Dodaj do ulubionych

RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmierci

• ciagciulaciag Smierc pedofilom w sutannach! 03.08.06, 17:25
      • pawel_berlin Re: Smierc pedofilom w sutannach! 03.08.06, 17:30
        ci akurat beda decyzja prezydenta RP automatycznie uniewinnieni
      • me-e ...tu chodzi o morderstwo 03.08.06, 17:39
        ...a pedofile sa wszedzie...bez wzgledu na ...przynaleznosc...wiec nie
        oszolomstwo i nienawisc...a raczej zastanowienie
        • pierot6 PISokomuna!..koalicja krwawych tępaków!! 03.08.06, 17:50
          wyznawcy sekty Rydzyka, którzy za nic mają nauki Jana PawłaII !
          • me-e kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 17:59
            ...bo wszyscy pochodzimy od boga...a ty zmijo bolszewiku jutro bedziesz
            krzyczal...zeby kosciol nie wtracal sie do panstwa...
            • pawel_berlin Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:02
              oczywiscie! Ale zyjemy w spoleczenstwie i musimy respektowac zasady humanizmu
              europejskiego jesli chce my nadal byc w strukturach EU.
              Dziwi jedynie fakt, ze politycy uznajacy sie za katolikow i wielbiacych slowa
              JP2 zdaja sie wybiorczo traktowac jego nauke....

W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 wyraził się:

Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla
              stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji
              zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę
              śmierci (...).

• me-e Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:10
                ...wiec zacznijmy od izraela...panie ,przewodniczacy...i niech pan potepi
                rosje...za morderstwa w czeczeni...a nie wybiorczo uczepiles sie pan polski...

pawel_berlin napisał:

> oczywiscie! Ale zyjemy w spoleczenstwie i musimy respektowac zasady humanizmu
                > europejskiego jesli chce my nadal byc w strukturach EU.
                > Dziwi jedynie fakt, ze politycy uznajacy sie za katolikow i wielbiacych slowa
                > JP2 zdaja sie wybiorczo traktowac jego nauke....
                >
                > W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 wyraził się:
                >
                > Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla
                > stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji
                > zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę
                > śmierci (...).
                >
            • indianski Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:05
              me-e napisał:

> ...bo wszyscy pochodzimy od boga...
              Ty tez ?
              • me-e Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:08
                ...zero sie odezwalo ?
                • indianski Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:15
                  mee . przy tobie nawet zero jest geniuszem . Jezeli juz chcesz komus dokopac ,
                  to wysil szare komorki .
                  • me-e Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:21
                    ...jak mee...lubi ten belkot indianskiego...zjedz pare groszek z wierzby...moze
                    zmadzejesz...jeszcze b...
    • rudniand Propaganda Portalu Gazeta. 03.08.06, 18:06
      Kto wzywa Rada czy jej Przewodniczący? Czy była jakaś uchwała bądź rezolucja w
      tej sprawie, czy może "gadano" o tym w kuluarach? A może nasi chłopcy -
      światowcy zrobili kolejny donos na Polskę?
      • antykwakwa Re: Propaganda Portalu Gazeta. 03.08.06, 18:56
        rudniand napisał:

> Kto wzywa Rada czy jej Przewodniczący? Czy była jakaś uchwała bądź rezolucja
        w
        > tej sprawie, czy może "gadano" o tym w kuluarach? A może nasi chłopcy -
        > światowcy zrobili kolejny donos na Polskę?

przeciez Kartofel dostal dzis list od przewodniczacego Rady Europy
    • piotr782 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 18:11
      Ja, też wzywam Pana Prezydenta do rezygnacji z przywrócenia kary śmierci, bo
      skoro większość polskiego społeczeństwa chce przywrócenia kary śmierci, to
      przyłączenie się do nich przez Prezydenta może zagrozić demokracji (władzy
      ludu). Nie ma nic gorszego dla demokracji jak spełnienie postulatów ludu, to by
      była śmierć demokracji.:))))
    • brynk byłem,widziałem,oniemiałem - Rade Europy ! - szok! 03.08.06, 18:15
      Rada "Ełropy" - to robota dla Al Kaidy !
      • eat.putsy pomyliłeś się 03.08.06, 18:24
        ty byłeś chyba w Disneylandzie
        • brynk Re: pomyliłeś się...RE to Disneyland ! 03.08.06, 18:29
          eat.putsy napisał:

> ty byłeś chyba w Disneylandzie
          eat. - tak , trafnie to oceniłes. Rada "Ełropy" to Disneyland. Tam trwa
          zabawa za nasze pieniadze , to arena złodzieji i masonów !!!!!!!!!!!!!
          • eat.putsy a moze masz lepszy pomysl? 03.08.06, 18:42
            opowiedz nam
    • aga1000 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 18:18
      Do czego to jest podobne, zeby te leszcze i socjopaci z LPRu, którym pokazuje
      się systematycznie środkowy palec w wyborach i sondażach narażały nasze
      członkowsko w Unii i systematycznie nas osmieszały (matury, love gen. Franco czy
      niespełnione marzenia seksualne). Przecież ta banda ma głeboko w d... i dzieci i
      pedofili i to czy bedzie kara smierci czy nie , ich tzw zycie interesuje w
      okolicach seksu a narażają nas wszystkich na pełna izolacje w Unii
      • eat.putsy wniosek z tego, że rząd nie ma kontroli 03.08.06, 19:00
        nad jednym z "partnerów" koalicji, a jaki wniosek z tego?
    • brynk to jest donos tego nie ogolonego-Geremka z PD 03.08.06, 18:26
      Donos na Polskę ! W Radzie "Ełropy" nie wszyscy polscy deputowani są Polakami
      .... To widac, słychać i czuć .
    • kosa811 Pan Prezydent jest za karą śmierci ale to kłamstwo 03.08.06, 18:29
      logika poszła w PiSdu
    • antykwakwa SZOPKA nie zna granic!!!! Kartofel nie byl "ZA"... 03.08.06, 18:33
      Z ostatnich wiadomosci (dzisiejszy Teleexpress)wynika, ze wielebny Kratofel w
      ogole nie opowiadal sie za kara smierci. Informacje jakoby byl "ZA" zdementowal
      jego jakis tam sekretarz (nie pamietam dokladnie kto). A wiec czyzby Centralne
      Biuru ds. wizerunku Polski (czytaj: Burakow) zaczelo juz dzialac???
      buahaha
    • antykwakwa SZOPKA nie zna granic!!!! Kartofel nie byl "ZA"... 03.08.06, 18:34
      Z ostatnich wiadomosci (dzisiejszy Teleexpress)wynika, ze wielebny Kratofel w
      ogole nie opowiadal sie za kara smierci. Informacje jakoby byl "ZA" zdementowal
      jego jakis tam sekretarz (nie pamietam dokladnie kto). A wiec czyzby Centralne
      Biuru ds. wizerunku Polski (czytaj: Burakow) zaczelo juz dzialac???

