mjkg 15.01.09, 13:06 witam, chciałbym kupić mieszkanie w Ząbkach. Mam ciekawą ofertę z osiedla przy ul. Powstańców 15. Proszę o opinię o tych blokach. Jak się mieszka. Jak dojazd itd itp. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charli_27 Re: Powstańców 15 15.01.09, 17:38 Co do mieszkania to powiem tak - jak dla mnie jest ok. Osiedle zdecydowanie lepsze niż na Zielenieckiej. Sąsiedzi wporzo - zresztą mało ich widać :) trochę brakuje większych sklepów w pobliżu ale jak ma się autko to wszędzie się dojedzie :) Dojazd zalerzy gdzie? Ja pracuję od 7 więc wyjazd z Ząbek mam ok a jeżdzę na Pragę Południe. Jadę ok. 15min. Pozdro i udanego zakupu:) PS. Jesli to nie tajemnica, który blok Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mjkg Re: Powstańców 15 15.01.09, 20:06 jest kilka ofert min budynek 15 a jak tam jakość budynku? słyszałem o jakiś podmokłych terenach itp Odpowiedz Link Zgłoś
adse Re: Powstańców 15 16.01.09, 20:58 Dla mnie jest ok, o podmokłych terenach słyszałem ale w garażu woda nigdy nie stała jeśli o to chodzi. Okolice Warszawy po tej stronie co Ząbki maja nisko wody gruntowe dla tego ludzie nie budują piwnic ale ostatnio to mało modne u mnie w bloku a mieszkam przy 15a nigdy woda w garażu nie wystąpiła więc chyba dobrze zrobili, w mieszkaniu nigdy żadnej pleśni nie widziałem. Ściany u mnie też jakoś nie pękają w sumie mieszka mi się ok. Masz przystanek 145 pod nosem trzeba trochę się przejśc do Szwoleżerów 199, jeśli masz autko to po 5 minutach jesteś na stacji PKP a z tamtąd w 7 minut do Wileniaka albo jedziesz do PKP Rembertów 10 minut i w 20 minut w centrum jesteś. Pozdrawiam Zadowolony Mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
mjkg Re: Powstańców 15 16.01.09, 21:38 to fajnie, choć w jednym mieszkaniu widziałem pęknięte kafelki - i to raczej nie mechanicznie kilka razy przejechałem się samochodem w godz szczytu i tragedii niema Odpowiedz Link Zgłoś
adse Re: Powstańców 15 20.01.09, 22:27 No to musisz dokładniej sprawdzić u mnie nic takiego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
monika24.24 Re: Powstańców 15 20.01.09, 23:11 Powim tak ja osobiście nie mieszkam na Powstanców ale moja przyjaciółka.Kobieto jeśli masz kupić mieszkanie właśnie na Powstańców to sprawdz jakie będziesz miała dojazy do wybranego miejsca zamieszkania bo z wyjazdem bez własnego pojazdu jest naprawde trudno autobusy 199 czy też X jeżdzi tak słabo że szkoda gadac ,nic na Powstańców nie ma ,sklepów żadnych konkretnych .Moze jakieś slabe solarium i jakiś ważywniak i to tyle .Zadupie cholerne Odpowiedz Link Zgłoś
mjkg Re: Powstańców 15 20.01.09, 23:29 dla jednego zadupie dla drugiego nie chodzi mi o jakość budynków na powstanców 15 Odpowiedz Link Zgłoś
vogher Re: Powstańców 15 20.01.09, 23:35 He, dawno chyba Pani nie byla w tej okolicy. Szczerze mowiac infrastruktura na Powstancow jest naprawde juz na niezly poziomie i znalazloby sie wiele warszawskich osiedli, ktore moglbyby pozazdroscic. Mamy wiec: calkiem sporo sklepow spozywczych (w tym 2 supermarkety czynne do 21,22), poczte, cukiernie, kwiaciarnie, pizzerie, solarium, sushi, pare budek warzywnych, miesny, sklep z odzieza, sklep z artykulami dla dzieci, sklep z artykulami skorzanymi, dentyste, bezposrednia linie autobusowa (X jezdzi co 20 minut), apteke, dwa bankomaty (w tym jeden euronetu). Pozdrawiam, Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
endrium Re: Powstańców 15 20.01.09, 23:59 Od niedawna jest też całodobowy sklep (na lewo od Livio) Odpowiedz Link Zgłoś
mjkg Re: Powstańców 15 21.01.09, 10:03 ja to wsyzstko wiem że na powstanców zaczyna byc juz cywilazacja ale powtarzam pytanie - co sadzicie o stanie budynku przy nr 15? Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Powstańców 15 21.01.09, 12:25 Przeszło rok temu dokonałam zakupu mieszkania na osiedlu Kopernik (Powst. 60/60a/62/62a), też JW Construction (tak, jak przy Powst. 15), ale wcześniej oglądałam mieszkania na Zielenieckiej i na Powst. 15 właśnie. Wg mnie stan budynku/mieszkań Powst. 15 jest takim stadium pośrednim pomiędzy Zieleniecką a Powst. 60, czyli źle nie jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elektra2094 Re: Powstańców 15 21.01.09, 13:07 Witam W listopadzie 2008 wprowadziłam się do bloku 15B i nie narzekam. Stan budynków - nie uważam żeby był zły. Żadnych pękających kafeków nie zauważyłam a tez nie wymieniałam na nowe tylko pozostały po poprzednich lokatorach. A to że popękały to być może za dużo kleju pod płytką (to też może być powód). Mieszka mi się dobrze. Przed zakupem też oglądałam mieszkania przy 62 - i po pierwsze tam był niesamowity hałas, po drugoe ruch na samym osiedlu jak na Marszałkowskiej i po trzecie dalej od przystanku 145, którym codziennie jeżdzę i nie narzekam. Jedyne na co mogę narzekać to niską kulturę osobistą lokatorów - po prostu "brudasy". Zostawianie opakowań po chipsach na klatce lub butelek po napojach - żenada. Już nie raz po kimś sprzątałam papierki. Lokatorzy wstydzcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elektra2094 Re: Powstańców 15 22.01.09, 08:14 A jeśli można wiedzieć to na którym piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
mjkg Re: Powstańców 15 22.01.09, 12:56 pierwszym - już mieszkam i muszę podjąć decyzję kilka kafelków mam pękniętych Odpowiedz Link Zgłoś
elektra2094 Re: Powstańców 15 22.01.09, 15:25 W takim razie witam - ja na 4 od zachodniej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl1978 Re: Powstańców 15 21.01.09, 19:11 ja tez mieszkam w 15b - od zbudowania bloku, niestety ściany pekały, pękał też gres na klatce - ale po okolo 2 latach budynek chyba osiadł i teraz jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl1978 Re: Powstańców 15 21.01.09, 19:07 (w tym jeden euronetu). który ? bo to by była super wiadomośc - jesli to prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Powstańców 15 21.01.09, 20:05 Przed marketem API, naprzeciwko osiedla Powstańców 60-62 Odpowiedz Link Zgłoś