fraglesi67 15.09.06, 15:03 A Jarosław nie mógł? Paliwka nie zbrakło? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helmut.berlin USA: Minister Sikorski leciał "polskim" F-16 15.09.06, 15:06 Przy takich pzyspieszeniach latwo dostac sraczki (albo stracic przytomnosc), wiem bo latalem (bez sraczki)... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity2 ****Niebawem zastąpi go Gosiewski**** 15.09.06, 15:12 Już widzę go w mundurze na wojskowej paradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: ****Niebawem zastąpi go Gosiewski**** 15.09.06, 15:21 Do F-16 sie raczej nie nadaje cockpiteval.home.att.net/BodySizeUSAFAircraft.htm Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Re: USA: Minister Sikorski leciał "polskim" F-16 16.09.06, 09:45 Uważaj bo jak dostaniesz kopa to i polecisz i sraczka cię dopadnie Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon6661 F16 co z offsetem? 15.09.06, 15:08 Jak to jest ,że w Europie Zachodniej pozbywają się tych samolotów , a my kupujemy. Podobno proponowali nam je Holendrz i jeszcze jedno dlaczego w latach 80ych holenderskie f16 produkowano w Holandii, a my nie umiemy załaatwić offsetu. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: F16 co z offsetem? 15.09.06, 15:15 oby się rozbił i spadł na ryj, szpicel USA Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon6661 Re: F16 co z offsetem? 15.09.06, 15:57 red.ken napisała: > oby się rozbił i spadł na ryj, szpicel USA Po pierwsze nie jestem fanem usa. Tylko chciałbym dowiedzeć się jak jet to z tym offsetwm. Dlaczego nasze sznanowne grono rządzące nie chce publicznie ujawnić, że amerykanie zrobil nas w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon6661 Re: F16 co z offsetem? 15.09.06, 15:58 Po pierwsze nie jestem fanem usa. Tylko chciałbym dowiedzeć się jak jet to z tym offsetwm. Dlaczego nasze sznanowne grono rządzące nie chce publicznie ujawnić, że amerykanie zrobil nas w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziesci_i_cztery Re: F16 co z offsetem? 16.09.06, 09:34 red.ken napisała: > oby się rozbił i spadł na ryj, szpicel USA u nas spada, na szczęście, tylko to, co ma komuchów na pokładzie :)) i tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: F16 co z offsetem? 15.09.06, 15:28 F16 to rodzina samolotow, te z lat 80 malo maja wspolnego z tymi, ktore Polska otrzyma (F-16C/D Block 52). Nie jestem wcale pewny, ze "produkowano" w Holandii, produkowano tylko pewne czesci i podzespoly, a takze "odsawiezano" starsze F16. www.f-16.net/f-16_versions_article9.html Odpowiedz Link Zgłoś
maciejusa USA: Minister Sikorski leciał "polskim" F-16 15.09.06, 15:18 To juz bylo w naszej Histori "Jak Sikorski nizej to sloneczko wyzej". Odpowiedz Link Zgłoś
gacek65 Przeleciało sie dziecko 15.09.06, 15:23 i co? szczęśliwe? fajna zabawka,tyle że stara. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziesci_i_cztery Re: Przeleciało sie dziecko 16.09.06, 09:37 gacek65 napisał: > i co? szczęśliwe? fajna zabawka,tyle że stara. stara, ale jara - a ty, dziecko, poczytaj najpierw sobie: www.f-16.pl/html/rekordy.html Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Widzieliście jak powinien wyglądać minister 16.09.06, 09:40 a nie tak jak ten wasz Kalisz - pasibrzuch Odpowiedz Link Zgłoś
maciejusa USA: wiadomosc dla p. Adama Michnika 15.09.06, 15:25 Zapomnialem tez dodac ze nareszcie sie ciesze ze p. Adam Michnik pogadal z amerykanskimi Zydami na temat zlego przedstawiania Polski i Polakow w Ameryce. Tak za to powinnismy byc jemu wdzieczni. Teraz wiadomosc dla pana Adama ktora jest bardzo cenna. Tutejsze srodowiska amerykansko-polskie podaja ze obecni pracownicy CIA i FBI wykupuja ubezpieczenia na wypadek aby moc zatrudnic prawnikow bedac oskarzonymi o jakies przestepstwa. Ubezpieczenia te sa sformuowane tak aby ci ludzie z CIA mogli miec wystarczaja pieniedzy na wypadek jakiegos sledztwa przez nowa administracje. Jest to wiadomosc bezcenna. Z wielkim poszanowaniem Maciej z USA Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim USA: Minister Sikorski leciał "polskim" F-16 15.09.06, 15:35 Klawe życie ma pan minister Sikorski.Postrzela,poleci -w sam raz dla duzego chłopca:) Odpowiedz Link Zgłoś
niutt USA: Minister Sikorski leciał "polskim" F-16 15.09.06, 15:48 fraglesi67 napisał: > A Jarosław nie mógł? Paliwka nie zbrakło? ;-) Nie było takich małych fotelików. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Maciarewicz powinien być za sterami F16 to .... 15.09.06, 15:51 ...doświadczony, przez los orczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary USA: Minister Sikorski leciał "polskim" F-16 15.09.06, 16:02 Co za czasy nastały teraz "drób" lata samolatami - kiedyś kaczki zap...... przy pomocy własnych skrzydeł ( wprawdzie kaczory to właściwie nieloty - mogą siedzieć przy otwartym oknie) ale mówiąc poważnie to był b kosztowny lot wzamian wyślemy 3000 żołnierzy do Afganistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
zobtenberg a ja czekam na lot B. Komorowskiego na drzwiach 15.09.06, 16:17 od stodoły... To dopiero będzie wydarzenie! Niech sobie chłopina POleci!! Chciałbym też, aby to był lot bez lądowania. Odpowiedz Link Zgłoś
misza1000 lot B. Komorowskiego na drzwiach od stodoły 15.09.06, 16:28 zobtenberg napisał: "od stodoły...To dopiero będzie wydarzenie! Niech sobie chłopina POleci!! Chciałbym też, aby to był lot bez lądowania." Przypominam wszystkim rozbawionym powiedzeniem o "lataniu na drzwiach od stodoly", ze pierwsza osoba, ktora tak powiedziala byl nie kto inny jak Henri Farman, jeden z pionierow lotnictwa. Chcial on przez to podkreslic waznosc silnika w stosunku do roli platowca. Wedlug p.Farmana "z dobrym silnikiem i wrota od stodoly poleca". Nie wiem jak p. Komorowskiemu, ale Farmanowi ja bym tam wierzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Polonski..milosnik latania.. 15.09.06, 17:31 qbva, a to dobre. Tylko nie mow mi, ze jestes "folks" z listy bo sie zasmuce. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Komorowski na drzwiach od stodoły? a Tusk? 16.09.06, 09:39 a Schetyna, a reszta niech też leci na drzwiach od stodoły. Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Fajny ten Sikorski szkoda, ze zazdrosny Jaro zaraz 15.09.06, 21:49 Fajny ten Sikorski szkoda, ze zazdrosny Jaro zaraz go wyrzuci z rzadu tak jak kazdego kto jest fajniejszy i bardziej lubiany od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 wiadomość dobra i zła 16.09.06, 11:54 dobra, że wystartował, zła że wylądował. Odpowiedz Link Zgłoś