Dodaj do ulubionych

Komisja samorządowa w rękach koalicji

23.08.06, 07:11
Ten parlament to taka sama fikcja jak za PRL.
Bolszewicy odzyskali parlament. Tylko po co?
Obserwuj wątek
    • spawacz.aluminiowy Czy wszyscy posłowie z komisji samorządowej 23.08.06, 07:16
      dostaną dodatkowe uposażenie? Miejmy nadzieję, że budżet Sejmu do wytrzyma,
      ale jeśli nie to się go przecież znowelizuje.
      ____
      Polegaj jak na Zawiszy
      • gmsaxz Mam hasło dla PO Głosując na PiS wybierasz Leppera 23.08.06, 11:35
        Mam hasło wyborcze dla PO: Głosując na PiS wybierasz Leppera

Myślę że to załatwia sprawę - niemożliwe żeby w ten sposób PiS nie stracił kilku
        procentów choćby w wyniku absencji. PO będzie miało fenomenalną okazję wygrania
        wyborów zdecydowanie. PiSiaki to umysłowe betony, chociaż, przyznaję, niezwykle
        wyrachowane betony
        • charybdis Re: Mam hasło dla PO Głosując na PiS wybierasz Le 23.08.06, 20:46
          Proponuję dodać " ... i Giertycha!". Giertych ma popularność 3 %. :)
    • opa11 Zwyczajny faszyzm 23.08.06, 07:19
      Działania PISu stanowią powtórzenie metod, które doprowadziły Hitlera do władzy
      w roku 1933. Tez po wyborach nie miał większości. Następnym krokiem będzie
      aresztowanie posłów przez Gestapo czyli Centralne Biuro Antykorupcyjne. Hańba.
      • pytong1 Nie faszyzm tylko wola większości ... 23.08.06, 09:25
        Zgodnie z takim założeniem np. Konstytucja 3 Maja była ustawa faszystowską (niezorientowanych odsyłam do wiedzy z zakresu LO)!
        • wikal Re: Nie faszyzm tylko wola większości ... 23.08.06, 14:54
          Jakiej większości? Tych 12% uprawnionych, którzy głosowali na PiS? I te 12%
          daje im prawo zawłaszczać całe państwo i wprowadzać europejski Iran
          skrzyżowany z neokomuną?
    • fraglesi67 Powinni opuścić ten budynek 23.08.06, 07:31
      Posłowie opozycji powinni opuścić sejm i już tam nie wracać.
      Niech oni sami “bawią się” w tą farsę. To nie mój sejm. Nie mój prezydent. Nie
      mój premier. Ale (ciągle) moja Polska.
      Proponowałem to wczoraj u siebie
      • qc Re: Powinni opuścić ten budynek 23.08.06, 07:52
        To dopiero byla by "obstrukcja" !
        Ale ludzi tego rezimu nic nie jest w stanie wprawic w zaklopotanie, to
        wyjatkowo chamski element.
        No ale taka to juz jest Prawica, tak mi dopomoz Bog.
        • koham.mihnika to nie jest prawica, to katoland+socyjalizm+nacjon 23.08.06, 09:28
          alizm w najgorszym wydaniu.
          • critto Re: to nie jest prawica, to katoland+socyjalizm+n 23.08.06, 19:16
            to nie prawica, to PRAWACTWO!!!
      • cics Re: Powinni opuścić ten budynek 23.08.06, 11:29
        fraglesi67 napisał:
        > Posłowie opozycji powinni opuścić sejm i już tam nie wracać.

A wtedy koalicja ,już bez kłopotów uchwala sobie ( a raczej nam ) nową
        konstytucję.
      • charybdis Re: Powinni opuścić ten budynek 23.08.06, 20:50
        Nie opuszczać! Blokować mównicę i przedkładać tysiące wniosków formalnych! Długo
        przemawiać! Zadawać setki pytań! To taktyka wypróbowana przez Leppera i SLD, ale
        także stosowana w innych - demokratycznych parlamentach.
    • drewg udział w wysłuchaniu publicznym 23.08.06, 07:44
      Skoro każdy obywatel może wżiąść udzaił w wysłuchaniu publicznym to może po
      prostu należy skorzystać z druku
      www.sejm.gov.pl/lobbing/lobbing_formularz.pdf
      wypełnić wysłać do jurka pojawić się 6 lub 11 w sejmie zająć 5 minut czasu
      swoją wypowiedzią i jak będzie nas odpowiednia ilość to w życiu tego nie
      uchwalą.
      Ważne żeby druk wysłać w tym tygodniu
      To dopiero PiS miałby obstrukcję
      • fraglesi67 półmiliona wniosków! 23.08.06, 07:52
        trzeba by wysłać półmiliona takich wniosków. Wysłuchiwanie trwało by wtedy
        jakieś 1736 dni. Mieliby wtedy niezły problem. Ale podejrzewam, że szybko by PiS
        przegłosował poprawkę, że wysłuchuje się 60 losowo wybranych osób
        • albacor Re: półmiliona wniosków! 23.08.06, 08:35
          Oglądałem to wyjątkowo żenujące i chamskie widowisko z udzialem Jurka w roli
          głównej. Nie mój cyrk i nie moje małpy. Śmiałbym sie z tego, gdyby to nie był
          kraj w ktorym żyję. jak pomyslę jakie oszołomstwo dorwało się do władzy to
          szlag trafia. Wczesniej komuna a teraz odbiła szajba w druga stronę. czy ten
          kraj bedzie kiedyś normalny? Rządzony przez kompetentnych i poważnych
          polityków? Ile ludzi jeszcze muszą PIsowcy zrobić w bąka, żeby im sie oczy
          otworzyły? Kiedy uwierzą, że Giertych i jego chrzaniona amnestia maturalna czy
          Lepper z teczką pieniędzy, czy Macierewicz z agenturalna obsesją to nie jest
          sposób na normalne rzadzenie tylko patologia ogarniajaca szczyty władzy.
        • wiktoriaka Re: półmiliona wniosków! 23.08.06, 09:28
          fraglesi67 napisał: Ale podejrzewam, że szybko by Pi
          > S
          > przegłosował poprawkę, że wysłuchuje się 60 losowo wybranych osób

A po co aż 60, a jeden nie wystarczy, ten najważniejszy przedstawiciel narodu,
          prawy i sprawiedliwy, nasz ukochany prezydent.
      • pytong1 Błędy lewicy ... 23.08.06, 09:27
        zaczyna się od ortografii a kończy strzałem w potylicę. W języku polskim nie istnieje słowo "wziąść"!
        • drewg Re: Błędy prawicy.... 23.08.06, 09:41
          tak jak nie istnieją słowa : łżeelity irasiad zaczynacie na ortografii a
          skończycie na komorach gazowych.
    • pytong1 Re: Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 09:23
      Jest tylko jedna drobna różnica: dziś jego skład jest wyłanian w deokratycznych wyborach. A dzisiejsze zarzuty o wykorzytywanie posiadanej większości parlamentranej jeszcze niedawno były poprzedzane zarzutami o ... nieudolność i to że PiS nie jest w stanie przegłosowac żadnej stawy. Tak źle i tak niedobrze!!!
      • dociekliwy28 Re: Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 09:42
        Wieć Twoim zdaniem wybory członków komisji były "demokratyczne". Hmmm, ciekawe
        dlaczego PISuary demokratycznymi nazywają tylko te wybory, które doprowadzają do
        większości koalicyjnej i w efekvie do przewagi PIS nad PO. Komisja była "be" bo
        PIS nie miała w niej większości. Trzeba było więc wszystkimi dostępnymi
        sposobami, łącznie z żenującymi spektaklami Pana Jureczka, przegłosować zmiany.
        WSTYD. Ludzie opluliby PISowi twarz, a oni twierdziliby, że pada... Myślę, że
        jeśli ktoś nie zauważa, jak nisko posłowi "prawi i sprawiedliwi" upadli, to nie
        ma sensu mu tego nawet tłuamczyć...
    • kerry1 Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 10:51
      cala wladza w rece szumowin z faszystowskiej koalicji.Marku Jurku takich jak ty
      czeka kolejna Norymberga.
      • zgodnik1 Kaczyńscy wracąją do żródła.. PZPR! 23.08.06, 10:57
        zmienili tylko kolorek..czarno-brunatny, reszta ,wypisz-wymaluj, czasy Gomułki!
        Lenin ciągle żywy...
    • jestem-z-ukladu Re: Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 11:04
      niesamowite stwierdzenie Jackiewicza
      "Komisja samorządowa ma teraz 61 posłów - dwa razy więcej niż poprzednio. - Za
      dwa miesiące, jak sprawy samorządu przestaną być ważne, będzie pomniejszona -
      zapowiedział jej wiceszef Dawid Jackiewicz (PiS)."

Nawet się nie kryją, że chodzi im tylko o zdobycie władzy, a los samorządów ich
      kompletnie nic nie obchodzi. Ciekawe co z nowelizacjami ustaw na które samorząd
      czeka - zagospodarowanie przestrzenne czy gospodarka nieruchomociami? One jak
      widać nie są ważne.

-----------------------------
      to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło:
      www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A
    • p26 Front Obrony Demokracji 23.08.06, 11:21
      "Teraz koalicja może bez przeszkód dopasować do swoich potrzeb ordynację
      samorządową. Projekt wprowadza premię dla partii startujących w bloku - a chcą
      go stworzyć PiS, Samoobrona i LPR. Opozycja straci, bo PO nie chce tworzyć
      kontrbloku z lewicą."

Strasznie głupia jest ta PO. Gdyby choć trochę myśleli to dogadali by się z
      PSL, SLD, SdPL i wszyskicmi innymi i zblokowail sobie listy. Przecież to do
      niczego nie zobowiązkuje. Po wyborach podzielili by miejsca w samorządzie i
      tyle.Pewine by się pojawiły oskarżenia o sojusz z czerwonymi ale czy PISuar nie
      zrobił tego samego i nie dogadał się z pezetperowacami i innymi szumowinami z
      Samoobrony. Też było trochę krzyku i co?? Nic! Jeszcze jak by to odpowiednia
      sprzedać - np. zrobić to pod szyldem jak w tytule. Zrobić kampanię w oparciu
      nie o wsplny program ale pod hasem obrony państwa przed destrukcją, obrony
      demokracji. Na pewno by wygrali. Ale durnie wolą nadal odwoływać się do jakieś
      Solidarności, do jakis historycznych podziałów. Trochę więcej pragmatyki
      Panowie! Polityka to sztuka zdobywania i sprawowaznai władzy - tj. realizacij
      własnego programu a nie jakaś czcza gadanina o historii i rzekomych
      wartościach, które nie pozwalaja na współpracę z SLD. Dyskusja która niczego
      nie przynosi.
      • maaac Front Obrony Demokracji - niestety niemożliwy 23.08.06, 15:17
        Problem w tym że główne hasło wyborcze PiS to "damy wam to samo co PO tylko
        znacznie więcej". Innymi słowy to szaleństwo opluwania tego co się osiagnęło
        od '89 roku zaczęła własnie Platforma. Oni tez zaczęli pierwsi bredzić o IVRP,
        o rozliczaniu, dekomunizacji (rozumianych na sposób obecnych władz, a nie jako
        karanie winnych przestępstw). Stąd teoretycznie była możliwa koalicja POPiS. Na
        poziomie głoszonych populistycznych hasełek obie partie aż tak się nie różniły.

Różnica była jednak w podejściu do tych bzdur - PO jest bardziej świadowme, że
        to jest tylko działanie pod publiczkę i miało opory moralne przed pójściem zbyt
        daleko. PiS nie miało - było gotowe obiecywać cokolwiek, zdradzić każdego i
        dlatego wygrało.

By mogła powstać wielka koalicja antykaczomunistyczna z jednej strony
        potrzebna było by wyznanie win SLDowców jako potomków PZPR, z drugiej PO jako
        winnych doprowadzenia do wypromowania kaczewików.
    • wiktoriaka Re: Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 12:13
      qc napisał:

> Ten parlament to taka sama fikcja jak za PRL.
      > Bolszewicy odzyskali parlament. Tylko po co?

Jak to po co? Widzę, że muszę powtórzyć.

Dajmy odpór wrogim siłom reakcj, na świetlanej drodze postepu prawa i
      sprawiedliwości. Wprowadźmy ład i porządek. Nie pozwólmy wrogim elementom
      łżeliberalnym zabierać zdrowej części społeczeństwa jedzenia z lodówek. Prości
      ludzie miast i wsi łączcie się. Nie pozwólcie omamić się łżeelitom, że
      wykształcenie i ciężka praca dokądkolwiek prowadzi. Odzyskajcie wreszcie należne
      sobie miejsce w państwie prawym i sprwiedliwie dzielącym to, na co inni zapracowali.
    • cogito1978 PIS(s) oznacza w jez.niem. szczyny... 23.08.06, 13:00
      hm, cos w tym jest...
    • wikal Re: Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 14:49
      Jak to po co? Żeby wszystko było nasze, żeby przechwycić WSZYSTKIE stanowiska,
      żeby nakraść i się nachapać, żeby przechwycić całą forsę z Unii... Pisuary już
      się nawet nie wstydzą ani z nikim nie liczą. Kłamią ile wlezie (Rydzyk
      wieczorem rozgrzeszy), robią rzeczy, o których w cywilizowanym kraju nikomu się
      nawet nie przyśni. Dobrze czują się w izolowanej od świata kruchcie, którą
      Polska powoli się staje. Proponuję pójść na całość i tak zmienić ordynację,
      żeby możliwe i dozwolone było głosowanie tylko na PiS - Nową Siłę Przewodnią
      Narodu. PRL-bis w pełnej krasie. Powtórka z rozrywki, której się nikt nie
      spodziewał.
      • 061445h Re: Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 15:13
        I jescze raz sprawdzaja sie slowa ktore wypowiedzial w koncu XIX wieku w
        parlamencie brytyjskim premiertego kraju Benjamin Disraeli " kazdy narod ma
        dokladnie taka wladze na jaka sobie zasluguje" Ale Benjamin Disraeli byl Zydem
        wiec Polakow jego slowa nie moga dotyczyc. Zydow niesluchamy sie.
    • opiniapollpressagency Powrot do normalnosci w Sejmie 23.08.06, 19:28
      W Sejmie stala sie rzecz normalna bo wiekszosc sejmowa ma wiekszosc w Komisji.
      Bardzo to ubodlo lewakow i gleboko ich to "bodruje" jak mawiaja studenci. Na
      czolo twardoglowych wysuwaja sie znani lewacy typy Iwinski i coaffiure
      Saniszyn. Tak naprawde to w Sejmie bez zmian.
      • jacekm22 Re: Powrot do normalnosci w Sejmie 23.08.06, 20:56
        Taa to normalne zwiekszac ilosc czlonkow w komisji , by w koncu miec
        wiekszosc ?? Bolszewicka metoda ...
    • charybdis Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 21:01
      Jak im się uda z ordynacją samorządową, zrobią to samo z ordynacją do
      parlamentu. Wtedy uda im się znowu (tylko dzięki tym manipulacjom) wprowadzić do
      Sejmu LPR i zrobią PRL - bis pełną gębą!
      • jacekm22 Re: Komisja samorządowa w rękach koalicji 23.08.06, 21:23
        A pomyslec ze ponad rok temu mozna bylo uslyszec u Olejnikowej mlaskajacego
        Kaczynskiego mowiacego - nasi przyjaciele z PO ..
        Sadze ze sytuacja jest analogiczna z ta z czasow PZPR , raz zdobytej wladzy PIS
        nie odda ...
    • kataryna.kafaryna Re: no wlaśnie, do czego to doprowadzi ? 23.08.06, 21:40
      Prawdę mówiąc, to sytuacja robi sie mało ciekawa i ucieka naszej kontroli. Ale
      czy ja, słaba kobieta, jestem w stanie to wszystko sama naprawić. To mnie
      przeraża. Więc zakładam na dzisiejszą noc moje ulubione seledyny i .... pytam
      się......... kto mnie weźmie ?
      • charybdis Re: no wlaśnie, do czego to doprowadzi ? 23.08.06, 22:27
        Kataryno, a ile masz lat i w jakim mieście kładziesz się spać? ;)
    • polakliterat Komisja 28.08.06, 02:22
      Uwazam ze nalezy obciac wynagrodzenia wszystkim funkcjonariuszom panstwowym w
      tym policjantom,straznikom miesjkim , urzednikom skarbowym ZUS o wskim i
      pozostalym.
      Zarabiaja oni zdecydowanie wiecej niz przecietny polak (np w supermarkecie czy
      w innej prywatnej firmie) a nie robia niz zeby walczyc z prawdziwymi
      przestepcami bo od nich biora lapowki.W Polsce tez czepiaja sie zwyklych
      niewinnych ludzi tylko.
      To przez nich placimy ogromne haracze - podatki , bezposrednie,ZUS, Vat ,
      akcyza.
      Powinni oni dostawac place na poziomie rownowagi popytu i podazy na prace w
      sluzbie panstwowej.
      Niestety tak nie jest . Dlatego do pracy np w policji lub urzedach jest
      kilkunastu lub kilkudziesieciu chetnych na 1 miejsce.
      w zadnym kraju na panstwowej posadzie nie ma tak wysokich zarobkow w stosunku
      do sredniej placy . tylko w kretynsko zarzadzanej Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka