nixodus 28.07.06, 13:27 Robią tylko dużo szumu i tak to nie przejdzie bo jest sprzeczne z prawem UE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gej-zyd Re: Nie lubie LPR ale tu sie z nimi zgadzam. 28.07.06, 14:35 ja tez sie z toba zgadzam, ale pod warunkiem, ze te kare smierci bedziesz wykonywac wlasnie ty! to juz nie jest populizm, to sa obrzydliwe igrzyska na zasadzie, co by tu jeszcze ludowi rzucic na pozarcie, a np. wszystkich pedofilow. Nie mysl, ze nie wiem, o co ci chodzi, to jest powazny problem. ale to nie jest rozwiazanie problemu... i kazdy zdrowo myslacy o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowy No to by musieli zacząć od swoich. Połow księży .. 28.07.06, 15:04 ..poczułaby się trochę niepewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Bardo dobry pomysl. KS dla zbrodniarzy 28.07.06, 16:01 Potencjalni amatorzy morderstw na tle pedofilskim beda musieli planowac swoje orgie gdzie indziej. Chocby u swoich sponsorow w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Nie lubie LPR ale tu sie z nimi zgadzam. 28.07.06, 15:05 Przepraszam, a kimze ty jestes zeby decydowac o tym kto mysli zdrowo a kto nie. Powialo komuna i "jedynie sluszna slusznoscia". Jak zaznaczylem na poczatku, nie lubie LPR (tak samo jak nie lubie sld, PD, UW etc) i wypraszam sobie ordynarne podciaganie mnie i tego co uwazam za stosowne pod jakies tam igrzyska. Mysl samodzielnie a nie kolektywnie. gej-zyd napisał: > ja tez sie z toba zgadzam, ale pod warunkiem, ze te kare smierci bedziesz wykon > ywac wlasnie ty! > > to juz nie jest populizm, to sa obrzydliwe igrzyska na zasadzie, co by tu jeszc > ze ludowi rzucic na > pozarcie, a np. wszystkich pedofilow. > Nie mysl, ze nie wiem, o co ci chodzi, to jest powazny problem. ale to nie jest > rozwiazanie problemu... > i kazdy zdrowo myslacy o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
gej-zyd Re: Nie lubie LPR ale tu sie z nimi zgadzam. 28.07.06, 17:35 no, nie przepraszaj i nie obrazaj sie. i wypraszac sobie tez mozesz, w demokracji i ja mam prawo cos powiedziec. ale cos mam wrazenie, ze stosowanie kary smierci przez ciebie jako glownego wykonawce jakos cie sie niespecjalnie przypadlo do gustu... i nie przesadzaj, bo ordynarny na pewno nie jestem. jesli chcesz sie na mnie wyzyc i wylac kubel z inwektywami, to naucz sie stosowac slow zgodnie z ich znaczeniem. no coz, na komune nawet nie chce mi sie odpowiadac. ten wariant jest zawsze wygodny. jesli ktos z lewicy, to wyzwie przeciwnika od prawiczkow, a jak z prawicy, to ze powialo komuna i jedynie sluszna prawda i takie tam bla bla bla. oklepane to juz bardzo. i chetnie cie rozczaruje, ale mnie zadna z tych wszystkich partii nie odpowiada i nie interesuje. i potrafie tez myslec w innych kategoriach poza politycznymi. wiec ucz sie ode mnie! i nie obrazaj sie teraz, tylko czytaj sobie tego maila, moze sie czegos nauczysz. czolem! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:27 Fajnie to sobie wymyslili. Najpierw kara smierci, wywalaja nas z UE, bojowki MW lapia wszystkich gejow i oskarzaja o pedofilie, w LPR znajdzie sie kilku "specjalistow" ktorzy udowodnia zwiazek pomiedzy byciem gejem, lewakiem, pacyfista, anarchista a byciem pedofilem i pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
gej-zyd Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 14:38 el_p napisał: > Fajnie to sobie wymyslili. Najpierw kara smierci, wywalaja nas z UE, bojowki > MW lapia wszystkich gejow i oskarzaja o pedofilie, w LPR znajdzie sie kilku > "specjalistow" ktorzy udowodnia zwiazek pomiedzy byciem gejem, lewakiem, > pacyfista, anarchista a byciem pedofilem i pozamiatane. niestety, to bardzo prawdopodobny scenariusz... przeciez dla panujacych gej =pedofil... przede wszystkim to strach ogarnia, ze w 21. wieku w tzw. cywilizowanym panstwie europejskim sa ludzie na stanowiskach, ktorzy maja odwage szerzyc takie brednie Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Szczyt egoizmu :/ 28.07.06, 15:28 Czlowieku! Czytaj tekst i choc probuj go zrozumiec!! Mowa jest o pedofilach i ew. karze smierci dla nich. Nie ma slowa o pedalach, lezbach etc Czy wy wszedzie musicie slyszec i mowic tylko i wylacznie o sobie? gej-zyd napisał: > el_p napisał: > > > Fajnie to sobie wymyslili. Najpierw kara smierci, wywalaja nas z UE, bojo > wki > > MW lapia wszystkich gejow i oskarzaja o pedofilie, w LPR znajdzie sie kil > ku > > "specjalistow" ktorzy udowodnia zwiazek pomiedzy byciem gejem, lewakiem, > > pacyfista, anarchista a byciem pedofilem i pozamiatane. > > niestety, to bardzo prawdopodobny scenariusz... przeciez dla panujacych gej =pe > dofil... przede > wszystkim to strach ogarnia, ze w 21. wieku w tzw. cywilizowanym panstwie europ > ejskim sa ludzie na > stanowiskach, ktorzy maja odwage szerzyc takie brednie Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaa995 Re: Szczyt egoizmu :/ 28.07.06, 15:34 on tylko podaje za nijakim (p)Osłem Wierzejskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Szczyt egoizmu :/ 28.07.06, 15:37 Nie zauwazylem, zeby za kimkolwiek, cokolwiek podawal. Widze tylko agitke rodem z wiecow ZMP. Nie znosze oszolomstwa pod zadna postacia. Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 ''Nie znosze oszolomstwa (..)'' 28.07.06, 16:11 "pod zadna postacia", wczesniej: "Widze tylko agitke rodem > z wiecow ZMP" - cos ci sie dowcip wyostrzyl!? Jak sobie przypominam, to jestes jednym z bardziej aktywnych agitatorow na tym forum! Wiec moze bys przekonstruowal zdanie na: 'Nie znosze agitatorow, agitujacych przeciw temu na rzecz czego ja agituje!' Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: ''Nie znosze oszolomstwa (..)'' 28.07.06, 16:14 Akceptujesz rzeczywistosc tylko pod warunkiem, ze nie kloci sie z twoimi wizjami? Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mozart LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:29 Proponuje przedtem wypisac sie z UE i oddac pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowy Dożywocie z takim wyrokiem jest gorsze od śmierci 28.07.06, 15:06 Jak ktos jak jest w puszce to proste dla niego że lepiej od razu dostać czape. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Bzdura. 28.07.06, 15:12 Dozywocie to obecnie de facto 15 lat i wyjscie po 4, 5 za dobre sprawowanie. Tak to dziala np w Szwecji, w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 15:31 nieeeeee!!!!! Wtedy musiałabym wrócić do tego chorego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Jak sie to ma do Religii Katolickiej Panie Giertyc 28.07.06, 13:31 I oto jak LPR ostatecznie zrywa z filozofia JP II, najwiekszego przeciwnika kary smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Jak sie to ma do Religii Katolickiej Panie Gi 28.07.06, 13:35 mejlmi napisał: > I oto jak LPR ostatecznie zrywa z filozofia JP II, najwiekszego przeciwnika > kary smierci. Żeby z Jego filozofią "ostatecznie zerwać", musiałaby kiedykolwiek mieć z nią cokolwiek wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Jak sie to ma do Religii Katolickiej Panie Gi 28.07.06, 13:46 fakt! Generalnie chodzi o to, ze oni juz sie nawet nie kryja ze nic wspolnego z Kosciolem nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: Jak sie to ma do Religii Katolickiej Panie Gi 28.07.06, 15:35 Właśnie!LPR nie poraz pierwszy pod szyldem Kościoła głosi rzeczy sprzeczne z zasadami chrześcijańskimi. Czyżby panowie posłowie zapomnieli, że dla nas życie jest najwyższym dobrem? KAŻDE ZYCIE!!! LPR robi obciach całemu Kościołowi. Niedługo będę się bała,że jeśli powiem, że jestem Katoliczką, wsztscy będą od razu oceniać mnie przez pryzmat tej partii i wiadomego radia. koszmar!!! Jak tu byc normalnym Katolikiem w pseudokoatolickim kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
prorok14 Przepowiadam 28.07.06, 13:32 Społeczeństwo ma prawo do obrony. polecam: www.narodowy.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Przepowiadam 28.07.06, 13:40 prorok14 napisał: > Społeczeństwo ma prawo do obrony. tak przed pedofilami, jak i prl(lpr) > polecam: www.narodowy.eblog.pl znow reklamujesz ten swoj weszpolacki blog? tego sie czytac nie da bez scyzoryka. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Przepowiadam 28.07.06, 13:59 Ni eczytalem. Co konkretnie ci sie nie podoba? Bede wdzieczny za jakies cytaty. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Przepowiadam 28.07.06, 14:21 jb93 napisał: > Ni eczytalem. Co konkretnie ci sie nie podoba? Bede wdzieczny za jakies cytaty. cytaty? bleeeee. nie mam ochoty tego badziewia wiecej otwierac. wejdz i przekonaj sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
robbinhuck Re: Przepowiadam 28.07.06, 15:36 prorok14 napisał: > Społeczeństwo ma prawo do obrony. > polecam: www.narodowy.eblog.pl A kogo obchodzą nazi-socjalistyczne bzdety??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:34 Ta, po prostu genialny pomysł... Pomijając już nawet fakt jego sprzeczności z naszymi międzynarodowymi zobowiązaniami... co to niby ma dać? Argument o tym, że to niby będzie odstraszać jest po prostu śmieszny, szczególnie w przypadku pedofilii - to są ludzie chorzy, nie myślący logicznie. Rejestr przestępców seksualnych - jak najbardziej. Ale kara śmierci - absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bourdieu Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:34 prawo nie prawo ue - wystarczy ze jest niezgodne z konstytucja, umowami miedzynarodowymi (a te sa w polsce wazniejsze niz ustawy, przypomne). a tak swoja droga to uwazam, ze dobra jest taka propozycja - przynajmniej kregow w zbozu nie bedzie, ani UFO nikt nie zauwazy. i tpo by potwierdzalo moja teorie, ze ci z LPR-u to sa tak naprawde kosmici, przebrani tylko w ludzka skore. Odpowiedz Link Zgłoś
galba To ciekawe... 28.07.06, 13:38 > tak to nie przejdzie bo jest sprzeczne z prawem UE. A z jakim dokumentem konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: To ciekawe... 28.07.06, 13:43 z europejską Konwencją o ochronie Prawo Człowieka i Podstawowych Wolności Protokół 6 art 1 www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/7B5C268E-CEB3-49A5-865F-06286BDB0941/0/PolishPolonais.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: To ciekawe... 28.07.06, 15:04 EKPC to dokument Rady Europy, a nie UE, jednakże Traktat o Unii Europejskiej zakłada ochronę praw człowieka objętych Europejską Konwencją Praw Człowieka. Do Rady Europy należy 46 państw i z tej organizacji musielibyśmy wystąpić wprowadzając karę śmierci - skończyłyby się też skargi do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu (a do nich każdy się już przyzwyczaił i wszyscy chcieliby apelować aż do Strasburga). Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: To ciekawe... 28.07.06, 13:43 "Polska podpisała też m.in. Europejską Konwencję Praw Człowieka, która zabrania stosowania kary śmierci." Czytac nie umiesz? Czy z kojarzeniem problemy? Klapki na oczach i wsluchanie w jarka? przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: To ciekawe... 28.07.06, 14:04 Dobrze zaczales - podales informacje, o ktora prosil przedmowca. Gorzej juz wyglada zakonczenie twojego postu - czyste chamstwo. I to, a nie pytanie twego przedmowcy, jest przykre. bikeman napisał: > "Polska podpisała też m.in. Europejską Konwencję Praw Człowieka, która zabrania > stosowania kary śmierci." > > Czytac nie umiesz? > Czy z kojarzeniem problemy? > Klapki na oczach i wsluchanie w jarka? > przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
qron LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:39 proponuje zeby pan wierzejski rozwinal watek i dolaczyl aneks o pederastach, bo przeciez wg tego pana sa oni scisle powiazani z pedofilami, ktorzy z kolei jak "powszechnie wiadomo" wywodza sie ze srodowisk lewackich; etc... oby tylko daj boze mlodziez wszechpolska ocalala Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 15:30 Nastepny z urojeniami. Gdzie w artykule jest mowa o pederastach?! Co zas dotyczy zwiazkow "srodowisk homoseksualnych" z lewica to tak sie sklada, ze faktycznie widac ich w towarzystwie Jarugi, Syniszyn, Szyszkowskiej i innych lewicowych oszolomow :) qron napisał: > proponuje zeby pan wierzejski rozwinal watek i dolaczyl aneks o pederastach, > bo przeciez wg tego pana sa oni scisle powiazani z pedofilami, ktorzy z kolei > jak "powszechnie wiadomo" wywodza sie ze srodowisk lewackich; etc... oby tylko > daj boze mlodziez wszechpolska ocalala Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 13:40 Czyżby miało obowiązywać wybiórczo? Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 13:45 Ciebie obowiazuje, rzadzacyh nie... Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 13:46 ...jak i reszta przykazan/praw/obowiazkow, nie wiedziales? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 14:06 Kiedys czytalem, ze przykazanie "nie zabijaj" w tlumaczeniu doslownym brzmiec powinno "nie morduj". To wbrew pozorom duza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 14:06 owszem. "morderstwo" wiąże się z rozlewem krwi. Zatem dusić wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 powiesic tez [to tez bez krtwii] 28.07.06, 14:16 ewentualnie zastrzyk z trucizny Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 15:09 Nie wyglupiaj sie. Morderstwo mozesz potraktowac jako podzbior w wiekszym zbiorze o nazwie "zabojstwo". Morderstwa dokonuje sie z premedytacja, np dla osiagniecia korzysci. Zabojstwo w obrobnie wlasnej (badz w obronie spoleczenstwa przed zwyrodnialcami) morderstwem nie jest. sterridder napisał: > owszem. "morderstwo" wiąże się z rozlewem krwi. Zatem dusić wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 15:38 tak? ciekawe na czym polega ta różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: A co z przykazaniem: "Nie zabijaj."? 28.07.06, 15:43 "Morderstwo" jest pojecie wezszym od "nie zabijaj". Zdaza sie zabijac w obronie wlasnej, badz szerszej grupy - np podczas wojny badz wklasnei poprzez wykonanie wyroku na zdrajcy badz zwyrodnialcu. Mordowanie jest zaplanowane, przemyslane, sluzy np osiagnieciu korzysci. kabja napisała: > tak? ciekawe na czym polega ta różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek W przykazaniu jest napisane "Nie zabijaj." 28.07.06, 15:57 Niczego więcej tam nie ma. Żadnych obwarowań w stylu "Zasadniczo to nie zbijaj, ale wolno Ci to zrobić w obronie własnej lub jeśli jest to egzekucja". Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: W przykazaniu jest napisane "Nie zabijaj." 28.07.06, 16:15 Jak juz wczesniej pisalem, chodzi o tlumaczenie. W oryginale jest "nie morduj" a zostalo to przetlumaczone jako "nie zabijaj". To tyle. wraczek napisał: > Niczego więcej tam nie ma. Żadnych obwarowań w stylu "Zasadniczo to nie zbijaj, > > ale wolno Ci to zrobić w obronie własnej lub jeśli jest to egzekucja". Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin jest to z nim zgodne, kara śmierci chroni bowiem 28.07.06, 14:28 ludzkie życie Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Dożywotnie więzienie również. 28.07.06, 15:39 Bez względu na jakiekolwiek dyskusje w naszj Biblii napisane jest "Nie zabijaj". Bez żadnych dodatkowych obwarowań. LPR jak dotąd reprezentował "fundamentalizm chrześcijański". Abstrahując od mojego zdania na temat kar dla pedofilów, takie akurat ich zachowanie jest czystą hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Nie zupelnie 28.07.06, 15:47 To nie chodzi o "obwarowania" wokol przykazania a o niescislosc tlumaczenia polskiego. W oryginale ma byc "Nie morduj" zas zostalo przetlumaczone jako "nie zabijaj". Reszte tlumacze w jednym z postow nizej. wraczek napisał: > Bez względu na jakiekolwiek dyskusje w naszj Biblii napisane jest "Nie > zabijaj". Bez żadnych dodatkowych obwarowań. LPR jak dotąd > reprezentował "fundamentalizm chrześcijański". Abstrahując od mojego zdania na > temat kar dla pedofilów, takie akurat ich zachowanie jest czystą hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Myślę, że jednak zupełnie. 28.07.06, 16:03 Rozumiem, że masz na myśli hebrajski oryginał? Nie vulgatę ani przekład grecki? Problem w tym, że źródłem naszej kultury są właśnie te przekłady. A swoją drogą jeśli proste zdanie z angielskiego na polski mozna przetłumaczyć na kilka róznych sposobów to na ile mozna tłumaczyć zdanie z hebrajskiego, którego specyfika jest wszak zupełnie inna. Idąc dalej tym tropem, wszelkie portrety jezusa i świętych są grzechami cięzkimi, bo przecież w oryginale drugie przykazanie tego zakazywało. To nie jest kwestia sporów semantycznych czy też historycznych. To jest kwestia fundamentów na których oparta jest wiara min. członków LPR. A te są takie a nie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
wszechroman Re: Myślę, że jednak zupełnie. 28.07.06, 16:11 Biblia jest długa i bez temperamentu. My i B&H wolimy <Mein Kampf> Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Chyba jednak nie 28.07.06, 16:17 I dlatego wlasnie odwoluje sie do tekstu oryginalnego gdzie mowa jest o "nie mordowaniu". To tyle. wraczek napisał: > To jest kwestia fundamentów na których oparta jest wiara min. > członków LPR. A te są takie a nie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:40 To typowe dla LPR - "głośne akcje" celem bicia piany. Szkoda nawet zaangażowania ludzi. Wszelakie "akcje" LPR robią krecią robotę, zniechęcają ludzi do angażowania sie w jakiekolwiek protesty bo większość z nich jest głupia i na pokaz. Chyba,ze właśnie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:56 Co glupiego widzisz w akcji przeciwko pedofilom? Odpowiedz Link Zgłoś
amanda22 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:50 Nie znam sie na polityce, ale pedofile to najgorsze odpadki spoleczenstwa, czyniace najokrutniejsza krzywde dzieciom. Moze czas skonczyc z polsrodkami i pojsc na calosc i nie bawic sie w gadanie o prawach czlowieka? Tolerowac to mozna inne zjawiska ale gdzies musza byc granice.. Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:52 logiczną konsekwencją byłoby wprowadzenie kary śmierci dla morderców ludzi starszych czy chorych. Wg logiki lpr-u kolejnym krokiem byłaby kara śmierci dla wykonujących aborcje oraz kobiet im się poddających Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 a dalej - kara smierci dla sprzedawcow prezerwatyw 28.07.06, 14:06 tez wedlug wszypolskich dokunuje sie w ten sposob morderstwa nienarodzonych plemnikow Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Kompres na glowe 28.07.06, 15:33 Co ty misiu bredzisz. Gdzie slyszales takie bzdury? Zacytuj moze jakas wypowiedz, artykul. Cokolwiek. jerzy30 napisał: > tez wedlug wszypolskich dokunuje sie w ten sposob morderstwa nienarodzonych > plemnikow Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:52 Zaraz pojawią się pewnie "obrońcy praw pedofilów", którzy oskarżą POlskę o "pedofilofobię". Skoro zresztą znaleźli się lekarze, ktrzy potrafili przegłosować (dokładnie - przegłosować!!!) że homoseksualizm to norma, to nie dziwne że mozna uznać, że wychowywanie dziecka przez dwóch pederastów jest normalne. A skoro tak, to znajdą sie następni. którzy "naukowo dowiodą", że dziecku w rękach pedofila wcale nie dzieje się żadna krzywda, a jakieś ewentualne traumy i głosy sprzeciwu to wynik konserwatywnego wychowania i uprzedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:53 boskość Jezusa też przegłosowano i nikt z tego powodu afery nie robi. Nikt tu nie broni "praw" pedofilów tylko praw człowieka!! oczywiście prawictwo tego nie zrozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 14:00 sa różne koncepcje praw człowieka. Nader specyficzna jest koncepcja lewacka, szczegónie jeśli chodzi o prawa dzieci, które w ramach ostatnich euroeksperymentów można oddać w ręce dwóch pederastów. Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 14:03 tzw. "pederaści" często dzieci już mają ze swoich związków z kobietami, nie jest to więc nic rewolucyjnego. ale prawictwo tego nie zrozumie, bo prezentuje poziom parafialno-Licheniowy :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 14:11 A cóż tu mają do rzeczy twoje kompleksy związane z zespołem pojęć "parafia, prawica, Licheń)? Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 14:21 moja rezerwa do prawictwa bierze się m. in. stąd, że idzie ono slepo za Kościolem, którego funkcjonariusze mają na sumieniu sporo aferek pedofilskich Odpowiedz Link Zgłoś
pio.no Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 17:48 Nic facet nie rozumiesz. Nikt normalny nie przystąpi do obrony tych, którzy w sposób najbrutalniejszy naruszają nietykalność dzieci. Tyle że: - te prawa musiały najpierw zostać dostrzeżone i uznane. Stało się to za sprawą - niestety - według Twojego języka "lewaków" ( pierwsza akcja n.t praw dziecka - znęcanie - miała miejsce z inspiracji towarzystwa opieki nad zwierzętami w drugiej połowie XIX wieku) - te prawa wymagają rewizji dotychczasowych poglądów na temat "nadrzędności" prawnej opiekunów nad dziećmi. Często ta grupa należy do sprawców ( czasem nawet rodzice, ale też "wujkowie" wszelkiej maści, nauczyciele, opiekunowie, księźa) Słowem należy wzmacniać odrębność dziecka w odniesieniu do dorosłego,czyli iść w przeciwnym kierunku niż propaganda osłów wierzejskich. Dziecko uznające bicie za normę może w skrajnych wypadkach nie zauważyć że "coś" jest "gdzieś" wkładane zwłaszcza, że mniej boli niż wp...dol. - hochsztaplerką NOTORYCZNĄ w wydaniu ugrupowań typu LPR jest prymitywna i nieumna sugestia, że czegoś wcześniej nie było. A tymczasem dzieci cierpiały wcześniej w milczeniu "lewacy" jeszcze ich praw nie wyeksponowali w dzisiejszym stopniu a kościół miał w dupie. - świat nie jest doskonały, na szczęście standardy i oczekiwania rosną ( a nie maleją!!!). Z tym problemem trzeba się uporać, ale kara śmierci niczego nie zmieni. To nonsens sprawczy, obliczony na efekt populizmu, zrozumiały jeżeli spojrz - Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:54 Obecnie słowo pedofil kojarzy mi się z jedną twarzą: Wierzejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 13:55 coś w tym jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 na ogol ci co najwecej wrzeszcza to maja 28.07.06, 14:08 najwiecej do ukrycia - a te oczka wierzejskiego to taaaaaaaaaakie pedofilne jakos sa Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: nieee - mysle ze on i homo.. i pedo i ze 28.07.06, 14:15 kozą też by nie wzgardził Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 14:09 za dużo o tej pedofilii gada, musi go to rajcować popatrzcie w jego oczka.. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Kościół Katolicki potępia karę śmierci... 28.07.06, 13:59 Nie wiem jak u działaczy LPR ze znajomością nauki Kościoła Katolickiego, ale pomineli ten fakt, że KK potepia karę śmierci... Ot hipokryzja LPR, wszystko pod publiczkę, byle załapać się do samorządów na jesieni... Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Kościół Katolicki potępia karę śmierci... 28.07.06, 14:03 Możesz napisac, GDZIE KONKRETNIE KK potępia karę śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Kościół Katolicki potępia karę śmierci... 28.07.06, 14:41 rakkar5 napisał: > Możesz napisac, GDZIE KONKRETNIE KK potępia karę śmierci? Jest encyklika Evangelium Vitae... Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Kościół Katolicki potępia karę śmierci... 28.07.06, 15:17 No jest. I...? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Kościół Katolicki potępia karę śmierci... 28.07.06, 18:14 ... i przeczytaj, zrozumiesz. jak nie wiesz, gdzie znaleźć, to tutaj szukaj www.vatican.va Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 a kara smierci dla neofaszystow z LPR to kiedy 28.07.06, 14:02 bedzie ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: a kara smierci dla neofaszystow z LPR to kied 28.07.06, 14:04 jak przerobimy własną wersję procesów norymberskich Odpowiedz Link Zgłoś
sutan LPR=populizm 28.07.06, 14:05 jak slysze nawolywania do zaostrzania kar to mi sie niedobrze robi. populisci hipokryci i ledo-politycy eh... to nic nie daje nie sankcjami i karami uchronimy dzieci przed zagrozeniami, nie tedy po prostu droga... obwaiam sie ze pod plaszczem zaostrzania kar - rzad nalozy na obywateli kolejna petle sluzaca do daleko posunietej kontroli i inwigilacji. wszelkim zaostrzeniom kar zdecydowanie mowie nie !! pomyslmy jak inaczej problem nalezy rozwiazac Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: LPR=populizm 28.07.06, 14:14 To myśl człowieku, myśl. A jak coś wymyslisz to daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: LPR: W sierpniu o karze śmierci dla pedofilów 28.07.06, 14:06 Proponuję w projektowanej ustawie zawrzeć przepis, że każdy kto zabije geja będzie zwolniony od jakiejkolwiek odpowiedzialności, i otrzyma członkowsto honorowe LPR. ----- Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 [...] 28.07.06, 14:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trollolap Kara śmierci karą cielesną? 28.07.06, 14:21 W takim razie zdaniem prof. Hołdy, kara więzienia to z pewnością kara duchowa. Uduchowiony jakiś taki ten profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
de_fraudator Kara śmierci dla wszystkich przeciwników LPR!!! 28.07.06, 14:21 Popieram... Polska dla Prawdziwych Polaków! A że gwałcą córki w domowym zaciszu... ch... komu do tego... Rodzina jest... świętością!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wszechroman Re: A co z rabinami ? 28.07.06, 16:42 Powiesić. Wszystkich!! Polska dla Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: A co z rabinami ? 28.07.06, 17:18 Tak uwazasz? Dziwny jestes :) wszechroman napisała: > Powiesić. Wszystkich!! Polska dla Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
tyrell A co z pomyłkami sądowymi ? 28.07.06, 14:25 Niesłusznie skazanaych ,bedzie osobiście wskrzeszać przewodniczący Giertych, w czwartk między 18:00-19:30 Zrezygnowano z kary smierc nie dlatego ze sie nie należy niektórym lecz nie można jej cofnąc w razie stierdzenie pomyłki. Jastem za dożywociem, taki jest koszt humanitaryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: A co z pomyłkami sądowymi ? 28.07.06, 14:29 ale za twoje a nie moje pieniadze,dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin o wałsnie niech przeciwnicy kary śmierci płacą za 28.07.06, 14:33 dożywotnie uczymanie zwyrodnialca, od ksoztów jego utrzymania byliby zwolnieni zwolennicy uśmiercenia takiego bydlaka ... Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: o wałsnie niech przeciwnicy kary śmierci płac 28.07.06, 14:37 ot co, właściwa propozycja, godna rozpatrzenia ale co na to obroncy praw zbokoli (przeca pedofil to nie człowiek? skoro w jednym kraju mozna adoptowac dzieci bedac w homozwiazku, dobijac dziadków na ich zyczenie to dlaczego w innym kraju nie mozna zabijac zbokoli i sqrwysynów? bo co? kto mi zabroni? europa? ta dziwka mieniąca sie pochodnią postępu i rozwoju? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala o wałsnie niech przeciwnicy kary śmierci płac 28.07.06, 19:42 dvoryanin napisał: > dożywotnie uczymanie zwyrodnialca, od ksoztów jego utrzymania byliby zwolnieni > zwolennicy uśmiercenia takiego bydlaka ... Zarżnąłbym Cię zwyrodniajcu za nieumiejętność pisania w ojczystym języku. Ale powinieneś dostać dożywocie, palanie. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Dlatego zwyrodnialcy mają być bezkarni tzw. 28.07.06, 14:30 humanitaryzm to lewacka brednia Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 dvoryanin, odwraca uwagę od siebie!.stary pedofil. 28.07.06, 14:52 faszystowskie bydle! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Popieram te działania, kara śmierci dla zwyrodnial 28.07.06, 14:27 dozór przestępców seksualnych którzy wyszli z więzienia elektornicznie, przymusowa terpaia, informowanie sąsiadów że w ich oklicy mieszka ktoś taki, tak jak jest to w USA ! Odpowiedz Link Zgłoś