navaira 12.09.06, 14:58 Kto by pomyślał, że będę przeciwny podwyżkom dla nauczycieli :> Żadnych pieniędzy, panie Jarosławie! Proszę być twardym! Roman Edukator musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moroux Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 15:01 Prawda? Może powiedzmy, że to garść srebrników za którą Giertych chce kupić polską inteligencję. Ale inteligencja wie, że są ważniejsze rzeczy niż giertychowa jałmużna. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Jeśli chcesz się wkupić w nasze łaski, Romek 12.09.06, 15:16 to zażądaj braku podwyżki dla katechetów i ograniczenie godzin religii w szkole - to znajdą się pieniążki same. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz LPR poza kolicją - może być coś piękniejszego? 12.09.06, 15:43 tak dawaj roman - wystąp z koalicji - tłumy cie za to pokochają Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Jestem nauczycielką - "NIE" dla Giertycha 12.09.06, 18:16 Choćby nawet oferował 100% podwyżki, szumowina jedna. Są ważniejsze sprawy niż pieniądze a 7% chyba i tak nie robi nikomu wielkiej różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
tom202 Re: Jestem nauczycielką - "NIE" dla Giertycha 12.09.06, 19:29 Chroń Panie Boże Polską szkołę przed takimi nauczycielami. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Jestem nauczycielką - "NIE" dla Giertycha 12.09.06, 19:46 Jestem nauczycielem, ale chętnie zrzeknę się tych 7 %, byle ministrem przestał byc ignorant i zwykły kłamca (Giertych). Chętnie zrzeknę się nawet następnych iluś tam, gdyby premierem mógł przestać być oszołom, który tego kłamcę na stanowisko powołał (premier Jarosław). Odpowiedz Link Zgłoś
big23 Re: LPR poza kolicją - może być coś piękniejszego 12.09.06, 18:43 KOŃ robi wokół siebie i swojej sekty medialny szum, a z koalicji, nawet jeśli go będą w d#pę kopać i pluć w gębe z własnej woli nie odejdzie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 15:22 moroux napisał: > Prawda? Może powiedzmy, że to garść srebrników za którą Giertych chce kupić > polską inteligencję. Ale inteligencja wie, że są ważniejsze rzeczy niż > giertychowa jałmużna. Raczej nie powinno Cię to interesować, po tym co piszesz wnioskuje ,ze z inteligencja masz mało wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 16:00 moroux napisał: > Prawda? Może powiedzmy, że to garść srebrników za którą Giertych chce kupić > polską inteligencję. Ale inteligencja wie, że są ważniejsze rzeczy niż > giertychowa jałmużna. Żebyś się nie zdziwił! Najpierw żołądek, potem ideologia! Odpowiedz Link Zgłoś
reset10 Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 16:23 świeta racja....popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 16:46 reset10 napisał: > świeta racja....popieram! Na dzrzewo z podwyzkami dla neurotycznych, niedouczonych i wybierajacych te robote tylko z powodu, ze innej nikt im nie proponowal. Sa takie badanie, ze oni wybieraja te robote glownie z powodu dlugich wakacji, albo dlatego, ze blisko do roboty. Banda niedouczonych kretynow. A jacy sa wazni! Na dzrzewo. Zadnych podwyzek. Zwalniac polinteligencje, bo to dla normalnych ..cierpienie, gdy sie ich slucha. Pieniadze NICZEGO nie zmienia, bo rozumu im nic, a nic nie przybedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 do xanaxy 12.09.06, 16:49 Twoja opinia o nauczycielach wskazuje, ze nie zalapales sie na "mature giertychowskiego portfela", a i rodzice olali twoja edukacje. Nie jest mi ciebie zal, smutasku. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot87 Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 16:49 A kim Ty bys był gdyby nie ci nauczyciele? Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? ++++++++++++ 12.09.06, 18:10 Już odpowiadam. Moja ciocia 3.300 z dodatkami. najs! Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 18:27 Niezłe musi mieć ciocia dodatki, chyba ze dwa etaty plus romans z sołtysem:) Ludzie to jednak mają fantazję... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 18:49 W gimnazjum nauczyciel dyplomowany srednio zarabia 2961 zł ( w podstawówce 2895 zł) . Wiec nie musi byc tych dodatków tak dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
pijaki Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 19:25 Skąd ty wziąłeś te kwoty ?! Jestem nauczycielem dyplomowanym (w szkole średniej), a takich pieniędzy na pierwszego na oczy nie widziałem. No chyba, że bierzesz to razem z ZUSem i podatkiem zdrowotnym. Ale nawet wtedy tyle nie będzie. Takie gadki to oszustwo !!! Na rękę dostaję 1601,77 (bez nadgodzin) PS. Oczywiście jestem przeciw Giertychowi Ale nie przeciw podwyżkom (nie jestem idiotą) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 19:31 pijaki napisał: > Skąd ty wziąłeś te kwoty ?! Kwoty wziołem z : serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3612252.html Oczywiscie sa to kwoty brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 19:38 michalng napisał: > pijaki napisał: > > > Skąd ty wziąłeś te kwoty ?! > > Kwoty wziołem z : > serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3612252.html > Oczywiscie sa to kwoty brutto. totalna bzdura ...na rękę nauczyciel dyplomawany ma ok.1600 zl,mianowany ok 12oo,pracuję w szkole-zaufaj mi;) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 19:45 Nie jest wazne co kto dostaje "na reke" tylko ile zarabia :) Przypomina mi sie dyskusja dwóch kierowców u mnie w firmie, obaj maja takie same umowy a "na reke" dostawali róznie. Kłócili sie strasznie długo poszli wyjasniac sprawe do "szefa" potem do ksiegowej i okazało sie ze jeden ma na pesji komornika bo nie spłacił jakiegos kredytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 20:18 oj kolego, udajesz poważnego dyskutanta, a danych szukasz nie w źródłach (siatka płac), tylko w darmowej gazecie rozdawanej na przystankach... Nawet nie zainteresowałeś się, w jakich to szkołach. Przecież w oświacie nie ma różnic między płacami w gimnazjach i podstawówkach, a Ty cytujesz artykuł, który takie rewelacja podaje. Słabo... Niestety więc - podawane przez Ciebie sumy są nieprawdziwe. A podawany przykład kierowców chamski i obraźliwy. Bo ja jako dyplomowany za etat mam jakieś 1600 (na rekę) i żadnego komornika nie mam. Nie przyrównuj do wszystich swojej miary. Tylu ludzi pracujących w zawodzie pisze ci, jak jest, a Ty i tak wiesz lepiej. taka arogancka pewnośc siebie bardzo charakterystyfczna dla naszej specyficznej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 20:54 Cytowany artykuł podaje srednia place zarówno w podstawówkach jak i gimnazjach. Nie mam pojecia skąd te dane pochodza, trzeba by zapytac autora. Nie jest moja intencja obrona tych "liczb" ale narazie nikt nie pokazał mi innych. A z "tylu ludzi pracujących w zawodzie" zaden nie napisał ile naprawde zarabia. Wszyscy tylko "na reke" i "na reka". Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 19:33 michalng napisał: > W gimnazjum nauczyciel dyplomowany srednio zarabia 2961 zł ( w podstawówce 2895 > zł) . Wiec nie musi byc tych dodatków tak dużo. kolega chyba ma te dane z księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: ++++++++++ Ile zarabia ticzer na wsi? +++++++ 12.09.06, 19:40 > kolega chyba ma te dane z księżyca. nie :) z gazeta.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
eko-marek Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 19:26 Każdy rossądny Polak przyzna rację ministrowi w sprawie podwyżek. Odpowiedz Link Zgłoś
jacksparrow1 Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 19:27 xanaxy , najwyrazniej na swojej drodze edukacji spotkales samych nauczycieli.Ja mialam przyjemnosc spotkac Nauczycieli i moze jednoge dwoch tych wlasnie nauczycieli.Widzisz roznice. Nie opluwaj wszystkich bo nie wszyscy tacy sa. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 ale oni i tak głosują na SLD, zawsze!! 12.09.06, 16:36 moroux napisał: > Prawda? Może powiedzmy, że to garść srebrników za którą Giertych chce kupić > polską inteligencję ee tam, zaraz inteligencję.. nauczycieli chce kupić - ale ZNP wciąż trzyma się twardo, niesyety. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 niech spada ... 12.09.06, 16:39 Jestem nauczycielem i te 7% katonacjonalista moze sobie .... Za te kwote moze sobie pozyska nauczycieli z maturalnej amnestii, ja mam to w ... Nie chce takiej durnej podwyzki mimo, ze coraz dalej mi do klasy sredniej w cywilizowanym swiecie. Ten pajac, rujnujac budzet ze swoimi kolesiami z pisuaru i szamboobrony, liczy tylko na sprostytuowanie wyborcze nauczycieli. Ten akromegalik ubliza inteligencji srodowiska nauczycielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: niech spada ... 12.09.06, 16:48 dobby7 napisał: > Jestem nauczycielem i te 7% katonacjonalista moze sobie .... > Za te kwote moze sobie pozyska nauczycieli z maturalnej amnestii, ja mam to > w ... > Nie chce takiej durnej podwyzki mimo, ze coraz dalej mi do klasy sredniej w > cywilizowanym swiecie. > Ten pajac, rujnujac budzet ze swoimi kolesiami z pisuaru i szamboobrony, liczy > tylko na sprostytuowanie wyborcze nauczycieli. > Ten akromegalik ubliza inteligencji srodowiska nauczycielskiego. 90 % Twoich kolesiow i tak nie rozumie kto to akromegalik. Odpowiedz Link Zgłoś
politoman domagajcie sie domagajcie!! Wszystko padnie... 12.09.06, 15:01 i do wladzy dojdzie PO... wreszcie cos ruszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: domagajcie sie domagajcie!! Wszystko padnie.. 12.09.06, 15:03 wystarczy, że będzie normalnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 15:02 Przynajmniej jest nadzieja, że się wreszcie sypnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
paul32 LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycieli 12.09.06, 15:17 Pan Roman G. tak naprawdę walczy o kolejnych wyborców, bo chyba z poparciem coraz gorzej :) Niestety obiektywnie oceniajac, to nauczyciele w Polsce zarabiają mało i z tym faktem obecna ekipa nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 nieprawda 12.09.06, 17:21 > nauczyciele w Polsce zarabiają mało i z tym > faktem obecna ekipa nie ma nic wspólnego. Poczawszy od uchwalenia przyszłorocznego budżetu będzie miała bardzo wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki nawet gdyby kanalia domagała się 20 % 12.09.06, 15:17 ma,nie tylko u nauczyciel, przesrane ! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: nawet gdyby kanalia domagała się 20 % 12.09.06, 15:25 jerzy.kosecki napisał: > ma,nie tylko u nauczyciel, przesrane ! Uważasz,ze ci z ZNP to tez nauczyciele? No jesli juz to bolszewiccy... Przyjemnie bylo brać premie i medale od milera i czerwonej spółki, Giertych be, bo nie lubi komuszków? Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: nawet gdyby kanalia domagała się 20 % 12.09.06, 15:42 PiS mogloby zrobic naprawde cos dobrego dla nauczycieli i dla calego spoleczenstwa ODMAWIAJAC zgody na te podwyzki. Bo wtedy odszedl by Roman. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: nawet gdyby kanalia domagała się 20 % 12.09.06, 15:49 widać, po Tobie, wrażą robotę tych "bolszewickich nauczycieli" - nie nauczyli Cię, że imiona własne (nazwiska) pisze się z dużej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: nawet gdyby kanalia domagała się 20 % 12.09.06, 16:06 yvesl napisał: > jerzy.kosecki napisał: > > > ma,nie tylko u nauczyciel, przesrane ! > > Uważasz,ze ci z ZNP to tez nauczyciele? No jesli juz to bolszewiccy... > Przyjemnie bylo brać premie i medale od milera i czerwonej spółki, Giertych be, > bo nie lubi komuszków? Za to bardzo lubi "małointeligentnych" ... Mogą za to być wygoleni - na pałę... jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: nawet gdyby kanalia domagała się 20 % 12.09.06, 16:43 Eee tam "nie lubi komuszkow", przeciez to socjalista pierwszej - no drugiej po PiSie - wody. On po prostu nie lubi tych komuszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
slasz6 Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 15:52 jestem nauczycielem. 7% to wyjdzie mi jakies 100 zł netto. Zapłace te sto złotych miesięcznie, byleby Roman sobie poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Kompromis 12.09.06, 15:53 zadawalajacy wszystkich moglby wygladac w sposob ponizszy. Giertych odchodzi, LPR opuszcza koalicje a nauczyciele dostaja 10% podwyzke. Z pieniedzy przeznaczanych obecnie na tworzenie bezsensownych ministerstw w celu uglaskania koalicjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Kompromis 12.09.06, 19:29 Jak mi ojciec s.p. mowil, przed wojna zawod nauczyciela (zwlaszcza w szkolach publicznych ?) byl jednym z najlepiej oplacanych. Miedzy innymi dlatego nasz narod przetrwal wojne i okupacje, a potem kolejny potop ze wschodu zachowujac wiele drogich mu wartosci. Szkoda, ze zadna z ekip przed p. Romanem nie postarala sie o to, by nauczyciele byli godziwie wynagradzani. Dobrze oplacani nauczyciele to jedna z najlepszych inwestycji na dluzsza mete. Moze nastepcy obecnej ekipy sie obudza... To tak trywialne, za az wstyd mi o tym pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Jedyna szansa !! 12.09.06, 16:03 navaira napisał: > Kto by pomyślał, że będę przeciwny podwyżkom dla nauczycieli :> Żadnych > pieniędzy, panie Jarosławie! Proszę być twardym! Roman Edukator musi odejść! > Szkoda nauczycieli! Ale jest na horyzoncie jedyna chyba szansa, zeby ten kuń sobie potruchtał... w dal :) Tylko, czy na jego słowie można polegać ??? Może jak na ... Zawiszy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ah1973 ANI GROSZA !!! 12.09.06, 16:11 Ani grosza dla nauczycielskiej chołoty. Nie dosyć, że pracują 18 godzin w tygodniu, mają dwa miesiące wakacji, to jeszcze zdecydowana większość z nich nie potrafi kompletnie NIC. Nauczyciele to najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. I wcale nie zarabiają tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot87 Re: ANI GROSZA !!! 12.09.06, 16:26 ah1973 napisał: > Ani grosza dla nauczycielskiej chołoty. > Nie dosyć, że pracują 18 godzin w tygodniu, Do tych 18 godzin dolicz czas WOLNY poświęcony na sprawdzanie klasówek, zeszytów, wypracowań itp. > mają dwa miesiące wakacji, I w każdej chwili mogą zostać wezwani przez dyrekcję do szkoły > jeszcze zdecydowana większość z nich nie potrafi kompletnie NIC. Ciekawe, co Ty potrafisz > Nauczyciele to najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. Ciekawe... Spójrz na górników, kolejarzy, hutników... Ci nie są wg Ciebie roszczeniowcami? Płaci się za ich przywileje z budżetu o wiele więcej niż na system szkolnictwa! A kim oni by byli bez tych nauczycieli, którzy zarabiają mniej od nich? > > I wcale nie zarabiają tak źle. 600 złotych na rękę to nie jest źle? Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: ANI GROSZA !!! 12.09.06, 16:53 ah1973 napisał: > Ani grosza dla nauczycielskiej chołoty. > Nie dosyć, że pracują 18 godzin w tygodniu, mają dwa miesiące wakacji, to > jeszcze zdecydowana większość z nich nie potrafi kompletnie NIC. > Nauczyciele to najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. > > I wcale nie zarabiają tak źle. yes,yes, yes!!!!!!!! Moze ktos sie zajmie pielegniarkami i lekarzami, ktorzy ...nie biora lapowek. Sa tacy i zachrzaniaja do 20 - ej. Nauczyciele? Cyrk - niedouczona holota z prowincji / bo to sukces/ i na ogol dzieci poprzedniej holoty. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_l Re: ANI GROSZA !!! 12.09.06, 18:15 Nie dziwię Ci się- nauczyciele to HOŁOTA skoro Ciebie nawet pisać nie nauczyli! Odpowiedz Link Zgłoś
reset10 Re: Jedyna szansa !! 12.09.06, 16:24 Jak znam nauczycieli, to większość temu koniowi podziękuje...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycieli 12.09.06, 16:14 Dobrze mowi "kon, ktory mowi". Nauczyciele, medycy, policjanci zasluguja na znacznie wiecej niz teraz zarabiaja. Znacznie wiecej! Ale niech ten facet powie skad te pieniadze zdobyc. Ja mam dla niego propozycje. Pis stworzyl dla swoich kumpli z koalicji nowe, cieple i wysoko dotowane posadki, w sumie na ponad 3mld. zlociszkow. Tyle kosztuje wg braciszkow "tanie panstwo". Wypieprzyc tych nierobow i dac pieniadze dla ludzi, ktorzy na nie zasluguja. Co panie G.? To tylko zagrywka wyborcza partii, ktora praktycznie nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
reset10 Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 16:26 Nie zgodzi się...lpr ma jeszcze wakaty i brak obsady... Odpowiedz Link Zgłoś
aleydis Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 16:21 Cieszą mnie te opinie, bo już myślałam że Polacy stracili resztki przyzwoitości i pójdą za każdym, kto im ofiaruje miskę zupy. Bo głosując na PiS zagłosował naród na obiecanki cacanki (3 mln mieszkań, tanie państwo) - któryż to już raz? A na faszystę na stołku ministra edukacji zgody być nie może!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapollo1 LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycieli 12.09.06, 16:25 UAAAAAAA Mamo jak mi nie dasz tego cukierka to nabiore powietrza i nie bede oddychac... ja bym tam czekal, az by sie Giertych udusil, albo poscil pare, z tym ze kochany pan K. bardziej boi sie teraz (w swietle nowych sondazy) o stolek niz o innych. Jednak coby o kim nie mowic obnizka o 2% jest gruba przesada, dlaczego najpierw sobie nie obetna skoro sie tak rozpedzili... Wara od naszych pieniedzy, sa one zarobione z wiekszym trudem i znojem niz wasze, a do tego sa niepomiernie mniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
reset10 Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 16:28 Giertych tylko straszy tą obniżką. Istnieje rewaloryzacja zawarta w ustawie... Niech nie chrzani, populista jeden...! Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Dać kasę jak wystąpią z SLD 12.09.06, 16:30 Status funkcjonariusz publicznego nie może przysługiwać członkom jednej z partii do tego spadkobierczyni zbrodniczego komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycieli 12.09.06, 16:34 Picu, picu na księżycu! Gadu gadu stary dziadu! Pierdziu Wandziu! Giertych odstawia pic i to tani. Ale duża część durnowatych ludzi to kupi, szczególnie moherowe bereciki czy mniej rozwinięte głąby z Podkarpacia. Gietych i jego kolesie zrobią wszystko, aby tylko nie doszło do ponownych wyborów! Odpowiedz Link Zgłoś
zyzionow Skad ta wiara w slowa Romana? 12.09.06, 16:37 Przeciez on codziennie mowi co innego, robi co innego a co mysli, tego to juz chyba sam nie wie....................... Pokrzyczy, pokrzyczy, na stolku zostanie......... Odpowiedz Link Zgłoś
sebator Re: Skad ta wiara w slowa Romana? 12.09.06, 16:56 roman to idiota!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Skad ta wiara w slowa Romana? 12.09.06, 16:57 sebator napisał: > roman to idiota!!!!!!!!!!!! No ty też i na dodatek kretyn... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 piękny romanek samobójcą? 12.09.06, 16:44 przeciez liga patologicznych rodzin ma poparcie na poziomie kierowcy na "dwóch gazach" :-) liczy sie w promilach koniec koalicji oznacza koniec romusia, wojtusia w. i reszty neonazioli... kurde, to jest zbyt piękne, by było prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 17:13 Prymitywny sposób na poparcie społeczne Odpowiedz Link Zgłoś
zabka221 Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 17:30 Pracuję w zawodzie nauczyciela już 26 lat i ciągle nam ktoś coś obiecuje. Ja już nikomu nie wierzę. 7 procent podwyżki to kropla w morzu. gdyby to było 20 lub 25 procent to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
wilq9 Obniżka składki - kolejna obietnica niedotrzymana! 12.09.06, 17:38 Ludzie czy nie widzicie co się wyprawia?! Przecież po cichaczu PIS zrezygnował z realizacji kolejnej obietnicy, która złożył pod naciskiem Gilowskiej! A jej realizację wszyscy by odczuli od razu. Przecież miała być obniżona składka rentowa i chorobowa. Ten kto np zarabia średnią krajową dostawałby miesięcznie ok 100 zł więcej na rękę, co daje 1200 zł rocznie !!! PIS nam to odebrał, korzystając z tego, że nie ma Gilowskiej i nie ma kto stanąć w obronie ludzi pracy. Nadal koszty naszej pracy będą wynosić ok 44 %(!) tego co płaci na nas pracodawca! A my nadal będziemy dostawać na rękę tylko marne 56 % ! Odpowiedz Link Zgłoś
qc Akceptacjaa Podwyzki od giertycha, 12.09.06, 17:48 ja bym odbebral jak dzielenie sie lupem z rabunku. Odpowiedz Link Zgłoś
emoticonka Re: LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycie 12.09.06, 17:50 Oby!!!! Ludzie, ostatnie rozporządzenie szanownego pana ministra to juś totalne kpini i wygląda na to, ze jedyną szansą maturzystów 2007 jest odejście Romana, powołanie kogoś bardziej normalnego, kto rozporządzenie zmieni/anuluje. Kto by się spodziewał, że to powiem: panie Premierze, zero litości!!! tanie państwo XD. Rany, chyba każdy nauczyciel zrezygnuje z takiej minipodwyżki byle go tylko wykurzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern LPR domaga się 7-proc. podwyżek dla nauczycieli 12.09.06, 18:01 Roman Giertych. Dodał, że oznaczałoby to również jego rezygnację ze stanowiska szefa resortu. Najwyższy Roman ma dość bycia najbardziej znianawidzonym ministrem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e tragizm polskiej polityki... 12.09.06, 18:04 ...w ktorej nawiecej do powiedzenia maja...ci najmniejsi...to od nich zaleza losy koalicji...ludzie zaglosujcie w koncu po ludzku...na pis lub po... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji przysięga jak sięg 12.09.06, 18:08 Każdy w tej rządowej koalicji chce rządzić na swój sposób, jest na to niecenzuralne przysłowie Ja osobiście zachęcam czas się odłączyć a czas bardzo odpowiedni tuż przed wyborami samorządowymi wszelkie awantury w tym bermudzkim trójkącie są mile widziane Daje to duże szanse na to iż wyborcy będą się częściej odwoływać do rozumu ,a nie emocji . objecam ci wszystko co zechcesz Odpowiedz Link Zgłoś