zasmucony1 Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:00 ...No bo ten Właściciel to on sie dowiadywał najpierw czy są tam dzieci."SĄ dzieci???-pytał.Bo jak są dzieci to nie wyślę mojej rakietki na dziki Hezbollach""Nie ma"-odpowiadano mu.Ale on nie dowierzał,zagladał przez lornetke z samolocików.Ale dzieci nie widział.No to sobie myśli"Jak nie ma to se wystrzele"Ale nie przewidział dzikiej niegodziwości Okrutnego Hezbollachu... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek63op Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:03 Żydzi są beszczelni,winni cywile bo nie pouciekali. Hezbollah walczy z bandycką armią żydowską a żydzi bombardują ludność cywilną Libanu.To są fakty i ofiary,żydzi powinni być oskarżeni o ludobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:10 "No,ale tak nie będzie! Co to to nie"-powiedział Właściciel."Zrobie sledztwo w tej sprawie!" I jak powiedział tak zrobił.Śledził siebie i straszliwy hezbollach."Ja zawiniłem,czy on"-pytał się z niepokojem.Kawy nie mógł pić z rana,tak się tym gryzł."jak to było?Jak?"-zadręczał siebie i rodzine.I w końcu poznał prawde...(Kochane dzieci,dalszy ciąg bajeczki poznacie już jutro.) Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Majster smierc pochodzi z izraela 03.08.06, 10:18 jeszcze sie targuja w ofiarach, 20, 50...6 000 000, co to w koncu za roznica. Obraz morderstw w Libanie bedzie widoczy po usunieciu gruzow, bo tam jeszcze leza setki ludzi, rozkaldajacych sie na czynniki pierwsze, w izraelskich gazach i fosorze. Majster smierc morduje nieprzerwanie z sadystycznym upodobaniem, tylko po to zeby zadac smierc i cierpienia niewinnym dzieciom, straty zadane Libanowi przez majstra smierci, to juz 4 miliardy dolarow, pieniadze europejskiego i amerykanskiego odatnika, ktory po kazdej wojnie sadysty, odudowuje Liban. Majster smierci i barbazynca, zbombardowal pomnik kultury swiatowej w Ballbeck, bedacy pod ochrona UNESCO, majser smierci do tej kultury nienalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
vigon Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:20 Hezbollah jest winny, tak jak źydzi ponoszą winę za holokaust i Auschwitz! Takich głupot nie czytałem, od czasu konferencji prasowych rzecznika rządu, niejakiego Jerzego.U. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Zydzi napadli na szpital, ubili przy okazji dzieci 03.08.06, 10:23 Zydzi napadli na szpital, ubili przy okazji dzeci i oglosili to jako wielki sukces .. mamy natepny przyklad jak dziala "dzielna" zydowska armia. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ** Sayyed Hassan Nasrallah - biografia ** 03.08.06, 10:28 tylko tutaj, chociaz znajac zycie zaraz ktos mi to podp*** i powie, ze sam zrobil :> --- religiapokoju.blox.pl/2006/08/Sayyed-Hassan-Nasrallah-Antychryst-czy-Mahdi.html Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Skoro prorok byl pedofilem to i jego wyznawcy mogą 03.08.06, 10:28 - a co! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Skoro prorok byl pedofilem to i jego wyznawcy 03.08.06, 10:40 Cóż, muzułmanie często żenią się z 10-letnimi dziewczynkami. U nas wszyscy ci obrońcy hezbollahu takiego chętnie zlinczowaliby, a u muzułmanów tego nie chcą widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll czysta propaganda, brudna wojna 03.08.06, 10:51 jakoś nie ma dowodów na to, że budynek zbombardowany przez Izrael pełnił rolę "tarczy"... słowa, słowa, słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
turbodizel Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:03 Zwróćcie uwagę ile pro-izraelskich wpisów jest bez polskiej czcionki. Siedzą dzięcioły i stukają w Nowym Jorku lub Tel-Avivie... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:07 Z pewnością siedzę teraz na miękkim krześle gdzieś w środku Nowego Jorku i piszę posty proizraelskie złośliwie używając polskiej czcionki, abyś nie mógł się zorientować skąd piszę... :) zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turbodizel Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:10 Uderz w stol a nozyce sie odezwa! Tak testuje sie krajowa polska kolumne! Dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 15:03 intel-e-gent napisał: > Z pewnością siedzę teraz na miękkim krześle gdzieś w środku Nowego Jorku i > piszę posty proizraelskie złośliwie używając polskiej czcionki, abyś nie mógł > się zorientować skąd piszę... -------- inaczej nie bylby intel-a-gentem... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Tu masz link potwierdzający twoją tezę. 03.08.06, 11:12 www.timesonline.co.uk/newspaper/0,,174-2289232,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 13:21 Człowieku, ależ z Ciebie bystry obserwator. Wyobraź sobie, że ja mam dostepnych w tej chwili kilka komputerów. Na jednych jest polska czcionka, na innych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 15:11 wiktoriaka napisała: > Człowieku, ależ z Ciebie bystry obserwator. Wyobraź sobie, że ja mam dostepnych > w tej chwili kilka komputerów. Na jednych jest polska czcionka, na innych nie. ---------- od teraz juz kazdy glupi wie... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.sienkiewicz Izrael pisze że Hezbollah winny śmierci cywilów 03.08.06, 11:22 Długo nie trwało a Izrael nauczył się od hitlerowców ich języka. Powstańcy w gettcie warszawskim też wykorzystywali ludność cywilna jako tarcze? A może to Armia Krajowa w trakcie powstania warszawskiego wykorzystywała ludność cywilna jako tarcze, i dlatego wymordowano 200 tysięcy ludzi?. Nie jest wykluczone że w armii izraelskiej służą potomkowie oprawców z ukraińskiej Waffen SS. Stąd ten język i znane sformułowania . Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero No.... gdzies musieli w koncu sie nauczyc 03.08.06, 12:43 choc gdyby nie protekcja i aplauz NAJwiekszego demokraty na swiecie dalej by szli ci wielcy bohaterowie jak barany do rzezni Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Hezbollah winny suszy, gradobicu i problemom Lecha 03.08.06, 11:27 Najciekawsze w tym wszystkim jest: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3525370.html Wśród 28 śmiertelnych ofiar uderzenia izraelskiego pocisku jest szesnaścioro dzieci - podaje HRW. Human Rights Watch podważyła także informacje strony izraelskiej, jakoby z rejonu budynku prowadzony był ostrzał rakietowy terytorium Izraela. HRW nie stwierdziła na miejscu - zarówno w gruzach budynku, jak i w bezpośrednim jego sąsiedztwie - żadnych śladów zniszczonego sprzętu wojskowego, np. wyrzutni. Wśród ciał, wydobytych z ruin nie było też ani jednego, o którym można byłoby powiedzieć, że był to bojownik Hezbollahu - twierdzi HRW. Przedstawiciele Human Rights Watch przebywali na miejscu w Kanie w dzień po bombardowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:31 Żydzi wietrzą amerykańskie arsaenały. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Ten rysunek wyjaśnia różnicę... 03.08.06, 11:45 www.blogmosis.com/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/26301 Hmm? zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Teraz winno chodzić, Przepraszam za zakłócenia :) 03.08.06, 11:48 allisonkaplansommer.blogmosis.com/history/032700.html ;p Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdjęcia, 03.08.06, 11:53 a nie głupawy rysunek. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 11:57 Rysunek głupawy, bo oddający dobrze różnicę, hę? Celny i prawdziwy, więc bolą oczka jak na nań patrzysz? Ojoj... zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl PS Twoje posty są pośmiertnym triumfem propagandy III Rzeszy... Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:01 Rysunek doskonale wpisuje się w srulczą propagandę,przeznaczoną dla ludzi na twoim poziomie intelektualnym Odpowiedz Link Zgłoś
aapa popieram 03.08.06, 12:02 bardzo dobry rysunek intel-e-gent, bardzo trafnie ilustruje rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Dzięki... 03.08.06, 12:04 Warto poczytać tego bloga z którego pochodzi :) Szkoda aapa, że jest Nas tak mało na tym forum, giniemy wśród tłuszczy. :( zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Dzięki... 03.08.06, 15:17 intel-e-gent napisał: ... > Szkoda aapa, że jest Nas tak mało na tym forum, giniemy wśród tłuszczy. :( -------------- zamiast narzekac sprobuj szczescia tam, gdzie jest was duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:02 intel-e-gent napisał: > Rysunek głupawy, bo oddający dobrze różnicę, hę? > Celny i prawdziwy, więc bolą oczka jak na nań patrzysz? > Ojoj... > > zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl > > PS Twoje posty są pośmiertnym triumfem propagandy III Rzeszy... Wiesz, pozwole sie wtracic w Wasza urocza wymiane laurek i zacytowac "zandalf'a" Moze, jesli przesledzisz liczbe ofiar Panie intel-e-gent, zrozumiesz, ze to tylko glupi obrazek. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46297840&a=46303868 • kilka ciekawaych informacji Przeczytaj komentowany artykuł » zandalf 03.08.06, 10:27 + odpowiedz co najlepsze wybranych z wyjątkowo proizraelskiej lub jak kto woli prożydowskiej strony (tu link do niej www.izrael.badacz.org/index.php ) W latach 2000 - 2004 (dokładnie od 29.09.2000 do 19.01.2004) zginęło 635 cywilów izraelskich oraz 274 członków sił bezpieczeństwa. Naliczono w tym czasie aż 20270 różnego rodzaju zamachów. I teraz co najciekawsze tylko 4% z tych zamachów zostało zorganozowanych w kraju (utrzymuję pisownie jak na stronie) a pozostałe 55% w strefie Gazy oraz 41% na Zachodnim Brzegu. Niestety brakuje takiego zestawienia jeśli chodzi o liczbę ofiar (nie podano ilu Żydów zginęło w jakim regionie). Później następuje szczegółowe wyliczenie ile osób zginęło w jakich okolicznościach. Mimo że wyliczenie jest szczegółowe i obejmuje min zasztyletowania, zastrzelenia (ciekawe ile przypadków morderstw nie terrorystów podciągnięto do aktów terroru) oraz mozdzieżowe ostrzały (1 zabity członek sił bezpieczeństwa) w zestawieniu nie ma słowa o ofiarach ataków rakietowych. Zobaczmy teraz jak zmniejszazła się z roku na rok liczba ofiar. W 2002 roku zginłęło 451 osób w 2003 było 213 ofiar. Rok 2004 to 117 zabitych Żydów a w roku 2005 liczba ofiar zmalała do 55. Brakuje raportu z tego roku. Ciekawe czy do czerwca liczba ofiar była tak niewielka że można by mówić o zakończeniu aktów terroru i potrzebna była wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:08 Zanim zaczniesz coś udowadniać weź do ręki dowolny podręcznik do historii małego Palestyńczyka i małego Izraelczyka. I zobacz jak nazywani są w nich przeciwnicy. Zauważysz ciekawą różnicę: w palestyńskich podręcznikach znajdziesz kalki z nazistowskiej propagandy, a w izraelskich normalnie i, w miarę obiektywne, przedstawienie konfliktu. A statystycznie ja i moja żona mamy po jednym jajniku i pół macicy... zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:13 Gorzej,bo ty sam masz tylko 3% zwojów mózgowych,za to 7131% woreczka żółciowego Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:17 Ja niczego nie udowadniam, bo wiem ze Ty masz juz wyrobiona opinie i nic cie nie ruszy. Moze ktos jednak pokusi sie o przeczytanie notatki HRW, w ktorej organizacja wyraznie mowi, ze w poblirzu nie znaleziono zadnych sladow po "terrorystach", co zatem z idea zywej tarczy? Byc moze sprawdzenie, ze w 4 lata iosc ofiar po stronie Izraela jest podobna do liczby ofiar miesiecznej operacji "antyterrorystycznej" da innym troche swiatla na cala ta sprawe. A co do podrecznikow, to trudno mi bedzie do nich dotrzec, moglbys rzucic linka z przykladami? Czy mam traktowac to jako kolejna akcje w stylu tego rysuneczku? Zreszta najsmieszniejsze jest to, ze rozmawiamy o Libanie a ty wyskakujesz z tekstem o Palestynie. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:24 El_p bo to jest odprysk jednej i tej samej sprawy! A sprawa to Niepodległa Palestyna i wymordowanie Żydów. Liban jest jednym z frontów tej walki. I tu się wszystko zaczyna. Linku Ci nie podrzucę, bo podręczniki te oglądałem swego czasu we Francji (sic!). Z Tobą przynajmniej da się jakoś podyskutować, więc zauważ, że ani razu nie zakwestionowałem faktu śmierci cywilów, ani odpowiedzialności Izraela za zrzucenie bomby. Staram się tylko ukazać różne powody dla których obie strony walczą i różnice cywilizacyjne pomiędzy nimi. Zajrzyj na mojego bloga i przeczytaj tekst o Izraelu, który popełniłem, to troszkę lepiej mnie zrozumiesz. I ruszymy do dyskusji :) pzdr zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:44 Intel-e-gent'cie przeczytałem parę tekstów w twoim blogu,bo byłem ciekawy czy ty jesteś zwykłą mendą czy po prostu idiotą.Możesz być spokojny ,nie jesteś mendą! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:49 :D Nie podlizuj sie:P Ja rowniez nie kwestionuje prawa Izraela do obrony, ale w momencie kiedy do akcji "antyterrorystycznej" stosuje sie samoloty, okrety i ostrzal rakietowy, to cos mi tu nie gra. Bardzo chcialbym, zeby Izrael zyl w pokoju, ale rowniez Liban, Palestyna i inne kraje. Mam wrazenie, ze zabijanie cywilow nie pomaga temu procesowi, a zrzucanie winy na Hesbollah pachnie propaganda III rzeszy. Zamiast oslabic, ruch bedzie sie wzmacnial. Ktos podawal tu dobry przyklad. Przed akcja militarna w Libanie, poparcie dla Hesbollahu bylo niemal takie jak u nas dla LPR, teraz jest znacznie wyzsze. Jak znajde chwile czasu, zajze na twojego bloga:) Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 13:06 Gdzieżbym śmiał się podlizywać ;) Zgodzę się, że środki użyte przez IDF i IAF przeciw Hezbollahowi są niespółmierne do bezpośredniej przyczyny obecnej bitwy, ale na to zwracają już uwagę izraelscy komentatorzy. Na Hezbollah zrzucają winę, ale sami twierdzą, że pośrednio, więc bezpośrednia wina nie ulega wątpliwości. Swoją drogą, z drugiej ręki, wiem co przechodzą izraelscy oficerowie po takim "sukcesie" i nie życzę nikomu takich przesłuchań. Dodam jeszcze, że nie kwestionuję, ani nigdy nie kwestionowałem prawa Palestyńczyków i Libańczyków do własnego państwa, podobnie jak 80% populacji Izraela. Swoją drogą masz może statystyki mówiące jaki procent Palestyńczyków uznaje prawo Izraela do istnienia? Szkoda, że niewielu jest tu takich adwersarzy jak Ty, gdyż z niektórymi po prostu nie da się dyskutować... A na bloga zapraszam. Nie piszę tam tylko o Izraelu i polityce, bo bym się na śmierć zanudził :) zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero Skad wiesz co przechodzą izraelscy oficerowie 03.08.06, 13:30 po takim "sukcesie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Skad wiesz co przechodzą izraelscy oficerowie 03.08.06, 13:33 Z drugiej ręki, jak pisałem. To chyba jasny zwrot określający niebezpośrednie źródło informacji? zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Naciągany wniosek. 03.08.06, 13:41 A już na pewno nie Mossad, bo to wywiad "cywilny"... zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero Ach, rozumiem, jest to jeden z tych 'dozwolonych' 03.08.06, 13:46 przeciekow... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Nadal naciągany wniosek 03.08.06, 14:00 Nie doszukuj się wszędzie spisków... zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero Znaczy wiec ze to nieprawda, po prostu kolejna 03.08.06, 14:05 zaslona dymna? Taka mniej wiecej jak te amerykanskie przesluchania? Albo kolejny 'bak' puszczony po to zeby zamknac usta tym ktorzy sa przeciwko? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Nudzi ci się... 03.08.06, 14:19 I szukasz spisków i kłamstw tam gdzie ich nie ma. Nie możesz po prostu przyjąć, że znam "drugą rękę" osobiście? zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero ale jestem przekonany ze sa ludzie 03.08.06, 14:28 zdolni usprawiedlic kazde swinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 14:50 przeczytajcie jego zapiski z 26.05.2006 to wszysko zrozumiecie... zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?8 Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 15:45 Gratuluję iście czekistowskiej czujności! Szkoda, że ten zdemaskowany nie ma (a może jednak ma?) sklepu internetowego. Można by zrobić wirtualny pogrom... Odpowiedz Link Zgłoś
aapa Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 15:55 uuuuuuuuu ale go zdemaskowałaś(eś). zdemaskuj i mnie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 16:21 Przeczytałem.....:((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Bosz... Czuję się wręcz obnażony... 03.08.06, 16:59 Biedna asia_25... Co ona przeszła czytając mojego bloga... Ojojojojojojoj! ;) I jak bez zastrzeżeń wierzy we wszystko co piszę :) Skoro tak jest, to może uwierzy w to: Hezbollah jest zły, a Izraelczycy wspaniali... :))) Złudne nadzieje... zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gyrovague i jeszcze ten infantylny ekshibicjonizm 03.08.06, 18:28 jakby eksponowanie własnej ułomności w miejscu - bądź co bądź - publicznym mogło przynieść jakikolwiek inny efekt niż zażenowanie i politowanie osób na ten przykry widok narażonych. Litościwie odwróćmy wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
gyrovague Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 18:10 Przejrzałem. Przygnębiające. Ta paplanina potwierdza, że obiegowe stereotypy jakoby Żydzi wyróżniali się inteligencją, są wynikiem wyłącznie ich skłonności do krzykliwej autoreklamy. Żeby nie było nieporozumień, jak to ładnie ujął żydowski filozof Otto Weininger: „żydowskość polega nie na rasie, na przynależności do narodu, ani nawet nie na wyznawanej wierze, ale na tendencji umysłowej”. A tendencja to prosta i nader nieskomplikowana, jak to bowiem celnie ujął Marek Głogoczowski: pewien określony rodzaj wychowania wytwarza specyficzne ustawienie połączeń w korze mózgowej, powodujące przeświadczenie o własnej "wyjątkowości". I jeszcze krotki cytat z tegoż: "Żydzi w swym „rodzinnym” gettcie wychowywani są w poczuciu, iż są oni zarówno obcy (‘wyalienowani’) jak i z definicji lepsi od otaczającej ich społeczności gojów, czyli nie-Żydów. Ten sławny ‘żydowski egoizm’ ma swe biologiczne (a ściślej, zoologiczne) podłoże, jako iż według badań psychologa Jeana Piageta każde dziecko przechodzi etap rozwoju, w którym mu się wydaje, iż jest „pępkiem świata” i że należy do ‘narodu wybranego’ – dokładnie tak, jak to się w starożytności wydawało hebrajskim prorokom, według których wszystko co żyje, ma być Narodowi Wybranemu poddane. Tak zatem jak dzieci, które nie zdając sobie z tego nawet sprawy, w swym egoizmie potrafią być po prostu okrutne wobec otoczenia, tak i wychowani od dzieciństwa w „oparach” Starego Testamentu Żydzi (oraz naśladujący ich ‘chrześcijańscy syjoniści’) zazwyczaj nie zdają sobie sprawy z tego, iż ich postępowanie jest i aspołeczne, i przeciwne Naturze." Infantylizm "intel-e-genta", i jego konfratrów "i-mata", "aapy" (i innych bywalców tego forum) jest wręcz najlepszą ilustracją słuszności tej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Żydzi - dosyc tych kłamstw!!! 03.08.06, 11:46 To mniej więcej taka sama prawda, jak to, ze Polacy odpowiadają za Holocaust... . Śmiechu warte - żydzi, jesteście parszywymi, skundlonymi obłudnikami. mam nadzieję, że świat arabski zrobi z wami wreszcie porządek i wasze sztuczne państewko zniknie z powierzchni tej ziemi, co odnowi oblicze tej ziemi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 szymiasty.. wyszkolony tekst starego SB-ka! 03.08.06, 11:52 obrońca arabskich terrorystów!.. to arabscy terroryści zabili tysiące niewinych ludzi na całym świecie!.. pomagali,i pomagają im tacy jakk ty,sprzedając im broń !.. Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 11:46 To wierutne kłamstwo. Pragnę zauważyc ,ze ta opinia wyszła od Izraela a nie od ONZ czy Libanu. A jak wiemy Izrael jest bardzo dobry w tuszowaniu zbrodnii. Gdyby nie zaatakowali Liban to nie byłoby tej masakry. Wiec winny jest Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 11:51 nandux napisała: > To wierutne kłamstwo. Pragnę zauważyc ,ze ta opinia wyszła od Izraela a nie od > ONZ czy Libanu. A jak wiemy Izrael jest bardzo dobry w tuszowaniu zbrodnii. > Gdyby nie zaatakowali Liban to nie byłoby tej masakry. Wiec winny jest Izrael Racja. Zgadzam sie. Tak samo tuszowali sprawe z masakrą na plaży w Beit Lahia Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 13:44 A może poradzilibyście, w jaki sposób miał zareagować Izrael. Do tego, że Hezbollach od lat nękał go ostrzałem rakietowym, świat się dawno przyzwyczaił. Nikt się tym zbyt nie przejmował, bo rakiety często nie trafiały w cel, albo straty były niewielkie. Teraz Izrael wycofał się z Gazy i zaczął likwidować osiedla. To wszystko miało być w ramach akcji ziemia za pokój. W odpowiedzi nowe władze palestyńskie zapowiedziały, że ich celem w dalszym ciągu jest zniszczenie państwa Izrael, natychmiast to samo zadeklarował Iran. Kiedy słowne prowokacje nie odniosły skutku, porwali żołnierzy izraelskich w skoordynowanej akcji Hamasu i Hezbollachu. Pomyślcie, jaki widzicie scenariusz działan Izraela, który bylibyście skłonni zaakceptowac? Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 11:57 Przypomnę inna masakrę na plaży Beit Lahia, gdzie próbowali zatuszyc sprawe. Międzynarodowa organizacja obrony praw człowieka Human Rights Watch (HRW) oceniła jako "mało wiarygodne" śledztwo izraelskiej armii w sprawie masakry na plaży w północnej części Strefy Gazy. 9 czerwca zginęło tam ośmiu palestyńskich cywilów, a wiele osób zostało rannych. "Śledztwo, w którym nie bierze się pod uwagę sprzecznych przesłanek z trudem może być uznane za wiarygodne" - oceniła HRW po spotkaniu z przedstawicielami izraelskiej armii. Strona izraelska twierdzi, że nie ponosi odpowiedzialności za wybuch na plaży w Beit Lahia. Przed tygodniem izraelskie koła wojskowe ujawniły, że wyniki śledztwa wskazują, iż powodem śmierci ośmiu Palestyńczyków nie była eksplozja izraelskiego pocisku, lecz prawdopodobnie wybuch miny palestyńskiej. Zdaniem prowadzących śledztwo odłamki wyjęte przez palestyńskich, a także izraelskich lekarzy z ciał rannych wskazują jednoznacznie na palestyńską minę, a nie izraelski pocisk. Według HRW, wybuch mógł być spowodowany przez izraelski pocisk rakietowy wystrzelony kilka godzin wcześniej. "Możliwe, że wystrzelony rano 9 czerwca izraelski pocisk, który nie eksplodował, wybuchł w końcu w kontakcie z ludźmi lub pod wpływem innego izraelskiego bombardowania" - ocenia HRW. Organizacja ponowiła swój apel o przeprowadzenie niezależnego śledztwa w tej w sprawie. Wybuch w Beit Lahia spowodował natychmiastowy wzrost napięcia. Hamas, który wygrał styczniowe wybory parlamentarne i utworzył rząd Autonomii Palestyńskiej, zerwał trwające od 16 miesięcy zawieszenie broni, a bojówki organizacji natychmiast rozpoczęły ostrzał rakietowy terenów izraelskich ze Strefy Gazy. W ostatni czwartek jednak rząd Hamasu oświadczył, że chce ponownego zawieszenia broni z Izraelem. Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 12:06 Napisano Mieszkańców Kany i okolic - podkreślono w raporcie - wielokrotnie wcześniej ostrzegano by opuścili domy Jak mogli opuscic domy skoro drogi były bombardowane ? Wiec niech Irazel nie kłamie i nie stosuja perfidna propagande. Ciekawe jak sledztwo bedzie wygladac ze strony Hezbollahu i Libanu. Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 12:11 Wykorzystywanie Palestyńczyków jako "ludzkie tarcze" w operacjach wojskowych "Weszliśmy do domu moich sąsiadów. Żołnierze zaczęli wiercić dziurę w ścianie. Wraz z trzema żołnierzami i psem weszliśmy do domu przez wywróconą ścianę. Jeden z żołnierzy trzymał broń skierowaną w moją głowę. Zdarzyło się to sześć czy siedem razy.Za każdym razem, kiedy przechodziliśmy z jednego budynku do drugiego zawsze musiałem iść przodem. W ostatnim budynku, kiedy otworzyłem drzwi, żeby wyjść usłyszałem strzały. Żołnierze wciągnęli mnie do środka i odpowiedzieli ogniem. Stałem metr za nimi." Zarówno w Dżeninie jak i Nablusie, Siły Obronne systematycznie zmuszały Palestyńczyków - kobiety i mężczyzn - do udziału w operacjach wojskowych, lub wykorzystywały ich jako "ludzkie tarcze". Z reguły Siły Obronne przetrzymywały Palestyńczyków przez parę dni i zmuszały ich do szukania w obozie porzuconych rzeczy narażając ich w ten sposób na obrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Zydzi się gazowali, bo chcieli holokaustu 03.08.06, 12:11 totalna bzdura. Zginęło 200.000 warszawiaków bo chcieli tego powstańcy rozpoczynając walki w mieście. Bzdura!!! Hezbollah wykorzystuje cywilów....... to ma być prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
twojkompan To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:13 ze takie wnioski wyciagnie izraelskie 'sledztwo' ... To tak jak poproszenie rosjan o sledztwo w sprawie Katynia ... Jak mieszkancy mieli uciekac, jak drogi byly pod obstrzalem ??? Rownie dobrze moznaby powiedziec, ze miliony Zydow mogly uciec przeciez z Auswitz ! To podobna paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Re: To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:16 twojkompan napisał: > ze takie wnioski wyciagnie izraelskie 'sledztwo' ... To tak jak poproszenie > rosjan o sledztwo w sprawie Katynia ... > > Jak mieszkancy mieli uciekac, jak drogi byly pod obstrzalem ??? > > Rownie dobrze moznaby powiedziec, ze miliony Zydow mogly uciec przeciez z > Auswitz ! Raport pod tytułem Izrael i Terytoria Okupowane: Ochrona przed śledztwem - łamanie praw człowieka przez Izraelskie Siły Obronne w Dżeninie i Nablusie dokumentuje poważne przypadki łamania praw człowieka przez siły izraelskie takie jak: bezprawne zabijanie, tortury i złe traktowanie więźniów; bezzasadne zniszczenie setek domów mieszkalnych, czasem bez wyprowadzania z nich mieszkańców, blokowanie ambulansów i odmowa pomocy humanitarnej, wykorzystywanie palestyńskiej ludności cywilnej jako "ludzkie tarcze" Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Łamanie praw przez Izrael 03.08.06, 12:21 ruksela (PAP) - Unijny komisarz ds. rozwoju i pomocy humanitarnej Louis Michel oskarżył we wtorek Izrael o pogwałcenie międzynarodowego prawa humanitarnego w Libanie podkreślając, że prawo do samoobrony nie zezwala Izraelowi na niszczenie Bejrutu i kluczowych obiektów infrastruktury. W wywiadzie dla Reutera komisarz Michel powiedział, że "prawo do samoobrony nie zezwala Izraelowi na zrównywanie z ziemią Bejrutu i żywotnie ważnej infrastruktury w imię zwalczania Hezbollahu" Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Re: Łamanie praw przez Izrael 03.08.06, 12:22 John Dugard, specjalny wysłannik ONZ, badający sytuację w dziedzinie praw człowieka na obszarach palestyńskich, oskarżył w środę Izrael o łamanie "najbardziej podstawowych norm" prawa międzynarodowego w Strefie Gazy. Izrael prowadzi operację wojskową w Strefie Gazy, usiłując zmusić ekstremistów palestyńskich do uwolnienia izraelskiego żołnierza, uprowadzonego 25 czerwca. John Dugard oświadczył na specjalnej sesji ONZ-owskiej Rady Praw Człowieka, że operacja izraelska jest "nieproporcjonalnym użyciem siły przeciwko cywilom". getto.blox.pl/html raport.blox.pl/html beirutspring.blogspot.com/ libanizrael.wordpress.com/ www.lebanonundersiege.gov.lb/english/F/Main/index.asp? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Łamanie praw przez Izrael 03.08.06, 12:41 Wydaje mi sie ze ktos powinien zabic tego zolnierza.roblem z glowy.Wtedy jedna osoba odpowie za morderstwo(?) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:39 Racja.Dlaczego Zydzi nie uciekali z obozow? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:53 Bo ucieczka nie była zgodna z regulamienem. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Tam nie będzie nigdy pokoju. 03.08.06, 12:21 Chyba "Ziemię Obiecaną" źle umiejscowili sobie. Rosja mogłaby dać im trochę gruntu bo ma aż nadto, albo Kanada.... - może lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Pytanie do obywatel Izraela....................... 03.08.06, 12:28 i zwolennikow. Czy za masakre prawie 200 tys. ofiar cywilnych Powstania Warszawskiego odpowiada AK czy Armia Niemiecka? Prosze o logiczne wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Pytanie do obywatel Izraela.................. 03.08.06, 12:54 presentation1 napisał: > i zwolennikow. > Czy za masakre prawie 200 tys. ofiar cywilnych Powstania Warszawskiego > odpowiada AK czy Armia Niemiecka? > Prosze o logiczne wypowiedzi Widzisz, to jest kwestia punktu widzenia. Z naszego punktu widzenia - Niemcy Z punktu widzenia izraelskiego generala- AK Z punktu widzenia zigzauera- ZSRR :D Z mojego punktu widzenia Niemcy, dowodztwo i organizatorzy powstania, ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanie do obywatel Izraela.................. 03.08.06, 12:55 Przeciez to nie ZSRR mordowal cywilow?Pytam sie kto zamordowal cywilow.AK czy Niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Pytanie do obywatel Izraela.................. 03.08.06, 13:10 Pytales kto odpowiadal, a nie kto mordowal a to zasadnicza roznica. Mordowali Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 12:31 Gdyby rząd Wielkiej Brytanii , w ramach walki z IRA , wydał swojej armii , rozkaz wystrzelania wszystkich obywateli podejrzanych o współpracę z terrorystami , oraz zburzenia domów w których oni mieszkali , a dodatkowo wydał rozkaz , atakowania rakietami budynków w których mieszkają sympatycy terrorystów , to cały cywilizowany świat " zawyłby " z oburzenia . Wszystkie partie zasiadające w brytyjskim parlamencie , zażądały by odwołania rządu , angielska prasa " rozniosła " by taki rząd na strzępy !! . W demokratycznym państwie prawa , jakim jest bez wątpienia Wielka Brytania , żaden rząd nie może uprawiać bandytyzmu , w żadnych okolicznościach !! . Podejrzanym o popełnienie jakiegoś przestępstwa ( na przykład terroryzmu ) należy udowodnić winę , w uczciwym sądowym procesie . To niezawisły sąd decyduje o winie i karze , a nie jakiś wojskowy " trep " . Gdy jednak , w opisany wyżej sposób , walcząc z terroryzmem palestyńskim , zachowuje się rząd Izraela , cały cywilizowany świat przygląda się temu obojętnie , zaś opinia publiczna tego państwa ( z niewielkimi wyjątkami ) popiera działania swojego rządu ! . Co gorsza , rządy wielu państwa ( głównie USA ) , zdają się aprobować izraelską strategię walki z terroryzmem , opartą na bandytyźmie państwa . Mordowanie ludzi , których służby specjalne izraelskiej armii uznały za przestępców ( bez sądowego procesu udowodnienia winy ) , stosowanie zasady odpowiedzialności zbiorowej , w ramach której morduje się przypadkowych obywateli w odwecie za zamachy palestyńskich terrorystów , wyburzanie domów , w których mieszkali terroryści , a więc niszczenie prywatnej własności , która w każdym praworządnym kraju , jest pod ochroną państwa ..... wszystkie te działania , przywołują w pamięci bandytyzm hitlerowski , uprawiany przez Niemców w krajach okupowanych , w czasie II wojny światowej . Kto jak kto , ale Żydzi nie powinni kopiować zachowań swoich katów z czasów II wojny światowej . Kilkanaście miesięcy temu , w krajach Unii Europejskiej przeprowadzono badania socjologiczne , z których wynika , że obywatele " piętnastki " , zgodnie uznali państwo Izrael , za główne zagrożenie dla pokoju światowego . I tak jest w istocie !! . Bandytyzm uprawiany przez państwo Izrael wobec narodu palestyńskiego , , jest podstawową przyczyną międzynarodowego terroryzmu islamskiego !!! . Państwa wspierające Izrael , stają się celem ataków międzynarodowych terrorystów muzułmańskich , co najdotkliwiej odczuli amerykanie , wspierający państwo żydowskie w największym zakresie . Pierwszym krokiem w walce ze światowym terroryzmem islamskim , powinno być wymuszenie na państwie Izrael , ( poprzez sankcje ekonomiczne i izolację polityczną na forum międzynarodowym ) , , porzucenia bandytyzmu , jako sposobu walki z terroryzmem palestyńskim . W następnym kroku , ( metodami jak wyżej ) , należy zmusić Izrael do uznania niepodległej Palestyny , w sprawiedliwych granicach . Gdy to nastąpi , należy postawić przed międzynarodowym sądem , polityków izraelskich , odpowiedzialnych za stosowanie terroryzmu wobec narodu palestyńskiego , czego skutkiem jest ludobójstwo i łamanie prawa międzynarodowego . Kluczową rolę w takim procesie musi odgrywać USA . Bez pomocy militarnej i ekonomicznej tego kraju , Izrael nie byłby w stanie w bandycki sposób terroryzować narodu palestyńskiego . Pośrednio więc , amerykanie są współodpowiedzialni za terroryzm państwa żydowskiego ! . Polityka USA wobec Izraela ( i Bliskiego Wschodu ) musi się zmienić : amerykanie powinni zawiesić wszelką pomoc ekonomiczną i militarną dla Żydów , do czasu pokojowego rozwiązania kwestii palestyńskiej !! . Takie rozwiązanie , będzie jednak blokować wpływowe lobby żydowskie w USA . Dysponując ogromnymi wpływami ekonomicznymi i politycznymi , amerykańskie środowiska żydowskie , wplątują kolejne rządy tego kraju , w niekorzystne dla niego , oraz pokoju światowego , awantury ( ostatnia w Iraku ) , w efekcie których rozwija się terroryzm islamski , oraz nienawiść świata arabskiego do Ameryki i cywilizacji europejskiej . Jeśli my , ludzie żyjący na planecie Ziemia , nie chcemy wymordować się wzajemnie , to wspólnym wysiłkiem musimy poskromić państwa i narody , które wojowniczym awanturnictwem wobec innych , sieją śmierć , zniszczenia i zamęt !! . Państwem , które wysiłkiem całego cywilizowanego świata , trzeba pilnie poskromić jest obecnie IZRAEL . Bandytyzm uprawiany przez to państwo wobec Palestyńczyków , napędza światowy terroryzm , zaś poparcie udzielane Izraelowi przez USA , czyni konflikt lokalny , międzynarodowym , ze wszystkimi tego tragicznymi dla świata konsekwencjami !! . Anthony www.pospoliteruszenie.org ------------------------- getto.blox.pl/html raport.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua W interesie Polski jest istnienie państwa Izrael 03.08.06, 12:42 I zgadnij kochasiu dlaczego?:) Dodam, że jestem judeosceptykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:44 Komisja Praw Człowieka ONZ ostro potępiła Izrael Komisja Praw Człowieka ONZ ostro potępiła Izrael za zabicie szejka Ahmeda Jassina, lidera Hamasu W interesie Polski nie jest popieranie zbrodni wojennych i łamanie praw człowieka i miedzynarodowych Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:46 Co za interes Polski? Gdy te panstwo juz zniknie z powierzchni ziemii czy zmieni sie cos w Polsce? Nic Polska jak trwala bedzie trwala. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:49 Nie masz racji. Otóż, gdyby Arabowie zniszczyli państwo Izrael, to jak myślisz jaka część mieszkańcó Izraela zechciałaby wrócić do Polski - tak do Polski!, bo przypomnieliby sobie, gdzie urodzili się ich przodkowie... Nie wszyscy wyjechali by do USA, kochasiu, nie wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Sra...nie po ścianie! 03.08.06, 12:47 W polityce międzynarodowej liczą się tylko interesy a nie jakieś prawa człowieka i komisje onz - kto respektuje jakieś oświadczenia!? Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Sra...nie po ścianie! 03.08.06, 12:54 Tu niestety masz rację,tylko nie rozumiem czego w takim razie chcesz od Hitlera,Stalina Busha czy Pinocheta? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Sra...nie po ścianie! 03.08.06, 12:57 Nic od nich nie chcę. Chcę jedynie od rządu w Polsce, bo płacę podatki i kocham Polskę, aby zapewnił mi bezpieczeństwo poprzez racjonalną grę interesów na forum międzynarodowym. To wszystko. A Żydzi niech się tłuką z Arabami. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Gdy przyjdzie Polsce płacić odszkodowania, 03.08.06, 12:44 zmienisz zdanie. W interesie Polski jest spokój na Świecie, a nie ciągłe wojenki Izarela. Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:48 Bo ty masz tam parę nieruchomości które ukradłeś Palestynczykom ? Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 15:29 Więc jednak ostateczne rozwiązanie? Tylko po co taką okrężną drogą? No, tak. Prymitywny antysemityzm byłby nie na miejscu. Trzeba do tego dorobić ideologię o imperializmie izraelskim, jako żywo przypominającą propagandę sowiecką, wspieraną przez "użytecznych idiotów" na Zachodzie. Nie popieram metod Izraela, ani żadnej wojny (nawet tej "sprawiedliwej"). Staram się jednak patrzeć na ten konflikt w miarę obiektywnie. Wielka Brytania to nie kropla w morzu wrogiego żywiołu IRA i może sobie pozwolić na dżentelmeńskie traktowanie terrorystów. Izrael przy takim podejściu do wroga, który nie respektuje żadnych cywilizowanych zasad, nie przetrwałby nawet roku. Mimo to Izrael jest jedynym państwem na Bliskim Wschodzie, które funkcjonuje w oparciu o standardy demokratyczne, których przestrzeganie w warunkach ciągłego zagrożenia przechodzącego okresowo w stan wojny jest niezmiernie utrudnione. W Izraelu istnieje opozycja, i to nawet ta wroga - arabska, ze swoją reprezentacją w parlamencie. Izrael stosuje procedury sądowe i dochodzeniowe nie tylko w stosunku do terrorystów, ale również wobec własnych obywateli winnych nadużyć w stosunku do ludności nieprzyjaciela. Takie nadużycia, czy nawet zbrodnie zdarzają się - ale nie są regułą! Izrael przeprosił za Kanę twierdząc, że ludność cywilna nie była celem ataku. I ja w to wierzę - tak jak nie wierzę (odosobnionym zresztą) aktom skruchy za strony państw arabskich za wcześniejsze ataki terrorystyczne (Taki Arafat jedną ręką groził, a drugą głaskał terrorystów. Hamas już nie musi niczego udawać. Oficjalne szkoły i media w wielu krajach arabskich, czy szerzej - islamskich - wychowują dzieci w nienawiści do Izraela i innych niewiernych). Przy tej okazji (podobnie jak przy każdej akcji Izraela, wbrew temu, co twierdzi nandux) podniósł się krzyk oburzenia na całym świecie, w tym również w Wielkiej Brytanii, bo światowa opinia publiczna jest jakoś tak jednostronnie wrażliwa i specjalnie nie reaguje na ataki terrorystyczne skierowane przeciwko ludności cywilnej Izraela. Coś w tym jest, że ta opinia w większości nie lubi Żydów (przepraszam - imperialistów izraelskich). Najprościej jest szukać winy właśnie w Żydach, a nie w swoich ciasnych umysłach, przyjmujących z ulgą proste objaśnienie świata. Nie wszyscy skłonni są przyznać (nawet przed samymi sobą), że generalnie Żydzi są źli i dlatego z chęcią chwytają się argumentów maskujących te niskie, ciemne, głęboko skrywane uczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 15:50 Od dziecka wychowywano mnie w przekonaniu,że antysemityzm jest złem,dlatego popierałem każdy atak na "antysemickie" wg mediów postępki,nie zastanawiając sie zbytnio nad istotą rzeczy,pozwalając decydować żydowskiej propagandzie,o tym co złe i dobre.Upłynęło jednak trochę czasu i zacząłem zagłębiać się w poszczególne "antysemickie" wypowiedzi i działania,stwierdzając często ze zgrozą,że medialny "antysemita" nie ma nic wspólnego z nienawiścią do żydów,wkurzył go po prostu jakiś złodziej czy morderca,który przez przypadek był srulem.Ze zdumieniem zauważyłem,że jednak istnieje w świecien coś takiego jak lobby żydofilskie,posiadające wpływy i udziały w większości światowych mediów,ktore bardzo stara się by o tym nie mówić.W sytuacji krytycznej,gdy jakikolwiek srul zostanie przyłapany na jakimś bezeceństwie rusza medialna maszynka - "antysemityzm". Doszło do tego że samo wskazanie iż Hollywood jest opanowane przez kapitał żydowski (kilka lat temu Marlon Brando)wywołuje wściekły atak tego lobby , które zmusza tego zasłużonego człowieka do przeprosin.Moze mi odpowiesz,jeśli się mylę i srulstwo nie jest postawąobrzydliwą postawą moralną , co takiego jest w żydostwie,że stanowi to powód do wstydu? Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 17:07 Istnieje coś takiego, jak zbiorowe poczucie winy. Jest to fenomen równie wprawiający w zakłopotanie (choć nie tak niebezpieczny), jak zbiorowa odpowiedzialność. Zbiorowe poczucie winy narzuca pewne reguły poprawności politycznej, powstrzymujące przez piętnowaniem z jakichkolwiek powodów (również w oczywisty sposób nagannych) przedstawiciela zbiorowości, wobec którego odczuwa się zbiorowe poczucie winy. Taka sytuacja dotyczy Murzynów w USA, tak było również do niedawna (i w wielu przypadkach jest nadal) w stosunku do Żydów. Dodać można, że symptomy podobnej sytuacji można zaobserwować również w stosunkach niemiecko-polskich. Przyczyn poczucia winy nie będę dociekał, bo są oczywiste. Ciekawe jednak, że od pewnego czasu to poczucie winy (wobec Żydów) stało się tak nieznośne, że powody jego zaczęły być - również publicznie, choć z użyciem różnych argumentów - kwestionowane. W wielu przypadkach owo poczucie winy zmieniło się w swe przeciwieństwo: obarczanie Żydów zbiorową odpowiedzialnością za całe zło (albo przynajmniej jego część), która to odpowiedzialność - choćby nie wiem jak ją ideologizowano - objawia się (choćby w warstwie słownej, po czym najłatwiej go rozpoznać) jako stary, znany dobrze antysemityzm. Mam nadzieję jednak, że po tym wychyle w drugą stronę nastąpi wreszcie normalność w stosunkach z Żydami i w stosunku do Żydów: przed osądzeniem kogokolwiek za zło (czy też za dobro) nie trzeba mu będzie zaglądać w spodnie, czy w inny sposób sprawdzać pochodzenia, w obawie przed posądzeniem o anty- (lub filo-) semityzm. Co charakterystyczne, nadmierna polityczna poprawność zaczyna uwierać również samych (głównie amerykańskich) Żydów, głównie z tego powodu, że niektórzy ich pobratymcy czerpią z tej uprzywilejowanej pozornie pozycji znaczne korzyści (przykładem takich "antyżydowskich" Żydów są Naom Chomsky, czy też Norman Finkelstein z jego "przedsiębiorstwem holocaust")... Odpowiedz Link Zgłoś
gyrovague Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 16:54 j_mat napisał: > Izrael stosuje procedury sądowe i dochodzeniowe nie tylko w > stosunku do terrorystów, ale również wobec własnych obywateli winnych nadużyć > w stosunku do ludności nieprzyjaciela. Na temat tego jak wyglądają te "procedury", jakie metody stosowane są przez izraelskie siły bezpieczeństwa i jak wyglądają podwojne standardy wobec Żydow i wszystkich innych poczytaj sobie w: Norman G. Finkelstein, Wielka Hucpa, Wwa 2006 Kevin MacDonald, Fenomen żydowski, Wrocław 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: Izrael winny śmierci cywilów w Kanie 03.08.06, 12:41 Żydzi w Brzezince sami sa winni ze ich zagazowano bo po co wsiadali do pociagu bez biletu!Wiem,ze to co napisalem jest glupie ale tak samo kretynskie jak to ze te dzieci sa ofiarami terrorystow.Żydzi morduja bez opamietania i litosci i to ONI je zamordowali. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua I po co się podniecasz? 03.08.06, 12:45 Mordują się tam od tysięcy lat, bo taka jest natura Azjatów; ściera się tam cywilizacja żydowska z cywilizacją arabską - i niech się rżną, bo to prymityw z jednej i z drugiej strony. Mieszkańcy Europy powinni się temu bacznie przyglądać, aby zarzewie tych mordó nie przedostało się na nasz kontynent. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 12:48 Mieszkancy Europy powinni napisac prace naukowa.O gorylach i malpach w stanie permanentnej wojny Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:00 narodami Libanu i Palestyny - oraz islamskimi ofiarami armii Izraela, poniewaz wyznawane przez nas fundamentalne katolickie wartosci blizsze sa kulturze muzulmanskiej, niz wspolczesnej Europie. Bronimy swoich uczuc religijnych jak Wy, drodzy Przyjaciele, podobizm swego Mahometa! Alejkum Salem! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:03 Tia... w myśl najgłupszego polskiego hasła "za waszą i naszą wolność"... Takiego wała! Bronię swojęj wolności, a ty jak masz ochotę to giń za brudasó z jednej czy drugiej strony, ale nie nawołuj do przelewania polskiej krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:03 Jestes ofiara wlasnego,prywatnego debilizmu.Twoj wybor.Nie o wiare i polityke chodzi.O ludzi.Moze jutro komus strzeli do glowy mordowac niewierzacych?Masz takie pojecie o demokracji jak zbok o normalnym zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:08 presentation1 napisał: > Jestes ofiara wlasnego,prywatnego debilizmu.Twoj wybor.Nie o wiare i polityke > chodzi.O ludzi.Moze jutro komus strzeli do glowy mordowac niewierzacych?Masz > takie pojecie o demokracji jak zbok o normalnym zyciu ---------------------------------------- Ulubione filmy: Film wszechczasow-Jak rozpetalem 2 wojne swiatowa Hobby: Wielki problem.W sumie na nic nie mam czasu, chociaz nic nie robie. To z Twojej wizytowki kolego. Radze Ci przelaczyc kanal i dowiedziec sie czegos wiecej o swiecie, zamiast rzucac slowami na wiatr stajac sie ofiara swego mialkiego hobby... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:10 Zauwaz jedno.Mnie stac na profil a ty dzialasz z ukrycia jak terrorysta.Widzisz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Do zwolenników obu stron! 03.08.06, 13:01 Zwracam się do zwolenników obu stron, tych któzy są za Żydami, i tych, któzy popierqją Arabów. Zamiast wyzywać się i przeklinać nawzajem kupcie na bazarze kałącha, amunicję i jedźcie na Bliski Wschód stają w obronie tej czy tamtej strony - wykażecie się odwagą, wasza pomoc może okazać się nioceniona, może nawet zgioniecie za przekonania. Jest ktoś odważny?!... Co? strach d...pę ścisnął?? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 13:02 presentation1 napisał: > Mieszkancy Europy powinni napisac prace naukowa.O gorylach i malpach w stanie > permanentnej wojny Bylbym ci wdzieczny gdybys stonowal swoj jezyk i nie ublizal innym nacjom Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 13:06 Czy goryle i malpy to nacje?Chyba ze masz jakies wyobrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 13:42 presentation1 napisał: > Czy goryle i malpy to nacje?Chyba ze masz jakies wyobrazenia. Widzisz, twoj problem polega na tym, ze odwagi masz na tyle, zeby rzucic haslo i grac glupa. Dobrze wiesz o jaki kontekst chodzilo i nie udawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Posterzy - goryle we mgle. 03.08.06, 13:10 Proponuje napisac dysertacje o niektorych posterach zabierajacy tutaj glos, chociaz nic nie maja do powiedzenia poza "wolnymi zartami"... Moze dowiedzielibysmy sie czegos nowego o naturze ludzkiej...? Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re: nick nolte po pijanemu nadawał na żydów w 03.08.06, 13:00 malibu gdy został zatrzymany przez policję za jazdę po pijanemu. znany aktor obwiniał zydów o agresje na liban i dokonywane tam zbrodnie. ciekawe czy rozpęta sie kolejan zydowska akcja propagandowa tak jak w przypadku pijanego m.gobbsona i opryskaniu rabina w warszawie perfumami przez polskiego członka akcji odsmradzania stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś