Dodaj do ulubionych

Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz...

31.08.06, 20:26
Czyżby Blair chciał, tak jak na Słowacji, sterylizować kobiety o niewłaściwym
pochodzeniu?
Obserwuj wątek
    • shmoo Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz... 31.08.06, 20:26
      Bardzo sensowny pomysł!
      • mietowe_loczki Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 20:29
        Taa, tylko taki jakoś mało realny ..
        • mageillusionist Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:12
          mietowe_loczki napisała:

> Taa, tylko taki jakoś mało realny ..
          >
          To ze w Polsce to nie do pomyslenia, nie znaczy, ze w cywilizowanym swiecie tego
          nie moga zrobic.
          Swoja droga przypomina mi sie jeden film (tytul zapomnialem), gdzie przestepce
          wsadzano do wiezienia zanim popelnil przestepstwo :P Nie wiedzialem ze filmy S-F
          tak szybko dotra do rzeczywistosci :P
          • postawy Dlaczego popieram Blaira: 31.08.06, 21:13
            Wszystko, co zmniejsza docelowo poziom przestępczości, jest OK. Zwłaszcza że
            wiemy dziś, że psychopatia jest w znacznej części dziedziczna i że skłonność do
            przestępst w dużym stopniu zależy od otoczenia, w którym dziecko dorasta:
            Kim są psychopaci
            Resocjalizacja w praktyce
            • d_arek_d Re: Dlaczego popieram Blaira: 31.08.06, 21:34
              postawy napisał:

> Wszystko, co zmniejsza docelowo poziom przestępczości, jest OK.

Jesteś pewien, że WSZYSTKO? Jak wiemy z historii, jak również bieżącej
              sytuacji, w państwach z systemem faszystowskim oraz komunistycznym
              przestępczość kryminalna i gospodarcza była i jest bardzo zminimalizowana.

To tylko jeden przykład, który od razu przyszedł mi do głowy. Powtarzam więc
              pytanie: czy wszystko, co zmniejsza docelowo poziom przestępczości, jest OK?

Zresztą KAŻDA forma totalnej inwigilacji samoistnie eliminuje przestępczość.
              Pytanie do społeczeństwa brzmi: na ile społeczeństwo chce z własnej woli pozbyć
              się prawa do prywatności by w zamian żyć w bezpieczniejszym państwie. Bo gdzieś
              są granice (skutki ich przekroczenia można obejżeć na filmie "Raport
              mniejszości" >"Minority Report"< oraz przeczytać w książkach Orwell'a). Nie ma
              tam przestępczości, ale ja dziękuję bardzo za życie w takim świecie.

Jest to jeden z najtrudniejszych do rozwiązania dylematów. Ja osobiście zgadzam
              się na ryzyko stania się ofiarą przestępstwa w zamian za pewność, że nie każdy
              mój ruch jest śledzony przez służby.

Chodzi o utrzymanie się w zdroworozsądkowym equilibrium. Ostatnio świat
              generalnie zbacza z niego.
              • dem-leftist Re: Dlaczego popieram Blaira: 31.08.06, 21:47
                wybacz stary,
                ale chyba nie zrozumiales Blaira.

Mieszkalem jakis czas w Szwecji,
                dla wielu polskich "liberalow"
                tamten kraj bylby pewnie totalitarnym :)

i co,
                ja na przyklad nie zamykalem chaty kiedy z niej wychodzilem,dajmy na to do
                knajpy
                (to bylo w pln. Szwecji Jonkoping)

Mysle,ze wyciagasz zbyt daleko idace wnioski.
                Kobieta z patologicznej rodziny majaca dziecko i prowadzaca nadal libacyjny
                tryb zycia jest jednak problemem.
                I co zrobic ???

Mysle,ze taki uklad,gdzie panstwo daje socjal,a ona musi sie podporzadkowac
                pewnym regulom gry jest jak na miejscu.

Podobne bledne wnioski wyciagaja przeciwnicy eutanazji,myslac,ze jak sie
                wprowadzi prawo,to starsi ludzie beda w szpitalach nagminnie usypiani.A
                wystarczy,wedlug ich, taki powod,ze dziadek badz tez babcia stwierdzi,ze nie
                chce jej sie dzisiaj zyc,a tu bach-od razu zastrzyk :)
                • d_arek_d Re: Dlaczego popieram Blaira: 31.08.06, 22:34
                  Witaj, dem-leftist.
                  W swoim poście nie komentowałem wprost artykułu, lecz odpowiadałem na
                  jednoznaczne zdanie "postawy": "Wszystko, co zmniejsza docelowo poziom
                  przestępczości, jest OK".

Na pewno zgodzisz się, że takie stwierdzenie brzmi złowieszczo. I to właśnie
                  wykazałem w swej na nie odpowiedzi. I mam nadzieję, że jak najmniej ludzi ma
                  poglądy podobne "postawy".

Zaś pomysł Blaira, jeśli zostanie wprowadzony w życie przez odpowiedzialne
                  osoby, może bardzo wspomóc potrzebujących jako rodzaj nowej pomocy społecznej
                  obwarowanej pewnymi warunkami. A z drugiej strony ma potencjał zmniejszenia
                  przestępczości.

Choć z drugiej strony duża część przestępców pochodzi z tzw. dobrych domów,
                  prawda? A oprócz tego, nawet jeśli przestępczość wśród obywateli Wielkiej
                  Brytanii spadnie, to czyż nie sprawi to, że do "porządnej" GB zaczną się
                  zjeżdżać przestępcy z zewnątrz (zgodnie z zasadami naczyń połączonych)? Czy
                  więc takie zasady, jakie proponuje Blair nie powinny być wprowadzone od razu w
                  całej Unii? No właśnie, a to nie jest możliwe...

Bardzo ważnym aspektem jest również, czy będzie to pomoc dobrowolna (czy osoby,
                  które kwalifikowałyby się na nią nie musiałyby z niej korzystać). I tu coś mi
                  się widzi, że będzie to działanie przymusowe (tak wynikałoby z wypowiedzi
                  Blaira). Inaczej skutki wcale nie są tak oczywiste. No ale jeśli pomoc będzie
                  przymusowa, przestanie być pomocą, bo na siłę ludziom nie pomaga się,
                  nieprawdaż?

I dlaczego jako przykład podano akurat samotną matkę? Samotne matki w Wielkiej
                  Brytanii nienajgorzej sobie radzą jeśli tylko chcą. A potencjalny przestępca
                  prędzej weźmie wzorce zachowań od patologicznego tatusia. Dlaczego więc samotna
                  matka? Powinno się chyba przyjąć inne kryterium jako najważniejsze przy
                  kwalifikowaniu do takiej pomocy?

Sądząc po Twej wypowiedzi w sprawie eutanazji, poglądy mamy podobne ;).
                  pozdrawiam
                  • dem-leftist Re: Dlaczego popieram Blaira: 31.08.06, 22:57
                    d_arek_d napisał:

> Witaj, dem-leftist.
                    > W swoim poście nie komentowałem wprost artykułu, lecz odpowiadałem na
                    > jednoznaczne zdanie "postawy": "Wszystko, co zmniejsza docelowo poziom
                    > przestępczości, jest OK".
                    >
                    > Na pewno zgodzisz się, że takie stwierdzenie brzmi złowieszczo. I to właśnie
                    > wykazałem w swej na nie odpowiedzi. I mam nadzieję, że jak najmniej ludzi ma
                    > poglądy podobne "postawy".

nic dodac,nic ujac :)

> Choć z drugiej strony duża część przestępców pochodzi z tzw. dobrych domów,
                    > prawda?

oczywiscie !!!
                    Tylko statystycznie rzecz ujmujac oni popelniaja inne wykroczenia(jazda dobrym
                    samochodem po pijaku,gwalt(tak,tak),)
                    Tylko,ze w przypadku,nazwijmy to brytyjskim,padlo wazne sformulowanie-patologia.
                    Fundamentalne pytanie brzmi,co rozumiemy pod tym terminem ???
                    Jednak przyznasz,ze mlodzi chlopcy z rodzin w ktorych ojciec notorycznie
                    chleje,bije etc. jest jednak obciazony pewnym niebezpiecznym balastem.
                    On nawet nie musi swiadomie "zejsc na zla droge".
                    Ale kazdy kopniak od zycia,spotegowany przeswiadczeniem,ze panstwo,czy tez
                    spoleczenstwo jest przeciwko niemu,moze podkopac jego juz i tak nadkruszona
                    silna wole.
                    Pytanie co zrobic?
                    Pomoc socjalna oczywiscie tak.
                    Tylko pewnego rodzaju obserwacja postepow tego chlopaka,wydaje mi sie jak
                    najbardziej na miejscu.Jezeli sa jakies sensowne kontrargumenty,to ja chetnie
                    wyslucham.

Wazne co rozumiemy pod slowem patologia.

A oprócz tego, nawet jeśli przestępczość wśród obywateli Wielkiej
                    > Brytanii spadnie, to czyż nie sprawi to, że do "porządnej" GB zaczną się
                    > zjeżdżać przestępcy z zewnątrz (zgodnie z zasadami naczyń połączonych)? Czy
                    > więc takie zasady, jakie proponuje Blair nie powinny być wprowadzone od razu
                    w
                    > całej Unii? No właśnie, a to nie jest możliwe...

Podejrzewam,ze w tym kierunku zmierzamy :)
                    Jednak problem np. we Francji jest ogromny o czym wspominala kandydatka
                    socjalistow na prezydenta S.Royal.

Czemu w skandynawii jest tak mala przestepczosc-jest to wypadkowa wspanialej
                    edukacji,opieki socjalnej,ale takze pewnego stopnia kontroli...

> Bardzo ważnym aspektem jest również, czy będzie to pomoc dobrowolna (czy
                    osoby,
                    >
                    > które kwalifikowałyby się na nią nie musiałyby z niej korzystać). I tu coś mi
                    > się widzi, że będzie to działanie przymusowe (tak wynikałoby z wypowiedzi
                    > Blaira). Inaczej skutki wcale nie są tak oczywiste. No ale jeśli pomoc będzie
                    > przymusowa, przestanie być pomocą, bo na siłę ludziom nie pomaga się,
                    > nieprawdaż?

Jezeli mowimy o rodzinach ktorych czlonkowie popelniaja przestepstwa to mozemy
                    dyskutowac,czy pewien stopien przymusu wobec nich moglby byc dopuszczalny.
                    A jesli przymus ma miec charakter prewencyjny-TO NIE !!!
                    Od tego juz tylko krok do inwigilacji :)

> I dlaczego jako przykład podano akurat samotną matkę? Samotne matki w
                    Wielkiej
                    > Brytanii nienajgorzej sobie radzą jeśli tylko chcą. A potencjalny przestępca
                    > prędzej weźmie wzorce zachowań od patologicznego tatusia. Dlaczego więc
                    samotna
                    >
                    > matka? Powinno się chyba przyjąć inne kryterium jako najważniejsze przy
                    > kwalifikowaniu do takiej pomocy?

Zgadzam sie z Toba w 100% :)

> Sądząc po Twej wypowiedzi w sprawie eutanazji, poglądy mamy podobne ;).
                    > pozdrawiam

ja tez pozdrawiam :D
                  • lze_elita.71 Nie, 90% przestepcow kryminalnych w UK to ludzie 01.09.06, 00:30
                    z tzw. inner city - zakazanych patologicznych dzielnic wielkich miast: zarowno
                    biali, jak i kolorowi. To przy tym gowniarze - przestepczosc nieletnich wzrasta
                    wprost proporcjonalnie do zasilkow na dzieci, bo matki-dziwki dzieciaki rodza
                    na potege, by z dzieci zyc.
                    • mis22 Realizacja ponurych fantazji 01.09.06, 04:42
                      Orwell w ksiazce "1984" przedstawil Wlk Brytanie pod rzadami totalitarnymi.
                      Blair te fantazje chce wcielic w zycie. Ale takie panstwo gdzie kazdy moze byc
                      aresztowany, bo urzednik panstwowy tak sobie zdecydowal powoduje, ze ludzie
                      zyja jak w dzungli, gdzie nikt nie jest pewny czy on nie bedzie kolejna ofiara.
                      Bush jr i Blair zaczeli od wojny i okupacji Iraku, a teraz bezprawie i przemoc
                      chca przeniesc do krajow w ktorych rzadza.
                      • donkowalski Re: Realizacja ponurych fantazji 01.09.06, 13:52
                        bzydury!!! pewnie nie byles w WB a problem tu jest powazny. Nie ma dnia bez
                        wiadomosci lokalnych o brutalnych przestepstwach, o gowniazach noszacych noze
                        do szkoly i na podworko. "filozofia rapera" jest tak powszechna, ze nikt sie
                        juz nie z niej nie smieje. w wielu miastach a przynajmniej w wielu dzielnicach
                        wielkich miast nie wychodzi sie na ulice po zmroku. czy tak widzisz swoja
                        wymazona WOLNOSC??? czy tego chcesz u siebie???
                        ja od zawsze i zupelnie powaznie sadze, ze najlepszym rozwiazaniem bylaby
                        sterylizacja recydywistow i osob o zachowaniach patologicznych(cos co stosowano
                        m.in. z blogoslawionym skutkiem po dzis dzien w skandynawii). obserwacja takich
                        osobnikow jak proponuje blair jest jednach krokiem w dobrym kierunku - tylko
                        czy nie zbyt kosztownym? poza tym to obserwacja i sterylizacja wcale sie nie
                        wykluczaja. brawo tony!
                  • lucusia3 Re: Dlaczego popieram Blaira: 01.09.06, 09:45
                    d-arku-d myślę, że trochę w pomyśle Blaira jest dobrego. Może samotna matka nie musi być patologią, ale gdy urodziłam swoje dziecko, w szpitalu była pani, która zostawiała tam juz swoje 3 dziecko. Nie chciała go wogóle obejrzec po porodzie, ale nie pozwalała oddac go do adopcji. Nie wiem ile jeszcze jej dzieci cierpi w ośrodkach wychowawczych. Gdyby jej zaproponować (nawet nie zmuszać, choc ja bym zmusiła) sterylizację, to wyeliminowano by kilka osób, zapewne zawsze nieszczęsliwych, bez szansy na wieksze sukcesy w życiu, a stanowiących w pierwszej kolejności materiał na jednostki patologiczne. Kto nigdy nie zaznał miłości, zazwyczaj nie jest w stanie jej komuś dawać, a przynajmniej zrozumieć.
                    • basiakrakow1 Re: Dlaczego popieram Blaira: 01.09.06, 12:50
                      Nie nie, po pierwsze zmuszanie do sterylizacji to już jest środek totalitarny,
                      barzdo łamiący prawa człowieka. po drugie ona w GB nie jest zakazana, więc może
                      się podwiązać kto chce. Wyeliminować to chciał kiedyś kogoś Hitler. nie ma prawa
                      do wtrącania się tak daleko w czyjeś życie ot co.
                      • dem-leftist Re: Dlaczego popieram Blaira: 01.09.06, 18:17
                        W Szwecji sie sterylizuje niektore osobniki :)
                  • basiakrakow1 Re: Dlaczego popieram Blaira: 01.09.06, 10:41
                    Z czym do ludzi?? Przecież Blair chce dyskryminować część społeczeństwa, czy wy
                    nie widzicie, że ci, którzy taka "pomoc" otrzymaja będą widziani w
                    społeczeństwie jakoci, którzy mogli być niebezpieczni, a więc są. Tacy są
                    ludzie. A nie daj Boże jak jeden taki zostanie przestępcą, to potem już wszyscy
                    będą za takich uważani. Poza tym, nie wiem jakim kryterium i kto bedzie
                    oddzielał te dobre rodziny od złych... kryterium finansowe?? miejsce
                    zamieszkania?? wygląd?? przeciez to śmieszne. I na koniec - na czym ma polegać
                    "pomoc", bo Blair mówił, że będzie się trzeba przyglądać np. samotnym matkom. To
                    jest inwigilacja. Widze, że nie tylko w Polsce cos złego dzieje się z
                    wolnościami demokratycznymi.
            • roger45 ONZ : Izreal uzywal bomb kasetonowych w Libanie 31.08.06, 21:54
              w ostatnich 3 dniach wojny uzyl ogromne ilosci bomb, ktore skladaja sie
              miniladunkow zabijacych obecnie dzieci w Libanie.
              Wysoki urzednik ONZ wyrazil oburzenie. A u nas cisza.
              I ten kraj ma bombe atomowa, o czym sie nie mowi i czego nikt nie ma odwagi zbadac.
              Iran natomiast w ogniu krytyki.
              • salvionaut jeśli to prawda..... zależy im na terrorystach.... 31.08.06, 23:40
                ... to wszystko maluje się jasno: ONI sami tworzą TERRORYSTÓW. Rządzącym
                zależy na tym by mieć wroga - wtedy można prowadzić działania wojenne, wkraczać
                na tereny ekonomicznie powabne, pod pozorem walki z terrorystami. Ma się także
                pod kontrolą własny, trzęsący się ze strachu naród i armię gotową do boju z
                każdym na zawołanie.

Zobaczcie jaki mały jest Izrael. To brzydko takie oszczerstwa mówić, ale może
                oni naprawde chcą "rozpełznąć" się po regionie z pomocą USA?
                Z jakiej paki np. Izrael szykuje się do wojny z IRANEM?!!
                Przecież to jakiś koszmar!!!
            • planeta123 Re: Dlaczego popieram Blaira: 31.08.06, 22:23
              Jestes chorym czlowiekiem.
              Nic nie jest dziedziczne, oprocz chorob genetycznych.
              Reszta zalezy od naszych wodzow, czyli kogo zaatakowac,
              zeby podniesc ekonomie swojego kraju.
              Wojna ekonomiczna, zapomniales jak Europa
              zanim weszlo Euro cienko sie smiala.
              I teraz tez bo podniesli rope do gory.
              Niemcy tez przegrali wojne, ale dlaczego ?????
            • salvionaut stuk puk stuk puk, 1984 a Ty przytakujesz?! 31.08.06, 23:36
              > Wszystko, co zmniejsza docelowo poziom przestępczości, jest OK.
              Tylko, że to co proponuje Blair to nie jest OK!!
              Jak można "interweniować w życie"... Urzędnik państwowy ma przychodzić
              do domu i mówić "to jest dobre, to złe!"? Powariowaliście?
              TO JEST ORWELL 1984! Zaczyna się od rodzin imigrantów, a zaraz taki
              pan z urzędu będzie wchodził każdemu do domu "bo przestępcy rodzą
              się i w angielskich rodzinach"?

Pomoc państwowa powinna być taka, że samemu chce się po nią sięgnąć
              i powinna polegać na DAWANIU MOŻLIWOŚCI w postaci edukacji,
              równego startu, organizacji społecznych jednoczących kulturowo.
              Ale po co takie deklaracje, jak Blaira? Taką pomoc można i należy wprowadzać
              bez takich wypowiedzi.
            • mark.parker Re: Dlaczego popieram Blaira: 01.09.06, 00:52
              postawy napisał:

> Wszystko, co zmniejsza docelowo poziom przestępczości, jest OK. Zwłaszcza że
              > wiemy dziś, że psychopatia jest w znacznej części dziedziczna i że skłonność do
              > przestępst w dużym stopniu zależy od otoczenia, w którym dziecko dorasta

Przenosząc na polski grunt: oznacza to, że trzeba było wyskrobać Kaczyńskich,
              Leppera, Giertycha, Rydzyka i innych psychopatów z tego przestępczego gangu?
            • basiakrakow1 Re: Dlaczego popieram Blaira: 01.09.06, 10:31
              postawy napisał:

> Wszystko, co zmniejsza docelowo poziom przestępczości, jest OK. Zwłaszcza że
              > wiemy dziś, że psychopatia jest w znacznej części dziedziczna i że skłonność do
              > przestępst w dużym stopniu zależy od otoczenia, w którym dziecko dorasta:
              > Kim są psychopaci
              > Resocjalizacjaw praktyce

Wszystko co zmniejsza przestępczość?? Nawet kiedy łamie się prawa człowieka i
              dyskryminuje się grupy??
          • pan_zajebista_psychika Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:15
            To był "Raport Mniejszości" z Tomem Cruisem o ile pamiętam.
            • mageillusionist Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 22:19
              pan_zajebista_psychika napisał:

> To był "Raport Mniejszości" z Tomem Cruisem o ile pamiętam.
              O wlasnie o to mi chodzilo =]
              Ale moze sie czegos naucza z tego filmu i nie popelnia pewnego bledu
          • szymek.jajcarz.z-tvn Nikt Nie Oferował Pomocy Rodzicom Blera ?????????? 31.08.06, 21:17
            Bler wie co mówi !!
            Podobno jego rodzice
            wychowywali go bez
            pomocy państwa !!!!!
          • mietowe_loczki Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:25
            Fajnie, tylko kto miałby decydować o tym, która rodzina jest patologiczna, a
            która już nie? I jak miałby wyglądać nadzór nad takimi osobami w sensie
            technicznym.
            • dem-leftist Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:50
              mietowe_loczki napisała:

> Fajnie, tylko kto miałby decydować o tym, która rodzina jest patologiczna, a
              > która już nie? I jak miałby wyglądać nadzór nad takimi osobami w sensie
              > technicznym.
              >

Tak jak z aborcja,eutanazja tak i tutaj mozna wszystko precyzyjnie ustalic.

Najwazniejsz jest definicja patologii :)
              "Nadzor" prowadziliby pracownicy opieki spolecznej,a w razie problemow
              powiadamiajac odpowiednie wladze.
              • xenomorph666 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 22:00
                > Tak jak z aborcja,eutanazja tak i tutaj mozna wszystko precyzyjnie ustalic.

Tak jak precyzyjnie były ustalane 'plany pięcioletnie', i wszystko pięknie
                działało :)

• dem-leftist Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 22:32
                  Przez pewien czas dzialalo,np tak budowano potege Francji :)
          • joanna_can Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 22:39
            a pamietasz jak sie ten film konczyl? rzekomy przestepca przestepca nie byl.

pomysl - jak z Orwella. Blair powinien sie bardziej zainteresowac tym, jak
            zapobiegac sytuacjom patologicznym - ale to byloby znacznie drozsze
            przedsiewziecie.
          • anahella Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 01.09.06, 00:57
            mageillusionist napisał:

> Swoja droga przypomina mi sie jeden film (tytul zapomnialem), gdzie przestepce
            > wsadzano do wiezienia zanim popelnil przestepstwo :

"Raport mniejszosci" Stevene Spielberga, wedlug opowiadania Philippa K. Dicka.
            Duch Dicka chichocze zlowieszczo, obysmy nie dozyli realizacji jego dziel:(
          • basiakrakow1 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 01.09.06, 10:30
            mageillusionist napisał:

> mietowe_loczki napisała:
            >
            > > Taa, tylko taki jakoś mało realny ..
            > >
            > To ze w Polsce to nie do pomyslenia, nie znaczy, ze w cywilizowanym swiecie teg
            > o
            > nie moga zrobic.
            > Swoja droga przypomina mi sie jeden film (tytul zapomnialem), gdzie przestepce
            > wsadzano do wiezienia zanim popelnil przestepstwo :P Nie wiedzialem ze filmy S-
            > F
            > tak szybko dotra do rzeczywistosci :P
            >

Ale jaką oni mają gwarancję, że przyglądają sie właściwym rodzinom? Przecież
            przestępcy bardzo często ochodzą z dobrych rodzin.
      • aauchynnikau Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 01.09.06, 04:53
        Uwazam, ze ma Pan Blair sluszne stwierdzenie, ale bardzo nie realistyczne,
        poniewaz jest to zasada zycia, kazda pustka zawsze czym sie wypelnia......wiec
        nie ma szans po przez te metode zmniejszyc przestepstwo, przyjada przystepcy z
        innych panstw
      • basiakrakow1 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 01.09.06, 10:27
        shmoo napisał:

> Bardzo sensowny pomysł!

jaki sensowny, co jest w nim sensownego, słucham!
      • geralt9 Idiotyzm! 01.09.06, 12:01
        I ci hipokryci z UE nam zarzucaja lamanie wartosci unijnych? Kara smierci na
        prawdziwym przestepcy budzi watpliwosci ale juz kara smierci dla potencjalnego
        przestepcy nie?
    • mietowe_loczki Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz... 31.08.06, 20:27
      "Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jeszcze przed ich narodzinami."

Że co?!? A można prosić o przetłumaczenie tego na polski?
      • dem-leftist Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 20:41
        mietowe_loczki napisała:

> "Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jeszcze przed ich narodzinami."
        >
        > Że co?!? A można prosić o przetłumaczenie tego na polski?
        >

prosze bardzo :)

innymi slowy,jest to umowa miedzy panstwem a,nazwijmy to,
        matka prowadzaca "patologiczny" tryb zycia,ze dostaje ona pomoc od rzadu,
        ale musi postepowac wobec pewnych,ehm(...)procedur :)

Czyli ona dostaje kase na dzieci,ich szkole etc,ale za to musi skladac raport
        ze swojego "zycia" i postepow swoich pociech...

My jej pomagamy,ale ona musi przestrzegac pewnych regul gry.
        Oczywiscie mozna to wszystko olac i przygladac sie nowym rzeszom dresiarzy lub
        tez dawac socjal wspanialomyslnie i...przygladac sie nowym rzeszom dresiarzy.

Pomysl Blaira nie jest wcale taki glupi :)
        chociaz brzmi(...)"oryginalnie" :)
        • mietowe_loczki Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 20:50
          Dziękuję za wyjaśnienie, chociaż było ono niepotrzebne. Zadziwia mnie samo
          stwierdzenie: zapobiegajmy dorastaniu przed narodzinami ... ekhem.
        • salvionaut to co opisujesz nie jest złe, ale z tego artykułu 31.08.06, 23:48
          ...nie wynika nic takiego. Przecież to co opisałeś to nie
          jest przymusowa pomoc? tylko pomoc pod pewnym warunkiem.

W UK ostatnio, tak jak i w USA (np. podsłuchy wszystkich rozmów tel.) następuje
          proces ograniczania swobód obywatelskich i w tym świetle słowa Blaira
          należałoby interpretować bardziej dosłownie i to już jest
          przerażające, co opisałęm tu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47831437&a=47844544
          • dem-leftist Re: to co opisujesz nie jest złe, ale z tego arty 01.09.06, 12:22
            faktycznie masz racje...
        • lucusia3 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 01.09.06, 09:53
          Myślę, że trzeba coś zrobić z mnożącymi się na potęgę paniusiami, które swoją egzystencję opierają na zasiłkach i pomocy społecznej. Myślę, że mozliwość refundowanej sterylizacji, dla kogos kto chce tego dobrowolnie, pozwoli nigdy więcej nie zaistnieć takim tragediom jak mordowanie kolejnych dzieci( np.sprawa "beczkowa"), a konieczność sprawozdań z tego co się robi z pieniędzmi z zasiłku zniechęci meneli do "zrobienia" sobie becikowego na tygodniową libację.
    • langston 1984-Orwell -wypisz wymaluj 31.08.06, 20:27
      komunisci byli gorsi?
    • kawa_i Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz... 31.08.06, 20:28
      i to się nazywa postęp. popieram!
    • kacperek Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz... 31.08.06, 20:28
      ABSURD !!!! nie pozwolmy na to aby zaczeli kontrolowac zycie.... pomyslcie o
      KAczynskich pomyslcie o tym czy czasem wasza rodzinna nie jest patalogiczna!!!
    • pan_zajebista_psychika Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 20:32
      Spokojnie, wkrótce zapanuje "Nowy, wspaniały świat" i pies z kulawą nogą nie
      zająknie się na temat wolności osobistych czy praw człowieka.
    • martinstad Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz... 31.08.06, 20:36
      Proponuję: obciąć im becikowe (chyba że wyznają giertychokatolicyzm), poddać
      terapii Orwella, skontrolować do szczętu i wysłać jako mięso armatnie do Iraku;
      pozdrawiam fanów kaczek
    • red.a.michnik a kiedy zrobia porzadek z Hindusami z Hounslow? 31.08.06, 20:38
      a kiedy zrobia porzadek z Hindusami z Hounslow?
    • ivrp Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 20:44
      Ma rację, przyswoił pewną wiedzę psycho- i socjologiczną, w przeciwieństwie do
      naszych polityków (każdej opcji), którzy nie są w stanie pojąć zależności
      dotyczących socjalizacji dziecka oraz ich związku z problemami społecznymi.
    • untochables Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 20:49
      aż brak słów by taki gnój skomentować
      tzn że jak ktoś ma matke alkoholiczke to wyrośnie bandyte ???
      a jak ma nadzianych i ustawionych wysoko rodziców
      to może na amfie walić autostradą dwie paczki pod prąd i nic mu za to nie grozi
      panie blair walnij sie pan w ten pusty łep
      • samentu BTW kilka lat temu policja znalazła 31.08.06, 21:07
        na londyńskiej ulicy kompletnie pijanego do nieprzytomności nieletniego Blaira
        Juniora
        ciekawe czy pan premier myslał o swojej rodzinie i czy bby też zastosował te
        same rozwiązania do swojej rodziny
        • lze_elita.71 A JAKIE przestepstwo wg. brytyjskiego prawa Blair 01.09.06, 00:34
          Junior wg. ciebie popelnil? Nie o takich szczeniakow chodzi, ale o tych, co ci
          sie wlamuja do chalupy albo dla rozrywki podpalaja ci zaparkowany przed nia
          samochod i jeszcze kamieniuja strazakow:)
      • baba-jaga Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:19
        Owszem, prewencja to najlepsza medycyna, ale chyba nie w ten sposob jak sobie
        to wyobraza pan Blair. Teoretycznie wyglada to obiecujaco, pieknie, ale to to
        samo co likwidowanie nocy, po to zeby istnial tylko dzien i sloneczko. A Jezus
        zadawal sie tylko z grzesnikami, czarnymi owieczkami. I co? Oczywiscie jakas
        forma ingerencji spolecznej przydalaby sie, azeby dziecko nie chowalo sie w
        ewidentnej przemocy, molestwowaniu, czy obojetnosci emocjonalnej, bez wzgledu
        na stan spoleczny rodzicow/opiekunow. Ale jak to ma wygladac w praktyce? Kto
        mialby kontrolowac? Bo tu otwiera sie nowa przestrzen do nowych naduzyc, ze
        strony panstwa wobec jednostki. Czy nie lepiej byloby starac sie bardziej
        udostepnic i zreformowac systemy edukacyjne, tak zeby dziecko moglo byc
        bardziej tworczo nastawione do zycia, siebie, etc.? Eduakcja i Leczenie (ma sie
        rozumiec na najwyzszym poziomie)- dostepne dla wszystkich. Samo to mogloby
        zlikwidowac mnostwo stresowych doswiadczen, prowadzacych do roznych agresywnych
        konsekwencji. Ale, zdaje sie ze panstwo woli isc na latwizne, i kto wie, moze
        skonczy sie na manipulacji genami, a wowczas rok 1984 gwarantowany.
        • jt100 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 23:17
          Jak zmusić babę - sorry matke korzystającą z pomocy społecznej, do tego, aby
          przyprowadzała dziecko do szkoły. Owszem mozna wynająć przyprowadzacza, który
          pójdzie do baby, obudzi dziecko, ubierze, da śniadanie (o ile mamusia
          wszystkiego nie przepiła - w tym przypadku odda dziecku swoją kanapkę) i
          zaprowadzi do szkoły.
          Mozna ubezwłasnowolnic rodzica, aby osoba wyznaczona przez pomoc społeczną
          prowadziła dziecko do bezpłatnego lekarza potrzebnej specjalności, logopedy,
          psychologa.
          jak mama idzie na dyskotekę lub d knajpy, mozna wynająć pilnowacza, który
          zostanie z dzieckiem w domu.
          Mozna wynająć superwujka, który będzie chronił dziecko przed kolejnymi wujkami
          czy narzeczonymi mamusi. Nie musi to być molestowanie, ale zwykła przemoc
          psychiczna czy "zapasy", kto jest dla mamusi ważniejszy i kogo rzeczona mamusia
          bardziej kocha.
          Mozna wynająć kochacza i dbacza, który będzie dbał o dziecko i je kochał tak
          jak umie, a jeżeli nie umie, to POPROSI o pomoc specjalistów. A nie będzie miał
          wszystko w de.
          Mozna zatrudnić umoralniacza, który bedzie mówił dziecku, co dobre i co złe. Że
          nie wolno kraść, że przemoc jest zakazana.
          Tylko w takim razie po co mamusia?
        • lze_elita.71 Nie bredz, bo bladego pojecia o zyciu w UK nie 01.09.06, 00:46
          masz. Od paru lat wzrasta lawinowo przestepczosc nieletnich, i to wprost
          proporcjonalnie do wzrostu dostepu do edukacji, kol zainteresowan, klubow
          mlodziezowych etc. )te ostatnie zreszta sa przez mlodz rozpieprzane w
          drobiazgi - czysta demolka). Zaczeto badac przyczyny wzrostu tej agresji (ktora
          u szczeniactwa zawsze jest krzykiem rozpaczy, krzykiem o uwage!)i okazala sie
          prawda jak swiat stara: nie filmy w TV, nie gry komputerowe, nie media temu
          winne, ale mamusie, co rodza dzieci w przekonaniu, ze skoro panstwo za dzieci
          im niezle placi (wystarczy, by bez pracy sie utrzymac), to wystarczy im
          dziecie "wyprodukowac" i niech sie panstwo dalej o nie martwi - mamcia ma swoje
          zycie i nie mysli zen rezygnowac dla chcianego przez panstwo bachora.
          Przewidzial to znany socjolog Merton, zatrudniony 15-20 lat temu jako doradca
          rzadu UK: ze wzrost zasilkow dla samotnych matek (wlasnie! nie ma sie co
          dziwic, ze o nich Blair glownie mowi)- bez zadnych z ich strony zobowiazan
          (rada: uzaleznic ich wyplate od pracy lub samoksztalcenia) - spowoduje
          samopowielanie sie patologii spolecznych i ich lawinowy wzrost. I sie stalo...
          Nastolatki rodza dzieci, by miec domek od panstwa i moc sie wyprowadzic od
          wrednej mamusi. I tak dalej, bez konca...
          Dzieciaki sa tu ofiara egoizmu ich mamus i glupoty panstwa: czuja sie
          niechciane; ba...mamuski to potrafia im powiedziec. I co sie dziwic kids, ze
          chca by w koncu ktos je zauwazyl?
          • baba-jaga Re: Nie bredz, bo bladego pojecia o zyciu w UK ni 01.09.06, 05:01
            no wiec pomoc spoleczna ok, ale trzeba sie zastanowic jaka. W Stanach jeszcze
            za Clintona ograniczono drastycznie dostep do tzw. welfare, socjalu, ale nie ma
            zadnych konkretnych dzialan zastepczych, np. ksztalcen zawodowych. Tzn. sa, ale
            na tak marnym poziomie, ze wlasciwie te wszystkie osoby ktore byly utrzymywane
            przez system opieki spolecznej, zasilily armie najtanszej sily roboczej, z
            minimalnym wyksztalceniem, lub zniknely w srodowiskach przestepczych. Kiedys,
            jeszcze za Cartera, jak przyjezdzal swiezy emigrant, to dostawal minimalne
            utrzymanie, pod warunkiem ze bedzie uczeszczal na kurs jezyka i/lub doksztalcal
            sie zawodowo. Regan to zlikwidowal. Problem jest skomplikowany, bo jak
            pojawiaja sie dzieci to nie ma jak wyjsc z szamba, wiec jak ma sie mozliwosc
            dostawania minimalnej dzialki i wegetowania, to woli sie to minimum niz
            upadlajaca robote, za takie same pieniadze, i zadnej perspektywy na polepszenie
            bytu. A jak juz sa dzieci, to nie ma jak sie ksztalcic. Nie sadze zeby to byla
            tylko wina mamus, ktorym niby to obojetny jest los wlasnych dzieci, i produkuja
            je po to tylko by chapac szmal. One sa niewolnicami systemu, ktoremu i tk
            wszystko zwisa, a bardziej oplaca sie wydawac te pieniadze, niz angazowac w
            rzeczywiste polepszenie ytu poprzez interakcje. Dopiero wzrost przestepczosci i
            agresji (w postaci wiadomo - zagrozenia terroryzmem dobroodbytu tych bogatyc)
            jako skutek uboczny takiej chorej relacji i stosunku do biedoty, zaczyna pukac
            do wyrachowanych glowek. Zapewne takie wyrachowane mamusie tez sa, nie watpie,
            ale skala problemu jest tak duza, ze dowodziloby to iz wiekszosc matek z dolow
            spolecznych nie posiada instynktu macierzynskiego, co jest oczywista bzdura.
            Symptomy chorobowe systemu to nie przyczyny. Mozna sie lapac za srodki dorazne,
            jak dawanie minimum lub odbieranie i rzucanie na gleboka wode, 'likwidujac'
            tymczasowo przyczyny. Kto sie uratuje ten udowodni instynkt zycia. To ze sam
            dostep do edukacji nie wystarcza, swiadczyc moze rownie dobrze o jakosci
            systemu edukacji, nastawionego na wspolzawodnictwo i ksztalcenie mentalnosci
            bardziej logicznej, niz humanistycznej. No i na niechec do zmiany status quo.
            Jesli centrum jakosci zyciowych znajduje sie na zewnatrz, a nie wewnatrz
            czlowieka, jednostki, to kazdy inny, drugi staje sie potencjalnym wrogiem.
            EMigranci, szczegolnie z Afryki czy krajow arabskich maja bardziej emocjonaly,
            zywiolowy sposob istnienia, i trudno im wytrzymac ten niewolniczy logizm,
            posluszenstwo, kontrole dominujace w zachodnich systemach edukacyjnych. Nawet
            Kosciol Katolicki gloszacy swoja Dobra Nowine w Afryce, stara sie to robic
            bardziej po ichnemu, niz wedle swoich sztywnych regul i tradycji. To samo z
            naplywem swiezej krwi do Europy, obie strony musza sie integrowac aktywnie, a
            nie tylko slabsi maja sie dopasowywac do tych co na materialnym topie.
            Wzrastajaca agresja dowodzi iz system musi ulec zmianie.
    • samentu Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:05
      facet niestety z każdym rokiem głupieje
      jak George W. Bush z każdym rokiem troszeczke trzeźwieje
      to w tym przypadku jest dokładnie na odwrót
      jakby ta głupota przeskakiwała w czasie tych wspólnych szczytów w Waszyngtonie
    • panmisiek Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:21
      Blair stracilem dla ciebie resztki szacunku - excuse my language - poje..lo cie???
      • fargo01 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:40
        W miare jak wlasna partia coraz silniej naciska na jego odejscie, a Torysi
        zdobywaja prowadzenie w sondazach, Blair zyje w coraz wiekszym oderwaniu od
        rzeczywistosci i wyskakuje z tego typu pomyslami, och zeby tylko sie zapisac w
        historii.
        Mane, tekel, fares, Mr Blair.
    • ssssssm www.lepszyswiat.org.pl 31.08.06, 21:23
      Czy ta proBushowska kuklal slyszala cos o pomocy spolecznej? Wystarczy
      pieniazki zamiast na wojne w Iraku wydawac na usprawnienie systemu monitoringu
      i pomocy najubozszym, a nie trzeba bedzi eklepac takich dyrdymalow
      • jt100 Re: www.lepszyswiat.org.pl 31.08.06, 23:05
        W Anglii problemów z pieniązkami nie mają. Maja za to problem z tymi, którzy
        bezkarnie żyjąc na koszt społeczeństwa, zaniedbuja własne dzieci. Skazując na
        patologie przez własne lenistwo.
        My tez mamy problem z takimi.
    • gacek65 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:35
      Blair to taki kaczy głupek
    • orinus Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz.. 31.08.06, 21:40
      O ile dobrze pamiętam z historii, był już taki facet z podobnymi poglądami.
      Wprawdzie żył w Niemczech, ale wielu angielskich dżentelmenów było
      zafascynowanych jego ideami.
    • timoszyk Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 21:52
      Gdyby cos takiego zaproponowal PiS z pomoca LPR, to by go nazwano faszystowskim,
      a Polske napietnowano jako niegodna nalezenia do rodziny narodow Europy.

Wac
    • mateusztt król Herod wczaśniej wpadł na ten sam pomysł 31.08.06, 21:54
      nawet zaczął go realizować i stał sie dość sławny.
    • tragikomix Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców jesz.. 31.08.06, 22:12
      Pan Blair coś mi pachnie faszyzmem.
      Pogieło faceta na starość albo tak się kończy odchylenie lewicowe, nawet w Angli.
      Znam dzieci z rodzin patologicznych, znam szkoły które ich prowadzą, jest ogromna szansa na uzyskanie wspaniałych obywateli normalnej, nie koniecznie IV Rzeczypospolitej.
      Wara politykom od wychowywania młodzieży, inaczej blisko do następnej upiornej rewolucji.
      • jt100 Super pomysł 31.08.06, 22:57
        A ja nie znam dziecka z rodziny patologicznej, które wyszło na ludzi. Wszystkie
        skończyły na ulicy. Poza jednym, ale to inna sprawa*. A pole do obserwacji
        miałam bardzo dogodne, bo z przyjaciółką (obie po psychologii) wiele lat
        wynajmowałysmy mieszkanie w kamienicy, gdzie wszyscy żyli z socjalu. Teraz z
        nimi pracuję i wiem, że to już czasem czwarte pokolenie żyje na koszt
        społeczeństwa.
        Pomysł, aby pomoc socjalną uzalezniać od tego, czy matka nie pije na umów
        (troche musi, bo by nie "Wytrzymła z temi bachorami_ - słowa mojej sasiadki).
        Od tego, czy chce jej się zaprowadzić dziecko do szkoły, bo często po cięzkiej
        nocy wstać się nie chce.
        Czy prowadzi dziecko na wszystkie zalecane badania w poradniach. Gdy dziecko z
        głebokim niedosłuchem, ale mamie się nie chce stać w kolejkach i w efekcie
        chłopiec nie był w stanie nauczyć się pisać i czytać - BO NIC NIE SŁYSZAŁ!!!
        Gdy syn notorycznie wagaruje, a matka nie przychodzi nawet do szkoły.
        Gdy bardziej zainteresowana jest kolejnym wujkiem, a dzieci kradna z głodu,
        chociaż pomoc społeczna, z parafii i z róznych innych miejsc nie jest wcale
        mała. I biorąc pod uwagę praktycznie bezpłatne mieszkanie, pomoc na poczatek
        szkoły, święta, wakacje i inne - spokojnie by wystarczyła.
        Jednak wujek nie po to bierze sobie babę z bachorami, aby odmawiać sobie
        przyjemności. Wszak baba ma pieniądze, a to że nie na wódkę i papierosy - to
        przeciez nie znaczone.
        I wiele, wiele innych, gdy takie pasożyty wygodnie sobie żyja na koszt nas
        wszystkich. Nie ponosząc za nic odpowiedzialnośći. Wszystkich mędrków zachęcam
        do zapoznania sie z programami, które powrót dziecka do domu (zabranego na
        przykład podczas interwencji policji) uzalezniają od zaprzestania picia przez
        rodziców, próby poszukania pracy czy innych warunków, które służą dobru
        dziecka. I rodziny.
        Czy wy sobie nie zdajecie sprawy, ze Ci ludzie częśto sa infantylki, zupełnie
        nieodpowiedzialni. Bardzo często wszystkie otrzymane pieniądze wydaja jednego
        dnie, nie myśląc co będzie jutro.
        Nie dbaja o dzieci, bo nie widzą takiej potrzeby. Nie wiedza nawet jak to
        robic. To co my uważamy za oczywiste, dla nich oczywiste nie jest.
        Rozmowa z matką notorycznego wagarowicza: Nie chce się uczyc. To nie. Po co ma
        się męczyć.
        No po co?
        Że trzynastolatek nie czyta? No to co? One też juz zapomniała i zyje.
        I gadaj z babą.
        Dając im tylko pieniądze, więcej szkodzimy niz pomagamy, bo one nic nie robią
        ze swoim życiem

*Bo nim zaopiekowały się dwie dziewczyny, które pełne ideałów, chciały uratowac
        człowieka. Udało sie im, chociaż łatwo nie było. Najbardziej przeszkadzała
        mama, której nie podobało się, że córka zamiast pilnować młodszego rodzeństwa
        (ilość niepoliczalna) marnuje czas na jakieś korepetycje. Bezpłatne.
        • dem-leftist Re: Super pomysł 31.08.06, 23:03
          brawo.
        • ssssssm www.lepszyswiat.org.pl 31.08.06, 23:12
          Co do Twojej do mnie odpowiedzi i Twej wypowiedzi- to wasnie rzad, chociazby
          przez chojne wspieranie sprawni efunkcjonujacych organizacji pozarzadowych
          powinien troszczyc sie o tych "leniwcow" To tez ludzie,ich wybor drogi zyciowej
          a co do mlodziezy, to nieprawda, ze zawsze musi zle skonzcyc, wystarczy pare
          swietlic srodowisowych na osiedlu, zaangazowanie ich w wolontariat, w pomoc
          innym, zorganizowanie dla nich czasu, to tez wrazliwi ludzie, tylko nie maja
          dobrego przykladu
        • tragikomix Re: Super pomysł 31.08.06, 23:17
          Rozumiem twoje emocje ale to nie dzieci są winne.
          Sądzę że różni nas kilkadziesiąt lat doświadczeń. Mam nadzieję że nigdy nie zrezygnujesz.
          I nie oskarżaj ludzi, to często wynik działania systemu.
          Proszę, popatrz z dystansu.
          • jt100 Re: Super pomysł 31.08.06, 23:25
            Ale ja nie napisałam, że dzieci są winne!!! Broń mnie Boże przed takimi
            pomówieniami. Poważnie.
            To rodzice są winni i system.
            Ci rodzice też byli kiedyś takimi dziećmi i nikt im nie pomógł. Nikt się nie
            zainteresował, czy ich rodzice spełniają choćby w minimalnym stopniu swoje
            funkcje. A oni tylko powielaja ten przykład.
            Czyli kto jest winny?
            My, społeczeństwo, bo dajemy pieniadze i nie chce nam się wprowadzić
            mechanizmu, który uzalezni pomoc od minimum wysiłku z ich strony.
            Ot chociazby pilnowania aby dziecko chodziło do szkoły, było najedzone, w domu
            były warunki do nauki czy snu.
            I nic nie działa na nich tak dyscyplinujaco jak grożba wstrzymania pomocy, gdy
            zaniedbywane dziecko jest im zabierane.
            Nie mówie o głebokiej patologii, bo im jest wszystko jedno.
            • tragikomix Re: Super pomysł 31.08.06, 23:37
              Jeszcze raz pozdrawiam i wierzę w Ciebie. Myślisz i działasz jak sądzę.
              Sprawa polega na tym, by nie rezygnować z żadnego istnienia. Czasami się udaje.
              I tylko wtedy naród się rozwija gdy ma dopływ krwi ze wszystkich swoich źródeł.

• bezportek Menele pod scislym nadzorem - to jest mysl! 31.08.06, 22:31
      Na pewno nie wszelka kryminalia i kanalia pochodzi z proletariatu i pijanego
      pomiotu lewackich narkomanek. Najwyzej 98%, moze 99. Wystarczy to scierwo wziac
      za brudne mordy, a przestepczosc spadnie minimum 50 razy. I nie bedzie problemu
      z utrzymywaniem nieroboli, pijanymi prolami szczajacymi w bramie czy
      syfilitycznymi feminizdami paradujacymi wsrod ludzi i pretendujacymi do roli
      damy czy nawet czlowieka. Trzeba zdac sobie jesno sprawe, ze wiele odpadkow
      ewolucji nie nadaje sie do resocjalizacji, tylko recyrkulacji.
      • dem-leftist Re: Menele pod scislym nadzorem - to jest mysl! 31.08.06, 22:36
        posluchaj kretynie.
        Jezeli myslisz,ze propozycja Blaira sprowadza sie do tego co napisales,to
        palnij "se" w leb :)
      • tragikomix Re: Menele pod scislym nadzorem - to jest mysl! 31.08.06, 23:26
        Może się zdarzyć że twoje dzieci będą bez portek. I co, społeczeństwo ma ich usunąć z systemu? A może to właśnie one będą najcenniejszym nabytkiem narodu.
        Tego nie przewidzisz.
    • mbarszcz Bardzo slusznie. Dawno juz to powinni robic. 31.08.06, 22:35
    • enlightened Zgadzam sie - wipierd*lic Islamofaszystow 31.08.06, 23:07
      Islamofaszysci - najwieksi przestepcy na swiecie, i mnoza sie jak szczury...
      • ssssssm jestes........ 31.08.06, 23:14
        lochem Wiesz kogo cytujesz? Półgłówka i oszusta, wiec sie zastanow co piszesz
      • lze_elita.71 Szczegolnie w USA - w UK ilosc dzieci na muslimska 01.09.06, 00:54
        kobiete to 2-3; nawet mniej nizli u Angielek z klasy robotniczej:)
    • sothis666 "Minority report...?" /nt/ 31.08.06, 23:12
      .
      • pan_zajebista_psychika Re: "Minority report...?" /nt/ 31.08.06, 23:16
        Raczej Brave New World...
    • silver76 Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 23:25
      Wypowiedź Blaira pachnie mi totalitaryzmem.
      • ssssssm Re: Blair: Zapobiegajmy dorastaniu przestępców je 31.08.06, 23:34
        bo to czlowiekuco on z koalicjantem bushem wyrabia, to jest totalitaryzm
        • lze_elita.71 O Jezu: totalitaryzm, bo panstwo moze odmowic 01.09.06, 00:59
          pomocy finansowej mamusi, co owe pieniazki przechlewa? A stuknij ty sie w
          politacally correct pusty leb:)
    • tarura Czy matka 10-ga, zona alkoholika ma usunąc 11-tą 31.08.06, 23:46
      ciąze? Jaka powinna byc decyzja?
      • ssssssm Re: Czy matka 10-ga, zona alkoholika ma usunąc 11 01.09.06, 00:04
        nie, no bzdura, moja babcia, zona alkoholika urodzila trzynascioro, z czego 11
        to zajebista ciocia, dwunasty wujek z problemami, ale spoczko, a 13 zajebisty
        wujek
      • lze_elita.71 A czy takie kobiety wogole sa w UK? Mnie nie jest 01.09.06, 00:51
        znany ani jeden taki przypadek - tata-alkoholik ma w 99% sadowy nakaz trzymania
        sie z dala od domu, zony i dzieci; a gdy go zlamie - to juz bez ponownego sadu
        wprost do pierdla:)
      • tarura Ciekawostka: ... 11-tym dzieckiem alkoholika był 01.09.06, 03:53
        ... Ludwig van Beethoven

Paradoksem w debacie o aborcji jest fakt,

ze jej zwolennikom juz udało sie urodzic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka