silezius.monachijski 29.09.06, 10:08 dlaczego pan Lew siedzi w więzieniu? Powiedział przecież, że z 20 milionów USD życie jest bardzo przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moroux Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:09 Profesor dobrze mówi. Ale paranoicy i tak powiedzą, że jest z układu. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:17 Kto mówi prawdę, ten musi być z układu. PiS kłamie, więc z układu nie jest. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin szkoda ze w Polsce jest tak malo madrych ludzi 29.09.06, 10:18 Tym bardziej musimy ich znalezc i wybrac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Chyba odkopać - bo tych najmądrzeszjszych 29.09.06, 10:23 i największych autorytetów, jak Kuroń, Jan Paweł II, Nowak-Jeziorański czy choćby Lem - zabrakło w obliczu największego kryzysu politycznego ostatniego 17- lecia... Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Ale Kartofle i Bullterier mówią,że to nie korupcja 29.09.06, 10:49 że oni jak zechca to utrzymaja sie u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Ale Kartofle i Bullterier mówią,że to nie kor 29.09.06, 10:53 Kajdanami przukują się do stołków ;-) -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Kaczyński już sam uwierzył w swoje łżeprawdy 29.09.06, 11:41 Co innego jeśli siada dwóch gości (prezesów partii wygranych) i sie naradza - Ty chcesz uzdrowic finanse to bierzecie teke ministra finansów (bo jak je uzdrawiać bez tego stanowiska (nie stołka!), mi zależy na reformie oświaty (i dlatego potrzebuje stanowisko miistra edukacji itd itd. W NORMALNEJ demokracji stanowiska - a przynajmniej ich duza część, jak i UPRAWNIENIA jakie ma dane stanowisko słuzy do tego by zrealizowac program. Minister jest ministrem by rządzic dana dziedziną, zmieniać ją i/lub realizować swoje idee, program polityczny. Stanowiska rządowe NIE SŁUŻĄ do obdarowywania, żeby sobie ludziki tam "siedziały" tylko do rządzenia. Co innego jesli trwają negocjacje miedzy partiami (które chcą miec dane ministertwa z racji ich wagi dla realizacji programu (przynajmniej teoretycznie bo np Naczelne Szkodniki Polski czyli PSL chce MRR bo tam jest kasa która można "obdzielać") a co innego targ ministra Lipińskiego z Renatą Beger Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kaczyński już sam uwierzył w swoje łżeprawdy 29.09.06, 11:58 znajomy_jennifer_lopez napisał: Kaczyński już sam uwierzył w swoje łżeprawdy ************************************** Słusznie prawisz. Kaczyńscy przekroczyli Rubikon rozsądku i coraz widoczniej tracą kontakt z rzeczywistością. Jakiekolwiek nadzieje, że można z nimi podjąć dyskusję, są płonne. Nie ma w tej chwili szansy na to, by dobrowolnie ustąpili - bo wierzą w brednie, które głoszą i nie chcą przyjąć do wiadomości, że w ich misję nikt rozsądny nie uwierzy. To osobowości neurotyczne, które nie radzą sobie ze stresem odpowiedzialności. Będą się zamykać w swoim paranoidalnym świecie, ślepi i głusi na rzeczywistość. Ich trzeba usunąć, zanim zrobią coś naprawdę głupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory To jest korupcja, korupcja, kkoorruuppccjjaa !!! 29.09.06, 12:35 Ale Jarosław K. wie swoje: "nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czerne jest czarne" Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: To jest korupcja, korupcja, kkoorruuppccjjaa 29.09.06, 15:08 A brat jareczka tez lubi zablysnac: "Niektore srodowiska daza do tego, zebysmy w strukturach europejskich i nato pelnili role podmiotowa. Nie mozna do tego dopuscic." [cystat niedlokladny, z pamieci] Czyli trzeba powstrzymac "wiadome sily" i sprawic by Polska wszedzie byla traktowana przedmiotowo. :( Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: To jest korupcja, korupcja, kkoorruuppccjjaa 29.09.06, 22:12 gem58 napisał: > A brat jareczka tez lubi zablysnac: > > "Niektore srodowiska daza do tego, zebysmy w strukturach europejskich i nato > pelnili role podmiotowa. Nie mozna do tego dopuscic." > [cystat niedlokladny, z pamieci] > > Czyli trzeba powstrzymac "wiadome sily" i sprawic by Polska wszedzie byla > traktowana przedmiotowo. > > :( Ale trzeba jeszcze odróżniać "podmiot" od "przedmiotu". Ale to dla prof. K. za trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta_zastepcza Polityczny serwilizm prof. Z wobec PO sięgnął... 30.09.06, 12:58 ... szczytu. Apolityczny, uznany ekspert, konstytucjonalista. Dziadek i pradziadek prof. Andrzeja przewracają się w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Polityczny serwilizm prof. Z wobec PO sięgnął 30.09.06, 15:28 Weź do ręki kodeks karny, przeczytaj odpowiedni przepis i sam dojdziesz do identycznych wniosków, jak Profesor. A więc zostaniesz serwilistą PO? Odpowiedz Link Zgłoś
critic Wprowadzić obowiązkowe badania psychiatryczne 29.09.06, 12:32 oraz uniemożliwić pełnienie funkcji posła itp. osobom z wyrokami karnymi. I od razu zrobi się pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lillith6 Re: Wprowadzić obowiązkowe badania psychiatryczne 29.09.06, 14:18 od lat mowie, ze najwyzszy czas na testy psychologiczne i psychiatryczne, zeby w zaraniu zapobiec psychopatom. Pracuje aktualnie nad odpowiednim testem, a wlasciwie calym systemem badania osobowosci kandydatow na przywodcow narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Tak panie Zoll bo to sprawa PiSu 29.09.06, 15:36 Oczywiscie ze to korupcja, przeciez to PiS jest bohaterem, gdyby to byl Miller z SLD to Beger by byla tą złą ktora chciala sprowokowac a Sekielski i Morozowski straciliby robote. Hipokryci! Odpowiedz Link Zgłoś
sorapis Re: Ale Kartofle i Bullterier mówią,że to nie kor 29.09.06, 13:22 Jedyna nadzieja, ze nowe wybory pokaza im, co ludzie mysla. Klamstwo ma to do siebie, ze ma krotkie (okazuje sie teraz podobne do kaczych) nogi i wczesniej czy pozniej klamcy zle koncza. Chcialbym zobaczyc twarze Kurskiego, Jurka i reszty tego zoo z PiSu po przegranych wyborach. Mam nadzieje, ze sie doczekam, choc latwo nie bedzie. Mowiac krotko: wszystkie znane mi (niepartyjne) autorytety nazywaja rzecz po imieniu, a aparatczyki z PiSu twierdza, ze to obrzydliwe kupczenie stolkami, PLR-owskei ,,wicie, rozumicie'', targi z skazanymi wyrokami sadowymi to jest normalne i nie ma nic w tym zlego. Nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit4 PIS czyli Pokradniemy i Spieprzamy 29.09.06, 11:40 Zastanawianie się czy jest to korupcja czy nie . Nie może dotyczyć ludzi rosądnych. Kupiono posłów! I za to przestępcy muszą ponieść odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: PIS czyli Pokradniemy i Spieprzamy 29.09.06, 12:08 a kiedy Beger poniesie odpowiedzialność za swoje przestepstwo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: PIS czyli Pokradniemy i Spieprzamy 29.09.06, 12:13 Im szybciej tym lepiej; zauważ że po ewentualnym samorozwiązaniu sejmu automatycznie straci immunitet. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: PIS czyli Pokradniemy i Spieprzamy 29.09.06, 12:31 jola_z_dywit4 napisała: > Zastanawianie się czy jest to korupcja czy nie . > Nie może dotyczyć ludzi rosądnych. > > Kupiono posłów! > I za to przestępcy muszą ponieść odpowiedzialność. PiS pójdzie w pisdu. To raczej pewne. Ale twoja obłuda nie zna granic. Przecież dopiero co twoj czereśniakowaty idol siedział na kolanach Kaczyńskiemu, hehehehe ... Przygadał kocioł garnkowi Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy to samo co Samabrona... 29.09.06, 12:37 ...nie próbuj odwracac uwagi od Samejbrony, która tez jest ubabrana po uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Chyba odkopać - bo tych najmądrzeszjszych 29.09.06, 21:04 cyberdemokracja napisał: > i największych autorytetów, jak Kuroń, Jan Paweł II, Nowak-Jeziorański czy > choćby Lem - zabrakło w obliczu największego kryzysu politycznego ostatniego 17 > - > lecia... Ale kto by ich słuchał? Nie słuchano ich za życia, to dlaczego miano by słuchać po śmierci? A jakby mówili niepopularne rzeczy, to pod ręką jest IPN ze swoimi "historykami" - histerykami i zaraz by się okazało, co to za autorytety. Już tak zrobiono Jackowi Kuroniowi, na kogo teraz kolej? Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: szkoda ze w Polsce jest tak malo madrych ludz 29.09.06, 10:23 dobrze jakby sąd zdecydowal o wszystkim, ale jak jesli prokuratura dziala jak przy aferze Rywina za SLD... arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 idiotyzm 29.09.06, 11:34 mooomin napisał: > Tym bardziej musimy ich znalezc i wybrac!!! Gdyby zastosować wykładnię Zolla w praktyce, prokuratura powinna ścigać 3/4 polityków. Przecież ten facet wygłasza androny, zaślepiony nienawiścią do PiS- u. Kaczory nie są z mojej bajki, ale logika i racjonalność profesorowi mocno szwankuje. Gdzie jest skodyfikowane, że negocjacje polityczne moga prowadzić tylko liderzy partii i partie między sobą, a nie przestępstwem jest prowadzenie negocjacji między rządzącymi, a posłami opozycji?! Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: idiotyzm 29.09.06, 11:45 Mogą prowadzić negocjacje polityczne, ba-mogą nawet się korumpować, tylko rzecz w tym żeby nie dać się złapać.A dali się złapać, prokuratira musi miec dowody a nie insynuacje że każdy polityk to robi, to nie wystarczy by wszcząć postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
otnokk Re: idiotyzm 29.09.06, 12:28 Masz rację. Posłów z innych ugrupowań powinno być wolno kupować bez ograniczeń prawnych czy moralnych. Jakieś inne racje niż ekstra dochody nie powinne być brane pod uwagę.Programy, czy jakieś wartości ideologoiczne nie powinne nic znaczyć Takie prawo powinne mieć też obce ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: idiotyzm 29.09.06, 21:49 otnokk napisał: > Masz rację. Posłów z innych ugrupowań powinno być wolno kupować bez ograniczeń > prawnych czy moralnych. Jakieś inne racje niż ekstra dochody nie powinne być > brane pod uwagę.Programy, czy jakieś wartości ideologoiczne nie powinne nic > znaczyć Takie prawo powinne mieć też obce ambasady. Oczywiście, przecież już niejaki Włodzimierz L. twierdził, że w polityce nie chodzi o szlachetne ideały i bohaterskie czyny, ale o skuteczność! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Kodeks Karny to idiotyzm ??? 29.09.06, 12:59 Chyba masz jakiś problem ze zrozumieniem komentowanego tekstu, bo pytasz "gdzie jest skodyfikowane..." tak jakby prof. Zoll nie podał numeru paragrafu, pod który działania PiS podpadają. Przeczytaj sobie jeszcze raz: prof. Zoll przytacza przepis KK i stwierdza, że korupcyjne propozycje składane przez prominentów PiS wyczerpują znamiona przestępstwa w tym przepisie zdefiniowanego. Czy mógłbyś do tego stwierdzenia odnieść się w sposób merytoryczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
cokebottle Re: Kodeks Karny to idiotyzm ??? 29.09.06, 13:07 iedsupo napisał: > Chyba masz jakiś problem ze zrozumieniem komentowanego tekstu, bo pytasz "gdzie > > jest skodyfikowane..." tak jakby prof. Zoll nie podał numeru paragrafu, pod > który działania PiS podpadają. Przeczytaj sobie jeszcze raz: prof. Zoll > przytacza przepis KK i stwierdza, że korupcyjne propozycje składane przez > prominentów PiS wyczerpują znamiona przestępstwa w tym przepisie > zdefiniowanego. Czy mógłbyś do tego stwierdzenia odnieść się w sposób > merytoryczny ? Tak, ja się odniosę. Pokaż w tekście rozmowy, gdzie i co bufetowej obiecano. W istocie nic jej nie obiecano, wręcz odmówiono. Jak chcesz dyskutować, to najpierw zapoznaj się z faktami propagandysto Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Kodeks Karny to idiotyzm ??? 29.09.06, 13:23 Srednio inteligentny człowiek zrozumie, że jeśli ktoś rozpatruje utworzenie fun duszu sejmowego by "zabezpieczyć" posłów z wekslami, jeśli przychodzi z gotowym planem kto i kiedy do jakiego resortu przejdzie, to jest to obietnica, hipokryto. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Kodeks Karny to idiotyzm ??? 29.09.06, 14:10 rafvonthorn napisał: > Srednio inteligentny człowiek zrozumie, że jeśli ktoś rozpatruje utworzenie > funduszu sejmowego by "zabezpieczyć" posłów z wekslami, jeśli przychodzi z > gotowym planem kto i kiedy do jakiego resortu przejdzie, to jest to > obietnica, > hipokryto. Niby wszystko jasne, a jednak obawiam się, że delikwent cockebottle zrobiony jest z wyjątkowo nieprzemakalnego porcelitu i nawet tłumacznie "jak krowie na miedzy" nic tutaj nie da. Niestety, wdawanie się w dyskusję z histerycznymi fanami mafii rządzącej przypomina tłumaczenie upartemu dwulatkowi, że kaku jest be. Może i jest be, ale kaku kaczora powstaje w imię "wyższych racji" i tylko rozmaitym wykształciuchom wydaje się, że śmierdzi jak zwykła kupa. Dla wyznawców - pachnie fiołkami. Odpowiedz Link Zgłoś
cokebottle Re: Kodeks Karny to idiotyzm ??? 29.09.06, 14:56 Słuchaj propagandysto, najpierw zrozum co znaczy "rozpatruje" a potem możemy dyskutować. W sensie prawnym nie było żadnych obietnic. Ja wiem, że tacy jak ty chcieli by rozpierduchy w całum kraju. Niedoczekanie wasze! Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: idiotyzm 29.09.06, 18:54 > tylko liderzy partii i partie między sobą, a nie przestępstwem jest prowadzenie > negocjacji między rządzącymi, a posłami opozycji?! Przeciez mowi, ze nie chodzi o tego podsekretarza, tylko o wszystkie pozostale korzysci jaki proponowal Lipinski. Naucz sie czytac. Test psychologiczny: Czy jak zatrzyma cie policjant a ty powiesz, ze za zamiane mandatu na pouczenie zalatwisz robote jego szwagrowi to bedzie korupcja czy nie? Czy mozna powiedziec, ze to byla "prywatna rozmowa", jak probuje to przedstwiac PIS, czy tez zwykle rutynowe wyjasnienia obywatela? Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: szkoda ze w Polsce jest tak malo madrych ludz 29.09.06, 13:13 Hasło rzucone przez moomina jest w pełni zasadne. A prof. Zoll jest jednym z niewielu prawników, który rzadko podporządkowuje swe wypowiedzi aktualnej koniunkturze, jest niezwykle rozważny i umiarkowany w swych opiniach. Naprawdę takich ludzi potrzeba dziś na szczytach władzy państwowej jak i samorzadowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A że J.Kaczyński zachowuje się jak paranoik... 29.09.06, 10:46 to już widać na pierwszy rzut oka. Ubzdurał sobie jakąś misję dziejową i uznał siebie za jej mesjasza. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 13:51 Profesor dobrze mówi dla siebie. Byłem pod Sejmem przed 15 minutami, żadnej demonstracji i namiotów. Zniknęli. Ktoś ich skorumpował... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawniczych 29.09.06, 10:10 Czy on przypadkiem sam nie jest "upolityczniony" ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 10:16 Profesor Andrzej Zoll nie jest członkiem żadnej korporacji prawniczej, mimo iż jako tak wybitny znawca prawa karnego mógłby zarabiać krocie będąc adwokatem, postanowił, że gdyby zajął się praktyką byłby nieuczciwym teoretykiem (jak np. prof. Kruszyński), poświęcił więc własne materialne korzyści dla dobra nauki. Co u niego w rodzinie jest długą jeszcze przedwojenną tradycją. (Dziadek chyba prof. Andrzeja Zolla, Fryderyk Zoll młodszy był twórcą dwóch przedwojennych kodyfikacji), jego syn natomiast poszedł w ślady ojca i zajmuje się również tylko działalnością naukową, jest dr hab. w katedrze prawa cywilnego UJ. Więc palestrino nie czepiaj się człowieka i poproś asystenta w gabinecie twojego szefa (Kazia "Dyzmy" MArcinkiewicza), żeby Ci troche o człowieku poopowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 10:20 Dlaczego obrażasz Marcinkiewicza. To człowiek wykształcony, lubiany w Polsce polityk (najbardziej lubiany), nie wywyższający się, świetny w PR. Do Dyzmy to chyba nalezy porownywac Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 10:22 Dlatego, że na niczym się nie zna, nic nie zrobił i tylko suszył zęby w TV i na wizytach gospodarczych jak za Gierka. Myślę, że podobne a nawet większe sukcesy bo on jest autentycznie śmieszny i sympatyczny odnosiłby na przykład Grzegorz Halama. Ale to troche nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 10:40 Wyksztalcenie pana Marcinkiewicza jest zbyt niskie aby szanujacy sie profesjonalista umiescil go jako swojego referee, porownanie zas z prof. Zollem jest poprostu zabawne. Pytania palestriny maja odwocic uwage czytelnika od istoty sprawy sa manipulacja, typowa dla minionej epoki realnego socjalizmu. Gdyby to nie bylo takie ponure w skutkach bylby wrecz smieszne - socjalisci udajacy prawice. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 11:11 którzy będą mieli odmienny pogląd od Zolla. Pytałem - jaki jest stosunek Zolla do ograniczenia praw korporacji prawniczych? Bo nie pamiętam.... To ze on nie dziala zawodowo - OK. A jego dzieci i krewni ???? Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 11:24 Już mówiłem, że też nie. Ma syna naukowca, tez mógłby zarabiać kupę kasy. A co do 10 profesorów o odmiennych poglądach to i owszem różnią się w detalach na przykład prof. Wróbel, Waltoś, Hofmański, Zoll, Kruszyński, Marek, Filar czy inni często się sprzeczają w różnych sytuacjach (ZAWSZE NA TLE MERYTOTYCZNYM!), ale gdy na przykład, Ziobro odwołał Komisję Kodyfikacyjną Prawa Karnego to do nowej weszło 4 profesorów prawa kanonicznego. Co trafnie skomentował prof. Hofmański cytuję z głowy: jest to trafna koncepcja wszak prawo kanoniczne ma bardzo wielkie zasługi w zaostrzaniu kar. Co do tej sprawy to można bez absolutnie żadnych wątpliwości powiedzieć, że w środowisku karnistów twierdzenie profesora Zolla jest zawsze dominującym poglądem, zawsze doskonale uzasadnionym i najbardziej kompetentnym, a na pewno jeśli się chce je obalić (nie ma ono waloru dogmatu, choć jest bardzo znaczące), trzeba używać silnych argumentów, takich znikąd nie słychać, tylko odwracanie kota ogonem i argumenty ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 11:56 Słyszałem wypowiedzi innych prawników na ten temat (nie tak znanych jak Zoll) którzy mówili że sprawę można rozpatrywać co najwyżej w kategoriach moralnych, a prokuraturze nic do tego. Bo pojęcie przyjęcia korzyści i "oficjalnych" negocjacji o których mówi Zoll są bardzo nieostre. Negocjacje PiS - PO nie wszystkie były jawne (tak jak mówi Zoll)- i co tu też był korupcja ???? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 13:06 palestrina2005 napisał: > Słyszałem wypowiedzi innych prawników na ten temat (nie tak znanych jak Zoll) > którzy mówili że sprawę można rozpatrywać co najwyżej w kategoriach > moralnych, a prokuraturze nic do tego. Czy mógłbyś podać, jacy to byli prawnicy ? Bo ja też słyszałem podobne opinie, tyle że nie wypowiadali ich prawnicy, tylko związani z obozem rządzącym politolodzy... Niby też "autorytety" ale jednak jakby nie w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 13:09 Powiedziałem że byli to mniej znani prawnicy, więc nie zapamiętałem niestety ich nazwisk a nie mam w tej chwili czasu szperać na Google... Odpowiedz Link Zgłoś
beny51 ale czas pisac na forum to masz 29.09.06, 13:22 > Powiedziałem że byli to mniej znani prawnicy, więc nie zapamiętałem niestety > ich nazwisk a nie mam w tej chwili czasu szperać na Google... ale czas pisac na forum to masz... Napisalem pisac aczkolwiek mamialem na mysli inne slowo na p. Ty sprawiasz wrazenie takiego niedorobionego galby. Ten przynajmniej idzie w zaparte, a ty niby cos szczekniesz, a potem sie troche wycofasz. Zmienisz kierunke dyskusji na inny itp. itd. Taki niby neutralny z silna ciagata w wiadomym, ale zabezpieczony na wszelki wypadek - czyli zwykly konformistyczna choragiewka - w razie draki to tylko sie pytales. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ale czas pisac na forum to masz 29.09.06, 13:45 Hahahaha Może dlatego ze jestem sobą, a nie lojalnym wyborcą jakiejś partii. I jestem dla Ciebie za skomplikowany. Widzę zalety i wady PO, widzę zalety i wady PiS. W zeszłym roku głosowałem na Tuska, potem PO mnie zraziła. PiS krytykowałem za koalicję z Lepperem. Gospodarczo jestem liberałem, ale niecierpię komuchów. PiS popieram za walkę z korupcją i komuną, niekłanianie sie UE. ganię za zbyt mało liberalną gospodarkę (chociaż i tak są lepsi od SLD i wielu populistycznych rządów UE). PO ma fajny program gospodarczy, ale coraz mniej im wierzę i wkurza mnie że nie weszli w koalicje z PiS, a teraz bratają się z SLD. Onie nie gwarantują rozliczeń. To typowe pragnienie ludzi - ułatwiać sobie życie i szufladkować ludzi - ten z PiS ten z PO, ten z SLD. A jak komuś w 100% nie pasuje żadna z partii. jeszcze raz - Może jestem dla Ciebie za skomplikowany w poglądach i dlatego nie możesz zrozumieć ???? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 13:48 palestrina2005 napisał: > Słyszałem wypowiedzi innych prawników na ten temat (nie tak znanych jak Zoll) > którzy mówili że sprawę można rozpatrywać co najwyżej w kategoriach moralnych, > a prokuraturze nic do tego. Ty serio nie odróżniaż prof. Zolla od tzw. "prawników dworskich"? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 13:55 W przeciwieństwie do Ciebie mam tyle pewności siebie i inteligencji że bardziej niż KTO mówi interesuje mnie CO mówi i czy jest to LOGICZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
sorapis Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 14:41 To jest niebywałe, żeby nie widzieć jak ta cała sprawa śmierdzi, to co mówił Lipiński jako MINISTER W KANCELARII PREMIERA, układa się i składa obietnice POSŁOWI RP Beger z dwoma sprawami karnymi na karku (nie wiedział o jej przekrętach wyborczych?!!!), wogóle dyskutuje z nią o stanowiskach, listach wyborczych, wekslach. Czy miejscem takich ,,negocjacji'' politycznych ma być sypialnia Begerowej?!! Już samo to sprawia wrażenie, że ktoś chce coś ukryć, konspira, ,,wicie rozumicie''. Piekny jest tekst nt. stanowiska ,,I to natychmiast'' a pan MINISTER co? ok, no problem, zero komentarzy. To ma być objaw jak jest dobrze wychowany. Chodziło zapewne o wykiwanie Leppera. To może jeszcze nie jest sprawa karna ale za bekanie przy stole i buractwo też nie idzie się do więzienia. Od samego początki PiSu widzimy czystą hipokryzję i hołdowanie zasadzie, że cel uświąca środki. To jest prosta droga do faszyzmu w wykonaniu białoruskim. Wszyscy obrońcy PiSu jak jeden są ślepi na dysonas pomiędzy hasłami odnowy moralnej, prawa , sprawiedliowści, kompetencji z tak żenującymi metodami utrzymywania się u władzy, za wszelka cenę, za cenę elementarnej przyzwoitości. Gdzie my żyjemy, w Bantustanie !?? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 30.09.06, 09:47 Generalnie masz oczywiście rację, tylko gdzie Ty widzisz tych profesorów prawa kanonicznego w komisji kodyfikacyjnej?? Który? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 11:57 profesor zoll ma królika którego pozywienie jest produkowane w zakładzie w którym pracuje jako sekretarka koleżanka z przedszkola córki jednego z baronów paliwowych... wniosek profesor Zoll popiera układ... coś jeszcze ci pacanie udowodnić w ten sposób? ..proszę nie przekonujcie mnie że wprowadzacie odnowe moralna... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Z łatwością można znaleźć 10 profesorow prawa 29.09.06, 21:29 palestrina2005 napisał: > którzy będą mieli odmienny pogląd od Zolla. > > Sędzia do oskarżonego: - Niech się oskarżony przyzna już do tej kradzieży, trzech świadków to widziało! Oskarżony: - Cóż to znaczy trzech świadków? Ja mogę przyprowadzić trzystu świadków, którzy tego nie widzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 10:41 Marcinkiewicz lubiany w Polsce? Chyba u ciebie na wiosce? Dobry w PR? Może. I w niczym więcej. Typowy Dyzma. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Sondaże popularności mówią same za siebie 29.09.06, 11:15 Ktoś z pisowatych nagle wierzy sondażom.... i dziwne i zabawne - taka wiara na kiedy się chce i pasuje ? Skoro taki "najpopularniejszym dlaczego nie wygra stołka w Warszawie? Yes, yes, yes... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Sondaże popularności mówią same za siebie 29.09.06, 11:16 Nie zmieniaj tematu Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Sondaże popularności mówią same za siebie 29.09.06, 11:19 palestrina2005 napisał: > Nie zmieniaj tematu To ty zacząłeś manipulację, odwracając kota.. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Sondaże popularności mówią same za siebie 29.09.06, 11:23 To Ty odwracasz kota ogonem i wywijasz nim dookoła siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Sondaże popularności mówią same za siebie 29.09.06, 12:00 och wielbicielu sondzry .. zanalizuj obecne Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Sondaże popularności mówią same za siebie 29.09.06, 13:11 PiS poszło w sondażach w dół. To fakt. Ale jak obecna sytuacja odbiła się na ich poparciu zobaczymy za dwa tygodnie albo i później i nie w wywiadach telefonicznych tylko w bardziej wiarygodnych wywiadach face to face. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow PISS uczniami Pasikowskiego 29.09.06, 10:44 W "Psach" Pasikowskiego był taki tekst: "Jak cię złapią za rękę, to powiedz, że to nie twoja ręką". Wypisz, wymaluj argumenty PISS. A film był o ubekach. Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 11:03 palestrina2005 napisał: > Dlaczego obrażasz Marcinkiewicza. > To człowiek wykształcony, lubiany w Polsce polityk (najbardziej lubiany), nie > wywyższający się, świetny w PR. > > Do Dyzmy to chyba nalezy porownywac Leppera. Marcinkiewicza nie trzeba obrażać.Wystaczy przyjrzeć się wyczynom tego pana z czasów"buzkowców" będzie dokładnie widać jaki jest "świetny". Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja palestrina2005 napisał: "świetny w PR." 29.09.06, 11:29 > świetny w PR. No właśnie. I tylko tyle można powiedzieć o jego zaletach. Marcinkiewicz był świetnym rzecznikiem swojego rządu. Ładna fasadka. Tylko czy ten właściwy rzecznik odwalał za niego rządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: palestrina2005 napisał: "świetny w PR." 29.09.06, 11:57 Sam się zajmuję promocją i PRem więc umiem docenić dobrego fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Sam się zajmuję promocją i PRem 29.09.06, 12:23 Nigdy Cię o nic innego nie posądzałem... Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Re: palestrina2005 napisał: "świetny w PR." 29.09.06, 12:46 palestrina2005 napisał: > Sam się zajmuję promocją i PRem więc umiem docenić dobrego fachowca. Fachowca-piarowca? No to w porządku. A fachowca-menedżera? Bo ja takiego w Marcinkiewiczu nie widzę. To nawet Giertych się z niego śmiał, że kalendarz dnia Marcinkiewicza to w 95% były spotkania promocyjne i 15 minut podpisywania czegoś tam. Na tym polega moja krytyka Marcinkiewicza. On nie zarządzał, on rzecznikował. Pusta fasada i fronton za którym nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: palestrina2005 napisał: "świetny w PR." 29.09.06, 13:15 Dobrze się promować to klucz do sukcesu. A co powiesz o Tusku który nawet tego nie umie. Jast tak zadufany we własną wszechwiedzę że nawet fachowców od marketingu politycznego dobrych nie zatrudni (bo w reklamie i PRrze jest lata świetlne za PiS).' Czy oddałbyś władzę komuś kto nie potrafi dobrać sobie fachowców - doradców ? Jak kuleje w kampanii to jak sobie dobierze doradców gdy będzie rządził ? Też oprze się na własnej wszechwiedzy ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 ty już to zrobiłeś, ja mam to jeszcze przed sobą 29.09.06, 13:46 Już oddałeś władzę nad krajem komuś, kto nie umie sobie dobrać fachowców-doradców. Bo poza Streżyńską to ja nie widzę jasnych punktów na mapie rządowo-urzędowej. Chyba że ci doradcy-fachowcy to: Wojciech-nic-nie-robię-Jasiński, Krzysztof-może-limuzynkę-Jurgiel, Zbigniew Wasserwanna Antoni-agentami-Polska-stoi-Macierewicz ... długo by wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ty już to zrobiłeś, ja mam to jeszcze przed s 29.09.06, 13:58 No no. Widzę że kopiujesz moje pomysły z Aleksandrem "Magistrem" Kwasniewskim i Włodzimierzem "pomyliłem się w oświadczeniach" Cimoszenką. Zawsze miło gdy MISTRZ znajduje swoich naśladowców. Odpowiedz Link Zgłoś
misumuch Re: palestrina2005 napisał: "świetny w PR." 30.09.06, 07:42 Taki PR to nic innego tylko bicie w pusty bęben. Typowe gadki "specjalistów od PR" , "sie trzeba promować, wicie rozumimicie bo trzba mieć to wewnentrzne pfuj". Typowe pitułki trenera sprzedawców i przedstawicieli handlowych podpisujących się Area Manager. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 11:31 palestrina2005 napisał: > Dlaczego obrażasz Marcinkiewicza. > To człowiek wykształcony, lubiany w Polsce polityk (najbardziej lubiany), nie > wywyższający się, świetny w PR. Masz rację. On tak pięknie obiecuje. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: A jaki Zoll ma stosunek do korporacji prawnic 29.09.06, 11:53 a ty możeszobrażac profesora Zolla.. a tak ty nie obrazasz ty tylko sie pytałes .. ech .. wasza psie jego mac odnowa moralna Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 [...] 29.09.06, 10:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Zadałem tylko pytanie 29.09.06, 11:13 Czy Zoll ma takie samo zdanie jak PiS w sprawie korporacji ??? Czy jest konflikt interesów pomiędzy PiS a Zollem ???? Czy dzieci, krewni Zolla są uzależnieni od korporacji prawniczych ????? Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Zadałem tylko pytanie 29.09.06, 11:21 Zoll jako Rzecznik Praw Obywatelskich popchnął reformę naboru, tylko PIS chce to zmarnować.Profesor Zoll opowiada się za egzaminem państwowym , obiektywnym na aplikację. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_minderbinder Re: Zadałem tylko pytanie 29.09.06, 11:22 > Czy dzieci, krewni Zolla są uzależnieni od korporacji prawniczych ????? Wyzej pislas zeby nie zmieniac tematu a tu takie pytania stawiasz... TWORCY KK Z '97 SA Z UKLADU!!!:P Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Zadałem tylko pytanie 30.09.06, 09:52 palestrina2005 napisał: > Czy Zoll ma takie samo zdanie jak PiS w sprawie korporacji ??? Nie, poniewaz jest człowiekime przyzwoitym. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:10 Profesor Andrzej Zoll jest twórcą obecnego KK, więc chyba wie najlepiej jakie są przesłanki popełnienia danego czynu. Wielki prawnik, człowiek z zasadami, więcej takich ludzi w życiu publicznym by się przydało a nie oszołomów z PiSu ośmieszających Polskę i populistów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 10:12 I mamy do wyboru dwie opinie. Mgr Ziobro vs. Prof. Zolla. Ziobro jest niepraktykującym absolwentem prawa, zaś prof. Zoll pochodzi z rodziny z której chyba od XIX w. wywodzą się wybitni teoretycy i praktycy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 10:19 Poza tym należy dodać, że mgr Ziobro nie skończył studiów na UJ ze względu na nieznajomość procedury karnej (kończył bodajże na UŚ). Wyleciał za to ze studiów a oblał go prof. Stanisław Waltoś, na którym rzecz jasna Ziober wziął odwet odwołując go z funkcji szefa komisji kodyfikacyjnej prawa karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 11:01 scofield napisał: > Poza tym należy dodać, że mgr Ziobro nie skończył studiów na UJ ze względu na > nieznajomość procedury karnej (kończył bodajże na UŚ). Wyleciał za to ze studió > w > a oblał go prof. Stanisław Waltoś, na którym rzecz jasna Ziober wziął odwet > odwołując go z funkcji szefa komisji kodyfikacyjnej prawa karnego. Az sie prosi o filmowy scenariusz np "Zemsta rewolucjonisty". Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 11:19 To jak to w końcu jest??Czy Ziobro kłamie co do swego wykstałcenia, podaje że skończył prawo na UJ,a aplikację zaczął na Sląsku.A to ,że oblał procedurę karną to fakt.Zresztą jego braciszek Witold nie był lepszy, też miał trudności ze skończeniem prawa na UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Chłopcy z ferajny 29.09.06, 12:15 ello16 napisał: > To jak to w końcu jest??Czy Ziobro kłamie co do swego wykstałcenia, podaje że > skończył prawo na UJ,a aplikację zaczął na Sląsku.A to ,że oblał procedurę > karną to fakt.Zresztą jego braciszek Witold nie był lepszy, też miał trudności > ze skończeniem prawa na UJ. ******************************** To chyba standard w tej organizacji. Wildstein nie ma magistra, a tylko absolutorium. Marcinkiewicz podaje się za nauczyciela akademickiego, choć uczył jedynie w podstawówce. Lech Kaczyński podaje się za prfesora, choć nie ma takiego tytułu, a jedynie sprawował funkcję na UG. Bije wszystkich no głowę poseł Suski ze swoim genetycznym patriotyzmem i wykształceniem. Ta ferajna prezentuje się jak elita zakładu psychitrycznego, a nie politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ziobro vs. Zoll 30.09.06, 09:55 Ziobro jednak skończył UJ, choć z ogromnym trudem. Nie dostał się na aplikację, więc spróbowała na Śląsku. Tam tez miał ogromne trudności. Zapamiętał sobie niektórych i ci już odczuli jego wdzięczność. Odpowiedz Link Zgłoś
migally Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 12:06 > a oblał go prof. Stanisław Waltoś Ja zdałem i u Zolla i u Waltosia - taki off topic :) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 12:28 ja bym się tak nie chwalił, jeszcze zaliczą Cię do układu Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ziobro vs. Zoll 30.09.06, 09:56 A ministrem nie zostałeś ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_e Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 12:44 I z aplikacja też daje się miał jakies kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 10:56 To najlepszy przykład, do czego prowadzi dziedziczenie "wybitności". Jak się nie ma argumentów merytorycznych, to się stosuje argumenty ad persona. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 11:19 Pisz sobie co chcesz, ale ja chętniej pójde do, powiedzmy, szewca, który ma zakład od np. 1959, niz do kogos kto go otworzył wczoraj. Nie mówie juz o wyższych kwalifikacjach. A zresztą o ile sobie przypominam to własnie rządzące obecnie kręgi mówiły niedawno o "dziedziczeniu patriotyzmu" i zarzucały komuś, kogo ojciec był komunistą, że nie może być porządnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 12:46 Właśnie Ziobro z korupcją walczy a Zoll jedynie "opisuje". Ostatnio mamy wiele opinii prawnych popartych nie kwalifikacjami ale z politycznym zapotrzebowaniem albo faworyzowaniem swojej wizji. To oczywiście nie przeszkadza w przemilczaniu kwestii które do tej wizji nie pasują. Patriotyzm, to nie KK. Nie da się go nauczyć. Można go przekazać. Zarzuty wiązały się właśnie z mało porządnym zachowaniem (lincz sądowy). Nie że "nie może być" ale, że "moze nie być" albo "nie jest" albo tez "jest o to trudniej". Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 13:30 > Właśnie Ziobro z korupcją walczy > a Zoll jedynie "opisuje". Właśnie prawo ma byc po to, by ustalać normy, "opisywać". Od walki są ludzie, którzy to prawo znają, tj. prokuratura i policja i je wcielają w życie. Polonista nie musi pisac książek, żeby uczyć dzieci, i odwrotnie, pisarz nie musi umieć uczyć. A co do rodzinnych koneksji to może przypatrz się rodzinie pana Ziobry, zwłaszcza bratu. Być może patriotyzm jest dziedziczny, uczciwość i przyzwoitość to też rzeczy, które wynosi się z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 14:58 Opisuje a "opisuje", to znacząca różnica. Tacy opisywacze już byli i twierdzili, że komunizm był dobry tylko ludzie nie dorośli. Tu mamy podobny mechanizm. Dmokracja nie może być narzędziem służącym ubezwłasnowolnieniu państwa. W omawianej kwesti Zoll nie tylko opisuje ale też chce "wcielać". Pisać każdy może, gorzej jak z faktu pisania uzurpuje sobie prawo do nauczania. Zły to "polonista", który uczy z "klapkami na oczach". Akurat Pan Ziobro nie dał mi żadnego powodu by interesować się jego rodziną. Pan Zoll nie pierwszy raz daje przykład "uczciwości po naszemu" (wybiórczej). Uczciwy człowiek nie nazywa obietnicą słuchania żądań. Uczciwy człowiek, patrzy na kontekst sytuacji. (tu chodziło o poparcie polityczne a rozmowy miały wyraźnie charakter rozmiękczający RB nic praktycznie nie uzyskała) Patriotyzm nie jest dziedziczny ale łatwiej o niego "z pokolenia na pokolenie" (nikt też nie ogranicza dostępu do patriotyzmu). Odpowiedz Link Zgłoś
gattara Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 15:57 Nie wiem, jakie są osiągnięcia brata mgr Ziobry, ale za to tatuś umiał się znależć w poprzednim ustroju,tzn. w PRL. Był kierownikiem jednego z wydziałów w KW PZPR w Krakowie (dla niezorientowanyuch - KW = Komitet Wojewódzki). Była to niezła fucha i żeby ją dostać, trzeba było być zaufanym towarzyszem, takim, mniej więcej, jak tatuś miłościwie nam panujących, inz.Romuald Kaczyński, kierownik studium przy Politechnice Warszawskiej, gdzie prominentni czlonkowie KC i Biura Politycznego PZPR uzyskiwali tytuly otrzymywane normalnie po ukończeniu studiów. No ale o tym cicho sza, mówi sie tylko o mamusi patriotce. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ziobro vs. Zoll 30.09.06, 09:57 bah napisał: > Właśnie Ziobro z korupcją walczy właśnie to widzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Ziobro vs. Zoll 29.09.06, 11:26 Katedra prawa karnego UJ to jedna z niewielu, gdzie się przyjmuje nie profesorskich potomków na studia doktoranckie i to w dużych ilościach.I dobrze się ich kształci.Znam kilku dr z tej katedry i są świetni(bez koneksji w rodzince). Odpowiedz Link Zgłoś
misumuch Re: Ziobro vs. Zoll 30.09.06, 07:53 No ale jak ta rodzina Zolla już od XIX wieku robi w prawie ( u nas w Krakowie to żadna tradycja) to on pewnie z zaborcą współpracował jak ten dziadek Tuska z Wermachtem. To on musi być z układu i ma niepolskie nazwisko. Poza tym wszystko to wina PO i pedałów z WSI oraz niemieckiej prasy Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy mniej niż zeroooooooo 29.09.06, 13:04 ...czyżbyśmiał nadzieję na bezstronność i profesjonalizm Ziobry...? PiS = Płać i Spie..j Odpowiedz Link Zgłoś
baribal2 Zoll się nie myli. a swoja drogą, ciekawe 29.09.06, 10:12 jak ostatnimi czasy rozjeżdżają się nam autorytety - prawne, moralne i inne. albo ich nie ma, albo każdy może nim być, w tym pani Beger i pan Jarosław i pan Kalisz. www.porysunki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zoll się nie myli. a swoja drogą, ciekawe 29.09.06, 12:17 baribal2 napisała: > jak ostatnimi czasy rozjeżdżają się nam autorytety - prawne, moralne i inne. > albo ich nie ma, albo każdy może nim być, w tym pani Beger i pan Jarosław i > pan Kalisz. ********************************** Są autorytety, takie jak Zoll. Co wcale nie wyklucza prawego postępku kryminalisty i przestępstwa biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
yanechek Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:14 Bravo panie Profesorze. Proponowanie stanowiska w admistr. publicznej wzamian za uzyskanie korzysći dłuższych diet nalzey uznac za typową korupcję. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Zoll jest na usługach PO, to oczywiste. 29.09.06, 10:17 Na szczescie z jego gadania na razie niewiele wynika. Gorzej, gdy zostanie prokuratorem generalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Zoll jest na usługach PO, to oczywiste. 29.09.06, 10:30 bo zaczną ścigać naszych a nie tych z układu no nie?! Popatrz sie na działania Zolla od początku III RP, to jest facet, któremu całkowicie obcy jest koniunkturalizm, ma własne silne poglądy i system wartości, a gó..ana PO mogłaby być na usługach u Zolla, ale nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy Zoll zna Kodeks Karny czubku... 29.09.06, 13:07 ...niewiele wynika z jego gadania, bo chociażby sam Ziobro (mniej niż zero) ma głęboko w dupie przepisy tegoż Kodeksu Odpowiedz Link Zgłoś
to.tomek to jak obsadzac stanowiska w administracji? 29.09.06, 10:17 w koncu trzeba kandydatom kiedys zaproponowac stanowisko. kazda taka propozycja bedzie zgodnie z tym co powiedzial prof. Zoll korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: to jak obsadzac stanowiska w administracji? 29.09.06, 10:58 to.tomek napisał: > w koncu trzeba kandydatom kiedys zaproponowac stanowisko. kazda taka propozycja > > bedzie zgodnie z tym co powiedzial prof. Zoll korupcja. Można proponować stanowiska ale w oficjalnych rozmowach przedstawicieli danych partii, a nie w pokoju hotelowym (tam, jak już wcześniej napisałem to się można umawiać, ale na randkę albo na wódkę). Swoją drogą, to jak nieobiektywnym trzeba być, żeby tej prostej różnicy nie dostrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja PiS ma tupet - złapani za rękę wmawiają że to 29.09.06, 10:19 "prowokacja układu". Nie wiem jakim betonem PiSowym trzeba być, żeby uwierzyć w te brednie... Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto A co tam jakiś Zoll będzie ludzi pouczał. 29.09.06, 10:21 Powiedział najjaśniejszy, że nic złego się nie stało? Powiedział! Więc po co te komentarze lumpenwykształciuchów? Odpowiedz Link Zgłoś
misumuch Re: A co tam jakiś Zoll będzie ludzi pouczał. 30.09.06, 08:00 I masz rację bo nie będą nam jakieś Zolle szrgać i puszyć się swoją moralnością i innymi pitułkami. My są Prawi i Sprawiedliwi prawie zawsze. Ino układ przeszkadza i robi wodę na młyn w szklance wody rozpinając szarą sieć lewackich gejów przy pomocy WSI. Ale my im damy odpór bo korumpuje to PO co chce dać podatki 3X15 i nie chciało prorodzinnie działac przy zatrudnieniu rodziny w biurze poselskim jednej wybitnej gadatliwej poseł. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:26 Trzeba byc wyjatkowym nieudacznikiem jak Ziobro ,by nie podzielac trafnosci opinii prezentowanych przez Pana Prof.A.Zolla.Nieszczescie polega na tym, ze bolszewizm Ziobry ,tkwiacy gleboko w jego prostackim mysleniu , odbiera mu jasnosc widzenia spraw i trzezwosc sadow. Odpowiedz Link Zgłoś
op.1 Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:30 Prokuratorzy są ręcznie sterowani przez Ziobrę więc dopóki się nie zmieni ministrów sprawy nie będzie - a sąd z urzędu nie działa i nic nie może zrobić. Takie są skutki sterowania prokuraturą przez partie polityczne. Czy coś jest korupcją czy przestępstwem zależy od tego kto je popełnia. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Geniusz Zoll 29.09.06, 10:31 >czyli za cenę korzyści ta osoba ma się zachować w sposób przez nas oczekiwany. kurcze, to my wyborcy, korumpujemy poslow, statwiajac (pardon) krzyzyki na kartach wyoborczych. posel wybrany ma korzysci? - ma (dieta), ma sie zachowywac tak jak oczekujemy ? - ma. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Geniusz Zoll 29.09.06, 10:39 My nie obiecujemy im korzyści, po drugie, głosowanie jest dozwolone przez prawo (wybacz tę oczywistośc, ale gdy sprowadza się coś do absurdu to trzeba tłumaczyć jak dziecku). Z tytułem zgadzam się poznałem Pana Profesora osobiście i jest to niezwykły człowiek, inteligentny, kulturalny, zasadniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Geniusz Zoll 29.09.06, 11:15 scofield napisał: > My nie obiecujemy im korzyści, po drugie, głosowanie jest dozwolone przez prawo(..) A podatki placisz? jak placisz, to i z twoich pieniedzy jest wyplacana dieta. A na wiecu jakims pzredwyborczym byles? Sluchales obietnic, albo żądan wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
eora Re: Geniusz Zoll 29.09.06, 10:51 > posel wybrany ma korzysci? - ma (dieta), czy swoja pensje (jesli pracujesz) tez nazywasz korzyscia materialna w tym samym znaczeniu jak korzysc zwiazana z propozyjca korupcyjna? > ma sie zachowywac tak > jak oczekujemy ? - ma. tym samym dekalog to tez korupcja, pokladajac swoja wiare w biblie mamy sie zachowywac jak nam nakazal bog, on tego od nas oczekuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Geniusz Zoll 29.09.06, 11:06 eora napisała: > czy swoja pensje (jesli pracujesz) tez nazywasz korzyscia materialna w tym samy > m znaczeniu jak korzysc zwiazana z propozyjca korupcyjna? To nie ja tak twierdze, to Geniusz Zoll > tym samym dekalog to tez korupcja, pokladajac swoja wiare w biblie mamy sie zac > howywac jak nam nakazal bog, on tego od nas oczekuje.. j.w Odpowiedz Link Zgłoś
eora Re: Geniusz Zoll 29.09.06, 11:22 > To nie ja tak twierdze, to Geniusz Zoll wydaje ci sie, ty interpretujesz slowa Zoll'a na swoja modle i dodajesz do jego wypowiedz (skad inad wyrwanej z kontekstu) wlasne komentarze. ja jedynie udowadniam, ze idac twoim tokiem myslenia mozna oskarzyc o korupcje samego boga. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 może konstytucję przejrzysz?? 29.09.06, 11:11 i ordynację wyborczą?? pobieżnie chociaż.. basia napisała: > kurcze, to my wyborcy, korumpujemy poslow, statwiajac (pardon) krzyzyki na kart > ach wyoborczych. posel wybrany ma korzysci? - ma (dieta), ma sie zachowywac tak > jak oczekujemy ? - ma. > otóż nie: stawiając krzyżyk oddajesz głos na LISTĘ nie na posła. i wyraźnie jest napisane, że poseł raz wybrany wcale nie musi słuchać wyborców.. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: może konstytucję przejrzysz?? 29.09.06, 12:13 tymon99 napisał: > otóż nie: stawiając krzyżyk oddajesz głos na LISTĘ nie na posła. i wyraźnie jes > t > napisane, że poseł raz wybrany wcale nie musi słuchać wyborców.. nie znaczy to, ze nie mamy prawa OCZEKIWAC ze bedzie sluchac wyborcow, prawda? zreszta, sporo glosow krytycznych slychac z ust wyborcow wlasnie, a'propos zmian pogladow, czy barw klubowych. wyborcy oburzeni sa ta niestaloscia "uczuc" poslow, swiadczy to jednoznacznie, jakie oczekiwania maja wyborcy glosujac. Odpowiedz Link Zgłoś
edwarddyp Re: może konstytucję przejrzysz?? 29.09.06, 12:22 Wiec rozliczas ich w głosowaniu kolejnym jesli ci się nie spodobało że zmienili klub Chociaż w PL i tak głosuje sz na listę a nie na posła więc nic im nie możesz zrobić - ot demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: może konstytucję przejrzysz?? 29.09.06, 21:26 tymon99 napisał: > i ordynację wyborczą?? pobieżnie chociaż.. > > basia napisała: > > > kurcze, to my wyborcy, korumpujemy poslow, statwiajac (pardon) krzyzyki n > a kart > > ach wyoborczych. posel wybrany ma korzysci? - ma (dieta), ma sie zachowyw > ac tak > > jak oczekujemy ? - ma. > > > otóż nie: stawiając krzyżyk oddajesz głos na LISTĘ nie na posła. i wyraźnie jes > t > napisane, że poseł raz wybrany wcale nie musi słuchać wyborców.. No dobrze, głosuję na listę, dajmy na to, PiS. Ale gdy dany poseł w trakcie kadencji, przejdzie, na przykład do SLD, to co, mam się nie czuć oburzony, przecież na SLD nie głosowałem a wygląda tak, jakbym głosował! (oczywiście podałem przykład skrajny, teoretyczny, w praktyce, mam nadzieję, niemożliwy, ale kto wie, czego się jeszcze doczekamy) Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:34 a jak Rokita prosił o 9 stanowisk ministerialnych ?? To też jest korupcja czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:47 grzesiekgrzesiek mylisz pojęcia!!!!!!Co innego gdy szefowie partii dyskutują OFICJALNIE o stanowiskach, a co innego gdy w zaciszu sypialni sejmowej minister posłance proponuje UKRECENIA ŁBA SPRAWIE KARNEJ, PRZEJĘCIE ODPOWIEDZIALNOŚCI PRZEZ SEJM/podatników/ za JEJ WEKSEL. Stanowisko to tu jest Pikuś jak mawia Pan Lepper i nikt by pewnie o korupcji nie mówił, gdyby tylko o stanowisko chodzilo. Ale nie tylko o stanowisko tu chodzi ,choć tylko o tym krzyczy PIS Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 21:10 rozowykot napisała: > grzesiekgrzesiek mylisz pojęcia!!!!!!Co innego gdy szefowie partii dyskutują > OFICJALNIE o stanowiskach, a co innego gdy w zaciszu sypialni sejmowej minister > > posłance proponuje UKRECENIA ŁBA SPRAWIE KARNEJ, PRZEJĘCIE ODPOWIEDZIALNOŚCI > PRZEZ SEJM/podatników/ za JEJ WEKSEL. Stanowisko to tu jest Pikuś jak mawia Pan > > Lepper i nikt by pewnie o korupcji nie mówił, gdyby tylko o stanowisko > chodzilo. Ale nie tylko o stanowisko tu chodzi ,choć tylko o tym krzyczy PIS Ale po co tłumaczysz to tym PiSiorom, takich samych argumentów używa wielu forumowiczów, ale do zwolenników PiSu nic nie trafia, oni widzą to, co chcą widzieć i słyszą to, co chcą słyszeć. Przypominają partyjny beton z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:52 Grzesiu - ucz sie synku i mysl. Warto odroznic proste czynnosci: np zakup towaru od jego kradziezy. Propozycje korupcyjne od negocjscji miedzy partimi, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
staruszek34 Wszyscy Polacy maja skorumpowany sposob myslenia. 29.09.06, 11:33 Stawiam temu skorumpowanemu narodowi powazny zarzut. P. Zoll powiedzial m.in.: "Andrzej Zoll: Nie, to jest zupełnie inna sytuacja, kiedy mamy do czynienia z oficjalnymi pertrakcjami partii politycznymi, czy osoby która dostaje misję tworzenia rządu, a co innego jest jeśli mamy do czynienia z działaniem, w którym obiecując załatwienie osobistych spraw ..." Po uwaznym przeczytaniu tego fragmentu, trzymajac sie ogolnie przyjetych przez Polakow zasad pojmowania jezyka polskiego, dojdziemy do wniosku, ze pomiedzy tym, co mialo miejsce z p.Beger, a co p. Zoll uwaza za kryminalne, a "negocjami" ktore p. Zoll uwaza za legalne, jest tylko ta roznica, ze jedne sa "prywatne", a drugie "oficjalne". Innymi slowy: mozna korumpowac, byle oficjalnie. Macie w Polsce przepiekne ustawodawstwo i wspanialych interpretatorow, j.np. p. Zoll. Wiecej. Macie wspaniale skorumpowany, przekretny, ogolnonarodowy sposob myslenia, co w wyniku powszechnych wyborow daje wspanialych poslow w Sejmie, z ktorych rekrutujecie wspanialy rzad, majacy na czele wspanialych premierow. Proponowalbym jednak przemyslenie sobie systemy wyborczego, w ktorym z danego okregu wyborczego, z wielu kandydatow wystawionych przez wyborcow, wybierany jest jeden reprezentujacy dany okreg wyborczy, niezalezny od nikogo innego, jak tylko od swoich wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: Wszyscy Polacy maja skorumpowany sposob mysle 29.09.06, 19:51 > a "negocjami" ktore p. Zoll uwaza za legalne, jest tylko ta roznica, ze jedne > sa "prywatne", a drugie "oficjalne". Innymi slowy: mozna korumpowac, byle > oficjalnie. To jest bliskie prawdy. Jeśli coś się załatwia oficjalnie i jawnie wszyscy mają pewność, wiedzą czym się kierują politycy i nie ma żadnych podejrzeń. Jak się sprawy wagi państwowej (utworzenie kolicji rządzącej ) załatwia w sypialni posłanki Beger i obiecuje różne dziwne rzeczy to jest korupcja. Ja jestem za tym, aby politycy zawsze rozmawiali tak aby w razie ujawnienia treści nie mieli się czego wstydzić, albo nawet dzięki nowoczesnej technice na prawdę publikować treść wszystkich rozmów gdzieś w internecie. Na początku byłaby pewna krępacja, ale myślę, że wyszłaby wszyskim na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
ami40 Grzesiu, przeczytaj wywiad a nie sluchaj 29.09.06, 10:53 TV trwoga. Wiem, ze od czytania oczy bola, ale od ogladania i sluchania sprawiedliwych "prawd" wodzow rewolucji moralnej, po prostu sie glupieje. Dbaj o siebie i swoje zdrowko. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 21:05 grzesiekgrzesiek napisał: > a jak Rokita prosił o 9 stanowisk ministerialnych ?? > > To też jest korupcja czy nie ? No, to zależy, co oferował w zamian! Odpowiedz Link Zgłoś
br311 Wyobrazmy sobie... 29.09.06, 10:40 Wyobrazmy sobie ze przychodze do urzednika panstwowego i w sposob niedwuznaczny sugeruje mu ze jezeli wyda korzystna dla mnie decyzje zalatwie prace jego rodzinie i znajomym oraz splace jego dlugi. Wolno? Zawsze wydawalo mi sie, ze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:40 Panie Profesorze, jak Pan tak może? Przecież chyba jednoznacznie Panu to wyjaśnił, że nie, p.magister prawa i niedoszły adwokat (w aplikacji przeszkodził układ)p.min. Przemysław, Edgar Filipinka-Gosiewski. A profesorem prawa, ale tego zupełnie nowego zostanie w końcu p.Filipinka, kiedy nowy układ, zwycięży stary. Pana Profesora serdecznie pozdrawiam, a p.ministrowi proponuję poczytanie o kłopotach niejakiego Aleksandra Macedońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomdol Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:43 Zoll akurat nie jest żadnym autorytetem, tyle razy był brzydko nieobiektywny, jaki jest sens go cytować? A może właśnie dlatego się go cytuje? Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 Zoll nazwał tę afere po imieniu! 29.09.06, 10:44 Ziobro chyba go zaskarży! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Zoll nazwał tę afere po imieniu! 29.09.06, 11:10 Ziobro przed Trybunał Stanu. A po nim Kaczyński.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Zoll nazwał tę afere po imieniu! 29.09.06, 11:26 Kartofel odbierze Zollowi tytul profesora. Chyba ma do tego prawo, skoro ma prawo wreczac nominacje profesorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:46 A kto jest? Edgar czy Zero? Moża obaj wspólnie? Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:48 Jakiś jeden przykład nieobiektywizmu? Chyba, że za nieobiektywne uznajesz odnoszenie sie do przepisów prawa i konstytucji w państwie PiS, gdzie najwyższym prawem wysoko nad konstytucją jest boskie prawo natury interpretowane przez Ziobera i Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
eora Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:54 tomdol napisał: > Zoll akurat nie jest żadnym autorytetem, tyle razy był brzydko nieobiektywny, > jaki jest sens go cytować? A może właśnie dlatego się go cytuje? jaki jest sens cytowac Jaroslawa i Lecha Kaczynskich? tyle razy byli brzydko nieobiektywni... ojej, czyzbym dopuscila sie wielce semantycznego naduzycia? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:43 Sa tacy prawnicy dyzurni. Zawsze powiedza to, co Wybiorcza chcialaby uslyszec. Zoll jest takim "zollogicznym" przykladem. Nigdy nic mu sie nie podobalo z tego, co PiS proponuje. Wybiorcza jak zwykle wybrala takiego "altoryteta" bo mozna napisac: Prof. Zoll powiedzial.. Manipulacja i nic wiecej. Hipokryci dmuchacie i krzyczycie byle nie dopuscic PiS-u do dokonczenia spraw waznych. Marzy wam sie cos na ksztalt zamachu stanu. Az tak sie boicie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Poprawcie blad 29.09.06, 10:49 "Andrzej Zoll: Nieszczęście postępowania przez prokuratora jest jednak zaniechaniem (...)" Powinno byc NIEWSZCZECIE postepowania .. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkamelba Re: Jeszcze jeden blad 29.09.06, 10:53 GAZETO, slownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny, oba niezbędne....'ta nie spieszność prokuratury" - NIEŚPIESZNOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
pasbud Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:54 pycha zjadła naszych wybitnych rewolucjnistów moralnych.pycha i buta. wystarczy spojrzec na kaczke, gosiewskiego, ziebre, zawisze.marni politycy o podejrzanej prowieniencji. koniec z małymi ludźmi. jedna wielka banda. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: W treści Nieszczęście ???? 29.09.06, 21:17 mielis napisał: > A może niewszczęcie? A może to nie było przejęzyczenie, może właśnie miało być "nieszczęście?" Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 10:59 on chyba tez jest w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zoll: To jest czysta korupcja 29.09.06, 21:17 oryganion1 napisał: > on chyba tez jest w sieci No i w układzie! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 10:59 Zoll mówi, że zgodnie z prawem zainstniała korupcja, bo: "Były obietnice, niewątpliwie obietnice udzielenia korzyści, przy czym zarówno obiecywanie stanowiska jest korzyścią osobistą, jak również obiecywanie załatwienia pewnych spraw funkcjonariuszowi publicznemu (...)" Parę linijek dalej twierdzi już ODWROTNIE, że jeśli są oficjalne rozmowy koalicyjne to obiecywanie stanowisk już nie jest przestępstwem i wtedy MOZNA frymarczyć stołkami. Ciekawe, że wszystko zależy u niego od tej "oficjalności".... Jak on ją mierzy? Skąd wie, ile rozmów tak naprawdę się odbywa i na jaki temat? Jak to się dzieje, że później rodziny i przyjacielłe królika mającego władzę/stanowiska zawsze też są szybciutko dobrze ustawione? Zamiast PRZYZNAC, że cały polski system polityczny OD LAT niezależnie od tego o jaki obóz chodzi, funkcjonuje wg. reguł południowo-amerykańskich bądź włoskich Zoll wytrzeszcza niewinne oczy i odkrywa zło w Kaczorach... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 A kto skorumpował p.Zolla ?... 29.09.06, 11:04 - że gada jak potłuczony?... Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 Re: A kto skorumpował p.Zolla ?... 29.09.06, 11:07 ...Zolla korumpowal nijaki Kali... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A kto skorumpował p.Zolla ?... 29.09.06, 11:09 Właśnie. Kaczki nie są z mojej bajki - kłótliwe, zakompleksione, zaperzone, nie radzące sobie z sytuacją, obciążone immanentnym syndromem oblężonej twierdzy z której niesposób prowadzić konstruktywną politykę. Kaczki są jak Wałęsa, który się z nimi dziś wykłóca - on podobnie jak i oni jest/był silny w destrukcji, w niszczeniu. Ale z tego nie wynika AUTOMATYCZNIE, że PO jest mężem opatrznościowym, na jego się kreuje. Kreuje przy pomocy prowokacji, kłamstw i nieczystych forteli. Ładny początek ewentualnej nowej władzy. PO SAMA jeszcze bardziej niż dotychczas było obniża standardy do poziomu republiki bananowej, uważając podobnie jak wszyscy bananowi przywódcy/dyktatorzy przed nią, że ten sposób ratuje kraj od nieszczęścia. Słowem następni jakobini w kolejce. Z gębą podobną do gęby Kurskiego, którego chcą usunąć, by w POlsce było lepiej. By już nikt dziadkiem lub czym innym nie mógł szantażować. Nie mógł w POlsce szantażować, dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
zazwyczaj Re: A kto skorumpował p.Zolla ?... 29.09.06, 11:29 i tu sie zgadzam wszyscy politycy to kupa miernot, ktorzy niczego w zyciu nie potrafia, wiec pchaja sie do tego zdegerowanego srodowiska PO niczym sie nie rozni - poza jedna kwestia pozwoli (mam nadzieje) dzialac gospodarce bez ingerowana w nia niestety kaczynscy maja bardzo lewicowe podejscie do gospodarki (tak jak giertych) i to moze polske utopic - juz sld jest bardziej prawicowe niz ta cala prawica Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A kto skorumpował p.Zolla ?... 29.09.06, 12:22 eva15 napisała: > Ale z tego nie wynika AUTOMATYCZNIE, że PO jest mężem opatrznościowym, na > jego się kreuje. ********************************** Takie właśnie następstwo zasugerowali społeczeństwu Kaczyńscy: skoro SLD było złe, to PiS musi być dobry. Na tym wozi się PO. Swoją drogą, jeżeli PO uzyska na pewien czas przewagę polityczną, to szybko się rozleci. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Re: A kto skorumpował p.Zolla ?... 29.09.06, 11:24 mg2005 napisał: > - że gada jak potłuczony?... Prawda tak bardzo boli??? Juz niedlugo "0" Ziober tez stanie przed trybunalem stanu, a wraz z nim obywatel Kaczynski Jaroslaw pseudo "Kurdupel" Przypominam wrzask jaki pisuary podniosly wzgledem Millera - ze przestepca bo nie dopelnil obowiazku "zawiadomienia o mozliwosci popelnienia przestepstwa" (Rywin oczywiscie) i nie obronia sie pisuary twierdzeniem, ze nie wiedzialy/nie znaly szczegolow/niedowierzaly itp. - wszak publicznie! odnosily sie do materialow nadanych w TVN - a one JEDNOZNACZNIE WSKAZUJA NA POPELNIENIE PRZESTEPSTWA KORUPCJI - vide artykul Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: A kto skorumpował p.Zolla ?... 29.09.06, 13:51 zibi1010 napisał: > Prawda tak bardzo boli??? No właśnie, w kwestii prawdy: co KONKRETNIE zaproponował p.Lipiński pani Beger ? Bo ja słyszałem raczej korupcyjne żądania pani Beger... Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:08 to są zasadnicze róznice, jeśli się komuś proponuje stanowisko na przykład sekr. stanu w ministerstwie rolnictwa i premier czy szef partii mówi, że gdy obejmie stanowisko ma prowadzić polityke rzadu czy partii to wszystko jest fair gdyż ministrowie, sekretarze i podsekretarze stanu są ustawowo zwiazani obowiązkiem wykonywania poleceń Rady Ministrów i ralizacji powierzonych przez nią zadań, natomist gdy mówi się poprzyj nas przejdź do naszej partii to dostaniesz stanowisko to jest to korupcja. Nikt by sie nie przyczepił gdyby Lipiński powiedział "Reniu jesteś jedyną osobą, która może zreformować polską wieś i wprowadzić program propagujący nowe rozrzutniki do gnoju, potrzebujemy Cię" to nikt by chyba nie miał wątpliwości, że to korupcja nie jest a tylko budowa IV RP. Po prostu uzyskanie korzyści majątkowej w zamian za dane zachowanie, nie jest przestępstwem wtedy, gdy dane zachowanie jest usankcjonowanie ustawowo. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:14 Mówisz o oprawie FORMALNEJ. Pewnie, że bardziej elegancko byłoby, gdyby tak rozmawiano. Ale w niczym to nie zmienia faktu, że WSZYSTKIE partie polityczne w ten sposób frymarczą stołkami i, że w Polsce to normalne, że się wciąż dla konkretnych korzyści zmienia fronty (vide niejaki Jagielski bodaj, ten to już zawodowiec). Czy słychać wowczas Zolla? jeśli nie, to dziś jest trochę niewiarygodny w swym świętym oburzeniu. Co innego, jeśli takie zachowana ZAWSZE piętnował, zwalczał i zgłaszczał do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:53 Po pierwsze dowodów nie było (mówię o generalnej zasadzie), a gadanie o tych sprawach bez dowodów jest głupotą. To znaczy Zoll wielokrotnie krytykował upadek obyczajów itd., ale nie mógł mówić, że dochodzi tu a tu do korupcji bo tego nie wie i nikt rozsadny by tak nie robił. Poza tym w większści negocjacji chodziło o podział wpływów na resorty i tak sie dzielono, że wy bierzecie rolnictwo i robicie swój program a my MSW i my tutaj po swojemu, oczywiście staję się to programem RM, a nie chodziło o wykupienie za stanowisko, weksle i sprawy sądowe posła. A Zoll cały nie jest kutwą, która obraca się w sferach politycznych i składa donosy i liże dupy tylko przedstawia sprawy zasadniczo, a korupcję i patologie władzy tępił skutecznie jako RPO. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 12:09 Chyba nie zrozumiałeś artykułu. Takimi sprawami prokuratura ma się zajmować z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
staruszek34 Wg prawa amerykanskiego. 29.09.06, 16:05 Zoll w swojej wypowiedzi daje przesadnie proste wyjasnienia, zakladajace, ze za oficjalnymi negocjacjami parlamanetarnymi nie kryja sie osobiste wzgledy materialne. Na tle wypowiedzi Zolla w domysle pozostaje, ze w kuluarach mozna "dogadac szczegoly". Ludzie z elity prawnej i intelektualnej niezaleznie ktorej partii sprzyjaja, musza jednak, bez rozwlekania swojej wypowiedzi, wysubtelnic ja na tyle, aby bylo jasne, w czym kryje sie przestepstwo. Wg mnie, i chyba kazdego przecietnego obserwatora, w tej aferze obydwie strony dzialaly przestepczo. Zoll, na pewno znawca Kodeksu Karnego, na pewno poprawnie wskazal elementy przestepstepcze. Ale Zoll pominal polowe przestepstwa. Oczywiscie kiedy jest tylko komentatorem, a nie np. prokuratorem dzialajacym z urzedu, sam nie popelnia przestestwa przez zaniechanie, ale w oczach uwaznego czytelnika popelnia nieuczciwosc, bo jako ekspert nie mowi temu czytelnikowi wszystkiego co jest wazne. Na ile ja znam prawo amerykanskie, amerykanskie sady nie akceptuja dowodow zdobytych na drodze nielegalnej. Nikt nie ma prawa nikogo podsluchiwac, chyba, ze uzyska na to pozwolenie sedziego. Bez takiej zasady zycie codzienne zamieniloby sie w pieklo podsluchu i przestalaby istniec prywatnosc. W tej tutaj aferze dziennikarze, zdobywszy to co zdobyli z podsluchu, powinni oddac sprawe w rece prokuratury, nie robiac wokol niej zadnego rozglosu. Prokuratura, widzac w tym przejaw usilowania przestepstwa, i oceniajac jego skale jako dostatecznie powazna, powinna poprosic sedziego o pozwolenie na dalszy podsluch, i dopiero tak zdobyte dowody, jezeli by sie do tego nadawaly, wykorzystac w sadzie. Sluchalem komentarzy kilkunastu poslow do Sejmu i wypowiedz Premiera. Zaden nie oswietlil calosci zagadnienia, ale do nich nie mam pretensji, bo to sa politycy, chociaz gdyby ktorys z nich zdobyl sie na pelna uczciwosc, zdobylby moj szacunek. Ale od ekspertow, w odroznieniu od politykow, oczekuje opinie pelna: nie wolno nikogo podsluchiwac, nie wolno frymarczyc spolecznymi pieniedzmi. Spoleczenstwo budziloby moj szacunek, gdyby niezaleznie od podzialow np. jak na lewice i prawice, wylonila sie grupa takich, co bronia prawa i sprawiedliwosci, ale pisanych z malej litery i rozumianych jak byly rozumiane zanim jeszcze powstal PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 12:26 Owszem wszystkie partie targują się o stołki. Ale czym innym są targi z koalicjantem (nawet potencjalnym)a czym innym "podkupywanie" poszczególnych posłów z partii opozycyjnej. Gdyby Lipiński składał swe propozycje Begerowej pół roku temu gdy PiS montował koalicję z Samoobroną byłyby to negocjacje (co najwyżej Lepper mógłby się złościć, że za jego plecami)a teraz zaproponował stanowisko za zmianę frontu politycznego Odpowiedz Link Zgłoś
edwarddyp Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 12:27 W sprawi chodzi przede wszystkim o WEKSLE !!! i o ewentualne załatwianie SPRAW SADOWYCH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 21:21 scofield napisał: > to są zasadnicze róznice, jeśli się komuś proponuje stanowisko na przykład sekr > . > stanu w ministerstwie rolnictwa i premier czy szef partii mówi, że gdy obejmie > stanowisko ma prowadzić polityke rzadu czy partii to wszystko jest fair gdyż > ministrowie, sekretarze i podsekretarze stanu są ustawowo zwiazani obowiązkiem > wykonywania poleceń Rady Ministrów i ralizacji powierzonych przez nią zadań, > natomist gdy mówi się poprzyj nas przejdź do naszej partii to dostaniesz > stanowisko to jest to korupcja. Nikt by sie nie przyczepił gdyby Lipiński > powiedział "Reniu jesteś jedyną osobą, która może zreformować polską wieś i > wprowadzić program propagujący nowe rozrzutniki do gnoju, potrzebujemy Cię" to > nikt by chyba nie miał wątpliwości, że to korupcja nie jest a tylko budowa IV > RP. Po prostu uzyskanie korzyści majątkowej w zamian za dane zachowanie, nie > jest przestępstwem wtedy, gdy dane zachowanie jest usankcjonowanie ustawowo. I po co te uczone wywody? Przecież ci, do których to kierujesz, i tak nie potrafią czytać ze zrozumieniem, nie mówiąc już o fatalnych błędach ortograficznych, które popełnia większość z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:11 Jest jedna miara i to calkiem oczywista. Rozmowy koalicyjne sa jawne w tym sensie, ze wszyscy o nich wiedza, media o tym dyskutuja, dzieje sie na oczach spoleczenstwa well... prawie na oczach. Rozmowy sprzed paru dni z definicji byle tajne, o tych rozmowach poza zainteresowanymi nikt nie mial wiedziec. Proste? - mysle ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:15 Naprawdę wiesz NA PEWNO i ZAWSZE, ile rozmów prezeprowadzają koalicjanci i możesz dać sobie rękę uciąć, że WSZYSTKIE są jawne? Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 12:40 Za polskich politykow zwlaszcza tych z SLD, czy PiS nie dam nawet paznokcia. Dla mnie, dla moich pogladow to jest prawie to samo roznia sie tylko stosunkiem do niejakiego Rydzyka. Niemniej jednak jezeli "rozmawiaja" partie jest to bardziej "publiczne" tak czy inaczej dochodzi do mediow, ostatnie rozmowy mialy byc scisle tajne poza plecami wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Oficjalność 29.09.06, 11:15 Właśnie - wszystkie rozmowy PiS-Po nie były oficjalne. A kto zagwarantuje że po wstępnych rozmowach z Beger kolejne nie byłyby oficjalne ???? Coś cienkie te argumenty Zolla Odpowiedz Link Zgłoś
eora Re: Oficjalność 29.09.06, 11:47 palestrina2005 napisał: > A kto zagwarantuje że po wstępnych rozmowach z Beger kolejne nie byłyby > oficjalne ???? > Coś cienkie te argumenty Zolla i to ma byc twoj mocny argument na "cienki" argument Zolla? buhahahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Oficjalność 29.09.06, 11:59 Przynajmniej logiczny. W przeciwieństwie do wywodu Zolla który opiera się na Subiektywnej ocenie Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Oficjalność 29.09.06, 12:55 > Przynajmniej logiczny. Musze cię zmartwić, ale nie może być logiczny, ponieważ opiera się na twoich domysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Oficjalność 29.09.06, 13:19 jakich dmoysłach. Logiczne jest to że "oficjalnośc" to bardzo subiektywna sprawa którą można rożnie interpretować. Zoll mówi że rozmowy PO - PiS nie są korupcyjne bo były oficjalne. A faktem jest że wiele rozmów było za zamkniętymi drzwiami .Wystarczy odgrzebać relacje prasy z tamtych dni. Coś dziurawa ta teoria Zolla. W przeciwieństwie do Ciebie jestem na tyle doświadczony żeby nie uznawać prawdziwości czyichś słów (Zolla) tylko na tej podstawie że powiedział je autorytet w danej dziedzinie (Zoll). Kazdy się może mylić nawet autorytet. Każdy osąd ma w sobie czyjeś subiektywne uprzedzenia - a prawnicy też są ludźmi i nie są od nich wolni - to już z psychologii a nie z prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Oficjalność 29.09.06, 14:25 > jakich dmoysłach. A na takich (fragment twojego posta): "A kto zagwarantuje że po wstępnych rozmowach z Beger kolejne nie byłyby oficjalne ????" Stwierdziłeś, że jest to logiczny argument, z czym zgodzić się nie mogę. > Logiczne jest to że "oficjalnośc" to bardzo subiektywna sprawa którą można > rożnie interpretować. Tu się z tobą zgadzam. > Zoll mówi że rozmowy PO - PiS nie są korupcyjne bo były oficjalne. > A faktem jest że wiele rozmów było za zamkniętymi drzwiami .Wystarczy odgrzebać > relacje prasy z tamtych dni. To, że rozmowy odbywały się za zamkniętymi drzwiami, wcale nie wyklucza tego, że były oficjalne. > W przeciwieństwie do Ciebie jestem na tyle doświadczony żeby nie uznawać > prawdziwości czyichś słów (Zolla) tylko na tej podstawie że powiedział je > autorytet w danej dziedzinie (Zoll). Nie zamierzam się z tobą licytować na doświadczenie, bo nie znając cię, nie jestem w stanie ustalić, który z nas jest bardziej doświadczony. Mylisz się, jeżeli sądzisz, że uznaję prawdziwość słów np. pana Zolla tylko dlatego, że jest on autorytetem. Słyszałem wypowiedź pana Ziobry w tej sprawie i muszę przyznać, że to wykładnia pana Zolla bardziej do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Oficjalność 29.09.06, 12:49 Podaj kiedy odbyly sie te rozmowy. Byc moze byle tajne ale wiadomo ze byly. Nalezy rozroznic tajne romowy o ktorych wiadomo ze sa, od rozmow nieoficjalnych o ktorych nikt nie wie ze sie odbywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Oficjalność 29.09.06, 13:23 Rozszerzamy już definicję /????? Kolejny wymiar - nie wiedzieliśmy o czym rozmawiają ale wiedzieliśmy że rozmawiają. Więc nie jest to wszystko takie jasne kawa na ławę - prawda /?? Możliwe sa różne interpretacje. Tak samo wiedzieliśmy że PiS rozmawia o przejściu z poslami Samoobrony. Przecież sam premier apelował do nich w TV - odchodźcie z Samoobrony i popierajcie rząd. Wszyscy o tym usłyszeli.... Więc wiedzieliśmy o rozmowach PiS - posłowie SLD. Beger też mówiła prasie że rozważa różne opcje - i że dobija się do niej PSL i PiS - czytałem na Onecie przed tą aferą i szczerze mówiąc coś mi tu nie pasowało. Tak myślałem wtedy że moze Lepper podstawia Beger PiSowi, szczególnie że już wtedy Lepper oskarżał PiS. PiS popełnił więc wielki grzech - grzech nieostrożności. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:30 Gdyby glupota miala skrzydla, to... eva15 bylaby golebica. Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:34 Tak, ponieważ "frymaczenie stłkami"z obietnicą korzysci finansowych lub osobistych-a tutaj jest to ewidentne jest korupcją,a samo frymaczenie na zasadzie negocjacji bez dawania korzyści nie jest.Kurupcja jest w tedy gdy jest coś więcej niż tylko ustalanie jaki stółek za jaki stołek, gdy temu towarzyszy załatwianie brudnych sprawek-np. weksli. negocjacje-wymiana stołek za stołek i nic więcej, korupcja-stołek za ciemne sprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:36 Sorry, dawanie stołka ZAWSZE jest korzyścią dla obdarowanego. Ludzie,jak widać do władzy się pchają, a nie idą z łapanki. Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 11:53 nie jeśli obdarowanym jest inny polityk,który stołek i tak jakiś zajmie(a były też propozycje dla rodziny Beger).No chyba trudno,żeby negocjacja była nieopłacalna dla jednej ze stron, tu obowiązuje zasada coś za coś.Tylko co to jest to "coś za coś"-tu się kryje odpowiedź czy to była korupcja czy nie,a była i to w stu procentach-przypadek książkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Absurd! Jak koalicja ma obsadzać stanowiska? 29.09.06, 11:40 Czy w czasie negocjacji koalicyjnych mają stanowiska rozdzielać w drodze losowania? Nie sprowadzajmy sprawy do absurdu. Jest seks z żoną i z prostytutką. I niekoniecznie te dwie sytuacje są identyczne z moralnego punktu widzenia. Rok temu Rokita publicznie mówił, że PO chce stanowiska Ministra SWiA i dlaczego. I choć niektórzy mówili, że koloryzuje (mówił, że PiS będzie wykorzystywał służby specjane do walki partyjnej) to życie pokazało, iż miał rację. Patrz afera billboardowa czy zatrzymanie Wąsacza. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: Czysta pokrętność Jedynego Sprawiedliwego 29.09.06, 20:00 > Jak on ją mierzy? Skąd wie, ile rozmów tak naprawdę się odbywa i na jaki temat? On się nie wypowiada na temat ilości rozmów. On analizuje zdarzenie i sprawdza, czy nie wyczerpuje ono znamion. Funkcjonariusz publiczny jest, propozycja korzyści jest, paragraf jest. > Jak to się dzieje, że później rodziny i przyjacielłe królika mającego > władzę/stanowiska zawsze też są szybciutko dobrze ustawione? To właśnie jest korupcja z którą trzeba walczyć > Zamiast PRZYZNAC, że cały polski system polityczny OD LAT niezależnie od tego o > jaki obóz chodzi, funkcjonuje wg. reguł południowo-amerykańskich bądź włoskich > Zoll wytrzeszcza niewinne oczy i odkrywa zło w Kaczorach... Dziennikarz nie zapytał o analizą porównawczą stanu polskiej praworządności z wybranami krajami Ameryki Południowej. Jakby zapytał, to pewnie profesor udzieliłby interesującej cię odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Łże-Kaczyński 29.09.06, 11:09 Korupcja rządu Kaczyńskiego jest oczywista. I Prokurator a tym Ziobro powinni stanąć przed Sądem lub Trybunałem Stanu. I tak musi być.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galopujacy_major Re: Łże-Kaczyński 29.09.06, 12:23 Sprawa oferowanie nie tyle stołków co posad dla rodzinki i znajomych wyczerpuje znamiona przestępstwa korupcji jako, że jest to oferowanie korzyści osobistej. Korzyść osobista to nie mająca postaci majątkowej korzyść dla korumpowanego lub bliskich mu osób. Nie pamiętam, żeby Tusk z rokita prosili Kaczyńskich o posady dla znajomych, na co w przypadku Beger zgodził się Lipiński. Poza tym na pewno doszło do korupcji poprzez obietnice korupcji majątkowej. Jeżeli obiecanie stworzenia funduszu, który by zabezpieczał finansowe długi funkcjonariusza publicznego w zamian za określone działanie związane z pełnieniem przez niego funkcji( przejście do koalicji i popieranie rządu) nie jest wyczerpaniem znamion art.229 §1 k.k. , to nie wiem co jest korupcja w tym kraju. Sprawa znajdzie swój finał w sądzie, ale pewnie nie za kadencji jedynego sprawiedliwego Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś