Dodaj do ulubionych

14-latka pobita przez starszą koleżankę

31.10.06, 07:44
Taa.. "pogodzą się", bo pani dyrektor każe, już to widzę. Aż nie chcę pytać
na co jeszcze trzeba czekać w tym wypadku... :/
Obserwuj wątek
    • co.ty.powiesz 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 07:48
      "Dlatego chcemy, żeby dziewczynki się pogodziły"
      Doskonały sposób na wychowanie kolejnych pokoleń bandytów. Złodziej kogoś
      okradnie? Po co zaprzątać głowę sądom? Wystarczy że okradziony pogodzi się ze
      złodziejem i na przeproszenie dołoży mu jeszcze parę tysięcy za fatygę.
      Zgwałcono kobietę? Po co stresować gwałciciela? Niech ofiara pogodzi się z
      oprawcą i w ramach przeprosin niech da się jeszcze raz zgwałcić.
      Doprawdy, iście lewacka filozofia...
      • plmlp Czy redaktorzy portali oszaleli juz całkiem??Dziew 31.10.06, 08:16
        czyna nalała koleżankę ( w Rabce). Afera na skalę intergalaktyczną.
        • sajetan_tempe Re: Czy redaktorzy portali oszaleli juz całkiem?? 31.10.06, 08:45
          plmlp napisał:

> czyna nalała koleżankę ( w Rabce). Afera na skalę intergalaktyczną.

A myślisz, że to normalne, że dziewczyny leją się aż tak, że jedna z nich ląduje w szpitalu? Nie pamiętam, żeby takie sytuacje wydarzyły się wokół mnie, kiedy miałem 12-16 lat. Dziewczyny się chyba wcale nie lały, a my, umawialiśmy się po lekcjach w lasku i laliśmy po mordach. Nikt nie odnosił poważnych obrażeń, siniaków na brzuchu... Bicie w brzuch to ujam na honorze bojącego była :).

Moze to jednak wychowanie? Co robią rodzice? Jaki przykład dają?
          • frant3 Re: Czy redaktorzy portali oszaleli juz całkiem?? 31.10.06, 08:53
            Jak kogoś walniesz w brzuch, to nie ma śladów, a na twarzy zawsze zostają ślady.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
            • mysikrolik39 Re: Czy redaktorzy portali oszaleli juz całkiem?? 31.10.06, 09:07
              Żeby nauczyć indolentnych dyrektorów właściwego postępowania w takich wypadkach
              powinno się dla przykładu przenieść taką Panią Dyrektor do..... przedszkola
              oczywiście . Tam będzie mogła prosić "dziewczynki żeby się pogodziły" ;-)
              • poszeklu Wielkie owoce "Robta Co chceta". Brawo Owsiaki!!! 31.10.06, 15:03
                Wielkie owoce "Robta Co chceta". Brawo satanisci!
                Brawo libertyni!
                Brawo Owsiaki i Mihniki!!!!
                Brawo demoralizacja!!!
                P.s. Od jutra dyrektorka tej szkoly powinna zarejestrowac
                sie w urzedzie dla poszukujacych pracy. Byc moze z najblizszyn
                kolektywem tzw nauczycieli.
          • teyoo a jaka różnica, JAk się bić 31.10.06, 11:22
            plmlp napisał:

A myślisz, że to normalne, że dziewczyny leją się aż tak, że jedna z nich ląduje
            w szpitalu? Nie pamiętam, żeby takie sytuacje
            wydarzyły się wokół mnie, kiedy miałem 12-16 lat. Dziewczyny się chyba wcale nie
            lały, a my, umawialiśmy się po lekcjach w lasku i
            laliśmy po mordach. Nikt nie odnosił poważnych obrażeń, siniaków na brzuchu...
            Bicie w brzuch to ujam na honorze bojącego była

Ojej, no patrzcie państwo, jaki honorowy "fajter" się znalazł.. jak dwie
            dziewuchy się pobiły, jedna drugą skopała po brzuchu, to źle. A jak ty lałeś
            kolegę po twarzy, to już OK? Wyznam, że zaiste kierujesz się dziwną logiką.
            Bicie to bicie, i już. Nieważne, jaką techniką wymierzasz ciosy..
            • mis22 Społeczna akceptacja legalnego bicia 31.10.06, 12:00
              teyoo napisała:
              > Ojej, no patrzcie państwo, jaki honorowy "fajter" się znalazł.. jak dwie
              > dziewuchy się pobiły, jedna drugą skopała po brzuchu, to źle. A jak ty lałeś
              > kolegę po twarzy, to już OK? Wyznam, że zaiste kierujesz się dziwną logiką.
              > Bicie to bicie, i już. Nieważne, jaką techniką wymierzasz ciosy.

Ważne jest jaką techniką wymierzasz ciosy. Bokserzy biją się przed kamerami
              telewizji, a policja pilnuje aby nikt im nie przerwał bijatyki. Ewentualnie
              pogotowie ratunkowe czeka aby tego, który dostanie wstrząsu mózgu zabrać do
              szpitala.

Podobnie bywa z wojnami gdzie zabija się mnóstwo ludzi. Są złe wojny jak ta, w
              której irackie wojsko Saddama zajęło pola naftowe w Kuwejcie. Są dobre wojny
              jak ta, w której wojsko Busha jr zajęło pola naftowe w Iraku.

Już Sienkiewicz opisał murzyna Kalego w swojej książce "W pustyni i w puszczy"
              i jego etykę "Dobry uczynek to gdy Kali ukradnie krowę, zły uczynek to gdy
              Kalemu ukradną krowę". Polski rząd stosuję tę etykę wysyłając wojsko do Iraku z
              nadzieją, że polskie firmy zarobią na kolonizacji tego kraju. Propagandziści
              Busha jr nazywają taką kolonizację - demokratyzacja.

ZSRR kiedyś też wprowadziło w PRL demokrację ludową i stacjonowało tu wojsko
              aby ta demokracja nie rozpadła się. Polskie wojsko pomagało w 1968 roku
              przywracać demokrację w Czechosłowacji.
          • tajga51 Re: Czy redaktorzy portali oszaleli juz całkiem?? 31.10.06, 11:42
            Ta starsza, 16 lat???
            Prokurator i kara!!!!!!
        • a.k.traper Jest drobna różnica w postrzeganiu 31.10.06, 12:44
          Kobiety otacza sie szacunkiem i one dbaja by tak było, faceci powinni od czasu
          do czasu dac sobie po pysku i pójść na wódkę.Wszelkie kopanie, tym bardziej
          leżącego to rozrywka ponizej pewnego poziomu.Ja brałem udział w takich bójkach,
          zwiazani pasami tłuklismy sie az którys upadnie albo podda.Kopanie to była
          chamska dyscyplina. No coż nie kazdy wynosi z domu pewne zwyczaje, a dziewczyny
          obecnie często nie maja pojecia o dobrych manierach. Wiedza że facet mam
          ustepywac kobiecie i wpychaja sie bezceremonialnie przed nas.Na szczęscie sa
          jeszcze kobiety.Cham zawsze będzie chamem, i nic tego nie zmieni oprócz pały.
        • kiviwa Re: Czy redaktorzy portali oszaleli juz całkiem?? 02.11.06, 08:47
          A ja uważam, że to bardzo dobrze, iż nagłaśnia się takie rzeczy. Niech młodzi i
          starzy wiedzą, że takie zachowania są piętnowane przez społeczeństwo, że nie
          chcemy i nie tolerujemy przemocy, że negujemy bezczynność wobec sprawców, a
          uważamy iż powinni ponosić karę za swoje uczynki.
          Dyrektorzy szkół też powinni zmienić swój sposób podejścia do negatywnych
          zjawisk zachodzących w ich szkołach!!!
      • rs_gazeta_forum Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 08:43
        co.ty.powiesz napisała:
        > "Dlatego chcemy, żeby dziewczynki się pogodziły"
        > Doskonały sposób na wychowanie kolejnych pokoleń bandytów.

Ty już wiesz lepiej od znajdujących się na miejscu, tylko na podstawie notatki
        prasowej, co sie tam dzieje, i wydałaś wyrok. Chcą doprowadzić do zgody, więc
        lewaki. To może krzycz i pokazuj palcem na ulicy ludzi, którzy pewne wskazówki
        z Ewangelii stosują w paktyce, możesz używać słowa "lewaki", ja chętnie się z
        nimi zaznajomię.
      • yeellow Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 10:02
        wychodzi na to, ze najwiekszym lewakiem byl Jezus.
        • rs_gazeta_forum Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 13:14
          yeellow napisał:
          > wychodzi na to, ze najwiekszym lewakiem byl Jezus.

To wszyscy wiedzą, tylko niektórym wygodniej o tym nie wspominać.
      • greetgreet taaa... iście moherowa dedukcja po podstawówce 31.10.06, 12:01
    • dziewczynka_z_tatuazem Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 07:48
      Jedna smierc niczego nie nauczyla pedagogow (zreszta, jacy z tych ludzi
      pedagodzy?). Naprawde taki dyrektor mysli ze jak nabierze wody w usta to "jakos
      to bedzie"?
      • mreck ad vocem 31.10.06, 07:54
        byłem spokojnym lamusowatym troche wyrosnietym nastolatkiem. takim co to
        dyskutował o gwiazdach i fantastyce "naukowej".
        miałem kolesia o dwa lata młodszego co był jak wesz, pijawka i sk... wiel.
        wszedzie za mna łaził, przezywał i przedrzeźniał. kradł mi worek z kapciami i
        rzucał zgniłymi jabłkami w moje okno.
        dorwałem kiedys gnoja na klatce schodowej i dałem wycisk.
        czy też jestem dręczycielem?
        • darr.darek Re: ad vocem 31.10.06, 08:44
          mreck napisał:
          > byłem spokojnym lamusowatym troche wyrosnietym nastolatkiem. takim co to
          > dyskutował o gwiazdach i fantastyce "naukowej".
          > miałem kolesia o dwa lata młodszego co był jak wesz, pijawka i sk... wiel.

A to z ciebie du..a była a nie dręczyciel. Jak można pozwolić 2 lata młodszemu
          gnojkowi na "gnębienie". Od normalnych uczniów takie małe hojraki dostają
          karczycho już po pierwszym, najpóźniej drugim numerze.
    • fraglesi67 Zaczynam odnosić wrażenie, że ktoś 31.10.06, 07:52
      w tym kraju prowokuje takie wydarzenia.
      Wszystkie na rękę opadającej ostatnio w sondażach LPR i po częsci PiS
      Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nadeszła nagle fala agresji wśród
      nastolatków.
      • mysterym Re: Zaczynam odnosić wrażenie, że ktoś 31.10.06, 08:01
        Zastanawiające jest to że raptem taka agresja wybuchła wśród polskich
        nastolatków. Co, wcześniej były to grzeczne, ułożone dzieci a nagle pokazały
        jakie są naprawdę? Manipulacja, manipulacja i jeszcze raz manipulacja. Są
        ugrupowania, które chcą to wykorzystać dla swoich partyjnych celów. Panie
        GIERTYCH, zaczynasz pan przeginać. Ciekawe kiedy następne dziecko zginie. Niech
        pan pamięta, że niektóre z bardziej sfrustrowanych dzieci, chcąc zaistnieć mogą
        dopuścić się jakiejś zbrodni. Ale pewnie pana to nie interesuje, liczy się tylko
        stołek. Zamykać to się powinno panu podobnych, a nie dzieci (nawet te z
        patologicznych rodzin - to właśnie im powinno się dać szansę, zainteresować się
        nimi, a nie zamknąć w odosobnieniu).
        • popapruch Re: Zaczynam odnosić wrażenie, że ktoś 31.10.06, 08:29
          :))))))))))))
          ludzie!!!!!
          skad takie teorie spiskowe ????
          jestem w szoku :))))))))))
          a moze dopuszczacie do tych swoich "otwartych" glowek mozliwosc dzialan w
          deruga strone tzn. ZNP i inne "zbrodnicze" organizacje stosowaly metode
          zamiatania problemu pod dywan a jedyna ich dzialalnoscia bylo czlonkostwo ZNP w
          SLD i demonstracje antypisowskie i giertychowskie
          no ale tego to juz nawet rozwazac nie mozna

w koncu znacie prawde objawiona
          naprawde troszke pomyslcie czasami mniej czerwonoszablonowo
        • przymorzak Re: Zaczynam odnosić wrażenie, że ktoś 31.10.06, 11:07
          >Zamykać to się powinno panu podobnych
          I tak właśnie chce robić Giertych, żeby można było wychować więcej Wszypolaków
      • xxxxyyyyzzzz Fragles, ty jestes rzeczywiscie chory psychicznie. 31.10.06, 09:25
    • hetman_a Nie pamięta wół jak cielęciem był... 31.10.06, 08:37
      Ludzie! Opamiętajcie się! Czy za waszych czasów nikt się w szkole nie bił? A
      dziennikarzom radziłbym stuknąć się w te puste łepetyny, bo żeby o takich
      "pierdołach" w gazetach pisać to po cholerę marnowało państwo polskie na wasze
      nauczanie, jak o tym to mogą pisać sobie blogowcy ale nie profesjonalni za grubą
      kasę wyszkoleni dziennikarze.
      • dziewczynka_z_tatuazem Re: Nie pamięta wół jak cielęciem był... 31.10.06, 09:45
        w mojej sie tlukli tez. Ale nikt nikomu spodni nie sciagal, nikt nauczycielowi
        na glowe kosza nie zakladal, nikt nikogo nie bil do nieprzytomnosci,
        nauczyciele interesowali sie nami.

Skonczylam podstawowke 10 lat temu.

A moze moja podstawowka byla jakas niezwykla?
      • maggus85 Re: Nie pamięta wół jak cielęciem był... 31.10.06, 11:08
        Mimo, że chodziłem do jednej z najgorszych podstawówek w mieście, w której do
        bijatyk dochodziło codziennie, to nikt po nich nie lądował w szpitalu, a było to
        zaledwie siedem lat temu.
      • dobry11 Re: Nie pamięta wół jak cielęciem był... 31.10.06, 11:13
        hetman_a napisał:

> Ludzie! Opamiętajcie się! Czy za waszych czasów nikt się w szkole nie bił?

Pamietam wiele bojek z podstawowki i tylko te, wktorych zaatakowalo mnie kilku znosilem kiepsko, a
        najgorzej gdy koles 4 lata starszy (bo nie zdal kilku lat) mnie kopnal w brzuch. Do dzis nie wybacze
        zlobom z tzw grona nauczycielskiego, ze nic nie robili. A na tego Kazka, ktory mnie kopnal w brzuch
        chetnie bym naslal rosyjska mafie. Jezeli sie nic nie robi by rozwiazac konflikty, to potem jest wiecej
        problemow, a Polska jest na szarym koncu. Czy sa w polskich szkolach ludzie wyspecjalizowani do
        porad o sprawach zyciowych? Nie mowie o wychowawcach, to zawsze bylo guzik warte. Mowie o
        specjalnych stanowiskach dla ludzi, ktorzy by byli po stronie studenta, a nie dyrektora.
    • niktszczegolny 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 08:43
      Świetny artykuł.
      www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3706165.html
    • centrolew 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 08:47
      Jeszcze dzisiaj Giertych zacznie pluć ku uciesze ciemnego ludu, że trzeba
      wprowadzić karę śmierci! Czekać tylko konferencji prasowej...
    • zippopot amputować rękę 31.10.06, 08:47
      A ja uważam, że sprawcom szczególnie zwyrodniałych zachowań takich jak
      doprowadzenie do samobójstwa 14 latki powinno się amputować jakąś część ciała
      albo zrobić lobotomię. Każde inne rozwiązanie będzie niebezpieczne dla
      potencjalnych ofiar małoletnich przestępców. Może to i średniowieczna metoda,
      ale jaki poziom cywilizacyjny takie metody.
      • mg2005 "Pobiła z powodu trudnej sytuacji rodzinnej"... 31.10.06, 08:56
        - powiedziała dyrektorka szkoły, przeciwna karaniu sprawczyni...

Czy jeszcze dużo dyrektorów szkół to tacy niebezpieczni idioci jak ta ?...
        • sothis666 Re: "Pobiła z powodu trudnej sytuacji rodzinnej". 31.10.06, 08:59
          > Czy jeszcze dużo dyrektorów szkół to tacy niebezpieczni idioci jak ta ?...

Wszyscy ze szkol w ktorych mialy miejsce takie zdarzenia, od przypadku Ani poczynajac. We wczesniejszych takze.

-Jakies wnioski dla wladz oswiatowych?

• lukin Re: "Pobiła z powodu trudnej sytuacji rodzinnej". 31.10.06, 10:39
          "Długo z nią rozmawiałam i wiem, że jej zachowanie może być efektem trudnej sytuacji rodzinnej."

> - powiedziała dyrektorka szkoły, przeciwna karaniu sprawczyni...
          >
          > Czy jeszcze dużo dyrektorów szkół to tacy niebezpieczni idioci jak ta ?...

Oj, dużo, dużo. To nie jest odosobniony przypadek. Nie wiem, może to kwestia systemu kształcenia pedagogów w Polsce, ale z moich doświadczeń wynika, że zdecydowana większość belfrów (a zwłaszcza belferek) widząc bójkę trzech "biednych chłopców z rodzin patologicznych" z jednym "prymusem z dobrego domu" staje "w obronie" tych trzech biedaków.
      • zippopot albo łagodniej 31.10.06, 09:01
        Jeśli to zbyt drastyczne to można się pokusić o coś bardziej humanitarnego.
        NIech tacy mali przestępcy chodzą do szkoly w kajdankach. Podczas przerw
        siedzieliby przykuci do ławki. Trzeba tez zastosować wobec nich areszt domowy i
        codzienny dozór prokuratora.
    • sothis666 ZNOWU dyrektorzy! 31.10.06, 08:53
      Zawsze to samo.
      Identycznie.
      W kazdym newsie tego rodzaju dyrcia zacowuje sie identycznie - glowa w piasek.
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3711625.html
      Moze ufundowac nagrode dla dyrektora szkoly ktory pierwszy zareaguje jak czlowiek? Ktos pobije twoje dziecko idziesz do takiej łajzy i slyszysz: nie bylo sygnalow, poczekajmy, dobre imie szkoly, blablabla.

Az sie chce trzasnac, ale wtedy odpowiesz jak za czlowieka, niestety.

Czy ich tego gdzies uczyli?

• zippopot zwolnić dyrektora 31.10.06, 09:12
        Dyrektor w takim przypadku powinien być natychmiast zwolniony z pracy bez
        możliwosci ubiegania się o wyższe stanowisko niż zastępcy nauczyciela.
    • k4la Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 08:57
      Co się dzieje w tych polskich szkołach??? Gdzie są pedagodzy, nauczyciele
      wreszcie gdzie są RODZICE? To rodzice wychowują dziecko, kształtują jego
      osobowość to ich zadaniem jest pokazać dziecku co dobre a co złe. Praca,
      kariera, pieniądze nie są najważniejsze!!! Jak tak dalej pójdzie to jeszcze
      troche i będziemy mieć strzelaniny w szkołach bo kolega koledze czy koleżanka
      koleżance zabrała długopis. Ja apeluje przede wszystkim do rodziców zacznijcie
      się interesować dziećmi to że one mają po 14 czy tam 16 lat nie zwalnia was z
      obowiązku interesowania się nimi mimo iż dziecko wydaje się bardzo dojrzałe.
    • compor 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 09:09
      rządam umieszczenia tej dziewuchy w wiezieniu. za pobicie dostaje sie 7, to
      wyjdzie po 3. Trzeba ich traktowac jak doroslych. I nikt nie pomogl, heh.
      Kultura MTV i Big Maca daje efekty.
      • baby1 E tam. Od razu 50 lat pierdla, bez prawa 31.10.06, 11:20
        wcześniejszego zwolnienia. Jak wyjdzie, to już tylko laską będzie mogła komuś
        przyłożyć.
    • koninawburaczkach Dobra ssanie macie nie? 31.10.06, 09:12
      Takie rzeczy dzieją się na codzień, ale wy piszeciecie o tym tylko wtedy, jak
      jest to na topie. Rozumiem, "Fakt", ale wy?! Będziecie teraz roztrząsać takie
      rzeczy jak pobicia - w każdym mieście w szkołach jest przynajminiej 5 pobić
      dziennie. Opiszcie wszystkie. Skoczą wam notowania, że hej.
      --------------------------------------------------------
      www.koelhybris.pl/
    • awo Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 09:13
      Kara śmierci dla zwyrodniałych dzieci.
      Bez ograniczenia wiekowego. Pobiły się - kara śmierci, opluły kogoś - kara
      śmierci, wrzeszczą - kara śmierci.
      Ewentualnie - ale bardzo wyjątkowo i tylko za lżejsze wykroczenia (takie, jak
      np. przezywanie nauczyciela) - mogą być cięzkie roboty publiczne w nowych
      ośrodkach wychowawczych. Po co im tam szkoła, skoro i tak są tak zwyrodniali, że
      się uczyć nie chcą. Niech popracują trochę w kopali jak za dawnych XIX wiecznych
      dobrych czasów.
      • dziewczynka_z_tatuazem Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 09:52
        naprawde nie widzisz roznicy miedzy opluciem kogos a prawie gwaltem czy
        pobiciem do nieprzytomnosci?
    • kaner [...] 31.10.06, 09:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • insp 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 10:14
      Pani dyrektor Wandzie Macioł-Urbańczyk spuscic dobry wp. Wtedy zrozumie czym
      jest przemoc, ktorej tak broni.
    • bajeczka25 Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 10:24
      Tak jak w większości polskich szkół dyrekcja chciałaby sprawę nie nagłaśniać bo
      to psuje reputację szkoły.Wątpię by po takim pobiciu te dziewczyny chociaż by
      się tolerowały.Dyrektor zawsze staje po stronie sprawcy bo nie chce jej
      przekreślać. A co powiedziec o psychice pobitej dziewczyny ? Ale to już będzie
      problem jej i jej rodziców.Dla dyrekcji szkoły najważniejsze jest przepchnąc
      niesforną młodzież dalej ,niech się inni z nią męczą, w końcu gimnazjum trwa
      tylko 3 lata!
    • zegrz Każdy kto to widział i nie zareagował 31.10.06, 10:41
      - obniżenie stopnia ze sprawowania.
      A dla tej która biła - 10 pasów na goła d*pę przed całą szkołą, powinno
      załatwić sprawę.
      I nawet nie za to że się biła (to się zdarza nie tylko dzieciom), ale za to jak
      mocno pobiła młodszą koleżankę.
      • lukin Re: Każdy kto to widział i nie zareagował 31.10.06, 11:29
        Zejdź na ziemię. Nikt nie zareagował bo sprawczyni, ta "z problemami w domu", ma kolegów i koleżanki "z problemami w domu". Reagowanie w takich przypadkach i przy kompletnej obojętności wychowawców to najczęściej jak prośba o łomot i kłopoty przez następnych kilka miesięcy.
    • glosybaltyku w szlolach jest tak od zawsze 31.10.06, 11:07
      Jak chodzilem po podstawowki to tez ciagle byly pobicia, zdarzalo sie, ze
      dzieciaki ladowaly w szpitalu. I tak samo nauczyciele wszystko mieli gdzies.
      Najczesciej ich to kompletnie nie interesowalo i nieszczesnika z krwawiacym
      nosem odsylali z wrzaskiem do higienistki, bo brudzil podloge i lawki.
      Traktowali jako normalne to, ze dzieci sie bija. To, ze dla 10-15 latka
      codzienne dreczenie psychiczne i fizyczne przez kolegow bylo katorga ich nie
      obchodzilo. Przy wiekszej aferze byly kary (uwagi, obnizone sprawowanie,
      wzywanie rodzicow) ale... dla wszystkich sprawcow zajscia (tych, ktorych zlapano
      na goracym uczynku). Nikt nie ustalal kto jest sprawca, a kto ofiara. Ofiare
      karano tak samo. A odroznic ich nie bylo trudno, bo sprawcow czesto odwiedzala w
      szkole milicja w sprawie notorycznch drobnych kradziezy. Cale szczescie nikt
      wtedy nikogo nie zabil. Nauczyciele po prostu nie chca wciac odpowiedzialnosci,
      boja sie narazic. Nie dziwie sie im wcale. Dlatego popieram pomysl szkol dla
      trudnej mlodziezy. Nie jest to rozwiazanie idealne, ale proba resocjalizacji
      malych bandytow przez trzymanie ich w zwyklysz szkolach i TAKIM A NIE INNYM
      podejsciu nauczycieli zupelnie sie nie sprawdza, a wrecz ich demoralizuje.
      Szkola specjalna z odpowiednio wyszkolonymi pegagogami na pewno nie bedzie
      gorsza, a moze byc lepsza przy odrobinie checi.

• horpyna4 Re: w szlolach jest tak od zawsze 31.10.06, 12:12
        Ale skoro nie chcą ustalać, kto jest sprawcą, a kto ofiarą, to ofiara też trafi
        do szkoły dla trudnej młodzieży. Nie rozumiesz tego?
    • ksks3 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 11:17
      To "pogodzenie" to chyba tylko po to żeby gó..ara dostała mniejszy wyrok a
      pani dyrektor mogła sobie zanotować kolejny "sukces" wychowawczy.
      A to wszystko takie proste tylko potrzebne są dwa stanowcze ruchy, mianowicie:
      bandzior w spódnicy do poprawczaka albo więzienia / zależy od dokładnej daty
      urodzenia/ a pani dyrektor do innej odpowiedzialnej pracy , byle nie w oświacie.
      TO JEST JEDYNE ROZWIĄZANIE.
    • pether_23 Łatwo jest krytykować i się oburzac, a nie wiecie 31.10.06, 11:35
      a nie wiecie nawet o co poszło. Takie emocje nie biorą się z nikąd, nie wiecie
      na czym polegał konflikt między dziewczętami i jak był głęboki.
    • adas313 Jest to oczywiście wina koedukacji, prawda? 31.10.06, 11:46
      Ciekawe co teraz wymyśli MEN.
      • lepus42 Re: Jest to oczywiście wina koedukacji, prawda? 31.10.06, 11:49
        Nie uwierzę,że szesnastolatka nie wie czym grozi kopanie dziewczyny po brzuchu.
        A po drugie obecność kumpla z komórką świadczy nie o "jakiejś" bójce, tylko o
        całkiem świadomym,na zimno urządzonym samosądem.
    • greetgreet Ludzie, dajcie juz spokój, czy kiedyś sie nie bili 31.10.06, 11:59
      Przecie to stare jak świat, ok, może problem trochę narasta, ale bez przesady.
      Już nie mogę słuchać jak media rozdmuchowują teraz każą sprawę pobicia. Niedługo
      będą szturchnięcia w gazetach opisywać. A dla Giertychów i innych oszołomów to
      jak woda na młyn...
      • lospablos20 Zabrać szczeniakom komórki i problem rozwiazany 31.10.06, 12:11
        Zabrać szczeniakom komórki z kamerami,żeby nie mieli mozliwosci krecenia swoich
        głupich wybryków i umieszczania ich w Internecie dla pochwalenia sie
        swoja ,,mudnroscia''. W pale sie poprzewalało gnojkom. Wprowadzić całkowity
        zakaz malowania sie w gimnazjach i szkolach srednich, seks od 21 roku życia a
        za nieprzstrzeganie reguł surowo karać i wywalać ze szkoły włacznie. A zamiast
        imprez niech siedza w domu i ksiazki czytaja. aucza sie jak sie zachowywać
        maja !!!!
      • ja-pesymista Re: Ludzie, dajcie juz spokój, czy kiedyś sie nie 31.10.06, 14:12
        greetgreet napisał:

>A dla Giertychów i innych oszołomów to
        > jak woda na młyn...

No właśnie, niestety o to tu chodzi.
        Która partia nie ma teraz reklamówek mówiących o "bezpieczeństwu w szkole"???
        Chyba tylko nie KPEiR hehe

Tak czy inaczej, dla władzy ludzie zrobią wszystko, więc szykujcie się na
        kolejne mega skandale z udziałem małolatów, seks, pobicia, morderstwa.
        Ale mr super giertych ma na to plan - płatne placówki heheh. Bogaci rodzice będą
        płacić, bo im to tam zwisa, ale Ci biedni? Za cholere. Więc wracamy do punktu
        wyjścia.
        Bo to polska.
    • gelimer TERAZ wszyscy rozdzierają szaty nad polską... 31.10.06, 12:08
      ...szkołą zainfekowaną bezstresowym eychowaniem przez profesorskie autorytety
      pedagogiczne, które nie spędziły w szkole więcej niż kilku godzin podczas
      praktyk studenckch. Wcześniej mnozonych prz samobójczych przypadków pobicia i
      prób samobójczych nikt nie zauważał. Trzeba było bezsensownej śmierci zeby
      ludzie zaczeli myśleć. A I TAK SKOŃCZY SIĘ NA GADANIU. Uczenie w szkole było
      moim marzeniem. Ale po dwóch latach beznadziejnej walki z wiatrakami,
      zniechęciłem się i nie wiem czy mimo rzeczywistej pasji miałbym siłę tam wrócić.
    • piesek222 Re: 14-latka pobita przez starszą koleżankę 31.10.06, 12:20
      W sprawie przemocy i agresji w szkołach prpoponuję zajrzenie do ocen z
      zachowania. Głowę daję, że średnia to wzorowy z małym minusem. Czyli
      nauczyciele widzą same grzeczne, wzorowe dzieci. A gdzie to chuligaństwo?
      Lepiej go nie widzieć i tym sposobem daje się przyzwolenie na chamstwo w
      szkole. W szkole, w której pracowałam 35 lat zwyczajem było otwieranie drzwi
      kopem z buta. Nikt na to nie reagował, a gdy na konferencji zwróciłam uwagę na
      rozbieżność ocen z zachowania z zachowaniem dzieci zostałam przegłosowana i
      spokój.
    • czlowiekroku IV władza dla IV Rzeczpospolitej 31.10.06, 12:26
      Cholerny miedialny lincz (już drugi tydzień). Żygać się chce!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka