Dodaj do ulubionych

Premier: Takie Anie znajdują się w wielu polski...

• eugeniuszz A kto ten spór rozgrzewa? Sierotka Marysia? 28.10.06, 23:36
      Paranoja i Schizofrenia
    • aicik Premier: Takie Anie znajdują się w wielu polski.. 28.10.06, 23:38
      OK, ale ja też chodziłem do szkoły w latach 90. i nie pamiętam, aby ktokolwiek rozbierał moje koleżaki z klasy...
      • kaczor.donald Re: Premier: Takie Anie znajdują się w wielu pols 29.10.06, 10:17
        Ja pamietam w późnych sześćdziesiątych. Pewnie to zależało od szkoły (w jakim
        rejonie była). Jak lekcje sie kończyły po 18, kiedy zimą było juz ciemno, to sie
        odzywałw 14 latkach pie..c, zamykanie w szafkach par, sprawdzanie czy
        koleżance rośnie biust, a w skrajnych wypadkach nawet owłosienia czy jest czy nie.
        Hmmm.. teraz jakoś skojarzyłem, że te zabawy były inspirowane przez synów
        milicjantów. Pałowanie w domu za zbytnia ciekawośc czy co ?
    • kozaczek3 twój komentarz mówi jaki ty yntelygentny jesteś!! 28.10.06, 23:45
      Tytuł jest moją myślą przewodnią.
      Treść zaś rozwinięciem tej myśli.
    • kozaczek3 Premier pod ochronę ANNY się poddaje!!!!!!!!!! 28.10.06, 23:53
      Modlę się do niepokalanej Anny wiecznej dziewicy teraz i zawsze, matki Maryi też
      niepokalanej i też wiecznej dziewicy teraz i zawsze, o to aby wstawiła się u
      swej córki Maryi aby ta wstawiła się u swego syna, aby ten wstawił się u swego
      ojca, aby nam zamienił opaczność bożą na opatrzność normalną.
    • cymber.gaj Re: Premier: Takie Anie znajdują się w wielu pols 28.10.06, 23:55
      Panioe Premierze, myślę, że zanim się przywdzieje togę autorytetu moralnego w takiej sprawie, należałoby najpierw zrezygnować z sejmowego poparcia faceta, który w szkole dobierał się do swoich uczennic, a potem - jako konduktor odpowiedzialny za bezpieczeństwo podróżnych! - zgwałcił pasażerkę. Dopóki opiera Pan swoją władzę na takich sojusznikach, bardzo proszę nie mówić nam, co jest dobre, a co złe.
      • wariant_b Re: Premier: Takie Anie znajdują się w wielu pols 29.10.06, 00:14
        Przepraszam, ale sprawa posła Bestrego wymaga dogłębnego wyjaśnienia.
        Trzeba sprawdzić, jakie służby za tym stały i czyj to był organ.
        Ponadto Pan Poseł wykazuje DUŻĄ NATURALNĄ WITALNOŚĆ, która nie
        może być utożsamiana z gwałtem lub molestowaniem nieletnich, bo tego,
        jak wiadomo nie dokonuje się w Szczecinie, a Gdańsku - rządzonym przez PO
    • stahetom Re: Premier: Takie Anie znajdują się w wielu pols 29.10.06, 00:05
      cedrat1 napisał:

> wybory idą to gnoje na tragedii chcę ugrać pare punktów

i tu mnie siem wydaje , co mas racjem bo:
      jinna dziefcynka popelnila szamobójstfo we Elblongu
      ino co we sali katechetycnej ,
      winc jo cekom na:
      1.lodwolanie biszkupa- bo ma syf we salach katechetycnych ji dzie byl katecheta
      (psynajmnij we jelblonckim , jak ni we calej Polszce)
      2.nie wszpominajonc lo jakims carnym marsu we calkiem jinnym mniescie Polski ,
      cekom na minutem cisy we sejmnie (no chiba co una siem nalezy ino 14-letnim
      szamobójcyniom , nie 16-letnim)
      3.wszpanialej wypowiedzi Giertycha nie locekujem , bo un jak ji jego lojciec ,
      ji cala rodzina zaparli siem ewolucji , totes ni jewolujom , winc moje
      locekiwanie jezd daremne...
      4.cekom tys coby jinny biszkup lotprawil msem w jintencji dziefcynki
      samobójcyni ( ni tak jak kolega co siem tys powiesil pses dziefcynem bendonc
      takze mlodym ni docekol siem zwyklego ksiondza co by kcial go ino lopluc
      chocby , ani msy sfintej)
      wincyj punktóff ni wymnieniom , a mom , ino s lenistfa siem pofstsymom...
      ajusci ...jamen
    • wojtek722 tonący brzytwy się chwyta... 29.10.06, 00:28
      Ale ten chwyt jest poniżej pasa... Tak upolityczniać tragedię i robić z tego
      narzędzie walki wyborczej... moralizatorzy z PiS.. typowe...

Zastanawia tylko co muszą biedni jej rodzice przeżywać. Łączę wyrazy współczucia
      i ubolewania.
    • bjq Premier: Takie Anie znajdują się w wielu polski.. 29.10.06, 00:29
      SZKOLNE PIEKŁO NASZYCH DZIECI

Żałoba w szkołach po pogrzebie Ani - minuta ciszy, apele, godziny wychowawcze.
      Zaraz po apelu skopali kolegę - opowiedzieli „Głosowi” gimnazjaliści ze
      Szczecina.

Przed wejściami do szkół w całym województwie powiewały wczoraj biało-czerwone
      flagi przewiązane kirem. O godzinie 11 przerwano lekcje, a uczniowie minutą
      ciszy uczcili śmierć 14-letniej Ani. Gimnazjalistka z Gdańska nie wytrzymała
      poniżania przez kolegów i kilka dni temu popełniła samobójstwo.

Apel i milczenie

Byliśmy wczoraj w szczecińskim Gimnazjum nr 4. W każdej klasie uczniowie
      odczytali apel. „14-letnia Ania, uczennica Gimnazjum nr 2 w Gdańsku popełniła
      samobójstwo. Nie miała już siły zmagać się z agresją ze strony swoich szkolnych
      kolegów”. Czy o gdańskiej tragedii gimnazjaliści z „czwórki” rozmawiają ze
      sobą? Z nauczycielami, rodzicami?

- Ja rozmawiałem o tym z mamą - mówi Paweł. Jak się okazuje, w klasie jest
      jedynym, który sprawę omówił z rodzicami.

- W domach się o tym nie mówi, to tematy tabu - twierdzi Janina Gołębiewska,
      pedagog w Gimnazjum nr 4 i Centrum Psychologiczno-Pedagogicznym.

Do tego gimnazjum chodzi dużo trudnej młodzieży. Wielu uczniów jest znanych
      policji, bywają na komisariatach, często są spisywani na ulicach. Interwencje
      policji niewiele pomagają. Może dlatego, gdy pytamy uczniów o agresję w szkole,
      machają rękami, nie chcą o tym rozmawiać.

- Na to chyba nie ma lekarstwa - mówi z rezygnacją Marta.

Niszczą „lapsów”

Piątkowe popołudnie. Centrum Handlowe „Galaxy”. Gimnazjaliści oblegają stoliki.
      Zagadnięci, zgadzają się opowiedzieć o prawdziwym dniu w szkole, pod warunkiem,
      że nie ujawnimy ich nazwisk.

Tomek ma 16 lat. Chodzi do trzeciej klasy gimnazjum w centrum Szczecina. W jego
      klasie jest dwunastu chłopców i dziesięć dziewczyn. Wszyscy pochodzą z tzw.
      porządnych domów.

- Ale w klasie niszczą jednego z chłopaków - opowiada.

Chodzi o Kamila (imię zmienione). Rodzice przenieśli go z innej szkoły, bo tam
      uczniowie mu dokuczali. Dobrze się uczy, jest spokojny.

- U nas też go gnębią, bo w klasie są tacy, co nie lubią takich lalusiów. Nie
      ma tygodnia, aby nie dostał strzała (uderzenie w twarz ręką). Musi chłopakom
      oddawać kanapki, lub dawać pieniądze, które ma na drożdżówki - opowiada Tomek.

Dwa tygodnie temu klasa została sama na lekcji przez dwadzieścia minut. Kamil
      dostał serię ciosów w twarz. Koledzy wyrzucili mu tornister przez okno, a
      zeszyty pomazali flamastrami, napluli do nich i pomięli. Wyzwali od „lapsów
      (lalusiów) i ciot”. Nikt się za nim nie wstawił. Poza jedną dziewczyną. Została
      wyzwana od „szmat”. Gdy nauczycielka wróciła na lekcje, zapytała Kamila,
      dlaczego ma taką czerwoną twarz. Odpowiedział, że to od podpierania się rękoma.

- Boimy się, że ci co biją, dadzą nam wycisk, gdy naskarżymy. Większość
      dziewczyn też siedzi cicho, bo wyzywają je od dziwek i suk - dodaje Tomek.

Wczoraj, po apelu na temat wydarzeń w gdańskim gimnazjum, mieli spotkanie z
      wychowawcą. Rozmawiali o przemocy w szkole.

- Ci, co biją Kamila, wyrywali się z wypowiedziami, że takie rzeczy nie powinny
      się w szkole zdarzać. Ale gdy skończyła się lekcja kopnęli Kamila dwa razy w
      tyłek - mówi Tomek.

„Gwałty” to normalka

Inną historię opowiedziała nam Angelika. Ma 15 lat. Chodzi do drugiej klasy
      gimnazjum. Twierdzi, że nagrywanie brutalnych czy nieobyczajnych scen na
      telefon komórkowy to standard.

- Kiedyś na przerwie nasi koledzy złapali innego. Rzucili go na biurko tyłem.
      Udawali, że go gwałcą zbiorowo. Chłopak zaczął płakać. Jeden z nich nagrywał to
      telefonem. Mówił, że puści to w Internecie - opowiada.

Innym razem jeden z uczniów stanął przed najspokojniejszą uczennicą w klasie i
      zaczął wykonywać ruchy jak przy stosunku. Wypowiadał przy tym sprośności i
      zachęcał „aby uprawiała z nim seks”. Dziewczyna wpadła w histerię i uciekła z
      klasy. Nie powiedziała nic rodzicom i wychowawcy.

Większość uczniów, z którymi rozmawialiśmy, potępia to, co stało się w Gdańsku.
      Twierdzą, że na pewno zareagowaliby, gdyby to stało się w ich klasie.

- Gnębienie jakiegoś ucznia w klasie zdarza się praktycznie w każdej szkole.
      Przyzwyczailiśmy się do tego. Ale to w Gdańsku było już tak okropne, że na
      pewno bym zareagowała - mówi 16-letnia Ania.

- Mieliśmy dziś pogadankę z nauczycielem po apelu. Mówił nam, że przemoc w
      szkole trzeba wyplenić. Ale to bajka. Zawsze znajdzie się grupka osób, która
      zastraszy większość - uważa 16-letni Bartek.

www.glosszczecinski.com.pl/

• mark.parker Re: Premier: Takie Anie znajdują się w wielu pols 29.10.06, 01:04
      Zejdź wreszcie z tego trupa, zboczony kurduplu
    • 123rbr Premier: Takie Anie znajdują się w wielu polski.. 29.10.06, 01:09
      Koczyńscy są obrzydliwi. To oni niszczą Polskę generując ciągłe konflikty.
      Układają się z motłochem dla zapewnienia sobie przewagi w sejmie. Przykładem
      jest sojusz z Lepperem, Hojarską, Misztalem, Begierową, Giertychem czy
      Wrzodakiem. Przeforsowanie Kotlinowskiego do Trybunału Konstytucyjnego jest
      zaprzeczeniem elementarnej przyzwoitości. Ostatnie wystąpienia ministra Szczygły
      świadczą o obsesji braci Kaczyńskich i przedkładaniu swoich racji nad interes
      Polski.
    • eklesia Ty jesteś musztardą własnego kota!!!!!!!!!!!!!! 29.10.06, 01:24
      I tak samo skończysz.
      Muchy cię będą pieścić po jajajach.
      Amen.
    • milo_1 PiS podsyca żar nienawiści i są tego efekty...... 29.10.06, 01:41
      Od "wyborów" mamy ciągłą walkę PiSuarów o wpływ na życie normalnych Polaków.
      Kłótnie ,pomówienia, wyciaganie najgorszych ekstrementów nie uspokaja sytuacji w
      polskich domach ,wręcz przeciwnie wprowadza chaos myślowy każdego z nas.
      Juz niedobrze sie robi słysząc i widząc tych jedynie "prawych i sprawiedliwych"
      kórzy na siłe, uszczęśliwiają swymi pomysłami cały naród jakby ONI dostali ten
      mandat od wszystkich ,którzy żyją i jeszce mieszkają w tym kraju.
      Skąd młodzi ludzie maja brac przykład ?????/ z pary bliźniaków ?????? i ich
      dworzan. Z nienawiści sączącej się z każdego wypowiedzianego przez nich słowa
      ???. Czy to są autorytety moralne ??????
      TAKIE ANIE premierze, słuchają was,słuchaja swoich rodziców,którzy są bezsilni
      wobec waszej głupoty i nie mogąc zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi, wchodzą
      w stan Paranoi i Schizofreni a efekty widac gołym okiem.
      Wprowadzacie stan chorobowy w życie ,infekcja juz zaczęła się rozprzestrzeniać -
      rozpierducha jest wasza domeną a za to zostaniecie, tak jak w filmie wytargani
      za uszy i to w niedługim czasie ...........
    • krystyna_z_gazowni Takie Anie znajdują się w wielu polskich Aptekach 29.10.06, 02:06
      Właśnie przeczytałam reklamę.
      Amen.
    • wertello Ujawnijcie tożsamość morderców Ani 29.10.06, 02:11
      A zajmiemy się resztą
      • lze_elita.071 Zajmijcie sie lepiej wlasnymi dziecmi: synkami, 29.10.06, 02:21
        by kobiete i jej NIE nauczyli sie szanowac. I corkami, by obmacywania przemoca,
        takiekoz obnazenia , a nawet i gwaltu nie pojmowaly w kategoriach "zhanbienia"
        jak bylo to w przypadku Ani, a co pchnelo ja do samobojstwa.
        • uchachany A dali go, inostrańcu! Ja tam żem se lubiał za 29.10.06, 13:43
          młodu dziewuchy pomacać, bo zaś co to za chłop, co nie maca?! To i tera przecie
          nie bede synka karał, jak maca - moja krew, co nie?! A tej uczycielce, co się o
          to przyp..la, to zaraz ze śwagrem spuścimy powietrze z opon.

A tej małej k..ie, co to mojego oskarżyła że ją se troche pomacał (że to niby
          jakieś "molestowanie", co to te syćkie komuchy, masony, Środy u inne Jarugi
          feministki nowomodnie wymyśliły) to żyć u nas we wsi nie damy - pogonimy na
          zbity pysk! Nie bedzie nam taka jakaś latawica moralność na wsi psuła, jak my
          tu syćkie jeden w drugiego Prawdziwe Poloki-Katoliki som!

lze_elita.071 napisała:

> by kobiete i jej NIE nauczyli sie szanowac. I corkami, by obmacywania
          przemoca,
          >
          > takiekoz obnazenia , a nawet i gwaltu nie pojmowaly w
          kategoriach "zhanbienia"
          > jak bylo to w przypadku Ani, a co pchnelo ja do samobojstwa.

A synkowi za te krzywdy to motór kupie, a co! Mówi cuś o jakimsić Hendryku
          Dawidzie czy tak jakoś...
    • formozus1 Nie potrafiła pojąć katolickiej moralności!!! 29.10.06, 02:40
      Wolała odejść.

