Dodaj do ulubionych

Kieszonkowy autorytaryzm

22.07.06, 15:09
PiS jest partia ktora klamie i oszukuje. wiele zburzy, malo zbuduje. ulatwi
egzystencje lumpom, utrudni europejskosc, odizoluje, zlukasznkuje. mierzi
mnie to po prostu ze netzle i kurskie z leppero-girtycho-krasnalami
zawladneli przyszloscia wcale nieazlego kraju
Obserwuj wątek
    • tzetze1 Wykopac kartofle! Oto Polska racja stanu! 22.07.06, 15:51
      • james15 Wszyscy na wykopki!!!! 23.07.06, 20:17
        Jesień będzie nasza!!!
        • ginger123 Re: Wszyscy na wykopki!!!! 23.07.06, 20:26
          Panie Tusk zrob Pan wreszcie porzadek z PISEM obojetnie jakimi metodami.
          Mamy dosc ,ale to naprawdwde dosyc ich rzadow.Wywiezcie ich wsystkich na
          ALASKE,WSZYSTKICH CO DO OSTATNIEGO KARLA
          • wrojoz Re: Wszyscy na wykopki!!!! 23.07.06, 20:59
            Popieramy Tuska i wierzymy, że szybko odejdzie ten bufon Kaczyński. To
            szkodnicy z Pisu ziszczą Naród.
            • vitabravo Re: Pożałowania godny Tusk ! 23.07.06, 22:19
              I jego poplecznicy. I całe żałosne PO, z gabinetem cieniasów,
              i z premierem z Krakowa.
        • drex1 dlaczego Tusk kłamie? 23.07.06, 20:37
          "Kiedyś ekipy Mazowieckiego i Bieleckiego z Balcerowiczem miały odwagę nie
          obiecywać rzeczy nierealnych i nie okłamywać ludzi. Wiem, że to były inne
          czasy, ale i ludzie innego formatu."

panie Tusk nie wszyscy już zapomnieli jak to reformy miały wyglądać a jak
          rzeczywiście przebiegały...

"..Zakładali, że już po kwartale działań stabilizacyjnych miesięczna stopa
          inflacji spadnie do 1%, tymczasem nastąpiło to... po siedmiu latach. PKB miał
          spadać tylko przez rok, zmniejszając się raptem o 3,1%; spadał w sumie trzy
          lata i obniżył się o jedną piątą. Bezrobocie miało osiągnąć 600-800 tys. osób;
          po trzech i pół roku przekroczyło 3 mln!"

No rzeczywiście "nie okłamali".....

p.s. Nie jestem zwolennikiem Pisu, ale drażni mnie fałszowanie historii i
          robienie z Balcerowicza nie wiadomo jakiego guru i nieomylnego...

• zolwik_k Re: dlaczego Tusk kłamie? 23.07.06, 20:49
            no cóż. nikt nie jest guru i neomylnym, ale ja uważa balcerowicza za jednego z
            najwybitniejszych polityków i ekonomistów III RP.
            może nie jest idealny, ale ile dla nas zrobił!
            to w wielkiej miarze dzięki niemu spadła inflacja która nas zabijała, a z
            najnowszych osiągnieć: kto był prezesem NBP, kiedy polski złoty umocnił sie i
            zwiększył swoja wartość?
            co jak co, ale balcerowicza szanujmy.
          • basturk Re: dlaczego Tusk kłamie? 23.07.06, 20:51
            drexie nie zapominaj, ze polska była pierwszym krajem, który przechodził z
            gospodarki centr. planowanej do gospodarki rynkowej...zaden inny kraj tego nie
            przechodził.. czy ktos zrobiłby to lepiej??? moze PiS, który zupełnie nei zna
            sie na gospodarce-jasne teraz jest to proste wskazanie, ze trzabyło to zrobic
            tak i tak, kazdy ma dobry pomysł na wszystko tylko jak zawsze teoria teorią
            praktyka praktyką. Uwolnic gospodarke i zbudowac jej mechanizmy, łatwe nie
            jest, błędów nigdy sie nie uniknie..kaczynski dla poónania mysli sie w hymnie
            narodowym albo poprostu go nei zna-juz mnie tu nie obchodzi... PiSmacy brakiem
            sukcesów mydlą oczy - rozliczeniami jakimiś, wskazywaniem błędów-jasne to jest
            proste tylko czemu teraz im jest tak trudno zbudowac w polsce dobrobyt-a ktos
            za 16 lat powie przeciez to było takie proste??? obiecywali bardzo wiele,
            likwidacje senatu, zmiany w podatkach, 3 mln mieszkan, autostardy i inne
            gruszki, efekt jet taki, ze po 10 miesiacach ich rządów praktrycznie nie było
            zadnej znaczacej reformy, nic sie nei zmieniło, sa natomiast ciagłe kłótnie i
            kompromitacje na arenie narodowej-wstyd byc polakiem
            zamaist obiecywanie niech wreszcie karły z pisu sie wezmą za rzadzenie i
            gospodarke a nie to niech rozpisza nowe wybory jak nie potrafią.. eksperci od
            gospdoarki: bracia gosiewski, cymanski kurski i inne swiatłe postacie pisu...
            kolejne starcone szanse...

Jestem z Górnego Ślaska-tu jak i na POmorzu historia jest bardzo skomplikowana
            i zawiła... ale tez jako młodego cżłowieka 25 lat nie interesuje mnie to czy
            czyjs dziadek słuzym tam czy tam-ja poprostu chce godnie żyć, móc godnie
            zarabiac i myslec o godnym życiu, miec mozliwosc załozenia rodziny bez zycia w
            wegetacji-tego chyba chcemy wszyscy, niestety PiSowów nieinteresuje
            gospdoarka..ciagle by sie rozliczali wracali do sytuacji spzred 20 i 60 lat-
            mnie to NAPARWDE NIE INTERESUJE-chce godnie zyć!!!
            • vitabravo Re: możeby eksportować tego wybitnego Balcerowicza 23.07.06, 22:31
              I w ten sposób zahamować jego szkodnictwo dla Polski, a z drugiej
              zarobić na eksporcie.
              Tylko kto chciałby kupić Balcerowicza?
              • stasi1 Re: możeby eksportować tego wybitnego Balcerowicz 23.07.06, 22:39
                Szkoda tylko że na eksporcie Kaczorów nic się nie da zarobić! To już prędzej
                Balcerowicza dało by się sprzedać
              • zgryzliwyzenek eksportowac Balcerowicz juz byl na eksporcie 23.07.06, 23:11
                w UK i Gruzji,

Niestety w Polsce panuje ludowy socjalizm i nostalgia za PRL i Gomolka.

Kaczynscy zyja PRLem .
                • skun2 Re: eksportowac Balcerowicz juz byl na eksporcie 24.07.06, 02:20
                  w Polsce panuje nostalgia za normalnoscią i godnym zyciem...
                  PRL niwe było normalne, ale dziki kapitalizm jest również nienormalny i
                  nieprzychylny dla zwykłych ludzi.
                  Przecież większość bezrobotnych ma dzisiaj co żreć dzięki rodzinie, która
                  pracuje w zakładach państwowych lub spółkach, reszta kradnie - a dl;aczego nie
                  dostają nawet na bułkę z masłem od tego państwa?
                  Po co jest to państwo, które od pracujących wydziera masę fosy, a jak ci
                  pracujecay pracować przestają nie daje im nawet na bułkę?
                  Geneza państwa jest wg mnie oczywista - powstało po to by chronić obywateli, 3-
                  cia RP powstała natomiast po to by DOIĆ.
              • grundol1 Jeśl możesz kupić mieszkanie to dzięki Balecrowicz 24.07.06, 09:44
                Dziś, ktoś o nie za wysokich zarobkach może kupić mieszkanie to tylko dzieki
                "Balcerowiczowi". Piszę w cudzysłowiu bo chodzi bardziej o politykę którą
                utożsamia. Dzięki niskiej inflacji i związnych z tym niskimi stopam procentowymi
                wielu ludzi stać na kredyt i kupno mieszkania. Sam do nich należę - bez taniego
                kredytu o mieszkaniu mógłbym tylko pomarzyć.
          • skun2 Re: dlaczego Tusk kłamie? 24.07.06, 02:12
            drex1 napisał:

> "Kiedyś ekipy Mazowieckiego i Bieleckiego z Balcerowiczem miały odwagę nie
            > obiecywać rzeczy nierealnych i nie okłamywać ludzi. Wiem, że to były inne
            > czasy, ale i ludzie innego formatu."
            >
            > panie Tusk nie wszyscy już zapomnieli jak to reformy miały wyglądać a jak
            > rzeczywiście przebiegały

No więc wg niejakiego kuronia po 10-ciu latach miało być WSZYSTKIM lepiej.
            "Tylko dziesięć lat musimy wytrzymać" - pierdzielił kuroń.
            • pan_niemota Re: dlaczego Tusk kłamie? 24.07.06, 06:38
              > No więc wg niejakiego kuronia po 10-ciu latach miało być WSZYSTKIM lepiej.
              > "Tylko dziesięć lat musimy wytrzymać" - pierdzielił kuroń.

to "pierdzielenie", jak je nazywasz miało swój sens. Dlaczego? bo mając majatek
              mozna nim zarządzić. Można osiągnąć zysk. I jeżeli (podkreślam słowo jeżeli) sie
              uda, to zysk przeznaczyc na odpowiednie inwestycje. i tu pozostaje pytanie -
              gdzie zysk został zainwestowany? w tzw. spokój społeczny, żeby grupy X, Y, Z nie
              wyszły na ulicę i nie "przeszkadzały rządzić"

tak że w nosie mam to wypominanie "bo józek powiedział że dostane za darmo
              krowę, marcyś że maybacha a hermenegilda że za darmo nic nie dostanę tylko muszę
              zarobić i odłożyć albo ten zysk zainwestować"
              ludzie myślcie, to nie boli i róbcie to, co w danym momencie jest dla was
              najlepsze. Moe lepsze będzie że wam ktos cos da za darmo. a może lepsze będzie
              jak sami sobie wypracujecie. Enjoy
        • panzwarszawy Wszyscy, to znaczy 27% ? 23.07.06, 21:25
      • wrojoz Re: Wykopac kartofle! Oto Polska racja stanu! 23.07.06, 20:58
        Precz z Kaczyńskimi.!!! I precz z PiSem. To kłamcy.
        • vitabravo Nie zapomnijcie wywalić Gronkiewicz-Waltz 23.07.06, 22:34
          PO zyska kilka procent po takim oczyszczeniu.
          • sara8519 Re: Nie zapomnijcie wywalić Gronkiewicz-Waltz 23.07.06, 23:09
            Sam sie "wywal"...
          • majaroma Re: Nie zapomnijcie wywalić Gronkiewicz-Waltz 24.07.06, 00:03
            I niech zabiera ze sobą ducha świętego. Amen!
    • tales1 Kieszonkowy...intelekt Tuska?On prezydentem?NIE!!! 22.07.06, 16:30
      NIGDY!!! Chłopczyk w krótkich spodenkach!
      • tales1 Wywalcie go z PO, a nie będziecie musieli dmuchać 22.07.06, 16:32
        sztucznie sondaży! Acha, wywalcie też Rokitę, Komorowskiego, Niesiołowskiego,
        Schetynę i ...przejdźcie do PiS!
        • eutrapelia O Boże, co za palant z tego Tuska 23.07.06, 00:39

Tych andronów Tuska nie można czytać bez zażenowania. Czy ktos z PO, np. Rokita,
          nie może mu tego powiedzieć? Dla PiS wcale nie jest dobrze mieć taką zidiociałą
          opozycję (jak PO), skompromitowaną kryminalnymi aferami (jak SLD czy PSL), czy
          imitującą lewackie eksperymenty obyczajowe, a też skompromitowaną i niespójną
          (jak SDPL). Brak silnej opozycji nie służy spoistości partii będącej u władzy,
          to oczywiste.
          • drbob20 Re: O Boże, co za palant z tego Tuska 23.07.06, 09:54
            u wladzy , to oczywiste! U WLADZY !!! no ale co z tom wladzom zrobita? no
            bo 'trzeba by' zbudowac tych trzech miljonow mieszkan zeby ciemny lud mnial na
            nas (Kurduplow Dwoch)glosowac. nie bendzie nam niemiec, rusek, francuz, litwin,
            czech, slowak, wengier, austriak, makaroniaarz, albo inne tam, pluc nam
            POLAKOM, w naszom polskom twarz. nasza twarz to SAMO DOBRO, kaczy loj.
            • tales1 Masaj z chorą stulejką, co?Prymitywny! 23.07.06, 10:34
              • kronopio77 Tales i jemu podobni - albo jesteście agentami PO 23.07.06, 19:59
                którzy osmieszają zwolenników PiS-u i sam PiS albo wam na mózg padło... Może
                odniesiecie się merytorycznie do konkretnych zarzutów, bo tych pustych frazesów
                i tanich insynuacji nie da sie już czytać...
                • gamon0 Re: Tales i jemu podobni - albo jesteście agentam 23.07.06, 20:08
                  To ja się odnoszem merytorycznie: Tusk wykazuje nerwowość :)))

• tales1 Re: Tales i jemu podobni - albo jesteście agentam 23.07.06, 22:04
                    A widziałeś jago poobgryzane paznokcie? To straszne! Oczywiście te u nóg, bo u
                    rąk mu filmują, dlatego musi mieć wypielęgnowane a czasem i
                    pociagnięte...lakierem (bezbarwnym oczywiście)! Zastanawiałem się, jak on te
                    paznokcie obgryza (musiałby być nieźle wygimnastykowany), ale kiedyś widziałem
                    w sejmie (choć może to tylko przywidzenie?) jak spod ławy wyszedł Jasio Maria,
                    a Dondzio w tym czasie zakładał pantofelek (lakierek to był chyba, ale w TV nie
                    bardzo dobrze było widać), a za chwilę... zamienili się rolami! To się dopiero
                    nazywa współpraca...obywatelska, co nie? Niebywałe poświęcenie i ...zaufanie,
                    że partner utrzymuje higienę stóp, co? Tylko, kto jest partnerem
                    Niesiołowskiego w Senacie? Ciekaw jestem bardzo!
                    • silesius.monachijski0 Re: Tales i jemu podobni - albo jesteście agentam 23.07.06, 22:07
                      juz wkrotce beda sobie palce obgryzali, bo paznokci zabraknie; hehehe

tales1 napisał:

> A widziałeś jago poobgryzane paznokcie? To straszne! Oczywiście te u nóg, bo
                      u
                      > rąk mu filmują, dlatego musi mieć wypielęgnowane a czasem i
                      > pociagnięte...lakierem (bezbarwnym oczywiście)! Zastanawiałem się, jak on te
                      > paznokcie obgryza (musiałby być nieźle wygimnastykowany), ale kiedyś
                      widziałem
                      > w sejmie (choć może to tylko przywidzenie?) jak spod ławy wyszedł Jasio
                      Maria,
                      > a Dondzio w tym czasie zakładał pantofelek (lakierek to był chyba, ale w TV
                      nie
                      >
                      > bardzo dobrze było widać), a za chwilę... zamienili się rolami! To się
                      dopiero
                      > nazywa współpraca...obywatelska, co nie? Niebywałe poświęcenie i ...zaufanie,
                      > że partner utrzymuje higienę stóp, co? Tylko, kto jest partnerem
                      > Niesiołowskiego w Senacie? Ciekaw jestem bardzo!
                      • linfan buahahahaha (znowu) :) 24.07.06, 00:25
                        silesius.monachijski0 napisał:

> juz wkrotce beda sobie palce obgryzali, bo paznokci zabraknie; hehehe

buahahahahha. silesius... Ty to mnie potrafisz rozbawic jak nikt inny na tym
                        forum! :)
                    • stasi1 Re: Tales i jemu podobni - albo jesteście agentam 23.07.06, 22:46
                      tales1 napisał:

> A widziałeś jago poobgryzane paznokcie? To straszne! Oczywiście te u nóg, bo
                      u
                      > rąk mu filmują, dlatego musi mieć wypielęgnowane a czasem i
                      > pociagnięte...lakierem (bezbarwnym oczywiście)! Zastanawiałem się, jak on te
                      > paznokcie obgryza (musiałby być nieźle wygimnastykowany), ale kiedyś
                      widziałem
                      > w sejmie (choć może to tylko przywidzenie?) jak spod ławy wyszedł Jasio
                      Maria,
                      > a Dondzio w tym czasie zakładał pantofelek (lakierek to był chyba, ale w TV
                      nie
                      >
                      > bardzo dobrze było widać), a za chwilę... zamienili się rolami! To się
                      dopiero
                      > nazywa współpraca...obywatelska, co nie? Niebywałe poświęcenie i ...zaufanie,
                      > że partner utrzymuje higienę stóp, co? Tylko, kto jest partnerem
                      > Niesiołowskiego w Senacie? Ciekaw jestem bardzo!

To Ty też zagladałeś jak te jegopaznokcie u stóp wygladają? Gratuluje
                      ciekawości! W końcu dzięki ludziom którzy chcieli zaspokoić swoją ciekawość ten
                      świat się rozwija. Tylko ciekawe dokąd ta twoja zawiedzie cie?
                  • stasi1 Re: Tales i jemu podobni - albo jesteście agentam 23.07.06, 22:43
                    gamon0 napisał:

> To ja się odnoszem merytorycznie: Tusk wykazuje nerwowość :)))
                    >
                    Nawet cytujesz prawie wypowiedź Kaczora! Szkoda że on nikogo nie cytował i
                    wygłosił jak zwykle głupote
                • zolwik_k kronopio 23.07.06, 20:56
                  puste frazesy i tanie insynuacje...? z tego, co mogę zaobserwować, to właśnie
                  politycy pis-u są ich mistrzami... (patrz poseł kurski.)
                  • tales1 Re: kronopio 23.07.06, 22:05
                    puste frazesy i tanie insynuacje...? z tego, co mogę zaobserwować, to właśnie
                    dziennikarze popierający nahalnie PO są ich mistrzami... (patrz... kurski z GW)
                    • stasi1 Re: kronopio 23.07.06, 22:50
                      tales1 napisał:

> puste frazesy i tanie insynuacje...? z tego, co mogę zaobserwować, to właśnie
                      > dziennikarze popierający nahalnie PO są ich mistrzami... (patrz... kurski z
                      GW)

Przecież jakby popierali PiS to by ośmieszyli by się wobec kolegów jak też
                      wobec czytelników
                      • tales1 Re: kronopio 23.07.06, 23:25
                        Racja! A tak ośmieszają się przed wszystkimi Polakami! Super!
                        • linfan Re: kronopio 24.07.06, 00:22
                          tales1 napisał:

> Racja! A tak ośmieszają się przed wszystkimi Polakami! Super!

masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego. przeczytaj jeszcze raz posta na
                          ktorego odpowiadales :)

czesto Ci sie to zdarza... to jakies wieksze problemy? 'frustracja', o ktorej
                          tyle piszesz?
                          • tales1 Re: kronopio 24.07.06, 00:35
                            Czego się czepiasz? Mam ci wszystko wyłuszczyć? Jezu, dobrze! Ale używaj
                            rozumku, dobrze?

Stasi1 napisał, odpowiadając na mój post:
                            "Przecież jakby popierali [tj. dziennikarze GW - przyp. mój] PiS to by
                            ośmieszyli by się wobec kolegów jak też wobec czytelników"
                            Na co ja odpowiedziałem:
                            "Racja! A tak ośmieszają się [tj. dziennikarze GW - przyp. mój] przed
                            wszystkimi Polakami! Super!"
                            Czegoś jeszcze nie rozumiesz? To już twój problem, ale nie zarzucaj mi, że nie
                            rozumiem tekstu pisanego (zresztą, co to za jakiś tworek językowy, dziecko? W
                            tekstologii jak i w lingwistyce przyjęło się, że tekst to wypowiedź utrwalona
                            graficznie, czyli za pomocą np. literek alfabetu, albo hieroglifów)
                            • skun2 Re: kronopio 24.07.06, 02:15
                              GW to ostatnimi czasy periodyk partyjny PO.
                              Szkoda, że Wielce Czcigodna (W.C.) GW zapomniała jak to jechała po PO za
                              zgnojenie Włodzimierza Cimoszki (W.C.) w kampanii prezydenckiej (sam Michnik
                              napisał pełen oburzenie felieton na ten temat)...
                              • kronopio77 Sam sobie zaprzeczasz 24.07.06, 09:07
                                Sam przyznajesz, że GW krytykuje PO, jeśli są ku temu powody, a jednocześnie
                                nazywasz ją periodykiem PO. Coś nie tak z logiką?
                            • linfan Re: kronopio 24.07.06, 09:26
                              tales1 napisał:

> Czego się czepiasz? Mam ci wszystko wyłuszczyć? Jezu, dobrze! Ale używaj
                              > rozumku, dobrze?
                              >
                              > Stasi1 napisał, odpowiadając na mój post:
                              > "Przecież jakby popierali [tj. dziennikarze GW - przyp. mój] PiS to by
                              > ośmieszyli by się wobec kolegów jak też wobec czytelników"
                              > Na co ja odpowiedziałem:
                              > "Racja! A tak ośmieszają się [tj. dziennikarze GW - przyp. mój] przed
                              > wszystkimi Polakami! Super!"

odwracanie kota ogonem, to Twoja stala retoryka. przyznajesz 'racje', by za
                              chwile zrobic cos w druga strone. to pusta retoryka (zreszta - wzorem
                              marionetkiewicza, ktory tez pierdzielil "trzy po trzy", gdy nie widzialem co
                              konkretnego odpowiedziec), dokladnie taka pisowska.... :) zgodziles sie, by
                              oznajmic cos innego? :] dobre!

> Czegoś jeszcze nie rozumiesz? To już twój problem, ale nie zarzucaj mi, że nie
                              > rozumiem tekstu pisanego (zresztą, co to za jakiś tworek językowy, dziecko? W
                              > tekstologii jak i w lingwistyce przyjęło się, że tekst to wypowiedź utrwalona
                              > graficznie, czyli za pomocą np. literek alfabetu, albo hieroglifów)

dziecko? rotfl :) "kto z kim przystaje, takim sie staje" - czyli, widze ze
                              nabrales juz manier endrju. nastepny krok? jakies male przestepstwo? prawomocny
                              wyroczek? czekamy :)))))
                • tales1 Diagnoza mylna-to działacze PO są moimi...agentami 23.07.06, 21:55
                  Ha, ha, ha!
                  • stasi1 Re: Diagnoza mylna-to działacze PO są moimi...age 23.07.06, 22:51
                    tales1 napisał:

> Ha, ha, ha!

A może twoje miesce w Tworkach? To już bardziej prawdziwsza diagnoza?
                    • tales1 Agentami od ...PR oczywiście!Sondaże mi skoczą! 23.07.06, 23:05
                      Ty, stasi, ty się lepiej naucz stopniować przymiotniki! "bardziej prawdziwsza"?
                      Języka polskiego zapomniałeś, pracując przy garach w hamburskich barach?
                      • linfan Re: Agentami od ...PR oczywiście!Sondaże mi skocz 24.07.06, 00:23
                        tales1 napisał:

> Ty, stasi, ty się lepiej naucz stopniować przymiotniki! "bardziej prawdziwsza"?
                        >
                        > Języka polskiego zapomniałeś, pracując przy garach w hamburskich barach?

z jezykiem polskim (a w szczegolnosci rozumieniem tekstu pisanego) to Ty masz
                        najwieksze problemy. zanim zaczniesz pouczac innych - zacznij od siebie ;)
                  • kronopio77 Tales - jak ty musisz nienawidzieć PiS... 24.07.06, 09:09
                    Podziwiam twój wysiłek i konsekwencję w ośmieszaniu ludzi krytykujących PO
                    tudzież fanatycznie broniących PiS. Tak trzymać! :))
              • tales1 Re: Masaj z chorą stulejką, co?Prymitywny! 23.07.06, 23:06
                Oczywiście, mam na myśli chamski post drobdroba!
          • grundol1 Re: O Boże, co za palant z tego Tuska 24.07.06, 09:48
            > (jak SDPL). Brak silnej opozycji nie służy spoistości partii będącej u władzy,
            > to oczywiste.

Alem się uśmial.
      • drbob20 [...] 23.07.06, 10:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • remeq Tak, lepszy jest schorowany dziadek w pampersie 23.07.06, 20:05
        który nie wypuszczają za próg Belwederu.
    • altspringe Przecież to bufoniasty bałwan jak Lech W. Dno 22.07.06, 17:46
      Bełkot. Format ludzi? A jaki ty masz format panie Tusk? Obawiam się że bliski
      zera. A opozycja nie jest od tego by krytykować, ale by stanowić alternatywę.
      Póki co, PO to żadna alternatywa. Wyprowadzić ludzi na ulicę? A za kim mają
      pójść? I po co? Za wami??? Pod czarem tego bełkotu? Zapomnij chłopie
      • alessandro2005 Ale poziom niektorych piss-komentarzy!!! 22.07.06, 18:32
        Po was i waszej pisokracji, to naprawde trzeba bedzie ostro posprzatac. Tyle
        miernot i oportunistow wyplynie na fali tej gnojowicy, ze cala praca nad zmiana
        mentalnosci PRL pojdzie na marne. Kiedy ten narod sie nauczy, ze ciezka praca,
        talent i uczciwosc to sa podstawy sukcesu? Lepper to na ciecia nawet nie ma
        kwalifikacji, Giertych to przeciez pseudo-intelektualista, a Kaczynski to na
        leczenie psychiatryczne sie nadaje. Dlaczego tego ludzie tego nie widza?
      • kronopio77 Zwolennicy PiSu - zacznijcie wreszcie używać mózgu 23.07.06, 20:01
        i spróbujcie sie odnieść merytorycznie do konkretnych zarzutów, bo idiotycznymi
        uwagami i obelgami kompromitujecie nie tylko siebie, ale i tak kochaną przez
        was partię...
        • wrojoz Re: Zwolennicy PiSu - zacznijcie wreszcie używać 23.07.06, 21:06
          To niemożliwe, PiSowcy nie mają mózgu, to prymitywy.
      • stasi1 Re: Przecież to bufoniasty bałwan jak Lech W. Dno 23.07.06, 22:56
        altspringe napisał:

> Bełkot. Format ludzi? A jaki ty masz format panie Tusk? Obawiam się że bliski
        > zera. A opozycja nie jest od tego by krytykować, ale by stanowić alternatywę.
        > Póki co, PO to żadna alternatywa. Wyprowadzić ludzi na ulicę? A za kim mają
        > pójść? I po co? Za wami??? Pod czarem tego bełkotu? Zapomnij chłopie

Opozycja ma być czego alternatywą? Rządu? Rząd powinien być na tyle dobry żeby
        nie musiała być jego alternatywa. Jeśli stwierdza że jest tak kiepski to
        powinien podać się do dymisji, nie do alternatywy
    • alessandro2005 prawica postkomunistyczna 22.07.06, 18:36
      Warto rozpowszechnic to sforumulowanie. Dobrze oddaje charakter PiSsu i, co
      najwazniejsze, wiernie odwzorowuje prawde.
      • wrojoz Re: prawica postkomunistyczna 23.07.06, 21:06
        PiS to dno i szkoda uzasadniać, bo wszystko u nich jest złe.
      • binczyk1 Re: prawica postkomunistyczna 24.07.06, 00:30
        Oczywiście przyjaciele z PO i SLD - podejmujący wspólnie anarchistyczne
        inicjatywy...:)
    • minipolak Szansa dla Polski 22.07.06, 20:08
      Tak... dyplomacja w Afryce.
      To nie takie glupie przeciez maja diamenty.
      • typowy_kark a kto by tam poszedl za tuskiem? 23.07.06, 22:55
        taki charyzmatyczny przywodca, ze hoho...
    • janek-007 Czy takie tuskowate wywiady bedziemy... 23.07.06, 00:37
      mosieli znasic przez nastepne 3 lata czy moze wczesniej ten tuskowaty pajac
      gdzies sie zapodzieje zdala od polityki i mediow.
      • czyba1 Re: Czy takie tuskowate wywiady bedziemy... 23.07.06, 16:45
        Co masz na mysli? Chyba nie sugerujesz, ze Partia zacznie niedlugo eliminowac
        swoich przeciwnikow jak kiedys PPR, czy pozniej PZPR?
    • eutrapelia Redakcjo, to już lepiej dajcie coś o jego dziadku 23.07.06, 00:45

"Stawka wieksza niż zycie" już się ludziom znudziła. "W mundurze Wehrmachtu
      przez Europę", to jest temat.
    • jacekpiekara Tusk na czele wieców antyrządowych! 23.07.06, 05:30
      Juz go sobie wyobrazam w walonkach i z widlami w rekach, budujacego barykady.
      Albo jak idzie na czele pochodu pietnastolatkow ze skretem w ustach i koszulka
      z portretem Che Guevary! :) Przeciez to jest chlop kompletnie pozbawiony jaj!!!
      Potrafi tylko cos tam pogadac, zwykle zreszta z niewielkim sensem...
      • zolwik_k Re: Tusk na czele wieców antyrządowych! 23.07.06, 20:58
        tuska jakoś lubię, ale faktycznie obraz jest zniewalający. :D
        w walonkach to nie, bo to działka leppera i samoobrony, ale ten che chyba
        przejdzie. :P
      • wrojoz Re: Tusk na czele wieców antyrządowych! 23.07.06, 21:08
        Tak, sam będe wraz z prawdziwymi Polakami walczył przeciw PiS - zawsze.
        PiS to dno.
    • drbob20 [...] 23.07.06, 10:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wrojoz Re: A POpaprany nieudacznik swoje 23.07.06, 21:09
        To prawda, że PiS to nieudacznicy. Dowodzi tego Prezydent. Trzeba udawadniać ?.
    • soulworm no i git. 23.07.06, 16:30

• mietowe_loczki Re: Kieszonkowy autorytaryzm 23.07.06, 19:38
      Donald, zrezygnuj z tego samoopalacza. Już tyle razy ci mówiłam.
    • mietowe_loczki Re: Kieszonkowy autorytaryzm 23.07.06, 19:42
      "Dużo też mówił o zagrożeniu Kościoła. Przed kim trzeba dziś bronić Kościoła?
      Jeśli już, to przed politykami, którzy próbują go wciągnąć w swoje gry i
      traktować instrumentalnie."

Uhm, albo przed wyborami brać ślub kościelny.
      • sugarless łapy precz od Polski tusk donald!!!!!!! 23.07.06, 19:47
        skąd on ulicha się wziął!!!
        • uu1 Re: łapy precz od Polski tusk donald!!!!!!! 23.07.06, 19:56
          On się "Ulung".
    • bio.mum Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 19:47
      Jak na razie dał się Pan poznać jako tchórz i komformista. Wywiady, tyrady,
      mowy, konferencje...słowa, słowa, słowa!
      • mietowe_loczki Re: Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 20:08
        Szekspir dziś lata, jak chce. :)
        • bio.mum Re: Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 20:14
          mietowe_loczki napisała:

> Szekspir dziś lata, jak chce. :)

Ja już sama nie wiem czy powinnam dzisiaj cokolwiek pisac;) U mnie
          dzisiaj "komformisci stęplują":D ..więc chyba nie mam nic do dodania;) I tak
          dziwne, że żaden szary mnie nie zrobił sobie z moich błędów pożywki
          (Porzywki?/:)))));)
          >
          • mietowe_loczki Re: Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 20:17
            Może po prostu zrób sobie makijarz? Tak jak ja. I będzie git.
            • taziuta Re: Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 20:20
              W taki gorąc?! A toto nie spływa z potem, potem... :-)

mietowe_loczki napisała:

> Może po prostu zrób sobie makijarz? Tak jak ja. I będzie git.
              >
              • bio.mum Re: Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 20:21
                taziuta napisał:

> W taki gorąc?! A toto nie spływa z potem, potem... :-)

czytaj jak nirzej:))))
                >
                >
                • tales1 Co ma sobie zrobić? Intelekt większy? Nie da się! 23.07.06, 22:07
                  • mietowe_loczki Re: Co ma sobie zrobić? Intelekt większy? Nie da 23.07.06, 22:22
                    Makijarz, ignorancie.
                    • tales1 Re: Co ma sobie zrobić? Intelekt większy? Nie da 23.07.06, 23:19
                      Chyba jednak "makijaż", ignorancie? Braku wiedzy nie przypudrujesz, nawet jeśli
                      będziesz miał miętowe loczki!
            • bio.mum :)))) 23.07.06, 20:21
              mietowe_loczki napisała:

> Może po prostu zrób sobie makijarz? Tak jak ja. I będzie git.

hahahahahahaha

w związku ze wzmorzonym wysiłkiem fizycznym jaki sobie dzisiaj zafóndowałam
              makijarz by się nie utzymał na porządanym miejscu:))))
              >
      • piekielnica1 Re: Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 20:22

bio.mum napisała:

> Jak na razie dał się Pan poznać jako tchórz i komformista. Wywiady, tyrady,
        > mowy, konferencje...słowa, słowa, słowa!
        • bio.mum Re: Zrób to w końcu!!! 23.07.06, 20:29
          piekielnica1 napisała:

>
          Nie wiedział. To jego słowa z ostatniego poniedziałku:( dotyczą dokładnie tego,
          o czym napisałaś. pozdrawiam.
    • pcat Jak słabą personalnie partią jest PO. 23.07.06, 20:09
      Nieudolny przywódca, do tego kłamliwy ("nie, dziadek nigdy nie był w
      Wermachcie"), jako dwóch przybocznych - dwaj aferzyści Schetyna i Palikot. Na
      dodatek wyjątkowo antypatyczna HGW jako pierwsza twarz partii w W-wie
      (Marcinkiewicz ją zmiażdży). Jako były wyborca PO ze strachem patrzę jak
      platforma tonie.
      • panzwarszawy Re: Jak słabą personalnie partią jest PO. 23.07.06, 21:56
        Taka opinia od byłego wyborcy PO, to prawdziwy komplement.
        • vitabravo Re: Antypatycznych twarzy w PO jest więcej 23.07.06, 22:39
          Ale zgadzam się w pełni, HGW jest wyjątkowo antypatyczna.
      • grundol1 Kłamiesz to Ty 24.07.06, 09:54
        Nigdy nie głosowałeś na PO, przecież wszyscy o których piszesz nie są w PO od
        dzisiaj
    • tomek746 Pan Tusk to jak Gomułka 23.07.06, 20:17
      Pan Tusk to całkiem jak Gomułka , gada , gada i nic z tego nie wynika .
      niedlugo sie obślini jak tow. Wiesław .Boicie sie bo jestescie skazani na
      koalicje z SLD , a tego elektorat wasz moze nieprzetrawić .
      • piekielnica1 Re: Pan Tusk to jak Gomułka 23.07.06, 20:27
        tylko matura z amnestii może usprawiedliwić brak zrozumienia czytanego tekstu.

tomek746 napisał:

> Pan Tusk to całkiem jak Gomułka , gada , gada i nic z tego nie wynika .
        > niedlugo sie obślini jak tow. Wiesław .Boicie sie bo jestescie skazani na
        > koalicje z SLD , a tego elektorat wasz moze nieprzetrawić .
        • tomek746 Re: Pan Tusk to jak Gomułka 23.07.06, 20:36
          Mature zdalem , bardzo dawno temu .
    • jerzy7tad Re: Kieszonkowy autorytaryzm 23.07.06, 20:27
      honoru już niemacie za współprace z spadkobiercami promoskiewskiej z partii
      SLD.Polska miała być dla wszystkich ,a wyście ją sprzedali razem z konuchami.Ja
      panu niezapomnę 4czerwca 1992r gdy razem z waszym prezydentem,,wałęsą/
      obaliliście legalny rządRP.A teraz mam nadzieję,że dostaniecie za swoje bo
      ojcem świętym już zasłaniać się niebędziecie.Nawet zagraniczna prasa widzi że
      ten rząd to pierwszy od 60 lat który nie słucha ani ruska ani niemca.Ma dobro
      ojczyzny na myśli,a wy byście chcieli dalej wydusić z tego narodu wszystkie
      soki.Od1989r zrobiliście z Wałęsą więcej zła niż komuniści przez 45 lat.
      • ginger123 Re: Kieszonkowy autorytaryzm 23.07.06, 20:32
        honoru i wstydu nie maja zaplute karly z PISU!

• wrojoz Re: Kieszonkowy autorytaryzm 23.07.06, 21:10
        Kaczyński kieszonkowy autorytarysta. Precz z Kaczyńskim.
    • gwajak11 Re: Kieszonkowy autorytaryzm 23.07.06, 20:31
      nie myslałem ze dozyje takich idiotycznych pomysłów (kaczor nawiedzony pariota
      a tusk idiota)na ulicach owalaliśmy komune a teraz pod przywództwem tuska
      komuna owali nas,mnie też wiele rzeczy sie nie podoba ale to nie znaczy by to
      rozwalać,chłopie odejc z tej PO razem z Rokitą w rytmie walca daj szanse innym
      a wam polecam senatorium w tworkach
    • basturk PiS to orwellowskie swinie zfolwarku i ich bilans: 23.07.06, 20:37

bilans rządów PiSu:

nie ukrywam, że jestem zwoleniikiem PO, bo w chwili obecnej jest to jedyna
      realna szansa rozwoju gospdoarczego kraju, jedyna szansa ze wreszcie ruszymy do
      przodu i przesatniemy sie cofac, jedyna szansa, ze wreszcie pzrestaniemy
      wyjezdzac za granice za chlebem..

bilans 10-miesiecznych rządów PiS jest taki:
      ciagłe kłótnie i oskarżenia wsyztskich i o wszytskiego, lepper był zły giertych
      tez, teraz na gle przeszli metamorfoze, która sparwia ze mogą zasaidac w
      rzadzie a stanowisku wicepremiera /na marginesie:wicepremier z wyrokami-gdzie
      prawo i sparwiedliwosć?? a moze są równi i równiesi???/, idzmy dalej:
      dyplomatyczne wpadki, brak polityki zagranicznej-o nei przeparszam mamy poltyke
      zagraniczną-kłótnie z niemcami rosją anglią i oziebienie stosunków z
      anglikami..za to bedzie ofensywa dyplomatyczna w afryce i ameryce pd oraz
      łacinskiej -pewno bratnia sie z hugo Ch.; idzmy jeszcze dalej, brak
      jakiejkowliek polityki gospodarczej:
      mozemy zoabczy w tv PiSowskie reklamówki jak to dobrze sie zrobiło przez te 10
      m-cy ich rządów..tylko jak dobrze?? i gdzie?? PiS cieszy sie ze mamy 5% wzrost
      gospdoarczy, tylko ze te 5% to nie zasługo PiSu..., ba nasi sąsiedzi czy inne
      kraje nowo przyjete do UE mają wzrost rzędu 10%+ ; bezrobocie: PiS cieszy sie i
      chwali, ze to dzieki nim spada bezrobocie-przeparszam, jaka była ich rola??
      polityka i realne działanie w tym temacie??, które by pomogły "zbic" najwyzsze
      w UE bezrobocie, ba wyzsze niz w rumunii i bułgarii???? odpowiedź: zadnej
      polityki, zadnych realnych działań.. spadek bezrobocia to tylko wyłacznie efekt
      wyjazdu 2mn polaków za chlebem.., /tak na marginesie wspomne, ze marcinkiewicz
      wielokrotnie sie cieszył, ze załatwił polakom prace za granicą/; reforma
      podatkowa-zamiast podatku liniowego PO mamy reforme podatkową PiSu, która nie
      dość ze trudną ją nazwac reformą, bo prawie nic sie nie zmieni to jeszcze
      wejdzie w roku 2009... no litosci.. gospodarczy bilans rzadów pisu i spółki
      jest taki: becikowe i może nie długo senioralne... zadnych reform, konkretnych
      decyzji, nic co by mogło poprawic sytuacje polaków... tak to jest jak sie
      wybeira populistów i nacjonalistów, którzy we wszytskich sąsiadach widzą
      zaborców, którzyt by chcieli rokrasć i zdemolować przebogatą polske-
      zaprzeproszeniem-takiego syfu jaki jest w polsce nikt by nie chciał, bo to
      tylko kłopot..samo sprzatanie po tych 10 miesiacach rzadów potrwa przynajmniej
      rok

PiS to banda oszustów i przysłowiowe świnie z folwarku zwierzecego orwella..
      chcieli zmian na dobre, ale niestety zachłystneli sie władzą i przywilejami,
      reszte mają w głębokim poszanowaniu, na odczepnego rzuą kilka haseł, w które
      wyborcy pisu uwierzą bo nie potrafią zrozumiec gdzie tkwi problem polski, nie
      potrafia odóżnić tego co realne od pieknych populistycznych haseł, są sklonni
      uwierzyc w puste hasła i obietnice -3 mln mieskan i tysiace km autostrad..
      PiS to partia nie prawa i nie sparwiedliwa-ostatni przykład zamaist ludzi w
      spókach z konkursów, będą z mianowania /czytaj klucza partyjnego-patrz nowy
      prezes PZU/
      expose kaczynskiego udowodniło, ze nie maja zadnej koncepcji na rządy, zadnego
      planu gospodarczego, a jedyny plan który maja to kłótnie i oskarżenia, na
      niepowodzenia mają jedyną wymówke "tajemniczy układ-czytaj PO" wszytskiemu
      winne, ludzie obudzcie sie za 2-3 lata bedziemy skansenem w europie pod wodzą
      kaczynskich, mamy isc do przou czy sie cofać?? wsyztskie kraje, które chciały
      isc do przodu juz idą dzieki programowi gospod. zblizonemu do programu
      PO /słowenia-najbogatszy kraj krajów nowoprzyjetych do UE-10 lat od czasu
      wojny, czesi wegrzy słowacy-chyba wyjasniac nie trzeba, litwa i estonia,
      3krotnie wyzsze PKB niz my i wyzsze płace, bezrobocie duuuzo mniejsze, łotwa-d
      konca roku zajmiemy jej miejsce najbiedniejszego kraju UE/

wyborcy PiSu zastanówcie sie, a jezeli nei chcecie wierzyć, to spójrzcie na
      konkrety-jakie sa owoce rządów PiSu??? tylko nie piszcze ce platforma podkąłda
      nogi bo to nie paltforma ma wiekszosc w sejmie.... czekam na konkrety
      • zolwik_k Re: PiS to orwellowskie swinie zfolwarku i ich bi 23.07.06, 21:07
        absolutnie prawda.
        jednak jakoś nie cieszy mnie wizja tuska jako prezydenta.
        ale za to dzwie rzeczy moge dodać do Twoich słów.
        sprawa z maturą. (kolaicja pis-u, czy może nie???)
        usiłowanie kontroli mediów. (radio bis, tvp)
        dziekuje, ja wysiadam. wierzę w to, że polacy nastepnym razem wybiorą dobrze.
    • witold.us precz z tuskiem d....lem 23.07.06, 20:38
      Porównywanie rządów Kaczyńskiego do czasów gomułkowskich nie jest takie
      egzotyczne. Socjalizm zbudowany był na poczuciu zawiści, IV RP ufundowana jest
      na nieufności - mówi lider PO
      -----------------
      tusk to najglupszy polityk, jaki teraz dziala w polsce

i on mial byc prezydentem - koszmar
      • uu1 Re: precz z tuskiem d....lem 23.07.06, 20:41
        > tusk to najglupszy polityk, jaki teraz dziala w polsce
        Chyba jesteś w błędzie. Ale nie Ty pierwszy.
        • cookies3 Daj porządzić... 23.07.06, 20:53
          i zobaczymy co z tego wyniknie. Nie z 'takich zapaści' kraj i społeczeństwo
          podnosiło się. Jeśli JK nie sprawdzi się jako premier,to odejdzie raz na zawsze
          i 'widmo kaczyzmu'przestanie krażyć nad Polską.
          • turtlezzz Re: Daj porządzić... 23.07.06, 20:57
            W Polsce nie rządzi premier, a prezes (najsilniejszego ugrupowania w sejmie). I tę funkcję Jaśnie Oświecony Jaro sprawuje od początku kadencji sejmu. Jedyne w czym się sprawdza to polityczne gierki..
      • sara8519 Re: precz z tuskiem d....lem 23.07.06, 23:07
        Jezeli Pan Tusk jest glupi, to nie wiem jak okreslic braci K...Na kazdym kroku
        kompromituja sie(a niby tacy wyksztalceni). Nie wspomne juz o Pieknym Romanie i
        pobejcowanym Andrzeju...
    • unamatita Skoro socjalizm zbudowany był na poczuciu zawiści 23.07.06, 20:50
      IV RP ufundowana jest na nieufności, to na czym stoi PO??? Wydaje się się, że
      na nieudolnosci i na niemocy Pluska. Panie Donaldzie - może wiagra panu pomoże,
      bo jasiowi nawet i ona nie daje rady. Jaś całkowicie jest do niczego sobie.
      u.
      • komentator15 Re: Skoro socjalizm zbudowany był na poczuciu zaw 23.07.06, 22:11
        unamatita napisała:
        Zastanow sie facet jakie glupoty wypisujesz a potem siadaj do komputera- zenada
        ty post komuno i moherze. Ja stale mam uczulenie na pierze i moher i to zaczyna
        byc przewlekla alergia...
        > IV RP ufundowana jest na nieufności, to na czym stoi PO??? Wydaje się się, że
        > na nieudolnosci i na niemocy Pluska. Panie Donaldzie - może wiagra panu
        pomoże,
        >
        > bo jasiowi nawet i ona nie daje rady. Jaś całkowicie jest do niczego sobie.
        > u.
    • jerzy30 trzeba wyjsc na ulice jak w 1981 i rozpirzyc 23.07.06, 20:58
      te pisuarowa holote i bandytyzm
      • binczyk1 W 1981 roku byłeś dzieciakiem 24.07.06, 00:42
        i dlatego ci wybaczam tę głupotę...
    • baat-man Tusk grozi obaleniem demokratycznie wybranej... 23.07.06, 21:01
      ...wladzy przed terminem rozwiazania WSI?

Chciale tylko przypomniec, ze za podzeganie do zamachu stanu jest Trybunal,
      Panie Tusk.
      • allspice Re: Tusk grozi obaleniem demokratycznie wybranej. 23.07.06, 21:12
        baat-man napisał:

> ...wladzy przed terminem rozwiazania WSI?
        >
        > Chciale tylko przypomniec, ze za podzeganie do zamachu stanu jest Trybunal,
        > Panie Tusk.
        -------------------------------------------------------------------------------
        Chyba nie należy poważnie traktować to,co opowiada Tusk.To tylko 'gierki'
        opozycji. Zresztą wakacje i sezon ogórkowy mają to do siebie,że
        szuka się tanich sensacji...
    • prawdamoimmieczem Bajki liberałów tuskomaniacy czytajcie-dobrej nocy 23.07.06, 21:04
      www.obywatel.org.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=223
      • zolwik_k przeczytałam. chyba ze trzy "bajki". starczy. 23.07.06, 21:29
        i dawno nie czytałam takich idiotyzmów napisanych tak składnym i "mądrym"
        językiem... przerażające.
        a więc bogacz - inwestor. nigdy nie usłyszałam nawet tezy, na której opiera się
        cała bajka. zresztą "bajka" to idealne określenie. tylko nie dla, jak to
        nazwałeś "tuskomaniaków" a konserwatystów o zamydlonych przez populistów oczach.
        co tam dalej?... umykający kapitał, taki ładny tytuł? cóż, panie geniuszu
        ekonomiczny, twierdzisz, że w chinach nie ma siły nabywczej. racja. dlaczego
        więc wiele nawet rdzennych polskich firm lokuje swoje zakłady produkcujne
        właśnie tam? ponieważ nie w nabywcach tkwi potencjał chin. tkwi właśnie w
        taniej sile roboczej, tak taniej, że łatwiej wyprodukować tam produkt i wydac
        pieniądze na transport do polski, niż zarzynać się z polskim pracownikiem.
        przyklad? proszę bardzo. CCC, jeśli nie kojarzysz - polska firma obuwnicza.
        dalej... naśmiewanie się z różnic między podatnikami rzekomo dostrzeganymi
        przez liberałów... a co, może tych różnic nie ma? jeżeli ktoś jest
        wykwalifikowanym pracownikiem, a nie, za przeproszeniem, górnikiem, zarabia
        więcej. im więcej zarabiasz, tym większe płacisz podatki, prościej (specjalnie
        dla Ciebie "prawdamoimmieczem") tym więcej odprowadza pieniedzy do kasy
        państwa. im więcej jego pieniędzy, tym bardziej ma prawo czuć sie wykorzystany
        przy niewłaściwym ich wykorzystaniu...
        nie chciało mi sie dalej czytać tych bzdur. wybacz.
        mierzi mnie coś takiego. tanie pisemko dla idiotów, którzy marzą nadal o
        socjalistycznej regułce "czy się stoi czy się leży, to każdemu się należy." do
        czego to prowadzi? cóz, tych ludzi na pewno doprowadziło do taniego populizmu.
        a wiekszość tych ludzi-reliktów doprowadziło właśnie do zostania ta słabszą
        klasą podatkową.
        dzięki. tak mnie krew zalał, że długo nie zasnę.
    • wrojoz PiSowskie dno 23.07.06, 21:12
      Czy można sobie wyobrazić gorsze rządy jak Kaczyńskich ?. Tylko Białoruś.
      Kaczyńscy to dno udawadniane codziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka