fraglesi67 01.08.06, 07:09 Propnuje znacjonalizować przetwórców wtedy nie będzie problemu z odbiorem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ququ777 Smacznego!!! udlawcie sie groszkiem 01.08.06, 07:11 Chca nam wmusic gowno do zarcia, tak jak gowno robia i gowno opowiadaja ci z Samoobrony, bo oni to jedno wielkie gowno Odpowiedz Link Zgłoś
tobacco Re: Smacznego!!! udlawcie sie groszkiem 01.08.06, 07:23 Niech Hojarska sama wpieprza suchy groszek, powinna po nim ładnie wyglądać:) APELUJĘ!!! Nie kupujcie groszku z Kwidzynia, niech chamskie ryje z Samoobrony sami go żrą! Chamstwu mówię won i groszek im w ryj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus galba tez kupi?:) 01.08.06, 07:49 "niech chamskie ryje z Samoobrony sami go żrą!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: galba tez kupi?:) 01.08.06, 08:15 Wybrałeś Leppera? Płać na niego tera! (To się odnosi także do wyborców PiS) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeeeek Piękne zdjęcie 01.08.06, 08:51 Z czymś mi się kojarzy. Z jakimś zwierzęciem. Ale jeszcze nie wiem z jakim Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Piękne zdjęcie 01.08.06, 08:52 to nie zdjecia zwierzecia ,tylko trolla norweskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 A tak w ogóle.... 01.08.06, 08:54 to Hojarska nie powinna przypadkiem za coś siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: A tak w ogóle.... 01.08.06, 08:56 pewno powini ja za sama morde posadzic Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Najpierw okradli Kaszubów i Tuska , a teraz eme 01.08.06, 10:44 Najpierw okradli Kaszubów i Tuska , a teraz emerytów i chorych. Najleppiej daj , a ja będę głuppio posłować i zabierać tym biedniejszym od rolnika Leppera w butach za 5 tysięcy para. Prawnik zapomina tabliczki mnożenia potrafi w wyroku dodawać , a w budżecie i dochodach odejmować i tyle. Lepper potrafi mnożyć , ale swoim! Ale jest w koalicji z oszołomami! Krokodyle daj nam Panie na opozycji rozszarpanie! Dlatego potrzebna jest nam Afryka, a opozycji to Arktyka! Oto wielkie słowa wygłosiła bliźniacza głowa! Dlaczego te szmaciaki bliźniaki o dziadku Tusku nie nakręcili jak wiał do Wojska Polskiego na zachodzie? Dlatego, że są szmaciaki, mamę tak szanują , a cudzego dziadka nie. Spieprzaj dziadu Ci powie! Dla mnie jest jasne dlaczego kościół poparł kartoflaków, buraków i faszolki, otóż na kulturę i odnowę zabytków przeznaczone jest 4% subwencji unijnej na rozwój Polski. Daje to sumę około 2,5 miliarda € . Dowód? Proszę! Dlaczego ksiądz Twardowski został pochowany w Świątyni Opatrzności Bożej, zabytkiem to nie jest, ale obiekt kultury się zrobił. Szkolą się jak remontować obiekty kultury, ale sakralnej, niech im, ale przegną jak z wyborami! Zapominają, że pieniądze z Unii na dostosowanie Polski do jej standardów pochodzą w lwiej części z Niemiec. Kto zamieszkał w domu Kaszeba dziadka Tuska? Donald Tusk już mieszka w bloku! J. Kurski wyrwał leśniczówkę! Bo skoro wehrmacht on miał w życiorysie, to mogli go ograbić, zrobić jego Niemcem, jak to zrobili w tym ohydnym filmiku. www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk Piękne to dzieło kultury nienawiści stworzone w TV SSram? Dlaczego nie nakręcili jak uciekał do Wojska Polskiego? Matoły są posłuszne w szkole medialnej! Odbija się z tego środowiska na tym forum. Bolek stworzony przez SSraczorów, potem dziadek Tusk, inaczej herr Tusk lub von Tusk i to z TVN, onanista z TVN, gazetajudasza itp. Dawid mors to ? Świnie, z Polski szambo, a z kościoła robią chlew! Po co się uczyć, można chlać w parku, albo manifestować przeciw innym jak wszapolska. Sieg hail ! Dla nich to szambo brzmi jak poezja, więc im nie żałuję! Afryka dzika! W orędziu do nas Łacha Drzeć Kwaczyński nie lubić Niemców, pewnie za wspomnienia. Następnie Nareczek Wciska Kitczyński lubić Afryka za czarne podniebienia. Genetycznie my nie polubić Niemca, mówi cała rodzina przesiedleńca Kuskiego zamieszkała w domu bauera, mimo, że Kaszub to dom mu zabiera! Wspomnienie zaboru cudzego mienia, tak silne z traumy, z Ruskich przesiedlenia, że brali odwet na Kaszubie, Ślązaku, won do obory, na pysk nazibydlaku. Paś swoje krowy, daj żreć, do roboty, tyraj bez niedzieli, wolnej soboty na nowego pana z biednego wschodu, natyraj się od świtu do zachodu! Nie ma już we wsi Kaszuba, Ślązaka, myśl polityczna więc powstała taka, aby poszukać bauerów w Afryce, będą nas wielbili, nosili w lektyce. Tylko krokodyle dobre na układy, zeżrą esbeków, pogryzą im zady. Do dobrobytu będzie pewnie z górki, gdy z opozycji będą tylko skórki! Dobrze, że Bóg zlitował się na tyle, że zaimportujemy tu krokodyle, na tych co bez rozumu upałami siedzą nad wodą z homogolasami. Krokodyle afrykańskie daj Panie na lube liberałów rozszarpanie! Daj, by przychylna była nam Afryka, a opozycję zmroziła Arktyka! Oto wielkie czarnej modlitwy słowa wygłosiła za Polaka bliźniacza głowa! Myślę, ze powinienem tą maryjną kanonadę nienawiści do sąsiadów swoich, z przyczyny Grossa, historii, głupoty i pazerności oraz władzy jakiej się na tym dorobiliśmy zakończyć następująco: Jeśli już z PiSiORem mam refleksji chwile to wiem, że mamy hieny i krokodyle. Wyjaśniam PiSiOR to jest skrót od populizm i ściemnianie, i ojciec Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_goldfinger [...] 01.08.06, 10:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Tak gl...go redaktora jeszcze w GW nie mieli 01.08.06, 13:32 Ten czlowiek jest z Afryki, czy z Antarktydy? Gdzie takich niedorozwinietych produkuja? Czy cala GW to tacy specjalisci? A moze tylko d...bil nie slyszal o suchym grochu? Odpowiedz Link Zgłoś
amus007 Pamieta ktoś bawełne w czekoladzie z paragrafu 22? 01.08.06, 17:32 a ja myślałem ze motyw z niesympatycznym typkiem wciskającym innym żołnierzom bawełne w czekoladzie (aby nie stracić pieniedzy zainwestowanych w bawełne) jest wytworem wyobraźni Heller'a :) a tu proszę, samo życie :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.lysakowski Będziemy mieć niedługo groszek z bawełny... 01.08.06, 18:34 U nas wszystko, nawet Heller, musi być na wspak. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: A tak w ogóle.... 01.08.06, 08:59 powinna... ale jak to zwykle bywa... pseudo nieudacznikow politykow zazwyczaj nie wsadza sie do paki... a juz napewno nie wsadzi sie do paki.. przydupasa KOALICJANTA... mamy Prawo i Sprawiedliwosc... 4RP... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: A tak w ogóle.... 01.08.06, 12:10 A czy zgniłe jabłka, i inne płody też będą teraz skupowane? Tylko ciekaw jestem jakie będą pomysły aby zmusić obywateli do konsumpcji tych produktów?;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: A tak w ogóle.... 01.08.06, 12:53 konread napisał: > jakie będą pomysły aby zmusić obywateli do konsumpcji tych produktów?;) Jeden pomysł, za to bardzo prosty: puszki bez informacji na wierzchu co jest w środku. Ot, takie blaszane jajko - niespodzianka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
darth-oor Re: A tak w ogóle.... 01.08.06, 13:42 Jak to jak? Sie wyda ustawe, ze "z woli Narodu" kazden zasrany obywatel ma zezrec tyle to a tyle zdechlego groszku, kupic np. X kg. wieprzowiny od wskazanego rolnika (oczywiscie "czlonka" tfu jedynej slusznej je..jbrony) ktorych tenze tfu "rolnik" nie moze sprzedac itd, itp. i sprawa sama sie rozwiaze. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 15:53 Rola antypolskiego medium jakim bez wątpienia jest GW organ pogrobowców KPP nie rzadko z polską krwią na rękach.Usiłuje zantagonizować miasto z wsią,ta niemawistna postawa jest znana również z polityki izraelsko-arabskiej. Truizmem jest głosić ze od pokoleń ,wieś żywiła miasto ,godząc się na wyrzecze4nia w szerokim zakresie,od edukacji po infrastrukturę kończąc. Naturalna i bezalternatywna symbioza w historycznie obfitaowała w takie właśnie sztucznie lecz z rozmysłem dokonywane podziały. Prekursorem tych działań byli zaborcy. Rola GW spełniająca rolę dezintugrującą społecznie wielowiekową a przy tym oczywistą harmonię współpracy rolników i robotników,jest szkodliwa z punktu interesu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 16:01 znowu to gofno wkleilas?? czytanie twoich wypocin staje sie nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 [...] 01.08.06, 10:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:03 jolu a to ze lepper to bandyta skazany prawomocnymi wyrokami to tez takie kłamstowo polskojezycznych mediow?? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:10 Ten wielki i charyzmatyczny przywódca,niekwestionowany trybun ludowy,który poruszył miliony ludzi,oszukanych i ograbionych przez sitwę hochsztaplerów rujnujących w bezprecedensowy sposób w powojennej histori Polskę.pod hasłami sanacji a rzeczywiście wyzysku w imię makiawelicznych domniemanych reform. łotry których i na tym forum nie brak,nie są wstanie uszanować ani jego dokonań jako propolskiego protagonisty któremu zawdzięczją sanację chorej nepotycznej AWS-SLDowskiej Ojczyzny. Nadzieja którą ten skromny i pracowity człowiek daje milionow eksterminowanych socjalnie obywateli ,jest jak światełko w tunelu. Naród GO Potrzebuje by móc nadal walczyć o godność,pracę i demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek tych glupot juz sie nikomu nawet nie chce wysmiewa 01.08.06, 10:14 c. Wieprze z samoobry niech spieprzaja do obory tam gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 [...] 01.08.06, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 [...] 01.08.06, 10:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 [...] 01.08.06, 10:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: proponuję ignorować Jolę z Dywit po co się mi 01.08.06, 10:37 astrzab27 napisał: > z takim gównem Tylko trafna analiza powoduje u prostaków takie werbalne wzloty. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Jola z Obory to troll! 01.08.06, 12:03 Trzymać się od trolla z daleka, i ignorowac jak sugerował poprzednik! Popatrzcie sami: > > Po co się mieszać z takim gównem? > Tylko trafna analiza powoduje u prostaków takie werbalne wzloty. Tutaj udaje erudytkę, podczas gdy kilka postów wyżej sama pisze > to co charczysz menelu No i co, ktoś ma wąpliwości, że to biedactwo tylko prowokuje forum? Przecież ona nie ma nic do powiedzenia. Ja ją dodaję do KillFile, czyli "nieprzyjaciół" w tym forum. Jej wątki nie pojawią się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: proponuję ignorować Jolę z Dywit po co się mi 01.08.06, 12:08 Proponuję aby przez cały rok Jola wsuwała suchy groszek, w ramach odruchu pratriotycznym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: proponuję ignorować Jolę z Dywit po co się mi 01.08.06, 12:06 jastrzab27 napisał: > z takim gównem ************************************************* Następny obesraniec, SPUŚCIĆ WODĘ BO ŚMIERDZI !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: tych glupot juz sie nikomu nawet nie chce wys 01.08.06, 10:42 jola_z_dywit1 napisała: > bo ty menelku nawet jak harczysz to charczysz fałszywie przez ch. takie tepaki jak ty teraz maja eldorado... 4 RP to wizja Polski nieudacznikow, populistow i nietolerancyjnych przydupasow. Dodaj do tego Radio MaRyja, ludzi z wyrokami w rzadzie ----> popatrz na wlasna pseudo partie palantow wyciagnietych na sile z roli... Polowa tych gnojkow ma komornika na karku... a nam tu beda pier.... jak mamy sie rzadzic publicznymi pieniedzmi... zakonczy sie to w ten sam sposob.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: tych glupot juz sie nikomu nawet nie chce wys 01.08.06, 10:44 człowieka Bog stworzyl z prochu ziemi !!!!ale jole z prochu na ktory nasikał lepper stad ta zboczona milosc do tego orczyka!! Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: tych glupot juz sie nikomu nawet nie chce wys 01.08.06, 10:39 jola_z_dywit1 napisała: > to co charczysz menelu odpowiedz na poziomie.... nie ma co.... aparatczyku leppera Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: tych glupot juz sie nikomu nawet nie chce wys 01.08.06, 10:42 myweb napisał: > jola_z_dywit1 napisała: > > > to co charczysz menelu > > odpowiedz na poziomie.... nie ma co.... aparatczyku leppera Czy prostacy polityczni w ostatnich latach, rozumieli vox populi? Odpowiedz Link Zgłoś
darth-oor Re: tych glupot juz sie nikomu nawet nie chce wys 01.08.06, 13:50 A ja uwazam, ze dla tych swin, obora to zbyt wykwintne miejsce, chlew, i co dla niektorych kryminal (zal mi Panow Zlodziei)to jest miejsce dla tych, tfu "wybrancow"! Niech szlag i jasssna cholera cala Je...aBrone i ich tfu "kołalycjanta" tfu Giertycha! Ze o PiSdzielcach nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:16 ten wielki charyzmatyczny przywodca , o mentalnosci wsiowego aparatczyka jest tak samo głupi jak i ty !! Odpowiedz Link Zgłoś
mhdeck Re: ******Kocham_JOLĘ_Kocham_JĄ ******* 01.08.06, 11:30 Dziwne? Śmieszne? Głupie? Nie mniej niż to, co Ty Jolu wypisujesz. Życzę zdrowego dystansu. Rada: Do każdej władzy (tak Samoobrona to już władza!) podchodź nieufnie - ta najlepsze co możesz władzy dać. Bezkrytyczne (czyt. krowie)podejście każdą władzę korumpuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:20 Zjadasz za dużo suchego groszku... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:24 Zjadasz za dużo suchego groszku... tonę kwartalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:31 w twoich wizjach musi jawic ci sie smiec Lepper jak Zbawiciel narodu XXI wieku... Zalecam powaznie przebadac glowe... Facet ma zasadzone wyroki sadowe... Ja z taka opinia juz po 1wszym wyroku wylecialbym z roboty... a on spokojnie piastuje b.wysoki urzad panstwowy i smieje sie w twarz wszystkim dookola gloszac te swoje populistyczne brednie... - pytanie: KTO ZAROBI I WPLACI DO BUDZETU TAK OGROMNE PIENIADZE JAKICH DOMAGA SIE SAMABRONA??? KTO??? - zasilki dla bezrobotnych nie z wlasnej winy - doplaty do rolnikow, gornikow i innych krwiopijcow - nieuregulowana sprawa KRUSu... przypominam Ci kobieto, ze to SAMABRONA darla ryja NIE dla UE... a teraz rolnicy jako jedni z nielicznych sa BENEFICJENTAMI UE!!!! Bo to UE daje im czysta, zywa gotowke za to ze obsieja pole!!!! Banda nieudacznikow Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:46 w twoich wizjach musi jawic ci sie smiec Lepper jak Zbawiciel narodu XXI wieku. To pan Adrzej Lepper, ta najbardziej kontrowersyjna postac polityki europejskiej wzbudza ciagle nienawisc kol dazacych do destrukkcji, wszystkiego co polskie, co slowianskie. Lepperowi mozna malo zarzucic, jest urodzonym talentem, o nieprzecietnych walorach przywodczych, Trybunem Ludowym, za ktorym przez lata stoja tabuny oddanych mu wyborcow. To nastepny bojownik narodowy na rowni z Tito, Miliosewiczem, Lukaszenko, postrach europejskich globalo-liberalow. Jego sila polityczna i determinacja w walce o polskosc, doprowadzila go tam, gdzie teraz jest, o krok od stanowiska wice-premiera Polski. Coz na to elity quasi-establismentu, z komunistycznymi tytulami profesorskimi, cale hordy dyletantow politycznych i gospodarczych, ktore przez 16 lat prowadzily Polske szokiem do dobrobytu, - osmieszaja jak dawniej, jak tego Leppera w swetrze organizujacego blokady, okrzykuja go populista, faszysta, nieukiem - a cel jest jeden, niedopuszczenie Leppera do wladzy, metodami manipulacji i oszczerstwa, prowokacji i ponizenia, bo nikt z nich nie dyskutuje z programem Samoobrony, ale z fizjonomia tego wybitnego patrioty i demokraty. Lepper dochodzi do mety, nieosiagalnej dla lumpenliberalow, do wladzy, ktrory bedzie reprezentowal z polskiego punktu widzenia. On pierwszy rozpoznal zagrozenie, wydajac przed laty haslo: Balcerowicz musi odejsc, a przez to jakze trafnie i wizjonersko, ocenil glowne zrodla niepowodzen mlodej demokracji w Polsce. Pan Marszalek Andrzej Lepper, jest jeszcze czyms innym, jest symbolem odradzania sie i dojrzewania polskiej demokratycznej elity politycznej, ktora umie odrzucic obce tradycji i mentalnosci slowianskiej, metody ksztaltowania panstwa polskiego. Gdy inni boja sie wziosc odpowiedzialnosc za Polske, torpedujac rzad i jego prace, jeszcze osmiesza sie PiS koalicje z Samoobrona, ktora jako jedyna podejmuje sie tego syzyfowego trudu. To nie zrazi Leppera i PiS, Polska musi rzadzic ekipa stabilna, polska, demokratyczna. I tak bedzie. Jakby co to nie mój tekst! Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:59 jola_z_dywit1 napisała: > w twoich wizjach musi jawic ci sie smiec Lepper jak Zbawiciel narodu XXI wieku. > > To pan Adrzej Lepper, ta najbardziej kontrowersyjna postac polityki europejskie > j > wzbudza ciagle nienawisc kol dazacych do > destrukkcji, wszystkiego co polskie, co slowianskie. Lepperowi mozna malo > zarzucic, jest urodzonym talentem, o nieprzecietnych > walorach przywodczych, Trybunem Ludowym, za ktorym przez lata stoja tabuny > oddanych mu wyborcow. To nastepny bojownik narodowy na > rowni z Tito, Miliosewiczem, Lukaszenko, postrach europejskich globalo-liberalo > w. lepperowi mozna DUZO ZARZUCIC!!! i wlasnie dlatego ma tyle wyrokow i nadal toczacych sie spraw... jak chcesz miec bojownika narodowego ala LUKASZENKO to spier.alaj na bialorus !!! Ja osobiscie nie zycze saobie takiego zjeb.a u nas w kraju... pokazuje mi tu pieprzonych socjalistow za przyklad... co... na mazurach jak nie ma PGRow zle sie zyje??? Trzeba dupsko ruszyc i mozgownice... a nei liczyc na DRAPANE... pijawka Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "... wszystkiego co słowiańskie..." 01.08.06, 12:25 A najbardziej słowiańskie to jest Leppera nazwisko tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:38 Cha, cha, cha, ale uciskana ludność wiejska, która nie uczy się dla naszego dobra i ku chwale ojczyzny, nie zrozumie słowa "makiaweliczny". Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 11:46 Tak.... skromny.... w garniturze za 12 tys. i butach za 5 tys. Z solaryjną opalenizną. Cholernie skromny. Jolu nie wstyd ci pisać takie dyrdymały? Pewnie nie wstyd, bo za pewne nawet nie wiesz co to wstyd. A i o nepotyzmie towarzysz Lepper pewnie też wie duzo... z autopsji. Że nie wspomnę o hochsztaplerce. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 12:04 haj Hitler - wszystko się zgadza, używasz Jolu nawet tych samych chorych argumentów, a tak w ogóle, skoro stosujesz wyrazy i zwroty obcojęzyczne , proszę weź jeszcze do ręki drugi słownik - ortograficzny i oszczędź nam byków, one w Dywitach może nie rażą, ale tutaj tak!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 12:04 haj Hitler - wszystko się zgadza, używasz Jolu nawet tych samych chorych argumentów, a tak w ogóle, skoro stosujesz wyrazy i zwroty obcojęzyczne , proszę weź jeszcze do ręki drugi słownik - ortograficzny i oszczędź nam byków, one w Dywitach może nie rażą, ale tutaj tak!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:13 Jola twoje wywody kieydś mnie śmieszyły ale teraz mam cię dość, piszesz okropne bzdury i jeszcze jesteś z tego dumna. Do tej pory nie wierzyłęm ze tacy ludzie chodzą po ziemi ale teraz widzę że wszystko jest możliwe. Że też nie zadławisz się swoimi bzdurami. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:18 corradocatani napisał: > Jola twoje wywody kieydś mnie śmieszyły ale teraz mam cię dość, piszesz okropne > > bzdury i jeszcze jesteś z tego dumna. Do tej pory nie wierzyłęm ze tacy ludzie > chodzą po ziemi ale teraz widzę że wszystko jest możliwe. Że też nie zadławisz > się swoimi bzdurami. To może konkretnie ! Jakie bzdury? O antagonizowaniu wsi i miast? Czy o antypolskiej działalności GW? A śmieszne jest tylko to że miliony ludzi eksterminowanych przez sitwę AWS SLD dawno wam nie urwały łba! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:20 cieszy mnie tylko to ze ten buc lepper spali swe poparcie na tegorocznej suszy !! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 12:21 Za Stalina były partyjne Zojki, które na zebraniach tez pieprzyły takie bzdury ku chwale towarzysza Józefa. Teraz mamy Jolę z D... e tego z Dywit. Ta pieprzy na czesc towarzysza Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
cambrone Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:28 Pani Jolu!!! Jako mieszkanka wsi,leczy się za moje,miastowego pieniądze.Radzę iść do dobrego psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:35 Pani Jolu!!! > Jako mieszkanka wsi,leczy się za moje,miastowego pieniądze.Radzę iść do dobrego > > psychiatry. Szanowny Panie zamieszkujący miasto. Po tonie Pańskiej konstatacji wnoszę że moje zdrowie stało się obiektem Pana troski. A specjalista łapownik kosztuje,niestety. Ergo na jakie środki mam liczyć z Pana strony w tym względzie. Z poważeniem i z góry dziękując za rzyczliwość i hojność. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:37 własnie tu wyszło twe chamstwo i sloma z butow , czemu odrazu uwazasz ze ten specjalista to lapownik ?? , to ze polowa samoobrany to kryminalisci to nie znak ze caly swiat jest taki !! Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:47 kolter napisał: > własnie tu wyszło twe chamstwo i sloma z butow , czemu odrazu uwazasz ze ten > specjalista to lapownik ?? , to ze polowa samoobrany to kryminalisci to nie > znak ze caly swiat jest taki !! ta tepa @#$%^W$#% uwaza ze to OBRONCY NARODU skazani w walce o sluszna sprawe... przez sady rzadzaone przez SBekow UBekow i innych... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:53 zlodziej i debil zawsze swoja miara brac bedzie innych ludzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 po co wdajwcie się w rozmowę z tym g.wnem? 01.08.06, 10:53 ona tylko na to czeka Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: po co wdajwcie się w rozmowę z tym g.wnem? 01.08.06, 10:59 jastrzab27 Wsza nigdy nie będzie jastrzebiem Choć niby fruwa i niby poluje Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: po co wdajwcie się w rozmowę z tym g.wnem? 01.08.06, 14:08 > Wsza nigdy nie będzie jastrzebiem Choć by i 24h/dobe na solarium siedziała :) Odpowiedz Link Zgłoś
bezecny_ateista Re: po co wdajwcie się w rozmowę z tym g.wnem? 01.08.06, 18:18 > Wsza Wesz > Choć niby fruwa i niby poluje Fruwające wszy?! ________________________________ Niby toto z wiochy, a nawet podstawowej wiedzy o własnych pasożytach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:46 jola_z_dywit1 napisała: > Ergo na jakie środki mam liczyć z Pana strony w tym względzie. > Z poważeniem i > z góry dziękując za rzyczliwość i > hojność. juz jako rolnicy dostajecie nie jedna zlotowke z budzetu.... a wplacacie do niego gowniane pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 12:12 JOLU SŁOWNIK!!!! NIE POZUJ NA ERUDYTKĘ BO NIĄ NIE JESTEŚ< WPATRUJ SIĘ TĘPYM WZROKIEM W SWOJEGO WODZA I LECZ SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:31 To może ludność wiejska skończyłaby z tymi strasznymi wyrzeczeniami i zaczęła się wreszcie uczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:40 wiktoriaka napisała: > To może ludność wiejska skończyłaby z tymi strasznymi wyrzeczeniami i zaczęła > się wreszcie uczyć? To może oddajcie. To co wsi zagrabiliście na budowę i odbudowę powojenną miast! Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:49 jola_z_dywit1 napisała: > wiktoriaka napisała: > > > To może ludność wiejska skończyłaby z tymi strasznymi wyrzeczeniami i zac > zęła > > się wreszcie uczyć? > To może oddajcie. > To co wsi zagrabiliście na budowę i odbudowę powojenną miast! Ty naprawde jestes chora... to niech rolnicy ODDADZA cala kase jaka otrzymuja bezposrednio i posrednio z budzetu.... swiniopasy z pod budki z piwem Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:54 Wsi coś zagrabiliśmy? Nie żartuj. Miasta przyjęły bardzo dużo najbiedniejszej ludności ze wsi, przypominam, że zaraz po wojnie % ludzi żyjących na wsiach wynosił grubo ponad 50. Ci ktorzy chcieli się uczyć osiągnęli sukces. Sama takich znam. Pamiętam też, co gadali ludzie ze wsi w czasach niedoborów żywności :"kupujcie teraz, niedługo za jajka i kartofle będziecie przynosić złote pierścionki". Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 10:43 wiktoriaka napisała: > To może ludność wiejska skończyłaby z tymi strasznymi wyrzeczeniami i zaczęła > się wreszcie uczyć? niestety to za bardzo boli... i nie mozna walic taniego wina codziennie jezdzac kombajnem, traktorem czy furmanka Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Re: ******Dezinformacja i Szalbierstwo ******* 01.08.06, 11:03 Jolu ty to chyba się tego groszku najadłaś i ciut coś ..... nie tego co? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Piękne zdjęcie 01.08.06, 12:22 Bhhheeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
domkris Re: galba tez kupi?:) 01.08.06, 11:18 spokojnie, beda mieli na ubezpieczenia od wody,ognia,suszy i jeszcze....Warto byc chlopem a nie robotnikiem i pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus kartoflany przecier i prezydenko robią groszek na 01.08.06, 07:24 Kartoflany przecier i prezydenko robią groszek na miękko ! Świnie walą kartofli szufle, zamiast szukać trufle. Nalali Lesia do zbyt dużego kufla Podali kartofla, a miała być trufla. W dodatku tak był pompowany zamiast lany, że za mało trunku , a zbyt dużo piany. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Idzie reklamacja, nie chcę tego kufla, Nie chcę kartoflaka, bo miała być trufla. Przeryły za truflami świniaków watachy, wyryły kartofla i to z bożej łachy. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Tak to mało piwka, piana reszta kufla, zaś dwa kartoflaki to jest polska trufla. Jak nie chcesz piweczka i tego obiadu, to żeś łżepolakiem, no i spieprzaj dziadu. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Za sprawką świń polskich piana po szczyt kufla, Szuflują kartofle, jeszcze jedna szufla. Polskie świnie chcąc przytyć, żrą kartoflaki, byle wydęty bandzioł i napchane flaki. Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Pomyśl, że w Europie leją pełne kufle, francuskie świnki wynajdują im trufle. Ta francuska świnka nie jest debiutantka, polska z gnojowicy wieczna aspirantka. Odpowiedz Link Zgłoś
minister_szmacinski [...] 01.08.06, 08:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: H..arska H..arska H..arska H..arska H..arska 01.08.06, 09:31 minister_szmacinski napisała: > H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSK > A > H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSK > A > H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSKA H..ARSK > A Nie irytuj się nie bądź piździarski. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Smacznego!!! udlawcie sie groszkiem 01.08.06, 11:54 ququ777 napisała: > Chca nam wmusic gowno do zarcia, tak jak gowno robia i gowno opowiadaja ci z > Samoobrony, bo oni to jedno wielkie gowno ********************************************************* No i sama się udławiła własnym gówneem gugu777 obesrana, maski włóż!!!!, spuścić w kanał!!!!! prędko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Sensownie załatwiona sprawa 01.08.06, 07:17 Jak widać można się dogadywać ponad podzialami politycznymi. Peowce będą tryskać śliną oczywiście, ale kogo oni jeszcze obchodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
powiedziuk Re: Sensownie załatwiona sprawa 01.08.06, 07:46 Gdzie tu sens? Mam już szczerze dość rolników. Cały czas słyszę tylko o KRUS'ach, dopłatach do paliwa, blokadach, ciężkich pieniądzach pompowanych w rolnictwo... Mam dość. Nie interesuje mnie skąd mają brać pieniądze. Mnie nikt nie dopłaca do pensji, płacę normalny ZUS (Bóg jeden wie, co się z tymi pieniędzmi dzieje). A teraz jeszcze to.. Mam was "szanowni" rolnicy w "D". Nie należy wam się złamana złotówka/euro. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Sensownie załatwiona sprawa 01.08.06, 09:03 synku... jak nie masz dobrego produktu... ktory nie odpowiada jakims konkretnym normom... to sobie w dup.e go wsadz... JAkbym ja byl bossem w tej przetworni to g..no by ci rolnicy dostali... Ten produkt nadaje sie jedynie na smietnik... czysta strata dla tej firmy... kosztem garstki pieniaczy... aaaa to 4 RP Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Całe szczęście, że tacy jak ty 01.08.06, 09:14 mogą sobie co najwyżej poszczekać na forum GW, a na polskie sprawy nie mają żadnego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Całe szczęście, że tacy jak ty 01.08.06, 09:15 ryssio napisał: > mogą sobie co najwyżej poszczekać na forum GW, a na polskie sprawy nie mają > żadnego wpływu. czasem lubie sobie poczytac kilka tekstow na forum to prawda... ale wracajac do sprawy... to jest FIRMA PRYWATNA... i powinna kierowac sie wlasnym interesem... a nie interesem grupki zuli od traktora Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Jesteś udziałowcem tej firmy? Działaj 01.08.06, 09:17 Nie jesteś? - to co cię obchodzi, co robi prywatna firma? Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Jesteś udziałowcem tej firmy? Działaj 01.08.06, 09:24 ryssio napisał: > Nie jesteś? - to co cię obchodzi, co robi prywatna firma? w sumie nic mnie nie powinno obchodzic... ale wyglada to na naciski z zewnatrz ... tak zeby zrobic dobrze garstce pieniaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Strony miały różne interesy, dogadały się 01.08.06, 09:27 czego chcieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Strony miały różne interesy, dogadały się 01.08.06, 09:40 To, że sprawa wygląda tak: - firma (Prokom, Zrzeszenie Plantatorów...) nie może znaleźć klienta - znajduje zaprzyjaźnionego polityka - polityk znajduje tej firmie klienta. Pierwsze pytanie jakie się nasuwa to "Czy została zapłacona prowizja?". Polityk to nie pośrednik handlowy! Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 > czego chcieć więcej? 01.08.06, 09:46 Moze elementarnych podstaw inteleigencji od dyskutujacych na forum? No ale pomoge ci zrozumiec, co jest w tym zlego dla wszystkich (oprocz tych rolnikow). Otoz, wszyscy musza niestety jesc (mniej lub wiecej, ale zawsze) i musza w tym celu kupowac produkty spozywcze. Idac dalej (nadazasz?) w interesie konsumentow jest placic jak najmniej za produkty spozywcze (pensje nie sa nieograniczone), np. za przetwory warzywno-owocowe. Ale w konsekwencji twojej 'ugody', te zaklady utopia te pieniadze i nie beda mialy innego wyjscia jak 'dopisac' te strate do ceny, czyli beda musialy sprzedac drozej. Jak ci sie jeszcze mozg nie zlasowal od myslenia, to pomysl ilu ludziom przyniosla ta akcja korzysc (kilkudziesieciu rolnikow - doraznie) a ilu moze na tym stracic - czyli ilu ludzi zaplaci drozej za przetwory, lub zrezygnuje wogole z zakupu, co moze sie bardzo niemilo odbic na strukturze zatrudnienia w tym zakladzie. Mozna przytoczyc jeszcze inne argumenty przeciwko pchani sie politikierow do gospodarki, ale te sa juz bardziej wyrafinowane, wiec i tak nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Najmilsze w tym wszystkim jest to 01.08.06, 09:54 że pienicie się, plujecie i nic, ale to nic racjonalnemu, kompromisowemu rozwiązaniu nie jesteście w stanie zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Najmilsze w tym wszystkim jest to 01.08.06, 09:56 A kupisz "groszek sałatkowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Najmilsze w tym wszystkim jest to 01.08.06, 09:58 ryssio napisał: > że pienicie się, plujecie i nic, ale to nic >>>>>>>>>racjonalnemu<<<<<<<<<<, kompromisowemu > rozwiązaniu nie jesteście w stanie zaszkodzić. JA nie mam mocy sprawczej... niestety... w przeciwnym razie sprawy takie jak ta ladowalyby w prokuraturze... Rozumiem ze dla Ciebie RACJONALNE jest skupowanie przez firme XXX gownia.ego polproduktu z ktorym nic nie jest w stanie zrobic... przy naciskach mega koalicjanta.... Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 jesteś chyba asystentem Hojarskiej 01.08.06, 09:59 jeśli dla ciebie to jest racjonalne rozwiązanie... Kompromis owszem, tylko na jakich podstawach? Firma zawaliła sprawę czy rolnicy? Dowieźli towar a firma nie skupiła? Nie. Nie zebrali go z pól na czas, i teraz się on do niczego nie nadaje. Dlaczego firma ma za to płacić? Rozumiem, że jak innym rolnikom zgnije pszenica na polu i zmuszą przez polityków młyn, żeby skupił przegniłe ziarna na chleb (chyba sam go będziesz jadł) i jeszcze zapłacił odszkodowanie, to też dla ciebie będzie "rozsądny kompromis"? Odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio To miała być obelga? :-) 01.08.06, 10:08 Kto zawinił? Pogoda, jak sądzę. Choć w artykule pada teza Szczukowskiego, że i firma coś tam zawaliła. Czy firma powina w takiej sytuacji pójść na kompromis z rolnikami? Wydaje mi się, że skoro są to jej stali partnerzy handlowi, to może pójść. Dlaczego właściwie nie? Jeśli oplaci jej się to w dalszej perspektywie? Wiemy na razie że zarząd firmy poszedł na kompromis, a dziennikarskie aj waj w tej sprawie wynika zdaje sie z alergii dziennikarzy GW na Samoobronę, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Firma na tym straci 2,5 miliona więc nie pitol 01.08.06, 11:45 chłopcze o "dalszej perspektywie". Jakbyś u mnie pracował to już byś nie pracował bęcwale. No, ale ty w biznesie nie robisz, to widać, słychać i czuć - jesteś paryjnym członkiem z ramienia wysuniętym na czoło żeby siać sramoobronną demencję na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Poznać rasowego "inteligenta" z PO :-) 01.08.06, 11:53 Chamstwo połączone z nikłą wiedzą i przekonaniem o własnej wyższości. Może wykup Pamapol? W końcu spółka giełdowa. Będziesz tam mógł realizować swoje biznesowe wizje. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo A tak konkretnie to masz coś do powiedzenia ? 01.08.06, 13:28 Czy tylko udzielasz się dla samej przyjemności napisania czegoś głupiego, ale za to pryncypialnie anty-PO ? Jeżeli zarzucasz mi "nikłą wiedzę" to może zrób też coś żeby twoja erudycja jakoś bardziej się uwidoczniła, bo póki co to tylko się błaźnisz udzielając mi rad na poziomie niedouczonego gimnazjalisty. Zresztą, zdaję sobię sprawę, że tylko udajesz idiotę. Sedno problemu jest oczywiste także i dla ciebie, ale ze względów ideologicznych nie możesz przecież przyznać, że kualicjant PiSiorów wykorzystał sytuację ("Obecnie Pamapol negocjuje z resortem skarbu warunki przejęcia tych udziałów") żeby kosztem giełdowych inwestorów zarobić na badziewnym towarze trochę kasy i punktów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Rozumiem że nie skorzystasz z mojej rady? 01.08.06, 13:46 Nie kupisz Pamapolu? Trudno, Twój problem. Może napiszesz chociaż list protestacyjny do zarządu firmy i zagrozisz, że następnym razem nie kupisz groszku? Odpowiedz Link Zgłoś
builder2005 Re: > czego chcieć więcej? 01.08.06, 10:37 Wątpię aby "dodatkowy koszt 700 tys zł" został skompensowany wiekszą ceną wyrobu. W tym sektorze konkurencja na rynku jest zbyt duża aby firma mogła sobie pozwolić na wzrost cen, WZPOW nie jest monopolistą na rynku groszku konsrerwowego - nie ma 50% udziału w sprzedaży krajowej. Jak zwykle tą stratę pokryją pracownicy z podwyżek, których nie dostaną. Większe koszty = mniejszy zysk = mniejsza pula do podziału na podwyżki. Wiadomo, że w przetwórstwie spożywczym istnieje pewna symbioza tzn producent rolny i przetwórnia - jeden zależy od drugiego; w tym przypadku narzucanie czegoś z góry bardzo mocno burzy dobre stosunki obydwu grup i niszczy poczucie wzajemnego zaufania. Pamiętam, że 5 lat temu też był problem z suchym grochem i też masa ton została na palntacjach niezebrana - był niesmak plantatorów ale przecież zakład nie ma wpływu na pgpgodę. Jak znam firmę to nie mogli sobie pozowlić na przestój lini i nawet jeżeli była jakaś awaria to w takich przypadkach usuwana jest bardzo szybku max 8 godzin , a ilości niezebranego grochu wskazują że przestój musiałby mieć przynajmniej ... 2 dni!? Do czego to doszło? Pieniacze z samoobrony wykończą polską przedsiębiorczość tak że wszystko znowu będzie kołchozem. z uszanowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Strony miały różne interesy, dogadały się 01.08.06, 09:53 ryssio napisał: > czego chcieć więcej? Braku ingerencji z ZEWNATRZ... czyli politycznych swin.. tego nalezy sobie zyczyc Odpowiedz Link Zgłoś
broonek Re: Strony miały różne interesy, dogadały się 01.08.06, 10:09 Ja bym chcial, zebys ty i cala twoja rodzina jadla ten groszek do konca zycia. Jezeli o mnie chodzi to czy firma prywatna czy nie to powinna wprowadzac na rynek pelnowartosciowy produkt! Odpowiedz Link Zgłoś
maqoofka Za narażenie przedsiębiorstwa na straty 01.08.06, 09:42 można siedzieć. W tym wypadku kolesiostwo z klubu buraka wykazało sie taką niegospodarnością, że tylko czekać, aż prokuratura się tym zajmie. No, zajęłaby się w normalnym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Za narażenie przedsiębiorstwa na straty 01.08.06, 20:37 Dokładnie. Przepisy prawa spółek przewidują kary za działanie na szkodę spółki. Nawet, gdy się jest w 100 % właścicielem wszystkich udziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
cambrone Re: Sensownie załatwiona sprawa 01.08.06, 09:38 Rysiu,misiaczku!!!Co te debilne wchodzenie w odbyt pseudoproducentom niejadalnej żywności ma wspólnego z PO?wylej se kubeł zimnej wody na łeb,bo medycyna przy Twoim schorzeniu mózgu jest bezradna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszlacy_nieznacznie Re: Sensownie załatwiona sprawa 01.08.06, 12:56 ale dlaczego ja mam za to placic??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 07:17 Jasne. Ale dlaczego tylko przetwórnię groszku? Znacjonalizować mleczarnie, które zbyt wnikliwie sprawdzają jakość mleka, piekarnie nie chcące zarobaczywionej mąki itd., itd. Można potem pójść za ciosem i znacjonalizować wszystko co nieposłuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:05 tak.... bo po co mamy miec na stole dobry produkt jak mozemy miec chu.j...owy... znowu w imie solidarnego panstwa... kurw.a czy w tym kraju zawsze promowac bedzie sie nieudacznikow, nierobow i gown.o zamiast pelnowartosciowego produktu? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 07:24 raglesi67 napisał: > Propnuje znacjonalizować przetwórców wtedy nie będzie problemu z odbiorem Proponuje znacjonalizowc wszystko i wtedy nie bedzie problemu z octem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus508 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 07:31 Proponuje wyslac kontrole z CBA. Pol roku kontroli sami beda na sprzedaz. Nie trzeba bedzie placic a kontrola ujawni drobne uchybienia ale nie ujawni korupcji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:46 To może na początek naślijmy CBA na... CBA? W ramach "testu kompetencji"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 07:33 Długo będę oglądał każdą puszkę z groszkiem czy aby nie ma na niej napisu Kwidzyń... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 07:52 Jolu z Dywit dlaczego nic jeszcze nie napisałaś? Zaspałaś a tu trzeba naszych bronić jakimś głupim pisaniem dla głupców. A może tym wysuszonym groszkiem w sałatce sie zatrułaś.Lepperek i jego świta liczy na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Jola po prostu projetkuje etykietki, dla... 01.08.06, 08:54 "groszku sałatkowego". Odpowiedz Link Zgłoś
gros2 Haaa dzięki za info! 01.08.06, 08:00 dzieki za informacje ja napewno nie kupie groszku w puszce z Kwidzynia! niech se Hojarska sama go je. NIe macie wrażenia że to 2 część serialu Karira Nikodema Dyzmy? Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 pytanie komu tym zaszkodzisz? 01.08.06, 10:03 Hojarskiej? rolnikom, którzy już swój gów...y produkt upchnęli na siłę? Czy Bogu ducha winnej firmie z Kwidzyna? Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt nowe idzie stare jedzie 01.08.06, 08:04 Mam (chyba niezly?) pomysl jak rozwiazac ten groszkowy pomysl: 1. uschniety groszek sprzedawac jako "Salatkowy" 2. Uschniety z domieszka tego dobrego w proporcji 1:2 "Salatkowy-Extra" 3. Uschniety z domieszka tego dobrego w proporcji 1:1 "Salatkowy-Lux" 4. Ten dobry nie uschniety "Salatkowy_Exportowy" dostepny za Euro w sklepach PiSwexu Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nowe idzie stare jedzie 01.08.06, 08:20 Mam lepszy pomysł: Nakleić etykietki "Made in Germany" i sprzedać do Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: nowe idzie stare jedzie 01.08.06, 08:35 Doskonaly pomysl, moznaby go rozszerzyc o nalepki made in france, greece itp. Pojda po 100$ w amerykanskich delikatesach. Problem rozwiazany Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nowe idzie stare jedzie 01.08.06, 12:29 W Ameryce (USA) jest służba pod nazwą FDA, gnoju sobie wcisnąć nie dadzą. Akurat Francja i Grecja są niemile widziane w USA, amerykański konsument ma zresztą szeroki wybór towaru i nie musi oglądać się na produkty francuskie i greckie. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt ??? 01.08.06, 08:05 PS Tylko czy moj pomysl nie jest plagiatem? Hmmmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:08 fraglesi67 napisał: > Propnuje znacjonalizować przetwórców wtedy nie będzie problemu z odbiorem Za komuny przetwórcy byli znacjonalizowani a też były trudności z odbiorem produktów rolnych. Ciągłe kolejki przed punktami skupu, skargi rolników na opieszałość urzędników, a sklepy spożywcze świeciły pustkami! Będziemy mieli powtórkę z rozrywki! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Kupuj tylko importowaną żywność! 01.08.06, 08:14 Nie będziesz wspierać buraków. Ja na przykład nigdy nie kupiłem i NIE KUPIĘ jogurtu Bakoma. To firma mafii PSL. Zamiast tego wolę Zott. Odpowiedz Link Zgłoś
jermaczek Kupuj lokalne, z małych przedsiębiorstw 01.08.06, 08:32 Co prawda coraz mniej takich, ale jeszcze są. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Kupuj tylko importowaną żywność! 01.08.06, 08:42 zigzaur napisał: > Ja na przykład nigdy nie kupiłem i NIE KUPIĘ jogurtu Bakoma. To firma mafii PSL Nie o to chodzi, że PSL, tylko o to, że trafia(ł) się jogurt "w barwach PSL" :) czyli koloru wiosennej trawy. Wyrzuciłem ileś pojemniczków zaraz po otwarciu :(( Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kupuj tylko importowaną żywność! 01.08.06, 12:38 Może to była koniczynka? Jakość produktów firmy działacza PSL (Bakomy Komorowskiego) jest dokładnie kompatybilna z jakościa polityki PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Zielony groszek, zielone jogurty... :) 01.08.06, 13:07 zigzaur napisał: > Może to była koniczynka? Nawet gdyby to był kolor czterolistnej koniczynki albo wręcz banknotu 100$ , to normalny jogurt nie ma prawa być zielony!!! Pozwól, że zacytuję (z pamięci) z "Mistrza i Małgorzaty": Woland: "Łaskawco, ktoś musiał pana oszukać! Prawdziwa bryndza nie może być zielona! A jesiotr?!" Bufetowy (z godnością)"Przysłano nam jesiotra drugiej świeżości!" Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Groszek "Samobronny" :-) 01.08.06, 08:14 tak działa IV RP... trochę kaczuszek, trochę nepotyzmu --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/prof-Janusz-Danecki-w-TOK-FM.html Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Groszek Leppiej 01.08.06, 08:21 Tuczyc kaczki tym groszkiem. I na eksport te kaczki. Jak najdalej, jak najdalej. Z kaczkami wyslac tez opalonych solarem pastuchow w Samejbrony. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Groszek "Samobronny" :-) 01.08.06, 08:22 A właśnie! Czy zeschły groszek da się przerobić na paszę dla kaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Proponuję założyć Bank Zbożowy im. N.Dyzmy 01.08.06, 08:38 Produktów Pamapolu już nie będę kupował. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Chyba po to, żeby komisja bankowa miała co robić. 01.08.06, 08:59 Istniał kiedyś Wielkopolski Bank Rolniczy. W zarządzie tegoż zasiadali Witold Hatka, Roman Giertych i Marek Kotlinowski. Bank w niewyjaśnionych okolicznościach splajtował, przy okazji zniknęły 2 mln zł. Bankruta za bezcen kupił ING, co wg LPR jest koronnym dowodem na "rozkradanie polskiego majątku". Istotnie, ciekawe jest to, że w ogóle ktoś to chciał kupić :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Chyba po to, żeby komisja bankowa miała co ro 01.08.06, 09:01 dodaj ze zblizały sie wterdy wygory i ci (uczciwi) ludzie dzieki tej kasie dzis nami rzadza na wspol z prawym i sprawiedliwymi pajacami !! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Chyba po to, żeby komisja bankowa miała co ro 01.08.06, 09:03 LPR miało WBR. PiS ma SKOKi. To SamooBrona ma być gorsza? Każdy koalicjant powinien mieć swój własny bank! Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:34 A pozniej sie beda dziwic, ze ludzie kupuja zagraniczny groszek a polski zostawiaja na polkach. Ciekawe, co wtedy zrobi Hojarska. Zeżre to? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Hojarska -wsiowa cwaniaczka.Już wiele razy 01.08.06, 08:38 pokazała swe talenta.Z chodnikami,teraz z groszkiem,sprawy sądowe ze spłatą kredytów itd.Ludziska z Lubieszewa,miejcie pretensje do siebie.Tylko do siebie.Jak wybieracie takie byle co na posła,to swiadczy o braku rozsądku lub po prostu o głupocie wyborców.Dotyczy to wyborców Beger i wielu innych.Wyborcy,władza ma was w dupie.Zagłosowaliście,więc 4 lata siedzcie cicho i morda w kubeł.Po rozum do główy trzeba iść przed wrzuceniem karti do urny.Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: Hojarska -wsiowa cwaniaczka.Już wiele razy 01.08.06, 09:16 Masz całkowitą rację !!! Prostacy po zawodówkach, ukończonych ledwo, ledwo na 3 dorwali się do władzy dzięki głupocie wyborców, których mają głęboko w d..ie !!! Ale ciemnota im wierzy. Obawiam się, że będą mieli coraz to większe poparcie, bo ludzie wykształcenie, obrotni, z inicjatywą opuszczją ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Nie żebym bardzo kochał PiS, ale... 01.08.06, 09:21 myślisz że magister po wyższej szkole ekologii i grillowania to coś lepszego niż technik? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nie żebym bardzo kochał PiS, ale... 01.08.06, 12:46 A co jest warte wykształcenie prawnicze w kraju, w którym wszystko urzędas załatwia uznaniowo albo za łapówkę albo po rekomendacji partyjnej? Absolwent prawa, który nie załapał się do układu KKK (kaczki/knur/koń) jest skazany na pracę szmatowego w McDonald's. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Jolka jestes?? 01.08.06, 08:41 ta twoj szefowa ma taki ryjek ze tylko na dozywocie skazac!! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:44 A jutro powiedza, ze trzeba wspierac polski przemysl i zrec suchy groszek... Moze prazynki albo inne chipsy zrobia z tego? BTW. Jutro dowiemy sie rowniez, ze polskie produkty spozywcze sa najlepsze i najzdrowsze w calej galktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Chipsy o smaku groszku? :) 01.08.06, 08:47 el_p napisał: > A jutro powiedza, ze trzeba wspierac polski przemysl i zrec suchy groszek... > Moze prazynki albo inne chipsy zrobia z tego? A co, widziałeś gdzies na półkach chipsy lub chrupki o smaku groszku? Do tego z Kwidzyna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Chipsy o smaku groszku? :) 01.08.06, 09:06 mikrobyznesmen napisał: > A co, widziałeś gdzies na półkach chipsy lub chrupki o smaku groszku? Do tego z > Kwidzyna? :) Nie, wlasnie sugeruje co mozna z nich zrobic, w sprawie honorarium na prv. Skoro przyjely sie chipsy o smaku obierkow z pieprzem, to groszkowe tez "chwyca" Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Chipsy o smaku groszku? :) 01.08.06, 10:30 el_p napisał: > Skoro przyjely sie chipsy o smaku obierkow z pieprzem, to groszkowe tez "chwyca No cóż, podobno rynek odpowiada zawsze na zapotrzebowanie klientów :) Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Chipsy o smaku groszku? :) 01.08.06, 10:57 Dlatego licze, ze wysuszony groszek, klosy pszenicy, i inne zaschniete plody, stana sie naszym hitem exportowym i drugim po wodce symbolem naszego wspanialego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:53 Od lat nie kupuje polskiego masla,poniewaz jest cuchnace,kwasne i do tego "wzbogacone" olejem(chyba malezyjskim pozyskanym za eksportowane tam czolgi) oraz makaronoe(zawieraja zgodnie z polska norma zbyt duzo maki pastewnej i pan doktor zakazal mi ten polski produkt spozywac)oraz serow.Te sa rowniez "wzbogacone". Za porownywalne ceny kupuje maslo irlandzkie sery francuzkie,niemieckie,makarony wloskie itp.Dojdzie jeszcze groszek i pewnie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
malamuszelka Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:11 Nie wrzucaj wszystkich producentów do jednego wora. Jest wiele firm, które produkują u nas bardzo wysokiej jakości masło. Nawet będąc we Francji byłam mile zaskoczona, że podają je na śniadanie. Radzę zapoznać się z badaniami laboratoriów mikrobiologicznych na temat produktów mlecznych dostępnych na polskim rynku. Wystarczy unikać produktów kilku firm i oczywiście nie kupować tego typu przetworów w hipermarketach. W przypadku serów dobrym wyznacznikiem ich jakości jest cena. Te powyżej 15 zł/kg możemy zazwyczaj śmiało kupować i jeść. Poniżej 15 zł/kg to już nie ser, tylko produkt "okołoserowy". Nie daj się zwariować, po prostu sprawdzaj, doczytuj się, próbuj.... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:27 Produkuja na eksport.Nie na rynek krajowy.Nawet najwyzsza cena nie gwarantuje jakosci masla,sera,przecieru pomidorowego,win,makaronow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Ubezpieczajcie się rolnicy! Od suszy i powodzi! 01.08.06, 08:45 Czy ubezpieczenia rolników od suszy by to załatwiły? Coraz częściej okazuje się, że ubezpieczenia zarówno od powodzi jak i od suszy są rolnikom niezbędne. Co z tego, że taka przyczyna trafia się raz na parę lat. Za to jak się trafi, to mniejszego rolnika może w dwa tygodnie rozłożyć na łopatki, jak mu wszystko na polu zgnije lub wyschnie. PS. Czy istnieje ubezpieczenie od powodzi obietnic wyborczych i posuchy ich realizacji? :) Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Ubezpieczajcie się rolnicy! Od suszy i powodz 01.08.06, 09:12 tez uwazam ze pomysl LEPPERA w czesci jest bardzo dobry... a mianowicie: OBOWIAZKOWE UBEZPIECZENIA plodow rolnych... sprzeciw kategoryczny: doplacie panstwa do tego interesu... qrwa doplacamy juz do tych buraczanych jasi do paliw, krusow, UE pcha im kase do kieszeni za to ze wogole cos robia... ja pie..... co za gnidy Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Ubezpieczajcie się rolnicy! Od suszy i powodz 01.08.06, 09:17 Żartujesz chyba! To Leppera nie ma kasy na takie ubezpieczenia, a "małorolnego" mającego 5ha będzie na to stać ;o) ? Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Ubezpieczajcie się rolnicy! Od suszy i powodz 01.08.06, 09:23 adas313 napisał: > Żartujesz chyba! > > To Leppera nie ma kasy na takie ubezpieczenia, a "małorolnego" mającego 5ha > będzie na to stać ;o) ? ale CO MNIE TO??? To znaczy, ze mamy pozwolic na taka sytacje jak teraz... jak sie za wczasu nei pomyslalo to WSZYSCY ZRZUTKE BEDA ROBIC!!!?? Mi nikt do tego ze pracuje nie doplaca... Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Potrącać ubezpieczenie z dopłat? 01.08.06, 10:28 To może tak: Przy wypłacie dopłat rolnik ma okazać dowody ubezpieczenia. Jeżeli nie ma, to niech załatwia ubezpieczenie na miejscu a składkę potrąci mu się od dopłaty. Wtedy nie bedzie mógł się tłumaczyć, że nie ma kasy na to ubezpieczenie. Tak sobie tylko luźno rzucam pomysłami a Wy to dopracujcie technicznie :) A ten, który nie złożył wniosku o dopłaty lub ich nie dostał - trudno, niech płacze i płaci sam. A w ogóle, to może ktoś wie ile kosztuje np. ubezpieczenie 1 hektara zboża od powodzi i suszy? Ile zł _orientacyjnie_ wynosi składka roczna: sto zł czy pięćset czy tysiąc? Odezwijcie się agenci ubezpieczeniowi! Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Potrącać ubezpieczenie z dopłat? 01.08.06, 10:42 mikrobyznesmen napisał: > To może tak: Przy wypłacie dopłat rolnik ma okazać dowody ubezpieczenia. Jeżeli > nie ma, to niech załatwia ubezpieczenie na miejscu a składkę potrąci mu się od > dopłaty. Wtedy nie bedzie mógł się tłumaczyć, że nie ma kasy na to ubezpieczeni > e. bardzo dobry pomysl.... Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:49 A gdzie jest Galba? On to zje! Prawicowiec od siedmiu boleści... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:51 jako to gdzie jest galba ?? leci kupowac groszek !! Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 08:57 www.sikhpal.com/files/images/Shrek.preview.jpg bi.gazeta.pl/im/1/2175/z2175621G.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jalowiec51 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:04 MAMY PRYMITYWNE WSTECZNICTWO GOSPODARCZE.NA POLECENIE POPULISTYCZNEJ PARTII ULEGŁOŚĆ FIRMY!!!POWRÓT DO PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:13 prezes tej spolki musi byc cienki bolek.. Odpowiedz Link Zgłoś
malamuszelka Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:04 Taki groszek można przeznaczyć na wysokobiałkową paszę dla zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:14 co nei oznacza ze ma go kupic przedsiebiorstwo ktore robi groszek w puszce (nie dla swin... choc jesli kupia go ci z SAMEJBRONY to kto wie...) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:28 Wedlug samobrony "Polak nie swinia.Wszystko zje" Odpowiedz Link Zgłoś
mis.colargol4 Re: Samoobrona buszująca w groszku 01.08.06, 09:13 A ja proponuje z tego groszku zrobic zdrowa zywnosc... np. krewetki, a owoce morza sa teraz w modzie i stana sie przebojem sezonu :-D Odpowiedz Link Zgłoś