Dodaj do ulubionych

Polska znów poza loterią wizową w USA

• gattanera2 ok , wyjasnilo sie 20.09.06, 20:39
      dotlenilam sie , przeczytalam jeszcze raz dokladnie i sie wyjasnilo:-)
    • taus Skutki ofensywy w polityce zagranicznej naszego 20.09.06, 20:43
      rządu :-)
    • rosa_canina1 Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 20:53
      O taaak...A ateraz wybudujmy jeszcze sobie tarczę antyrakietową i zróbmy sobie
      sami na złość.
      • rangheros Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 21:23

Substance Wypocila:

zarabiac??ten kto jedzie do usa to chyba jakis debil.dzis to tylko oplacasie na
        legalu pracowac w europie za wieksza kase i bezxlaski czy mnie jakis czarny
        urzednik wpusci

Chamstwo, rasizm i kretynizm w kilku zdaniach tego postu. Gratulacje
        substance, Typowy Polaczek, czy Polaczka.. mam nadzieje, ze chociaz zolci Ci
        nie przeszkadzaja?
        Pozdrowienia z CA od debila.
    • bibbi5 i bardzo dobrze, po co tam jechać??? 20.09.06, 21:22
      nie ma to jak Europa. Osobiście nie wybieram się do tej Ameryki, bo i po co? A
      poza tym te starania o wizę, traktowanie naszych obywateli w Ambasadzie,
      poniżanie nas, to wszystko dzisiaj już niepotrzebne, wszystko trąci myszką.
      Dawniej USA to było coś, ale dzisiaj? Po co tam jechać? Nie rozumiem...
      • syndyk.iv.rp Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? 20.09.06, 21:25
        bibbi5 napisała:

> nie ma to jak Europa. Osobiście nie wybieram się do tej Ameryki, bo i po co? A
        > poza tym te starania o wizę, traktowanie naszych obywateli w Ambasadzie,
        > poniżanie nas, to wszystko dzisiaj już niepotrzebne, wszystko trąci myszką.
        > Dawniej USA to było coś, ale dzisiaj? Po co tam jechać? Nie rozumiem...

Trzeba pojechac, zeby zobaczyc :)))
      • pablo63 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? 20.09.06, 21:42
        Kraj jest bardzo ładny i warto pojechać żeby zobaczyć i mieć pojęcie.

Osobiście radzę wyjazd do EU zach. lepiej i bezpieczniej kase można zarobić...

Pzdr Pablo
        • bibbi5 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 21:45
          wiem to co piszesz. A co do USA, może i warto pojechać i zobaczyć, ale może
          kiedyś, kiedy zaczną nas traktować normalnie. Mam tam kuzynów, którzy wstydzą
          się swoich korzeni. Może są w takim środowisku? Nie wiem i nie chcę wiedzieć.
          Dla mnie USA to tak jak b.ZSRR - zapatrzone w siebie imperium, Może się mylę,
          nie wiem
          • syndyk.iv.rp Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 21:47
            bibbi5 napisała:

> wiem to co piszesz. A co do USA, może i warto pojechać i zobaczyć, ale może
            > kiedyś, kiedy zaczną nas traktować normalnie. Mam tam kuzynów, którzy wstydzą
            > się swoich korzeni.

To musza byc ostatnie barany.

> Może są w takim środowisku? Nie wiem i nie chcę wiedzieć.
            > Dla mnie USA to tak jak b.ZSRR - zapatrzone w siebie imperium, Może się mylę,
            > nie wiem
          • pablo63 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 21:58
            Wiem o co Ci chodzi, gdy byłem w USA to pojechałem do Chicago zobaczyć jak
            Polacy żyją, pech chciał że byłem z Amerykanami, gdy weszliśmy do Polskiej
            dzielnicy to poprostu wstydziłem się że byłem Polakiem......

Większośc tam Polaków tpo myśli, że u nas komuna...a najlepiej to im się zyje w
            USA i nigdzie indziej.
            W tej chwili łatwiej jest w zach EU niż w USA, a mit Ameryki powoli zaczyna padać...

Odnośnie zapatrzenia w siebie to takie samo wrażenie odniosłem :)

Pzdr Pablo
            • cracovian Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 22:20
              Tu po normalnej szkole mozna szybko miec fajny dom, zone opiekujaca sie
              dziecmi, dobre szkoly, kupe forsy na emeryture, spokoj i przyszlosc czego w
              Europie jako Polak w swoim zyciu nie osiagniesz.

Co do Chicago to jakis mit chyba. W rzeczywistosci Polacy radza sobie tam
              doskonale i zyja w okolicach i domach o jakich Ci sie nie snilo. Ta "Polska
              dzielnica" w wiekszosci jest teraz zamieszkiwana przez nielegalnych Meksykanow,
              ktorzy wyparli Polakow jako najwieksza grupe etniczna w tej okolicy.

Europa ginie w swoim socjalu i podatkach - poza Francja przyrost demograficzny
              jest ujemny - za 50 lat bedziecie miec wiecej problemow i kolorow niz USA.
              Pozdrawiam.
              • pablo63 Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 20.09.06, 23:10
                No może przez ostanie lata cosik się zmieniło w Polskiej dzielnicy....

Człowieku przyjedz do EUropy a nie do Polski i pożyj trochę to zobaczysz, a to
                że jako Polak nie osiągniesz niczego w EUropie kupę forsy emeryturę, spokojną
                przyszłość jak żeś sam napisał to BZDURY gadasz...

Ja niestety jeszcze w Polsce bedę musiał żyć przez następne 2-3 lata przez
                okoliczności które nie mam wpływu:(((

Odnośnie UEropy "ginącej w swym socjalu i podatkach" to wiele krajów z EU jest
                przed USA i Japonią....i mają się bardzo dobrze, pomijam już fakt ze mają lepsze
                perspektywy...

newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=16149
                Pzdr Pablo
                • cracovian Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać??? Pablo63 21.09.06, 19:39
                  Wydaje mi sie, ze podstawowa roznica miedzy USA a Europa jest taka, ze tutaj
                  mysli sie glownie o przyszlosci swoich dzieci czego w Europie jakos nie widze.
                  Ta zabawa i rosnace gospodarki maja krotkie nogi jesli dzieci sie nie rodza, a
                  perspektywa nowych imigrantow z Afryki i Azji jakos mnie nie pociaga. Kto
                  myslisz bedzie swiadczenia socjalne w przyszlosci placil? Wszyscy teraz mysla o
                  sobie i ile dostana w UK na reke. Ja w wieku 30+ lat mam kupe dlugow (glownie
                  dom i pozyczki szkolne) ale za to juz ogromny fundusz emerytalny i edukacjyny
                  dla dzieci, ktore, mam nadzieje pojda za to na dobre studia. Oczywiscie, ze w
                  Europie wszystko jest mozliwe i czlowiek mieszkajacy w domu na wybrzezu Monaco
                  ma pewnie lepiej i jest szczesliwszy niz 95% Amerykanow. Jednak statystycznie
                  moje dzieci i ja z zona za ~20 lat bedziemy w duzo lepszej sytuacji niz 95%
                  Europy. Dlatego dla mnie warto bylo tutaj zamieszkac.
      • klaryska Re: i bardzo dobrze, po co tam jechać???egoista 22.09.06, 11:40
        bibbi5 napisała:

> nie ma to jak Europa. Osobiście nie wybieram się do tej Ameryki, bo i po co?
        A
        > poza tym te starania o wizę, traktowanie naszych obywateli w Ambasadzie,
        > poniżanie nas, to wszystko dzisiaj już niepotrzebne, wszystko trąci myszką.
        > Dawniej USA to było coś, ale dzisiaj? Po co tam jechać? Nie rozumiem...
        ale moze inni chcieliby pojechac !!!!!
    • piskoala Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 21:31

USA muszą się bronić przed nalotem wysokowalifikowanych PiSiorów,
      którzy mogliby zlustrować wszystkich i wszystko.

A tak mogą spokojnie żyć i w telewizji oglądać transmisje z tego
      cyrku w warunkach gwarantowanej hygieny.

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • czaterxx Re: Efekty zagranicznych wizyt Kaczynskich... 20.09.06, 21:32
      Widomo ze USa byly podobno serdeczne bo gdzie znajda takich debili jak Polacy
      ktorzy zgodza sie za 5 minut z Bushem wyslac 900 dodatkowych zolnierzy, koszty
      300 mln zł, Polska to bogaty kraj...
    • gutek102 a my calujmy Krzaka po d... :) dalej ! 20.09.06, 22:14
      my wysylymay naszych rodakow na wojne za idee i cele ktore wyznacza wielki
      wodz a on za to wypina nam tylko tluste d... sko !
      czas pobudki i wypiac sie ! moze cos zrozumie !
      ze jak sie chce cos dostac to trzeba cosa dac !
      proste prawo ekonomii! ale moze wilki Krzak jest niedouczony ?
    • nessuno Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 22:16
      goldbaum napisał:

> Atyle mialobyc korzysci dla nas z tego Iraku...
      >

Jakich korzyści? Nasi zawsze będą lizać tłuste jankeskie dupska. Żałuję, że moją
      Ojczyznę takie śmiecie i prostaki jak Amerykanie traktują, jak prostytutkę.Ale
      to już wielka zasługa naszych debilnych władców.
      • mniklas5 Re: Polska znów poza loterią wizową w USA 20.09.06, 22:50
        dlaczego ludzie tutaj obrzucaja epitetami Amerykanow i USA , czy byla jakas umowa
        USA z Polska o zniesieniu wiz, czy loterii wizowej, Polacy maja dostep bezwizowy
        do cale europy oraz pracy , czymze zasluzyli sobie Amerykanie ze Polacy ich
        obrzucaj blotem
    • amanasunta53 Slicer or sucker ? 20.09.06, 22:19
      Polska jest w stosunku do USA ,,sucker''naiwniakiem.W tym kraju(USA) ceni się
      ,,slicer''cwaniaka.Już Ś.p. Melchior Wańkowicz o tym pisał w latach 60-tych.Za
      Poparcie USA TAK ale.....za np.system bezwizowy.Powód jest prosty ..tauma
      komunizmu,,,solidarności'' i II wojny światowej.Traumę pokona nowe pokolenie
      ,urodzonych po 1980.O ile ktoś z nas zostanie.....
      • cracovian Re: Slicer or sucker ? 20.09.06, 22:25
        Dziekujemy za wspanialy komentarz o stosunkach miedzynarodowych i systemie
        wizowym, ktore maja jednak 0 wspolnego z loteria wizowa, ktorej prawa nie
        zmnienily sie od lat i sa identyczne w stosunku do wszystkich krajow.

Szkoda, ze tego nie rozumiesz, ale sie nie dziwie.
    • zygfryd.okrutny Strategiczny sojusznik do azbestu 20.09.06, 22:57
      znowu nie dostal szansy, na ajckowo i greenpoint. Cieszcie sie, Polacy w Stanach, stoja ponizej latynosow i afroamerykanow w kazdym calu. Intelektualnie, jak i w radzeniu sobie w zyciu. Populacja zascianka, juz jest w lidze swiatowych nierobow,przkrecaczy, akloholikow i antysemitow. Dzis usa, jutor caly zachodni swiat, a wtedy warszawa szybko bedzie budapesztem. Bedzie plonac, tym razem bez powstania.
    • mieetek A miałem sprzątać WTC i Nowy Orlean. :( 20.09.06, 23:52
      Dobrze że już tam są niektórzy z forumowiczów to za mnie posprzątają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka