Dodaj do ulubionych

Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń, ale nie...

• dzakarta Re: Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń, ale n 19.07.06, 13:48
      Zwisa mi to kalafiorem!
    • ekumeniczny W wyborczej dziala stalinowska cenzura ??????????? 19.07.06, 13:49
      Pod artykulem "Urban skarży wyrok ws. znieważenia papieża" nadal nie mozna
      robic postow. Dlaczego? Czyzby wolna prasa bala sie ze Urban dostanie niezyd
      zoladka?
      • liber444 Re: W wyborczej dziala stalinowska cenzura ?????? 19.07.06, 13:51
        może chca doścignąć najbardziej demokratyczne medium jakim jest "Nasz Dziennik"
        i wodóle zlikwiduje forum?
        • ekumeniczny Radio Judasz unicestwi Radio Maryja ;-))))))))))) 19.07.06, 14:00
          Slyszalem pogloski ze pan Michnik ktory zywi specjalny szacunek do
          nowego "ewangelisty" Judasza, planuje zalozyc Radio Judasz i wyeliminowac
          Rydzyka z gry. Przed budynkiem planowanego Radia Judasz ma podobno byc
          zainstalowany duzy pomnik nowego "ewangelisty".

Sw. Piotr zawsze jest przedstawiany z kluczami na pomnikach. Judasz, ktory ma
          byc podobno ogloszony patronem Agory i Radia Judasz, bedzie przedstawiony ze
          srebrnikami. Srebrniki maja symbolizowac sukces zyciowy Judasza "ewangelisty"
          i przyciagnac sluchaczy z nieKATOLICKICH kregow dla ktorych srebrniki maja
          wielkie znaczenie. Obok pomnika zostanie posadzone duze dzrzewo z sucha galezia
          dla
          uzupelnienia architektury ogrodowej
          ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

WIADOMOSC dla CENZORA
          Cenzura w stylu Stalina to KARALNE naruszenie wolnosci slowa gwarantowanej
          konwencja praw czlowieka i umowami miedzynarodowymi. Kasujac te wiadomosc
          osmieszysz tylko swoj narod cenzorze.
          • ekumeniczny Telewizja Faryzeusz wyeliminuje Trwam ???????????? 19.07.06, 14:02
            Wg. tych samych poglosek, w planach pana Michnika jest tez telewizja FARYZEUSZ,
            ktora bedzie bezposprednio konkurowac z telewizja Trwam
            ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Cenzorze, nie osmieszaj swojego narodu.
            • liber444 Re: Telewizja Faryzeusz wyeliminuje Trwam ??????? 19.07.06, 14:07
              a ja słyszałem, że grzyb swoja grupe chcę nazwać tak, zeby każdy wiedział o co
              chodzi bez pisania elaboratów nt. temat. Po prostu : złodziej (i wszystko jasne)
              • ekumeniczny Blyskotliwosc niePolaka oslepia ;-)))))))))))))))) 19.07.06, 14:12
                Poziomem dowcipu i blyskotliwosci w twoim poscie przynosisz chlube wlasnemu
                narodowi.
                ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
                • liber444 Re: Blyskotliwosc niePolaka oslepia ;-))))))))))) 19.07.06, 14:54
                  jak ktoś ma sianko w głowie to tylko ad personam zostaje? żałosne.
                  • wredna_jedza Re: Blyskotliwosc niePolaka oslepia ;-))))))))))) 19.07.06, 14:55
                    sianko?
                    raczej berecik za ciasny :D
                • hatteras Re: Blyskotliwosc Rydzykowego Psychola))))))) 19.07.06, 18:05
                  ekumeniczny z sekty Rydzyka napisa?:

> Poziomem dowcipu i blyskotliwosci w twoim poscie przynosisz chlube wlasnej
                  sekcie!!!
                  > ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  > ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                  > ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
              • hatteras Re: Telewizja Faryzeusz =Telewizja Trwam !!!!!!!!! 19.07.06, 18:02
                Sekta judaszow,ktorzy za garsc srebrnkow wyrzekli sie wiary ojcow!
            • vitkabravo ekunemiczny... sram na Trwam! 19.07.06, 20:48
              • abba15 sram na GW-no! 19.07.06, 22:35
              • jama314 Nie dość że cham i prostak, to jeszcze analfabeta 26.07.06, 07:48
    • abba15 Re: Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń 19.07.06, 22:34
      a czy odwiedzil GW-no?
      jak mniemam chyba nie!
      • superkiwak Re: Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń 19.07.06, 22:51
        pragnę ponformować że właśnie dzisiaj kard. Grocholewski spotkał się z O.
        Rydzykiem, w TV Trwam była relacja ze spotkania
        Ciekawe czy GW da sprostowanie...?
        • silesius.monachijski0 Kardynal Grocholewski odwiedzil RM i o. Rydzyka 20.07.06, 01:34
          GW sprostowania nie da; stosuje goebbelsowska metode: klamstwo powtarzane 10
          razy, itd.

superkiwak napisała:

> pragnę ponformować że właśnie dzisiaj kard. Grocholewski spotkał się z O.
          > Rydzykiem, w TV Trwam była relacja ze spotkania
          > Ciekawe czy GW da sprostowanie...?
        • wet3 Re: superkiwak 20.07.06, 21:31
          superkiwak napisała:

> pragnę ponformować że właśnie dzisiaj kard. Grocholewski spotkał się z O.
          > Rydzykiem, w TV Trwam była relacja ze spotkania
          > Ciekawe czy GW da sprostowanie...?

Sprostowania nie doczekamy sie. Nie bylo sprostowania na temat Kobylanskiego
          rzekomo wydajacego Zydow Niemcom. Nie bylo tez sprostowania (mimo orzeczenia
          sadu), ze ks. Jankowski nie jest pedofilem! Wiadomo wiec czego nie nalezy
          oczekiwac. Problem polega na tym, ze brak GW podstawowych zasad etyki.
    • remekk Odwiedził RM - co na to pożyteczni idioci ? 20.07.06, 08:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45536602
    • indris Jedna z większych wpadek GW 20.07.06, 09:20
      Kard. Grocholewski odwiedził RM właśnie pod wpływem cytowanego tu artykułu, sam
      to powiedział.
      A nie można było poczekać z publikacją na powrót kardynała do Rzymu ?
    • gtw100 Grocholewski odwiedził Toruń i Radio Maryja dzięki 20.07.06, 09:31
      Grocholewski odwiedził Toruń i Radio Maryja dzięki GW!!!Katolicy muszą być
      obecni w mediach - mówił wczoraj w Toruniu ksiądz kardynał Zenon Grocholewski,
      prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy Stolicy Apostolskiej,
      goszczący w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej oraz Radiu Maryja i
      Telewizji Trwam. Spotkanie, jak sam przyznał, zostało wywołane niekompetencją
      prasy, a konkretnie "Gazety Wyborczej".
      W Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej, Radiu Maryja i Telewizji Trwam
      gościł wczoraj ksiądz kardynał Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds.
      Wychowania Katolickiego przy Stolicy Apostolskiej. Ksiądz kardynał przebywa w
      Ciechocinku, niedaleko Torunia, na urlopie. Odpoczynek zakłócają mu jednak
      nierzetelne informacje pojawiające się w prasie. - Odwiedziłem waszą szkołę,
      ponieważ wchodzi to w zakres moich kompetencji, ale ściśle mówiąc, nie jest to
      wasza zasługa, że właśnie dzisiaj odwiedziłem waszą uczelnię - żartował ksiądz
      kardynał. - Jest to "zasługa" "Gazety Wyborczej", która napisała bardzo
      tendencyjny artykuł, interpretując moją wizytę w Toruniu jako pewnego rodzaju
      afront dla waszej uczelni, dla waszego zgromadzenia, co oczywiście nie ma
      żadnego uzasadnienia - mówił wczoraj dostojny gość.
    • gtw100 Kłamliwa zawsze GW nie wie jak odszczekać kłamstwa 20.07.06, 09:37
      nie wie jak odszczekać kłamstwa na temat abpa Grocholewskiego. Artykuł miał
      zaszkodzić dobremu imieniu Radia Maryja. Arcybiskup wyczuł intencję adasiowych
      chłopców i udał się tam, gdzie GW nie chciała. No to jak wam teraz
      antykościelni słudzy kłamliwej gazeciny wybiórczej? Macie odwagę na jakieś
      sprostowanie? Wątpię w to bardzo . Ale to dobrze...nakład leci wam na pysk
      za "rzetelność".
    • direta Kolejna wtopa GW czy kolejna manipulacja? 20.07.06, 10:00
      "W Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej, Radiu Maryja i
      Telewizji Trwam gościł wczoraj ksiądz kardynał Zenon Grocholewski,
      prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy Stolicy
      Apostolskiej. Ksiądz kardynał przebywa w Ciechocinku, niedaleko Torunia,
      na urlopie. Odpoczynek zakłócają mu jednak nierzetelne informacje
      pojawiające się w prasie. - Odwiedziłem waszą szkołę, ponieważ wchodzi
      to w zakres moich kompetencji, ale ściśle mówiąc, nie jest to wasza
      zasługa, że właśnie dzisiaj odwiedziłem waszą uczelnię - żartował ksiądz
      tendencyjny artykuł, interpretując moją wizytę w Toruniu jako pewnego
      rodzaju afront dla waszej uczelni, dla waszego zgromadzenia, co
      oczywiście nie ma żadnego uzasadnienia - mówił wczoraj dostojny gość. -
      Powoływanie się na anonimowych duchownych, zamiast sprawdzenia genezy i
      natury mojej wizyty, wskazuje na nieprofesjonalność i tendencyjną
      interpretację "Gazety Wyborczej". Dlatego czułem się zobowiązany przybyć
      dzisiaj, by moja osoba nie była instrumentalizowana w celach, które są
      mi obce - tłumaczył ks. kard. Grocholewski i zaraz dodał, że cieszy się
      z przybycia do Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, gdyż
      prawdopodobnie przybyłby tu i tak innym razem."

całość:
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060720&id=po03.txt-------

Powtarzam za:
      groups.yahoo.com/group/katolicy2/message/54429
    • gtw100 Tysiące artykułów szkalujących o Rydzyka i Radio M 20.07.06, 10:05
      Tysiące artykułów szkalujących o Rydzyka i Radio Maryja. Celuje w tym i
      przoduje oczywiście GW. Jej czytelnicy mają więc wyrobione zdanie negatywne o
      osobie i wspanialej rozgłośni RM, choć wcale jej nie słuchają. To największy
      sukces GW - manipulacja. Skuteczna. Słusznie zazdrościcie oglądalności, bo
      wasze notowania bliskie dna, a RM pnie się w górę bez milionów które macie na
      niby reklamy. Jasne? jak słoneczko dziś w całej Polsce.
      • rakunica Odwiedzil! 20.07.06, 11:08
        Kardynał Grocholewski w Radiu Maryja 2006-07-20 (07:45) Nasz Dziennik

- Katolicy muszą być obecni w mediach - mówił wczoraj w Toruniu ksiądz kardynał
        Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy Stolicy
        Apostolskiej, goszczący w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej oraz
        Radiu Maryja i Telewizji Trwam. Spotkanie, jak sam przyznał, zostało wywołane
        niekompetencją prasy, a konkretnie "Gazety Wyborczej".
        żadnego uzasadnienia - mówił wczoraj dostojny gość. - Powoływanie się na
        anonimowych duchownych, zamiast sprawdzenia genezy i natury mojej wizyty,
        wskazuje na nieprofesjonalność i tendencyjną interpretację "Gazety Wyborczej".
        Dlatego czułem się zobowiązany przybyć dzisiaj, by moja osoba nie była
        instrumentalizowana w celach, które są mi obce - tłumaczył ks. kard.
        Grocholewski i zaraz dodał, że cieszy się z przybycia do Wyższej Szkoły Kultury
        Społecznej i Medialnej, gdyż prawdopodobnie przybyłby tu i tak innym razem.
        Wizytę wywołał artykuł we wczorajszej "Gazecie Wyborczej", w którym insynuowano,
        że prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego z premedytacją ominął Radio
        Maryja i powstałe przy nim dzieła. "Po śmierci Jana Pawła II to właśnie kardynał
        Grocholewski jest najwyższym rangą polskim duchownym w Stolicy Apostolskiej.
        Gdyby odwiedził rozgłośnię redemptorystów, przysporzyłoby to ojcu Rydzykowi
        dużego prestiżu. Nie jest tajemnicą, że mediom o. Rydzyka od miesięcy krytycznie
        przygląda się Watykan. Ale redemptorystom bardziej zależało na przyciągnięciu
        kardynała do swojej uczelni - Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Nie
        ma ona oficjalnie statusu katolickiej, ale bardzo o to zabiega. Wizyta
        watykańskiego ministra edukacji uwiarygodniłaby szkołę mającą opinię mocno
        upolitycznionej. Kardynał ominął jednak imperium ojca Rydzyka wielkim łukiem.
        Wolał spotkać się z prorektorem Uniwersytetu Mikołaja Kopernika prof. Andrzejem
        Radzimińskim i porozmawiać z prezydentem miasta Michałem Zaleskim
        (Stowarzyszenie Ordynacka). Znalazł też czas na zwiedzanie toruńskiej Starówki i
        wysłuchanie koncertu organowego w katedrze" - takie insynuacje snuła wczorajsza
        "Wyborcza".
        - Jestem u was z wielką przyjemnością, cieszę się, że ten ośrodek się rozwija i
        życzę całym sercem, by była to uczelnia solidna, by zdobywała coraz
        wspanialszych profesorów, by przygotowywała solidnych ludzi dla mediów,
        solidnych ludzi dla pracy społecznej w naszym kraju, także dla aktywności
        politycznej, ponieważ od ludzi, od ich solidności, od ich moralności, zależy
        bardzo dużo, zależy przyszłość, zależy dobro naszego kraju. Życzę wam, żeby ta
        uczelnia miała jak najwięcej sukcesów - mówił ks. kard. Grocholewski. -
        Katolicy, którzy udzielają się w życiu społecznym, powinni być profesjonalistami
        wielkiej klasy - dodał gość.
        W spotkaniu z ojcami redemptorystami posługującymi w Radiu Maryja i Telewizji
        Trwam oraz władzami uczelni ksiądz kardynał zwrócił także uwagę na integralny
        wymiar wychowania. - Uczelnia winna nie tylko dostarczać wiedzy, ale formować
        człowieka - podkreślił, co ucieszyło wykładowców WSKSiM, gdyż tak właśnie
        starają się czynić.
        - Cieszę się z tego pięknego rozwoju, zwłaszcza uczelni. Dzisiaj są potrzebne
        tego rodzaju uczelnie, by przygotowywać dla mediów ludzi uczciwych, solidnych,
        którzy nie instrumentalizują innych, tylko starają się szukać prawdy - dodał na
        zakończenie spotkania ks. kard. Grocholewski.
        Katarzyna Cegielska, Toruń

• nikita.nika Re: Tysiące artykułów szkalujących o Rydzyka i Ra 21.07.06, 19:55
        hahahahaahahahahahahahahahahah..;Piles? Nie pisz;!!:)))
    • kenarf2 Re: Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń, ale n 20.07.06, 13:26
      Może wszechwiedzący AUTOR przeszuka internet i dowie się że KARDYNAŁ był w Radiu
      Maryja i udzielił OBSZERNEGO wywiawdu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • jasko221 Re: Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń, ale n 20.07.06, 16:09
      NO I CO JEDNAK ODWIEDZIŁ RADIO MARYJA I WYŻSZĄ SZKOŁE KULTURY MEDIALNEJ !!!

I ZNOWU KS.RYDZYK WYGRAŁ, MACIE ZNOWU PECHA A JUŻ TAK SIĘ CIESZYLIŚCIE ,ŻE
      KARDYNAŁ OMINĄŁ DUŻYM ŁUKIEM RM, COŚ MI SIĘ ZDAJE,ŻĘ WY -PRAWDE- OMIJACIE DUŻYM
      ŁUKIEM !!!!

I PO CO TE BZDURY PISZECIE ?

ŚMIESZMI JESTEŚCIE W TYM ZACIETRZEWIENIU I CZYCHANIU NA NAJMNIEJSZE POTKNIĘCIE
      KS.RYDZYKA ,ON ZDUDOWAŁ SWÓJ DOM NA SKALE I ŻADNE BURZE GO NIE RUSZĄ ,A WY NA
      CZYM ZBUDOWALIŚCIE WASZE WIKLINOWE CHATKI ???

Proszę nie usuwać tej opinii mam prawo do swobodnej wypowiedzi !
      A,że krytyczna to już nie mój problem.
      • egipt Re: Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń, ale n 20.07.06, 18:45
        Doczytaj, że zareagował na artykuł a nie sam z siebie przyjechał. Co do domu to
        może i zbudował ale chyba z emerytur i rent, tylko szkoda że nie swoich. Zaś
        wiklina jest ładna i ekologiczna a porównanie z tak toksyczną postacią jest
        zdecydowanie nie na miejscu.
    • kratzer Kard. Grocholewski odwiedził RM dzięki GW 20.07.06, 22:02
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060720&id=po03.txt
      Kardynał Grocholewski w Radiu Maryja
      - Katolicy muszą być obecni w mediach - mówił wczoraj w Toruniu ksiądz kardynał
      Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy
      Stolicy Apostolskiej, goszczący w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej
      oraz Radiu Maryja i Telewizji Trwam. Spotkanie, jak sam przyznał, zostało
      wywołane niekompetencją prasy, a konkretnie "Gazety Wyborczej".
      Wizytę wywołał artykuł we wczorajszej "Gazecie Wyborczej", w którym
      insynuowano, że prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego z premedytacją
      ominął Radio Maryja i powstałe przy nim dzieła. "Po śmierci Jana Pawła II to
      właśnie kardynał Grocholewski jest najwyższym rangą polskim duchownym w Stolicy
      Apostolskiej. Gdyby odwiedził rozgłośnię redemptorystów, przysporzyłoby to ojcu
      Rydzykowi dużego prestiżu. Nie jest tajemnicą, że mediom o. Rydzyka od miesięcy
      krytycznie przygląda się Watykan. Ale redemptorystom bardziej zależało na
      przyciągnięciu kardynała do swojej uczelni - Wyższej Szkoły Kultury Społecznej
      i Medialnej. Nie ma ona oficjalnie statusu katolickiej, ale bardzo o to
      zabiega. Wizyta watykańskiego ministra edukacji uwiarygodniłaby szkołę mającą
      opinię mocno upolitycznionej. Kardynał ominął jednak imperium ojca Rydzyka
      wielkim łukiem. Wolał spotkać się z prorektorem Uniwersytetu Mikołaja Kopernika
      prof. Andrzejem Radzimińskim i porozmawiać z prezydentem miasta Michałem
      Zaleskim (Stowarzyszenie Ordynacka). Znalazł też czas na zwiedzanie toruńskiej
      Starówki i wysłuchanie koncertu organowego w katedrze" - takie insynuacje snuła
      wczorajsza "Wyborcza".
      Katolicy, którzy udzielają się w życiu społecznym, powinni być
      profesjonalistami wielkiej klasy - dodał gość.
      starają się czynić.
      którzy nie instrumentalizują innych, tylko starają się
    • megutek Re: Kardynał Grocholewski odwiedził Toruń, ale n 21.07.06, 11:07
      CZy Panowie wiecie ,że JE Kardynał Grocholewski oburzony tym nikczemnym tekstem
      wystąpił w Radiu Maryja we środę 19 lipca 2006 wieczorem?Nie znalazłam żadnego
      sprostowania w gazecie, przeoczyłam ? czy podanie tak niewygodnego faktu burzy
      budowany z uporem maniaka przez GW obraz Radia Maryja?
      Czy możecie Panowie spojrzeć na siebie w lustro spokojnie? Tak bez wstrętu?
      Proszę o odpowiedź.
      m
    • mt7 Kardynał Grocholewski w Radiu Maryja 21.07.06, 19:28
      Ponieważ nie widzę tej informacji w gazecie, to ją wklejam. Lubię rzetelność.
      artykuł dodany: 2006-07-20 10:00:00
      Nasz Dziennik (2006-07-20)
      - Katolicy muszą być obecni w mediach - mówił wczoraj w Toruniu ksiądz
      kardynał Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego
      przy Stolicy Apostolskiej, goszczący w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i
      Medialnej oraz Radiu Maryja i Telewizji Trwam. Spotkanie, jak sam przyznał,
      zostało wywołane niekompetencją prasy, a konkretnie "Gazety Wyborczej".
      Wizytę wywołał artykuł we wczorajszej "Gazecie Wyborczej", w którym
      insynuowano, że prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego z premedytacją
      ominął Radio Maryja i powstałe przy nim dzieła. "Po śmierci Jana Pawła II to
      właśnie kardynał Grocholewski jest najwyższym rangą polskim duchownym w Stolicy
      Apostolskiej. Gdyby odwiedził rozgłośnię redemptorystów, przysporzyłoby to ojcu
      Rydzykowi dużego prestiżu. Nie jest tajemnicą, że mediom o. Rydzyka od miesięcy
      krytycznie przygląda się Watykan. Ale redemptorystom bardziej zależało na
      przyciągnięciu kardynała do swojej uczelni - Wyższej Szkoły Kultury Społecznej
      i Medialnej. Nie ma ona oficjalnie statusu katolickiej, ale bardzo o to
      zabiega. Wizyta watykańskiego ministra edukacji uwiarygodniłaby szkołę mającą
      opinię mocno upolitycznionej. Kardynał ominął jednak imperium ojca Rydzyka
      wielkim łukiem. Wolał spotkać się z prorektorem Uniwersytetu Mikołaja Kopernika
      prof. Andrzejem Radzimińskim i porozmawiać z prezydentem miasta Michałem
      Zaleskim (Stowarzyszenie Ordynacka). Znalazł też czas na zwiedzanie toruńskiej
      Starówki i wysłuchanie koncertu organowego w katedrze" - takie insynuacje snuła
      wczorajsza "Wyborcza".
      Katolicy, którzy udzielają się w życiu społecznym, powinni być
      profesjonalistami wielkiej klasy - dodał gość.
      starają się czynić.
      którzy nie instrumentalizują innych, tylko starają się szukać prawdy - dodał na
      zakończenie spotkania ks. kard. Grocholewski.

Katarzyna Cegielska, Toruń (autorka artykułu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka