Dodaj do ulubionych

Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkarni...

• the_rest Panie Hołda - co Pan bredzi ? 03.10.06, 09:00
      "Protestuje za to prof. Zbigniew Hołda z Fundacji Helsińskiej: - Powiem
      brutalnie: te przepisy zachęcają, by bogaci bronili swojego mienia, zabijając
      biednych!"

Co to za banialuki ? - w mojej okolicy jakiś czas temu, 2 zbirów wdarło się
      nocą do domu staruszków. Przez jakiś czas ich w bardzo brutalny sposób
      torturowali, a potem zabili. I oto łaskawy Pan Hołda właśnie staje w obronie
      takich "biednych" bandziorów. Zastanów się trochę chłopie zanim coś w mediach
      chlapniesz, bo przez takich mądrali jak ty giną ludzie, pozbawieni prawa do
      obrony.
      • uniaeuropejska1 Re: Panie Hołda - co Pan bredzi ? 03.10.06, 11:58
        Raczej się ty kolego zastanów co piszesz.Staruszkowie nie obroniliby się
        niezależnie na co prawo by pozwalało.Ponadto profesor mówił o bogatych,czy
        staruszkowie się do nich zaliczali?
        • szapoba Re: Panie Hołda - co Pan bredzi ? 04.10.06, 03:03
          uniaeuropejska1 napisał:

> Raczej się ty kolego zastanów co piszesz.Staruszkowie nie obroniliby się
          > niezależnie na co prawo by pozwalało.Ponadto profesor mówił o bogatych,czy
          > staruszkowie się do nich zaliczali?

Zaraz padnę, to bogaty nie ma prawa się bronić, np. ktoś, kto własnym potem,
          rozumem, ciężką pracą dorobił się majątku większego niż przeciętna? Ma takiemu
          śmieciowi oddać swoją krwawicę, a może jeszcze dorzucić żonkę na rozładowanie
          emocji "biednego" włamywacza? Coś ci się zdrowo porąbało we łbie! Robi mie się
          niedobrze jak czytam taki socjalistyczny bełkot.
    • ryssio Tani populizm, a przestępcy się śmieją w kułak 03.10.06, 09:00
      Panie ministrze, kiedy większe uprawnienia dla nauczycieli? Bo póki co
      małoletni chuligan (taki 12-letni, na przykład) może robić co chce, ze szkoły
      go się usunąć nie da. Co z poczuciem bezpieczeństwa na ulicach? Kiedy więcej
      pieniędzy dla policji i więcej policjantów? Ostatni pieszy patrol policji na
      Ursynowie widziałem gdzieś za środkowego Oleksego. Dlaczego policjant
      pzryjmując moje zeznanie w sprawie kradzieży mojego wozu pisał na maszynie?
      Który mamy rok - 2006 czy może 1976? Ja nie chcę kary dożywocia dla
      drogowych "rajdowców", ja chcę żeby za przekroczenie prędkości facet dostawał
      mandat, tylko tyle. Gdzie fotoradary?
      Ja wiem, panie ministrze, że straszenie podwyższeniem kary za rozbój o dwa lata
      i robienie marsowej miny w TV dobrze działa na elektorat, zwłaszcza ten z
      podstawowym wykształceniem. I nie ma to jak obietnica rozszerzenia granic
      obrony koniecznej. Wie pan doskonale, że drugiego kroku - pomyślenia "a czym ja
      się obronię" sporo ludzi nie wykona. A w razie czego i tak każdy się broni jak
      może, bez wertowania kodeksu karnego.
      Tylko czy za to panu płacą z naszych podatków?
    • danek121 Dajcie każdemu pistolet 03.10.06, 09:07
      To jest typowa hipokryzja. Moraliści zakazali kary śmierci dla
      bestialskich i wielokrotnych morderców natomiast osoba fizyczna
      może zabić każdego kto znajdzie się w jego domu. Ten Pan z Łodzi
      który zażgał uciekającego złodzieja najpierw gdy go uniewiniono
      chwalil się, że zrobił by to ponownie, potem gdy go ponownie
      sądzono już mówił, że już nigdy by tego nie zrobił a teraz gdy został
      uniewiniony to chce skarżyć się do Strazburga. Tylko tak dalej
      przykłady mamy w Ameryce. Przydało by się zastanowić czy życie
      ludzkie jest ważniejsze od radia?
    • jola_bzyku Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 09:10
      WYBIóRCZA, WY jak już coś skomentujecie, (to głowa mała)
      • uniaeuropejska1 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 11:59
        Głowę masz małą? No cóż to nie wina wyborczej.
    • freelancer_1 Nareszcie! 03.10.06, 09:17
      Zmiany kodeksu poszły we właściwym kierunku: można w majestacie prawa odstrzelić dupę złodziejowi
      na własnym terenie - i tak powinno być! Niech się gnoje zaczną bać!
    • hehenio Proste, jak ziobrowe zęby: karać, karać, karać! 03.10.06, 09:18
      Nie wiem, czy to merytorycznie słuszne, czy nie.
      Ale wiem, że Lud Ciemny lubi słuchać takich koszałek - opałek. A wybory za pasem.
    • presentation1 Zgodnie z oczekiwaniami.... 03.10.06, 09:22
      normalnej czesci spoleczenstwa.PiS nie szuka glosow posrod przestepcow jak
      robily to poprzednie ekipy.Brawo.
    • slaynes Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkarni.. 03.10.06, 09:26
      Powiem tak, nierozumiem tych ktorzy twierdza ze to zly pomysl. Poki co prawo
      chroni napstnika ktoremu nie moze stac sie krzywda... Kilka takich spraw w
      polsce miala juz miejsce (wlamywacz pozywa okradzionego), teraz jest szansa zeby
      prawo stalo za okradanym i go chronilo. Napastnik niech sie zastanowi kilka
      razy, pomnozy ryzyko i byc moze zrezygnuje.

Wrojoz i inny, teraz widac jacy jestescie liberalni... dodam tylko od mojego wara!
      • slaynes Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 09:27
        Jeszcze jedno po przeczytaniu widac ze drobne przestepstwa nie beda juz opiewane
        abusrdalnymi karami jak bywalo do tej pory, a nie widza tego tylko slepi.
      • presentation1 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 09:31
        Oczywiscie.Wiadomo ze tym sposobem nie zlikwiduje sie przestepczosci jednak
        jest pewnosc ze okazjonalni bandyci sie wylamia.Kazdy sposob na bandyte jest
        dobry zeby tylko zostal wprowadzony w zycie.Pisze -sposob-poniewaz bandyci
        wykorzystuja swoje sposoby.Do tej pory sposoby ,mozliwosci i prawo stalo po
        stronie bandytow.
      • jurek7 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 10:26
        slaynes napisał:

> Powiem tak, nierozumiem tych ktorzy twierdza ze to zly pomysl. Poki co prawo
        > chroni napstnika ktoremu nie moze stac sie krzywda...

Ciekawe w którym miejscu to prawo tak chroni napastnika?

Kilka takich spraw w
        > polsce miala juz miejsce (wlamywacz pozywa okradzionego), teraz jest szansa
        zeb
        > y
        > prawo stalo za okradanym i go chronilo.

Zmiana przepisów przez Ziobrę nie zmieni tego, że włamywacz może pozwać
        okradzionego. ZAWSZE go może pozwać. Rzecz w tym, że prawie nigdy nie będzie (
        i nie było) podstawy do zasądzenia czegokolwiek na jego rzecz.
    • teacheress Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkarni.. 03.10.06, 09:30
      A czy zwieksza sie kary za gwalty i przemoc w rodzinie?!
      Czy tez bicie w rodzinie jest dobre, bo wychowawcze, tak dla dziecka jak i
      zony?!
      • presentation1 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 09:32
        Spytaj sie tych co ukladali poprzedni kodeks karny?
    • atena48 lekktyki zbudujmy i ... 03.10.06, 09:34
      pomniki złodziejom, bandytom i oddajmy im cześć, hołd ....
      Jak my lubimy taplać się w tym błocie, a normalność nam przeszkadza. To jest
      pytanie dlaczego młodzi i nie tylko młodzi masowo wyjeżdżaja z tego dzikiego
      kraju. Jak ktoś, nawet w sposób drastyczny nie zrobi z tym porządek to ten
      eksodus będzie się nasilać. Ja też już nie mam sił zyć w tym bagnie, gdzie
      dobrą pracę dostajesz po znajomości, do dobrych szkół można dostać sie po
      znajomości, do lekarzy specjalistów - za kasę lub po znajomości, i długo można
      tak wyliczać. W Szwecji za kradzież ucinano rękę i szybko zrobili ze
      złodziejami spokój. W Stanach dawno już można zastrzelić intruza , który
      próbuje siła wejśc na twoja posesję. Tak powinno być. Parę lat temu "dziani
      chłopcy" z nudów zabawiali się w okradanie sklepów. Zrobili napad na sklep
      mięsny, gdzie zaatakowali kobietę. Obezwładnili ją. Ona upadła na piecyk
      elektryczny i odzyskała przytomnośc. Obezwładniła jednego z nich i potem
      musiała się z tego "gęsto" tłumaczyć. Czy o to nam chodzi?.
    • lisa2 Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkarni.. 03.10.06, 09:36
      Nie wolno zabijać!
      Można (wg mnie) ograniczyć wolność (zatrzymać - wszelkimi dostępnymi sposobami)
      w celu natychmiastowego przekazania Policji.
      Tak rozumiem przykazania Boże i aktualne przepisy prawa Rzeczypospolitej Polski.
      • presentation1 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 09:56
        Skoro mozna wysylac wojsko zeby mordowalo innych , mozna i w kraju.
      • rzabba Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie l i s a 03.10.06, 10:04
        lisa2 napisał:

> Nie wolno zabijać!
        -----
        wolno jak trzeba. poczytaj sobie biblii, jesli jestes wierzaca, a jesli nie to
        pomysl chwile.
        • lisa2 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie l i s a 29.10.06, 10:24
          Myślałam! Nic nie wymyśliłam nowego (Nihil novi).
          NIE ZABIJAĆ ! ! !
    • jsd1952 Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkarni.. 03.10.06, 09:37
      Jeśli Pan Ziobro pójdzie dalej to Andriej Wyszynski znalazł godnego następcę.
    • karwoj8 Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkarni.. 03.10.06, 09:38
      Całkiem fajne zdjęcie jak na "mniej niż zero" i jakże stosowne do zawartości
      umysłu i głoszonych poglądów.
    • qtasek p. Ziobro tojedny w tym rządzie, który nie zawodzi 03.10.06, 09:43
      powodzenia, czekam z niecierpliwością, aż zmiany wejdą w życie, i mam nadzieję,
      że to nie kiłbaska wyborcza
    • zapytaniaznak Hołda chrzani 03.10.06, 09:43
      WYJĄTKOWO stanę po stronie PiSu: Argument prof. Hołdy, że bogaci będą strzelać
      do biednych to czysta demagogia, głupota do kwadratu!!!
      Nie chcę opluwać pana profesora, ale ta wypowiedź jest tak bezdennie głupia, że
      aż boli.
      • presentation1 Re: Hołda chrzani 03.10.06, 09:48
        Ale profesora nie boli.To jego maniakalne odkrycie.
    • obywatel_szarak Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 09:46
      Wszystko dobrze, zaostrzenie kar. Tylko dlaczego wiezienia oplywaja w coraz
      wiekszy luksus?Czemu bandyci nie moga zyc o chlebie i wodzie?Tylko
      musza "godniej" niz uczciwi obywatele szarej kategorii?
      • presentation1 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 09:48
        Bo masz rozne fundacje ktore za chwile nazwa ze to faszystowskie metody.To samo
        powie guru Kalisz.
    • zapytaniaznak Roboty, a nie więzienie dla "malutkich" 03.10.06, 09:50
      Zaostrzenie kar niewiele zmienia, poza zapełnieniem (PRZEPEŁNIENIEM) więzień.
      Bezpieczniej od tego nie jest, stwierdza się nawet wzrost brutalności
      przestępców. Na to są badania.
      Lepiej walczyć o NIEUCHRONNOŚĆ kary, o NIEOPŁACALNOŚĆ przestępstwa. Przykładowo
      nikt dziś nie kradnie akumulatorów, bo się nie opłaca. Oczywiście to nie zasługa
      państwa, tylko dostępności i ceny akumulatorów. Niemniej jednak przestępca
      odstąpi od czynu, gdy wie że go złapią, lub że guzik zyska.

A propos więzień: NIE SADZAJMY TAM WSZYSTKICH! Alimenciarze, drobne pijaczki,
      sprawcy bójek i inni DROBNI przestępcy powinni mieć OGRANICZENIE WOLNOŚCI,
      jakieś prace społeczne itd. Niech mają karę, ale po co płacić za ich uwięzienie,
      po co sponsorować degradację człowieka (tam się nauczy być PRZESTĘPCĄ).
      Nie chcę łagodności, chcę racjonalności.
      • presentation1 Re: Roboty, a nie więzienie dla "malutkich" 03.10.06, 09:52
        Nieuchronnosc a takze wysokosc tej kary.Co z jej nieuchronnosci skoro bandyta
        dostanie w zawiasach?
        • zapytaniaznak Re: Roboty, a nie więzienie dla "malutkich" 03.10.06, 10:14
          presentation1 napisał:

> Nieuchronnosc a takze wysokosc tej kary.Co z jej nieuchronnosci skoro bandyta
          > dostanie w zawiasach?

Mylisz się. Kara powinna być stosowna do winy. "Zawiasy" nie są dla bandytów.
          Jeżeli bandyta dostaje zawiasy, to nie rzutuje to na nieuchronność kary, tylko
          na jej adekwatność.
          Chodzi o to, by złodziej obrabiający kiosk nie dostawał 10 lat, żeby alimenciarz
          W OGÓLE nie siedział, żeby bandyta za napad miał mniejszy wyrok niż za morderstwo.

Był taki przypadek w USA, gdy porywacze zabili ofiarę, bo tak im było łatwiej, a
          wiedzieli, że kara za porwanie jest taka sama, jak za morderstwo. Potem to prawo
          zmieniono. Pewnie wcześniej jakiś Ziobro z Alabamy powiedział, że trzeba
          surowych kar dla sprawców porwań...
          • presentation1 Re: Roboty, a nie więzienie dla "malutkich" 03.10.06, 10:18
            W zasadzie chodzi o zmiany.Nie twierdze ze te rozwiazania beda ostateczne
            jednak jest to krok we wlasciwym kierunku.Alimenciarze?Problem jednak z tym
            fantem trzeba cos zrobic.Nie ma gotowych rozwiazan.Zreszta niejednemu
            alimenciarzowi puszka uratowala zycie.
      • cynik9 Re: olow i miedz 03.10.06, 11:25
        zapytaniaznak napisał:

> Zaostrzenie kar niewiele zmienia, poza zapełnieniem (PRZEPEŁNIENIEM) więzień.
        > Bezpieczniej od tego nie jest

O ile - i dopuki - sprawca siedzi w wiezieniu to nie popelnia recydywy.
        Zapelnienie wiezien to moze nie wszystko ale nonsensem jest twierdzic ze
        zlodziej za kratkami nie zwieksza bezpieczenstwa.

> Przykładowo > nikt dziś nie kradnie akumulatorów, bo się nie opłaca.
        Oczywiście to nie zasługa państwa, tylko dostępności i ceny akumulatorów.

A ja juz myslalem ze to przede wszystkim zasluga alarmow samochodowych...Ale
        skoro olow jest tak dostepny to czy miedz nie jest? A jezeli tak to czemu
        sasiadowi wyharatali niedawno miedziane rurki ze scian domu? (odpowiedz - bo nie
        mial alarmu :-D)

• dean08 Re: olow i miedz 03.10.06, 12:40
          Owszem nonsensem jest, chyba że wsadzisz go na resztą życia. W ka zdym innym
          przypadku on kiedyś wyjdzie - ciekawe co będzie robił dalej, z czego się
          utrzymywał... nawet ograniczona skuteczność resocjalizacji ma sens. Lepiej niż
          mamy 4 na 10 recydywistów, niż 10 na 10...
          • cynik9 Re: olow i miedz 03.10.06, 16:07
            dean08 napisał:

> Owszem nonsensem jest, chyba że wsadzisz go na resztą życia. W ka zdym innym
            > przypadku on kiedyś wyjdzie - ciekawe co będzie robił dalej, z czego się
            > utrzymywał... nawet ograniczona skuteczność resocjalizacji ma sens.

mialaby sens gdyby dzialala. moze zreszta gdzies dziala, moze w jakis
            przekretach gospodarczych czy napadach. Ale po prostu nie wierze ze pospolity
            zlodziej, ktorego w dodatku pan profesor awansem rozgrzesza bo jest "biedny"
            wiec moze krasc, kiedykolwiek sie "zresocjalizuje", droga np. cyrku z
            ukladaniem chodnikow w gminie czy nalozonymi nan pracami porzadkowym. Wolne
            zarty, predzej bedzie sie uwazal za ofiare systemu i tylko czekal na nastepna
            okazje.
    • mulla_komar Ten Holda to ma niezle p....e w glowie. 03.10.06, 09:51
      'zeby bogaci bronili sie zabijajac biednych'. Nie bede ciskal inwektyw bo mnie
      ocenzuruja ale slowa tego pana swiadcza o jego poziomie.
      A obrobili mnie dwukrotnie jak jeszcze nie mialem swojego mieszkania i nie bylo
      mnie stac na odpowiednie zabezpieczenia.
      • 1europejczyk Holda to typowy przedstawiciel tak zwanej 03.10.06, 10:40
        polskiej "inteligencji" ktora zamiast swoim dzialaniem skoncentrowc sie na
        sytuacji w Polsce szuka na sile wzorcow w krajach w ktorych ani sytuacja
        spoleczna ani ekonomiczna nie ma nic wspolnego z ta w Polsce. Stad wzorce te
        stosowane w Polsce nie przynosza podobnych efektow jak tam gdzie okazaly sie
        skuteczne, a wprost przeciwnie pogarszaja jeszcze sytuacje w Polsce. Na taka
        sytuacje polska "pseudointeligencja" do ktorej nalezy duza czesc akademicko
        korporacyjnego zplecza polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci w obronie
        nieskutecznych dzialan odpowiada znanym z prl-owskich lat zarzutem,ze to narod
        jest glupi i nie dorosl do ich "madrosci", albo ze jest to wina wladz politycznych.
        Stad proba zagwarantowanie jej wplywu na zycie spoleczne i polityczne w Polsce
        poprzez mafijne relacje instytucjach panstwowych jakim jest miedzy innymi Wymiar
        Sprawiedliwosci z jej uniwersytecko korporacyjnym zapleczem.
        I stad potem rozne smieszne oswiadczenia roznych korporacji (sedzioww obronie
        wlasnej mafi na kazda probe krytyki ich srodowiska opartego na nepotyzmie w
        sposob bardzo przypominajacy mafie. Niedodlacznym argumentem tych
        pseudointeilgentow, ktory swiadczy o ograniczonych mozliwosciac intelektualnych
        tego srodowiska jest obrona przed niezawisloscia i niezaleznscia sadow od wladz
        politycznych.
        Dziwnym trafem argument ten nigdy nie zostal podniesiony gdy chodzilo o zwykla
        korupcyjna zaleznosc tego (sedziowskiego, prawniczego, adwokackiego) srodowiska
        od swiata przestepczego. Czesto ma sie wrazenie, ze to co istnieje pomiedzy
        polska mafia wymiaru sprawiedliwosci a srodowiskiem przesteczym przypomina tak
        zwanyc "syndrom sztokchomski" w ktorym po pewnym czasie zakladnicy bardziej
        utozsamiaja sie z interesem porywaczy niz ze swoim wlasnym. Sledzac wypowiedzi
        roznych polskich pseudointeligentow z profesorskimi tytualami, dochodzi sie do
        wniosku, ze u podstaw tych wypowiedzi lezy bardziej interes przestepcow niz
        spoleczenstwa do ktorego obrony powolany jest wymiar sprawiedliwosci a ktory oni
        od lat nieudolnie reprezentuja.
        • jan583 wiadomośc z 10 waidomości radiowe 03.10.06, 10:42
          Że Milan Subotic redaktor odpowiedzialny w TVN za publicystyke
          Między innymi za program wiadomych panów był agentem WSI
          Podano ofisera prowadzącego iinne dane.Ot masz i obiektywizm TVN
    • drogibronislaw No to lumpenliberały i komuchy mają przechlapane! 03.10.06, 09:52
      Z pewnością PO i SLD nie spodoba sie podwyższenie górnej granicy kar
      finansowych za przkręty finansowe...
      • presentation1 Re: No to lumpenliberały i komuchy mają przechlap 03.10.06, 09:54
        Ktos musi liczyc na glosy przestepcow w wiezieniach.PiS ma tam przechlapane
        • presentation1 Re: No to lumpenliberały i komuchy mają przechlap 03.10.06, 09:55
          a to jest prawie 100 tys. ludzi.Jest o co walczyc.
          • mielis a to jest prawie 100 tys. ludzi.Jest o co walczyc. 03.10.06, 10:27
            Po wejściu w życie tego kodeksu będzie 10 razy więcej ale poprawka do ustawy
            zabierze im również czynne prawo wyborcze i kłopot z głowy!
        • drogibronislaw Re: No to lumpenliberały i komuchy mają przechlap 03.10.06, 09:57
          Faktycznie: głosowało tam ponad 95% na Tuska i na Platfusów... Może jeszcze
          szumowinom w więzieniach odebrać prawa wyborcze i lumenliberały padną na maore,
          gdy ich elektorat będzie zneutralizowany...
          • presentation1 Re: No to lumpenliberały i komuchy mają przechlap 03.10.06, 09:58
            Niestety.Ale to sa fakty.Wszyscy przestepcy glosuja na PO i SLD.Zbieg
            okolicznosci?
            • drogibronislaw Re: No to lumpenliberały i komuchy mają przechlap 03.10.06, 10:03
              Parząc na twarz Grzegorza Schetyny (ps. Grześ-wszystko-może), Protasiewicza,
              Zdrojewskiego, etc. znajdziesz odpowiedź...
              • presentation1 Re: No to lumpenliberały i komuchy mają przechlap 03.10.06, 10:04
                Znalazlem ja dawno.
          • yaahoo4 Re: No to lumpenliberały i komuchy mają przechlap 03.10.06, 12:15
            masakra jestes Pan nalezy sie Panu batorzenie w celi za glupote...za to ze
            wierzy Pan w moc sprawcza jakich kolwiek politykow...za to ze widzi Pan tylko
            czarne i biale. Wstyd taki duzy chlopak widocznie jest Pan daleko od problemow
            przecietnego dzieciaka, a wyroki na ludzi wydaje Pan z zacisza domowego z pod
            telewizora ogladajac seriale. Typowy polak taki jak Pan charakteryzuje sie tym
            ze trzeba za niego myslec bo sam nie daje rady...
      • rzabba Re: No to lumpenliberały drogibronislaw 03.10.06, 10:10
        drogibronislaw napisał:

> Z pewnością PO i SLD nie spodoba sie podwyższenie górnej granicy kar
        > finansowych za przkręty finansowe...
        ----
        mysle, ze to uklon w ich kierunku. kara za przekrety na szkode panstwa powinny
        miec najwyzszy wymiar, lacznie z kara smierci. 7mln to oczywisty zart.
    • krzych.korab Panie Hołda, biedni będą ciężko zdobytego mienia 03.10.06, 09:57
      bronić bardziej niż bogaci bo więcej wysiłku kosztowało ich zdobycie go. Wiem
      po sobie. A wy bronicie dobrych zarobków prawników a nie prawa.
      • drogibronislaw Re: Panie Hołda, biedni będą ciężko zdobytego mie 03.10.06, 10:01
        Człowieku, nie bądź naiwny! Słyszałeś o czymś taki, jak Front Obrony
        Przestępców? Lumpen-elyty prawnicze go tworzą...
    • sarmata A ochrona życia ludzkiego od poczęcia do śmierci? 03.10.06, 10:01
      Czy zasada ta juz w PiS nie obowiązuje? Skoro broni się zycia zaplodnionych
      komorek to tym bardziej nalezy szanowac zycie ludzi dorosłych, nawet jeśli
      popełniają bledy i lamia prawo. Cyz prawo własności jest ważniejsze od
      ludzkiego życia? Co na to czarne "autorytetymoralne
      • presentation1 Re: A ochrona życia ludzkiego od poczęcia do śmie 03.10.06, 10:03
        czyli chronic bandytow?
        Bandyta ma prawo zabijac a ofiara nie ma prawa sie bronic?Czy to powiedzial
        Kalisz?
    • poki442003 Kara śmierci jak nic. 03.10.06, 10:02
      Ziobro znalazł jednak sposób na jej wprowadzenie. Głowy domów, kupujcie gnaty! Pan minister oddaje w wasze ręce możliwość spełnienia jego największego marzenia jakim jest wprowadzenie kary śmierci.
      • presentation1 Re: Kara śmierci jak nic. 03.10.06, 10:04
        Bo przeciej jest sprawiedliwsze zabicie bandyty niz ofiary?
    • xioncpb Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkarni.. 03.10.06, 10:04
      "Protestuje za to prof. Zbigniew Hołda z Fundacji Helsińskiej: - Powiem
      brutalnie: te przepisy zachęcają, by bogaci bronili swojego mienia, zabijając
      biednych!"

Nie wiem, co ten pan jarał, ale poproszę o namiary na jego dilera...
      • presentation1 Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 10:05
        To nie diler winny to slaba glowa profesora.Walil zwykle makowy.
      • drogibronislaw Re: Nowy kodeks karny Ziobry. Będzie można bezkar 03.10.06, 10:06
        FRont Obrony Przestepcow....!
    • drogibronislaw Co złego jest w zastrzeleniu złodzieja np. banku?? 03.10.06, 10:10
      Dość tych zabobonów! Dosyć złodziei w życiu publicznym!
      • presentation1 Re: Co złego jest w zastrzeleniu złodzieja np. ba 03.10.06, 10:10
        Holda wie lepiej.To biedni morduja bogatych.
        • presentation1 Re: Co złego jest w zastrzeleniu złodzieja np. ba 03.10.06, 10:13
          A jezeli bogaty morduje biednego to z winy tego drugiego.
        • rzabba 7mln zl za rabunek na panstwie to zart 03.10.06, 10:13
          pis nie taki straszny jak go maluja
          • drogibronislaw Re: 7mln zl za rabunek na panstwie to zart 03.10.06, 10:15
            Dla lumpenliberalow naprawde straszny ....
        • drogibronislaw Re: Co złego jest w zastrzeleniu złodzieja np. ba 03.10.06, 10:14
          O tym typie nie warto wspominac!
        • rzabba 1. my tu gadu gadu, ale czy to prawda? 03.10.06, 10:36

• rzabba 2. wtyki ukladu w pisie? 03.10.06, 10:38
          no bo skad te wiesci z pierwszej reki?
    • drogibronislaw Nawet na forum Gaaazety wiekszosc jest za Ziobra!! 03.10.06, 10:13
      • presentation1 Re: Nawet na forum Gaaazety wiekszosc jest za Zio 03.10.06, 10:14
        Nie chodzi nawet o czlowieka i jego nazwisko.Chodzi o logike i zdecydowanie.A
        tego mu nie brakuje.
        • drogibronislaw Re: Nawet na forum Gaaazety wiekszosc jest za Zio 03.10.06, 10:16
          Ciekawe, co na to Michnik...
          • presentation1 Re: Nawet na forum Gaaazety wiekszosc jest za Zio 03.10.06, 10:20
            Tekst GW mial przyniesc odwrotny skutek.Jest inaczej.A to nie po linii
            Michnika.Trzeba przelknac nastepna porazke.Ale czy ostatnia?
            • arek64 Re: Nawet na forum Gaaazety wiekszosc jest za Zio 03.10.06, 10:32
              > Tekst GW mial przyniesc odwrotny skutek.Jest inaczej.A to nie po linii
              > Michnika.Trzeba przelknac nastepna porazke.Ale czy ostatnia?

Mam w nosie linię Michnika i GW, ale jestem zdecydowanym przeciwnikiem partii,
              której prezio wyzywa mnie od ZOMOwców, ponieważ partia ta do zło dla Polski.
              Jej członkowie i zwolennicy jakoś nie mogą zrozumieć, że cała strategia jest
              skierowana na osobiste porachunki prezesa i leczenie jego kompleksów - prezio
              wszystkim PiSiakom wmówił, że to dla dobra Polski, a w rzeczywistości to tylko
              dla dobrego samopoczucia wodza. Jednakże zdarza się od czasu do czasu, że
              któryś z jego ludzi nie do końca jest zahipnotyzowany przez RM i powie coś
              normalnego. Ziobro wiele razy się skompromitował, ale i tak jest jednym z
              niewielu ludzi Jarosłąwa, którzy od czasu do czasu wykazują trzeźwość myślenia.
              I wtedy można się z nim zgodzić, dlaczego nie? Czy coś takiego mozna nazwać
              porażką?
            • drogibronislaw Re: Nawet na forum Gaaazety wiekszosc jest za Zio 03.10.06, 10:41
              ..nie ostatnia! To dopiero początek tępienia szumowin...
            • drogibronislaw Re: Nawet na forum Gaaazety wiekszosc jest za Zio 03.10.06, 10:41
            • drogibronislaw ..nie ostatnia! To dopiero początek tępienia szumo 03.10.06, 10:41
              win...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka