Dodaj do ulubionych

Protest przeciw Złotej 44

• uriel.blog.pl Re: Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 15:13
      I to jest właśnie woda na młyn populistów.
      Jeśli coś ma być dowodem na to, że szary człowiek w Polszcze znaczy dokładnie
      nic, to właśnie takie sytuacje.

---
      milion idiotów nie może się mylić
    • freelancer_1 Chłopcy zwietrzyli kasę - jak zwykle. 18.10.06, 15:28
      Na tym polega warszawska "ekologia".
    • zbigniew_wos Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 15:28
      W dalszym ciagu zyjemy w charymi poronionym kraju,gdzie nic nowoczesnego nie
      mozna zbudować, zostawmy Warszawę w nędzy i ubóstwie,kryta słomą,drewnem z
      kibe;lkami na zewnatrz i niech ci chorzy ekolodzy się cieszę.
      • lze_elita.74 Money,money, money tu wazne, nie zas eco:) 18.10.06, 16:28
        A moze popelnimy na tym forum zbiorowa skarge do prokuratury? Pani Krysia
        wyraznie bawi sie w "zbrodnicze wymuszenie":)))
    • skipper_ Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 15:38
      wszelakie "protesty" "ekoligiczne" to normalka podczas
      kazdej wiekszej inwestycji w Warszawie...

za 2-3 miesiace inwestor przekaze "dobrowolna" dotacje
      na rzecz protestujacej organizacji "ekologicznej",
      a budowa ruszy "z kopyta"...

zdaje sie "rekord" nalezy do "ekologow", ktorzy oprotestowali
      budowe centrum handlowego arkadia - 350.000 zl "dotacji" od
      iwestora...
      • lze_elita.74 To byla szkola pani Krysi ze Swiatowida:) Patrz 18.10.06, 16:30
        posty wyzej.
        Ze sie takim pogrobowcom Munii Ziobro do tylka nie dobierze - raz by sie do
        czegos pozytecznego przydal:)
    • legal.legal kolejna menda chce zarobić na cudzym działaniu 18.10.06, 16:15
      co za głąb. a ilu ludzi wciągnie w te swoje gierki
    • danielek_b Re: Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 16:29
      Ja zwykle chodzi o lapowke.... Achhh... Burkina Faso :)
    • regis32 Przekupni "ekolodzy" znów żądaja łapówki ... 18.10.06, 16:31
      Zapewne, gdy dostaną na swoją podejrzaną działalnośc kilka milionów złotych od
      inwestora, okaże się, że dopatrzyli się jednak "kilku istotnych elementów które
      pozwalają stwierdzić, że spaliny będą spełniały normy" i nie zanieczyszczą
      środowiska. Hieny.
      • lze_elita.74 Jacy ONI? To tylko pani Krysia K. :) Ze szwagrem.. 18.10.06, 16:36
        bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=105601
    • lze_elita.74 Ludzie!!! Zobaczcie website tego eco "Swiatowida": 18.10.06, 16:33
      Co za skala dzialalnosci, co za prezna organizacja, jakie osiagniecia...
      Jesli inwestor da sie przez pania Krysie w wala zrobic, to moze ...powinien
      zajac sie hodowla tulipanow?
    • adam81w znowu stowarzysszenie ktore chce wyciagnac kase 18.10.06, 16:42
      za nic .niedobrze sie robi
    • adam81w Warszawa chce tam budynku Liebeskienda 18.10.06, 16:43
      wiem bo mieszkam w Warszawie
    • jackie71 Odnośnie fruwania, to gdyby głupota mogła latać- 18.10.06, 16:46
      pani "ekolog" fruwałaby niczym gołębica.
    • morda11 Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 16:49
      Te protesty są oczywiście śmieszne, bo źródeł zanieczyszczeń jest w Warszawie
      bez liku, i nikt jakoś nie protestuje. Dziwi natomiast głupkowata ambicja i
      kompleks budowania jak najwyższych domów. Jeśli USA czy jakiś tam Singapur ma
      na tym punkcie joba, to my też koniecznie musimy się wypinać? Finowie np. nie
      mają w Helsinkach wieżowców, i jakoś bez tego im dobrze. Nawet, o dziwo, lepiej
      niż nam.
      • lze_elita.74 To samo w Dublinie.Ale porownaj liczbe mieszkancow 18.10.06, 16:55
        tych stolic, ze o populacji tych panstw juz nie wspomne:))) Przeciez calej
        Polski nie zastawicie blizniakami z ogrodkiem dla warszawiakow...Myslec, koles,
        myslec!
        A budynek bedzie przepiekny - tylko pozazdroscic:)
    • leszko Re: Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 16:58
      Ciekaw jestem, ile to "stowarzyszenie" weźmie kasy za odstąpienie od protestu...
      • lze_elita.74 Podzielasz ciekawosc pozostalych 60 internautow:) 18.10.06, 17:02
        Przynajmniej w tymze watku.
    • zyks Chłopcy chcą zachachmęcić ze 3 mln za wycofanie 18.10.06, 17:01
      protestu. Ale to se chyba nie wrati, no, chyba że są z PiSu :)
      • lze_elita.74 Ta pani Krysia to chyba Mumia:) Juz sie dziwie, ze 18.10.06, 17:03
        Ziobro jej za pupke nie bierze...
    • zyks Liebeskind to starozakonny, chce wutruć 18.10.06, 17:03

• lze_elita.74 A pani Krysia to niby nie? Potrafi liczyc! /nt 18.10.06, 17:04

• sraczynski Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 17:07
      Organizacje ekologiczne to zwykłe bandziory co wyłudzają pieniądze. Tak było przy budowie Złotych Tarasów (o ile mnie pamięć nie myli). Odczepili się dopiero jak to im zlecono prace przy zagospodarowaniu zieleni przy obiekcie.
    • zyks Liebeskind to przecie starozakonny,chce wytruć pra 18.10.06, 17:07
      wdziwych Polaków, i wtedy starsi bracia w wierze opanują wszystkie kamienice w
      śródmieściu. To chyba jasne? Do kogo to nie dociera, niech poczyta
      Michałkiewicza, czołowego publicystę I Programu Polskiego Radia, to uczciwe
      radio publiczne, jak powszechnie wiadomo...
      • zyks Pardon, omyłka. Mój post 4 pozycje niżej :) 18.10.06, 17:13

• zyks Znowu omyłka. To miało być 4 pozycje wyżej :( 18.10.06, 17:15

• mokrysedes Symbol żydostwa w samym sercu miasta. 18.10.06, 17:20
        Horror. Do czego sie jeszcze posuniecie warszawska chołoto?
    • majkel33 Nie płacić złodziejom! 18.10.06, 17:10
      Mam prośbę do inwestora, żeby nie płacić złodziejskim organizacjom
      pseudoekologów. Może poczekamy dłużej na wieżowiec ale zamykanie usta pieniędzmi
      sprawia, że przy każdej kolejnej inwestycji temat wraca jak bumerang.
    • mt7 Proponuję bazar, budki z zieleniną. To jest zdrowe 18.10.06, 17:19
      i ekologiczne. W ten sposób ośmiesza się ruchy ekologiczne i odbiera im
      skuteczność tam, gdzie naprawdę jest potrzebna.
      • ziemiowziety niech zrobia lepszy raport 18.10.06, 17:36
        nie czytalem wszystkich wpisow, ale widze, za jakas taka atmosfrea "ochrony"
        inwestora i nalatywania na tych "ekologow". Ale poza wszystkim innym,
        inwesotorom trzeba patrzec na rece, niech zrobia rzetelny rapoert, niech
        poprawia to i tamto. Po tom sa procedury, udzial spoleczny w tychze procedurach.
        Inwestorzy czesto ida po najmniejszej linii oporu, oddaja urzedom minimuum z
        minimum. Niech sie troche naglowia, przeciez lepszy raport jest w interesie ogolu.
        Orgnizacji nie znam, nie oceniam jej intencji, ale ja nie mam czasu czytac
        wszystkichj raportow, moze jest dobrze jak sa "specjalisci" ktorzy to czynia
        • lze_elita.74 Ba, ale pani Krysia to jeszcze nie spoleczenstwo:) 18.10.06, 17:39
          A jej "prezna" organizacja...Sam zobacz:
        • shoovar Re: niech zrobia lepszy raport 18.10.06, 21:20
          gdyby inwestor szedl po najnizszej linii oporu nie zatrudnilby Leibeskinda...
    • telica Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 17:37
      mam dosc tych smiesznych ludzi przeciwnikow elektrowni atomowych zywnosci
      trnsgenicznej bo gdyby mieli wiedze na ten temat wiedzieliby ze altarnatywa
      wyzej wymienionych jest coraz wieksza degradacja srodowiska jezeli elektrownie
      weglowe ktorych musi byc tysiace zamiast kilkunastu atomowych nie mowiac juz o
      ekonomi zyski mozna przeznaczyc na ochrone srodowiska co do zywnosci to
      mutowaniem gatunkow czlowiek zajmuje sie od tysiecy lat z tym ze robi to
      zupelnie w ciemno krzyzujac gatunki jak mu sie uda jestem za ochrona srodowiska
      ale nie dam sobie wciskac ciemnoty
    • meinz Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 17:50
      Może niech Pani Krystyna Kowalska wyprowadzi się poza ścisłe centrum Warszawy a
      może niech przemyśli wyprowadzkę gdzieś w Bieszczady. Domyślam się że chodzi o
      to że Pani Krysia chciałaby słyszeć koguta o poranku i mieć do najbliższej
      utwardzonej drogi 15 km ale ok nie mam nic przeciwko. Ale nie mogę zrozumieć
      takich szlachciców jak Krysia. Mam nadzieję że sąd rozstrzygnie na korzyść
      ORCO. A ten babsztyl nie dostanie nic.
    • boskijakdiabli Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 18:11
      Kolejne Zbiorowisko "ekologow", chcacych wyludzic pieniadze od inwesora...
      Swiat idzie do przodu, w roznych miastach na swiecie buduje sie prawdziwe
      cacka, a u nas tylko ekolodzy, i wlochate berety. I co maja o nas myslec
      powazni inwestorzy, dzieki ktorym moglo by sie zmienic miasto. Ech, szkoda
      gadac...
      To ta pani "ekolog" truje srodowisko...
    • shoovar Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 18:11
      ciekawe czy dojdzie do tzw. "ugody finansowej" z organizacja ekologiczna w
      zamian za odstapienie od protestu...
    • ooolooo Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 18:16
      Stary numer, chca lapowki od inwestora za odstapienie od protestu. Pseudo-
      ekologiczne hieny, robia ten przewal w W-wie od lat. Nie ma zadnego zgrozenia, w
      koncu inwestor to udowodni, ale taniej jest dac im kase niz czekac latami na
      rozstrzygniecie sporu. Dzien opoznienia w budowie to gruba kasa.
    • shoovar Protest przeciw Złotej 44 18.10.06, 18:19
      w zasadzie takimi "argumentami" mozna zaatakowac kazda inwestycje ciekawe
      dlaczego zaatakowali jeden budynek tylko...
      dlczego tez takie argumenty nie sa podparte badaniami i analizami dlaczego ta
      organizacja "ekologiczna" (z wlasnych srodkow) nie przeprowadzi naukowej
      analizy sytuacji....

niech tez dodaja ze wprowadzenie do srodmiescia nowych ludzi, ich oddychanie
      spowoduje ubytek tlenu i wzrost poziomu dwutlenku wegla w centrum Warszawy...

>- Planują wyrzutnie na wysokości 9-10 pietra. Wydobywające się przez nią
      spaliny będą fruwać po sąsiednich osiedlach - powiedziała Kowalska
      dziennikarzom "ŻW". Jak dodała, na emisję pyłów w powietrzu wpłynie też agregat
      prądu, jaki ma być umieszczony w budynku.<
      • lze_elita.74 Z jakich srodkow? Kpi czy o droge pyta? To 18.10.06, 18:22
        najwyrazniej eco firma krzak:)))
        • ziemiowziety ha ha ale kompleksy z Was wylatuja 18.10.06, 18:39
          Boze Drogi!
          ze niby caly swiat buduje, a buduje ale tez nie wszdzie i nie wszystko. Caly
          "develpoed: swiqat ma swoich ekologow, "land-use" komisje, ktore bardzo powaznie
          sa traktowane i bardoz powaznie do swoich obowiazkow podchodza,
          jaki rozwoj, jaki postep? Boze ale jestescie "narrow-minded". Otoz postep i
          rozwoj jest nie tylko wtedy, gdy sie cos buduje, ale przede wszystkim o tym
          rozmawia i dyskutuje. Postep to nie tylko 100 nowych budynkow, ale "social
          values" ktore tez postep wyznaczaja. Po Waszych wpisach widac, ze w tym punkcie
          jestesmy daleko w tyle. Postep to nie tylko nowoczesne wysokosciowce, bo je
          mozna zbudowac praktycznie wszedzie, najwiekszych biedakow-"glodomorow nie
          wylaczajac.
          A ze oprotestowali to a nie tamto. Organizacja typu NGO, to nie urzad, nie musi
          zajmowac sie wszystkim, to normalka.
          • lze_elita.74 A ty jestes brainless, pal:) W moim Dublinie 18.10.06, 20:20
            zaden nowy budynek by nie stanal, a polscy architekci by tam z glodu pomarli,
            gdyby budownictwo mialo sie przejmowac apetytami na lapowki jakiejs glosnio
            krzyczacej ciotki:)
            A to jej NGO w prywatnym mieszkanku, bez zadnej dzialalnosci etc. to typowa i
            znana na Zachodzie PRZEWALA: ciotka znalazla sobie synekurke i moze czuc sie
            wazna.
            Nb. Jestes smieszny ze swoja szkolna angielszczyzna. Zapraszam na moje blogi -
            podciagniesz sie:)
          • shoovar Re: ha ha ale kompleksy z Was wylatuja 18.10.06, 21:12
            duskusja jest w fazie wstepnej projektu nie wtedy gdy developer ma rozrysowany
            projekt. To ze "organizacja ekologiczna" przystepuje do protestu teraz swiadczy
            o podwojnej moralnosci
            BTW your english inserts are of low merithorical value. Social values you refer
            to shouldn't mean blackmailing developer at the last stage of the design
            process...
            This building is on agenda for at least one year - one year ago was perfect
            time to take the seat and to bring up these potential issues ask, comment,
            protest.....and yes you are right in one point poland is far behind any
            civilized nation so called eco-organizations are also there.......
            • lze_elita.74 :)))) Mnie "social values" tez wzruszyly... 19.10.06, 05:15
              Nb. Masz b.dobry, "srednioklasowy" angielski, ale uwazaj na szyk zdania (masz
              polski). Poza tym "also" - brzydkie slowo, bo biurokratyczne - ma w
              angielszczyznie stale przypisane sobie miejsce w zdaniu. Niemniej to drobiazgi,
              choc pamietac o nich warto - nie czepiam sie,tylko baaardzo zyczliwie mowie co
              zauwazylem.
          • nomadsoul ej wez z takimi 'texts' 19.10.06, 02:10
            caly 'world' buduje "skyscrappers" a tylko u nas paru "wankers" bedzie "protest"
            zeby wysepic pare "quid", przepraszam za ten "language" ale nie bylem w "Poland"
            od May i troche "forget" polski "language", i ja "know" ze to co napisalem nie
            "make sense", ale mam nadzieje ze ja "make my point",
            najlepsze "regards"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka