Dodaj do ulubionych

Premier nie zniesie "amnestii maturalnej"

• xewax amnestia dla kompetencji rządzących 20.07.06, 21:47
      egzamin dojrzałości rządu: polityka zagraniczna 0%, lustracje itp 60%
      podzielone na 2 równa się 30%; Giertych zalicza; Koszmar!
    • ilirian Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 21:50
      > Jasne ze nie, bo to jego elektorat, banda nieukow ktorej trzeba pomoc zmiana
      > przepisow...
      Akurat jest odwrotnie, w rejonach gdzie głosowano na PiS, Kaczyńskiego i przeciw
      wejściu do Unii wyniki matur były zdecydowanie lepsze.
      • obywatelrp3 Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 22:52
        Tu problem polega nie na regionach "za" i "przeciw" , a na tym ile zawodówek
        zamknięto i ile młodzieży zamiast zawodówek poszło do LO. Ta młodzież zamiast
        liceum powinna pójść do szkoł zasadniczych... Licea, żeby istnieć, przyjmowały
        wszystkich chętnych jak leci...i ktoś z tej przyjętej młodzieży musiał nie zdać
        egzaminów maturalnych - i tak się stało!!!
    • mietowe_loczki Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 22:30
      Skutki tego ułaskawiona elyta odczuje za 6-7 lat, kiedy zacznie szukać pracy.
      Pocieszające to, że wtedy nikt nie będzie się z nimi cackał. Dla większej
      części już studia w Koziej Wólce będą przeżyciem traumatycznym. Co, niestety,
      nie zmienia faktu, że Gie i Kaczyński zyskali poparcie sporej części Młodej
      Polskiej Inteligencji, która jest już przecież uprawniona do głosowania. A że
      zrobili to w taki sposób, cóż, to kwestia smaku.
    • r0b0l zatrudnię osobę z wykształceniem średnim... 20.07.06, 22:31
    • r0b0l ... i praktyczną znajomością materiału szkolnego 20.07.06, 22:32
      • r0b0l żartowałem oczywiście 20.07.06, 22:55
        a własne świadectwo maturalne z czasów mocno komunistycznych ( stan wojenny ) poddam jutro autokrytyce, autolustracji, autodestrukcji i wywalę na śmietnik.
        Od jutra mam wykształcenie podstawowe niepełne co może mi pomoże zostać dumnym i prawym obywatelem dumnej i czwartej rzycipospolitej obojga kaczek i spółki.

Andrzeju Leperze ratuj
        • obywatelrp3 Re: żartowałem oczywiście 20.07.06, 22:57
          Kto wie, czy tak nie należy uczyniś na serio...
    • r0b0l oprócz referencji wymagany oryginał świadectwa 20.07.06, 22:33
      • r0b0l premier nie zniesie, ja go też nie znoszę 20.07.06, 22:34
        • paweljunik Re: premier nie zniesie, ja go też nie znoszę 20.07.06, 22:37
          Ja też normalnie zaraz na łeb dostanę. Chyba wezmę te kaczki
          i zrobię se z nich pieczeń.
          • r0b0l premier zniesie jajo albo dwa.... 20.07.06, 22:43
            > i zrobię se z nich pieczeń.
            nieeeee bo trujące te kaczki.
            ponoć nosza jakieś priony czy inne embriony
            lepiej poczekajmy aż jaruś zniesie jajo, ktoś go wtedy weźmie jako kuriozum do muzeum przyrodniczego
        • obywatelrp3 Re: premier nie zniesie, ja go też nie znoszę 20.07.06, 22:42
          No cóż, jeśli jeden dureń powie, że idiota jest normalnym człowiekiem, to
          wszyscy powinni uważać tego idiotę za normalnego. A za kogo uważać tego durnia
          głoszącego "mądre mysli"? I jak długo to może trwać?
          • r0b0l Re: premier nie zniesie, ja go też nie znoszę 20.07.06, 22:47
            . A za kogo uważać tego durnia
            > głoszącego "mądre mysli"? I jak długo to może trwać?
            potrwa tak długo jak długo ciemny lud będzie usiłował rządzić. Zdaje się ciemnego ludu przybędzie.
            To co się dzieje obecnie działo po 1945, wtedy ubecja, nkwd i inna antypolska hołota programowo rozwadniała resztki polskiej inteligencji. Skumulowane skutki wystąpiły teraz.
            A mentalność homo sowietikus:
            triumfuje i triumfować będzie.
            Prym w każdej rewolucji wiedzie motłoch, na szczęście wiadomo jak sie rewolucje kończą. Szkoda tylko że przy okazji pustosza całe państwa, narody, kultury
    • langston Durny Rokita i inne yntelektualysty daly ciala a t 20.07.06, 22:56
      Durny Rokita i inne yntelektualysty daly ciala a teraz rzad ma za to
      odpowiadac??!!!

ZAWSZE matury dla technikow byly inne niz dla liceow!!!!
      Caly problem powstal dlatego ze te matury sa takie same!!
      Po cholere???
      • obywatelrp3 Re: Durny Rokita i inne yntelektualysty daly cial 20.07.06, 23:00
        Na szczęście nie ma takiej ustawy, ktora by to zobowiazywała do 100% zdania
        matury... Ale po Giertychu można tego się spodziewać...
        • langston Re: Durny Rokita i inne yntelektualysty daly cial 20.07.06, 23:05
          Daleczego maturzysta ktory chce byc informatykiem ma miec na maturze takie same
          pytania z chemii jak maturzysta ktory chce byc lekarzem?

Przeciez ZAWSZE bylo rozroznienie.
          "Nowa matura" to zmienila i jest problem!!!

Dlaczego infomatykowi zamykac droge na studia informatyczne?
          ... bo POszolomy doszly do wniosku ze ma on znac chemia tak samo jak lekarz!!!

KRETYNIZM!!!!!!
    • filemonowa nóż sie otwiera... 20.07.06, 22:58
      nic dodać nis ująć
      • obywatelrp3 Re: nóż sie otwiera... 20.07.06, 23:04
        U nas każdy może zostać ministrem!!! Na chwilę obecną matura już nie jest do
        tego potrzebna.
        • langston W Niemczech tez-min spraw zag. Fischer 20.07.06, 23:06
          W Niemczech tez-byly min spraw zag. Fischer "maz stanu" nie ma matury.
          • obywatelrp3 Re: W Niemczech tez-min spraw zag. Fischer 20.07.06, 23:10
            To, że ma przypadkiem nazwisko na literę "F" nie czyni z naszego ministra
            Fischera...
            A z drugiej strony, czy taki zaszczyt koniecznie musi dotknąć naszych ministrów?
            Miał być rząd fachowców, a czym jest?
            • langston ...Fischer w dodatku byl lewackim terrorysta 20.07.06, 23:29
    • nietoper5 Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:16
      Osiem lat podstawówki, cztery lata liceum, pięć lat studiów. Łącznie
      siedemnaście lat nauki, egzaminów, nieprzespanych nocy nad książkami i wydanych
      na to pieniędzy. I po co to? By zostać robotnikiem fizycznym w Wielkiej
      Brytanii. A mogłem sie nie uczyć, zadć maturę bo amnestia albo zrobić ją w rok
      jak posłanka Beger. Narzekalbym bym na wadzę, że mi nie daje, napił sie najadł i
      poszedł spać. Byłbym szczęśliwszy niz teraz.
      • langston ...bylbys glupszy...mniej bys wiedzial 20.07.06, 23:32
        ...mialbys wezsze horyzonty...
        Uczyles tylko dla kasy?
      • obywatelrp3 Decyzji nie zmienię.... - J. Kaczyński 20.07.06, 23:33
        J.Kaczyński: "Przedstawił mi już wyjaśnienia - choć nie byłem jeszcze w stanie
        się z nimi zapoznać - otrzyma też na piśmie odpowiedni dokument z mojej strony i
        uznajmy tę sprawę za zamkniętą" - dodał premier.

Według niego, "nic więcej w tej chwili w tej sprawie już zdziałać się nie da"
        ---------------------------------------------

NIE ZAPOZNAłEM się, ale decyzji nie zmienię - BRAWO, JAKIE TO LOGICZNE i FACHOWE
    • pamira1 Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:16
      Girtych ma wielki łep.Jeszcze nie raz nas oszołomi swoimi pomysłami na "
      naprawienie" polskiej oświaty.Łapy precz od oświaty!!!
    • wlodwoz Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:17
      Czego się spodziewać po rządzie w którym wicepremier był za głupi, by mieć
      maturę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • breadcrumbs Re: Premier nie zniesie "amnestii maturalnej" 20.07.06, 23:28
      Bardzo, bardzo glupia decyzja Kaczynskiego - a jeszcze glupsza i
      nieodpowiedzialna decyzja Romana. Jeszcze to sie zemsci. Dlatego wlasnie nie
      glosowalem na PiS. W polityce spolecznej czasami sie zachowuja delikatnie mowiac
      - niefrasobliwie. Glupki...

breadcrumbs.blox.pl/html
    • langston To nie jest zadna "amnestia" tylko naprawa bledu!! 20.07.06, 23:30
      Daleczego maturzysta ktory chce byc informatykiem ma miec na maturze takie same
      pytania z chemii jak maturzysta ktory chce byc lekarzem?

Przeciez ZAWSZE bylo rozroznienie.
      "Nowa matura" to zmienila i jest problem!!!

Dlaczego infomatykowi zamykac droge na studia informatyczne?
      ... bo POszolomy doszly do wniosku ze ma on znac chemia tak samo jak lekarz!!!

KRETYNIZM!!!!!!
    • yvesl Kardynał Zenon Grocholewski odwiedził Radio Maryja 20.07.06, 23:38
      "Bardzo się cieszę, że odwiedziłem waszą szkołę, która w jakimś zakresie wchodzi
      w zakres moich kompetencji, ale - ściśle mówiąc - to nie wasza zasługa, że
      akurat dzisiaj tu jestem, ale "Gazety Wyborczej". Napisała ona bardzo
      tendencyjny artykuł, interpretując moją wizytę w Toruniu jako afront dla waszej
      uczelni czy zgromadzenia, co oczywiście nie ma żadnego uzasadnienia - powiedział
      kard. Grocholewski w wypowiedzi nagranej na dziedzińcu Wyższej Szkoły Kultury
      Społecznej i Medialnej w Toruniu"
    • renebenay Re: Tak dalej a 20.07.06, 23:38
      w niedlugim czasie prawo jazdy bedzie wazniejsze anizeli zdewaluowana matura.
      • sikorka68 Re: Tak dalej a 21.07.06, 00:00
        renebenay napisał:

> w niedlugim czasie prawo jazdy bedzie wazniejsze anizeli zdewaluowana matura.
        To prawda. Przecież są chyba jakieś poprawki. Powinny być. Jak taki maturzysta
        poprawkowy będzie chciał iść na studia, to pójdzie, tylko rok później.
        • langston ...a przez ten rok bedzie wino po bramach chlal??? 21.07.06, 00:12
          za mamusine pieniazki
    • heraldek Ciekawe ile razy Kaczynscy i Giertych mature zdawa 20.07.06, 23:52
      Ciekawe ile razy Kaczynscy i Giertych mature zdawali.....
      Doktor honoris causa Lepper do matury jeszcze nie doszedl.....
      IV Rzeczpospolita nieukow....
      • langston zebys ty mial tekie wyksztalcenie jak Kaczynscy 21.07.06, 00:13
        • r0b0l dyplom z nikogo nie zrobi inteligenta 21.07.06, 00:28
          czego przykładem jest pewien profesor ( z ustępu ustawy ) prawa.
          inteligent czasem sięga po kartkę zamiast chrzanić ogólniki z pustej głowy.
          I potrafi przewidzieć że kilkudniowa sraczka może mieć powazne następstwa.
          Chorego psychicznie trudno nazwać inteligentem, nawet inaczej
          • langston ...a co chec szczera dokopania kaczkom? 21.07.06, 01:04
            Obecnie w Polsce za inteligenta uwaza sie kazdy kto glosuje na poluczyny po
            Kongresie Liberalno-Demokratycznym, alebo pluje na Polske lub Kaczynskich.
            • r0b0l kaczkom nie trzeba dokopać, same się zakopią 21.07.06, 01:34
              we własnym kale
              no a kim są wyborcy tych kartofli????
              te 12 % to elita narodu???
              pewnie będzie za rok 20% jak dojdą przyszli zdobywcy matury bez matury

lepsze zresztą popłuczyny po kld niż rzadka treść wypowiedzi prezydenta na temat trójkąta weimarskiego

mieli zresztą pisiaki być konstruktywną ekipą naprawiającą państwo po róznych POpaprańcach, komuchach itp.
              No i masz naprawę: jak nie pamiętasz peerelu to jest na żywo z większymi absurdami niż ten pierwszy
              • langston gdybys dostal kiedys pala od UB to bys nie chrzani 21.07.06, 03:01
                Jak sie nalezalo do PZPR lub UB to pewnie ze uwazasz iz teraz jest abusrdalnie.
                Wtedy wystarczylo posluchac:
                "wicie, rozumicie" wzias pale w rece i juz sie nalezalo do "elity"
                • r0b0l przykro mi ale ja z nimi walczyłem 21.07.06, 08:58
                  ale nie po to żeby teraz dostawać dodatki kombatanckie. Zależało mi na Polsce.
                  Ale nie takiej jak obecna, jej życzę jak najgorzej, podobnie jej zwolennikom którzy przypominają w coraz większym stopniu półanalfabetów po objazdowych kursach ideologicznych.
                  Jedno za komuny zasadniczo było dobre: naród był jeden i wróg jeden, teraz już nie ma narodu.
                  Naród przetrwał zabory, wojny, komunę, kaczki w kilka miesięcy go skłóciły i podzieliły.
                  Większość ludzi wykształconych przestaje się identyfikować z polską i polskością: wiesz czym jest naród bez inteligencji?
                  jak nie to zajrzyj do dziury kloacznej
          • todundliebe Re: A Handke i Lybacka? 21.07.06, 07:26
            Nikt już nie zwrócił uwagi nas drobiazg, że aż do połowy lipca maturzysta nie
            wie, czy zdał, czy nie i to w sytuacji, gdy właśnie w tym momencie rozpoczyna
            się rekrutacja na studia wyższe.
            Takie są miedzy innymi efekty reformy edukacyjnej, przeprowadzonej przez pana
            min. Mirosława Handke i pania minister Lybacka, a o odpowiedzialności karnej
            polityków za ich bęcwalstwa nikt u nas nie słyszał,wyszło jak zawsze. Jakże
            inaczej, kiedy reforma edukacyjna została skonstruowana pod kątem potrzeb
            edukacyjnej biurokracji i nauczycieli. Dlatego też żaden związek nauczycielski
            przeciwko niej nie protestował, bo – dzięki reformie podwoiła się w szkołach
            liczba stanowisk dyrektorskich, a i tzw. „prawa pracownicze” też zostały
            pieczołowicie „zabezpieczone”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka