kaczki-sraczki (dobre historyk;)? Pytała sie go czy
              nie potrzebuje dobrego psychiatry
              • wet3 Re: qbe12 13.07.06, 22:01
                qbel2 napisał:

> a wiesz co Merkel chciała od kaczki-sraczki (dobre historyk;)? Pytała sie go
                cz
                > y
                > nie potrzebuje dobrego psychiatry

Jak masz ochote robic sobie jaja z Merkel - to Twoja prywatna sprawa. Uwazam
                jednak, ze tego nie powinno sie robic gdyz ten zart jest absolutnie nie na
                miejscu.
    • pethate Re: "Lietuvos Rytas" :dziwny jest ten swiat 13.07.06, 20:28
      Litwo ojczyzno moja i ty jestes czescia ukladu?
      Kaczynscy otworza teczke Mickiewicza a Gosiewski juz ma na niego haka.
      Dziwny jest ten swiat - dla Kaczynskich.
    • q_vw Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 20:29
      Drogie kaczko-pisorki, powinniście, jak w tym żydowskim dowcipie "...jeśli wam
      piąta czy dziesiąta osoba mówią, że jesteś pijany, to ty idź spać...". Jeśli
      kolejna gazeta w zaprzyjaźnionym kraju uważa, że prezydent i rząd prowadzą złą
      politykę zagraniczną, to jest żaden spisek czy układ, ale opis rzeczywistości,
      a to znaczy, że najwyższy czas rozejrzeć się wokół siebie, popatrzeć na siebie
      i zastanowić się, czy przypadkiem te opinie nie odzwierciedlają istnienia
      problemu, jakim jest dyletanctwo rządzącej Polską ekipy...
      • wet3 Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 20:33
        q_vw napisał:

> Drogie kaczko-pisorki, powinniście, jak w tym żydowskim dowcipie "...jeśli
        wam
        > piąta czy dziesiąta osoba mówią, że jesteś pijany, to ty idź spać...". Jeśli
        > kolejna gazeta w zaprzyjaźnionym kraju uważa, że prezydent i rząd prowadzą
        złą
        > politykę zagraniczną, to jest żaden spisek czy układ, ale opis
        rzeczywistości,
        > a to znaczy, że najwyższy czas rozejrzeć się wokół siebie, popatrzeć na
        siebie
        > i zastanowić się, czy przypadkiem te opinie nie odzwierciedlają istnienia
        > problemu, jakim jest dyletanctwo rządzącej Polską ekipy...

Problem polega na tym, ze mowia nam to tacy, ktorych bardzo trudno uwazac za
        naszych przyjaciol. Wiec interpretacja musi byc tu odwrotna.
        • historyk12 Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 20:36
          wet3 napisał:
          > Problem polega na tym, ze mowia nam to tacy, ktorych bardzo trudno uwazac za
          > naszych przyjaciol. Wiec interpretacja musi byc tu odwrotna.

Oczywiście. Prawdziwy PiSdzielec ma tylko dwóch przyjacół: kaczkę i kaczkę-sraczkę
          • tales1 Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 20:59
            Ty, historyk, prymitywny komuch musisz być, sądząc po postach, co?
            • silesius.monachijski0 Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 21:23
              a moze wlasnie na weglu siedzi i biegunke leczy?

tales1 napisał:

> Ty, historyk, prymitywny komuch musisz być, sądząc po postach, co?
            • eva15 Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 23:22
              Skąd to wziąłeś, że on w 1. rzędzie komuch?
              • silesius.monachijski0 Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 23:36
                hermeneutyka chlopcze

eva15 napisała:

> Skąd to wziąłeś, że on w 1. rzędzie komuch?
          • wet3 Re: historyk12 13.07.06, 21:02
            historyk12 napisał:

> wet3 napisał:
            > > Problem polega na tym, ze mowia nam to tacy, ktorych bardzo trudno uwazac
            > za
            > > naszych przyjaciol. Wiec interpretacja musi byc tu odwrotna.
            >
            > Oczywiście. Prawdziwy PiSdzielec ma tylko dwóch przyjacół: kaczkę i kaczkę-
            srac
            > zkę

Nonsens. Uwierzyles zbyt szybko w propagande wrogow Poski - eurolewakow. Ich
            poszczekiwanie malo mni wzrusza. Tego bedzie wiecej. Na takie bzdury nie zwraca
            sie uwagi.
        • q_vw Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 20:59
          wet3 napisał:

> Problem polega na tym, ze mowia nam to tacy, ktorych bardzo trudno uwazac za
          > naszych przyjaciol. Wiec interpretacja musi byc tu odwrotna.

Wiesz... to jest już przypadek kliniczny, Paranoja i Schizofrenia...

Te kraje można uważać za naszych przyjaciół, tylko Pisiory uważają, że otaczają
          nas wrogowie...
          • wet3 Re: q_vw 13.07.06, 21:12
            q_vw napisał:

> wet3 napisał:
            >
            > > Problem polega na tym, ze mowia nam to tacy, ktorych bardzo trudno uwazac
            > za
            > > naszych przyjaciol. Wiec interpretacja musi byc tu odwrotna.
            >
            > Wiesz... to jest już przypadek kliniczny, Paranoja i Schizofrenia...
            >
            > Te kraje można uważać za naszych przyjaciół, tylko Pisiory uważają, że
            otaczają
            >
            > nas wrogowie...

Czy Ty sadzisz, ze jestem na tyle glupi, aby nie odrozniac lewackiego belkotu
            od rzeczywistosci?! Chcesz strego wrobla nabierac na plewy? Przeciez wszystkie
            nam nieprzychylne artykuly pisane sa w lewackich brukowcach! I Ty oczekujesz,
            ze ten szwargot czlowiek myslacy powinien brac powaznie?
            • silesius.monachijski0 Re: q_vw 13.07.06, 21:32
              czyli V Miedzynarodowka: taka troche lewacka, a troche postmodernistyczna (i
              koniecznie heterofobiczna)

wet3 napisał:

> Czy Ty sadzisz, ze jestem na tyle glupi, aby nie odrozniac lewackiego belkotu
              > od rzeczywistosci?! Chcesz strego wrobla nabierac na plewy? Przeciez
              wszystkie
              > nam nieprzychylne artykuly pisane sa w lewackich brukowcach! I Ty oczekujesz,
              > ze ten szwargot czlowiek myslacy powinien brac powaznie?
            • qbel2 Re: q_vw 13.07.06, 21:48
              głupi jesteś na pewno, ale czy aż tak? Chyba jednak tak

wet3 napisał:
              > Czy Ty sadzisz, ze jestem na tyle glupi, aby nie odrozniac lewackiego belkotu
              > od rzeczywistosci?! Chcesz strego wrobla nabierac na plewy? Przeciez wszystkie
              > nam nieprzychylne artykuly pisane sa w lewackich brukowcach! I Ty oczekujesz,
              > ze ten szwargot czlowiek myslacy powinien brac powaznie?
              • silesius.monachijski0 Re: q_vw 13.07.06, 21:53
                uderzylem lewaka w czule miejsce? chyba tak

qbel2 napisał:

> głupi jesteś na pewno, ale czy aż tak? Chyba jednak tak
                >
                > wet3 napisał:
                > > Czy Ty sadzisz, ze jestem na tyle glupi, aby nie odrozniac lewackiego bel
                > kotu
                > > od rzeczywistosci?! Chcesz strego wrobla nabierac na plewy? Przeciez wszy
                > stkie
                > > nam nieprzychylne artykuly pisane sa w lewackich brukowcach! I Ty oczekuj
                > esz,
                > > ze ten szwargot czlowiek myslacy powinien brac powaznie?
              • eat.putsy bo mama to też rodzina 13.07.06, 21:58
                a rodzina to największe dobro wg. K-bros
      • langston To sa wszystko gazety lewackie 13.07.06, 20:41
        to nie piata czy dziesiata tylko ciagle ta sama opcja -lewacka
    • gekon1979 no i co?? znowu jakas gazeta cos pisze, a my 13.07.06, 21:09
      robimy z tego miedzypanstwowa awanture??????????????????
    • rudniand Plagiat "Lietuvos Rytas" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.06, 21:10
      Pewnie nasi bracia Litwini przedrukowali jakiś paszkwil z Wyborczej.
      • silesius.monachijski0 Re: Plagiat "Lietuvos Rytas" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.06, 22:28
        to pewnie tlumaczenie na litewski tego antypolskiego w wymowie artykulu anny
        bikont ze spiegla

rudniand napisał:

> Pewnie nasi bracia Litwini przedrukowali jakiś paszkwil z Wyborczej.
    • tales1 Dlaczego tutaj na forum jest tak wielu PiSofobów? 13.07.06, 21:45
      • gekon1979 poniewaz "profesorze biologi" jest tak, ze pis 13.07.06, 21:49
        popiera 27% ludzi w Polsce, reszta albo jest obojetna na pis, albo go nie znosi
        myslalem, ze "profesor" sam wpadnie na to, bo "profesorzy" statystyke to powinni miec w malym paluszku
        • silesius.monachijski0 Re: poniewaz "profesorze biologi" jest tak, ze pi 13.07.06, 22:00
          prof. biologii to pawel.berlin; znow wszystko pomieszales; jak zawsze

gekon1979 napisał:

> popiera 27% ludzi w Polsce, reszta albo jest obojetna na pis, albo go nie
          znosi
          > myslalem, ze "profesor" sam wpadnie na to, bo "profesorzy" statystyke to
          powinn
          > i miec w malym paluszku
          >
        • tales1 Re: poniewaz "profesorze biologi" jest tak, ze pi 13.07.06, 22:03
          Nie jestem profesorem ekonomii (spec. ekonometria), bo nie sposób być od
          wszystkiego! Na gadach się akurat znam! To PO lubi jeszcze mniej ludzi, nie
          mówiąc już o komuchach z SLD i SdPl, co? No i git!
          • silesius.monachijski0 Re: poniewaz "profesorze biologi" jest tak, ze pi 13.07.06, 22:05
            czytajac posty gekona i ja zaczynam stawac sie specjalista od gadow

tales1 napisał:

> Nie jestem profesorem ekonomii (spec. ekonometria), bo nie sposób być od
            > wszystkiego! Na gadach się akurat znam! To PO lubi jeszcze mniej ludzi, nie
            > mówiąc już o komuchach z SLD i SdPl, co? No i git!
          • gekon1979 raz bedac po wpis z zasobow morz i oceanow 13.07.06, 22:11
            bylem swiadkiem, jak profesor(od tegoz przedmiotu)zjechal innego "profesora" za nie znajamosc statystyki, bo widzisz profesor to cos znaczy - jeszcze, i ktos taki pewne podstawy powinien miec opanowane
            zreszta co ja ci gamoniu bede tlumaczyc, statystyka jest na wszystkich kierunkach, wszystkich studiow, nawet humanistycznych ;)
            • silesius.monachijski0 Re: raz bedac po wpis z zasobow morz i oceanow 13.07.06, 22:23
              widzisz, statystycznie jest wiecej leweakow na tym forum, ale liczy
              sie "jakosc" (jak slusznie ujal to tales); zas zeby wierzyc, ze ilosc
              przechodzi w jakosc, to trzeba byc zatwardzialym komunista (jak ty, mark.parker
              i inne stringi)

gekon1979 napisał:

> bylem swiadkiem, jak profesor(od tegoz przedmiotu)zjechal innego "profesora"
              za
              > nie znajamosc statystyki, bo widzisz profesor to cos znaczy - jeszcze, i
              ktos
              > taki pewne podstawy powinien miec opanowane
              > zreszta co ja ci gamoniu bede tlumaczyc, statystyka jest na wszystkich
              kierunka
              > ch, wszystkich studiow, nawet humanistycznych ;)
              >
              • gekon1979 Re: raz bedac po wpis z zasobow morz i oceanow 13.07.06, 22:29
                to nie sa lewacy, tylko twoj przyglupi worek z napisem lewacy ;)
                u was jakos mala, nie dosc ze was malo, to jeszcze jakosc kiepska
                byly Ubek lzekatolik, i podrabiany "profesor biologi" hahaha
                stwierdzenie ze jestem komunista, jest poprostu oslabiajace, i rozbawiajace :D
                jak ja jestem komunista to ty jestes iSSlamista i pedalem
                • silesius.monachijski0 Re: raz bedac po wpis z zasobow morz i oceanow 13.07.06, 22:37
                  wytrzyj sobie te piane na ustach; jestes, jestes, kumasz sie z calym forumowym
                  lewactwem; kazdy to widzi

gekon1979 napisał:

> to nie sa lewacy, tylko twoj przyglupi worek z napisem lewacy ;)
                  > u was jakos mala, nie dosc ze was malo, to jeszcze jakosc kiepska
                  > byly Ubek lzekatolik, i podrabiany "profesor biologi" hahaha
                  > stwierdzenie ze jestem komunista, jest poprostu oslabiajace, i rozbawiajace :D
                  > jak ja jestem komunista to ty jestes iSSlamista i pedalem
                  >
                  • gekon1979 Re: raz bedac po wpis z zasobow morz i oceanow 13.07.06, 22:39
                    ja piane hahahahaha ;) ja jestem usmiechniety
                    sil twoja glupota nie robie juz na mnie wiekszego wrazenia
                    a teraz zobaczmy razem co to jest komunizm
                    no bo wole juz kumac sie z "lewactwem" niz idiotami twojego pokroju ;)
                    • silesius.monachijski0 Re: raz bedac po wpis z zasobow morz i oceanow 13.07.06, 22:42
                      co bylo do udowodnienia: gekon stal sie lewakiem; "gratulacje"

gekon1979 napisał:

> ja piane hahahahaha ;) ja jestem usmiechniety
                      > sil twoja glupota nie robie juz na mnie wiekszego wrazenia
                      > a teraz zobaczmy razem co to jest komunizm
                      > no bo wole juz kumac sie z "lewactwem" niz idiotami twojego pokroju ;)
                      >
                      >
                      • gekon1979 hahahahaha lumpenliberalem ;) 13.07.06, 22:46
                        tylko pamietaj, ja jestem nacjonalista ;) i pol staro zakonnych nie widze w Polsce ;)
                    • gekon1979 komunizm 13.07.06, 22:42
                      Komunizm (łac. communis - wspólny, powszechny) - system społeczno-polityczny stworzony w myśl zasad ideologii komunistycznej.

System poglądów głoszący program całkowitego zniesienia ucisku i wyzysku społecznego, postulujący powszechność, równość i sprawiedliwość oraz zbudowanie społeczeństwa bezklasowego opartego na społecznej własności środków produkcji i sprawiedliwym podziale dóbr. Były to przesłanki realizacji zasad równości we wszystkich dziedzinach życia społecznego.

Można zauważyć pewne analogie między ideami komunizmu a filozofią Platona. Idee równości i wspólnoty zyskały na znaczeniu w okresie rewolucji francuskiej 1789-1799 (zwłaszcza w działalności: Henri de Saint-Simon, Charles Fourier). Duży wpływ na rozwój ideologii komunistycznej miał wzrost uprzemysłowienia i przemiany społeczne z tym związane. Odrębnego znaczenia nabrały w ideologii marksistowskiej.

Twórcami koncepcji komunistycznych, którzy przekształcili komunizm z utopijnego ideału (socjalizm utopijny) w rewolucyjną teorię byli Karol Marks i Fryderyk Engels. Posługiwali się przy tym metodologią przypominającą naukową formę dyskursu, zaś ich ambicje sięgały stworzenia "naukowej teorii dynamiki społeczeństw". Tak zwany komunizm naukowy, określając kierowniczą rolę i zadania klasy robotniczej w walce z kapitalistycznym ustrojem, stał się ideologią rewolucyjną ruchu robotniczego oraz teoretycznym narzędziem i celem przebudowy społeczeństwa i stosunków społecznych w krajach, w których klasa robotnicza w sojuszu z masami pracującymi dokonała rewolucyjnego przewrotu i podjęła wysiłek budowy socjalizmu.

W XX wieku komunizm został rozwinięty przez Włodzimierza Lenina i w zastosowaniu do warunków nowej epoki stał się ideologiczną podstawą partii bolszewickiej.

pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm reszta tutaj
                      oczywsicie ideologia glosila jedno - brak ucisku, robiono inaczej ;)
                      ja gardze motlochem, kolektywem, brakiem indywidualizmu - nie jestem wiec komuchem
                    • gekon1979 a teraz faszyzm!! bardzo zbierzne z pisem 13.07.06, 22:45
                      ale ja ci powiem dlaczego, zbierzne, nie bede goloslowny
                      pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm przeczytaj o faszyzmie
                      duzo tam "panstwa solidarnego", odniesien do "narodu" itp

gadze jednym i drugim(komunizmem)
                      uwazam, ze Polska bedzie silna tylkow w warunkach demokracji(najlepiej monarchii konstytucyjnej), ze zdrowymi niezaleznymi, osrodkami wladzy :)
                      troj podzial wladzy jest pewnie dla ciebie nie wygodna idea, jak i calego pisu??
                      • silesius.monachijski0 zamiast do wikipedii siadz do powaznych lektur 13.07.06, 23:06
                        potem bedzie mozna pogadac; narazie nie widze sensu

gekon1979 napisał:

> ale ja ci powiem dlaczego, zbierzne, nie bede goloslowny
                        > pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm przeczytaj o faszyzmie
                        > duzo tam "panstwa solidarnego", odniesien do "narodu" itp
                        >
                        > gadze jednym i drugim(komunizmem)
                        > uwazam, ze Polska bedzie silna tylkow w warunkach demokracji(najlepiej
                        monarchi
                        > i konstytucyjnej), ze zdrowymi niezaleznymi, osrodkami wladzy :)
                        > troj podzial wladzy jest pewnie dla ciebie nie wygodna idea, jak i calego
                        pisu?
                        > ?
                        >
                        • gekon1979 alez prosze, z pewnoscia widze masz wiedze 13.07.06, 23:13
                          na temat faszyzmu, poslucham
                          • silesius.monachijski0 Re: alez prosze, z pewnoscia widze masz wiedze 13.07.06, 23:23
                            a tu sie znow pomyliles; powinienes zapytac specjalistow od ich doktryny (co
                            czesto objawiaja na forum): uu1, marka.parkera, vinc0 i reszte ferajny; oni te
                            swoje prawdy nie tylko glosza, ale i wcielaja te idee w zycie; zapisz sie na
                            jakies seminarium do nich; moze otrzymasz od tych "profesorow" wpis do indeksu?
                            powodzenia

gekon1979 napisał:

> na temat faszyzmu, poslucham
                            >
                            • gekon1979 widzisz, ja czytalem kiedys ksiazke, o gwardi 13.07.06, 23:58
                              przybocznej Hitlera, 1 Dywizja Pancerna SS Leibstandarte SS Adolf Hitler
                              i tam w tej ksiazce o nich :D bylo takie stwierdzenie NSDAP nie bylo monolitem
                              oczywiscie Hitler byl wodzem, i to nie podlegalo dyskusji, ale odpowiednie obozy konkurowaly ze soba(dlatego tez powstala ta dywizja, ktora podlegala bezposrednio Adolfowi, a nie Himlerowi)
                              ale rozwine mysl - to co tam czytalem, o tym ze NSDAP nie jest monolitem, dziwnie mi sie dzis kojarzy z pis
                              • silesius.monachijski0 Re: widzisz, ja czytalem kiedys ksiazke, o gwardi 14.07.06, 00:01
                                PiS bojowek na ulice nie wysyla, zas organizatorzy "pokojowej" parady rownosci
                                i owszem; wiec gdzie i z kim te analogie?

gekon1979 napisał:

> przybocznej Hitlera, 1 Dywizja Pancerna SS Leibstandarte SS Adolf Hitler
                                > i tam w tej ksiazce o nich :D bylo takie stwierdzenie NSDAP nie bylo monolitem
                                > oczywiscie Hitler byl wodzem, i to nie podlegalo dyskusji, ale odpowiednie
                                oboz
                                > y konkurowaly ze soba(dlatego tez powstala ta dywizja, ktora podlegala
                                bezposre
                                > dnio Adolfowi, a nie Himlerowi)
                                > ale rozwine mysl - to co tam czytalem, o tym ze NSDAP nie jest monolitem,
                                dziwn
                                > ie mi sie dzis kojarzy z pis
                                >
                                • gekon1979 Re: widzisz, ja czytalem kiedys ksiazke, o gwardi 14.07.06, 00:06
                                  jeszcze nie :)
                                  ale ma MW z LPR, a ta partia juz praktycnzi zasymilowana ;)
                                  a parady rownosci, nie powinny miec miejsca to inna sprawa
                                  teraz powstaje CBA hmmm 1 dywizja pancerna J.K.?? oby sie w to nie przerodzilo hahaha
      • wet3 Re: Dlaczego tutaj na forum jest tak wielu PiSofo 13.07.06, 22:02
        Dlatego, ze wszyscy lewacy "kochac" gazetki politycznie poprawne.
        • tales1 Re: Dlaczego tutaj na forum jest tak wielu PiSofo 13.07.06, 22:04
          No tak, słuszna uwaga! Oni lubią chodzić i na smyczy partii i po linii partii,
          a zboczenie grozi totalną anihilacją!
        • silesius.monachijski0 Re: Dlaczego tutaj na forum jest tak wielu PiSofo 13.07.06, 22:07
          dobrze to ujales: oni wola "kochacc" (szczegolnie inaczej) a nie "czytac"; a
          samym "kochaniem" trudno zrozumiec zlozony swiat polityki (i nie tylko)

wet3 napisał:

> Dlatego, ze wszyscy lewacy "kochac" gazetki politycznie poprawne.
      • gekon1979 dlaczego tylu ludzi nie lubi pisu, poniewaz Polacy 13.07.06, 22:26
        maja gnetyczny uraz do NS(narodowy socjalizm), oczywiscie zawsze znajdzie sie grupa ludzi(np 27%), ktora da sie nabrac na ten belkot
        o tym, ze jest to belkot, przekonalismy sie, gdy PO chciala wprowadzic w sejmie program wyborczy PiS hehehehe ;)
        no dobrze, reszty sie domyslec mozna samemu
        2 mln rodakow sobie pojechalo w pizdu
        oczywiscie mozna wprowadzic prawo, ze jak chcesz pracowac za granica, to zwroc kase za studia, no ale Polska jest w UE ;)
        PiS nie jest partia prokapitalistyczna!! i to jest jego najwieksza wada
        a czy PiS bedzie sobie scigal czarownice gowno mnie to obchodzi, ma przestac byc socjalistyczny
    • weteran3 jeszcze jedna gazetka eskimosów...są wszędzie? 13.07.06, 21:49
    • ptaskiewicz Re: "Lietuvos Rytas" krytycznie o stosunkach z Po 13.07.06, 21:50
      Ale popelina, cały świat z nas polewa przez dwie zakompleksione kaczki
      • wet3 Re: ptaskiewicz 13.07.06, 22:36
        ptaskiewicz napisał:

> Ale popelina, cały świat z nas polewa przez dwie zakompleksione kaczki

Musisz miec niezwykle bogata wyobraznie jesli poszczekiwanie trzech
        eurolewackich gazetek uwazasz za caly swiat!
        • maruda.r Re: ptaskiewicz 14.07.06, 00:00
          wet3 napisał:

> Musisz miec niezwykle bogata wyobraznie jesli poszczekiwanie trzech
          > eurolewackich gazetek uwazasz za caly swiat!

Jak w takim razie wytłumaczyć anaulowanie zaproszenia dla Kaczynskiego przez
          Elżbietę II?

• eva15 Re: ptaskiewicz 14.07.06, 00:04
            maruda.r napisał:

>> Jak w takim razie wytłumaczyć anaulowanie zaproszenia dla Kaczynskiego przez
            > Elżbietę II?

Może ma kompleksy albo rozstrój żołądka?. To wszak bywa....
            • gekon1979 a propos zoladka. kacapa nakarmilas?? 14.07.06, 00:07

• eva15 Kacapa karmię życzliwym słowem, bo kasy to 14.07.06, 00:42
                Rosjanie mają dziś więcej, niż ty kiedykolwiek w życiu będziesz umiał
                policzyć...
            • eva15 Re: ptaskiewicz 14.07.06, 00:44
              miałam na myśli Elżbietę. Gekon się włączał, więc wszystko trzeba jasno mówić,
              bo nie pojmie. Acz próbuje...
      • eva15 Były czasy, gydy Polska była wielka za SLD 14.07.06, 00:39
        ptaskiewicz napisał:

> Ale popelina, cały świat z nas polewa przez dwie zakompleksione kaczki

No, fakt. A wcześniej to cały świat podziwiał. Zwłaszcza, gdy Kwaśnieski/
        Cimoszewicz/Belka/Szmajdziński i inne tuzy polskiej polityki podpisywały listy
        ośmiu, waliły do Iraku jak w dym, i przy okazji tego ogromnego sukcesu:
        1) cierpliwie tłumaczyły Niemcom, że mogą i powinni służyć pod polskim
        dowództwem w Iraku,
        2) karciły po ojcowsku Francuzów za "Rolandy" i
        3) mimo ich przewinień tłumaczyły Niemcom, że z polską wspaniałomyślną pomocą
        niemiecki syn marnotrawny może powrócić na boskie łono Hameryki.

GW ma jeszcze stosowne linki. Warto zajrzeć i zobaczyć, jak mądrzy to byli
        wodzowie. Eeh, były czasy... Wszyscy się wtedy Polski bali. A teraz wszyscy
        się tylko śmieją...

Ciekawe jak ci wielcy z tamtych wspaniałych lat widzą dziś długofalowe SKUTKI
        swej polityki z lat 2003-2005, tej spod znaku Rumsfelda. Dziś, gdy patrzą na
        Busha wchodzącego Angeli M. w wiadomą część ciała bez mydła i bez WSTYDU w
        środę i czwartek po to, by w piątek pokazać Putinowi, że Niemcy popierają USA.

Bush wsparty na ramieniu Merklowej wyląduje w piątek w St. Petersburgu. Ma
        najwyraźniej nadzieję, że TO WŁASNIE ramię wzmocni jego pozycję wobec Rosji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka