arek83lbn 08.10.06, 15:06 Wkońcu ktos zwraca uwage na zbrodnie rosyjskie w Czeczeni. Bardzo dobrze. Popieram. arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arek83lbn Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 15:07 Niech zyje wolna Czeczenia i wolna Białorus!!! arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
king-dong Czy my ma tym coś zarobimy? Tańszy gaz na zimę? 08.10.06, 16:43 na co nam ta koalicja z przegranymi? I miłośc do wrogów zawsze potężnaj Rosji? Krótko mówiąć na ch.. nam te kwiaty? Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Czy my ma tym coś zarobimy? Tańszy gaz na zim 08.10.06, 17:51 dla przyzwoitosci i dla prostego powstrzymywania sie od pytania dlaczego w niektorych sytuacjach kiedy juz sie jest doroslym albowiem niekture dzieci dorastaja a niektore zostaja internautami Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Czy my ma tym coś zarobimy? Tańszy gaz na zim 08.10.06, 19:36 ten ruski prowokator king dong znów nadaje :( zapytaj towarzyszy co znaczy po angielsku "dong", bo chyba wycięli ci głupi numer nadając taki pseudonim. a ty się nabrałeś bo rozumiesz tylko "king" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 15:19 Jak zwykle pierdoły!! Zająć się czymś konstruktywnym proszę i szukać przyjaciół na swoim podwórku. Czemu polacy, już od kilku stuleci zawsze dostają po ryju?! Odp. Bo są najgłupszym, najbardziej w sobie zakochanym, zacofanym narodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 17:53 uwielbiam ten kompleks wyzszosci ledwo skrywany pod kompleksem nizszosci Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 19:44 grain1 napisała: > Jak zwykle pierdoły!! > Zająć się czymś konstruktywnym proszę i szukać przyjaciół na swoim podwórku. > Czemu polacy, już od kilku stuleci zawsze dostają po ryju?! > Odp. Bo są najgłupszym, najbardziej w sobie zakochanym, zacofanym narodkiem. polacy tylko wtedy dostają po ryju gdy "bohaterowie" w dwójkę lub trójkę na nas napadną. dziękujemy wam towarzysze za udział w 4 rozbiorach. da Bóg nowego hetmana moskiewskiego, pierwszego już mieliśmy :) a kraje uciśnione, męczone i mordowane przez was, ruskich oprawców, po zjednoczeniu liczebnie nie będą wiele mniejsze (ukraina i polska to prawie 90 mln, + kraje nadbałtyckie, kaukaskie i azjatyckie, no i macie wpie.. jak chińce wyczują padlinę to po ptokach). poczekam jeszcze parę lat, przy obecnych tendencjach ze 140 mln ruskich zostanie 100 mln. a to już nie tak dużo ... amfia sprzeda broń atomową, reszta się sama zatopi ;) rurociąg północny to rozpaczliwa próba obrony mocarstwowości. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl.szujski Ludobójstwo ?!?! 08.10.06, 15:24 a gdzie koncerty na rzecz Darfuru czy Iraku ? to z pieniędzy za abonamet opłacane są takie szopki ? Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 A Basajew,Chattab,Giełajew i inni nie doczekali ): 08.10.06, 15:29 Już była dwa razy(1991-1994 i 1996-1999) ta "wolna " Czeczenia. Dżohar Dudajew i Selimchan Jandarbijew obiecywali Czeczenom "mleko wielbładzie"w wolnej Iczkerii a jak w rzeczywistości wyglądała ta "wolność?" w 1994(przed wybuchem wojny) bezrobocie wynosiło ponad 70%,nie wypłacano rent ani emerytur zaś kraj znajdował się we władaniu uzbrojonych watażków. 1\4 ludności w tym gros inteligencji wyemigrowała.Szalała przestepczosć bo Dudajew wprowadził powszechne prawo posiadania broni i zwolnił z więzień wszystkich kryminalistów. Za władzy Maschadowa(1996-1999) po I wojnie czeczeńskiej sytuacja zmieniła się o tyle że bezrobocie wynosiło 95%,wprowadzono szariat,nieczynne były szkoły i szpitale zaś większość kraju znalazła się w rękach fundamentalistów islamskich (Basajew,Chattab,).Czeczenia stała się wylęgarnią przestępczości oraz pomysłów jak przebić się do morza kaspijskiego,zawładnąć ropą i utworzyć islamski kalifat-Degistę.Pod opieką Jandarbijewa i Basajewa założonokilkanaście obozów treningowych gdzie szkolili się dzihadyści z całego Kaukazu,którzy w 1997 zaczęli wykonywać akcje terrorystyczne w sąsiednich republikach .Kres tej "idylli" położyła napasć oddziałów Basajewa i Chattaba na sąsiedni Dagestan w sierpniu 1999 roku pod hasłem ustanowienia tam islamskiego kalifatu. Szczęśliwie ten etap Czeczenia ma już za sobą-wszyscy wymienieni są już w piachu,w bandach na Kaukazie pozostało maksimum kilkaset osób zaś przeciw nim w wojsku i milicji walczy 20 tysięcy Czeczenów w tym 7 tysiecy b.separatystów którzy spostrzegli dokąd prowadzi "Wolna Iczkeria" i ujawnili się by po przejściu weryfikacji walczyć z fundamentalistami i dzihadystami. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.oszuszczysz.mnie.kochanie miejsce koncertu? 08.10.06, 15:31 alez ludzie, napiszcie GDZIE jest ten koncert. Czy to moze tylko dla VIPow, a lud ma isc przed telewizory? Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Parę sów o "Wolnej Iczkerii" i jej idolach 08.10.06, 15:37 Już była dwa razy(1991-1994 i 1996-1999) ta "wolna " Czeczenia. Dżohar Dudajew i Selimchan Jandarbijew obiecywali Czeczenom "mleko wielbładzie"w wolnej Iczkerii a jak w rzeczywistości wyglądała ta "wolność?" w 1994(przed wybuchem wojny) bezrobocie wynosiło ponad 70%,nie wypłacano rent ani emerytur zaś kraj znajdował się we władaniu uzbrojonych watażków. 1\4 ludności w tym gros inteligencji wyemigrowała.Szalała przestepczosć bo Dudajew wprowadził powszechne prawo posiadania broni i zwolnił z więzień wszystkich kryminalistów. Za władzy Maschadowa(1996-1999) po I wojnie czeczeńskiej sytuacja zmieniła się o tyle że bezrobocie wynosiło 95%,wprowadzono szariat,nieczynne były szkoły i szpitale zaś większość kraju znalazła się w rękach fundamentalistów islamskich (Basajew,Chattab,).Czeczenia stała się wylęgarnią przestępczości oraz pomysłów jak przebić się do morza kaspijskiego,zawładnąć ropą i utworzyć islamski kalifat-Degistę.Pod opieką Jandarbijewa i Basajewa założonokilkanaście obozów treningowych gdzie szkolili się dzihadyści z całego Kaukazu,którzy w 1997 zaczęli wykonywać akcje terrorystyczne w sąsiednich republikach .Kres tej "idylli" położyła napasć oddziałów Basajewa i Chattaba na sąsiedni Dagestan w sierpniu 1999 roku pod hasłem ustanowienia tam islamskiego kalifatu. Szczęśliwie ten etap Czeczenia ma już za sobą-wszyscy wymienieni są już w piachu,w bandach na Kaukazie pozostało maksimum kilkaset osób zaś przeciw nim w wojsku i milicji walczy 20 tysięcy Czeczenów w tym 7 tysiecy b.separatystów którzy spostrzegli dokąd prowadzi "Wolna Iczkeria" i ujawnili się by po przejściu weryfikacji walczyć z fundamentalistami i dzihadystami. Uruchomiono szkoły i szpitale,trwa odbudowa(na razie całkowicie odbudowano Gudermes i Argun),wypłacane są emerytury i renty.200 tysięcy osób uzyskało odszkodowania za szkody wojenne.Fundamentalistów islamskich została niewielka garstka-najwieksza napotkana w tym roku w Czeczenii grupa liczyła 30 osób. Corocznie spada ich aktywność i liczebność. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Parę sów o "Wolnej Iczkerii" i jej idolach 08.10.06, 18:00 juz to raz pisales ps ciekawe kiedy zaczniecie nazywac polskich patriotow separatystami ps2 szczesciem moge sobie poczytac Bulhakowa zamiast z wasza prokremlowska idiosynkrazja dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Parę sów o "Wolnej Iczkerii" i jej idolach 08.10.06, 18:10 o sowach: pierwszy general-gubernator Kaukazu rzekl do zebranej starszyzny ze sultan turecki w uznaniu wojennej przewagi cara moskiewskiego dal Kaukaz na co jeden ze starszyzny wskazujac na ptaka na niebie: "Dajemy ci go! Zlap go!" i drugi cytat tez sprzed 150 ponad laty: "Czeczeni juz by dawno sie poddali gdyby wiedzieli jak to sie robi." takie mysli latwo przychodza do glowy w Langwedocji Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Parę sów o "Wolnej Iczkerii" i jej idolach 08.10.06, 18:28 Rosjanie mieliby problem by w Czeczenii utrzymać porządek ale Ramzan Kadyrow- nie. To pewnie dlatego że ma 17 tysięcy Czeczenów służących w MSW Czeczenii którzy nigdy nie słyszeli o prawach człowieka.... A co do rzekomego niepoddawania się Czeczenów to od 1999 roku z lasu wyszło 7 tysięcy byłych separatystów których po weryfikacji wcielono do MSW Czeczenii a nawet armii rosyjskiej(cały batalion Wostok z dowódcą podpułkownikiem armii rosyjskiej S.Jamadajewem(ex-generałem Iczkerii) na czele czy innym ex generale Iczkerii Arturze Achmadowie ,który teraz dowodzi republikańskim OMON> Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Parę sów o "Wolnej Iczkerii" i jej idolach 08.10.06, 18:58 no, dobra dostalo mi sie za poetyzowanie ale przez chwile zalozmy ze istnieje logika historii z oddzialami wychodzacymi z lasu jest tak samo jak z oddzialami uzbeckimi w afganistanie raz schodzily z gor a raz wracaly Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Parę sów o "Wolnej Iczkerii" i jej idolach 08.10.06, 19:04 Nie wrócą do lasu -spalili za sobą mosty. A co do Uzbeków w Afganistanie-były to głównie oddziały generała Dostuma sformowane z milicji plemiennych-do 1992 walczyli po stronie rządu centralnego w Kabulu by gdy jego sytuacja stała siękrytyczna opuścić go i wykroić sobie w Afganistanie Uzbeckie państewko kontrolowane przez Dostuma i wspierane przez Uzbekistan. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Dlaczego nie w srode czy czwartek? 08.10.06, 15:40 Lawrowa by zaprosili :) A tez niech nie zapominaja ze rozne basajewy potrzebuja roznej broni, a jest droga. Wiec niech sie staraja lepej :) I glowne zeby nie pomylili flagi i zamiast czeczenskiej nie zawiesili baskiej czy korsykanskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Dziś w Warszawie koncert TVP dla fanatyków ? 08.10.06, 15:59 Tysiąc polskich żółnierzy pojedzie walczyć z fanatykami w Afganistanie, a w Warszawie koncert dla innych fanatyków w Czeczeni. Polityka jest zbiorem idiotyzmów w którym uczestniczą "artyści" ? Czeczenia w łapach religijnego fantyzmu , to dopiero nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 16:02 tvp pozwala sobie na taki wybryk - popierajac muzulmanskich terorystow.ten kto pozwolil na ten koncert w tv powinien juz szukac innej pracy.w polsce mamy powazny problem z umuslowo chorymi. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_bystry Zjadłem biedronkę w groszku firmy Bonduelle / 08.10.06, 16:19 jadłem sobie obiadek, a tu w ustach coś dziwnego. Wyciągam, a tu biedronka. Poszedłem zwymiotować i spojrzałem do puszki, w której została resztka groszku. Spojrzałem, a tam... druga biedronka. Nie kupię już nigdy nic firmy Bonduelle! Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Zjadłem biedronkę w groszku firmy Bonduelle 08.10.06, 18:04 leon_bystry napisał: > jadłem sobie obiadek, a tu w ustach coś dziwnego. Wyciągam, a tu biedronka. > Poszedłem zwymiotować i spojrzałem do puszki, w której została resztka groszku. > > Spojrzałem, a tam... druga biedronka. Nie kupię już nigdy nic firmy Bonduelle! Nie kupuj. Dwie biedronki, to jedna za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Zjadłem biedronkę w groszku firmy Bonduelle 08.10.06, 18:14 to nie kupuj w biedronce jezeli ci sie robi niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 16:21 a czemu nie ma koncertu dla Iraku? faktem jest jednak że w Iraku jest dużo dziennikarzy i mediów a w Czeczeni nikt trepom i władzom na ręce nie patrzy co zapewne powoduje mordy bestialstwa i tortury... rzeźnia numer jeden człowieka dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 16:30 to znaczy była jenda - Anna Politkowska i ją zamordowali co raczej nie zachęci innych do jeżdżenia w tamte rejony... Nie! Kolejny dzień powszedni Jak wam nie wstyd sprzedawać ludziom tylu bredni Codziennie to samo zakłamanie Gąszczem liter istoty zakrywanie Tak! Żelazne prawo oligarchii Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi Czasem rzecz łatwa, czasem rzecz trudna Każdy chce jeszcze urwać większy kawał sukna Ja, jeśli ukradnę, to idę do więzienia Wy możecie nawet zabić, nic to nie zmienia Nie czynicie tego własnymi rękami Zastępują was oprawcy przez was naganiani Od kogo to prawo decyzji za miliony Czemu to tylko inny kolor niźli czerwony Tak! Żelazne prawo oligarchii Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi Posłuchaj, ja nie chcę gadać za wiele Zaklinam cię na wszystko, nie giń za ideę Nie daj się omotać, byś zaczął zabijać Żadna idea nie jest warta życia Dość naprawdę, dość ogłupiania Nie zabiję cię z powodu miejsca zamieszkania I mam nadzieję, że też to zrozumiałeś Powiedziałem ci to, o czym sobie myślałem Nie gódź się na to Nie gódź się na to Nie gódź się na to Nie gódź się na to Odrzuć to Dobrze, siedzę i się dziwię Choć mówiłem, że już nigdy mnie nic nie zdziwi Jak daleki jest świat od normalności Gdy tacy ludzie decydują w ogólności Właściwie to jednak nie jest ich wina Tylko urzędu i stanowiska Niezależne od nikogo prawo oligarchii Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi O nią się martwi! W dniu, w którym zrozumiesz Wolnym się poczujesz W dniu, w którym zrozumiesz Wolnym się poczujesz Nie! Kolejny dzień powszedni Jeszcze nigdy nie słyszałem tylu cynicznych bredni Codziennie to samo zakłamanie Gąszczem liter istoty zakrywanie Tak! Żelazne prawo oligarchii Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi Czasem rzecz łatwa, czasem rzecz trudna Każdy chce urwać jeszcze większy kawał sukna Ja, jeśli ukradnę, to idę do więzienia Wy możecie nawet zabić, nic to nie zmienia Nie czynicie tego własnymi rękami Zastępują was oprawcy przez was naganiani Od kogo to prawo decyzji za miliony Czerń to tylko inny kolor niźli czerwony Tak! Żelazne prawo oligarchii Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi Posłuchaj, ja nie chcę gadać za wiele Zaklinam cię na wszystko, nie giń za ideę Nie daj się omotać, byś zaczął zabijać Żadna idea nie jest warta życia Dość naprawdę, dość ogłupiania Nie zabiję cię z powodu miejsca zamieszkania I mam nadzieję, że też to zrozumiałeś Powiedziałem ci to, o czym sobie myślałem Więc... Nie gódź się na to Nie gódź się na to Nie gódź się na to Nie gódź się na to Odrzuć to! Kazik S. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 18:40 zorganizuj Odpowiedz Link Zgłoś
nocotyrobisz Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 16:44 Dobrze, ale czy ktoś wie gdzie będzie ten koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Koncert lze-elity 08.10.06, 16:53 co zyje w jakims paronidalnym systemie panstwowym, z kosulem nieistniejacej republiki czczeni, z pania borys, przewodniczaca nieitniejacego prawdziwego zwizku polakow na bialorusi. Wojan w Czeczei juz dawno zakonczona, co napewno umknelo uwadze prowokatorom i wiecznie wczorajszym. Premier Czeczeni dostal na urodziny wpanisly podarek od przyjciol z Moskwy. Co istnieje w Polsce to warszawskie rodo terrorysty czczenskiego. Histeria lze-elity trwa, podsycana prowokacjami na skale miedzynarodowa, no coz, boj to juz wasz ostatni, w Rosji, Polsce, na Wegrzech, miejmy nadzieje ze zgromadzicie tyle ludzi, jak wczoraj czerwone hijeny w warszawie. Zorganizowane przez bojowki bolszweii europejskiej, na lamach czerwonej prasy, demonstracje w Rosji i Polsce, dowadza jeszcze raz, kto kieruje tym bagnem we wszystkich krajach. Podobne schematy i podobne histerie. Histeria bolszewicka w Moskwie,sposoby takie same jak w Polsce, szybkie wyroki i winni, szybkie demostracje i stan histerii, jaki to czesto ostatnio przezywanmy w Polsce ze strony zagrozonej czerwonej hieny. Zadne prowokacje nie powstrzymaja demokracji w Rosji, nie powstrzymaja delegalizacji zagranicznych agentur organizacji pozarzadowych, nie powstrzymaja ogolno narodowej walki Rosjan z z ekstrema swiatowego fundamentalizmu, tak islamskiego, jak i syjonistycznego. Nie ma sily do zatrzymania przemian historycznych w Rosji, Polsce, Wegrzech i innych po radzieckich krajach, ktore nie chca obcej im ideologii, klamstwa i oszustwa politycznego. Rosja i jej przyjaciele nie beda europejskim libanem, napadanym okresowo przez terrorystyczne bojowki, ma prawo do istnienia i samoobrony. I bedzie korzystac z tego prawa, kazdym srodkiem i kazda metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Koncert lze-elity 08.10.06, 16:59 Ojeju jeju jaka ta Rosja biedna... taka niewinna wszyscy chcą jej zguby, żadnych państw ona nie ciemiężyła i nie ciemięży a w niej pokój, wolność i dobrobyt dla wszystkich. Tylko ci wrogowie z zewnątrz chcą jej zguby ale my się z nimi rozprawimy. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Koncert lze-elity 08.10.06, 18:32 ... podarok... ...iz Moskwy ... az sie chce zacytowac Kaczmarskiego z "Muzeum"... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Koncert lze-elity 08.10.06, 18:39 ... i jeszcze mi sie chce zacytowac: "... ob. L. Walesa b. przewodniczacy b. NSZZ "Solidarnosc" ..." (q pamieci: obywatel to byla obelga, "Obywatelu!" w ustach milicjanta znaczylo "Stoj! Bo strzelam!", no i te wielokrotne uniewaznienia (rodzaj dialektycznych zaklec wynikajacych z wiary ze swiadomosc ksztaltyje byt - bo byt ksztaltowal swiadomosc na wczesniejszych etapach rozwoju spolecznego) Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 A kiedy koncert dla mniejszosci z Chin.... 08.10.06, 16:58 Chin, Birmy , Sudanu , Arabii ? Tam dochodzi do nie mniej tragicznych zdarzen Odpowiedz Link Zgłoś
beewasp Hipokryzja! A może byt tak coś o Palestyńczykach? 08.10.06, 17:02 Wiekszości polskich mediów ma gdzieś los Czeczenów. Wykorzystują to tylko by dokopac Ruskim. i chociaz postepwoanie rosyjskich sił zbrojnych w Czeczenii w wielu przypadkach budzi odrazę, to systematyczne niszczenie Strefy Gazy prez IDF jakos nie wzbudza emocji w polskich mediach. No dalej, redaktorzy GW! Nie żal Wam setek zabitych Palestynczyków w ostatnich 3 miesiącach? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Hipokryzja! A może byt tak coś o Palestyńczyk 08.10.06, 17:17 i jeszcze Sudańczykach, Etipczykach, Irakijczykach, Tybetańczykach i jeszcze wiele by się znalazło rzeźnia numer jedne człowieka dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Hipokryzja! A może byt tak coś o Palestyńczyk 08.10.06, 18:29 a ktorych zabitych palestynczykow? zabitych przez Izraelczykow? czy przez Palestynczykow? bo mnie i tych i tych. i izraelskich emerytow ostrzelanych rakietami Hezbollahu tez Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 dla pamięci ???? 08.10.06, 17:12 o zamordowanych w Biesłanie dzieci? Czy ten Widstein ma po kolei w głowie? Dlaczego nie ma jednoznacznego potepienia terroryzmu ,niezaleznie jakiej nacji? Nie zaplace juz abonamentu . To nie jest moja TV. Wystarczy mi Eurosport. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: dla pamięci ???? 08.10.06, 17:48 w bieslanie dzieci zabijaly ruscy czeczeny ich bronily haaa...ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: dla pamięci ???? 08.10.06, 18:20 jezeli mowimy o trupach dzieci to dodajmy kto zabil czyli rosyjska policja (nawet jezeli republikanska) - oczywiscie, zajmowanie i branie zakladnikow w szkolach i szpitalach jest haniebne (zebyscie nie mowili ze przesadzam z filoczeczenstwem) Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: dla pamięci ???? 08.10.06, 18:30 Kto zaminował szkołę i od razu po jej zajęciu rozstrzelał część mężczyzn w po wybuchach strzelał do uciekających dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 17:46 wolnosc dla iraku, afganistanu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 08.10.06, 18:16 w iraccy wiezniowie zyja dluzej niz 4 mce (jak czeczenscy) Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl.szujski Ramzan Kadyrow za pośrednictwem ambasady FR 08.10.06, 18:05 powinien podziekować za ten wiec poparcia dla Czeczenii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytów 08.10.06, 18:10 W głowie wam się pomieszało Rodacy. Padło wam na mózg. Słuchacie redaktorów polskich gazet, którzym płyn z mózgu wyciekł?Putin dla mnie ani brat ani swat ale żeby być tak głupim aby popierać tych prymitywów to się w czapie nie mieści.POZNANIAK Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 18:12 nie zwyklem popierac tych ktorzy w Groznym robia to samo co gaulajter robil w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy Głupota 08.10.06, 18:18 Nie żebym kochał Ruskich ale ... Biesłan Za państwowe pieniądze robic takie szopki to ... głupota Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Ty Kmiocie porównywać Polaków z bandytami 08.10.06, 18:19 Typowe dla polskich pseudo elit. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Ty Kmiocie porównywać Polaków z bandytami 08.10.06, 18:27 a co jest typowe dla niepseudoelit? myślenie że my jesteśmy najlepsi a oni(Czeczeni) to dzicy brudasy? no i na dodatek muzeumanie... to usprawiedliwienie dla ich mordowania i eksterminacji czekamy na ostateczne rozwiązanie kwestii czeczeńskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 18:33 To Gauleiter w Poznaniu wypłacał zaległe emerytury i renty,odbudowywał miasto i jego gospodarkę,uruchomił nieczynne w Polsce szkoły i szpitale,zniósł szariat i poskromił zbrojnych watażków? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 18:45 tak z pewnością robi to wojsko Rosyjskie w Czeczeni, wypłaca emerytury, zakłada szkoły, przeprowadza babcie przez ulice... Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 18:55 W czasie obecności tego wojska(a nie "Wolnej Iczkerii") wypłacane są emerytury,uruchomiono szkoły(w tym 3 wyższe)i szpitale ,zniesiono szariat,ruszyła odbudowa(całkowicie odbudowano Gudermes i Argun trwa odbudowa Groznego),wróciła znaczna część uchodzców. Spora różnica w porównaniu z rządem Dudajewa i Maschadowa gdy bezrobocie wynosiło 70%(początek 1994r-rządy Dudajewa)czy 95%(1998r-rządy Maschadowa)a takimi bzdetami jak wypłata emerytur,uruchomienie szkół i szpitali czy realny powrótemigrantówmało kto z "niepodległościowców" się przejmował-ich obchodził szariat(wprowadzony w Iczkerii),wyparcie Rosji z Kaukazu,przebicie siędo morza kaspijskiego i zawładnięcie jego ropą. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 19:19 a te dane to skąd? ze strony Putina czy sam kolega wolf34 zrobił badania? 70% 95%, Rosjanie budują raj dla Czeczeńców, szkoda tylko że nie puszczają swobodnie obserwatorów i dziennikarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 19:30 O 70 % bezrobocia to pisali(i mówili)sami urzędnicy Dudajewa i to była optymistyczna cyfra bo mniej optymistyczna mówiła o 80%. O masowej emigracji(w tym exodusie niemal całej inteligencji),niewypłacaniu emerytur i rent,załamaniu gospodarki nieczynnych za Maschadowa placówkach użyteczności publicznej pisali czasem nawet przychylni Maschadowowi i Dudajewowi badacze i publicyści np Jagielski z GW. Świadomość większości Polaków w kwestii wojny w Czeczenii zatrzymała się gdzieś w 1994 roku na I szturmie Groznego i nie przyjmują oni do wiadomości zaszłych od tego czasu zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 19:34 skoro jest tak dobrze to dlaczego dziennikarze nie mogą swobodnie podróżować po Czeczenii? Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 19:43 Mogą podróżować ale nie swobodnie lecz w uzgodnieniu. Po to by nie przegrać wojny informacyjnej równie ważnej jak działania bojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 19:24 a te informacje o zbrodniach żołnierzy to podłe kłamstwa pewnie... żeby nie było, nie jestem czeczeno filem jakimś, takie zbrojne rzucanie z motyką na Rosje było dla mnie beznadziejną głupotą, przywódcy są winni za rospętanie konfliktu w którym najbardziej ucierpieli i cierpią cywile wole drogę jaka wybrał Tybet na przykład nie zmienia to faktu że wojska rosyjskie dopuszczały się zbrodni na cywilach Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 19:41 Owszem w czasie II wojny czeczeńskiej(zwłaszcza na jej początku) było kilka przypadków dokonanej przez wojsko pacyfikacji w których zginęło po kilkunastu- kilkudziesięciu cywilów ustały jednak one po zakończeniu głownej fazy walk i przejęciu odpowiedzialności przez złożone z czeczeńskich milicjantów MSW Czeczenii oraz postępującą stabilizacją.Obecnie takie incydenty zdarzają się sporadycznie i są nagłaśniane i piętnowane(np w 2005 najważniejszy taki incydent to zabicie 5 ludzi na punkcie kontrolnym -pisała o tym np GW sprawców aresztowano.) Najpoważniejszy w II wojnie incydent w którym zginęli cywile był w 2000r w Szali -komendanturę wojskową w której wypłacano właśnie zaległe emerytury zaatakował pod osłoną tłumu oddział tzw bojowników.Osaczeni Rosjanie wezwali ostrzał rakietowy-zginęło wielu cywilów ale to nie była pacyfikacja a wydarzenia w Iraku wyraznie pokazują co zrobiłby w takiej sytuacji oddział US Army. Na marginesie-Czeczeni są grupą o jednym z najwyższych wskazników przyrostu naturalnego w Rosji jest ich więcej niż w 1989 to a propos tych gadek o zagładzie narodu i wymierającym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 18:22 No jasne kina9, prymitywy i bandyci... Hitler tez tak mówił o powstańcach warszawskich i partyzantach , wiedziałeś o tym? A armia rosyjska jest taka wspaniała i wyjątkowo łagodna że z pewnością nikogo tam nie skrzywdziła i nie krzywdi! A wręcz pomaga! Szczególnie że dziennikarze się nie pałętają tak jak na przykład w Iraku. To z pewnością każe sądzić że jest tam sielanka i arkadia. Zołnierz radziecki oo przepraszam rosyjski zawsze stał przecież na straży pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 18:46 1)W resztkach sił separatystów trzon stanowią fundamentaliści islamscy i to od ładnych kilku lat.Zasilają ich i dowodzą nimi zagraniczni dzihadyści jak Chattab,Abu Walid,Abu Omar czy obecnie Abu Hafs-trzej pierwsi są już w piachu. 2) Główny ciężar walki z niedobitkami band fundamentalistów islamskich i zagranicznych dżihadystów niesie obecnie MSW Czeczenii(17 tysięcy czeczeńskich funkcjonariuszy)oraz "czeczeńskie" (złożone wyłącznie z Czeczenów) bataliony armii rosyjskiej(Wostok i Zapad)i MSW FR (Siewier i Jug).Składają się one w znacznym stopniu z b.separatystów którzy spostrzegli dokąd prowadzi Wolna Iczkeria i ujawnili się.Milicjantów czeczeńskich(nie licząc Czeczenów poległych w armii rosyjskiej)poległo w ubiegłym roku więcej niż żołnierzy rosyjskich to jest 117 wobec 105. 3)Za wojnę i jej następstwa odpowiadają ci którzy wybrali drogę zbrojnej konfrontacji z Rosją (Dudajew,Jandarbijew,Maschadow,Sadułajew,Umarow) by wyprzeć ją z Kaukazu.Czterej pierwsi są już w raju a Doku Umarow do nich prędzej czy pózniej dołączy. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 08.10.06, 18:54 ...bandy separatystow... uwielbialem "Tu Jedynka", nie wiedzialem ze polsku jeszcze sie tak mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Brawo Poliaki! Nie ma to jak popierać bandytó 09.10.06, 08:46 > No jasne kina9, prymitywy i bandyci... > Hitler tez tak mówił o powstańcach warszawskich i partyzantach , wiedziałeś o t > ym? A wy tak mówiliście o irackich partyzantach. Wiedziałeś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio A co mnie obchodzą islamiści z czeczeni 08.10.06, 18:34 zamiast wydawać pieniądze na takie pierdoły niech lepiej buduja drogi albo kolej Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: A co mnie obchodzą islamiści z czeczeni 08.10.06, 18:41 szczyt wiary: telewizja buduje drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio No akurat TVP większość kasy mogła by 08.10.06, 18:47 przeznaczyć dla rządu. Najchętniej to wywalił bym tych czeczenów z Polski, nie umią jezyka,większośc z nich siedzi w wiezieniach zresztą widzieliśmy do czego zdolni sa imigranic min. we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: No akurat TVP większość kasy mogła by 08.10.06, 18:53 aż strach pomyśleć że tacy jak ty siedzą teraz w Irlandii i w Anglii i mówią trzeba by tych Polaczków z kraju pogonić, zabierają miejsca pracy, kradną, szerzą przestępczość i nam ryby wyłapują bez pozwoleń. Won z nimi. Czeczeni we Francji palili samochody? Nie myl wszystkich muzeumanó prostaczku ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Polacy chociaz zagranica nie siedzą po 08.10.06, 19:22 więzieniach i umią sie odezwać w języku jaki panuje w danym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Polacy chociaz zagranica nie siedzą po 08.10.06, 19:29 "i umią sie odezwać w języku jaki panuje w danym kraju" buahahaha niektózi pewnie tak , jednakowoż ja spotkałem wielu takich co to ani be ani me ani Good morning ostatnio z Londynu na koszt państwa angielskiego zwrócono nam parudziesięciu bezdomnych Polaków, nie siedzą w więzieniach? no jasne przecież żaden Polak to nie przestepca, zapewne nie ma takich! buehehehe dream on my dear Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio O wiele bardziej wolał bym przyjmować 08.10.06, 19:25 do naszego kraju białorusinów czy cyganów oni chociaż czują jakieś związki z nami Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: O wiele bardziej wolał bym przyjmować 08.10.06, 19:31 znasz jakiegoś Czeczena mieszkającego w Polsce? chociaż jednego! czy opierasz się na swoim widzimisie i swoim jawiemwszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: O wiele bardziej wolał bym przyjmować 08.10.06, 19:38 znam kilku jeden sie chwalil ze zlamal wowczas 10 polskich nosow Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: A co mnie obchodzą islamiści z czeczeni 08.10.06, 18:46 cytat; "A co mnie obchodzą islamiści z czeczeni" Katolicy, antyklerykalowie, swiadkowie Jehowy, dziennikarze oraz konformistyczna wiekszosc z Polski, poki ich nie morduja, tez mnie malo obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
2berber problem w płaceniu za solidaryzm lub gaz 08.10.06, 20:00 jjjnjankowski napisał: > cytat; "A co mnie obchodzą islamiści z czeczeni" > Katolicy, antyklerykalowie, swiadkowie Jehowy, dziennikarze oraz > konformistyczn a wiekszosc z Polski, poki ich nie morduja, tez > mnie malo obchodzi Ja wszystkim współczuję islamistom, katolikom, konformistom et.cet. Problem zaczyna się gdy to mnie się każe płacić za wyrażanie współczucia w/w przez nieokrzesanego Prezydenta :-(. Aha, zdaje się będziemy musieli także zapłacić więcej za gaz bo Ukraina nie chce Rosyjskiego tylko z Kazachstanu Odpowiedz Link Zgłoś
berg9 Re: A co mnie obchodzą islamiści z czeczeni 09.10.06, 19:31 to bierz sie za szpadel i buduj. i pracuj duzo to nie bedziesz mial czasu na zalosne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 09.10.06, 08:40 A kiedy ktoś zwróci uwagę na zbrodnie amerykańskie w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
berg9 Re: Dziś w Warszawie koncert TVP dla Czeczenii 09.10.06, 19:29 Na wszystkie zbrodnie trzeba zwracac uwage. proponuje, zebys zalozyl inna grupe tematyczna o agresji USA i nie dyskredytowal biezacego tematu. Zobacz ilu tu sowietofili sie sili. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Koncert czy zrzuta na kolejne ferrari dla watazki 09.10.06, 11:08 Czeczenow? Kto i jak obstawia? Odpowiedz Link Zgłoś
berg9 Re: Koncert czy zrzuta na kolejne ferrari dla wat 09.10.06, 19:27 przepraszam, pracujesz w radzieckiej ("rosyjskiej" nie przejdzie mi przez klawiature) ambasadzie czy jestes jakims skrajnym nacjonalista niezaleznie? Odpowiedz Link Zgłoś