Dodaj do ulubionych

LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy

• disperse a to ciekawe 26.07.06, 15:14
      Od kiedy to taka pro-katolicka partia, z jednej strrony walczaca o 'ochrone
      nienarodzonych dzieci' i 'zlepki kilkuset komorek' - ktore traktuja na downi z
      czlowiekiem, teraz nagle domagaja sie pozabawiania zycia ?

Jakas niekonsekwencje tu widze...
      • belaqua Re: a to ciekawe 26.07.06, 15:15
        Bo ty wogóle mało widzisz. Twoja wiedza z biologii jest porażająca
      • obywatelrp3 Re: a to ciekawe 26.07.06, 15:17
        Konsekwentnie LPR klepie bzdury...i tyle!
      • dvoryanin tu nie ma niekonsekwencji to żelazana konsekwencja 26.07.06, 16:33
        "Kara śmierci broni ludzkie życie" prezydent Busch :)
        • mark.parker Re: tu nie ma niekonsekwencji to żelazana konsekw 26.07.06, 16:53
          dvoryanin napisał:

> "Kara śmierci broni ludzkie życie" prezydent Busch :)

Nawet jeśli przytoczysz jeszcze tysiąc cytatów tego kretyna, to i tak nie
          znaczy, że będziecie mieli obaj rację :-P
    • 781936p1 Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:14
      A co bedzie jezeli pedofilem bedzie ksądz.
    • dzakarta Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:14
      Kara śmierci dla wszystkich pedofilów czy tylko dla pedofilów-zabójców?
      Gdyby dla wszystkich pedofilów, to liczba księży ulegnie w Polsce gwałtownemu
      zmniejszeniu.
      • belaqua Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:17
        A co za różnica ksiądz, pastor, rabin, mułła? Morderca jest mordercą
    • kefasp Śmierć dla wszystkich pedofilów ! 26.07.06, 15:16
      Pomijając fakt, że z inicjatywą przywrócenia kary śmierci dla pedofilów-
      morderców występuje LPR tuż przed kolejnymi wyborami, to sprawa mimo wszystko
      jest i powinna być traktowana poważnie, ponad wszelkimi podziałami
      politycznymi. Najlepszym rozwiązaniem byłoby uznać każdy akt pedofilii jako akt
      zbrodni i automatycznie obłożyć wyrokiem śmierci. Pedofile to są ludzkie
      śmieci, które powinny być trwale eliminowane ze społeczeństwa. Oczywiście mam
      świadomość tego, że takie rozwiązanie jest mało prawdopodobne ale mimo wszystko
      powinno się o tej sprawie cały czas przypominać aby nie doszło u nas do takiego
      stanu jak to jest w Holadii gdzie sąd nie widzi przeszkód aby mogła legalnie
      działać partia pedofilów i głosić swoje zboczone idee. Najlepszym miejscem dla
      pedofilów jest miejsce pod ścianą albo pod szafotem.
      • besserwisser kto następny? 26.07.06, 15:17
      • mark.parker Re: Śmierć dla wszystkich pedofilów ! 26.07.06, 16:04
        kefasp napisał:

> Pomijając fakt, że z inicjatywą przywrócenia kary śmierci dla pedofilów-
        > morderców występuje LPR tuż przed kolejnymi wyborami, to sprawa mimo wszystko
        > jest i powinna być traktowana poważnie, ponad wszelkimi podziałami
        > politycznymi. Najlepszym rozwiązaniem byłoby uznać każdy akt pedofilii jako akt
        >
        > zbrodni i automatycznie obłożyć wyrokiem śmierci. Pedofile to są ludzkie
        > śmieci, które powinny być trwale eliminowane ze społeczeństwa. Oczywiście mam
        > świadomość tego, że takie rozwiązanie jest mało prawdopodobne ale mimo wszystko
        >
        > powinno się o tej sprawie cały czas przypominać aby nie doszło u nas do takiego
        >
        > stanu jak to jest w Holadii gdzie sąd nie widzi przeszkód aby mogła legalnie
        > działać partia pedofilów i głosić swoje zboczone idee. Najlepszym miejscem dla
        > pedofilów jest miejsce pod ścianą albo pod szafotem.

Zboczone idee, nawołujące do zbrodni, głosił Farfocel i inne weszpolaczki. Jakoś
        nie został postawiony pod ścianą, tylko został wiceprezesem TVP. Czy chcesz
        stosować inne prawo dla swoich?
    • moherowe_stringi Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:19
      W żadnym wypadku nie powinno być kary śmierci. Proszę bardzo - niech morderca-
      pedofil tyra w najgorszych kamieniołomach do końca życia, bo to chyba najgorszy
      morderca i psychopata, ale kara śmierci nie powinna już być nigdy wykonywana.
      • belaqua Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:21
        To dlaczego państwo utrzymuje wojsko, policję, straż pożarną...? Przecież ci
        ludzie co dnia narażeni są na to, że mogą zginąć stojąc na straży porządku i
        bezpieczeństwa. Kara śmierci jest niczym innym jak formą obrony koniecznej.
        Państwo, czyli wszyscy obywatele Polski, mają prawo bronić się przed mordercą:)
        • puch4cz Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:24
          teraz dla pedofili, a potem dla homoseksualistów, żydów i komunistów...
          • belaqua Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:25
            Ależ was nosi fantazja...:)))
            • uu1 Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:29
              Przeciwników politycznych, czytaj wrogów IV RP. Historia zna takie przykłady.
        • moherowe_stringi Zemsta to nie obrona konieczna 26.07.06, 16:12
          Kara śmierci jest tylko zemstą. Dla chrześcijanina jest nie do przyjęcia.

Dlaczego więc chrześcijanie ( LPR ) za nią optują?
          • mietowe_loczki Re: Zemsta to nie obrona konieczna 26.07.06, 16:19
            moherowe_stringi napisał:

> Kara śmierci jest tylko zemstą. Dla chrześcijanina jest nie do przyjęcia.
            >
            > Dlaczego więc chrześcijanie ( LPR ) za nią optują?

Bo to katolicy, nie chrześcijanie.
          • dvoryanin Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, kara 26.07.06, 16:35
            śmierci nie ejst sprzeczna z wiarą i z V przykazaniem bo ona służy obronie
            życia.
            • mietowe_loczki Re: Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, 26.07.06, 16:43
              Dlaczego używasz cały czas tego argumentu? Czy nie wynika on z ograniczonego
              postrzegania rzeczywistości i przeświadczenia o tym, że wszyscy w Polsce są
              katolikami, wszyscy chodzą do kościoła, i wszyscy powinni podporządkować się
              zaleceniom księży? Spróbujesz przekonać kogoś, kto jest ateistą lub innowiercą,
              a mimo to jest przeciwny karze śmierci? To jest twoja wiara, dlaczego jej
              wykładnie mają obowiązywać wszystkich? Tak samo śmieszy mnie argument mówiący o
              tym, że Biblia nie zakazuje kary śmierci. Nie dla każdego Biblia jest ...
              biblią.
            • mikado111 Re: Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, 26.07.06, 16:51
              dvoryanin napisał:

> śmierci nie ejst sprzeczna z wiarą i z V przykazaniem bo ona służy obronie
              > życia.

Gdzieś już słyszałam coś podobnego... Aha. Mojej ciotce po wojnie odebrano część
              mieszkania w Krakowie i dokwaterowano jakichś obywateli. Przedstawiciel władzy
              tłumaczył jej, że nie jest to sprzeczne z VII przykazaniem, bo ochroni
              właścicielkę przed kradzieżą. Gdyby ci obywatele zostali bez dachu nad głową, to
              być może zostaliby złodziejami i niewykluczone, że okredliby właśnie ją. A jak
              państwo socjalistyczne da obywatelom mieszkania i pracę, to nie będą kraść.
            • moherowe_stringi No i co z tego? 26.07.06, 17:26
              To nie Kościół decyduje na szczęście o tym co jest dobre a co złe.

To Kościół właśnie palił na stosie swego czasu. To przywódca Kościoła
              błogosławił hitlerowskie wojska. Kościół składa się z ludzi. A ludzie częśto
              nie mają racji. Nie ma doskonałego, nieomylnego Kościoła na Ziemi. Pojął?
            • michalng Re: Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, 26.07.06, 17:30
              dvoryanin napisał:

> śmierci [...] służy obronie
              > życia.

Musze sobie zapamietac, bo to naprawde niesamowicie odkrywcze.:)
      • wet3 Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:25
        Zycie jest najwieksza wartoscia jaka czlowiek posiada. Kazdy, kto zabija
        drugiego czlowieka wydaje sam na siebie wyrok smierci, chyba, ze zaistnieja
        okolicznosci lagodace.
        • uu1 Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:30
          Gadał dziad do obrazu...
        • moherowe_stringi Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 16:14
          wet3 napisał:

> Zycie jest najwieksza wartoscia jaka czlowiek posiada. Kazdy, kto zabija
          > drugiego czlowieka wydaje sam na siebie wyrok smierci, chyba, ze zaistnieja
          > okolicznosci lagodace.

Życie jest największą wartością w każdym przypadku.
          Piąte: nie zabijaj.
      • dvoryanin powinna, powinna ... i to dla takich kwalifikowana 26.07.06, 16:34
    • aniaczepiel Jestem przeciw! 26.07.06, 15:23
      Giertych znów przesadza.
      • wet3 Re: aniaczepiel 26.07.06, 18:06
        aniaczepiel napisała:

> Jestem przeciw! Giertych znów przesadza.

Nie masz rzcji libertynko. Ciewkaw jestem jak bys mowila po zdarzeniu w ktorym
        ktos bez zadnego powodu chcial ciebie zabic ale cudem tego uniknelas?
    • pisruibin Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:30
      a może psycholog dla człowieka ze skłonnością do pedofiili?
      Przecież taki gość albo nie nie może daś sobie rady ze sobą lub optymalizacja
      zachowania wyszła mu in plus na zachowanie pedofilskie.
      Zastraszenie (warunek do optymalizcji) nic nie da, bo znerwicowany kropnie
      jescze kogoś innego.
      Wbijanie wystającej częsci lodowca do wody - jak w Titanicu.

Normalny człowiek
      • belaqua Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:34
        A może psycholog dla każdego złodzieja? On też nie może dać sobie rady z myślą,
        że ktoś inny ma rzecz, której on nie ma?.. I wtedy zamknąć więzienia, bo
        niepotrzebna. Trzeba być debilem aby stosować taką argumentację:)))
    • util Nieeeee, dla każdej formy zabijania!!! 26.07.06, 15:37
      Nie dla KARY ŚMIERCI!!!

LPR wciąż tkwi w średniowieczu, co za losers!
    • miantur 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 15:45
      (1) KARA SMIERCI NIE ZASPOKAJA POTRZEBY ZEMSTY: W USA badania wsrod rodzin ofiar
      skazanego, ktore byly swiadkami stracenia, wykazaly, ze nie zaspokoilo to ich
      poczucie zemsty. Efekt stracenia przestepcy w sumie nic im nie dal. Z tym
      pseudo-argument "oko za oko" jest uniewazniony.

(2) KARA SMIERCI WCALE NIE JEST TANSZA OD DOZYWOCIA: Zanim dojdzie do egzekucji
      dana osoba spedza zawsze wiele lat w wiezieniu. Aby jak najpewniej zapobiec
      blednych wyrokow zawsze istnieje mozliwosc apelacji do roznych instancji.
      Dodatkowe koszty: Wiele dlugich procesow i procedur. Dla tego przecietny skazany
      na smierc w USA "kosztuje" podatnika wiecej niz skazany na dozywocie. Poza tym
      istnieja problemy etyczne w zabijaniu ludzi zeby oszczedzic ich utrzymanie (co
      robic z emerytami czy umyslowo chorymi???).

(3) KARA SMIERCI NIE ODSTRASZA: Dla tego, ze wiekszosc przestepcow zabojstwa i
      mordy racjonalnie nie planuje, nie ma w tych przypadkach zadnego efektu
      odstraszajacego. Tez u reszty przestepcow nie ma zadnego dowodu na taki efekt. A
      nawet odwrotnie. W stanach ( w USA) gdzie jest kara smierci wiecej sie morduje
      niz w tych stanach gdzie jej nie ma.

(4) KARA SMIERCI NIE POLEPSZA BEZPIECZENSTWO SPOLECZENSTWA: Wiezien jest tak
      samo nieszkodliwy jak stracony przestepca. Niebezpiecznego czlowieka trzeba
      tylko do konca zycia pilnowac (co nie jest drozsze - patrz (2)).

(5) POMYLKE NIE MOZNA NAPRAWIC: Sady i policja popelniaja czesto bledy. A
      straconego nie mozna znow zrehabilitowac. Rewizja wyrokow z ostatnich dekad w
      USA wykazala, ze ok 1/3 wyrokow byla bledna.

(6) KARA SMIERCI MOZE SIE STAC NARZEDZIEM POPELNIENIA MORDERSTWA: ...przez
      wprowadzenie sad i policje w blad. Dyktatura tak moze sie pozbyc niezrecznych
      obywateli. W Polsce kara smierci byla stosowana głównie do przeciwników
      politycznych i żołnierzy podziemia przez zaborców, okupantów i SB. Np. w okresie
      stalinizmu na ok. 1500 wykonanych wyroków tylko jeden (!) dotyczył przestępcy
      pospolitego.

(7) NIE ZABIJAJ!!! Wiele religii zakazuje odbierania życia (DEKALOG!!! Najnowsze
      wydanie Katechizmu Kościoła Katolickiego nie zaleca jej stosowania!), podobnie
      kilka teorii filozoficznych, moralnych i etycznych; zakazują jej międzynarodowe
      konwencje praw człowieka.

(8) EGZEKUCJA JEST ZAWSZE NIEHUMANITARNA!

(9) KARA SMIERCI UNIEMOZLIWIA RESOCJALIZACJE: Ona przekreśla możliwość
      poprawienia się sprawcy w przyszłości (co jest zawsze mozliwe!!!!).

(10) KARA SMIERCI TO NIE KARA: Kara śmierci nie jest karą, ponieważ skazany po
      jej wykonaniu nie ma świadomości swoich czynów, a zatem i wyrzutów sumienia.

(11) KARA SMIERCI LUDZKOSCI NIE JEST GODNA: Godność człowieka w cywilizacji
      zachodniej opartej na demokracji odnosi się do każdego człowieka bez wyjątku
      (przestępca pozostaje człowiekiem mimo swoich nieludzkich czynów). Dostojewski:
      "Z kazdym czlowiekiem zanika jeden kosmos."

(12) KARA SMIERCI NIE JEST EUROPEJSKA: W Unii zabrania ja charta praw czlowieka.
      Jesli Polska chce taka kare wprowadzic musi wspolnote europejska opuscic.

---> Kto nadal jest fanem kary smierci, niech popatrzy film "Dead Man Walking"!
      To go ostatecznie nawroci!!!
      • util Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 15:53
        miantur napisał:

> ---> Kto nadal jest fanem kary smierci, niech popatrzy film "Dead Man Walki
        > ng"!
        > To go ostatecznie nawroci!!!

A ja bym proponował "Krótki film o zabijaniu" Kieślowskiego - trudno o bardziej
        obrazową opowieść. Poza tym tych, którzy potrafią chłodno ocenić fakty, nie
        musza przekonywać żadne filmy - a reszta niech sobie tkwi w średniowieczu.
        • wojtek45-1 Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 15:55
          przecieztu chodzi tylko o to, żeby pokazac jacy jesteśmy obrońcy narodu,
          wiadomo, ze w UE kary smierci nie ma, zatem moga sobie pogadac pod publiczkę
          • obywatelrp3 Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 16:00
            Oczywiście...a ostatnimi czasy te populistyczne zagrywki pojawiają się co raz
            częściej. Przed wyborami samórządowymi nas nimi zaleją...
      • dvoryanin I tak jestem ZA i zawsze będę ! 26.07.06, 16:36
      • dvoryanin Wyrzucenie z Jewropejskowo Sojuza to dla mnie 26.07.06, 16:36
        arguemnt "za"
      • goral27 Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 16:44
        Brawo, rozsadnie napisane.
    • kukk Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:46
      po razpierwszy w życiu jestem za pomysłem Frankenstina
    • belaqua Katechizm Kościołą Katolickiego i kara śmierci 26.07.06, 15:48
      KKK 2267 :

"Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne
      nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona
      jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed
      niesprawiedliwym napastnikiem."
    • paluszczak Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:49
      Jestem za również!!
      Na takie przestępstwa najwyższa kara jest najlepszym straszakiem, choć nie
      jedynym dobrym... Precz z pedofilią w Polsce.
    • maureen2 LPR jak zwykle o seksie, jak nie poczęcie to zabó 26.07.06, 15:49
      jstwo na tle seksualnym. Skąd biorą się u nich te zainteresowania. No i jeszcze
      pieniądze - kupowanie elektoratu.
      • uu1 Re: LPR jak zwykle o seksie, jak nie poczęcie to 26.07.06, 15:51
        Ślicznotko - N W M.
        • maureen2 Re: LPR jak zwykle o seksie, jak nie poczęcie to 26.07.06, 16:03
          co to znaczy ślicznotka N W M?
    • mielis Jesteś Ministrem Edukacji 26.07.06, 15:49
    • mat25 Kielbasa wyborcza 26.07.06, 15:52
      Czysta kielbasa wyborcza! Umowy miedzynarodowe zabraniaja Polsce wprowadzenia
      kary smierci. I to tyle na ten temat.
    • misiajasia Absolutnie tak!!! 26.07.06, 15:54
      Jestem absolutnie za!!! Nie wiem tylko, dlaczego do 15 roku. Czyżby dzieci w
      starszym wieku były mniej kochane~???
    • p.s.j Nie rozumiem, dlaczego... 26.07.06, 15:55
      ...zabicie dziecka miałoby być w czymś gorsze od zabicia niewinnego dorosłego.
      Dlaczego zabójcy dorosłych ludzi mieliby miec mniejsze kary? Nie rozumiem,
      dziecko więcej warte, czy co?
      • r306 Odpowiedz: bardziej medialne. n/t 26.07.06, 17:51
    • przemyslaw.rokicki Re: LPR: bez wyobraźni www.zbigniewziobro.org 26.07.06, 15:59
      www.zbigniewziobro.org/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=13
      popatrzcie do czego mzoe doprowazic wprowadzenie takiego rozwiazania.

P.
    • halfliner A dla zabójcy faszysty i rasisty? 26.07.06, 16:02
    • aga.ada.2003 Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:03
      Ja też jestem za najjsurowszą karą dla perofili!!!!
    • gekon1979 szkoda ze nic z tego nie wyjdzie 26.07.06, 16:05

• dvoryanin Popieram bardzo dobra akcja ! 26.07.06, 16:07
      • tles01 dvoryanin..ty?... stary pedofil? 26.07.06, 16:09
      • mietowe_loczki Re: Popieram bardzo dobra akcja ! 26.07.06, 16:10
        To kiełbasa wyborcza, ciemny narodzie.
        • dvoryanin Jak śmiesz kmitku tak do dworzanina mówić ! 26.07.06, 16:37
          • gekon1979 ale to kacapski dworzanin, ktory na Polskim 26.07.06, 17:16
            Panskim dworze, moze co najwyzej gnojowice przerzucac
            • dvoryanin Gekon do puszczy ! 26.07.06, 17:43
    • fillos Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:08
      ja też jestem za
    • skorczewski_k Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:09
      polska nie moze wprowadzic kary smierci po przystapieniu do Rady Europy w 1992
      roku.
      • tles01 warunek... księża- pedofile też!...te środowisko j 26.07.06, 16:14
        jest wylęgarnią pedalstwa i pedofili!
    • neiden Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:15
      kara smierci w polsce powinna byc wprowadzona nie tylko dla pedafilow.
      • maureen2 Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:19
        wielu faszystów było pedofilami i potem mordowali tysiące ludzi,bo wszędzie
        widzieli pedofilów i dzieci
      • belaqua Wyniki na onecie 26.07.06, 16:20
        Pytanie:

Czy popierasz wprowadzenie kary śmierci za zabójstwo dzieci na tle seksualnym?

Wyniki (16.20)

Tak - 74%
        Nie - 22%
        Nie mam zdania - 4%
        Ogółem głosów: 15951
        • dvoryanin Internauci zaczynają normalnieć :) 26.07.06, 16:37
        • maureen2 Re: Wyniki na onecie 26.07.06, 16:53
          kiedys już pisałem przy okazji wyborów jak robi się sondaże w necie. Dowcipnie.
          • jorge.martinez Re: Wyniki na onecie 26.07.06, 18:02
            W tym przypadku myślę, że wynik owej sondy odpowiada poglądom (emocjom)
            społeczeństwa. Sondaże opinii społecznej podają od lat, że ok 70% Polaków jest
            za wprowadzeniem kary śmierci.
            Gdyby poddać to pod referendum zapewne by to przeszło (choć wątpię czy 50%
            wyborców pofatygowałaby się do urn, bo to w gruncie rzeczy mało istotna rzecz,
            czy jest ta kara czy nie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka