pawel_berlin Re: Smierc pedofilom w sutannach! 03.08.06, 17:30 ci akurat beda decyzja prezydenta RP automatycznie uniewinnieni Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...tu chodzi o morderstwo 03.08.06, 17:39 ...a pedofile sa wszedzie...bez wzgledu na ...przynaleznosc...wiec nie oszolomstwo i nienawisc...a raczej zastanowienie Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 PISokomuna!..koalicja krwawych tępaków!! 03.08.06, 17:50 wyznawcy sekty Rydzyka, którzy za nic mają nauki Jana PawłaII ! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 17:59 ...bo wszyscy pochodzimy od boga...a ty zmijo bolszewiku jutro bedziesz krzyczal...zeby kosciol nie wtracal sie do panstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:02 oczywiscie! Ale zyjemy w spoleczenstwie i musimy respektowac zasady humanizmu europejskiego jesli chce my nadal byc w strukturach EU. Dziwi jedynie fakt, ze politycy uznajacy sie za katolikow i wielbiacych slowa JP2 zdaja sie wybiorczo traktowac jego nauke.... W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 wyraził się: Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę śmierci (...). Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:10 ...wiec zacznijmy od izraela...panie ,przewodniczacy...i niech pan potepi rosje...za morderstwa w czeczeni...a nie wybiorczo uczepiles sie pan polski... pawel_berlin napisał: > oczywiscie! Ale zyjemy w spoleczenstwie i musimy respektowac zasady humanizmu > europejskiego jesli chce my nadal byc w strukturach EU. > Dziwi jedynie fakt, ze politycy uznajacy sie za katolikow i wielbiacych slowa > JP2 zdaja sie wybiorczo traktowac jego nauke.... > > W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 wyraził się: > > Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla > stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji > zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę > śmierci (...). > Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:05 me-e napisał: > ...bo wszyscy pochodzimy od boga... Ty tez ? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:08 ...zero sie odezwalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:15 mee . przy tobie nawet zero jest geniuszem . Jezeli juz chcesz komus dokopac , to wysil szare komorki . Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: kazdy moze miec wlasne ...zdanie 03.08.06, 18:21 ...jak mee...lubi ten belkot indianskiego...zjedz pare groszek z wierzby...moze zmadzejesz...jeszcze b... Odpowiedz Link Zgłoś
rudniand Propaganda Portalu Gazeta. 03.08.06, 18:06 Kto wzywa Rada czy jej Przewodniczący? Czy była jakaś uchwała bądź rezolucja w tej sprawie, czy może "gadano" o tym w kuluarach? A może nasi chłopcy - światowcy zrobili kolejny donos na Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Re: Propaganda Portalu Gazeta. 03.08.06, 18:56 rudniand napisał: > Kto wzywa Rada czy jej Przewodniczący? Czy była jakaś uchwała bądź rezolucja w > tej sprawie, czy może "gadano" o tym w kuluarach? A może nasi chłopcy - > światowcy zrobili kolejny donos na Polskę? przeciez Kartofel dostal dzis list od przewodniczacego Rady Europy Odpowiedz Link Zgłoś
piotr782 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 18:11 Ja, też wzywam Pana Prezydenta do rezygnacji z przywrócenia kary śmierci, bo skoro większość polskiego społeczeństwa chce przywrócenia kary śmierci, to przyłączenie się do nich przez Prezydenta może zagrozić demokracji (władzy ludu). Nie ma nic gorszego dla demokracji jak spełnienie postulatów ludu, to by była śmierć demokracji.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk byłem,widziałem,oniemiałem - Rade Europy ! - szok! 03.08.06, 18:15 Rada "Ełropy" - to robota dla Al Kaidy ! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: pomyliłeś się...RE to Disneyland ! 03.08.06, 18:29 eat.putsy napisał: > ty byłeś chyba w Disneylandzie eat. - tak , trafnie to oceniłes. Rada "Ełropy" to Disneyland. Tam trwa zabawa za nasze pieniadze , to arena złodzieji i masonów !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 18:18 Do czego to jest podobne, zeby te leszcze i socjopaci z LPRu, którym pokazuje się systematycznie środkowy palec w wyborach i sondażach narażały nasze członkowsko w Unii i systematycznie nas osmieszały (matury, love gen. Franco czy niespełnione marzenia seksualne). Przecież ta banda ma głeboko w d... i dzieci i pedofili i to czy bedzie kara smierci czy nie , ich tzw zycie interesuje w okolicach seksu a narażają nas wszystkich na pełna izolacje w Unii Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy wniosek z tego, że rząd nie ma kontroli 03.08.06, 19:00 nad jednym z "partnerów" koalicji, a jaki wniosek z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk to jest donos tego nie ogolonego-Geremka z PD 03.08.06, 18:26 Donos na Polskę ! W Radzie "Ełropy" nie wszyscy polscy deputowani są Polakami .... To widac, słychać i czuć . Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Pan Prezydent jest za karą śmierci ale to kłamstwo 03.08.06, 18:29 logika poszła w PiSdu Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa SZOPKA nie zna granic!!!! Kartofel nie byl "ZA"... 03.08.06, 18:33 Z ostatnich wiadomosci (dzisiejszy Teleexpress)wynika, ze wielebny Kratofel w ogole nie opowiadal sie za kara smierci. Informacje jakoby byl "ZA" zdementowal jego jakis tam sekretarz (nie pamietam dokladnie kto). A wiec czyzby Centralne Biuru ds. wizerunku Polski (czytaj: Burakow) zaczelo juz dzialac??? buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa SZOPKA nie zna granic!!!! Kartofel nie byl "ZA"... 03.08.06, 18:34 Z ostatnich wiadomosci (dzisiejszy Teleexpress)wynika, ze wielebny Kratofel w ogole nie opowiadal sie za kara smierci. Informacje jakoby byl "ZA" zdementowal jego jakis tam sekretarz (nie pamietam dokladnie kto). A wiec czyzby Centralne Biuru ds. wizerunku Polski (czytaj: Burakow) zaczelo juz dzialac??? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars nie moge sie doczekac kiedy Polske wykopia z UE 03.08.06, 18:42 zgodnie z zyczeniem Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy tak prędko nie wykopią 03.08.06, 18:49 wykrzyczą się chłopaki i uspokoja sie kiedys, unia ma cierpliwość. W Anglii tez był "ruch" w celu przywrócenia kasry smierci, za morderstwa policjantów, rozeszło sie po kościach. Ten cały cyrk tutaj to przede wszystkim marnotrawstwo energii. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e RE...broni bestialskich...mordercow 03.08.06, 18:42 ...teraz rozumie...dlaczego nie chcieli udcic chwila milczenia...katynia...betie mordercy ciesza sie w unii dozywotnimi przywilejami... Odpowiedz Link Zgłoś
roman_bralski RE...broni bestialskich...morderców !!!!!!!!!!!!!! 03.08.06, 19:03 me-e napisał: > ...teraz rozumie...dlaczego nie chcieli udcic chwila > milczenia...katynia...betie mordercy ciesza sie w unii dozywotnimi > przywilejami... Idee eu-bolszewii wywodzą się w prostej linii od sovieckiej bolszewii dlaczego by mieli potępiać swoje korzenie ???? faszyzm jako krewniak komunizmu też jest pod ochroną ! Stąd -polskie obozy koncentracyjne-, których istnienie trzeba jakoś wytłumaczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kartofel_kaczynski Komisja może mi skoczyć ! 03.08.06, 18:57 spieprzać dziady! Tak mi dopomóż Bug ! Odpowiedz Link Zgłoś
nemonews Re: Komisja może mi skoczyć ! 03.08.06, 20:36 lech_kartofel_kaczynski napisal: >spieprzac dziady! Tak mi dopomoz Bug! 1.Prawidlowo pisze sie Bog! 2.Acha! kropekdupek kamufluje sie pod nowym nickname. Einmal kropekdupek,immer kropekdupek. Ein kropekdupek ist genug. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Jest 19.00o 17.00TVP zdementowała te informacje 03.08.06, 18:58 To dziwne,ze rózne protesty uchwaly i ,,informacje" prasowe z Bruxeliwyssane z brudnego palca,ze szczególnym upodobaniem kolportowane sa przez GW.Rozumiem wpadki,ale po co ta nadgorliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy nie tylko GW 03.08.06, 19:10 www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/060803_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: nie tylko GW 03.08.06, 19:15 Ale w "Naszym Dzienniku" nie bylo . Wszyscy sa nadgorliwi - lewactwo i masoneria . Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy faktem jest ze Unia tak zareagowała 03.08.06, 19:22 bo LPR mówiła niby w imieniu prezydenta, co najwidoczniej nie jest prawda. Może i jest Kaczyński za kara śmierci, ma do tego pełne prawo, ale nie oznacza to, że automatycznie musi ten pogląd wdrażać na poziomie unii. Nie jestem wielkim sympatykiem naszego Prezydenta ale wydaje sie, że za wielu próbuje pod nim dołki kopać, nie tylko z opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 prezio Kaczyński, wycofał sie rakiem..... 03.08.06, 19:43 jak zwykle u Kaczyńskich, ich podstawowa pozycja ! Odpowiedz Link Zgłoś
dziaaba LPR-sprzecznosc! 03.08.06, 19:04 To co LPR robi w tym momencie jest okropna sprzecznoscia.Z jednej strony chca wprowadzic kare smierci dla przestepcow a z drugiej strony chca zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, tlumaczac to prawem kazdego czlowieka do zycia!!!Co za absurd!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy sprzeczności zwsze mieli, gorsze jest to 03.08.06, 19:14 ze takimi partyzanckimi, nieskoordynowanymi akcjami komplikują tylko prace rządu, która w tej chwili i tak nie jest za łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dziaaba 03.08.06, 19:14 dziaaba napisala: <LPR - sprzecznosc!> Zadnej sprzecznosci w propozycji LPR nie ma! Kara smierci dla zwyrodnialcow i wyjatkowych oprychow nie jest sprzeczna z nauka Kosciola, zas aborcja jest sprzeczna z ta nauka. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy nudzisz dziadku 03.08.06, 19:18 wez pigułki i idz spać, albo napisz do prezydenta ażeby zastąpił konstytucję naukami Kościoła, myslisz, że cię ozłoci? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: dziaaba 03.08.06, 19:23 Pokaz mi robaczku , w ktorym to dziele np :JPII pisze ze zabijanie jest wskazane . W Nowym Testamencie jakos tez nie znalazlem . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: indianski 03.08.06, 20:05 indianski napisał: > Pokaz mi robaczku , w ktorym to dziele np :JPII pisze ze zabijanie jest > wskazane . W Nowym Testamencie jakos tez nie znalazlem . A pamietasz co powiedzial Chrystus - ze gorszacym dzieci trzebaby przywiazac kamien do szyi i wrzucic do wody???? Poczytaj troche dokladniej. Nie pogryzie ciebie i szkody nie uczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 wet3.. gdzieś ty to wyczytał, baranie? 03.08.06, 20:04 to właśnie nauka kościoła katolickiego, nie pozwala na KS!.. z ciebie katolik, po naukach Rydzyka-złodzieja, nie po naukach JPII ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pierot6 03.08.06, 20:10 pierot6 napisal: <wet3...gdzies ty wyczytal to, baranie?> Glupis! Kto bezprawnie odbiera drugiemu zycie, automatycznie traci prawo do swego zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Tutaj, osle pierot 03.08.06, 20:25 p.2267 Katechizmu Kosciola Katolickiego (juz w wersji poprawionej): "Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem" Odpowiedz Link Zgłoś
nemonews Re: wet3.. pytam nadal.. gdzie to wyczytałeś, ba 03.08.06, 20:53 pierot6,dlaczego obrazaz nieznanych ci ludzi ty prymitywie,wpierw spojrzyj w lustro zanim bekniesz jak baran. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pierot6 04.08.06, 01:25 pierot6 napisal: <wet3...pytam nadal...gdzie to wyczytales, balwanie> Na glupote nie ma lekarstwa! Katechizmu uczyc ciebie nie bede! Nie dosc, ze jestes glupolem, to jeszcze uzywasz inwektyw! Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: za ludobójstwo powinna byc kara smierci 03.08.06, 19:17 np. syjoniści dokonujący ludobójstwa na arabach palestyńskich powinni byc skazani na kareśmierci tak samo jak hitlerowcy w norymberdze. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy znasz ich nazwiska 03.08.06, 19:24 to podaj so sądu. W Norymberdze sądzono konkretne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
nemonews Re: znasz ich nazwiska 03.08.06, 20:55 eat.putsy napisał: > to podaj so sądu. W Norymberdze sądzono konkretne osoby. Np. niejaki Aaron SSharon. Odpowiedz Link Zgłoś
derma30 bojkot holandii 03.08.06, 19:23 wzywam europe do bojkotu holandii. powod : rejestracja pedofilskiej "partii". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 A to wszystko tlumaczy; stad ta tesknota za 03.08.06, 20:19 "zapadnoj jewropa"; my tak sie ta Unia i Rada Europy nie ekscytujemy, bo znamy to badziewie od lat (ja np. jestem obywatelem Unii juz od przeszlo 17 lat, i wcale mnie to nie wzrusza); ale: rozumiem Twoje emocje; a jak tam kumys w Kazachstanie? smakowal? piekna.zosia napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: pracowałam w mieście Leninsk 03.08.06, 20:54 a mowi mowi; choc ja troche w Samargandzie i Bucharze "buszowalem", "liznalem" Irkutsk, zas na polnocy jeziora Onega i Ladoga w Karelii, z wyspami Kishi i Waalam piekna.zosia napisała: > jak ci to coś mówi Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: A co z uralu przybieglas, "piekna.zosiu"? 03.08.06, 20:14 Ona nie przybiegla z Uralu. Ona jest piekna tak po libertynsku i lewacku. Musiala zobaczyc "piekno" na Zachodzie podczas parad gejowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: A co z uralu przybieglas, "piekna.zosiu"? 03.08.06, 20:21 dajmy jej jakas szanse, drogi wet3; nie przyrownujmy od razu naszej "pieknej.zosi" do p. Senyszyn; wystarczy, ze juz jedna wiedzma na gejowskiej platformie (och, jak zbieznosc z PO: tez platforma: chyba sie szykuje koalicja: PO-SLD) strasy; moze "piekna.zosia" nie tak po lewacku zepsuta? wet3 napisał: > Ona nie przybiegla z Uralu. Ona jest piekna tak po libertynsku i lewacku. > Musiala zobaczyc "piekno" na Zachodzie podczas parad gejowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia nett von dir 03.08.06, 20:29 ale jestem zepsuta, nie wiem tylko co to ma wspólnego z lewactwem. twój kompanion wet też jest zepsuty, ale on juz nie może;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: nett von dir 03.08.06, 20:36 och: moze sie jeszcze da cos naprawic? napisalem ponizej cos w kewstii: "chce, a nie moze"; termin "wiedzma" odnosi sie oczywiscie do mojej "oblubienicy" Senyszyn resp. Srody; piekna.zosia napisała: > ale jestem zepsuta, nie wiem tylko co to ma wspólnego z lewactwem. twój > kompanion wet też jest zepsuty, ale on juz nie może;) Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia nei podniecaj się dziadul;) 03.08.06, 20:23 chciałbyś ale nie możesz Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: nei podniecaj się dziadul;) 03.08.06, 20:33 ja od wiedzm z zasady stronie; wiec raczej: moglbym ale nie chce piekna.zosia napisała: > chciałbyś ale nie możesz Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: to było do "weta" 03.08.06, 20:57 wet3 ma bardzo duza wiedze i pewne historyczne doswiadczenia, ktore sprawiaja, ze zywie do niego wielki szacunek; choc zdaje sobie sprawe, ze na wszelkiego rodzaju lewactwa jego poglady (moje zreszta tez) dzialaja jak czerwona plachta na byka piekna.zosia napisała: > już go dawno wyczułam Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: to było do "weta" 03.08.06, 21:48 może i ma ale albo zatrzymał się w rozwoju albo też uważa, że nie musi się dalej rozwijać. Może i nie musi, jego sprawa, ale przesadza z próbami wciśniecia innym swoich poglądów. Świat jest taki jaki jest i rozwija się, rządząc sie własną logiką i dynamiką. Ani wet ani Kaczyński tego nie zmienią, nawet jak słusznie paru przestępców w końcu pójdzie siedzieć. Niestety Kaczyńscy "zachłystnęli" sie swoją misją i stracili trochę poczucie rzeczywistości - bo to dla nich "..eine Nummer zu gross ..". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: to było do "weta" 03.08.06, 22:07 chyba sie mylisz w ocenie Kaczynskich (moze to i dobrze: mozna przynajmniej podyskutowac); z mojej perspektywy - 17 lat zycia w Niemczech (od poczatku mialem obywatelstwo, wiec - takze jezykowo - nie czulem sie tu nigdy obco) - wydaje mi sie, ze w Polsce sa po raz pierwszy u wladzy ludzie, ktorzy potrafia i chca bronic racji Polski na arenie miedzynarodowej; kiedys probowal to tez robic Rokita, ale dorobiono mu "straszna gebe" za to haslo "Nicea albo smierc" (choc trzeba i warto bylo powalczyc); znam UE od lat; tutaj trzeba walczyc o swoje racje, a nie prosic; a lamanie zasad? przeciez Niemcy i Francja czynia to nagminnie; najlepszy przyklad: kryteria zwiazan ze wspolna waluta Euro; Deficyt budzetowy nie powinien przekraczac 3 % w skali rocznej; Francja i Nimecy lamia to kryterium od lat i wymusily na KE, ze nie wolno ich karac; przyklady mozna mnozyc; z kims, kto nie ma swojego zdania, i nie walczy o swoje racje, nikt sie nie liczy piekna.zosia napisała: > może i ma ale albo zatrzymał się w rozwoju albo też uważa, że nie musi się dale > j > rozwijać. Może i nie musi, jego sprawa, ale przesadza z próbami wciśniecia inny > m > swoich poglądów. Świat jest taki jaki jest i rozwija się, rządząc sie własną > logiką i dynamiką. Ani wet ani Kaczyński tego nie zmienią, nawet jak słusznie > paru przestępców w końcu pójdzie siedzieć. Niestety Kaczyńscy "zachłystnęli" si > e > swoją misją i stracili trochę poczucie rzeczywistości - bo to dla nich "..eine > Nummer zu gross ..". Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: to było do "weta" 03.08.06, 22:26 mam też niemało doswiadczenia w Niemczech i często broniłam "racji Polski" tam gdzie polityka zawiodła, oczywiście w moim skromnym zakresie. Obronę tej racji uważam za jak najbardziej słuszną i życzyłabym sobie ażeby znalazł sie kiedyś polski polityk z formatem, zdolny to efektywnie czynić. Niestety Kaczyńscy nie są politykami tego pokroju, chociaz nawet im zyczę sukcesu. Kaczyńskim pomogłoby jakby pomieszkali trochę dłużej, tak jak ty albo ja, w Niemczech albo gdzie indziej. Nie musieliby wtedy wynajdywać kołą od nowa. Nawet gorzej, ich doradcy czerpią swoja wiedze o świecie z podejrzanych zródeł. Jakby byli dobrzy to by doradzili np. ażeby taz artykuł zignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: to było do "weta" 03.08.06, 22:41 nie ukrywajmy jednak, ze artykul tza byl odrynarny i chamski; i nie zapominajmy, ze poitycy zachodni - celowal w tym herr schroeder bywaja pod tym wzgledem rzeczywiscie smieszni; schroeder wytoczyl proces "Bildowi", bo ten osmieli sie napisac, ze farbuje wlosy, a on nie farbuje. I wygral; tenze Schroeder nie pojechal przed paroma laty na wakacje do wloch, bo Wlosi napisali, ze Nimecy zachowuja sie na wloskich plazach jak horda germanskich barbarzyncow z grubymi brzuchami, ktory zony pchaj sie do lozek wloskich kochankow; ach, jaki obrazony byl ten schroeder; zas "artykul" o Kaczynskich czytalem w oryginale; wyjatkowo ohydny paszkwil, i nie zapominaj, zew w prawie niemieckim jest paragraf, ktory za obraze glowy obcego panstwa przeiduje kare do 3 lat wiezienia; Pomijajac zas ow nieszczesny artykul, to wole juz ludzi pokroju Kaczynskich, niz fircyka Kwasniewskiego, ktoremu ostatnio nic udalo sie zalatwic, a jego "shake hands" gesty staly sie juz przedmiotem kpin; albo tez Belka: rzadowym samolotem wybral sie do Paryza, zeby tam zalatwiac sobie "fuche" na przyszlosc piekna.zosia napisała: > mam też niemało doswiadczenia w Niemczech i często broniłam "racji Polski" tam > gdzie polityka zawiodła, oczywiście w moim skromnym zakresie. Obronę tej racji > uważam za jak najbardziej słuszną i życzyłabym sobie ażeby znalazł sie kiedyś > polski polityk z formatem, zdolny to efektywnie czynić. Niestety Kaczyńscy nie > są politykami tego pokroju, chociaz nawet im zyczę sukcesu. Kaczyńskim pomogłob > y > jakby pomieszkali trochę dłużej, tak jak ty albo ja, w Niemczech albo gdzie > indziej. Nie musieliby wtedy wynajdywać kołą od nowa. Nawet gorzej, ich doradcy > czerpią swoja wiedze o świecie z podejrzanych zródeł. Jakby byli dobrzy to by > doradzili np. ażeby taz artykuł zignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 22:51 uwzględniając to, że Niemcy są (coraz bardziej) wulgarni i słowo "Scheisse" a nawet "ficken" słyszy się codziennie w telewizji nie przejęłabym się takim artykułem. Tym bardziej poliyk, który musi miec "grubą skórę". O Schroederze nia ma co mówić, dla mnie to debil i produkt niemieckiego (SPD) systemu, kolesie z NRW, którzy sami nigdy sie nie shańbili praca, a robolom tłumaczą, że są ich przedstawicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 22:57 tym bardziej widze w tej erakcji Kaczynskich cos pozytywnego: nie chodzi nawet o funkcje polityczne czy panstwowe: chodzi o pokazanie, ze chmastwui nalezy sie stanowczo przeciwstawic; co ma wspolnego z krytyka polityka czy jego politycznych posuniec (rzecz bardzo pozadana i konieczna) obrzucanie tego polityka jako czlowieka stekiem chamskich obelg i wyzwisk? Przeciez politycy to tez ludzie; na forach - OK - kazdy (anonimowo) powie sobie to czy owo; ale oficjalnie wychodzaca gazeta? mysle, ze juz najwyzszy czas, zeby z tym skonczyc; ja tez moglbym sobie np. napisac w "Dzienniku", ze ten marny podly dziennikarzyna z "taz" napisal sobie to, co napisal, bo jest pedalem i codziennie daje d... nadburmistrzowi Berlina Wowereitowi, w zwiazku z czym jest sfrustrowany, i musi takie chamskie brednie pisac; tylko:dokad to prowadzi? piekna.zosia napisała: > uwzględniając to, że Niemcy są (coraz bardziej) wulgarni i słowo "Scheisse" a > nawet "ficken" słyszy się codziennie w telewizji nie przejęłabym się takim > artykułem. Tym bardziej poliyk, który musi miec "grubą skórę". > O Schroederze nia ma co mówić, dla mnie to debil i produkt niemieckiego (SPD) > systemu, kolesie z NRW, którzy sami nigdy sie nie shańbili praca, a robolom > tłumaczą, że są ich przedstawicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 23:07 Nie ma złotej reguły jak chamstwo zwalczać. Przy tej okazji próbuję sobie przypomnieć czy ktoś kiedyś za granicą tak chamsko pisał np. o Kwaśniewskim albo Millerze czy Belce? Jak nie to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: ja tez czytałam w oryginale 03.08.06, 23:22 dlatego, ze - jak slusznie zauwazyl kiedys J.Kaczynski - to wrogie Kaczynskim polskie media "napuszczaj" dziennikarzy zachodnich do pisania takich bredni; przciez taka np. GW oficjalnie wspolpracuje i wymienia sie informacjami wlasnie z taz, SZ, Le Monde, El Pais, NYT i paroma innymi dziennikami; w Spieglu kiedys ukazal sie artykul goscia, ktory wyzywal Rydzyka od najgorszych antysemitow, zwyzywal cale RM, po czym - na zapytanie, skad te informacje - przyznal, ze RM nie slucha, bo nie zna polskiego, zas informacje dostarczyli mu koledzy dziennikarze z Polski, glownie z GW; kolo sie zamyka piekna.zosia napisała: > Nie ma złotej reguły jak chamstwo zwalczać. Przy tej okazji próbuję sobie > przypomnieć czy ktoś kiedyś za granicą tak chamsko pisał np. o Kwaśniewskim alb > o > Millerze czy Belce? Jak nie to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia a skąd w takim razie czerpią np. Kaczyńscy 03.08.06, 23:28 swoje informacje o Europie i świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: a skąd w takim razie czerpią np. Kaczyńscy 03.08.06, 23:38 przeciez maja caly sztab ludzi, ktorzy dla nich pracuja; jeden z moich dobrych znajomych - nie powiem kto - znakomicie wyksztalcony i znajacy biegle niemeicki i angielöski jest bliskim doradca (tez nie zdradze kogo), choc nie ejst czlonkiem PiS-u; i wiele jest takich osob; napewno nie czetrpia swoich informacji z enuncjacji mediow a la GW piekna.zosia napisała: > swoje informacje o Europie i świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia raczej chyba za wielu nie mają 03.08.06, 23:49 w Polsce słyszy się, że za wielu specjalistów nie kwapi sie do tego doradztwa bo będą mieli potem plamę w życiorysie. Nie tylko doradców brakuje ale i ministrów, chyba czytasz wiadomości o tych ciekawych nominacjach na zasadzie "..jest wędkarzem to może być ministrem od rybołowstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: raczej chyba za wielu nie mają 03.08.06, 23:59 w ubieglym tygodniu bylem w Polsce, i spotkalem sie z paroma dobrymi znajomymi: wszyscy pracuja juz od lat w urzedach panstwowych (nawet w ministerstwach), i zadna czystka ich nie dotknela; "polecieli" jedynie polityczni, ale tak jest zawsze i wszedzie (takze i w Niemczech); zasady o´bsady stanowisk ministerialnych zawsze byly i sa poityczne: minister nie musi byc specjalista w danej dziedzinie - od tego ma sekretarzy stanu, podsekretarzy , referendarzy, etc; z pamiec przypominam sobie, jak to pan Töpfer byl w Niemczehc ministrem budownictwa a potem ochrony srodowiska; albo Joshka Fischer: bez matury, byly anarchista, a potem szef MSZ; tak ze sytuacja w Polsce niczym szczegolnym sie nie wyroznia piekna.zosia napisała: > w Polsce słyszy się, że za wielu specjalistów nie kwapi sie do tego doradztwa b > o > będą mieli potem plamę w życiorysie. Nie tylko doradców brakuje ale i ministrów > , > chyba czytasz wiadomości o tych ciekawych nominacjach na zasadzie "..jest > wędkarzem to może być ministrem od rybołowstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia po prostu nie ma substancji 04.08.06, 00:20 która np. w Niemczech jest bo "budowano" ją od lat. Nie chodzi o to, że minister musi być specjalistą, raczej o to, że zły minister (niezależnie od wyuczonego fachu) może dużo szkody wyrządzić. Twoich fachowców kolegów jeszcze czystka nie dotknęła, może ich nigdy nei dotknie, ale jak będą musieli pracować przeciwko swoim (czysto zawodowym) poglądom i wiedzy to kiedyś sami odejdą. Nie wspominam tutaj "dziwnych" nominacji w spółkach państwowych, chyba nie powiesz, że tam równiż prezes nie musi być specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: po prostu nie ma substancji 04.08.06, 00:30 prezes musi byc dobrym managerem; musi umiec tak zarzadzac spolka, zeby przynosila korzysci; faktem jest, ze trzeba bylo wymienic prawie wszystkich szefow wilekich spolek z udzialem kapitalu skarbu panstwa, gdyz SLD - glownie rzad Millera - wstawil tam swoich ludzi po linii partyjnej; to, ze kazda z partii koalicyjnych chcialaby ugrac jak najwiecej dla swoich ludzi, nie jest niczym zdroznym (tak jest w kazdym kraju); wszystko musi odbywac sie jedank przy otwartej kurtynie, z mozliwoscia pelnej kontroli; ja bym sie zaczal naprawdee martwic, gdyby zaczely powstawac uklady "szemrane", bo wtedy szybko wchodzi mafia do interesu, i stad tez mamy to, co do tej pory w Polsce bylo (i za Walesy i za Kwacha i za wszystkich poprzednich rzadow - Balcerwoicza nie wylaczajac): czyli najwieksza korupcja w skali europjskiej; to wyplenic bedzie bardzo trudno, tym bardziej - widac to po reakcjach niektorych mediow - ten skorumpowany uklad bedzie sie bronic "recami i nogami"; moi znajomi sa narazie optymistami, bo wiedza, ze CBA przy jednoczesnej likwidacji WSI takze ich uwolni w ich pracy od nacisku "szemranego"; a tego sie kazdy uczciwy urzednik boi najbardziej piekna.zosia napisała: > która np. w Niemczech jest bo "budowano" ją od lat. Nie chodzi o to, że ministe > r > musi być specjalistą, raczej o to, że zły minister (niezależnie od wyuczonego > fachu) może dużo szkody wyrządzić. Twoich fachowców kolegów jeszcze czystka nie > dotknęła, może ich nigdy nei dotknie, ale jak będą musieli pracować przeciwko > swoim (czysto zawodowym) poglądom i wiedzy to kiedyś sami odejdą. Nie wspominam > tutaj "dziwnych" nominacji w spółkach państwowych, chyba nie powiesz, że tam > równiż prezes nie musi być specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: po prostu nie ma substancji 04.08.06, 00:44 problem w tym, że tych ludzi trzeba mieć, jeszzce ważniejsze jest zachowanie "płynnośc" operacji. Sam wiesz, że Niemczech nie zmieniano szefów Lufthansy, Telekomu, czy DB przy każdej zmianie rządu. Poleciała czasem tu i tam głowa ale z reguły respektowano (dobre) wybory opozycji. Problem w Polsce chyba taki, że prawdziwej opozycji nie ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piekna.zosia 04.08.06, 01:32 piekna.zosia napisała: > może i ma ale albo zatrzymał się w rozwoju albo też uważa, że nie musi się dale > j > rozwijać. Może i nie musi, jego sprawa, ale przesadza z próbami wciśniecia inny > m > swoich poglądów. Świat jest taki jaki jest i rozwija się, rządząc sie własną > logiką i dynamiką. Ani wet ani Kaczyński tego nie zmienią, nawet jak słusznie > paru przestępców w końcu pójdzie siedzieć. Niestety Kaczyńscy "zachłystnęli" si > e > swoją misją i stracili trochę poczucie rzeczywistości - bo to dla nich "..eine > Nummer zu gross ..". Zosiu! W rozwoju nie zatrzymalem sie. Twoje nieszczescie polega na tym, ze przeskakujesz za szybko pewne etapy bez dokladnej analizy przyczyn i skutkow. Poza tym chcesz byc "nowoczesna" na sile. Niestety, nie tedy droga prowadzi! W przyszlosci przekonasz sie o tym. Obys nie popalila sobie skrzydelek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:23 Kaczynski! Ani kroku do tylu! Jak sie im nie podoba w tej UE to mozemy opuscic to towarzystwo i wszelkich bandytow eksportowac do nich. Te sondaze GW sa manipulowane tak jak odpowiada to ideologom z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:37 polonus3 napisał: > Kaczynski! Ani kroku do tylu! Jak sie im nie podoba w tej UE to mozemy opuscic > to towarzystwo i wszelkich bandytow eksportowac do nich. > Te sondaze GW sa manipulowane tak jak odpowiada to ideologom z GW. ******************************** Rada Europy to nie Unia Europejska, kmiotku. Odpowiedz Link Zgłoś
robbinhuck Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:59 Problem kary śmierciw Polsce NIE ISTNIEJE!!! To kupa gów.. , którym PiS-dzielcy próbują zaklajstrować swoje nieudolne rządy w kraju i groteskową politykę zagraniczną. Po "blitzkriegu" bilboardowym została dziura i smród, a ciemny lud wysłuchuje i ponieca się bzdetami o karze śmierci.Yes, yes,yes -warto być wariatem? - - Głosuj na PiS Szmbobrona na Ratusz!!!!!!!!!!!!!! - Buaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat No i k.... jak nienawidze LPR, tak im podpisze.... 03.08.06, 19:32 ....życie pisze zabawne scenariusze. Nienawidze LPR i wszystkiego, co sobą reprezentuje. Ale jak mi podejdzie jakiś mutant i będzie chciał, żeby podpisać wniosek o referendum w sprawie kary śmierci, to będę bluzgał i klął, ale PODPISZĘ. Bo kara śmierci powinna w Polsce być. Ludzie, czy wy wiecie, co wy pierd....? W więzieniu jeden z drugim śmieć ma większą stawkę żywieniową, niż pacjenci szpitali. Trzaska tam na siłowni i kształci się w fachu. Jak wyjdzie, to będzie jeszcze większym sk....., najedzonym i 'wykształconym' za wasze i moje pieniądze. Resocjalizacja to jedna wielka pomyłka i największa fikcja XXI wieku. Oczywiście, są przypadki wyjątkowe, ale one chyba nie gwałcą, mordują i nie dostają kary śmierci. Powinno się zaoszczędzone pieniądze na odstrzeleniu jednego z drugim chwasta przeznaczyć na wnikliwsze badanie sprawy, co by pomyłek nie było. Mam pytanie do frajerów, którzy są za resocjalizacją - zostawisz pedofila mordercę ze swoją 5 letnią córką sam na sam po 'resocjalizacji'? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia resocjalizacja a kara śmierci 03.08.06, 19:53 w tej chwili dyskutujemy o przywrócenie kary śmierci. Tak jak ciebie zruzumiałam, chciałbyś zlikwidować więzienia i wszystkich karać śmiercią? No może zostawić jedno, dwa dla "przypadków wyjątkowych". Wiesz ilu ludzi siedzi w tym momencie w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Piękna to ty może i jesteś, ale z resztą gorzej... 03.08.06, 20:04 ...z czytaniem ze zrozumieniem na dzień dobry. Więc jak dla dziecka. Więzienia w Polsce będą, tak samo jak wszędzie na świecie. Ale dla ludzi, którzy popełnili przestępstwa lekkie albo co do których sprawy są duże okoliczności łagodzące bądź niejasności. Skup się teraz, dziewuszko. Jeżeli ktoś ma na koncie 3 albo 4 zabójstwa, tudzież multum gwałtów na koncie, to NIE DA SIĘ go resocjalizować. Jest to jedna wielka bajka. I dla takich ludzi powinna być czapa bez gadania. Nie będę jednego z drugim ścierwa utrzymywał, żeby potem zrobiło to samo po raz któryś i jeszcze kolejne tragedie ludzkie własną ręką bądź penisem pisał. I dlatego podpiszę projekt LPR. Teraz kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia twoja logika jest jak u kota 03.08.06, 20:20 a gdzie się kończą lekkie, a zaczynają ciężkie? Ilu masz w Polsce tych co 3-4 osoby zabili? Poza tym jestes nadgorliwy, ten wspaniały projekt LPR mówi tylko o pedofilach, zabójcach. Jeśli chodzi o koszty to wiadomo, że taki skazany w USA średnio posiedzi ok. 20 lat zanim go w końcu zlikwiduja. Chyba, że według twojej logiki zastosujemy w Polsce tryb dorazny,, bez odwołania? Taki był już kiedyś w PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Piękna to ty może i jesteś, ale z resztą gorz 03.08.06, 20:22 patthecat napisał: > ...gadania. > Nie będę jednego z drugim ścierwa utrzymywał, żeby potem zrobiło to samo po raz > któryś i jeszcze kolejne tragedie ludzkie własną ręką bądź penisem pisał. I > dlatego podpiszę projekt LPR. Teraz kapujesz? A ja zamiast kary śmierci proponuję karę naturalną, jak jest w niektórych krajach muzułmańskich: złodziejom obcinać łapę, gwałcicielom.. no co? Proponuję też karę chłosty za lżejsze przewinienia. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Humanitarni, ale bez doświadczenia.... 03.08.06, 20:29 Poziom wypowiedzi ten sam. Szlachetne głupki. Z całą odpowiedzialnością życzę wam, niech ktoś wam kogoś bliskego ktos zgwałci. Albo niech wam dziecko utrupi. A potem płaćcie z bananem na twarzy na niego z podatków do końca życia i żyjcie w miłym przeświadczeniu, że człowiek który bliskiej wam osobie życie złamał w ten czy inny sposób ogląda sobie M jak miłość na świetlicy, je, sra, czyta gazety i dziękuje takim frajerom jak wy utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Tobie ktoś mózg ukradł i też żyje, dupku.... 03.08.06, 21:13 Poziom wypowiedzi godny kary dożywotniego życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 19:41 Polski i europejski "saloon" zrobią zaraz z Kaczora mordercę Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Europa wpuściła parobka na salony... 03.08.06, 19:57 i teraz musi się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Ale w Polsce jest fajowo. 03.08.06, 20:02 Wszystko wypada. Zadnych zahamowan. Pomyslec, ze zanim przyszla "odnowa moralna" nie wypadalo pierdziec, dlubac w nosie, lgac, krasc czy szczac na dywan. Teraz: Niech zyje pis, niech zyje wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Heterofoby typu shygaya dobrze znajduja sie 03.08.06, 20:08 w chlewiku, a nie w saloniku; kuda gejom na salony? chyba ze "salony" Le Madame mark.parker napisał: > i teraz musi się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Heterofoby typu shygaya dobrze znajduja sie 03.08.06, 20:16 shygaya sznapsing inxs? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Heterofoby typu shygaya dobrze znajduja sie 03.08.06, 20:31 shygaya vel marka.parkera qc napisał: > shygaya sznapsing inxs? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk GW- jak ty sie wyrazasz.....? 03.08.06, 19:58 Co to znaczy "...wzywa Kaczynskiego do..." . Oczywiste jest, ze winno byc: "wzywa Prezydenta Kaczyńskiego do...". Wasz stosunek do prezydenta Kaczyńskiego jest znany,co nie oznacza, ze macie jakies prawo pisać o nim tak "niegrzecznie". Czy się obecnego prezydenta "lubi" , czy nie "lubi" jest on głowa panstwa i nalezy mu się szacunek. Niestety, ale prez.Kaczynski nie jest kolesiem Adasia Michnika jakim był prez.Kwasniewski, te czasy juz minęły- państwo "michniczki". wWecej kultury by wam eie przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia nie znasz polskiego 03.08.06, 20:04 obie formy sa poprawne ale jak już to "prezydent" małą literą, jako zawod albo funkcja, a nie jako tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 pierot6: jaki osiol, taka tez i "wiedza" 03.08.06, 20:35 np. na temat stanowiska KK w sprawie kary smierci Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana <<<<<<<<Brynk matoł i prostak>> 03.08.06, 22:21 Prawicowy szmaciarzu zamknij morde i nie ujadaj! zaplute suki prawicowej otchłani mentalnej winny być wykastrowane!!! Cała Europa się śmieje z takich popaprańców jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Ty chyba "myslisz" pierwszym czlonem swojego nicka 03.08.06, 22:28 dupa_pawiana napisał: > Prawicowy szmaciarzu zamknij morde i nie ujadaj! zaplute suki prawicowej > otchłani mentalnej winny być wykastrowane!!! Cała Europa się śmieje z takich > popaprańców jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Silesius pajacu GW to świętość!!! 03.08.06, 22:34 Jeśli tej prawdy nie wyznajesz nie zasługujesz na miano człowieka rozumnego! Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 20:02 kklinowski49 napisała: > Powinna byc ! I jest we wszystkich reżymach. Nawet Rosja ją zniosła, a religijne władze naszego kraju nie zgadzają się z tym, co mówił JP II a powtarza obecny papież. Wniosek: te nasze władze to czyści HIPOKRYCI. A Prezydent IV RP nie jest żadnym prezydentem, bo przecież nie ma takiej RP. Jest takie hasło wyborcze tych pokręconych pisiorów. Jeszcze bardziej jesteśmy popieprzeni niż nasi sąsiedzi ze wschodu Odpowiedz Link Zgłoś
qc Bedo te igrzyska czy nie bedo? 03.08.06, 20:13 cysorz medli i medli ozorem a my cizba, czeko na lwy i na juche /moze byc komuchow lub innych bezboznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
robbinhuck Re: Bedo te igrzyska czy nie bedo? 03.08.06, 20:24 qc napisał: > cysorz medli i medli ozorem a my cizba, czeko na lwy i na juche /moze byc > komuchow lub innych bezboznikow. Nie bedo.Będzie kolejny odcinek tego groteskowego serialu, żeby ciemny lud to kupił i nie pamiętał o poprzednich kompromitacjach.Np "aferze biboardowej" Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 20:11 PRL zajmuje w sondażach miejsce wiele znaczące i może dziwić, że echa ich zawołań odbijają się w Radzie Europy. A są to echa tego, że Prezydent IV?RP a za nim przedstawiciele rządu powtarzają hasła inicjowane przez PRL (czyli NIC). Wynika mi z tego, że TO NIE JEST MÓJ PREZYDENT!!! A prawnik z n iego taki jak z koeziej dupy grucha. KTO MI GO WYBRAŁ? ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
odo3 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 20:15 Dlaczego my Polacy musimy się wstydzić przedstawicieli naszego narodu?. Zachód się z nas śmieje patrząc na poczynania i zachowania naszych polityków i przedstawicieli rządu, którzy za wszelką cenę chcą zwrócić na siebie uwagę w sensie negatywnym. Przecież mamy prawo żądać i oczekiwać od nich pozytywnego zachowania, akceptowanego przez świat. W TV oglądałem wypowieź Prezydenta, Premiera, Ministra Sprawiedliwości za przywróceniem kary śmierci nie wspominając o Giertychu i jemu podobnych. Dlaczego My jako Polska musimy się wyróżniać skoro podpisalismy moratorium o niestosowaniu kary śmierci. Bądźmy poważni, a przestaną się z nas śmiać. Tak na marginesie sprawy uważam, że zabijają ludzie chorzy i ich nie przestraszy żadna kara bo gdyby byli zdrowi nie dopuszczaliby się morderstw. Wprowadzenie kary śmierci nie wyeliminuje przestępstw tego rodzaju, a sam fakt gloszenia haseł o przywróceniu kary jest elementem prymitywnej kampani wyborczej, która kompromituje nasz kraj w oczach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczyńscy 03.08.06, 20:15 Kaczyńscy i tak nie wiedzą o co chodzi. To zadufane typy. Odpowiedz Link Zgłoś