jola135 20.07.06, 08:04 Premier:i nie będzie że białe jest białe a czarne jest czarne .To było moje ulubione Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeneeek Pacewicz... daruj sobie... 20.07.06, 09:02 Komentarze tego człowieka są żenujące... bez polotu, bez jaj, bez sensu... nawet dowalić nie potrafi porządnie, choć taka jego rola... Ucz się Piotruś od Graczyka, byłego psa gończego GW, obecnie wywalonego za niepoprawne myślenie o lustracji... Cóż ... i taki brukowiec jak GW ma konkurować z "Der Dziennik"? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Komentarz: premier to już nie prezes 20.07.06, 09:55 Wiarygodnosc Wybiorczej najlepiej okresla ponizszy fragmencik. Dotyczy to jednak wiekszosci spraw, ktore komentujecie. Zacietrzewienie i zdeklarowana anty-PiS-owosc zaslepia was zupelnie. Jak sie mowi o gospodarce to brakuje wam polityki zagranicznej itp.. Chcialbym tez spytac dlaczego nie bylo na stronach ogolnopolskich informacji o planowanym otruciu p. Walentynowicz. Szkoda, ze nie bylo tez informacji podajacej nazwiska tych wspanialych zbrodniarzy - bojownikow UB-owskich, ktorzy teraz maja kilkakrotnie wyzsze emerytury od swoich ofiar. A oto ten fragmencik z Naszego Dziennika: "Katolicy muszą być obecni w mediach - mówił wczoraj w Toruniu ksiądz kardynał Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy Stolicy Apostolskiej, goszczący w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej oraz Radiu Maryja i Telewizji Trwam. Spotkanie, jak sam przyznał, zostało wywołane niekompetencją prasy, a konkretnie "Gazety Wyborczej". W Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej, Radiu Maryja i Telewizji Trwam gościł wczoraj ksiądz kardynał Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy Stolicy Apostolskiej. Ksiądz kardynał przebywa w Ciechocinku, niedaleko Torunia, na urlopie. Odpoczynek zakłócają mu jednak nierzetelne informacje pojawiające się w prasie. - Odwiedziłem waszą szkołę, ponieważ wchodzi to w zakres moich kompetencji, ale ściśle mówiąc, nie jest to wasza zasługa, że właśnie dzisiaj odwiedziłem waszą uczelnię - żartował ksiądz kardynał. - Jest to "zasługa" "Gazety Wyborczej", która napisała bardzo tendencyjny artykuł, interpretując moją wizytę w Toruniu jako pewnego rodzaju afront dla waszej uczelni, dla waszego zgromadzenia, co oczywiście nie ma żadnego uzasadnienia - mówił wczoraj dostojny gość. - Powoływanie się na anonimowych duchownych, zamiast sprawdzenia genezy i natury mojej wizyty, wskazuje na nieprofesjonalność i tendencyjną interpretację "Gazety Wyborczej". Dlatego czułem się zobowiązany przybyć dzisiaj, by moja osoba nie była instrumentalizowana w celach, które są mi obce - tłumaczył ks. kard. Grocholewski i zaraz dodał, że cieszy się z przybycia do Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, gdyż prawdopodobnie przybyłby tu i tak innym razem." Odpowiedz Link Zgłoś
areopag Inni też muszą być obecni w mediach. 20.07.06, 11:13 yanuss napisał: > "Katolicy muszą być obecni w mediach - mówił wczoraj w Toruniu ksiądz kardynał > Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy Stolic > y > Apostolskiej, goszczący w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej oraz > Radiu Maryja i Telewizji Trwam. (...)". Jakim prawem wmawia się światu, że Polska to kraj katolicki! Tego chce kler, ale Polska jest krajem wieloreligijnym. A jeśli chodzi o obecność katolików w mediach to wszedzie są obecni, aż niekiedy stają się napastliwi w swych postawach Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Czy Polsce potrzeba tylu ... 20.07.06, 20:46 Czy Polsce potrzeba tylu bredzacych darmozjadow pseudo-publicystow ciagle powtarzajacych az do znudzenia w kolo Macieju te same ograne frazesy . Belkot pustych glow, bo tak mozana ich nzawac, a Pacewicz to tylko jeden z wielu bredzacych ktorzy probuja sie wybic na piewrwsze miejsce hit-listy bredzacych 'specjalistow'. Wezmy np. (jedna ze wielu 'zlotych mysli' Pacewicza): "Ani slowa o Niemczech. To blad, niewykorzystana okazja, by poprawic stosunki z krajem, od którego - jak perswaduje Zbigniew Brzezinski - zalezy nasza przyszlosc. Za to fragment o ofensywie w Azji Wschodniej mógl sobie darowac. Lepiej by zaprosil kanclerz Merkel." Pacewicz ma wyraznie kompleks 'waser polaka' i powinien cos z tym kompleksem zrobic albo sie zamknac. Od Niemiec zalezy nasza przyszlosc, i to do tego jeszcze Brzezinski ma to perswadowac, 'give me a brake' Pacewicz. Pacewicz to typowy lewak uzalezniny i prowadzony na pasku przez zjednoczone eurokolchozowe lewactwo. Tylko miedzynarodowy lewak moze tak myslec i pisac. Przyszlosc zalezy od nas samych a nie od Niemcow zakompleksiony maly lysy czlowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Inni w mediach. 20.07.06, 21:52 areopag napisał: > > > Jakim prawem wmawia się światu, że Polska to kraj katolicki! Tego chce kler, > ale Polska jest krajem wieloreligijnym. To znaczy? Wymien jakąś milionową grupę poza kościołami chrześcijańskimi. >A jeśli chodzi o obecność katolików w > mediach to wszedzie są obecni, aż niekiedy stają się napastliwi w swych > postawach Masz jakieś przykłady napastliwośi katolików, czy szerzej - chrześcijan wobec ateistów? Chyba łatwiej ci będzie o przykłady odwrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 I co się podniecasz? 20.07.06, 12:17 Co się podniecasz? Przecież to zwykła, klasyczna manipulacja "GW". Nic nadzwyczajnego... Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Co robi polityk przez pótorej godziny? 20.07.06, 22:00 Zalezy jaki. J. Kaczyński wygłasza bez kartki rządowe expose. D. Tusk ogląda mecz piłkarski. P. Piskorski zarabia na giełdzie 1 milion dolarów. G. Schetyna wygrywa kilka lewych przetargów we Wrocławiu. W. Pawlak pozuje do portretu pamięciowego dowolnego przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka22 Re: Komentarz: premier to już nie prezes 21.07.06, 00:05 łaskawco przenieś się na forum dyskusyjne Naszego Dziennika i nie pokazuj się na forum tej wrednej Wyborczej. Tam jest twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Komentarz: premier to już nie prezes 20.07.06, 10:06 "Lepiej by zaprosił kanclerz Merkel." Tęskno niektórym za rączką która głaszcze i karmi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nie będzie, ze białe jest białe 20.07.06, 10:59 jola135 napisała: > Premier:i nie będzie że białe jest białe a czarne jest czarne .To było moje > ulubione ********************************* Super. To chyba motto łże-premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Komentarz marny tak samo jak przemówienie 20.07.06, 12:02 Co po to tak marnym komentarzu? Nico. Co po marnym expose? Rząd zacznie pracować. Pacewicz zaś chyba pójdzie na urlop podładować akumulatory. Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Komentarz: premier to już nie prezes 20.07.06, 13:45 "Zapomniał też, że mówi w imieniu zróżnicowanego społeczeństwa, a nie partyjnego elektoratu." P. Pacewiczowi cos sie pobrzdykalo. Expose jest po to, by premier powiedzial co zamierza on sam i jego rzad, a nie by "mowil w imieniu elektoratu"... DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
bi_ko Re: Komentarz: premier to już nie prezes 20.07.06, 13:48 To byl dobry pomysl ze zmiana wizerunku premiera. Nie wiem jak dlugo uda mu sie wytrwac w tym nowym przebraniu, ale jesli mu sie uda, moze przekonac do siebie wiecej osob. Niektorzy go nie akceptowali ze wzgledu na pieniacki charakterek i permanentne obrazanie wszystkich, ktorzy mu podpadli. Teraz ma wieksze szanse. To expose bylo adresowane bardziej do elektoratu niz do poslow zasiadajacych w lawach Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Re: Komentarz: premier to już nie prezes 20.07.06, 20:17 bi_ko chyba jesteś posłem bo twoja wazelina jest gładsza,ale pamiętaj prezes powiedział że nie bedzie mówił [prezes] ze białe jest białe a czarne jest czarne Odpowiedz Link Zgłoś
marvarid Białe to nie białe, czarne to nie czarne... 20.07.06, 15:39 prawo to nie prawo, a sprawiedliwość to nie sprawiedliwość. ...pomódlmy się o deszc. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś