gattanera2 ok , wyjasnilo sie 20.09.06, 20:39 dotlenilam sie , przeczytalam jeszcze raz dokladnie i sie wyjasnilo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina1 Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 20:53 O taaak...A ateraz wybudujmy jeszcze sobie tarczę antyrakietową i zróbmy sobie sami na złość. Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 21:23 Substance Wypocila: zarabiac??ten kto jedzie do usa to chyba jakis debil.dzis to tylko oplacasie na legalu pracowac w europie za wieksza kase i bezxlaski czy mnie jakis czarny urzednik wpusci Chamstwo, rasizm i kretynizm w kilku zdaniach tego postu. Gratulacje substance, Typowy Polaczek, czy Polaczka.. mam nadzieje, ze chociaz zolci Ci nie przeszkadzaja? Pozdrowienia z CA od debila. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 i bardzo dobrze, po co tam jechać??? 20.09.06, 21:22 nie ma to jak Europa. Osobiście nie wybieram się do tej Ameryki, bo i po co? A poza tym te starania o wizę, traktowanie naszych obywateli w Ambasadzie, poniżanie nas, to wszystko dzisiaj już niepotrzebne, wszystko trąci myszką. Dawniej USA to było coś, ale dzisiaj? Po co tam jechać? Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? 20.09.06, 21:25 bibbi5 napisała: > nie ma to jak Europa. Osobiście nie wybieram się do tej Ameryki, bo i po co? A > poza tym te starania o wizę, traktowanie naszych obywateli w Ambasadzie, > poniżanie nas, to wszystko dzisiaj już niepotrzebne, wszystko trąci myszką. > Dawniej USA to było coś, ale dzisiaj? Po co tam jechać? Nie rozumiem... Trzeba pojechac, zeby zobaczyc :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? 20.09.06, 21:42 Kraj jest bardzo ładny i warto pojechać żeby zobaczyć i mieć pojęcie. Osobiście radzę wyjazd do EU zach. lepiej i bezpieczniej kase można zarobić... Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 21:45 wiem to co piszesz. A co do USA, może i warto pojechać i zobaczyć, ale może kiedyś, kiedy zaczną nas traktować normalnie. Mam tam kuzynów, którzy wstydzą się swoich korzeni. Może są w takim środowisku? Nie wiem i nie chcę wiedzieć. Dla mnie USA to tak jak b.ZSRR - zapatrzone w siebie imperium, Może się mylę, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 21:47 bibbi5 napisała: > wiem to co piszesz. A co do USA, może i warto pojechać i zobaczyć, ale może > kiedyś, kiedy zaczną nas traktować normalnie. Mam tam kuzynów, którzy wstydzą > się swoich korzeni. To musza byc ostatnie barany. > Może są w takim środowisku? Nie wiem i nie chcę wiedzieć. > Dla mnie USA to tak jak b.ZSRR - zapatrzone w siebie imperium, Może się mylę, > nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 21:58 Wiem o co Ci chodzi, gdy byłem w USA to pojechałem do Chicago zobaczyć jak Polacy żyją, pech chciał że byłem z Amerykanami, gdy weszliśmy do Polskiej dzielnicy to poprostu wstydziłem się że byłem Polakiem...... Większośc tam Polaków tpo myśli, że u nas komuna...a najlepiej to im się zyje w USA i nigdzie indziej. W tej chwili łatwiej jest w zach EU niż w USA, a mit Ameryki powoli zaczyna padać... Odnośnie zapatrzenia w siebie to takie samo wrażenie odniosłem :) Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 22:20 Tu po normalnej szkole mozna szybko miec fajny dom, zone opiekujaca sie dziecmi, dobre szkoly, kupe forsy na emeryture, spokoj i przyszlosc czego w Europie jako Polak w swoim zyciu nie osiagniesz. Co do Chicago to jakis mit chyba. W rzeczywistosci Polacy radza sobie tam doskonale i zyja w okolicach i domach o jakich Ci sie nie snilo. Ta "Polska dzielnica" w wiekszosci jest teraz zamieszkiwana przez nielegalnych Meksykanow, ktorzy wyparli Polakow jako najwieksza grupe etniczna w tej okolicy. Europa ginie w swoim socjalu i podatkach - poza Francja przyrost demograficzny jest ujemny - za 50 lat bedziecie miec wiecej problemow i kolorow niz USA. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 23:10 No może przez ostanie lata cosik się zmieniło w Polskiej dzielnicy.... Człowieku przyjedz do EUropy a nie do Polski i pożyj trochę to zobaczysz, a to że jako Polak nie osiągniesz niczego w EUropie kupę forsy emeryturę, spokojną przyszłość jak żeś sam napisał to BZDURY gadasz... Ja niestety jeszcze w Polsce bedę musiał żyć przez następne 2-3 lata przez okoliczności które nie mam wpływu:((( Odnośnie UEropy "ginącej w swym socjalu i podatkach" to wiele krajów z EU jest przed USA i Japonią....i mają się bardzo dobrze, pomijam już fakt ze mają lepsze perspektywy... newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=16149 Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 21.09.06, 19:39 Wydaje mi sie, ze podstawowa roznica miedzy USA a Europa jest taka, ze tutaj mysli sie glownie o przyszlosci swoich dzieci czego w Europie jakos nie widze. Ta zabawa i rosnace gospodarki maja krotkie nogi jesli dzieci sie nie rodza, a perspektywa nowych imigrantow z Afryki i Azji jakos mnie nie pociaga. Kto myslisz bedzie swiadczenia socjalne w przyszlosci placil? Wszyscy teraz mysla o sobie i ile dostana w UK na reke. Ja w wieku 30+ lat mam kupe dlugow (glownie dom i pozyczki szkolne) ale za to juz ogromny fundusz emerytalny i edukacjyny dla dzieci, ktore, mam nadzieje pojda za to na dobre studia. Oczywiscie, ze w Europie wszystko jest mozliwe i czlowiek mieszkajacy w domu na wybrzezu Monaco ma pewnie lepiej i jest szczesliwszy niz 95% Amerykanow. Jednak statystycznie moje dzieci i ja z zona za ~20 lat bedziemy w duzo lepszej sytuacji niz 95% Europy. Dlatego dla mnie warto bylo tutaj zamieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać???egoista 22.09.06, 11:40 bibbi5 napisała: > nie ma to jak Europa. Osobiście nie wybieram się do tej Ameryki, bo i po co? A > poza tym te starania o wizę, traktowanie naszych obywateli w Ambasadzie, > poniżanie nas, to wszystko dzisiaj już niepotrzebne, wszystko trąci myszką. > Dawniej USA to było coś, ale dzisiaj? Po co tam jechać? Nie rozumiem... ale moze inni chcieliby pojechac !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 21:31 USA muszą się bronić przed nalotem wysokowalifikowanych PiSiorów, którzy mogliby zlustrować wszystkich i wszystko. A tak mogą spokojnie żyć i w telewizji oglądać transmisje z tego cyrku w warunkach gwarantowanej hygieny. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Efekty zagranicznych wizyt Kaczynskich... 20.09.06, 21:32 Widomo ze USa byly podobno serdeczne bo gdzie znajda takich debili jak Polacy ktorzy zgodza sie za 5 minut z Bushem wyslac 900 dodatkowych zolnierzy, koszty 300 mln zł, Polska to bogaty kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
gutek102 a my calujmy Krzaka po d... :) dalej ! 20.09.06, 22:14 my wysylymay naszych rodakow na wojne za idee i cele ktore wyznacza wielki wodz a on za to wypina nam tylko tluste d... sko ! czas pobudki i wypiac sie ! moze cos zrozumie ! ze jak sie chce cos dostac to trzeba cosa dac ! proste prawo ekonomii! ale moze wilki Krzak jest niedouczony ? Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 22:16 goldbaum napisał: > Atyle mialobyc korzysci dla nas z tego Iraku... > Jakich korzyści? Nasi zawsze będą lizać tłuste jankeskie dupska. Żałuję, że moją Ojczyznę takie śmiecie i prostaki jak Amerykanie traktują, jak prostytutkę.Ale to już wielka zasługa naszych debilnych władców. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 22:50 dlaczego ludzie tutaj obrzucaja epitetami Amerykanow i USA , czy byla jakas umowa USA z Polska o zniesieniu wiz, czy loterii wizowej, Polacy maja dostep bezwizowy do cale europy oraz pracy , czymze zasluzyli sobie Amerykanie ze Polacy ich obrzucaj blotem Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Slicer or sucker ? 20.09.06, 22:19 Polska jest w stosunku do USA ,,sucker''naiwniakiem.W tym kraju(USA) ceni się ,,slicer''cwaniaka.Już Ś.p. Melchior Wańkowicz o tym pisał w latach 60-tych.Za Poparcie USA TAK ale.....za np.system bezwizowy.Powód jest prosty ..tauma komunizmu,,,solidarności'' i II wojny światowej.Traumę pokona nowe pokolenie ,urodzonych po 1980.O ile ktoś z nas zostanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: Slicer or sucker ? 20.09.06, 22:25 Dziekujemy za wspanialy komentarz o stosunkach miedzynarodowych i systemie wizowym, ktore maja jednak 0 wspolnego z loteria wizowa, ktorej prawa nie zmnienily sie od lat i sa identyczne w stosunku do wszystkich krajow. Szkoda, ze tego nie rozumiesz, ale sie nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Strategiczny sojusznik do azbestu 20.09.06, 22:57 znowu nie dostal szansy, na ajckowo i greenpoint. Cieszcie sie, Polacy w Stanach, stoja ponizej latynosow i afroamerykanow w kazdym calu. Intelektualnie, jak i w radzeniu sobie w zyciu. Populacja zascianka, juz jest w lidze swiatowych nierobow,przkrecaczy, akloholikow i antysemitow. Dzis usa, jutor caly zachodni swiat, a wtedy warszawa szybko bedzie budapesztem. Bedzie plonac, tym razem bez powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek A miałem sprzątać WTC i Nowy Orlean. :( 20.09.06, 23:52 Dobrze że już tam są niektórzy z forumowiczów to za mnie posprzątają. Odpowiedz Link Zgłoś