Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjny projekt LPR

• mietowe_loczki Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 08:59
      "Nie może być tak, jak jest teraz, że zagrożenie zdrowia kobiety jest używane
      jako precedens do zabijania istoty ludzkiej. Czasem istnieje możliwość, że w
      wyniku ciąży pogorszy się wzrok, i już kobiety chcą dokonywać aborcji. To jest
      niedopuszczalne. Trzeba to wyeliminować - uważa Wierzejski."

Debil - wzór z Sevres.
    • zwroclawianka Beztrosko informują, ze zależy im tylko na władzy 02.08.06, 09:00
      W d..ie mają same ustawy, grunt, żeby być wyrazistym! Bardziej radykalnym!
      Środki nieważne, po trupach (nie płodów, broń Boże, ale już np. matek- czemu
      nie) do żłoba!!!
    • jerzy30 neofaszysci z LPR sa partia znikajaca 02.08.06, 09:04
      z Polski - nareszcie - i nic im nie pomoze - nawet aborcja wierzejskiego
    • raporter A gdyby tak ktos zgwalcil zone Wierzejskiego? 02.08.06, 09:07
      A gdyby tak ktos zgwalcil zone pana posla Wierzejskiego (czego jej nie zycze) i
      zasza w wyniku tego w ciaze - to pan posel dalej bylby przeciwny aborcji?
      Albo gdyby w wyniku ciazy bylo zagrozone zycie i zdrowie zony posla
      Wierzejskiego (czego jej nie zycze) - to pan posel dalej bylby przeciwny
      aborcji?

Ciekawe kiedy dziennikarze zaczna pytac o takie sprawy w taki wlasnie sposob
      naszych politykow? Fajnie jest decydowac gdy sie jest daleko od problemu, ktory
      dotyka innych. Gorzej gdy trzeba podjac decyzje dotykajaca podejmujacego
      decyzje.
      • kamka_s Re: A gdyby tak ktos zgwalcil zone Wierzejskiego? 02.08.06, 09:35
        To on ma żonę??!!?? :D:D:D nie wierzę! :P A gdyby np. siostrze groziła śmierć w
        wyniku ciąży?? To ich nie interesuje...
      • ne_01 kit z zona... a jakby ktos zgwalcil Wierzejskiego? 02.08.06, 09:42
        LOL
        • wredna_jedza no co ty 02.08.06, 10:24
          dzieci z tego by nie było :P
          PS - i musiałby to być moooocno napalony gej :))))
        • r0b0l to Wierzejski urodzi ;)) 02.08.06, 11:42
      • mietowe_loczki Re: A gdyby tak ktos zgwalcil zone Wierzejskiego? 02.08.06, 13:24
        Uważasz, że to są mocne pytania? Jakiś czas temu jedna gó..ara z LPR czy MW
        wsio ryba wypowiadała się przed mikrofonem, że gdyby ją zgwałcono i w wyniku
        gwałtu zaszłaby w ciążę, nie usunęłaby jej.
        • jajko69 Re: A gdyby tak ktos zgwalcil zone Wierzejskiego? 02.08.06, 17:24
          ONA by nie usunela, JA bym usunela. i o to chodzi. czy ja musze miec takie zycie
          jak laska z lpr? moze ja sie zaczne domagac przymusowej aborcji po gwalcie, bo
          skoro ja bym usunela, to inne kobiety tez powinny?
      • patman To musiałby być masochista <lol> 02.08.06, 16:48

• gw_ub_tosamo [...] 02.08.06, 09:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jankbh Re: Propolski projekt, tylko ubecja i żydzi przec 02.08.06, 09:57
        Spieniony Wierzejski w szpitalnej bieliznie biega po klinice: "Przeciez mówilem
        obrzezac. Obrzezac, nie kastrowac!"
    • piskoala Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:08
      mcozio napisał(a):
      > no to potem juz kazdy kto nie z nami bedzie przeciw nam

tak samo jak z PRLem. Nawet przestawienie liter (dla niepoznaki)
      utrzymuje kontrowersję

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • muuunia to jest skandal 02.08.06, 09:09
      jakim prawem ksiadz ma decydowac o tym czy kobieta ma urodzić czy nie, jeśli
      pogorszy się jej stan zdrowi i straci pracę, nie będzie mogła utrzymywac
      dziecka to co wtedy? kto ją utrzyma Ksiądz, LPR czy rzesze emerytów i
      rencistów? opanujcie się, w tym kraju juz nie można żyć
      • dagmaranowicka Re: to jest skandal 02.08.06, 11:17
        ccialam tylko przypomniec, ze KK juz sie wypowiedzial w tej sprawie i juz
        dawno temu oglosil, ze nie nalezy zmieniac obecnej ustawy antyaborcyjnej, bo
        niczemu taka zmiana nie bedzie sluzyc...ci, ktorzy ciagle powracaja do tematu
        aborcji, nie maja na mysli ani dobra kobiet, ani dobra dzieci, a jedynie swoj
        wlasny partyjny interes...over.
        • kabja Re: to jest skandal 02.08.06, 11:47
          Właśnie! Wkurza mnie to,że LPR powołuje się na Kościół nie znając Jego zdania
          na temat aborcji i nie tylko na ten temat. Zastanawiam się,czy owa partyjka nie
          boi się,że księża powiedzą coś sprzecznego z twierdzeniami Wierzejskiego. A
          może zrobią najpierw jakąś selekcję wśród księży?
          • wdakra Re: to jest skandal 02.08.06, 14:13
            kabja napisała:

> Właśnie! Wkurza mnie to,że LPR powołuje się na Kościół nie znając Jego zdania
            > na temat aborcji

A Ty znasz? To może oświeć mnie, jakie ono jest, bo wg mojej wiedzy projekt LPR
            nie jest bardziej radykalny, niż to stanowisko.
    • mrlusiek jaka kontrowersja ? zwykłe ciemniactwo cd. 02.08.06, 09:09
      oryginalnym to można być gdyby odejść od wszystkich uregulowań prawnych i
      kobietom zostawić te sprawy do ich wyłącznych decyzji
    • norbertrabarbar Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:10
      "Po przeprowadzeniu konsultacji społecznych, głównie z duchownymi" - he he he.
      Żeby im nie wyszło po takich konsultacjach, że sex oralny z ministrantami jest
      dopuszczalny :]

Rodzicu! Twoje dziecko może być gwałcone przez księdza.
    • silesius.monachijski0 Proponuje dla zwolennikow lewizny pelna liberaliza 02.08.06, 09:12
      cje aborcji (dla wszystkich czlonkow i sympatykow koalicji PO-SLD); najdalej za
      dwa pokolenia rozwiaze sie problem z opozycja; tylko gabinetu cieni bedzie
      troche zal
      • jerzy30 jak widac powyzej nie wszystkich wyskrobano 02.08.06, 09:18
        niestety
        • silesius.monachijski0 Lewizna to domorosli ginekolodzy (jak widac) 02.08.06, 09:21
          jerzy30 napisał:

> niestety
      • marcin.kiewicz a co z miłościwie panującym rodem Kwaczyńskich? 02.08.06, 09:20
        wyginie! Nie ma następcy, nie ma nawet królowej! Wielkie rody monarsze
        zdegenerowane, po kogo sięgnąć dla Jarosława?
        • silesius.monachijski0 Re: a co z miłościwie panującym rodem Kwaczyńskic 02.08.06, 09:24
          No coz: prezydent Lech Kaczynski ma przynajmniej piekna corke i wnuczke, wiec
          nie jest az tak zle w przypadku tego rodu; a co powiedziec o rodzie Kwachow,
          gdzie do dyspozycji pozostaje jedynie "brzydkie kaczatko" Ola, z kwadratowym
          lbem ojca, ktora jedynie tyleczkiem na telewizyjnej scenie potrafi pokrecic;
          glupi ten, kto sie na cos takiego skusi; pozostaje jedynie stacja unasienniania

marcin.kiewicz napisał:

> wyginie! Nie ma następcy, nie ma nawet królowej! Wielkie rody monarsze
          > zdegenerowane, po kogo sięgnąć dla Jarosława?
          • kabja Re: a co z miłościwie panującym rodem Kwaczyńskic 02.08.06, 11:48
            Piękną? dziwny gust masz kolego...
            • ready4freddy Re: a co z miłościwie panującym rodem Kwaczyńskic 02.08.06, 15:19
              to nie jest kwestia gustu, tylko orientacji: sznaucer.monachijski jest
              kryptogejem, zakochanym w talesie1 (inny gluptak z tego forum), wiec mloda
              Kwasniewska go nie pociaga, to jasne. natomiast corka i wnuczka Kaczynskiego sa
              przepiekne z definicji, tak stoi w okolniku rozeslanym do wszystkich czynownikow
              kacz-propagandy.
        • norbertrabarbar Re: a co z miłościwie panującym rodem Kwaczyńskic 02.08.06, 09:28
          w związkach kazirodczych trudno o potomstwo... zwłaszcza gdy dwóch bliźniaków ma
          tylko jedno "jajo" :]
          • silesius.monachijski0 Re: a co z miłościwie panującym rodem Kwaczyńskic 02.08.06, 09:32
            jeszcze raz zwracam uwage, ze przynajmniej jeden z braci Kaczynskich -
            prezydent - nie ma powodu do zmartwien; za to Kwasostwo takie powody ma; choc
            jestem przeciwnikiem aborcji, to w przypadku Oli Kwasowej zrobilbym wyjatek,
            gdyby - cud chyba musialby sie zdarzyc - znalazla frajera, z ktorym zaszlaby w
            ciaze; po co krzywdzic nienarodzone dzieci?

norbertrabarbar napisał:

> w związkach kazirodczych trudno o potomstwo... zwłaszcza gdy dwóch bliźniaków
            m
            > a
            > tylko jedno "jajo" :]
      • norbertrabarbar Re: Proponuje dla zwolennikow lewizny pelna liber 02.08.06, 09:27
        he he he. Brak dostępu do aborcji uratował ci życie :)
      • r0b0l silesius idź się wyskrobac 02.08.06, 11:41
        • silesius.monachijski0 czyzby robol zostal seksualnie "uswiadomiony" 02.08.06, 11:49
          przez duet Senyszyn-Sroda? bo tak jakos z jezyka wnioskuje
          • ready4freddy Re: czyzby robol zostal seksualnie "uswiadomiony" 02.08.06, 16:05
            sznaucer, zamiast tyle ujadac, moglbys wreszcie "wyjsc z szafy" - ulzy ci,
            zobaczysz! tylko nie szalej jak ten wojak z "American Beauty".
            • silesius.monachijski0 Re: czyzby robol zostal seksualnie "uswiadomiony" 02.08.06, 16:13
              jak tam fredzio? juz ready? bo sporo ci tu lewicujacych w iecujacaych starych
              panien na forum, wiec - zamiast piosac glupoty - wzialbys sie fredziu wreszcie
              do roboty? czas nagli

ready4freddy napisał:

> sznaucer, zamiast tyle ujadac, moglbys wreszcie "wyjsc z szafy" - ulzy ci,
              > zobaczysz! tylko nie szalej jak ten wojak z "American Beauty".
              • ready4freddy Re: czyzby robol zostal seksualnie "uswiadomiony" 02.08.06, 17:39
                sznaucer, ty masz chyba z talesem jeden rozum na spolke. ja nie jestem
                "fredzio", co juz tlumaczylem twojej niespelnionej (a moze..?) milosci, talesowi
                :) a czas mnie nie nagli, pospiech jest wskazany tylko przy lapaniu pchel.
          • sikorka68 Re: czyzby robol zostal seksualnie "uswiadomiony" 02.08.06, 16:14
            uświadom, kto to w/g ciebie jest robol. Jeśli to, czego ja się domyślam, to
            szkoda czytać twoje posty.
            • silesius.monachijski0 Re: czyzby robol zostal seksualnie "uswiadomiony" 02.08.06, 16:17
              r0b0l to wojujacy lewak na tym forum; sam sie tak nazwal, wiec zadnej Ameryki
              tutaj nie odkrylem; poza tym lubi mnie zaczepiac;

sikorka68 napisała:

> uświadom, kto to w/g ciebie jest robol. Jeśli to, czego ja się domyślam, to
              > szkoda czytać twoje posty.
    • assya a gdzie jest psychiatra Wierzejskiego? 02.08.06, 09:17
      Czyżby wyjechał na urlop?
      • norbertrabarbar Re: a gdzie jest psychiatra Wierzejskiego? 02.08.06, 09:43
        Na razie jest jeszcze na lekach ale jak przestaną działać to się zaczną
        propozycje ustaw!!!
    • heluvald W d..pie mam LPR 02.08.06, 09:19
      Usunięcie ciąży to nie problem. 2 tysiączki i nawet anestezjolog
      przyjdzie.Kiedyś mnie ruszala walka o prawa kobiet do decydowania o sobie, ale
      odkąd doroslam, zrozumialam, że walczę o prawa nawiedzonych katoliczek, które
      prędzej by mnie ukamienowalay niż zniszczyly zygotę. Najczęściej to te ofiary
      wlaśnie wpadają bo nie umieją albo wstydzą się zabezpieczyć i to one placą potem
      dają lekarzom w lape, bo co rodzina powie.A po sprawie wielkie poczucie winy i
      moralizowanie, że to zlo i inne nie powinny tego robić. Więc niech ślepną i
      umierają za te swoje 2 komórki poczęte. Mnie problem nie dotyczy. Ja nie wpadnę.
      A jak wpadnę, to sobie poradzę.
      • cx3200 Re: W d..pie mam LPR 02.08.06, 09:24
        A k...a kim on jest, ten pieprzony wierzejski, zeby dyktowac milionom Polek i
        Polakow normy postepowania. I w dodatku zaslania sie kosciolem ten kretyn. a
        kosciol niech sie zajmie wlasnymi pedofilami i innymi zboczeniami!
        • heluvald Re: W d..pie mam LPR 02.08.06, 09:28
          Problem w tym, że to miliony Polek i Polaków wybralo go razem z PiSem i
          pozwolilo mu na pajacowanie. Dlatego mam tego dosyć:/ Odcinam się od nich,
          przestaję czytać wiadomości, nie będę sie denerwować.Babcie i księża nie
          zadecydują o mojej rozrodczości, bo to nie średniowiecze. Swoją drogą spodobalo
          mi się stwierdzenie, że porozmawiają z duchownymi o problemie xD Znaczy , że
          tajemnica spowiedzi przestaje obowiązywć a księża agenci będą się mogli wykazać
          w IV RP :D
      • linfan Re: W d..pie mam LPR 02.08.06, 13:56
        pojemny odbyt :D

a na powaznie, to wierzejski tylko szum medialny robi. zreszta - jak reszta
        lpr'u. smietnik historii coraz blizej ^_^
    • cambrone Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:20
      Wierzejski chce WŁADZY nawet po trupach kobiet!!!!
    • troxx23 Jaka szkoda, ze Wierzejskiego matka nie usunela... 02.08.06, 09:21
    • leenish kobieta to nie czlowiek? 02.08.06, 09:21
      "Po przeprowadzeniu konsultacji społecznych, głównie z duchownymi, postaramy
      się redukować przypadki aborcji. Nie może być tak, jak jest teraz, że
      zagrożenie zdrowia kobiety jest używane jako precedens do zabijania istoty
      ludzkiej." - w powyzszym zdaniu p. Wierzejski zdaje sie mowic, ze mozna
      poswiecic zycie i zdrowie kobiety dla zycia czlowieka. Ergo - kobieta nie jest
      czlowiekiem?
      • gabrielafrancuz Re: kobieta to nie czlowiek? 02.08.06, 10:29
        ależ skąd!
        kobieta to maszynka do produkcji dzieci. :]
      • crazy.berserker Re: kobieta to nie czlowiek? 02.08.06, 11:17
        Banda świeto..ych ch.u.j.ó.w - co takie debile mogą o aborcji wiedzieć - im
        samym by się przydała przed narodzeniem!
        • linfan Re: kobieta to nie czlowiek? 02.08.06, 14:01
          crazy.berserker napisała:

> Banda świeto..ych ch.u.j.ó.w - co takie debile mogą o aborcji wiedzieć - im
          > samym by się przydała przed narodzeniem!

znaczy ich matkom chyba, nie im ;)

ale owszem - ciezko sie nie zgodzic z ta teza.
    • ol.chuck Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:29
      Zbierzmy wymaganą ilość podpisów dla inicjatywy obywatelskiej aby członkowie
      koalicji SamoPiSLuar raz na kwartał byli poddawani aktualnym badaniom głowy.
      Kto nie bedzie posiadał aktualnych lub zostanie przyłapany na fałszywym (jest
      komu to śledzić !) bedzie miał zakaz sprawowania funkcji publicznych przez 7
      lat. Dla LPR dodatkowo i obowiązkowo elektrowstrząsy a Wierzej i Giercio -
      grzebanie świdrem żeby juz nic nie wymyślali.
    • arahat1 wierzejski to jakis psychol wynikiem wpadki podcza 02.08.06, 09:29
      wakacji- mam pytanie: czy on wie jak to sie robi aby zajsc w ciaze????
    • kamka_s Debile!!! 02.08.06, 09:32
      "Po przeprowadzeniu konsultacji społecznych, głównie z duchownymi..." w sprawie
      ciąży??!!?? Mnie już ręcę opadają i wstydzę sie, że ktoś taki jak ten
      (przemilczę określenia jakie mnie się nasuwają) wierzejski współrządzi naszym
      krajem!!!
      Proponuję także Lidze Rodzin Patologicznych, aby domagała się również:
      1. Obowiązkowych testów cążowych na granicy dla każdej kobiety w wieku 12-55 lat,
      2. Obowiązkowego zawierania związków małżeńskich singlom (och - dla nich to
      pewnie pedały i "pedałki") w wieku powyżej 24 lat.
      3. Obowiązkowego prowadzenia tzw. kalendarzyków i odbywania stosunków płciowych
      jedynie podczas dni płodnych - oczywiście tylko małżeństwom.
      4. Obowiązkowego zamontowania kamer przemysłowych w każdej sypialni, w każdym
      domu - celem monitorowania realizacji pkt 3, a także śledzenia wszelkich oznak:
      pedofilii, sodomii, niewierności, cudzołóstwa, samogwałtów i innych zboczeń.
      5. OBOWIąZKOWEGO NOSZENIA PASóW CNOTY PRZEZ OSOBY NIEPOZOSTAJąCE W ZWIAZKACH
      MAłżEńSKICH!!!

A Orwell i Huxley razem nie wymyśliliby tego co (... - znów niecenzuralne
      przymiotniki) wierzejski.

Tylko, że ja - 31 letnia singielka, wykształcenie wyższe itd... będę już to
      wszystko obserwować z Anglii. Spadam stad - jak wielu moich znajomych. Moherowe
      berety niech dbają o realizację obsesji LPR - wrócę tu, jak ci, którzy głosowali
      na PiS i LPR zmądrzeją. Ja oddam swój głos w ambasadzie!!!
      • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 09:37
        powodzenia w Anglii!

P.S. A miejsce w przytulku dla bezdomnych juz sobie zaklepalas? I uwazaj, zebys
        po jakims czasie nie zaczela wygladac jak wiekszosc Angielek: pelne rozowe
        buzie oraz pogrubione konczyny (gorne i dolne - rowniez zarozowione), czyli jak
        panna Piggy z Muppet Show

kamka_s napisała:

> "Po przeprowadzeniu konsultacji społecznych, głównie z duchownymi..." w
        sprawie
        > ciąży??!!?? Mnie już ręcę opadają i wstydzę sie, że ktoś taki jak ten
        > (przemilczę określenia jakie mnie się nasuwają) wierzejski współrządzi naszym
        > krajem!!!
        > Proponuję także Lidze Rodzin Patologicznych, aby domagała się również:
        > 1. Obowiązkowych testów cążowych na granicy dla każdej kobiety w wieku 12-55
        la
        > t,
        > 2. Obowiązkowego zawierania związków małżeńskich singlom (och - dla nich to
        > pewnie pedały i "pedałki") w wieku powyżej 24 lat.
        > 3. Obowiązkowego prowadzenia tzw. kalendarzyków i odbywania stosunków
        płciowych
        > jedynie podczas dni płodnych - oczywiście tylko małżeństwom.
        > 4. Obowiązkowego zamontowania kamer przemysłowych w każdej sypialni, w każdym
        > domu - celem monitorowania realizacji pkt 3, a także śledzenia wszelkich
        oznak:
        > pedofilii, sodomii, niewierności, cudzołóstwa, samogwałtów i innych zboczeń.
        > 5. OBOWIąZKOWEGO NOSZENIA PASóW CNOTY PRZEZ OSOBY NIEPOZOSTAJąCE W ZWIAZKACH
        > MAłżEńSKICH!!!
        >
        > A Orwell i Huxley razem nie wymyśliliby tego co (... - znów niecenzuralne
        > przymiotniki) wierzejski.
        >
        > Tylko, że ja - 31 letnia singielka, wykształcenie wyższe itd... będę już to
        > wszystko obserwować z Anglii. Spadam stad - jak wielu moich znajomych.
        Moherowe
        > berety niech dbają o realizację obsesji LPR - wrócę tu, jak ci, którzy
        głosowal
        > i
        > na PiS i LPR zmądrzeją. Ja oddam swój głos w ambasadzie!!!
        • heluvald Re: Debile!!!do monachijskiego 02.08.06, 09:40
          A ty to jesteś chyba pedal:> Tak kobiet nie lubimy;>?Albo impotent:D To drugie
          bardziej mozliwe, bo homoseksualiści do kobiet z niechęcia nie podchodzą:D
          • silesius.monachijski0 Re: Debile!!!do monachijskiego 02.08.06, 09:43
            zalezy do jakich kobiet, kochanie; do forumowej lewizny (takze i plci nadobnej)
            mam stosunek melancholijno-satyryczny; a czy Ty przypadkiem nie jestes corka
            Senyszyn?bo jezyk bardzo podobny

heluvald napisała:

> A ty to jesteś chyba pedal:> Tak kobiet nie lubimy;>?Albo impotent:D To
            > drugie
            > bardziej mozliwe, bo homoseksualiści do kobiet z niechęcia nie podchodzą:D
            • patthecat Sili, czyli prostak, wieśniak i ćwok. Miłego dnia, 02.08.06, 09:50
              downiku....
              • silesius.monachijski0 [...] 02.08.06, 09:55
                • zaciekawiony4 Re: Sili, czyli prostak, wieśniak i ćwok. Miłego 02.08.06, 10:29
                  Sil robisz się żałosny. Sam wymądrzasz się z Niemiec jak to tam fajnie, a tym
                  którzy chcą wyjechać, poszukać pracy za granicą piszesz że będą żebrali. Jesteś
                  śmiesznym hipokrytą, a do Polski wracać nie masz ochoty bo nie chcesz utrzymywać
                  tego stada moherów i innych darmozjadów którzy głosowali na Kaczyńskich.
                  • ready4freddy Re: Sili, czyli prostak, wieśniak i ćwok. Miłego 02.08.06, 17:46
                    to jest najnieprawdziwsza nieprawda! tow. sznaucer siedzi w Niemczech, bo ma
                    misje: 1) szczac do piwa post-krzyzackim nazi-rewizjonistom, 2) monitorowac
                    tamtejsza prase w poszukiwaniu ewentualnych zarcikow z kartofli. taki nasz Hans
                    Klops i Szarik w jednym :)
                    • silesius.monachijski0 Re: Sili, czyli prostak, wieśniak i ćwok. Miłego 02.08.06, 19:18
                      widze fredzio, ze samogwalt uczyniles i zaszczytowales; a co sie na forum
                      wylalo, to widac golym okiem

ready4freddy napisał:

> to jest najnieprawdziwsza nieprawda! tow. sznaucer siedzi w Niemczech, bo ma
                      > misje: 1) szczac do piwa post-krzyzackim nazi-rewizjonistom, 2) monitorowac
                      > tamtejsza prase w poszukiwaniu ewentualnych zarcikow z kartofli. taki nasz
                      Hans
                      > Klops i Szarik w jednym :)
                • linfan uuu... sil tez szykuje sie na wybory? 02.08.06, 10:46
                  z takimi tekstami nie bedziesz mial problemu dogadac sie z chamstwem i
                  pospolstwem jak Ty...

powodzenia :)
                  • silesius.monachijski0 Re: uu1...tez szykuje sie na wybory? 02.08.06, 10:52
                    Jezeli chodzi o chamstwo i pospolstwo, to zapomniales o "krolu forumowej
                    lewizny" czyli uu1; to chyba jego miales na mysli (ze przypomne jego wyzywanie
                    adwersarzy od "ciulow"); dlatego lewizna (koalicja PO-SLD) i kolejne wybory
                    przegra; zawsze ucieka sie - koniec koncow - do slownej agresji i zwyczajnych
                    bluzgow; Lepperowa SO to przy lewiznie prawdziwy "salon"

linfan napisał:

> z takimi tekstami nie bedziesz mial problemu dogadac sie z chamstwem i
                    > pospolstwem jak Ty...
                    >
                    > powodzenia :)
                    • linfan ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 11:55
                      silesius.monachijski0 napisał:

> Jezeli chodzi o chamstwo i pospolstwo, to zapomniales o "krolu forumowej
                      > lewizny" czyli uu1; to chyba jego miales na mysli (ze przypomne jego wyzywanie
                      > adwersarzy od "ciulow"); dlatego lewizna (koalicja PO-SLD) i kolejne wybory
                      > przegra; zawsze ucieka sie - koniec koncow - do slownej agresji i zwyczajnych
                      > bluzgow; Lepperowa SO to przy lewiznie prawdziwy "salon"

SO Twoim przyjacielem :) my to wiemy. uu1 reprezentuje soba zdroworozsadkowy
                      punkt widzenia - Twoj to kaczorowskie zaszczuwanie, rozpamietywanie, meczenie,
                      itp. dlatego tez to nasza PO-SLD wygra, a Twoje marne sympatie beda musialy
                      przeprosic sie z rynsztokiem historii.

i - o myslicielu forumowy od siedmiu bolesci - Ty przeciez jestes za lewizna!
                      chociaz raz zastanawiales sie nad tym, ktora partia jest w tym rzadzie
                      'prawicowa'? :)
                      • silesius.monachijski0 Re: ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 12:00
                        pozyjemy, zobaczymy; gotow jestem sie zalozyc, ze po nastepnych wyborach bedzie
                        mozna po linfanie i uu1 na tym forum jedynie "pozamiatac" (podobnie jak po
                        lewiznowych cieniasach z PO-SLD); zreszta, forumowa lewizna sama sie
                        wtedy "zlikwiduje": zapluja sie na smierc w tej swojej slownej agresji

linfan napisał:

> silesius.monachijski0 napisał:
                        >
                        > > Jezeli chodzi o chamstwo i pospolstwo, to zapomniales o "krolu forumowej
                        > > lewizny" czyli uu1; to chyba jego miales na mysli (ze przypomne jego wyzy
                        > wanie
                        > > adwersarzy od "ciulow"); dlatego lewizna (koalicja PO-SLD) i kolejne wybo
                        > ry
                        > > przegra; zawsze ucieka sie - koniec koncow - do slownej agresji i zwyczaj
                        > nych
                        > > bluzgow; Lepperowa SO to przy lewiznie prawdziwy "salon"
                        >
                        > SO Twoim przyjacielem :) my to wiemy. uu1 reprezentuje soba zdroworozsadkowy
                        > punkt widzenia - Twoj to kaczorowskie zaszczuwanie, rozpamietywanie, meczenie,
                        > itp. dlatego tez to nasza PO-SLD wygra, a Twoje marne sympatie beda musialy
                        > przeprosic sie z rynsztokiem historii.
                        >
                        > i - o myslicielu forumowy od siedmiu bolesci - Ty przeciez jestes za lewizna!
                        > chociaz raz zastanawiales sie nad tym, ktora partia jest w tym rzadzie
                        > 'prawicowa'? :)
                        • linfan Re: ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 12:14

> pozyjemy, zobaczymy; gotow jestem sie zalozyc, ze po nastepnych wyborach bedzie
                          >
                          > mozna po linfanie i uu1 na tym forum jedynie "pozamiatac" (podobnie jak po
                          > lewiznowych cieniasach z PO-SLD); zreszta, forumowa lewizna sama sie
                          > wtedy "zlikwiduje": zapluja sie na smierc w tej swojej slownej agresji

ja wiem, ze to Twoje marzenia senne. no coz - wydaje mi sie, ze mam znacznie
                          przyjemniejsze marzenia senne :) ale co kto lubi...

pozostaje problem 'lewizny' - kompletnie nie rozumiesz tego pojecia :)
                          • silesius.monachijski0 Re: ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 12:18
                            alez rozumie jak najbardziej prawidlowo: wystarczy przyjrzec sie rewolucyjnemu
                            zapalowi lewizny tudziez siarczystemu, bolszewickiemu jezykowi;

linfan napisał:

>
                            > > pozyjemy, zobaczymy; gotow jestem sie zalozyc, ze po nastepnych wyborach
                            > bedzie
                            > >
                            > > mozna po linfanie i uu1 na tym forum jedynie "pozamiatac" (podobnie jak p
                            > o
                            > > lewiznowych cieniasach z PO-SLD); zreszta, forumowa lewizna sama sie
                            > > wtedy "zlikwiduje": zapluja sie na smierc w tej swojej slownej agresji
                            >
                            > ja wiem, ze to Twoje marzenia senne. no coz - wydaje mi sie, ze mam znacznie
                            > przyjemniejsze marzenia senne :) ale co kto lubi...
                            >
                            > pozostaje problem 'lewizny' - kompletnie nie rozumiesz tego pojecia :)
                            • linfan Re: ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 13:02

> alez rozumie jak najbardziej prawidlowo: wystarczy przyjrzec sie rewolucyjnemu
                              > zapalowi lewizny tudziez siarczystemu, bolszewickiemu jezykowi

no wlasnie... jednak 'nie rozumie' ^_^
                              • silesius.monachijski0 Re: ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 13:09
                                brak rzeczowych argumentow; jak zawsze u lewizny

linfan napisał:

>
                                > > alez rozumie jak najbardziej prawidlowo: wystarczy przyjrzec sie rewolucy
                                > jnemu
                                > > zapalowi lewizny tudziez siarczystemu, bolszewickiemu jezykowi
                                >
                                > no wlasnie... jednak 'nie rozumie' ^_^
                                • linfan Re: ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 13:18

> brak rzeczowych argumentow; jak zawsze u lewizny

wiesz, ze pasuje to do Twojego postu? :)
                            • ready4freddy Re: ... kotka za pomoca mlotka 02.08.06, 17:05
                              piszac "lewizna" masz oczywiscie na mysli WKP(b), gdzie K=Kaczysci?
            • heluvald Re: Debile!!!do monachijskiego 02.08.06, 12:56
              Potraktuję to jako komplement. Lepiej być córką Pani Senyszyn niż córką Pana
              Romka, bo Pani Senyszyn by córce nie odmawiala prawa do ratowania wlasnego życia
              :D A melancholijno-satyryczny stosunek to dla mnie niepelny stosunek, więc
              podtrzymuję swoje poprzednie twierdzenie ;]
          • tzetze1 Ma małego wacka i dlatego tak sie pieni 02.08.06, 10:33
            • silesius.monachijski0 [...] 02.08.06, 10:41
              • jacha5 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 10:43
                Chamstow to wrodzona cecha pisiorów i ich oddanych fanów?!!!
                • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 11:58
                  jacha5 napisała:

> Chamstow to wrodzona cecha pisiorów i ich oddanych fanów?!!!

tak... to chyba juz sie nazywa 'ruch kaczystwoski', czy podobnie ;)
                  • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:02
                    taaak: "coltora" lewizny wysoka jak Himalaje, zas jej koryfeusze
                    forumowi "coltoralnie" szczytuja (jak zawsze)

linfan napisał:

> jacha5 napisała:
                    >
                    > > Chamstow to wrodzona cecha pisiorów i ich oddanych fanów?!!!
                    >
                    > tak... to chyba juz sie nazywa 'ruch kaczystwoski', czy podobnie ;)
                    • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:11

> taaak: "coltora" lewizny wysoka jak Himalaje, zas jej koryfeusze
                      > forumowi "coltoralnie" szczytuja (jak zawsze)

znaczy to o Tobie? pasuje :)
                      • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:15
                        nie nie: nie udawaj, ze nie wiesz; "lewizna" to ty, uu1 i reszta (glownie to
                        przedszkole produkujace sie na fazpis-ie); tzo u was zawsze mozna liczac na
                        mila, sympatyczna inwektywke typu: "naziol", "faszysta", "ciul", etc; widac, ze
                        lewizna (ktorej politycznym ramieniem jest koalicja PO-SLD) do dzisiaj nie
                        pogadzila sie z przegranymi wyborami na jasieni 2005; juz sobie moge wyobrazic,
                        jakim jezykiem beda bluzgac po przegranych wyborach samorzadowych; sodoma i
                        gomora!

linfan napisał:

>
                        > > taaak: "coltora" lewizny wysoka jak Himalaje, zas jej koryfeusze
                        > > forumowi "coltoralnie" szczytuja (jak zawsze)
                        >
                        > znaczy to o Tobie? pasuje :)
                        • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:20

> nie nie: nie udawaj, ze nie wiesz; "lewizna" to ty, uu1 i reszta (glownie to
                          > przedszkole produkujace sie na fazpis-ie); tzo u was zawsze mozna liczac na
                          > mila, sympatyczna inwektywke typu: "naziol", "faszysta", "ciul", etc; widac, ze
                          >
                          > lewizna (ktorej politycznym ramieniem jest koalicja PO-SLD) do dzisiaj nie
                          > pogadzila sie z przegranymi wyborami na jasieni 2005; juz sobie moge wyobrazic,
                          >
                          > jakim jezykiem beda bluzgac po przegranych wyborach samorzadowych; sodoma i
                          > gomora!

nie pogodzilismy i nie pogodzimy. wezmy moja ulubiona obietnice jareczka: 3 mln
                          mieszkan :D

juz trzy miesiace po wyborach glosno przyznano, ze plan jest nierealny. ale
                          dzis... dzis sa nowe wybory i te 3 mln jednak damy rade zrobic! tzn. nie my -
                          deweloperzy wybuduja, ale my powiemy, ze to my! :) zupelnie jak kazio w swoim
                          blogu wymienia 'czego to nie zrobil', przypisujac sobie zaslugi calego rzadu.
                          mozna odniesc wrazenie, ze nikt poza nim nic nie robi :)))

byli gornicy, teraz rolnicy... co chwila rozdawnictwo, prawdziwy socjalizm,
                          utozsamiany z lewakami. jestes lewakiem sil. do tego 'pod plaszczykiem' cieplych
                          slowek, nie reprezentujesz soba zbyt wysokiego poziomu...
                          • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:29
                            widzisz lewaku: probujesz przerzucic pileczke na moja strone, a ciagle trafiasz
                            w aut; a w czym rozdawnictwo dla gornikow i rolnikow (to oczywiscie twoja ocena
                            nie moja)
                            gorsze od faktycznego rozdawnictwa przy pierwszej prywatyzacji Balcerowicza i
                            Lewandowskiego, kiedy uwlaszczono komunistyczna nomenklature; wtedy szlo o
                            wielkie pieniadze (miliardy), ty zas sie czepiasz ilus tam milionow; no coz:
                            typowa moralnosc Kalego, charakterystyczna dla calej lewizny

linfan napisał:

>
                            > > nie nie: nie udawaj, ze nie wiesz; "lewizna" to ty, uu1 i reszta (glownie
                            > to
                            > > przedszkole produkujace sie na fazpis-ie); tzo u was zawsze mozna liczac
                            > na
                            > > mila, sympatyczna inwektywke typu: "naziol", "faszysta", "ciul", etc; wid
                            > ac, ze
                            > >
                            > > lewizna (ktorej politycznym ramieniem jest koalicja PO-SLD) do dzisiaj ni
                            > e
                            > > pogadzila sie z przegranymi wyborami na jasieni 2005; juz sobie moge wyob
                            > razic,
                            > >
                            > > jakim jezykiem beda bluzgac po przegranych wyborach samorzadowych; sodoma
                            > i
                            > > gomora!
                            >
                            > nie pogodzilismy i nie pogodzimy. wezmy moja ulubiona obietnice jareczka: 3
                            mln
                            > mieszkan :D
                            >
                            > juz trzy miesiace po wyborach glosno przyznano, ze plan jest nierealny. ale
                            > dzis... dzis sa nowe wybory i te 3 mln jednak damy rade zrobic! tzn. nie my -
                            > deweloperzy wybuduja, ale my powiemy, ze to my! :) zupelnie jak kazio w swoim
                            > blogu wymienia 'czego to nie zrobil', przypisujac sobie zaslugi calego rzadu.
                            > mozna odniesc wrazenie, ze nikt poza nim nic nie robi :)))
                            >
                            > byli gornicy, teraz rolnicy... co chwila rozdawnictwo, prawdziwy socjalizm,
                            > utozsamiany z lewakami. jestes lewakiem sil. do tego 'pod plaszczykiem'
                            cieplyc
                            > h
                            > slowek, nie reprezentujesz soba zbyt wysokiego poziomu...
                            • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:54

> widzisz lewaku: probujesz przerzucic pileczke na moja strone, a ciagle trafiasz
                              >
                              > w aut; a w czym rozdawnictwo dla gornikow i rolnikow (to oczywiscie twoja ocena
                              >
                              > nie moja)
                              > gorsze od faktycznego rozdawnictwa przy pierwszej prywatyzacji Balcerowicza i
                              > Lewandowskiego, kiedy uwlaszczono komunistyczna nomenklature; wtedy szlo o
                              > wielkie pieniadze (miliardy), ty zas sie czepiasz ilus tam milionow; no coz:
                              > typowa moralnosc Kalego, charakterystyczna dla calej lewizny

"kradna, ale na razie mniejsze kwoty" - taki jest wydzwiek Twojej mysli. i to
                              jak uwazasz jest w porzadku?

porownywanie przez Ciebie sytuacji sprzed ilus lat z obecna jest zenujace. to
                              byly inne czasy, inne zachowania, etc. potrafisz powiedziec, ze endrju juz jest
                              czysciutki, ale jak Ci pasuje to za stare wybryki gnoisz.

jestes lewakiem i nawet tego nie pojmujesz. to jest zalosne!
                              • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 13:08
                                znow przeinaczasz; kto ci powiedzial, ze jestem zwolennikiem Leppera?
                                swtierdzam jedynie, ze jednym z typowych trickow lewizny jest obrzucanie
                                Leppera blotem, a zapominanie, ze ludzie pokroju Balcerowicza czy
                                Lewandowskiego odpowiadaja za duzo wieksze przekrety; z tym, ze ich forumowa
                                lewizna gloryfikuej wrecz; czyzby beneficjenci balcerowiczowskiego uwlaszczenia
                                nomenklatury?

linfan napisał:

>
                                > > widzisz lewaku: probujesz przerzucic pileczke na moja strone, a ciagle tr
                                > afiasz
                                > >
                                > > w aut; a w czym rozdawnictwo dla gornikow i rolnikow (to oczywiscie twoja
                                > ocena
                                > >
                                > > nie moja)
                                > > gorsze od faktycznego rozdawnictwa przy pierwszej prywatyzacji Balcerowic
                                > za i
                                > > Lewandowskiego, kiedy uwlaszczono komunistyczna nomenklature; wtedy szlo
                                > o
                                > > wielkie pieniadze (miliardy), ty zas sie czepiasz ilus tam milionow; no c
                                > oz:
                                > > typowa moralnosc Kalego, charakterystyczna dla calej lewizny
                                >
                                > "kradna, ale na razie mniejsze kwoty" - taki jest wydzwiek Twojej mysli. i to
                                > jak uwazasz jest w porzadku?
                                >
                                > porownywanie przez Ciebie sytuacji sprzed ilus lat z obecna jest zenujace. to
                                > byly inne czasy, inne zachowania, etc. potrafisz powiedziec, ze endrju juz
                                jest
                                > czysciutki, ale jak Ci pasuje to za stare wybryki gnoisz.
                                >
                                > jestes lewakiem i nawet tego nie pojmujesz. to jest zalosne!
                                • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 13:20

> znow przeinaczasz; kto ci powiedzial, ze jestem zwolennikiem Leppera?
                                  > swtierdzam jedynie, ze jednym z typowych trickow lewizny jest obrzucanie
                                  > Leppera blotem, a zapominanie, ze ludzie pokroju Balcerowicza czy
                                  > Lewandowskiego odpowiadaja za duzo wieksze przekrety; z tym, ze ich forumowa
                                  > lewizna gloryfikuej wrecz; czyzby beneficjenci balcerowiczowskiego uwlaszczenia
                                  >
                                  > nomenklatury?

ujme to najprosciej jak mozna : wole Balcerowicza, niz cala Twoja wesola zgraje,
                                  lewaku. i cale szczescie nie jestem jedyny.
                                  • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 13:25
                                    no coz: to Balcerowicz byl czlonkiem pzpr-u a nie Kaczynscy; jak najbardziej
                                    zasluzyl sobie na tytul lewaka (poza tym "krecil" z prywatyzacja, popierajac
                                    nomenklaturowa lewizne; to lewak cala geba)

linfan napisał:

>
                                    > > znow przeinaczasz; kto ci powiedzial, ze jestem zwolennikiem Leppera?
                                    > > swtierdzam jedynie, ze jednym z typowych trickow lewizny jest obrzucanie
                                    > > Leppera blotem, a zapominanie, ze ludzie pokroju Balcerowicza czy
                                    > > Lewandowskiego odpowiadaja za duzo wieksze przekrety; z tym, ze ich forum
                                    > owa
                                    > > lewizna gloryfikuej wrecz; czyzby beneficjenci balcerowiczowskiego uwlasz
                                    > czenia
                                    > >
                                    > > nomenklatury?
                                    >
                                    > ujme to najprosciej jak mozna : wole Balcerowicza, niz cala Twoja wesola
                                    zgraje
                                    > ,
                                    > lewaku. i cale szczescie nie jestem jedyny.
                                    • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 13:30

> no coz: to Balcerowicz byl czlonkiem pzpr-u a nie Kaczynscy; jak najbardziej
                                      > zasluzyl sobie na tytul lewaka (poza tym "krecil" z prywatyzacja, popierajac
                                      > nomenklaturowa lewizne; to lewak cala geba)

roznica miedzy nim, a Toba jest taka, ze on sie uczy i dzisiaj ciezko go nazywac
                                      'lewakiem'. a kaczynscy to robia teraz w Polsce prl2, ale to jak widze Ci nie
                                      przeszkadza. no ale czego oczekiwac po 'lewaku'.

ps. myslales o jakiejs terapii? wycierasz sobie gebe 'lewakiem', kompletnie nie
                                      rozumiejac co znaczy... to jakas fobia pisuarowska?
                                      • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 13:44
                                        ja terapii zadnej nie potrzebuje; twoje srodowisko fazpis-owskie zdaje sie juz
                                        stosowac terapie grupowa, majaca forumowe lewactwo utrzymac w przekonaniu, ze
                                        cos znaczy, i ze ma jakikolwiek wplyw na rzeczywistosc; zas co do
                                        samego "lewactwa", to juz parokrotnie wyjasnialem sens tego slowa na forum;
                                        siegnij wiec do moich starszych postow, bo nie mam ochoty raz jeszcze sie na
                                        ten temat rozpisywac, szanowny lewaku

linfan napisał:

>
                                        > > no coz: to Balcerowicz byl czlonkiem pzpr-u a nie Kaczynscy; jak najbardz
                                        > iej
                                        > > zasluzyl sobie na tytul lewaka (poza tym "krecil" z prywatyzacja, popiera
                                        > jac
                                        > > nomenklaturowa lewizne; to lewak cala geba)
                                        >
                                        > roznica miedzy nim, a Toba jest taka, ze on sie uczy i dzisiaj ciezko go
                                        nazywa
                                        > c
                                        > 'lewakiem'. a kaczynscy to robia teraz w Polsce prl2, ale to jak widze Ci nie
                                        > przeszkadza. no ale czego oczekiwac po 'lewaku'.
                                        >
                                        > ps. myslales o jakiejs terapii? wycierasz sobie gebe 'lewakiem', kompletnie
                                        nie
                                        > rozumiejac co znaczy... to jakas fobia pisuarowska?
                                        • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 13:53

> ja terapii zadnej nie potrzebuje; twoje srodowisko fazpis-owskie zdaje sie juz
                                          > stosowac terapie grupowa, majaca forumowe lewactwo utrzymac w przekonaniu, ze
                                          > cos znaczy, i ze ma jakikolwiek wplyw na rzeczywistosc;

to akurat odnosi do weszpolaczkow, samejbronki i pisuarkow :) gdybyscie nie byli
                                          tak laskawi (Ty, fritz, jola ^_^ ) tlumaczyc nam poczynania koalicjantow
                                          rzadzacych... no pomyslelibysmy, ze chca zle dla polski :)

> zas co do
                                          > samego "lewactwa", to juz parokrotnie wyjasnialem sens tego slowa na forum;
                                          > siegnij wiec do moich starszych postow, bo nie mam ochoty raz jeszcze sie na
                                          > ten temat rozpisywac, szanowny lewaku

jedna taka Twoja 'dyskusje' przejrzalem ze dwa tygodnie temu. i powtorze: Ty nie
                                          wiesz, co to slowo oznacza :) ale z uporem maniaka, bedziesz glosil swoja jedyna
                                          sluszna (tm) prawde :D
                                        • norbertrabarbar Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 14:09
                                          e, ziomek. Widziałem w telewizji twoją matkę. Mówiła żeby się tobą nie
                                          przejmować bo jesteś nikim... Tutaj należałbyś pewnie do młodzieży
                                          wszechpolskiej a tak dostajesz regularny wpie..od młodzieży wszechniemieckiej :/
                                          • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 14:33
                                            od razu mozna rozpoznac jezyk lewaka; linfan, jeszcze potrzebujesz dowodow?

norbertrabarbar napisał:

> e, ziomek. Widziałem w telewizji twoją matkę. Mówiła żeby się tobą nie
                                            > przejmować bo jesteś nikim... Tutaj należałbyś pewnie do młodzieży
                                            > wszechpolskiej a tak dostajesz regularny wpie..od młodzieży
                                            wszechniemieckiej :
                                            > /
                                            • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 14:38

> od razu mozna rozpoznac jezyk lewaka; linfan, jeszcze potrzebujesz dowodow?

tak. czym jest lewak?
                        • jacha5 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:27

> nie nie: nie udawaj, ze nie wiesz; "lewizna" to ty, uu1 i reszta (glownie to
                          > przedszkole produkujace sie na fazpis-ie); tzo u was zawsze mozna liczac na
                          > mila, sympatyczna inwektywke typu: "naziol", "faszysta", "ciul", etc; widac,
                          ze

bądź łaskaw mnie nie obrażać! nie jestem i nigdy nie byłam fanką partii ani
                          ideologii lewackiej. trochę kultury wykaż skoro się jej domagasz. faszysta to
                          tylko zwykły rzeczownik, raczej neutralny, trafnie okreslający ideologię
                          głoszoną Romków i Wojtków

> lewizna (ktorej politycznym ramieniem jest koalicja PO-SLD) do dzisiaj nie
                          > pogadzila sie z przegranymi wyborami na jasieni 2005; juz sobie moge
                          wyobrazic,

"na jasieni" pomijam, ze pomyliłeś "e" z "a", ale przydadzą ci sie chyba korki
                          z polskiego (moze poprosisz swojego przyjaciela ministra Romka Atomka???)

> jakim jezykiem beda bluzgac po przegranych wyborach samorzadowych; sodoma i
                          > gomora!
                          >
                          > linfan napisał:
                          >
                          > > silesius.monachijski0 napisał:
                          > >
                          > > > taaak: "coltora" lewizny wysoka jak Himalaje, zas jej koryfeusze
                          > > > forumowi "coltoralnie" szczytuja (jak zawsze)
                          > >
                          > > znaczy to o Tobie? pasuje :)
                          • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:38
                            prawda zas jest taka, ze Ty - wyzywajac kogos od "faszysty" masz prawo byc
                            nazwana "bolszewiczka" czy inna "lewuska"; i tak samo druga strona moze Ci
                            udowodnic, ze stosowanie takich okreslen w stosunku do Twojej osoby jest
                            podobnie adekwatne, jak Twoje okreslenie "faszysta" w stosunku do adwersarza;
                            dla mnie posunieta do tego stopnia agresja slowna jest przejawem lewactwa: z
                            braku argumentow, inwektywy i obelgi

jacha5 napisała:

> bądź łaskaw mnie nie obrażać! nie jestem i nigdy nie byłam fanką partii ani
                            > ideologii lewackiej. trochę kultury wykaż skoro się jej domagasz. faszysta to
                            > tylko zwykły rzeczownik, raczej neutralny, trafnie okreslający ideologię
                            > głoszoną Romków i Wojtków
                            >
                            > "na jasieni" pomijam, ze pomyliłeś "e" z "a", ale przydadzą ci sie chyba
                            korki
                            > z polskiego (moze poprosisz swojego przyjaciela ministra Romka Atomka???)
                            >
                            • jacha5 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 12:46
                              Chyba pomiliłeś pojęcia! Lewicowiec nie ma nic wspólnego z chamem, oczywiście
                              lewak może być chamem, ale nie każdy cham to lewak i odwrotnie.
                              ale skoro "na jesieni" to cóż wymagać??? !!!
                              I wyjaśniam poraz kolejny - nie wyzywam od faszysty tylko w jednym słowie
                              określam głoszoną ideologię.
                              • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 13:05
                                no wiec siegnij najpierw do opracowan zrodlowych na temat tego, czym jest (i
                                byl) "faszyzm" (niekoniecznie tylko do wikipedii), a potem sie zastanow, czy
                                faktycznie uzywasz tego pojecia w stosunku do Giertycha w sensie opisowym, czy
                                tez raczej jednak jako zwyczajnej inwektywy

jacha5 napisała:

> Chyba pomiliłeś pojęcia! Lewicowiec nie ma nic wspólnego z chamem, oczywiście
                                > lewak może być chamem, ale nie każdy cham to lewak i odwrotnie.
                                > ale skoro "na jesieni" to cóż wymagać??? !!!
                                > I wyjaśniam poraz kolejny - nie wyzywam od faszysty tylko w jednym słowie
                                > określam głoszoną ideologię.
                                • norbertrabarbar Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 14:48
                                  ha ha. Rozpracowałem cię!!! Ty w rzeczywistości nie istniejesz jesteś cimnotą
                                  prawicowego elektoratu, która dzięki nowoczesnej technologii zmaterializowała
                                  się w sieci. Tylko się pomyliłeś trochę bo miałeś trafić do sieci kanalizacyjnej
                                  (buahahaha) (a tak do twojej wiadomości: nie mam lewicowych poglądów. jestem za
                                  wolnym rynkiem i regulacją prawa nie odgórnie przez imć wielmożnego Adolfa
                                  Kauczyńskiego ale przez zdrowy rozsądek)
                                  • jacha5 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:09
                                    On tego nie kąsa, dla faceta jak jesteś przeciwko ludziom-koniom vel Giertych
                                    czy klanie Kaczyńskich musisz być komuchem. Szkoda gościa, że nie widzi, że to
                                    co teraz się wyrabia to chora mieszanka komunizmu z inkwizycją.
                                    • norbertrabarbar Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:17
                                      Wiadomo. Wielmożnie nam panujący są przykładem mentalności obozowej. Przez lata
                                      wychowani w komunie nie nauczyli się innych zachowań. Dochodząc do władzy nie
                                      wiedzą, że mogą sami coś zrobić. Przywracają to co upadło razem z komuną i
                                      wydaje im się, że teraz zrobią to lepiej. Obsadzają swoich gdzie tylko się da,
                                      likwidują przetargi, chcą ujednolicić edukację itp. Tylko patrzeć jak zaczną
                                      sterować wolnym rynkiem a wtedy to już napewną wrócą kartki (ech, te kolejki za
                                      kawą). Czasy ich dzieciństwa w końcu były lepsze, bardziej kolorowe i wszyscy
                                      byli uczciwi. To się nazywa "krótkie spodenki" (dla bliźniaków i ich szpeca Gosi
                                      nawet bardzo krótkie)
                                    • linfan Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:17
                                      jacha5 napisała:

> On tego nie kąsa, dla faceta jak jesteś przeciwko ludziom-koniom vel Giertych
                                      > czy klanie Kaczyńskich musisz być komuchem. Szkoda gościa, że nie widzi, że to
                                      > co teraz się wyrabia to chora mieszanka komunizmu z inkwizycją.

mam wrazenie (byc moze mylne, ale...), ze sil nie tyle nie widzi, ale popiera
                                      taki model :/ nie tyle wspolczuc, ile rece idzie zalamywac...
                                      • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:27
                                        no coz: to raczej nie Kaczynscy sa odpowiedzialni za to, ze Polska jest
                                        uznawana za najbardziej skorumpowane panstwo UE (bylo tak jeszcze przed
                                        wyborami 2005); o tym, ze potrzeba radykalnych zmian, byly przekonane i PiS i
                                        PO; ostatnio zas PO jakos zaczyna bronic status quo; pytanie tylko: dlaczego?
                                        ot taki sobie sojusz z lewakami z SLD, czy tez obrona wspolnych interesow?
                                        chetnie bym cos na ten temat od Tuska i Rokity uslyszal;

linfan napisał:

> jacha5 napisała:
                                        >
                                        > > On tego nie kąsa, dla faceta jak jesteś przeciwko ludziom-koniom vel Gier
                                        > tych
                                        > > czy klanie Kaczyńskich musisz być komuchem. Szkoda gościa, że nie widzi,
                                        > że to
                                        > > co teraz się wyrabia to chora mieszanka komunizmu z inkwizycją.
                                        >
                                        > mam wrazenie (byc moze mylne, ale...), ze sil nie tyle nie widzi, ale popiera
                                        > taki model :/ nie tyle wspolczuc, ile rece idzie zalamywac...
                                        • norbertrabarbar Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:38
                                          Wiesz co, tobie to żal dupe ściska, że się nie dobrał do koryta. ALe nie martw
                                          się. Gdy zmienią się rządy to powistaną komisje śledcze, na których bliźniacy
                                          zatańczą kankana z gosią. Wystarczy spojrzeć na SKOKi i zastanowić się czy to
                                          jest czysty interes skoro PiSdzielce bronią go rękami i nogami (ciężko oddać to
                                          co się dostało za załatwienie sprawy zwłaszcza kiedy się już wydało kasę).
                                          • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:45
                                            no, narazie to chyba kwach z tuskiem (albo tez z innym lewandowskim czy
                                            bieleckim)= beda tanczyc przed kaminskim czy nawet maciarewiczem; nawet
                                            balcerowicz sie pewnie jeszcze zalapie; ja bym zaproponowal taka szybka
                                            poleczke: Kwach w parze z balcerkiem, zas tusio z lewandowskim; juz sie tego
                                            widoku nie moge doczekac

norbertrabarbar napisał:

> Wiesz co, tobie to żal dupe ściska, że się nie dobrał do koryta. ALe nie martw
                                            > się. Gdy zmienią się rządy to powistaną komisje śledcze, na których bliźniacy
                                            > zatańczą kankana z gosią. Wystarczy spojrzeć na SKOKi i zastanowić się czy to
                                            > jest czysty interes skoro PiSdzielce bronią go rękami i nogami (ciężko oddać
                                            to
                                            > co się dostało za załatwienie sprawy zwłaszcza kiedy się już wydało kasę).
                                            • norbertrabarbar Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:51
                                              Kup dużo chusteczek żebyś potem po sobie powycierał jak ze szcześcia będziesz
                                              robił pod siebie :D
                                              • jacha5 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:57
                                                norbertrabarbar napisał:

> Kup dużo chusteczek żebyś potem po sobie powycierał jak ze szcześcia będziesz
                                                > robił pod siebie :D

Podziwiam Twój spokój udzielajac odpowiedzi temu ograniczonemu facetowi.
                                                czasami wydaje mi sie, że on sobie jaja robi.
                                                Czytając te bzdety aż mnie zatyka!
                                              • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:57
                                                zalatwie ci fuche klawisza; bedziesz trzymal pod kluczem tych twoich idoli (jak
                                                sie juz porzadnie wytancza); mysle, ze bedziesz zadowolony z etatu

norbertrabarbar napisał:

> Kup dużo chusteczek żebyś potem po sobie powycierał jak ze szcześcia będziesz
                                                > robił pod siebie :D
                                                • jacha5 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:59
                                                  G...o mozesz załatwić więc nie obiecuj!

> zalatwie ci fuche klawisza; bedziesz trzymal pod kluczem tych twoich idoli
                                                  (jak
                                                  >
                                                  > sie juz porzadnie wytancza); mysle, ze bedziesz zadowolony z etatu
                                                  >
                                                  > norbertrabarbar napisał:
                                                  >
                                                  > > Kup dużo chusteczek żebyś potem po sobie powycierał jak ze szcześcia będz
                                                  > iesz
                                                  > > robił pod siebie :D
                                                  • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 16:08
                                                    g... to juz lewizna ma pod dostatkiem, wiec nie trzeba zalatwiac; ale ciepla
                                                    posade: czemu nie? poczulby sie wtedy, jak te klawisze w filmie "Przesluchanie"
                                                    Bugajskiego: pan nad kwachami i innymi gadami

jacha5 napisała:

> G...o mozesz załatwić więc nie obiecuj!
                                                    >
                                                    >
                                                    > > zalatwie ci fuche klawisza; bedziesz trzymal pod kluczem tych twoich idol
                                                    > i
                                                    > (jak
                                                    > >
                                                    > > sie juz porzadnie wytancza); mysle, ze bedziesz zadowolony z etatu
                                                    > >
                                                    > > norbertrabarbar napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Kup dużo chusteczek żebyś potem po sobie powycierał jak ze szcześci
                                                    > a będz
                                                    > > iesz
                                                    > > > robił pod siebie :D
                                    • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:22
                                      tak jakbym slyszal Senyszyn i Tuska, summa summarum: babo-chlop

jacha5 napisała:

> On tego nie kąsa, dla faceta jak jesteś przeciwko ludziom-koniom vel Giertych
                                      > czy klanie Kaczyńskich musisz być komuchem. Szkoda gościa, że nie widzi, że
                                      to
                                      > co teraz się wyrabia to chora mieszanka komunizmu z inkwizycją.
                                  • silesius.monachijski0 Re: A ty wogole cos masz? bo rozumu napewno nie 02.08.06, 15:17
                                    no patrz pan: to na WUML-u tez uczyli o wolnym rynku i zdrowym rozsadku? nigdy
                                    bym nie pomyslal

norbertrabarbar napisał:

> ha ha. Rozpracowałem cię!!! Ty w rzeczywistości nie istniejesz jesteś cimnotą
                                    > prawicowego elektoratu, która dzięki nowoczesnej technologii zmaterializowała
                                    > się w sieci. Tylko się pomyliłeś trochę bo miałeś trafić do sieci
                                    kanalizacyjne
                                    > j
                                    > (buahahaha) (a tak do twojej wiadomości: nie mam lewicowych poglądów. jestem
                                    za
                                    > wolnym rynkiem i regulacją prawa nie odgórnie przez imć wielmożnego Adolfa
                                    > Kauczyńskiego ale przez zdrowy rozsądek)
        • kamka_s Re: Debile!!! 02.08.06, 09:43
          Moi Braciszkowie juz tam mieszkają, więc mnie "przygarną", am już 3 oferty pracy
          jako Personal Assistant, a jestem wegetarianką (też to pewnie zboczenie jakieś),
          lubię sport i mam śniadą cerę - wiec Piggy mnie (chiba ;) nie grozi :)))
          Dzieki za odp!

> powodzenia w Anglii!
          >
          > P.S. A miejsce w przytulku dla bezdomnych juz sobie zaklepalas? I uwazaj, zebys
          >
          > po jakims czasie nie zaczela wygladac jak wiekszosc Angielek: pelne rozowe
          > buzie oraz pogrubione konczyny (gorne i dolne - rowniez zarozowione), czyli jak
          >
          > panna Piggy z Muppet Show
          • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 09:46
            pozyjemy, zobaczymy; bylem 2 tygodnie temu w Londynie, i spotykalem takich, co
            to do domu pisza, ze "wielka kariere" robia; no, coz: puby w ktorych pracuja
            nie wygladaja jak porzadne kluby dla gentelmanow; ale Tobie zycze powodzenia i
            pozdrawiam

kamka_s napisała:

> Moi Braciszkowie juz tam mieszkają, więc mnie "przygarną", am już 3 oferty
            prac
            > y
            > jako Personal Assistant, a jestem wegetarianką (też to pewnie zboczenie
            jakieś)
            > ,
            > lubię sport i mam śniadą cerę - wiec Piggy mnie (chiba ;) nie grozi :)))
            > Dzieki za odp!
            >
            >
            >
            > > powodzenia w Anglii!
            > >
            > > P.S. A miejsce w przytulku dla bezdomnych juz sobie zaklepalas? I uwazaj,
            > zebys
            > >
            > > po jakims czasie nie zaczela wygladac jak wiekszosc Angielek: pelne rozow
            > e
            > > buzie oraz pogrubione konczyny (gorne i dolne - rowniez zarozowione), czy
            > li jak
            > >
            > > panna Piggy z Muppet Show
            • linfan Re: Debile!!! 02.08.06, 11:57

> pozyjemy, zobaczymy; bylem 2 tygodnie temu w Londynie, i spotykalem takich, co
              > to do domu pisza, ze "wielka kariere" robia; no, coz: puby w ktorych pracuja
              > nie wygladaja jak porzadne kluby dla gentelmanow

sil... 'gentelmanie'... fajnych masz znajomych :)
              • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 12:04
                aj waj: czytaj ze zrozumieniem; czy ja napisalem, ze to "moi znajomi"?
                napisalem jedynie, ze "spotykalem takich,..."; naprawde masz takie klopoty ze
                zrozumieniem; tez zdales mature na mocy amnestii?

linfan napisał:

>
                > > pozyjemy, zobaczymy; bylem 2 tygodnie temu w Londynie, i spotykalem takic
                > h, co
                > > to do domu pisza, ze "wielka kariere" robia; no, coz: puby w ktorych prac
                > uja
                > > nie wygladaja jak porzadne kluby dla gentelmanow
                >
                > sil... 'gentelmanie'... fajnych masz znajomych :)
                • linfan Re: Debile!!! 02.08.06, 12:16

> aj waj: czytaj ze zrozumieniem; czy ja napisalem, ze to "moi znajomi"?
                  > napisalem jedynie, ze "spotykalem takich,..."; naprawde masz takie klopoty ze
                  > zrozumieniem; tez zdales mature na mocy amnestii?

wiec spotkales kompletnie obcych ludzi, z ktorymi nic Cie nie laczy i wszyscy Ci
                  mowili, jak to do domu sla listy, ze kariere robia, ale faktycznie pracuja przy
                  garach / tacach / whatever?

sil, cpasz? bo chyba zwidy masz jakeis niezle :D
                  • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 12:24
                    zas tobie to juz rzeczywiscie zagotowaly sie te resztki szarych komorek od tego
                    upalu; wybralem sie ze znajomymi do 2 pubow (w obu bylismy krotko, bo nie byly
                    specjalnie ciekawe); w obu pracuja Polacy (3 chlopakow i dziewczyna); wszyscy
                    po studiach, i wszyscy - smiejac sie - opowiadali, jak to opowiadaja rodzinie i
                    znajomym w Polsce, ze pracuja jako "junior manager" w firmie ubezpieczeniowej,
                    czy tez specjalista od PR w innej firmie, itp; jakos nikomu nie chcialo sie
                    pochwalic tym, w jaki sposob naprawde3 zarabiaja pieniadze;

linfan napisał:

>
                    > > aj waj: czytaj ze zrozumieniem; czy ja napisalem, ze to "moi znajomi"?
                    > > napisalem jedynie, ze "spotykalem takich,..."; naprawde masz takie klopot
                    > y ze
                    > > zrozumieniem; tez zdales mature na mocy amnestii?
                    >
                    > wiec spotkales kompletnie obcych ludzi, z ktorymi nic Cie nie laczy i wszyscy
                    C
                    > i
                    > mowili, jak to do domu sla listy, ze kariere robia, ale faktycznie pracuja
                    przy
                    > garach / tacach / whatever?
                    >
                    > sil, cpasz? bo chyba zwidy masz jakeis niezle :D
                    • linfan Re: Debile!!! 02.08.06, 12:57

> zas tobie to juz rzeczywiscie zagotowaly sie te resztki szarych komorek od tego
                      >
                      > upalu; wybralem sie ze znajomymi do 2 pubow (w obu bylismy krotko, bo nie byly
                      > specjalnie ciekawe); w obu pracuja Polacy (3 chlopakow i dziewczyna); wszyscy
                      > po studiach, i wszyscy - smiejac sie - opowiadali, jak to opowiadaja rodzinie i
                      >
                      > znajomym w Polsce, ze pracuja jako "junior manager" w firmie ubezpieczeniowej,
                      > czy tez specjalista od PR w innej firmie, itp; jakos nikomu nie chcialo sie
                      > pochwalic tym, w jaki sposob naprawde3 zarabiaja pieniadze

oczywiscie kazdy chcial z Toba chetnie rozmawiac - jestes towarzyski, Twoje
                      poglady sa wywazone, etc.

sil... Ty myslisz, ze Ci ktos uwierzy? ^_^
                      • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 13:12
                        przeciez nie glosze "prawd wiary", tylko opisuje pewne zdarzenie, pewna
                        zaistniala sytuacje; to nie kwestia wiary

linfan napisał:

> oczywiscie kazdy chcial z Toba chetnie rozmawiac - jestes towarzyski, Twoje
                        > poglady sa wywazone, etc.
                        >
                        > sil... Ty myslisz, ze Ci ktos uwierzy? ^_^
                        • linfan Re: Debile!!! 02.08.06, 13:20

> przeciez nie glosze "prawd wiary", tylko opisuje pewne zdarzenie, pewna
                          > zaistniala sytuacje; to nie kwestia wiary

to opisanej przez Ciebie sytuacji pasuje jedno slowo: absurd.

milego bujania w oblokach :)
                          • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 13:27
                            dla kogos o ograniczonych horyzontach myslowych to pewnie i absurd

linfan napisał:

>
                            > > przeciez nie glosze "prawd wiary", tylko opisuje pewne zdarzenie, pewna
                            > > zaistniala sytuacje; to nie kwestia wiary
                            >
                            > to opisanej przez Ciebie sytuacji pasuje jedno slowo: absurd.
                            >
                            > milego bujania w oblokach :)
                            • linfan Re: Debile!!! 02.08.06, 13:32

> dla kogos o ograniczonych horyzontach myslowych to pewnie i absurd

alez oczywiscie nasza madrosci :)

ps. najlepsze przypowiesci to jednak sa w biblii. do nastepnej dyskusji - tam
                              poszukaj sobie czegos :)
          • kabja Re: Debile!!! 02.08.06, 11:54
            E, nie przejmuj się. Nawet jak trochę przytyjesz, to zawsze można zrzucic
            zbędne kilogramy. Oni tak piszą,bo Ci zazdroszczą!
        • princess_ola Re: Debile!!! 02.08.06, 10:14
          Nie rozumiem dlaczego plujesz na kamke_s, silesius. Nie dziwie sie jej. sama
          wyjechalam do Anglii 3 lata temu i ze zgroza patrze na wiadomosci z kraju. W
          Anglii - poza okazjonalna afera Blunketta lub Prescotta - nie ma absurdalnych
          pomyslow w stylu zaostrzania przepisow aborcyjnych lub lustracji.

Za to powszechnie dostepna jest "morning after pill", za oplata (okolo £30),
          lub tez bez oplaty jezeli przepisze ja twoj lekarz. Dla tych ktorzy uwazaja to
          za skandal i popieranie bezmyslnego rabania sie ze wzystkimi naokolo dodam ze
          konieczna jest rozmowa z lekarzem/farmaceuta zeby ja dostac. I fizyczne skutki
          sa na tyle nieprzyjemne ze nie chce sie tego powtarzac.

Kamka_s - powodzenia (szczerze) w normalniejszym kraju jakim jest Anglia.
          Silesius - swinki Piggy pochadza glownie z klasy robotniczej.
          • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 10:39
            w Niemczech tez jest dopuszczona i stosowana pigulka "po" (dziala - ponoc - do
            72 godzin "po"); i tez niby trzeba pojsc do lekarza, zeby ja przepisal; zas
            prawda jest taka, ze wystarczy miec zaprzyjaznionego lekarza czy studenta
            medycyny z wyzszych lat, ktory taka pigulke bez trudu w aptece kupi; tez
            slyszalem o nieprzyjemnych skutkach ubocznych;

princess_ola napisała:

> Nie rozumiem dlaczego plujesz na kamke_s, silesius. Nie dziwie sie jej. sama
            > wyjechalam do Anglii 3 lata temu i ze zgroza patrze na wiadomosci z kraju. W
            > Anglii - poza okazjonalna afera Blunketta lub Prescotta - nie ma absurdalnych
            > pomyslow w stylu zaostrzania przepisow aborcyjnych lub lustracji.
            >
            > Za to powszechnie dostepna jest "morning after pill", za oplata (okolo £3
            > 0),
            > lub tez bez oplaty jezeli przepisze ja twoj lekarz. Dla tych ktorzy uwazaja
            to
            > za skandal i popieranie bezmyslnego rabania sie ze wzystkimi naokolo dodam ze
            > konieczna jest rozmowa z lekarzem/farmaceuta zeby ja dostac. I fizyczne
            skutki
            > sa na tyle nieprzyjemne ze nie chce sie tego powtarzac.
            >
            > Kamka_s - powodzenia (szczerze) w normalniejszym kraju jakim jest Anglia.
            > Silesius - swinki Piggy pochadza glownie z klasy robotniczej.
          • kamka_s Re: Debile!!! 02.08.06, 15:03
            Princess_Ola - dziękuję!!! Moi Bracia pracują w hotelu - jeden jako night
            menager(25 lat, po politologii), drugi jako kelner, ale właśnie coś znalazł w
            branży IT (ma licencjat z filozofii) - i są zadowoleni. Przylatują co miesiąc
            (jeden do szkoły dyplomacji, drugi po fajki ;) Zarabiają, mieszkają z koleżanką
            w 3pokojowym mieszkaniu... I nikt sie ich nie czepia, z kim śpią, jakie maja
            poglądy, a w razie wpadki wiedzą CO i JAK LEGALNIE zrobić. Po prostu żYJą
            NORMALNIE. A mnie normalności brakuje. A jeżeli chodzi o zmywak - to też praca.
            W moim mieście mimo "fakultetów" i rozpoczętego doktoratu pewnie nawet takiej
            bym nie znalazła ;))) Bo to prawda - jestem "lewa" i sie z tym nie kryję. I mam
            już dość tej całej polityki, wszystkich partii (no bo u nas lewicy jakby nie
            widać) i tej całej naszej rzeczywistosci. W za pocieszenia i miłe słowa
            wszystkim Paniom, Dziewczynom i Panom dziękuję. I nawet wolałabym być Piggy Bis
            niż moherem czy kaczystką - spójrzcie na ich wzrok, pełen nienawiści do całego
            Świata i ten obłąkany wyraz twarzy... Nie,dziękuję. Wolę Wyspy :)))
            • silesius.monachijski0 Re: Debile!!! 02.08.06, 15:20
              coz za wzniosla deklaracja l(e)wicowosci! jestem pod wrazeniem; lwy Albionu
              pewnie tez beda; potdrawiam

kamka_s napisała:

> Princess_Ola - dziękuję!!! Moi Bracia pracują w hotelu - jeden jako night
              > menager(25 lat, po politologii), drugi jako kelner, ale właśnie coś znalazł w
              > branży IT (ma licencjat z filozofii) - i są zadowoleni. Przylatują co miesiąc
              > (jeden do szkoły dyplomacji, drugi po fajki ;) Zarabiają, mieszkają z
              koleżanką
              > w 3pokojowym mieszkaniu... I nikt sie ich nie czepia, z kim śpią, jakie maja
              > poglądy, a w razie wpadki wiedzą CO i JAK LEGALNIE zrobić. Po prostu żYJą
              > NORMALNIE. A mnie normalności brakuje. A jeżeli chodzi o zmywak - to też
              praca.
              > W moim mieście mimo "fakultetów" i rozpoczętego doktoratu pewnie nawet takiej
              > bym nie znalazła ;))) Bo to prawda - jestem "lewa" i sie z tym nie kryję. I
              mam
              > już dość tej całej polityki, wszystkich partii (no bo u nas lewicy jakby nie
              > widać) i tej całej naszej rzeczywistosci. W za pocieszenia i miłe słowa
              > wszystkim Paniom, Dziewczynom i Panom dziękuję. I nawet wolałabym być Piggy
              Bis
              > niż moherem czy kaczystką - spójrzcie na ich wzrok, pełen nienawiści do całego
              > Świata i ten obłąkany wyraz twarzy... Nie,dziękuję. Wolę Wyspy :)))
      • mikado111 Re: Debile!!! 02.08.06, 09:49
        kamka_s napisała:

> Proponuję także Lidze Rodzin Patologicznych, aby domagała się również:
        > 1.Obowiązkowych testów cążowych na granicy dla każdej kobiety w wieku 12-55 lat,

To już było. I to nie u Huxleya lub Orwella, ale w Rumunii za Ceausescu.
        Nazywało się to "policja ginekologiczna". Nasi mogą więc sięgnąć do sprawdzonych
        wzorów.

A swoją drogą ciekawe, dlaczego tak bardzo odżegnują się od komunizmu.
        Przykładowo, prawo do aborcji nazywają "stalinowskim", a przecież to zupełna
        bzdura - właśnie za Stalina aborcja była zakazana, a potem, w ramach
        liberalizacji w 56-stym roku zakaz zniesiono. Czy oni naprawdę nie widzą, jak
        bardzo są podobni do PZPR i to z tych mniej liberalnych czasów?
        • totalna_apokalipsa Re: Debile!!! 02.08.06, 10:48
          Bardzo namiętnei szukam jakiejś ksiazki, która opisywałaby ten terror w
          Rumunii, ale jakoś nei mogę trafić. Nie wiem, może Polacy nei tłumacza, albo
          moze Rumuni wolą zapomnieć o tym co sie działa za czasów "slońca Karpat"
    • halev Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:33
      W razie wyrażenia chęci poddania się aborcji proponuję natychmiastowe
      ukamieniowanie kobiety. Embrion należy wyjąć i podtrzymywać sztucznie do
      osiągnięcia wieku 9 miesięcy.
    • olex5 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:33
      LPR powinno sie zdelegalizowac.To grupa chorych ludzi.
      • qc Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 10:20
        W demokracji partie mozna zdelegalizowac przy urnie wyborczej.
        W Polsce ta partia jak i niewiele rozniaca sie od niej pis maja olbrzymie
        spoleczne poparcie.
        1000 lat katolicyzmu odcisnelo swoj oglupiajacy znak.
    • lukas9924 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:36
      Nie wydaje Wam się, że poseł Wierzejski wygląda jak Henio Jastrząbek?
    • pilgrim_5 Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:37
      Ja przepraszam, że to powiem, ale ciekawe co by zrobili panowie z LPR gdyby to
      ich żony lub córki zaszły w ciąże i mogłyby na przykład umrzeć wraz z
      nienarodzonym dzieckiem? Ciekawer co by panowie z LPR wybrali śmierć dwóch osób
      czy może tylko nienarodzonego dziecka?
    • alkud ** Duchowni = Społeczeństwo??? ** 02.08.06, 09:37
      weźcie mi tych narodowychsocjalistow,
      dla nich chyba tylko ksieza sa ludzmi

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/08/Al-Manar-telewizja-Hezbollahu.html
    • ne_01 ...precedens do zabijania istoty ludzkiej 02.08.06, 09:39
      a kara smierci, to qrcze co???
      PANOWIE Z LPR...
      JAK JESTESCIE TACY POBOZNI I BOGOBOJNI, TO PRZYPOMINAM 5 PRZYKAZANIE- "NIE ZABIJAJ"
      kazdy kij ma dwa konce...
    • nikiwegier Re: Kontrowersyjny projekt LPR 02.08.06, 09:44
      Jedyne, co jes radykalne w LPR, to jej głupota. Dlaczego dla 6% elektoratu(stały
      elektorat LPR) LPR chce robić świństwo wielu milionom kobiet? Bo akurat prawo
      aborcyjne w polsce bardzo dobrze określa, kiedy można dokonać aborcji, i nie ma
      sensu jej zmieniać. A wprowadzając ten chory projekt, LPR zwalnia lekarzy i daje
      bodziec do rozwoju tzw."szarej strefie"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka