Dodaj do ulubionych

Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kanie

• zasmucony1 Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:00
      ...No bo ten Właściciel to on sie dowiadywał najpierw czy są tam dzieci."SĄ
      dzieci???-pytał.Bo jak są dzieci to nie wyślę mojej rakietki na dziki
      Hezbollach""Nie ma"-odpowiadano mu.Ale on nie dowierzał,zagladał przez lornetke
      z samolocików.Ale dzieci nie widział.No to sobie myśli"Jak nie ma to se
      wystrzele"Ale nie przewidział dzikiej niegodziwości Okrutnego Hezbollachu...
    • rysiek63op Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:03
      Żydzi są beszczelni,winni cywile bo nie pouciekali.
      Hezbollah walczy z bandycką armią żydowską a żydzi bombardują ludność cywilną
      Libanu.To są fakty i ofiary,żydzi powinni być oskarżeni o ludobójstwo.
    • zasmucony1 Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:10
      "No,ale tak nie będzie! Co to to nie"-powiedział Właściciel."Zrobie sledztwo w
      tej sprawie!" I jak powiedział tak zrobił.Śledził siebie i straszliwy
      hezbollach."Ja zawiniłem,czy on"-pytał się z niepokojem.Kawy nie mógł pić z
      rana,tak się tym gryzł."jak to było?Jak?"-zadręczał siebie i rodzine.I w końcu
      poznał prawde...(Kochane dzieci,dalszy ciąg bajeczki poznacie już jutro.)
    • matrioszka25 Majster smierc pochodzi z izraela 03.08.06, 10:18
      jeszcze sie targuja w ofiarach, 20, 50...6 000 000, co to w koncu za roznica. Obraz morderstw w Libanie bedzie widoczy po usunieciu gruzow, bo tam jeszcze leza setki ludzi, rozkaldajacych sie na czynniki pierwsze, w izraelskich gazach i fosorze. Majster smierc morduje nieprzerwanie z sadystycznym upodobaniem, tylko po to zeby zadac smierc i cierpienia niewinnym dzieciom, straty zadane Libanowi przez majstra smierci, to juz 4 miliardy dolarow, pieniadze europejskiego i amerykanskiego odatnika, ktory po kazdej wojnie sadysty, odudowuje Liban. Majster smierci i barbazynca, zbombardowal pomnik kultury swiatowej w Ballbeck, bedacy pod ochrona UNESCO, majser smierci do tej kultury nienalezy.
      • wiktoriaka Re: Majster smierc pochodzi z izraela 03.08.06, 10:34
        Co za bełkot
    • vigon Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 10:20
      Hezbollah jest winny, tak jak źydzi ponoszą winę za holokaust i Auschwitz! Takich głupot nie czytałem,
      od czasu konferencji prasowych rzecznika rządu, niejakiego Jerzego.U.
    • maxman01 Zydzi napadli na szpital, ubili przy okazji dzieci 03.08.06, 10:23
      Zydzi napadli na szpital, ubili przy okazji dzeci i oglosili to jako wielki
      sukces .. mamy natepny przyklad jak dziala "dzielna" zydowska armia.

• alkud ** Sayyed Hassan Nasrallah - biografia ** 03.08.06, 10:28
      tylko tutaj,
      chociaz znajac zycie zaraz ktos mi to podp***
      i powie, ze sam zrobil :>

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/08/Sayyed-Hassan-Nasrallah-Antychryst-czy-Mahdi.html
      • mangusta3 a ty skąd czerpałeś ? też od kogoś pod...pier.... 03.08.06, 10:55
    • giuseppe53 Skoro prorok byl pedofilem to i jego wyznawcy mogą 03.08.06, 10:28
      - a co!
      • wiktoriaka Re: Skoro prorok byl pedofilem to i jego wyznawcy 03.08.06, 10:40
        Cóż, muzułmanie często żenią się z 10-letnimi dziewczynkami. U nas wszyscy ci
        obrońcy hezbollahu takiego chętnie zlinczowaliby, a u muzułmanów tego nie chcą
        widzieć.
    • fnoll czysta propaganda, brudna wojna 03.08.06, 10:51
      jakoś nie ma dowodów na to, że budynek zbombardowany przez Izrael pełnił rolę
      "tarczy"... słowa, słowa, słowa...
    • turbodizel Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:03
      Zwróćcie uwagę ile pro-izraelskich wpisów jest bez polskiej czcionki. Siedzą
      dzięcioły i stukają w Nowym Jorku lub Tel-Avivie...
      • intel-e-gent Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:07
        Z pewnością siedzę teraz na miękkim krześle gdzieś w środku Nowego Jorku i
        piszę posty proizraelskie złośliwie używając polskiej czcionki, abyś nie mógł
        się zorientować skąd piszę...
        :)

zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl
        • turbodizel Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:10
          Uderz w stol a nozyce sie odezwa! Tak testuje sie krajowa polska kolumne!
          Dzieki!!!
        • rzabba Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 15:03
          intel-e-gent napisał:

> Z pewnością siedzę teraz na miękkim krześle gdzieś w środku Nowego Jorku i
          > piszę posty proizraelskie złośliwie używając polskiej czcionki, abyś nie mógł
          > się zorientować skąd piszę...
          --------
          inaczej nie bylby intel-a-gentem...
      • l.o.r.t.e.a Tu masz link potwierdzający twoją tezę. 03.08.06, 11:12

www.timesonline.co.uk/newspaper/0,,174-2289232,00.html
      • wiktoriaka Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 13:21
        Człowieku, ależ z Ciebie bystry obserwator. Wyobraź sobie, że ja mam dostepnych
        w tej chwili kilka komputerów. Na jednych jest polska czcionka, na innych nie.
        • rzabba Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 15:11
          wiktoriaka napisała:

> Człowieku, ależ z Ciebie bystry obserwator. Wyobraź sobie, że ja mam dostepnych
          > w tej chwili kilka komputerów. Na jednych jest polska czcionka, na innych nie.
          ----------
          od teraz juz kazdy glupi wie...
    • ryszard.sienkiewicz Izrael pisze że Hezbollah winny śmierci cywilów 03.08.06, 11:22
      Długo nie trwało a Izrael nauczył się od hitlerowców ich języka.
      Powstańcy w gettcie warszawskim też wykorzystywali ludność cywilna jako tarcze?
      A może to Armia Krajowa w trakcie powstania warszawskiego wykorzystywała
      ludność cywilna jako tarcze, i dlatego wymordowano 200 tysięcy ludzi?. Nie jest
      wykluczone że w armii izraelskiej służą potomkowie oprawców z ukraińskiej
      Waffen SS. Stąd ten język i znane sformułowania .
      • plus_minus_zero No.... gdzies musieli w koncu sie nauczyc 03.08.06, 12:43
        choc gdyby nie protekcja i aplauz NAJwiekszego demokraty na swiecie dalej by
        szli ci wielcy bohaterowie jak barany do rzezni
    • el_p Hezbollah winny suszy, gradobicu i problemom Lecha 03.08.06, 11:27
      Najciekawsze w tym wszystkim jest:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3525370.html

Wśród 28 śmiertelnych ofiar uderzenia izraelskiego pocisku jest szesnaścioro
      dzieci - podaje HRW.

Human Rights Watch podważyła także informacje strony izraelskiej, jakoby z
      rejonu budynku prowadzony był ostrzał rakietowy terytorium Izraela. HRW nie
      stwierdziła na miejscu - zarówno w gruzach budynku, jak i w bezpośrednim jego
      sąsiedztwie - żadnych śladów zniszczonego sprzętu wojskowego, np. wyrzutni.
      Wśród ciał, wydobytych z ruin nie było też ani jednego, o którym można byłoby
      powiedzieć, że był to bojownik Hezbollahu - twierdzi HRW.

Przedstawiciele Human Rights Watch przebywali na miejscu w Kanie w dzień po
      bombardowaniu.
    • polemista_x Re: Izrael: Hezbollah winny śmierci cywilów w Kan 03.08.06, 11:31
      Żydzi wietrzą amerykańskie arsaenały.
      • intel-e-gent Ten rysunek wyjaśnia różnicę... 03.08.06, 11:45
        www.blogmosis.com/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/26301

Hmm?

• intel-e-gent Teraz winno chodzić, Przepraszam za zakłócenia :) 03.08.06, 11:48
          allisonkaplansommer.blogmosis.com/history/032700.html

;p
          • l.o.r.t.e.a Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdjęcia, 03.08.06, 11:53
            a nie głupawy rysunek.
            • intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 11:57
              Rysunek głupawy, bo oddający dobrze różnicę, hę?
              Celny i prawdziwy, więc bolą oczka jak na nań patrzysz?
              Ojoj...

PS Twoje posty są pośmiertnym triumfem propagandy III Rzeszy...
              • ratioman Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:01
                Rysunek doskonale wpisuje się w srulczą propagandę,przeznaczoną dla ludzi na
                twoim poziomie intelektualnym
              • aapa popieram 03.08.06, 12:02
                bardzo dobry rysunek intel-e-gent, bardzo trafnie ilustruje rzeczywistość.
                • intel-e-gent Dzięki... 03.08.06, 12:04
                  Warto poczytać tego bloga z którego pochodzi :)
                  Szkoda aapa, że jest Nas tak mało na tym forum, giniemy wśród tłuszczy. :(

• rzabba Re: Dzięki... 03.08.06, 15:17
                    intel-e-gent napisał:
                    ...
                    > Szkoda aapa, że jest Nas tak mało na tym forum, giniemy wśród tłuszczy. :(
                    --------------
                    zamiast narzekac sprobuj szczescia tam, gdzie jest was duzo.
              • el_p Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:02
                intel-e-gent napisał:

> Rysunek głupawy, bo oddający dobrze różnicę, hę?
                > Celny i prawdziwy, więc bolą oczka jak na nań patrzysz?
                > Ojoj...
                >
                > zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl
                >
                > PS Twoje posty są pośmiertnym triumfem propagandy III Rzeszy...

Wiesz, pozwole sie wtracic w Wasza urocza wymiane laurek i zacytowac "zandalf'a"
                Moze, jesli przesledzisz liczbe ofiar Panie intel-e-gent, zrozumiesz, ze to
                tylko glupi obrazek.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46297840&a=46303868
                • kilka ciekawaych informacji
                Przeczytaj komentowany artykuł »
                zandalf 03.08.06, 10:27 + odpowiedz

co najlepsze wybranych z wyjątkowo proizraelskiej lub jak kto woli prożydowskiej
                strony (tu link do niej www.izrael.badacz.org/index.php
                )

W latach 2000 - 2004 (dokładnie od 29.09.2000 do 19.01.2004) zginęło 635 cywilów
                izraelskich oraz 274 członków sił bezpieczeństwa. Naliczono w tym czasie aż
                20270 różnego rodzaju zamachów. I teraz co najciekawsze tylko 4% z tych zamachów
                zostało zorganozowanych w kraju (utrzymuję pisownie jak na stronie) a pozostałe
                55% w strefie Gazy oraz 41% na Zachodnim Brzegu. Niestety brakuje takiego
                zestawienia jeśli chodzi o liczbę ofiar (nie podano ilu Żydów zginęło w jakim
                regionie).
                Później następuje szczegółowe wyliczenie ile osób zginęło w jakich
                okolicznościach. Mimo że wyliczenie jest szczegółowe i obejmuje min
                zasztyletowania, zastrzelenia (ciekawe ile przypadków morderstw nie terrorystów
                podciągnięto do aktów terroru) oraz mozdzieżowe ostrzały (1 zabity członek sił
                bezpieczeństwa) w zestawieniu nie ma słowa o ofiarach ataków rakietowych.
                Zobaczmy teraz jak zmniejszazła się z roku na rok liczba ofiar. W 2002 roku
                zginłęło 451 osób w 2003 było 213 ofiar. Rok 2004 to 117 zabitych Żydów a w roku
                2005 liczba ofiar zmalała do 55. Brakuje raportu z tego roku. Ciekawe czy do
                czerwca liczba ofiar była tak niewielka że można by mówić o zakończeniu aktów
                terroru i potrzebna była wojna?
                • intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:08
                  Zanim zaczniesz coś udowadniać weź do ręki dowolny podręcznik do historii
                  małego Palestyńczyka i małego Izraelczyka. I zobacz jak nazywani są w nich
                  przeciwnicy. Zauważysz ciekawą różnicę: w palestyńskich podręcznikach
                  znajdziesz kalki z nazistowskiej propagandy, a w izraelskich normalnie i, w
                  miarę obiektywne, przedstawienie konfliktu.
                  A statystycznie ja i moja żona mamy po jednym jajniku i pół macicy...

• ratioman Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:13
                    Gorzej,bo ty sam masz tylko 3% zwojów mózgowych,za to 7131% woreczka żółciowego
                  • el_p Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:17
                    Ja niczego nie udowadniam, bo wiem ze Ty masz juz wyrobiona opinie i nic cie nie
                    ruszy. Moze ktos jednak pokusi sie o przeczytanie notatki HRW, w ktorej
                    organizacja wyraznie mowi, ze w poblirzu nie znaleziono zadnych sladow po
                    "terrorystach", co zatem z idea zywej tarczy? Byc moze sprawdzenie, ze w 4 lata
                    iosc ofiar po stronie Izraela jest podobna do liczby ofiar miesiecznej operacji
                    "antyterrorystycznej" da innym troche swiatla na cala ta sprawe.
                    A co do podrecznikow, to trudno mi bedzie do nich dotrzec, moglbys rzucic linka
                    z przykladami? Czy mam traktowac to jako kolejna akcje w stylu tego rysuneczku?
                    Zreszta najsmieszniejsze jest to, ze rozmawiamy o Libanie a ty wyskakujesz z
                    tekstem o Palestynie.
                    • intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:24
                      El_p bo to jest odprysk jednej i tej samej sprawy! A sprawa to Niepodległa
                      Palestyna i wymordowanie Żydów. Liban jest jednym z frontów tej walki.
                      I tu się wszystko zaczyna.
                      Linku Ci nie podrzucę, bo podręczniki te oglądałem swego czasu we Francji
                      (sic!). Z Tobą przynajmniej da się jakoś podyskutować, więc zauważ, że ani razu
                      nie zakwestionowałem faktu śmierci cywilów, ani odpowiedzialności Izraela za
                      zrzucenie bomby. Staram się tylko ukazać różne powody dla których obie strony
                      walczą i różnice cywilizacyjne pomiędzy nimi. Zajrzyj na mojego bloga i
                      przeczytaj tekst o Izraelu, który popełniłem, to troszkę lepiej mnie
                      zrozumiesz. I ruszymy do dyskusji :)

pzdr

• ratioman Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:44
                        Intel-e-gent'cie przeczytałem parę tekstów w twoim blogu,bo byłem ciekawy czy
                        ty jesteś zwykłą mendą czy po prostu idiotą.Możesz być spokojny ,nie jesteś
                        mendą!
                      • el_p Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 12:49
                        :D Nie podlizuj sie:P

Ja rowniez nie kwestionuje prawa Izraela do obrony, ale w momencie kiedy do
                        akcji "antyterrorystycznej" stosuje sie samoloty, okrety i ostrzal rakietowy, to
                        cos mi tu nie gra. Bardzo chcialbym, zeby Izrael zyl w pokoju, ale rowniez
                        Liban, Palestyna i inne kraje. Mam wrazenie, ze zabijanie cywilow nie pomaga
                        temu procesowi, a zrzucanie winy na Hesbollah pachnie propaganda III rzeszy.
                        Zamiast oslabic, ruch bedzie sie wzmacnial. Ktos podawal tu dobry przyklad.
                        Przed akcja militarna w Libanie, poparcie dla Hesbollahu bylo niemal takie jak u
                        nas dla LPR, teraz jest znacznie wyzsze.
                        Jak znajde chwile czasu, zajze na twojego bloga:)
                        • intel-e-gent Re: Przejrzyj zdjęcia z mojej sygnaturki, to zdję 03.08.06, 13:06
                          Gdzieżbym śmiał się podlizywać ;)

Zgodzę się, że środki użyte przez IDF i IAF przeciw Hezbollahowi są
                          niespółmierne do bezpośredniej przyczyny obecnej bitwy, ale na to zwracają już
                          uwagę izraelscy komentatorzy. Na Hezbollah zrzucają winę, ale sami twierdzą, że
                          pośrednio, więc bezpośrednia wina nie ulega wątpliwości. Swoją drogą, z drugiej
                          ręki, wiem co przechodzą izraelscy oficerowie po takim "sukcesie" i nie życzę
                          nikomu takich przesłuchań.
                          Dodam jeszcze, że nie kwestionuję, ani nigdy nie kwestionowałem prawa
                          Palestyńczyków i Libańczyków do własnego państwa, podobnie jak 80% populacji
                          Izraela. Swoją drogą masz może statystyki mówiące jaki procent Palestyńczyków
                          uznaje prawo Izraela do istnienia?
                          Szkoda, że niewielu jest tu takich adwersarzy jak Ty, gdyż z niektórymi po
                          prostu nie da się dyskutować...
                          A na bloga zapraszam. Nie piszę tam tylko o Izraelu i polityce, bo bym się na
                          śmierć zanudził :)

• plus_minus_zero Skad wiesz co przechodzą izraelscy oficerowie 03.08.06, 13:30
                            po takim "sukcesie" ?
                            • intel-e-gent Re: Skad wiesz co przechodzą izraelscy oficerowie 03.08.06, 13:33
                              Z drugiej ręki, jak pisałem. To chyba jasny zwrot określający niebezpośrednie
                              źródło informacji?

• plus_minus_zero Chcesz powiedziec ze MOSAD ma przeciek? 03.08.06, 13:38
                                • intel-e-gent Naciągany wniosek. 03.08.06, 13:41
                                  A już na pewno nie Mossad, bo to wywiad "cywilny"...

• plus_minus_zero Ach, rozumiem, jest to jeden z tych 'dozwolonych' 03.08.06, 13:46
                                    przeciekow...
                                    • intel-e-gent Nadal naciągany wniosek 03.08.06, 14:00
                                      Nie doszukuj się wszędzie spisków...

• plus_minus_zero Znaczy wiec ze to nieprawda, po prostu kolejna 03.08.06, 14:05
                                        zaslona dymna? Taka mniej wiecej jak te amerykanskie przesluchania?
                                        Albo kolejny 'bak' puszczony po to zeby zamknac usta tym ktorzy sa przeciwko?
                                        • intel-e-gent Nudzi ci się... 03.08.06, 14:19
                                          I szukasz spisków i kłamstw tam gdzie ich nie ma. Nie możesz po prostu przyjąć,
                                          że znam "drugą rękę" osobiście?

• plus_minus_zero Nie jestem wierzacy .... 03.08.06, 14:25
                                          • plus_minus_zero ale jestem przekonany ze sa ludzie 03.08.06, 14:28
                                            zdolni usprawiedlic kazde swinstwo.
      • asia_25 Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 14:50
        przeczytajcie jego zapiski z 26.05.2006 to wszysko zrozumiecie...

zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?8
        Pozdrawiam !!
        • j_mat Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 15:45
          Gratuluję iście czekistowskiej czujności! Szkoda, że ten zdemaskowany nie ma (a
          może jednak ma?) sklepu internetowego. Można by zrobić wirtualny pogrom...
        • aapa Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 15:55
          uuuuuuuuu ale go zdemaskowałaś(eś). zdemaskuj i mnie, proszę.
        • zasmucony1 Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 16:21
          Przeczytałem.....:(((((((
        • intel-e-gent Bosz... Czuję się wręcz obnażony... 03.08.06, 16:59
          Biedna asia_25... Co ona przeszła czytając mojego bloga... Ojojojojojojoj! ;)
          I jak bez zastrzeżeń wierzy we wszystko co piszę :)
          Skoro tak jest, to może uwierzy w to:
          Hezbollah jest zły, a Izraelczycy wspaniali...

:)))

Złudne nadzieje...

• gyrovague i jeszcze ten infantylny ekshibicjonizm 03.08.06, 18:28
            jakby eksponowanie własnej ułomności w miejscu - bądź co bądź - publicznym
            mogło przynieść jakikolwiek inny efekt niż zażenowanie i politowanie osób na
            ten przykry widok narażonych. Litościwie odwróćmy wzrok.
        • gyrovague Re: Intel-e-gent zdemaskowany !!!!!!!!!!!! 03.08.06, 18:10
          Przejrzałem. Przygnębiające. Ta paplanina potwierdza, że obiegowe stereotypy
          jakoby Żydzi wyróżniali się inteligencją, są wynikiem wyłącznie ich skłonności
          do krzykliwej autoreklamy.

Żeby nie było nieporozumień, jak to ładnie ujął żydowski filozof Otto
          Weininger: „żydowskość polega nie na rasie, na przynależności do narodu, ani
          nawet nie na wyznawanej wierze, ale na tendencji umysłowej”.
          A tendencja to prosta i nader nieskomplikowana, jak to bowiem celnie ujął Marek
          Głogoczowski: pewien określony rodzaj wychowania wytwarza specyficzne
          ustawienie połączeń w korze mózgowej, powodujące przeświadczenie o
          własnej "wyjątkowości".
          I jeszcze krotki cytat z tegoż:
          "Żydzi w swym „rodzinnym” gettcie wychowywani są w poczuciu, iż są oni zarówno
          obcy (‘wyalienowani’) jak i z definicji lepsi od otaczającej ich społeczności
          gojów, czyli nie-Żydów. Ten sławny ‘żydowski egoizm’ ma swe biologiczne (a
          ściślej, zoologiczne) podłoże, jako iż według badań psychologa Jeana Piageta
          każde dziecko przechodzi etap rozwoju, w którym mu się wydaje, iż jest „pępkiem
          świata” i że należy do ‘narodu wybranego’ – dokładnie tak, jak to się w
          starożytności wydawało hebrajskim prorokom, według których wszystko co żyje, ma
          być Narodowi Wybranemu poddane.

Tak zatem jak dzieci, które nie zdając sobie z tego nawet sprawy, w swym
          egoizmie potrafią być po prostu okrutne wobec otoczenia, tak i wychowani od
          dzieciństwa w „oparach” Starego Testamentu Żydzi (oraz naśladujący
          ich ‘chrześcijańscy syjoniści’) zazwyczaj nie zdają sobie sprawy z tego, iż ich
          postępowanie jest i aspołeczne, i przeciwne Naturze."

Infantylizm "intel-e-genta", i jego konfratrów "i-mata", "aapy" (i innych
          bywalców tego forum) jest wręcz najlepszą ilustracją słuszności tej tezy.
    • szymiasty Żydzi - dosyc tych kłamstw!!! 03.08.06, 11:46
      To mniej więcej taka sama prawda, jak to, ze Polacy odpowiadają za
      Holocaust... . Śmiechu warte - żydzi, jesteście parszywymi, skundlonymi
      obłudnikami. mam nadzieję, że świat arabski zrobi z wami wreszcie porządek i
      wasze sztuczne państewko zniknie z powierzchni tej ziemi, co odnowi oblicze tej
      ziemi!!!!
      • tles01 szymiasty.. wyszkolony tekst starego SB-ka! 03.08.06, 11:52
        obrońca arabskich terrorystów!.. to arabscy terroryści zabili tysiące
        niewinych ludzi na całym świecie!.. pomagali,i pomagają im tacy jakk
        ty,sprzedając im broń !..
    • nandux Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 11:46
      To wierutne kłamstwo. Pragnę zauważyc ,ze ta opinia wyszła od Izraela a nie od
      ONZ czy Libanu. A jak wiemy Izrael jest bardzo dobry w tuszowaniu zbrodnii.
      Gdyby nie zaatakowali Liban to nie byłoby tej masakry. Wiec winny jest Izrael
      • romano33 Re: Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 11:51
        nandux napisała:

> To wierutne kłamstwo. Pragnę zauważyc ,ze ta opinia wyszła od Izraela a nie od
        > ONZ czy Libanu. A jak wiemy Izrael jest bardzo dobry w tuszowaniu zbrodnii.
        > Gdyby nie zaatakowali Liban to nie byłoby tej masakry. Wiec winny jest Izrael

Racja. Zgadzam sie. Tak samo tuszowali sprawe z masakrą na plaży w Beit Lahia
      • wiktoriaka Re: Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 13:44
        A może poradzilibyście, w jaki sposób miał zareagować Izrael. Do tego, że
        Hezbollach od lat nękał go ostrzałem rakietowym, świat się dawno przyzwyczaił.
        Nikt się tym zbyt nie przejmował, bo rakiety często nie trafiały w cel, albo
        straty były niewielkie. Teraz Izrael wycofał się z Gazy i zaczął likwidować
        osiedla. To wszystko miało być w ramach akcji ziemia za pokój. W odpowiedzi nowe
        władze palestyńskie zapowiedziały, że ich celem w dalszym ciągu jest zniszczenie
        państwa Izrael, natychmiast to samo zadeklarował Iran. Kiedy słowne prowokacje
        nie odniosły skutku, porwali żołnierzy izraelskich w skoordynowanej akcji Hamasu
        i Hezbollachu. Pomyślcie, jaki widzicie scenariusz działan Izraela, który
        bylibyście skłonni zaakceptowac?
    • romano33 Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 11:57
      Przypomnę inna masakrę na plaży Beit Lahia, gdzie próbowali zatuszyc sprawe.

Międzynarodowa organizacja obrony praw człowieka Human Rights Watch (HRW)
      oceniła jako "mało wiarygodne" śledztwo izraelskiej armii w sprawie masakry na
      plaży w północnej części Strefy Gazy. 9 czerwca zginęło tam ośmiu palestyńskich
      cywilów, a wiele osób zostało rannych.

"Śledztwo, w którym nie bierze się pod uwagę sprzecznych przesłanek z trudem
      może być uznane za wiarygodne" - oceniła HRW po spotkaniu z przedstawicielami
      izraelskiej armii.

Strona izraelska twierdzi, że nie ponosi odpowiedzialności za wybuch na plaży w
      Beit Lahia. Przed tygodniem izraelskie koła wojskowe ujawniły, że wyniki
      śledztwa wskazują, iż powodem śmierci ośmiu Palestyńczyków nie była eksplozja
      izraelskiego pocisku, lecz prawdopodobnie wybuch miny palestyńskiej.

Zdaniem prowadzących śledztwo odłamki wyjęte przez palestyńskich, a także
      izraelskich lekarzy z ciał rannych wskazują jednoznacznie na palestyńską minę, a
      nie izraelski pocisk.

Według HRW, wybuch mógł być spowodowany przez izraelski pocisk rakietowy
      wystrzelony kilka godzin wcześniej. "Możliwe, że wystrzelony rano 9 czerwca
      izraelski pocisk, który nie eksplodował, wybuchł w końcu w kontakcie z ludźmi
      lub pod wpływem innego izraelskiego bombardowania" - ocenia HRW.

Organizacja ponowiła swój apel o przeprowadzenie niezależnego śledztwa w tej w
      sprawie.

Wybuch w Beit Lahia spowodował natychmiastowy wzrost napięcia. Hamas, który
      wygrał styczniowe wybory parlamentarne i utworzył rząd Autonomii Palestyńskiej,
      zerwał trwające od 16 miesięcy zawieszenie broni, a bojówki organizacji
      natychmiast rozpoczęły ostrzał rakietowy terenów izraelskich ze Strefy Gazy. W
      ostatni czwartek jednak rząd Hamasu oświadczył, że chce ponownego zawieszenia
      broni z Izraelem.
    • nandux Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 12:06
      Napisano
      Mieszkańców Kany i okolic - podkreślono w raporcie - wielokrotnie wcześniej
      ostrzegano by opuścili domy

Jak mogli opuscic domy skoro drogi były bombardowane ? Wiec niech Irazel nie
      kłamie i nie stosuja perfidna propagande. Ciekawe jak sledztwo bedzie wygladac
      ze strony Hezbollahu i Libanu.
    • nandux Izrael winny śmierci cywilów w Kane 03.08.06, 12:11
      Wykorzystywanie Palestyńczyków jako "ludzkie tarcze" w operacjach wojskowych

"Weszliśmy do domu moich sąsiadów. Żołnierze zaczęli wiercić dziurę w ścianie.
      Wraz z trzema żołnierzami i psem weszliśmy do domu przez wywróconą ścianę. Jeden
      z żołnierzy trzymał broń skierowaną w moją głowę. Zdarzyło się to sześć czy
      siedem razy.Za każdym razem, kiedy przechodziliśmy z jednego budynku do drugiego
      zawsze musiałem iść przodem. W ostatnim budynku, kiedy otworzyłem drzwi, żeby
      wyjść usłyszałem strzały. Żołnierze wciągnęli mnie do środka i odpowiedzieli
      ogniem. Stałem metr za nimi."

Zarówno w Dżeninie jak i Nablusie, Siły Obronne systematycznie zmuszały
      Palestyńczyków - kobiety i mężczyzn - do udziału w operacjach wojskowych, lub
      wykorzystywały ich jako "ludzkie tarcze". Z reguły Siły Obronne przetrzymywały
      Palestyńczyków przez parę dni i zmuszały ich do szukania w obozie porzuconych
      rzeczy narażając ich w ten sposób na obrażenia.
    • bronimir Zydzi się gazowali, bo chcieli holokaustu 03.08.06, 12:11
      totalna bzdura. Zginęło 200.000 warszawiaków bo chcieli tego powstańcy
      rozpoczynając walki w mieście. Bzdura!!! Hezbollah wykorzystuje cywilów.......
      to ma być prawda?
    • twojkompan To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:13
      ze takie wnioski wyciagnie izraelskie 'sledztwo' ... To tak jak poproszenie
      rosjan o sledztwo w sprawie Katynia ...

Jak mieszkancy mieli uciekac, jak drogi byly pod obstrzalem ???

Rownie dobrze moznaby powiedziec, ze miliony Zydow mogly uciec przeciez z
      Auswitz !

To podobna paranoja.
      • nandux Re: To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:16
        twojkompan napisał:

> ze takie wnioski wyciagnie izraelskie 'sledztwo' ... To tak jak poproszenie
        > rosjan o sledztwo w sprawie Katynia ...
        >
        > Jak mieszkancy mieli uciekac, jak drogi byly pod obstrzalem ???
        >
        > Rownie dobrze moznaby powiedziec, ze miliony Zydow mogly uciec przeciez z
        > Auswitz !

Raport pod tytułem Izrael i Terytoria Okupowane: Ochrona przed śledztwem -
        łamanie praw człowieka przez Izraelskie Siły Obronne w Dżeninie i Nablusie
        dokumentuje poważne przypadki łamania praw człowieka przez siły izraelskie takie
        jak: bezprawne zabijanie, tortury i złe traktowanie więźniów; bezzasadne
        zniszczenie setek domów mieszkalnych, czasem bez wyprowadzania z nich
        mieszkańców, blokowanie ambulansów i odmowa pomocy humanitarnej, wykorzystywanie
        palestyńskiej ludności cywilnej jako "ludzkie tarcze"

• nandux Łamanie praw przez Izrael 03.08.06, 12:21
        ruksela (PAP) - Unijny komisarz ds. rozwoju i pomocy humanitarnej Louis Michel
        oskarżył we wtorek Izrael o pogwałcenie międzynarodowego prawa humanitarnego w
        Libanie podkreślając, że prawo do samoobrony nie zezwala Izraelowi na niszczenie
        Bejrutu i kluczowych obiektów infrastruktury.

W wywiadzie dla Reutera komisarz Michel powiedział, że "prawo do samoobrony nie
        zezwala Izraelowi na zrównywanie z ziemią Bejrutu i żywotnie ważnej
        infrastruktury w imię zwalczania Hezbollahu"
        • nandux Re: Łamanie praw przez Izrael 03.08.06, 12:22
          John Dugard, specjalny wysłannik ONZ, badający sytuację w dziedzinie praw
          człowieka na obszarach palestyńskich, oskarżył w środę Izrael o łamanie
          "najbardziej podstawowych norm" prawa międzynarodowego w Strefie Gazy.
          Izrael prowadzi operację wojskową w Strefie Gazy, usiłując zmusić ekstremistów
          palestyńskich do uwolnienia izraelskiego żołnierza, uprowadzonego 25 czerwca.

John Dugard oświadczył na specjalnej sesji ONZ-owskiej Rady Praw Człowieka, że
          operacja izraelska jest "nieproporcjonalnym użyciem siły przeciwko cywilom".

getto.blox.pl/html
          raport.blox.pl/html
          beirutspring.blogspot.com/
          libanizrael.wordpress.com/
          www.lebanonundersiege.gov.lb/english/F/Main/index.asp?
          • presentation1 Re: Łamanie praw przez Izrael 03.08.06, 12:41
            Wydaje mi sie ze ktos powinien zabic tego zolnierza.roblem z glowy.Wtedy jedna
            osoba odpowie za morderstwo(?)
      • presentation1 Re: To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:39
        Racja.Dlaczego Zydzi nie uciekali z obozow?
        • belaqua Re: To bylo oczywiste od samego poczatku 03.08.06, 12:53
          Bo ucieczka nie była zgodna z regulamienem.
    • zhk Tam nie będzie nigdy pokoju. 03.08.06, 12:21
      Chyba "Ziemię Obiecaną" źle umiejscowili sobie. Rosja mogłaby dać im trochę
      gruntu bo ma aż nadto, albo Kanada.... - może lepiej...
    • presentation1 Pytanie do obywatel Izraela....................... 03.08.06, 12:28
      i zwolennikow.
      Czy za masakre prawie 200 tys. ofiar cywilnych Powstania Warszawskiego
      odpowiada AK czy Armia Niemiecka?
      Prosze o logiczne wypowiedzi
      • el_p Re: Pytanie do obywatel Izraela.................. 03.08.06, 12:54
        presentation1 napisał:

> i zwolennikow.
        > Czy za masakre prawie 200 tys. ofiar cywilnych Powstania Warszawskiego
        > odpowiada AK czy Armia Niemiecka?
        > Prosze o logiczne wypowiedzi

Widzisz, to jest kwestia punktu widzenia. Z naszego punktu widzenia - Niemcy
        Z punktu widzenia izraelskiego generala- AK
        Z punktu widzenia zigzauera- ZSRR :D
        Z mojego punktu widzenia Niemcy, dowodztwo i organizatorzy powstania, ZSRR
        • presentation1 Re: Pytanie do obywatel Izraela.................. 03.08.06, 12:55
          Przeciez to nie ZSRR mordowal cywilow?Pytam sie kto zamordowal cywilow.AK czy
          Niemcy?
          • el_p Re: Pytanie do obywatel Izraela.................. 03.08.06, 13:10
            Pytales kto odpowiadal, a nie kto mordowal a to zasadnicza roznica.
            Mordowali Niemcy.
    • nandux Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 12:31
      Gdyby rząd Wielkiej Brytanii , w ramach walki z IRA , wydał swojej armii ,
      rozkaz wystrzelania wszystkich obywateli podejrzanych o współpracę z
      terrorystami , oraz zburzenia domów w których oni mieszkali , a dodatkowo wydał
      rozkaz , atakowania rakietami budynków w których mieszkają sympatycy terrorystów
      , to cały cywilizowany świat " zawyłby " z oburzenia . Wszystkie partie
      zasiadające w brytyjskim parlamencie , zażądały by odwołania rządu , angielska
      prasa " rozniosła " by taki rząd na strzępy !! . W demokratycznym państwie prawa
      , jakim jest bez wątpienia Wielka Brytania , żaden rząd nie może uprawiać
      bandytyzmu , w żadnych okolicznościach !! . Podejrzanym o popełnienie jakiegoś
      przestępstwa ( na przykład terroryzmu ) należy udowodnić winę , w uczciwym
      sądowym procesie . To niezawisły sąd decyduje o winie i karze , a nie jakiś
      wojskowy " trep " .

Gdy jednak , w opisany wyżej sposób , walcząc z terroryzmem palestyńskim ,
      zachowuje się rząd Izraela , cały cywilizowany świat przygląda się temu
      obojętnie , zaś opinia publiczna tego państwa ( z niewielkimi wyjątkami )
      popiera działania swojego rządu ! . Co gorsza , rządy wielu państwa ( głównie
      USA ) , zdają się aprobować izraelską strategię walki z terroryzmem , opartą na
      bandytyźmie państwa . Mordowanie ludzi , których służby specjalne izraelskiej
      armii uznały za przestępców ( bez sądowego procesu udowodnienia winy ) ,
      stosowanie zasady odpowiedzialności zbiorowej , w ramach której morduje się
      przypadkowych obywateli w odwecie za zamachy palestyńskich terrorystów ,
      wyburzanie domów , w których mieszkali terroryści , a więc niszczenie prywatnej
      własności , która w każdym praworządnym kraju , jest pod ochroną państwa .....
      wszystkie te działania , przywołują w pamięci bandytyzm hitlerowski , uprawiany
      przez Niemców w krajach okupowanych , w czasie II wojny światowej . Kto jak kto
      , ale Żydzi nie powinni kopiować zachowań swoich katów z czasów II wojny światowej .

Kilkanaście miesięcy temu , w krajach Unii Europejskiej przeprowadzono badania
      socjologiczne , z których wynika , że obywatele " piętnastki " , zgodnie uznali
      państwo Izrael , za główne zagrożenie dla pokoju światowego . I tak jest w
      istocie !! . Bandytyzm uprawiany przez państwo Izrael wobec narodu
      palestyńskiego , , jest podstawową przyczyną międzynarodowego terroryzmu
      islamskiego !!! . Państwa wspierające Izrael , stają się celem ataków
      międzynarodowych terrorystów muzułmańskich , co najdotkliwiej odczuli amerykanie
      , wspierający państwo żydowskie w największym zakresie .

Pierwszym krokiem w walce ze światowym terroryzmem islamskim , powinno być
      wymuszenie na państwie Izrael , ( poprzez sankcje ekonomiczne i izolację
      polityczną na forum międzynarodowym ) , , porzucenia bandytyzmu , jako sposobu
      walki z terroryzmem palestyńskim . W następnym kroku , ( metodami jak wyżej ) ,
      należy zmusić Izrael do uznania niepodległej Palestyny , w sprawiedliwych
      granicach . Gdy to nastąpi , należy postawić przed międzynarodowym sądem ,
      polityków izraelskich , odpowiedzialnych za stosowanie terroryzmu wobec narodu
      palestyńskiego , czego skutkiem jest ludobójstwo i łamanie prawa
      międzynarodowego . Kluczową rolę w takim procesie musi odgrywać USA . Bez pomocy
      militarnej i ekonomicznej tego kraju , Izrael nie byłby w stanie w bandycki
      sposób terroryzować narodu palestyńskiego . Pośrednio więc , amerykanie są
      współodpowiedzialni za terroryzm państwa żydowskiego ! . Polityka USA wobec
      Izraela ( i Bliskiego Wschodu ) musi się zmienić : amerykanie powinni zawiesić
      wszelką pomoc ekonomiczną i militarną dla Żydów , do czasu pokojowego
      rozwiązania kwestii palestyńskiej !! . Takie rozwiązanie , będzie jednak
      blokować wpływowe lobby żydowskie w USA . Dysponując ogromnymi wpływami
      ekonomicznymi i politycznymi , amerykańskie środowiska żydowskie , wplątują
      kolejne rządy tego kraju , w niekorzystne dla niego , oraz pokoju światowego ,
      awantury ( ostatnia w Iraku ) , w efekcie których rozwija się terroryzm islamski
      , oraz nienawiść świata arabskiego do Ameryki i cywilizacji europejskiej .

Jeśli my , ludzie żyjący na planecie Ziemia , nie chcemy wymordować się
      wzajemnie , to wspólnym wysiłkiem musimy poskromić państwa i narody , które
      wojowniczym awanturnictwem wobec innych , sieją śmierć , zniszczenia i zamęt !!
      . Państwem , które wysiłkiem całego cywilizowanego świata , trzeba pilnie
      poskromić jest obecnie IZRAEL . Bandytyzm uprawiany przez to państwo wobec
      Palestyńczyków , napędza światowy terroryzm , zaś poparcie udzielane Izraelowi
      przez USA , czyni konflikt lokalny , międzynarodowym , ze wszystkimi tego
      tragicznymi dla świata konsekwencjami !! .

Anthony

www.pospoliteruszenie.org

-------------------------
      getto.blox.pl/html
      raport.blox.pl/html
      • belaqua W interesie Polski jest istnienie państwa Izrael 03.08.06, 12:42
        I zgadnij kochasiu dlaczego?:)

Dodam, że jestem judeosceptykiem.
        • romano33 Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:44
          Komisja Praw Człowieka ONZ ostro potępiła Izrael
          Komisja Praw Człowieka ONZ ostro potępiła Izrael za zabicie szejka Ahmeda
          Jassina, lidera Hamasu

W interesie Polski nie jest popieranie zbrodni wojennych i łamanie praw
          człowieka i miedzynarodowych
          • presentation1 Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:46
            Co za interes Polski?
            Gdy te panstwo juz zniknie z powierzchni ziemii czy zmieni sie cos w Polsce?
            Nic
            Polska jak trwala bedzie trwala.
            • belaqua Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:49
              Nie masz racji. Otóż, gdyby Arabowie zniszczyli państwo Izrael, to jak myślisz
              jaka część mieszkańcó Izraela zechciałaby wrócić do Polski - tak do Polski!, bo
              przypomnieliby sobie, gdzie urodzili się ich przodkowie... Nie wszyscy wyjechali
              by do USA, kochasiu, nie wszyscy...
              • mosessex Re: ale gdzie jest zydoland? czy ktos wie? 03.08.06, 13:07
          • belaqua Sra...nie po ścianie! 03.08.06, 12:47
            W polityce międzynarodowej liczą się tylko interesy a nie jakieś prawa człowieka
            i komisje onz - kto respektuje jakieś oświadczenia!?
            • ratioman Re: Sra...nie po ścianie! 03.08.06, 12:54
              Tu niestety masz rację,tylko nie rozumiem czego w takim razie chcesz od
              Hitlera,Stalina Busha czy Pinocheta?
              • belaqua Re: Sra...nie po ścianie! 03.08.06, 12:57
                Nic od nich nie chcę. Chcę jedynie od rządu w Polsce, bo płacę podatki i kocham
                Polskę, aby zapewnił mi bezpieczeństwo poprzez racjonalną grę interesów na forum
                międzynarodowym. To wszystko. A Żydzi niech się tłuką z Arabami.
        • l.o.r.t.e.a Gdy przyjdzie Polsce płacić odszkodowania, 03.08.06, 12:44
          zmienisz zdanie.

W interesie Polski jest spokój na Świecie, a nie ciągłe wojenki Izarela.
        • ratioman Re: W interesie Polski jest istnienie państwa Izr 03.08.06, 12:48
          Bo ty masz tam parę nieruchomości które ukradłeś Palestynczykom ?
      • j_mat Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 15:29
        Więc jednak ostateczne rozwiązanie? Tylko po co taką okrężną drogą? No, tak.
        Prymitywny antysemityzm byłby nie na miejscu. Trzeba do tego dorobić ideologię
        o imperializmie izraelskim, jako żywo przypominającą propagandę sowiecką,
        wspieraną przez "użytecznych idiotów" na Zachodzie. Nie popieram metod Izraela,
        ani żadnej wojny (nawet tej "sprawiedliwej"). Staram się jednak patrzeć na ten
        konflikt w miarę obiektywnie. Wielka Brytania to nie kropla w morzu wrogiego
        żywiołu IRA i może sobie pozwolić na dżentelmeńskie traktowanie terrorystów.
        Izrael przy takim podejściu do wroga, który nie respektuje żadnych
        cywilizowanych zasad, nie przetrwałby nawet roku. Mimo to Izrael jest jedynym
        państwem na Bliskim Wschodzie, które funkcjonuje w oparciu o standardy
        demokratyczne, których przestrzeganie w warunkach ciągłego zagrożenia
        przechodzącego okresowo w stan wojny jest niezmiernie utrudnione. W Izraelu
        istnieje opozycja, i to nawet ta wroga - arabska, ze swoją reprezentacją w
        parlamencie. Izrael stosuje procedury sądowe i dochodzeniowe nie tylko w
        stosunku do terrorystów, ale również wobec własnych obywateli winnych nadużyć w
        stosunku do ludności nieprzyjaciela. Takie nadużycia, czy nawet zbrodnie
        zdarzają się - ale nie są regułą! Izrael przeprosił za Kanę twierdząc, że
        ludność cywilna nie była celem ataku. I ja w to wierzę - tak jak nie wierzę
        (odosobnionym zresztą) aktom skruchy za strony państw arabskich za wcześniejsze
        ataki terrorystyczne (Taki Arafat jedną ręką groził, a drugą głaskał
        terrorystów. Hamas już nie musi niczego udawać. Oficjalne szkoły i media w
        wielu krajach arabskich, czy szerzej - islamskich - wychowują dzieci w
        nienawiści do Izraela i innych niewiernych). Przy tej okazji (podobnie jak przy
        każdej akcji Izraela, wbrew temu, co twierdzi nandux) podniósł się krzyk
        oburzenia na całym świecie, w tym również w Wielkiej Brytanii, bo światowa
        opinia publiczna jest jakoś tak jednostronnie wrażliwa i specjalnie nie reaguje
        na ataki terrorystyczne skierowane przeciwko ludności cywilnej Izraela. Coś w
        tym jest, że ta opinia w większości nie lubi Żydów (przepraszam - imperialistów
        izraelskich). Najprościej jest szukać winy właśnie w Żydach, a nie w swoich
        ciasnych umysłach, przyjmujących z ulgą proste objaśnienie świata. Nie wszyscy
        skłonni są przyznać (nawet przed samymi sobą), że generalnie Żydzi są źli i
        dlatego z chęcią chwytają się argumentów maskujących te niskie, ciemne, głęboko
        skrywane uczucia...
        • ratioman Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 15:50
          Od dziecka wychowywano mnie w przekonaniu,że antysemityzm jest złem,dlatego
          popierałem każdy atak na "antysemickie" wg mediów postępki,nie zastanawiając
          sie zbytnio nad istotą rzeczy,pozwalając decydować żydowskiej propagandzie,o
          tym co złe i dobre.Upłynęło jednak trochę czasu i zacząłem zagłębiać się w
          poszczególne "antysemickie" wypowiedzi i działania,stwierdzając często ze
          zgrozą,że medialny "antysemita" nie ma nic wspólnego z nienawiścią do
          żydów,wkurzył go po prostu jakiś złodziej czy morderca,który przez przypadek
          był srulem.Ze zdumieniem zauważyłem,że jednak istnieje w świecien coś takiego
          jak lobby żydofilskie,posiadające wpływy i udziały w większości światowych
          mediów,ktore bardzo stara się by o tym nie mówić.W sytuacji krytycznej,gdy
          jakikolwiek srul zostanie przyłapany na jakimś bezeceństwie rusza medialna
          maszynka - "antysemityzm". Doszło do tego że samo wskazanie iż Hollywood jest
          opanowane przez kapitał żydowski (kilka lat temu Marlon Brando)wywołuje
          wściekły atak tego lobby , które zmusza tego zasłużonego człowieka do
          przeprosin.Moze mi odpowiesz,jeśli się mylę i srulstwo nie jest
          postawąobrzydliwą postawą moralną , co takiego jest w żydostwie,że stanowi to
          powód do wstydu?
          • j_mat Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 17:07
            Istnieje coś takiego, jak zbiorowe poczucie winy. Jest to fenomen równie
            wprawiający w zakłopotanie (choć nie tak niebezpieczny), jak zbiorowa
            odpowiedzialność. Zbiorowe poczucie winy narzuca pewne reguły poprawności
            politycznej, powstrzymujące przez piętnowaniem z jakichkolwiek powodów (również
            w oczywisty sposób nagannych) przedstawiciela zbiorowości, wobec którego
            odczuwa się zbiorowe poczucie winy. Taka sytuacja dotyczy Murzynów w USA, tak
            było również do niedawna (i w wielu przypadkach jest nadal) w stosunku do
            Żydów. Dodać można, że symptomy podobnej sytuacji można zaobserwować również w
            stosunkach niemiecko-polskich. Przyczyn poczucia winy nie będę dociekał, bo są
            oczywiste. Ciekawe jednak, że od pewnego czasu to poczucie winy (wobec Żydów)
            stało się tak nieznośne, że powody jego zaczęły być - również publicznie, choć
            z użyciem różnych argumentów - kwestionowane. W wielu przypadkach owo poczucie
            winy zmieniło się w swe przeciwieństwo: obarczanie Żydów zbiorową
            odpowiedzialnością za całe zło (albo przynajmniej jego część), która to
            odpowiedzialność - choćby nie wiem jak ją ideologizowano - objawia się (choćby
            w warstwie słownej, po czym najłatwiej go rozpoznać) jako stary, znany dobrze
            antysemityzm. Mam nadzieję jednak, że po tym wychyle w drugą stronę nastąpi
            wreszcie normalność w stosunkach z Żydami i w stosunku do Żydów: przed
            osądzeniem kogokolwiek za zło (czy też za dobro) nie trzeba mu będzie zaglądać
            w spodnie, czy w inny sposób sprawdzać pochodzenia, w obawie przed posądzeniem
            o anty- (lub filo-) semityzm. Co charakterystyczne, nadmierna polityczna
            poprawność zaczyna uwierać również samych (głównie amerykańskich) Żydów,
            głównie z tego powodu, że niektórzy ich pobratymcy czerpią z tej
            uprzywilejowanej pozornie pozycji znaczne korzyści (przykładem
            takich "antyżydowskich" Żydów są Naom Chomsky, czy też Norman Finkelstein z
            jego "przedsiębiorstwem holocaust")...
        • gyrovague Re: Bandyckie panstwo Izrael 03.08.06, 16:54
          j_mat napisał:

> Izrael stosuje procedury sądowe i dochodzeniowe nie tylko w
          > stosunku do terrorystów, ale również wobec własnych obywateli winnych nadużyć
          > w stosunku do ludności nieprzyjaciela.

Na temat tego jak wyglądają te "procedury", jakie metody stosowane są przez
          izraelskie siły bezpieczeństwa i jak wyglądają podwojne standardy wobec Żydow i
          wszystkich innych poczytaj sobie w:

Norman G. Finkelstein, Wielka Hucpa, Wwa 2006
          Kevin MacDonald, Fenomen żydowski, Wrocław 2005

• kelob3 Re: Izrael winny śmierci cywilów w Kanie 03.08.06, 12:41
      Żydzi w Brzezince sami sa winni ze ich zagazowano bo po co wsiadali do pociagu
      bez biletu!Wiem,ze to co napisalem jest glupie ale tak samo kretynskie jak to ze
      te dzieci sa ofiarami terrorystow.Żydzi morduja bez opamietania i litosci i to
      ONI je zamordowali.
      • belaqua I po co się podniecasz? 03.08.06, 12:45
        Mordują się tam od tysięcy lat, bo taka jest natura Azjatów; ściera się tam
        cywilizacja żydowska z cywilizacją arabską - i niech się rżną, bo to prymityw z
        jednej i z drugiej strony. Mieszkańcy Europy powinni się temu bacznie
        przyglądać, aby zarzewie tych mordó nie przedostało się na nasz kontynent. I tyle.
        • presentation1 Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 12:48
          Mieszkancy Europy powinni napisac prace naukowa.O gorylach i malpach w stanie
          permanentnej wojny
          • pavlikmedvid My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:00
            narodami Libanu i Palestyny - oraz islamskimi ofiarami armii Izraela, poniewaz wyznawane przez nas fundamentalne katolickie wartosci blizsze sa kulturze muzulmanskiej, niz wspolczesnej Europie.

Bronimy swoich uczuc religijnych jak Wy, drodzy Przyjaciele, podobizm swego Mahometa! Alejkum Salem!
            • belaqua Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:03
              Tia... w myśl najgłupszego polskiego hasła "za waszą i naszą wolność"... Takiego
              wała! Bronię swojęj wolności, a ty jak masz ochotę to giń za brudasó z jednej
              czy drugiej strony, ale nie nawołuj do przelewania polskiej krwi!
            • presentation1 Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:03
              Jestes ofiara wlasnego,prywatnego debilizmu.Twoj wybor.Nie o wiare i polityke
              chodzi.O ludzi.Moze jutro komus strzeli do glowy mordowac niewierzacych?Masz
              takie pojecie o demokracji jak zbok o normalnym zyciu
              • pavlikmedvid Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:08
                presentation1 napisał:

> Jestes ofiara wlasnego,prywatnego debilizmu.Twoj wybor.Nie o wiare i polityke
                > chodzi.O ludzi.Moze jutro komus strzeli do glowy mordowac niewierzacych?Masz
                > takie pojecie o demokracji jak zbok o normalnym zyciu
                ----------------------------------------

Ulubione filmy: Film wszechczasow-Jak rozpetalem 2 wojne swiatowa
                Hobby: Wielki problem.W sumie na nic nie mam czasu, chociaz nic nie robie.

To z Twojej wizytowki kolego. Radze Ci przelaczyc kanal i dowiedziec sie czegos wiecej o swiecie, zamiast rzucac slowami na wiatr stajac sie ofiara swego mialkiego hobby...
                • presentation1 Re: My, filosemicki narod solidaryzujemy sie z... 03.08.06, 13:10
                  Zauwaz jedno.Mnie stac na profil a ty dzialasz z ukrycia jak terrorysta.Widzisz
                  roznice?
          • belaqua Do zwolenników obu stron! 03.08.06, 13:01
            Zwracam się do zwolenników obu stron, tych któzy są za Żydami, i tych, któzy
            popierqją Arabów. Zamiast wyzywać się i przeklinać nawzajem kupcie na bazarze
            kałącha, amunicję i jedźcie na Bliski Wschód stają w obronie tej czy tamtej
            strony - wykażecie się odwagą, wasza pomoc może okazać się nioceniona, może
            nawet zgioniecie za przekonania. Jest ktoś odważny?!... Co? strach d...pę ścisnął??
          • el_p Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 13:02
            presentation1 napisał:

> Mieszkancy Europy powinni napisac prace naukowa.O gorylach i malpach w stanie
            > permanentnej wojny

Bylbym ci wdzieczny gdybys stonowal swoj jezyk i nie ublizal innym nacjom
            • presentation1 Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 13:06
              Czy goryle i malpy to nacje?Chyba ze masz jakies wyobrazenia.
              • el_p Re: I po co się podniecasz? 03.08.06, 13:42
                presentation1 napisał:

> Czy goryle i malpy to nacje?Chyba ze masz jakies wyobrazenia.

Widzisz, twoj problem polega na tym, ze odwagi masz na tyle, zeby rzucic haslo i
                grac glupa. Dobrze wiesz o jaki kontekst chodzilo i nie udawaj.
            • pavlikmedvid Posterzy - goryle we mgle. 03.08.06, 13:10
              Proponuje napisac dysertacje o niektorych posterach zabierajacy tutaj glos, chociaz nic nie maja do powiedzenia poza "wolnymi zartami"... Moze dowiedzielibysmy sie czegos nowego o naturze ludzkiej...?
    • mosessex Re: nick nolte po pijanemu nadawał na żydów w 03.08.06, 13:00
      malibu gdy został zatrzymany przez policję za jazdę po pijanemu.
      znany aktor obwiniał zydów o agresje na liban i dokonywane tam zbrodnie.
      ciekawe czy rozpęta sie kolejan zydowska akcja propagandowa tak jak w przypadku
      pijanego m.gobbsona i opryskaniu rabina w warszawie perfumami przez polskiego
      członka akcji odsmradzania stolicy.
      • pavlikmedvid Polacy nie sa antysemitami, sa antyfilosemitami! 03.08.06, 13:03
      • plus_minus_zero Zdziwil bym sie gdyby nie ... 03.08.06, 13:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka