disperse a to ciekawe 26.07.06, 15:14 Od kiedy to taka pro-katolicka partia, z jednej strrony walczaca o 'ochrone nienarodzonych dzieci' i 'zlepki kilkuset komorek' - ktore traktuja na downi z czlowiekiem, teraz nagle domagaja sie pozabawiania zycia ? Jakas niekonsekwencje tu widze... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: a to ciekawe 26.07.06, 15:15 Bo ty wogóle mało widzisz. Twoja wiedza z biologii jest porażająca Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: a to ciekawe 26.07.06, 15:17 Konsekwentnie LPR klepie bzdury...i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin tu nie ma niekonsekwencji to żelazana konsekwencja 26.07.06, 16:33 "Kara śmierci broni ludzkie życie" prezydent Busch :) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: tu nie ma niekonsekwencji to żelazana konsekw 26.07.06, 16:53 dvoryanin napisał: > "Kara śmierci broni ludzkie życie" prezydent Busch :) Nawet jeśli przytoczysz jeszcze tysiąc cytatów tego kretyna, to i tak nie znaczy, że będziecie mieli obaj rację :-P Odpowiedz Link Zgłoś
781936p1 Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:14 A co bedzie jezeli pedofilem bedzie ksądz. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:14 Kara śmierci dla wszystkich pedofilów czy tylko dla pedofilów-zabójców? Gdyby dla wszystkich pedofilów, to liczba księży ulegnie w Polsce gwałtownemu zmniejszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:17 A co za różnica ksiądz, pastor, rabin, mułła? Morderca jest mordercą Odpowiedz Link Zgłoś
kefasp Śmierć dla wszystkich pedofilów ! 26.07.06, 15:16 Pomijając fakt, że z inicjatywą przywrócenia kary śmierci dla pedofilów- morderców występuje LPR tuż przed kolejnymi wyborami, to sprawa mimo wszystko jest i powinna być traktowana poważnie, ponad wszelkimi podziałami politycznymi. Najlepszym rozwiązaniem byłoby uznać każdy akt pedofilii jako akt zbrodni i automatycznie obłożyć wyrokiem śmierci. Pedofile to są ludzkie śmieci, które powinny być trwale eliminowane ze społeczeństwa. Oczywiście mam świadomość tego, że takie rozwiązanie jest mało prawdopodobne ale mimo wszystko powinno się o tej sprawie cały czas przypominać aby nie doszło u nas do takiego stanu jak to jest w Holadii gdzie sąd nie widzi przeszkód aby mogła legalnie działać partia pedofilów i głosić swoje zboczone idee. Najlepszym miejscem dla pedofilów jest miejsce pod ścianą albo pod szafotem. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Śmierć dla wszystkich pedofilów ! 26.07.06, 16:04 kefasp napisał: > Pomijając fakt, że z inicjatywą przywrócenia kary śmierci dla pedofilów- > morderców występuje LPR tuż przed kolejnymi wyborami, to sprawa mimo wszystko > jest i powinna być traktowana poważnie, ponad wszelkimi podziałami > politycznymi. Najlepszym rozwiązaniem byłoby uznać każdy akt pedofilii jako akt > > zbrodni i automatycznie obłożyć wyrokiem śmierci. Pedofile to są ludzkie > śmieci, które powinny być trwale eliminowane ze społeczeństwa. Oczywiście mam > świadomość tego, że takie rozwiązanie jest mało prawdopodobne ale mimo wszystko > > powinno się o tej sprawie cały czas przypominać aby nie doszło u nas do takiego > > stanu jak to jest w Holadii gdzie sąd nie widzi przeszkód aby mogła legalnie > działać partia pedofilów i głosić swoje zboczone idee. Najlepszym miejscem dla > pedofilów jest miejsce pod ścianą albo pod szafotem. Zboczone idee, nawołujące do zbrodni, głosił Farfocel i inne weszpolaczki. Jakoś nie został postawiony pod ścianą, tylko został wiceprezesem TVP. Czy chcesz stosować inne prawo dla swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:19 W żadnym wypadku nie powinno być kary śmierci. Proszę bardzo - niech morderca- pedofil tyra w najgorszych kamieniołomach do końca życia, bo to chyba najgorszy morderca i psychopata, ale kara śmierci nie powinna już być nigdy wykonywana. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:21 To dlaczego państwo utrzymuje wojsko, policję, straż pożarną...? Przecież ci ludzie co dnia narażeni są na to, że mogą zginąć stojąc na straży porządku i bezpieczeństwa. Kara śmierci jest niczym innym jak formą obrony koniecznej. Państwo, czyli wszyscy obywatele Polski, mają prawo bronić się przed mordercą:) Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:24 teraz dla pedofili, a potem dla homoseksualistów, żydów i komunistów... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:29 Przeciwników politycznych, czytaj wrogów IV RP. Historia zna takie przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Zemsta to nie obrona konieczna 26.07.06, 16:12 Kara śmierci jest tylko zemstą. Dla chrześcijanina jest nie do przyjęcia. Dlaczego więc chrześcijanie ( LPR ) za nią optują? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zemsta to nie obrona konieczna 26.07.06, 16:19 moherowe_stringi napisał: > Kara śmierci jest tylko zemstą. Dla chrześcijanina jest nie do przyjęcia. > > Dlaczego więc chrześcijanie ( LPR ) za nią optują? Bo to katolicy, nie chrześcijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, kara 26.07.06, 16:35 śmierci nie ejst sprzeczna z wiarą i z V przykazaniem bo ona służy obronie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, 26.07.06, 16:43 Dlaczego używasz cały czas tego argumentu? Czy nie wynika on z ograniczonego postrzegania rzeczywistości i przeświadczenia o tym, że wszyscy w Polsce są katolikami, wszyscy chodzą do kościoła, i wszyscy powinni podporządkować się zaleceniom księży? Spróbujesz przekonać kogoś, kto jest ateistą lub innowiercą, a mimo to jest przeciwny karze śmierci? To jest twoja wiara, dlaczego jej wykładnie mają obowiązywać wszystkich? Tak samo śmieszy mnie argument mówiący o tym, że Biblia nie zakazuje kary śmierci. Nie dla każdego Biblia jest ... biblią. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, 26.07.06, 16:51 dvoryanin napisał: > śmierci nie ejst sprzeczna z wiarą i z V przykazaniem bo ona służy obronie > życia. Gdzieś już słyszałam coś podobnego... Aha. Mojej ciotce po wojnie odebrano część mieszkania w Krakowie i dokwaterowano jakichś obywateli. Przedstawiciel władzy tłumaczył jej, że nie jest to sprzeczne z VII przykazaniem, bo ochroni właścicielkę przed kradzieżą. Gdyby ci obywatele zostali bez dachu nad głową, to być może zostaliby złodziejami i niewykluczone, że okredliby właśnie ją. A jak państwo socjalistyczne da obywatelom mieszkania i pracę, to nie będą kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi No i co z tego? 26.07.06, 17:26 To nie Kościół decyduje na szczęście o tym co jest dobre a co złe. To Kościół właśnie palił na stosie swego czasu. To przywódca Kościoła błogosławił hitlerowskie wojska. Kościół składa się z ludzi. A ludzie częśto nie mają racji. Nie ma doskonałego, nieomylnego Kościoła na Ziemi. Pojął? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Kościół nie zabrania stosowania kary smierci, 26.07.06, 17:30 dvoryanin napisał: > śmierci [...] służy obronie > życia. Musze sobie zapamietac, bo to naprawde niesamowicie odkrywcze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 15:25 Zycie jest najwieksza wartoscia jaka czlowiek posiada. Kazdy, kto zabija drugiego czlowieka wydaje sam na siebie wyrok smierci, chyba, ze zaistnieja okolicznosci lagodace. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Re: Nie wolno zabijać !!! 26.07.06, 16:14 wet3 napisał: > Zycie jest najwieksza wartoscia jaka czlowiek posiada. Kazdy, kto zabija > drugiego czlowieka wydaje sam na siebie wyrok smierci, chyba, ze zaistnieja > okolicznosci lagodace. Życie jest największą wartością w każdym przypadku. Piąte: nie zabijaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: aniaczepiel 26.07.06, 18:06 aniaczepiel napisała: > Jestem przeciw! Giertych znów przesadza. Nie masz rzcji libertynko. Ciewkaw jestem jak bys mowila po zdarzeniu w ktorym ktos bez zadnego powodu chcial ciebie zabic ale cudem tego uniknelas? Odpowiedz Link Zgłoś
pisruibin Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:30 a może psycholog dla człowieka ze skłonnością do pedofiili? Przecież taki gość albo nie nie może daś sobie rady ze sobą lub optymalizacja zachowania wyszła mu in plus na zachowanie pedofilskie. Zastraszenie (warunek do optymalizcji) nic nie da, bo znerwicowany kropnie jescze kogoś innego. Wbijanie wystającej częsci lodowca do wody - jak w Titanicu. Normalny człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:34 A może psycholog dla każdego złodzieja? On też nie może dać sobie rady z myślą, że ktoś inny ma rzecz, której on nie ma?.. I wtedy zamknąć więzienia, bo niepotrzebna. Trzeba być debilem aby stosować taką argumentację:))) Odpowiedz Link Zgłoś
util Nieeeee, dla każdej formy zabijania!!! 26.07.06, 15:37 Nie dla KARY ŚMIERCI!!! LPR wciąż tkwi w średniowieczu, co za losers! Odpowiedz Link Zgłoś
miantur 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 15:45 (1) KARA SMIERCI NIE ZASPOKAJA POTRZEBY ZEMSTY: W USA badania wsrod rodzin ofiar skazanego, ktore byly swiadkami stracenia, wykazaly, ze nie zaspokoilo to ich poczucie zemsty. Efekt stracenia przestepcy w sumie nic im nie dal. Z tym pseudo-argument "oko za oko" jest uniewazniony. (2) KARA SMIERCI WCALE NIE JEST TANSZA OD DOZYWOCIA: Zanim dojdzie do egzekucji dana osoba spedza zawsze wiele lat w wiezieniu. Aby jak najpewniej zapobiec blednych wyrokow zawsze istnieje mozliwosc apelacji do roznych instancji. Dodatkowe koszty: Wiele dlugich procesow i procedur. Dla tego przecietny skazany na smierc w USA "kosztuje" podatnika wiecej niz skazany na dozywocie. Poza tym istnieja problemy etyczne w zabijaniu ludzi zeby oszczedzic ich utrzymanie (co robic z emerytami czy umyslowo chorymi???). (3) KARA SMIERCI NIE ODSTRASZA: Dla tego, ze wiekszosc przestepcow zabojstwa i mordy racjonalnie nie planuje, nie ma w tych przypadkach zadnego efektu odstraszajacego. Tez u reszty przestepcow nie ma zadnego dowodu na taki efekt. A nawet odwrotnie. W stanach ( w USA) gdzie jest kara smierci wiecej sie morduje niz w tych stanach gdzie jej nie ma. (4) KARA SMIERCI NIE POLEPSZA BEZPIECZENSTWO SPOLECZENSTWA: Wiezien jest tak samo nieszkodliwy jak stracony przestepca. Niebezpiecznego czlowieka trzeba tylko do konca zycia pilnowac (co nie jest drozsze - patrz (2)). (5) POMYLKE NIE MOZNA NAPRAWIC: Sady i policja popelniaja czesto bledy. A straconego nie mozna znow zrehabilitowac. Rewizja wyrokow z ostatnich dekad w USA wykazala, ze ok 1/3 wyrokow byla bledna. (6) KARA SMIERCI MOZE SIE STAC NARZEDZIEM POPELNIENIA MORDERSTWA: ...przez wprowadzenie sad i policje w blad. Dyktatura tak moze sie pozbyc niezrecznych obywateli. W Polsce kara smierci byla stosowana głównie do przeciwników politycznych i żołnierzy podziemia przez zaborców, okupantów i SB. Np. w okresie stalinizmu na ok. 1500 wykonanych wyroków tylko jeden (!) dotyczył przestępcy pospolitego. (7) NIE ZABIJAJ!!! Wiele religii zakazuje odbierania życia (DEKALOG!!! Najnowsze wydanie Katechizmu Kościoła Katolickiego nie zaleca jej stosowania!), podobnie kilka teorii filozoficznych, moralnych i etycznych; zakazują jej międzynarodowe konwencje praw człowieka. (8) EGZEKUCJA JEST ZAWSZE NIEHUMANITARNA! (9) KARA SMIERCI UNIEMOZLIWIA RESOCJALIZACJE: Ona przekreśla możliwość poprawienia się sprawcy w przyszłości (co jest zawsze mozliwe!!!!). (10) KARA SMIERCI TO NIE KARA: Kara śmierci nie jest karą, ponieważ skazany po jej wykonaniu nie ma świadomości swoich czynów, a zatem i wyrzutów sumienia. (11) KARA SMIERCI LUDZKOSCI NIE JEST GODNA: Godność człowieka w cywilizacji zachodniej opartej na demokracji odnosi się do każdego człowieka bez wyjątku (przestępca pozostaje człowiekiem mimo swoich nieludzkich czynów). Dostojewski: "Z kazdym czlowiekiem zanika jeden kosmos." (12) KARA SMIERCI NIE JEST EUROPEJSKA: W Unii zabrania ja charta praw czlowieka. Jesli Polska chce taka kare wprowadzic musi wspolnote europejska opuscic. ---> Kto nadal jest fanem kary smierci, niech popatrzy film "Dead Man Walking"! To go ostatecznie nawroci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 15:53 miantur napisał: > ---> Kto nadal jest fanem kary smierci, niech popatrzy film "Dead Man Walki > ng"! > To go ostatecznie nawroci!!! A ja bym proponował "Krótki film o zabijaniu" Kieślowskiego - trudno o bardziej obrazową opowieść. Poza tym tych, którzy potrafią chłodno ocenić fakty, nie musza przekonywać żadne filmy - a reszta niech sobie tkwi w średniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 15:55 przecieztu chodzi tylko o to, żeby pokazac jacy jesteśmy obrońcy narodu, wiadomo, ze w UE kary smierci nie ma, zatem moga sobie pogadac pod publiczkę Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 16:00 Oczywiście...a ostatnimi czasy te populistyczne zagrywki pojawiają się co raz częściej. Przed wyborami samórządowymi nas nimi zaleją... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Wyrzucenie z Jewropejskowo Sojuza to dla mnie 26.07.06, 16:36 arguemnt "za" Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: 12 argumentow przeciw durnocie !!! 26.07.06, 16:44 Brawo, rozsadnie napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
kukk Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:46 po razpierwszy w życiu jestem za pomysłem Frankenstina Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Katechizm Kościołą Katolickiego i kara śmierci 26.07.06, 15:48 KKK 2267 : "Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem." Odpowiedz Link Zgłoś
paluszczak Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 15:49 Jestem za również!! Na takie przestępstwa najwyższa kara jest najlepszym straszakiem, choć nie jedynym dobrym... Precz z pedofilią w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 LPR jak zwykle o seksie, jak nie poczęcie to zabó 26.07.06, 15:49 jstwo na tle seksualnym. Skąd biorą się u nich te zainteresowania. No i jeszcze pieniądze - kupowanie elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: LPR jak zwykle o seksie, jak nie poczęcie to 26.07.06, 15:51 Ślicznotko - N W M. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: LPR jak zwykle o seksie, jak nie poczęcie to 26.07.06, 16:03 co to znaczy ślicznotka N W M? Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Kielbasa wyborcza 26.07.06, 15:52 Czysta kielbasa wyborcza! Umowy miedzynarodowe zabraniaja Polsce wprowadzenia kary smierci. I to tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
misiajasia Absolutnie tak!!! 26.07.06, 15:54 Jestem absolutnie za!!! Nie wiem tylko, dlaczego do 15 roku. Czyżby dzieci w starszym wieku były mniej kochane~??? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Nie rozumiem, dlaczego... 26.07.06, 15:55 ...zabicie dziecka miałoby być w czymś gorsze od zabicia niewinnego dorosłego. Dlaczego zabójcy dorosłych ludzi mieliby miec mniejsze kary? Nie rozumiem, dziecko więcej warte, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rokicki Re: LPR: bez wyobraźni www.zbigniewziobro.org 26.07.06, 15:59 www.zbigniewziobro.org/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=13 popatrzcie do czego mzoe doprowazic wprowadzenie takiego rozwiazania. P. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.ada.2003 Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:03 Ja też jestem za najjsurowszą karą dla perofili!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Popieram bardzo dobra akcja ! 26.07.06, 16:10 To kiełbasa wyborcza, ciemny narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 ale to kacapski dworzanin, ktory na Polskim 26.07.06, 17:16 Panskim dworze, moze co najwyzej gnojowice przerzucac Odpowiedz Link Zgłoś
fillos Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:08 ja też jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
skorczewski_k Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:09 polska nie moze wprowadzic kary smierci po przystapieniu do Rady Europy w 1992 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 warunek... księża- pedofile też!...te środowisko j 26.07.06, 16:14 jest wylęgarnią pedalstwa i pedofili! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:15 kara smierci w polsce powinna byc wprowadzona nie tylko dla pedafilow. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: LPR: Kara śmierci dla pedofila - zabójcy 26.07.06, 16:19 wielu faszystów było pedofilami i potem mordowali tysiące ludzi,bo wszędzie widzieli pedofilów i dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Wyniki na onecie 26.07.06, 16:20 Pytanie: Czy popierasz wprowadzenie kary śmierci za zabójstwo dzieci na tle seksualnym? Wyniki (16.20) Tak - 74% Nie - 22% Nie mam zdania - 4% Ogółem głosów: 15951 Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wyniki na onecie 26.07.06, 16:53 kiedys już pisałem przy okazji wyborów jak robi się sondaże w necie. Dowcipnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Wyniki na onecie 26.07.06, 18:02 W tym przypadku myślę, że wynik owej sondy odpowiada poglądom (emocjom) społeczeństwa. Sondaże opinii społecznej podają od lat, że ok 70% Polaków jest za wprowadzeniem kary śmierci. Gdyby poddać to pod referendum zapewne by to przeszło (choć wątpię czy 50% wyborców pofatygowałaby się do urn, bo to w gruncie rzeczy mało istotna rzecz, czy jest ta kara czy nie) Odpowiedz Link Zgłoś