Dodaj do ulubionych

Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał procesu

31.07.06, 15:39
Abstrahując od całej otoczki "politycznej" tej sprawy:

- facet jest ściagny listem gończym przez policję. Mało tego:
- nie ma prawa jazdy, bo mu je cofnięto (PAP nie pisze, dlaczego, ale tego typu sankcje najczęściej daje się za "recydywę" prowadzenia po alkoholu).

I taki gość mało, że siada za kółkiem i jedzie, to jeszcze zamiast się pilnować i starać się nie rzucać w oczy przekracza szybkość. Jak dla mnie - kandydat do nagrody Darwina. Kwestia czasu.
Obserwuj wątek
    • zigzaur Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 15:49
      Taki drugi Lepper.

O, sorry.

Chciałem napisać: partner społeczny, trybun ludowy, odpowiedzialny koalicjant itp.

A może bracia Kaczyńscy zaproszą Ikonowicza do koalicji? Skoro Lepper pasuje, to
      i Ikonowicz dobry.

Nawet bardzo dobry: nie lubi wolnego rynku, jest za redystrybucją i fiskalizmem,
      nie lubi Balcerowicza - wymarzony koalicjant!
      • centrolew Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 16:03
        Ikonowicz ma zadatki na wicepremiera. Na razie to będzie pierwszy wyrok, daleko
        jeszcze do czterech, ale kto wie, może PiS go przgarnie?!
        • krasnov Jak się wczytać, to robi się ciekawe… 31.07.06, 17:48
          Zastanawia mnie, że - jak napisano - list gończy wystawiono w maju tego roku, czyli po sześciu latach. Akurat teraz. Ciekawe, że zachował się aż tak głupio. Ciekawe, że capnięto go akurat przed wyborami samorządowymi i posiedzi prawie że do nich. Ciekawe, bo niedawno przymknięto Słomkę z KPN. Nie, żebym wierzył w uczciwość Słomki. :P Czy negował zarzuty wobec Ikonowicza (całkiem prawdopodobne, bo gość wygląda na ideowca…). Ale w zbiegi okoliczności też niezbyt wierzę.
          Spodziewam się w najbliższym czasie zatrzymań i zarzutów wobec innych polityków, zwłaszcza liderów mniejszych ugrupowań. Nie, żebym wietrzył spisek, ja tylko prorokuję. :)
          • beatrix666 Re: Jak się wczytać, to robi się ciekawe… 31.07.06, 18:05
            krasnov napisał:

...Czy negował zarzuty wobec Ikonowicza (całkiem prawdopodobne
            > , bo gość wygląda na ideowca…).

hahahaha:))) ideowiec za pieniadze siostrzyczki Magdy Gessler (po męzu):)))która
            poprzez małzeństwo wkreciła sie do starego przedwojennego jeszcze rodu
            restauratorów.
          • ti_grin Re: Jak się wczytać, to robi się ciekawe… 31.07.06, 19:00
            ja także przestałam wierzyć w zbiegi okoliczności...ale taka akcja tylko
            Ikonowiczowi punktów nabija...Ikonowicz ikoną...się stanie...
            • konread Re: Jak się wczytać, to robi się ciekawe… 31.07.06, 21:56
              A jak to się dzieje, że członkowie z SBobrony bimbają sobie z prawa i nie
              trafiają za kratki?
      • julll list gończy... 31.07.06, 16:55
        To on się nieźle musiał ukrywać, skoro dopiero trzy miesiące po wydaniu listu
        gończego policji udało się go zatrzymać. Po miesiącach cierpiącego poczucia
        sprawiedliwości pan Ikonowicz postanowił jednak ułatwić zadanie policji i
        rozmyślnie prowadził bez prawa jazdy przekraczając dozowoloną prędkość...
        • j_1 Re: list gończy... 31.07.06, 17:13
          biorać pod uwagę, że jego partia ma biuro a on regularnie organizuje równego
          rodzaju pikiety i manifestacja to marne troche to ukrywanie się.
      • losiu4 Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 20:45
        zigzaur napisał:

> Taki drugi Lepper.

alez skad... no chyba ze przyrównasz skazanie "za obrazę" do zwykłego
        chuligaństwa drogowego

Pozdrawiam

Losiu
    • adas313 Kiedy Lepper? Kiedy Kurski? 31.07.06, 15:54
      Aha, czy Lech Kaczyński już przeprosił Wachowskiego?
    • a.k.traper Tam jego miejsce 31.07.06, 15:54
      • wobo1704 Re: Tam jego miejsce 31.07.06, 15:57
        Wszystkie te zarzuty są niczym, przy zarzucie, że on nie jest nasz.
        • m635 Re: Tam jego miejsce 31.07.06, 15:59
          wobo1704 napisał:

> Wszystkie te zarzuty są niczym, przy zarzucie, że on nie jest nasz.

Jak to nie wasz? Przecież on czerwony...
    • australopitecus Re: Do pudla z czerwonym bydlem. 31.07.06, 15:54
      Milo czytac tak trafne oceny rzadzacej koalicji.
      • jb93 Re: Do pudla z czerwonym bydlem. 31.07.06, 16:03
        Masz chyba lekka manie przesladowcza. Dlaczego od razu "koalicja rzadzaca"? :))) Lewus, o ktorym mowa
        w informacji prasowej byl scigany listem gonczym, jezdzil bez prawa jazdy, ktore zabrano mu za jazde po
        pijaku co nie przeszkadzalo mu lamac prawa drogowego. Co chcialbys z nim zrobic? :) Jest czerwony,
        lamie prawo - dlatego powtarzam DO PUDLA Z CZERWONYM BYDLEM.
        • zigzaur Re: Do pudla z czerwonym bydlem. 31.07.06, 16:28
          A czym się on różni od Leppera, koalicjanta Kaczyńskich?
          • carwszechrusi Re: Do pudla z czerwonym bydlem. 01.08.06, 00:16
            jeśli nie widzisz to powinno się tobie odebrać bierne i czynne prawo wyborcze
        • wanda43 Re: Do pudla z czerwonym bydlem. 31.07.06, 16:35
          Za jazde bez prawka do aresztu sie nie wsadza.
          Jak mozna scigac listem gonczym czlowieka,ktory przebywa w miejscu zamieszkania
          i nie ucieka.Mozna bylo na rozprawe doprowadzic.
          Co do rzekomego pobicia,to stary numer policji,gdy kogos pobiją,zawsze sami
          oskarzają o pobicie.
          To jest eliminacja opozycji przy pomocy i tyle.
        • arahat1 heheh zaczekaj jeszcze 3 lata a bedzieesz wyl za 31.07.06, 16:51
          czerwonym bydlem ....
        • j_1 Re: Do pudla z czerwonym bydlem. 31.07.06, 16:54
          skąd pomysł,m ze za jazde po pijaku? nie pisz o rzeczach o ktorych nei masz pojecia.
        • karomarlenka Re: Do pudla z czerwonym bydlem. 31.07.06, 19:58
          a ja powtarzam- do pudła z faszystowskim bydłem
    • katokomuch Uwolnić Ikonowicza!!! 31.07.06, 15:59
      Komuna wraca! Władza, jak chce, zawsze znajdzie paragraf na człowieka
      niewygodnego. (i w tym przypadku, szczególnie nieodpowiedzialnego, jakim jest
      Piotr I.
      • alterpars Na wicepremiera go!!! 31.07.06, 16:01
        ahh kurcze on nie jest z prawicy....Sprawiedliwosc buahahahahahaha i Prawo
        buahahahahahaha
    • beatrix666 Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 16:04
      bardzo dobrze, takiego oszołoma jak Ikonowicz powinno sie juz dawno zapuszkowac.
      Najgorsze ze jak wyjdzie to bedzie chodził w "glorii i sławie" jako męczennik
      systemu kartoflanego :PP, a nawiedzone anarchistki i komuszyce beda mu sypały
      płatki czerwonych róz pod stopy :)))
      Pamietam doskonale sprawe tej eksmisji (nieruchomosci i handel nimi to moja
      branża)bo o mało mnie cholera wtedy nie wzieła jak sie patrzyłam w tv co ten
      błazen wyczynia.
      • mangold Niedługo w pracy nie bedziesz się mogła wyrobić 31.07.06, 16:10
        3 mln mieszkań do sprzedania wow ..:-))

beatrix666 napisała:
        nieruchomosci i handel nimi to moja
        > branża
        • beatrix666 Re: Niedługo w pracy nie bedziesz się mogła wyrob 31.07.06, 16:13
          chciałabym :PP hlippp, ale to tylko poboshne zyczenia i pomrocznosc jasna
          naszego kartofelka :D
        • wanda43 Re: Niedługo w pracy nie bedziesz się mogła wyrob 31.07.06, 17:05
          > 3 mln mieszkań do sprzedania wow ..:-))

zapomnieli tylko dodac,ze w pokoikach okna z kratami, 1m2 na osobe i ochrona
          calodobowa.
      • j_mat Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 16:55
        beatrix666 napisała:

> bardzo dobrze, takiego oszołoma jak Ikonowicz powinno sie juz dawno
        zapuszkowac
        > .
        > Najgorsze ze jak wyjdzie to bedzie chodził w "glorii i sławie" jako męczennik
        > systemu kartoflanego :PP, a nawiedzone anarchistki i komuszyce beda mu sypały
        > płatki czerwonych róz pod stopy :)))
        > Pamietam doskonale sprawe tej eksmisji (nieruchomosci i handel nimi to moja
        > branża)bo o mało mnie cholera wtedy nie wzieła jak sie patrzyłam w tv co ten
        > błazen wyczynia.

No właśnie - błazen. I niech tak zostanie. Jako przejaw nieszkodliwego folkloru
        politycznego. Za to nie powinno się wsadzać do więzienia. Nawet jeśli - a
        zwłaszcza dlatego, że on nie nasz...
      • dem-leftist Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 21:47
        nieszkodliwy blazen.

mozesz napisac,co takiego strasznego widzialas w tej telewizorni?
        To do wiezienia trzeba ludzi wsadzac?

Mecza mnie takie typki jak ty...
    • pethate Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 16:21
      Leppera za podobne wyczyny "wsadzono" na fotel wicepremiera.
      ale Lepper to nie lewica lecz PZPR a takich bolszewicy uwazaja za sojusznikow.
      • posik Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 16:32
        Upał wam mózgi wypalił ??? Ono jest z koalicji LSD, ono ma lewicową wrażliwość,
        ono porszakiem jeździło bronić biednych od eksmisji. Ono piło tylko koszerną
        więc nie powinno być karane za jazdę "pod wpływem".
    • arahat1 nie tylko u nas i nie tylko tak malo znani: gibson 31.07.06, 16:49
      50. letni aktor, zdobywca Oscara, jechał z prędkością 87 mil na godzine,
      znacznie przekraczając dozwoloną na tym obszarze prędkość. Badanie alkomatem
      potwierdziło obecność alkoholu w wydychanym powietrzu.
      • j_1 Re: nie tylko u nas i nie tylko tak malo znani: g 31.07.06, 16:53
        tylko, że on był trzeźwy.
        • krwawy.zenek Re: nie tylko u nas i nie tylko tak malo znani: g 31.07.06, 19:21
          Za to bez prawa jazdy i ścigany listem gończym.
    • heyoza Idą wybory!Trzeba zamknąć opozycje.Łukaczarenko 31.07.06, 17:05

• adas313 Jaka opozycja??? Ikonowicz to polityczny plankton. 31.07.06, 17:10
        Jest na swój sposób śmieszny, ale nie ma żadnego znaczenia jako polityk.

• tragikomix Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 17:31
      Duży błąd. Tak się produkuje męczenników.
      • krwawy.zenek gratuluję... 31.07.06, 19:23
        Jasne. Należało ściganego listem gończym zwolnić do domu. Żeby tylko
        przypadkiem nie wykreować męczennika...
    • r_mol Facet od dawna ma problem alkoholowy 31.07.06, 17:32
      z tego co czytałem na lewica.pl, a tam ludzie raczej nie byli uprzedzeni do
      lewicy (mówię o komentujących, teraz hieny redakcyjne zlikwidowały tam forum).
      Więc pewnie za to mu zabrali prawo jazdy. No a skoro jeździł bez prawka - sam
      sobie winien...
      • j_1 Re: Facet od dawna ma problem alkoholowy 31.07.06, 17:35
        nie, nie za to, tylko za punkty karne. a pisać na lewica pl to kazdy sobie moze
        co chce. ikonowicz alkoholikiem nie jest.
        • krwawy.zenek Re: Facet od dawna ma problem alkoholowy 31.07.06, 19:22
          Być może, choć zdecydowanie sprawia takie wrazenie.
          • uu1 Re: Facet od dawna ma problem alkoholowy 31.07.06, 19:39
            > Być może, choć zdecydowanie sprawia takie wrazenie.
            Jak niektórzy forumowicze.
    • o90 wszystkich czerwonych 31.07.06, 18:02
      nalezy zamknac
      bezterminowo

i to nie dlatego ze ich nie lubie
      dla ich wlasnego bezpieczenstwa

przeciez rewolucja zjada swe dzieci
    • gekon1979 i bardzo dobrze, wsadzic lewaka na 25 lat 31.07.06, 19:06

• taus Czy zauważyliście pewną rzecz. 31.07.06, 19:18
      Nie czepiam się samego aresztowania, ale zastanawia mnie jedno czemu akurat teraz kiedy zbliżają sie wybory ?? Przecież ta sprawa trwa od jakiegoś czasu i można było to już dawno załatwić.

Gdyby to był przypadek odosobniony, można by było to przemilczeć, niestety nie jest.

Np. w Krakowie, wycięto juz 2 czy 3 kandydatów na prezydenta z ramienia PO, w jednym z przypadków wrucono do sprawy z początku lat 90.

Podobnie próbuje wyciąć się Majchrowskiego również wracając do sprawy z przed kilku lat.

Niedawno aresztowane też szefa jakieś parti pozaparlamentarnej KPN czy coś koło tego, za fałszowanie list wyborczych, co uniemożliwia mu start w wyborach.

Ja rozumiem, że wszelkie niejasności należy wyjaśniać, ale robienie tego tuż przed wyborami, mimo, że wcześniej miało się na to dużo czasu przywodzi na myśl szukanie haków. Haków z których zapewne nikt nie zostanie skazany, a które mogą złamać ich kariere polityczną.

Smutne jest to, że PiS jednoczesnie nie zauważa tych niejasności po stronie własnej koalicji. Np. nie odebrano mandatu poselskiego pani Beger, mimo, że przed sądem dowiedziono, że listy poparcia zostały sfałszowane.
      • krwawy.zenek masz duży talent 31.07.06, 19:28
        taus napisał:

> Nie czepiam się samego aresztowania, ale zastanawia mnie jedno czemu akurat
        ter
        > az kiedy zbliżają sie wybory ??

Może po prostu dlatego, że wreszcie wpadł w ręce policjiu, przy okazji
        naruszenia przepisó ruchu drogowego? Nie wpadłeś na to?

> Np. w Krakowie, wycięto juz 2 czy 3 kandydatów na prezydenta z ramienia PO

Żartujesz! A ja słyszałem, że już 47.

> w jednym z przypadków wrucono do sprawy z początku lat 90.

Jasne. Wydanie w końcu wyroku w sprawie trwającej od kilku lat to "wrócenie".
        Pewnie sąd miał nie wydawać wyroku i poczekac na wybory, prawda?

> Niedawno aresztowane też szefa jakieś parti pozaparlamentarnej KPN czy coś
        koło
        > tego, za fałszowanie list wyborczych, co uniemożliwia mu start w wyborach.

Należało go poklepać po plecach i puścić wolno do domu.

> Ja rozumiem, że wszelkie niejasności należy wyjaśniać, ale robienie tego tuż
        pr
        > zed wyborami

Ma dla Ciebi ejedno proste pytanie: Kiedy w Polsce nie jest "przed wyborami"?
        Czy to, że w najbliższym czasie mają być jakieś wybory (choćby lokalne_) to
        powód do zaprzestania czynności przez Policję, prokuraturę i sądy?

> Smutne jest to, że PiS jednoczesnie nie zauważa tych niejasności po stronie
        wła
        > snej koalicji. Np. nie odebrano mandatu poselskiego pani Beger, mimo, że
        przed
        > sądem dowiedziono, że listy poparcia zostały sfałszowane.

Czy byłbyś łaskaw wskazac podstawę prawną do "odebrania mandatu". Może w drodze
        uchwały Sejmu?

• dem-leftist Re: masz duży talent 31.07.06, 21:51
          hahahahahaha

jestes swietnym produktem propagandy.

• taus Mnie idzie o coś zupełnie innego 05.09.06, 12:17
          to jasne przestępców trzeba karać, ale ide o zakład, że można było to zrobić dużo wcześniej, a nie tuż przed samymi wyborami.

> Może po prostu dlatego, że wreszcie wpadł w ręce policjiu, przy okazji
          > naruszenia przepisó ruchu drogowego? Nie wpadłeś na to?

Kpisz czy o drogę pytasz?? Nie żeby w prasie pare razy wspominali, że uczestniczył w tym czy innym wydarzeniu...

> Jasne. Wydanie w końcu wyroku w sprawie trwającej od kilku lat to "wrócenie".
          > Pewnie sąd miał nie wydawać wyroku i poczekac na wybory, prawda?

To wrucenie nie polega na wydaniu wyroku, tylko na wzowieniu śledztwa które umorzono dawno temu. Teraz też nic sie nie znajdzie ale kandydata ucieli.

> Należało go poklepać po plecach i puścić wolno do domu.

Nie, należało go wsadzić od razu, chyba, że nasz wymiar sprawidliwości potrzebuje, ąż roku, żeby wykryć takie oszustwo...

> Ma dla Ciebi ejedno proste pytanie: Kiedy w Polsce nie jest "przed wyborami"?
          > Czy to, że w najbliższym czasie mają być jakieś wybory (choćby lokalne_) to
          > powód do zaprzestania czynności przez Policję, prokuraturę i sądy?

Wiesz co mam na myśli.

> Czy byłbyś łaskaw wskazac podstawę prawną do "odebrania mandatu". Może w
          > drodze uchwały Sejmu?

gdyby jej odebrali w immunitet, a później sąd ją skazał...
      • michnix2 Bandytow nalezy karac 31.07.06, 19:31
        I nie ma znaczenia, czy po 5, 10 czy 15 latach. Skoro komunisci z AWSLD nie chcieli lub nie potrafili lapac bandytow, to PiS musi sie tym zajac.
        • krwawy.zenek przede wszystkim tych z PiS/SB/LPR 31.07.06, 19:32
          PiS to akurat powinien się zając w pierwszej kolejności przestępcami we
          własnych szeregach oraz - równie licznymi - w szeregach koalicjantów.
    • t-800 Ikonowicz - ofiara IV RP 31.07.06, 19:18
      Jak to Onyszkiewicz, lider PD, powiedział: Teraz będą nie przesłuchani, albo
      źle przesłuchani.
    • krwawy.zenek kiedyś to się nazywało bezczelność 31.07.06, 19:19
      puuchatek napisał:

> Abstrahując od całej otoczki "politycznej" tej sprawy:
      >
      > - facet jest ściagny listem gończym przez policję. Mało tego:
      > - nie ma prawa jazdy, bo mu je cofnięto (PAP nie pisze, dlaczego, ale tego
      typu
      > sankcje najczęściej daje się za "recydywę" prowadzenia po alkoholu).

To za pierwszym razem nie zabierają prawa jazdy???
      I wyłacznie za wykroczenia pod wpływem alkoholu?

> I taki gość mało, że siada za kółkiem i jedzie, to jeszcze zamiast się
      pilnować
      > i starać się nie rzucać w oczy przekracza szybkość. Jak dla mnie - kandydat
      do
      > nagrody Darwina. Kwestia czasu.

Tu się zgadzam. W czasach mojej młodości to się po prostu nazywało bezczelność.

• michnix2 Komunista = idiota 31.07.06, 19:28
      > Abstrahując od całej otoczki "politycznej" tej sprawy:
      >
      > - facet jest ściagny listem gończym przez policję. Mało tego:
      > - nie ma prawa jazdy, bo mu je cofnięto (PAP nie pisze, dlaczego, ale tego typu
      > sankcje najczęściej daje się za "recydywę" prowadzenia po alkoholu).
      >
      > I taki gość mało, że siada za kółkiem i jedzie, to jeszcze zamiast się pilnować
      > i starać się nie rzucać w oczy przekracza szybkość. Jak dla mnie - kandydat do
      > nagrody Darwina. Kwestia czasu.
    • uwolnic_cyce Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 19:44
      Dobrze mu tak!
    • lech66 brawo ! 31.07.06, 19:59
      Jest na najlepszej drodze, aby zostać co najmniej wicepremierem w IV RP !
    • losiu4 Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 20:47
      i dobrze sie stało. Szczypnąć gościa.

Pozdrawiam

Losiu
    • felicjan15 Były prezydent W-wy tez unikał procesu 31.07.06, 21:18
      z Wachowskim i nikt nie śmiał go wsadzać. Prawo i Sprawiedliwość - czyżby???
    • ekslibris Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 22:02
      To jest skuteczność! Tylko przyklasnąć zdecydowania. Trafił do pierdla i już!
      Więcej nie będzie blokował eksmisji z mieszkania matki z dwójką dzieci. Czy
      również tak skutecznie ściga się zwykłych chuliganów czy bandytów dokonujących
      czynnych napaści na f-szy policji?
    • taziuta Ikonowicz trafił do aresztu, bo nie jest Lepperem! 31.07.06, 22:18
      Pamiętacie ile razy Lepper migał się przed wymiarem sprawiedliwości? A ile
      przesiedział w areszcie? W sumie za podobne, albo i gorsze "przestępstwa"
      polityczne?

Takie są te nasze nowe władze - różne prawo dla różnych ludzi... :-(
    • boostfo Re: Ikonowicz trafił do aresztu, bo unikał proces 31.07.06, 22:23
      Za późno na Darwina - pan Ikonowicz ma już dzieci ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka