amdrzej11 Raczkowski przesłuchany w sprawie psich kup 31.08.06, 10:53 Hehehe...Ciekawe jak glupawy Raczkowski sprawdzil, ze naboje byly prawdziwe? Zastanawiam sie czy prawdziwosc psich kup tez sprawdzal, i jak to zrobil. Poza tym niech nie wybrzydza na rozmiar policjanta, bo nawet jak pojdzie do dark room`u, tez nie bedzie mogl wybrac "policjania", tylko jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Panie Marku, problem w tym, ze te choragiewki byly 31.08.06, 10:55 bialo-czerwone. Nastepnym razem proponuje wkladac po prostu bialo-zolte, albo jasnoniebieskie. Upssss... tylko, ze wtedy moze zagrozic ekskomunika. A tak prywatnie, to uwielbiam panskie rysunki i zdarza mi sie przy nich wybuchnac smiechem. B R A V O !!! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Panie Marku, problem w tym, ze te choragiewki 31.08.06, 16:00 Jak wlozy "wiadoma" flage to go wykonczy BISKUP!!!!!!!!!! lub O NIE TO SWIETA INKWIZYCJA Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Raczkowski przesłuchany w sprawie psich kup 31.08.06, 11:06 Obciach na cały świat, jakaś paranoja co kaczki robią z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr =Krakania czarnej dewoty, dziewicy konserwowanej= 31.08.06, 11:09 Pani Kruk nie przeszkadza antysemityzm i zajadłość Radyja Moheryja, ale radio TOK FM podpadło? Brakuje na antenie czołobitności wobec trolli? Włazowdupstwo klakierów z mediów "publicznych" jest tam nieobecne? Więc jest zamówienie, zeby dokopać? Bawcie sie za swoją kasę, a nie za naszą, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Chorągiewki w biało-czerwonych barwach 31.08.06, 11:12 "że wetknął w psie kupy leżące na warszawskich trawnikach 70 małych chorągiewek w biało-czerwonych barwach." I pewnie będzie z nimi w bolka leciał, żeby mu dali wyrok, a na koniec powie, że to były białe chorągiewki z narysowanym czerwonym balonikiem. Więc w skrócie, aby nie zanudzać słuchaczy szczegółami, wystarczyło powiedzieć o biało-czerwonych barwach. A cudze skojażenia to już nie jego sprawa, tylko ich - osobista Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Pan Jerzy Urban i kupa 31.08.06, 11:16 - Było sympatycznie. Policjant był bardzo miły. Miałbym jednak prośbę do policji. Może w przyszłości do spraw artystów będzie ona wysyłać mniejszych policjantów, widziałem takich na korytarzu. Ten, który mnie przesłuchiwał, był wielki, miał ponad 1,9 m wzrostu i ogromny pistolet przy boku. Z prawdziwymi nabojami - relacjonuje swoją wizytę na komendzie Raczkowski Panie Marku. Jest Pan świetnym rysownikiem i nie ma żadnego dobrego powodu aby stał się Pan dyżurnym błaznem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 jak wladza taki narod- widac kupa to bardzo wazne 31.08.06, 11:16 dla bezpieczenstwa kraju i obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna.bucholc Gdzie policja i prokurator, kiedy nas okradają? 31.08.06, 11:24 Dlaczego kiedy ukradną nam radio z samochodu policja to olewa, choć zna sprawców? Dlaczego wtedy prokurator umarza sprawę? Czemu tym się nie zajmują tylko robią w gó..nie? Chyba jakaś pomyłka. Czemu w takim razie się nie zajmują tym, czym powinni i za co im płacę moimi podatkami? Gdzie są "szybklie" sądy dla chuliganów i sprawców drobniejszych (co nie ooznacza wcale że o mniejszej szkodliwości społecznej!!!) przestępstw! Flaga w g... to jest właśnie mała szkodliwość społeczna! Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr a piją wtedy ze złodziejami 31.08.06, 11:28 albo biegają na świętobliwe celebry nacjonalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Policja ściga Michalkiewicza za "lżenie Żydów" 31.08.06, 11:28 "Lżenie" to wg "GW" nazwanie Żydów "Judejczykami" oraz mówienie o przedsiębiorstwie Holokaust. Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski z dzisiaj 31.08.06, 11:34 www.przekroj.pl/images/stories/35_2006/raczkowski_2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski z dzisiaj 31.08.06, 11:35 www.przekroj.pl/images/stories/35_2006/raczkowski_3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maya35 kupy 31.08.06, 11:43 w końcu ktoś zwrócił uwagę na to,że naulicach w polsce od psich kup sie roi. Powinno być tak jak za granicą, w wiekszości cywilizowanych krajów: woreczek i łopatka. Jak ktoś chce mieć psa, to nich po nim sprząta. Wychodzę z dzieckiem na spacer i nie pozwalam mu biegać po trawie, bo co chwile włazi w psią kupę. Ciekawa jestem co powiedzieliby właścicielepsów, gdybym pozwoliła mojemu dziecku zrobić kupe na środku chodnika i nie posprzątała tego. Odpowiedz Link Zgłoś
marwlod Rozdziobią nas kruki... 31.08.06, 11:45 Aczkolwiek kruki to ptaki dość inteligentne, a często i przebiegłe, to czy są na tyle inteligentne aby zrozumieć myślenie abstrakcyjne i aluzje, które miały na celu zwrócenie uwagi na problem psich odchodów? Niewiele rzeczy mogłoby równie zwrócić uwagę na ich pozostawianie w wielu miejscach jak flagi. Zwykłe zderzenie - flaga nie licuje z gównem ale wbita w gó.. zwraca na podstawę swego mocowania uwagę. Taka zabawa zaskoczeniem. Marek Raczkowski nie zbeszcześcił flagi, gównem jej nie obsmarował, a jedynie wykorzystał gó.. jako fundament do jej ustabilizowania. To też niezła aluzja do sytuacji w naszej polityce i rządzie - kraj (który symbolizuje flaga) stoi na gó..anych podstawach. Niechcący Raczkowski prawdę powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Rozdziobią nas kruki i zasypia Kupy 31.08.06, 13:31 i co wtedy zrobimy z flagami? Odpowiedz Link Zgłoś
iberelka1 Raczkowski przesłuchany w sprawie psich kup 31.08.06, 11:55 Przypomina mi sie plakat sprzed kilku lat pt. "Palenie jest do dupy" i jaki sie z jego powodu zrobil zamet, a nawet sporo przyszlych moherówek ostro zaprotestowalo, bo plakat wisial za blisko kosciola, oprócz tego, ze pokazywal te czesc ciala, która skrzetnie ukrywaja w barchanach. Zalosne. I ten biedny emeryt scigany za obraze panów K. zdjeciem kaczych kuperków, a teraz psie kupy....Gdyby zyl Boy! Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat IV Rzeczpospolita to dorodna kupa kaczego gó.na 31.08.06, 11:57 I żadne krzyki i płacze nie przekonają mnie, że jest inaczej :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Raczkowski przesłuchany w sprawie psich kup 31.08.06, 12:38 Znając reżim IV RP pewnie dostanie dożywocie albo karę śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
moopsenia uwielbiam Raczkowskiego za historyjkę, 31.08.06, 12:40 w której schylające się dziecko, zagaduje dorosły: - co robisz chłopczyku? - zbieram psie kupy - ale tutaj zostawiłeś jedną - taką już mam :D Odpowiedz Link Zgłoś
krossman Raczkowski przesłuchany... 31.08.06, 13:03 Ten sposób zwrócenia uwagi na problem psich kup nie jest nowy. Moja córka jest w posiadaniu pocztówki z Holandii z roku 1967 gdzie również jest psia kupa z flaga Holandii. No, ale w Holandii to sami narkomani i homoseksualiści więc co im tam flaga . Odpowiedz Link Zgłoś
krossman Raczkowski przesłuchany... 31.08.06, 13:07 Żądam aby MSZ poprosilo o wyjaśnienia rząd Turcji oraz organizatorów wyścigu F1 na torze w Istabule. Polska flaga była powieszona na jednym z masztów do "góry nogami". Odpowiedz Link Zgłoś
pankolorko Raczkowski przesłuchany w sprawie psich kup 31.08.06, 13:08 brak slow. czy KRRiTV nie ma juz powazniejszych tematow do roztrzasania!? demagogia i populizm skierowany w strone sluchaczy radia co ma ryja. ciesze sie ze juz w tym kraju nie mieszkam bo bym chyba nie wytrzymal i wyjechal... jak tez zrobilem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub11 Janiszewski 31.08.06, 13:09 Czołowy pederasta radia tok fm, niejaki Janiszewski, bardzo się ciesząc z afery z flagami, puszcza w tle piosenkę innego postępowca, gdzie refren brzmi " .. Orła Białego". Takie to jaja serwuje nam radio Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Chodzi ci o piosenkę postepowca 31.08.06, 13:19 który teraz będzie pracował w telewizji potomka KPP-owca walczącego dla zmyły z Salonem? Odpowiedz Link Zgłoś
new_adar Coraz śmieszniej i straszniej robi się 31.08.06, 13:15 w naszym nowym obozowym baraku.Uciekajmy puki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Coraz śmieszniej i straszniej robi się 31.08.06, 13:36 raczej smieszniej:) nie ma co uciekac, gdzie znajdziesz tyle smiesznych tematow co w naszym "zasranym kupami" kraju? jak ktos mowi o kupach na trawniku, to go przesluchuje prokuratora-no przeciez boy by tego lepiej niw wymyslil:) jak to pisze to az smierdzi tymi kupami i "inteligentnymi inaczej" urzednikami Odpowiedz Link Zgłoś
orbilia Re: Coraz śmieszniej i straszniej robi się 01.09.06, 03:50 Pomysł pana Raczkowskiego ma swój (realny!) pierwowzór tutaj: jwz.livejournal.com/436806.html wraz z kontynuacją: www.flickr.com/search/?q=bush%20poo&w=all Odpowiedz Link Zgłoś
agnwia2 "A to Polska Właśnie"... psie kupy na każdym chodu 31.08.06, 13:21 Jestem mamą kilkuletniego chłopca, przeprowadziłam się do Warszawy i wierzcie mi, że ten facet ma rację. Wejście na trawnik kończy się zazwyczaj "zaliczeniem" kilku psich kup, nie wspominając o zimie, kiedy człowiek chodzi po chodniku slalomem. Czyszczenie butów dziecka przyprawia mnie o torsje. Ciekawe, że prokurator ściga osobę która próbowała uzmysłowić ludziom WIELKI problem a nie właścicieli psów, kórzy nie sprzątają po swoich pupilach. Proponuję w ramach wizji lokalnej Pana Prokuratora lub Panią Prokurator przeprowadzić po zasranym trawniku, może jeszcze dać jej swoje buty do czyszczenia (najlepiej na "traktorze"). Może inaczej popatrzy na tę sprawę?? Ewentualnie zróbmy "KONKURS" na najbardzierj obsrany trawnik... chociaż lepiej nie, bo bedą nas ciągać po sądach za obrazę.. nie wiem już czego. Moja znajoma mówiła" TO NIE WIEŚ, WIĘC W G...O MOŻNA WEJŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Raczkowski przesłuchany w sprawie psich kup 31.08.06, 13:25 Myślalem ,że chodzi o kacze kupki ,bo to bylby już problem-sam Ziobro by interweniował.Ale swoja drogą ,kto musi wdepnąć lub przejechac się na psiej kupce,aby zauważono ten śmierdzący problem. Jacy z nas Europejczycy??? Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny73 Łżedercza znowu kłamie 31.08.06, 13:40 nie chodzi tylko o sam fakt wetknięcia flag, ale to co później mówił na ten temat przyjaciel Michnika - Urban, ale kto się spodziewa prawdy po GWnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Chodzi ci o Prawdę jaką wypowiedział 31.08.06, 13:42 pan Jerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert zgadzam sie z Urbanem 31.08.06, 13:46 tak syfiasty kraj z tak syfiastymi instytucjami jak KRRiT nie warto porownywac ze szlachetna wydzielina najlepszego przyjaciela czlowieka. W Saatchi Gallery w Londynie jest wielki obraz Marii Panny z cyckami wykonanymi z gowna slonia i jakos nikt nie pomyslal by donosic do prokuratury na tworce tego dziela. Ale w Polsce szacunek musi byc! Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 PiS = Potwory i Spółka 31.08.06, 13:51 "Dzieci i żaby" Koło jeziora Z wieczora Chłopcy wkoło biegały I na żaby czuwały. Skoro która wypływała, Kamieniem w łeb dostawała. Jedna z nich, śmielszej natury, Wystawiwszy łeb do góry, Rzekła:"Chłopcy, przestańcie, bo się źle bawicie! Dla was to jest igraszką, nam idzie o życie". Pan Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
odette Urban- gó..kręt o uszach słonia,ubeckie sado- 31.08.06, 17:33 maso jego brukowiec - to zobydza najbardziej rzeczywistość tego kraju. Natomiast w Londynie może wartałoby raczej wywiesić obraz z cyckami królowej z psiej kupy. Być moze wtedy mieliby jakiś powód do serrdecznego smiechu i dyskusji o granicach sztuki, bo Matka Boska nie należy raczej do panteonu ich sacrum. Choć ich królowa posiada tak naprawdę osobowość przeciętnej kobieciny. Myślę tez, że nie zjednałby obraz tej tematyki nam, i to wszystkim Polakom, gdyby któryś z nas spłodził takie dzieło i powiesił w polskim muzeum. A ja GW organizowałaby nagonke na wszystkich frontach! princealbert napisała: > tak syfiasty kraj z tak syfiastymi instytucjami jak KRRiT nie warto porownywac > ze szlachetna wydzielina najlepszego przyjaciela czlowieka. > > W Saatchi Gallery w Londynie jest wielki obraz Marii Panny z cyckami wykonanymi > > z gowna slonia i jakos nikt nie pomyslal by donosic do prokuratury na tworce > tego dziela. Ale w Polsce szacunek musi byc! > Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe Urban aka "Psie g..no" 01.09.06, 01:21 Sa tu 3 sprawy: a) psie kupy na trawnikach - w krajach zachodnich odpowiedznie przepisy wymagajace sprzatania po swoich czworonogach i karanie za nieprzestrzeganie sa w gestii wladz lokalnych ( a nie krajowych, do czego nawiazuje wybryk raczkowskiego, uzywajacego flagi narodowej ) b) zmieszanie z g..nem polskiej flagi - to czyn co najmniej niesmaczny, ale moze i karalny,bo flage i godlo w kazdym normalnym kraju otacza sie szacunkiem c) Raczkowski - czy byl on w studiu by polemizowac z super-zacieklym anty- Polakiem urbanem, czy po to zebu mu wtorowac ? A i komentarz urbana tez jest ponizajacy dla Polakow. Czasami czytalem Przekroj ( od teraz przestaje ) i musze przyznac, ze rysunki raczkowskiego nie byly ani wybitne smieszne, ani jakos artystycznie interesujace. Suma sumarum, jak zwykle w Polsce jest dyskusja - i wielu tych Polakow, ktorych flaga zostala zszargana, bedzie dalej uwielbiac Urbana, ktory Polakow i Polske uwaza za "g..no" Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 mason 31.08.06, 14:03 ten gosc mial racje za pomoca prowokacji chcial pokazac ze te psie kupy godza w polske tylko durne pisuary sa tak durne i sie nie znaja na sztuce ze skonczylo sie tak jak sie skonczylo Odpowiedz Link Zgłoś