Ludu Polan powstań z kolan.
      Amen.
      • uchachany Odwrotnie: właśnie doskonale pojęła katolicką 29.10.06, 08:27
        moralność. W myśl której molestowanie seksualne czy gwałt jest hańbą i wstydem
        nie dla sprawców, ale dla ofiary. Więc z tego wstydu nie ma śmiałości upomnieć
        się o sprawiedliwość i ukaranie sprawców - co najwyżej sama się zabije.
        Tepyś jak zużyty przecinak, jeśli tego nie rozumiesz.

formozus1 napisał:

> Wolała odejść.
        >
        > Ludu Polan powstań z kolan.
        > Amen.
        • sikorka68 Re: Odwrotnie: właśnie doskonale pojęła katolicką 29.10.06, 09:25
          uchachany napisał:

> moralność. W myśl której molestowanie seksualne czy gwałt jest hańbą i
          wstydem
          > nie dla sprawców, ale dla ofiary. Więc z tego wstydu nie ma śmiałości
          upomnieć
          > się o sprawiedliwość i ukaranie sprawców - co najwyżej sama się zabije.
          > Tepyś jak zużyty przecinak, jeśli tego nie rozumiesz.

Tępy to ty jesteś. Jaki wstyd, jaka hańba. Raczej uraz, niekiedy trzymający się
          do końca życia. Obeznaj się z tematem, potem dopiero pisz coś na ten temat.
          • uchachany Re: Odwrotnie: właśnie doskonale pojęła katolicką 29.10.06, 11:20
            sikorka68 napisała:

> Tępy to ty jesteś. Jaki wstyd, jaka hańba. Raczej uraz, niekiedy trzymający
            się
            >
            > do końca życia. Obeznaj się z tematem, potem dopiero pisz coś na ten temat.

A dlaczego uraz? Bo według kołtuńskiej polskiej obyczajowości to wielki wstyd i
            hańba dla ofiary być molestowaną czy zgwałconą. Stąd "uraz trzymający się
            niekiedy do końca życia". A wstydzić to powinni się napastnicy, zAś ofiara
            żądać sprawiedliwości i odczuwać nienawiść i chęc zemsty.

JESTEŚ KRETYNKĄ.
            • sikorka68 Re: Odwrotnie: właśnie doskonale pojęła katolicką 29.10.06, 12:34
              uchachany napisał:
              A dlaczego uraz? Bo według kołtuńskiej polskiej obyczajowości to wielki wstyd i
              >
              > hańba dla ofiary być molestowaną czy zgwałconą. Stąd "uraz trzymający się
              > niekiedy do końca życia". A wstydzić to powinni się napastnicy, zAś ofiara
              > żądać sprawiedliwości i odczuwać nienawiść i chęc zemsty.
              >
              > JESTEŚ KRETYNKĄ.

koleś, nie wiesz co piszesz. Ja byłam napadnięta jeszcze w szkole i wierz mi co
              piszę. Niczego się nie wstydzę, bo nie mam czego. Natomiast długo bałam chodzić
              się po ulicach. Po kilkunastu latach przestały mi się śnić koszmary. Do tej
              pory jak np.jestem świadkiem jakiegoś zajścia, nie umiem sobie z tym poradzić.
              I to jest silniejsze, niż ja A byłam "tylko" pobita.
              A na Twoje ostatnie stwierdzenie mam tylko jedną odpowiedź:
              JESTEŚ BEZDUSZNYM KRETYNEM, KTÓRY NIGDY NIE POMOŻE DZIEWCZYNIE W TEGO TYPU
              TARAPATACH, BO BOI SIĘ PARU SINIAKÓW.
              Od napastników nie oczekuj, że będą się wstydzić. Oni mają inną mentalność,
              będą to tylko miło wspominać. Takie są fakty, aty wypisujesz jakieś bzdury,
              nadęte teorie...
              • uchachany Re: Odwrotnie: właśnie doskonale pojęła katolicką 29.10.06, 12:45
                A powiedziałaś dorosłym o tym pobiciu i poprosiłaś o pomoc?

A powiedziałabyś, gdyby było połączone z próbą gwałtu czy molestowania? I nie
                odczuwałabyś wtedy wstydu uniemożliwiającego zawiadomienia starszych?
                • sikorka68 Re: Odwrotnie: właśnie doskonale pojęła katolicką 29.10.06, 12:48
                  Smieszny jesteś. Było zgłoszone nawet na (wtedy) Milicji.
                  Siniaków na twarzy nie ukryjesz. Babcia piekła drożdżówki, żebym mogła
                  cokolwiek jeść. Szkoła, wszyscy wiedzieli.
                  • uchachany No i bardzo dobrze, że było zgłoszone. To 29.10.06, 13:24
                    wytłumacz mi, dlaczego Ania nie zgłosiła (wcześniej) komukolwiek starszemu nie
                    tylko faktu swojego prześladowania, ale nawet tej upadlającej symulacji gwałtu?

sikorka68 napisała:

> Smieszny jesteś. Było zgłoszone nawet na (wtedy) Milicji.
                    > Siniaków na twarzy nie ukryjesz. Babcia piekła drożdżówki, żebym mogła
                    > cokolwiek jeść. Szkoła, wszyscy wiedzieli.
                    • sikorka68 Re: No i bardzo dobrze, że było zgłoszone. To 29.10.06, 13:35
                      Każdorazowe opowiadanie zajścia, to przeżywanie jeszcze raz tego samego. Dla
                      przerażonej, młodej dziewczyny to duży stres i niektóre tylko decydują się na
                      takie zwierzenia. Nie znam do tego relacji między uczniami. Moim zdaniem, nie
                      można wykluczyć, że inni uczniowie mogliby nie zrozumieć, gdyby skorzystała z
                      pomocy dorosłych. Mogła liczyć się z innymi zajściami, jako kabel. Weź pod
                      uwagę, że to nie był jedyny przypadek, jak wierzyć gazecie. Z tego wynika, że
                      inne dziewczyny siedziały cicho. Ten jest pierwszym tragicznym.
                      • uchachany Re: No i bardzo dobrze, że było zgłoszone. To 29.10.06, 14:17
                        sikorka68 napisała:

> Każdorazowe opowiadanie zajścia, to przeżywanie jeszcze raz tego samego. Dla
                        > przerażonej, młodej dziewczyny to duży stres i

To uważasz że dla uniknięcia takiego stresu trzeba się aż zabijać?

> niektóre tylko decydują się na
                        > takie zwierzenia.

To na pewno. Ale nic Ci nie mówi fakt, że w takiej znacznie mniejszej od Polski
                        Szwecji jest ośmiokrotnie wyższa liczba zgłoszeń o faktach napaści seksualnych?
                        Czy mamay z tego wysnuć wniosek, że w tej Szwecji tak masowo gwałcą, czy
                        raczej, że w Polsce doniesienia są rzadkościa - bo dla gwałconych zgłoszenie
                        jest jeszcze większym wstydem niż sam gwałt?

> Nie znam do tego relacji między uczniami. Moim zdaniem, nie
                        > można wykluczyć, że inni uczniowie mogliby nie zrozumieć, gdyby skorzystała z
                        > pomocy dorosłych.
                        > Mogła liczyć się z innymi zajściami, jako kabel.

Pewnie masz rację, ten czynnik presji środowiska też miała swój wpływ. Ale
                        ponawiam pytanie: czy to, by nie być obwołanym "kablem" jest wystarczającym
                        powodem dla samobójstwa?

> Weź pod
                        > uwagę, że to nie był jedyny przypadek, jak wierzyć gazecie. Z tego wynika, że
                        > inne dziewczyny siedziały cicho. Ten jest pierwszym tragicznym.

Z tego wynika, że prześladowanie Ani trwało od początku roku szkolnego i
                        kibicowała mu cała klasa. A ewentualne prześladowanie innych dziewczynek (też w
                        postaci takich "końskich zalotów") spływało po nich jak woda po gęsi.

P.S. Przepraszam za "kretynkę" :-)). Ale spotkałem się z tak wieloma
                        przypadkami całkowitej niemożliwości zrozumienia tego aspektu sprawy, że
                        kolejne potrafią mnie wyprowadzić z równowagi.
                        • sikorka68 Re: No i bardzo dobrze, że było zgłoszone. To 29.10.06, 14:44
                          uchachany napisał:
                          To uważasz że dla uniknięcia takiego stresu trzeba się aż zabijać?

Nie trzeba. Możliwe, że była przekonana, że na tym jednym razie się nie skończy.
                          W poniedziałek miała iść do tej szkoły, dzie ją to spotkało.

Szwecji jest ośmiokrotnie wyższa liczba zgłoszeń o faktach napaści seksualnych?
                          > Czy mamay z tego wysnuć wniosek, że w tej Szwecji tak masowo gwałcą, czy
                          > raczej, że w Polsce doniesienia są rzadkościa - bo dla gwałconych zgłoszenie
                          > jest jeszcze większym wstydem niż sam gwałt?

A może w Szwecji skuteczniej działa policja, dlatego więcej przestępstw się
                          zgłasza. Wiesz pewnie jak u nas w Polsce ta instytucja działa- opieszale.
                          Wiele osób nie zgłasza różnych zajść, bo np. nie widzą sensu.

PS. Mnie też dużo kosztowało opisanie mojego przypadku. Tak jak pisałam
                          wcześniej, pewne sprawy trzymają do końca. Pewnych rzeczy się nie zapomina.

• sikorka68 Re: No i bardzo dobrze, że było zgłoszone. To 29.10.06, 14:46
                            Jeszcze jedno, moją sprawę umożono. Za trudno było znaleźć sprawcę, poszukać
                            świadków.
    • piotrjakub11 Premier: Takie Anie znajdują się w wielu polski.. 29.10.06, 03:55
      W takiej sytuacji premier Kaczyński i minister Giertych muszą podac sie do
      dymizji wymaga tego racja stanu i honor.
    • wertercom To Kaczyński nie jest pedałem? 29.10.06, 04:01
      Bo wszystko na to wskazuje
      • cyndyndanda a skad wniosek ze nie jest?! 29.10.06, 06:18
    • beatlemarek Dla prawicy ważne było wprowadzenie religi do... 29.10.06, 04:12
      Dla prawicy najważniejsze było wprowadzenie religi do szkół.To zadowoliło
      polityków prawicy i Kosciół Katolicki.Z religi uczyniono normalny przedmiot i
      tak też jest religia przez wielu niestety uczniów traktowana,zatem nie spełnia
      jednego z zadań:mianowicie czynienia człowieka dobrym,coraz lepszym,właśnie w
      oparciu o wiarę,religię.
      Moim zdaniem wprowadzając religie do szkół uczyniono"niedźwiedzią przysługę"
      naszym dzieciom,młodzieży,a wręcz całemu społeczeństwu.
      Nastąpiła dokładna odwrotność tego co zrobili komuniści,którzy wyrzucając
      religię ze szkół właśnie ją wzmocnili,uczynili jeszcze silniejszą.
      Oczywiście nie chcę przez to powiedzieć,że winna jest tylko religia w
      szkołach,oczywiście,że nie!Winni jesteśmy my wszyscy dorośli:rodzice,nauczyciele
      księża....,a nade wszystko politycy,którzy miast stanowić dobre prawo,walczyć o
      dobrą edukację,o kulturę zajmują się gierkami politycznymi,zabawą kto kogo
      wykończy.Tak nie może dalej być,dzieci ,młodzież to przecież nasza przyszłość,
      strach pomyśleć jaka ona będzie.

• uchachany Przyszłość będzie zapewne taka jak teraźniejszość, 29.10.06, 09:08
        tylko gorsza. Więcej polityków-wyrokowców, więcej lekceważenia i
        instrumentalnego traktawania prawa.

beatlemarek napisał:

> ... !Winni jesteśmy my wszyscy dorośli:rodzice,nauczyciel
        > e
        > księża....,a nade wszystko politycy,którzy miast stanowić dobre prawo,walczyć
        o
        > dobrą edukację,o kulturę zajmują się gierkami politycznymi,zabawą kto kogo
        > wykończy.Tak nie może dalej być,dzieci ,młodzież to przecież nasza przyszłość,
        > strach pomyśleć jaka ona będzie.
    • eklesia Dzieło oDyrektora balsamem na wszelkie rany!!! 29.10.06, 05:29
      Sama matka nie ma pretensji do przyczyny.
      Pewnie dziękuje Bogu za to wyróżnienie.
      Amen.
    • cyndyndanda obluda kaczora - sam zasial nienawisc wsrod 29.10.06, 06:16
      Polakow, a teraz leje krokodyle lzy nad sp. Ania. Jak hiena probuje wykorzystac
      tragedie do umacniania swojej pozycji przy korycie - WSTYD! Orlem kaczorek to
      nigdy nie byl, ale i kaczki powinny miec jakis swoj maly honorek.
    • sarmata Samobójstwo w salce katechetycznej 29.10.06, 06:55
      Rozpętano histerię wokół smierci gimnazjalistki Ani zapominając kompletnie o
      samobójstwie 16-latniej dziewczyny w salce katechetycznej w Elblągu. Media nie
      probują nawet wyjaśnić tej sprawy. A w związku z nią powstaje wiele pytań.
      Dlaczego dziewczyna wybrała salke katechetyczną na dokonanie makabrycznego
      czynu? Czy nikt z księży jej nie zauważył? Dlaczego nie zgłosiła się ze swym
      problemem do kogoś zaufanego w parafii? Jakie były prawdziwe powody targnięcia
      się na życie?
    • roztoka Giertych i skrajna prawica nie mogą być lekarstwem 29.10.06, 07:18
      na głęboki ogólnoeuropejski kryzys kulturowy i na wynikający stąd kryzys
      polskiego szkolnictwa. Wręcz odwrotnie - pogłębiają ten kryzys, ponieważ są
      radykalnym zaprzeczeniem autorytetu, swoja obecnością obniżają rangę
      Ministerstwa i powagę państwa polskiego.

Słysząc tego Giertycha w TV w charakterze urzędowego autorytetu swoim oczom i
      uszom nie wierzę. Jego obecnośc to jest dopiero świadectwo kryzysu polskiego
      państwa i szkoły. DŻUMY (czyli kryzysu szkoły) NIE MOŻNA i NIE WOLNO CHOLERĄ
      PRZEGANIAĆ.
      • sikorka68 Re: Giertych i skrajna prawica nie mogą być lekar 29.10.06, 07:33
        Rozumiem Cię. Miller działał na mnie tak samo. Wyczyniał różne durnoty z tym
        swoim fałszywym uśmieszkiem...
        • roztoka Re: Giertych i skrajna prawica nie mogą być lekar 29.10.06, 07:52
          Masz rację, na mnie Miller tak samo działał, być może jeszcze gorzej. Ale
          Miller nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla obecności wodza skrajnej prawicy
          w polskiej oświacie, ani na odwrót.

W oświacie nie ma miejsca dla lewicy, ale skrajna prawica rządząca oświatą to
          (oczywiście w pewnej perspektywie) katastrofa dla państwa. Przekazanie przez
          Kaczyńskich skrajnej prawicy rządów nad oświatą jest co najmniej świadectwem
          lekceważenia polskiego społeczeństwa.
          • sikorka68 Re: Giertych i skrajna prawica nie mogą być lekar 29.10.06, 07:58
            To fakt, ale z drugiej strony, jakie mieli wyjście. Kto, oprócz Giertycha i
            Leppera może wejść w koalicję z PiS-em. A rząd większościowy musi być.
            Przedwczesne wybory- to PO z SLD, czyli powrót Millera- bez sensu. Przeżyliśmy
            rządy SLD, pezeżyjemy i te, a parę ważnych spraw się przynajmniej wyjaśni.
            • roztoka Re: Giertych i skrajna prawica nie mogą być lekar 29.10.06, 09:25
              Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla przekazania skrajnej prawicy zarządzania
              polską oświatą. To przekazanie jest mocnym świadectwem lekceważenia polskiego
              społeczeństwa przez braci Kaczyńskich. Były przecież różne rozwiązania, resort
              oświaty nie był warunkiem sine qua non (czyli warunkiem bezwzględnie
              koniecznym). LPR była także w sytuacji przymusowej, odwleczenia za wszelką cenę
              terminu wyborów, więc miała słaba siłę przetargową. PiS absolutnie nie musiał
              oddawać akurat resortu oświaty.
              Pis zbyt często i zbyt łatwo posługuje się argumentem „zła koniecznego”, a więc
              zbyt często usprawiedliwia swoje fatalne, szkodliwe posunięcia, zbyt pobłażliwy
              jest wobec swoich odstępstw od „prawa” i od „sprawiedliwości” (pierwszy z
              brzegu przykład „negocjacji politycznych” z Beger). A już przekazanie LPR-owi
              oświaty na pewno w żadnych okolicznościach nie mieści się w zakresie „zła
              koniecznego”, „zła usprawiedliwionego”. Dalekosiężne skutki takiego
              postępowania mogą być fatalne dla państwa i społeczeństwa.
    • brzoza36 Kultura padła na twarz. 29.10.06, 08:51
      Dziwią mnie opinie o ugraniu prze wyborami .Osobom tak stawiającym problem co
      najmniej brak orientacji .
      Nam potrzeba prawdy o wszystkim łącznie ze szkołą .
      Kultura padła na twarz.
    • antonioni1 Premier: Takie Anie znajdują się w wielu polski.. 29.10.06, 09:01
      > wybory idą to gnoje na tragedii chcę ugrać pare punktów

To nie ma nic wspólnego z wyborami. Dziewczynka odebrała sobie życie, bo gnoje
      z SLD przez dziesiątki lat forsowały tzw. laicki sposób życia, swobodę
      seksualną, "uświadamianie" seksualne nawet w przedszkolach. Teraz są tego
      skutki. A poza tym jaki autorytet może mieć nauczyciel, jeśli uczniowi wszystko
      wolno. Taka szkoła to wylęgarnia przyszłych bandytów i niedouków. A dopiero ci,
      jak dojdą do władzy będą wiedzieć jak się pastwić nad innymi.
      • uchachany Uświadamianie seksualne to także uświadomianie 29.10.06, 10:18
        młodym troglodytom-debilom, nieodrodnym synalkom swoich neandertalskich
        rodziców o różnicach psychologicznych między chłopcami "którzy chcieli sobie
        tylko dla żartu pomacać" a dziewczętami, które to poniża i odziera z godności.
        To także uświadomienie napastowanym dziewczynkom, że to nie one powinny się
        wstydzić, tylko ich napastnicy. I że to nie ich wina, tylko napastników. I że
        mają prawo odmawiać napastnikom, bronić się przed nimi i żądać od dorosłych ich
        ukarania.

A dziewczynka odebrała sobie życie dlatego, że kołtuńska polska obyczajowość
        oparta o katolicyzm z jego obsesją grzechu i wstydu seksu wpoiło i w nią, i w
        jej otoczenie przekonanie, że bycie molestowaną czy gwałconą to wstyd dla
        ofiary zamiast dla napastnika. Wstyd, w imię którego boi się ona poprosić o
        pomoc, bo jej otoczenie także wyznające prymitywnokatolską zasadę "jak suka nie
        chce dać, to pies nie weźmie" zamiast jej tej pomocy udzielić zarechoce się i
        zlekceważy oraz weźmie na języki: "A to dziwka!".

Tu problemem jest nie tylko swoboda seksualna. Tu problemem jest brak szacunku
        dla innego człowieka i odmawianie mu prawa do powiedzenia "nie". Oparte o
        przedmiotowe traktowanie kobiet i dziewcząt jako przedmiotów wyżycia sie
        seksualnego, a nie ludzi którym należy należy się taki sam szacunek jak
        wszystkim innym.

Wiesz jak byłaby reakcja w kraju cywilizowanym? Społeczny ostracyzm dla
        sprawców (połączony z ich surowym ukarzaniem) i ich rodziców oraz olbrzymie
        odszkodowania dla rodziców ofiary. W kraju trochę mniej cywilizowanym, ale z
        silnymi więzami społecznymi taka jak pokazana w tym linku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=50954931&a=50975377
        A w polskim katolandzie społeczny ostracyzm ze strony wsi spotkałby rodziców
        ofiary, gdyby zaczęli domagać się sprawiedliwości. Dlatego matka Ani skwapliwie
        zapewniła, że oprawców jej dziecka "nie wini", a Jego Fluorescencja Abepe
        Gocłowski - aferzysta ze sprawy Stella Maris - stwierdził w kazaniu na mszy
        żałobnej że "nie o to chodzi, by szukać winnych"!

TO O CO CHODZI??!!

Można się domyśleć: gwałćcie swoje koleżanki, młode czereśniaki! Jak macie za
        ojców dzianych i szanowanych na wiosze bambrów, to matki gwałconych oświadczą,
        że was "nie winią", a Ksiądz (lub biskup) Dobrodziej stwierdzi, że "nie o to
        chodzi, by szukać winnych"!

antonioni1 napisał:

> > wybory idą to gnoje na tragedii chcę ugrać pare punktów
        >
        >
        > To nie ma nic wspólnego z wyborami. Dziewczynka odebrała sobie życie, bo
        gnoje
        > z SLD przez dziesiątki lat forsowały tzw. laicki sposób życia, swobodę
        > seksualną, "uświadamianie" seksualne nawet w przedszkolach. Teraz są tego
        > skutki. A poza tym jaki autorytet może mieć nauczyciel, jeśli uczniowi
        wszystko
        >
        > wolno. Taka szkoła to wylęgarnia przyszłych bandytów i niedouków. A dopiero
        ci,
        >
        > jak dojdą do władzy będą wiedzieć jak się pastwić nad innymi.
        • wilq9 Re: Uświadamianie seksualne to także uświadomiani 29.10.06, 13:34
          Ładnie to ująłeś Uchachany. Szkoda, że takiego tekstu nie wygłosił (oczywiście
          w nieco łagodniejszej formie) żaden z polskich polityków, którzy są u władzy.
          Żaden nie dotknal sedna problemu społecznego. A to trzeba krzyczeć, gromkim
          głosem. Tak, jak kiedyś krzyczał w sprawach murzynów Martin Luter King. W
          Polsce niestety nie ma mężów stanu. Może się kiedyś jakiś pojawi.
          • uchachany Jaki stan, tacy i mężowie tego stanu... Adekwatni, 29.10.06, 13:53
            adekwatni...

wilq9 napisał:

> Ładnie to ująłeś Uchachany. Szkoda, że takiego tekstu nie wygłosił
            (oczywiście
            > w nieco łagodniejszej formie) żaden z polskich polityków, którzy są u władzy.
            > Żaden nie dotknal sedna problemu społecznego. A to trzeba krzyczeć, gromkim
            > głosem. Tak, jak kiedyś krzyczał w sprawach murzynów Martin Luter King. W
            > Polsce niestety nie ma mężów stanu. Może się kiedyś jakiś pojawi.
    • halfliner Ten Kurdupel zaczyna coś bredzić o sobie? 29.10.06, 09:30
      pozdr
      • rsrh Ponieważ halfliner wyczeroałeś znamiona art 226 KK 29.10.06, 10:14
        pozwoliłem sobie zgłosić twoja identyfikacje do organów scigania! Pisz dalej bo
        mozesz juz nie zdążyc przed nastęona niedziela!
        • borrus Re: Ponieważ halfliner wyczeroałeś znamiona art 2 29.10.06, 10:20
          rsrh napisał:

> pozwoliłem sobie zgłosić twoja identyfikacje do organów scigania! Pisz dalej bo
          > mozesz juz nie zdążyc przed nastęona niedziela!

Zastanawiam się czy twoja postawa rsrh nie wyczerpuje aby wszelkich symptomów
          zastraszania?
          • rsrh Słowo "sympton" odnosi sie do objawów choroby 29.10.06, 10:23
            a nie do postaw.Na tym forum choroba jest tzw "małpi rozum" wynikajacy wprost z
            "pańswinizmu"
            "małpi rozum - patrz R.ZXiemkiewicz
            "pańświnizm" - teoria niejakiego Urbana
            • borrus Re: Słowo "sympton" odnosi sie do objawów choroby 29.10.06, 10:26
              rsrh napisał:

> a nie do postaw.Na tym forum choroba jest tzw "małpi rozum" wynikajacy wprost z
              > "pańswinizmu"
              > "małpi rozum - patrz R.ZXiemkiewicz
              > "pańświnizm" - teoria niejakiego Urbana

Alez zapewniam Cię że w swietle europejskich standartów Twoja postawa jest
              właśnie chorobą.
              • rsrh A ja Cię zapewniam że dalszy z Toba dialog jest 29.10.06, 10:34
                jak mawiał prof Kępiński "rozmowa z panem jest sprzeczna z higiena osobista"
                Pozdrawiam i żegnam !
              • rsrh Nie istnieje taz słowo "standart" borrusie.Zerknij 29.10.06, 10:35
                do słownika !
                • soulworm Czyli co, Kaczynski nie jest kurduplem? 29.10.06, 11:09
                  Czyzbysmy wszycy naduzyli psylocybow?
                  • rsrh Czyli co ? Cham nie jest chamem? 29.10.06, 11:58
                    jw
                • borrus Re: Nie istnieje taz słowo "standart" borrusie.Ze 29.10.06, 12:00
                  Przykro, że muszę z Tobą polemizować ( jest to ewidentna strata czasu), w
                  sprawie standartu ( standardu) nie masz racji, tak jak nie masz racji w swych
                  wywodach politycznych. O ile jednak w sprawach politycznych trudno by było
                  dokonać jakiegokolwiek dowodu prawdy, tak w sprawach tego słowa jest to jednak
                  możliwe. Obecnie dopuszczalne jest używanie obydwu odmian tego słowa-( odmiany
                  polskiej standartowy- Słownik Języka Polskiego pod redakcją W. Doroszewskiego,
                  jak i słowa standardowy-przeniesione na nasz grunt starofrancuskie słowo-
                  estandard..
                  Wyluzuj wiec r-coś tam,i nie zarzucaj innym tego, co zdaje się jest Twoim
                  pisowatym udziałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka