maksimum 23.09.06, 14:02 Zanosi sie na to,ze Andrzej zrobi fortune na wekslach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melsztynska Re: Lepper uruchamia weksle 23.09.06, 14:06 na czymś ją (fortunę) musi zrobić, to ambitny i wymagający czlowiek :) Poza tym kasa to zawsze jakieś pocieszenie po rozwodzie, itp przykrościach Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Lepper uruchamia weksle 23.09.06, 14:28 Kto odejdzie od lalusia musi zapłacić weksel. A kto odejdzie od dyktatora ten co? Straci życie? -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Ładny PR robi Andy'emu "Gazeta" 23.09.06, 15:00 Ale są fajniejsze tu kawałki: GW płacze po Lepperze Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Rospór, inaczej rozporek , a w nim burak i pis 23.09.06, 17:20 Pieniądze pójdą na balangę, jak zwykle. Rospór, inaczej rozporek , a w nim burak i pisiorek! Tańczą na stole gołe dzieweczki. Nagie tyłeczki , krawat w paseczki. Za wszystko płaci im pan Sitaszek. Patrzcie wodzowi już stanął ptaszek! Lecz w koalicji dylemat taki, niech lepiej tańczą same chłopaki!! Już w świat wypuszcza Jewriejski maila, patrzcie PiSiORki robią sieg haila! Odpowiedz Link Zgłoś
samoplatfusek Świniopas Już Robi Interes Na Swym Warcholstwie !! 23.09.06, 18:08 ...kto odejdzie z Samoobrony, temu grozi egzekucja kwoty w wysokości 550 tys. zł..... ...My decyzje podjęliśmy, już się z tego nie wycofamy, uruchamiamy po prostu weksle" - mówił Lepper..... Jak widać cwany, pazerny na mamonę Świniopas nie traci czasu - zbija od razu swój kapitał !!!! Jasno widać cel jego prowokacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Lepper uruchamia weksle 23.09.06, 16:14 Temu się znajdzie teczuszkę. I w tym wypadku nie będzie ona "sfałszowana". Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Lepper nie jest golcem jak kaczyński, 23.09.06, 15:06 który po kilkunastu latach żerowania na pieniądzach podatników i "interesach" typu Telegraf nie dorobił się nawet mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek no lepper sie chyba dorobil na kredytach, ktore 23.09.06, 16:47 wzial i nie splacil :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia Ci co manipulują wekslami często źle kończą.. 23.09.06, 14:07 wszystko jest fajnie dopóki ktoś nie znajdzie się w sytuacji bez wyjścia i będzie mu wszystko jedno czy zabije kurę na rosół czy prześladowcę... Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Ci co manipulują wekslami często źle kończą.. 23.09.06, 14:20 Przyjacielu! z weksem jest jak ku..ącą się żoną - z pokryciem czy bez - zawsze wróci do własciciela. ZXanim sie podpisze weksel trzeba pomyśleć - bo potem to Klon- Kaczński nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ci co manipulują wekslami często źle kończą.. 23.09.06, 14:26 duziabuzia napisała: > wszystko jest fajnie dopóki ktoś nie znajdzie się w sytuacji bez wyjścia i > będzie mu wszystko jedno czy zabije kurę na rosół czy prześladowcę... ************************************* Albo kaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakowalewska77 **Ludzie uczciwi Zrywają z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą *** 23.09.06, 18:00 Samoobrona Leppera udowodniła jasno i namacalnie, że nie jest partią a rozrabiacką, populistyczną kliką milionerów, rozwalającą Polskę od wewnątrz (budżet) i sprowadzającą na Polskę zagrożenia zewnętrzne (flirt z rosją, szkodzenie NATO, flirt z herr tuske) Lepper to nieodpowiedzialny Warchoł dbajacy o własną prywatę, któremu dobro Polski i Polaków jest obojetne Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit4 **Ludzie uczciwi są z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą*** 23.09.06, 14:33 Samoobrona udowodniła jasno i namacalnie,gdzie leżą priorytety. Czy w okupowaniu stanowisk i pobieraniu wysokich uposażeń za często iluzoryczną pracę. Czy na rzeczywistej i skutecznej pracy dla dobra wspólnego. Gdy rząd miał podjąć decysje które faktycznie uderzają w miliony ludzi pracy. Samoobrona twardo i nie bacząc na funkcje i apanaże powiedziała dość. Niestety wsród posłów Samoobrony znaleźli się karierowicze i zwykli renegaci którzy nie przyszli pracować dla dobra Ojczyzny,tylko dorobić się na Narodzie. Powinni ponieść odpowiedzialność moralną i materialną za sprzeniewierzenie się swojemu elektiratowi. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: **Ludzie uczciwi są z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą*** 23.09.06, 15:24 jola skończ z tymi nawymiotnymi tekstami :P Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit4 Re: **Ludzie uczciwi są z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą*** 23.09.06, 15:42 już się robi. tylko grafoman z Angli coś marudzi. O Polsko dostatnia,bezpowrodnie stracona. teraz twój syn w śmietniku londyńskim kona. Do kraju tego,gdzie bankowych sępów stada Każdej dziecinie ,ostatni kęs chleba ujada a Matki i ojcowie ,niczym ostatni szubrawcy katują własne dziciątka, lepiej niż oprawcy. Do kraju mojego ,kiedyś chędogiego Kroków nie zawrócę, by nie zaznać tego. Do łotrów bandy,nikt tu nie podskoczy Bo dostanie pałką w swe błękitne oczy. I choć tęsknię straszliwie,bo wszak to ma Ojczyzna To nie zabliżnia się, po ciosach blizna. I imaginując nocą,o naprawie ducha wiem że czycha na mnie, liberalna kostucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakowalewska77 **Ludzie uczciwi Zrywają z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą *** 23.09.06, 17:56 Samoobrona Leppera udowodniła jasno i namacalnie, że nie jest partią a rozrabiacką, populistyczną kliką milionerów, rozwalającą Polskę od wewnątrz (budżet) i sprowadzającą na Polskę zagrożenia zewnętrzne (flirt z rosją i szkodzenie NATO) Lepper to nieodpowiedzialny Warchoł dbajacy o własną prywate, któremu dobro Polski i Polaków jest obojetne Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Re: **Ludzie uczciwi są z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą*** 23.09.06, 16:47 hahahahha!!1 SAMOOBRONA i uczciwosc ? To dwie różne rzeczy ! Co za stek bzdur !!! Awanturnictwo, karierostwo i nieustająca pogoń za pieniędzmi (dla siebie) -oto cała prawda o tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: **Ludzie uczciwi są z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą*** 23.09.06, 16:55 To proszę mi wskazać partię kierującą się uczciwością. PiS?, PO?, SLD? no może LPR ale tych już prawie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Ludzie uczciwi są przeciw S_a_m_o_o_b_r_o_n_i_e 23.09.06, 17:21 Jola jako pierwsza pokrzywdzona przez PIS bedzie miał nowy chlewik Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt80 Re: **Ludzie uczciwi są z S_a_m_o_o_b_r_o_n_ą*** 23.09.06, 17:49 jola_z_dywit4 napisała: Samoobrona udowodniła jasno i namacalnie,gdzie leżą priorytety. Czy w okupowaniu stanowisk i pobieraniu wysokich uposażeń za często iluzoryczną pracę. Czy na rzeczywistej i skutecznej pracy dla dobra wspólnego. Gdy rząd miał podjąć decysje które faktycznie uderzają w miliony ludzi pracy. Samoobrona twardo i nie bacząc na funkcje i apanaże powiedziała dość. Niestety wsród posłów Samoobrony znaleźli się karierowicze i zwykli renegaci którzy nie przyszli pracować dla dobra Ojczyzny,tylko dorobić się na Narodzie. Powinni ponieść odpowiedzialność moralną i materialną za sprzeniewierzenie się swojemu elektiratowi. Jestem też za Andrzejem Lepperem. Niech jego serce spocznie na Wawelu razem z innymi sercami dzielnych patriotów z samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Towarzyszko JOLU Z D...!!!! Kuba(nka) jest piękna 23.09.06, 14:11 Ale wy musicie czówać.Wiecie że tow.Lepperow jest teraz w dołku psychicznym. Wicie,ze ta hołota pozbawiła go samochdów, samolotów ,obstawy.Wiecie, że nie będzie mógł pojechac do Darłowa, bo tam mu mogom skuc morde, a ochrona chce dużo kasy. Dlatego powiedźcie ludowi,że tow.Leppero wykorzysta pieniondze z weksli na poprawe wiżazu ,jak powiedział jeden z kaczorów, wizażu naszej partii. Partia z narodem ,naród z Lepperowem ,a ja na kubance. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r PiS da na weksle? 23.09.06, 14:24 "A jeżeli tak jest, jak w tej opinii, to ja pana proszę, Panie Gosiewski, niech pan podpisze mi tylko taki weksel. (...) Niech pan go tylko podpisze, ja już będę wiedział, co z nim zrobić" - dodał Lepper. *************************************** Zgdaje się, że Lepper jednak wyegzekwuje weksle. Będzie bolało - zapewne kancelarię premiera. Oczywiście, o ile dezerterzy z Samoobrony na coś się Kaczyńskiemu przydadzą. Przypominam, że szukanie większości sejmowej będzie szukaniem przysłowiowej igły w stogu siana - twarda opozycja (PO-SLD-Samoobrona) to w tej chwili 235 głosów. Polityczna siła Leppera nie zmieniła się. Ba, może nawet wzrosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 14:38 ale zabawnie a ja ciagle wierze w leppera ze nie da sie kaczorom zrobic w kacze jajo jeszcze Prezes pozaluje swojej glupoty (btw ciekaw czy juz se przypomnial ze samoobrona to twor bylych oficerow sb, forumowym pisiorkom sie jakos wczzoaj gwaltownie przypomnialo) i wciagania leppera na salony w imie zadzy wladzy bardzo slusznie jedrek, robi, ciekawe co mu gosiewski odpowie: "A jeżeli tak jest, jak w tej opinii, to ja pana proszę, Panie Gosiewski, niech pan podpisze mi tylko taki weksel. (...) Niech pan go tylko podpisze, ja już będę wiedział, co z nim zrobić" - dodał Lepper. podpisz pan ten weksel edgar, skoro nic niewart Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow1978 Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 15:15 Lepper słusznie robi że szantażuje ludzi? Moim zdaniem to w stylu Leppera, prymitywne i chamskie i mimo że nie lubię PiSu w starciu z Lepperem jestem za Kaczyńskim, wolę sobie nie wyobrażać co by było gdyby to partia Leppera była partią mającą większość. Chociaż jak Tusk wyprowadzi ludzi na ulicę to i do tego może dojść Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 16:17 Jak to szantażuje? W końcu nikt tych buraków nie zmuszał do podpisywania weksli, kandydowanie (zwłaszcza z list Samoobrony) nie jest przymusowe, a jak nie lubię Samoobrony i Leppera osobiście, to jeszcze bardzie obrzydliwym zjawiskiem jest ucieczka do innej partii. I w tym wypadku mam nadzieję, że uciekinierzy odczują jej skutki jedynym czułym u nich organem - kieszenią. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 18:13 ar.co napisała: > Jak to szantażuje? W końcu nikt tych buraków nie zmuszał do podpisywania > weksli, kandydowanie (zwłaszcza z list Samoobrony) nie jest przymusowe, a jak > nie lubię Samoobrony i Leppera osobiście, to jeszcze bardzie obrzydliwym > zjawiskiem jest ucieczka do innej partii. I w tym wypadku mam nadzieję, że > uciekinierzy odczują jej skutki jedynym czułym u nich organem - kieszenią. straszenie wekslami wyglada mi jednak na szantaz. ciekawy jestem co powiedzialby na to TK, warto by to przetestowac. posel ma prawo z partii odejsc i albo zostac poslem niezaleznym albo przejc do innej parii albo nawet zalozyc nowa partie. jego motywaje moga byc sluszne albo i niesluszne. wznisle albo przyziemne. ale prawo on do tego ma. ostatecznym sedzia jego decyzji bedzie elektorat w nastepnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 19:20 pies_na_lewizne napisał: > straszenie wekslami wyglada mi jednak na szantaz. Zastanów się: czy można kogoś szantażować umową cywilnoprawną, którą ten ktoś będąc w pełni władz umysłowych był podpisał ??? > ciekawy jestem co powiedzialby na to TK, warto by to przetestowac. Ciekawy jestem, jak chciałbyś to zrobić. TK orzeka o zgodności z Konstytucją prawa stanowionego przez parlament, a nie prywatnych umów. > posel ma prawo z partii odejsc i albo zostac poslem niezaleznym albo przejc do > innej parii albo nawet zalozyc nowa partie. Poseł ma takie prawo (podobnie jak jego wyborcy mają prawo uważać takie postępowanie za zdradę), jednak prawo posła do zmiany barw nie oznacza, że zawsze musi to być dla niego operacja bezkosztowa. > jego motywaje moga byc sluszne albo i niesluszne. wznisle albo przyziemne. ale > prawo on do tego ma. Oczywiście. W przypadku posła Samoobrony wiąże się to z pewnymi kosztami, jednak prawo on do tego ma. > ostatecznym sedzia jego decyzji bedzie elektorat w nastepnych wyborach Lepper o swój elektorat się nie boi - poczytaj sobie Jolę z trasy E7. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 19:51 iedsupo napisał: > pies_na_lewizne napisał: > > > straszenie wekslami wyglada mi jednak na szantaz. > > Zastanów się: czy można kogoś szantażować umową cywilnoprawną, którą ten ktoś > będąc w pełni władz umysłowych był podpisał ??? > > > ciekawy jestem co powiedzialby na to TK, warto by to przetestowac. > > Ciekawy jestem, jak chciałbyś to zrobić. TK orzeka o zgodności z Konstytucją > prawa stanowionego przez parlament, a nie prywatnych umów. > Mnie nie chodzi o to czy umowa wekslowa jest wazna czy nie. Mnie chodzi o to czy mozna szantazowac posla polskiego Sejmu ... np. zeby nie odchodzil z danej partii. Posel ma powinnosc wobec wyborcow i jesli uwaza ze musi odejsc to nikt nie powinien go szantazowac. Partie nie powinny miec (a moze nie maja?) prawa uniemozliwiac poslowi reprezentowac swoich wyborcow tak jak umie najlepiej. Wyborcy osadza w nastepnych wyborach. Boze, jaka ta demokracja trudna, prawda ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
horsefish Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 15:16 235 toz to większość, dlaczego POSLDSO nie weżmie władzy Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 15:53 Weksle to po prostu swinstwo i bezprawie! Nie rozumiem jak czlonkowie SO mogli cos takiego podpisywac?! Przeciez to zaprzeczenie demokracji i jako takie powonno byc automatycznie anulowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 16:18 A co, podpisywali pod przymusem? Kto im kazał? Za głupotę powinno się płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PiS da na weksle? 23.09.06, 17:10 wet3 napisał: > Weksle to po prostu swinstwo i bezprawie! Nie rozumiem jak czlonkowie SO mogli > cos takiego podpisywac?! Przeciez to zaprzeczenie demokracji i jako takie > powonno byc automatycznie anulowane. Dziwne, ze nie widzieliscie tego problemu przed tworzeniem koalicji z lepperem, ale taka to juz oszukancza, klamliwa, PiSdacza moralnosc...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr ="Rząd" z recyclingu odpadów po klubach sejmowych= 23.09.06, 14:27 Hahaha, piękna makulaturowa koalicja! Rozłamowcy, menele, oszołomy, pijacy, kryminaliści i aferzyści - łączcie się w nowe kluby dla poparcia rządu 4 Erpy! Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 Lepper zapomina ze PIS ma prezydenta ktory moze... 23.09.06, 14:41 przestempcow ULASKAWIC .Czyli tez takich przestempcow ,ktorzy nie chca zaplacic lepperowi pieniedzy. lepper jest przegrany. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lepper zapomina ze PIS ma prezydenta ktory mo 23.09.06, 14:45 przestempcow powiadasz.... b mozliwe ze mniejszy kaczynski sluzy wlasnie do ulaskawiania takich przestepmcow innego zastosowania dla niego nie widac no, deby sadzic umie i koronacje mial fajna chyba tez w koncu podal reke merkelowej Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 To są desperaci, mająi komorników na karku, jak 23.09.06, 14:46 Andzrej Lepper ma zamiar ściągnąć po pół miliona, skoro oni nawet pensjami swoimi nie dysponują? Nie moje zmartwienie, tylko tak pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: To są desperaci, mająi komorników na karku, j 23.09.06, 14:52 Zdaje się, ża tak właśnie to wyliczono. Podstawowe zarobki posła netto za czas trwania kadencji. To co zarobią nadto, jest już tylko ich. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: To są desperaci, mająi komorników na karku, j 23.09.06, 14:57 loj, to rozne dziwne ustawy sie szykuja... miejmy nadzieje ze kaczysnki wykaze zrozumeinie dla nowych biednych koalicjantow i nie pozwoli im rodzinom umrzec z glodu mzoe w skaokach by sie zahaczyli? albo w pzu? moze w radiach publicznych? zcesc z nich ma nawet srednie wyksztalcenie Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Lepper uruchamia weksle 23.09.06, 14:50 Proszę państwa, jaki to kraj, jacy w niej ludzie sprawują włądzę ? Przecież mnie się robi słabo jak tacy ludzie mieszają w polityce, sejmie, rządzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
misiogogoo PiS jest winien panoszenia się przestępców w sejmi 23.09.06, 14:51 e i rzadzie RP. Pospolity przestępca leppier ma cos do powiedzenia - skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew_102 Lepper uruchamia weksle 23.09.06, 14:58 no to w pierwszej kolejnosci pieniadze z weksli Lepper przeznaczy na oszukaną przez PiS samoobrone, a dokladniej siebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 15:01 <Kandydaci Samoobrony w wyborach parlamentarnych podpisywali weksle. Każdemu, < kto odejdzie z Samoobrony, grozi egzekucja kwoty w wysokości 550 tys. zł. To jest bardzo ciekawe zadanie dla prawnikow konstytucjonalistow. Jaki byl konkretny cel w wymogu od kandydatow podpisania takiego weksla? Przeciez jak kandydat zostal wybrany poslem to ten posel ma p-r-z-e-d-e w-s-z-y-s-t-k-i-m zgodnie z wlasnym sumieniem reprezentowac swoich w-y-b-o-r-c-o-w, prawda? Posel jest przede wszystkim odpowiedzialny przed wyborca a nie przed paria z ktorej listy startowal i do ktorej nalezy? A jesli tak to wymaganie podpisania takie weksla, a co gorsze egzekwowanie takiego weksla w wypadku nieposluszenstwa danego posla wobec swojej partii jest forma szantazu, czyz nie? Forma n-i-e-l-e- g-a-l-n-e-g-o chyba wplywu na posla aby dzialal wbrew swojemu poczuciu odpowiedzialnosci wobec swoich w-y-b-o-r-c-o-w? Wyborcy wpierw, potem partia, czyz nie? Jesli w mniemaniu posla partia sprzeniewierza sie programowi z ktorym startowala do wyborow to taki posel ma swiety wprost o-b-o-w-i-a-z-e-k postapic zgodnie z wlasnym sumieniem a nie poddawac sie szantazowi swojej partii? Cos mi sie wydaje ze to egzekwowanie a nawet sama tylko grozba egzekowania weksli to p-r-z-e-s-t-e-p-s-t-w-o, to nielegalne s-z-a-n-t-a-z-o-w-a-n-i-e posla polskiego Sejmu. Te sprawe trzeba koniecznie do konca wyjasnic! Ktos kiedys powiedzial "Partia z narodem, narod z Partia". A moze by powiedziec tak - "Partie dla Narodu a nie Narod dla partii" Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 15:23 To nie szantaż. Uważam, że Lepper, a konkretnie Samoobrona, wyasygnowali pewną kwotę pieniędzy na kampanię. Wyszło, że średnio na jednego kmiotka-kandydata przypada ileś tam tysięcy. Kmiotek chytry, trzyma w skarpecie, ale na kampanię nie wyda, bo to niepewny biznes, a podpisać jakiś kwit (którego treści na pewno nie rozumiał) - żadna sprawa. Największe nieszczęście to nie ci 'posłowie', ale durny elektorat, który wybrał podobnych sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 16:00 mal49 napisała: > To nie szantaż. Uważam, że Lepper, a konkretnie Samoobrona, wyasygnowali pewną > kwotę pieniędzy na kampanię. Wyszło, że średnio na jednego kmiotka-kandydata > przypada ileś tam tysięcy. Kmiotek chytry, trzyma w skarpecie, ale na kampanię > nie wyda, bo to niepewny biznes, a podpisać jakiś kwit (którego treści na pewno > nie rozumiał) - żadna sprawa. > Największe nieszczęście to nie ci 'posłowie', ale durny elektorat, który wybrał > podobnych sobie... To jest wlasnie nic innego tylko szantaz! Jak w demokratycznym kraju mozna wymagac podpisania czegos takiego??? To jest bezprawie, ktore powinno byc natychmiast anulowane! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 16:21 Po pierwsze - nikt ich nie zmuszał do kandydowania. Chcieli - podpisali, niech płacą. Po drugie - nie sądzę, aby gdziekolwiek zostało wprost napisane, czego dotyczy weksel - zapewne występuje np. jako zaświadczenie o pożyczce. I udowodnij, że dobry wujek Andrzej nie pożyczył biednemu kandydatowi pół bańki, skoro ma na to weksel. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 17:09 ar.co napisała: > Po pierwsze - nikt ich nie zmuszał do kandydowania. Chcieli - podpisali, niech > płacą. Po drugie - nie sądzę, aby gdziekolwiek zostało wprost napisane, czego > dotyczy weksel - zapewne występuje np. jako zaświadczenie o pożyczce. I > udowodnij, że dobry wujek Andrzej nie pożyczył biednemu kandydatowi pół bańki, > skoro ma na to weksel. Nawet gdyby dobry wujek Andrzej rzeczywiscie pozyczyl biednemu kandydatowi pol banki (co jest do dyskusji), to kwestia nie jest czy pozyczyl czy nie, kwestia jest ze dopoki biedny posel nie odchodzil z partii problemu nie bylo a jak odchodzi dobry wujek straszy go egzekucja weksla. A wiec dobry wujek zdaje sie szantazowac biednego posla aby nie dzialal zgodnie z wlasnym biedno-poslowym przekonaniem czego oczekuje od niego jego elektorat. To mi wyglada na przestepstwo i dobry wujek moze za to beknac. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 17:53 Weksle wlasnie po to sa, zeby miec "bata" na czlowieka. Jak podpisujesz weksel biorac w banku kredyt, a potem tego kredytu nie splacasz, to bank ma na ciebie "bata" i dobrze. A ty proponujesz teraz uniewaznic tego "bata". Ale Endrju tez proponowal kiedys, zeby za niesplacanie kredytow odpowiadal bank. tak wiec dosc blisko Wam do siebie w pewnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 18:04 metall napisał: > Weksle wlasnie po to sa, zeby miec "bata" na czlowieka. Jak podpisujesz weksel > biorac w banku kredyt, a potem tego kredytu nie splacasz, to bank ma na > ciebie "bata" i dobrze. A ty proponujesz teraz uniewaznic tego "bata". Ale > Endrju tez proponowal kiedys, zeby za niesplacanie kredytow odpowiadal bank. > tak wiec dosc blisko Wam do siebie w pewnych sprawach. Czytaj uwaznie. Ja wcale nie proponuje zeby uniewaznic tego "bata". Przypisujesz mi intencje ktorych nie mam. W jednym z moich postow w tym drzewie nawet wyraznie nawet napisalem ze jesli ktos rzeczywiscie jest komus winien pieniadze to powinien oddac. To jest chyba oczywiste dla kazdego uczciwego czlowieka. Mnie chodzi o co innego. Nie chece sie powtarzac, przeczytaj sobie moj post jeszcze roz jak chcesz. Tym razem z uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 17:55 > To mi wyglada na > przestepstwo i dobry wujek moze za to beknac. a do tej pory to nie było przestępstwo, pisiorku? > A wiec dobry wujek zdaje sie > szantazowac biednego posla aby nie dzialal zgodnie z wlasnym biedno-poslowym > przekonaniem czego oczekuje od niego jego elektorat. gsyby kandydat nie należał do tej przestępczej partii, nie miałby szans w wyborach. przynależność do partii to jest wartość, którą andrew wycenił na 0,5 bańki. wekslem cepy zapłaciły. teraz lgną do swoich (pis to taka sama banda), i liczą że kaczor wypromuje ich do kolejnych wyborów. on ich olewa już teraz. przecież nie zapłaci za ich tej kasy. poza tym, występując w określonej partii posłowie promowali określone poglądy na życie. gdyby były one zgodne z pisss to startowali by z tej partii, a nie z so. skończmy więc z tym bełkotem. trafił swój na swego, więc to jest prosty do przewidzenia wynik spółki dwóch oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 18:17 ws60 napisał: > > To mi wyglada na > > przestepstwo i dobry wujek moze za to beknac. > > a do tej pory to nie było przestępstwo, pisiorku? > > > A wiec dobry wujek zdaje sie > > szantazowac biednego posla aby nie dzialal zgodnie z wlasnym biedno-poslo > wym > > przekonaniem czego oczekuje od niego jego elektorat. > > gsyby kandydat nie należał do tej przestępczej partii, nie miałby szans w > wyborach. przynależność do partii to jest wartość, którą andrew wycenił na 0,5 > bańki. wekslem cepy zapłaciły. teraz lgną do swoich (pis to taka sama banda), i > liczą że kaczor wypromuje ich do kolejnych wyborów. on ich olewa już teraz. > przecież nie zapłaci za ich tej kasy. > poza tym, występując w określonej partii posłowie promowali określone poglądy n > a > życie. gdyby były one zgodne z pisss to startowali by z tej partii, a nie z so. > skończmy więc z tym bełkotem. trafił swój na swego, więc to jest prosty do > przewidzenia wynik spółki dwóch oszustów. widze ze tracisz nerwy jak Andrju wiec szkoda dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 22:15 ws60 najlepiej zatrybił o co mi chodzi! Kwit-weksel kmiot podpisał. Nie wie czym jest weksel, a teraz rączki do 'sprawiedliwości' (pożalsięboże) składa i - przechodząc do innej partii - sądzi, że go od głupoty i nieznajomości prawa wybroni. Do bani z takimi 'wybrańcami narodu'. Wszyscy do urn!!! Z głową, panowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
american.dream To jest wlasnie prawo i sprawiedliwosc! 23.09.06, 17:05 Kazdy musi byc odpowiedzialny za swoje czyny, takze finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: To jest wlasnie prawo i sprawiedliwosc! 23.09.06, 17:16 american.dream napisał: > Kazdy musi byc odpowiedzialny za swoje czyny, takze finansowo. jesli ktos jest rzeczywuscie komus winny pieniadze to oczywiscie powinien oddac. ale niezaleznie od tego jezeli ktos szantazuje posla Sejmu polskiego, niewazne czy tym szantazujacym jest oficer prowadzacy czy polityk, aby ten posel nie wypelnial swoich obowiazkow zgodnie z wlasnym przekonaniem - slusznym czy nieslusznym osadzi jego elektorat przy nastepnych wyborach - jako reprezentanta swojego ELEKTORATU, no to chyba sprawa jest do wyjasnienia przez TK i ewentualnie dla prokuratory? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 17:13 wet3 napisał: > > To jest wlasnie nic innego tylko szantaz! Jak w demokratycznym kraju mozna > wymagac podpisania czegos takiego??? To jest bezprawie, ktore powinno byc > natychmiast anulowane! Trzeba bolo mowic o tym przd tworzeniem koalici z lepperem i robienia z niego "meza stanu", teraz to ty sie wypaluj PiSami po dlowie...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia ??? 23.09.06, 17:02 mal49 napisała: > To nie szantaż. Uważam, że Lepper, a konkretnie Samoobrona, wyasygnowali pewną > kwotę pieniędzy na kampanię. Wyszło, że średnio na jednego kmiotka-kandydata > przypada ileś tam tysięcy. Kmiotek chytry, trzyma w skarpecie, ale na kampanię > nie wyda, bo to niepewny biznes, a podpisać jakiś kwit (którego treści na pewno > nie rozumiał) - żadna sprawa. za duzo zakladasz... czy wiesz na pewno ze rzeczywiscie pozyczyl? czy wiesz ze to 'kmiotek ktory nie zrozumial'? zreszta przeciez nie o to mi chodzilo. nie odpowiedziales mi na pytanie czy legalnym jest wywieranie w ten sposob presji na posla zeby sie podporzadkowal partii? a jesli ow posel uwaza ze jego elektorat tego od niego oczekuje (bo np. partia nie wykonuje swojego programy wyborczego) to czy mozna go straszyc kwitami? Jak UB straszyla kwitami to bylo zle a jak polityk straszy kwitami to jest ok? dopoki z partii nie wystepowali, partia nie egzekwowala tych weksli, teraz chca egzekwoac, a wiec wiadomo d-l-a-c-z-e-g-o to robia. Uwazam ze ingeruja w relacje posel - wyborca, ta kwestia wydaje mi sie warta rozstrzygniecia przec TK. Nie tyle czy kwity sa legalne czy nie, ale czy Lepper przypadkiemn nie popelnia przestepstwa straszac poslow egzekucja tych kwitow. Zauwaz, ze kwit byl podpisywany przez posla ze "związekiem zawodowym Samoobrona RP" a nie z SO jako partia, dosc znamienne, ale skoro Lepper straszy poslow tymi wlasnie kwitami to wydaje sie byc nieistotnym z kim byly podpisywane... dalej wyglada mi to na szantaz i warto by zaptyac TK zeby wydal orzeczenie w tej sprawie. > Największe nieszczęście to nie ci 'posłowie', ale durny elektorat, który wybrał > podobnych sobie... ten uzywajac twego okreslenia 'durny elektorat' to czesc narodu polskiego. obrazasz wiec narod. sam wydajesz swiadectwo o swojej kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 17:56 Caly ten wywod bylby sluszny, gdybysmy mieli w Polsce jednomandatowe okregi wyborcze. Wtedy faktycznie posel mialby mandat SWOICH wyborcow, a tak to ma wlasnie mandat partii, ktora go wystawila. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:08 metall napisał: > Caly ten wywod bylby sluszny, gdybysmy mieli w Polsce jednomandatowe okregi > wyborcze. Wtedy faktycznie posel mialby mandat SWOICH wyborcow, a tak to ma > wlasnie mandat partii, ktora go wystawila. Nie sadze. Gdyby tak bylo partia moglaby odbierac mandat poslowi... A jednak nie moze... nawet jesli posel odchodzi z partii to swojego mandatu nie traci. Bo jego mandat pochodzi od WYBORCOW. Cbdu. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:10 Ale wyborcy tez nie moga odebrac mandatu, gdyby np chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:15 metall napisał: > Ale wyborcy tez nie moga odebrac mandatu, gdyby np chcieli. odbiora w nastepnych wyborach jesli beda chcieli. taki jest system. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:17 A w jaki niby sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:19 metall napisał: > A w jaki niby sposob? zaglosuja na kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:23 Przeciez oni nie glosowali na niego tylko na partie, ktora go wystawila. I w nastepnych wyborach tez zaglosuja na partie - moze inna - a wejdzie ten sam czlowiek. Ale ciesze sie, ze (moze nieswiadomie) jestes zwolennikiem jednomandatowych okregow, ja tez. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:33 metall napisał: > Przeciez oni nie glosowali na niego tylko na partie, ktora go wystawila. I w > nastepnych wyborach tez zaglosuja na partie - moze inna - a wejdzie ten sam > czlowiek. Ale ciesze sie, ze (moze nieswiadomie) jestes zwolennikiem > jednomandatowych okregow, ja tez. zgoda, wlasnie zyje w kraju gdzie sa jednomandatowe okregi. Milo mi sie z Toba dyskutowalo, pozdrowienia, u mie juz pozna noc :) Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Lepper uruchamia s-z-a-n-t-a-r-z ??? 23.09.06, 18:42 Mnie rowniez bylo milo. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
zez_55 30 tys za ekspertyzę? 23.09.06, 15:04 I to jest tanie państwo wg, Kaczynskich? Tyle pieniedzy za bzdurna kartkę papieru. Powinniście to pokryc z swoich wynagrodzeń bo oszczędności z tego co pisaliście nie macie. Widać jacy z was gospodarze.Gdzie teraz pan Ziobro? Naruszona zoatała ustawa o zamówieniach publicznych!!!! A tą eksperyza i tak mozna sobie d... podetrzeć. Teraz czas zmienić Ustawę: Prawo o publicznym obrocie papierami wartościowymi tak zęby wasza ekspertyza była prawdziwa. Spieszcie sie zostało wam mało czasu.Kłamstwa Ferenc Gyurcsany to są niczym przy waszej pseudo polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 Inodosem w nich !!! Edgar ... ty sie znasz jak ... 23.09.06, 15:05 Andrju zindosuje te weksle przepusci przez trzy czy cztery osoby i wasze mądrale zpłacą po te 550 000 jak nic !! ha ha haaaa Widac jak sie zna ten cały beznadziejny PiS na gospodarce, prawie i ekonomii ot rzad "ekspertów".... A swoja droga pis upadł tak nisko ze zbiera najgorsze menty z samoobrony !! Wyborcom pis gratulujemy !! Odpowiedz Link Zgłoś
courtier Re: Inodosem w nich !!! Edgar ... ty sie znasz ja 23.09.06, 15:35 asia_25 napisała: > Andrju zindosuje te weksle przepusci przez trzy czy cztery osoby i wasze > mądrale zpłacą po te 550 000 jak nic !! ha ha haaaa > Widac jak sie zna ten cały beznadziejny PiS na gospodarce, prawie i ekonomii ot > > rzad "ekspertów".... Weksel in blanco spełnia głownie funkcje gwarancyjne i jako taki nie jest przeznaczony do obiegu.W tym wypadku jest raczej trudno mówic o o obiegu wekslowym > > A swoja droga pis upadł tak nisko ze zbiera najgorsze menty z samoobrony !! > > Wyborcom pis gratulujemy !! Odpowiedz Link Zgłoś
falkenstein Re: Inodosem w nich !!! Edgar ... ty sie znasz ja 23.09.06, 16:05 > Weksel in blanco spełnia głownie funkcje gwarancyjne i jako taki nie jest > przeznaczony do obiegu.W tym wypadku jest raczej trudno mówic o o obiegu > wekslowym weksel in blanco nie jest wekslem więc może być przeniesiony tylko ze skutkami przelewu. Ale po wypełnieniu już można go indosować, i wtedy diabli wzięli wartą 30k opinię Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Inodosem w nich !!! Edgar ... ty sie znasz ja 23.09.06, 18:30 asia_25 napisała: > Andrju zindosuje te weksle przepusci przez trzy czy cztery osoby i wasze > mądrale zpłacą po te 550 000 jak nic !! ha ha haaaa > Widac jak sie zna ten cały beznadziejny PiS na gospodarce, prawie i ekonomii ot > > rzad "ekspertów".... > opinia prawna uzyskana ponoc przez PiS mowi ze te kwity nie wazne.... roztrzegna sady, nie znajac dokladnie sprawy mozesz tylko wyrazac swoje pobozne intencje.... > A swoja droga pis upadł tak nisko ze zbiera najgorsze menty z samoobrony !! > a dlaczego uawaz ze jagorsze? a moze oni po prostu przejrzeli na oczy? > Wyborcom pis gratulujemy !! dzekuje bardzo! Wprawdzie nie glosowalem bo nie moge ale zdecydowanie popieram dzialania PiS'u w przebudowie panstwa, odczyszczeniu go z mafijnego 'ukladu', odzyskiwaniu pastwowosci, no i podziwiam braci Kaczynskich za niesamowita wprost skutecznosc, takich znakomitych politykow juz dawno w Polsce nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 wekslami Endrju mozesz sobie oborke obic 23.09.06, 15:12 te wekse sa absolutnie nic nie warte powie to kazdy prawnik postepowanie Endrju ponownie pokazuje jak szkodliwe jest uprawianie boksu Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider lipna ekspertyza za 30000 zł 23.09.06, 15:20 ta ekpertyza jest funta kłaków nie warta , powie to każdy prawnik Ekspertyza na pewno była zamawiana "u swojego" i przy okazji pisiaki przekręciły 30 000 pln państwowych pieniędzy (bo są dotowani ze skarbu państwa). to sie nadaje dla prokuratora. Ekspertyza dotycząca kilku weksli za 30000 zł. Przekret w biały dzień. Złodzieje. o90 napisał: > te wekse sa absolutnie nic nie warte > powie to kazdy prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
uknot I dobrze...zdrajcy to zdrajcy- bez litości 23.09.06, 15:12 I żeby była jasność-piszę to jako zdeklarowany krytyk samego Leppera, samobrony i całego tego ich buraczanego etosu. Taka ucieczka do nowego pana, który obiecuje wieksza michę, jest po prostu obrzydliwa. Niech im Lepper da popalic. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider A niektórzy głupcy z SO dali sie oszukać 23.09.06, 15:12 oszukać lub okłamać politykom z PiS. Nawet jeśli PiS zamówił jakąkolwiek ekspertyze, to i tak wiadomo że zamawiali "u swojego" (no i troche kaski wpadło przy tej okazji). Taką ekspertyzą można sobie..... no wiecie co. Łatwowierni i pazerni SzamboObrońcy polecieli do PiSu jak nie przymierzając - muchy do gowna. Cała Samoobrona. Kasa i krycie dupska. Cały PiS. Oszustwa i pomówienia. Warci siebie. Szkoda, że ich drogi sie rozeszły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: A niektórzy głupcy z SO dali sie oszukać 23.09.06, 16:22 Ano właśnie, u swojego. Ciekawe u kogo personalnie. Jakie to wykształcenie mają miłościwie nam panujący? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Take zobowiazania na weksle itp powinny byc 23.09.06, 15:20 prawnie zabronione w stosunku do politykow. Staja sie zakladnikami roznych ukladow ,a nie ida za wlasnym zdaniem,czy oczekiwaniami wyborcow. Zaplacic powinni tylko za kampanie wyborcza i inne dlugi ,pod warunkiem ze nie byly z kasy panstwowej ,a tylko ze skladek partii.. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Laluś Lepper ,a Kaczor prawdziwym chlopem ! 23.09.06, 16:19 gamon0 napisał: > Laluś Lepper ma jakieś mętne oczy... :))) T:Kaczor nie zawachal sie ani na chwile postawic na szali wladze ,i nie zaryzykowal upadku gospodarki.On(oni) oraz PiS zrobia z wladzy prawdziwy pozytek ,a nie tylko na wlasny uzytek,przydadza sie tacy ludzie Polsce! Ja zawsze glosowalem na LPR i niejednokrotnie bronilem tu Lepera i SO ,przed atakami liberalow z PO i okolic. Mam wiec do niego prywatna wyciezke: Nie mozna bylo przewalic budzetu i pan dobrze o tym wiesz i wiez tez pan dlaczego?Jestes pan doswiadczonym politykiem i w koncu nie glupim i nie wiewrze zebys pan sobie nie zdawal z tego sprawe panie szanowny. Wiec sie pytam po co curwa ten caly kyrk na kolkach??????? Komu to odpowiadalo?, czy to prawda ze spotkalessie pan z Tusiem? Czy zapomiales pan za "CO" (juz nawet nie za kogo )oni was mieli. Gdyby nie Kaczory to dalej obijalibyscie sie po drogach i torach, a za poparcie prezydenckie sowicie wam zaplacili,wies sie tak wcale zle nie ma wiec czegoscie jeszcze chcieli? OJ ZA DUZO TO I SWINIA NIE CHCE. Piszesz pan ze jestes lalusiem a ja bym powiedzial tak,ze Kaczor zachowal sie jak PRAWDZIWY CHLOP . Natomiast pan oderwany od pluga juz nie tylko ze zlalusial , ale zaczyna przypominac SALONOWA PANIENKE ,a na domiar zlego to jeszcze INTRYGANTKE ;) Oj nie ladnie ,nie ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
courtier czy aby wexel in blanco mozna stosować w polityce? 23.09.06, 15:28 Ten rodzaj weksla zawyczaj wystepuje w obrocie gospodarczym i mają charakter kaucyjny bądź gwarancyjny i służa do zabezpieczenia pewnych roszczeń (np.z udzielonego kredytu,umowy sprzedazy ratalnej itd..)Wtedy gdy strony stosunku nie są wstanie z góry oznaczyć ani wi wysokosci tych roszczen,ani terminu płtnosci. Leperku polityka to nie frymarczenie starą krową czy nawet bizonem. Poseł jest z woli wyborców i ich reprezentuje anie twoje chore wyimaginowane ambicje.Prawo wkslowe jest z roku 1936 chyba juz czas zmienic i wnieśc poprawke leperus causa t.j. wyeliminowac mozliwosc stosowania wexli do tego typu przedsiewzięć. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbatha Re: Lepper uruchamia weksle 23.09.06, 15:31 bosz przeczytałam "furorę na weselach" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi ...takich lalusiów to w...papę... 23.09.06, 15:38 to przed a po jak ich zamkną to...w pupę Odpowiedz Link Zgłoś