odra77 02.08.06, 08:11 i bardzo dobrze, brawo chłopaki!stop fundamentalizmowi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afiag Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 08:19 stop fundamentalizmowi żydowskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus no no, udalo im sie :) 02.08.06, 08:55 mowiac szczerze mialem wrazenie ze hezbollahy ich tam otocza. a tutaj :). dobrze ze wszystko szczesliwie sie skonczylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Porwanie pacjentów ze szpitala, zbombardowanie 02.08.06, 09:51 szpitala - czy to nie jest terroryzm? A może Izrael doszedł do wniosku, że w Libanie służba medyczna jest na kiepskim poziomie i postanowił im pomóć i zabrał ich na leczenie do Izraela, a niepotrzebną placówkę medyczną "zamknął"? Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Porwanie pacjentów ze szpitala, zbombardowani 02.08.06, 10:07 jak to czasy sie zmienily kiedys ,przynajmniej teoretycznie, rannych i chorych omijaly dzialania wojenne,a np Niemcow zabijacych personel szpitala i chorych osadzano jako zbrodniarzy wojennych teraz przeciwko rannym bedacycm w szpitalu organizuje sie akcje bojowe,ktore sa popierane przez spore grono forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 08:23 "Według lokalnych źródeł, budynek szpitala Dar al-Hikma został po operacji komandosów trafiony izraelską rakietą i spłonął." Czyli celem akcji bylo zniszczenie szpitala... Cholerni barbarzyncy... Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 08:36 > Czyli celem akcji bylo zniszczenie szpitala... Cholerni barbarzyncy... przeciez to bylo miejsce odpoczynku i leczenia terrorystow islamskich....czemu sie czepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 09:22 A skąd masz takie informacje? Nie zmyślaj faktów, żeby bronić żydowskich barbarzyńców. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 10:01 > A skąd masz takie informacje? Nie zmyślaj faktów, żeby bronić żydowskich > barbarzyńców. gosciu...ty chyba nie potrafisz czytac tekstu ze zrozumieniem....albo zaslepia cie nienawisc do zydow. Przeciez w artykule jasno jest napisane ze zabrano z tego szpitala terrorystow z hezbollahu ktorzy sie tam leczyli....no ale jak wolisz na czarne mowic biale.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 10:26 No widzisz, a jednak to Ty nie potrafisz czytać tekstów ze zrozumieniem, względnie zaślepia Cię nienawiść do sąsiadów Izraela. W tekście nie napisano, że w szpitalu nie było rodzących kobiet, poranionych przez żydowskie pociski dzieci i chorych na serce staruszków. Być może tych kilku członków Hezbollahu, którzy leczyli się w szpitalu, stanowiło 1/100 pacjentów. Być może teraz zwykli ludzie nie mają się gdzie leczyć, bo faszystowska armia Izraela spaliła im szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 10:32 no wlasnie nie napisano.ty pewnie tam byles na miejscu to wiesz lepiej....ale za to napisano: "Celem akcji był prowadzony przez Hezbollah szpital w Baalbeku." i jeszcze to: "Na miejscu doszło do starcia z bojówkami tego ugrupowania." coz ten szpital cywilnym obiektem raczej nie byl...no chyba ze w libanie w kazdym szpitalu stacjonuja terrorysci Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 10:46 Widać, że nie masz bladego pojęcia o Libanie. Jak wiadomo, wspólnota międzynarodowa po zakończeniu wojny domowej i wycofaniu izraelskiej armii zapomniala o Libanie. Wyniszczony kraj był w znacznej mierze odbudowywany za pieniądze muzułmanów z innych państw przekazywane m.in. poprzez Hezbollah. Hezbollah otworzył w Libanie wiele szkół i szpitali, z których mogli korzystać okoliczni mieszkańcy (oczywiście, nie tylko muzułmanie). W takim zapewne sensie ten szpital był szpitalem prowadzonym przez Hezbollah, a że w pobliżu byli uzbrojeni członkowie Hezbollah też nie powinno nikogo dziwić - trwa wojna. Szpital był najprawdopodobniej cywilnym obiektem, którego już nie ma, bo zniszczyła go bohaterska żydowska armia. Czy na pewno, tego nie wiem, bo tego szpitala nie widziałem na oczy. Natomiast to, że wypisujesz jakieś swoje wymysły przedstawiając je jako fakty, mając ponadto niewielkie pojęcie o sytuacji wewnętrznej w Libanie, jest z Twojej strony przejawem... no, nie napiszę czego. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 11:15 > Widać, że nie masz bladego pojęcia o Libanie. no staram sie wiedziec o czym pisze >mając ponadto niewielkie pojęcie o sytuacji wewnętrznej w Libanie no to zastanow sie co chciales napisac na moj temat, bo chyba sam sie pogubiles. >Wyniszczony kraj był w znacznej mierze odbudowywany za pieniądze muzułmanów z .innych państw przekazywane m.in. poprzez Hezbollah. Hezbollah otworzył w >Libanie wiele szkół i szpitali, z których mogli korzystać okoliczni mieszkańcy >(oczywiście, nie tylko muzułmanie). zgadza sie..tylko ciekawe czemu przez hezbollah a nie bezposrednio do rzadu libanksiego? latwo wydedukowac, tak wiec mam nadzieje ze sam znajdziesz odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 12:14 Na początek wyjaśnię Ci, bo widzę, że raczej niezbyt dobrze znasz język polski, że idiomatyczne wyrażenie "nie mieć bladego pojęcia o czymś" oznacza, że ktoś nie posiada wiedzy na dany temat. Jako człowiek uprzejmy, naposałem następnie, że masz niewielkie pojęcie o sytuacji wewnętrznej w Libanie, co daje wyraz mojemu przekonaniu, że nie posiadasz - co prawda - wiedzy na temat Libanu, ale sugeruje zarazem, że być może wiesz, że np. w tym kraju nie mieszkają murzyni. Tak więc w swojej opinii na Twój temat bynajmniej nie pogubiłem się. Jest ona jasna: nie wiesz, o czym piszesz. Jako człowiek uprzejmy, Twoje oskarżenia w stosunku do mnie kładę na karb niedostatecznej znajomości języka polskiego, a nie np. braków intelektualnych. > zgadza sie..tylko ciekawe czemu przez hezbollah a nie bezposrednio do rzadu > libanksiego? latwo wydedukowac, tak wiec mam nadzieje ze sam znajdziesz odpowie > dz Ponieważ Hezbollah prowadzi tylko w pewnym, niewielkim zakresie działalność o charakterze militarnym czy terrorystycznym. Większość członków i sympatyków Hezbollahu zajmuje się działalnością, ogólnie mówiąc, prospołeczną. Dlaczego nie do rządu libańskiego? A dlaczego w Polsce ludzie wpłacają pieniądze na rzecz organizacji dobroczynnych? Na logikę równie dobrze mogliby czynić równie dobrze darowizny skarbowi państwa. Widać mają przekonanie, że Hezbollah lepiej zadba o właściwe wykorzystanie ich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek252 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 15:44 Też chyba upraszczasz sprawę. Hezbollah jest w dużej części finansowany przez Syrię i Iran których cele są głównie polityczne. Trudno tu mówic o przekazywaniu pieniędzy głównie na cele humanitarne co sugerujesz (dlaczego Iran równie chojnie nie wspomaga znacznie biedniejszych muzułmanów w innych krajach arabskich). Iran nie ukrywa zresztą że jego celem jest całkowite zniszczenie Izraela. Wspólnota międzynarodowa została z Libanu wyrzucona przez wojska syryjskie i właśnie Hezbollah , a nie wycofała się zapominając o tym kraju (jest to opinia Libańczyków z którymi rozmawiałem w czasie mojego pobytu w Syrii). Trudno jest w ślepy sposób popierać działalność armii izraelskiej która najprawdopodobniej ponownie cofnie rozwuj Libanu o kilka lat. Z drugiej strony ciężko się dziwić Izrealczykom że w końcu zareagowali na trwający od dłuzszego czasu systematyczny ostrzał rakietowy swoich miast. Ćiekawe jakij reakcji byś oczekiwał od polskich władz gdyby na twoje miasto raz w miesiącu spadało kilka rakiet wystrzeliwanych np. z Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 15:49 Jeśli wcześniej władze polskie zagrabiłyby białoruskie ziemie,wymordowały tysiące Białorusinów i tysiące przetrzymywały w więzieniach,oczekiwałbym od władz polskich zwrotu zagrabiopnych terrytoriów,wypuszczenia więźniów i rozpoczęcia rzmów pokojowych.Na pewno nie oczekiwałbym od władz polskich wymordowania reszty pozostałych przy życiu Białorusinów! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 16:22 Oczywiście zdaję sobie sprawę, po co Iran i Syria dają pieniądze Hezbollah. Celowo jednak nie wspominałem o tych kwestiach, bo mój przeciwnik w dyskusji pewnie by się tego uczepił jak rzep psiego ogona. Tymczasem prawda jest taka, że Hezbollah jest organizacją niejednolitą. Wykonuje jednak _również_ całkiem sporo dobrej roboty (w sensie humanitarnym). Co do wspólnoty międzynarodowej, to prawda tkwi pewnie pośrodku. Wspólnota międzynarodowa mogła postarać się, by Syryjczycy jej nie wyrzucili z Libanu, ale wolała Liban zostawić na łasce Syrii i Hezbollah. Nie słyszałem, by Izrael podejmował intensywane działania dyplomatyczne przed swoją agresją na Liban. Reakcja Izraela jest zatem chybiona i niewspółmierna. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek252 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 17:14 Tak naprawde nie ma czegoś takiego jak wspólnota międzynarodowa dysponujaca siłą militarną. Żeby pomóc Libanowi w czasach o których piszesz trzeba by najprawdopodobniej znaleźć państwo gotowe do wysłania tam co najmniej kilkunastu tysięcy żołnierzy i zaakceptować kilkutysięczne straty. Innymi słowy zrobic (w troche mniejszej skali) to samo co w tej chwili robią Amerykanie w Iraku i z najprawdopodobniej podobnym skutkiem. Co do wysiłków dyplomatycznych to z tego co mnie wiadomo kraje mające wpływ na Hezbollach i mogące skłonić go do zaprzestania ostrzału Izraela nie uznaja nawet jego istnienia. Poza tym osbiście uwazam że większość rządów państw arabskich (jak również Iranu) jest zainteresowana utrzymaniem obecnej sytuacji (stanu permanentnego konfliktu arabsko-żydowskiego) celem łatwiejszego panowania nad własnymi społeczeństwami. Tak że spokoju tam szybko nie będzie nawet jezeli Żydzi i Palestyńczycy autentycznie beda chcieli się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 17:25 O, chyba jednak drugi Irak nie byłby potrzebny. Nieszczęściem Libanu jest słabość państwa, które nie otrząsnęło się po wojnie domowej. Podejrzewam, że dla większości społeczeństwa Libanu rozbrojenie Hezbollahu byłoby dobrym pomysłem (kiedyś, teraz oczywiście już nie). Sam Hezbollah mógłby sobie istnieć - jako organizacja dobroczynna. A rozbrajać go mogłyby nie USA czy jakieś kraje UE, a na przykład wojska neutralnych państw muzułmańskich - w końcu w przypadku pierwszej wojny w Zatoce Amerykanom udało się namówić do udziału w koalicji nawet Marokańczyków. Oczywiście, dzisiaj jest to gdybanie, ale uważam, że za mało zrobiono w tej sprawie. Jeśli chodzi o negocjacje, to oczywiście nie chodziło mi o negocjacje Izrael- Hezbollah, ale raczej Izrael-Liban. A co do spokoju, to uważam, że Żydzi nie mają żadnej woli dogadać się z kimkolwiek, a przykładem jest właśnie agresja na Liban - wojskowo bezsensowna, politycznie zabójcza i rozbudzająca nienawiść do Żydów u młodych pokoleń Libańczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek252 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 18:08 Nie jestem pewien ale Liban chyba też nie utrzymuje stosunków dyplomatycznych z Izraelem tak więc oficjalne działania dyplomatyczne były niemożliwe, natomiast czy były prowadzone nieoficjalne to ani ty ani ja nie wiemy bo były nieoficjalne. Poza tym rząd Libanu ma umiarkowany wpływ na to co robi Hezbollah, gdyby miał takie mozliwości dawno by go powstrzymał ponieważ obecna wojna jest mu wybitnie nie na rękę (poparcie dla Hezbollahu wśród muzułmanów Libańskich rośnie a siła oficjalnego rządu spada). Kto niby miałby zorganizować taką koalicję państw muzułmańskich jezeli nie one same, ale nie są i nie były tym zainteresowane. Żydzi trochę chcieli sie dogadać ale teraz faktycznie chyba dali sobie spokój (całkiem niedawno wycofali sie z południowego libanu i w zamian dostali rakietami). Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 18:50 > Oczywiście zdaję sobie sprawę, po co Iran i Syria dają pieniądze Hezbollah. > Celowo jednak nie wspominałem o tych kwestiach, bo mój przeciwnik w dyskusji > pewnie by się tego uczepił jak rzep psiego ogona. no coesze sie ze jednak wydedukowales.... >Wykonuje jednak _również_ całkiem sporo dobrej roboty (w sensie humanitarnym). oczywiscie, za pieniadze plynace z iranu i syrii...przeciez chodzi tutaj o rzad dusz. skad innaczej hezbollah ma brac pieniadze? nie sadze zeby z upraw oliwek > Nie słyszałem, by Izrael podejmował intensywane działania dyplomatyczne przed > swoją agresją na Liban. a do kogo mial sie zwrocic do ONZ? do tej pory nic by jeszcze nie zrobiono w tej sprawie. Cenie Izrael za skutecznie dzialanie i za to ze dba o swoich obywateli oraz stara sie im zapewnic maksymalne bezpieczenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 09:36 Dziwi Cię to ?? Nie od dziś wiadomo że żydzi jeżdżą do oświęcimia nie po to żeby czcić przodków tylko żeby się uczyć nazistowskich metod postepowania z "podludźmi". Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Żydowscy barbarzyńcy 02.08.06, 08:25 walczą z kobietami, dziećmi i rannymi. Nawet hitlerowcy nie atakowali szpitali. Uczeń przerósl mistrza... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Żydowscy barbarzyńcy 02.08.06, 08:28 nawet hitlerowcy .....jak nie wiesz to nie kłam.kto wymordował w Warszawie rannych i personel wielu szpitali? parszywych terrorystów islamskich należy wytępic. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Hezbollahy to tchórze!!! 02.08.06, 08:33 Żydki nie zabijaliby kobiet i dzieci gdyby ci "wspaniali" bojownicy Allacha się za kobietami i dziećmi nie chowali... jedyne co potrafią robić terroryści to podstawić samochód pułapkę, wysłać wypranego z mózgu samobójcę na śmierć a sami siedzą sobie pośród cywilów żeby im włos z brody nie wypadł. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai IDF to tchórze 02.08.06, 08:40 nic tylko kryją się za pancerzami Merkav, i nie ruszą tyłków bez wielogodzinnych wstępnych przygotowań bombardowaniami lotnictwa i artylerii. Głupie rozumowanie, co? Ale akurat w Twoim stylu, Szymonie. Każdy walczy, jak może. z taką bronią jaką dysponuje. Nawet tak chory filosemita jak Ty powinien to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A załgane media ciągle załgane... 02.08.06, 08:43 Terroryści z Hezbollah biorą „zakładników”, a żołnierze izraelscy „jeńców”, w każdym razie wg polsko-języcznych mediów, które ponoć nie są stronnicze… Odpowiedz Link Zgłoś
khaern Re: IDF to tchórze 02.08.06, 08:45 sam sobie dales odpowiedz kolego, Hezbollah walczy tak jak umie - chowajac sie za cywilami i uzywajac ich jako zywej tarczy, tyle potrafia ci wierzacy w Allaha - chowac sie za spodnicami swoich kobiet ( a nawet nie swoich tylko libanskich ) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: IDF to tchórze 02.08.06, 08:49 To członkowie Hezbollah pochodzą z Marsa, a nie z Libanu? Libańskie kobiety nie są ich kobietami? A tak przy okazji, to co jest złego w wierze w Allaha, tzn. cóż takiego gorszego od wiary w ukrzyżowanego Żyda? :-) khaern napisał: ... > tyle potrafia ci wierzacy w Allaha - chowac sie za spodnicami swoich kobiet > ( a nawet nie swoich tylko libanskich ) > Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: IDF to tchórze 02.08.06, 08:59 khaern napisał: > sam sobie dales odpowiedz kolego, Hezbollah walczy tak jak umie - chowajac sie > za cywilami i uzywajac ich jako zywej tarczy, tyle potrafia ci wierzacy w > Allaha - chowac sie za spodnicami swoich kobiet ( a nawet nie swoich tylko > libanskich ) Hmmm czy w takim razie narazanie cywilow podczas IIWŚ przez AK i przez aliantow nie przypomina ci Libanu? Powstanie Warszawskie, operacje ruchu oporu we Francji (wiedzieli, ze za kazdego zabitego Niemca zginie 10 cywilow), bombardowanie tam i zalewanie nieswiadomych okolicznych wiosek??? Akcja norweskiego ruchu oporu- zatopienie pasazerskiego statku z ladunkiem ciezkiej wody to tez chowanie sie za spodnicami swoich kobiet?? Powiedz jak powinna wygladac obrona wg ciebie? Powinni wyjsc na pustynie i z kalachami rzucic sie na f-16 i czolgi??? A moze swoimi prymitywnymi wyrzutniami rakiet maja atakowac statki ostrzeliwujace Liban? Kontynuuj swoje przemyslenia na temat Hesbollahu i terrorzymu, zrewidujemy Historie swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: IDF to tchórze 02.08.06, 09:25 Wielokrotnie pisałem, że Hezbollah nie jest armią regularną i stosuje metody partyzanckie. Nie można Hezbollahowi czynić z tego zarzutu, natomiast dla Żydów nie jest to żadna niespodzianka, bo mają swój podobno najlepszy na świecie wywiad i powinni wiedzieć, że w razie inwazji liczba ofiar będzie gigantyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas 3 wojna swiatowa, w tym 2 z zydami 02.08.06, 09:11 Hitlerowcy uzywali szpitali jako miejsc kazni i eksperymentow na zywych ludziach. Wracajac do zydow, to najwieksi hipokryci na swiece - przez 60 lat stosuja zamordyzm w postaci poprawnosci politycznej i tym samym w pewien sposob zaklamuja historie na swoj temat w sposob najbardziej dla siebie wygodny. Bron boze nie jestem antysemita i zagadnienie eksterminacji i przesladowan zydow jest dla mnie tematem jak najbardziej powaznym. Wkurza mnie jednak niezmiernie sposob w jaki terroryzuja swiat swoim samolubnym problemem od kilkudziesieciu lat. Dlaczeko caly j....y swiat musi sie krecic tylko wokol nich?? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 08:33 Jestem z Wami,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:37 W czasie II wojny światowej nawet Niemcy próbowali się tłumaczyć, iż szpital zaatakowali przypadkowo - choć w czasie Powstania Warszawskiego juz planowo robili rzezie w szpitalach. Ale rozumiem - skoro nie udało się Izraelczykom zdobyć jakiejś mieściny, w której były sztaby i oddziały Hesbollachu a potrzebny był sukces, to bohaterscy terroryści, przepraszam, komandosi zdobyli szpital i porwali pacjentów. Mimo że ci bronili się protezami i kroplówkami, wspierani przez zautentycznych żołnierzy Hesbollachu będących w pobliżu. By sukces był pełny - Izrael zniszczył szpital, choć zdaje się, że żadnych katiusz tam nie znalazł (bo pochwaliby się). Ponieważ Hesbollach prowadzi także przedszkola, szkoły, stołówki dla biedoty - ileż daje to perspektyw. Pokonanie dzici z przedszkola, gdzie paroletni terroryści będą spod ognia rakietowego i maszynowego tak uciekać, aż kredki pogubią. Zanim spłoną. Izrael jako powód ataku na Liban podawał zaatakowanie czołgu i porwanie żołnierza - czy to alibii do atakowania domów mieszkalnych, szpitali, transportów z pomoca humanitarną? Robienie sobie żartów o zawieszeniu na 48 godzin bombardowań? Tak jakiś czas temu na terytoriach palestyńskich Izrael ogłosił, iż zawiesza godzinę policyjną (trwającą całą dobę). I rozwalił pierwszego dzieciaka, który wyszedł z domu do sklepu, bo rodzina nie miała już co jesć. Ścierają sie dwa terroryzmy - organizacji takich jak Hamas, Hesbollach oraz terroryzm państwowy Izreala. Swoja drogą ze względu na fakt, iz walka zbrojna (zarówno wystrzeliwanie rakiet na Izrael jak i ochrona szpiali) jest tylko niewielką częścią działalności Hesbollachu Unia Europejska mimo nacisków USA odmówiła uznania tej organizacji za terrorystyczną... Pod informacją w portalu GW nie mogę tego skomentować, bo forum jest zablokowane Zdegustowany jestem postawą USA - gdy prezydent zachęca do dalszego prowadzenia wojny, bo wprawdzie w jednym tylko bombardowaniu zginęło kilkadziesiąt osób cywilnych, ale przecież gorsze pono, iż w zasięgu rakiet libańskich mieszka milion Izraelczyków. To powinniśmy zaatakować Rosję, bo w zasięgu jej rakiet jest cała Polska? Arogancka odpowiedź prezydenta USA na pytania, dlaczego jednocześnie daje bomby i rakiety Izraelowi (3 miliardy dolarów rocznych darowizn na zbrojenia) oraz daje 20 mln dolarów na pomoc humanitarną dla ofiar bombardowań - BO MY POMAGAMY WSZYSTKIM... Może więc i ten szpital, z którego porwano chorych, korzysta z amerykańskich lekarstw? Przepraszam, korzystał, bo zniszczony został izraelskimi rakietami made in USA Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:44 A jak myślicie - porwali ich żeby leczyc czy żeby torturami wydobyc informacje o jednostkach, bazach itd. ? Powstaje nam nowa świecka tradycja - palenie szpitali i porywanie ranych w celu zdobycia informacji których mosad i inne izraelskie zdobyc nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:46 > A jak myślicie - porwali ich żeby leczyc czy żeby torturami wydobyc informacje > o jednostkach, bazach itd. ? jestem za...jak ma to pomoc w zdlawieniu islamskiego terroryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:49 A ja nie. Czy ktoś by mógł mi odpowiedziec gdzie porwano tych izralelskich żołnierzy ? Czy to było po izraelskiej czy po libańskiej stronie granicy ? Bo w wielu miejscach czytam że było to po libańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:50 i jeszcze jedno - w wyniku nalotów mogło byc tam wielu cywili rannych. Jak odrózniono cywili od bojowników ? Czy też ładowano jak leci ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:54 Nie potrzeba rozrozniac.Wedlug Izraela kazdy zabity to terrorysta.Uwierz na slowo Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Re: zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:56 przecierz ten napad na szpital to zwykły żydowski terroryzm. niczym sie nie rózni od islamskiego. te same metody, te same, a nawet gorsze skutki Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: zaatakowany i zniszczony szpital 02.08.06, 08:51 Ta agresja to wielka przegrana Izraela.Okazuje sie ze kilkaset bojownikow bez samolotow,czolgow,satelitow trzyma w szachu armie uzbrojona po zeby (kilkadziesiat tysiecy)w najnowoczesniejszy sprzet.Armia hitlerowska tez zmiazdzyla powstanie warszawskie zabijajac ok. 200 tys ludzi w tym wiekszosc cywili.Przy okazji zniszczono miasto Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Izrael chce konfliktu totalnego z sąsiadami 02.08.06, 08:42 Izrael chce konfliktu totalnego z sąsiadami - by stać się Wielkim Izraelem...by spełnić swoje sny o potędze. Żałosne, że usa popierają swoich usraelitow. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Izrael walczy o przetrwanie 02.08.06, 09:30 Bądź tak miły i zauważ, że Izrael nie dąży do wybicia wszystkich muzułmanów i de facto nie kwestionuje prawa Palestyńczyków do własnego państwa. Wiem, że to trudne, bo trzeba trochę pomyśleć, ale warto. Różnica jest bardzo prosta - Hezbollah dąży do wymordowania wszystkich Izraelczyków, a Izrael walczy o przetrwanie. zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Porwania 02.08.06, 08:47 to specjalnosc nie tylko arabska.Gdy tego dokonuja Zydzi obwieszczaja swiatu ze dokonali akcji.Gdy dokonaja tego Arabowie-akt terrorystyczny.Zydzi to po prostu jeden ze szczepow arabskich i tak juz zostanie.Mentalnosc,myslenie podobne.Arabowie,Persowie ,Zydzi to jedna wielka sklocona rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Porwania 02.08.06, 08:48 presentation1 napisał: <[bla bla bla] witamy pierwszego lewicowca....co tak pozno dzis wstlaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Porwania 02.08.06, 08:53 Ja akurat nie jestem lewicowcem.Widocznie pierwszy raz mnie czytasz.Jezeli zdecydowales sie przeczytac moj post czytaj go bez trawki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Porwania 02.08.06, 08:58 UWIERZ MI...daleko mi do brudasow jarajacych trawke Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Re: Porwania 02.08.06, 09:02 masz brudno w głowie, to twój największy problem. ale fakt, sam go nie widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 08:48 Chodzi ci o nacjonalizm i fundamentalizm izraelski? Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Bush jest zakładnikiem lobby żydowskiego 02.08.06, 08:50 Bush jest zakładnikiem lobby żydowskiego, jak zresztą każdy prezydent usa od wielu kadencji. Taka sytuacja spowoduje dla usa ogromne straty w przyszłości. Już nie tylko przysłowiowe dwie wieże (11.09) ale inne dziwne rzeczy mogą się wydarzyć. Zwłaszcza w NY, gdzie to grożne lobby trzyma swoje skarbce , skąd wychodzą tego typu strategiczne pomysły dla nowego świata Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Bush jest zakładnikiem lobby żydowskiego 02.08.06, 09:01 Oczywiście, ze to polityka Nowego Ładu Światowego - czytaj faszyzmnu na skale globalną www.hermes-press.com/barbaric_annihilation.htm Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 bandyci 02.08.06, 08:53 ile jeszcze tej wojny? ile krwi musi sie przelać, żeby izrael zaprzestał mordów?! szpitale, kościoły, meczety, szkoły, osiedla mieszkalne.... nie różnią sie od hitlerowców! BANDYCI! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 08:54 Faszyści atakują szpitale. Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Pachnie akcją w Biesłanie. Też terroryści zaatakow 02.08.06, 08:55 Pachnie akcją w Biesłanie. Też terroryści zaatakowali szpital i uprowadzili rannych. Kto będzie ścigać tych terrorystów? może Bush? No nie ...on nie będzie narażać się na posądzenie o antysemityzm. Dlatego Izrael na oczach świata robi co chce..jeszcze te oczy wyłupuje (obserwatorzy onz) Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Re: Hezbollach to faszyści 02.08.06, 13:40 Hezbollach powstał jako organizacja partyzancka po masakrach dokonywanych przez wojska izraelskie i opłacane przez nich bojowki libańskiej falangli w 1982r.W masakrach tych zgineło wiele tysiecy cywili ,głównie kobiet i dzieci,najbardziekj znana akcja to zamordowanie ok 3000 cywili w obozie dla palestyńskich uchodzców w Shatala, po tej akcji powstał Hezbollah, a warto wspomniec że takich ataków było wiecej i spowodowały one, że Ariel Sharon stał sę persona non grata w wielu krajach ,w tym w krajach UE. Przestań wiec pisac te bzdury, że Hezbollah to faszyzm Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Hezbollach to faszyści 02.08.06, 18:46 >Przestań wiec pisac te bzdury, że Hezbollah to faszyzm ty bys przestal kopiowac tego samego posta po raz n-ty Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_xx Re: Pachnie akcją w Biesłanie. Też terroryści zaa 02.08.06, 10:56 > Pachnie akcją w Biesłanie. > Też terroryści zaatakowali szpital i uprowadzili rannych Biesłan był niecałe dwa lata temu, ale w głowie przeciętnego zjadacza chleba już się zatarło, że to była szkoła, a nie szpital ? A teraz wierzy w arabską propagandę o szpitalu... Zaiste - Hezbollach ma w tej wojnie świetny PR. Pytanie do przeciętnych zjadaczy chleba : po czym rozpoznajemy, że dany budynek jest szpitalem ? Odpowiedz Link Zgłoś
jesjesjes Re: Pachnie akcją w Biesłanie. Też terroryści zaa 02.08.06, 12:23 Krótki instruktaż dla komandosów izraelskich: Jeżeli jesteście już w środku i można rozpoznać cechy budynku (poniżej): ................................................... 1)Budynek,że jest szpitalem rozpoznajemy po: a) chorych sie w nim znajdujących b) lekarzach, pielęgniarkach (niepotrzebne zlikwidować) c) automacie do sprzedawania takich foliowych osłonek na buty (koniecznie) d) stoją przed nim karetki (niekoniecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Gorsi od hitlerowców 02.08.06, 08:57 Żydowscy bandyci (bo nie można ich nazwać żołnierzami) są gorsi od hitlerowców. Specjalnie z premedytacja bombardować szpital. To potrafia tylko żydowscy naziści Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Izrael koniecznie chce wojny z Iranem - to widać 02.08.06, 08:58 Będa bombardować, porywać aż sprowokuja Syrię i Iran, bo o to im chodzi. Porwą kogoś z Syrii i Iranu, a co taqm zabija - przypadkiem oczywiście kogoś z Syrii i Iranu i będa tak robic, aż sprowokuja ostre wypowiedzi Syrii i Iranu i wtedy będziemy w domu - zobaczymy, że Syria i Iran wspieraja terroryzm etc To jest żałosne i "dziecinne". To tak jak z Wyborczą i polskim "antysemityzmem" Pan Gross i inni będa pisacdo skutku, aż ktos sie wkurzy i "potwierdzi" polski antysemityzm. Jakim małym moralnie trzeba byc człowiekiem, aby nieustannie stosowac takie metody.... Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 sprowokować Syrię... 02.08.06, 09:51 Cóż, co parę dni mamy bombardowania przejść granicznych między Libanem a Syrią W poniedziałek na takim prześciu udało się znisczyć ciężarówkę z pomocą humanitarną Bardzo łatwo ataki przesunąc o kilka kilometrów, zniszczyć jakieś osiedla i szpital a potem oświadczyć, że była to pomyłka albo pościg za uciekinierami z Hesbollachu Faktycznie Izrael stara się rozszerzyć konflikt i wciągnąć do niego USA, pod hasłem niszczenia "osi zła" - Libanu, Syrii, Iranu, Iraku, Afganistanu... I faktycznie grozi to zaostrzeniem wszelkich konfliktów na świecie - widać to nawet po języku, jakim wielu internautów broni lub atakuje Izrael, Arabów... Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Hitlerowcy zabili w Powstaniu Warszawskim 18000 02.08.06, 09:03 Hitlerowcy zabili w Powstaniu Warszawskim 18000 powstańców i 200000 cywili. Izrael nie czekając na powstanie chce poprawić te wyniki...no i naturalnie Gross napisze nową powieść o różnych powstaniach. Historia po latach uzna dzisiejszy atak na szpital, za genialny wyczyn komandosów izraelskich. NIEWYOBRAŻALNA perfidia ostatniej akcji wywoła szczerą nienawić dużej części świata do terroryzmu państwowego Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Re: ale wstrętny antysemita, fe... :) 02.08.06, 13:42 Masz racje antysemici są wstrętni bo nie lubia Arabów i ich mordują. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 MUST See It! 02.08.06, 09:06 www.hermes-press.com/barbaric_annihilation.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mocherowe_gatki Brawo piekna akcja-czytaj o oszustwie w Kana 02.08.06, 09:07 odra77 napisał: > i bardzo dobrze, brawo chłopaki!stop fundamentalizmowi www.jpost.com/servlet/Satellite?c=JPArticle&cid=1153292055086&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull ccording to the blogs, perhaps the most suspicious element in the Kana affair was the fact that the dead children whose photographs appeared in the media displayed virtually no signs of blood, bruises or broken bones and, with one exception, were not caked with debris or pulverized cement. For example, according to the antiliberal Conservative Yankee blog, "The child in the photo shows no signs of injuries - no blood, no disfigurement or crushing wounds consistent with a building collapse. The two men [carrying the child] show no signs of having been digging in rubble. Their clothes are unbelievably clean, especially the black fatigues that would so easily shown concrete dust." Israel Insider cited a CNN report that, it said, noted the victims had died in their sleep. It seemed highly improbable, the piece asserted, that people could have slept "through thunderous Israeli air attacks. Rescue workers equipped with cameras," it went on, "were removing the bodies from the same opening in the collapsed structure. Journalists were not allowed near the collapsed building... Israelis steeled to scenes of carnage from Palestinian suicide bombings and Hizbullah rocket attacks could not help but notice that these victims did not look like our victims. Their faces were ashen gray. While medical examination is clearly called for to arrive at a definitive dating and cause of their deaths, they do not appear to have died hours before. The bodies looked like they had been dead for days." Several blogs maintained that such suspicions were strengthened by the fact that some of the bodies were in an apparent state of rigor mortis when they were dug out and that this state does not set in for several hours after death. An independent medical expert, however, said he could not draw any definitive conclusions on the basis of photographs he had viewed of the scene. Other bloggers have ridiculed some of the claims raised on the sites, disputing that the photographs show long-dead victims or that the state of the corpses was inconsistent with death in a collapsing building. A Lebanese Web site, Libanoscopie - associated with Christian elements and a supporter of an anti-Syrian movement called the "March 14 Forces" - asserted, by contrast, that Hizbullah deliberately drew IAF fire to the building having brought disabled children into it. itd Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Swiat sie zmienia 02.08.06, 09:10 Nie tak dawno temu cala opinia swiatowa byla wstrzasnieta pokazywaniem przez Irak zdjec pojmanych US zolnierzy. BYlo to tak karygodne pogwalcenie wszelkich rezolucji i tak okrutny czyn, ze wszystki gadajce glowy slinily sie w podnieceniu i przescigaly sie w wymienianiu skutkow tego barbazynstwa. Minelo kilka lat i na nikim juz nie robi wrazenie fakt bombardowania szpitali, niszczenia drog, osiedli, trzymania calego narodu bez pradu i dostaw. Nikogo juz nie obchodzi los drugiego czlowieka. Od kilku lat, a wlasciwie od ataku na WTC, sprytne zabiegi medialne i roznego rodzaju przeklamania stworzyly w spoleczenstwach obraz Arab=terrorysta. Tych kilkudziesieciu terrorystow pokazywanych codziennie w tv i dobry przyjaciel US - Osama, zawazyli na obrazie calego swiata arabskiego. Konflikty zbrojne sa juz tak nudne i jest ich tyle, ze nawet Liban zszedl do roli "zapchaj dziury". I o to chodzi, bo kiedy wszyscy korespondenci znikna juz z "pola walki" bedzie mozna zrobic porzadek tak Jak Maroko z Saharavii. Ale nic to, dalej sie opluwajcie, kloccie, wyzywajcie od brudasow w turbanach, przeciez tam nie gina ludzie, prawda? Tam gina arabusy, brudasy??? Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 09:17 odra77 napisał: > i bardzo dobrze, Obawiam się, że prawdziwym celem taj wojny jest wciągnięcie do niej Iranu. To się chyba uda Izraelowi, a wtedy Bush będzie musiał posłać swoich chłopców do "osi zła" żeby zanieść Iranowi demokrację za ropę. Izrael wie co robi i nie obawia się niczego. Zabija z premedytacją obserwatorów ONA by świat za wiele nie wiedział o holokauście czynionm sąsiadom Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Desant izraelski koło Baaalbek 02.08.06, 09:21 Właśnie! STOP izraelskiemu fundamentalizmowi! Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic Nie rozumiem tych którzy odmawiają Izraelowi 02.08.06, 09:25 prawa do obrony, czemu nie protestowaliście gdy wybuchały bomby w izraelskich miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od Madry- 02.08.06, 09:35 tu do Islamabadu.Są poważne opracowania.W takiej koncepcji nie ma miejsca nie tylko dla Izraela ale i dla innych państw nie islamskich.Nienawiść skierowana jest na Zydów/odwiecznych wrogów/ jak i na Zachód/w szczególności USA.Ten konflikt z Zachodem trwa setki lat /od wypraw krzyżowych,poprzez Legnickie Pole i Wiedeń/.Ma tu udził wielki Polska.Jednak dopiero ,po dłuższej przerwie,pojawienie się państwa Izrael wznowiło konflikt.Zydzi chcą wykorzystać cały Zachód do walki z islamem,jednak kierowanie się tylko własnym interesem stawia wiele problemów.Wtakiej szerszej perspektywie należy patrzeć na stosunek Zydów i Arabów.Sama chronologia wydarzeń szczegółowych -to historia dla głupców. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 09:45 O czym ty wogle mowisz? Czy to napisal jakis Pan prezydnet kraju ktory sie nazywa Islam?? U nas tez rozni popaprancy gadaja glupoty, ale nikt normalny nie bierze sobie tego do serca. Mam wrazanie, ze na tym forum dziala bardzo silne lobby proizraelskie, a wlasciwie antyarabskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 10:29 Tu się loguje wielu Żydów - na wezwanie swojego rządu - i wypisuje jakieś antyarabskie i antymuzułmańskie banialuki. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 10:40 > Tu się loguje wielu Żydów - na wezwanie swojego rządu - i wypisuje jakieś > antyarabskie i antymuzułmańskie banialuki. no i po co piszesz takie teksty nie na temat? argumenty sie skonczyly? rownie dobrze moge napisac ze tutaj sie loguje wielu agentow V kolumny oslamskiej, ale niby do czego ta dyskuja ma prowadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 10:52 Jak to nie na temat? Zastanawiamy się (my, wrażliwi Polacy), skąd się biorąc na forum takie hieny, który pochwalają mordowanie przez bohaterską armię Izraela, libańskich dzieci. Odpowiedź jest prosta: bo rząd Izraela wezwał swoich obywateli do logowania się na obcojęzyczne fora i przedstawianie - jak to określił - izraelskiego punktu widzenia. Mogę Ci podrzucić link, ale był już publikowany na forum dziesiątki razy. A co do argumentów, to raczej Wam tych argumentów brakuje. Nic dziwnego - nie ma argumentów na obronę zwykłego barbarzyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 10:59 No tu sie z toba zgodze, bo przy kazdym temacie pojawiaja sie nowe postaci krzyczace "brawo IDF", "Izrael jestesmy z wami", sa to spontaniczne niczym pochod 1-majowy, publikowane w odstepach kilkuminutowych wypowiedzi. Daje to do myslenia. Ale trzeba sie pogodzic z faktem, ze fora staly sie narzedziem propagandy. A to jakis browar broni swojej marki, a to sprzedawca incognito wystawia sobie laurki, a to jacys fanatyczni zwollennicy bronia barbazynstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 11:18 el_p....pawel_zet....naprawde wierzycie w to ze ja i kilka pro-izraelskich postaci to agenci mossadu? ROTFL :))) dzien jest dlugi,,,,ciekawe jeszcze jakie was mysli najda....widocznie mozna reprezentowac postawe pro-arabska,pro-terrorystyczna. Zaczekamy na jakis artykul o masakrach crzescijan na molukach, nigerii, sudanie. Zobacze wowaczas czy ty pawle_zet,el_p, presentation1, ratioman, ciapxp bedziecie ostro prostestowac przeciw muzlmanskim mordercom Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 11:26 Kto tu mowi o Mosadzie? Ja uwazam, ze jest tu kilku fanatykow i tyle, maja po kilka loginow i zasmiecaja forum. Co do mnie mozesz byc pewny, ze bede krytykowal tych ktorzy niszcza niewinnych cywilow: USA, Izrael, Rosja, Francja, Hiszpania, praktycznie cala Afryka i duza czesc Azji... Odpowiedz Link Zgłoś
serinius Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 11:50 el_p napisał: > a uwazam, ze jest tu kilku fanatykow i tyle, maja po kilka > loginow i zasmiecaja forum. Oczywiście fanatycy z drugiej strony takich nikczemnych metod nie stosują, nie zaśmiecają forów, nie obrażają nikogo itp.. A jeśli nawet, to przecież w słusznej sprawie? :) > bede krytykowal tych ktorzy niszcza niewinnych cywilow: USA, > Izrael, Rosja, Francja, Hiszpania, praktycznie cala Afryka i > duza czesc Azji... Lista dziwnie niekompletna, nie za bardzo też rozumiem co robi na niej Francja i Hiszpania. No chyba, że gdy ktoś morduje dla samej ideologii, ale w "słusznej sprawie", to po prostu nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Islamiści chcieliby kalifatu na obszarze od M 02.08.06, 12:13 Napisalem sie i mi wcielo posta, eh. To se newrati. 1. Fanatycy sa po obu stronach owszem. Jak ktos wola "smierc Izraelowi" to mu napisze, ze jest nienormalny, a jak sie posunie za daleko to klikam "usun" 2. Nie zmienia to faktu, ze tylko fanatyk moze cieszyc sie z zabicia 30 cywilow, zniszczenia szpitala. Dodatkowo podejzane jest czeste nagromadzenie postow o podobnej tresci w odstepach 1-2-3 min. 3. Francja - Tutsi vs Hutu- dostawy broni, Francja i Hiszpania dostawy broni dla duzej czesci afrykanskich rezimow 4. Lista niekompletna, bo musialbym wymienic ze 100 Panstw jak i nie wiecej. Pozdrawiam i prosze nie czepiac sie slowek, szczegolikow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ** Hezbollah to potęga medialna ** 02.08.06, 09:35 czego dowody znajdziecie m.in. tutaj religiapokoju.blox.pl/2006/08/Al-Manar-telewizja-Hezbollahu.html Odpowiedz Link Zgłoś
tpepe Re: stop fundamentalizmowi 02.08.06, 09:37 A jak juz skonczycie z Palestynczykami i Libanczykami, to my mamy tu LPR do wyczyszczenia Odpowiedz Link Zgłoś