scolopetarius Uśmiercanie mitów Wyborczej u Pośpieszalskiego 06.09.06, 12:20 Program ma jedną wspaniałą cechę, w bieżącej dyskusji przedstawiciele Wyborczej nie radzą sobie z obroną argumentów, rozplaszczani są jak "żaba na asfalcie" dlatego z perspektywy namysłu w zaciszu gabinetu po niewczasie komentuje się program. Próbuje się "podzielić włos na czworo", ale "mleko się już wylało". To jest dla GW wkurzające, podobnie jak dla jej sympatyków. Totalna porażka w dyskusji, totalna porażka w szermowaniu argumentami, totalne odsłonięcie bezmiaru ciasnoty ideowej środowiska wyborczej. Program jest niedoskonały lecz najlepszy z możliwych w tak krótkich ramach czasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Oczywista racja.GW nie radzi sibie z kims kto pre- 06.09.06, 12:26 zentuje wiedze na określony temat a nie działa wg zasad "Małpiego Rozumu" czy słownictwa Celińskiego. "Wysłannicy" GW na ten program wykazują żenujący poziom intelekualny a to że nie moga sie skupić na temacie-to strach>Strach zrozumiały bo historia nie toczy sie zaplanowanym przez ich "autorytety" torem!! Wiec przeciwnicy Pospieszalskiego wolą przyjąć metodę "plujki internetowej" co perfekcyjnie opanowalio.Ale tylko to!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Uśmiercanie mitów P(isu)ośpieszalskiego w GW 06.09.06, 15:46 gazeta ma jedną wspaniałą cechę, w bieżącej dyskusji przedstawiciele pisiurow > > nie radzą sobie z obroną argumentów, rozplaszczani są jak "żaba na asfalcie" > dlatego z perspektywy namysłu w zaciszu gabinetu po niewczasie komentuje się > gazete . Próbuje się "podzielić włos na czworo", ale "mleko się już wylało". > To jest dla Pisiurow wkurzające, podobnie jak dla jej sympatyków. > Totalna porażka w dyskusji, totalna porażka w szermowaniu argumentami, > totalne odsłonięcie bezmiaru ciasnoty ideowej środowiska pisuarowego . > Gazeta moze czasem jest niedoskonała lecz najlepsza z mozliwych obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 scolopetarius wychował się na "Warto Rozmawiać" 06.09.06, 17:03 ...a wyniki tej edukacji w zakresie intelektu dobitnie mówią za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 12:27 Gazetka wybiórcza przechopdzi już samą siebie. Taka Dunin, zakompleksiona przedstawicielka folkloru, wypowiada się na temat programu Pospieszalskiego? No tak, ale Steinbach też wypowiada się o powstaniu warszawskim, więc wybiócza sięga standardów europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nikt do końca nie wie co ta Steinbach powiedziała 06.09.06, 12:34 bo wyrwano tylko fragmenty a i tłumaczenie okazało sie złe !! GW Standardy europejskie- raczej agencji TASS.Czyli organizowanie protestu w sprawie o której "protestanci" nic nie wiedza ,autora nie widzieli a tekstu nie czytali. W tej chwili w TVN 24 podaje tekst prawdziwy i Wojciech Hernes podaje że rzekome obrażania powstanców - JEST KŁAMSTWEM !!! Potwierdza błedne tłumaczenie wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym Niech Bronek W i ten, jak mu tam...... 06.09.06, 12:45 spowalnialski masturbują sie na ekranie TVP (Tele Vizja Prymitywów) czym chcą i z kim chcą. Ja mam w dupiee ich szczucie i całe to dno jakim jest Publiczna(od domu publicznego?)Wystarczy przejrzeć program wszystkich kanałów i widać co to za dno, do kogo adresowane, jaka jest "myśl(czyżby?) przewodnia" tego gówna. I ten fałsz - komuna beeee - filmy komuny cacy.Jedyne co sie ostało to TV Kultura ale jak długo? Dlatego czniam TVP ze szczególnym uwzględnieniem Spowalnialskiego. "Odstroiłem" to gó.. w moim TV. Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: Niech Bronek W i ten, jak mu tam...... 06.09.06, 13:15 cichociemnym napisał: > spowalnialski masturbują sie na ekranie TVP (Tele Vizja Prymitywów) czym chcą i > > z kim chcą. Ja mam w dupiee ich szczucie i całe to dno jakim jest Publiczna (od > domu publicznego?)Wystarczy przejrzeć program wszystkich kanałów i widać co to > za dno, do kogo adresowane, jaka jest "myśl(czyżby?) przewodnia" tego gówna. I > ten fałsz - komuna beeee - filmy komuny cacy.Jedyne co sie ostało to TV Kultura > > ale jak długo? Dlatego czniam TVP ze szczególnym uwzględnieniem > Spowalnialskiego. "Odstroiłem" to gó.. w moim TV. Tylko dlaczego musimy płacić za utrzymywanie tej "publicznej "telewizji.Niech sobie pośpieszlaski nadaje swoje poglady w Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Chyba pan Janke inna TVP za Kwiatkowskiego ogladal 06.09.06, 13:11 niz ja, ale to mozliwe... program Pospieszalskiego to SZCZYT BRAKU OBIEKTYWIZMU, ten program powinien sie nazwyac MONOLOG JANKA albo SŁUCHAC CO MOWIE BO ZAWSZE MAM RACJE Pan Pospieszalski to taki medrzec ... z XIX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
janosz63 Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 13:50 czy warto rozmawiać z kimś kto ma "zawsze rację"? a poglądy które trudno nazwać konserwatywnymi,raczej z nieświeżej konserwy, Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 15:50 janosz63 napisał: > czy warto rozmawiać z kimś kto ma "zawsze rację"? a poglądy które trudno nazwać > > konserwatywnymi,raczej z nieświeżej konserwy, Rzeczywiście, warto rozmawiać tylko z tymi, którzy wiedzą więcej, bo można się czegoś nauczyć, natomiast z tymi, którzy wiedzą lepiej, rozmawiać nie warto. "Mądry uczy, głupiec poucza". Odpowiedz Link Zgłoś
tr1975 A co z Wprost?;) 06.09.06, 14:04 Jacy publicysci, taka gazeta. I dlatego wprost co raz gorzej przedzie. W koncu zwolennicy PiS-u, albo nie umieja czytac, albo jesli juz czytaja, to ograniczaja sie do Gazety Polskiej. Dni Wprost sa policzone, ale podobnie jak to bylo z Ozonem i m.in. Anita Gargas czesc dziennikarzy niezwlocznie dostanie posadki w TVP. P. Janke po prostu wlazi w d.... komu trzeba. Trzeba sie przeciez o siebie zatroszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: Gdzie jest prawda? 06.09.06, 14:20 Osobiscie nie bardzo lubie Pospieszalskiego ale jego programy sa interesujące. Mysle,ze tutejsze wypowiedzi to wypowiedzi ludzi, ktorzy nie widzieli ani jednego jego programu albo jeden i teraz się mądrzą. Pospieszalski malo wypowiada sie w swoich programach ,głownie gadaja inne "gadające głowy". Pospieszalski nie zaprasza skrajnie glupich ludzi uprawaiajacych propagande rodem z PRL-u, bo to juz mamy za sobą zdaje się,ze niektorzy bardzo za nia tesknia)O ile wiem to widowanie stanowia bardzo rózni ludzie,a mohery o tej porze juz dawno spia. Mysle,ze wielu ludzi znajduje jednak sporo prawdy w tym co sie w tym programie mówi,dlatego taka agresja w stosunku do niego- bo to burzy porzadek tego co oglądamy na codzen w telewizji.A co oglądamy: przemoc, wyścigi szczurów, piekne romanse w stylu zdad malzenskich itd. Widział ktos w TV filmy lub programy wychwalające np. czytosc przedmalzenska albo naturalne planowanie rodziny??? Dlatego potrzebna jest choc tak skromna alternatywa. Moze niektorzy zaczna myslac i wychyla sie ze schematow ,ktore mamy w TV na codzien.Moze.... Odpowiedz Link Zgłoś
agz2 Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 14:11 "Nie, bo to mimo wszystko najlepszy wśród tzw. poważnych program w polskiej telewizji. Nie tylko publicznej. " Drogi Panie Igorze. Szanowałam PAna i lubiłam, ale to co powyżej oraz inne twierdzenia z tego tekstu to skandal i dowód na to jak bardzo (na niekorzyść) zmienił się Pan ostatnio. Proszę, niech Pan obejrzy czasem także inne kanały, inne programy publicystyczne, nie tylko Pospieszalskiego. Publiczna (przepraszam, państwowa) TVP sięga dna. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Pospieszalski zawsze punktował intelektualistów GW 06.09.06, 14:13 Wychodzili ze swoimi poglądami na takich durniów, że aż dziw brał, że pracowali i pracują nadal w GW! Odpowiedz Link Zgłoś
sygne Re: Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 14:33 nick3 napisał: > Niewiele. W Le Madame odbywały się bardzo spontaniczne dyskusje polityczne, > których uczestnicy (r ó ż n e o d ł a m y l e w i c y) słuchali się nawzajem i argumentowali racjonalnie, a nie uprawiali sofistykę Właśnie tak mi się wydawało, że w taki sposób lewica rozumie pluralizm. Przyznaję, że sama jestem zwolenniczką "reakcyjnej" wersji pluralizmu, w której w dyskusji mogą brać udział przedstawiciele zarówno lewicy, jak i prawicy - tak jak w programie Pospieszalskiego. Co do zarzutu, że prowadzący nie ukrywa swoich poglądów, to zgadzma się z profesorem Chaunu, że najniebezpieczniejsze są uprzedzenia niewyznane. Uczciwszy jest Pospieszalski, który nie ukrywa, z jakich pozycji przemawia, niż p.p. Olejnik, Lis, Najsztub, Sekielski, Morozowski et consortes, którzy uchodzą za dziennikarzy bezstronnych (przynajmniej w oczach Gazety Wyborczej i jej bezkrytycznych czytelników), a których sympatie i antypatie polityczne przebijają z każdego ich programu. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Kiedyś myślałem, że p. Igor Janke ma niezależne 06.09.06, 14:42 zdrowe poglądy i jest dziennikarzem obiektywnym. Teraz wiem, że jest przeciętnym "pismakiem" ( w odróżnieniu od dziennikarza) bez kropli obiektywizmu w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 ..poglądy,jak dziennikarze GW,Polityki,Trybuny,TVN 06.09.06, 15:03 i Polsatu! A tu proszę, on myśli zupełnie ...inaczej! Jak mógł, ten "pismak" jeden, co? Oj arjuna, arjuna, idź ty lepiej po rozum do głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nic dziwnego że Janke broni ospieszalskiego. 06.09.06, 14:58 JP3 jako jedyny dał mu sie wypłakać na temat osobistej tragedii i zrobić z niej cyrk publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Zbyt daleki optymizm 06.09.06, 15:05 Panie red. Janke owszem mozna rozmawiać z Pospieszalskim o ile ma sie te same poglądy. jest to człowiek, który pozbawiony jest zdolności dysputy z osbami inaczej myslącymi. Nie polemizuje z nimi merytorycznie, lecz z reguły ucieka sie do manipulacji. Przykre jest to, że taki model dziennikarstwa staje sie coraz bardziej powszechny. Nistety ale zarówno w mediach eloktronicznych jak i drukowanych upowszechnia sie dziennikarstwo typu propogandowego nawiażująće metodami i środkami do wczesnych czasów PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 PS 06.09.06, 15:09 Zadziwiajaće są pańskie kryteria oceny programów publicystycznych, jeśli wg. nich jest to najlepszy program. Tak chyba jak "Wprost" jest obiektywnym tygodnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 program Pospieszalskiego jest ok 06.09.06, 15:15 zaprasza rozne strony, i kazdy ma prawo sie wypowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichogry Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 15:19 Szanowny Panie IGORZE nie podzielam pańskiego optymizmu.Tenze osobnik to postać nawiedzona, aby dalej nie ciągnąć tego tematu , aczkolwiek, z każdym nalezy rozmawiać tylko oby nie była to rozmowa dziada z babą, kończę i pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 igor janke !!! ty cieniasie zacznij sadzic buraki 06.09.06, 15:27 tylko do tego jeszcze ,tak mysle sie nadajesz.. A tak pozaty6m pisz te glupoty ,po takich jak ty i tak wiecej sie nie mozna nic specjalnego spodziewac.. A tak pozatym wal sie cioto. Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka To niech Igor Janke sam z nim rozmawia 06.09.06, 15:40 i niech razem dochodza do jedynie slusznych prawicowych wnioskow. Ustalonych z gory przez prowadzacego. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Te,szósty janosik,chory jesteś?Bredzisz od rzeczy! 06.09.06, 15:55 Łyknij sobie aspirynkę! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w warto byc ateista 06.09.06, 15:39 nie mam nic przeciwko temu, żeby w TVP obok programu Pospieszalskiego równie wyrazisty dziennikarz o innych poglądach prowadził swój program to ja zadam w tvp programu " warto rozmawiac bis " gdzie bedziemy przedstawiac ludziom co to jest ateizm i dlaczego warto byc ateista Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: warto byc ateista 06.09.06, 16:29 oczywiscie - chetnie popatrze na rownie wyrazistego dziennikarza ateiste - tylko blagam niech to nie bedzie Urban. (ten od szlachetnej wydzieliny) Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 16:27 wreszcie jakas obiektywna opinia na temat pana Pospieszalskiego - rzeczywiscie Warto rozmawiac to jedyny ciekawy program w TV. Szkoda ze ostatnio tak pozno. Wszystko co fajne telewizja emituje okolo 24 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 "Pokazuje swoje poglądy!" Ha, ha! 06.09.06, 16:39 Niech pan Janke dobrze przypatrzy sie pracy dziennikarzy w TVN, TVN24 czy w Polsacie, a nawet w tv publicznej. Lamanie tej naczelnej zasady rzetelnego dziennikarstwa jest na porzadku dziennym. Swoje poglady otwarcie demonstruja Durczok, Olejnik, wszyscy komentatorzy z terenu w TNN24. Niemal kazda wypowiedz opatrzona jest wyrazistym politycznie komentarzem, probami wartosciowania, narzucania odbiorcy oceny komentowanych zdarzen. Nawet osoby czytajace dzienniki tv (np pani Smoktunowicz) wyraznie daja odczuc, co sadza o omawianym wydarzeniu: gestykulacja, mimika, operowanie glosem itd. Trzeba byc dzieckiem, by tego nie widziec. Szczyty osiaga redaktor Lis, ktory obecnie juz nawet nie probuje ukrywac swoich politycznych zapatrywan. Na ich tle Pospieszalski to wycofany, delikatny czlowiek. O czym my mowimy? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Janke selektywnie patrzy na świat mediów... 06.09.06, 16:42 Niech lepiej dobrze przypatrzy sie pracy dziennikarzy w TVN, TVN24 czy w Polsacie, a nawet w tv publicznej. Lamanie tej naczelnej zasady rzetelnego dziennikarstwa jest na porzadku dziennym. Swoje poglady otwarcie demonstruja Durczok, Olejnik, wszyscy komentatorzy z terenu w TNN24. Niemal kazda wypowiedz opatrzona jest wyrazistym politycznie komentarzem, probami wartosciowania, narzucania odbiorcy oceny komentowanych zdarzen. Nawet osoby czytajace dzienniki tv (np pani Smoktunowicz) wyraznie daja odczuc, co sadza o omawianym wydarzeniu: gestykulacja, mimika, operowanie glosem itd. Trzeba byc dzieckiem, by tego nie widziec. Szczyty osiaga redaktor Lis, ktory obecnie juz nawet nie probuje ukrywac swoich politycznych zapatrywan. Na ich tle Pospieszalski to wycofany, delikatny czlowiek. O czym my mowimy? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 To tak jak ty, tylko ty patrzysz na media... lewe! 06.09.06, 16:59 Czyli lewicowe i zasłużone dla nich osoby dajesz za przykład rzetelnego dziennikarstwa? Ani chybi, ty musisz być Tomasz Lis, Hanna Smoktunowicz, Monika Olejnik, Żakowski, Najsztub, Morozowski albo... Jasia Paradowska, co? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Ale "WPROST" jest coraz słabsze ? 06.09.06, 16:43 To dziwna gazeta z koszmarnym tow.Królem, przebierańcem z roku 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Myślę, że nie warto rozmawiać z Igorem Janke 06.09.06, 16:58 Pospieszalski to nieuleczalna choroba ale i ikona wielopoglądowości. Gdy ktoś mu daje pracę jest to zawsze wyrazem bezprzykładnej tolerancji swiatopoglądowej, religijnej, kulturowej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ti_grin Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 17:03 może i warto, bo z każdym warto..ale ja go jakoś nie lubię, nie lubie facetów tego typu, więc omijam jego programy...mam poczucie, że zbyt wiele nie tracę.. Odpowiedz Link Zgłoś
maksym6 Z tym konserwatystą warto rozmawiać 06.09.06, 18:19 Troche, ale tylko troche zgadzam się z tym tekste. Otóż cała reszta jest - niestety - taka jak pisze p. Kinga Dunin. Oglądam dosć często ten i inne podobne programy - tak daleko idącej manipulacji faktami, narzucania własnego punktu widzenia i powodowania, że tylko ten punkt jest jedynie słuszny - p prostu nie ma!!!!. To jest naprawdę zły program: zły od strony dziennikarskiej ( bo nie wiem ,ale ten Pan chyba w ogole nie ma takiego przygotowania czy może tylko pomysłu...), ani merytorycznej - rzetelnej wiedzy merytorycznej; oczywiście nie na każdy temat jest specem, ale wobec tego lepiej może posłuchac innych. To jest zły program, bo jest... nieestetyczny. Nie bardzo umiem to dokładniej wytłumaczyć, ale myślę, że wiele osób mnie zrozumie. To jest zły program, bo jest zakłamany (może przez to rónież nieestetyczny), uczy kłamstwa i to kłamstwa wyrafinowanego, dotykającego duszy, myślenia - tego własnego myślenia - po ten program obraża, ale napewno nie pobudza do otwartego myslenia. Pobudza do buntu przeciwko temu Panu. Po prostu nie można go zaakceptować ( akceptuję wiele osób, które mają inne niż ja poglądy), bo budzi niechęć i jakiś ... właśnie estetyczny sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś