kiper29 21.10.06, 16:08 "A dinozaury żyły w tych samych czasach co ludzie - przecież Polacy zapamiętali smoka wawelskiego." Genialne :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadziass M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:11 Panie Macieju, dlaczego przestał pan przyjmować lekarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Są dowody przeciw teorii ewolucji 21.10.06, 16:15 Na przykład Macierewicz. Toto ma być efektem ewolucji? No proszę państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Kto mu dał profesurę?! 21.10.06, 16:22 To jest dowód na to, że dekomunizacja i lustracja na uczelniach nie dość, że nie przyniosą oczekiwanych rezultatów, to przy życiu zostawią takich osobników jak Giertych. Może i nie donosił, ale jest kretynem... Myślałem, że w bajki o smoku Wawelskim wierzą tylko dzieci. A jednak nie tylko! Kto mu dał profesurę? Przecież za wygadywanie takich głupot powinien być jej pozbawiony! Co innego, jeżeli takie bzdury plecie zwykły obywatel przy piwku, a co innego profesor! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Kto mu dał profesurę?! 21.10.06, 16:45 W podstawówce byłem w Krakowie, jak podchodziłem do tej okratowanej jaskini co mieszkał w niej smok, to trochę stracha miałem. Później właziliśmy na tego smoka z kamienia i w przerwie jak nie ział ogniem, wkładaliśmy rękę do jego pyska. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
zen83 A Hitler miał teoretyka, który go przekonał, że 21.10.06, 17:18 A Hitler miał teoretyka, który go przekonał, że jedne rasy ludzkie są lepsze a inne gorsze!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
tcl Nobla mu! 21.10.06, 17:40 PAN powinna go wykluczyć ze swoich szeregów albo się samorozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nobla mu! I kaczkę z jabłkiem w pupsku! 21.10.06, 17:55 Jak się nie uciesy to choćby se poje. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Tytuł "profesora" dla takiego tępaka to obciach dl 21.10.06, 18:44 prawdziwych naukowców i dla Jaruzelskiego że takich "profesorów" produkował. Niech ten pożal się Boże "profesor" poczyta Jana Pawła II który na temat teorii ewolucji wypowiedział się kiedys także, skoro mu własnego rozsądku nie starcza... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tytuł "profesora" dla takiego tępaka to obcia 21.10.06, 19:47 Zetknąłem się z poglądem, że Maciej Giertych nie ukończył żadnych studiów "dendrologicznych" lecz tylko zawodową szkołę obróbki drewna. Określenie "wood processing engineer" wcale nie oznacza inżyniera ale operatora maszyn do obróbki drewna. Czyli taki trakowy albo krajzegowy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-komoda8 Ostatnia Nadzieja Neaderczyków To Ewolucja :))))) 21.10.06, 21:23 niehumanitarnie jest pozbawiać cofniętych w rozwoju Neandrtalczyków ich ostatniej płonnej nadziei - ewolucji :) Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Ostatnia Nadzieja Neaderczyków To Ewolucja :) 21.10.06, 22:32 andrzej-komoda8 napisał: > niehumanitarnie jest pozbawiać > cofniętych w rozwoju > Neandrtalczyków > ich ostatniej płonnej nadziei - > ewolucji :) Ale oni najwyrazniej sami chca tego dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: brak.ogniwo ewolucji - homo kaczorus ziemnia 22.10.06, 12:12 No ale dlaczego ma cierpieć Polska.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Jestem przerażony. 22.10.06, 14:18 Tylko tyle. Przeczytałem o poglądach Giertycha oraz jego baznadziejną pseudoargumentację (prof.? jakim cudem?). I jestem przerażony. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Jestem przerażony. 22.10.06, 14:47 cyberdemokracja napisał: > Tylko tyle. Przeczytałem o poglądach Giertycha oraz jego baznadziejną > pseudoargumentację (prof.? jakim cudem?). I jestem przerażony. Za takie brednie, nieuctwo i bezczelne chwalenie się ignorancją, jeśli chodzi o podstawy własnej specjalności naukowej, powinno się odbierać habilitację wraz z veniam legendi. Uczelnie, które wykształciły Giertycha, nie odpowiadają za jego światopogląd, ale te, które go zatrudniały i pozwalały mu wykładać, mogłyby chociaż wysilić się na kilka słów komentarza w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
imperialista Giertych 22.10.06, 16:40 To jest niesamowite !! Jak to wytłumaczyć ? Nie ma tego gościa obok mnie, nie słysze go, a po przeczytaniu tekstu czuje jakbym się dusił ! Sprawdziłem w każdym kącie mojego rozumu i nie znalazłem choćby słowa żeby taką głupote opisać. Dobra Panie Giertych jak faszyzm to faszyzm. Ty p***sz bzdury - my obetniemy Ci ręke. Prawą. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Teoria dowodzi, że Giertych od małpy pochodzi... 22.10.06, 23:38 Tak naprawdę mohery na bank pochodzą od mamutów i stanowią świetny dowód na to, że mamuty jeszcze całkiem nie wyginęły Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak trochę dobrego humoru na początek tygodnia:) 23.10.06, 08:50 się uśmiałem z rana. ale gorzki to śmiech. już go wyśmiali, juz wyszydzili, mi pozostaje tylko ręce załamac, że ktoś taki Polskę reprezentuje w Brukseli. hańba idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Dość podśmiechujek, czas na analizę merytoryczną! 23.10.06, 10:26 Na gruncie Nowej Teorii Ewolucji Smokologicznej należy przeanalizować inne, świetnie znane prawdy utrwalone w ludzkiej pamięci. Na przykład o gadającym wilku, który w całości połknął starszą kobietę, przebrał się jej w szlafrok itd. Albo te kurduple, co pod grzybkami mieszkają. Trzeba też pamiętać o Calineczce, Cyklopie, Syrenach, kijach-samobijach i Wandzie co Niemca nie chiała. Zresztą smoki też dzielą się na ziejące i nieziejące ogniem, latające i nieloty, jedno i wielogłowe... Polecam lekturę Smokologii (pięknie wydana pozycja naukowa, pomyłkowo sprzedawana w dzaiłach z literaturą dziecięcą). Choćby te oczywiste przykłady dowodzą, że ewolucja jednak jest faktem. Z dzieckiem trzeba rozmawiać, jak z dzieckiem, a nie wyśmiewać i wpędzać w kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Dość podśmiechujek, czas na analizę merytoryc 23.10.06, 10:40 Dziwne ze stary giertych nie obalil za jednym zamachem teorii Kopernika... W koncu w jedynym pismie bedacym dla niego zrodlem informacji o swiecie (biblii) stoi jak byk, ze "Jozue wstrzymal Slonce". Jak wiec Ziemia moze krazyc wokol Slonca, skoro to Slonce zostalo wstrzymane?!? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Imponuje mi jednak pogarda LPRu dla Rzeczywistości 23.10.06, 11:10 Czekam jeszcze na pomysł kwadratowego koła. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Rzeczywistość 23.10.06, 11:53 Stosunek do rzeczywistości jest spójnią obecnej koalicki. Rzeczywistość to tylko drobna przeszkoda na drodze do zdobycia i utrzymania władzy. Jeśli trzeba mianować członkiem rządu konia (już Kaligula coś takiego rozważał w starożytnym Rzymie) Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Dinozaury i ludzie 23.10.06, 17:33 Wyjątkowo niekorzystnym zbiegiem okoliczności należy określić fakt, iż przed milionami lat jakiś dinozaur nie pożarł pra-pra-pra-pra-pra(...) pra Giertycha. Ech, co za pech... Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Dinozaury i ludzie 23.10.06, 18:45 Na mieście pojawił się jakiś nowy towar? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:To było i wadziło TiViPartyja i służbom Radia M 23.10.06, 21:12 Ma wątpliwości oszołom jak TiViPartyja i Radio Maryja!! PiS ma jednostronne widzenie świata,to głupota! Nie duch tworzył świat, prawa tego świata nie są boskie , ale ze wszech miar wynikające z chaosu. Jego odpowiedź na hasło PO jest do przewidzenia! Hasło. Wieź udział w Obywatelskim Ruchu, nie kończ u wszaków na obuchu! Odzew. „My PISiORki jak Bóg nam pomoże, to nasikamy naszym kaczkom morze!" PiSiOR, PiSiOR iiber "allec", a Maryja essen szmalec! Czysta rydzykomoheroina! Agenci TiViPartyja i służby Radia Maryja! A Polska czyja? Czy oszołoma Maryja ? Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum! Dylemat wieków nauka czy wiara, gdzie równowaga, prawda stara! Odurza nas rydzomoheroina! Nauka w kraju konać zaczyna! Wyborczy kołtun IV eRPe z blokiem Leppa w sejmowym WuCe! Przykłady. „Wystarczy wam tylko religia w szkole, bez biblioteki, bo książkowe mole zbyt racjonalnie nas weryfikują, dziewictwo Maryji wciąż kwestionują.” „Poprzemy, kleryka, buraka, poprzemy wiernego ciemniaka. Niech napisane będzie jak wół. Nie państwo, budujemy kościół!” „W unijnej demokracji za przyczyną dewiacji arbuz służy awiacji!” „Jak w katolickim radiu Marii wieść niesie, kobiety wypoczywają sikając na sedesie, my chłopy mamy obowiązki stojące, wiecznym dziewicom zagrażające! Jak Bóg i wadza nam pomoże, to nasikamy naszej flocie morze!" Mam pytanie. Co zrobi PiSiOR jak zabraknie gotówki, skoczy do basenu czy też do gnojówki? Na pusty basen nie trzeba złotówki, więc może skoczą na te mądre główki? Odpowiedź! „Jak już podaliśmy w Radiu Maryja, Platforma z basenem z prawdą się mija. PiSWadza mohera troską otoczy, da mu szpitalny, do pełnego skoczy!” Decyzja. „To atak łżeelit na IV eRPe. To jakby zająć rządowe WuCe! Wysłać blokadę i zrobić by passy, Nie dopuszczać wolnej łżeprasy. Ubrać tych Platformersów w kamasze. Mają mieć tylko zdanie nasze!” Moja odpowiedź. Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik. Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik, jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje, to w ten PiSiORnik gromem przyładuje! Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum! program w szkole średniej: religia-8 godzin w cyklu fizyka-3 godziny w cyklu chemia-3 godziny w cyklu matematyka-8 godzin w cyklu i tyle w temacie program w mojej szkole (klasa nie jest mat fizem) religia 3 fizyka 3 chemia 4 matma .. 12 Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Wciąż żyje jeden >> Pana SYN Roman Giertych 23.10.06, 21:41 chociaż bliżej mu do konia niż do dinozaura ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bevote Re: Wciąż żyje jeden >> Pana SYN Roman Gi 17.02.07, 16:39 Kon jest sprytniejszy i bardziej pozyteczny! Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: ____Nadal z˙yje jeden Dinozaur a jest nim SYN 24.02.07, 14:17 dobre Odpowiedz Link Zgłoś
tw65l1 Re: Dość podśmiechujek, czas na analizę merytoryc 23.10.06, 18:34 Pan Maciej ma rację w Japoni do tej pory Godzilla ma się dobrze, podobno ostatnio otrzymała tytuł Profesora dend.... no coś o drzewach, powiem nieśmiało Godzilla na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Dość podśmiechujek, czas na analizę merytoryc 25.10.06, 00:10 to jest baran Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Dość podśmiechujek, czas na analizę merytoryc 25.10.06, 00:24 błazen Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Dość podśmiechujek, czas na analizę merytoryc 25.10.06, 00:24 pajac Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Dość podśmiechujek, czas na analizę merytoryc 11.03.07, 10:40 Psychol i debil moze? Odpowiedz Link Zgłoś
sebastyjan Re: Ostatnia Nadzieja Neaderczyków To Ewolucja :) 23.10.06, 08:31 czy ja wiem oni w sprawach ewolucji nie polemizowali ze soba poprostu dali jej robic swoje.....proponuje powolac komisje sledcza 1 swiadkiem bedzie sama EWOLUCJA Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 21.10.06, 22:40 centrolew napisał: > Kto mu dał profesurę? Przecież za wygadywanie takich głupot powinien być jej > pozbawiony! Co innego, jeżeli takie bzdury plecie zwykły obywatel przy piwku, > a co innego profesor! To jest dobre pytanie! Nigdy nie wierzylem w tytuly, a Maciej Giertych jest tego bardzo dobrym potwierdzeniem. Czasem na forum w Gazecie Wyborczej ludzie pisza, ze polscy naukowcy powinni dostawac wiecej pieniedzy z budzetu panstwa, a bedzie to z pozytkiem dla spoleczenstwa. Glupoty, ktore wygaduje prof. dr hab. Maciej Giertych dobrze ilustruje jacy ludzie maja te tytuly i stopnie naukowe. Dla formalnosci dodam, ze nie twierdze, ze wszyscy naukowcy mowia tylko glupoty, podobnie jak nie wszyscy policjanci biora lapowki etc. Ale prof. dr hab. wiedzacy jak funkcjonoje drzewo moze nie miec pojecia o ewolucji. Problem jest, ze moze byc tak pozbawiony samokrytycyzmu, ze jest przekonany iz zna sie na wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Kto Giertycha wybrał na posła? 21.10.06, 23:42 > centrolew napisał: > Kto mu dał profesurę? Stopien nukowy i profesurę dostal za badania nad fizjologia drzew. Bylo to dziesiatki lat temu. Pytanie jest kto go wybral na posla zaledwie kilka lat temu? Jesli Polacy glosuja na ludzi, ktorzy mowia takie glupoty w dziedzinach o ktorych cos czytali, ale ktorych nie rozumieja, trudno sie potem dziwic, ze Polska jest na szarym koncu krajow Wspolnoty Europejskiej. Moze Polacy za bardzo wierza w propagande i tytuly, a patrza za malo krytycznie na jego realne intelektualne i etyczne cechy? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kto Giertycha wybrał na posła? 22.10.06, 12:08 Napatoczył się i go przemycono. Bo taka ordynacja. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Kto Giertycha wybrał na posła? 23.10.06, 08:33 Jasne a przy swoich badaniach naukowych wzrowal sie na osiagnieciach Lysenki i Miczurina :P Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 22.10.06, 00:05 mis22 napisał: > (...) wiedzacy jak funkcjonuje drzewo moze nie miec pojecia o ewolucji. Drzewa tez sa tworem ewolucji. Nie ma zadnych usprawiedliwien. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 22.10.06, 11:44 Doktorat się zdobywa przy jednej okazji, habilitację przy innej a profesurę jeszcze przy innej. Maciej Giertych dostał tytuł profesora zwyczajnego (a co za tym idzie dożywotnie państwowe utrzymanie) w roku 1981. Tytuły profesora wręczał wtedy Henryk Jabłoński, zwany Belfegorem Belwederu. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 22.10.06, 15:09 on sie tak wyksztalcil na Oxfordzie, czytajcie ze zrozumieniem , PAN protestuje przeciw inwazji kreacjonizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
pijaki Wy tu się śmiejecie, a sprawa jest poważna... 22.10.06, 22:33 Robicie sobie śmichy-chichy, a sprawa jest powazniejsza niż wam się wydaje. Skoro Giertych ojciec wygaduje takie głupoty, to co może jeszcze wymysleć jego syn... A on jest mojm, kurna, TFU - ministrem... Aż strach się bać :( Odpowiedz Link Zgłoś
mordor_o_poranku Re: Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 23.10.06, 08:24 Pełna zgoda ja też nie wierzę w takie tytuły jak profesor prawa u Kaczyńskiego. No chyba, że szkolono go u Andrieja Wyszyńskiego. (Nie mylić z Prymasem Tysiąclecia) A co do tego z.eba to tacy jak on nie ewoluują - oni pączkują jak drożdze. Tylko że z tej mąki nie będzie chleba skoro zaczyn jest spleśniały na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Kto Giertychowi da? prof. dr habilitowany? 24.02.07, 15:08 moze homo erectus? Odpowiedz Link Zgłoś
eurozyrys Re: Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 23.10.06, 08:58 jak to kto? komuchy - za dobra wspolprace. Odpowiedz Link Zgłoś
bevote Re: Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 13.02.07, 02:15 Profesor Lepper z Samejbrony ... hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Kto Giertychowi dał prof. dr habilitowany? 12.03.07, 01:38 A jemu Ruscy agenci dali profesora! Odpowiedz Link Zgłoś
critic Giertych ma jak widać IQ dżdżownicy 21.10.06, 23:10 "Badania pokazują, że dinozaury były współczesne ludziom." Dowody, towarzyszu Giertych, dowody. Bez dowodów takie bajki możesz dzieciom na noc opowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Giertych ma jak widać IQ dżdżownicy 21.10.06, 23:33 critic napisał: > "Badania pokazują, że dinozaury były współczesne ludziom." > > Dowody, towarzyszu Giertych, dowody. Bez dowodów takie bajki możesz dzieciom na > noc opowiadać. Dowody juz są!:) Owcem ewolucji jest przecież jego potomek romcio!:) Chociaż to tylko owoc wstecznej ewolucji prowadzącej do obnizenia IQ u potomka!;) Odpowiedz Link Zgłoś
fifion SMOKI 22.10.06, 04:42 Istnienie mitu o smokach w tylu kulturach świadczy raczej o tym, że ludzie znajdowali skamieniałe szczątki dinozaurów, a nie że ludzie żyli równoczesnie z dinozaurami. A poza tym jednym, to z prof. Giertychem nie da się polemizować, bo jak widać nie ma odopowiedniego potencjału intelektualnego , żeby zrozumieć co się do niego mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Ofiary nieudanych eksperymentów genetycznych 22.10.06, 10:20 Giertychom wydaje się, że stworzyła ich Bozia, ale się głęboko mylą - są ofiarami nieudanych eksperymentów genetycznych. Próbowano skrzyżować konia z ośmiornicą, ale coś się nie udało i wyszły takie potworki. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecpio 1954-1958 studia leśne na Uniwersytecie w Oksf... 22.10.06, 11:42 ...ordzie, BA, MA, 1958-1962 studia doktoranckie na Uniwersytecie w Toronto, PhD z fizjologii drzew. W 1962 wraca do Polski i podejmuje pracę w Instytucie Dendrologii PAN w Kórniku pod Poznaniem. W 1970 habilitacja z genetyki drzew na Akademii Rolniczej w Poznaniu Przecież ten pacan nie ma nic wspólnego z paleontologią!!! Poza tym niezły trik: "na Uniwersytecie w Oksfordzie" - tam oprócz Oksford University jest mnóstwo mniejszych, nierenomowanych uniwersytecików, o których można powiedzieć "Uniwersytet w Oksfordzie" hehe. Na drzewo Giertych (i zabierz Romka)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekh8 No to jak sie odwoluje europosla? 22.10.06, 11:52 Kto wie? Proponuje odwolac z powodu rozpoczecia reprezentowania Neandertalii, ktora nie nalezy do Unii Europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 A może poprostu zdziecinnienie? 22.10.06, 13:49 Maciej Giertych przestał rozróżniać bajki o smoku wawelskim od wyników badań naukowych - określania wieku wykopalisk przez badanie zawartości nietrwałych izotopów. W efekcie wydaje mu się, że mamuty żyły setki lat temu, a nie dziesiątki tysięcy. Może ma starczą sklerozę lub poprostu dziecinnieje? W młodości nie nauczył się teorii ewolucji, a teraz przestał rozumieć co czyta. Powninen pójść do lekarza zamiast próbować wygłaszać wykłady na bazie swoich urojeń. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: No to jak sie odwoluje europosla? 22.10.06, 15:08 Dolina prof. Neandra jest jak najbardziej w Europia, jedyna pociecha że nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: SMOKI 23.10.06, 20:56 > Istnienie mitu o smokach w tylu kulturach świadczy raczej o tym, że ludzie > znajdowali skamieniałe szczątki dinozaurów, a nie że ludzie żyli równoczesnie z > dinozaurami. W wielu kulturach istnieja tez mity o czarach, przemianie ludzi w zwierzęta, mity o krasnalach i olbrzymach ioraz setki innych , ciekawe jakie wnioski z tych "bajek" wysnuje pan Giertych :) Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Tytuł "profesora" dla takiego tępaka to obcia 23.10.06, 07:49 Określenie "wood processing engineer" wcale nie oznacza inżyniera ale operatora > maszyn do obróbki drewna. > > Czyli taki trakowy albo krajzegowy. SIEKIEROWY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Bog i Jezus to tez tylko teorie niczym nie poparte 21.10.06, 21:56 zabawne, obalanie jednej teorii inna, ktora nie jest niczym poparta Odpowiedz Link Zgłoś
mc.owiec Re: Bog i Jezus to tez tylko teorie niczym nie po 23.10.06, 19:26 Błąd. Radzę przeczytać książkę Ernesto Renana "Żywot Jezusa". Chyba. Tytułu do końca nie pamiętam. Ten przemiły ateista rozpatruje żywot Jezusa jako postaci historycznej. Popierając to dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 [...] 22.10.06, 08:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp [...] 22.10.06, 08:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Tytuł "profesora" dla takiego tępaka to obcia 22.10.06, 08:28 Opcje Ci się mylą to raz.Komputery są zbyt tanie to dwa, Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Nie ma obrońców Macieja?To kto na niego głosował. 22.10.06, 09:25 Wstdzą się teraz? Pewnie są na poziomie Macieja i nie mają odwagi się wychylać albo nie mają u siebie prądu bo jeszcze im nie podłączyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nie ma obrońców Macieja?To kto na niego głoso 22.10.06, 12:09 Nie rozumiem, ale nikt nie glosował. Coś skręcono. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Nie ma obrońców Macieja?To kto na niego głoso 22.10.06, 13:00 Z listy wszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Post ZydoUbeckie diznozaury opanowały forum 24.10.06, 05:17 M. Giertych jest wybitnym naukowcem znanym na całym świecie, oglądałem z nim filmy i wywiady przeprowadzane przez wiele instytutów naukowych w USA i GB. Obecnie większość naukowców należy do kreacjonistów, a zwolenników primitywnych ewolucyjnych teorii Darwina jest coraz mniej. Zresztą sam Darwin przed śmiercią odwołał swoją teorię ewolucji jako fałszywą. Szczególnie są nią zainteresowane wszelkie żydowskie mafie do robienia gojom (wszystkim nieZydom) wody z mózgu. Łatwiej głupim manipulować, czego dowodem jest ta żydowska GW dla gojów w Polsce. Poststalinowska propaganda ''ma się dobrze''. Ten diabeł ojciec Stalin (prawdziwe nazwisko Jewgashvili, co po gruzińsku tłumaczy się syn Zyda) napewno byłby bardzo zadowolony. Opanowali polskie media. Wielu naukowców na całym świecie posiada dowody, że diznozaury żyły w czasie człowieka i nie jest to fantazja rysunków z poprzednich kultur, lecz rysunkowa dokumentacja, niemal we wszystkich kulturach. Wiele też legend o smokach ma swoje realistyczne naukowe potwierdzenie. M.Giertych ani tu nie jest pierwszym ani ostatnim i ani jedynym. Ale tutaj na tym postZydoUbeckim czy poststalinowskim forum te żydo-hieny mają okazję do plucia szczególnie na Polaków i tych którzy opierają się nieustanie ich produkowanej perwersji. Przypuszczalnie czują swoją rychłą zagładę. Odpowiedz Link Zgłoś
outsi Re: Post ZydoUbeckie diznozaury opanowały forum 24.10.06, 08:11 Eeee... Poważnie ? Statystycznie rzecz biorąc, poglądy i poziom intelektualny Pana Giertycha nie mogą być odosobnione. Twoja wypowiedź to potwierdza. Ale zapewne statystyki też nie uznajecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Post ZydoUbeckie diznozaury opanowały forum 24.10.06, 23:00 A cóż to za gigant myśli radyjno-narodowej to wypisał. Po pierwsze teoria ewolucji ie jest sprzeczna z doktryną Kościoła RzKat, po drugie to akurat wczasach gdy organ bezpieczeństwa nosił nazwę UB teoria ewolucji była zwalczana jako "burżuazyjno-reakcyjna i zdegenerowana" Natomiast (pseudo)tryumfy święcił neo-lamarckizm w wydaniu TROFIMA ŁYSENKI (btw: a wiesz ty dobry człowieku o czym piszę), MICZURINA i paru innych pomniejszych szarlatnów. Podobnie zwalczano teorię względności niejakiego Alberta E. negowano ekspansję Wszchświata (toże s idieołogiczeskoj toczki zrjenia) na przekór faktom obserwacyjnym. Ergo: oszołomom prawicowym nie jest tak znowu daleko do stalinowskich lewaków Z wyrazami Szacunku Piotr Maria Rakieta-Wykształciuch a swoją drogą Odpowiedz Link Zgłoś
patryiota Re: Post ZydoUbeckie diznozaury opanowały forum 24.10.06, 23:46 hey brawo choc jedna osoba w tej dyskusji wie co sie dzeje dzisiaj w Polsce? reszta to stado nie uswiadomionych b....ow? jak to powiedzial niedawno nasz niedoszly slynny prezydent?? ha ha ha ha?? czy ktos sie boi prawdy?? bo jak to pisal pewien bardzo slynny profesor,ze najwiekszym wrogiem zydów jest prawda?/ to bardzo sie sprawdza w dzisiejszych czasach?? historia miejmy nadzieje ze kiedys to oceni????? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Post ZydoUbeckie diznozaury opanowały forum 24.10.06, 23:59 patryiota napisał: > hey brawo choc jedna osoba w tej dyskusji wie co sie dzeje dzisiaj w Polsce? > reszta to stado nie uswiadomionych b....ow? jak to powiedzial niedawno nasz > niedoszly slynny prezydent?? ha ha ha ha?? czy ktos sie boi prawdy?? bo jak to > pisal pewien bardzo slynny profesor,ze najwiekszym wrogiem zydów jest prawda?/ > to bardzo sie sprawdza w dzisiejszych czasach?? historia miejmy nadzieje ze > kiedys to oceni????? Osobnik o nicku "henryad" umieścił ten sam post w różnych miejscach. Odpowiedziałem mu gdzie indziej i zamiast się powtarzać, załączam link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=50721797&a=50856985 Końcowe uwagi stosują się i do ciebie, szanowny "patryioto", bo o ile rozumiem z twoich nieskładnych zdań, podzielasz poglądy "henryada". Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Produkt tamtych czasów... 22.10.06, 11:07 To taki sam koleś, jak Ci co używali ewolucji do uzasadniania marksizmu. Jak można myśleć inaczej skoro zostało się wyprodukowanym w czasach wielkiej nudy ideologicznej. Chce się wprowadzić taką sama nudę, żeby się nie zgubić. Maciej G. może jest całkiem niezłym badaczem - nic nie stoi na przeszkodzie, humanistą jak widać żadnym. Polski niedowład intelektualny reloaded. Choć, może to zaskoczy, inni także mieszali naukę ze swoim credo. Np. taki Lorenz, który traktował dobór naturalny jak nowego Boga, co opisuje Fromm w anatomii destrukcyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tytuł "profesora" dla takiego tępaka to obcia 22.10.06, 12:07 Fakt, obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
guliwer102 Re: Tytuł "profesora" dla takiego tępaka to obcia 22.10.06, 12:48 byłeś zawszt tempakiem i nim pozostanieś. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Tytuł "profesora" dla takiego tępaka to obcia 07.11.06, 18:50 Dali mu profesora na zlecenie rosyjskich towarzyszy dla ktorych do dzisiaj pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
amral Re: Nobla mu! I kaczkę z jabłkiem w pupsku! 21.10.06, 20:28 weźcie no bo walnę!!! po prostu idę się powiesić, pa xD Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Polska powinna się samorozwiązać 21.10.06, 18:04 i utworzyć państwo faunów i chlorów :). Odpowiedz Link Zgłoś
marian.koniuszko Latający Potwór Spaghetti 21.10.06, 18:10 W takim razie powinnismy sie domagac nauczania rowniez innych alternatywnych teorii w szkolach: pl.wikipedia.org/wiki/Lataj%C4%85cy_Potw%C3%B3r_Spaghetti pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_inteligentnego_spadania Moze jakas petycja? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Mam od dawna koszulkę CFSM. 21.10.06, 18:16 Może mały biznes, koszulki i kubki - Spaghetti Monster oświecający Giertychów? Farby akrylowe, szablon i na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Mam od dawna koszulkę CFSM. 21.10.06, 19:59 w sprawie koszukek to ta mi sie podoba ob4rp.blox.pl/2006/10/Darwin-PRECZ.html Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio a ja musze sobie kupic koszulkę CFSM. 21.10.06, 21:54 Super teoria ten Flying Spaghetti Monster, jedyna prawdziwa i wiarygodna. Od dzis zaczymam regularne sprawdzanie na alllegro :) Odpowiedz Link Zgłoś
marian.koniuszko Co mnie ostatecznie przekonalo 21.10.06, 22:52 Ja na poczatku bylem troche sceptycznie nastawiony do tej teorii, ale wykres zaleznosci temperatury od liczby piratow, pokazujacy bardzo scisla korelacje, przekonal mnie ostatecznie. www.venganza.org/about/open-letter/ Odpowiedz Link Zgłoś
nesea Petycja 23.10.06, 13:59 A zatem podpisujmy :) Trzeba przeciwdzialac heretykom gloszacym bzdury ze niby jakas grawitacja www.petitiononline.com/nSEsn3ar/petition-sign.html? Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_sruiek Niektorzy wierza, ze Kuron byl czlowiekiem honoru! 21.10.06, 18:18 Przy tego typu rewelacjach "Inteligent Project" blednie :) Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Co ma Kuroń do tej sprawy? 21.10.06, 19:35 Mówimy o kompromitacji Macieja G... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Niektorzy wierza, ze Kuron byl czlowiekiem hon 22.10.06, 04:04 oru - mial honor nie byc doradca gen. Jaruzelskiego znanego tez jako Jaruzelski-Smok Wawelski tudziez Arbuz vel Spawacz Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Niektorzy wierza, ze Kuron byl czlowiekiem ho 22.10.06, 08:21 Ty też cmoknij Jaruzelskiego w d...!!!! Prównanie Jaruzelskiego do błazna o którym mowa lub do kurdupli, to obraza uczuć wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus [...] 22.10.06, 13:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
savee Re: Latający Potwór Spaghetti 21.10.06, 22:33 fenomenalne :-))) po prostu fenomenalne. zwłaszcza teoria intelugentnego spadania :-) uwazam, że wyrządzono mi wielką szkodę, że nie uczono mnie tej teorii w szkole, byłoby na pewno dużo zabawniej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk dzieki !!! 21.10.06, 22:48 do mariana.kuniuszko: dzieki, za wskazanie mi tych stron, nie znalem wczesniej tych teorii idea jest oczywiscie genialna w swojej prostocie i pomyslec ze nie tak dawno stracilem wiele godzin na probe dyskusji ze znajomymi (amerykanskimi studentami), teraz wiem ze jedyna odpowiedzia na idiotyzm kreacjonizmu jest teoria inteligentnego spadania, i latajacy potwor spagetti... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: A Hitler miał teoretyka, który go przekonał, 22.10.06, 12:07 ...że trzeba wyniszczyć Żydów i przez to zawładnie światem. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Nowa jednostka glupoty - 1 Giertych 21.10.06, 18:11 Giertych wlasnie pobil rekord ignorancji i nieuctwa, nie ma co nawet z nim polemizowac, skoro on nic nie wie, co sie wydarzylo w nauce w XX wieku. Mowilem, zeby nie wybierac osob z IQ ponizej 80, ale nikt nie sluchal teraz macie Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Nowa jednostka glupoty - 1 Giertych 21.10.06, 20:43 arius5 napisał: > Giertych wlasnie pobil rekord ignorancji i nieuctwa, nie ma co nawet z nim > polemizowac, skoro on nic nie wie, co sie wydarzylo w nauce w XX wieku. > > Mowilem, zeby nie wybierac osob z IQ ponizej 80, ale nikt nie sluchal > teraz macie > IQ 80? To byłby wspaniały wynik u tego "pana".Ameba miałaby lepszy wynik niż antyprofesor G. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Giertych - mozg neandertalczyka 21.10.06, 23:46 uwolnic_cyce napisał: > Giertych wlasnie pobil rekord ignorancji i nieuctwa A moze Giertych ma racje, ze neandertalczycy sa wsród nas. On sam ma wyglad czlowieka, z mozg neandertalczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Giertych - mozg neandertalczyka 12.03.07, 19:58 tak debilku www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=255&ShowArticleId=34965 Odpowiedz Link Zgłoś
claudinetta Re: Nowa jednostka glupoty - 1 Giertych 15.11.06, 21:52 Głupota Giertycha nie mieści się w żadnej skali. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Giertych - odpad genetyczny neandeartelczyków 22.10.06, 11:15 Przede wszystkim głupota i brak szacunku dla innych, zwiększająca się z pokolenia na pokolenie.Całość do uśpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nowa jednostka glupoty - 1 Giertych 22.10.06, 12:10 Już zgłoszona w urzędzie.? Odpowiedz Link Zgłoś
tmmmy Re: Nowa jednostka glupoty - 1 Giertych 22.10.06, 21:50 Proponuję wzorzec i jego kopię umieścić w stabilnych warunkach jakiejś głębokiej sztolni.. Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: Kto mu dał profesurę?! 21.10.06, 16:51 a ja uwazam ze powinien miec profesora- jak Bender ma to kazdemu glabowi sie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Kto mu dał profesurę?! 22.10.06, 04:10 stannowczo za malo neandertaluf ma profesurem za rydzyzm - giertyzm!!! ura !!! ura !!! ura !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Kto mu dał profesurę?! 21.10.06, 17:31 entrolew napisał: > To jest dowód na to, że dekomunizacja i lustracja na uczelniach nie dość, że nie przyniosą oczekiwanych rezultatów, to przy życiu zostawią takich osobników jak Giertych. Może i nie donosił, ale jest kretynem... < Nie donosił SB, bo nie musiał. Przecież był przydupasem Jaruzelskiego, więc pośrednicy nie byli mu potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
ryslis Re: Kto mu dał profesurę?! 21.10.06, 22:53 Wydaje mi sie ze to przyglupu z komuny dali Mu zbyt wiele swobody w sredniowiecznym kierunku mysli,niestety panu Giertychowi nie uda sie cofnac naszej wiedzy o 500 lat,KK moze bylo by to po mysli tembardziej ze caly czas domagaja sie dziesieciny.Niestety "mocherki"to tylko fragment niewielki w tym zagupionym reklamami politycznymi spoleczenstwem.Moja dewiza to zamkniecie drogi KK do szkol,mediow,prasy i TV,odciecie KK od tacy na rzecz cywilnego zarzadu kosciolow. Odpowiedz Link Zgłoś
claudinetta Re: Kto mu dał profesurę?! 16.11.06, 14:40 Popieram z całego serca!!! Nigdy nie było dobrze, gdy kościół mieszał się do nauki i rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9927 Re: Kto mu dał profesurę?! 21.10.06, 22:58 Ciekawe, czy pan Maciej powinien do szkoły dla normalnej młodzieży, czy tej trudnej? Z łaski swojego syna? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_max1 Re: Kto mu dał profesurę?! 21.10.06, 23:18 Pewnie ma profesure z filozofii... Odpowiedz Link Zgłoś
everyyou666 Re: Kto mu dał profesurę?! 22.10.06, 08:15 moze ojciec rydzyk hahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: Kto mu dał profesurę?! 22.10.06, 09:11 Centralna Komisja Kwalifikacyjna, poddana (wierna córka) Kościoła. Takich profesorów od siedmiu boleści mamy z roku na rok coraz więcej i ich liczba idzie już w tysiące. Jest to efekt ureligijnienia państwa, a co za tym idzie poddania oświatowo naukowo kulturalnych ministerstw, a w szczególności tzw. Komitetu Badań Naukowych i Centralnej Komisji Kwalifikacyjnej kontroli episkopatu (poprzez "dostojne osoby" wprowadzone do składu tych organów władzy decydującej o kierunkach badawczych i stopniach naukowych, którym to osobom nie wypada się sprzeciwiać, gdy wypowiadają opinię, ponieważ istnieje obawa, że można nie wejść ponownie w skład danego organu). Efekt jest taki, że już jest grunt przygotowany - jak widzimy - do "obalenia" teorii ewolucji (przez danie do zrozumienia dyrektorom szkół, kogo mają zatrudniać do uczenia biologii) i wkrótce będą wchodzić do szkół otwartymi drzwiami inne religijne wtajemniczenia. Już się odbyło szkolenie nauczycieli przeprowadzone przez egzorcystę. A na poboczu takich wtajemniczeń rozkwitną takie "dyscypliny" jak astrologia, mantyka, numerologia itp. I to będzie nowy postęp. Na razie króluje w tych kręgach, które ów kierunek rozwoju nauki polskiej stymulują, hasło "precz z Oświeceniem". Wnet zrobimy następny krok pod hasłem "ciemnota pod pozorem oświaty". Odpowiedz Link Zgłoś
wally12 W USA mają te same problemy 22.10.06, 16:26 Wiele sekt PROTESTANCKICH protestuje przeciwko nauczaniu teorii ewolucji. I szkoły temu ulegają. Tylko, my tego nie odbieramy jako zacofanie. Zacofany kościół katolicki jakoś tam uznał ewolucję. Ale wg wielu tu piszących to jest właśnie zacofana intytucja. Jak to pogodzić Panowie postępowcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.niemiec Re: W USA mają te same problemy 22.10.06, 23:52 Protestantyzm z grubsza dzieli się na dwa nurty: Progresywny - akceptujący rozwój nauki i postęp teologii, i Konserwatywny - nieakceptujący wszelkich zmian i odwołujący się do literalnego przyjmowania Biblii. W USA powstaje coraz więcej odłamów kościołów protestanckich. Obecna sytuacja polityczna sprzyja powstawaniu głównie nurtów konserwatywnych, gdyż ich teologia odpowiada na pytanie: "Za co nas to spotyka". Posługują się one prostą odpowiedzią "Bo świat jest grzeszny i odszedł od literalnej Biblii". Powstają na szczęście również kościoły progresywne, które szukają symbiozy pomiędzy wiarą a światem współczesnym. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny1977 Re: Kto mu dał profesurę?! 24.10.06, 07:11 A Pan Panie Giertych to dyplomy zdobywał chyba w Moskwie w czasach Stalinizmu, nieprawdaż ? Poza tym odstawienie tych leków, które PAn przyjmował chyba się Panu dobrze nie przysłużyło. Zalecam wizytę u specjalisty IoI Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: Kto mu dał profesurę?! 07.11.06, 15:18 Co to za idiotyzmy! Smok Wawelski? Nessie? Jeszcze Wielka Stopa i Yeti? A jeżeli nie ewolucja, tylko kreacja, to kto stworzył Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
tadziass Re: Są dowody przeciw teorii ewolucji 21.10.06, 16:36 Bóg też raczej go nie stworzył. Ot, zagadka:) Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: Są dowody przeciw teorii ewolucji 21.10.06, 16:48 A Romek? Neandertal jak malowanie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Są dowody przeciw teorii ewolucji 21.10.06, 19:52 romus jaki ty do papy podobny Neandertalu przebrzydly. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 Nie ublizajcie ... 21.10.06, 20:55 ...neandertalom porownujac ich do "giertychow" Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Zaniedbania z dziecinstwa 21.10.06, 21:51 Czy nikt temu panu jeszcze nie powiedzial, ze "Bajka o smoku wawelskim" to rzeczywiscie bajka dla dzieci ? Niechze mu to ktos powie, moze przezyje czlowiek straszny szok, ale wreszcie przestanie sie osmieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio To nie zaniedbanie z dziecinstwa 21.10.06, 22:00 To przygotowanie do odpalenia nowego kosciola. Po tym jak Rydzyk sie na LPR wypialmusza stworzyc nowy kosciol, kosciol smoka wawelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Re: Są dowody przeciw teorii ewolucji 21.10.06, 18:56 Tak tow.Giertychow.My dobrze wiemy, ze kiedy Pan Bog lepiłm Adama, to plany otrzymał od ruskich. Tak jak i wy tow.Giertychowowie, plany macie nasze. I tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Neandertalczycy krzyżowali się z ludźmi... 21.10.06, 19:38 Prawdopodobnie... Zainteresowanych odsyłam tutaj: www.biochemsoctrans.org/bst/033/0582/bst0330582.htm Ale przecież to kreacjonistów nie przekona:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia_cipa a jednak! 21.10.06, 19:41 dlaczego pojawiaja sie sprzeczne poglady, czy to was nie interesuje? obie (skrajne) koncepcje mieszcza sie w tym samym polu pojec i koncepcji. tymczasem wystarczy na chwile wyrwac sie z tego pola (jak kto woli, nabrac dystansu) by zrozumiec ze obie sa prawdziwe z pewnego punktu i sprzeczne z innego. smok wawelski istnieje choc nikt z zyjacych go nie widzial, podobnie jak mamuty. rownoczesnie na kazdym kroku zauwazyc mozna takze dzialanie ewolucji. tak wiec zamiast wykluczac, proponuje przyjmowac i cieszyc sie tym, co jest. dzieki temu powstanie cos nowego i tak dalej. maciek jest czarownica, jest pusty jak drewno i dlatego plywa w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: a jednak! 22.10.06, 11:18 Panie Macieju a co z kolosalnymi roznicami w ksztalcie czaszki Neandertalczykow i wspolczesnych, co z metoda okreslania wieku skamienialosci metoda radioizotopowa? Dlaczego torbacze zyja tylko w Australii, ktora jest wyspa juz od jakiegos czasu itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare1 Re: Są dowody przeciw teorii ewolucji 22.10.06, 01:34 navaira napisał: > Na przykład Macierewicz. Toto ma być efektem ewolucji? No proszę państwa. > Zgadzam sie z p. Gilowska. Po epoce wolnosci i solidarnosci nie tylko przyszedl czas podlosci ale nieslychanej glupoty panoszacej sie na prawo i lewo. A Polski zal. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Są dowody przeciw teorii ewolucji 22.10.06, 04:14 nie, macierewicz jest dowodem ewolucji - jak slusznie stwierdzil prof giertych (i zdanie ewolucjonisci to podzielaja): w wiekszosci przypadkow dew... mu!tacje sa szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
nicolson1949 tezom Giertycha należałoby się dokładnie przyjrzeć 22.10.06, 10:54 ! Odpowiedz Link Zgłoś
nicolson1949 jeśli nie wystarcza korekta hipotezy to ją zmienić 22.10.06, 10:58 ! Odpowiedz Link Zgłoś
nicolson1949 ale naukowe jest właśnie reagowanie na nowe fakty 22.10.06, 11:01 ! Odpowiedz Link Zgłoś
imperialista Re: ale naukowe jest właśnie reagowanie na nowe f 22.10.06, 19:25 Tak oczywiście powinniśmy go wysłuchać. A później zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:47 Wymyśliłem nową jednostkę chorobową: "porąbanie z urojeniami". Tylko jak to angielski przetłumaczyć? FUCK UP WITH DELUSIONS nie przejdzie w periodykach medycznych. Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
heidi Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 17:00 1 Giertych ?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 17:20 No tak... Miał Alzheimer swoją Augustę D. Ja będę miał Macieja G. M. Odpowiedz Link Zgłoś
claudinetta Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 16.11.06, 15:25 Nieuleczalnus Psychosus Giertychandus Z Furios Napados-okropnie zarażliwe dziadostwo, gorsze od eboli i ptasiej grypy razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 23:44 Neandertalczycy nie wyginęli. Wystarczy popatrzeć na Giertychów! Odpowiedz Link Zgłoś
e-maxim Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 11:01 ...to prawda powszechna. Sam autor tych słow wie coś o tym, w końcu jest jednym z nich. Zastanawiam się ile zapłacił za doktorat. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Odebrać mu tytuł profesora! 22.10.06, 18:37 Przecież to kretyn ciężki! Jak biolog może takie dandrony pleść! Odpowiedz Link Zgłoś
msvip ten starszy pan jest po prostu chory ... 21.10.06, 16:12 ...może to starość a może Alzhaimer.... Jego syn powinien się nim zaopiekować i zepewnić tacie stałą opiekę medyczną- przecież jesli on wierzy w smoki , to równie dobrze może uwierzyć,że jest Batmanem i wyskoczyć przez okno... Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: ten starszy pan jest po prostu chory ... 21.10.06, 19:16 Nie, to jakas inna forma demencji. Zaczyna się od zespołów urojeniowych. Stawiam na poważne upośledzenia płatów czołowych. Na przykład Otępienie Czołowo - Skroniowe. Często pojawiają się też zachowania dewocyjne:))))) A może to jakaś choroba dwubiegunowa, przebiegająca z urojeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: ten starszy pan jest po prostu chory ... 21.10.06, 19:56 msvip napisał: > ...może to starość a może Alzhaimer.... > Jego syn powinien się nim zaopiekować i zepewnić tacie stałą opiekę medyczną- > przecież jesli on wierzy w smoki , to równie dobrze może uwierzyć,że jest > Batmanem i wyskoczyć przez okno... >a niech skacze oby z wysoka ,99 pietro? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ten starszy pan jest po prostu chory ... 22.10.06, 12:11 Bardzo chory. Leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
belizarius1 To ma byc wykład naukowca?!?!?! 21.10.06, 16:12 Przecież ten człowiek jest niezrównoważony psychicznie!!! Tysiące badanych w ostatnich 10-20 latach kości dinozaurów dało wyniki, że pochodzą one sprzed milionów lat, a ten bęcwał "obala" to bajeczką o smoku wawelskim i twierdzenie, że to XIX wieczny blad! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: To ma byc wykład naukowca?!?!?! 21.10.06, 16:51 Bo on sie zna na drzewkach, a nie na fizyce i nie slyszal zapewne o izotopach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To ma byc wykład naukowca?!?!?! 21.10.06, 19:50 Zna się ale tylko na piłowaniu drzewek. Patrz mój post powyżej. Niech Maciej Giertych przedstawi dyplom ukończenia szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
tiopental Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:13 Zatkało mnie. Kto nadał temu człowiekowi tytuł profesora??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 19:51 Wojciech Jaruzelski albo Henryk Jabłoński. Odpowiedz Link Zgłoś
pukury M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:14 witam !! patrzę na zdjęcia Pana .profesora Macieja G. i tak sobie myślę kogo ON mi przypomina - może faktycznie wśród na są relikty zapomnianych gatunków . ciekawe ! . pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Neandertalczycy są wśród nas - np Romek 21.10.06, 16:14 On tez ma pewne cechy Homo neandertalensis. Ale czy to nie jest czasem efekt akromegalii? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Mój pradziad walczył ze smokiem 21.10.06, 16:14 a towarzyszył mu anioł stróż. Tylko dzięki aniołom ludzie pokonali smoki - o tym na wykładzie nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
tadziass M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:14 Rozgorączkowani poszukiwacze złota udusili mamuty :) Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:16 Giertych ma wyrzuty sumienia za kolaborację z Jaruzelem, stąd te bzdury. Facet oszalał. Odpowiedz Link Zgłoś
pio.no Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:22 "wstydliwą sprawą dla nauki" jest fakt, że profesura giertycha została jemu przyznana w zakresie nauk przyrodniczych. Gołym okiem widać przecież, że to urodzony folklorysta, tropiciel wątków duchowości ludowej. Jest on w tej dziedzinie jednak badaczem, który zbyt utożsamia się z przedmiotem badań. Odpowiedz Link Zgłoś
i.miernik Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:33 Trudno mówić o wyrzutach sumienia w przypadku polityka takiej partii jak LPR. Moim zdaniem to perfidna, próba ratowania tej partii. On z pewnością wie, że to co mówi jest bzdurą a wygaduje te bzdury, żeby zdobyć głosy wyborców. Smutne jest po pierwsze to, że w Polsce jest jeszcze bardzo wielu ludzi, którzy wierzą, że Bóg stworzył świat w ciągu siedmiu dni i po drugie to, że wierzący facet mówi publicznie coś w co sam nie wierzy (w rzeczywistości oszukuje ludzi) tylko po, aby zdobyć popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:18 Z głupkami dyskutować po prostu wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
dakiro Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 17:20 jakiś czas temu przeczytałem tekst, chyba ja joemonster: Nie opłaca się dyskutować z idiotami, sprowadzą cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. trudno się nie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
aparatczyk69 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 22:04 To jedna podstawowych zasad "obowiązujących" w Usenecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulti_x Romanowi gratulujemy Tatusia :) 21.10.06, 16:19 To nic dziwnego ze nasz minister edukacji jest takim glabem , milosnikiem faszystow i onanista. Kazdy chyba gdyby mial takiego ojca to skonczyl by w psychiatryku. ulti Odpowiedz Link Zgłoś
wahlrich niedaleko jablko od jabloni 21.10.06, 17:34 wyobrazacie sobie obiad rodzinny i dyskusja giertychow na tematy spoleczno- polityczne. przeciez to czysty psychiatryk. boze, dlaczego nas karzesz takimi debilami.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: niedaleko jablko od jabloni 21.10.06, 19:52 A spróbuj wyobrazić sobie bycie synem kogoś takiego! Odpowiedz Link Zgłoś
alaudin Re: niedaleko jablko od jabloni 22.10.06, 00:26 Boga w to nie mieszaj - są tacy, którzy na nich głosowali i głosować będą. Trzeba było iść na wybory, gdy było można. Odpowiedz Link Zgłoś
belizarius1 Brakujące ogniwa 21.10.06, 16:19 Są cały czas znajdowane, ale profesorowi-nieukowi za trudno jest śledzić nowości paleontologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: Brakujące ogniwa 21.10.06, 19:44 Nie mozna ich sledzic, bo to wymysly i klamstwa. A Maciej G. pokaze nam droge ku swiatlu i prawdzie. W Imie Biblii. Wymyslu czlowieka, sluzacemu kontrolowaniu innego czlowieka. A jakos nikt nie pamieta tego, ze JPII napisal w Osservatore Romano, ze teoria ewolucji nie kloci sie z nauka kosciola. Guzik mnie obchodzi, co maja do powiedzenia JP2, B16 i wczesniejsi, ale podobno katolik nie powinien kwestionowac tego? Jakis dogmat o nieomylnosci, albo podobne oszolomstwo Odpowiedz Link Zgłoś
sugarbox Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:20 taaaaa...a leki wziął, a? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek1980 M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:21 Panie Macieju , to juz powienien Pan glosic ok. 40 lat temu, po narodzinach syna Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 M. Giertych: Mutacje są zawsze szkodliwe. 21.10.06, 16:21 "A czy ktokolwiek z państwa potrafi podać przykład korzystnej mutacji? Nie! Bo mutacje są zawsze szkodliwe." Jedynym przykładem na poparcie tezy m. Giertycha jest chyba on sam. :)) Faktem jest, że w teorii ewolucji nadal istnieją "białe plamy". Faktem jest, że "oficjalna" nauka nie dopuszcza wielu dowodów, bo z punktu widzenia "oficjalności" tejże nauki nie znaleziono racjonalnego wytłumaczenia pewnych artefaktów. Jednakże wywody eurodeputowanego dendrologa są rzeczywiście na poziomie inteligencji neandertalczyka. Może dla "wszechpolaków" są wystarczające, ale to jeszcze nie dowód na prawdziwość tezy "Neandertalczycy są wśród nas". Biologicznie "nie". :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malibu6 M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:22 Ciekaw jestem w jakim rezerwacie przychodza na swiat takie okazy.Przeciez synek jest widocznym okazem (nepelnej w tym egzemplazu)ewolucji.I tacy "ludzie reprezentuje Polske ,coz za wstyd i hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:24 niemniej zagadką jest np. dlaczego człowiek jest genetycznie bliższy myszom niż gorylom Odpowiedz Link Zgłoś
sklodowska7 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:43 Nie w calym genotypie. Sa ludzkie geny, ktore sa blizsze myszom, ale calosc pasuje do malpy. Byl czas na szkole aronku, a czytanie gazet nie uzupelni wyksztalcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 04:05 Fajnie że piszesz i niegłupio. Ale ostatnie zdanie "puenta" troszkę nie pasuje i jest zupełnie niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:46 aron2004 napisał: > niemniej zagadką jest np. dlaczego człowiek jest genetycznie bliższy myszom niż > > gorylom Pokaż źrolo tej informacji, obawiam się, że jest ona nieprawdziwa. Zresza nawet gdyby była to i tak nie jest to prosty argument przeciw teorii ewolucji, bo wspólczesne małpy nie są o ile się nie mylę przodkami człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 18:52 Jeśli władasz angielskim to wrzuć na googla genetics i znajdziesz nawet bardziej szokujące informacje np.,że zapis DNA człowieka i muszki owocowej jest niemal identyczny! Widocznie jeszcze bardzo mało wiemy na temat genetyki! Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 19:17 Niemal identyczny? Poszukaj w porządnych bazach sekwencji DNA, a nie w google, gdzie wszystko jest wymieszane, jak na Stadionie Dziesięciolecia... Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 22:01 edyta4god napisała: > Jeśli władasz angielskim to wrzuć na googla genetics i znajdziesz nawet > bardziej szokujące informacje np.,że zapis DNA człowieka i muszki owocowej jest > > niemal identyczny! Widocznie jeszcze bardzo mało wiemy na temat genetyki! To zdaje się zależy od sposobu w jaki się to liczy. Nie znam się na tym ale , wątpliwośćpodniesiona wcześniej jest raczej sztuczna. Zadanie na konkursie (matematycznym!): Połowę materiału genetycznego mamy od ojca, drugą od matki. Jednocześnie jesteśmy w 99% identyczni z szympansem. Jak to jest, że w 50% jesteśmy spokrewnieni z ojcem a w 99 z szympansem :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 04:09 Bez źródła nie da się dyskutować. Zależy co oznacza "niemal identyczny" - DNA i komórki człowieka i drożdży też są "niemal identyczne". Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok aroon ty juz przestan, jestes podobny do nawiedzon 21.10.06, 17:36 ego macióśa. Fajne czasy, żyjemy w cyrku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galba A ja myślałem, że największe głąby są w PO 21.10.06, 16:24 Ten świat ma jeszcze wiele niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: A ja myślałem, że największe głąby są w PO 21.10.06, 16:27 Taaaa,pan Maciej napewno jeszcze nas niejednym zaskoczy! Odpowiedz Link Zgłoś
k_tuziemski Galba, myślałem że bardziej... 21.10.06, 18:36 ... błyśniesz inteligencją. Nie umiesz śmiać się ze zwykłej ludzkiej głupoty, dla Ciebie nawet popierdywania każdego prawicowca to oznaka zdrowego patriotyzmu ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 Re: A ja myślałem, że największe głąby są w PO 21.10.06, 20:03 Nie wiem galbo czy nadążasz, ale te pajace są w koalicji z twoimi idolami. Pewnie tak jak Kaczorki połykasz co dzień własny język Odpowiedz Link Zgłoś
larsen1 Re: A ja myślałem, że największe głąby są w PO 21.10.06, 22:43 > A ja myślałem, że największe głąby są w PO A nie nie cny Galbo. Najwieksze glaby sa w tej waszej koalicji z krainy czarow Odpowiedz Link Zgłoś
12.2a1 Re: A ja myślałem, że największe głąby są w PO 22.10.06, 10:48 galba ,a nie wiesz ty przypadkiem kto romusia zrobił wice i ministrem? cały twój ukochany pis ma IQ w granicach temperatury pokojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Galba, Giertych jest i tak mądrzejszy od ciebie 22.10.06, 10:57 W przeciwieństwie do ciebie, on nie twierdzi, że świat został stworzony przez SB. Paranoja i Spisek Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie galba gratuluje! G. zdetronizował Cię! 23.10.06, 08:34 juz nie jestes najwiekszym idiotą. i to od kogo przyszla odsiecz! z rodu giertychów... do niedawna wrecz znienawidzonego przez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Kompletny kretyn..... 21.10.06, 16:24 przez jeszcze wiekszych kretynow uwazany za naukowa wyrocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 neandertale 21.10.06, 16:24 to fakt ze są wśród nas, w moim lokalnym barze piwnym jest ich pełno, w tv też można zoabczyć paru , najbardziej znany mieszka niedaleko Darłowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:25 Powiedziałbym-wręcz genialne w swej prostocie!Ci od Nobla chyba jednak kogoś przeoczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:34 bajt52 napisał: > Powiedziałbym-wręcz genialne w swej prostocie!Ci od Nobla chyba jednak kogoś > przeoczyli... Ale zawsze może się załapać na "anty-nobla". Ostatnio dawali za czkawkę. Za neandertali też mogą dać, tylko imć M. Giertych musi swą tezę poprzeć badaniami. "Wszechpolacy" wystarczą? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dakiro Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 17:29 akurat anty noble, są bardzo ciekawe i muszą być naukowe - tzn. udownodnione, obliczone, opracowane. No i śmieszne oraz zakręcone. Mogą być też bardzo pożyteczne. no ale pan M.G. raczej nic nie dostanie. mOze medal partii? Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 17:36 dakiro napisała: > akurat anty noble, są bardzo ciekawe i muszą być naukowe - tzn. udownodnione, > obliczone, opracowane. No i śmieszne oraz zakręcone. Mogą być też bardzo pożyteczne. Dlatego też napisałam, że Giertych musi się popisać badaniami. :)) > no ale pan M.G. raczej nic nie dostanie. mOze medal partii? Nie bój nic, jak nie medal to pomnik. Coś się znajdzie... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Anty-nobla? Raczej Nagrodę Darwina! 21.10.06, 23:56 > Ale zawsze może się załapać na "anty-nobla". Anty-nobla?? Ja bym mu raczej dała Nagrodę Darwina. Tak na złość. → → → → → → → → → → Odkryjmy Białoruś! odkryjmybialorus.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Anty-nobla? Raczej Nagrodę Darwina! 22.10.06, 01:35 Niech zyje AGH!:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkiprecz Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 16:26 co za neandertalczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 Żółwie Ninja 21.10.06, 16:28 Te mutaacje były dobre:)) to obala tezę Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
indris Neandertalczycy są wśród nas ? 21.10.06, 16:28 Pewnie. Cały klub poselski PiS jest tego dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Neandertalczycy są wśród nas ? 21.10.06, 20:08 zigzaur napisał: > Edgar zwłaszcza? >oni wszyscy to genetyczni buble PiS,LPR,SO Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 o kutwa geniusz :D chodzby sie walilo i palilo 21.10.06, 16:29 ma moj glos :D takiego wojownika ziela bede zawsze popieral :D Odpowiedz Link Zgłoś
yulas Ziolo - czas na nowa partie! 21.10.06, 18:40 Dokladnie! Skoro jego ktos w ogole slucha, a na dodatek jest europoslem, to proponuje abysmy zalozyli partie "Ziolo". Przeciez nie bedziemy na haju wygadywac wiekszych glupot niz on, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś