robi101 Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 00:48 Nie kontrowersyjna tylko sprawiedliwa ! Brat Michnika był sędzią stalinowskim i dlatego "Wyborcza" nazywa wystawę "kontrowersyjną". Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski A po ile bileciki na te wystawe? Moze jakies.... 23.07.06, 00:53 ...wyscigi w rzucaniu g...em daloby sie na stadionie zrobic. To moglaby byc dochodowa imprezka. Strasznie dziwne te Polaki. Robic sie nie chce tylko wspomina sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: A po ile bileciki na te wystawe? Moze jakies. 23.07.06, 01:53 wystawa za friko w rynku. ubaw mają turyści zagraniczni, bardzo liczni o tej porze, naród lokalny niespecjalnie zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh To głos prawdziwego ćmoka wawelskiego !! 23.07.06, 16:31 A w Krakowie i wystawa i książka już sie ukazała Ćmoku ! Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Niech sobie wiszą. 23.07.06, 01:14 Tylko dlaczego tak drogo? Oni też urządzali sobie izby pamięci, ale to robił jeden facet a nie cały Instytut. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Niech sobie wiszą. 23.07.06, 01:40 bronimir napisał: > Tylko dlaczego tak drogo? Oni też urządzali sobie izby pamięci, ale to robił > jeden facet a nie cały Instytut. Zapomniales o sciezkach zdrowia. Ciekaw jestem czy udalo sie komus taka sciezke zdrowia sfotografowac? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Niech sobie wiszą. 23.07.06, 13:39 wet3 napisał: > bronimir napisał: > > > Tylko dlaczego tak drogo? Oni też urządzali sobie izby pamięci, ale to ro > bił > > jeden facet a nie cały Instytut. > > Zapomniales o sciezkach zdrowia. Ciekaw jestem czy udalo sie komus taka sciezke > > zdrowia sfotografowac? Przecież ty pamiętasz doskonale "tamte czasy" ... Dlaczego nie dokumentowałeś dla potomnych ??? A może tobie urządzono taką ścieżke i teraz cierpisz na główeńkę i stąd te twoje infantylne posty ??? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sclavus 23.07.06, 18:47 Twoje nieszczescie polega wlasnie na tym, ze nigdy nie przeszedles przez sciezke zdrowia. Mialbys wtrdy wszystko w lepetynie pokladane jak normalny czlowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: sclavus 23.07.06, 20:28 wet3 napisał: > Twoje nieszczescie polega wlasnie na tym, ze nigdy nie przeszedles przez > sciezke zdrowia. Mialbys wtrdy wszystko w lepetynie pokladane jak normalny > czlowiek! Tak jak ty ??? Przecież ty masz normalnie ... inaczej... :( Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Nareszcie normalna kolej rzeczy.Kata ocenia ofiara 23.07.06, 01:43 Kontrowersje zostawiamy publice. Amen. Ludu Polan powstań z kolan. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck2 Re: Nareszcie normalna kolej rzeczy.Kata ocenia o 23.07.06, 02:13 formozus1 napisał: > Kontrowersje zostawiamy publice. > Amen. > > Ludu Polan powstań z kolan. > Amen. Ludu powstań z kolan bo taka pozycja jest bardzo niewygodna i mało godna Odpowiedz Link Zgłoś
downunderguy Re: kazda gmina wystawia ryje sbekow- 23.07.06, 02:38 pozbawic rynt, kosci starego stolcmana i mu podobnych wypie..c z cmentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
waletv Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 07:11 Ja mam tylko nadzieję ,że w sprawie tych osób były wyroki sądowe.Cywilizowany świat chwilę temu skończył z linczem.Chcę bardzo wierzyć ,że Polska to jeszcze państwo prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 10:54 waletv napisała: > Ja mam tylko nadzieję ,że w sprawie tych osób były wyroki sądowe.Cywilizowany > świat chwilę temu skończył z linczem.Chcę bardzo wierzyć ,że Polska to jeszcze > państwo prawa. Przypomnij sobie "Piekło" Petrarki.... Podaję trawestację: "Wyzbądźcie się nadzei, którzy tu mieszkacie".... To jest lincz... i tylko tyle... A jeden z linczujących, poddał nawet pomysł, żeby ich wyp.....lić z cmentarzy... To są te "wartości", które Polska chce "sprzedać" Europie, i o które tak dzielnie walczyła dla konstytucji europejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa kolejny bredzący, jakie wyroki? 23.07.06, 14:00 O co Ci chodzi człowieku. Co do tego ma Sąd. Czy historię i fakt pracy urzędników trzeba weryfikować wyrokiem sądowym? waletv napisała: > Ja mam tylko nadzieję ,że w sprawie tych osób były wyroki sądowe.Cywilizowany > świat chwilę temu skończył z linczem.Chcę bardzo wierzyć ,że Polska to jeszcze > państwo prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
waletv Re: kolejny bredzący, jakie wyroki? 24.07.06, 09:42 No i proszę! PKaczyński powiedział:Nie damy sobie wmówić ,że białe jest białe.Urzędnicy to nie ludzie? Dzięki takim dyskusjom polityka zeszła na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 07:52 Czyzby towarzysze z bezpieki wstydzili sie swoich zaslug dla partii i "narodu"??? Oj nieladnie toarzysze, nieladnie, slaba wiara w nasz zwycieski marsz do komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 08:41 Jaka kontrowersyjna? Dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
merkury2 Kiedy zawisną ludzie Macierewicza i Wassermanna? 23.07.06, 08:51 Kiedy na takich planszach zawisną ludzie Macierewicza i Wassermanna, którzy łamali psychicznie Polaków? Miejmy nadzieję, że znajdzie się również miejsce dla "ojca narodu" - Tadeusza Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Kiedy zawisną ludzie Macierewicza i Wasserman 23.07.06, 08:54 Pewnie że zwisną..jak wymordują tylu Polaków co ci wiszący.. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Nigdy. 23.07.06, 09:20 Nie zawisną. Ani Macierewicz i Wasserman nie mają takich możliwości jakby mieli działając w tych służbach za komuny (szczere chęci nie wystarczą), ani ci co ich będą rozliczać, nie będą stosować UBeckich metod. Będzie sąd i rozliczenie konkretnych przestępstw, a nie jakaś wystawa "Twarze PiS". No chyba że będzie nas czekała nowa odsłona komuny po PZPRowskiej i PiSowskiej. Następni, którzy będą chcieli uwiarygadniać swoje prawo do łamania wszelkich praw i zwyczajów, łamaniem praw przez poprzedników i koniecznością ich za to rozliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A kogo to macierewicz i Wasserman "łamali 23.07.06, 16:29 psychicznie".Ich jedyne niedopatrzenie to brak stryczka dla czerwonych jeszcze w 90 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 19:16 aiwaplatz napisał: > Jaka kontrowersyjna? Dla kogo? Zdaje sie wydawac kontrowersyjna tylko dla GW i jej klakierow! Chyba czas najwyzszy abysmy zobaczyli te zakazane mordy w calej okazalosci! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 09:41 Czym różni się IPN od Swiętej Inkwizycji czy tam Swiętego Oficium (po uwzględnieniu czasu) w metodach działania?To nadal sądy kapturowe.Nieważne czy wtedy wieszali czy palili sprawiedliwego pana czy złoczyńcę,motłoch i gawiedz zawsze miała cyrk,igrzyska i radochę z przedstawienia,niczego tak jak dziś nie pojmując.Sądziłem że już po upływie kilku wieków cywilizacja poczyniła takie postępy,że te metody nie powinny wracać.Niestety nie u nas.Jeśli ktoś popełnił zbrodnię czy przestępstwo to powinien odpowiadać przed niezawisłym sądem (z tą niezawisłością jednak różnie u nas bywa)i ponosić skutki swoich czynów.Nie pochwalam draństwa wszelkiej maści niezależnie od ustroju.Co nam przyjdzie z wywieszania zdjęć byłych notabli?Za wyjątkiem oczywiście katolickiej satysfakcji z takiej formy zemsty,ot cała hipokryzja!Kto a przede wszystkim kiedy wywiesi zdjęcia obecnych notabli i tzw.sprawiedliwych poszukiwaczy zeszłorocznych śniegów za zbrodnie na obecnej młodzieży.Prawie 2 miliony wyjechało za granicę do niewolniczej pracy i nie myśli wracać do tego piekła poszukiwań.Kto będzi pracował na emerytury zasłużonych poszukiwaczy,kiedy już wszyscy aktywni wyjadą.Czy z powiewania sztandarekm narodowo-katolickim lub poszukiwaniem brudów przybędzie chleba i dostatku?Kto nas wepchnął w łapy sowietyzmu przy zielonym stoliku w Jałcie,a potem palcem nie kiwnął w obronie zniewolonego narodu.Nic dziwnego że było z tego powodu dużo utrwalaczy PRL i co w tym dziwnego.Teraz jest moda na czarno-brunatny ustrój który też ma swoich szmalcowników.Ich kiedyś też ktoś osądzi bo historia kołem się toczy.Dotyczy to także klasy pasożytów i urzędasów z IPN.Mają teraz swoje 5 minut,decydować będą prawie o wszystkim skazując hurtowo na infamię sołtysów,nauczycieli,profesorów itp.Wystarczy że nie wystawią zaświadczenia o cnocie a nawet go celowo powstrzymają.Za wyjątkiem oczywiście jedynych sprawiedliwych klechów.Ale to kasta nietykalna władców Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Kontrowersyjna wystawa "Twarze bezpieki" 23.07.06, 10:48 chyba przsadzasz Moje dziieci wyjechaly i nie bede podawala nigogo do sadu Po prostu zrobili jak chcieli A za cierpienia swojego ojca... On nie mial wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Dobrze powiedziales! Czasem mam wrazenie, ze domi- 23.07.06, 10:50 nujaca grupa w Polsce to banda zbokow podniecajacych sie zwlokami. Nigdy nie mialem najmniejszej pokusy, zeby zobaczyc jakies legitymacyjne zdjecie dowodcy oddzialu UB, ktory zorganizowal zasadzke i po-, czy bezposrednio przyczynil sie do smierci mojego dziadka walczacego w oddziale WiN. Tym mniej interesuja mnie w ten sposob fotografowane geby jego szeregowcow. Ich motywy i idealy, pozniejsze losy i ewentualna ewolucja swiadomosci za to jak najbardziej. Co moglaby mi wytlumaczyc tego typu wystawa? Chyba niewiele albo nawet nic! Nasza (ta BARDZO narodowa) wspolna cecha to latwosc "rzucania losu na stos" - mniej wazne czyj ten los jest. Ktos mial tu sygnaturke: "glupi rozmawiaja o ludziach madrzejsi o sytuacjach najmadrzejsi o systemach" Absolutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Kpisz sobie z pamieci dziadka.Nie było oddziałow 23.07.06, 16:42 WIN walczących z bronią w ręku.Może dziadek był w jakiejś innej "organizacji"?? Miły wnuku !! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Czyim ukazem nie bylo? Moze twojego dziadka? 23.07.06, 19:35 rsrh napisał: > WIN walczących z bronią w ręku. Nie bylo? Twoim rozkazem, czy ktos sfalszowal akta w archiwach. Daj sobie spokoj w popisywaniu sie niewiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: janan2 23.07.06, 19:25 No, na stosach to oni nie wyladuja. Dotychczas zyja sobie wysmienicie, smiejs sie nam prosto w pysk i dzieki Bolkowi-Walesie pobieraja bardzo tluste emerytury. A ty otrzezwij sie i nie pitol koszalkow-opalkow. A moze bronisz swojego tate lub mamele? Rozumiem ten bol ... Odpowiedz Link Zgłoś
komunista1917 Twarze bohaterów 23.07.06, 10:58 Ci ludzie ryzykując życie walczyli z bandytami z NSZ i AK, których pragnieniem było stworzenie raju dla wybranych (burżuji) i piekła dla milionów - reszty narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: Twarze bohaterów 23.07.06, 11:10 no właśnie... z powodu takich postów wystawa jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bylicki K_o_m_u_n_i_ś_c_i_ Wymordowali Ponad 50 mln !!!!!! 23.07.06, 13:33 Komuniści wymordowali w imię szczęścia ludzkości od 50 do 70 milionów ludzi w większości swoich zwolenników ponieważ rozpędzona zbrodnicza machina musiała pracować dalej ! w czym prześcignęli barbarzyński hitleryzm który wymordował ok 20 mln ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ty jeszcze jesteś w tym kraju i żyjesz?? Módl się 23.07.06, 12:03 codziennie że gruba kreska uratowała cię przed "gałąż pod ciężarem zgieta"(Miłosz) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Kontrowersyjna ? Dla kogo? Dla tych "miłych" 23.07.06, 12:00 postaci i ich rodzin? A może dla Frasyniuka którego kretyńska wypowiedz odnotwałem w telewizji. W Krakowie wystawa już była i ukazała sie ksiązka "Twarze krakowskiej bezpieki".Trudna do zdobycia bo byli funkcjonariusze masowo ja wykupywali!! Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: Kontrowersyjna ? Dla kogo? 23.07.06, 13:26 GW dała kolejny tysięczny raz dowód swojej manipulacji wpsując do tytułu informacji "kontrowersyjna".Każdy sprawiedliwe orzeczenie jest "kontrowersyjne" dla skazanego.Pisząc "kontrowersyjne" GW postawiła się w jednym szeregu z katami patriotycznych Polaków którym postkomuchy wraz ze środowiskiem GW zapewnili nietykalność. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Dyrdymałka naszym narodowm instrumentem! 23.07.06, 13:45 Wirtuozow mamy wielu: eon3 napisał: > dla skazanego.Pisząc "kontrowersyjne" GW postawiła się w jednym szeregu z > katami patriotycznych Polaków którym postkomuchy wraz ze środowiskiem GW > zapewnili nietykalność. Gdzie jest przepis o zakazie karania za zbrodnie i inne przestepstwa? Chetnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Re: Kontrowersyjna ? Dla kogo? Dla tych "miłych" 23.07.06, 13:45 A Ty rsrh nie miałeś przypadkiem w rodzinie UBeka? A może miałeś "szmalcownika" ? A może zwykłego bandziora co siedział w kryminale za swoje ? A może volksdojcza? Złodzieja? łajdaka? pijaka - alkocholika co przepił wszystko,nawet meble ? W końcu może miałeś członka partii? Było ich w pewnym okresie 3 miliony! Nie miałeś ? Jesteś taki czysty? Bo następne pomysły na WYSTAWĘ czekają! A może twoja rodzina to żydzi? co? Odpowiedz Link Zgłoś
kontra59 Zdjęcie taty pokazali? Czy dziadziusia? 23.07.06, 14:24 No to bardzo mi przykro ale nie ma rady! Nikt nie wybiera krewnych. Ale: w USA można sprawdzić czy w sąsiedztwie nie mieszka jakiś pedofil (przez internet). Czym pedofil gorszy od oprawcy z UB? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zdjęcie taty pokazali? Czy dziadziusia? 23.07.06, 14:34 kontra59 napisał: > No to bardzo mi przykro ale nie ma rady! Nikt nie wybiera krewnych. > Ale: > w USA można sprawdzić czy w sąsiedztwie nie mieszka jakiś pedofil (przez intern > et). > Czym pedofil gorszy od oprawcy z UB? Znaczy się Polska lepsza od USA bo można sprawdzić czy sąsiadem jest (niezyjący?) UBek ???? Rozumowanie PiSiORem nie popłaca - wychodzi się nie nie tylko na PiSiORa ale na całego ch.. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Zdjęcie taty pokazali? Czy dziadziusia? 23.07.06, 14:42 w USA można sprawdzić czy w sąsiedztwie nie mieszka jakiś pedofil (przez intern > et) Rozumiem, że o tym kto jest pedofilem decyduje urzędnik w Instytucie Ochrony przed Pedofilami? Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: Zdjęcie taty pokazali? Czy dziadziusia? 23.07.06, 14:51 Co to ma z UB-ekami wspólnego.Kto był UB-ekiem w prosty sposób udowadniają dokumenty.Chociażby umowa o pracę lub zeznania tej części ofiar oprawcy która przeżyła.Czy choć jeden na tych zdjęciach nie był UB-ekiem? Niech więc skrzywdzony lub jego rodzina podniesie LARUUM! Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Re: Zdjęcie taty pokazali? Czy dziadziusia? 23.07.06, 15:49 Z mojego postu nie wynika że ktoś z moich bliskich został "wyróżniony" na tej pożalsięboże wystawie. Reprezentuję tu raczej pogląd statystyka,który zwraca uwagę na drobny fakt,że każda rodzina była zaangażowana n.p.: w budowanie PRLu. I nie ma co zaprzeczać i udawać ,że pochodzi się z rodziny której drzewo genealogiczne zaczęło się właśnie przed tygodniem a tamci,to nie nasi byli!no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Kategorii "naszych" karagandziaku jest wiele. 23.07.06, 16:38 Ja np za "naszego" uważam Feliksa D (ochrona danych osobowych) bo doceniam jego osobisty wkład w masowym likwidowaniu także "swoich" czyli czerwonych wszy !!Plusem "Wielkiego Jezykoznawcy"było także zabijanie swoich wyznawców czym róznił się od pobratymca Adolfa! Józef był jedynym który jeszcze e3 lata pośmierci zabijał-gdy odstrzelony jego łeb z pomnika w Pradze -tocząc się w strone rzeki zabił turystów!! To jest osiągniecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: rsrh 23.07.06, 19:04 rsrh napisał: > Ja np za "naszego" uważam Feliksa D (ochrona danych osobowych) bo doceniam jego > osobisty wkład w masowym likwidowaniu także "swoich" czyli czerwonych wszy > !!Plusem "Wielkiego Jezykoznawcy"było także zabijanie swoich wyznawców czym > róznił się od pobratymca Adolfa! > Józef był jedynym który jeszcze e3 lata pośmierci zabijał-gdy odstrzelony jego > łeb z pomnika w Pradze -tocząc się w strone rzeki zabił turystów!! To jest > osiągniecie!! Feliks D. NIE byl Polakiem. Prawdziwe nazwisko Rufin - syn narodu wybranego. Ojciec jego przybyl do Polski z Italii i kupil od cara majatek patriotow Dzierzynskich zeslanych na Sybir. Przy okazji kupil tez nazwisko "Szierzynski"! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: rsrh 23.07.06, 19:06 Nazwisko powinno byc oczywiscie "Dzierzynski"! Uderzylem w sasiednia literke. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Piszac w cudzysłowiu "nasz" oczywiście nie miałem 23.07.06, 19:10 na myśli narodowości tego degenerata tylko go kwalifikowałem do czerwonych "naszych" Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: rsrh 23.07.06, 19:13 rsrh napisał: > na myśli narodowości tego degenerata tylko go kwalifikowałem do czerwonych "nas > zych" Zwracam honor. Myslalem , ze o tym nie slyszales i wyjasnilem. Jestem przekonany, ze wiekszosc Polakow o tym i tak nie wie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: Tow. Dzierżyński 23.07.06, 19:32 Z tym Rufinem to wymysł. Niestety - Dzierżyński był polskim szlachcicem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marius7m 23.07.06, 20:08 marius7m napisał: > Z tym Rufinem to wymysł. Niestety - Dzierżyński był polskim szlachcicem. Nie byl! Przeciez pisano to w oparciu o moskiewskie archiwa! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh W każdym mieście wojewodzkim -karagandaku_ 23.07.06, 16:22 ukaże się kolejna edycja "Twarze bezpieki" wydawnictwo IPN. Początek dał Kraków a kontynuje Wrocław. Zaspokoje twoją ciekawość- w żadnej z kategorii tak charakterystych dla "utrwalaczy" a wymienionych przez ciebie - moja rodzina nie wystepuje. Do przyszłych nabywców -uwaga całe rodziny ubeckie niezwłocznie wykupuja to wydawnictwo i wystawa publiczna (była także w Krakowie) jest niezbedna.Musi być także uzupełniona o aktualne adresy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Bardzo dobra wystawa !!! 23.07.06, 15:36 Ta wystawa jest bardzo dobra. Niech ludzie zobaczą komunistycznych katów. Należałoby teraz poszerzyć tę wystawę gdyż są tam zdjęcia tylko ubeków i esbeków wysokiego szczebla. Należałoby teraz wystawić twarze oprawców niższego szczebla a nie tylko tych, którzy zajmowali kierownicze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak A jutro w TV "Pogrzeb kartofla" ! 23.07.06, 16:09 Przed dalszą dyskusją uprasza się o obejrzenie.Zawsze to pomoże zrozumieć co wtedy się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Będą będą ! To juz tylko kwestia czasu! I zadne 23.07.06, 16:26 zabiegi GW itp "organów" sprawy nie zdołaja zatrzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Jak Tak,to tak... 23.07.06, 16:55 A zdjęcia powinny wisieć (każde oddzielnie ) na gałęziach drzew na głównej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy tylko zdjęcia ?? 23.07.06, 20:32 Dzień dobry panie Lynche bis.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Będą będą ! To juz tylko kwestia czasu! I zad 23.07.06, 20:31 rsrh napisał: > zabiegi GW itp "organów" sprawy nie zdołaja zatrzymać!!! A na koniec ??? Jak już wszyscy będą wisieć ??? Sraczka jako ulga ??? Jedynie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: czyteknik.1 23.07.06, 19:09 czytelnik.1 napisał: > Bardzo dobra wystawa!!! Ta wystawa jest bardzo dobra. Niech ludzie zobaczą komunistycznych katów. > Należałoby teraz poszerzyć tę wystawę gdyż są tam zdjęcia tylko ubeków i > esbeków wysokiego szczebla. > Należałoby teraz wystawić twarze oprawców niższego szczebla a nie tylko tych, > którzy zajmowali kierownicze stanowiska. Dlatego napisalem, ze takie wystawy powinny byc obowiazkowo zorganizowane w kazdym miescie powiatowym i wojewodzkim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Oczywista racja! W Krakowie wystawa budziła 23.07.06, 19:14 ogromne zainteresowanie zwłaszcza mlodych ludzi i naturalnie powinna byc uzupełniona o niższy personel i ADRESY !! Odpowiednie wnioski przekazano już do IPN który te pozycje wydaje (Ksiązka"Twarze krakowskiej bezpieki) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Uzupełnie jeszcze ze w Krakowie po tą ksiązke 23.07.06, 19:18 zaraz po otworzeniu stoisk w ksiegarniach ustawiły sie "dziwne" postacie kupujac po kilka sztuk.Zapytywane w tej sprawie prazez ciekawych-znikali niezwłocznie!! To pewnie krasnoludki w czerwonych czapeczkach !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oczywista racja! W Krakowie wystawa budziła 23.07.06, 20:33 rsrh napisał: > ogromne zainteresowanie zwłaszcza mlodych ludzi i naturalnie powinna byc > uzupełniona o niższy personel i ADRESY !! Odpowiednie wnioski przekazano już do > IPN który te pozycje wydaje (Ksiązka"Twarze krakowskiej bezpieki) A ty polecisz podpalać ???? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: czyteknik.1 23.07.06, 20:12 wet3 napisał: > Dlatego napisalem, ze takie wystawy powinny byc obowiazkowo zorganizowane w > kazdym miescie powiatowym i wojewodzkim. Pozdrawiam. Powyzsze utwierdza mnie w przekonaniu, ze jestes absolutnym i nieuleczalnym idiota. Punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: bogdantadus 23.07.06, 20:23 bogdantadus napisał: > wet3 napisał: > > > Dlatego napisalem, ze takie wystawy powinny byc obowiazkowo zorganizowane > w > > kazdym miescie powiatowym i wojewodzkim. Pozdrawiam. > > Powyzsze utwierdza mnie w przekonaniu, ze jestes absolutnym i nieuleczalnym idi > ota. Punkt. A ja jestem przekonany, ze czegos sie panicznie boisz, albo jestes kompletnym slepcem czy tez bylym SB lub UB-kiem. Inaczej takich glupot bys nie pisal. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus W jednym mnie nie zawiodles - w pewnosci, 23.07.06, 20:30 ze gowno rozumiesz. wet3 napisał: > A ja jestem przekonany, ze czegos sie panicznie boisz, albo jestes kompletnym > slepcem czy tez bylym SB lub UB-kiem. Inaczej takich glupot bys nie pisal. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Bogdantadus-obrońca UB-eków 23.07.06, 20:24 Chłopie nie masz żadnych racjonalnych argumentów więc wyzywasz adwersrzy od idiotów. Czyżby ukończenie t.z.w.Akademii 1-szo Majowej przez ciebie lub twoich przodków tam mało dawało? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Nastepny mistrz gminy w obrzucaniu fekaliami. 23.07.06, 20:34 eon3 napisał: > Chłopie nie masz żadnych racjonalnych argumentów więc wyzywasz adwersrzy od > idiotów. Ty jestes dla mnie taki "adwersarz", jak Lepper filozof. Pal spody! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: eon3 23.07.06, 21:12 eon3 napisał: > Chłopie nie masz żadnych racjonalnych argumentów więc wyzywasz adwersrzy od > idiotów. > Czyżby ukończenie t.z.w.Akademii 1-szo Majowej przez ciebie lub twoich przodków > > tam mało dawało? On ma w tym absolutna wprawe. Nauczyl sie tego od sclavusa. Obom im do kompletnego wyleczenia koniecznie potrzeba przejsc przez sciezke zdrowia. Wtedy dopiero beda wypowiadali sie normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bardzo dobra wystawa !!! 23.07.06, 20:29 czytelnik.1 napisał: > Ta wystawa jest bardzo dobra. Niech ludzie zobaczą komunistycznych katów. > Należałoby teraz poszerzyć tę wystawę gdyż są tam zdjęcia tylko ubeków i > esbeków wysokiego szczebla. > Należałoby teraz wystawić twarze oprawców niższego szczebla a nie tylko tych, > którzy zajmowali kierownicze stanowiska. > > A sprzątaczek i woźnych, to już nie??? A jak nie - to dlaczego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sclavus 23.07.06, 20:35 tobie koniecznie potrzeba przejsc pnrzez sciezke zgrowia. inaczej zadnej nadziei dla ciebie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: :)))))))))) :))))))))) :)))))))))))))) :)) 24.07.06, 08:17 Wiadomość o pokazaniu na wrocławskim Rynku wystawy "Twarze..." zastała mnie na wakacjach i wsród moich znajomych nie zrobiła większego wrażenia.Ogolnie potraktowano to jako dalszy ciąg rozliczania z historią. Nie widziałam emocji i 'blysku w oku',jaki jest w licznych postach na forum.Może już przyzwyczailiśmy się do 'epatowania' nas przeszłoscią.Wszystko już normalnieje. I chwała Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś