rosomak666 17.07.06, 12:30 Lekarze i prawnicy. Dwie kasty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pegazx Kasta oligopol i monopol 17.07.06, 14:36 Taaaa... jest tu kilka tematów na raz.1. Praktyczny monopol korporacji adwokackich i innych prawniczych typu komornicze. Państwo nasze kochane wybranymi swoimi reprezentami (idioci do wyborów)ustanowili, że mogą nas ci panowie golić do skóry:)Głosujcie dalej. 2. Służba zdrowia- mamy dwoistość- za mój ZUS mogę iść do lekarza który w państwowej służbie mnie ukatrupi, albo prywatnie wydać kilka tysięcy zł. za leczenie byle czego. Dziekujemy tutaj... oczywiście wyborcom Polakom idiotom głosującym na komunistów z SLD, albo populistów z PiS (to samo gospodarczo) lub co gorzej na niewyksztłtów z Samoobrony. 3. Proktyczny gospodarczy oligopol w dziedzinach, które komuniści sobie zaprojektowali na skutek wyborów- czyli a. Telekomunikacja. b. Górnictwo. 3. Transport. Wniosek Polacy: Głosujcie dalej- może w końcu po raz kolejny stracimy niepodległość na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzienia 17.07.06, 12:34 A ilu chodzi w Polsce takich rencistow po ciezkich chorobach nowotworowych.Moze trzeba zrobic badania DNA takich cudownie ocalonych rencistow i porownac z DNA zachowanym w materialach archiwow Zakladow Patomorfologii.Mozna sie tylko domyslac, ze robilo sie nie takie numery. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 12:45 Tak. A reszta Polakow jest uczciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kojarek Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 13:00 Są tu jeszcze dwie inne sprawy; Niepotrzebna operacja i wyrzucona zapewne do kosza chemioterapia kosztowały zapewne dużo więcej niż owe 40 tys łapówki. Dlaczego nie skłonić NFZ o wystąpienie o zwrot tych kosztów solidarnie od lekarza/prawnika/gangstera jakiś tam majątek przecież mają. Zrobienie 4 niepotrzebnych operacji opóźniło zapewne o tydzień/dwa/trzy zrobienie operacji tym którzy tego rzeczywiście potrzebowali. (i to wszystkim z kolejce do zbiegu - gdy kogoś wtrynia sie na początek kolejki co wszyscy oczekujący za nim mają leczenia opóźnione) Większości zapewne odbiło sie to na zdrowie kilkoro mogło nawet przez to umrzeć. Czy któraś z intniejących pozarządowych organizacji antykorupcyjnych nie mogłaby podjąc się pomocy prawnej dla tych pacjentów w celu uzyskania wysokiego odszkodowania. Przeprowadzenia i nagłośnienie takiej akcji byłoby skuteczniejszą walką z korupcją niż kilka lat więźienia dla sprawców. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 13:07 I jest to propozycja pod ktora sie podpisuje.Kosztami opciazyc solidarnie wszystkich zamiesznych w sprawe.Perfidny proceder. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 13:10 kojarek napisał: > Są tu jeszcze dwie inne sprawy; > Niepotrzebna operacja i wyrzucona zapewne do kosza chemioterapia kosztowały > zapewne dużo więcej niż owe 40 tys łapówki. Dlaczego nie skłonić NFZ o > wystąpienie o zwrot tych kosztów solidarnie od lekarza/prawnika/gangstera jakiś > > tam majątek przecież mają. > > Zrobienie 4 niepotrzebnych operacji opóźniło zapewne o tydzień/dwa/trzy > zrobienie operacji tym którzy tego rzeczywiście potrzebowali. (i to wszystkim z > > kolejce do zbiegu - gdy kogoś wtrynia sie na początek kolejki co wszyscy > oczekujący za nim mają leczenia opóźnione) Większości zapewne odbiło sie to na > zdrowie kilkoro mogło nawet przez to umrzeć. Czy któraś z intniejących > pozarządowych organizacji antykorupcyjnych nie mogłaby podjąc się pomocy > prawnej dla tych pacjentów w celu uzyskania wysokiego odszkodowania. > Przeprowadzenia i nagłośnienie takiej akcji byłoby skuteczniejszą walką z > korupcją niż kilka lat więźienia dla sprawców. Nie tylko wysokie odszkodowania i zwrot nieuzasadnionych kosztów, ale od tych kosztów także karne odsetki jako od zaległości skarbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Zwrot kosztów dla NFZ to chyba za malo 17.07.06, 13:17 kojarek napisał: > Są tu jeszcze dwie inne sprawy; > Niepotrzebna operacja i wyrzucona zapewne do kosza chemioterapia kosztowały > zapewne dużo więcej niż owe 40 tys łapówki. Dlaczego nie skłonić NFZ o > wystąpienie o zwrot tych kosztów solidarnie od lekarza/prawnika/gangstera jakiś > > tam majątek przecież mają. Nie jestem prawnikiem , ale pachnie mi to sprawą karną. Tak na zdrowy rozum to "leczenie" to nic innego jak wykonanie , a dokładnie wyłudzenie bardzo drogiej usługi- swiadczenia. Za to swiadczenie płaci NFZ , czyli tak naprawdę my wszyscy , ktorzy placimy co miesiąc składkę zdrowotna. Ja osobiście czuje sie tak jak by mnie ta cała szajka ( bandzior , lekarz , prawnik) po prostu okradła. A za to nie tylko odbiera się majatek , ale jeszcze idzie siedieć i "zarabia" wpis do Rejestru Karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk W Polsce się nie odbiera majątku. 17.07.06, 13:55 Tak jest poustawiane, że przestępca wszystko przepisuje na rodzinę i nie można mu niczego zabrać. Bo w Polsce ustawy uchwala się na zamówienie gangsterów. Odpowiedz Link Zgłoś
sissia Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 13:25 Do czego można się posunąć!!! Przecież to żerowanie na nieszczęściu ludzi, których naprawdę dotknęła ta ciężka, śmiertelna choroba... Ciekawe co by było gdyby faktycznie rak ich dopadł - "w nagrodę" za ten proceder :> Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Tego nie nauczyli nas ani Rosjanie ani Niemcy 17.07.06, 13:27 Ile jestesmy warci dzisiaj dopiero mozemy to ocenic po wyczynach tych wszystkich ktorym wydaje sie, ze sa cwansi i ze wszystkich przechytrza. A takich w Polsce jest duzo wiecej niz gdzie indziej: nie ma sposobu, ktorego by sie nie chwytali by sie wzbogacic kosztem reszty, sprawiedliwosci, praworzadnosci nie mowiac juz o swoim wlasnym dobrym imieniu. Jest oczywiste, ze poki nie ma prawomocnego wyroku sa niewinni. Po wyroku rowniez: ich problemem nie jest przestepstwo tylko to, ze dali sie zlapac i zostawili slady. Taka jest polska "praworzadnosc" w odbiorze spolecznym. Stad wiekszy niz gdzie indziej narybek do "cwanszych" ! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Ale to my uleczymy zgniłą, dekadencką Europę. 17.07.06, 13:57 Tak przynajmniej się pocieszamy i leczymy nasze kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Tego nie nauczyli nas ani Rosjanie ani Niemcy 17.07.06, 14:32 Zdziwiłbyś sie, w Niemczech normalne było (np. dla prywatnych pacjentow), wymyslanie ciężkich chorób i ich leczenie. Potem kasa chorych płaciła, a lekarz dzielił się z "pacjemtem". Wiem bo mi znajomy lekarz sam zaproponował taka kurację. Odpowiedz Link Zgłoś
lukciu Dać im jeszcze podwyżke bo zaszantażują że za 17.07.06, 13:37 granicę wyjadą!! Cóż za moralność. Zaraz pewnie odezwą się głosy, że na podstawie garstki przypadków wysnówam wnioski o moralności całej grupy zawodowej. Prawda jest taka jak mówi dowcip: jakie ryby lubią lekarze?? - najbardziej lubią duże sumy!! :)))) Tak tak lekarze - jesteście zepsutą grupą zawodową, która dawno zapomniała co to jest przysięga Hiopkratesa... Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: Dać im jeszcze podwyżke bo zaszantażują że za 17.07.06, 14:33 Wypadaloby nieco orientowac sie w zagadnieniu zanim napiszesz cokolwiek.Ci ZLODZIEJE(nazywajmy ich po imieniu),ktorzy wykonywali odplatny proceder dla gangsterow-nigdy z Polski nie wyjada z dwoch zasadniczych powodow.Po pierwsze sa za ciency fachowo-nauczyli sie przewalow i tylko to potrafia dobrze robic-a tak sie sklada ,ze tego towaru na Zachodzie nie poszukuja.Po drugie-wlasnie TEN obecny ,skorumpowany system panstwowej sluzby zdrowia najbardziej im odpowiada! Oni nigdy w zyciu nie beda strajkowali bo marza tylko o jednym-aby nic sie nie zmienilo i dalej mogli w tej metnej wodzie tluste ryby lowic.Ich wala te podwyzki po 300 zlotych!Ty piszesz o zupelnie innych lekarzach-tej czesci korporacji zawodowej ,ktora chce utzrzymac swoje rodziny z uczciwej pracy.Dla nich 300 PLN ma znaczenie bo nie blatuja sie z gangsterami,nie szmaca sie wyciaganiem lapowek od pacjentow czy wchodzeniem w konszachty ze sprzedawcami lekow.NIE OBRAZAJ UCZCIWYCH LEKARZY i nie myl ich z bandytami,zerujacymi na chorym systemie NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Re: Dać im jeszcze podwyżke bo zaszantażują że za 17.07.06, 14:36 A imię ich milion ..... - buhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Może konfiskata majątków panów doktorów??? 17.07.06, 13:42 E...... nie da rady...... Pewnie je zawczasu przepisali na żony, kochanki czy swoje pieski. I nie da się ich dotkliwie ukarać. Ciekawe kto pilnuje, żeby w Polsce nie można było skonfiskować majątku uzyskanego z przestępstwa? Panie Kaczor!! Może ten UKŁAD prześwietlic? Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: Może konfiskata majątków panów doktorów??? 17.07.06, 16:28 Nalezy ten przypadek zglosic do ksiegi Guinessa z podaniem nazwisk wynalazcow !!!!! A swoja droga powinien byc zasadzony przepadek mienia i zakaz wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamos_6 Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 13:49 Różnica jest tylko taka, że prawnicy potrafią eliminować spośród siebie przestępców, a lekarze nie. Hipokrates dałby się pożreć wiewiórkom widząc co się dzieje w Polsce w środowisku... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 14:09 ciekawe jak oni na to wpadli, przekupili tego pacjenta, aby zeznał co trzeba ? Odpowiedz Link Zgłoś
pq5 A moze ... 17.07.06, 14:30 ... to mogla by byc nowa forma oddluzania czy finansowania szpitali ??? Ciekawe, ze ministerstwo jeszcze na to nie wpadlo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: A moze ... 17.07.06, 14:36 gangster z wyrokiem,który uniknął więzienia, idzie na układ z prokuraturą i zeznaje,że chce wrocić do więzienia,bo miał fałszywe zaświadczenie. Jutro kum ple go przkupią i zezna,że to prokurator namowił go do falszywych zeznan,żeby pozbyć się niewygodnego adwokata lub lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 14:37 Całkowita degrengolada narodu polskiego! A gdzie są ich wartości chrześcijańskie? Gdzie podziała się energia naładowana prze JPII i B-16? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Tutaj nie ma żadnych "wartości" 17.07.06, 15:01 Tutaj jest tylko codzieniedzielny rytuał i szopka podczas innych świąt. Polski katolicyzm nie ma podstaw moralnych. Jest po prostu pusty jak wydmuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Odpowiedz na pytanie dlaczego (naprawde) 17.07.06, 15:07 Otoz jak napisalem kilka lat temu na tym forum, gangsterzy swiadomie prowadza "szybki" styl zycia. Nie zalezy im na emeryturze czy cieplym domku z rodzinka. Smierc jest dla nich wkalkulowana w styl zycia i nie jest czym najgorszym. Duzo gorszym jest brrak mozliwosci prowadzenia takiego zycia czyli wiezienie. Nie oznacza to ze bedac w wiezieniu edukuja sie i zmieniaja (zapewne nieliczni moze sie zmieniaja bo jak mozna uwie3zryc w to ze ktos kto jezdzi drogimi samochodami ma do dyspozycji luksusowe domy, panienki i nie placi podatkow nagle zmieni sie pod wplywem kogos po wydziale resojalizacji - smieszne!) Jesli jeszcze jakis baran prawny czy nie-prawny wiezry w resocjalizacje poprzez ograniczenie wolnosci to czas przejsc sie do psychologa przynajmniej. Instynkt, zwykly ludzko-zwirzecy instynkt jest w nas silniejszy niz swiadomosc i tyle. A to sa moje prywatne obserwacje z pracy (nie w policji) gdzie na cosdzien stylkalem sie z gangsterami (Pruszkow, Wolomin i inne) jak kazdy z nas ktory pracowal w "domu hazardu". Mialem okazje poznac mentalnosc kilku osobnikow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Odpowiedz na pytanie dlaczego (naprawde) 17.07.06, 15:21 więzienie nie jest złe, jedzenie przyniosą,ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Gangsterzy kupowali raka, by uniknąć więzieni 17.07.06, 15:39 Nie jestem czlowiekiem msciwym, ale zycze i tym "lekarzom", i gangsterce zeby rzeczywiscie zachorowali na to, o czym mowa w artykule. Sk...o. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Na zachód naszych lekarzy! Dotąd sądziłem, że... 17.07.06, 16:53 ...tylko śmiertelność tam wzrośnie. Teraz widzę, że przestępczość też. Nowy rodzaj broni biologicznej. Fantastyczny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Na zachód naszych lekarzy! Dotąd sądziłem, że... 17.07.06, 16:53 ...tylko śmiertelność tam wzrośnie. Teraz widzę, że przestępczość też. Nowy rodzaj broni biologicznej. Fantastyczny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Na zachód naszych lekarzy! Dotąd sądziłem, że 17.07.06, 17:18 co za różnica, Odpowiedz Link Zgłoś