bartoszz7 19.05.07, 19:08 Proszę o pomoc:/:/:/ miał ktoś ten temat?? jakie mieliście pytania???? z góry dziękuje:))))) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Język reklam IP: *.czuby.pl 19.05.07, 19:54 hej, ja miałam językowe środki perswazji w reklamach. pytania miałam łatwe, czym sie rożni perswazja od manipulacji, która z prezentowanych technik jest według mnie najskuteczniejsza, co sadze o wykorzystywaniu bledow ortograficznych w rekalamch i jeszcze cos mnie o reklame zubra zagadali, zapytali jak podoba mi sie ten cykl i jakie sa ta wykorzystywane srodki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohha1 Re: Język reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 19:59 ja też miała, 1. porównać manipulację z perswazją 2. miałam zmanipulować jakoś komisję (to było bez sensu-bo babka potem powiedziała "nie zmanipulowałaś mną" 3. co to są eufemizmy 4. co to jest peryfraza 5. co to jest parafraza 6. jaką funkcje pełnia teksty reklamowe 7. do literatury przedmiotu i cos tam jeszcze, oj dużo mnie pytali, dużo !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Język reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 20:12 wielkie dzięki!!!! pozdrawiam...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohha1 Re: Język reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 20:15 powodzenia! 100% życzę.gohha1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Język reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 20:23 dziękować:D:D:D hehe miłego wieczorku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luuu Re: Język reklam IP: *.broker.com.pl 19.05.07, 21:56 co to są eufemizmy? co to jest peryfraza? co to jest parafraza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cent Re: Język reklam IP: 217.153.84.* 19.05.07, 22:16 też miałam ten temat. Zapytali mnie czemu go wybrałam :P najlepsze pytanie, oj rozgadałam się mocno. I jeszcze o innych rodzajach perswazji oprócz języka i co jest w reklamie najbardziej perswazyjne, jaka metoda. Też sie strasznie rozgadałam ;p I 100% jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulek Re: Język reklam IP: *.broker.com.pl 19.05.07, 22:23 Kurcze duzo , ja sobie jeszcze do literatury przedmiotu wziolem prase "Nie kupuj kota w worku z 1996r " i "Jezyk wspolczesnej reklamy z 1995r" :/ nawet nie wiem o czym to jest mam nadzieje ze mnie nie zapytaja o to :/ a z Ksiazek to mam: Anna Murduch - kreatywnosc w reklamie Jezy Baralczyk - Jezyk na sprzedaz Ewa Szczesna - Poetyka Reklamy miał ktoś z was taka literature przedmiotu ? Jakie mieliscie pytania odnosnie literatury przedmiotu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Język reklam IP: *.broker.com.pl 20.05.07, 12:19 jaki jest zwiazek reklamy z moralnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś