puch4cz Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 15:52 buahahaha czas na leczenie. to raczej logiczne, że PIS powymieniało ludzi, a za czasów SLD NIC takiego się nie zdarzyło. Kolego, naprawdę czas się leczyć na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
sciobel [...] 08.11.06, 16:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 16:00 Nie ma tam jako właścicieli francuzów, jeżeli tak to można się po tych faszystach wszystkiego spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 16:06 poszeklu napisał: > Tak dzialaja SLDowskie instytucje. I ich ludzie. ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan 10 miesięcy po stwierdzeniu złej jakości leku! 08.11.06, 16:25 Drodzy dziennikarze GW, może dowiedzielibyście się – skoro już i tak Dziennik jako pierwszy poinformował o tym niefortunnym wydarzeniu w Elfie – o następujące rzeczy. Okazało się teraz (miesiąc temu), że Corhydron 250 z serii 010705 jest niebezpieczny. Nie dziwi mnie, że minister Religa nie wiedział o niczym. Ani że minister Piecha o niczym nie wiedział. Dziwią mnie inne zdarzenia. Chciałbym się dowiedzieć, z jakich powodów w dniu 27 stycznia b.r. Lubelski Wojewódzki Inspektor Farmaceutyczny wycofał Corhydron 250 z serii 010705 (ten sam środek, ta sama seria) z obrotu na terenie województwa lubelskiego? Jak to jest, że tego samego dnia Główny Inspektor Farmaceutyczny decyzją 02/WS/2006 z 27/1/2006 „wstrzymał w obrocie na terenie całego kraju” Corhydron 250 z serii 010705 (ten sam środek, ta sama seria) ze względu na „podejrzenie, iż nie spełnia wymagań jakościowych”? Ale przede wszystkim, chciałbym się dowiedzieć, jak to się stało, że decyzja GIF o wycofaniu Corhydronu wygasła na mocy decyzji GIF 04/D/2006 z 29 marca 2006 roku po przeprowadzeniu badań jakościowych przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Jak to się stało, że protokół badań (ten sam Corhydron, ta sama seria) stwierdzał, że zbadana próbka odpowiadała wymaganiom normy producenta i może być stosowana w lecznictwie? Dziennikarze do źródeł, a potem do pióra. Skoro ja poznałem te fakty w godzinę nie ruszając tyłka od komputera, to Wy powinniście dowiedzieć się więcej (na jutro?) PS. Dwa tropy – a nawet trzy... Dlaczego nie zapytaliście profesora Fijałka, dyrektora Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, o wyniki badań próbek Corhydronu. I może jeszcze zapytajcie szefa Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego Zbigniewa Niewójta, na czym polegały „niemiłe doświadczenia z firmami farmaceutycznymi” i czy takie doświadczenia nie miały wpływu na przywrócenie Corhydronu do obiegu. Ciekawa też jest dla mnie odpowiedź na pytanie, kto teraz badał próbki leku? Odpowiedz Link Zgłoś
sciobel Re: 10 miesięcy po stwierdzeniu złej jakości leku 08.11.06, 16:31 O cholera. Jesli prawda jest to co piszesz (a znajac ten postkomunistyczny lapowkarski burdel, to pewnie tak wlasnie jest), to caly ten nadzor farmaceutyczny nadaje sie do zamkniecia. Ktos wzial poteznie w lape zeby chronic potencjalnych mordercow. Jeszcse raz powtarzam: jelenigorska Jelfa to kraina Szmajdzinskiego (SLD). Tam sie moze zdarzyc wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: 10 miesięcy po stwierdzeniu złej jakości leku 08.11.06, 16:38 sciobel napisał: > O cholera. > Jesli prawda jest to co piszesz (a znajac ten postkomunistyczny lapowkarski > burdel, to pewnie tak wlasnie jest), to caly ten nadzor farmaceutyczny nadaje > sie do zamkniecia. Ktos wzial poteznie w lape zeby chronic potencjalnych morder > cow. > > Jeszcse raz powtarzam: jelenigorska Jelfa to kraina Szmajdzinskiego (SLD). Tam > sie moze zdarzyc wszystko. A JA POWTARZAM,ZE ZA TO ODPOWIEDZIALNY JEST MINISTER R.MINISTER W RZADZIE NIEUDOLNYCH PISIOROW,NIE WSPOMINAJAC RZEZNIKA PIECHY.JAK PISDZIELCY ROBIA KUCHY NAGMINNIE TO JEST CACY,NIKT Z TYCH PISIOROW NIE ODPOWIADAL ZA SWOJE CZYNY, PEDOFILII,KORUPCJI ,GLUPOTY.MAM NADZIEJE ,ZE ZAPLACA ZA TO WKROTCE! Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan co do układu postSLDowskiego - hmm 08.11.06, 16:44 "W dniu 01.02.2005 Minister Zdrowia powołał prof. dr hab. Zbigniewa E. Fijałka na stanowisko Dyrektora Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego". To chyba jeszcze rząd Millera, minister Balicki Marek. A w styczniu/marcu b.r. dyrektorem Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego była p. Dorota Duliban - powołana przez... Leszka Millera. aż się boję Kurskiego, ale takie są fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
sciobel Re: co do układu postSLDowskiego - hmm 08.11.06, 16:46 > A w styczniu/marcu b.r. dyrektorem Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego była > p. Dorota Duliban - powołana przez... Leszka Millera. TEN FAKT DEDYKUJE WSZYSTKIM SLD-OWSKIM DEBILOM NA TYM FORUM. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 [...] 08.11.06, 16:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abs_ik Re: co do układu postSLDowskiego - hmm 08.11.06, 17:33 A przez ten cały czas Dyrektorem Generalnym GIF-u była niejaka Helena Feliksiak, która swojego czasu za pieniądze firm farmaceutycznych pojechała sobie na wycieczkę do Afryki. Opinię publiczną poinformowano, że po tej aferze została zdjęta, a tymczasem ona cały czas tam jest i - co ciekawe - opowiada, że tak dobrze, jak za rządów PiS-u jeszcze jej nigdy nie było. A ludzie, nie mogąc patrzeć na jej przekręty, po kolei się zwalniają (w ostatnich miesiącach odeszło bodaj 10 osób). Moze ktoś w końcu zajmie się tą panią? Odpowiedz Link Zgłoś
milus_is_back Narodowy Instytut Zdrowia(?) Publicznego 08.11.06, 16:58 Wcale mnie te rewelacje nie dziwią. Dobrze znam kilku ludzi pracujących w tej instytucji, którzy twierdzili o powszechnej korupcji i naciąganiu wyników analiz leków na zyczenie firm farmaceutycznych. Znam opowieści o przypadkach gdy dyrektor osobiście zmuszał pracowników do podpisywania niezgodnych z prawdą analiz. Nie przez przypadek zapewne pracownicy tej instytucji dostawali olbrzymie premie, które z tajemniczych względów nigdy nie były przelewane na ich konta a tylko wypłacane w formie gotówki do ręki. Tak przynajmniej działo się gdy szefem tej instytucji (zwanej wtedy Instytutem Leków) byl prof. Mazurek, którego wątpliwe kwalifikacje moralne były znane powszechnie w całej okolicy. Mam nadzieję, że w końcu ktoś im się do tyłka dobierze. Miluś Odpowiedz Link Zgłoś
pis_gniety Zabójcza Trucizna. 08.11.06, 16:38 Jeśli prawdą jest co piszą i specyfikiem tym jest chlorsukcynylocholina (tą używa się przy operacji) (chlorsuccillin) to oficjalne działania rządu to skandal i całe (nikomu niepotrzebne zresztą) MZiOS powinno wylecieć natychmiast, a przynajmniej Religa i Piecha. Chlorsukcynylocholina jest środkiem paraliżującym mięśnie w tym oddechowe działającym już po 60 sek. (Troche jak sławny Pavulon) efekt podobny w końcu do sprzedaży cukru z cyjankiem. Zróbcie coś z tym natychmiast!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: Zabójcza Trucizna. 08.11.06, 16:45 pis_gniety napisał: > Jeśli prawdą jest co piszą i specyfikiem tym jest chlorsukcynylocholina (tą > używa się przy operacji) (chlorsuccillin) to oficjalne działania rządu to > skandal i całe (nikomu niepotrzebne zresztą) MZiOS powinno wylecieć natychmiast > , > a przynajmniej Religa i Piecha. > Chlorsukcynylocholina jest środkiem paraliżującym mięśnie w tym oddechowe > działającym już po 60 sek. (Troche jak sławny Pavulon) efekt podobny w końcu do > sprzedaży cukru z cyjankiem. > Zróbcie coś z tym natychmiast!!!! MASZ NAJSLUSZNIEJSZA RACJE,WIEKSZOSC LUDZI NIE ZDAJE SOBIE SPRAWY Z TEGO,CZYM MOZE SIE SKONCZYC UZYCIE TEGO ,NAJWAZNIEJSZE ZEBY WZYSTKO ZWALIC NA PO I KOMUNISTOW DEBILE! JA ZYCZYLABYM SOBIE ABY RODZINA ZMARLEJ NIEDAWNO AKTORKI EWY SALACKIEJ ZAJELA SIE TA SPRAWA,A MINISTROWIE R I P.STRACILI STANOWISKA ORAZ ABY PRZEPROWADZONO SLEDZTWO W TEJ SPRAWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_gniety Re: Zabójcza Trucizna. 08.11.06, 16:59 Tu już nie chodzi o politykę ale prawdziwą odpowiedzalność za wykonywaną pracę i prawdziwych losy ludzi którzy powierzają im swoje bezpieczeństwo. Dyletanctwo i zaniedbania na takich stanowiskach prowadzą do realnych tragedii. Nie ma fachowców, konkursy na stanowiska zlikwidowano liczy się tylko doraźna polityczne korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: Zabójcza Trucizna. 08.11.06, 17:05 pis_gniety napisał: > Tu już nie chodzi o politykę ale prawdziwą odpowiedzalność za wykonywaną pracę > i > prawdziwych losy ludzi którzy powierzają im swoje bezpieczeństwo. Dyletanctwo i > zaniedbania na takich stanowiskach prowadzą do realnych tragedii. Nie ma > fachowców, konkursy na stanowiska zlikwidowano liczy się tylko doraźna > polityczne korzyść. najgorsze jest to ,ze pisiory nie odpowiadaja za nic,pchaja wszedzie swoich ignorantow w roli zandarma.robia wiecej szkody niz komuchy a prawo jakiekolwiek by nie bylo jest zawsze po ich stronie.np.minister0(TEN LOCZEK I TEN WASIK)A KRWAWY LUDWIK INFANTYLNY POETA TO CO! Odpowiedz Link Zgłoś
19523iza Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 16:56 Wstrzymano obrót corhydronu? Gdzie? Tydzień temu uzupełniałam zestaw p/wstrząsowy i ten lek kupiłam w aptece.Całe szczęście,że nie musiałam go podawac.Z aptek też powinien byc wycofany. Odpowiedz Link Zgłoś
reginnka Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 18:28 a ja podawałam w sobotę pacjentce w domu i az mnie ciarki przeszły dzisiaj kiedy usłyszałam tę mrozaca wiadomość -najgorsze ze ten lek podajemy we wstrząsie a tu jakby zupełnie odwrotny skutek tylko go mozna pogłębić::-]]zgroza ,brr Odpowiedz Link Zgłoś
ambrom Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 12.11.06, 23:22 jestem zbulwerowana pomylka. szukam kontaktu z osobami, ktore mialy problemy po zazyciu corhydronu lub ktorych czlonkowie rodziny ucierpieli. chcialabym pomoc. jestem dziennikarzem. prosze o kontakt pod adresem: ambrom@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 09.11.06, 01:22 wiadomo - blondynka wycofano tylko JEDNĄ serię Corhydronu 250 mg inne dawki (w tym popularniejsza 100 mg) i inne serie 250 nie są wstrzymane ani wycofane Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan a w czerwcu 2006... 08.11.06, 17:25 z kolei wstrzymano obrót Corhydronem 250 z serii 020505 (decyzja GIF 19/WS/2006). Coś kontrola jakości w Jelfie nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
reni102 Jak zweryfikować pacjentów, którzy kupili corhydro 08.11.06, 17:43 To generalnie skandal, niemniej jednak bez problemu można zweryfikować pacjentów, którzy corhydron kupili, wystarczy aby wszystkie apteki sprawdziły, ktory lekarz wypisał receptę, każde wykupienie recepty wymaga identyfikacji lekarza wypisującego lek, jak również niezbędna jest pieczątka zakładu w którym zatrudniony jest lekarz i jego numer prawa wykonywania zawodu. Apteki dają wykaz, a NFZ w mig weryfikują i znajdują pacjentów, którzy wykupili groźny lek. Apel do ludzi, którzy mają ten lek w swoich apteczkach i ich rodzin to za mało, ne wierzę że 100% zwróci lek, przypuszczalnie spora grupa zażywajacych ten lek, to ludzie starsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_gniety Sprawdzcie akty zgonów 08.11.06, 17:50 Sprawdzcie akty zgonów kto umarł na ostrą niewydolność oddechową lub wstrząs anafilaktyczny i miał zastosowany Corhydron. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Jak zweryfikować pacjentów, którzy kupili cor 09.11.06, 01:23 kolejny "mundrala", który się nie zna specjalista a la Religa nb. ależ Religa w "Kropce nad i" bzdety opowiadał, ciekawe jakie są te jego zamienniki dla Corhydronu :) z drugiej strony - "Der Dziennik" daje zdjęcie C 100 a wycofana jest tylko jedna seria 250 -tki :) i tak się robi ludziom wodę z mózgu nast. kwestia - odnieść lek do apteki - apteka nie ma prawa przyjmować jakichś zwrotów tego typu :) jedynie jeśli jest w aptece pojemnik na leki przeterminowane to tam można "oddać" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ghazal Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 17:59 Mam nadzieję, ze zarówno wspomniane dwie pacjentki jak i osoby, które kupiły feralne leki (lub ich rodziny, jeśli "przypadkiem" nabywcy zeszli już z tego świata) skrzykną się i zażądają porządnych odszkodowań. Swoją drogą na receptach są zawsze nazwiska i adresy nabywców wiec teraz powinni odszukac kazdego i ostrzec. Nie wszyscy czytają gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Banda idiotów!!Ministerstwo powiadomione o sprawie 08.11.06, 18:02 milczało do dzisiaj a producent udawał "greka"!!A jakis cimbał w "dzienniku" mówi "jak powiadomic wszystkich pacjentów" To ci cymbale podpowiem zanim stracisz tam prace -wystarczy w kilku telewizyjnych dziennikach podac taka informacje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ptak57 Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 18:07 Do czego w tym biednym naszym kraju jeszcze dojdzie?To przez to maniakalne poszukiwanie układów , tą ślepą podejrzliwość ludzie zaczynaja się bać wszystkiego, nie zważając nawet na to że, jak w tym przypadku, mogą i powinni byc oskarżeni o narażenie zdrowia i zycia pacjentów.Uważam że nie można przejść obok,że naprawdę nalezy przykładnie ibardzo surowo ukarać ludzi odpowiedzialnych, włacznie z Ministrem Zdrowia!Jestem jednak jakoś przekonany ze znowu winnym okaże się magazynier który wydał w wytwórni lek.Niech wreszcie jakiś Dzierżyński-jak kiedyś Wałęsa-skoczy przez mór i roz.... to towarzystwo tzw."elit politycznych"! Odpowiedz Link Zgłoś
ps01 Re: Chlorsuccillin, skolina działa jak Pavulon 08.11.06, 18:13 Zwiotcza miesnie. To samo robi Pavulon, tylko wolniej. A po chlorsuccillinie w ciagu kilku sekund pacjent dostaje drgawek, po czym oddech ustaje calkowicie, gdyz paraliz miesni oddechowych jest 100%-owy. Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 Re: Chlorsuccillin, skolina działa jak Pavulon 08.11.06, 20:50 Z tego co mi wiadomo - zmiana ceny dotyczyła leki w dawki 100 mg a nie 250 mg !!! Od 5 lat pracuję w aptece pozaszpitalnej i jeszcze nie sprzedawałam tego preparatu w dawce 250 mg. Oglądając w telewizji informacje - byłam pewna że feralna pomyłka dotyczyła dawki 100 mg - ponieważ w wiekszości informacyjch programów pokazywano zielone opakowanie od dawki 100. Dopiero z gazety.pl dowiedziałam się o dawce. Szczerze mówiąc lekko odetchnęłam, bo przypuszczam że sprzedaż 250 jest duzo dużo mniejsza.. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Chlorsuccillin, skolina działa jak Pavulon 09.11.06, 01:26 wreszcie ktoś w miarę kompetentny sprzedaż dawki 250 mg jest nikła, że tak określę Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Re: Który błazem powiązał kwestię leku z SLD? 08.11.06, 18:21 kornaccy napisał: > .odpowiedz jak zwykle tales! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A nie, tym razem tow. <poszeklu> powiązał :-)) 08.11.06, 19:29 Miał zapewne na myśli tego komucha Głównego Inspektora Farmaceutycznego Tow. Zbigniewa Niewójta, powołanego przez komucha Tow. Premiera Marcinkiewicza 4 Lipca tego roku www.laboratoria.net/pl/modules.php?name=News&file=article&sid=2520 www.gif.gov.pl/ któren już 31.10.06 wydał decyzję o wycofaniu Corhydronu, nie precyzując wszak w niej www.gif.gov.pl/pdf-y/WC/WC_2006-10-31-053.pdf dokładnie o co chodziło i nie wszczynając ogólnopolskiego alarmu, oświadczając za to: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,3724557.html "Mieliśmy niemiłe doświadczenia z firmami farmaceutycznymi, w tym sądowe, dlatego nie informujemy opinii publicznej o szczegółach - przyznaje z rozbrajającą szczerością szef Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego Zbigniew Niewójt." Ech, te komuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
glasswalker Re: A nie, tym razem tow. <poszeklu> pow 08.11.06, 21:18 Znasz tego Pana? Nie. A ja mam przyjemnosc znac osobiscie i zareczam, ze a- nie jest komuchem, b- jest bardzo kompetentny i c- nie zdziwilbym sie gdyby to wlasnie dzieki niemu to cale przedsiewziecie zwane Glownym Inspektoratem Farmaceutycznym jeszcze dychalo. Wlasnie przez takich jak Ty za bledy nie swoje odpowiadaja naprawde kompetentni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Przecież to był żart z tych, co wszędzie widzą 08.11.06, 22:16 komuchów :-)). A z przytoczonych linków akurat wynika, że to mianowaniec PiSu - więc raczej trudno go posadzić o komuszęctwo :-). Ciężko się rozmawia z ludźmi pozbawionymi poczucia humoru :-(... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Taki zasłużony...? To ciekawe, bo z ostatnich 09.11.06, 00:17 wiadomości wynika, że sygnały były już w marcu i czerwcu... wiadomosci.onet.pl/1430576,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_na_berdyczow Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 18:26 a ja wiem kto beknie za to lekarstwo!! Jakubowska,Mazur i Lesiak Odpowiedz Link Zgłoś
brynk ten lek jest idalny dla sld/pd/sdpl/up 08.11.06, 18:50 Jego działanie uwidoczni się u nich po wyborach, mam nadzieje, że ze skutkiem tragicznym , ze spowoduje ich smierc polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ten lek jest idalny dla sld/pd/sdpl/up 08.11.06, 18:59 Dałeś rozumowi wychodne? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Choć z reakcją wciąż wrze walka 08.11.06, 20:08 i Układu wciąż trwa siła - wygra nasza eRPe Czwarta! Nawet z pavulonem w żyłach... Odpowiedz Link Zgłoś
franekmisio Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 19:00 A ten szef to nie ma czasem dziwnego imienia i nazwiska? Jakiś Saul po litewsku? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 19:08 Nie SLDowskie. PiSowskie. Rok temu były wybory, pamiętasz? Chyba, że SLD steruje Piechą, Religą, a może nawet Kaczyńskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk ide wycofac akcje Jelfy,,,,,, 08.11.06, 19:12 To chyba koniec Jelfy ............. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Strach kupowac leki z Jelfy, dziękuję Tobie Jelfo 08.11.06, 19:15 jelfa - papa Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Ciekawe ile osób zmarło z powodu corhydronu... 08.11.06, 19:17 ... nie rozpoznawszy przyczyny śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
ziolp Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 19:18 no cóż, ubolewam że szanowni ministrowie mieniący się od zdrowia nie znają Prawa Farmaceutycznego. Główny Inspektor Farmaceutyczny p. Zbigniew Niewójt postąpił tak jak powinien, a mówienie że zataił błąb elfy to jest skandal. Nie wiem komu zależy na tym, aby mieszać. Niestety to z winy takich ministrów zdrowia którzy znają się na widłach, i ..... a nie na zarządzaniu służbązdrowia mamy to co mamy. Tak na marginesie czy ktoś pamieta o innej pomyłce, innej tyle że zaganicznej firmie która pomyliła blistry leków. I co? I nic. Lek wycofany z obrotu i po sprawie. W przypadku Corhydronu lek nie był w sprzedaży od 11.10.2006 ponieważ był wstrzymany w obrocie. Ale o tym wiedzą fachowcy a nie pan minister tzw. Zdrowia. Zainteresowanych odsyłam do Prawa Farmaceutycznego i Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie leków wstrzymanych i wycofanych z obrotu i postępowania w takim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 19:30 GI Farmaceutyczny zawinił w sprawie niewątpliwie. Ale zachowanie p. Z. Religi jest co najmniej histeryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bo do Religi jeszcze pewnie nie dotarło, że pełni 08.11.06, 19:58 funkcje kwiatka do kożucha :-))... uu1 napisała: > GI Farmaceutyczny zawinił w sprawie niewątpliwie. Ale zachowanie p. Z. Religi > jest co najmniej histeryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bo do Religi jeszcze pewnie nie dotarło, że p 08.11.06, 20:22 Z całym szacunkiem dla Jego dokonań w kardiologii ale ma wyraźny kłopot z odnalezieniem się w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
horachte Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 19:38 Bardzo fajnie, ale ilu ludzi podtruli. Błędy wolno popełniać - ALE TRZEBA ZA NIE PŁACIĆ ($) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bestyjaa Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 19:48 miałam podawany hydrokortyzol w wakacje dożylnie w szpitalu.Może mam szczęście,że to nie trafiło na mnie? może mogłabym już nie żyć Odpowiedz Link Zgłoś
arq Re: Piecha: 11 października wstrzymano obrót corh 08.11.06, 20:05 Ludzie, nie panikujcie jak Religa! Najmocniejszy Corhydron 250 jest podawany w naprawde ciezkich przypadkach i wtedy raczej jest w poblizu lekarz, wiec szanse na najgorsze maleja. Druga sprawa jest taka, ze kazdy lekarz powinien wiedziec jakie leki sa wstrzymywane albo wycofywane. W tym przypadku sytuacja byla niejasna pare razy w tym roku, wiec odpowiedzialni lekarze powinni sami przerzucic sie na inny lek. Na Corhydronie swiat sie nie konczy. Religa i media robia ludziom papke w glowach!!! ArQ Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajsnemo Corhydron to przekret 08.11.06, 20:31 Witam Z tym lekiem jest jeszcze jeden problem bo jest wpisany na liste leków refundowanych ale niestety jest sprzedawany jako 100% czyli zamiast 3.20 to prawie 20 złotych trzeba zapłacić, a jeszcze nie dawno byl dostepny w aptekach ten sam ale z nazwa handlowa Chydrocortissonum ale go wycofano i ten wprowadzono a tamten był za 3.20 do kupienia czy to nie jest przeket??? Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Corhydron to przekret 09.11.06, 01:29 kolejny mędrzec na liście leków podst. jest nie produkowany już przez Jelfę Hydrocortisonum hemisuccinatum - firma zmieniła nazwę - Corhydron nie jest refundowany i jest w 100% płatny Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Piecha: 11 października wstrzymano obrót corhyd.. 08.11.06, 21:01 Czyżby zapotrzebowanie na Pavulon w nieoznakowanych opakowaniach było aż tak duże? Odpowiedz Link Zgłoś