bimbalimba 05.10.06, 23:25 sentymentalny kicz, przerazony kleska Aleksandra Stone chwycil sie brzytwy ... ale to, ze Sobolewski chwali te ckliwe bzdury jest po prostu przerazajace ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kijwoko Samotność Ameryki 06.10.06, 10:09 Ile by sie jeden z drugim dziennikarz nie naprodukowal, to kicz i tak kiczem zostanie... Na dobre filmy zaprasza Warszawski Festiwal Filmowy, ktory wlasnie wystartowal, szczegoly: wff.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Moze i kicz ale szczery...Podoba mi sie recenzja 06.10.06, 15:35 tego filmu w GW. Film rzeczywiscie tracal o kicz szczegolnie jezeli chodzi o tego sierzanta przed krzyzem i wizji chrystusa. Film jednak pokazal takze patriotyzm amerykanow nie spotykany gdzie indziej. Oni naprawde sa troche pierd...ci :-) na pukncie swojej ojczyzny. Ogolnie w skali od 1 do 10 ma u mnie 4.5. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Moze i kicz ale szczery...Podoba mi sie recen 06.10.06, 16:13 Konkluzja jest taka, ze ich patiotyzm jest po prostu... kiczowaty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Moze i kicz ale szczery...Podoba mi sie recen 06.10.06, 16:27 nie mozna generalizowac ale czesto tak. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Zarabianie na tragedii nie jest etyczne, co innego 06.10.06, 17:34 gdyby to nakręcili za conajmniej 100 lat, kiedy to nie będzie tak świerzy i bolący temat dla rodzin ofiar, tak jak to zrobiono w przypadku Tytanika. Odpowiedz Link Zgłoś
czlon_pisu juz mnie uszami wychodzi ten WTC, 9-11 itp. itd. 06.10.06, 22:50 Amerykanie majo jedno ceche ktora mnie wkurza, jak sie oni uczepio sie jakiegos tematu to jak rzep psiego ogona. Juz mi uszami wychodzi ta tematyka terroru, wojny, WTC, i Busha - i jestem przekonany ze wielu Amerykanow mysli podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Bravo dla USA.Dziekujemy za odwage!!!! 08.10.06, 05:13 Mark Lips do czlon_pisu co napisał: Amerykanie majo jedno ceche ktora mnie wkurza, jak sie oni uczepio sie jakiegos tematu to jak rzep psiego ogona. Juz mi uszami wychodzi ta tematyka terroru, wojny, WTC, i Busha - i jestem przekonany ze wielu Amerykanow mysli podobnie. ____________________________ Niniejszym informuje Ciebie,ze nie masz adekwatnych informacji o wojnie(tak!!!) ktora ma tez miejsce w Europie.Nie tylko propagandowej. Wielu politykow i Firm w Europie,tworza w cieniu,koalicje przeciw USA.O tym nie wiesz. ________________________________ Wiem ze ponowna proba zabojstwa papieza,przez "islamistow"napewno sie nie uda.Chyba ze jestes za tym... ____________________________ Wiem ze tak samo Amerykanie jak i ludzie w Europie maja dosc grozb islamistow. Nawet Arabia Saudyjska,czy Syria,czy Iran nie beda w stanie siebie ratowac, jak tak dalej ,muslimscy fanatycy beda prowokowac,ublizac,niszczyc nasza EU i USA kulture,muzyke,literature,technologie. W imie koranu,mahometa i tylko ich tradycji? Nie.Oni wiedza ze sa alternatywy dla ropy naftowej. Dlaczego miliony muslimow z Afryki,z krajow arabskich "ucieka"do Europy czy do USA? Maja tak dobrze w swoich krajach ze musza u "wrogow" zyc? Dlaczego nie chodza na koncerty muzyki klasycznej(Bach,Mozart,Opery)? Dlaczego zabraniaja dzieciom nauke biologii,w szkolach podstawowych? Wy narzekacie na USA. Ja mieszkajac w Berlinie Dziekuje USA za Internet,za ich konstytucje. Za wlasnie takie filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
bikenbok bosz, co za bzdura 06.10.06, 12:14 Tadeo! Sobolu! oprzytomniej! Ameryka jest wielkim faszyzmem! Radze przeczytac troche więcej Chomskiego niz pare cytatów i dobrze się zastanowić. W WTC zgineła garstka ludzi w porównaniu do irackich cywilów i ....ups! nie gwałcili ich przed smiercią! Oj a to się zdarzw w Iraku! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: bosz, co za bzdura 06.10.06, 13:28 > W WTC zgineła garstka ludzi w porównaniu do irackich cywilów Relatywizujesz zbrodnie. Stad juz tylko krok do usprawiedliwienia bandytow, ktorzy zaatakowali WTC. Nie przesadz. A Chomsky'emu na starosc troche sie na glowe rzuca. Niestety. I wydaje mu sie, ze o wszystkim wszystko wie. Odpowiedz Link Zgłoś
radzio1974 Re: bosz, co za bzdura 06.10.06, 13:52 Tylko niestety tymi bandytami okazali sie Amerykanie, a nie Arabowie i w tym jest problem - wiekszosc obywateli USA nadal wierzy ze to Al-Kaida zaatakowala WTC. Moze gdyby w koncu sie odwazyli na prawde i przestali poddawac sie polityce pewnej mniejszosci to by swiat na nich inaczej patrzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: bosz, co za bzdura 06.10.06, 14:04 Radziu, w tym co pisze Funia nad Tobą jest sporo prawdy. Ameryka zastosowała karę zbiorową. Ktoś im zburzył dwa wieżowce, oni w zamian zrujnowali dwa kraje: Afganistan i Irak. 2=2 Według autora artykułu rachunek się zgadza. Napisał on że Ameryka zrównoważyła swe straty. Czyżby? policzmy ile ofiar zginęło w Iraku i Afganistanie przez ostatnie 5 lat? ile samolotów spadło na nowy jork, a ile bomb na tamte dwa kraje? .............................. Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eres39 Amerykofobie... 06.10.06, 14:52 Gdyby nie Ameryka , mowilbys teraz po niemiecku.Za z nienawidzone przez Ciebie $$$ dozbrojono ZSRR i utworzono front zachodni w czasie II-giej wojny .Ciekawe jaki mieli w tym interes ? Chyba nie powiesz mi , ze zalezalo Ameryce na "europejskich nieprzebranych zlozach ropy'. Twoje antyamerykanskie jeczenie jest zalosnym skowytem , kolejnego antyglobalisty . Gdybys znal odrobinke historie , to wiedzialbys , ze WTC dla amerykanow jest niczym 1.09.1939 dla polakow. Ktos mu robic porzadki na tym swiecie. Przypominam , ze w Iraku obalono wspierajacego terrorystow dyktatora . Dlaczego nie zawodziles , gdy Sadam , bezkarnie mordowal swoich przeciwnikow politycznych ??? Rusz cztery litery i popros o azyl w Korei Połnocnej.To jest odpowiednie miejsce dla takich, jak Ty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 17:50 Jaki mieli w tym interes? Ano taki, że Stalin zobowiązał się pomóc USA w wojnie z Japonią, ale po rozstrzygnięciu kwestii Hitlera. Taki mieli w tym interes. Poczytaj trochę książek... Nie podręczników, tylko książek historycznych. A jeszcze ci powiem, że Roosvelta wogóle nie interesowało jakim językiem będą mówić Polacy. Już Trumann był bardziej zainteresowany, ale tak naprawdę za nami wstawiał się Churchill. Polska pierwotnie miała być przyłączona do ZSRR, ale Churchill się uparł, że polska musi zachować niepodległość, bo właśnie z jej powodu Anglia znalazła się w stanie wojny. Więc utrata niepodległości przez Polskę byłaby porażką Anglii. Jeśli mowa o Saddamie to wiele jest "krwawych" dyktatorów na świecie, chociażby w byłych republikach radzieckich. Tylko że tam jest mniej ropy niż w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
eres39 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 18:33 a w ufo tez wierzysz ??? Co do II-giej wojny swiatowej , jest tyle wersji , ile wydanych ksiazek. Zastanow sie , po co Amerykanie pompowali pieniadze w ZSRR i w front zachodni , skoro mogli je wydac na wojne z Japonia.Nie przeceniaj roli armii japonskiej , byla slabo uzbrojona i tylko fanatyzm jej zolnierzy zaslugiwal na slowa uznania. Poczytaj opracowania naukowe na temat najwiekszych, bezsensownych porazek IIWS.Japonska armia zajmuje jedno z czolowych miejsc w nieoficjlnych rankingach. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 20:00 Prędzej uwierzę w UFO niż w oficjalne wyjaśnienia władz amerykańskich, że samolot na skutek wysokiej temperatury spalania paliwa wyparował. Mówisz, żebym się zastanowił. Ja wiem po co... ale ty chyba nie masz pomysłu, skoro nie wysuwasz kontr-tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 20:50 O, to musisz w UFO uwierzyć, bo samolot uderzający w Pentagon kupe ludzi widziało, nie tylko siły "oficjalno-rządowe" Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:29 To co mówisz nie ma żadnego waloru obiektywności, ponieważ równie dobrze ja mogę stwierdzić, że "kupe ludzi" tego samolotu nie widziało i nie mówię o przypadkowych przechodniach, a o szefie straży pożarnej, który brał udział w gaszeniu pożaru. www.defenselink.mil/transcripts/2001/t09122001_t0912asd.html Tu jest cały scenopis konferencji prasowej, a poniżej znaczące fragmenty. Q: Is there anything left of the aircraft at all? Plaugher: First all, the question about the aircraft, there are some small pieces of aircraft visible from the interior during this fire-fighting operation I'm talking about, but not large sections. In other words, there's no fuselage sections and that sort of thing. (...) Q: Chief, there are small pieces of the plane virtually all over, out over the highway, tiny pieces. Would you say the plane exploded, virtually exploded on impact due to the fuel or Odpowiedz Link Zgłoś
czlon_pisu ------ Hitler potrzebowal prowokacji gliwickiej 06.10.06, 22:56 Hitler potrzebowal prowokacji gliwickiej aby napasc na Polske. Bush ma 9-11 aby napasc na Afganistan i Irak. Kazdy oszolom potrzebuje wymowki aby ubrac sie w piorka niewinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Amerykofobie... 07.10.06, 05:20 protoplex napisał: > Prędzej uwierzę w UFO niż w oficjalne wyjaśnienia władz amerykańskich, że samol > ot na skutek wysokiej temperatury spalania paliwa wyparował. Mówisz, żebym się > zastanowił. Ja wiem po co... ale ty chyba nie masz pomysłu, skoro nie wysuwasz > kontr-tezy. A co paliles? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:27 "ale Churchill się uparł, że polska musi zachować niepodległość, bo właśnie z jej powodu Anglia znalazła się w stanie wojny." Te partiota z jakiej litery piszemy nazwe wlasnego kraju??? Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:31 Przepraszam i dziękuję za zwrócenie uwagi. Oczywiście piszemy z dużej. W ramach pokuty 20 razy napiszę Polska z dużej litery. Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:33 20 razy Ameryka z malej nie musisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 18:02 WTC jest dla Amerykanów tym czym 1.09.1939 dla Polaków. Tylko gdzie jest samolot, który uderzył w Pentagon? Gdzie jest ten samolot? Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 20:02 Miał być tam gdzie go nie znaleziono :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Amerykofobie... 06.10.06, 20:15 fakt jest jeden ze trawnik przed uderzeniem w pentagon muisal byc dobrze skoszony przez jakiegos meksykanina bo i przed uderzeniem i po uderzeniu ladnie wygladal... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:32 jak ladnie wygladal?Byl tam remont wiec walalo sie tam troche wichajstrow, latarnie i trawa byly na linii lotu sfatygowane. A zreszta byles na miejscu , jestes naoczynym swiadkiem ,czy polegasz na opinii oszolomstwa od teorii spiskowch? Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:36 Na jakiej podstawie twierdzisz, że trawa była sfatygowana? Byłeś naocznym świadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:41 to jest forum o kinie , ktos podawal linka do Niewyjasnionych , skrzystaj , warto , fajnie sie kloca i wklejaja sprawnie wyszukane foty , nieraz w takiej rozdzielczosci,ze hoho, tam ta trawe widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:04 Rozumiem, że szukałeś go na marnych jpgach 200x100 z internetu? Niestety Polacy nie są wcale bardziej rozgarnięci od Amerykanów. Świadczy o tym podatnośc na teorie spiskowe, popularność Kodu da Vinci i wyniki wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:37 a ja rozumiem, że ty nie masz nawet marnych jpegów 50x100 na których ten samolot jest... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello On ma jpegi 1x1 ... 06.10.06, 23:29 na których jest cały samolot z Pentagonu (siła uderzenia była tak straszna, że wystarczy jpeg 1x1 ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:29 Pentagon ma specyficzną budowe, jako że jest najdłuższym bydynkiem świata był zrobiony z segmentów. Miedzy segmentami były przerwy jak w mostach, by budynek sie rozszerzał ze zmianami temp. Inaczej powstały by popękania z czasem. Więc cały segment który został trafiony się rozleciał w końcu, od ziemi az po dach Z powodu tej konstrukcji pozostałe sąsiednie segmenty były w stanie dosyć dobrym. Pentagon miał też nieco inną budowe niż wiezowiec mieszkalny. Po pierwsze ściana Pentagonu to chyba 90 cm zbrojonego betonu, na tym się samolot roztrzaskała dużo bardziej niż na poszyciu WTC . Kadłub jednak dał rade to przebić i wleciał do środka - które przypominało parking podziemny (nie było ścian, tylko kolumny pod 3 rzedami budowli). Co wiec miało leżec przed Pentagonem? I tak lezało wiecej niz sobie wyobrazałam, w przypadku WTC prawnie nic nie spadło przed fasade, tylko zostało w wiezy bądź poleciało dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:42 rozumiem że kadłub był z tytanu, skoro przebił się aż do 3 kręgu (!). To jakiś pancerny samolot musiał być. Nie wiem czy nawet armia dysponuje takim samolotem. Jeśli kadłub zdołał się przebić przez mur, czemu tytanowe silniki nie zrobiły najmniejszej dziurki w jego strukturze? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 21:52 masa razy przyspieszenie... to jest forum o filmie, tam gdzie cie odsylalam jest konkretna dyskusja juz od dwoch lat, zal mi teraz czasu ,bo sobie po raz enty ogladam Wladce pierscieni. www.niewyjasnione.pl/temat2422-strona1/ Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Oczywizda ... 07.10.06, 00:15 samolot skrzydła przed wleceniem w budynek ... Ciekawe jest tylko, że na jednej ze stron były rozrysowany rozkład kolumn wspierających stropy w Pentagonie z zaznaczeniem stopnia ich zniszczeń, na tym był zaznaczony kierunek lotu samolotu (zaczynało się od wlotu a kończyło na tym otworze wylotowym ... był tylko jeden problem, z rysunku wynika, że samolot musiał lecieć zygzakiem wewnątrz budynku, bo kolumny na osi lotu były zaznaczone jako praktycznie nietknięte ... prawdopodobnie pilot do ostatniej chwili przed odparowaniem usiłował omijać przeszkody ;)))))))))))))) Rysunek z raportu oficjalnego FEMA, chodzi o te kolumny zaznaczone na żółto w okolicach otworu wylotowego ... 911research.wtc7.net/essays/pentagon/docs/floorplan_757traj.png ---------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
czlon_pisu -------- eres39, piszesz jakbys byl z Korei 06.10.06, 22:52 Ale sie wysililes odwazniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
eres39 Re: -------- eres39, piszesz jakbys byl z Korei 07.10.06, 06:15 Ja??? Nie , to Ty sie strasznie wysililes czlonku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Amerykofobie... 06.10.06, 23:25 Bredzisz oczywi?cie że USA zarobiły na udziale w wojnie mimo że był to udział znikomy A co do iraku, to był to akt agresji na obce państwo niespotylany w historii. Ci amerykanscy okupanci nie sš żandarmem ?wiata jak im i chyba Tobie tez się wydaje Więc może niektórzy poproszš o azyl Koreę półno9cna ale Ty spadaj do swoich jankesów i nie pokazuj się w cywilizowanycj regionach ?wiata Odpowiedz Link Zgłoś
eres39 Re: Amerykofobie... 07.10.06, 06:00 wyluzuj ..nie musze spadac do jankesow .Mieszkam tu i za kilka miesiecy wracam do kraju ...choc musze przyznac , ze przeraza mnie mysl zycia z ludzmi o Twoich horyzontach intelektualnych. Moze bedzie to moj zyciowy blad??? Cywilizowanych ludzi , tos Ty prymitywie nie widzial na oczy ...no chyba , ze za takich uwazasz ludzi Twojego pokroju- Leppera i Giertycha. Ameryka debilu , to kraj zwyklych , spokojnych ludzi , ktorzy ciezko zap....ja , zeby zyc w spokoju i bez nerwow .A wiesz , jaki maja wplyw na polityke ich rzadu ??? Taki , jak i Ty na rzadzacy w Polsce uklad PiS - LPR-Samoobrona. Zeby sie wypowiadac na temat USA i ludzi tu zyjacych , trzeba ruszyc dupsko ze swojego zascianku ...poznac zwyczaje , ludzi i ich poglady ...a dopiero potem sie wypowiadac na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Amerykofobie... 07.10.06, 13:42 Nie mam nic do ludzi żyjących w Ameryce. Jeśli coś do kogoś mam, to do ludzi, którzy doszli do władzy wraz z republikanami w 2000 r., a którzy założyli fundację "New American Century" (Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz i Jeb Bush). W oficjalnym raporcie tej fundacji ("Rebuilding America's Defenses: Strategy, Forces and Resources for a New Century") na stronie 51 (w numeracji pdfa 63) czytamy: "Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event - like a new Pearl Harbor". To tak jakby dziesiejsi ludzie władzy przed wyborami pisali, że Polska potrzebuje znowu "1 września '39", bo wtedy proces transformacji w IVRP będzie szybszy i trwalszy. To jest przerażające. www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: bosz, co za bzdura 06.10.06, 14:29 radzio1974 napisał: > wiekszosc obywateli USA nadal wierzy ze to Al-Kaida zaatakowala WTC. W to nie trzeba wierzyć, każdy rozsądny człowiek to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
onioni - ciekawy wątek - cała prawda o spisku 911 ?? 06.10.06, 17:18 www.niewyjasnione.pl/temat2422/ - polecam, sa przynajmniej 3 spiski, jeden to spisek al-kaidy na usa, drugi, to rządu usa przeciw swojemu krajowi i trzecie, czyli fani teori spiskowych przeciw usa :) Który prawdziwy, zobaczcie na forum i ocencie dowody Odpowiedz Link Zgłoś
ssee Re: bosz, co za bzdura 06.10.06, 13:29 > Ameryka jest wielkim faszyzmem! O, really? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.szulc Re: bosz, co za bzdura 06.10.06, 14:25 Nie mozna porownywac do tematu filmu wojen, jakie sie teraz tocza. I nie mozna sie licytowac, kto ucierpial bardziej, bo ucierpieli i jedni i drudzy. Nie bylem na WTC, ale sie przejde. Chcialem na niego do kina pojsc i pojde tym bardziej, jak slysze ckliwe jeczenie antyamerykanskich idiotow Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam i stonke ziemniaczana nam zrzucaja...na pola 06.10.06, 15:57 nasze pola ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
whiteboya z twoimi horyzontami daleko niezajdziesz.. 06.10.06, 14:59 zauwaz prowincjonalny lewaku ze zeby nie usa i izrael juz dawno chodzilbys w chuscie na glowie a o demokracji moglbys tylko pomarzyc. dzieki takim lewakom wychowanym w europie jak ty europa umiera. mamy tylko jedno wyjscie, popierac usa i izrael lub wyznawcow islamu ktorych sa juz w europie miliony.sam nielubie usa ale to jest mniejsze zlo niz islamofaszysci.cala autonomia palestynska utrzymywana jest z funduszy ue i dla przypomnienia dodam ze w nagrode za to spalili 3 goscioly niedalej jak tydzien temu. islam darzy do dominacji nad swiatem. niewidza tego takie ludziki mieszkajace w polsce dla ktorych islam kojarzy sie z milym turasem w shopie z kebabami. przyjedz do uk czy francji i zobacz co sie dzieje w tych krajach. islamofaszysci niszcza nasza europejska kulture, mieszkaja pomiedzy nami i nas nienawidza. jesli tak bardzo odpowiada ci irak, iran linab czy algieria jedz tam i pomieszkaj troche,a wtedy radykalnie zmienisz poglady. polacy,niemozemy byc politycznie poprawni i zakladac sobie petli na szyje!!! w nagrode za kazdy spalony kosciol palmy jeden mosk. muzulmanie szybko sie opamietaja i zobacza ze w polsce takie numery z zastrzaszaniem ludzi im nieprzejda. kto zabil polki w londynie??? nie katolicy,nie buddysci,nie swiadkowie jehowy..wiec kto pytam??!!! odpowiedz jest znana. Odpowiedz Link Zgłoś
ol18 Re: z twoimi horyzontami daleko niezajdziesz.. 06.10.06, 17:20 ja sie pytam kto tych muzulmanow sprowadzil w poprzednim wieku do europy, zeby miec tania sile robocza, a teraz jak juz ich niepotrzebuje, to ma ich w dupie? nic dziwnego, ze dzieci bezrobotnych rodzicow, bez perspektyw na dobre zycie, z nudy i fustracji pala autobusy, budynki. to sa wscielki ludzie. a wsciekli ludzie nie roznia sie od wscieklych zwierzat. gdybys byl czescia takiej mniejszosci we francji na przyklad to bys pewnie stal razem z nimi. tak mysle, bo po twojej wypowiedzi czuje, ze czujesz silne wiezi z grupa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: z twoimi horyzontami daleko niezajdziesz.. 06.10.06, 18:08 Rzeczywiscie masz powod palenia samochodow. k. jak nie maja perspektyw na dobre zycie we francji i perspektyw to k. zapraszam do Polski albo bylego ZSRR. Dziwne ze my nie palimy samochodow...bo ktos ma nas w dupie troche duzej...Zamiast liczyc na kogos licz na siebie...ale tego nie zrozumiesz. Lepiej pojsc spalic samochod bo sam jestes nieudacznikiem...Moze powiesz ze zabraniaja im sie uczyc? Nauka to jest przepustka do lepszego zycia i poki tego nie zrozumieja beda siedziec w swoich gettach... a tak pozatym amerykanie maja takie madre powiedzonko...love it or leave it. ja wole nie podoba sie do wypier... do afryki Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: z twoimi horyzontami daleko niezajdziesz.. 06.10.06, 18:10 w polsce tez nas maja w dupie tylko my zamiast palic samochody stad spier... bo nie ma perspektyw a gdzies indziej sa... Odpowiedz Link Zgłoś
ol18 Re: z twoimi horyzontami daleko niezajdziesz.. 07.10.06, 22:15 zgadzam sie, tylko ze oni nawet do szkoly maja ograniczony dostep. dla Ciebie to bardzo latwe pojsc sobie na uniwerstytet, politechnike lub akademie. ale juz za zachodnia granica naszego cieplego k..dolka trzeba placic za nauke. mozna dostac stypendium socjalne, ale nie sadze, zeby ktos sie martwil o stypendia dla czarniuchow. wiec sie wku..aja. pozatym teraz juz nie tak latwo i nam wyjechac i znalezc prace, bo obecnie w europie wszedzie jest z praca marnie. a te czarniuchy i inni kolorowi wlasnie w taki sposob znalezli sie w europie - kiepsko bylo u nich z robota wiec wyjechali gdzie indziej. a ty proponujesz to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam waskie horyzonty oj waskie waskie... 06.10.06, 15:39 50 lat temu cytowala by wujka joe i marka...dzisiaj zostaje chomsky. ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
satancruz Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 13:46 "W podobny sposób Jezus (tyle że niewidoczny na ekranie) poił wodą Ben Hura w dawnym filmie Wylera." W benie szczurze był widoczny tyle, że od tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A skąd te filmowce, po 2000 lat ... 07.10.06, 00:20 wiedzą jak wyglądał Jezus od tyłu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 15:41 To jest skutek amerykanskiej polityki na Bliskim Wschodzie. Gdyby nie Ameryka nie byloby Izreala, a gdby nie bylo Izraela bylby tam spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 15:42 a gdyby babcia miala wasy bylaby dziadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 17:07 maciejtakitam napisał: > a gdyby babcia miala wasy bylaby dziadkiem... Maja czego chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 18:08 maciejtakitam napisał: > ty tez masz... I nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ol18 Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 17:22 gdy nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 18:59 Izraela by nie było gdybyśmy my Europejczycy, nie wygonili Żydów od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 19:12 grundol1 napisał: > Izraela by nie było gdybyśmy my Europejczycy, nie wygonili Żydów od siebie. Ameryka znalazla im lokalizacje nagorsza z mozliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 20:58 Wrócili do siebie, co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 21:35 grundol1 napisał: > Wrócili do siebie, co w tym dziwnego? Skoro wracali, to po co byl ten cyrk w ONZecie? Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Samotność Ameryki 06.10.06, 15:47 Szanowny Panie Redaktorze Sobolewski, Moze piejac z zachwytu nad filmem "WTC" jako "imponujaca reakcja na szerzący się antyamerykanizm", bylby Pan laskaw wspomniec w ramach uczciwosci dziennikarskiej co tworca tego filmu, Oliver Stone powiedzial o ostatnich dzialaniach USA: "Oliver Stone: 'I'm ashamed for my country'" ""I think that conspiracy-mongering on 9/11 is a waste of time," he said. "The far greater conspiracy occurred after 9/11 when basically a neo-cabal inside our government hijacked policy and went to war. That was as broad a conspiracy as we can get and it was about 20, 30 people. That's all, they took over and all these books are coming out and they are pointing it out," said Stone. "This war on Iraq is a disaster. I'm disgraced. I'm ashamed for my country," he said. "I'm also ashamed that America has attacked itself with its constitutional breakdowns. I'm deeply ashamed."" www.cnn.com/2006/SHOWBIZ/Movies/09/29/film.oliverstone.ap/index.html Tylko to juz nie pasuje zbytnio do tych peanow, ktore Pan pieje, prawda? Z powazaniem thannatos Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 BZdury... 06.10.06, 17:02 prawdziwa historia haha współczuje ofiarom WTC ale niech głupot nie gadają... www.maxior.pl/?p=index&id=15769&2 Odpowiedz Link Zgłoś
benio16 Nikt zdrowy na umysle nie wierzy 06.10.06, 17:57 w oficjalne mity o atakach 911. Amerykanscy naukowcy dostarczyli przekonujacych dowodow, ze byla to robota wewnetrzna w celu przygotowania casus belli dla ataku na Irak i Afganistan. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Nikt zdrowy na umysle nie wierzy 06.10.06, 18:04 benio16 napisał: > w oficjalne mity o atakach 911. Amerykanscy naukowcy dostarczyli przekonujacych > > dowodow, ze byla to robota wewnetrzna w celu przygotowania casus belli dla > ataku na Irak i Afganistan. Spieprzaj amerykanski naukowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Nie badz tak brutalny wobec chorego czlowieka;) 08.10.06, 03:45 Serca nie masz czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Nikt zdrowy na umysle nie wierzy 06.10.06, 18:56 W UFO i solidarną Polskę też wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Nikt zdrowy na umysle nie wierzy 07.10.06, 05:21 benio16 napisał: > w oficjalne mity o atakach 911. Amerykanscy naukowcy dostarczyli przekonujacych > > dowodow, ze byla to robota wewnetrzna w celu przygotowania casus belli dla > ataku na Irak i Afganistan. O Jezu? W Polsce tez tacy idioci sa? Odpowiedz Link Zgłoś
jozue32 łzawy 06.10.06, 18:07 zdecydowanie nierówny, to prawda. Łzawy plus happy and- typolwa amerynańszczyzna, nienajgorszy, acz kasy bym nie wydał Odpowiedz Link Zgłoś
enlightened NIE kazdy Muzulmanin to terrorysta!!! 06.10.06, 19:14 Nie kazdy Muzulmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to Muzulmanin... Odpowiedz Link Zgłoś
czlon_pisu i nie kazdy Amerykanin to idiota (jak np. Bush) 06.10.06, 22:54 hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
indris Zasłużona samotność Ameryki 06.10.06, 19:21 Agresja na Irak była zbrodnią i głupotą. A jej autora naród amerykański wybrał powtórnie na prezydenta. Niech sie więc Amerykanie nie dziwią, że patrzy sie na nich jak na Niemców, których większość popierała Hitlera. Bo Bush, to dzisiejszy Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Zasłużona samotność Ameryki 06.10.06, 20:44 indris napisał: > Agresja na Irak była zbrodnią i głupotą Zbrodnią nie , głupotą tak. Bo ile pozbycie się Husajna było jak najbardziej słuszne i odbyło się w miarę bezboleśnie, to na pokój juz Amerykanie pomysłu nie mieli. A Irakijczyków zabijają Irakijczycy, więc mówienie o zbrodniach Busha to debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
benio16 Re: Zasłużona samotność Ameryki 06.10.06, 20:55 Nie jest prawda, ze narod amerykanski wybral Busha 2 razy. Wybraly go mafie falszujac wybory i manipulujac nimi na wiele roznych sposobow. W USA juz dawno nie ma demokracji, jesli kiedykolwiek byla. W tym kraju zawsze rzadzil wielki mafijny/kradziony pieniadz. Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Zasłużona samotność Ameryki 07.10.06, 05:31 indris napisał: > Agresja na Irak była zbrodnią i głupotą. A jej autora naród amerykański wybrał > powtórnie na prezydenta. Niech sie więc Amerykanie nie dziwią, że patrzy sie na > > nich jak na Niemców, których większość popierała Hitlera. Bo Bush, to > dzisiejszy Hitler. Nie ma jak bronic kretyna Busha, ale chcialbym szanownej rozmowczyni przypomniec, ze Bush nie otrzymal absolutnej wiekszosci glosow. Amerykanski system jest troche skomplikowany, ale zasadniczo glosujacy obywatele wybieraja prezydenta "posrednio". Liczy sie ilosc glosow, ktore sa mozliwe do zdobycia w kazdym stanie, a nie absolutna liczba glosow za jednym czy drugim kandydatem. Brak uzyskania wiekszosci w popular vote nie uniemozliwia zostania prezydentem. Jest to rzadkie zjawisko, niemniej mozliwe. Wiekszosc prezydentow USA zazwyczaj otrzymuje rowniez wiekszosc tzw. popular vote. Bush to wyjatek. I to jaki! Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaart Samotność Ameryki 06.10.06, 19:27 Czy ci którzy wypisują te bzdury o teoriach spiskowych choc raz byli w Nowym Yorku???/ I czy zastanowili się nad tym jak bezsensowny jest ten film który krązy po internecie?? Czesto latam do tego miasta...zapewniam Was ... Ci ludzie sa tak silni jak zaden naród, a to co przeżyli nie wymaga juz ani robienia z tego filmów ani rozmawiania o tym w ten sposób. Oni nie oczekuja wspólczucia, ale tworzenie takiej perfidnej atmosfery wokól tak strasznej zbrodni uderza w jej ofiary...Ludzie zastanówcie się!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
benio16 Do naiwnych i nieswiadomych - otworzcie oczy 06.10.06, 20:52 www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?noframes;read=92886 Odpowiedz Link Zgłoś
mjslon Re: Do naiwnych i nieswiadomych - otworzcie oczy 06.10.06, 21:21 jesli dobrze pamietam to forum mialo byc nt filmu.... oj ludzie ludzie czemu nie zajmiecie sie milszymi sprawami, bedziecie sie zoladkowac to wrzodow dostaniecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Do naiwnych i nieswiadomych - otworzcie oczy 06.10.06, 21:37 mjslon napisał: > jesli dobrze pamietam to forum mialo byc nt filmu.... Wracam do tematu, mam w dupie ten film, jak kazdy kto na zywo przezywal tamte chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
benio16 Re: Do naiwnych i nieswiadomych - otworzcie oczy 07.10.06, 02:32 kogo obchodzi ta hollywodzka wypocina oparta na sfabrykowanych mitach, kiedy prawdopodobnie rzad dokonal zbrodni na wlasnym narodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Do naiwnych i nieswiadomych - otworzcie oczy 06.10.06, 21:58 hej, oswiecony pewnie 16 latku , sa tu tacy co te i inne filmy ogladali juz na peczki ,na kopy ale to o niczym nie swiadczy .Stare wygi na byle lep nie pojda. Odpowiedz Link Zgłoś