skubi6 A dlaczego odtajnili tylko fragment ? 08.10.06, 21:41 A może twierdzenie o mafijności Kaczyńskich jest w pełni uzasadnione dokumentacją Lesiaka ? Może to właśnie dlatego większość dokumentów nadal jest tajna ? Co robi (i czego nie robi) PiS: www.skubi.net/pis.html Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko A dlaczego odtajnili tylko fragment ? Bo Jarek.... 08.10.06, 22:14 Bo jarek i koledzy tam istnieja! jezeli ktos nadzorowal to mial racje ! Dzisiaj wiadomo dlaczego! Kaczynski chcial obalic Prezydenta Polski to bylo OK !? Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Dosc! Chce juz zapomniec o Kaczynskim. 08.10.06, 21:48 Wszystko sie teraz odbywa w atmosferze kultu jednostki. Kaczynski to, Kaczynski tamto, maz stanu, poszkodowany, mafiozo i sto tysiecy innych rzeczy. Kaczynski nie jest Krolem Polski zeby mu poswiecac tyle czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Może być więcej szaf Lesiaka - wywiad z J. Kacz.. 08.10.06, 21:57 > [J. Kaczynski: -] A jeśli idzie o cały raport? Liczę, że prezydent szybko > skieruje odpowiedni projekt ustawy do Sejmy by było to możliwe. Teraz > wszystkie siły polityczne chcą jawności. Zobaczymy, jak będą głosować w > Sejmie. Rzeczywiscie, kazda partia, kazdy posel bedzie mial mozliwosc zademonstrowania ze chce jawnosci ;) Nareszcie czyny beda mogly pojsc za slowami ;)! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Rokita orientowal sie w dzialaniach UOP 08.10.06, 22:05 Nihil novi! - A czy w ogole moglo byc inaczej???! Tusk z pewnoscia tez wiedzial. Tylko na razie nie ma dowodow. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Może być więcej szaf Lesiaka - wywiad z J. Kacz.. 08.10.06, 22:08 Cytat " Próbowano środowiska prawicowe skłócic ". A co robią Kaczyńscy jak nie nastawiają jednych na drugich. Robią to samo co robili KOMUCHY. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piotrjakub11 08.10.06, 22:16 piotrjakub11 napisał: > Cytat " Próbowano środowiska prawicowe skłócic ". > A co robią Kaczyńscy jak nie nastawiają jednych na drugich. > Robią to samo co robili KOMUCHY. Kaczorow tylko widzisz? A mnie wydaje sie, ze caly ten bajzel rospoczeli POpaprancy przez flirtowanie z Lepperem i podpuszczaniem go a Endriu dal sie nabrac! Obiektywizmu krzte prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne ujawnianie prawdy Ci sie naprawde nie podoba? 08.10.06, 22:24 piotrjakub11 napisał: > Cytat " Próbowano środowiska prawicowe skłócic ". > A co robią Kaczyńscy jak nie nastawiają jednych na drugich. > Robią to samo co robili KOMUCHY. > Komuchy "probowali srodowiska pawicowe sklocic" potajemnie za pomoca sluzb specjalnych, co bylo zachowaniem przestepczym (bezprawnym, wbrew prawu). Na dodatek robili to przez manipulacje, klamstwa i dzialania dywersyjne. rzad Kaczynskiego te dzialania ujawnia dla opinii publicznej. Co w tym zlego? czy chcialbys abysmy sie o tych sprawach nigdy nie dowiedzieli? Wlasciwie Ci co troszke mysla juz wiedzieli to wczesniej, wiec co, chcialbys azeby nigdy dowodow na to nie opublikowano, aby ciagle bylo to na poziomie "nieuzasadnionych zarzutow"? To co, Ty nie jestes za ujawnieniem tych dokumentow? A co z dokumentami WSI np. nt agentow w mediach? Chcesz ich opublikowania czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: ujawnianie prawdy Ci sie naprawde nie podoba? 09.10.06, 00:32 Tak, chyba wszyscy chcą ujawnienia, ale całości dokumentów.... nie tylko fragmentów, tych w których nie ma nic na Kaczyńskich.... przeczytaj te dokumenty jeszcze raz... tam, gdzie cokolwiek dotyczy podejrzeń o przestępczą działalność PC i Telegrafu, jest nie odtajnione... pytanie: dlaczego???? Co tam może być taką tajemnicą, która mogłaby zaszkodzić państwu polskiemu???? A może mogłyby te fragmenty nie odtajnione zaszkodzić obecnej władzy??? Chodzi o koncesje na import paliw.... o koncesje na tworzenie spółek polsko- zagranicznych, o FOZZ, o Telegraf itp. itd. Chyba nie wierzysz, że Zalewski (najbliższy współpracownik Kaczyńskiego) dostał 3-letni wyrok za "cichy chód po ulicy"??? Ciekawe są te utajnione fragmenty, ale myślę, że następna władza, po Kaczyńskich, odtajni w całości, bez żadnych wyjątków te dokumenty..... Oby jak najszybciej..... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne a gdzie sie podziali "ideowcy" ? 08.10.06, 22:10 > [J. Kaczynski: -] Szkoda, że nie ujawniono fragmentu akt, w których były > funkcjonariusz SB deklaruje, że ze mną on i jego koledzy będą walczyć bez > gratyfikacji, gdyż mnie nienawidzą. Moment, w którym to czytałem, był jednym > z najmilszych w moim życiu. Tusk i Rokita tez J. Kaczynskiego zdaja sie szczerze nienawidzic... Ale chyba tego za darmo nie robia... Ten byly SBek to przynajmniej byl "ideowcem" Ach, jak ten swiat zszedl na psy ;)! Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Zgnoic opozycje a pozniej wybory ! PiS 08.10.06, 22:10 Klamstwa , pomowienia - brak sprostowania przez trwam i TVPis ! A pozniej wybory! Wasserman - komunista ! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza poznali sie na kaczkach 08.10.06, 22:21 no, wlasnie to pan Kaczynski juz wowczas chcial wprowadzic dyktature, szkoda ze go nie odstrzeli.. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: poznali sie na kaczkach 08.10.06, 22:23 malpa-z-paryza napisała: > no, wlasnie to pan Kaczynski juz wowczas chcial wprowadzic dyktature, szkoda ze > go nie odstrzeli.. Pitolisz glodne kawaly jak stara baba w malignie! Odpowiedz Link Zgłoś
mjp1021 Może być więcej szaf Lesiaka - wywiad z J. Kacz.. 08.10.06, 22:38 Kto zna psedomom Jaroslawa K. z jego teczki? Pytam powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys2000 <a href="http://www.polonica.net/rzeczpospolita_klamcow.htm" targe 08.10.06, 22:41 www.polonica.net/rzeczpospolita_klamcow.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Podaj lepiej link do Kaczynskich jako Kalksteinow 08.10.06, 22:46 W tejze samej "rzetelnej" polonica.net:) Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Co z tasmami ? Ktos je chowa? 08.10.06, 22:41 Ej PiSiorki ! Ile afer jeszcze wymyslicie aby zamalowac tasmy ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
e.stern kto nie wiedzial, co to takiego kelnerski wywiad.. 08.10.06, 22:46 teraz ma pelny przeglad Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Tasmy Kaczek ! Zatuszowane czy zakrzyczane? 08.10.06, 22:48 Super metoda PiSu Opluwac i czekac na reakcje ! Sprostowanie po wyborach a glupi narod to kupi ! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Mnie cieszy ta wyrazana bez zahamowan pogarda 09.10.06, 00:05 dla narodu nie dlatego, zebym ja podzielal ale dlatego, ze mowi sama za siebie o tych co ja wyrazaja. Otoz przypomina ona bardzo ta jaka czesto tlumaczyly sie "komunistyczne" buce za czasow PRL-u chcacy koniecznie uszczesliwiac "narod" na swoj, a raczej na sowiecko stalinowski sposob, zapewniajac tym sobie i swoim najblizszym standard zycia nieznany "glupiemu narodowi", ktory za zadne biede nie chcial tego "uszczesliwiania" kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
fak.the.duck Re: Może być więcej szaf Lesiaka - wywiad z J. Ka 08.10.06, 22:51 "...choć dowodów w dokumentach na to nie ma i pewnie nie będzie." I wszystko na temat zarzutow panow Kaczynskich wobec kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 I co teraz PO-wska lysa pala na to? dalej beztrosk 08.10.06, 23:02 o popija winko i kawusie na krakowksim rynku? i dalej sie "premierostwo" marzy? oj jasiu marysiu: to juz chyba nokaut; nie sadze, zebys jeszcze jakas powazna role w polskiej polityce mogl odgrywac; troche smutno, ale nie pozostaje nic innego, jak zaspiewac: teraz juz koniec, nie ma juz nic Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: I co teraz PO-wska lysa pala na to? dalej bez 08.10.06, 23:50 silesius.monachijski0 napisał: > ....nie pozostaje nic innego, jak zaspiewac: teraz juz koniec, nie ma juz nic A co tam się mówi w Bawarii o Twojej koleżance z piaskownicy: Hance Suchockiej? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: I co teraz PO-wska lysa pala na to? dalej bez 09.10.06, 00:18 Zapytaj lepiej Syryjczyka Tadzia; podobno bardzo sie do Hani "zblizyl" jasiek.pl napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > ....nie pozostaje nic innego, jak zaspiewac: teraz juz koniec, nie ma juz > nic > > A co tam się mówi w Bawarii o Twojej koleżance z piaskownicy: Hance Suchockiej? Odpowiedz Link Zgłoś
1_gb_miejsca_na_twoje_maile perwesyjna przyjemnosc 08.10.06, 23:02 "Szkoda, że nie ujawniono fragmentu akt, w których były funkcjonariusz SB deklaruje, że ze mną on i jego koledzy będą walczyć bez gratyfikacji, gdyż mnie nienawidzą. Moment, w którym to czytałem, był jednym z najmilszych w moim życiu. " I tak naprawde o nic wiecej w tym wszystkim nie chodzi. Kaczynskich rajcuje, kiedy ich nienawidza i zrobia wszystko, zeby ta perwesyjna przyjemnosc odczuwac jak najglebiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor chętnie poznam ten dokument 09.10.06, 00:06 nawet sobie nie wyobrażam formy w jakiej to można napisać :)))))) Towarzyszu Komisarzu Donoszę że od dzisiaj nie będę pobierał żołdu właściwego nam - siepaczom. J. Kaczyński jest tak niebezpiecznym wrogiem komunizmu że będę śledził go za darmo w ramach urlopu wypoczynkowego. Jako zaprzedany komunistyczny pachołek siedzi on mi ością w gardle i nie dopuszczę żeby przez jego internowanie albo uwięzienie pozbawić się okazji do zdemaskowania jego patriotycznych ciągotek. Chodząc ulicami rzeczony Kaczyński śpiewa prześmiewczo hymn zwany Mazurkiem Dąbrowskiego umyślnie zmieniając słowa żeby nie używać słowa Polska. Jego genialne posunięcia powinny zostać zdemaskowane i należy go zesłać na Sybir do naszych radzieckich przyjaciół - siepaczy wielkiego narodu rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ugryzłem się w palec środkowy !!! 08.10.06, 23:10 PiS da ł a mi to pasuje mi jak ktoś chce aby łechtać każdego z PiSiu alkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon Ale cuchnie trupem z szafy plk Lesiaka!! 08.10.06, 23:37 Szafa plk Lesiaka a rola Rokity! Ale sie narobilo!Jedynie mlodoscia i brakiem rozwagi uzasadnialem zachowanie Rokity w czasie zwalczania prawicowej opozycji w czasach gdy Rokita byl szefem URM za rzadow Suchockiej!Oczywsicie nie znalem zawartosci dzisiaj ujawnionych szczatkowych informacji z szafy Lesiaka!No to masmy chyba juz ???po karierze zdolnego krasomowcy!Ale nie szkodzi jest jeszcze Piwnica pod Baranami!tam tez potrzebny jest zdolny intrygant po zdemaskowaniu Ronikiera!Jak to chlopcy z PO brzydko lubia sie bawic.Rokita nazywal sdrp konstruktywna opozycja a te spod znaku PC, RdR zwalczal rekloma UOP!Potem wladze PO skorzystaly z prezentu b. asystentki Cimoszewicza Przygotowanej przez niejakiego Brochwicza.Nastepnie zbratanie sie Tuska z Leperem i posluzenie sie Mata Hari-Renate Beger przy udziale innego specjalisty od sluzb specjalnych Maksymiuka i pomoca <chlopcow walterowcow> z tvn... Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon nie sadze! tekst zbyt trudny dla takich jak... ty! 09.10.06, 00:08 nie lam sobie glowy,bo zrobisz krzywde/ sobie oczywiscie/ znajdz cos lzejszego np gwiazdy tancza, big b itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Może być więcej szaf Lesiaka - wywiad z J. Kacz.. 08.10.06, 23:40 Strasznie zakłamany jest ten nasz jeden przio i drugi prezio. O wszystkim wiedział podobno od lat, ale z tymi na których obecnie wszystko zwala hciał zakładać koalicje. Wtedy mu to nie przeszkadzało. Jak teraz d...kacza pali to odwraca Irasia do góry nogami. Jego moralność jest zupełnie zerowa. Prawde mówi chyba tylko wtedy jak się pomyli. Wierzcie ćwokom to ćwokami do końca zostaniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
23k Re: Może być więcej szaf Lesiaka - wywiad z J. Ka 08.10.06, 23:45 POgratulować Panu! Pewnie Pan nie wie, że są informacje tajne i jawne, a w rządzie współpracuje się z ludzmi pomimo pewnej wiedzy i wbrew jej, kiedy nie można jej wyjawić. Informacja tajna, to ta, którą można ujawnić w sposób zgodny z prawem i nie naruszając konstytucji. Ale tego Pan pewnie przezornie nie wie? Nas nie stać, żeby Pan tutaj stał... Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany buahaha, rok temu mowil dokladnie co innego 08.10.06, 23:45 "Ujawnienie teraz tej sprawy nie zaszkodzi Platformie? W końcu w tym czasie szefem Urzędu Rady Ministrów był Rokita. - Tak się składa, że ja te akta znam. One mogą zaszkodzić tym wszystkim, którzy na początku lat 90. z powodów, których nie jestem w stanie zrozumieć, uwierzyli, że można ogłosić, że w Polsce jest państwo prawa, i to wystarczy, żeby takie państwo powstało. To jest zagrożenie. Co Pan chce przez to powiedzieć? - Moim zdaniem na podstawie tych akt nie można postawić zarzutów nikomu z Platformy Obywatelskiej. A czy pada na nich choćby cień podejrzenia, że działo się to za ich wiedzą i zgodą? - Ja nie chcę w tej chwili tego oceniać. Rokita nie wiedział o tej "inwigilacji"? - Nie mogę powiedzieć na podstawie tych akt, że Rokita wiedział, więc przyjmuję, że nie wiedział." www.serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65649,2991235.html rok temu na podstawie akt, ktore "tak sie skladalo", ze znal nie mozna bylo postawic zarzutow nie tylko Rokicie ale nikomu z PO, nie bylo bowiem niczego, co by wskazywalo, "na podstawie tych akt, że Rokita wiedział". dzis, po ogloszeniu blokowania list PSL z PO, Jaroslaw zdecydowal, ze jednak Rokita jest w to zamieszany. CO ZA KOLES!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
23k Re: buahaha, rok temu mowil dokladnie co innego 08.10.06, 23:52 dzis, po ogloszeniu blokowania list PSL z PO, Jaroslaw zdecydowal, ze jednak Ro > kita jest w to zamieszany. CO ZA KOLES!!!! > Nie, no, Rokita będąca na takim stanowisku nic nie mogła o tym wiedzieć! Kolejna teoria sPiSkowa dziejów Pana K.! Napewno znajdą się dowody na to, że założył mafię i to on inwigilował WSI. Inwigilował prezydenta Wałęsę, prezia Kwaśniewskiego, siebie też inwigilował. Chamstu trzeba się sprzeciwiać siłom i godnościom osobistom... Wężykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Puszka Pandory...... 09.10.06, 00:56 Otworzył Kaczyński puszkę Pandory.... węże zjedzą, ale jego samego.... Dobrze zrobił, wreszcie pozna społeczeństwo przed czym już na początku lat 90-tych, UOP - ta znienawidzona instytucja - chciała ustrzeć Polskę.... Ciekawe, że to co zawarte jest w tych dokumentach, w 100% sprawdza się obecnie.... A tak na marginesie maleńkie pytanko do zwolenników PiSu: za jakie przestępstwo pan Zalewski (bliski współpracownik Kaczyńskiego) otrzymał trzyletni wyrok i siedział w więzieniu????? Na koniec ciekawe spostrzeżenie J. Kaczyńskiego: Rokita - jako szef kancelarii premiera - powinien wiedzieć o działaniach UOP, a dlaczego to J. Kaczyński występuje jako świadek w aferze FOZZ, ArtB, itp., dlaczego to J. Kaczyński nic nie wiedział o działalności przestępczej swojego zaufanego kolegi???? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofowicz1 Re: Puszka Pandory...... 09.10.06, 01:01 Opinie do wiadomości: Wałęsa: to Kaczyńscy byli wykonawcami inwigilacji prawicy << Poprzedni wątek | Następny wątek >> Oj Panie Prezydencie, teraz Pan poszedł ostro Zibi 2006.10.09 00:02 jako prawnik powiem Panu, że jeżeli nie ujawni Pan żadnych dowodów, to możesz Pan mieć kłopot. Oskarżanie Prezydenta, czy Premiera o zdradę stanu (internowanie demokratycznie wybranego prezydenta)...tuataj żaden słowotok, czy wolna interpretacja Pana nie uratują, to najpoważniejsze z wyobrażalnych zarzuty- NIE TYLKO POLITYCZNE, za to za dawnych czasów spadały koronowane głowy, upadały mocarstwa. To już nie walka polityczna to oskarżenie czołowych postaci w Państwie o usiłowanie, a przynajmniej przygotowywanie ciężkich zbrodni. Tutaj trzeba mieć żelazne dowody, albo być pierońsko naiwnym. Życzę Panu, żeby Pan był w stanie te dowody przedstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe Re: Puszka Pandory...... 09.10.06, 01:14 Zobacz te linki. jesli ich jeszcze nie widziales, to moga byc szokujace i dac wiele do myslenia o Rokicie, Tusku, Walesie . video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485 video.google.com/videoplay?docid=216725698588181980 video.google.pl/videoplay?docid=1065863774205044807 krzysztofowicz1 napisał: > Opinie do wiadomości: Wałęsa: to Kaczyńscy byli wykonawcami inwigilacji prawicy > > << Poprzedni wątek | Następny wątek >> > > Oj Panie Prezydencie, teraz Pan poszedł ostro > > Zibi 2006.10.09 00:02 > jako prawnik powiem Panu, że jeżeli nie ujawni Pan żadnych dowodów, to możesz > Pan mieć kłopot. Oskarżanie Prezydenta, czy Premiera o zdradę stanu > (internowanie demokratycznie wybranego prezydenta)...tuataj żaden słowotok, czy > > wolna interpretacja Pana nie uratują, to najpoważniejsze z wyobrażalnych > zarzuty- NIE TYLKO POLITYCZNE, za to za dawnych czasów spadały koronowane > głowy, upadały mocarstwa. To już nie walka polityczna to oskarżenie czołowych > postaci w Państwie o usiłowanie, a przynajmniej przygotowywanie ciężkich > zbrodni. Tutaj trzeba mieć żelazne dowody, albo być pierońsko naiwnym. Życzę > Panu, żeby Pan był w stanie te dowody przedstawić. > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe Re: Puszka Pandory...... 09.10.06, 01:16 www.video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485 www.video.google.com/videoplay?docid=216725698588181980 www.video.google.pl/videoplay?docid=1065863774205044807 pmonroe napisał: > Zobacz te linki. > jesli ich jeszcze nie widziales, to moga byc szokujace i dac wiele do myslenia > o Rokicie, Tusku, Walesie . > > video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485 > video.google.com/videoplay?docid=216725698588181980 > video.google.pl/videoplay?docid=1065863774205044807 > Odpowiedz Link Zgłoś
yot23 Kaczyński łże jak zwykle 09.10.06, 02:47 sam potwierdził, że zna dokumenty "szafy Lesiaka" od dawna ale jakoś do tej pory Rokita mu nie przeszkadzał? Nawet go próbował przeciągnąć do PiS. To chyba jak zwykle działanie pod publiczkę, zbliżają się wybory, trzeba coś wymyślić żeby ludzie nie mówili o aferze Begergate. >>Premier: Oczywiście. Ja je znam od wielu lat, wobec tego na mnie nie robią takiego wrażenia. Mam nadzieję, że przyjdzie taki moment, że całe akta będą jawne. A to dlatego, że pokazują one dobitnie, że przynajmniej ten fragment ówczesnej działalności służb z państwem demokratycznym i praworządnym nie miał nic wspólnego. To nasuwa pytanie o odpowiedzialność. To przede wszystkim odpowiedzialność rządu i to mówię z wielkim bólem, rządu sił postsolidarnościowych pani Hanny Suchockiej. Sądzę, że pani premier odpowiada za to w sensie ogólnym, jak każdy premier. O wielu sprawach mogła nie wiedzieć, choć o niektórych wiedzieć musiała. Natomiast zupełnie inaczej widzę odpowiedzialność takich osób jak chociażby pan Andrzej Milczanowski, Konieczny, jak pan Jan Rokita. Bo nie mam najmniejszej wątpliwości, że on doskonale się orientował w tych praktykach.<<< Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe ypt23 - naiwny gosciu 09.10.06, 04:15 to , ze Jas Marysia , Tusk, Pawlak od dawna trzymali z postkomuna wiedza wszyscy, obejrzyj Nocna Zmaine nakrecona 14 lat temu: video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485 Polityka to takie bydle, ze wszyscy wszystkich chca wykiwac, dlatego przed wyborami wszyscy uwazali kolaicje PO i PiS a mozliwa, po wyborach PO odmowilo, wiec piS musial sie zwrocic do partii odleglych ideowo. Sprawa Lesiaka polegala na tym, ze wszyscy wiedzieli o co chodzi, ale nie bylo twardych dowodow w reku. Podobnie jak z wypowiedzia Maciarewicza odnosnie ministrow SZ, wszyscy wiedza, ze zatwierdzenia byly w Moskwie , ale dowodow w reku nie ma. yot23 napisał: > sam potwierdził, że zna dokumenty "szafy Lesiaka" od dawna ale jakoś do tej > pory Rokita mu nie przeszkadzał? Nawet go próbował przeciągnąć do PiS. To chyba > > jak zwykle działanie pod publiczkę, zbliżają się wybory, trzeba coś wymyślić > żeby ludzie nie mówili o aferze Begergate. > > >>Premier: Oczywiście. Ja je znam od wielu lat, wobec tego na mnie nie > robią > takiego wrażenia. Mam nadzieję, że przyjdzie taki moment, że całe akta będą > jawne. A to dlatego, że pokazują one dobitnie, że przynajmniej ten fragment > ówczesnej działalności służb z państwem demokratycznym i praworządnym nie miał > nic wspólnego. To nasuwa pytanie o odpowiedzialność. To przede wszystkim > odpowiedzialność rządu i to mówię z wielkim bólem, rządu sił > postsolidarnościowych pani Hanny Suchockiej. Sądzę, że pani premier odpowiada > za to w sensie ogólnym, jak każdy premier. O wielu sprawach mogła nie wiedzieć, > > choć o niektórych wiedzieć musiała. Natomiast zupełnie inaczej widzę > odpowiedzialność takich osób jak chociażby pan Andrzej Milczanowski, Konieczny, > > jak pan Jan Rokita. Bo nie mam najmniejszej wątpliwości, że on doskonale się > orientował w tych praktykach.<<< Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ypt23 - naiwny gosciu 09.10.06, 06:45 O tym że Kaczyńscy są postkomuchami i robią wszystko by Polskę 'rozwalić' było wiadomo od dawna :). Za to dopiero teraz wiemy że Kaczyński znał (a nie tylko podejrzewał jak Ty sugerujesz) zawartość szafy Lesiaka, i jednak nic z tym nie robił. Czyli 'dowody' już dawno były w jego łapkach, tyle że wygodniej mu było nic z nimi nie robić. Dokładnie tak samo jak z 'wekslami' Samoobrony - są tylko wielkim przestępstwem dopóki Samoobroną jest 'przeciw'. Jak się znów zrobiła 'za' sprawa 'weksli' przycichła... PO zacznie być potrzebne PiSowi to i "szafa" zniknie do następnej rozróby... Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Może być więcej szaf Lesiaka - wywiad z J. Ka 09.10.06, 05:56 "szafa"jak narazie jest szkodliwa dla samych pisowcow bo od roku robia to co w szafie kiedy zajma sie Polska a nie soba Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Schizofrenia paranoidalna 09.10.06, 06:57 <PC wchodząc na scenę od razu weszło w bardzo ostry konflikt z tymi środowiskami tworzącymi dużą i bardzo wpływową część opozycji, które jednak zdecydowanie opowiedziały się za tym systemem, za postkomunizmem, nie chciały iść dalej. Nieco później stworzyły Unię Demokratyczną. Weszliśmy też w zasadniczy konflikt z potężnymi ciągle siłami postkomunistycznymi. I w końcu doszedł jeszcze Lech Wałęsa jako prezydent, który też zdecydował się zaakceptować ten system> Taak,wychodzi na to że Kaczyńskich atakowali i atakują wszyscy. No może mamusia pana Jarosława nie atakuje syna i zwierzątka też go nie atakują. Atakowała Suchocka,Rokita,Wałęsa, szefowie UOP,teraz atakuje UKŁAD,a po nim w kolejności :PO,SLD,PSL, i circa 37.990.000 obywateli tego naszego kraju.Dlaczego tyle?skoro Polska liczy 38mln,to 10tyś.członków PIS daje resztę. A ta reszta to sympatycy postkomunizmu, Zomowcy, członkowie Układu i nie dla nich jest ta Polska. Polska jest tylko dla tych którzy kochają Jarosława Kaczyńskiego i jego brata który został Prezydentem. Choroba umysłu Jarosława Kaczyńskiego postępuje, schizofrenia paranoidalna ma, jeszcze !, w miarę łagodny przebieg. Może być tak, że wzorem Wołodyjowskiego, pan Jarosław wysadzi Polskę w powietrze! Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe Re: Schizofrenia paranoidalna 09.10.06, 07:15 gilu33 zobacz jak PO kombinowalo: video.google.com/videoplay?docid=593381029416247242 Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh smutna, marna i jałowa egzystencja [wegetacja?] 09.10.06, 07:47 pozostaje współczuć rozrywek i "bogatego" życia emocjonalnego. "Szkoda, że nie ujawniono fragmentu akt, w których były funkcjonariusz SB deklaruje, że ze mną on i jego koledzy będą walczyć bez gratyfikacji, gdyż mnie nienawidzą. Moment, w którym to czytałem, był jednym z najmilszych w moim życiu." jarek, zacznij sie leczyć, płaskowniku emocjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Hanusia Suchocka ... bidusia jedna 09.10.06, 08:14 panie Premierze, Hanusia niewinna. Przecież Pan wie - siedziała sobie w towarzystwie w Londynie a tu nagle ktoś telefonuje z Polski i mówi: Hanuś, a chcesz ty być premierem? - A chcę! A chcę!! No i została nasza Hanuś premierem. Bez znajomych w warszawiue, bez poparcia politycznego, ot typowa dama z towarzystwa. Kocham te jej miny jak coś szło nie tak ... autentyczna, 100% kura domowa zwykła. Z rasy grzebiących. To i co można od damy oczekiwać? Że będzie pod Nadpremierem. Bo że Rokita jest niewinny to ja nie uwierzę nawet jak będzie się kropił wodą święconą!! Pozdrowienia dla PO! Odpowiedz Link Zgłoś
olias nieszczęsny ty ... 09.10.06, 08:16 jeśli prawdę piszesz - już nie żyjesz. Jeśli żyjesz - łżesz jak pies. jak elita. Odpowiedz Link Zgłoś