xewax amnestia dla kompetencji rządzących 20.07.06, 21:47 egzamin dojrzałości rządu: polityka zagraniczna 0%, lustracje itp 60% podzielone na 2 równa się 30%; Giertych zalicza; Koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
ilirian Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 21:50 > Jasne ze nie, bo to jego elektorat, banda nieukow ktorej trzeba pomoc zmiana > przepisow... Akurat jest odwrotnie, w rejonach gdzie głosowano na PiS, Kaczyńskiego i przeciw wejściu do Unii wyniki matur były zdecydowanie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 22:52 Tu problem polega nie na regionach "za" i "przeciw" , a na tym ile zawodówek zamknięto i ile młodzieży zamiast zawodówek poszło do LO. Ta młodzież zamiast liceum powinna pójść do szkoł zasadniczych... Licea, żeby istnieć, przyjmowały wszystkich chętnych jak leci...i ktoś z tej przyjętej młodzieży musiał nie zdać egzaminów maturalnych - i tak się stało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 22:30 Skutki tego ułaskawiona elyta odczuje za 6-7 lat, kiedy zacznie szukać pracy. Pocieszające to, że wtedy nikt nie będzie się z nimi cackał. Dla większej części już studia w Koziej Wólce będą przeżyciem traumatycznym. Co, niestety, nie zmienia faktu, że Gie i Kaczyński zyskali poparcie sporej części Młodej Polskiej Inteligencji, która jest już przecież uprawniona do głosowania. A że zrobili to w taki sposób, cóż, to kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l żartowałem oczywiście 20.07.06, 22:55 a własne świadectwo maturalne z czasów mocno komunistycznych ( stan wojenny ) poddam jutro autokrytyce, autolustracji, autodestrukcji i wywalę na śmietnik. Od jutra mam wykształcenie podstawowe niepełne co może mi pomoże zostać dumnym i prawym obywatelem dumnej i czwartej rzycipospolitej obojga kaczek i spółki. Andrzeju Leperze ratuj Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: żartowałem oczywiście 20.07.06, 22:57 Kto wie, czy tak nie należy uczyniś na serio... Odpowiedz Link Zgłoś
paweljunik Re: premier nie zniesie, ja go też nie znoszę 20.07.06, 22:37 Ja też normalnie zaraz na łeb dostanę. Chyba wezmę te kaczki i zrobię se z nich pieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l premier zniesie jajo albo dwa.... 20.07.06, 22:43 > i zrobię se z nich pieczeń. nieeeee bo trujące te kaczki. ponoć nosza jakieś priony czy inne embriony lepiej poczekajmy aż jaruś zniesie jajo, ktoś go wtedy weźmie jako kuriozum do muzeum przyrodniczego Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: premier nie zniesie, ja go też nie znoszę 20.07.06, 22:42 No cóż, jeśli jeden dureń powie, że idiota jest normalnym człowiekiem, to wszyscy powinni uważać tego idiotę za normalnego. A za kogo uważać tego durnia głoszącego "mądre mysli"? I jak długo to może trwać? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: premier nie zniesie, ja go też nie znoszę 20.07.06, 22:47 . A za kogo uważać tego durnia > głoszącego "mądre mysli"? I jak długo to może trwać? potrwa tak długo jak długo ciemny lud będzie usiłował rządzić. Zdaje się ciemnego ludu przybędzie. To co się dzieje obecnie działo po 1945, wtedy ubecja, nkwd i inna antypolska hołota programowo rozwadniała resztki polskiej inteligencji. Skumulowane skutki wystąpiły teraz. A mentalność homo sowietikus: triumfuje i triumfować będzie. Prym w każdej rewolucji wiedzie motłoch, na szczęście wiadomo jak sie rewolucje kończą. Szkoda tylko że przy okazji pustosza całe państwa, narody, kultury Odpowiedz Link Zgłoś
langston Durny Rokita i inne yntelektualysty daly ciala a t 20.07.06, 22:56 Durny Rokita i inne yntelektualysty daly ciala a teraz rzad ma za to odpowiadac??!!! ZAWSZE matury dla technikow byly inne niz dla liceow!!!! Caly problem powstal dlatego ze te matury sa takie same!! Po cholere??? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Durny Rokita i inne yntelektualysty daly cial 20.07.06, 23:00 Na szczęście nie ma takiej ustawy, ktora by to zobowiazywała do 100% zdania matury... Ale po Giertychu można tego się spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Durny Rokita i inne yntelektualysty daly cial 20.07.06, 23:05 Daleczego maturzysta ktory chce byc informatykiem ma miec na maturze takie same pytania z chemii jak maturzysta ktory chce byc lekarzem? Przeciez ZAWSZE bylo rozroznienie. "Nowa matura" to zmienila i jest problem!!! Dlaczego infomatykowi zamykac droge na studia informatyczne? ... bo POszolomy doszly do wniosku ze ma on znac chemia tak samo jak lekarz!!! KRETYNIZM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: nóż sie otwiera... 20.07.06, 23:04 U nas każdy może zostać ministrem!!! Na chwilę obecną matura już nie jest do tego potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
langston W Niemczech tez-min spraw zag. Fischer 20.07.06, 23:06 W Niemczech tez-byly min spraw zag. Fischer "maz stanu" nie ma matury. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: W Niemczech tez-min spraw zag. Fischer 20.07.06, 23:10 To, że ma przypadkiem nazwisko na literę "F" nie czyni z naszego ministra Fischera... A z drugiej strony, czy taki zaszczyt koniecznie musi dotknąć naszych ministrów? Miał być rząd fachowców, a czym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
nietoper5 Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:16 Osiem lat podstawówki, cztery lata liceum, pięć lat studiów. Łącznie siedemnaście lat nauki, egzaminów, nieprzespanych nocy nad książkami i wydanych na to pieniędzy. I po co to? By zostać robotnikiem fizycznym w Wielkiej Brytanii. A mogłem sie nie uczyć, zadć maturę bo amnestia albo zrobić ją w rok jak posłanka Beger. Narzekalbym bym na wadzę, że mi nie daje, napił sie najadł i poszedł spać. Byłbym szczęśliwszy niz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...bylbys glupszy...mniej bys wiedzial 20.07.06, 23:32 ...mialbys wezsze horyzonty... Uczyles tylko dla kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Decyzji nie zmienię.... - J. Kaczyński 20.07.06, 23:33 J.Kaczyński: "Przedstawił mi już wyjaśnienia - choć nie byłem jeszcze w stanie się z nimi zapoznać - otrzyma też na piśmie odpowiedni dokument z mojej strony i uznajmy tę sprawę za zamkniętą" - dodał premier. Według niego, "nic więcej w tej chwili w tej sprawie już zdziałać się nie da" --------------------------------------------- NIE ZAPOZNAłEM się, ale decyzji nie zmienię - BRAWO, JAKIE TO LOGICZNE i FACHOWE Odpowiedz Link Zgłoś
pamira1 Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:16 Girtych ma wielki łep.Jeszcze nie raz nas oszołomi swoimi pomysłami na " naprawienie" polskiej oświaty.Łapy precz od oświaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:17 Czego się spodziewać po rządzie w którym wicepremier był za głupi, by mieć maturę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:28 Bardzo, bardzo glupia decyzja Kaczynskiego - a jeszcze glupsza i nieodpowiedzialna decyzja Romana. Jeszcze to sie zemsci. Dlatego wlasnie nie glosowalem na PiS. W polityce spolecznej czasami sie zachowuja delikatnie mowiac - niefrasobliwie. Glupki... breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
langston To nie jest zadna "amnestia" tylko naprawa bledu!! 20.07.06, 23:30 Daleczego maturzysta ktory chce byc informatykiem ma miec na maturze takie same pytania z chemii jak maturzysta ktory chce byc lekarzem? Przeciez ZAWSZE bylo rozroznienie. "Nowa matura" to zmienila i jest problem!!! Dlaczego infomatykowi zamykac droge na studia informatyczne? ... bo POszolomy doszly do wniosku ze ma on znac chemia tak samo jak lekarz!!! KRETYNIZM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Kardynał Zenon Grocholewski odwiedził Radio Maryja 20.07.06, 23:38 "Bardzo się cieszę, że odwiedziłem waszą szkołę, która w jakimś zakresie wchodzi w zakres moich kompetencji, ale - ściśle mówiąc - to nie wasza zasługa, że akurat dzisiaj tu jestem, ale "Gazety Wyborczej". Napisała ona bardzo tendencyjny artykuł, interpretując moją wizytę w Toruniu jako afront dla waszej uczelni czy zgromadzenia, co oczywiście nie ma żadnego uzasadnienia - powiedział kard. Grocholewski w wypowiedzi nagranej na dziedzińcu Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu" Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Tak dalej a 20.07.06, 23:38 w niedlugim czasie prawo jazdy bedzie wazniejsze anizeli zdewaluowana matura. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Tak dalej a 21.07.06, 00:00 renebenay napisał: > w niedlugim czasie prawo jazdy bedzie wazniejsze anizeli zdewaluowana matura. To prawda. Przecież są chyba jakieś poprawki. Powinny być. Jak taki maturzysta poprawkowy będzie chciał iść na studia, to pójdzie, tylko rok później. Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...a przez ten rok bedzie wino po bramach chlal??? 21.07.06, 00:12 za mamusine pieniazki Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Ciekawe ile razy Kaczynscy i Giertych mature zdawa 20.07.06, 23:52 Ciekawe ile razy Kaczynscy i Giertych mature zdawali..... Doktor honoris causa Lepper do matury jeszcze nie doszedl..... IV Rzeczpospolita nieukow.... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l dyplom z nikogo nie zrobi inteligenta 21.07.06, 00:28 czego przykładem jest pewien profesor ( z ustępu ustawy ) prawa. inteligent czasem sięga po kartkę zamiast chrzanić ogólniki z pustej głowy. I potrafi przewidzieć że kilkudniowa sraczka może mieć powazne następstwa. Chorego psychicznie trudno nazwać inteligentem, nawet inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...a co chec szczera dokopania kaczkom? 21.07.06, 01:04 Obecnie w Polsce za inteligenta uwaza sie kazdy kto glosuje na poluczyny po Kongresie Liberalno-Demokratycznym, alebo pluje na Polske lub Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l kaczkom nie trzeba dokopać, same się zakopią 21.07.06, 01:34 we własnym kale no a kim są wyborcy tych kartofli???? te 12 % to elita narodu??? pewnie będzie za rok 20% jak dojdą przyszli zdobywcy matury bez matury lepsze zresztą popłuczyny po kld niż rzadka treść wypowiedzi prezydenta na temat trójkąta weimarskiego mieli zresztą pisiaki być konstruktywną ekipą naprawiającą państwo po róznych POpaprańcach, komuchach itp. No i masz naprawę: jak nie pamiętasz peerelu to jest na żywo z większymi absurdami niż ten pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
langston gdybys dostal kiedys pala od UB to bys nie chrzani 21.07.06, 03:01 Jak sie nalezalo do PZPR lub UB to pewnie ze uwazasz iz teraz jest abusrdalnie. Wtedy wystarczylo posluchac: "wicie, rozumicie" wzias pale w rece i juz sie nalezalo do "elity" Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l przykro mi ale ja z nimi walczyłem 21.07.06, 08:58 ale nie po to żeby teraz dostawać dodatki kombatanckie. Zależało mi na Polsce. Ale nie takiej jak obecna, jej życzę jak najgorzej, podobnie jej zwolennikom którzy przypominają w coraz większym stopniu półanalfabetów po objazdowych kursach ideologicznych. Jedno za komuny zasadniczo było dobre: naród był jeden i wróg jeden, teraz już nie ma narodu. Naród przetrwał zabory, wojny, komunę, kaczki w kilka miesięcy go skłóciły i podzieliły. Większość ludzi wykształconych przestaje się identyfikować z polską i polskością: wiesz czym jest naród bez inteligencji? jak nie to zajrzyj do dziury kloacznej Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: A Handke i Lybacka? 21.07.06, 07:26 Nikt już nie zwrócił uwagi nas drobiazg, że aż do połowy lipca maturzysta nie wie, czy zdał, czy nie i to w sytuacji, gdy właśnie w tym momencie rozpoczyna się rekrutacja na studia wyższe. Takie są miedzy innymi efekty reformy edukacyjnej, przeprowadzonej przez pana min. Mirosława Handke i pania minister Lybacka, a o odpowiedzialności karnej polityków za ich bęcwalstwa nikt u nas nie słyszał,wyszło jak zawsze. Jakże inaczej, kiedy reforma edukacyjna została skonstruowana pod kątem potrzeb edukacyjnej biurokracji i nauczycieli. Dlatego też żaden związek nauczycielski przeciwko niej nie protestował, bo – dzięki reformie podwoiła się w szkołach liczba stanowisk dyrektorskich, a i tzw. „prawa pracownicze” też zostały pieczołowicie „zabezpieczone”. Odpowiedz Link Zgłoś