annaemail brawo dla policjanta 28.07.06, 10:08 bardzo dobrze, że policjant nie zawachał się zareagować, takich gnojków co mają sobie za nic prawo, przepisy i policjantów, powinno się wszystkich wystrzelać, może na drogach zrobiło by się bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: brawo dla policjanta 28.07.06, 10:11 annaemail napisała: > bardzo dobrze, że policjant nie zawachał się zareagować, > takich gnojków co mają sobie za nic prawo, przepisy i policjantów, powinno się > wszystkich wystrzelać, może na drogach zrobiło by się bezpieczniej. -------------------------------------------------------------------------------- Ciekawe,co 'annaemail' powiedziałaby,gdyby chodziło o jej życie,albo kogoś bliskiego? Rostrzalać?! Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Re: brawo dla policjanta 28.07.06, 10:12 Co ty gadasz za głupoty !! Tu doszło do tragedii, ciekaw jestem co ty bys mówił będąc na miekscu rodziców tego chłopaka, życie jest największą wartością. Policja nie może zaraz strzelać, tak aby zabić !! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekpiotr Re: brawo dla policjanta 28.07.06, 10:16 Bezpośrednią przyczyną nie był postrzał tylko walnięcie tego przygłupa (motocyklisty) w krawężnik. Ciekawe z jaką prędkością musiał jechać. Strzały dostał w nogę i w okolice lędźwiowo-krzyżową. Od tego sie nie umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Był niewinny i zginął - co ty z takim 28.07.06, 12:40 lekceważeniem piszesz o czyjeś śmierci. Pomyśl,że to ty mogłeś być...;( Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: brawo dla policjanta 28.07.06, 18:02 Życie psychopaty, szaleńca czy bandyty ma wartość ujemną. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Płacę podatki, żeby policja była skuteczna i tyle! 28.07.06, 10:40 O czym Wy tu wszyscy ludzie piszecie? Sytuacja jest prosta - 1. każdy obywatel ma prawny OBOWIĄZEK zatrzymać się na polecenie umundurowanego funkcjonariusza. 2. w przypadku niezatrzymania się funkcjonariusz ma prawo podjąć środki przymusu 3. motocyklista nie zginął od kul tylko w wyniku upadku z pędzącego motoru proste pytania: - czy gdyby motocyklista jak każdy normalny człowiek zatrzymał się na wezwanie to by żył? -TAK! - czy gdyby policja nie strzelała tylko zaczęła pościg mogłoby ucierpieć więcej osób niż rowerzystka (której w tej sytauacji jest nabardziej szkoda) - TAK! takich profesjonalnych działań oczekuję od policji - to jest wyraźny sygnał ze jak będziesz uciekał to będzie źle - szczeniaki wPoznaniu też uciekali zamiast się zatrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
soap Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:11 Jakie morderstwo?! Szkoda chłopaka, fakt. Ale niestety wszyscy muszą w końcu zrozumieć, że obowiązują pewne procedury w służbach mundurowych i policjant ma prawo strzelać! Po to do k... n... ma przy sobie broń! Nie wymagajmy bezpieczeństwa na ulicach, jeśli nie nauczymy się modelu amerykańskiego - nie zatrzymasz się na wezwanie umundurowanego policjanta - ma prawo zatrzymać cię siłą, z użyciem wszelkich środków - w tym także broni palnej. I skończcie w końcu z tymi bzdurami, anarchistycznymi hasłami, bo rzygać się chce jak się to czyta. Dzisiaj anarchia, a jak jutro bandyci przyjdą do twojego domu, to natychmiast zmienisz zdanie i będziesz nawoływał do wprowadzenia powszechnego dostępu do broni palnej??? Zastanówcie się chwilę, ci co krzyczycie o morderstwie... Odpowiedz Link Zgłoś
dasaltearschloch Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:15 następnym razem ktoś się 2x zastanowi zanim będzie się bawił z Policją w kotka i myszkę...typowa ułańska fantazja obu stron: niedoszły motocyclista się spocił bo jechał bez prawa jazdy i polis by go dziabnęła co oznaczałoby odwleczenie egzaminu w czasie....polis ofiser z kolei myślał, że facet ma przy sobie 15 tafli i postanowił sprawdzić czy będzie szybszy od pocisków...efekt końcowy bez happy end'u...sed bat tru. Odpowiedz Link Zgłoś
ddddd9 Re: brawa dla policji 28.07.06, 10:15 nie przepadam za policją ale w tym przypadku - o ile artykuł napisany jest zgodnie z prawdą policja postapiła słusznie, niestety chłopak sam sobie jest winny, jeżeli go zatrzymywali powinien się zatrzymać, przecież nie miał nic na sumieniu, to bandyci mają się bać policji a nie odwrotnie, Odpowiedz Link Zgłoś
alhanroel nie zatrzymał sie bo nie mial prawka no motor 28.07.06, 10:18 i pewnie nie chcial glupio wpasc, a mial pecha ze w tym czasie robiono blokade na zlodzieji ktorzy uciekali na motorze i gliniarz pomyslal ze skoro sie nie zatrzymuje to pewnie to zlodziej, bo normalny kierowca to by sie zatrzymal, tylko poco strzelal w motocykliste, mogli go dalej gonic, szkoda goscia i tej przyapdkowej Pani, ktora mniejmy nadzieje wyzdrowieje Odpowiedz Link Zgłoś
jacekpiotr Re: nie zatrzymał sie bo nie mial prawka no motor 28.07.06, 10:21 alhanroel napisał: "tylko poco strzelal w motocykliste, mogli go dalej gonic" ale to była druga próba zatrzymania tego motocyklisty. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: nie zatrzymał sie bo nie mial prawka no motor 28.07.06, 11:05 alhanroel napisał: > , mogli go dalej gonic, taaaa, gonić motor samochodem... powodzenia... ile takich rowerzystek zostało by trakcie takiego pościgu rannych???? co byś wtedy pisał? że policja od razu nie zatrzymała tylko dopuściła do pościgu wśrdok przechodniów i że jest do kitu bo pownni strzelać? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer A jak ma Was policja bronić. Jeśli na gnoja... 28.07.06, 10:20 ...taranującego ich nie wolno im zareagować? Taki strach jest o wiele lepszy niż samowola smarkaczt, którzy potem zrobią z Wami co będą chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jjo2 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:21 Ludzie! Jeśli to określenie wogóle można do was zastosować, do tych wszystkich, którzy piszą, że dobrze, że zginął. Zginął młody człowiek. Niewinny, bo to nie on napadł na tę masarnię. A na forum zero refleksji, a tylko każdy kolejny post zieje nienawiścią, do motocyklistów, bo to najłatwiej. Wszyscy popierają zastrzelenie niewinnego człowieka, ale czy ktoś z was kiedyś słyszał, żeby policja w bezpośrednim pościgu zastrzeliła BANDYTĘ?! To im sie raczej nie zdarza, namiast w drugą stronę stale - świetnie uzbrojeni i wyszkoleni bandyci strzelają do nich jak do kaczek, więc rozładowują frustrację waląc do nieuzbrojonych (dwóch młodych ludzi w Poznaniu, studenci w Łodzi). W Magdalence dwóch bandytów z kałachem urządziło masakrę oddziałowi antyterrorystów. Płaca w policji wynosi 1500 zł brutto, a więc następuje selekcja negatywna przy naborze. Toteż niestety w policji roi się od zwykłych idiotów i przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika25_26 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:23 wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
jacekpiotr Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:26 zginął od walnięcia się łbem w krawężnik...z nadmiernej szybkości...z nieutrzymania motocykla z powodu kuli w okolicy lędźwiowej...ehhh... SAM SOBIE WINIEN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Bzdury piszesz jjo2 28.07.06, 10:44 Chrzanisz jjo2. Nie życzę Ci tego, ale być może następny tak gó..arz, jeżdżacy sobie bez prawka i zwiewający przed glinami, wjedzie w Ciebie albo Twoje dzieci. Wtedy pewnie będziesz jęczeć, że nikt go wcześniej nie zmusił do zatrzymania. NIektórzy nie potrafią uczyć się inaczej niż na wasnych błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
jjo2 Re: Bzdury piszesz jjo2 28.07.06, 10:51 Ja piszę to co widzę codziennie od 15 lat pracując w pogotowiu, w "R-ce". Nie miałem wyjazdu do nikogo, kogo zabiłby ze swojej winy motocyklista. Do ludzi zabitych przez kierowców samochodów wyjeżdżam co najmniej raz w tygodniu. W tym tygodniu we wtorek między Wilanowem a Konstancinem kierowca samochodu zabił na przejściu dla pieszych, na oczach matki, 8 letnią dziewczynkę. Pewnie według ciebie sama sobie była winna. A ciekaw jestem skąd ty czerpiesz wiedzę do swoich opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Bzdury piszesz jjo2 28.07.06, 11:05 Ja o kozie, Ty o wozie. Co z tą sprawą mają wypadki samochodowe? Może tylko tyle, że gdyby jakiś samochodziarz też się nie zatrzymał to jestem za tym, by do niego strzelać. Są jakieś zasady. Skoro ja się ich trzymam to oczekuję tego także od innych. Nie śmigam po mieście 100km/h bo mógłbym kogoś zabić i oczekuję tego, że kiedy będę sobie spacerował to również inni nie będą koło mnie poruszac się z taką prędkością. Jeżeli mimo to ktoś nie zechce się stosować do tej konwencji to powinien się liczyć z konsekwencjami - on a nie ja! Bo to on łamie reguły. To taka dygresja. Wracając do sprawy: Ten chłopak zginął na własne życzenie - zdecydował się złamać reguły - dwa razy. Raz: jeździł bez uprawnień, dwa: próbował zwiać. Gdyby trzymał się reguł włos by mu z głowy nie spadł. Ale skoro się na to wszystko wypiął i uznał, że jego żadne reguły nie dotyczą to i spotkały go takie konsekwencje. Dlaczego nikt nie zwraca uwagi, że każdy z nas odpowiada sam za swoje wybory. A wybory jakich dokonywał ten chłopak były do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh przez takie bzdurne pojmowanie zasad 28.07.06, 14:26 30 letnia dziewczyna walczy o zycie. a wszystko z powodu PRZYPUSZCZENIA że rozstrzelany motocyklista miał cos wspólnego z ukradzeniem [całych] pietnastu tysiecy złotych. idź sie leczyć abstrakto, tu jest europa a nie dziki zachód. koniokraków tu sie nei wiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bzdury piszesz jjo2 28.07.06, 18:07 A jakie jest u was zużycie pavulonu? Odpowiedz Link Zgłoś
nil739 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:44 Nie, to że zginął to nie jest dobrze, to bardzo źle, ale dobrze że policjanci zareagowali, i za trzeba ich pochwalić. Ja nie czuję nienawiści do motycklistów, a nawet mimo tego że już dawno nie jestem nastolatkiem przymierzam sie do kupienia motoru, a pogardę czuję jedynie do tych którzy mózg zostawiaają w garażu... Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:45 > Zginął młody człowiek. Niewinny, bo to nie > on napadł na tę masarnię. Nie zatrzymał się do kontroli i chciał przejechać policjanta. Rzeczywiście, bardziej niewinnego człowieka trudno znaleźć. > Toteż niestety w policji roi się od zwykłych idiotów i przygłupów. Na forach też. Odpowiedz Link Zgłoś
jjo2 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 11:07 sines napisał: > > Zginął młody człowiek. Niewinny, bo to nie > > on napadł na tę masarnię. > Nie zatrzymał się do kontroli i chciał przejechać policjanta. Rzeczywiście, > bardziej niewinnego człowieka trudno znaleźć. > > > Toteż niestety w policji roi się od zwykłych idiotów i przygłupów. > Na forach też. Tak, bo trzeba byc kompletnym idiotą, żeby wierzyć w tłumaczenia policjanta idioty: "zastrzeliłem motocyklistę, bo chciał mnie przejechać" Każdy tak się tłumaczy. Widać, że nigdy nie siedziałeś na motocyklu. Pewnie próbując przejechać żabę od razu byś się wy.., a na przejechanym kocie zabił. Pomyśl: policjant idiota na środku drogi próbował zastawić swoim ciałem drogę motocyklowi? I dlatego strzelił motocykliście w plecy? Życzę ci, żebyś spotkał na drodze tego policjanta, mając 60 km na godzinę, w szczerym polu, za słupkiem z nazwą miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 11:15 Zasada jest prosta - policjant każe mi się zatrzymać, to się zatrzymuję a nie bawię w Need for Speed. Zrozumienie tego prostego faktu jest niemożliwe? > Widać, że nigdy nie siedziałeś na motocyklu. Czyli mam przyjemność z motocyklistą? To by sporo wyjaśniało. Odpowiedz Link Zgłoś
tellmemore Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 12:51 Był winien - nie zatrzymał się na wezwanie policji. Próbował rozjechac policjanta. Kto tu jest od pilnowania porządku, jesli nie policja? Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr/ 28.07.06, 10:23 Wodp.autorowi !!! Całe pokolenia Polaków marzyły i nadal marzą o raju Ameryka - nie trzeba już marzyć ona jest naprawdę nie wirtualnie ! Marzenia czasem się spełniają ! Old Hors ! Odpowiedz Link Zgłoś
run_man Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:29 nikt nie chce zauważyć, że przez swoją lekkomyslność policjant zrobił krzywdę niewinnej dziewczynie. A swoją drogą ciekawe, skąd bieze się taka nienawiść do motocyklistów? jakieś kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekpiotr wyjedź na ulicę i otwórz oczy 28.07.06, 10:33 na tak zwanych ścigaczach WIĘKSZOŚĆ to idioci (tak będę ich nazywał) bo nie ma dla nich żadnych praw, mają wszystko w 4 literach - zajeżdżanie, wymuszanie i co kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:39 1-glupi debil jechal motorem i sie nie zatrzymal do kontroli -to fakt ale takie rzeczy mają miejsce CODZIENNIE w tym kraju( 3 lata temu w Zielonej Górze dwóch policjantów na motorach tak gonilo motocykliste i zajezdzalo mu droge ,ze lepek sie zabil -a okazalo sie iż nie zatrzymal sie bo nie mial prawka!!!!!!)......2- policjant( o mentalnosci RAMBO zabil .....3-tylko rowerzystki mi szkoda......dla mnie bardziej przegiąl super-polis-men ,a w/g relacji radiowych POLICJA OD POCZATKU KRECILA!!!!!!!!!- a to nie bylo strzalów,a to strzelal tylko w powietrze ......itd...... BOZE CHRON NAS PRZED TAKĄ POLICJĄ !!!!!!!!!!!!!!!! W/g mnie nie mozna strzelac do kogos- bo nie zatrzymal sie do kontroli-a ta próba przejechania policjanta to w/g zdrowego rozsądku smierdzi mi z daleka ,bo jak sie nie zatrzymal i przejechal OBOK policjanta ,to ZAWSZE mozna powiedziec ,iz próbowal go przejechac........... Odpowiedz Link Zgłoś
isidro A gdzie się podziało 8 pocisków? 28.07.06, 10:28 Policjant oddał 10 strzałów, z czego 2 dosięgły motocyklisty. Zważywszy, że cała akcja miała miejsce na terenie zabudowanym pozostałe 8 kul mogło trafić np. w okna czyjegoś domu lub w przechodniów. Zgadzam się, że w tej sytuacji były przesłanki do użycia broni, ale czy przypadkiem nie zostało zagrożone życie i zdrowie przypadkowych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb Re: A gdzie się podziało 8 pocisków? 28.07.06, 10:34 isidro napisał: > Policjant oddał 10 strzałów, z czego 2 dosięgły motocyklisty. Zważywszy, że cał > a > akcja miała miejsce na terenie zabudowanym pozostałe 8 kul mogło trafić np. w > okna czyjegoś domu lub w przechodniów. Zgadzam się, że w tej sytuacji były > przesłanki do użycia broni, ale czy przypadkiem nie zostało zagrożone życie i > zdrowie przypadkowych osób? Primo: przeslanek nie bylo. ja nie mam nic na sumieniu ale nie mam w zwyczaju sie zatrzymywac przed kazdym przebierancem. nie zatrzymanie sie nie jest powodem do strzalu jesli sie nie ma 110% pewnosci ze to jest 'ten wlasciwy' Secundo: Policjant powinien byc mistrzem w strzelaniu, zadne tam 'trafione dwa z dziesieci z tego nie tam gdzie mialo byc' - jak nie potrafi strzelac niech sie nauczy lub zmieni robote. Tertio: najwyzszy czas zeby zaczac wymagac od niebieskich zeby wykonywali swoja robote skutecznie i bezpiecznie. da sie. - mogli rozpoczac poscig - jak podczas poscigu motocyklista probowalby zwiac oddaje sie strzal w powietrze (bo przeciez zagrozenia ze strony motocyklisty nie ma, bo nie bedzie strzelal w tyl jadac na motorze - to nie terminator, zreszta nawet nie mial broni) a dopiero potem strzela sie w oponki (CELNIE! - jak sie nie trafia to sie ponosi surowe konsekwencje). Od smerfow trzeba zaczac w koncu wymagac zeby lapala 2 razy skuteczniej i zeby bylo 2 razy mniej pomylek. da sie. Secundo: Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: A gdzie się podziało 8 pocisków? 28.07.06, 10:45 jolly_bb napisał: > Primo: przeslanek nie bylo. ja nie mam nic na sumieniu ale nie mam w zwyczaju > sie zatrzymywac przed kazdym przebierancem. nie zatrzymanie sie nie jest > powodem do strzalu jesli sie nie ma 110% pewnosci ze to jest 'ten wlasciwy' chrzanisz - masz psi OBOWIĄZEK się zatrzymać gdy żąda tego umundurowany policjant Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: A gdzie się podziało 8 pocisków? 28.07.06, 11:12 psi obowiązek to mają psy...ludzie mają ludzkie sprawy. A policji nie wierzę bo sam byłem ofiarą ich zaniedbań i prób czyszczenia po sobie gdy okazało się że pomylili mnie z dwumetrowym poszukiwanym bydlakiem.( zaznaczam że mam 174 cm)Też za napad na bank ...a miałem to nieszczęście że okradł bank spółdzielczy w tym czasie gdy ja byłem w okolicy na rybach...oczywiście wszystkie gierki typu wiemy że to ty ...mamy świadków itp. 48 godzin w areszcie + zdjęcia z profilu do katalogu i odciski palców.Czułem się bardzo ale to bardzo "świetnie" ...i zostanie to mi we łbie do końca życia...nawet nie powiedzieli przeprzaszam... Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: A gdzie się podziało 8 pocisków? 28.07.06, 11:39 8 to były strzały ostrzegawcze które poszły w powietrze miałeś kiedyś pistolet w ręce ? strzelałeś z niego ? strzelałeś kiedykolwiek do ruchomego celu ? strzelałeś z kilkudziesięciu metrów z krótkiej broni ? (szybko jadący motocykl robi w sekunde kilkadziesiąt metrów) jak to wszystko dodasz do siebie to wychodzi że policjant strzelał całkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek mogl sie zatrzymac! 28.07.06, 10:32 W koncu miski nie boja sie siegac po bron, moze to odstraszy potencjalnych przestepcow. Szkoda tylko tej rowerzystki :( Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 10:34 1/ Koleś jechał bez prawka 2/ Nie zatrzymał się na żadanie policji Głupio zginął i szkoda człowieka, ale sam jest sobie winien. Od tej śmierci mógł uchronić siebie tylko i wyłącznie sam. Mógł przestrzegać zasad, czyli: 1/ nie wsiadać na motor bez prawa jazdy 2/ zatrzymać się i włos by mu z głowy nie spadł. Cała ta historia jest tylko konsekwencją idiotycznych wyborów, których ten młody dokonał. Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 10:34 Primo: przeslanek do zabicia goscia nie bylo. ja nie mam nic na sumieniu ale nie mam w zwyczaju sie zatrzymywac przed kazdym przebierancem. nie zatrzymanie sie nie jest powodem do strzalu jesli sie nie ma 110% pewnosci ze to jest 'ten wlasciwy' Secundo: Policjant powinien byc mistrzem w strzelaniu, zadne tam 'trafione dwa z dziesieci z tego nie tam gdzie mialo byc' - jak nie potrafi strzelac niech sie nauczy lub zmieni robote. Tertio: najwyzszy czas zeby zaczac wymagac od niebieskich zeby wykonywali swoja robote skutecznie i bezpiecznie. da sie. - mogli rozpoczac poscig - jak podczas poscigu motocyklista probowalby zwiac oddaje sie strzal w powietrze (bo przeciez zagrozenia ze strony motocyklisty nie ma, bo nie bedzie strzelal w tyl jadac na motorze - to nie terminator, zreszta nawet nie mial broni) a dopiero potem strzela sie w oponki (CELNIE! - jak sie nie trafia to sie ponosi surowe konsekwencje). Od smerfow trzeba zaczac w koncu wymagac zeby lapala 2 razy skuteczniej i zeby bylo 2 razy mniej pomylek. da sie. Secundo: Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejostrowski Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 10:42 Pan to chyba jakis specjalista od analizy zachowan i tego co sie "powinno" a czego "nie powinno". Oddano 10 strzalow w tym pierwsze kilka to sa zawsze ostrzegawcze - wlasnie w powietrze. Jak ktos ucieka na motorze i istnieje podejrzenie, ze ma bron - to co ma robic policjant?? Kzryczec "stoj, bo chce sie upewnic, czy masz bron i jestes bandyta"?? A jesli bylby przestepca i wzialby zakladnika to co?? To wtedy wszyscy by narzekali na nieskutecznosc policji tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 10:48 Jolly_bb: jak następnym razem taki pryskający przed glinami rajdowiec wjedzie w Ciebie lub Twoje dzieci, to pewnie będziesz inaczej mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 12:41 > nie mam w zwyczaju > sie zatrzymywac przed kazdym przebierancem. Nie zatrzymujesz się na wezwanie policji ??? Ty to chyba chcesz być następny..... > nie zatrzymanie sie nie jest > powodem do strzalu jesli sie nie ma 110% pewnosci ze to jest 'ten wlasciwy' bzdura niezatrzymanie się jest 100% powodem do strzału jeśli zatrzymywany chciał staranować policjanta > Secundo: Policjant powinien byc mistrzem w strzelaniu, kolejna bzdura ma być rzemieślnikiem który trafia tak żeby był skuteczny w tym przypadku okazał się skuteczny >zadne tam 'trafione dwa > z dziesieci z tego nie tam gdzie mialo byc' - a strzały ostrzegawcze ??? > jak nie potrafi strzelac niech > sie nauczy lub zmieni robote. potrafi - pokazał to > Tertio: najwyzszy czas zeby zaczac wymagac od niebieskich zeby wykonywali > swoja robote skutecznie i bezpiecznie. właśnie ją wykonali skutecznie > mogli rozpoczac poscig - jak podczas > poscigu motocyklista probowalby zwiac oddaje sie strzal w powietrze oddali w powietrze a jaka jest różnica czy strzelają zaraz po ucieczce czy dopiero w czasie pościgu ??? mieli absolutną pewność że motocyklista nie chciał się zatrzymać pomimo wezwania > przeciez zagrozenia ze strony motocyklisty nie ma, jest zagrożenie chciał staranować policjanta a na koniec ciężko zranił rowerzystkę > bo nie bedzie strzelal w tyl jasne - ma go wyprzedzić i strzelać z przodu ;)))))))))))))))) > jadac na motorze - to nie terminator, zreszta nawet nie mial broni) a skąd miał wiedzieć że nie ma broni ?? chwilę wcześniej jakiś motocyklista dokonał napadu a teraz ten nie chce się zatrzymać - można przypuszczać ze to ten > a dopiero > potem strzela sie w oponki (CELNIE! - jak sie nie trafia to sie ponosi surowe strzelił celnie - zatrzymał gnoja > Od smerfow trzeba zaczac w koncu wymagac zeby lapala 2 razy skuteczniej i złapali skutecznie i nie pomylili się - złapali tego co nie chciał się zatrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: czytaj dokładnie!..pierot6 28.07.06, 11:09 "Joanna: - W czwartek zarejestrował motocykl, a następnego dnia miał zdawać egzamin na prawo jazdy - na kategorię "A", motocyklową, "B" już miał." Nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 11:40 Nie jestem pewien. Ze dwa lata temu zastrzelono "dzieciaki" w Pozniu. Mialy prawo jazdy, a policjanci byli w nieoznakowanym wozie (chyba tez nieumundurowani). Czyli nie mialy najmniejszego powodu do zatrzymania sie. A wiele do niezatrzymawania sie. Moze gdby mial prawo jazdy policja przyczepilaby sie do tablicy? Obowiazuje zasada domniemania niewinnosci, policja nie moze rozwalac na miejscu kazdego ktorego doraznie uzna za podejrzanego. Z tego co wiem policja ma strzelac tylko gdy nie ma innej mozliwosci: czytaj gdy zagrozone jest zycie ich i osob trzecic. Tu strzelano do domniemanego zlodzieja (i nie byl to napad z bronia w reku), ktory uciekal (raczej nie stwarzal zagrozenia) i a przy okazji stworzono zagrozenie dla zycia osob trzecich: (nawet pomijajac 8 niecelnych strzalow), rowerzystka jest w stanie ciezkim, moze nie przezyc, albo moze byc kaleka. abstracto napisał: > 1/ Koleś jechał bez prawka > 2/ Nie zatrzymał się na żadanie policji > Głupio zginął i szkoda człowieka, ale sam jest sobie winien. Od tej śmierci > mógł uchronić siebie tylko i wyłącznie sam. Mógł przestrzegać zasad, czyli: > 1/ nie wsiadać na motor bez prawa jazdy > 2/ zatrzymać się > i włos by mu z głowy nie spadł. > Cała ta historia jest tylko konsekwencją idiotycznych wyborów, których ten > młody dokonał. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 11:45 > Nie jestem pewien. Ze dwa lata temu zastrzelono "dzieciaki" w Pozniu. Mialy > prawo jazdy, a policjanci byli w nieoznakowanym wozie (chyba tez > nieumundurowani). Czyli nie mialy najmniejszego powodu do zatrzymania sie. > A wiele do niezatrzymawania sie. Na terenie zabudowanym ich zatrzymali. Mieli pełne prawo żeby zatrzymać a :dzieciaki: obowiązek żeby się zatrzymać. Moze gdby mial prawo jazdy policja przyczepilaby sie do tablicy? > Obowiazuje zasada domniemania niewinnosci, policja nie moze rozwalac na miejscu > kazdego ktorego doraznie uzna za podejrzanego. Zasada domniemania niewinności obowiązuje przed sądem, a nie na ulicy gdzie wzywany do zatrzymanie NIE ZATRZYMAŁ SIĘ. I co ma do tego prawo jazdy? Widać je w czasie jazdy czy jak? Nie rozśmieszaj mnie. Z tego co wiem policja ma strzelac tylko gdy nie ma innej mozliwosci: czytaj gd > y > zagrozone jest zycie ich i osob trzecic. Tu strzelano do domniemanego zlodzieja > (i nie byl to napad z bronia w reku), ktory uciekal (raczej nie stwarzal > zagrozenia) i a przy okazji stworzono zagrozenie dla zycia osob trzecich: (nawe > t > pomijajac 8 niecelnych strzalow), rowerzystka jest w stanie ciezkim, moze nie > przezyc, albo moze byc kaleka. Doczytaj trochę w prawach, bo takie stwierdzenia z tego co wiem, to Cię kompromitują, szczególnie polecam przypadki użycia bronii przez policję. Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 11:50 > Na terenie zabudowanym ich zatrzymali. Mieli pełne prawo żeby zatrzymać a > :dzieciaki: obowiązek żeby się zatrzymać. Stuknij się w głowę a potem się zastanów, czy zatrzymałbyś się, gdyby tego od ciebie żądali dobrze zbudowani goście w cywilu w cywilnym samochodzie, wymachujący w Twoją stronę bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 11:52 Zapomniałeś dodać że krzyczeli Policja. Tak zatrzymałbym się, jadąc jakimś starym gratem, bo przecież najnowszego Merca nie prowadzili. Tą argumentację też wtedy słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 11:57 > Zapomniałeś dodać że krzyczeli Policja. Głowy nie dam, ale z tego co pamiętam, to tego nie udowodnili. Dlatego zapłacili spore odszkodowanie chłopakowi na wózku. >Tak zatrzymałbym się, jadąc jakimś > starym gratem, bo przecież najnowszego Merca nie prowadzili. A co ma do rzeczy wiek samochodu? Ujmę to inaczej, masz córkę, napakowani kolesie machają do niej z samochodu bronią, ona się zatrzymuje, oni ją gwałcą, a ty co mówisz? Dobrze córeczko, że się zatrzymałaś, bo to mogła być policja w cywilu? Czy racze: po co się zatrzymywałaś, to mogli być bandyci? Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 12:02 winnix dyskutujmy o faktach. Może i nie udowodniono, ale to nie to było przedmiotem sprawy. Loczicznie rzecz biorąc gangsterzy nie robilyby cyrku w mieście tylko po drodze, bo zdaje się że chłopaki jechały znad jakiejś działki czy domku. Ale to już pewnie było wałkowane. Mnie interesuje to co jes t tu i teraz. Córki nie mam i nie przewiduje mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: Miesza się tu niektórym w główkach 28.07.06, 12:52 winnix napisała: > Stuknij się w głowę a potem się zastanów, czy zatrzymałbyś się, gdyby tego od > ciebie żądali dobrze zbudowani goście w cywilu w cywilnym samochodzie, > wymachujący w Twoją stronę bronią. zgodnie z przepisami po okazaniu legitymacji i w terenie zabudowanym policja nieumundurowana MOŻE zatrzymywac samochody do kontroli drogowej...możesz się nie zatrzymywać, twoja sprawa, ale oni mają wtedy prawo strzelać tutaj byli umundurowani i w radiowozach - tylko idiota się w takiej sytuacji nie zatrzymuje tylko ucieka... Odpowiedz Link Zgłoś
variath83 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:37 weterynarz zamiast tygrysa koles w roverz teraz to co sie dzieje z ta policja jakby zrobili badania psychologiczne w policji to jej liczebnosc zmniejszyla by sie blisko o 60 procent Odpowiedz Link Zgłoś
diesd Re: Popieram Policje! 28.07.06, 10:39 Czas zrobic porzadek na drogach w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb Re: Popieram Policje! 28.07.06, 10:40 najlepiej wyzabijac wszystkich obywateli, wtedy zostana sami policjanci. fajnie nie? ciekawe tylko czy przestepczosc spadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 to wersja policji!..a jaka jest prawda?..zabity p 28.07.06, 10:46 zabity nie powie!.. policja, w swojej obronie zwali wszystko na niego! Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz Policjant powinien uniknąć odpowiedzialności jeśli 28.07.06, 10:42 faktycznie motocyklista nie zatrzymał się do kontroli. Powinno być dokładnie jak w USA. I nie najeżdżajcie ciągle na policję, bo mi trzy razy pomogli właśnie swoim zdecydowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rokicki Re: Policjant powinien uniknąć odpowiedzialności 28.07.06, 10:47 no to mistrzu podak teraz procedure obowiazujaca w usa wraz z podaniem podstawy prawnej. Tam jest szereg warunkow jakie musza byc spelnione prze podjeciem takiej akcji. P. prawie jak rzetelna informacja www.ZbigniewZiobro.pl prawie robi wielką różnicę www.ZbigniewZiobro.ORG ® :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jkmm2 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:45 I taki klient chciał wstąpić do policji?Sam sobie jest winien swojej śmierci!A propos,żle jest w polskiej policji skoro policjant strzela 10 razy a trafia 2 razy!I za to policjant powinien być ukarany ale nie za podjęcie decyzji o strzelaniu jak to jest sugerowane! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 pamiętacie podobny przypadek, parę lat temu? 28.07.06, 10:50 policja zastrzeliła młodego człowieka,drugiego okaleczyła... też próbowała zwalić wine, na poszkodowanych!... na ich nieszczęście, jeden przeżył! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 jkmm2, ty już uznałeś wersję policji za prawdziwa! 28.07.06, 10:53 policja, tak często kłamie, że lepiej być ostrożnym! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 dlaczego sie nie zatrzymal na wezwanie? 28.07.06, 10:48 żal chłopaka, ale w sumie, mimo calej tragedii sam sobie winien, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Re: krzysw73, skąd wiesz,że tak było/..10 strzałó 28.07.06, 11:09 a masz moze inne informacje? a moze "wizje" jakąś? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-ninka Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:49 Podzielam opinię osób, które kierują się zdrowym rozsądkiem, a nie schematyczną antypatią do policji. Nie może być tak,że raz krytykujemy policję za to,że przestępcy "grają jej na nosie", a za chwilę za to,że ścigali bandytów, którzy z bronią w ręku napadli na hurtownika. Przecież policja miała wszelkie prawo podejrzewać,że skoro motocyklista podejmuje próbę ucieczki mimo blokady - to nie robi tego dla żartu, tylko ma powody. Ta sytuacja jest tragedią dla rodziny motocyklisty, ale i nie jest przecież prosta dla policjanta, który strzelał. Wypełnił swoje obowiązki. Są jasne zasady - trzeba się zatrzymywać i teraz wielu młodych ludzi pewnie zrozumie,że z policją nie ma żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
malpolud1 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:50 Jest mi wstyd za naszą policję. To jest jakiś koszmar! Ciągle się w czymś mylą, a cierpią za to niewinni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka96 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:51 Wszyscy jesteście nienormalni. W napadzie na hurtownię nikt nie zginął, chłopak nie zatrzymał się tylko na wezwanie, nie zagrażał policjantom, nie miał broni... Czy więc był to środek odpowiadający zagrożeniu! 10 strzałów?! To psychol nie policjant. Od dzisiaj się boję, bo nie znam dnia ani godziny, kiedy nie spodobam się policjantowi, a ten postanowi mnie zlikwodować, żeby poczuć zapach krwi...?! Nie wierzę w wersję policji... Widziałam wczoraj w tv wzburzenie mieszkańców Chodla którzy byli świadkami całego tego zajścia... I ja jako obywatelka nie chcę takiej policji. Zastanówcie się co piszecie. ZGINĄŁ CZŁOWIEK! Dozywocie dla policjanta-psychopaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 11:00 vanilka96 napisała: > Wszyscy jesteście nienormalni. taaaa... szczególnie motocyklista był normalny > W napadzie na hurtownię nikt nie zginął, chłopak nie zatrzymał się tylko na > wezwanie, tylko? nie ma tylko - jest OBOWIĄZEK sie zatrzymać na wezwanie i PRAWO policji strzelania do niezatrzymującego się > nie zagrażał policjantom, ale zagrażał innym ludziom np tej rowerzystce > nie miał broni... sorry ale jak ktoś uciela przed policją to może mają się grzecznie pytać czy ma broń - wtedy się strzela a ryzyko ponosi ten, co ucieka > Czy więc był to środek odpowiadający zagrożeniu! 10 strzałów?! > To psychol nie policjant. Od dzisiaj się boję, bo nie znam dnia ani godziny, > kiedy nie spodobam się policjantowi, a ten postanowi mnie zlikwodować, żeby > poczuć zapach krwi...?! za "niespodobanie się" nic ci nie grozi ale może nauczysz się dzięki temu wydarzeniu że jak policjant wyciągnie lizak zeby zatrzymac twój samochodów to warto stanąć a nie bawić się w bohatera > Nie wierzę w wersję policji... Widziałam wczoraj w tv wzburzenie mieszkańców > Chodla którzy byli świadkami całego tego zajścia... bo zawsze policja jest winna - ale jak motocyklisci mordują piszych to też jest oburzenie na policję że nic nie robią... > I ja jako obywatelka nie chcę takiej policji. a ja chcę bo moje podatki sa wreszcie skutecznie wydawane > Zastanówcie się co piszecie. ZGINĄŁ CZŁOWIEK! ze swojej winy > Dozywocie dla policjanta-psychopaty!!! jak motocylista by przeżył to dla niego powinno być więzienie chocby za wypadek rowerzystki Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: Bandyci mieli broń!!!!! 28.07.06, 12:14 Sorry, Vanilka. Ja mam wydanie Lubeskie GW, gdzie opisano ten wypadek dokładniej! Bandyci grozili długa bronią! Nie dziw się reakcji policji. Odpowiedz Link Zgłoś
antziel Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:55 Ale to zasługa rodziców tego całego zdegenerowanego społeczeństwa któremu się wmawia że ma prawo mieć wszystko w dupie i później są tego efekty.Bandzior napewno nie zatrzyma się na widok policji podobnie zrobił ten młody delikatnie mówiąc niedorozwój,szkoda młodego ale głupota nieraz tyle kosztuje . I tak to bym ukazywał opinii publicznej Odpowiedz Link Zgłoś
ja-ninka Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:55 Gdyby sprawy przybrały inny obrót i policja pozwoliłaby uciec temu człowiekowi - myślę,że część tych co im teraz "wstyd za policję" pisałoby to samo - tylko z uzasadniem,że im wstyd za bierność policji, która nie potrafi stanowczo zareagować. A już tym bardziej gdyby uciekający okazał się poszukiwanym przestępcą. Nastąpił splot niekorzystnych zdarzeń. Szkoda chłopaka. Ale gdyby się zatrzymał - wszystko by się skończyło inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
larryleffer Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 10:56 Tylko bandyci strzelają do nieuzbrojonych ludzi wśród innych ludzi. Policja tym powinna się różnić od bandziorów, że nie używa broni nieodpowiedzialnie. Policjanci strzelali wśród innych ludzi - dowód motocyklista wpadł na rowerzystkę, tym samym bandyci w policyjnych mundurach spowodowali powszechne zagrożenie. Nawet jeżeli strzelali z innych uzasadnionych powodów, to ten jeden powinien wystarczyć, żeby ich zamknąć w pudle. Zresztą areszt tych policjantów wydaje się ze konieczny - aby nie utrudniali śledztwa - ponieważ podobno tylko policja jest bezpośrednim świadkiem zdarzenia. Stąd wniosek, że mogą zeznawać co im się spodoba - zwłaszcza jeżeli starannie uzgodnią zeznania. Jeszcze jedno - rzecznik, który występował w policji powinien zmienić zawód na adwokata. Tylko w państwie policyjnym takie bandziory w mundurach będą chronione. Wniosek - żyjemy w państwie policyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
robbinhuck Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 11:10 Wszystkim <normalnym< życzę jaknajczęstszych spotkań na drodze z motocyklistą bez prawa jazdy, na niezarejestrowanym motorze i pędzącym z prędkością "ile fabryka dała". Odpowiedz Link Zgłoś
oleyu Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 11:02 Szkoda chłopaka ale pocholere uciekał. Podjoł ryzyko które go kosztowało najwyższą cene. Teraz to szkoda mi policjana, bo będzie miał ogromne problemy za dobrze wykonywaną swoją prace. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-ninka Re: Policja zastrzeliła motocyklistę, bo nie zatr 28.07.06, 11:03 To nie było nie zatrzymanie, gdzie można by sądzić,że nie zauważył czy coś w tym stylu. Stały dwa radiowozy, umundurowani policjanci, sygnały dźwiękowe (też oglądałam program na TVP3 stąd wiem). A on się nie zatrzymał i próbował uciekać jakąś boczną drogą, a następnie omal nie przejechał policjanta,który ponownie próbował go zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
dragon99 wstyd...ale za tych co łamią prawo 28.07.06, 11:04 W Polsce młodzi ludzie ciągle coś lekceważą. Zabijają się na drogach lekceważąc przepisy. Lekceważą prawo, myśląc, że ich nie dotyczy. Potem takie są tego konsekwencje. Mnie jest wstyd za tych wszystkich, którzy napadają na policję. Oni mają w podświadomości taką myśl - ja też mam często gdzieś prawo, więc staję po stronie takich jak ja! Odpowiedz Link Zgłoś