• alterpars nie moge sie doczekac kiedy Polske wykopia z UE 03.08.06, 18:42
        zgodnie z zyczeniem Polakow.
        • eat.putsy tak prędko nie wykopią 03.08.06, 18:49
          wykrzyczą się chłopaki i uspokoja sie kiedys, unia ma cierpliwość. W Anglii tez
          był "ruch" w celu przywrócenia kasry smierci, za morderstwa policjantów,
          rozeszło sie po kościach. Ten cały cyrk tutaj to przede wszystkim marnotrawstwo
          energii.
      • eat.putsy za ONETem 03.08.06, 18:54
        wiadomosci.onet.pl/1365948,12,item.html
    • me-e RE...broni bestialskich...mordercow 03.08.06, 18:42
      ...teraz rozumie...dlaczego nie chcieli udcic chwila
      milczenia...katynia...betie mordercy ciesza sie w unii dozywotnimi
      przywilejami...
      • eat.putsy przestań marudzić 03.08.06, 18:52
        zaczynasz mówić bez sensu
      • roman_bralski RE...broni bestialskich...morderców !!!!!!!!!!!!!! 03.08.06, 19:03
        me-e napisał:

> ...teraz rozumie...dlaczego nie chcieli udcic chwila
        > milczenia...katynia...betie mordercy ciesza sie w unii dozywotnimi
        > przywilejami...

Idee eu-bolszewii wywodzą się
        w prostej linii od sovieckiej bolszewii

dlaczego by mieli potępiać swoje korzenie ????

faszyzm jako krewniak komunizmu
        też jest pod ochroną !
        Stąd -polskie obozy koncentracyjne-,
        których istnienie trzeba jakoś wytłumaczyć !
    • lech_kartofel_kaczynski Komisja może mi skoczyć ! 03.08.06, 18:57
      spieprzać dziady! Tak mi dopomóż Bug !
      • nemonews Re: Komisja może mi skoczyć ! 03.08.06, 20:36
        lech_kartofel_kaczynski napisal:

>spieprzac dziady! Tak mi dopomoz Bug!

1.Prawidlowo pisze sie Bog!

2.Acha! kropekdupek kamufluje sie pod nowym nickname.
        Einmal kropekdupek,immer kropekdupek.
        Ein kropekdupek ist genug.

• slavik222 Jest 19.00o 17.00TVP zdementowała te informacje 03.08.06, 18:58
      To dziwne,ze rózne protesty uchwaly i ,,informacje" prasowe z Bruxeliwyssane z
      brudnego palca,ze szczególnym upodobaniem kolportowane sa przez GW.Rozumiem
      wpadki,ale po co ta nadgorliwość?
      • eat.putsy nie tylko GW 03.08.06, 19:10
        www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/060803_3.html
        • indianski Re: nie tylko GW 03.08.06, 19:15
          Ale w "Naszym Dzienniku" nie bylo . Wszyscy sa nadgorliwi - lewactwo i
          masoneria .
          • eat.putsy faktem jest ze Unia tak zareagowała 03.08.06, 19:22
            bo LPR mówiła niby w imieniu prezydenta, co najwidoczniej nie jest prawda. Może
            i jest Kaczyński za kara śmierci, ma do tego pełne prawo, ale nie oznacza to, że
            automatycznie musi ten pogląd wdrażać na poziomie unii. Nie jestem wielkim
            sympatykiem naszego Prezydenta ale wydaje sie, że za wielu próbuje pod nim dołki
            kopać, nie tylko z opozycji.
        • tles01 prezio Kaczyński, wycofał sie rakiem..... 03.08.06, 19:43
          jak zwykle u Kaczyńskich, ich podstawowa pozycja !
    • dziaaba LPR-sprzecznosc! 03.08.06, 19:04
      To co LPR robi w tym momencie jest okropna sprzecznoscia.Z jednej strony chca
      wprowadzic kare smierci dla przestepcow a z drugiej strony chca zaostrzenia
      ustawy antyaborcyjnej, tlumaczac to prawem kazdego czlowieka do zycia!!!Co za
      absurd!!!!!!!!!
      • eat.putsy sprzeczności zwsze mieli, gorsze jest to 03.08.06, 19:14
        ze takimi partyzanckimi, nieskoordynowanymi akcjami komplikują tylko prace
        rządu, która w tej chwili i tak nie jest za łatwa.
      • wet3 Re: dziaaba 03.08.06, 19:14
        dziaaba napisala: <LPR - sprzecznosc!>

Zadnej sprzecznosci w propozycji LPR nie ma! Kara smierci dla zwyrodnialcow i
        wyjatkowych oprychow nie jest sprzeczna z nauka Kosciola, zas aborcja jest
        sprzeczna z ta nauka.

• eat.putsy nudzisz dziadku 03.08.06, 19:18
          wez pigułki i idz spać, albo napisz do prezydenta ażeby zastąpił konstytucję
          naukami Kościoła, myslisz, że cię ozłoci?
        • indianski Re: dziaaba 03.08.06, 19:23
          Pokaz mi robaczku , w ktorym to dziele np :JPII pisze ze zabijanie jest
          wskazane . W Nowym Testamencie jakos tez nie znalazlem .
          • wet3 Re: indianski 03.08.06, 20:05
            indianski napisał:

> Pokaz mi robaczku , w ktorym to dziele np :JPII pisze ze zabijanie jest
            > wskazane . W Nowym Testamencie jakos tez nie znalazlem .

A pamietasz co powiedzial Chrystus - ze gorszacym dzieci trzebaby przywiazac
            kamien do szyi i wrzucic do wody???? Poczytaj troche dokladniej. Nie pogryzie
            ciebie i szkody nie uczyni.
        • pierot6 wet3.. gdzieś ty to wyczytał, baranie? 03.08.06, 20:04
          to właśnie nauka kościoła katolickiego, nie pozwala na KS!.. z ciebie katolik,
          po naukach Rydzyka-złodzieja, nie po naukach JPII !
          • wet3 Re: pierot6 03.08.06, 20:10
            pierot6 napisal: <wet3...gdzies ty wyczytal to, baranie?>

Glupis! Kto bezprawnie odbiera drugiemu zycie, automatycznie traci prawo do
            swego zycia!

• pierot6 wet3.. pytam nadal.. gdzie to wyczytałeś, baranie 03.08.06, 20:14
              • silesius.monachijski0 Tutaj, osle pierot 03.08.06, 20:25
                p.2267 Katechizmu Kosciola Katolickiego (juz w wersji poprawionej): "Kiedy
                tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne
                nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona
                jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed
                niesprawiedliwym napastnikiem"
              • nemonews Re: wet3.. pytam nadal.. gdzie to wyczytałeś, ba 03.08.06, 20:53
                pierot6,dlaczego obrazaz nieznanych ci ludzi ty prymitywie,wpierw
                spojrzyj w lustro zanim bekniesz jak baran.
              • wet3 Re: pierot6 04.08.06, 01:25
                pierot6 napisal: <wet3...pytam nadal...gdzie to wyczytales, balwanie>

Na glupote nie ma lekarstwa! Katechizmu uczyc ciebie nie bede! Nie dosc, ze
                jestes glupolem, to jeszcze uzywasz inwektyw!
    • mannaznieba4 Re: za ludobójstwo powinna byc kara smierci 03.08.06, 19:17
      np. syjoniści dokonujący ludobójstwa na arabach palestyńskich powinni byc
      skazani na kareśmierci tak samo jak hitlerowcy w norymberdze.
      • eat.putsy znasz ich nazwiska 03.08.06, 19:24
        to podaj so sądu. W Norymberdze sądzono konkretne osoby.
        • nemonews Re: znasz ich nazwiska 03.08.06, 20:55
          eat.putsy napisał:

> to podaj so sądu. W Norymberdze sądzono konkretne osoby.

Np. niejaki Aaron SSharon.
    • derma30 bojkot holandii 03.08.06, 19:23
      wzywam europe do bojkotu holandii. powod : rejestracja pedofilskiej "partii".
      • piekna.zosia tutaj mało Europy na tym forum;) 03.08.06, 19:46
        • silesius.monachijski0 A co z uralu przybieglas, "piekna.zosiu"? 03.08.06, 20:06
          • piekna.zosia nie z Kazachstanu 03.08.06, 20:14
            • silesius.monachijski0 A to wszystko tlumaczy; stad ta tesknota za 03.08.06, 20:19
              "zapadnoj jewropa"; my tak sie ta Unia i Rada Europy nie ekscytujemy, bo znamy
              to badziewie od lat (ja np. jestem obywatelem Unii juz od przeszlo 17 lat, i
              wcale mnie to nie wzrusza); ale: rozumiem Twoje emocje; a jak tam kumys w
              Kazachstanie? smakowal?

piekna.zosia napisała:

>
              • piekna.zosia pracowałam w mieście Leninsk 03.08.06, 20:30
                jak ci to coś mówi
                • silesius.monachijski0 Re: pracowałam w mieście Leninsk 03.08.06, 20:54
                  a mowi mowi; choc ja troche w Samargandzie i Bucharze "buszowalem", "liznalem"
                  Irkutsk, zas na polnocy jeziora Onega i Ladoga w Karelii, z wyspami Kishi i
                  Waalam

piekna.zosia napisała:

> jak ci to coś mówi
          • wet3 Re: A co z uralu przybieglas, "piekna.zosiu"? 03.08.06, 20:14
            Ona nie przybiegla z Uralu. Ona jest piekna tak po libertynsku i lewacku.
            Musiala zobaczyc "piekno" na Zachodzie podczas parad gejowskich.
            • silesius.monachijski0 Re: A co z uralu przybieglas, "piekna.zosiu"? 03.08.06, 20:21
              dajmy jej jakas szanse, drogi wet3; nie przyrownujmy od razu
              naszej "pieknej.zosi" do p. Senyszyn; wystarczy, ze juz jedna wiedzma na
              gejowskiej platformie (och, jak zbieznosc z PO: tez platforma: chyba sie
              szykuje koalicja: PO-SLD) strasy; moze "piekna.zosia" nie tak po lewacku
              zepsuta?

wet3 napisał:

> Ona nie przybiegla z Uralu. Ona jest piekna tak po libertynsku i lewacku.
              > Musiala zobaczyc "piekno" na Zachodzie podczas parad gejowskich.
              • piekna.zosia nett von dir 03.08.06, 20:29
                ale jestem zepsuta, nie wiem tylko co to ma wspólnego z lewactwem. twój
                kompanion wet też jest zepsuty, ale on juz nie może;)
                • silesius.monachijski0 Re: nett von dir 03.08.06, 20:36
                  och: moze sie jeszcze da cos naprawic? napisalem ponizej cos w kewstii: "chce,
                  a nie moze"; termin "wiedzma" odnosi sie oczywiscie do mojej "oblubienicy"
                  Senyszyn resp. Srody;

piekna.zosia napisała:

> ale jestem zepsuta, nie wiem tylko co to ma wspólnego z lewactwem. twój
                  > kompanion wet też jest zepsuty, ale on juz nie może;)
            • piekna.zosia nei podniecaj się dziadul;) 03.08.06, 20:23
              chciałbyś ale nie możesz
              • silesius.monachijski0 Re: nei podniecaj się dziadul;) 03.08.06, 20:33
                ja od wiedzm z zasady stronie; wiec raczej: moglbym ale nie chce

piekna.zosia napisała:

> chciałbyś ale nie możesz
                • piekna.zosia to było do "weta" 03.08.06, 20:40
                  już go dawno wyczułam
                  • silesius.monachijski0 Re: to było do "weta" 03.08.06, 20:57
                    wet3 ma bardzo duza wiedze i pewne historyczne doswiadczenia, ktore sprawiaja,
                    ze zywie do niego wielki szacunek; choc zdaje sobie sprawe, ze na wszelkiego
                    rodzaju lewactwa jego poglady (moje zreszta tez) dzialaja jak czerwona plachta
                    na byka

piekna.zosia napisała:

> już go dawno wyczułam
                    • piekna.zosia Re: to było do "weta" 03.08.06, 21:48
                      może i ma ale albo zatrzymał się w rozwoju albo też uważa, że nie musi się dalej
                      rozwijać. Może i nie musi, jego sprawa, ale przesadza z próbami wciśniecia innym
                      swoich poglądów. Świat jest taki jaki jest i rozwija się, rządząc sie własną
                      logiką i dynamiką. Ani wet ani Kaczyński tego nie zmienią, nawet jak słusznie
                      paru przestępców w końcu pójdzie siedzieć. Niestety Kaczyńscy "zachłystnęli" sie
                      swoją misją i stracili trochę poczucie rzeczywistości - bo to dla nich "..eine
                      Nummer zu gross ..".
                      • silesius.monachijski0 Re: to było do "weta" 03.08.06, 22:07
                        chyba sie mylisz w ocenie Kaczynskich (moze to i dobrze: mozna przynajmniej
                        podyskutowac); z mojej perspektywy - 17 lat zycia w Niemczech (od poczatku
                        mialem obywatelstwo, wiec - takze jezykowo - nie czulem sie tu nigdy obco) -
                        wydaje mi sie, ze w Polsce sa po raz pierwszy u wladzy ludzie, ktorzy potrafia
                        i chca bronic racji Polski na arenie miedzynarodowej; kiedys probowal to tez
                        robic Rokita, ale dorobiono mu "straszna gebe" za to haslo "Nicea albo smierc"
                        (choc trzeba i warto bylo powalczyc); znam UE od lat; tutaj trzeba walczyc o
                        swoje racje, a nie prosic; a lamanie zasad? przeciez Niemcy i Francja czynia to
                        nagminnie; najlepszy przyklad: kryteria zwiazan ze wspolna waluta Euro; Deficyt
                        budzetowy nie powinien przekraczac 3 % w skali rocznej; Francja i Nimecy lamia
                        to kryterium od lat i wymusily na KE, ze nie wolno ich karac; przyklady mozna
                        mnozyc; z kims, kto nie ma swojego zdania, i nie walczy o swoje racje, nikt sie
                        nie liczy

piekna.zosia napisała:

> może i ma ale albo zatrzymał się w rozwoju albo też uważa, że nie musi się
                        dale
                        > j
                        > rozwijać. Może i nie musi, jego sprawa, ale przesadza z próbami wciśniecia
                        inny
                        > m
                        > swoich poglądów. Świat jest taki jaki jest i rozwija się, rządząc sie własną
                        > logiką i dynamiką. Ani wet ani Kaczyński tego nie zmienią, nawet jak słusznie
                        > paru przestępców w końcu pójdzie siedzieć. Niestety Kaczyńscy "zachłystnęli"
                        si
                        > e
                        > swoją misją i stracili trochę poczucie rzeczywistości - bo to dla nich "..eine
                        > Nummer zu gross ..".
                        • piekna.zosia Re: to było do "weta" 03.08.06, 22:26
                          mam też niemało doswiadczenia w Niemczech i często broniłam "racji Polski" tam
                          gdzie polityka zawiodła, oczywiście w moim skromnym zakresie. Obronę tej racji
                          uważam za jak najbardziej słuszną i życzyłabym sobie ażeby znalazł sie kiedyś
                          polski polityk z formatem, zdolny to efektywnie czynić. Niestety Kaczyńscy nie
                          są politykami tego pokroju, chociaz nawet im zyczę sukcesu. Kaczyńskim pomogłoby
                          jakby pomieszkali trochę dłużej, tak jak ty albo ja, w Niemczech albo gdzie
                          indziej. Nie musieliby wtedy wynajdywać kołą od nowa. Nawet gorzej, ich doradcy
                          czerpią swoja wiedze o świecie z podejrzanych zródeł. Jakby byli dobrzy to by
                          doradzili np. ażeby taz artykuł zignorować.
                          • silesius.monachijski0 Re: to było do "weta" 03.08.06, 22:41
                            nie ukrywajmy jednak, ze artykul tza byl odrynarny i chamski; i nie
                            zapominajmy, ze poitycy zachodni - celowal w tym herr schroeder bywaja pod tym
                            wzgledem rzeczywiscie smieszni; schroeder wytoczyl proces "Bildowi", bo ten
                            osmieli sie napisac, ze farbuje wlosy, a on nie farbuje. I wygral; tenze
                            Schroeder nie pojechal przed paroma laty na wakacje do wloch, bo Wlosi
                            napisali, ze Nimecy zachowuja sie na wloskich plazach jak horda germanskich
                            barbarzyncow z grubymi brzuchami, ktory zony pchaj sie do lozek wloskich
                            kochankow; ach, jaki obrazony byl ten schroeder; zas "artykul" o Kaczynskich
                            czytalem w oryginale; wyjatkowo ohydny paszkwil, i nie zapominaj, zew w prawie
                            niemieckim jest paragraf, ktory za obraze glowy obcego panstwa przeiduje kare
                            do 3 lat wiezienia;
                            Pomijajac zas ow nieszczesny artykul, to wole juz ludzi pokroju Kaczynskich,
                            niz fircyka Kwasniewskiego, ktoremu ostatnio nic udalo sie zalatwic, a
                            jego "shake hands" gesty staly sie juz przedmiotem kpin; albo tez Belka:
                            rzadowym samolotem wybral sie do Paryza, zeby tam zalatwiac sobie "fuche" na
                            przyszlosc

piekna.zosia napisała:

> mam też niemało doswiadczenia w Niemczech i często broniłam "racji Polski" tam
                            > gdzie polityka zawiodła, oczywiście w moim skromnym zakresie. Obronę tej racji
                            > uważam za jak najbardziej słuszną i życzyłabym sobie ażeby znalazł sie kiedyś
                            > polski polityk z formatem, zdolny to efektywnie czynić. Niestety Kaczyńscy nie
                            > są politykami tego pokroju, chociaz nawet im zyczę sukcesu. Kaczyńskim
                            pomogłob
                            > y
                            > jakby pomieszkali trochę dłużej, tak jak ty albo ja, w Niemczech albo gdzie
                            > indziej. Nie musieliby wtedy wynajdywać kołą od nowa. Nawet gorzej, ich
                            doradcy
                            > czerpią swoja wiedze o świecie z podejrzanych zródeł. Jakby byli dobrzy to by
                            > doradzili np. ażeby taz artykuł zignorować.
                            • piekna.zosia ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 22:51
                              uwzględniając to, że Niemcy są (coraz bardziej) wulgarni i słowo "Scheisse" a
                              nawet "ficken" słyszy się codziennie w telewizji nie przejęłabym się takim
                              artykułem. Tym bardziej poliyk, który musi miec "grubą skórę".
                              O Schroederze nia ma co mówić, dla mnie to debil i produkt niemieckiego (SPD)
                              systemu, kolesie z NRW, którzy sami nigdy sie nie shańbili praca, a robolom
                              tłumaczą, że są ich przedstawicielami.
                              • silesius.monachijski0 Re: ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 22:57
                                tym bardziej widze w tej erakcji Kaczynskich cos pozytywnego: nie chodzi nawet
                                o funkcje polityczne czy panstwowe: chodzi o pokazanie, ze chmastwui nalezy sie
                                stanowczo przeciwstawic; co ma wspolnego z krytyka polityka czy jego
                                politycznych posuniec (rzecz bardzo pozadana i konieczna) obrzucanie tego
                                polityka jako czlowieka stekiem chamskich obelg i wyzwisk? Przeciez politycy to
                                tez ludzie; na forach - OK - kazdy (anonimowo) powie sobie to czy owo; ale
                                oficjalnie wychodzaca gazeta? mysle, ze juz najwyzszy czas, zeby z tym
                                skonczyc; ja tez moglbym sobie np. napisac w "Dzienniku", ze ten marny podly
                                dziennikarzyna z "taz" napisal sobie to, co napisal, bo jest pedalem i
                                codziennie daje d... nadburmistrzowi Berlina Wowereitowi, w zwiazku z czym jest
                                sfrustrowany, i musi takie chamskie brednie pisac; tylko:dokad to prowadzi?
                                piekna.zosia napisała:

> uwzględniając to, że Niemcy są (coraz bardziej) wulgarni i słowo "Scheisse" a
                                > nawet "ficken" słyszy się codziennie w telewizji nie przejęłabym się takim
                                > artykułem. Tym bardziej poliyk, który musi miec "grubą skórę".
                                > O Schroederze nia ma co mówić, dla mnie to debil i produkt niemieckiego (SPD)
                                > systemu, kolesie z NRW, którzy sami nigdy sie nie shańbili praca, a robolom
                                > tłumaczą, że są ich przedstawicielami.
                                • piekna.zosia Re: ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 23:07
                                  Nie ma złotej reguły jak chamstwo zwalczać. Przy tej okazji próbuję sobie
                                  przypomnieć czy ktoś kiedyś za granicą tak chamsko pisał np. o Kwaśniewskim albo
                                  Millerze czy Belce? Jak nie to dlaczego?
                                  • silesius.monachijski0 Re: ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 23:22
                                    dlatego, ze - jak slusznie zauwazyl kiedys J.Kaczynski - to wrogie Kaczynskim
                                    polskie media "napuszczaj" dziennikarzy zachodnich do pisania takich bredni;
                                    przciez taka np. GW oficjalnie wspolpracuje i wymienia sie informacjami wlasnie
                                    z taz, SZ, Le Monde, El Pais, NYT i paroma innymi dziennikami; w Spieglu kiedys
                                    ukazal sie artykul goscia, ktory wyzywal Rydzyka od najgorszych antysemitow,
                                    zwyzywal cale RM, po czym - na zapytanie, skad te informacje - przyznal, ze RM
                                    nie slucha, bo nie zna polskiego, zas informacje dostarczyli mu koledzy
                                    dziennikarze z Polski, glownie z GW; kolo sie zamyka

piekna.zosia napisała:

> Nie ma złotej reguły jak chamstwo zwalczać. Przy tej okazji próbuję sobie
                                    > przypomnieć czy ktoś kiedyś za granicą tak chamsko pisał np. o Kwaśniewskim
                                    alb
                                    > o
                                    > Millerze czy Belce? Jak nie to dlaczego?
                                    • piekna.zosia a skąd w takim razie czerpią np. Kaczyńscy 03.08.06, 23:28
                                      swoje informacje o Europie i świecie?
                                      • silesius.monachijski0 Re: a skąd w takim razie czerpią np. Kaczyńscy 03.08.06, 23:38
                                        przeciez maja caly sztab ludzi, ktorzy dla nich pracuja; jeden z moich dobrych
                                        znajomych - nie powiem kto - znakomicie wyksztalcony i znajacy biegle niemeicki
                                        i angielöski jest bliskim doradca (tez nie zdradze kogo), choc nie ejst
                                        czlonkiem PiS-u; i wiele jest takich osob; napewno nie czetrpia swoich
                                        informacji z enuncjacji mediow a la GW
                                        piekna.zosia napisała:

> swoje informacje o Europie i świecie?
                                        • piekna.zosia raczej chyba za wielu nie mają 03.08.06, 23:49
                                          w Polsce słyszy się, że za wielu specjalistów nie kwapi sie do tego doradztwa bo
                                          będą mieli potem plamę w życiorysie. Nie tylko doradców brakuje ale i ministrów,
                                          chyba czytasz wiadomości o tych ciekawych nominacjach na zasadzie "..jest
                                          wędkarzem to może być ministrem od rybołowstwa".
                                          • silesius.monachijski0 Re: raczej chyba za wielu nie mają 03.08.06, 23:59
                                            w ubieglym tygodniu bylem w Polsce, i spotkalem sie z paroma dobrymi znajomymi:
                                            wszyscy pracuja juz od lat w urzedach panstwowych (nawet w ministerstwach), i
                                            zadna czystka ich nie dotknela; "polecieli" jedynie polityczni, ale tak jest
                                            zawsze i wszedzie (takze i w Niemczech); zasady o´bsady stanowisk
                                            ministerialnych zawsze byly i sa poityczne: minister nie musi byc specjalista w
                                            danej dziedzinie - od tego ma sekretarzy stanu, podsekretarzy , referendarzy,
                                            etc; z pamiec przypominam sobie, jak to pan Töpfer byl w Niemczehc ministrem
                                            budownictwa a potem ochrony srodowiska; albo Joshka Fischer: bez matury, byly
                                            anarchista, a potem szef MSZ; tak ze sytuacja w Polsce niczym szczegolnym sie
                                            nie wyroznia

piekna.zosia napisała:

> w Polsce słyszy się, że za wielu specjalistów nie kwapi sie do tego doradztwa
                                            b
                                            > o
                                            > będą mieli potem plamę w życiorysie. Nie tylko doradców brakuje ale i
                                            ministrów
                                            > ,
                                            > chyba czytasz wiadomości o tych ciekawych nominacjach na zasadzie "..jest
                                            > wędkarzem to może być ministrem od rybołowstwa".
                                            • piekna.zosia po prostu nie ma substancji 04.08.06, 00:20
                                              która np. w Niemczech jest bo "budowano" ją od lat. Nie chodzi o to, że minister
                                              musi być specjalistą, raczej o to, że zły minister (niezależnie od wyuczonego
                                              fachu) może dużo szkody wyrządzić. Twoich fachowców kolegów jeszcze czystka nie
                                              dotknęła, może ich nigdy nei dotknie, ale jak będą musieli pracować przeciwko
                                              swoim (czysto zawodowym) poglądom i wiedzy to kiedyś sami odejdą. Nie wspominam
                                              tutaj "dziwnych" nominacji w spółkach państwowych, chyba nie powiesz, że tam
                                              równiż prezes nie musi być specjalistą.
                                              • silesius.monachijski0 Re: po prostu nie ma substancji 04.08.06, 00:30
                                                prezes musi byc dobrym managerem; musi umiec tak zarzadzac spolka, zeby
                                                przynosila korzysci; faktem jest, ze trzeba bylo wymienic prawie wszystkich
                                                szefow wilekich spolek z udzialem kapitalu skarbu panstwa, gdyz SLD - glownie
                                                rzad Millera - wstawil tam swoich ludzi po linii partyjnej; to, ze kazda z
                                                partii koalicyjnych chcialaby ugrac jak najwiecej dla swoich ludzi, nie jest
                                                niczym zdroznym (tak jest w kazdym kraju); wszystko musi odbywac sie jedank
                                                przy otwartej kurtynie, z mozliwoscia pelnej kontroli; ja bym sie zaczal
                                                naprawdee martwic, gdyby zaczely powstawac uklady "szemrane", bo wtedy szybko
                                                wchodzi mafia do interesu, i stad tez mamy to, co do tej pory w Polsce bylo (i
                                                za Walesy i za Kwacha i za wszystkich poprzednich rzadow - Balcerwoicza nie
                                                wylaczajac): czyli najwieksza korupcja w skali europjskiej; to wyplenic bedzie
                                                bardzo trudno, tym bardziej - widac to po reakcjach niektorych mediow - ten
                                                skorumpowany uklad bedzie sie bronic "recami i nogami"; moi znajomi sa narazie
                                                optymistami, bo wiedza, ze CBA przy jednoczesnej likwidacji WSI takze ich
                                                uwolni w ich pracy od nacisku "szemranego"; a tego sie kazdy uczciwy urzednik
                                                boi najbardziej

piekna.zosia napisała:

> która np. w Niemczech jest bo "budowano" ją od lat. Nie chodzi o to, że
                                                ministe
                                                > r
                                                > musi być specjalistą, raczej o to, że zły minister (niezależnie od wyuczonego
                                                > fachu) może dużo szkody wyrządzić. Twoich fachowców kolegów jeszcze czystka
                                                nie
                                                > dotknęła, może ich nigdy nei dotknie, ale jak będą musieli pracować przeciwko
                                                > swoim (czysto zawodowym) poglądom i wiedzy to kiedyś sami odejdą. Nie
                                                wspominam
                                                > tutaj "dziwnych" nominacji w spółkach państwowych, chyba nie powiesz, że tam
                                                > równiż prezes nie musi być specjalistą.
                                                • piekna.zosia Re: po prostu nie ma substancji 04.08.06, 00:44
                                                  problem w tym, że tych ludzi trzeba mieć, jeszzce ważniejsze jest zachowanie
                                                  "płynnośc" operacji. Sam wiesz, że Niemczech nie zmieniano szefów Lufthansy,
                                                  Telekomu, czy DB przy każdej zmianie rządu. Poleciała czasem tu i tam głowa ale
                                                  z reguły respektowano (dobre) wybory opozycji. Problem w Polsce chyba taki, że
                                                  prawdziwej opozycji nie ma;)
                      • wet3 Re: piekna.zosia 04.08.06, 01:32
                        piekna.zosia napisała:

> może i ma ale albo zatrzymał się w rozwoju albo też uważa, że nie musi się
                        dale
                        > j
                        > rozwijać. Może i nie musi, jego sprawa, ale przesadza z próbami wciśniecia
                        inny
                        > m
                        > swoich poglądów. Świat jest taki jaki jest i rozwija się, rządząc sie własną
                        > logiką i dynamiką. Ani wet ani Kaczyński tego nie zmienią, nawet jak słusznie
                        > paru przestępców w końcu pójdzie siedzieć. Niestety Kaczyńscy "zachłystnęli"
                        si
                        > e
                        > swoją misją i stracili trochę poczucie rzeczywistości - bo to dla nich "..eine
                        > Nummer zu gross ..".

Zosiu! W rozwoju nie zatrzymalem sie. Twoje nieszczescie polega na tym, ze
                        przeskakujesz za szybko pewne etapy bez dokladnej analizy przyczyn i skutkow.
                        Poza tym chcesz byc "nowoczesna" na sile. Niestety, nie tedy droga prowadzi! W
                        przyszlosci przekonasz sie o tym. Obys nie popalila sobie skrzydelek.
                        Pozdrawiam.
    • polonus3 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:23
      Kaczynski! Ani kroku do tylu! Jak sie im nie podoba w tej UE to mozemy opuscic
      to towarzystwo i wszelkich bandytow eksportowac do nich.
      Te sondaze GW sa manipulowane tak jak odpowiada to ideologom z GW.
      • piekna.zosia chyba nie jesteś na bieżąco 03.08.06, 19:32
      • maruda.r Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:37
        polonus3 napisał:

> Kaczynski! Ani kroku do tylu! Jak sie im nie podoba w tej UE to mozemy opuscic
        > to towarzystwo i wszelkich bandytow eksportowac do nich.
        > Te sondaze GW sa manipulowane tak jak odpowiada to ideologom z GW.

Rada Europy to nie Unia Europejska, kmiotku.

• robbinhuck Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:59
          Problem kary śmierciw Polsce NIE ISTNIEJE!!! To kupa gów.. , którym PiS-dzielcy
          próbują zaklajstrować swoje nieudolne rządy w kraju i groteskową politykę
          zagraniczną. Po "blitzkriegu" bilboardowym została dziura i smród, a ciemny lud
          wysłuchuje i ponieca się bzdetami o karze śmierci.Yes, yes,yes -warto być
          wariatem?
          -
          - Głosuj na PiS Szmbobrona na Ratusz!!!!!!!!!!!!!!
          - Buaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-))))))
    • patthecat No i k.... jak nienawidze LPR, tak im podpisze.... 03.08.06, 19:32
      ....życie pisze zabawne scenariusze. Nienawidze LPR i wszystkiego, co sobą
      reprezentuje. Ale jak mi podejdzie jakiś mutant i będzie chciał, żeby podpisać
      wniosek o referendum w sprawie kary śmierci, to będę bluzgał i klął, ale
      PODPISZĘ. Bo kara śmierci powinna w Polsce być. Ludzie, czy wy wiecie, co wy
      pierd....? W więzieniu jeden z drugim śmieć ma większą stawkę żywieniową, niż
      pacjenci szpitali. Trzaska tam na siłowni i kształci się w fachu. Jak wyjdzie,
      to będzie jeszcze większym sk....., najedzonym i 'wykształconym' za wasze i moje
      pieniądze. Resocjalizacja to jedna wielka pomyłka i największa fikcja XXI wieku.
      Oczywiście, są przypadki wyjątkowe, ale one chyba nie gwałcą, mordują i nie
      dostają kary śmierci. Powinno się zaoszczędzone pieniądze na odstrzeleniu
      jednego z drugim chwasta przeznaczyć na wnikliwsze badanie sprawy, co by pomyłek
      nie było. Mam pytanie do frajerów, którzy są za resocjalizacją - zostawisz
      pedofila mordercę ze swoją 5 letnią córką sam na sam po 'resocjalizacji'? Nie sądzę.
      • tles01 LPR i MW.. to antykatolicy, jak sekta Rydzyka! 03.08.06, 19:45
      • piekna.zosia resocjalizacja a kara śmierci 03.08.06, 19:53
        w tej chwili dyskutujemy o przywrócenie kary śmierci. Tak jak ciebie
        zruzumiałam, chciałbyś zlikwidować więzienia i wszystkich karać śmiercią? No
        może zostawić jedno, dwa dla "przypadków wyjątkowych". Wiesz ilu ludzi siedzi w
        tym momencie w Polsce?
        • patthecat Piękna to ty może i jesteś, ale z resztą gorzej... 03.08.06, 20:04
          ...z czytaniem ze zrozumieniem na dzień dobry. Więc jak dla dziecka. Więzienia w
          Polsce będą, tak samo jak wszędzie na świecie. Ale dla ludzi, którzy popełnili
          przestępstwa lekkie albo co do których sprawy są duże okoliczności łagodzące
          bądź niejasności. Skup się teraz, dziewuszko. Jeżeli ktoś ma na koncie 3 albo 4
          zabójstwa, tudzież multum gwałtów na koncie, to NIE DA SIĘ go resocjalizować.
          Jest to jedna wielka bajka. I dla takich ludzi powinna być czapa bez gadania.
          Nie będę jednego z drugim ścierwa utrzymywał, żeby potem zrobiło to samo po raz
          któryś i jeszcze kolejne tragedie ludzkie własną ręką bądź penisem pisał. I
          dlatego podpiszę projekt LPR. Teraz kapujesz?
          • nurnii a słyszałeś o pomyłkach sądowych...? 03.08.06, 20:14
          • piekna.zosia twoja logika jest jak u kota 03.08.06, 20:20
            a gdzie się kończą lekkie, a zaczynają ciężkie? Ilu masz w Polsce tych co 3-4
            osoby zabili? Poza tym jestes nadgorliwy, ten wspaniały projekt LPR mówi tylko o
            pedofilach, zabójcach. Jeśli chodzi o koszty to wiadomo, że taki skazany w USA
            średnio posiedzi ok. 20 lat zanim go w końcu zlikwiduja. Chyba, że według twojej
            logiki zastosujemy w Polsce tryb dorazny,, bez odwołania? Taki był już kiedyś w
            PRLu.
          • eti.gda Re: Piękna to ty może i jesteś, ale z resztą gorz 03.08.06, 20:22
            patthecat napisał:

> ...gadania.
            > Nie będę jednego z drugim ścierwa utrzymywał, żeby potem zrobiło to samo po
            raz
            > któryś i jeszcze kolejne tragedie ludzkie własną ręką bądź penisem pisał. I
            > dlatego podpiszę projekt LPR. Teraz kapujesz?

A ja zamiast kary śmierci proponuję karę naturalną, jak jest w niektórych
            krajach muzułmańskich: złodziejom obcinać łapę, gwałcicielom.. no co? Proponuję
            też karę chłosty za lżejsze przewinienia.
            • patthecat Humanitarni, ale bez doświadczenia.... 03.08.06, 20:29
              Poziom wypowiedzi ten sam. Szlachetne głupki. Z całą odpowiedzialnością życzę
              wam, niech ktoś wam kogoś bliskego ktos zgwałci. Albo niech wam dziecko utrupi.
              A potem płaćcie z bananem na twarzy na niego z podatków do końca życia i żyjcie
              w miłym przeświadczeniu, że człowiek który bliskiej wam osobie życie złamał w
              ten czy inny sposób ogląda sobie M jak miłość na świetlicy, je, sra, czyta
              gazety i dziękuje takim frajerom jak wy utrzymanie.
              • nurnii jesteś żądny krwi..ktoś cię zgwałcił i żyje nadal? 03.08.06, 20:58
                • patthecat Tobie ktoś mózg ukradł i też żyje, dupku.... 03.08.06, 21:13
                  Poziom wypowiedzi godny kary dożywotniego życia :)
    • ambl Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:41
      Polski i europejski "saloon" zrobią zaraz z Kaczora mordercę
    • duckoff fajowe są naklejki WHY DUCK na allegro :) 03.08.06, 19:45
    • mark.parker Europa wpuściła parobka na salony... 03.08.06, 19:57
      i teraz musi się wstydzić.
      • qc Ale w Polsce jest fajowo. 03.08.06, 20:02
        Wszystko wypada.
        Zadnych zahamowan.
        Pomyslec, ze zanim przyszla "odnowa moralna" nie wypadalo pierdziec, dlubac w
        nosie, lgac, krasc czy szczac na dywan.
        Teraz:
        Niech zyje pis, niech zyje wolnosc.
      • silesius.monachijski0 Heterofoby typu shygaya dobrze znajduja sie 03.08.06, 20:08
        w chlewiku, a nie w saloniku; kuda gejom na salony? chyba ze "salony" Le Madame

mark.parker napisał:

> i teraz musi się wstydzić.
        • qc Re: Heterofoby typu shygaya dobrze znajduja sie 03.08.06, 20:16
          shygaya sznapsing inxs?
          • silesius.monachijski0 Re: Heterofoby typu shygaya dobrze znajduja sie 03.08.06, 20:31
            shygaya vel marka.parkera

qc napisał:

> shygaya sznapsing inxs?
    • brynk GW- jak ty sie wyrazasz.....? 03.08.06, 19:58
      Co to znaczy "...wzywa Kaczynskiego do..." . Oczywiste jest, ze winno byc:
      "wzywa Prezydenta Kaczyńskiego do...". Wasz stosunek do prezydenta
      Kaczyńskiego jest znany,co nie oznacza, ze macie jakies prawo pisać o nim tak
      "niegrzecznie". Czy się obecnego prezydenta "lubi" , czy nie "lubi" jest on
      głowa panstwa i nalezy mu się szacunek. Niestety, ale prez.Kaczynski nie jest
      kolesiem Adasia Michnika jakim był prez.Kwasniewski, te czasy juz minęły-
      państwo "michniczki". wWecej kultury by wam eie przydało.
      • piekna.zosia nie znasz polskiego 03.08.06, 20:04
        obie formy sa poprawne ale jak już to "prezydent" małą literą, jako zawod albo
        funkcja, a nie jako tytuł
      • pierot6 brynk.. byle jaki prezydent, taki też szacunek ! 03.08.06, 20:07
        • silesius.monachijski0 pierot6: jaki osiol, taka tez i "wiedza" 03.08.06, 20:35
          np. na temat stanowiska KK w sprawie kary smierci
      • dupa_pawiana <<<<<<<<Brynk matoł i prostak>> 03.08.06, 22:21
        Prawicowy szmaciarzu zamknij morde i nie ujadaj! zaplute suki prawicowej
        otchłani mentalnej winny być wykastrowane!!! Cała Europa się śmieje z takich
        popaprańców jak ty!
        • silesius.monachijski0 Ty chyba "myslisz" pierwszym czlonem swojego nicka 03.08.06, 22:28
          dupa_pawiana napisał:

> Prawicowy szmaciarzu zamknij morde i nie ujadaj! zaplute suki prawicowej
          > otchłani mentalnej winny być wykastrowane!!! Cała Europa się śmieje z takich
          > popaprańców jak ty!
          • dupa_pawiana Silesius pajacu GW to świętość!!! 03.08.06, 22:34
            Jeśli tej prawdy nie wyznajesz nie zasługujesz na miano człowieka rozumnego!
    • piskoala RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 20:02
      kklinowski49 napisała:
      > Powinna byc !

I jest we wszystkich reżymach. Nawet Rosja ją zniosła,
      a religijne władze naszego kraju nie zgadzają się
      z tym, co mówił JP II a powtarza obecny papież.
      Wniosek: te nasze władze to czyści HIPOKRYCI.

A Prezydent IV RP nie jest żadnym prezydentem,
      bo przecież nie ma takiej RP.
      Jest takie hasło wyborcze tych pokręconych pisiorów.
      Jeszcze bardziej jesteśmy popieprzeni niż nasi sąsiedzi ze wschodu
      • qc Bedo te igrzyska czy nie bedo? 03.08.06, 20:13
        cysorz medli i medli ozorem a my cizba, czeko na lwy i na juche /moze byc
        komuchow lub innych bezboznikow.
        • robbinhuck Re: Bedo te igrzyska czy nie bedo? 03.08.06, 20:24
          qc napisał:

> cysorz medli i medli ozorem a my cizba, czeko na lwy i na juche /moze byc
          > komuchow lub innych bezboznikow.
          Nie bedo.Będzie kolejny odcinek tego groteskowego serialu, żeby ciemny lud to
          kupił i nie pamiętał o poprzednich kompromitacjach.Np "aferze biboardowej"
    • piskoala Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 20:11

PRL zajmuje w sondażach miejsce wiele znaczące i może dziwić,
      że echa ich zawołań odbijają się w Radzie Europy.

A są to echa tego, że Prezydent IV?RP a za nim
      przedstawiciele rządu powtarzają hasła inicjowane przez PRL
      (czyli NIC).

Wynika mi z tego, że TO NIE JEST MÓJ PREZYDENT!!!
      A prawnik z n iego taki jak z koeziej dupy grucha.

KTO MI GO WYBRAŁ?

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • odo3 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 20:15
      Dlaczego my Polacy musimy się wstydzić przedstawicieli naszego narodu?.
      Zachód się z nas śmieje patrząc na poczynania i zachowania naszych polityków i
      przedstawicieli rządu, którzy za wszelką cenę chcą zwrócić na siebie uwagę w
      sensie negatywnym. Przecież mamy prawo żądać i oczekiwać od nich pozytywnego
      zachowania, akceptowanego przez świat.
      W TV oglądałem wypowieź Prezydenta, Premiera, Ministra Sprawiedliwości za
      przywróceniem kary śmierci nie wspominając o Giertychu i jemu podobnych.
      Dlaczego My jako Polska musimy się wyróżniać skoro podpisalismy moratorium o
      niestosowaniu kary śmierci. Bądźmy poważni, a przestaną się z nas śmiać.
      Tak na marginesie sprawy uważam, że zabijają ludzie chorzy i ich nie
      przestraszy żadna kara bo gdyby byli zdrowi nie dopuszczaliby się morderstw.
      Wprowadzenie kary śmierci nie wyeliminuje przestępstw tego rodzaju, a sam fakt
      gloszenia haseł o przywróceniu kary jest elementem prymitywnej kampani
      wyborczej, która kompromituje nasz kraj w oczach świata.
      • nurnii bo durny naród ich wybrał poprostu 03.08.06, 20:23
    • wrojoz Kaczyńscy 03.08.06, 20:15
      Kaczyńscy i tak nie wiedzą o co chodzi. To zadufane typy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka