Dodaj do ulubionych

Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo

• asimek Kolejna hańba GW. Bolszewizm jak żywy! 28.08.06, 19:34
      To już jest poniżej krytyki. Zwykłe chamstwo, nic więcej. Jestem z wykształcenia
      prawnikiem i od początku mi się widziało, że prokuratura nie ma z czym iść do
      sądu. Znajomy prokurator moje zdanie potwierdził. Panowie z GW nie kumają, że
      ich antypatie i obsesje a prawo karne to dwie zupełnie inne sprawy. Bogu dzięki
      wola Michnika nie jest jeszcze prawem. Felieton Michalkiewicza był dużo bardziej
      łagodny niż wypowiedź jakiegoś żydowskiego aktora, bohatera programu
      dokumentalnego, który obejrzałem w stacji Planete. Otóż był ten biedak z ojcem
      na wycieczce w Oświęcimiu, nikt mu nie zrobił krzywdy, co nie przeszkadzało mu w
      kilku niewybrednych żarcikach począwszy od naszej kuchni, poprzez urodę polskich
      pań a skończywszy na naszej małej inteligencji. Byłęm qrwa w szoku. Skąd ta
      nienawiść? Czy ktoś się w jego kraju na to oburzył? No właśnie.
      Sprawa firmy Holokaust nie jest nowa i GW doskonale o tym wie. Problem w tym, że
      Finkelstein jest po wydaniu swojej ksiązki pariasem, nikt nie chce komentować
      jego tez (chociaż są dużo bardziej udokumentowane niż tezy pseudohistoryka
      Grossa), przyjęto wersje śmierci cywilnej - faceta nie ma. A tu masz, jakiś typ
      o nazwisku Michalkiewicz ośmielił się przywołać tytuł książki i pazerność
      żydowskich (czytaj amerykańskożydowskich) organizacji. Dla tych, którzy nie
      czytali streszczę główne myśli książki Finkelsteina:
      1. O holokauście mówi tym więcej im więcej czasu od niego upłynęło. (coś jak
      nasz zbowid) a krzyczą głownie potomkowie Żydów nowojorskich, którzy notabene
      mieli swoich pobratymców w czasie II wojny głęboko w dupie.
      2. Pomoc i odszkodowania trafiały i trafiają na ogół do samozwańczych,
      uzurpatorskich organizacji, które większość przekazanych im środków przekazuje
      na cele statutowe (czytaj - własne)
      3. Przedsiębiorstwo Holokaust ma na wględzie - oprócz finansowego - jeden
      jeszcze istotny cel, ma utwierdzać młodych Żydów, głownie z Izraela, w
      nacjonaliźmie, szowinizmie a nawet rasizmie. Finkelstein dowodzi tego opisując
      sposób, w jaki przygotowuje się żydowską młodzież do "marszów żywch" w
      Oświęcimu. Wszędzie izraelskie flagi (każda inna symbolika jest w tym miejscu
      nie do pomyślenia) oraz specjalne ulotki i broszury na temat traktowania
      ludności "tubylczej". O ile sobie przypominam było tam coś w stylu; "będziemy
      ich nienawidzić ale będziemy im przede wszystkim współczuć". (Autetntyczne
      wywoływanie histerii, jakiej okres powojenny nie znał. Kiedyś ofiary i ich
      rodziny upamiętniały własne cierpienia i śmierć swoich bliskich w skupieniu.) A
      po zakończeniu histerii i pokazu nacjonalizmu jakaś dyskoteka.
      Powodem powstawania antysemityzmu (i innych antyzmów) jest uprzywilejowanie
      jakiejś grupy, nawet pośrednio np poprzez zakaz krytyki. Żeby skończyć z
      antysemityzmem sami Żydzi muszą przyjąć, że są takim samym narodem jak inne a
      dokonane na nich zbrodnie nie czynią obecnych pokoleń białymi niczym śnieg. Są
      wsród Żydów głupcy i złodzieje, tak samo jak wsród nas, tworzą głupie i
      złodziejskie organizacje (tak samo jak inni)i wytknięcie im tego nie jest
      antysemityzmem.Po prostu. I na koniec, powinni wreszcie zamknąć ten rozdział (co
      nie znaczy zapomnieć), przestać szukać zbrodniarzy i odszkodowań, naprawdę był
      już na to czas.
      Ps. Dowodem na istnienie firmy Holokaust jest kariera i działalność pana Grossa,
      który znalazł sobie specyficzny sposób zarabiania na życie. Teraz napisał o
      powojennym antysemityzmie Polaków, a jakże. Gdyby wziął się do rzetelnej pracy
      i napisał np o rozwoju miast w Polsce w okresie średniowiecza albo - o zgrozo -
      o polskiej tolerancji w czasach nowożytnych to już by tak wiele nie zarobił.
      Pss. A teraz rzućcie się na mnie "tolerancyjni", "wyedukowani" i poprawni
      politycznie.
      • langston Dzieki za glos-jescze nie jest z nami tak zle! 28.08.06, 20:37
        .
      • terence Re: Kolejna hańba GW. Bolszewizm jak żywy! 28.08.06, 20:46
        "Czy sprawa Katynia, wiemy kto dal wniosek odnosnie rozstrzelania Polakow -
        Beria. Wiemy kto to byl - byl Zydem." kilkadziesiat minut pozniej inny
        dzwoniacy... "I poprzednio pan jeden z rozmowcow powiedzial, ze Beria byl
        Zydem.O ile ja wiem to Beria byl Mengrelem, czyli to jest jakas tam narodowosc w
        Gruzji. Dlaczego akurat mowic, ze on byl Zydem." Bender: "To rozmowca ktorys
        powiedzial no i mysmy nie zdazyli skorygowac."
        "My wogole jako Polacy cierpimy nedze, glod wlasnie przez tych Zydow, ktorzy
        nami teraz rzadza i przez ta cala masonerie. Tyle. Dziekuje bardzo."Obecni w
        studiu Radia Maryja "Dziekujemu pani, dziekujemy."
        itp itd i tego wiele przyjkładów w historii nadawania RM
        taaak panowie to nie antysemtyzm, to tylko taka mała obsesja... głęboko ukryta
        oczywiście
        • langston Urban -Zyd -polakozerca w Tok FM 28.08.06, 20:52
          "...Muszę się państwu przyznać, że z obecną tu Agnieszką Brzezańską ostatnio
          wetknęliśmy 70 malutkich biało-czerwonych flag w kupy na trawnikach w
          Warszawie. Mamy zdjęcia, zrobiliśmy taką małą akcję na spacerze - opowiadał
          Raczkowski.

Na dygresję bardzo żywiołowo zareagował prowadzący program Jakub Janiszewski i
          drugi z gości Jerzy Urban. Żart nie spodobał się natomiast słuchaczce o imieniu
          Basia, która w przesłanym do redakcji e-mailu wyraziła swe oburzenie. Urban
          skomentował maila: - A może pani jest miłośnicą psów i razi ją to, że flaga tak
          marnego kraju jest wkładana w tak szlachetne wydzieliny? Dla różnych ludzi
          różne rzeczy są ważne i nietykalne - powiedział naczelny "Nie"..."

Urban Zyd-polakozerca dal do zrozumienia z psie gowno jest cenniejsze niz
          polska flaga.

Ktos przeprosil???
    • az30 czy pisanie prawdy to lżenie Żydów? 28.08.06, 19:44
      O tym, ze biznes holokaustu okrada biedne kraje i zaatakowal Polske pisza sami
      uczciwi Zydzi.
    • marslaur O zaistnieniu przestępstwa nie może automatycznie 28.08.06, 19:55
      "O zaistnieniu przestępstwa nie może automatycznie przesądzać fakt subiektywnego
      odczucia zawiadamiającego. Okoliczności wskazane w zawiadomieniu mają charakter
      ocenny" -podano w uzasadnieniu umorzenia śledztwa.

I te właśnie słowa należy przytoczyć przy najbliższej sprawie o obrażanie uczuć
      religijnych.
      • birbant1 Michalkiewicz nie znosi Żydów, bo mu przypominają 28.08.06, 20:00
        jego pochodzenie!..
    • langston Jakie "lzenie"???? 28.08.06, 20:06
      Po pierwsze sad oglosil ze to nie bylo "lzenie" wiec antypolska GW moglaby za
      takie sformuowania byc ukarana.
      Po drugie prezes Swiatowego Kongresu Zydow w 1997r. publicznie oglosil ze jesli
      Polska nie uczyni zadosc ich roszczeniom to bedzie "...upokarzana na arenie
      miedzynarodowej..."
      • rychonyc2 Re: Jakie "lzenie"???? 28.08.06, 20:09
        Taaaaaaak, ale Singerowi chodzilo o ustawe reprywatyzacyjna a nie 60 miliardow
        dla jego organizacji. Pozdr.
        • langston Sienkiewiczowi tez tak wierzysz jak Singerowi 28.08.06, 20:25
          Sienkiewiczowi tez tak wierzysz jak Singerowi?
          Nie umiesz rozroznic histori od literatury?

Na poczatek polecam "Pod tym samym niebem"-Stefana Bratkowskiego.
        • langston Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Polski? 28.08.06, 20:29
          .
          • rychonyc2 Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:09
            Mysle z rodzina tj. spadkobiercy w Polsce z powodzeniem moga sie o ubiegac o
            majatek denata w Izraelu. Pozdr.
            • guma.donald Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:11
              albo o ten majątek może się ubiegać parafia Polaka w Polsce. Pzdr
              • rychonyc2 Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:13
                No i znowu ta sama spiewka. Jeszcze raz powtarzam, WJC nie chca zadnych
                pieniedzy dla siebie. Oni upominaja sie o reprywatyzacje dla osob
                indiwidualnych. Wez ze sobie to wreszcie zakoduj.
                • langston Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:18
                  Przedmowca juz ci wyjasnial ale nie pojales wiec jeszcze raz:
                  Dlaczego po majatek denata zglaszaja sie Gminy Zydowskie (parafie) w przypadku
                  gdy denat nie mial spadkobiercow?
                  • rychonyc2 Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:27
                    langston napisał:

> Przedmowca juz ci wyjasnial ale nie pojales wiec jeszcze raz:
                    > Dlaczego po majatek denata zglaszaja sie Gminy Zydowskie (parafie) w
                    przypadku
                    > gdy denat nie mial spadkobiercow?

Zademonstruj mi chociaz jeden taki przypadek, i moze przyznam Ci racje. Jezeli
                    nie mozesz, tzn. ze klamiesz. Pozdr.
                    • langston Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:40
                      Czlowieku dales dowod ze zupelnie nie znasz sprawy!!!!!
                      To sa sprawy elementarne!!!
                      Gminy zydowskie w ten sposob prawnie przejely majatki w Warszawie, Krakowie...i
                      wielu innych miastach.
                      • 1zorro Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:46
                        ale przyznasz, ze moralnie mialy prawo? Jakby nie bylo przed wojna mieszkalo w
                        Polsce ponad 3 miliony obywateli polskich wyznania moizeszowego...
                        • langston Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:48
                          ...ale ta przedwojenna Polska miala inne granice!!!
                          Czy Polacy maja placic Zydom z USA ktorzy nigdy nie byli w Europie za kamienice
                          we Lwowie????
                          • 1zorro Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:52
                            za kamienice we Lwowie to lekka przesada, ale w Krakowie.,Lodzi, Poznaniu? O
                            Warszawie nie mowie bo tam prawie wszyscy w 44 stracili.
                      • rychonyc2 Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:50
                        Pomylilo sie Tobie, a nie mnie. Gminy zydowskie o ktorych mowisz dostali
                        rekompensate lub zwrot mienia za nieruchomosci ktore nalezaly do Gmin
                        Zydowskich przed wojna w mysl specjalnje ustawy na ten temat. Nigdy jednak
                        zadna gmina zydowska nie dostala rekompenstaty lub zwrotu za mienie
                        indiwidualne. Kosciol Katolicki tez dostaje swoje mienie z powrotem, wiec
                        musieli dac i gminom zydowskim. pozdr.
                        • 1zorro Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:54
                          Nie wiem czy to dokladnie tak jest jak piszesz wiec nie bede sie spieral .Ale
                          na przyklad Kosciol katolicki a konkretnia klasztory wysuwaja zadania za
                          majatki utracone 200. 300 lat temu. Przyklad Krakow.
                          • langston Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 21:55
                            Mozesz podac przyklad z Krakowa?
                            • rychonyc2 Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 22:02
                              Zakonowi Cystersow oddano 3 ha ziemi w centrum Krakowa warte 24 miliony PLN.
                              Pozdr.
                              • langston To byly majatki zabrane przez komune 28.08.06, 22:22
                                To byly majatki zabrane przez komune
                                Chodzilo mi o podanie przykladu gdzie Kosciol domaga sie zwrotu nieruchomosci
                                zrabowanych 300lat temu-tak pisala Jola z Dywid.
                                • rychonyc2 Re: To byly majatki zabrane przez komune 28.08.06, 23:12
                                  langston napisał:

> To byly majatki zabrane przez komune
                                  > Chodzilo mi o podanie przykladu gdzie Kosciol domaga sie zwrotu nieruchomosci
                                  > zrabowanych 300lat temu-tak pisala Jola z Dywid

300 lat temu? No co Ty? Przeciez tu chodzi o majatek gmin zydowskich rowniez
                                  zabranych przez komune, a nie o zadne inne. pozdr.
                            • 1zorro Re: Jak Polak umiera w Izraelu to majatek jest Po 28.08.06, 22:06
                              nie chce strzelac z glowy ale musialbys przewertowac 2-3 tygodnie do tylu GW,
                              dodatek regionalny z Krakowa.
      • echud_omlet Dla syjonisty powiedzenie prawdy to lżenie ... 28.08.06, 23:22
        taka talmudyczna mentalność
    • talking_head ŁżeGazeta lży Michalkiewicza 28.08.06, 20:37
      Red Michalkiewicz po korzystnej i jedynej rozsądnej
      decyzji prokuratury powinien zaskarżyć GW**** gazetę
      o zniesławienie za zarzut "Lżenia żydów".
      Najlepiej wnieść pozew przed sądem w USA, tam można
      skroić geszefciarzy na spore pieniądze, a w końcu
      GW**** gazeta jest w większości amerykańska.
      • echud_omlet Michalkiewicz powinien pozwać ten szmatławiec 28.08.06, 23:26
        za zniesławienie a tego chama z tego stowarzyszenia tez za zaniesławienie
        odechciałoby się dziadowi ...
    • helmut.berlin Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 20:57
      > michalkiewicz w ogole nie jest antysemita.... jest po prostu gosciem ktory ma
      > totalnego swira na punkcie zydow. wlasnie sugerowal ze za zamachami w

mamy takich "swirow" wiecej, albo Zydzi albo Niemcy albo Rosjanie itd. Nalezy
      ich powoli izolowac od spoleczenstwa.
      • wet3 Re: helmut.berlin 28.08.06, 21:03
        helmut.berlin napisał:

> > michalkiewicz w ogole nie jest antysemita.... jest po prostu gosciem ktor
        > y ma
        > > totalnego swira na punkcie zydow. wlasnie sugerowal ze za zamachami w
        >
        > mamy takich "swirow" wiecej, albo Zydzi albo Niemcy albo Rosjanie itd. Nalezy
        > ich powoli izolowac od spoleczenstwa.

Widac, ze jestes jednym z niemieckich swirow!!!
        • rolf5 Re: helmut.berlin 28.08.06, 21:22
          Żal mi Takich ludzi jak Ty, prowokatorze.Przestań pisać głupoty.
          • helmut.berlin Re: helmut.berlin 28.08.06, 22:00
            rolf to niemieckie imie
            • rolf5 Re: helmut.berlin 28.08.06, 22:34
              Nudny jesteś i marudzisz. nie lubię nikogo obrażać ale "STUL GĘBE". cześć
              • helmut.berlin Re: helmut.berlin 28.08.06, 22:54
                Nie przejmuj sie, takich jak ty jest na szczescie malo
        • helmut.berlin Re: helmut.berlin 28.08.06, 21:59
          halts maul
      • guma.donald Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 21:06
        jasne, wy jesteście chodzącą tolerancją i miłością; dzieci kwiaty
    • helmut.berlin Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 20:58
      > to jest choroba, oblakanie. czy to sie powinno karac? nie! to sie powinno
      > leczyc!

Sama Zyprexa nie wystarczy!
      • guma.donald Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 21:06
        was ? kapusta i kwas
        • helmut.berlin tez juz ci sie myli 28.08.06, 22:01
          tak sie mowilo w casach okupacji
    • 2560a niech mi ktos wytlumaczy 28.08.06, 21:08
      1.dlaczego wolno mi napisac zle o Ruskich, Ukraincach, Koreanczykach,
      Papuasach,.... a, q.., nie wolno mi miec innej ,niz pozytywna, opinii o Zydach?
      2.dlaczego,q...., swiat ma problem z Zydami i wszyscy udaja ze to swiat jest
      winien?
      • guma.donald Re: niech mi ktos wytlumaczy 28.08.06, 21:10
        a nie jest ? :-):-)
      • rychonyc2 Re: niech mi ktos wytlumaczy 28.08.06, 21:12
        To Ty masz problemy z Zydami, a nie swiat. Nawet Twoje problemy sa tutaj mocno
        chyba przesadzone. Po prostu tacy ludzie jak Ty musza nienawidziec cos lub
        kogos. Zaloze sie ze czarnych tez nie lubisz? Pozdr. nowojorski murzyn.
        • langston Ja najbardziej lubie czarnych zydow homosiow-O!!!! 28.08.06, 21:20
          Ja najbardziej lubie czarnych zydow ktorzy sa homosiami-O!!!!
          ...i co ty na to?
        • 2560a Re: niech mi ktos wytlumaczy-rychonyc2 28.08.06, 21:44
          rychonyc2 napisał:

> To Ty masz problemy z Zydami, a nie swiat. Nawet Twoje problemy sa tutaj
          mocno
          >
          > chyba przesadzone. Po prostu tacy ludzie jak Ty musza nienawidziec cos lub
          > kogos. Zaloze sie ze czarnych tez nie lubisz? Pozdr. nowojorski murzyn.
          Nie rozumiesz co napisalem. Pytam dlaczego nie wolno mi krytycznie wypowiedziec
          sie o polityce Zydow? Dlaczego mam przyjmowac bezmyslnie wszystkie oficjalne i
          jedynie sluszne opowiesci o cierpieniach Zydow. Nie twierdze ze nie cierpieli
          ale nie tylko oni cierpieli, a ich cierpienia, jak kazde cierpienia , nie sa
          ani lepsze ani gorsze.Dlaczego kazdy inny narod moge obsmarowac publicznie
          gownem i tego nie wolno mi dotknac? To nie jest sprawa nienawisci. To jest
          sprawa ROWNOSCI wszystkich narodow. Rownosci do pochwal i krytyki.Indie maja
          swiete krowy a Zydzi chca zostac nietykalnym narodem.To przeciez wbrew nawet
          ich religii.

• rychonyc2 Re: niech mi ktos wytlumaczy-rychonyc2 28.08.06, 21:47
            Nie rozumiem o co Ci chodzi. Z Zydami mam ciagly kontakt w NY. Nigdy nie
            odczulem zeby czuli sie lepszymi ode mnie. Moze Ci bogaci? No ale Polscy
            bogaci tez sie potrafia z tym obnosic.
            • 2560a Re: niech mi ktos wytlumaczy-rychonyc2 28.08.06, 21:53
              rychonyc2 napisał:

> Nie rozumiem o co Ci chodzi. Z Zydami mam ciagly kontakt w NY. Nigdy nie
              > odczulem zeby czuli sie lepszymi ode mnie. Moze Ci bogaci? No ale Polscy
              > bogaci tez sie potrafia z tym obnosic.
              Ludzie , trzymajcie mnie . Chodzi mi oto , ze moge napisac ze Ruscy sa zli,
              zlodzieje, mordercy, pijacy,...I nic mi nie zrobia. Nawet kilku mnie
              pochwali.Jezeli napisze ,z e Zydzi to... i to....i jeszcze to..... To jestem
              antysemita i moga mi zrobic kolo piora.Pytanie jest:dlaczego Zydzi sa wylaczeni
              z traktowania jak kazdy inny narod? Zaden narod nie stworzyl prawnie
              zastrzezonego obrazu wlasnego narodu. I to mnie mierzi!!!!
              • rychonyc2 Re: niech mi ktos wytlumaczy-rychonyc2 28.08.06, 21:58
                Nie wiem o jakie zabezpieczenie prawne Ci chodzi. Tutaj w USA mozesz byc
                otwartym antysemita, i do wiezienia za to nie pojdziesz. Wolno Ci. Jezeli
                zaczniesz jednak mordowac lub fizycznie krzywdzic kogos bo jest Zydem, to
                pojdziesz siedziec albo w mysl prawa zostaniesz zabity. Inna sprawa, ze jezeli
                glosisz otwarcie swoj antysemityzm to malo kto bedzie Toba zainteresowany.
                • jama314 Tego tłumaczyć nie trzeba, bo oczywiste 29.08.06, 14:30
                  W przeciwieństwie do antypolonizmu i polonofobii zawsze mile widzianych, za
                  które nic nie grozi nikomu.
    • turtlezzz Ja się nie zgadzam z Michalkiewiczem, ale... 28.08.06, 21:10
      ...ale naprawdę nie mogę dostrzec w tym felietonie zwrotów antysemickich ! Trzeba rozróżniać Światowy Kongres Żydowów i narodowość żydowską. Może tezy zawarte w tym felietonie są błędne, ale to się nie kwalifikuje pod sąd ! Ludzie, nie dajmy się zwariować...
      • rychonyc2 Re: Ja się nie zgadzam z Michalkiewiczem, ale... 28.08.06, 21:15
        Tak, ale mowienie nieprawdy, w tym przypadku a rzekomy 60 miliardach dolarow
        ktore WJC chca od Polski dla siebie, jak najbardziej sie kwalifikuje. pozdr.
        • turtlezzz O, no to tym się trzeba zająć 28.08.06, 21:20
          Zamiast z uporem dewaluować pojęcie antysemityzmu..
        • rzabba Re: Ja się nie zgadzam z rych onyc 29.08.06, 13:42
          rychonyc2 napisał:

> Tak, ale mowienie nieprawdy, w tym przypadku a rzekomy 60 miliardach dolarow
          > ktore WJC chca od Polski dla siebie, jak najbardziej sie kwalifikuje. pozdr.
          ----
          musi masz informacje z pierwszej reki...i co ty z tego masz?
      • jama314 Jestem katolikiem, ALE... 29.08.06, 12:41
        Błędne tezy? A które to jeśli łaska, panie cenzorze?
    • t-800 Jakie lżenie? Analfabeci funkcjonalni z "gazetki" 28.08.06, 21:13
      Żałośni manipulatorzy...
      • eon3 Brawo! Asimek 28.08.06, 21:29
        Asimek napisał.
        "Powodem powstawania antysemityzmu (i innych antyzmów) jest uprzywilejowanie
        jakiejś grupy, nawet pośrednio np poprzez zakaz krytyki. Żeby skończyć z
        antysemityzmem sami Żydzi muszą przyjąć, że są takim samym narodem jak inne a
        dokonane na nich zbrodnie nie czynią obecnych pokoleń białymi niczym śnieg. Są
        wsród Żydów głupcy i złodzieje, tak samo jak wsród nas, tworzą głupie i
        złodziejskie organizacje (tak samo jak inni)i wytknięcie im tego nie jest
        antysemityzmem.Po prostu. I na koniec, powinni wreszcie zamknąć ten rozdział (co
        nie znaczy zapomnieć), przestać szukać zbrodniarzy i odszkodowań, naprawdę był
        już na to czas."

Nic dodać, nic ująć.
        Chcemy Was kochać "starsi bracia w wierze"! Pozwólcie tylko na to!
      • echud_omlet Oni pomawiają i zniesławiają Michalkiewicza podobn 28.08.06, 23:27
        zresztą jak pożal się Boże dziennikarze z Polszjetu ... Michalkiewicz powinien
        złożyć na nich doniesienie do prokuratury ...
    • rofor Re: bezdomnego ścigają a przestępcy 28.08.06, 21:15
      bezdomnego ścigają z Dworca Centralnego za obrażanie kaczorów a przestępcy i
      propagandziści koalicyjni są bezkarni... Ale jest Nadzieja, że PiS-uar padnie...
      • 1zorro Re: bezdomnego ścigają a przestępcy 28.08.06, 21:18
        i tak dopomoz Bog.
      • jollyroger3 Re: bezdomnego ....... 28.08.06, 21:44
        Pozostała ci Nadzieja...to dobra mamusia...tylko ten naród tyle lat durny....
        Nie wie co dla niego "dobre".........Bo patrzy i widzi..a nie wierzy jak Amerykanie..Krnąbrna polska swołocz...nieprawdaż?
    • terence Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 21:19
      recesja.icm.edu.pl/rm/wypow.htm
      • trzezwy1 Re: polska-żydzi 28.08.06, 21:21
        Sądząc po tych setek postów dotyczących żydów wygląda na to że polska czy
        niektórzy polacy nie mają już żadnych problemów oprócz tych kilku tysięcy żydów
        w polsce.próbujcie coś zrobić aby Polske wyciągnąć z jej marnej sytuacji w
        której się znajduje,a nie zajmowac się ciągle żydami.prawde mówiąć to mało żydów
        się Polską interesuje i w ogóle się nią zajmuje...
        a świat nie ma żadnego problemu z żydami jak twierdzi jeden z tych debilów na
        tym forum.Jedyni którzy mają z nimi problemy to ci polscy zatruci
        antysemici,których żydzi i tak mają gdzieś.
        • turtlezzz Bo tu nie chodzi o Żydów... 28.08.06, 21:24
          W końcu Żydów już w Polsce prawie nie ma. Smoki także nie istniały...
        • 1zorro Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 21:25
          i to nie tylko przeciwko Zydom, Niemcom,Rosjanom to ciezko w innym kraju
          znalezc. Z czego to wynika? Z narodowych kompleksow? Z narodowej glupoty?
          Proponuje dla odmiany przezucic sie na Szwedow.Za potop.
          • talking_head Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 21:29
            Pisząc o "tym narodzie" masz na myśli
            naród żydowski ?
            Rzeczywiście takiej nienawiści do Polaków jak
            w Izraelu i w ich dzielnicy Nowym Jorku nigdzie
            nie uświadczysz
            • trzezwy1 Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 21:33
              czytajac posty na tym forum nie ma się co dziwić
            • 1zorro Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 21:33
              nie pisze o kolegach z forum. A chyba jeszcze nie jestesmy w Izraelu. Ale
              wystarczy posledzic komentarze jakie tutaj padaja, zeby stwierdzic , ze chyba
              sie nie myle? O kim, mam namysle sasiadow i nie tylko, wyrazaja sie Polacy z
              sympatia czy szacunkiem? Daj jeden przyklad1
              • talking_head Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 21:55
                1. Ukraincy
                Mieszkam pod W-wą i obserwuję masowy napływ Ukrainców
                do pracy. Sam przez rok zatrudniałem parę. Stosunek
                miejscowych bardzo pozytywny (trochę obawiają się
                złodziei i bandytyzmu, bierze się to z opowieści
                naszych rodaków z wojaży po Ukrainie). Z moich
                obserwacji wiedza Polaków o masowych mordach naszych
                rodaków na Wołyniu 43-45 jest bliski zeru - "dobra"
                robota merdiów zbiera żniwo.
                2. Rosjanie
                Pojedź na dowolny bazar z "Ruskimi" a przekonasz się
                o bardzo przyjaznych stosunkach. Zresztą do czasu
                zamknięcia przez Balcerowicza granicy wschodniej dla
                rynku wymiennego z "Ruskich" żyła cała "sciana wschodnia".
                3. Litwini
                Za co mamy ich lubić i darzyć szacunkiem ?
                Zabraki nam (pośrednio) najpiękniejszy kawałek Polski,
                tej "dworkowej" z jedną z trzech maist koronnych Wilnem, obecnie
                prześladują polską mniejszość, dyskryminując ją wobec swoich.
                Polacy na Wileńszczyźnie ograbiani są z ziemi, szklonictwo
                w zaniku, prawa wyborcze ograniczane, porównaj prawa ich
                mniejszośvci w RP
                4. Niemcy
                Porównaj prawa mniejszości niemieckiej w Polsce, np na
                Oplolszczyźnie z prawami Polaków w Niemczech.
                Tam jest nas ok 1.5 mln i nie mamy żadnych praw,
                ostatnio zakazuje się sądownie polskim rodzicom rozmów
                ze swymi dziećmi po polsku w domu (ostatnio ciekawy
                film w TVP o tym), do tego poczytaj prasę niemiecką
                jakim nas darzą szacunkiem.
                Itp, itd. Nie musimy kochać sąsiadów, musimy być dumni z
                z tego co w nas dobre i zwalczać to co złe (nie kłapiąc
                o tym jęzoramia za garnicą jak nasi "ministrowie spraw
                zagranicznych")Bierzmy przykład z Angoli i Jankesów,
                mają wszystkich dookoła w d**** i jakoś im to nie szkodzi
                • 1zorro Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 22:03
                  skad ty takie informacje bierzesz???? Od kiedy Wilno jest polskim miastem???
                  Takim samym jest jak Wroclaw, Szczecin. To Litwini nas nie kochaja bo sie tam
                  Polacy na sile pchali i polanizowali. To msamo na Ukrainie, gdzie poza Lwowem
                  to byla mniejszosc polska. A Czechow za co nie kochamy? Za Zaolzie czy za 68 r?
                  A w Niemczech kiedy ostatnio byles i jak dlugo, zeby, sorry, takie pierdoly
                  wypisywac. Po polsku w Niemczech nie wolno mowic??? Nie pomylily ci sie lata?
                  Na mily Bog, co ty za propagande uprawiasz?
                  • wet3 Re: 1 zorro 28.08.06, 23:15
                    1zorro napisał:

> skad ty takie informacje bierzesz???? Od kiedy Wilno jest polskim miastem???
                    > Takim samym jest jak Wroclaw, Szczecin. To Litwini nas nie kochaja bo sie tam
                    > Polacy na sile pchali i polanizowali. To msamo na Ukrainie, gdzie poza Lwowem
                    > to byla mniejszosc polska. A Czechow za co nie kochamy? Za Zaolzie czy za 68
                    r?
                    >
                    > A w Niemczech kiedy ostatnio byles i jak dlugo, zeby, sorry, takie pierdoly
                    > wypisywac. Po polsku w Niemczech nie wolno mowic??? Nie pomylily ci sie lata?
                    > Na mily Bog, co ty za propagande uprawiasz?

Wilno nie bylo nigdy miastem litweskim a Lwow ukrainskim! Nikt nikogo nie
                    polonizowal na sile bo polskosc byla wowczas atrakcyjna i ludzie ja adopotowali
                    bardzo chetnie. Nie kto inny tylko polscy ksieza uczyli w jezyku litewskim
                    Litwinow wiary katolickiej. W drugiej polowie XVI w. Wilno bylo juz miastem
                    polskim a przed ostatnia wojna Litwini stanowili 1% (!!!) populacji Wilna.
                    Sytuacja we Lwowie byla bardziej zlozona. Wiekszosc mieszkancow stanowili
                    Polacy, Niemcy, Ormianie i byli tam chyba tez Grecy. Z tego z czasem powstal
                    stop nazywany lwowianinem. Byl najbardziej patriotyczny polski stop w Rzplitej
                    przedrozbiorowej - ale ty i tak nic z tego nie zrozumiesz.
                    • helmut.berlin wet3 dostaniesz Nobla 28.08.06, 23:31
                      > Wilno nie bylo nigdy miastem litweskim a Lwow ukrainskim! Nikt nikogo nie
                      > polonizowal na sile bo polskosc byla wowczas atrakcyjna i ludzie ja adopotowali

Tak atrakcyjna jak niemieckosc np. dla Piastow, nieprawdaz? Wspaniale teorie
                      tutaj rozwijasz, polska kolonizacja na wschodzie byla cacy, a niemiecka be.
                      Odwiedz strone Wilna: www.vilnius.lt/new/en/vadovybe.php?open=43
                      Tak Litwini kochaja polska kolonizacje, ze nie ma tam ani slowa o tym.
                      • wet3 Re: helmut. berlin 29.08.06, 00:37
                        Wilno bylo grodem slowianskim i nazywalo sie "krzywy rog". Nie pamietam juz
                        ktory z wladcow litewskich (Mendog lub Gedymin!) przeniosl tam stolice z
                        Nowogrodka. Strone litewska mam w nosie, bo Litwini nie mowia prawdy o swojej
                        historii. Tak na prawde unie zawalismy z Litwinami-Komipermiakami (wladcami
                        owczesnej Bialorusi, a nie z Litwinami-Baltami. Wejdz na strony bialoruskie i
                        poczytaj sobie.
                        • helmut.berlin Re: helmut. berlin 29.08.06, 01:07
                          Nie wiem o co ci chodzi z tymi Komipermiakami. Nie bylo zadnych
                          Litwinow-Bialorusinow, ani wladcow Bialorusi, ktora byla tylko narodem
                          (Ruthenians?) ale nigdy panstwem. Wielkie Ksiestwo bylo zalozone wlasnie przez
                          Baltow Litwinow. Poczytaj moze tutaj:
                          en.wikipedia.org/wiki/Grand_Duchy_of_Lithuania
                          Co do Wilna to bylo to miasto Litwinow-Baltow zalozone pzrez Mendoga w 13 wieku.
                          en.wikipedia.org/wiki/Vilnius
                          Poza tym zmieniasz temat, bo nie o to chodzilo. Chodzilo o polonizacje Litwinow,
                          ktorej nie lubili za bardzo.
                    • myslacyszaryczlowiek1 Re: 1 zorro 29.08.06, 00:11
                      Zgadza się bardzo póżno puścili w TVP reportaż o tym że sądy zabraniają rozmawiać
                      z dziećmi w innym języku niż niemiecki.
                      • helmut.berlin shit happens 29.08.06, 00:18
                        Jesli chodzi o ta sprawe, to jest to absolutny kretynizm, ale pojedynczy
                        przypadek, decyzja nie sadu tylko urzedu (also pojedynczego urzednika) opieki
                        spolecznej. Cla sprawa zostala rozdmuchana przez jedna strone, stanowisko
                        drugiej (urzedu) albo wszystkie okolicznosci sa raczej niejasne.
            • rychonyc2 Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 21:36
              Nie wiem o co chodzi. Mieszkam w NY od 87r. Nigdy nie doswiadczylem zadnej
              dyskryminacji w zwiazku z moim polskim pochodzeniem. Czasami sprzeczam sie z
              niektorymi Zydami o historie, ale to jest dialog, a nie obrzucanie sie blotem.
              Sporo Polakow znajduje tez i zatrudnienie "u Zydow". Moze placa malo, ale
              placa. Niejeden dom w Polsce za to pobudowano. Pozdr.
              • helmut.berlin Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 22:12
                Ja tez pracowalem u Zyda austriackiego w Londynie, dawno temu. Sam przyjechal do
                Londynu po wojnie bez grosza i sie dorobil. Innym nie zalowal i pomagal jak
                mogl, Polakow bartdzo lubil. Gorzej bylo z niektorymi Polakami londynskimi.
                • 1zorro Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 22:13
                  swieta racja!
            • helmut.berlin Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 22:09
              > Rzeczywiście takiej nienawiści do Polaków jak
              > w Izraelu i w ich dzielnicy Nowym Jorku nigdzie
              > nie uświadczysz

Pewna znana Zydowka w Izraelu tak powiedziala o swiom drugim mezu Polaku. "My
              sie tak nienawidzimy, Polacy i Zydzi, ze nie mozemy bez siebie zyc".
              • wet3 Re: helmut.berlin 28.08.06, 22:32
                helmut.berlin napisał:

> > Rzeczywiście takiej nienawiści do Polaków jak
                > > w Izraelu i w ich dzielnicy Nowym Jorku nigdzie
                > > nie uświadczysz
                >
                > Pewna znana Zydowka w Izraelu tak powiedziala o swiom drugim mezu Polaku. "My
                > sie tak nienawidzimy, Polacy i Zydzi, ze nie mozemy bez siebie zyc".

Pitol, pitol! - A ja poslucham! Przypadkiem NYC znam b.dobrze. Zrob mi
                przysluge - naucz sie odrozniac krytyke od nienawisci czy antysemityzmu. Nie
                jestem germanofilem ani zydofilem. Nie jestem tez antysemita, a nienawisc jest
                mi uczuciem obcym. Czytajac twoje posty nie mozna oprzec sie pokusie aby
                automatycznie zakwalifikowac ciebie do politycznie poprawnych uzytecznych
                gluptaskow. Nie obraz sie. Na sprawy polsko-niemieckie i polsko-zydowskie
                patrze i bede patrzec w oparciu na doswiadczenia z zycia i historie. To, co
                ostatnio widze w Niemczech zaczyna z lekka przypominac czasy sprzed 1939 roku.
                Po zjednoczeniu Niemcy poczuli sie pewniejsi siebie i zaczynaja popelniac cala
                serie glupstw i nietaktow w stosunku do Polski. Wyglada na to, ze testuja nasza
                wytrzymalosc. Ciekawe, ze w stosunku do Rosji zachowuja sie jak potulne baranki
                - a przeciez nie komu innemu tylko glownie Rosjanom "zawdzieczaja" dzisiejsze
                granice i "wysiedlenia". Ale pretensje kieruja do nas.
                • 1zorro Re: helmut.berlin 28.08.06, 22:46
                  ale posuwasz! Niemcy dzisiaj ci przypominaja te sprzed 1939 r???? Chyba u
                  kilkuset Nazi w bylym, braterskim NRD!
                • helmut.berlin Re: helmut.berlin 28.08.06, 22:50
                  > gluptaskow. Nie obraz sie. Na sprawy polsko-niemieckie i polsko-zydowskie
                  > patrze i bede patrzec w oparciu na doswiadczenia z zycia i historie. To, co
                  > ostatnio widze w Niemczech zaczyna z lekka przypominac czasy sprzed 1939 roku.

Nie obrazilem sie... Twoje doswiadczenie to twoja sprawa, historie ostatnich 60
                  lat ominales. Twoje rzekome wizyty do Niemiec niczego cie nie nauczyly, juz
                  chyba nie naucza. O zjednoczeniu Niemiec nie masz najmniejszego pojecia, Niemcom
                  zachodnim byly Niemcy wschodnie obce i obojetne, tak jest do dzisiaj. Niemcy to
                  nie tylko Niemcy, o wiele bardziej to Bawarczycy, Szwaby, Nardrenczycy
                  (Rheinlaender) i wiele innych. Zjednoczenie prawie zrujnowalo Niemcy, a ty
                  gadasz o aspiracjach mocarstwowych bo statystyki sie poprawily.
                • 1europejczyk " Rosjanom "zawdzieczaja" dzisiejsze granice" 29.08.06, 00:23
                  << Ciekawe, ze w stosunku do Rosji zachowuja sie jak potulne baranki - a
                  przeciez nie komu innemu tylko glownie Rosjanom "zawdzieczaja" dzisiejsze
                  granice i "wysiedlenia". Ale pretensje kieruja do nas. >>

Specjalny sposob patrzenia na historie: dzisiejsze granice zawdzieczaja przede
                  wszystkim sobie (bo to oni wywolali najwieksza w dziejach swiata katastrofe
                  wojenna i szczesliwie dla nas ja przegrali)i nadludzkiemu milosierdziu
                  zwyciezcow, ktorzy zrezygnowali z projektu definitywnego rozwiazania problemu
                  niemieckiego w Europie.
                  Szkoda, ze dzisiejsi Niemcy o tym zupelnie zapomnieli: nie jest to kwestia
                  odpowiedzialnosci za dziadkow ale wdziecznosci wobec zwyciezcow, ze w ogole
                  istnieja i zyja nie mowiac juz o tym, ze maja wlasne panstwo!
                  Dopoki zwyciezal demokratycznie przez Niemcow wybrany Hitler cieszyl sie
                  zdecydowanym poparciem protestancko-chrzescijanskich Niemiec w sopniu duzo
                  wiekszym niz jakikolwiek dzisiejszy przywodca panstwa europejskiego mimo, ze
                  barbarzynstwo niemieckie wobec podbijanych narodow nie bylo dla nikogo w
                  Niemczech wtedy tajemnica: lotnicy bombardujacy konwoje cywilow, miasta, dworce
                  szpitale to byla niemiecka "elita" wojenna, ktorej "bohaterstwo" znane bylo w
                  szerokich kregach spoleczenstwa niemieckiego!
                  Stosunek Niemcow do Rosjan wynika z podobnych do rosyjskich aspiracji dominacji.
                  Widza w tej "wspolnej aspiracji" dowarosciowanie wlasnej w obliczu krajow
                  europejskich, ktore takiej obecnie nie maja. Wynika rowniez z "uznania" wobec
                  zwyciezcow, ktorzy pozwolili im sie odrodzic !
          • trzezwy1 Re: Ale takiego jadu jaki jest w tym narodzie... 28.08.06, 21:31
            zawisc i zazdrosc nie udacznikow.
          • echud_omlet Chodzi o jad żydowskiej nienaiwści do innych 28.08.06, 23:28
            narodów masz rację to najwięksi rasiści na świecie ...
        • talking_head Re: polska-żydzi 28.08.06, 21:39
          Otwórz dowolny numer GW**** gazety z ostatnich
          a przekonasz się kto "zajmuje się ciągle żydami".
          Przecież to nie red. Michalkiewicz sprowokował
          ten żydowski klangor w naszym kraju, nie on w
          1996 roku groził Polsce upokarzaniem na całym Świecie,
          nie on domaga się wyimaginowanych odszkodowań nie on
          opluwa nas w gazetach USA i Kanady pisząc stale o
          "polskich obozch zagłady". Żydzi stale robią nam gębę
          plują na nas i niektórzy, tacy jak ty mówią że deszcz
          pada, inni dla których wizerunek Polski ma znaczenie
          protestują. Jak żydzi odpuszczą to i my zajmiemy się
          czymś ciekawszym
          • 1zorro Re: polska-żydzi 28.08.06, 21:42
            myslisz, ze tak jest? Ze Polska to temat nr1 w calej zagranicznej prasie? Ale
            masz dobre samopoczucie. Wiesz, rzadko jest jakas wzmianke znalezc...
            • talking_head Re: polska-żydzi 28.08.06, 21:58
              GW**** gazeta to nie "prasa zagraniczna"
              choć własność amerykańska, to po pierwsze,
              nie napisałem że na zachodzie tylko piszą o nas
              w gazetach USA rzadko piszą o Europie, ale jakoś
              dziwnie że jak już napiszą to o "polskich obozach zagłady"
              • rychonyc2 Re: polska-żydzi 28.08.06, 22:01
                EEEEEEE TAAAAM. Przesadzasz. Ostatni artykul o Polsce w NYT byl o Krakowie.
                Promowal to miasto i zachecal do zlozenia wizyty. Mysle ze niejeden amerykaniec
                sie przejedzie, i zostawi troche grosza. Nic o polskich obozach zaglady nie
                bylo. Natomiast pare miesiecy temu, jakis idiota w Kanadzie tak napisal.

talking_head napisał:

> GW**** gazeta to nie "prasa zagraniczna"
                > choć własność amerykańska, to po pierwsze,
                > nie napisałem że na zachodzie tylko piszą o nas
                > w gazetach USA rzadko piszą o Europie, ale jakoś
                > dziwnie że jak już napiszą to o "polskich obozach zagłady"
            • kosa44 Re: polska-żydzi 28.08.06, 22:04
              Politrucy z Krzywickiego 24,supervisorzy..dają odpór.......
          • rychonyc2 Re: polska-żydzi 28.08.06, 21:52
            EEEEEEEEEEEEEEEE taaaaaaam. Przesadzasz.
    • langston Nie chodzi o Polakow narodowosci zydowskiej tylko 28.08.06, 21:21
      Nie chodzi o Polakow narodowosci zydowskiej tylko o Zydow nie majacych zadnego
      zwiazku z Polska ( i z Zydami zyjacymi w Polsce w czasie wojny) ktorzy teraz
      dowiedzzili sie ze jest geszeft do zrobienia.
      • rychonyc2 Re: Nie chodzi o Polakow narodowosci zydowskiej t 28.08.06, 21:30
        Znam wielu czlonkow WJRO i Claims conference. Wszyscy zainteresowani maja
        zwiazki z Polska, bo oni badz ich przodkowie tam sie porodzili i zyli. Ci
        starsi doskonale mowia po polsku. Pozdr.
        • langston ...i co? 28.08.06, 21:42
          .
        • jollyroger3 Re: Nie chodzi o Polakow narodowosci zydowskiej t 28.08.06, 21:58
          Co prawda to prawda,a oszust adwokat z kancelarii adwokackiej w Tel Awiwie nazywał się Ojczenasz i potwierdził fałszywy dokument za pomocą którego ukradziono kamienicę
          w Krakowie......
          A koń jaki jest każdy widzi.........
          • rychonyc2 Re: Nie chodzi o Polakow narodowosci zydowskiej t 28.08.06, 22:07
            Nie znam sprawy, wiec nie bede sie wypowiadal. Oszustow nigdzie nie brakuje.
            Mysle ze dalo by sie znalezc przyklady Polakow ktorzy tez cos tam probowali
            podwedzic. Na podstawie tej jednej hisotrii nie mozna jednak ze wszystkich
            Zydow, i ich organizacji robic zlodzieji. pozdr.
            • wet3 Re: rychonyc2 28.08.06, 22:44
              rychonyc2 napisał:

> Nie znam sprawy, wiec nie bede sie wypowiadal. Oszustow nigdzie nie
              brakuje.
              > Mysle ze dalo by sie znalezc przyklady Polakow ktorzy tez cos tam probowali
              > podwedzic. Na podstawie tej jednej hisotrii nie mozna jednak ze wszystkich
              > Zydow, i ich organizacji robic zlodzieji. pozdr.

Jak napisalem juz w jednym z poprzednich postow, roszczenia byly otwarte do
              1950 roku. Nie zglosil sie wtedy prawie nikt, a dzisiaj mamy kupe
              hochsztaplerow ktorzy zweszyli okazje do zrobienia szmalu za nic - i stad tyle
              ujadania!
      • helmut.berlin no nie krec teraz cwaniaku 28.08.06, 22:31
    • jama314 Amatorstwo vs profesjonalizm... 28.08.06, 21:27
      Przeczytałem i stwierdzam Szanowny Panie, że jest Pan równie biegunowo odległy
      od prawdy, co odstający poziomem od stylu i pięknej polszczyzny jaką prezentuje
      w swoich felietonach red. S. Michalkiewicz. Te wyżyny solidnej redaktorskiej
      roboty nie będą dla Pana nigdy osiągalne, zasługuje Pan co najwyżej na miano
      mało zdolnego amatora, usiłującego zaspokoić swoje niezbyt dobrze (biorąc pod
      uwagę zdolności) ulokowane ambicje. Podejrzewam, że właśnie to dramatyczne w
      swojej wymowie dla Pana porównanie do możliwości red. S. Michalkiewicza wywołuje
      tę fobię i słowa krytyki pod adresem kogoś, kto jest całkowicie poza Pańskim
      zasięgiem intelektualnym. Mówiąc krótko i obrazowo można tę różnicę w poziomie
      wartsztatu, rzetelności i wiedzy określić mianem przepaści. Na koniec
      przepraszam za te mało miłe słowa krytyki, ktoś jednak kiedyś musiał to Panu
      szczerze powiedzieć. Lekarzu, lecz się sam!
    • frank_drebin Na zdjeciu z tego artykulu to Michalkiewicz lzy 28.08.06, 21:59
      Zyda, ze hej. Wedlug tego jak go GW przedstawia to powinien Wildsteinowi
      wlasnie tetnice przegryzac ;)
    • kelob3 nie ten Żyd kto Żyd ,lecz kogo... 28.08.06, 22:04
      "Nie ten Żyd,kto Żyd,lecz kogo partia wskaże"-to kiedyś a dzisiaj-antysemitą
      jest nie ten ,kto nie lubi Żydów ,lecz ten ,kogo Adam Michnik o to oskarży.Ma
      to slużyć zastraszaniu oponentów w imię-a jakże -tolerancji.
    • kelob3 Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 22:21
      www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm
    • kosa44 Re: Lżenia Żydów w RM........... 28.08.06, 22:22
      A tak wogóle to państwo niemieckie odebrału i zapłaciło...i czego jeszcze chcecie?
      • kosa44 Re: Lżenia Żydów w RM........... 28.08.06, 22:32
        Nuuu,żeby inni tez płacili..........
    • kelob3 "nie ten Żyd,kto... 28.08.06, 22:28
      Michnik jest manipulatorem.

To jest człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny." - Zbigniew Herbert
    • t-800 Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 23:01
      Odpowiedź Michalkiewicza:
      www.radiomaryja.pl/dzwieki/2006/08/2006.08.28.akt02.m3u
    • echud_omlet I w tym Michalkiewicz ma rację: 28.08.06, 23:13
      Michalkiewicz w poniedziałkowej wypowiedzi dla Radia Maryja ocenił decyzję o
      umorzeniu śledztwa jako "dowód rozsądku polskiego wymiaru sprawiedliwości".

Zaznaczył, że Stowarzyszenia Otwarta Rzeczpospolita i Stowarzyszenie im. Jana
      Karskiego, które złożyły przeciwko niemu doniesienia do prokuratury, "stwarzają
      niebezpieczeństwo dla wolności słowa w Polsce, dlatego że dążą do
      wyeliminowania z dyskursu publicznego kolejnych ważnych zagadnień".

"Przypuszczam, że decyzja prokuratury przez niektóre media zostanie bardzo
      pryncypialnie skrytykowana, być może nawet zostanie uznana za dowód, że faszyzm
      podnosi w Polsce głowę. Już widzę te nagłówki (...). Być może zachowają jednak
      większą powściągliwość"
    • tludzki4 Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 23:39
      dla mnie Michalkiewicz jest przykłądem tzw "wypierdka mamuciego" w masie
      rozproszonej znacznie ich jest - a w treści i pochodzeniu odpadowy produkt
      jelit. Michalkiewicz, prałat Jankowski, ojciec Rydzyk są produktem wewnętrznego
      kompleksu niedowartościowania - oni wiedzą że ich prawdy i wyznania sa fałszem.
      • cadyk_z_sedesu Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 29.08.06, 04:02
        tludzki4 napisał:

> dla mnie Michalkiewicz jest przykłądem tzw "wypierdka mamuciego" w masie
        > rozproszonej znacznie ich jest - a w treści i pochodzeniu odpadowy produkt
        > jelit. Michalkiewicz, prałat Jankowski, ojciec Rydzyk są produktem wewnętrznego kompleksu niedowartościowania - oni wiedzą że ich prawdy i wyznania sa fałszem.

Za to ty prarchu, widać, że napisałeś to za 2 mossadowskie szekle.
    • kerry1 Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 28.08.06, 23:50
      Faszyzm w Polsce juz moherowy łeb podniosł. A wylegarnią faszyzmu jest imperium
      szalonego Teda z Torunia. Precz z faszyzmem.
    • dzakarta Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 29.08.06, 00:00
      A juz myślałem, że to była "pomroczność jasna" (czy też ciemna)... juz mi się
      popier...ło.
      Dobrze, że moherowa toruńska prokuratura wyprowadziła mnie z błędu.
    • ofellia Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 29.08.06, 00:05
      Według prokuratury, treść tego felietonu nie wskazuje na "celowe działanie,
      ukierunkowane na świadome wyrażenie pogardy, ośmieszenie, czy uwłaczanie",
      Czy w takim razie prokuratura w nieco zaowalowany sposób chce nam powiedzieć,
      że p. Michałkiewicz nie jest do końca świadomy swoich czynów i wypowiedzi.
      Ciekawy przypadek. Zarówno pseudopublicystę, jak i pseudoprokuratora powinien
      zbadać specjalista.
      • tludzki4 Re: Lżenia Żydów w RM: Umorzono śledztwo 29.08.06, 00:20
        bo może ten szcurek przypadkowo uzył celowych słów do wyrażenia swojej
        świadomej samonienawisci??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka