Dodaj do ulubionych

LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstwo

07.09.06, 16:16
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • mangold W szkole mojego syna odczytano ... 07.09.06, 16:30
      śmiechu było, ze hohoh...Proponije wsadzić cała kadre i uśmiechnietych rodziców
      do więzień
      • maciej_florek A co było w tym liście 07.09.06, 17:02
        To chyba jest najważniejsze. Jesli pisał głupoty to się nie dziwie, ale jesli
        jako minister przywital uczniów i nauczycieli to nie zależnie czy komuś sie on
        podoba na stanowisku na nie ten list powinien być odczytany.
        • mangold Re: A co było w tym liście 07.09.06, 17:08
          maciej_florek napisał:

> To chyba jest najważniejsze. Jesli pisał głupoty to się nie dziwie, ale jesli
          > jako minister przywital uczniów i nauczycieli to nie zależnie czy komuś sie on
          > podoba na stanowisku na nie ten list powinien być odczytany.

"Rodzice przed Bogiem i przed państwem odpowiadają za kszałcenie i wychowanie
          dzieci..."-itd :-DDDDDD
          • wwiesi Re: A co było w tym liście 07.09.06, 17:09
            a jak ktos w boga nie wierzy
            • mangold W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 17:12
              wwiesi napisał:

> a jak ktos w boga nie wierzy

a jak nie w boga to w papieża....
              • replique Re: W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 17:12
                mangold napisał:

> wwiesi napisał:
                >
                > > a jak ktos w boga nie wierzy
                >
                > a jak nie w boga to w papieża....

... jest jeszcze Rydzyk !!
                • wwiesi Re: W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 17:15
                  i tak to sie porobilo klerycy kaczory gierdychy i inne talatajstwo miesza w tej
                  biednej rzeczypospolitej
                  • replique Re: W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 17:17
                    wwiesi napisał:

> i tak to sie porobilo klerycy kaczory gierdychy i inne talatajstwo miesza w
                    tej
                    >
                    > biednej rzeczypospolitej

A znasz kawał o bacy co na skrzyżowaniu dróg do Nowego Targu i Zakopanego
                    siedział i mieszał ??
                    :))
                    • sraczynski Re: W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 17:52
                      Giertych jest organem? Znaczy się co ch..em? Panie, daj pan spokój...
                      • ws60 Re: W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 20:01
                        sraczynski napisał:

> Giertych jest organem? Znaczy się co ch..em? Panie, daj pan spokój...

to już było ;)
                        członek z ramienia wysunięty na czoło ... itp
                        • fnoll Re: W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 22:00
                          czołg dokucza maluchowi:

- masz motor w dupie, he, he, he

na to maluch:

- wolę mieć motor w dupie niż ch..a na czole

:)
                          • hubba_hubba Re: W IV RP podobno wszyscy wierzą :-)) 07.09.06, 22:27
                            Tak się składa, że czołg ma i motor w d..., i ch... na czole.
                            • plmlp Kto powiedział, że Giertych to ruski pudel!???To 07.09.06, 22:44
                              myslowy!!!....Skrót, skrót, skrót!
                              • plmlp Zagadka: co to jest Legion Ruskich Pachołów? 07.09.06, 22:58
                                .
                                • plmlp Sorry, zwałka. Miało być Legion Pachołów Rosji... 07.09.06, 23:00
                                  .
                                  • konread Re: Sorry, zwałka. Miało być Legion Pachołów Rosj 07.09.06, 23:04
                                    Dobrze rozszyrowany skrót, biorąc pod uwagę pisma dziadka i ojczulka Wielkiego
                                    romana:)))
                    • inquisition Gdybym był małą gnidą to bym pozwał kotaprezesa 07.09.06, 23:58
                      za to że zniesławił mnie przyrównując do takiej człowiekopodobnej pokraki ;-)
                      ___
                      Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
            • basiakrakow1 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 19:13
              wwiesi napisał:

To ma problem. A raczej to giertych ma problem.
            • ws60 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 19:58
              > "Rodzice przed Bogiem i przed państwem odpowiadają za kszałcenie i wychowanie
              > dzieci..."-itd :-DDDDDD

wwiesi napisał:

nie chodzi o wiarę czy niewiarę. to jest jak za komuny! jesteś winien państwu
              wychowanie swoich dzieci takie, jak chce państwo! qrwa! jeszcze w to ... shit ,
              Boga ktoś wplątuje! nooo, gość jest do wy..bania!
              chyba kretyn nie ma własnych dzieci i nie wie, że każdy rodzic zrobi wszystko
              najlepsze dla swoich dzieci . . . a jak ktoś się w to wpi...ndala do kucie mordy
              ryzykuje, nie tylko ujowy wynik wyborczy.

przepraszam za góry mięsa, ale z nerwów wyszłem :/
            • koloratura1 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 21:07
              wwiesi napisał:

To niech udaje, że wierzy, a jak nie - to won ze świętej 4ej Rzeczpospolitej.
              • helmut.berlin tutaj tresc listu 07.09.06, 21:11
                www.kuratorium.katowice.pl/list.html
                • almagus Re:tutaj tresc listu, jak Bierut wśród dziewczynek 07.09.06, 21:50
                  pyszni się jak paw!

Na pawia puszczam pawia!

Wśród wielu ludzkich spraw
                  on chodzi jak ten paw,
                  chodzi i smrodzi,
                  i nonsensy płodzi,
                  ma taki posła fach,
                  jak może szkodzi,
                  obietnicami zwodzi,
                  wypije parę flach,
                  ma taki posła fach,
                  jak naród sobie życzy
                  utopi w gnojowicy,
                  na wrogów sypnie piach,
                  ma taki posła fach!

• efg wg ciebie - nie odpowiadaja za nic ?? 07.09.06, 17:54
            ?
          • moher75 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 18:01
            mangold napisał:

> "Rodzice przed Bogiem i przed państwem odpowiadają za kszałcenie i wychowanie
            > dzieci..."-itd :-DDDDDD

A co Cię w tym tak bawi ?
            • basiakrakow1 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 19:16
              moher75 napisał:

> mangold napisał:
              >
              > > "Rodzice przed Bogiem i przed państwem odpowiadają za kszałcenie i wychow
              > anie
              > > dzieci..."-itd :-DDDDDD
              >
              > A co Cię w tym tak bawi ?

1 - patetyzm
              2 - nie wszyscy sa wierzący
              3 - a dlaczego niby pzed państwem??
              • gobi03 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 20:05

> 1 - patetyzm

Bo ŻYCIE to wazna sprawa, chyba że jesteś Stalinem, dla któego każdy człowiek to
                osobny _problem_ O ważnych sprawach można mówić patetycznie i dlatego piszemy
                Bóg Honor Ojczyzna z dużej litery.

> 2 - nie wszyscy sa wierzący

Każdy wierzy - jeden w Boga, drugi w Marksa (niestety) i dla niego Marks jest
                bogiem.

> 3 - a dlaczego niby pzed państwem??
                Bo takie jest polskie prawo :-) Wyobraź sobie, że rodzice
                _naprawdę_ponoszą_odpowiedzialność_ za czyny swoich dzieci. Egzekwowanie
                odpowiedzialności to osobna sprawa, bo na każdym kroku mamy lekceważenie prawa
                przez postkomunistycznych prawników, sprzedajnych prawników, bezradnych
                poicjantów itd. Państwo to my.
                • kazek100 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 20:38
                  przykro to mówić kolego, ale powtarzasz dość nudne już farmazony

1. Życie to ważna sprawa, ale w życiu można np. uważać, że patos jest śmieszny.
                  Akurat Stalin też używał patetycznego jezyka. Wiele rzeczy piszemy z dużej
                  litery, z szacunku dla ortografii, ale także dla przekonań które jednak -
                  uwaga! - wcale nie muszą byc naszymi przekonaniami. Rozumiesz takie coś, że
                  można szanować kogoś, kto myśli inaczek, niż my? To nie porównuj każdego, kto
                  widzi świat inaczej niż Ty do Stalina, bo to zwykła arogancja jest.

2. Ależ prosty (by nie powiedzieć prymitywny) jest Twój świat. Skoro nie Bóg,
                  to już tylko Marks zostaje? No to wiele edukacji przed kolegą, bo historia
                  myśli humanistycznej obfituje w wiele jeszcze innych możliwości. Nie mówię, że
                  musisz którąś z nich przyjmować, ale warto się zapoznać.

3. Ty tylko postkomuniści lekceważą prawo? Ach jak ten Twój świat jest prosty.
                  Ale mniejsza nawet o to śmieszne uproszczenie. Widzisz, w nowoczesnej wizji
                  świata jest tak, że to nie obywatele istnieją dla państwa, ale państwo dla
                  obywateli. To państwo pełni służebną rolę wobec obywateli, a nie na odwrót. I
                  dlatego rodzice nie wychowują dzieci dla Państwa. Obowiązek edukacyjny (bardzo
                  słuszny, a czesto krytykowany właśnie przez ludzi typu Giertych w imię
                  wyimaginowanych "praw rodziców") jest formą obrony praw dziecka do rozwoju. Ale
                  to nie znaczy, że poprzez ten obowiązek państwo ma prawo zrobić z dzieckiem
                  cokolwiek. Np. oddac je pod opiekę obrzydliwemu kłamcy, który potrafi tylko
                  obrzucać błotem ludzi, których odwadze nie dorasta do pięt (Jacek Kuroń).
                  • qazwsx39 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 22:22
                    Ładne i składne...
                    Brawo Kazek100
                  • gobi03 oczywiście, że powtarzam 08.09.06, 17:03
                    powtarzam za każdym razem tą samą prawdę, bo prawda jest jedna.
                    1. W życiu można uważać, że patos jest śmieszny. Można przekłuć sobie język.
                    Można zrobić gacie z amerykańskiej flagi. Można spalić Biblię. Można nie dbać o
                    życie swoje i cudze, o dorobek pokoleń itp.
                    2. Bardzo prosty jest mój świat - tak znaczy tak, nie znaczy nie. Nie widzę
                    pożytku z relatywizmu, z zaparcia się moralności, z pogardy dla ludzi.
                    3. Nie zależy mi na nowoczesności, ale tu akurat się zgadzamy - to nie człowiek
                    jest dla państwa, ale państwo dla człowieka. Nie znaczy to jednak, że ktoś zdjął
                    z rodziców obowiązek dbania o wychowanie i kształcenie swoich dzieci.
                    • kazek100 Re: oczywiście, że powtarzam 11.09.06, 17:27
                      1. No widzisz, a ja uważam, że patos jest śmieszny, a żadnej w wymienionych
                      przez Ciebie rzeczy nie robiłem. A np. o dorobek poprzednich pokoleń pewnie
                      dbam, ale zupełnie inaczej, niż Ty. Inna rzecz, że jak ktoś dorosły przekłuwa
                      swój własny język, to nie jest ani Twoja, ani moja sprawa.

2. Wiesz, ja po prostu nie chciałem Cię urazić. Tak naprawdę bowiem Twoja wizja
                      świata nie jest prosta. Jest prymitywna. Ja tez uważam, że "tak znaczy tak"
                      a "nie znaczy nie" (a wiesz, że "nie znaczy nie" to ulubione hasło
                      feministek?). I na przykład dlatego właśnie uważam, że nie można głosować na
                      Giertycha, który jest obrzydliwym tchórzem i kłamcą. I teraz zastanów się -
                      zgadzasz się ze mną? Pewnie nie. A przecież Giertych obrzydliwym kłamcą jest?
                      Jak to wytłumaczysz? Podpowiem Ci. Nie każdy, kto myśli inaczej niż Ty, jest
                      relatywistą. Są po prostu ludzie, którzy mają swoje zasady, ale zupełnie inne,
                      niż Ty. I żyją uczciwie wg. swoich zasad.

3. A czy ja napisałem cokolwiek innego? Dbając jednak o rozwój swojego dziecka
                      nie pozwolę, bo obrzydliwe kłamstwa Giertchaa (np. te o Kuroniu) pozostały w
                      moim domu bez komentarza.

Cały problem Twoich wypowiedzi polega bowiem na tym, że one są dośc ładne. Ale
                      prawdy to w nich akurat nie ma. Półprawdy to nie prawda.
                • basiakrakow1 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 20:38
                  gobi03 napisał:

>
                  > > 1 - patetyzm
                  >
                  > Bo ŻYCIE to wazna sprawa, chyba że jesteś Stalinem, dla któego każdy człowiek t
                  > o
                  > osobny _problem_ O ważnych sprawach można mówić patetycznie i dlatego piszemy
                  > Bóg Honor Ojczyzna z dużej litery.
                  >

Nadużywanie patetyzmu prowadzi do jego profanacji.

> > 2 - nie wszyscy sa wierzący
                  >
                  > Każdy wierzy - jeden w Boga, drugi w Marksa (niestety) i dla niego Marks jest
                  > bogiem.
                  >

Proszę Cię nie szukaj wszędzie komunistów. Nie twierdź też, że każdy niewierzący
                  w Boga uwielbia Marksa. Są jeszcze inni ludzie na świecie. I oni nie chcą
                  odpowiadać przed Bogiem (który w ich mniemaniu nie istnieje za cokolwiek)

> > 3 - a dlaczego niby pzed państwem??
                  > Bo takie jest polskie prawo :-) Wyobraź sobie, że rodzice
                  > _naprawdę_ponoszą_odpowiedzialność_ za czyny swoich dzieci. Egzekwowanie
                  > odpowiedzialności to osobna sprawa, bo na każdym kroku mamy lekceważenie prawa
                  > przez postkomunistycznych prawników, sprzedajnych prawników, bezradnych
                  > poicjantów itd. Państwo to my.

To że rodzice są odpowiedzialni za swoje niepełnoletnie pociechy to jedna
                  sprawa. Ale dlaczego przed państwem maja odpowiadać za ich wykształcenie?? To
                  jest sprawa prywatna.
                  I nie mów więcej o układzie, proszę. Mam odruch wymiotny.
                  • casch Re: A co było w tym liście 07.09.06, 22:23
                    No i co na to "gobi03" - nie ma nic do powiedaenia?
                  • gobi03 Re: A co było w tym liście 08.09.06, 17:19
                    basiakrakow1 napisała:

> > > 1 - patetyzm
                    > > Bo ŻYCIE to wazna sprawa
                    > > Bóg Honor Ojczyzna z dużej litery.
                    >
                    > Nadużywanie patetyzmu prowadzi do jego profanacji.

Kiedyż więc jest miejsce na patetyzm? Chcesz wielkie uczucia i ważne rzeczy
                    zepchnąć do kruchty, tak jak niedawno jeszcze spychano moje wyznanie? Czy mam
                    się wstydzić Polski, bo ktos powie że jestem śmieszny?
                    Nie uważam, żeby Polska była wstrętnym miejscem - to tylko wstrętni ludzi
                    doprowadzili do 20% bezrobocia, doprowadzili do przejęcia naszych finansów przez
                    obcych bankierów, do zarządzania środkami społecznego przekazu w Polsce przez
                    niepolskich właścicieli. Drażnią mnie ludzie obrzucający błotem moją ( a może i
                    ich) Ojczyznę.

> > > 2 - nie wszyscy sa wierzący
                    > > Każdy wierzy - jeden w Boga, drugi w Marksa

> Proszę Cię nie szukaj wszędzie komunistów.

Nie, nie - oczywiście, są jeszcze inni niewierzący. Czy to daje im prawo żądania
                    ode mnie albo od Giertycha, żebym udawał, że ja też w Boga nie wierzę?

> > > 3 - a dlaczego niby pzed państwem??
                    > > Bo takie jest polskie prawo :-)
                    >
                    > To że rodzice są odpowiedzialni za swoje niepełnoletnie pociechy to jedna
                    > sprawa. Ale dlaczego przed państwem maja odpowiadać za ich wykształcenie?? To
                    > jest sprawa prywatna.

Prywatna, dopóki dorosłe i leniwe dziecko nie pójdzie do sądu z żądaniem
                    alimentów. Są takie przypadki na zachodzie Europy dość częste. Wtedy rodzic
                    gośno woła: jak ta szkoła mi dzicko wychowałą, czemu on nie pracuje tylko od
                    starych rodziców żąda utrzymania!
                    Zresztą, wcale nie mówiłem, że rodzice odpowiadają przed państwem - to jest
                    właśnie ten problem z niewierzącymi, że skoro nie ma moralności, to liczy się
                    tylko prawo, dopóki jest po ich stronie. Przepraszam, jeśli uraziłem.

> I nie mów więcej o układzie, proszę. Mam odruch wymiotny.
                    Ja dłużej mam ten odruch - od kiedy zauważyłem, że tak wiele zmian zaszło, a
                    wszystko po to, żeby Kwaśniewski mógł zostać prezydentem, a Miller premierem.
            • mangold Buahahahabo jak sobie pomyślę że Bóg 08.09.06, 07:22

istnieje...buahahahhaah klituś bajduś

moher75 napisał:

> mangold napisał:
              >
              > > "Rodzice przed Bogiem i przed państwem odpowiadają za kszałcenie i wychow
              > anie
              > > dzieci..."-itd :-DDDDDD
              >
              > A co Cię w tym tak bawi ?
          • veritas11 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 19:37
            Chyba jeszcze nie ma takiej ustawy aby czytać wszystko, co Romek napisze?
            • ws60 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 20:04
              veritas11 napisał:

> Chyba jeszcze nie ma takiej ustawy aby czytać wszystko, co Romek napisze?
              luuuz. pissuary już wprowadzały prawo ze wsteczną datą ważności, to sie poprawi.
          • andrzejzb Re: A co było w tym liście 08.09.06, 01:00
            A nie?
        • replique Re: A co było w tym liście 07.09.06, 17:08
          maciej_florek napisał:

> jako minister przywital uczniów i nauczycieli to nie zależnie czy komuś sie
          on

... listy na otworcie roku szkolnego, to władze PRLu pisały...
          Szkoły są w gestii gmin - więc niech się "jaśnie pan minister" odczepi tylko
          daje kasę na nauczycielskie pensje. Jeśli, który z wójtów, burmistrzów czy
          nawet sołtysów uznałby, ze należy palnąć mówkę z okazji "rozpoczęcia roku" -*
          to by to zrobił...
          Chcą zagarnąć państwo we wszystkich sferach jego działania i wszystkie domeny
          kraju scentralizować ?? Niech sobie próbują - społeczność da odpór....
          A nie będzie jakiś Giertych traktował szkół jak swój prywatny folwark, nawet
          jeśli jest ministrem oświaty!!!
          • basiakrakow1 Pie..nie 07.09.06, 19:20
            Akurat taki list witający uczniów w szkołach na rozpoczęcie roku to miła sprawa.
            Absolutnie pozytywna rzecz. Ja jak bym była ministrem, to też bym list napisała.
            Z tym, że miałby inną treść, niż ten obecnego ministra edukacji.
        • venus99 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 17:19
          na własne uszy słyszałem jak na rozpoczęcie roku w szkole PODSTAWOWEJ ten dureń
          opowiadał dzieciom o mafii rządzącej Polską.
          czy on jest normalny?
          uważam,że wójt miał rację.promowanie psychopatów jest szkodliwe dla dzieci.
          • basiakrakow1 Re: A co było w tym liście 07.09.06, 19:22
            venus99 napisał:

> na własne uszy słyszałem jak na rozpoczęcie roku w szkole PODSTAWOWEJ ten dureń
            >
            > opowiadał dzieciom o mafii rządzącej Polską.
            > czy on jest normalny?
            > uważam,że wójt miał rację.promowanie psychopatów jest szkodliwe dla dzieci.

Jeśli to prawda, to przeszedł samego siebie. Idiota.
        • koniecdemokracji Re: A co było w tym liście 08.09.06, 00:05
          maciej_florek napisał:

> jako minister przywital uczniów i nauczycieli to nie zależnie czy komuś sie
          on

I tu jest pies pogrzebany jakoś tak się składa ze otrzymana jakiś czas temu
          wolność wyleczyła co niektórych obywateli z szacunku do instytucji i bardzo
          dobrze że nie można w tym kraju automatycznie otrzymać wraz z teką ministra
          niepodważalnego autorytetu. trzeba sobie coś takiego samemu zbudować
          Z całym szacunkiem może i Pan minister ma władzę , ale tylko władzę.

• apollo1966 LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstw 07.09.06, 16:33
      zuch burmistrz!
      • alterpars tak powinno zrobic cale spoleczenstwo w dniu 07.09.06, 16:37
        powstania koalicji przestepcow.
        • majster_g Re: tak powinno zrobic cale spoleczenstwo w dniu 07.09.06, 16:41
          Nie wiem, czy Giertych powinien lubic posla Straka. Narazil go tylko na
          smiesznosc. Tak to jest z nadgorliwymi.
    • marcinsla LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstw 07.09.06, 16:43
      Byłem na rozpoczęciu roku szkolnego w podstawówce. Rozbawiły mnie ziewające
      maluchy słuchające tego przemówienia. Kompletna paranoja, aby nakazać czytanie
      pisma - przechwałki przedwyborczej maluchom. Minister edukacji, a nie wie, że
      innym językiem przemawia się do polityków, innym do młodzieży, a innym do dzieci
      ( zwłaszcza małaych) ?
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 16:45
        "Postkomunistyczny samorządowiec"? Co to za poczwara? To oni tam ostatnie
        wybory samorządowe w latach 80 mieli i im się ten burmistrz ostał po komunie?
      • ws60 Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 20:09
        marcinsla napisał:

> Byłem na rozpoczęciu roku szkolnego w podstawówce. Rozbawiły mnie ziewające
        > maluchy słuchające tego przemówienia. Kompletna paranoja, aby nakazać czytanie
        > pisma - przechwałki przedwyborczej maluchom. Minister edukacji, a nie wie, że
        > innym językiem przemawia się do polityków, innym do młodzieży, a innym do dziec
        > i
        > ( zwłaszcza małaych) ?
        to było przeznaczone do rodziców i do mediów. dzieciaki to on ma w ... tam,
        dopóki ich nie będzie mógł indoktrynować
    • korsarz1981 Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 16:48
      kot.prezesa napisał:

> Roman Giertych przedstawicielem państwa?!
      > Roman Giertych jest małą gnidą,która
      > zrobi wszystko dla paru głosów w wyborach

konkretniej to jest dużą gnidą, małą gnidą jest kaczyński (j., bo l. jest tylko
      debilem na usługach)
    • krzysta1 LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstw 07.09.06, 16:50
      W mojej szkole również nie odczytano listu !
    • feamor72 LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstw 07.09.06, 16:51
      Z tego co mnie pamiec nie myli minister nie ma prawa do wystosowywania listów.
      Jego kompetencje są szczegółowo opisane w odpowiednich ustawach i czegoś takiego
      ani w zapisach ogólnych dotyczących członków rady ministów ani w szczegółowych
      uprawnieniach ministra edukacji narodowej nie ma. Tak więc pan minister Giertych
      działał z naruszeniem konstutucji która wyraźnie mówi, że organy państwa
      działają na podstawie prawa i może tym by się prokuratura zajeła?
      • ciagciulaciag Nieodczytanie listu Giertycha blogoslawienstwem! 07.09.06, 17:01
        Liga Rodzimych Pie..w
      • basiakrakow1 Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 19:25
        Ale naprawdę nie ma takiego prawa??
      • jorn Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 21:40
        Ma prawo wystosować list, bo każdy obywatel ma takie prawo. Dyrektor szkoły lub
        jego zwierzchnik (czyli wójt, burmistrz lub prezydent miasta) decyduje, czy ten
        list odczytać, czy nie. Oczywiście LPR-rowcy (a przynajmniej niektórzy z nich,
        w tym Romek) nie są aż takimi idiotami, żeby nie wiedzieć, że w kodeksie karnym
        nie ma artykułu mówiącego, że nieodczytanie listu ministra odpowiedzialnego za
        edukację (tak to się chyba nazywa w ustawie o działach administracji
        państwowej) jest przestępstwem. Wiedzą za to, że ich wyborcami są ludzie o
        dwucyfrowym ilorazie inteligencji (pierwsza cyfra raczej nie jest dziewiątką),
        którzy nie mają bladego pojęcia o zasadach funkcjonowania państwa i nawet nie
        wiedzą, że szkoły w Polsce nie są państwowe, tylko podlegają samorządom. A
        przynależność polityczna wójta (też uważam, że SLD, to banda złodziei i są w
        tym bardzo podobni do PiSu, tylko w propagandzie są lepsi) nie ma tu żadnego
        znaczenia.

Pozdrawiam
    • replique No i stało się! 07.09.06, 17:02
      Będziemy mieli więźniów politycznych z prawdziwego zdarzenia...
      • wwiesi Re: No i stało się! 07.09.06, 17:23
        a jak by tak na znak protestu nie poslac dzieci do szkoly ,powiedzmy na
        poczatek przez miesiac
        • venus99 Re: No i stało się! 07.09.06, 17:24
          a nie uważasz,że raczej tego ćwoka należy wysłać do szkoły?
          • wwiesi Re: No i stało się! 07.09.06, 17:29
            to swoja droga ale jakis nacisk,malutki by nie zaszkodzil,po ostatniej
            wypowiedzi kaczynskieg ze to nie uczniowie wybieraja ministra edukacji nie ma
            sily musza byc podjete naprawde radykalne kroki,moze w ten sposob szlo by tego
            oszoloma wywalic
          • koloratura1 Re: No i stało się! 07.09.06, 21:19
            venus99 napisał:

> a nie uważasz,że raczej tego ćwoka należy wysłać do szkoły?

Nie uważam.
            Jemu już nic nie pomoże.
        • replique Re: No i stało się! 07.09.06, 17:26
          wwiesi napisał:

> a jak by tak na znak protestu nie poslac dzieci do szkoly ,powiedzmy na
          > poczatek przez miesiac

To akurat nie wydaje mi się dobrym pomysłem. Dzieci/młodzież za dużo
          stracą... .Ale zdobyć kopię tego paskudztwa, pokopiować jeszcze i wysyłać do
          prokuratur z adnotacją, ze ten kuń przekroczył kompetencje - tak!
        • basiakrakow1 Re: No i stało się! 07.09.06, 19:27
          wwiesi napisał:

> a jak by tak na znak protestu nie poslac dzieci do szkoly ,powiedzmy na
          > poczatek przez miesiac

Stuknij się w głowę, bo szkoła jak na razie jest normalna, a tylko namieszasz
          dzieciom w głowach. I to one tutaj najwięcej stracą.
    • gogel Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 17:06
      no tu sie z przedmowca nie zgadzam... romek mala gnida nie jest i basta, on duuuuuuza gnida byc;)
    • codycodycody Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 17:07
      pewnie ze tak!!!! uruchomic wszyskie sluzby!!! bydlak musi trafic za kratki za
      to ze sie sprzeciwil jasnie oswieconemu Giertychowi....
    • akryl.p [...] 07.09.06, 17:09
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • mark.parker Giertych to przestępstwo 07.09.06, 18:37
        pogrobowiec komuszo-nazisty, naczelna gnida PRL-bis. Nazi-jaczejka do pierdla!
      • basiakrakow1 Re: LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestę 07.09.06, 19:31
        akryl.p napisał:

> LUDZIE, JAK SIę CIESZę Z TYCH KOMENTARZY!!!!!!!!!!!!!!
        > CZY JEST MOżLIWE ZAWIąZANIE POWAżNEJ INICJATYWY PRZECIWKO TEMU PALANTOWI,
        > NAZWANEMU WCZEśNIEJ GNIDą?
        > KIEDYś SZKODNIKI NISZCZYłO SIę śRODKAMI CHEMICZNYMI.
        > JAK ZNISZCYć SZKODNIKA ZWANEGO ROMAN EDUKATOR?
        > CZEKAM NA POWAżNE PROPOZYCJE.

1 - proponuję nie nazywac nikogo gnidą
        2 - w następnych wyborach nie głosowac na LPR
    • d_ost jakie łamanie prawa? 07.09.06, 17:10
      Nie ma żadnego prawa, które by zmuszało dyrektorów do odczytania listu ministra
      edukacji. Jedyne co czytać w szkole trzeba, to lektury szkolne. A Romcio do
      Sienkiewicza, Mickiewicza jeszcze nie dołączył.
      • wwiesi Re: jakie łamanie prawa? 07.09.06, 17:12
        ale radio maryja mowi co innego a to jest wykladnia polskiego prawa
        • europa130 Re: jakie łamanie prawa? 07.09.06, 23:22
          Aradiomaryja moze mi skoczyc na kant ch....ja mam ich w du....ie.
      • agaroba5 Re: jakie łamanie prawa? 07.09.06, 18:46
        No no, nie zdziw się, bo jak nasz minister wyda nowe podręczniki do historii
        (to chyba te tańsze będą wreszcie), to może się okazać, że dołączył.
      • ws60 Re: jakie łamanie prawa? 07.09.06, 20:19
        d_ost napisał:

> Nie ma żadnego prawa, które by zmuszało dyrektorów do odczytania listu ministra
        >
        > edukacji. Jedyne co czytać w szkole trzeba, to lektury szkolne. A Romcio do
        > Sienkiewicza, Mickiewicza jeszcze nie dołączył.
        ale każdego to czeka. tylko nie każdy będzie leżał na powązkach ;/
    • monopol Biedny, zakompleksiony pan minister... 07.09.06, 17:16
      Teraz będziemy świadkami po raz kolejny jak ukazuje swoją małość ( mimo
      słusznego wzrostu ). Typowy przedstawiciel obecnej władzy - zakompleksiony,
      mściwy, nienawistny gnojek.
      • wwiesi Re: Biedny, zakompleksiony pan minister... 07.09.06, 17:18
        najgorsze ze oni wszyscy robia z prawem co chca nie ma dla nich rzeczy swietych
        nie pasuje cos -zmieniaja przepisy jak my skarpety
      • replique Re: Biedny, zakompleksiony pan minister... 07.09.06, 17:18
        monopol napisał:

> Teraz będziemy świadkami po raz kolejny jak ukazuje swoją małość ( mimo
        > słusznego wzrostu ). Typowy przedstawiciel obecnej władzy - zakompleksiony,
        > mściwy, nienawistny gnojek.

Ładnie to ujął Stanisław Tym: "Nie lubię Giertycha - jest za mały jak na swój
        wzrost"
        • ws60 Re: Biedny, zakompleksiony pan minister... 07.09.06, 20:25
          pan tym zawsze miał niebanalny kąt widzenia na rzeczywistość. umożliwia on
          widzenia rzeczywistości z innej, dalszej, oraz, jak się obecnie okazuje,
          ponadczasowej perspektywy. czyżby i tym razem się nie mylił?
          ----------
          z okna patrzę na zaćmienie księżyca. to takie inspirujące. czy prorocze ?
      • caius1 Re: Biedny, zakompleksiony pan minister... 07.09.06, 17:28
        Juz Rzymianie mawiali: Homo longus, rare sapiens (po naszemu: wysoki jak brzoza
        glupi jak koza).

Z drugiej strony Chinczycy mowia: nie ufaj niskiemu czlowiekowi.

Od razu widac ze Polacy to przekorny narod skoro sobie takich wybrali.

NiePiS
    • mangold Podobno ma byc więcej Romantyzmu w szkołach 07.09.06, 17:17

• langston Odwolac tego komuniste!!!! 07.09.06, 17:18
      Jak sie SLDowiec powolywac sie na Kuronia ktory cale zycie walczyl z
      komuna!!!!!!
      • wwiesi Re: Odwolac tego komuniste!!!! 07.09.06, 17:19
        szanuj swojego wroga to on cie tez bedzie szanowal
      • replique Re: Odwolac tego komuniste!!!! 07.09.06, 17:20
        langston napisał:

> Jak sie SLDowiec powolywac sie na Kuronia ktory cale zycie walczyl z
        > komuna!!!!!!

i czemuż tak bełkoczesz - pianą z pyska toczysz i nawet jednego zdania nie
        potrafisz sklecić poprawnie!!
      • eat.putsy burek wroc do budy, nie szczekaj 07.09.06, 17:28
      • basiakrakow1 Re: Odwolac tego komuniste!!!! 07.09.06, 19:35
        langston napisał:

> Jak sie SLDowiec powolywac sie na Kuronia ktory cale zycie walczyl z
        > komuna!!!!!!

A co ma SLD do komuny??
        • helmut.berlin tego nie ma na karteczce 07.09.06, 20:55
          > A co ma SLD do komuny??

to skad ma langstoned wiedziec?
        • langston hihihihihihi-dobre:))) 07.09.06, 21:06
          .
          • helmut.berlin Re: hihihihihihi-dobre:))) 07.09.06, 21:18
            sprawdz szybko w centrali operacyjnej
    • eat.putsy przestępstwo albo poczatek buntu społeczeństwa? 07.09.06, 17:26
      • basiakrakow1 Re: przestępstwo albo poczatek buntu społeczeństw 07.09.06, 19:39
        myslę, że ani jedno, ani drugie
        • helmut.berlin Re: przestępstwo albo poczatek buntu społeczeństw 07.09.06, 20:57
          1. napewno zadne przestwpstwo, nawet za komuny nie czytano zadnych listow ani
          Bieruta ani Gomolki

2. tak sie zaczyna, teraz rodzice zaczna protestowac, ze ich dzieciom cos
          takiego czytano
    • poszeklu SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistrza. 07.09.06, 17:27
      Bedzie mniej o jedna gnide.
      SLD podcina galaz na ktorej siedzi.
      Jedno wiecej miejsce pracy na stanowisku burmistrza Sztumu (Pomorskie)
      • gacekemdk Re: SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistr 07.09.06, 17:50
        O, gnida taka jak ty rozpoznaje "swoich" bezbłędnie.
        • plmlp Jak można 2metrowego byka jak Giertych nazwać małą 07.09.06, 17:54
          gnidą??? Podejrzewam w tym skrót myślowy.
          • l-ewa Re: Jak można 2metrowego byka jak Giertych nazwać 07.09.06, 19:24
            Wydaje mi się że właściwym zwrotem jest: "nieuprawniony skrót myslowy".
            • wissenwertes Przydupasy Kaczychdup musza odejsc! 07.09.06, 19:39
              Jedyny narod gdzie wszyscy sa 200 cm dryblasami sa ukraincy. Czy ktos wie czy
              babka tego pana nie byla wydymana przez ukrainca?
              • poszeklu Re: Rokita ma szanse na stanowisko burmistrza 07.09.06, 20:10
                Nie udalo sie w Warszawie.
                Nie chwycilo w Krakowie.
                Moze teraz.
                Do trzech razy sztuka.
                • krychola Giertycha w sumie mi szkoda! 07.09.06, 20:54
                  Niby walczy o większe pieniadze dla nauczycieli, a nawet jak je załatwi to
                  myślicie że choć 10% będzie nauczycieli lepiej się o tym typie wyrażało? Walczy
                  a i tak gó.. dostanie
              • veritas11 Re: Przydupasy Kaczychdup musza odejsc! 07.09.06, 22:09
                wissenwertes napisał:

> Jedyny narod gdzie wszyscy sa 200 cm dryblasami sa ukraincy. Czy ktos wie czy
                > babka tego pana nie byla wydymana przez ukrainca?

A szanowny ile ma "jedynie słusznego" wzrostu? 150 cm na koturnach? Może
                opowiesz o "kontaktach" swoich przodków... Co? Są takie niewyrośniete rasy:
                tatarzy, mongołowie, chinczycy....
                • europa130 Re: Przydupasy Kaczychdup musza odejsc! 07.09.06, 23:30
                  veritas11 jestes nastepna menda wszech polakow i szczurem LPR.
                  • veritas11 Re: Przydupasy Kaczychdup musza odejsc! 08.09.06, 23:22
                    europa130 napisała:

> veritas11 jestes nastepna menda wszech polakow i szczurem LPR.

Trafiłas kulą w plot, koleżanko. Naucz się czytać...(Rada na przyszłość)
            • jola_z_dywit3 **Kiedy rzeczywiście oczyścimy SLDowską Kloakę ?** 07.09.06, 20:01
              Miejsce komunistycznych zbrodniarzy z SLD jest w obozach pracy,bez wyrwania tych
              politycznych chwastów ,nie ma mowy o przywróceniu normalności w Kraju.
              • ws60 Re: **Kiedy rzeczywiście oczyścimy SLDowską Kloak 07.09.06, 20:14
                jola_z_dywit3 napisała:

> Miejsce komunistycznych zbrodniarzy z SLD jest w obozach pracy,bez wyrwania tyc
                > h
                > politycznych chwastów ,nie ma mowy o przywróceniu normalności w Kraju.
                czy mowa o wszystkich działaczach pzpr-u? np mstr. andrew ?
              • andy85 Re: **Kiedy rzeczywiście oczyścimy SLDowską Kloak 07.09.06, 20:23
                Jola zmień kanał!!! Na skali radia jest tyle stacji, że na pewno znajdziesz coś
                dla siebie. Chyba,że w Dywitach nadają tylko z Torunia. W takim razie
                współczuję.
                • europa130 Re: **Kiedy rzeczywiście oczyścimy SLDowską Kloak 07.09.06, 23:31
                  andy 85 BRAWO tak trzymaj super.Jola pospolita dziwka pis.u.
              • krychola Re: **Kiedy rzeczywiście oczyścimy SLDowską Kloak 07.09.06, 20:47
                jola_z_dywit3 napisała:

> Miejsce komunistycznych zbrodniarzy z SLD jest w obozach pracy,bez wyrwania
                tyc
                > h

Ale Lepper też był w swoim czasie komunistą! Czy jego też chcesz zamknąć w tym
                obozie?
              • koloratura1 Re: **Kiedy rzeczywiście oczyścimy SLDowską Kloak 07.09.06, 21:34
                jola_z_dywit3 napisała:

> Miejsce komunistycznych zbrodniarzy z SLD jest w obozach pracy,bez wyrwania tych

Pozostaje ći tylko przekonać o tym wyborców...
              • komotsu Re: **Kiedy rzeczywiście oczyścimy SLDowską Kloak 07.09.06, 22:29
                Jolka :D a już myślałem, że nie pojawisz się ze swoimi żałosnymi próbami siania
                fermentu...
          • tomczyk6 Re: Jak można 2metrowego byka jak Giertych nazwać 07.09.06, 19:56
            plmlp napisał:

> gnidą??? Podejrzewam w tym skrót myślowy.
            Ależ żaden skrót .Towarzysze.My w Rosji mamy największe, wszy, największe
            karaluchy, najwieksze buraki, najwieksze kartofle, to i gnidy muszą być
            największe.
            Towarzysz Giertychow , rezem z przewodniczącym Lepperowem wykonuja swoje
            zadanie w czasowo waszym kraju. I wykonują je z iście partyjna starannością.
            Tak trzymac towarzysze.
      • helmut.berlin powiedz to w Sztumie to ci Kaszuby morde skuja 07.09.06, 17:51
        • zigzaur Re: powiedz to w Sztumie to ci Kaszuby morde skuj 07.09.06, 18:36
          Akurat w Sztumie Kaszubi nie mieszkają. To inny region.
          • poszeklu Re: powiedz to w Sztumie to ci Kaszuby morde skuj 07.09.06, 20:08
            zigzaur napisał:

> Akurat w Sztumie Kaszubi nie mieszkają. To inny region.

On mial na mysli ze przyjedzie ekipa Tuskego i to zalatwi.

• krychola Re: powiedz to w Sztumie to ci Kaszuby morde skuj 07.09.06, 20:51
              To chyba chciałeś powiedzieć SLD przecież burmistrz od nich! Ale w sumie tobie
              się często tak zdarza coć pomylić
              >
              • wet3 Re: krychola 07.09.06, 23:36
                krychola napisał:

> To chyba chciałeś powiedzieć SLD przecież burmistrz od nich! Ale w sumie
                tobie
                >
                > się często tak zdarza coć pomylić

Nie "czesto" - tylko prawie zawsze Helmut-madrala nie wie co pisze.
            • helmut.berlin Zabuzanie sami zalatwia, jak widac 07.09.06, 21:00
          • helmut.berlin uups... mialo byc Zabuzanie 07.09.06, 20:40
        • wet3 Re: helmut 07.09.06, 23:33
          helmut.berlin napisał: <powiedz to w Sztumie to ci Kaszuby morde skuja>

Odezwal sie spec od historii, geografii i etnologii Polski! Siadlbys na cztery
          litery i pouczyl sie troche, glupolu, zanim twa przemadrzala jadaczke
          otworzysz.
      • efg w tym rzecz że trzeba wybrac innego 07.09.06, 17:52
        ale czy CL(ciemny lud) wybierze ? Połowa CL kocha postkomunę,połowa Kaczyńskich
        i RM. Gdyby granica miedzy nimi przebiegała na Wisle, nie było by problemu ....;)
        • basiakrakow1 Gratuluję cynizmu 07.09.06, 19:12
          efg napisał:

> ale czy CL(ciemny lud) wybierze ? Połowa CL kocha postkomunę,połowa Kaczyńskich
          > i RM. Gdyby granica miedzy nimi przebiegała na Wisle, nie było by problemu ....
          > ;)

• efg Re: Gratuluję cynizmu 07.09.06, 22:21
            Zakrzówek był by na Zachodzie czy na Wschodzie.... ? Ja szczególnym sentymentem
            darze te część Krakowa. 50 lat temu "robiłem tam rewolucję" - 1956 ;)
            Przecie TROCHĘ robie sobie jaja, ale czy nie szykuje nam sie POWOLI IV Rozbiór
            ?? Nawet abp. Dziwisz ostrzega.... ale kto go sucha.... ludzie władzy oszaleli.
            • basiakrakow1 Re: Gratuluję cynizmu 08.09.06, 11:43
              Zakrzówek byłby we wschodniej części...
              Nie bardzo rozumeim o co chodzi z tą rewolucją....
              IV rozbiór?? no niewiem....
              Bardziej ubolewam nad tym, że połowę społeczeństwa P I E R D O L I, co się w
              kraju dzieje.
              • efg Re: Gratuluję cynizmu 08.09.06, 21:57
                o kurde....we wschodniej, dobrze ze cała ważna reszta Z NAMI !
                Nie rozumiesz o co chodzi z ta rewolucja, no to poczytaj sobie dziecino, co sie
                działo w CK Krakowie w październiku 1956 roku....a nieistniejący już od dawna
                akademik był siedzibą jakiegos tam "komitetu rewolucyjnego"...
                A co do tego ze PIE.., to prawda.
                Ja rozumiem - wolność wypowiedzi itd. ale po co ten "kundlizm" ? (Wańkowicz)

Przecież chcielismy koalicji Po-PiS i przez to sarmackie warcholstwo i wszystko
                tafił szlag :((
      • ws60 Re: SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistr 07.09.06, 19:49
        poszeklu napisał:

> Bedzie mniej o jedna gnide.

coś wiesz o giertychu ?! odchodzi ?!!!
      • krychola Re: SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistr 07.09.06, 20:41
        poszeklu napisał:

> SLD podcina galaz na ktorej siedzi.
        > Jedno wiecej miejsce pracy na stanowisku burmistrza Sztumu (Pomorskie)

Chyba jednak ta decyzją to jednak zwiększył swoje szanse? Przynajmniej u
        nauczycieli
        • koloratura1 Re: SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistr 07.09.06, 21:38
          krychola napisał:

> poszeklu napisał:
          >
          > > Bedzie mniej o jedna gnide.
          > > SLD podcina galaz na ktorej siedzi.
          > > Jedno wiecej miejsce pracy na stanowisku burmistrza Sztumu (Pomorskie)
          >
          > Chyba jednak ta decyzją to jednak zwiększył swoje szanse? Przynajmniej u
          > nauczycieli

I rodziców.
          Gotowi go wybrać na następną kadencję.
          • stasi1 Re: SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistr 07.09.06, 21:59
            koloratura1 napisała:

> krychola napisał:
            >
            > > poszeklu napisał:
            > >
            > > > Bedzie mniej o jedna gnide.
            > > > SLD podcina galaz na ktorej siedzi.
            > > > Jedno wiecej miejsce pracy na stanowisku burmistrza Sztumu (Pomorsk
            > ie)
            > >
            > > Chyba jednak ta decyzją to jednak zwiększył swoje szanse? Przynajmniej u
            >
            > > nauczycieli
            >
            > I rodziców.
            > Gotowi go wybrać na następną kadencję.

A o tej aferze napisałem do znajomej nauczycielki, ona u siebie nie wie czy
            ten list był czytany bo siedziała w pokoju nauczycielskim!
      • koloratura1 Re: SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistr 07.09.06, 21:32
        poszeklu napisał:

> SLD podcina galaz na ktorej siedzi.
        > Jedno wiecej miejsce pracy na stanowisku burmistrza Sztumu (Pomorskie)

Chyba Cię muszę rozczarować.
        Burmistrza mogą odwołać wyłącznie wyborcy, a nie sądzę, żeby się do tego palili.
      • europa130 Re: SLDowska kadra sie skurczy. Szukamy burmistr 07.09.06, 23:27
        I znowu dyskutuje wsza ktorej na imie POSZEKLU"
        • helmut.berlin dyskutuje? to nazywasz dyskusja? 07.09.06, 23:29
    • d.w.o.r.i.a.n.i.n Ten bezczelny bolszewik z Tczewa powinien być 07.09.06, 17:47
      surowo ukarany. A co do słów Premiera o Kuroniu i KOR to się pod nimi podpisuje
      dla mnie to targowiczanie i zdrajcy ... nie agenci SB tylko zdrajcy !
      • caius1 Re: Ten bezczelny bolszewik z Tczewa powinien być 07.09.06, 19:10
        d.w.o.r.i.a.n.i.n napisał:

> surowo ukarany. A co do słów Premiera o Kuroniu i KOR to się pod nimi
        podpisuje
        >
        > dla mnie to targowiczanie i zdrajcy ... nie agenci SB tylko zdrajcy !

Jaka ta komuna byla glupia ze swoich wsadzala do pierdla a przeciwnikow systemu
        robila doradcami w PRONtku. Wot logika.

NiePiS
      • zaciekawiony4 Re: Ten bezczelny bolszewik z Tczewa powinien być 07.09.06, 21:16
        Faszysto tatuś twojego wodza to dopiero był komuch.
        • mitochondrium Re: Ten bezczelny bolszewik z Tczewa powinien być 07.09.06, 22:04
          ...No no, nie zdziw się, bo jak nasz minister wyda nowe podręczniki do historii
          (to chyba te tańsze będą wreszcie), to może się okazać, że dołączył....

jasne ze tansze beda, bo tania i cienka historie beda zawierac
          "World according to Giertdukator"
          czyli historia light ktora tyle samo ma wspolnego z historia
          co Bud Light z piwem a Najwiekszy Polski Polityk z mezem stanu
      • koloratura1 Re: Ten bezczelny bolszewik z Tczewa powinien być 07.09.06, 21:39
        d.w.o.r.i.a.n.i.n napisał:

> surowo ukarany. A co do słów Premiera o Kuroniu i KOR to się pod nimi podpisuje
        >
        > dla mnie to targowiczanie i zdrajcy ... nie agenci SB tylko zdrajcy !

Nie tylko głupich nie sieją. Podłych również.
    • chuck.norris Nie wiem, czy wiecie.... 07.09.06, 17:51
      Że to właśnie posła Roberta Strąka poraz pierwszy nazwano kartoflem.Wydarzyło
      się to w Trójmieście.Poseł Strąk, stary kawaler onanista poszedł z dziewuchą do
      pubu. Tam został rozpoznany przez jednego z klientów a następniewyśmiany i
      nazwany Kartoflem ( duże K to może jednak przesada w tym momencie ). Ten Strąk
      oczywiście rabanu narobił, facetowi procesów nawytaczał. Ale jak sprawa się
      skończyła- nie wiem.

Takich Strąków boję się najbardziej- znaczne zakompleksienie, świńskie
      rozbiegane oczka, brak kobiety mimo wieku chrystusowego no i ta gęba onanisty.
      • wwiesi Re: Nie wiem, czy wiecie.... 07.09.06, 17:53
        wypisz wymaluj elita rzadzaca
        • midwesterner - Dlaczego na scienie nie ma portretu 07.09.06, 17:57
          Najjasniejszego Pana?
          - Wisial. Ale zdjalem go, bo muchy na nieggo sraly..

Dla niewtajemniczonych, to scena ze Svejka.

Hasek wciaz aktualny.
          Gombrowicz tez.
          • basiakrakow1 Re: - Dlaczego na scienie nie ma portretu 07.09.06, 20:46
            midwesterner napisał:

> Najjasniejszego Pana?
            > - Wisial. Ale zdjalem go, bo muchy na nieggo sraly..
            >
            > Dla niewtajemniczonych, to scena ze Svejka.
            >
            > Hasek wciaz aktualny.
            > Gombrowicz tez.

Trans atlantyk przede wszystkim
        • efg oj, przystojniacy, przestańcie... 07.09.06, 17:59
          waszą mentalność mozna by ubrać w postać niewiele lepszą
          • chuck.norris Re: oj, przystojniacy, przestańcie... 07.09.06, 18:01
            co ty wiesz o naszej mentalności ? Nam się nie podoba, iż jakieś zera nami
            rządzą. Zera, co nawet nie potrafią sobie baby znaleźć a kompleksy leczą bawiąc
            się w politykę
            • efg g...wiecie 07.09.06, 18:12
              jak pijecie do pre... to sie grubo mylicie po prostu ma rozwódkę ;(
              • efg poza tym... 07.09.06, 18:16
                ja jestem liberałem i głosuje na PO, tylko nie znosze CHAMSTWA na forach. A
                władzę można krytykowac, ale trzeba dbać o PAŃSTWO. Rzucaniem gównem nie
                zmienicie niczego.
                • efg Re: poza tym... 07.09.06, 18:17
                  A wujaszek Vładimir i Erika, zacieraja rączki...
            • caius1 Re: oj, przystojniacy, przestańcie... 07.09.06, 19:08
              > co ty wiesz o naszej mentalności ? Nam się nie podoba, iż jakieś zera nami
              > rządzą. Zera, co nawet nie potrafią sobie baby znaleźć a kompleksy leczą
              bawiąc
              >
              > się w politykę

Otoz to. Zupelnie jak pewien nieudaczny malarz z Wiednia albo niedoszly
              gruzinski seminarzysta.

NiePiS
              • efg qwa,to trzeba chodzić na wybory 07.09.06, 19:19
                a nie teraz rzucac gównem...
                • caius1 Re: qwa,to trzeba chodzić na wybory 07.09.06, 19:34
                  efg napisał:

> a nie teraz rzucac gównem...

nie sadz innych wedlug siebie (to o wyborach i rzucaniu g..nem)

NiePiS
          • koloratura1 Jak to się robi? 07.09.06, 21:44
            efg napisał:

> waszą mentalność mozna by ubrać w postać niewiele lepszą

Jak się ubiera "mentalność ... w postać" - obojętne - lepszą czy gorszą?
            • efg jak ? widno nie czytałaś(łeś) Orwella 07.09.06, 22:28
              zresztą zapytaj moich adwersarzy...Giertych jest podobno "gnidą". Dla mnie
              niesympatycznym i mało kompetentnym politykiem.
              • koloratura1 Re: jak ? widno nie czytałaś(łeś) Orwella 08.09.06, 17:11
                efg napisał:

> zresztą zapytaj moich adwersarzy...Giertych jest podobno "gnidą". Dla mnie
                > niesympatycznym i mało kompetentnym politykiem.

Czytałam "Animal Farm" oraz "1984" (w oryginale + fragmenty w tłumaczeniu) i,
                zaręczam Ci, że nie było tam ani słowa o ubieraniu mentalmości w cokolwiek.

Próbuj dalej.
    • bonadeux Re: W przeciwieństwie do Ciebie jestem płodny, m 07.09.06, 18:01
      Słusznie! W moim liceum też tego bełkotu nie odczytano. Wiem bo czytałem na
      stronie kuratorium.
      • tmmmy szkoda tych,którzy musieli tego słuchać 07.09.06, 19:34
        "...Wiemy...Jesteśmy...Podjęliśmy..."
        (Jego Eminencja)
        Roman Giertych
        Minister Edukacji Narodowej
        • kazek100 Re: szkoda tych,którzy musieli tego słuchać 07.09.06, 20:22
          U mnie w szkole też na szczęście tej głupoty nie odczytano. Przecież to jest
          jak expose komunistycznego dygnitarza.

Giertych budzi we mnie trochę litości (że można tak nisko upaść) ale też sporo
          obrzydzenia. Gdy słyszę jak twierdzi, że Kuroń kooperował a komunę obalił on z
          tatą, to to myślę sobie, że to prymitywny, obrzydliwy, śmierdzący kłamca.

Jak wspominiałem, dyrektorka podczas uroczystości nie odczytała listu kłamcy,
          ale gdzieś tam napomniała o patriotyzmie i tu niestety sala wybychnęła
          śmiechem, bo od razu każdemu Giertych stanął przed oczami. I takie są niestety
          efekty, gdy o patriotyzmie mówi kłamca.
    • lehoo LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstw 07.09.06, 18:07
      No proszę. A ja już myślałem, że poseł Strąk zwany przez niektóych kartoflem i
      idiotą od dawna nie żyje.
    • rudy_rudolf Tabor-tak trzymaj 07.09.06, 18:10
      szkoda, że wieksza liczba burmistrzów nie nakazała bojkotu listu pana
      ministra.Wyobrażacie sobie wtedy, że wszyscy burmistrzowie w kraju dostaliby
      wezwania do sądu w tej samej sprawie lub zostali odwołani ze stanowisk?? ;-)

lepsza strona życia
      www.asiaq.pl
      wygraj darmowe szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
    • generallo LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstw 07.09.06, 18:11
      A Jacka Kuronia to można obrażać bezkarnie?
      NIE !!!
      gdyż był on wielkim człowiekiem o złotym sercu,
      któremu pan Gierych do pięt nie dorasta.
      • efg głupole... ktoś "z góry" moze odwołac burmistza 07.09.06, 18:22
        ???
        Najpierw poznajcie prawo samorzadowe na poziomie gimnazjum lub szkoły zawodowej,
        potem ew. dyskutyjcie (a raczej rzucajcie gównem, bo na tym polega tu 'dyskusja'.)
      • gobi03 Kuroń wzorem dla młodzieży? 07.09.06, 20:11
        W żadnym razie nie nadaje się na wzór do naśladowania.
        • europa130 Re: Kuroń wzorem dla młodzieży? 07.09.06, 23:43
          gobio03 a moze twoj tatus albo zboczona mamusia jest wzorem dla
          mlodziezy ,jestes zalosnym postoglowym zakompleksionym downem.
        • helmut.berlin to nie nasladuj, do tego trzeba miec jaja 08.09.06, 00:06
          azeby Kuronia "nasladowac"

> W żadnym razie nie nadaje się na wzór do naśladowania.
          • gobi03 wątobę 08.09.06, 16:44
            - Po co pijesz? - zapytał Mały Książę
            - Żeby zapomnieć - odpowiedział Pijak
            - O czym zapomnieć - zapytał Mały Książę
            ...
    • wariant_b LPR: Nieodczytanie listu Giertycha to przestępstw 07.09.06, 18:31
      Nie ulega wątpliwości, że Roman Giertych jest organem,
      więc musi się liczyć z tym, że będzie traktowany w ten sposób.
    • lot93 Zdurniałam, czy cóś?! 07.09.06, 18:32
      To list od "organu państwowego" wymaga odczytania publicznego pod groźbą sankcji KK?!
      Czy może mi to ktoś wyjaśnić? Jak siedmiolatkowi.
      • wariant_b Re: Zdurniałam, czy cóś?! 07.09.06, 19:52
        lot93 napisała:
        > Czy może mi to ktoś wyjaśnić? Jak siedmiolatkowi.

To proste: ten Pan co tak powiedział jest niedobry i musi iść do kąta.
        Jak się nie chce czytać, to idzie się do kąta. Jak się nie umie - nie idzie się.
        Ale ten niedobry Pan może powiedzieć, że nie pójdzie do kąta, chociaż nie chciał przeczytać, mimo że umie czytać i że nic mu nie możemy zrobić, bo ten kąt jest jego. Ten Pan się myli, bo mamy Demokrację.

W Demokracji wielu Grubych Panów zbiera się w jednym miejscu i gra w marynarza.
        Jeśli 231 Grubych Panów podniesie paluszki, że nie wolno, to nie wolno.
        Jeśli Grubych Panów będzie mniej, to będą podnosić paluszki tak długo,
        aż tych paluszków będzie 231. Bo 231 to taka magiczna liczba,
        która oznacza, że cały Naród jest za.

I wtedy ten Pan co nie czyta pójdzie do kąta. Ale nie wolno stawiać do kąta
        za to, co ktoś zrobił, zanim wielu Grubych Panów zagrało w marynarza.
        Dlatego temu złemu Panowi damy drugą szansę, żeby przeczytał...

I jak, już lepiej?
        • basiakrakow1 Re: Zdurniałam, czy cóś?! 07.09.06, 20:55
          wariant_b napisał:

> lot93 napisała:
          > > Czy może mi to ktoś wyjaśnić? Jak siedmiolatkowi.
          >
          > To proste: ten Pan co tak powiedział jest niedobry i musi iść do kąta.
          > Jak się nie chce czytać, to idzie się do kąta. Jak się nie umie - nie idzie się
          > .
          > Ale ten niedobry Pan może powiedzieć, że nie pójdzie do kąta, chociaż nie chcia
          > ł przeczytać, mimo że umie czytać i że nic mu nie możemy zrobić, bo ten kąt jes
          > t jego. Ten Pan się myli, bo mamy Demokrację.
          >
          > W Demokracji wielu Grubych Panów zbiera się w jednym miejscu i gra w marynarza.
          > Jeśli 231 Grubych Panów podniesie paluszki, że nie wolno, to nie wolno.
          > Jeśli Grubych Panów będzie mniej, to będą podnosić paluszki tak długo,
          > aż tych paluszków będzie 231. Bo 231 to taka magiczna liczba,
          > która oznacza, że cały Naród jest za.
          >
          > I wtedy ten Pan co nie czyta pójdzie do kąta. Ale nie wolno stawiać do kąta
          > za to, co ktoś zrobił, zanim wielu Grubych Panów zagrało w marynarza.
          > Dlatego temu złemu Panowi damy drugą szansę, żeby przeczytał...
          >
          > I jak, już lepiej?

Jeśli biedne dzieci tak są uczone, to ja sie nie dziwię że mają mętlik w
          głowach. A co z paniami w sejmie??
          • wariant_b Re: Zdurniałam, czy cóś?! 07.09.06, 21:55
            Po pierwsze, Paniom nie mówi się, że są Grube, nawet jeśli nie są.
            Po drugie, kobiety, jak chyba się domyślasz, są teraz niesłuszne
            i nie powinny przeszkadzać Panom w grze w marynarza, a gotować im
            zupę i kochać im dzieci. Duużo dzieci.

Lepiej nie mówić dzieciom, że Panie też mogą grać w marynarza,
            bo dostaną takiego mętliku, że przestaną rozumieć regulaminy promocji
            opeartorów komórkowych, a to już byłby poważny problem.
        • koloratura1 Do Wariant_b: 07.09.06, 21:52
          Dawno się tak nie ubawiłam!
      • langston Tak-zdurnialas 07.09.06, 21:05
        Jesli w pracy odmowisz wykonanie polecenia przelozonego to co sie dzieje?
        Podobnie jest tu:
        Pracowawca(minister edukacji) wydal polecenie swoim podwaladnym ktore na skutek
        naciskow SLDOWSKIEGO KOMUNISTY nie zostalo spenione.
        ...wiec szukajcie sobie nowej pracy!!!
        Tak powinno byc!!!
        • helmut.berlin a jaki to paragraf kk ? 07.09.06, 21:16
        • wariant_b Re: Tak-zdurnialas 07.09.06, 21:58
          Obawiam się, że finansowanie oświaty przeszło w gestię samorządów.
          Czy dalej chcesz mieć rację?
          • uu1 Re: Tak-zdurnialas 07.09.06, 22:02
            On jest SAMoukiem. SAMorząd jest wtedy kiedy sam rządzi. SAM nie chodził do
            szkoły i SAM pisze bzdury. Taka SAMabrona.
        • koloratura1 To nie ona zdurniała. 08.09.06, 00:22
          langston napisał:

> Jesli w pracy odmowisz wykonanie polecenia przelozonego to co sie dzieje?
          > Podobnie jest tu:
          > Pracowawca(minister edukacji) wydal polecenie swoim podwaladnym ktore na skutek
          >
          > naciskow SLDOWSKIEGO KOMUNISTY nie zostalo spenione.
          > ...wiec szukajcie sobie nowej pracy!!!
          > Tak powinno byc!!!

Ale NIE JEST!

Od kiedy to minister edukacji jest pracodawcą nauczycieli?
          Właścicielem szkoły jest samorząd, więc podlega ona burmistrzowi (
          szef samorządu na tym terenie, nijak niepodlegający ministrowi edukacji), a nie
          - ministrowi.

Dobrze jest znać temat, zanim się nań wypowie (autorytatywnie!).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka